keskiviikko 8. helmikuuta 2012

LENNIPIRKITTA JÄRKKÄÄ KAVEREILLE TÖITÄ

Rakkauden Ministeriön uudelleenmäärittelemisen- ja kärsäntunkemisosaston johtaja Lennipirkitta Löröttät-Sixteen istui mukavasti kalustetussa toimistossaan ja oli hieman huolissaan. Eihän hänellä itsellään sinänsä mitään hätää ollut, elämä hymyili niin kuin se oikeaoppiselle ihmiselle vaan saattoi hymyillä, mutta hän tunsi syvää huolta kolmen hyvän ystävänsä puolesta.

Hänen ystävänsä, ikiopiskelijat Virpi-Irviina, Aina-Impi ja Teppokyllikki olivat nimittäin lopultakin saamassa maisterinpaperinsa valmiiksi. Ja sehän merkitsisi siirtymistä työelämään. Ja eihän se, helvetti soikoon, olisi sopivaa että he joutuisivat jonnekin Hesburgerin kassalle lihankäryyn ja prolepelleilijöitten lässytyksiä kuuntelemaan. Joku raja se ihmisen nöyryyttämisessäkin oli. He tarvitsisivat tukea vaikutusvaltaisilta ystäviltä, ja minähän, piru vie, tuumi Lennipirkitta, olen vaikutusvaltainen ystävä. Sen verran monta mukavaa iltaa on heidän kanssaan tullut istuttua Punavihreässä Viinirypäleessä, että jotain täytyy keksiä.

Lennipirkitta päätti tutustua päivän uutisantiin ja katsoa, löytyisikö sieltä idean juurta. Mitenkäs tuo Kansan Uutisten juttu, katotaas, njämnjämnjäm selitiselitikyllitikutkuti jäänää jäänää luokkajako hilivati, ei, ei tosta oikein kehitä mitään, entäs toi Vihreän Langan juttu njämnjämnjäm nääknääknaaknääk rääkrääkraakrääk soijapapupallitveks ja trallallallei, no joo, toi oli parempi, mut emmä tiedä sittenkään. Mitenkäs toi Ylen juttu tossa njämnjämnjäm sompputemppu rasserasse rappuralli nillinilli, hei toihan on hyvä. Toi on tosi hyvä. Tosta se järjestyy. Katotaanpas palasina, mitä tosta saa aikaiseksi…

Studiotoimittaja

Sitten Suomen somaliyhteisöön, jota pyritään yhdistämään keskustelu- ja kulttuurikerhoilla. Tapaamisilla halutaan saada somalitaustaisten ihmisten ääni kuulumaan nykyistä paremmin suomalaisessa yhteiskunnassa. Erityisesti halutaan etsiä keinoja poistaa rasismia, jota somalit edelleen kohtaavat arkipäivässään.

Toimittaja Reeta Salminen

Kulttuurikeskus Caisassa järjestetään jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona kaikille avoin keskiviikkoklubi. Suomessa asuvien noin 13 000 somalinkielisen ihmisen ääni pyritään saamaan klubissa yhteen. Paikalla on eri alojen somalitaustaisia asiantuntijoita.


Jep, eli ääntä kuuluville und rassismus kaputt. No, tästähän kehitelläänkin seuravaa…


MAAHANMUUTTAJIEN YHTEISKUNNALLISEN VAIKUTTAMISEN KOHOTTAMIS- JA KASVATTAMISKESKUS

- Suunnattu erityisesti afrikkalaistaustaisille maahanmuuttajille
- Tavoitteena lisätä maahanmuuttajien lukumäärää eduskunnassa, kunnanvaltuustoissa ja puoluekoneistoissa.

Henkilökunta:

- Johtaja
- Apulaisjohtaja
- 3 poliittisen pyrkyryyden opetuskonsulttia
- 3 etnisyyssyyllistämis- ja rasistikorttivalmentajaa
- 3 toiseusarvostusnostekonsulttia
- 3 etniskiintiövaatimuspakotusnillitysopetuskonsulttia
- 6 tulkkia

No niin, tostahan päästään mukavasti alkuun. Ja antaa mennä, kun on alamäki vaan, mitenkäs se uutinen jatkuikaan…

Toimittaja

Yhteisen äänen löytymiselle on ollut tarvetta. Pari vuotta sitten tehdyn EU-raportin mukaan Suomessa asuvat somalitaustaiset ihmiset ovat yksi eniten syrjityistä kansanryhmistä Euroopassa. Noin puolet heistä kokee tulleensa syrjityiksi arjen tilanteissa viimeisen vuoden aikana. Eniten syrjintää tapahtuu työnhaussa. Erityisen huolestuttavaa Suomessa on ollut somalitaustaisten ihmisten kokema rikollisuus. Vain Tsekeissä romanit kokevat vuoden aikana yhtä paljon rasistisia rikoksia kuin Suomen somalit. Tilanne ei ole kahdessa vuodessa parantunut mihinkään. Keskiviikkoklubilaisista noin puolet on sitä mieltä, että tilanne on sama tai jopa pahempi kuin kaksi vuotta sitten.


Niin, tuo on tietysti vähän hankala, kun nuo rasistinpirut rupeavat herkkään kyselemään, että väitteitten tueksi pitäis esittää joskus jotain näyttöäkin, mutta toisaalta mediahan pysyttelee montuissaan eikä sieltä karkuun lähde, niin että ei muuta kuin härskisti vaan…


RASISTISEN RIKOLLISUUDEN UUDELLEENMÄÄRITTELYN ERIKOISUUDELLEENMÄÄRITTELYOSASTO

- Osaston päätehtävänä on keskittyä valtaväestön erityisesti somalivähemmistöön kohdistamiin tuima katse-, pään kääntäminen-, supina-, ei sanonut päivää- ja ei palkannut töihinrikoksiin, ja osoittaa, että niitten aiheuttamat kumulatiiviset ahdistus- ja pelkotilat aiheuttavat rikoksen uhreilla voimakkaita psykosomaattisia vatsa- ja hengenahdistusoireita, ja täten nämä tähän mennessä väkivallattomaksi luokiteltavat rikokset voitaisiin luokitella rasistisiksi väkivaltarikoksiksi.

