torstai 12. helmikuuta 2015

KEKSITTYJEN KLISEITTEN KIERRÄTYSTÄ

Nuorisossa on tulevaisuus, sehän tiedetään. Ja nykyiset poliittiset nuoret jossain vaiheessa päättäjinä määrittelevät pitkälle myös meidän tavallisten hallintoalamaisten elämää. On siis hyvä seurailla, mitä poliittinen nuoriso tulevaisuudellemme oikein tarjoaa, ja tällä kertaa käsitellään, mitä RKP:n nuorilla on meille tarjolla. Tarjonnasta kertoo neito nimeltä Ida Schauman, ja hän on sekä RKP-nuorten puheenjohtaja että Rkp:n kotoutus- ja maahanmuuttopoliittisen työryhmän puheenjohtaja. Hän on myös RKP:n kansanedustajaehdokas, eli selkeä tulevaisuuden nimi. Schaumanin avautumisesta Turun Sanomissa voi päätellä, että neito on jatkamassa Astrid Thorsin ja Eva Biaudetin hyväksi havaittua linjaa. Heti alkuun hän toteaa:

Maahanmuuttoasioita on pitkään käsitelty lähinnä populistista lähtökohdista ja on hienoa nähdä, että keskustelu on siirtynyt asiallisempaan suuntaan.

Mikä hotellin respassa herättää hieman ihmetystä, sillä niin mediamme, virkakoneistomme samoin kuin suurin osa poliittisesta koneistosta on pitänyt maahanmuuttoa ja varsinkin humanitaarista sellaista kyseenalaistamattomana pyhänä asiana, eikä tässä linjassa olla kyllä havaittu suuriakaan muutoksia. Tietysti lukija voisi ajatella, että entäpä jos Schaumanilla onkin ihan oikeasti realistinen käsitys maahanmuuttoon liittyvistä asioista, mutta hän korjaa epäluulot nopeasti ja toteaa:

Olen itse välillä ollut vähän turhautunut maahanmuuttokeskusteluun. Osin sen takia, että yhteinen omatuntomme tuntuu unohtuvan, kun Suomessa menee taloudellisesti huonommin. Osin siksi, ettemme ymmärrä minkälainen mahdollisuus maahanmuutto on Suomelle. Eniten siksi, että keskustelu ei perustu faktaan.

Yksi suurimmista väärinkäsityksistä on, että maahanmuutto maksaa enemmän kuin se antaa. Otetaan tästä esimerkki:

Liisa syntyy Suomeen, käy koulua ja opiskelee. 23-vuotiaana hän alkaa tehdä töitä ja maksaa veroja yhteiskunnalle. Mona muuttaa Suomeen tekemään maisterintutkintonsa. Kahden vuoden päästä hän löytää työpaikan ja alkaa tukea hyvinvointiyhteiskuntaa.

Ahmed tulee Suomeen pakolaisena. Hänellä kestää aika kauan sopeutua Suomeen. Hän on menettänyt suurimman osan perheestään ja on traumatisoitunut. Neljän vuoden päästä hän kuitenkin löytää työpaikan, alkaa maksaa veroja ja tukea yhteiskuntaamme. Kuka on maksanut yhteiskunnalle eniten? Me itse.

On aika mielenkiintoista, että Schauman pokkana väittää suomalaisten tienaavan maahanmuutosta ja käyttää todisteenaan omassa päässään keksimiään kuviteltuja henkilöitä. Ja koska yksi näistä henkilöistä on nimeltään Ahmed, on tästä tietysti tehtävä johtopäätös, että myös humanitaarinen maahanmuutto tuottaa nettovoittoa. Tokihan Suomeen on tullut monen monta Ahmedia, Abdulia, Mohamedia ja Abdelkaderia, mutta neiti Schauman ei joko ole tutustunut heidän työllistymisprosenttiinsa, jota yritetään julkisella sektorilla vielä kaunistella sellaisilla suojatöillä, joille ei olisi ollut alun perin mitään tarvetta, mikäli Ahmed, Abdul, Mohamed ja Abdelkader olisivat pysyneet kotimaissaan, tai sitten hän ei yksinkertaisesti välitä siitä. Sillä hänellähän on päässään todisteena kuvitteellinen Ahmed.

