torstai 9. elokuuta 2012

TOTA NOIN MEDIANÄKYVYYTTÄ

Eli: joka itsensä Ylessä ylentää, se itseään ylemmäs ylennetään

Tapahtuma-aika: Justoböut näitäpäiviä

Tapahtumapaikka: Kaipa jossain

Tapahtuma: Eräs ns. vapaa kirjoittaja miettii, kuinka saisi medianäkyvyyttä. Ja keksii sen.

*

On tää yhtä persettä…

Kyllä älyköksi julistautuneelle henkilölle pitäis taata varma ja mukava toimeentulo ihan siksi kun se on älykkö. Nyt joutuu rustailemaan kaikenmaailman kirjoituksia, että sais vähän höystöä lautaselle. Ja eihän minusta miksikään Veikko Huoviseksi ole. Ei minun sepustuksia kukaan osta. Ja haalaripelletkin irvistelevät ja muistuttavat, kuka sen meikäläisen elämisen maksaa. Tyytyisivät elättäjän osaan ja jättäisivät ajattelun muille, moukat. Sapettaa niin.

Vaan eihän se auta. Täytyy naputella jotakin kyhäelmää aikaiseksi. Vaan eihän mulla oo oikein ideoita. Mitähän sitä keksis? Ei kai siinä, piru vie, auta muu kuin alkaa mitätöimään suomalaisuutta. Sen nyt ainakin Yle julkaisee, ja eiköhän se saa aikaan muitakin työtarjouksia. Vanha konsti, varma konsti. On kai se tosin niin, että se väitetty ”rajat kiinni ja takaisin turvekammiin”-ideologia on alun perin lähtöisin jonkun tiedostavan toimittajan kynästä, mutta jos kerran muut, niin miksen sitten minäkin. Eikä oman statuksen nosto toisia mollaamalla ole moukkamaista, jos sen tekee oikean asian nimissä.

Mitenkähän sen jutun otsikois? Laittaiskos jotain Impivaarasta? Ei, hitto, sitä on käytetty jo niin monta kertaa. Mut hei, jos laittaiskin että ”Supisuomalaisuus – satusetien sepite”. Joo, se on hyvä. Ja sit kirjoitan jutun ihmisistä, jotka pitää yllä semmosta topeliaanista suomalaisuuskuvaa. Tiedänhän minä, että eihän niitä semmosia ihmisiä juuri ole, mutta paskankos väliä sillä. Jos juttu julkaistaan Ylessä, niin silloin maa on satusetiä täynnä ja sillä hyvä.

Alkuun pitää tietysti mainita kiihkokansallisista ennakkoluuloista. Ja täytyy laittaa mukaan sana ”vaarallinen”, se antaa sillai iskevämmän vaikutelman. Ja sitten tietysti se lause, että supisuomalaista kansaa ei ole olemassakaan. Ja hitto vie, sittenpä täräytänkin jääkautta peliin. Eihän täällä mannerjään alla ole asunut kukaan. Asutus tuli vasta sen jälkeen. Eli maahanmuuttajia, häh häh hää. Toi onkin hyvä, liekö kukaan keksiny tuota ennen.

Ja sitten täräytän vähän geeneillä. Että itä- ja länsisuomalaiset eroavat toisistaan geneettisesti enemmän kuin saksalaiset englantilaisista. Onhan siinä tietysti se riski, että moukat alkaa mölistä siitä, että mitäs se puhe suomalaisten sisäsiittoisuudesta oli. Ja siitä, ettei geeneihin yleensäkään pidä vedota, ei ole mitään rotuja ja muuta semmosta, ittehän tuota joka tuutista mölisette. Mutta ei ne höhlät sitä varmaankaan huomaa. Eiköhän ne vaan ole monttu auki ja öögat teevatina, kun kuulevat, että itä- ja länsisuomalaiset ovat erilaisia. Ja tuumivat, että nythän putos pohja kaikelta. Mitäs tässä enää mutisemaan. Zwiddu, mä oon hyvä…