- Osasto tekee myös voimakasta työtä sen puolesta, että somalivähemmistöön kuuluvan henkilön väite häneen kohdistuneesta rasistisesta rikollisuudesta hyväksytään suorana todisteena oikeudessa ilman varsinaista näyttöä. Tällä tavoin pyritään saamaan tähän mennessä piiloon jäänyt ja toteen näyttämätön rasistinen rikollisuus julkisuuteen ja rangaistavaksi. Osasto selvittää myös yhteiskanteen mahdollisuutta erityisen rasistisiksi todettujen kaupunginosien kantaväestöä kohtaan.

Henkilökunta:

- Johtaja
- Apulaisjohtaja
- 6 rikosilmoituspoliisiruuhkauttajaa
- 6 rikostutkimuksen ensisijaisuusvaativaa erityisavustajaa
- 6 erityispuolestaloukkaantujaa
- 6 etnosyyllistämis- ja rasistikortinheiluttajakonsulttia
- 18 tulkkia

No joo, mitä härskimmin, sen paremmin. Ettei vaan kukaan tomppeli kuvittelis, että tässä ollaan jotenkin epävarma asiasta. Vaan vieläkös siitä uutisesta löytyis jotain…

Abdirahim Husu Hussein, tiedottaja, Kanava-järjestö

Viimeksi meillä tuli nuori, 13-vuotias poika, joka oli ihan järkyttynyt, kun hänet metrossa haukuttiin terroristiksi. Jotain suomalaisia vanhempia ihmisiä, olivat haukkuneet hänet. Ja hän halusi tietää, minkä näköinen hänen pitäisi olla, että hän ei näyttäisi enää terroristilta.


Aww, tää on ihqu. Loistavasti keksitty. Tästähän rääpäistään muutamalla kynänvedolla…


RASISTISEKSI KOETTUJA KOKEMUKSIA KOKENEITTEN TUKI- JA TUTKIMUSKESKUS RAKKO

- Tuki- ja tutkimuskeskuksen tehtävänä on antaa terapia-apua rasistiseksi koettuja kokemuksia kokeneille, erityisesti afrikkalaisperäisille maahanmuuttajille. Lisäksi tuki- ja tutkimuskeskus suorittaa tutkimustyötä, jonka tarkoituksena on määrittää, mitkä kaikki arkipäivän kokemukset saattavat olla rasistiseksi koettuja kokemuksia.

Henkilökunta:

- Johtaja
- Apulaisjohtaja
- 6 rasismikokemusterapeuttia
- 6 erityispuolestaloukkaantujaa
- 6 rasismia löytävää virkamiestä
- 3 älämölökulttuuripaukuttajaa
- sormivärierityiskonsultti
- sakuraliituerityiskonsultti
- ilmapalloerityiskonsultti
- 6 rasismia vielä enemmän löytävää tutkijaa
- 18 tulkkia

Jeppu jep. Sehän alkaa olla siinä. Siihen tietysti pitää lisätä vielä näitä kaikkea kolmea palveleva yhteistiedotusosasto, joka pitää huolen, että mediassa muistetaan tämän upouuden toiminnan ehdoton välttämättömyys. Huutaen hyvä tulee. Tään paketin saa mukavasti alulle siinä vaiheessa kun Virpi-Irviina, Aina-Impi ja Teppokyllikki ovat saaneet maisterin pahvinsa hankittua.

Nyt ei sitten muuta kuin paperit kasaan ja niitä Vilijonkalle näyttämään. Sehän laukee housuihinsa heti, kun tään suunnitelman näkee ja lämpsii leimat paperiin. Tätä vois oikeastaan näyttää Tarjallekin, niin saatais tähän vielä kivasti loppusuoralla olevan arvopresidentin arvotukea. Tarjahan vois vielä mainostaa, että juuri tämä on osa sitä poliittista perintöä, jonka minä haluan presidentinkaudeltani epädramatisoidulle Suomelle jättää.

Jaa, kellohan alkaa ollakin jo pykälässään. Ei menny hukkaan tämäkään työpäivä. Kyllä tässä on nyt ansainnut muutaman punkkulasin Punavihreässä Viinirypäleessä. On se vaan niin, että röyhkeä pärjää aina. Heikot sortuu elon tiellä, mamma senkun porskuttaa…

36 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Hyvä Yrjöperskeles,

"Löysin" tämän blogihelmen vasta viime viikolla ja olen nyt saanut käytyä läpi lähes kaikki kirjoitukset kronologisessa järjestyksessä. Täältä Shanghaista käsin ja täällä toistakymmentä vuotta asuneena on Suomi-harrastus jäänyt hieman vähälle, mitä nyt rikastumista on saanut seurattua kesälomareissuilla.

Kiitän ja kumarran miellyttävistä hetkistä blogin parissa! Toivottavasti saamme lukea vielä paljon lisää! Tai toisaalta, kuten herra Perskeles kirjoittaa, blogaus loppuisi siinä vaiheessa kun keskeinen ongelma poistuu. Tätä ongelman poistumista saanee kyllä vielä odottaa jonkin aikaa, joten saamme siis myös nauttia hyvistä kirjoituksistakin.

Jaksamista elon kuohuissa!

Castos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja kiitos kommentistasi. Mitenkä on, oletko pitkällä komennuksella, vai meinaatko jäädä pysyvästi sinne Kiinan maille?

Castor kirjoitti...

Kyllä tämä aika vakiintunutta asumista on, kiinalainen vaimo kymmenen vuoden takaa, lapsia ei valitettavasti ärhäkkäästä yrityksestä huolimatta ole siunaantunut (jatketaan!), oma yritys täällä, vakiintuneet ystävyyssuhteet, jne.

Ikäkin alkaa tehdä tehtäväänsä, puolessa välissä kuuttakymmentä ja vaikea se on kodistaan pois muuttaa.

Kyllä sitä on harkittu, että sitten joskus ainakin kesiksi Suomeen, niitä kesiä täällä kaipaa aivan perkeleesti, täällä kun kesä on sellaista yli 35 lämmintä ja kosteaa. Talvet ikäviä, kylmää ja kosteaa.