Sitähän meikäläinen ei tiedä, minkä alan maisteria Ida-neitomme tällä kuvitteellisella Monalla taas tarkoitti, mutta hyvin suuri osa maistereista työllistyy julkishallintoon, missä ne eivät suinkaan ole nettoveronmaksajia, eivätkä myöskään tue hyvinvointiyhteiskuntaa vaan ovat itse sen tuen kohteena. Tilannetajua olisi ehkä osoittanut sanoa Monaa vaikka insinööriksi, mutta valtiotieteiden kandidaattihan Ida on itsekin, joten ehkä käsitys ja kokemuspiiri varsinaisista nettoveronmaksajista on hänellä jäänyt hieman hämäräksi. Joka tapauksessa häneltä on jäänyt hoksaamatta se seikka, että Suomessa ei ole ongelmana työntekijöitten puute, vaan se, että niitten varsinaisia verotuloja tuottavien teollisten työpaikkojen määrä on vähentynyt kymmenillä tuhansilla.

Tämähän ei sinänsä neiti Schaumania haittaa. Hänhän on aktiivisella maahanmuuton puolustamisella osoittanut olevansa Hyvä Ihminen jo sinänsä, ja koska hän on hyvä ihminen, on kuvitteellinen Ahmed täysin riittävä todiste sille, että hän on oikeassa. Sinänsä kovin omaperäinen hän ei ole, sillä jo samana vuonna kun Ida itse syntyi, eräs toinen maahanmuuttoa kannattava ja virkaurallaan mainiosti edennyt silloin vielä nuori naishenkilö totesi seuraavaa:

”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.”

Meillähän on ollut juuri Idan elämän mittainen aika seurata, kuinka pitkälle tämä pitää paikkansa. Näitten humanitaaristen maahanmuuttajien tekemiä rikoksia Ida ei käsittele, mutta siihen ei hänellä tietysti ole tarvettakaan, sillä hänelle tärkeintä on utopia, ja siinä kuvitteellinen Ahmed ei tapa, pahoinpitele tai raiskaa suomalaisia, vaan painaa konepajalla hommia hiki päässä. Siinä utopiassa myös hänen yksi, kaksi tai kolme vaimoaan painaa hommia sairaanhoitajana ja hänen kaikki kahdeksan lastaan lukevat itseään insinööreiksi. Ja valmistuttuaan tienaavat nettoveroeuroja, joilla elätetään tuottamatonta kuluerää eli suomalaista Liisaa.

Tämähän on tuttua kliseitten kierrättämistä. Ida vaatii faktoja peliin ja antaa faktoiksi omia kuvitelmiaan. Tuttua settiä, ei siinä mitään. Mutta huomattavaa on kuitenkin se, kuinka neiti Schauman, monien kaltaistensa tavoin ottaa oikeudekseen määritellä sen, mikä on oikeaa ajattelua:

Olen itse välillä ollut vähän turhautunut maahanmuuttokeskusteluun. Osin sen takia, että yhteinen omatuntomme tuntuu unohtuvan, kun Suomessa menee taloudellisesti huonommin.

Millä oikeudella neiti Schauman määrittelee, mitä on yhteinen omatunto? Onko sellaista asiaa edes olemassa? Eivätkö ihmiset ole erilaisia? Onko neiti Schaumanin vaatimuksena yksi ainoa kaikkien ihmisten jakama arvomaailma? Neiti Schaumanin kohdalla tämä arvomaailma vaikuttaa suorastaan pelottavalta, sillä hänhän syyllistää tämän kuvitteellisen suomalaisen Liisan siitä, ettei hän mene töihin kuin vasta 23-vuotiaana. Ja unohtaa siinä samassa Liisan vanhemmat, jotka ovat käyneet töissä, elättäneet ja kasvattaneet Liisan jotta Liisakin voisi aikanaan tehdä oman osansa. Niin yhteiskunta toimii. Tietääkseni vielä ei ole sellaista yhteiskuntaa, jossa kantaväestö lopettaa mukuloitten teon ja alkaa korvata omaa kansaansa kuvitelmatyöntekijä Ahmedeilla.