No sit vois kopioida Matti Klingeä. Mitenkäs se sanoi, niin joo ” "Kaikki muuttoliikkeet ovat tuoneet mukanaan perintötekijöitä ja kulttuurivaikutteita, ja koska saapujat ovat useimmiten edustaneet korkeampaa sivistyksen ja tekniikan tasoa, he ovat vaikuttaneet kulttuurin ja yhteiskunnan rakenteisiin voimakkaammin kuin heidän määrästään voisi päätellä.". Toi on hyvä, toi on tosi hyvä. Tietysti joku juntti voi sanoa, että tää sosiaalinen maahanmuutto ei välttämättä edusta korkeampaa sivistyksen ja tekniikan tasoa ja niitä perintötekijöitäkin on jaettu kantaväestöön lähinnä väkipakolla. Mutta ainakin vaikutus on voimakkaampi, kuin määrästä voi päätellä. Kyllä minä jätän tuon lainauksen kirjoitukseen, riskeistä huolimatta. Ja kuittailkoot, jos siltä tuntuu. En kai minä tätä juttua millekään haalariväelle kirjoita.

Niin, ja sitten pitää tietysti halveerata noita pakkoruotsin vastustajia. Se antaa musta fiksumman vaikutelman. Täytyy muistuttaa, että Ruotsi hakkaa monilla elämänalueilla Suomen 5 – 0. Ja joo, pitää muistuttaa, että naapurista on opittavaa. Toivottavasti joku moukka ei älyä möläyttää, että naapurista opitaan, miten tehdään ghettoja. Äh, ei ne varmaankaan älyä.

Sit pitäis varmaankin laittaa sitä perussettiä. Helsingin piirsi saksalainen. Niin joo, ja maamme-laulunkin sävelsi saksalainen. Ja hei, peruna. Se peruna. Sekin on tullut muualta. Suomalaiset syö niin paljon perunaa, että niiltä menee muusit väärään kurkkuun kun ne ton lukee. Ehkä ne ei edes tajua, että ei kai tolla perunalla ole kovin paljon ylvästelty.

Sit pitäis tehdä semmonen julistuslause, sellainen kirjoituksen kiteytys. Laitanpa vaikka että ”Topeliaanisen seesteinen kuva ahkerasta, vaatimattomasta, yhtenäisestä kansasta on suomalaisuusaatteen sepittämää itsepetosta, väärennetyn valheellinen kansallinen identiteetti. Suomalaisuusmyyttiä on toisteltu rahvaalle alakoulusta alkaen. Tarina on ollut yksinkertainen, jotta sitä voitu kertoa nuorille ja tietämättömille.”

Toi on hyvä. Se on jotenkin niin varman tuntuinen, että ei kukaan älyä kysyä, että täsmennäpä jätkä vähän. Siihen päälle voikin sitten rauhassa kajauttaa vieraan pelkoa, ylenkatsetta, ilman muuta rasismia, helppoheikkejä, sahureita, ylimielistä nationalistista pilkkaa ja vihapuhetta. Ja uskallanpa piru vie sotkea mukaan vielä Breivikin. Tästähän tuli varsin tukeva paketti. Voi jävlar, että on helppoa olla osa eliittiä.

No, jos nyt rehellisiä ollaan, niin onhan tuo kaikki mälvätty jo moneen kertaan. Vaan haitanneeko tuo, kun asenne on kohdallaan. Tulipahan taas todistettua se, että suomalaiset ovat maailman perslävessä asuvia säälittäviä moukkia. Niin poislukien tietysti minä ja muutama muu.

Nyt ei muuta kuin juttu sähköpostiin ja osoitteeksi Yle. Täytyy laittaa mukaan valokuva, semmonen missä pitelen älykkömäisesti silmälasin sangasta kiinni ja pidän yllä semmosta muikeeta ilmettä, josta saa mielikuvan, että kyllä tosta suusta se omaperäinenkin lause irtoaa, vaikkei kirjoituksessa semmosta välttämättä ollut. Kyllä ne sen sitten julkaisevat. Ja muut tiedostavat yksilöt saavat tuhansia pieniä. Taas on pantu asiat oortninkiin ja sotkettu kansallismieliset suohon. Täytyypä hieroa valmiiksi Orudista hartioihin. Niihin alkaa pian tulla kannustavaa läiskettä. Rispektii, mään, rispektii.

30 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ja hei, peruna. Se peruna. Sekin on tullut muualta.