Jos tuo Isänmaan rikastaminen jatkuu samalla vauhdilla kuin nyt niin ei siellä ole tällaiselle ihmiselle mitään sijaa enää. Väärät ajatukset, vaimo on etnisesti väärin valittu ja uskonnoltaan buddhalainen. Kyllä se siltä näyttää, että eläkepäivät vietetään (jos niitä nähdään) tällä puolella maapalloa.

Koko se touhu on Suomessa niin saatanan pysähtynyttä, vaikka jonkun mielestä se on kai edistystä, kun värikkyys, säpinä ja sekasorto lisääntyy entisillä kotikulmilla. Lepakkopukuun pukeutuneita naiseläjiä tulee Stadissa vastaan enemmän kuin Kuala Lumpurissa!

Ovat nämä kiinalaiset ystävämme kyllä Suomen tilannetta ihmetelleet, kun olen asioista kertonut. Jokainen heistä pääsisi epäilemättä vihapuheesta tuomiolle siellä!

Suomesta on tullut, en enää sano että se olisi tulossa, sellainen maa, jossa kaikki suomalaisuuteen kiinteästi kuuluva on huonoa, surkeaa ja halveksittavaa. Vain "vieras" on merkityksellistä ja ihailtavaa. Luin joskus Mona Sahlinin syytämää skeidaa DN:stä ja ajattelin, että Suomessa sentään kunnioitetaan suomalaisuutta ja isänmaata, kun jo aikaisemmat polvet ja miksei osa nykyisestäkin ovat tehneet ja uhranneet niin paljon vapauden ja hyvinvoinnin eteen, eikä kaikkia saavutuksia paineta maanrakoon. Väärässäpä olin!

Joskus vitutus on sellaisissa mitoissa, että tuntuu siltä, että suvaitsevaistolta puuttuu ainoastaan kollektiivinen diagnoosi, jolla heidät saisi suljetulle osastolle sotkemasta asioita enää yhtään enempää.

Castor kirjoitti...

Tulikohan se kommentti Y:n kommenttiin läpi vai mahtoiko hukkua bittiavaruuteen?

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa Herra Yrjöperskeles,

Hieno kirjoitus taasen!!
Nauraisin perskules hampaat suusta mutta tavallaan ei kuitenskaan naurata kun toi on niin totta.

yst.terv. virkamies

Habahoo kirjoitti...

Ettet vaan kuunnellut tänään Mokulan Tiltun(YLE:n)uutisia radiosta? Siellä huudettiin kurkkutorvi suorana rasismia ja kuinka afrikan maitten suurlähettiläät ovat HYVIN HYVIN vihaisia rasismista suomessa. Pitäisi kuulemma saada TOSI TOSI paljon rahaa kotoutukseen jne....jne....

Kyllä oli tämän "näin naapurissa" uutisen jälkeen mukava kääntää sorvin kampea ja ripotella tuhkaa paalle. Kele..

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Voi Ykä minkä teit! Keksit niin hyviä uusia virastoja, että nehän pystytetään valtionhallintoon ennen kuun vaihdetta. Saa moni Pekkasinikka hyvän työpaikan ja kivoja työkavereita.
Kuuntelin illalla jotain radioasemaa, jossa brittiarkkitehti ihmetteli,. kuinka hyvin asiat ovat Suomessa. Kuulemma me emme itse vaan sitä huomaa. Ei kai, kun Sirkkapekat öyhöttää aamusta iltaan, kuinka surkeaa, rasistista ja väkivaltaista täällä on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Virkamiehelle, Habahoolle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Joo, perille tuli kommentti. Kun tätä Suomen touhua katselee sieltä ulkopuolelta ja täällä vain harvakseen käy, niin tämä meikäläinen nykytodellisuus varmasti iskee vielä pahemmin päin turpaa kuin meille paikallisille. Meillä kun tämä ns. kehitys tapahtuu hissukseen ja hiljaa hivuttaen, mutta jos täällä käy harvakseen, niin asian näkee harppauksina, ja se varmasti realisoituu vielä rumemmin. Mona Sahlinista ja Ruotsista voin todeta, että jos et ole vielä tutustunut, niin tutustu blogini sivupalkissa olevaan Rähmispossu-blogiin. Heppu päivittää Ruotsin tilannetta säännöllisesti, ja Ruotsissa tämä itsetuhoinen hulluus on viety jo taiteeksi asti. Me Härmässä ollaan siitä vielä onneksi askeleen jäljessä, mutta kovasti eräillä tuntuu olevan halua ottaa länsinaapurista mallia. Voimia eloon ja muutenkin kaikkea hyvää sinne Kiinan maille.

Virkamies: Niin, voisin sanoa, että Lennipirkitta on keksitty hahmo, mutta lennipirkittoja löytyy kyllä yllin kyllin.

Habahoo: Jos muistellaan menneitä, niin silloin rähmällään olleella 1970-luvulla ei propaganda itse asiassa ollut näin härskiä. Olihan silloin ”Näin naapurissa” ja ”Maailma ja me”, ja kovastihan siinä propageerattiin että Rauhanvaltiossa on kaikki ihan älden ihqua, ettei jopa vielä sitäkin paremmin ja on se vaan hienoa että me ollaan Rauhanvaltion kanssa niin hyviä kavereita, mutta ei siinä propagandassa jatkuvasti suollettu sitä, että kyllä me suomalaiset ollaankin sitten paskaa porukkaa. Tää on sitä nykyajan keksintöä, ja kyllähän Mokulan Tiltu jaksaakin sitä suoltaa. Jos tilanne olis talvisodassa ollut samanlainen, niin silloinhan Petroskoin Tiltu olis joutunut propagandalähetyksissä toppuuttamaan, että älkää nyt tsuhnat itteänne ihan niin paljon haukkuko, eihän meille jää enää mitään haukkumista.

Närpes Varg: Sehän siinä hullua onkin, että eihän meillä asiat vielä läpitte perseelleen ole, ja täällä on paljon hyvää, mutta Pekkasinikat ja Sirkkapekat tuntuvat haluavan, että meillä menisi yhtä huonosti kuin muuallakin. Olisko niin, että ne ovat ihmisiä, joilla ei ole hyvä olla, jos heillä ei ole paha olla?