Nuorisossa on tulevaisuus, ja RKP:n kohdalla tulevaisuus näyttää pelottavalta. Sillä luonnollisesti neiti Ida Schaumanilla on edessään loistava poliittinen tulevaisuus. Sen lisäksi, että hänellä on juuri oikeamielinen arvomaailma, hän on kaiken lisäksi vielä ulkonäöltään surusilmäisen hippitytön prototyyppi, ja sehän ei ainakaan heikennä hänen tulevaisuuttaan:


Näyttää siltä, että RKP on saanut itselleen oman Li Andersonin. Sinänsä lukija voi tässä vaiheessa – ja hyvin perustellusti – kysyä, että näinköhän tätä blogia paljoakaan RKP:n kannattajat seuraavat ja montakohan ääntä jäi RKP:lle tämän kirjoituksen vuoksi antamatta?

Veikkaanpa että nolla. Mutta kirjoitus olikin suunnattu niille lukijoille, jotka suunnittelevat äänestävänsä Nukkuvien Puoluetta. Jos nykymeno tympii, niin kannattaa muistaa, että ääni Nukkuvien Puolueelle on ääni idaschaumaneille.

52 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Tervehys Ykä,

Raapustin samasta aiheesta muutaman sanan minäkin.

Faktaa on se, ettei näillä kympin tytöillä ole yhtään asia-argumenttia väittämiensä tueksi. Jostain syystä moneen kertaan vääriksi, jopa valheellisiksi osoitetut väittämät ja klisheet kuitenkin jäävät elämään ja niitä suvaitsevaisto esittää tosiasioina.

Esimerkkeinä vaikkapa OECD:n tutkimus, EVA:n äskettäin tilaustyönä julkaisema ns. raportti ja niin edelleen.

Suvaitsevaisto ei arkaile käyttää kollektiivista syyllistämistä, tästä esimerkkinä Välimerellä tapahtuvat hukkumiset ja karmea itku ja parku siitä, ettei "siirtolaisille" ole tarpeeksi laillisia reittejä Eurooppaan. Hölynpölyä tuokin, mutta miten tämänkin saisi taottua kympin tyttöjen idealistiseen, maailmaa halaavaan kalloon?

Kumitonttu kirjoitti...

Ida-tyttö kuuluu siis 1600-luvulla Suomeen muuttaneeseen Schaumanin aatelissukuun. Ehkä Ida-tyttö ajattelee, että koska hänen esi-isänsä eivät maksaneet veroa, ei muidenkaan maahanmuuttajien tarvitse. Vakavasti puhuen, jos Ida ei ole 400 vuodessa kotoutunut suomalaiseksi niin miten ihmeessä voidaan kuvitella, että kamelikuskit IKINÄ alkaisivat identifioida itsensä suomalaisiksi? Ida-tyttö voi parantaa maailmaa menemällä vapaaehtoistyöhön Tansaniaan ja antaa omalla työpanoksellaan esimerkkiä solidaarisuudesta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Olipas aika rasistinen kirjoitus kansanedustajaehdokas Ida Schaumanilta.

Laittaa nyt tuollain pieni ja viaton 14-vuotias Achmed tekemään raskaita töitä Suomen kylmässä ilmastossa ja elättämään itsensä ja perheensä? ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Kumitontulle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Ihan hyvin tuumit asiasta sinäkin. Mutta koska kympin tytöt ovat Voiman Valoisalla Puolella, heidän lausumansa klisee sinänsä on todiste, jota mediakaan ei voi kieltää, koska sen esittäjä on oikeamielinen. Aikanaan Rauhanvaltiossakin tämä hallittiin. Ja heillähän on kaavana, että ensin puhutaan maahanmuuton valtavasta hyödystä, sitten kun se perustellaan nurin puhutaan meidän inhimillisestä ja humanistisesta vastuusta ja velvollisuudesta. Sitten kun kysytään, että mikä on siinä se piikin raja, eli koska se vastuu on kannettu, nostetaan esiin r-kortti. Ja kun sitä on aikansa heilutettu, voidaan palata maahanmuuton valtavaan hyötyyn ja kierros alkaa uudelleen. Fyysikot sanovat, ettei ikiliikkujaa voi keksiä. Paskapuhetta, sanon minä. Pitää vaan mennä fysiikan ulkopuolelle ja alkaa noudattaa tiedostavia fysiikan lakeja.