Kuten kaikki suomalaiset tietävät, perunan kotimaa on Peru. Arola lienee nukkunut maantiedontunnit.

Anonyymi kirjoitti...

Huippu! Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän kaikkea hienoa ja ihmeellistä saamme vielä kokea Ylen toimesta, kun kohta saaamme kaikki osallistua tämän laitoksen rahoittamiseen... voi voi!

IDA kirjoitti...

"Kuten kaikki suomalaiset tietävät, perunan kotimaa on Peru. Arola lienee nukkunut maantiedontunnit."

Maantieto nyt on sellaista porvarillista hapatusta. Melkein kuin matematiikka. Ei kunnon toimittajan tarvitse tietää siitä muuta kuin, että Etelä-Amerikassa työläisiä sorretaan paitsi jos poikkeuksellisesti on vasemmistohallitus siellä ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ano1:lle, Ano2:lle ja IDA:lle & kiitos kommenteista ja Kumikselle erityiskiitos perunoista. Minä vaan mietin sitä, että kun tämmönen kopion kopion kopiona julkaistu kirjoitus ilmestyy säännöllisesti noin kahden viikon välein, niin kuvitteleekohan kirjoittaja keksineensä tämän ihan oikeesti ensimmäisenä, vai toistaako se pakollista epistolaa.

Muutenkin tämän tyyppiset kirjoitukset ovat huvittavia, sillä nähdäkseni tämän impivaaralaisen ajattelumallin on alun perin keksinyt joko:

a) joku toimittaja
b) joku muu ns. poliittinen vaikuttaja
c) (todennäköisin vaihtoehto) joku 19-vuotias ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva surusilmäinen maailmantuskaa täynnä oleva hippityttö

joka on päässänsä kehitellyt sen ajatusmaailman, joka meillä ns. kansallismielisillä päässä jyllää, ja alkaa ruoskia meitä sen perusteella, mitä itse ovat päässään kehitelleet. Ei tommoseen tartte edes puolustautua. Kunhan toteaa, että jos ihmisellä on laajemminkin taipumusta riidellä itse keksimänsä fantasian kanssa, niin kannattaa varmaankin hankkia asiantuntevaa apua.

Perunoista vielä: olen aikaisemminkin mainostanut, että Lapin puikulaperunat ovat äärimmäisen mainiota evästä. Ei ne mitään soossiakaan tarvitte. Kunhan heittää vähän voita ja suolaa. Niin että jos joku lukija ei ole vielä niitä syönyt, niin teillä on elämässänne puikulaperunan kokoinen aukko. Heti kauppaan. Kyllä niitä löytyy etelämpänäkin.

Ekku kirjoitti...

Kuulin tuon kolumnin tänään radiosta.

Tottahan se lienee, että aikoinaan suomalaisuus-aatetta pyrittiin muokkaamaan tiettyihin tarkoitusperiin sopivaksi, mutta samaa keinoa käytetään nykyisin tässä Yle-vetoisessa, kritiikittömässä maahanmuuton ihastelussa.

Ylen uutisia ja Hesaria pitää nykyisin seurata ihan samalla lailla kriittisesti tarkastellen kuin Keskisuomalainen-lehteä vaalien alla...

Jos esimerkiksi Afrikasta tänne tulevat siirtolaiset edustavat "teknisesti ja sivistyksellisesti kantaväestöä korkeampaa tasoa", niin on sitten Ylen kehuma suomalainen koululaitos todellakin epäonnistunut tehtävässään.

Kumitonttu kirjoitti...

Mutta ajatteleppas, jos perunan kotimaa olisi ei olisi Peru vaan Chile, niin sitä varmaan kutsuttaisiin chiliksi? Tai Bolivia, niin boliiviksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Kyllähän suomalainen koululaitos kovasti yrittää, eli laittaa maksimimäärän resursseja minimimäärään oppilaille, joista tietää, että ei niistä mitään kumminkaan tule. Vaan tuleepahan oikeaoppinen hyvä mieli.