Ari kirjoitti...

Afrikan maiden suurlähettiläillä ei ole mitään oikeutta läpistä rasismista Suomessa, koska ovat itse miljoonakertaa rasistisempia ja Afrikan maat ja neekerit ovat miljoona kertaa rasistisempia kuin impiwaaralaiset suomalaiset. Aivan sairaan rasistista ja väkivaltaista porukkaa.

Olen samaan mieltä Castorin kanssa, kerran vuodessa tai kahdessa kun Suomessa vierailee, huomaa kehityksen huonompaan suuntaan. Ja mm. nyt kun näitä Käteisten ja Turpiaisten touhuja uutisista lukee, niin vihaksi pistelee... tulis sota niin sais...

- buuri johannesbuurista -

Roope kirjoitti...

Habahoo:
"Ettet vaan kuunnellut tänään Mokulan Tiltun(YLE:n)uutisia radiosta? Siellä huudettiin kurkkutorvi suorana rasismia ja kuinka afrikan maitten suurlähettiläät ovat HYVIN HYVIN vihaisia rasismista suomessa. Pitäisi kuulemma saada TOSI TOSI paljon rahaa kotoutukseen jne....jne...."

Luulin huumoriksi. Vaan eipä ollut:

http://mediaseuranta.blogspot.com/2012/02/yle-suurlahetystot-huolissaan.html

Närpes varg kirjoitti...

Mielestäni Pekkasinikat eivät halua, että maalla menisi huonosti vaan että heillä itsellään menisi hyvin. Louskuttamalla vuosikaudet vihapuheesta saadaan aikaan illuusio vihan lisääntymisestä ja kohtahan on pakko perustaa vihan torjuntaan vihapuheministeriö, joka tarjoaa hyväpalkkaisia (työ)paikkoja henkilöille, joilla on hyviä tuttuja valtionhallinnon ylimmillä portailla.
Juttu kun vain on nyt niin, että kaikki paikat hallinnossa ovat jo täynnä tyhjäpäisiä paperinpyörittäjiä. Tuntuisi Pekkapirkoista itsestäkin nololta olla neljännen palkkaluokan ylimääräinen varaesittelijä tai jotain. Mutta kun on vihapuheministeriön neuvotteleva virkamies tai ylitarkastaja niin kyllä tsäänssit yökerhossa ovat aivan toista luokkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Roopelle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Buuri Johannesbuurista: Sen perusteella, mitä olen asiaa seurannut, niin olen tästä kuuluisasta afrikkalaisesta suvaitsevaisuudesta kanssasi täysin samaa mieltä. Sen lisäksi voisin, vähän noin niinkun työni perusteella todeta, että myös nuo itä- ja kaakkoisaasialaiset ovat toisiaan kohtaan ihan pirun rasistisia plus sitten tietysti yhdessä meitä isoneniä kohtaan. Vaan mites siellä Johannesbuurissa? Onko se vielä elinkeinoinen ja asumiskelpoinen valtio (siellähän on maailman rikkaimmat raaka-ainevarat ja ainakin oli aikanaan hyvinkin toimiva yhteiskuntajärjestelmä) vai ollaanko siitäkin aikaansaamassa uusi Rhodesia/Zimbabwe? Sääli olis. Free Nelson Mandela ja silleen, mutta mikä on siellä lopputulos? Semmostakin olen kuullut (hevosmiesten tietotoimiston uutisia taatusti), että valkoinen väestö irrottautuisi sateenkaarilipusta itsenäisiin tasavaltoihin ja haistattaisi pitkät yhtenäiselle Etelä-Afrikalle. Valaisetko tilannetta? Zimbabwen esimerkki ei ole kovin mairitteleva.

Roope: Joo, luin minäkin tuon (kiitos muuten sulle taas valppaasta mediaseurannasta). Tässähän voisi nähdä märän unen, että tuleva presidenttimme Sauli Niinistö kasvattaisi itselleen selkärangan ja toteaisi suurlähettiläille, että me otamme tänne sellaisia ihmisiä elätettäväksi joita te ette pystyneet elättämään ja siedämme heidän rikollisuuden ja olemme vielä nostaneet heidän jonkunlaiselle marttyyrijalustalle ja te perkeleen ketkut tulette ihan pokkana sanomaan, että se ei riitä. No mitä te sitten aiotte tehdä? Tuleeko Somalian ja Kongon ilmavoimat pommittamaan Suomea, hä? No sitten tietysti heräsin ja laskin kissan ulos.

Närpes Varg: Minä olen pitänyt tätä blogia kohta viisi vuotta ja olen siinä samalla yrittänyt hahmottaa pieneen päähäni näitä tyyppejä. Onko kyseessä ihan pelkkä oman egon ja taloudellisen aseman nosto, vai uskovatko ne ihan oikeasti siihen epistolaan mitä ne julistavat vai onko kyse jonkunlaisesta mikstuurasta? Lopputulos on vieläkin vähän että ottiatuota. Tähän tarvittais ehkä Stephen Hawkingia selvittämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkopuolella huomaa varmasti helpommmin kun on sopiva etäisyys. Ja jos käy harvemmin niin huomaa tietyt muutokset selvemmin kuin jos olisi koko ajan täällä. Ulkosuomalaiset ovat usein suht nuivia, ja tuota voisi nuiva liike hyödyntää paremmin esim. tietojen hankinnassa.

Nämä ajat muistuttavat 1970-lukua, tästä on vedettävissä monta samankaltaisuutta. Marxismi-leninismi ja Neuvostoliiton superioriteetti on vaihtunut monikultturismiksi ja antisuomalaisuudeksi ja toiseudenpalvonnaksi. Neuvostovastaisuus on vaihtunut rasismiksi. Ykä varmaan osaa verrata. No joo 70-luvulla oli alhaisempi työttömyys. Joo, osa meni Ruotsiin, mutta heillä oli sitten siellä hommia eikä ne siellä pummaillut. Silloinkaan ei puolustusvoimien määrärahoja leikattu, vaikka SKDL:n vähemmistöläiset vaativat.