Kumis: Schaumanin avautumisen perusteella en itsekään todellakaan osaa sanoa, että mieltääkö hän itsensä suomalaiseksi, vai ajatteleeko hän olevansa jotain enemmän. Tuossa henkilössä kuitenkin kiteytyy RKP:n tulevaisuus, mikä on suuri harmi myös niitä suomalaisia ihmisiä kohtaan, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia.

Mitä tulee tuohon vapaaehtoistyöhön Tansaniassa, veikkaan Idamme olevan niitä ihmisiä, jotka mielummin puhuvat tekemisestä ja se varsinainen tekeminen on sitten enempi rahvaan hommaa. Siitä tuli kautta rantain mieleen, en nyt muista mistä sen luin, että joku suomalainen parikymppinen idealistityttö meinaa perustaa lastenkodin Keniaan. Kun itselläni on kokemusta alalta enemmän kuin mitä hänellä elinvuosia, toteaisin, että älä lapsi rakas yritä perustaa sitä edes Suomeen. Sinut syödään elävältä täällä Suomessakin.

VNV: Älä huoli. Kyllä meidän virkakoneistomme Ahmedista huolen pitää. Ilman turhaa työvelvollisuutta. Aina eläkkeelle saakka.

Oinomaos kirjoitti...

Suvaitsevaisto on syvästi uskonnollista porukkaa, ja muistakaamme tämä meille opetettu tärkeä asia.

"Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa."

Raadollista lienee puhua rahasta tässä yhteydessä, mutta kyllä se motivoi mocu-uskovaisiakin saarnaamaan opinkappaleitaan ja naulaamaan teesejään.

Siitä olen Ykän kanssa samaa mieltä, ettei Ida pärjäisi vapaaehtoistyössä jossain Tansaniasssa tai Keniassa. Ei tuolla asenteella. Tietysti siellä hän voisi tehdä empiiristä tutkimusta siitä, ovatko somalien - niitä on Keniassa puolisen miljoonaa - asenteet muuttuneet sitten Amanda Lindhoutin.

Castor kirjoitti...

Joo, Ykä. Jos tämä on samaa Schaumanin sukua, jonka kanssa olin aikaisemmin tekemisissä, niin ainakin järki on edelleen vähentynyt. Kun meillä nyt on yhteinen omatunto, niin missä se sitten on? Minä ilmoitin tästä halal-lihasta myyjälle, ja sanoin (suomennettuna), etten halua tilata enää teiltä, koska en näe mitään syytä siihen, että minun pitäisi osallistua halal-teurastamisen kannattamiseen. No, LIHAKAUPPIAS, joka toimittaa ko. tavaran, lähetti sähköpostin, syytti minua rasistiksi, ilmoitti tietenkin tietävänsä osoitteeni (olen kauhusta kankeana!) ja kertoi ilmoittavansa kaikille Kiinan suomalaisille, että nyt vuonna 2015 on vihdoin löytynyt oikea rasisti. En kylläkään tee yhdellekään suomalaiselle yritykselle enää töitä, jo pitkään olen ollut usean kiinalaisen yrityksen toimeksiannoissa, mutta sillä nyt ei tietenkään ole väliä, rasisti kun olen, ja varmaan myös kiinalaisten mielestä (saatanan kinkit vinosilmät, ja vitun valkoiset paholaiset, paskaiset valkonaamat)...

Tuli muuten kutsu RKP:lta tilaisuuteen, jossa olisi puhunut joku tuleva kyky. Se tuli entiseen toimistoomme, sain sen vanhalta partneriltani. Herr Johan Ekman halusi 400 neuroa osallistumisestani "johonkin". Pomoni ja partnerini noilta ajoilta otti siitä skannin ja viesti oli "HEHHHEEEH! Muuten, partnerini faija oli aivan helvetin kova sotilas ja palkittu useilla kunniamerkeillä. En usko että äänestivät/äänestävät RKP:ta... toivottavasti eivät myöskään sekoomusta.

Castor kirjoitti...

Pakkohan sen Iitun sivuilla oli käydä...Suomennan, jos tarvitsee, uskomatonta paskaa, taas.

http://www.sfp.fi/sv/content/news/haglund-schauman-vi-f%C3%A5r-inte-%C3%B6verge-v%C3%A5ra-unga

korpisoturi kirjoitti...