Kumis: Joo, ja jos peruna olis kotoisin Mongoliasta, niin sitä kutsuttaisiin mongoloidiksi. Muistan muuten noin 28.000 vuotta sitten kuunnelleeni Ylen yleisohjelmasta (muistatteko yleis- ja rinnakkaisohjelman?) jonkunlaista ”kysy, niin vastataan”-ohjelmaa ja siellä kysyttiin, että miksi Suomessa perunaa kutsutaan perunaksi. Vastaus oli, että se on väännös vanhasta ruotsinkielisestä termistä ”jordpäron”, eli ”maapäärynä”. Niin että ei tsuhnat totakaan itte keksineet. Jos joku muistaa minun kuulleen / muistaneen väärin ja todistaa sen, niin tunnustan välittömästi olleeni väärässä.

Pyrrhos kirjoitti...

Helppoa on olla "suvaitsevainen". Samat aikoja sitten alasammutut argumentit käytössä vuodesta toiseen. Tais Ykä osua naulan kantaan tässä(kin) kirjoituksessa. Kaveri varmasti tietää että paskaahan tässä tulee puhuttua, mutta tyhjästä on paha nyhjästä ja täytyyhän sitä jotain kirjottaa joten... Alkuun mua pisti vituttamaan tämmöset kirjoituksetm nykyään tulee lähinnä vaivautunut olo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle ja kiitos kommentistasi. Semmonen vaivautunut olo tulee mullekin. Tyyliin, että ettekö te ihan oikeesti parempaa keksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä. Oot kuningas. Keep up the good work.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Minä en tosin noihin kuninkaallisiin usko, enkä niistä paljon perusta. Mutta pyrin pysymään samalla linjjalla edelleenkin.

Närpes varg kirjoitti...

Haluan kiinnittää Yrjön huomion tästä jutusta varmaan vahingossa pois jääneeseen asiaan, nim. "impivaaralaisuuteen". Sehän on näiden YLE-tarinoita väsäävien eräs mieliaiheita. Siis että meillä on jotain ihme porukkaa, joka kavahtaa Eurooppaa ja haluaa paeta jonnekin mystiseen Impivaaraan loikomaan pankolla.
Nämä tyypit eivät ole koskaan lukeneet Seitsemää veljestä. Kiven sankarithan lähtivät Impivaaraan oppiakseen ihmistavoille saatuaan selkäänsä suuren maailman eli Toukolan kylän paskiaisilta. Impivaarassa he oppivat lukemaan, rakentamaan, hoitamaan maataloa ja sen eläimiä, raivaamaan peltoa jne. Palatessaan Impivaarasta he olivat Toukolan tyttöjen silmissä AAA-luokan sulhaskandidaatteja.Impivaara teki hurjista pojista yhteiskuntakelpoisia knsalaisia.
Likekaapa varsin tuo kirja niin yllätytte!
Jos tästä meidän johonkin pitäisi lähteä niin juuri Impvaaraan.

Närpes varg kirjoitti...

Sorry, Ykä! Olihan se Impivaara sinun jutussasi. Mutta tuli tässä vähän lisätietoa aiheesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille och kiitos kommenteistasi. Niin, muutinhan minäkin aikanaan meluisasta Helsingistä omaan Impivaaraani eli Huitsinnevadaan. Tuo Impivaara on sinänsä huvittava juttu, senhän on keksinyt aikanaan joku mokuhöpedäättöri omassa päässään, ja nyt toiset mokuhöpedäättörit ulvovat, että kansallismieliset ihmiset haluavat panna rajat kiinni, palata Impivaaraan ja kieltää pizzan syömisen. Kuka meistä on tommosta puhunut?

Yleensäkin tilanne on sellainen, että kansallismieliset kirjoittajat, joihin itse kuulun, kirjoittavat paljolti siitä, mitä mokuhöpedäättörit ovat sanoneet ja kirjoittaneet. Ja mokuhöpedäättörit taas kirjoittavat siitä, mitä ne kuvittelevat meidän keskenämme puhuvan.

Rakenna tässä sitten jotain ajatusten siltaa.

Jussi kirjoitti...

Näinpä. Erityisesti pidän tuosta jutun lopusta, jossa kaveri kaarrellen esittää että Erosen poliisin oikeutta henkilötietojen tarkastamiseen puolustanut kirjoitus on vain vähän niinku esiaste Breivikin teoista Utöyalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jussille ja kiitos kommentistasi. Toi Breivik on nykyisin vähän sama kuin uskovaisille Perkele, eli se pitää mainita joka kirjoituksessa, ettei vaan itse olis epäilyttävä.