Jos mokueliittipiirit olisivat olleet kansallissosialistisessa Saksassa, niin he olisivat ensimmäisenä vaatineet uunien lämmittämistä ja kaasupullojen avaamista. Ja jos Aatun poppoo olisi voittanut kakkosrähinän, niin mokuttajia vastaavat ryhmät olisivat Suomessa olleet niitä jotka olisivat eniten vaatinut Aatun porukan pokkuroimista.

Mitä Ykä veikkaa mitä jossain Tehtaankadun lähetystössä, Kremlissä tai FSB:n päämajassa tuumaillaan? Luulen että niissä ollaan ihmeissään. Heidän suunnitelmat toteutuivat parikytä vuotta sen jälkeen kun Rauhanvaltio ehti potkaista tyhjää ja moni vanha KGB:n agenttikin on ehtinyt vaihtaa hiippakuntaa tai mennä eläkkeelle.

Jos tason mittarina pidetään Punamuumin 12 vuotta kestänytta aikakautta, niin siihen nähden Niinistön valinta pressaksi on kuin loton päävoitto. Ei tietenkään vedä vertoja sille jos Soini tai Väyrynen olisi valittu. Noilla olisi ollut hyvät edellytkset tehdä puhdistuksia julkiseen hallintoon.

Kun Josif Stalin kuoli, niin
Nikita Hruštšov käynnisti valta-aikanaan destalinisoinnin. Vastaavalla tavalla Niinistö voisi käynnistä dehalosaation. Se tarvitaanko siihen yksi vai kaksi kautta, jää nähtäväksi, kunhan toteuttaa sitä niin paljon kuin pystyy. Kunhan Niinistö olisi edes Nikita Hruštšov eikä Stalin eikä Leonid Brežnev, jos ymmärrät vertailun.

Niinistö muuten joutuu luopumaan kokoomuksen jäsenkirjasta, koska lain mukaan presidentin pitää tehdä niin. Tällöin hän voisi olla riippumaton jopa "omistaan", jos haluaisi. Tällöin voi vaikka tölviä Sekoomustakin jos tarve vaatii. Tämä helpottaisi dehalosaation toteuttamista.

Närpes Varg kirjoitti...

Olemme näköjään Yrjön kanssa varsin empaattisia heppuja. Olen minäkin miettinyt tuota Sirkkasakarien ongelmaa ja päätynyt siihen, että täytyy heidän sen verran uskoa omiin puheisiinsa, ettei olo tunnu aivan sataprosenttisen kokoomuslaiselta pyrkyriltä. Että joku tiätsä niinku paha olo tota noin tiäksä kuule tuolla sielun pohjalla niinku on, että kyl ne niinku maahanmuuttajat saa tota niinku kärsiä jotenki. Mut on ihquu kun saa tehdä parempaa maailmaa niinku.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Juuri niin kuin itse sanoit, niin KGB:n vanhat agentit kippaavat iloonsa keskenään votkamoukun koska maskirovka onnistui sataprosenttisesti. Toisaalta he ottavat sen seuraavan votkamoukun suruunsa ja vitutukseensa koska se onnistui 20 vuotta liian myöhään, eivätkä he sillä voitollaan enää mitään tee, ja ihan toiset heput vievät heidän työnsä hedelmät. Elämä on ironista silloin tällöin. Niinistö on täysin avoin kirja tällä hetkellä, joten en hänestä vielä mitään veikkaile. Ja juu, Lennipirkittahan palvelee mitä tahansa voittavaa hevosta, ja antaa vaikka teloituskäskyn tarvittaessa. Täysin riippumatta isännän poliittisesta väristä. Uskoisin muuten, että tietynlainen dehalosaatio on kyllä tulossa. Kuka vaan on se rohkea Hrustsev, joka ensimmäisen sanan sanoo?

Närpes Varg: Kenen leipää syöt, se lauluja laulat, mutta täytyyhän siihen lisätä se ihana tuomitsemisen mahtava fiilis, joka tietyille ihmisille tässä maassa on valitettavan tärkeää. Tuomitsen ja vaadin tuomiota, siis olen.

Anonyymi kirjoitti...

Ohessa lainaus viime vuoden lopulla hyväksytystä lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmasta 2012-2015, jossa aiotaan tuottaa matalan kynnyksen palveluja rasismia kokeneille.

"Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2012-2015

4.1 Rasismi, syrjintä ja suvaitsemattomuus

Valtakunnallinen toteutus:
- Uhrien avunsaantia tehostetaan ja viranomaisten toimintaa kehitetään helpommin lähestyttäväksi lapsille ja nuorille. Tuotetaan matalan kynnyksen palveluja syrjintää ja rasismia kokeneille sekä syrjintävaarassa oleville lapsille ja nuorille.

Suuntaviivat alueelliselle ja paikalliselle toiminnalle / työlle
- Tuotetaan matalan kynnyksen palveluja syrjintää ja rasismia kokeneille sekä syrjintävaarassa oleville lapsille ja nuorille.

http://hommaforum.org/index.php/topic,63528.msg869512.html#msg869512"

Anonyymi kirjoitti...

Mää muistelin, notta se puolueen jäsenkirjasta luopuminen olis simmottinen "Maan Tapa(tm)".

Mutta kaippa siitäkin on laki sääretty, niinku mummonmökin paskavesistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuo Hrustsevin ensimmäinen sana tarkoittaa? Tarkoittaako se salaista puhetta jonka Hrustsev piti puoluekokouksessa jossa tuomitsi Salinin henkilökultin? Hrustsevin aikana oli jonkin aikaa suojasää. Varmaan jotain tuon tapaista tarvittaisiin tännekin jos halutaan toteuttaa dehalosaatio/dehalosointi.
Destalinisaatio

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Samaan aikaan kun maanpuolustusta rapautetaan, niin tuohon riittää kyllä rahaa.

Ano2: En minäkään muista, olisiko tuosta tavasta laissa säädetty. Ihan hyvä tapahan se sinänsä. Halonen suoritti sen kyllä vain teoriassa.

Vieras: Joo, just sitä minä tarkoitin.

Anonyymi kirjoitti...