"Jos nykymeno tympii, niin kannattaa muistaa, että ääni Nukkuvien Puolueelle on ääni idaschaumaneille".

Ennakkoäänestäminen on vaivaton ja mukava tapa käydä näyttämässä keskisormea. Ja samalla voi ostaa keskiolutta. Se on niinkuin tuplakeskari tiettyyn suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaisten tyyppien järjen juoksu on kyllä uskomatonta. Juuri eilen luin kuinka Nasima päätti haastaa Halla-ahon. Nytpä saa rotutohtori nenilleen kun tollanen raskassarjalainen esittää tanssiinkutsun. Ja tänään taas tämmöstä. Kerrassaan erikoista näissä keskusteluissa ei vielä ole edes vastapuolen täydellinen asiantuntemuksen puute vaan se, että he eivät edes halua tietää asiasta mitään ja jopa ylpeilevät sillä. Täydellisiä tefloneja, mikään ei tartu. Ja sitten vielä se ylimielisyys jolla nämä sormi ojossa heiluvat. Olen kauan ollut jo sitä mieltä, että keskustelu on ongelmanratkaisukeinona täysin yliarvostettua. Miten tässä mistään voi keskustella jos vastapuoli ei ollenkaan halua kuunnella mitään muuta kuin omia olkiukkojaan. Tulipa taas avauduttua.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuossa asiassa olisi hyvin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten totaalisen irti todellisuudesta ankkalammikko ja bättre folk tuntuu olevan näissä humamu-asioissa. Paras lääke todellisuudesta vieraantumiseen on tietenkin todellisuus. Niinpä heitä pitäisi esim. kaavoituksessa, laitossijoitteluissa, kouluasioissa, päivähoitopaikkojen jakamisessa jne. lääkitä todellisuudella. Ja tässä tapauksessa yliannostus on paras annostus.

Ja tekisi mieli sanoa myös niin, että voi kun nämä erilaisia väkivalta- ja seksuaalirikoksia teollisessa mittakaavassa tehtailevat Abdit, Elmit ja Mohammedit vaivautuisivat valikoimaan uhrinsa niin että härreguudeilla on etusija ja muille annetaan mahdollisuus vasta sitten kun koko ankkalammikko on käyty läpi.

Oisko mitään mahdollisuutta siihen, että voitais vaikka tarjota kimpassa tolle neiti Sahatavaralle kulttuuririkas Viking Line -risteily, mukava öinen piknik Kaisaniemen puistossa, piffata ilta jossain näistä humisäijien ja lähiövalaiden yhteisbiletyskuppiloista tai Cherryn Poppaus -bileistä ihan vaan silleen kulttuurillisen ymmärryksen laajentamisen nimissä?

Onneksi RKP on pelaamassa itsensä niin pahasti paitsioon että jos hyvin käy niin se ei pääse seuraavaan, sitä seuraavaan eikä vielä sitäkään seuraavaan hallitukseen. Mussuttakoot tota kantasuomalaisten todellisuudesta täysin irti olevaa kakkaa vielä pari kautta niin saavat opetella ikuisen oppositiopuolueen rooliin. Ja eiköhän ne isot säätiötkin vielä joskus saada oikein kunnolla verolle.

Ton RKP:n ja ankkalammikon kanssa alkaa pikkuhiljaa olla sellainen tilanne, että kostaminen alkaa tulla oman onnellisuuden kannalta tärkeämmäksi kuin muu oma etu. Eli ihan sama vaikka menettäisi itse jotain kunhan nuo vain menettävät moninkertaisesti enemmän.

Kenzo kirjoitti...