Kattelin muuten tuon kirjoituksen kommenttiosastoa aikaisemmin ja kattelin taas tuoreeltaan. Joku oli laittanut aikaisemmin linkin meikäläisen kirjoitukseen, mutta nyt se on poistettu. Mitähän niin pelottavaa tässä kirjoituksessani oli?

Närpes varg kirjoitti...

Usein mietin, ovatko mokuhöpöt laistaneet kaikki historian tunnit koulussa.
Meinaan -sviddu - kun ne huutavat, että ns. kansallismieliset haluavat palata menneeseen, panna rajat kiinni ja hipsiä Impivaaraan.
Jos nyt ajatellaan matkustamisen vapautta miljoonina neliökilometreinä maapallon pinnalla niin juuri nythän elämme ahtainta aikaa historiassamme.
Vapainta oli Venäjän vallan aikana joskus 1800 lopun kieppeillä. Että mitenkö niin?
No sitenkä niin, että Venäjä oli osa suurta isänmaatamme ja sinne sai kävellä rajan yli kuka halusi ja milloin halusi. Pietarista kun lähti kävelemään itään, niin pitkästi sai tallustaa ennen kuin tuli seuraava raja vastaan. Nyt pitää olla joka Viipurin reissua varten passit ja viisumit.
Amerikkaan pääsi myös, niin pohjoiseen kuin eteläänkin, samoin Australiaan ja vaikka Samoan saarille, jos teki mieli loikoa hiekalla. Euroopassa on meiltä rampattu yliopistoissa ja huviretkillä keskiajalta lähtien.
Yritäpä nyt mennä siirtolaiseksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan niin jo on virkamies paperipinon kanssa rajalla tiukkaamassa, että onko koulutusta, onko työpaikkaa tiedossa ja onko vanhoja rötöksiä kotimaassa.
EU-maahan Englantiin lennettäessä pitää passia näyttää viisi (5) kertaa ennen kuin lontoolaisen pubin haju tuntuu nenässä. Mistäkö tiedän? No juuri kävin.
Norjalaiset perkeleet ovat ruvenneet pysäyttelemään suomiautoja rajalla ja kurkkaavat mielellään takakakonttiin, että onko viinaa. No totta kai siellä on. Ja taas pitää maksaa tai kaataa viinat maahan. Ennen kun ajettiin Norjaan niin raja-asemalla oli lappu, että "Olen kalassa. Jos on tullattavaa, soittakaa torvea ja odottakaa tässä." Ja tämäkin on tosi. Itse luin.
Niin tyhmää ns. kansallismielistä tuskin löytyy, joka vaatisi rajoja kiinni. Mutta kyllä meillä pitää olla sama oikeus kuin vaikka briteillä ja venäläisillä ja amerikkalaisilla, että saamme rajalla kysäistä oudoilta tulijoilta, että kenenkäs poikia tai tyttöjä sitä ollaan ja milläs asialla sitä liikutaan. Emmehän me päästä kotimme kynnyksenkään yli ketä tahansa vaeltajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Närpes varg said... "Niin tyhmää ns. kansallismielistä tuskin löytyy, joka vaatisi rajoja kiinni."

- Kyllä niitä on, mutta onneksi ei kovin paljon.

Samanlainen ilmiö kuin gamlassa kunnon påkkoruåtsi-köydenvedossa. Olen sitäkin keskustelu joskus masokismissäni lueskellut/seurannut jonkun sadan/tuhannen kommenttia ja puheenvuoroa ja kyllä sinnekin väliin mahtuu jopa pari näitä "opetellaan me vaan suomea täällä pohjolan perukoilla, se riittää meille". Mutta onneksi niitäkin on vain todella harvassa.

Jännä vain sinänsä että taitavimmat bongaavat sieltä juuri nämä avautumiset ja sitten sulostuttavat keskustelua kertomalla että koska 300 viestin joukossa oli 2 kappaletta tällaisiakin älynväläyksiä, niin se määrittää koko keskustelun sävyn siihen suuntaan että täällä suomessa halutaan vain kaivautua kinokseen ja imeä peukkuja keskenämme.