Israelissa ei ikipäivinä ryhdyttäisi tuommoiseen puolustusbudjetin leikkauksiin ja toimintojen karsintaan.

Israelin puolustusbudjetti oli vuoden 2009 rahassa 1882 USD/per henki. Tuota tasoa saisi olla täälläkin puolustusbudjetin suuruus. Ja vuosittain indeksikorotus päälle.

Netistä löytämäni inflaatiolaskurin mukaan 1882 USD vuodelta 2009 on 1940,21 USD vuoden 2011 rahassa. Ja yksinkertaisella Google-haulla tuo on euroina 1471,08.

Jos kertoo 5,4 miljoonaa 1471 eurolla niin siitä saisi mitä tälle vuodelle puolustusbudjetin pitäisi olla eli 7,9434 miljardia euroa.

Tuolla vuosibudjetilla saisi jo vaikka mitä, kuten säilytettyä kasarmit, kantahenkilökunnalle paremmat palkat, varusmiehille Sveitsin tason päivärahat ja vanhat palvelusajat eli 240/285/330 pv. Ja paremmat kalustot tiheämmällä päivityksellä. Ilmavoimilla olisi moninkertainen määrä koneita jne.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän ne meinaa nuo "Kehitysnäkymät" toteuttaa, kun nytkään rahat ei riitä: http://fi.wikipedia.org/wiki/F-18

Kun täällä: http://en.wikipedia.org/wiki/F-35_Lightning_II kerrotaan pelkän yksittäisen koneen kappalehinnaksi 122 milj.dollaria. Asejärjestelmineen yksittäisen koneen kappalehinta on 50% kalliimpi. (http://en.wikipedia.org/wiki/Flyaway_cost)

20 konetta siis 3,66 miljardia dollaria.
40 konetta 7,32 miljardia dollaria.
Ja nykyistä konemäärää suunnilleen vastaava 60 konetta 10,98 miljardia dollaria.

Kaikki edellämainittu noin 2011 hinnoilla.

Käyköhän kuten nykyisten Hornetien ostossa, että kenraalit tilasivat ensin "halvalla" koneet.
Ja sitten "huomasivat", että tarviihan ne jotain lisukkeitakin.
Tuo taisi suunnilleen kaksinkertaistaa Hornetien hinnan.

Ilmavoimien sivuilla sanotaan Hornetien korvaajan valittavan noin 2020-2023.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos komenteistanne.

Vieras: Israelhan on elänyt pitkään sinä tilassa, että sen naapurit mielellään ajaisivat juutalaiset mereen. Nykyisin ne ovat vähän rauhallisempia johtuen juuri siitä että Israelin armeija on pannut niitä pleksiin kerta toisensa jälkeen. Israelilaiset ottavat puolustuksensa vakavasti ja he ovat siinä viisaita.

Ano: Veikkaan itse, että Hornetien tilalle ei ei osteta enää mitään ja ilmavoimat ajetaan alas. Toivottavasti sentään pitävät ilmatorjunnan kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Vapauttaisin maahanmuuttajat asevelvollisuudesta kokonaan. Oli kyseessä sitten ulkomailla syntynyt henkilö tai ulkomailla syntyneiden vahempien täällä syntynyt lapsi.

Tuon voisi ilmaista voimakkaammin. Itse asiassa kieltäisin maahanmuuttajilta varusmiespalveluksen ja työsuhteen puolustusvoimissa.

En pidä asevelvollisuuden suorittamista keinona sopeuttaa maahanmuutaja suomalaiseen yhteiskuntaan. Asevelvollisuuden suorittava maahanmuuttaja voi muodostaa turvallisuusriskin, hänen lojaliteetti voi olla kyseenalainen, ja lisäksi on korruption ja etnisen ja uskonnollisen nepotismin vaara sekä jälkiseurausten vaara. Joku afrikkalainen tai lähi-itäläinen tms. voisi käyttää noita intissä opittuja taitoja alkuperämaassaan ja osallistua johonkin välienselvittelyyn tms.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Jyrkkä ehkä. Sitä kun on tuota maahanmuuttajaakin niin monenlaista. Tietysti jos nämä piirit eivät armeijaa kävisi, niin ei maanpuolustuksen taso mitenkään heikkenisi. Sitä rapautetaan kyllä muuten minkä ennätetään.

Castor kirjoitti...

ttHyvä YP,

Kiitos suosituksestasi lukea Rähmispossua. Ruotsi on todellakin "edistynyt" sellaiselle asteelle, että takaisinpaluu lienee vaikeaa!

Mutta miksi Suomessa ollaan seuraamassa tällaista esimerkkiä? Mikä tämän kaiken taustalla on? Omanvoitonpyynti, omahyväisyys, "paskat-tavallisesta-kansasta", kyvyttömän, itsensä eliitiksi kohottaneen ryhmän halu tuhota kaikki se, mitä heidän halveksimansa "kansa" kunnioittaa,
arvorelativismissa rypemisen ihanuus, oman itsensä kieltäminen, pahuuden ihannointi, toiseuden asettaminen hyvyyden parametriksi, täydellinen tosiasioiden kieltäminen? Mitä tästä luettelosta puuttuu, olkaa hyvät ja lisätkää.

Armeijakin sitten ajettiin alas ja tulossa ovat hallituksen joukot palkka-armeijan muodossa. Palkka-armeija kun pystyy ampumaan myös omia kansalaisia. Aselain muutoksella tulevaisuudessa otetaan pois yksityisten kansalaisten aseet jolloin vastarintaa ei pystytä enää kunnolla järjestämään, ja tie onkin sitten käyty loppuun!

Solidaarisuus, veljeys (siskous?), Suomi kuuluu kaikille! Uusi eduskunta menee pyhättöön, jossa lausutaan sanat: On olemassa vain yksi jumala ja hänen profeettansa on Muhammed?

Miksi puolueet ovat niin innokkaita saamaan muslimimaahanmuuttajia riveihinsä? Onko odotettavissa epävirallista puoluetukea esimerkiksi Saudeista?

Toivottavasti YP ja muut blogistit jaksavat kantaa lippua edelleen. Kuten muuan maaherra joskus aikoja sitten, kun suomalaisuus ei ollut somalilaisuutta, lausui: "Viel uusi päivä kaiken muutaa voi".