Populismihan perustuu suosion kalastelemiseen yksinkertaisesti omaksuttavien asioiden avulla ja Ida käyttääkin nerokkaasti populismin keinoja puhuessaan "yhteisestä omatunnostamme", jonka piiriin eivät luultavasti tämmöiset täysin asiattomat sikapossurasistit, jollainen itsekin olen, kuulu. Missään kohdassa hän ei vaivaantunut miettimään, että onko edes teoriassa mahdollista, että EVA:lla olisi oma lehmä ojassa, koska näitä raporttejahan kyllä löytyy vessapaperiksi asti. Hyvä tarina kylläkin. Maahanmuuttajille löytyi työt, että "tzingg" ja Liisa aikansa yliopistossa (en tiedä mitä touhusi, mutta olettaahan aina saa) palloiltuaan saa kuin saakin töitä. Maassa siis kaikki hyvin ja täystyöllisyys vallitsee utopialandiassa. Maahanmuutto on epäilemättä mahdollisuus, ainakin Australiassa, Canadassa, USA:ssa, Portugalissa ja Sveitsissä niin ajatellaan. Itse aloittaisin Suomen elvyttämisen Portugalin mallin mukaan ennen karkeampaa järjestelmän muutosta, koska siellä ei jaella toimeentulotukea ulkomaalaisille ja kaikki töihin tulevat ovat tervetulleita. Aamukahvit omaan piikkiin jees ja voi nauttia työnsä hedelmistä. Siellä tosin ei näe kovin montaa paimentolaiskulttuurilähtöistä notkuilijaa kahveilla istumassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ida-tyttö kuuluu siis 1600-luvulla Suomeen muuttaneeseen Schaumanin aatelissukuun. Ehkä Ida-tyttö ajattelee, että koska hänen esi-isänsä eivät maksaneet veroa, ei muidenkaan maahanmuuttajien tarvitse. "

Jaa että ihan siniverisiä. Ehkäpä se selittää jotain, jonkunmoinen punavihertävä versio wanhasta kunnon "noblesse oblige"-periaatteesta kenties? No jos nyt oikein muistellaan, niin Schaumanit ovat kumminkin joskus ennen maailmanaikaan tienanneet rahaa myös puunjalostuksella (nykyisin osa UPM:n levy- ja vaneriteollisuutta).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wilh._Schauman

Eli ei ne nyt ihan koko olemassaolonsa ajan ole pelkästään uuninpankolle elätettävinä makoilleet. Vaan pojasta jos toki tyttärestäkin voi polvet huonota. Ja varmaahan tässäkin asiassa nyt on joka tapauksessa ainakin se, että ne suuresti kaipaillut Toiseuden edustajat tullaan kyllä vastaisuudessakin asuttamaan ihan muille hoodeille kuin sinne, missä Schaumanit & sosiaaliryhmänsä elelevät.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuollaisella ulkonäöllä muutaman äänen saa, ainakin nuorilta miehiltä :-). Toinen juttu onkin sitten se, että mitä tämä nuori neiti suustansa päästää pihalle, jotta onko niissä jutuissa mitään logiikkaa?

Toisaalta tuskin se e.m. äänestäjiä kauheasti kiinnostaa, ulkonäkö menee asiasisällön edelle. Idan puolustukseksi on sanottava, jotta hän ei liene ainoa tiedostava nainen, joka on saanut ääniä ulkonäkönsä ansiosta.


Tähän väliin on pakko lisätä yksi Youtube-pätkä, jo edesmenneen ex-KGB agentin haastattelusta (Juri Bezmenov), ja siitä kuinka valtio voidaan aivopestä. Pätkä on tosin suht'koht pitkä, mutta täyttä asiaa.

https://www.youtube.com/watch?v=5It1zarINv0

Mielenkiintoisin pätkä alkaa tuossa 50 minuutin kohdalla ja siitä eteenpäin. Vaihtakaa sanan neuvostomyönteinen tilalle maahanmuuttomyönteinen (tai joku -ismi, kuten feminismi), niin mikään ei ole paljoa muuttunut noista 1970-1980 luvun ajoista.

Eräät ihmiset manipuloivat mediaa, oman agendansa ajamiseen ja sen iskostamiseen suurelle yleisölle.

Haastattelussa tulee monessa kohtaa ilmi sellainen sanonta kuin "useful idiot" eli hyödyllinen idiootti. Se kertonee tyhjentävästi mitä allekirjoittanut ajattelee maailmoja halailevista henkilöistä, tällaisesta mentaliteetista ja sen tukijoista.