Olen päätynyt siihen tulokseen, että joillain ihmisillä vain ei ole sellaista filtteriä joka tunnistaisi (oman) älyllisen epärehellisyyden.


Yrjöperskeles said... "Mitähän niin pelottavaa tässä kirjoituksessani oli?"

- Todennäköisesti sama ilmiö kuin mm. Hesarin kanssa aikoinaan huomasi, että jos kommentoi jotain blogeja/lehden mielipidejuttuja kriittiseen sävyyn, ihan siististi ja kohteliaasti argumentoidenkin, itsellä kun ei ole tapana heitellä törkeyksiä tai muitakaan pörryköitä ketään kohti, edes vaikken henkilöstä pitäisi, saati sitten jos kyseessä on ventovieras. Siitä huolimatta monet viestit aika tehokkaasti pysähtyivät moderointiin.

Alkuun sitä ihmetteli, juuri sen takia että niissä kommenteissa ei ollut mitään mitä en olisi voinut pystypäin kasvokkainkin kysyä tai kyseenalaistaa, sitten tajusin että se on vain toimituksen linja. Ei ilmeisestikään saa esittää liian vaikeita tai ikäviä kysymyksiä tai huomioita.

Tuossa Ylen keississä toki voi olla joku yleinen sääntö linkkejä vastaankin.

Mutta kiitos enivei taas mukavasta blogihetkestä! Täällä on mukava käydä pyörähtämässä, sulla tuo näppäimistö pysyy... ööö... pöydällä ja selvästi se huumorinkukkakin löytyy akkunalaudalta, tai ainakin kompostista.

terv.
- lihapuhe

reino kirjoitti...

Aivan loistava kirjoitus!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Lihapuheelle ja Reinolle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Aika mielenkiintoista ajattelua tuosta historian näkökulmasta. Eikä välttämättä ihan pielessäkään. Venäjähän sinänsä oli Suomelle varsin lempeä miehittäjä, poislukien sortovuodet, ja Venäjän vallan aikana Suomi kehittyi valtioksi. Ruotsin vallan aikana me oltiin vain maakunta ja puskurivyöhyke. Norjalaisista tiedän kyllä (Kilpisjärvellä usein käyneenä), että nehän ne vasta Suomesta viinaa ostavat, ynnä tupakkia. Kun molemmat maksaa turskamailla melko tajuttomia. Ja juu, minä olen ihan samaa mieltä kanssasi, että saamme rajalla kysäistä oudoilta tulijoilta, että kenenkäs poikia tai tyttöjä sitä ollaan ja milläs asialla sitä liikutaan. Ja varsinkin sitä, että meinasittekos tulla tänne elämään meidän rahoilla? Ja mikä velvollisuus meidät siihen velvoittaa?

Lihapuhe: Tuo ”300 viestiä asiaa ja 2 kappaletta älynväläyksiä” on hyvä huomio, sillä niitten kahden älynväläyksen perusteella media muodostaa mielipiteensä siitä, mitä me ajatellaan. Tosta hesaritapauksesta täytyy ottaa foliopipa pois päästä ja todeta, että eihän se kommentti sisältänyt kuin linkin, eikä esmes Hommaforumillakaan sellaisia viestejä suosita.

Ja ollos hyvä mukavasta blogihetkestä. Käypä taas pyörähtämässä. Mitenkäs se Veikko Huovinen sanoi kirjassa Rasvamaksa ja jutussa Ammattimainen Puolueenhaukkuja? Osallistu. Viihy. Älä turhauvu.

Reino: Kirjoituksesta suurin gloria kyllä kuuluu näille korviensa välissä elävän vampyyrin metsästäjille, joita tämäkin ns. vapaa kirjoittaja ansiokkaasti edustaa.

reino kirjoitti...

Koita kirjottaa parodiaa ja satiiria ja paskaa perkele kun tuovat brasiliasta Brasilian pojat ja tekevät pilkkaa meidän tai jotain....

Siis tästä kyse:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288491753042.html

Ja rikas kertomaperinne:

"Lhttps://www.facebook.com/toimittaja/posts/468218109863921

Anonyymi kirjoitti...