Castor kirjoitti...

Hyvä YP,

Kiitos suosituksestasi lukea Rähmispossua. Ruotsi on todellakin "edistynyt" sellaiselle asteelle, että takaisinpaluu lienee vaikeaa!

Mutta miksi Suomessa ollaan seuraamassa tällaista esimerkkiä? Mikä tämän kaiken taustalla on? Omanvoitonpyynti, omahyväisyys, "paskat-tavallisesta-kansasta", kyvyttömän, itsensä eliitiksi kohottaneen ryhmän halu tuhota kaikki se, mitä heidän halveksimansa "kansa" kunnioittaa,
arvorelativismissa rypemisen ihanuus, oman itsensä kieltäminen, pahuuden ihannointi, toiseuden asettaminen hyvyyden parametriksi, täydellinen tosiasioiden kieltäminen? Mitä tästä luettelosta puuttuu, olkaa hyvät ja lisätkää.

Armeijakin sitten ajettiin alas ja tulossa ovat hallituksen joukot palkka-armeijan muodossa. Palkka-armeija kun pystyy ampumaan myös omia kansalaisia. Aselain muutoksella tulevaisuudessa otetaan pois yksityisten kansalaisten aseet jolloin vastarintaa ei pystytä enää kunnolla järjestämään, ja tie onkin sitten käyty loppuun!

Solidaarisuus, veljeys (siskous?), Suomi kuuluu kaikille! Uusi eduskunta menee pyhättöön, jossa lausutaan sanat: On olemassa vain yksi jumala ja hänen profeettansa on Muhammed?

Miksi puolueet ovat niin innokkaita saamaan muslimimaahanmuuttajia riveihinsä? Onko odotettavissa epävirallista puoluetukea esimerkiksi Saudeista?

Toivottavasti YP ja muut blogistit jaksavat kantaa lippua edelleen. Kuten muuan maaherra joskus aikoja sitten, kun suomalaisuus ei ollut somalilaisuutta, lausui: "Viel uusi päivä kaiken muutaa voi".

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon yllä olevaan on todettava että kansan kurittamisen kannalta on yhdentekevää onko armeija asevelvollisuusarmeija, ammattiarmeija vai palkka-armeija.

Asevelvolliset ja reserviläiset voidaan pakottaa tuohon vaikka hengen uhalla tai muilla kuritustoimilla jos ei muuten. Ja jos halutaan ampua kansalaisia, niin siihen riittää pelkkä kantahenkilökunta. Ilmavoimien koneita ei lennä asevelvolliset eikä reserviläiset vaan kantahenkilökunta.

On huomioitava se että diktatuureissa ja yleensäkin epädemokratioissa on yleensä asevelvollisuus ja armeijalla on keskeinen rooli yhteiskunnassa. Joku Pinochetin ajan Chile oli semmoinen tms. muita on.

Kommenttini tarkoitus ei ole vaatia asevelvollisuuden lopettamista vaan muistuttaa että mitä tahansa armeijaa voidaan käyttää kansan kurittamiseen jos valtio sille päälle sattuu.

Historia on täynnä esimerkkejä siitä että mikään hallinto ei pysy pystyssä jos sillä ei ole viime kädessä poliisin ja asevoimien tukea ja nuo eivät saa jaettavasta kakusta tarpeeksi. Jos armeija ei tue hallintoa niin silloin hallinto on pulassa.

Tästä kävi mielessä että mitä jos Puolustusvoimat piirittäisi eduskunnan, hallituksen ja valtiovarainministeriön ja tekisi vallankaappauksen? Mitä Ykä veikkaa, alkaisko sitä rahaa taas virrata Puolustusvoimille?

Anonyymi kirjoitti...

Puolustusvoimat osti jossain vaiheessa DDR:n asevoimien jäämistöstä panssarivaunuja, kevyitä aseita, kenttätykkejä ja raketinheittimiä. Ne sai romumetallin hinnalla.

Wikipedian mukaan vuonna 1989 DDR:n Kansanarmeijalla oli 251 kpl MiG-21, 24 kpl MiG-29, 47 kpl MiG-23, 18 kpl MiG-23BN, 54 kpl Su-22 sekä 52 kpl L-39. Siis 446 taisteluun tarkoitettua konetta.

Sitä olen kummastellut miksi se ei ostanut lentokoneita. Ilmavoimilla kun ei noita koneita ole ikinä ollut tungokseen asti. Ei kai noistakaan olisi tarvinnut paljoa maksaa mikäli olisi hommanut noita?

Eräs venäläinen ihmetteli minulle miksi Neuvostoliitto aikoinaan antoi ilmaiseksi aseita ja muita sotilastarvikkeita ystävällismielisiksi katsomilleen kehitysmaille.

YYA-aikana Suomi oli erikoinen siinä mielessä että se maksoi hankkimansa venäläiset aseet rahalla, tai maksoi ne vaihtamalla johonkin tavaraan claring-kaupassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Ruotsalaisten taipumus suorittaa kansallista itsemurhaa ja vielä nostaa se arvoista suurimmaksi en ymmärrä, vaikka kuin yrittäisin asiaa ajatella. Suomessa yksi syy perässäseuraamiseen on varmaan se, että harvalla tyypillä on kanttia sanoa, että tässä on kaksikymmentä vuotta saarnattu asiaa, joka jo alunperinkin meni metsään. Jänkätään sitten, että kasvot säilyisivät. Ja joo, täällä yritetään pitää lippua ylhäällä, yhtenä pienenä monista pienistä.

Vieras: Kun valtio muuttuu tarpeeksi suureksi, esim Neuvostoliiton tyyliin, on asia tietysti vielä helpompi. Laitetaan sotilaat maan toisesta laidasta kurittamaan jotain ihan vierasta kansakuntaa. Siihen kai se menisi Euroopan Liittovaltiossakin. Pannaan romanialaiset kurittamaan suomalaisia ja suomalaiset portugalilaisia. Pinochetin kohdalla en sinänsä ole varma, että estikö hän tekemällään suurella pahalla vielä suuremman pahan. Ajatus Suomen puolustusvoimien tekemästä vallankaappauksesta tuntuu kyllä äärimmäisen epätodennäköiseltä.