Ahneus on myös yksi motivaattori, tällainen henkilö saa hyvän, lokoisan ja pitkäikäisen homman valtionhallinnosta, ja eläke-edut tähän päälle. Eikä tarvitse muuta kuin puhua läpiä päähänsä, ja papukaijamaisesti toistaa ylempiensä sanomaa. Olla vähän niinkuin lammas laumassa.

Samalla tosin myy sielunsa jollekin pöhkölle ideologialle, muttei se taida pahemmin tuollaisten henkilöiden yöunia häiritä. Kunhan palkka juoksee ja on hyvät virka-, loma- ja eläke-edut.

Ja syy miksi Bezmenov loikkasi länteen, alkaa avautumaan kohdasta 55:30 eteenpäin. Siitä saa samalla selville kuinka käy "hyödyllisille idiooteille" kun heidän työnsä on (jossain valtiossa) tehty. Jossain mielessä karua meininkiä...


- Soomepois Eestist -Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon Schaumanin juttu oli vanhan toistoa, että tämä vastinekin alkoi tuntua hieman vanhan toistolta, mutta minkäs sille voi. Hyvä kuitenkin, että joku jaksaa nämä aina käsitellä, mutta suuresti kiinnostaisi kyllä tietää, lukevatko maahanmuuton autuudesta kirjoittaneet koskaan täällä julkaistuja vastineita.

Lopun ulkonäön ottaminen puheeksi mielestäni meni kuitenkin hieman asiattomalle linjalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Castorille, Korpisoturille, Ano1:lle, Ano2:lle, Kenzolle, Ano3:lle, Soomepoisille Eestist ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Tuo lainausmerkeissä sanomasihan on siis vahvistettu oikeudessakin. Suvaisevaisuuden voi mieltää ihan puhtaana uskontona ja silloinhan usko itsessään riittää.

Castor ja Ano3: Juu kyllähän Schaumanit ovat aikanaan tahkonneet verotuloja. Tapausta voisi kai verrata 1960-luvun taistolaisiin, joitten vanhemmat olivat sodan käynyttä väkeä, jotka taas eivät olleet kommunismiin kallellaan. Castorilta pitää vielä kysyä täsmennystä, että onko tuo lihakauppias siis kiinalainen vai mitä kansallisuutta? Luulisi nimittäin, että länsimainen r-kortti ei varsinaisia kiinalaisia kiinnosta tippaakaan. Jos se on kiinalainen, niin pistää ihmetyttämään.

Korpisoturi: Tätä suosittelen minäkin.

Ano1: Lisätäänpä Nasiman lisäksi Veronika Honkasalo joka on vime päivinä vedellyt Jussin vuoksi herneitä nenäänsä, ollut pahalla päällä ja syyttänyt Jussia lainvastaisesta toiminnasta. Jussin kommentti asiaan oli mielestäni hyvä:

”Honkasalon väitteitä ohjelman perustuslain vastaisuudesta Halla-aho pitää naurettavina. Vertaukseksi hän antaa sen, että perustuslaissa lukee, että Suomi on Euroopan unionin jäsen.

– Honkasalon logiikalla olisi perustuslain vastaista vaatia Suomen eroa Euroopan unionista. Eduskunta on lakia säätävä elin ja se voi muuttaa tarvittaessa perustuslakiakin. Ei minulle yllätyksenä tullut, että punakaarti saa kohtauksen tästä ohjelmasta. He varmasti yrittävät provosoida riitaa minun kanssani saadakseen näkyvyyttä eduskuntavaaleissa.”

Ano2: Ikävintä tässä on tietysti se, että tässä on esillä tämä ankkalammikon utopiamaailmassa elävä poliittinen osasto. Niin kuin tässä blogissa on todettu aikaisemminkin, on olemassa paljon järkeviä ja asiallisia ruotsinkielisiä suomalaisia. Tuon RKP:n hallitustaipaleen kohdalta olen kyllä varsin pessimistinen ja uskon, että kyllähän se seuraavastakin hallituksesta vaan löytyy.

Kenzo: Juu, Idan kaltaiset käyttävät täysin tunteisiin pohjautuvaa populismia itse ja syyttävät populisteiksi niitä, joille heidän populisminsa ei mene läpi. Suomen kohdalla pitäisi ihan ensimmäisenä alkaa miettiä sitä, kuinka yrittäjää haittaavaa vero-, maksu- ja säännösviidakkoa voitaisiin alkaa purkaa. Se on se ainoa tapa pyrkiä saamaan aikaan nettoveronmaksua. Ei se, että kuvitellaan tänne tulevien ulkomaalaisten muuttuvan jollain taikakeinolla työpaikoiksi.