Jos nimen kohdalla ei lue "vieras" vaan "Anonymous" niin syy on se että kirjoitan porukoitten koneelta.

En viitsinyt montaa sekuntia lukea tuota juttua vaan katsoin oliko siellä nuivien kommenttja. Näköjään oli kun niitä oli päässyt läpi. Kävin kommenttipaikassa laittamassa linkin tähän juttuun, ehkä huomaat sen kohdan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Reinolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Reino: Ja eihän siinä (niin kuin arvata saattoi) käynyt ihan niin kuin ulistiin. Ainakaan tuosta päätellen.

Vieras: Oli tuo vielä tallella. Ihmetytti vaan, että kun tämä kirjoittaja imoitti olevansa lomilla netin ulottumattomissa, niin hän silti osasi kehua keskustelua pääosin asialliseksi, joskin väärinymmärryksiä sisältäväksi. Liekö joku soittanut hepulle, ja pulissut kaikki kommentit ääneen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin, Reinolle, se "tuosta päätellen" oli siis tämä linkki:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52714-ratikkakohun-uusi-kaanne-matkustaja-loi-ja-potki

Anonyymi kirjoitti...

Tuonko eliittimitätöijän takia käytiin talvi-ja jatkosota jotta täällä voisi elää tuollaisia ukkoja, puhumattakaan siitä että heillä olisi establismentin paikat hallussaan?

Jos tuo ukko siirrettäisiin aikakoneella talvi-ja
jatkosodan aikaan niin olisiko toivonut että puna-armeija voittaisi ja että Suomesta tulisi neuvostotasavalta tai kansandemokratia?

Mustalla hirtehishuumorilla voisi kysyä että...oisko sittenkin ollut hyvä jos Suomesta olisi tullut Neuvosto-Suomi tai kansandemokratia. Meinaan, kiinnostaisi tietää olisko tuollaiset ukot päässeet Neuvosto-Suomen tai kansandemokratia-Suomen nomenklaturaan tai peräti saisi kivan yleisliittolaisen duunin Moskovasta, kaikkine etuineen. Tai oltaisiinko heidät kyyditetty Siperiaan tai muuten vaan julistettu kansanvihollisiksi tai epähenkilöiksi? Ainakin neuvostotasavalloissa ja kansandemokratiossa karisi kansalaisten usko sosialismiin ja tuollaisten mitätöijien hömpötyksiin.

Jossain Virossa tai Tsekissä tuo ukko ei saisi tuollaista osuutta julkisuus-kakusta. Luultavasti ei edes Venäjällä kun siellä ei ole enää muotia olla kommunisti. Venäjä itse asiassa on voimakkaasti patrioottinen ja nationalistinen, mikä paikoin keittää yli, joten tuollaista mitätöintiä ei kauaa sallittaisi valtion mediassa.

Kun kerta entisissä neuvostotasavalloisa ja entisissä kansandemokratioissa ei tuo sosialismi eikä mokutus houkuta. Vasaran kirjoitus Sosialismin viehätys on valaissut asiaa tarkemmin.

Länsimaiden tiedostavat piirit eivät tajunneet että tietyt Neuvostoliiton kannattamat asiat olivat niitä joita he pitivät "porvarillisina" ja joita he vastustivat omissa maisssaan. Kumitonttu mainitsi eräässä jutussaan että ne jutut mitä länsimaiset tiedostavat piirit kannattavat, niin Neuvostoliitossa itse asiassa niitä juttuja pidettiin rappiollisena, moraalittomana, epäsiveellisenä, yhteiskunnallista vakautta horjuttavina tms...siis biletysasenne tyyliin ensin hupi sitten työ, homostelu, huumeet ja muut tajusteet, promiskuieetti, mielenosoitukset ja mellakointi ja muunlainen riehuminen, kurin ja järjestyksen halveksunta jne.

Anonyymi kirjoitti...

Kävi mielessä että mitä jos ne suomalais-urgilaiset joista itämerensuomalaiset kielet polveutuvat, olisivat jääneet suunnilleen Permin aluepiirin tienoille tai missä se alkukoti on? Pitäisimme siellä valtiota. Olkoot sitten Ruotsi tai Novgorod riehuneet rauhassa tämän hetken Suomen alueella jos ugrit olisivat jääneet idemmäksi. Saapi tuollaiset mitätöijät sitten rauhassa mitätöidä heidän seurassa.