Tuosta lentokoneasiasta voi kai ajatella, että itäkalustoa ei enää haluttu hankkia. Ja tietysti nuo vanhat MiG-21:set olivat jo tod näk melko loppuun lennettyjä. Sinänsä, minkä kapiaisia tunnen, ne toteavat kaikki, että venäläinen rauta on Suomen oloissa kestävää ja käyttökelpoista. Olis kai sieltä saatu ilma- ja panssarintorjuntakalustoakin hankittua. Vielä 1980-luvullahan oltiin muuten ihan varmoja, että vanhojen MiGien ja Drakenien seuraajaksi hankitaan ilman muuta MiG-29. Ja eihän se hassumpi kone käsittääkseni ole.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Pinochet oli huono esimerkki. En tarkoittanut Pinochetia sinänsä vaan sotilasdiktatuureja ja diktatuureja ylipäänsä. Ehkä tajusit.

Puna-armeijan sotilaat jotka kävivät kutsumattomina vieraina muissa maissa, olivat kaiketi yleensä asevelvollisia ja reseviläisiä. Ei kantahenkilökuntaa ja muita työsuhdesotilaita ihan niin paljoa voi olla vaikka olisi iso armeija kyseessä. Mitä luulet mahtoiko joku tavis-Georgi/Juri/Jegor saada päättää lähteekö keikalle tuonne jonnekin? Jos ei huvittanut niin taisi aikamoista satikutia saada.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tajusin kyllä. Jos tavis-Georgi/Juri/Jegorille annetaan vaihtoehdoksi, että laittaako napin jonkun jätkän otsaan, vai ottaako mieluummin napin omaan ottaansa, niin eipä siinä paljoa mietitä. Loppuopetus lienee, että ihminen on toiselleen koko perkele.

Anonyymi kirjoitti...

Noista asehommista vielä. Kreikalta voisi periä noita velkoja siten etta Suomi ottaisi kalustoa Kreikan armeijalta. Katsotaan mikä on annetun lainan arvo, ja otetaan tuon summan edestä aseita. Taistelukoneita, ilmatorjunta-aseita, laivasto aluksia tms.

Ehkä Ykä tietää enemmän taistelukoneista.
Täällä
näkee mitä siellä on.

Ulkolinjan jakson nimi oli Konkurssivaltio. Siinä oli aiheena se kun Argentiina teki konkurssin. Jonkin ajan kuluttua konkan jälkeen Argentiina alkoi elpyä. Siitä päättelin että pitäiskö Kreikka päästää konkkaan? Jos se olisi vähän kuin reset-nappula tietokoneessa. Kun tuota painaa, niin sen jälkeen voi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Anonyymi kirjoitti...

En oo Herra Ykä, enkä maavoimien miehenä lentämyskoneista paljoa ymmärrä. ;)

Mutta nämä voisivat "lennokeista" tulla kyseeseen:
- EMB-145H AEW&C
- Beechcraft T-6 Texan II
- Lockheed F-16 Fighting Falcon(block 52+ advanced)
Mutta riittääkö meillä jatkossa rahaa lennättää niitä tai omiakaan koneita?

Enemmänkin voisi olla hyötyä lennokkien/ilmatorjunnan aseista.

Laivastolta en löytänyt oikein mitään järkevää.

Maavoimilta vaikka (jos jotain yhteensopivaa rautaa/ammusta löytyy):
- Leopard 2A4
- M270 MLRS
- Self-propelled Artillery
- Counter-battery Radar/Observation
- Air Defense - Missile Systems

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Ajatusleikiksihan tämä menee, mutta kyllähän tuo F-16 kiinnostaa. Phantomit ja Corsairit alkavat olla vissiin loppuunajettuja. Noitten Mirageitten kunnosta en tiedä. Maavoimien puolelta nuo Leopardit, telatykistö ja raskaat raketinheittimet kävisivät vallan hyvin, niin kuin Ano jo totesikin. Näkyypä heillä olevan venäläisiä BMP-ykkösiäkin, vanhentuneita sinänsä, mutta pesee Toyota Hiacen kyllä tosipaikassa. Lisätään siihen vielä pst- ja ilmatorjuntaohjukset. Kyllähän niillä velkaa paikkaisi.

Tosta Kreikka/konkka-asiasta on minun loppujen lopuksi aika vaikea sanoa mitään varmaa, enkä ole varma, että tietääkö kukaan miten tuo ongelma pitäisi ratkaista. Loputon rahan lapioiminen Suomesta ei kuitenkaan voi olla se ratkaisu. Lukaiskaapas Octaviuksen kirjoitus siitä, kuinka ”julmalla” tavalla kreikkalaisia eläkeläisiä kohdellaan:

http://octavius1.wordpress.com/2012/02/14/kreikassa-elake-on-keskimaarin-lahes-kolminkertainen-verrattuna-suomeen/

Jos itselläni olisi tommoinen ”ahdinko” odotettavissa, niin kyllä olis meikäläisellä suu hymyn tirrissä.

Anonyymi kirjoitti...

Englannin kielisestä wikipediasta katselin että Kreikan Mirage 2000-5 Mk.2:set voisi käydä muuten, mutta niiden aseistus ranskalaisperäistä (ja onko meidän nykyinen ilma-A-tarvike sopivaa niihin).

Kun taas F-16:sien aseistuksessa on enemmänkin yhteensopivuutta F-18:n aseistuksen kanssa.

t. Maavoimien Miäs Taas

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Maavoimien Miäs (tykkijullihan se minäkin). Lisäksi noissahan on erilaiset huoltojärjestelmät, mikä aiheuttaa ikäviä päällekkäisyyksiä, johon ilmavoimat tottui MiG-21/Draken-aikakaudella. Miragehan oli kyllä ehdolla silloin, kun uutta hävittäjää valittiin, samoin kuin F-16 ja se ruotsalainen kyntötraktori. Ymmärtääkseni se konekauppa oli ensimmäinen kerta, kun koneen saivat valita sotilaat, eikä poliitikot.