Olettaen että ensin he olisivat pitäneet mongolit ja sitten moskovalaiset loitolla jollain tempulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos kommentistasi.

Viesti 1: Mielenkiintoista sottailua. Kyllähän Suomeen on jäänyt pahasti elämään brezhneviläinen henki, mutta ehkä tuo hinta olisi ollut liian kova. Meinaan, tsuhna pani niin pahasti hanttiin ja kylmensi sen verran monta venäjän ukkoa, että miehityksen jälkeen kosto olis ollut kova, ja Baltian maitten kohtelu olis voinut siihen verrattuna vaikuttaa silkkihanskoilla taputtelulta.

Huomattavaa on, että montako sellaista eliittimitätöijää olet tavannut, vaikkapa yksityiseltä sektorilta, jotka eivät olisi elannoltaan riippuvaisia tästä kovasti taantumuksellisesta kansasta? Eli sellaista, joka itse asiassa tuottaisi maalle veromarkkoja? Taitaa sahatyöläisen sormet riittää ihan hyvin laskemaan.

Ja juu, noissa mainitsemissasi asioissa Suuri ja Mahtava oli kyllä kovasti konservatiivinen, etten sanoisi puritaaninen.

Viesti 2: Sanoisin että ottiatuota. Aika motissahan me siellä kyllä oltaisiin. Ehkä sittenkin parempi täällä. Se olis sinänsä mielenkiintoinen ajatus, että meillä olis tällä hetkellä naapurissa pelkästä Luoteis-Venäjästä koostuva Uusi Novgorod. Vois olla ehkä astetta rauhallisempaa. Välitkin voisi olla paremmat. Kun Pietari on kummiskin se Venäjän ”länsimaisin” paikka. Vaan tohonkin ajatukseen tietysti perään taas se ottiatuota.

Anonyymi kirjoitti...

Se miksi kummastelin täällä oloa oli tuo joutuminen Ruotsin ja Novgorodin sekä sen seuraajien puristukseen. Tuolla Volgan tai sen sivujokien luona, tai Uralin tienoilla voisi olla sopivasti sivussa. Toisaalta novgorodilaisia ja moskovalaisia olisi pitänyt yrittää hätistellä. Napoleonille ja Hitlerille varmaan nuo olisivat olleet liian kaukana.

Viljelysäät ja kasvukaudet olisivat varmaan paremmat kuin täällä.

Jos kummastellaan itä-ja länsisuomalaisten eroja geeneissä ja murteissa ja asenteissa niin voi tietysti kummastella miksi ollaan samassa valtiossa. Varmaan etelä-ja luonaissuomalaiset on jotain tuommoista mutisseet. Suomi on alun alkaen tarkoittanut sitä missä on Varsinais-Suomi. Lounais-keskeisessä Suomessa olisi lähinnä vain Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Häme, Uusimaa pääalueina. Oisko itäsuomalaislle sitten semmoinen Karjalan tai Karjala-Savon valtio alun perinkin pitänyt muodostaa? Ei tarvis välittää Helsingin tai sitä ennen Turun herroista. Siinä olisi ne mitä näkyy tässä

http://www.karjalanliitto.fi/files/196/Karjalan_alueet2.jpg

Varmaan se voisi olla lisättynä Kymillä ja ehkä Savollakin. Jos oikein ahneita ollaan niin vielä Inkerinmaa mukaan. Pääkaupunki olisi sitten Viipuri, Petroskoi (Äänislinna) tai Pähkinälinna.

Taidan kysäisitä jossain kohdin IDA:n kommenttia. IDA on välistä heittänyt läppää että pitäkää Suomi-tunkkinne, hän on kymiläinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Jaa-a. Ottiatuota taas. Nyt puhutaan siitä butterfly-effectistä. Ei pysty sanomaan. Liikaa muuttujia. Kovalevy pimahtaa, jos yritän laskea.

Tohon toiseen asiaan: Eiköhän se ole parempi näin. En minä kyllä itse ole lännen suunnasta tommosta kuullut. Ja me suomalaiset ollaan sen verran pieni yksikkö, että miksi hajottaa voimat vielä kahtia?