Soomepois Eestist: Luulen sinänsä, että Idan ulkonäkö ei varsinaisesti pistä miehiä äänestämään häntä. Ennemminkin nuoria, yliopist-opiskelevia naisia, joitten on helppo samaistua häneen. Kiitos linkistä. KGB:n kohdallahan tilannetta voisi sanoa ironiseksi. Sehän meinaan onnistui tavoitteessaan ja mädätti länsimaista yhteiskunnallista rakennetta hyvin onnistuneesti. Mutta Neuvostoliiton kannalta se onnistui tavoitteessaan vaan liian myöhään.

Ano 4: Toiston toistoahan tämä, en sitä kiellä. Mutta vaihtoehtonahan on vain olla hiljaa. Ulkonäköasiaa voi toki pitää asiattomana. Mutta ulkonäölläkin on monen ihmisen poliittisille valinnoille merkitystä. Jussi Halla-aho on saanut asiasta oman osansa ihan valtamedian taholta. Niin kuin jollain ihon punottamisella tai nieleskelyllä olisi itse asian kannalta merkitystä.

Castor kirjoitti...

Lihakauppias on JUUTALAINEN ja toinen on etelä-afrikkalainen! Jos olisivat olleet kiinalaisia, niin paskat olisivat nakanneet. Juutalainen myy halal-lihaa...aika outoa, ja ottaa paineita kun joku ei oikein ole samaa mieltä halalin tyrkyttämisestä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Niin notta Kiinassa asuva juutalainen, joka vetää porot nokkaan siitä, että Kiinassa asuva suomalainen ei osta sitä juutalaisen myymää islamilaista halal-lihaa ja aikoo valittaa siitä Kiinassa asuvasta suomalaisesta muille Kiinassa asuville suomalaisille kun se suomalainen on rasisti eikä osta islamilaista lihaa juutalaiselta. Täytyy sanoa, että todellisuus on todellakin tarua ihmeellisempää. Yleensäkin muuten ihmettelen, että miksi eläinsuojelijat eivät metelöi tuosta halal-lihasta? Eikös se nyt hitto soikoon ole eläinrääkkäystä?

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

"Jos nykymeno tympii, niin kannattaa muistaa, että ääni Nukkuvien Puolueelle on ääni idaschaumaneille."

Tämä muistutus tuli hyvään aikaan. Olin juuri lukenut facebookista sivukaupalla tekstiä siitä kuinka pahaa on suomalainen natsismi kun ihan netissä kirjoittavat rumia Veronikalle. Otsasuoni pullistellen päätin, että jos minunkin tuttavapiirissäni tämä on Suomen pahin ongelma niin pitäkää tunkkinne, minä en tule käymään enää edes lomille.

Vaan kaipa sitä täytyy taas raahautua antamaan ääneni pimeyden voimille vaikkei ne olekaan yhtä nättejä kuin idaschaumanit.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä…

Jos oikeasti olisi olemassa paljon järkeviä ja asiallisia ruotsinkielisiä suomlaisia niin he mailaisivat, postaisivat ja sanoisivat RKP:n puoluetoimistoon, edustajille, kunnallisille ja alueellisille toimijoille että heidän äänillään ei mokuteta. Ja ruotsinkielellä tietenkin.

Niin pitkään kun RKP ei käännä kelkkaansa kentältä tulevan massiivisen palautevyöryn vuoksi, en usko että on montaakaan asiallista ruotsinkielistä vaan että on muutamia hassuja ja että sinulla on ollut onni kohdata juuri heitä.

Itse en usko että RKP on seuraavassa hallituksessa. Seuraavan hallituksen täytyy tehdä massiivisia säästötoimia ja säästöt kannattaa aina aloittaa
- etuoikeuksien karsimisesta
- pienintä poliittista suosiota omaavien kulujen karsismisesta
- eniten suurta enemmistöä ärsyttävien asioiden karsimisesta
- pienimmän moraalisen ja juridisen legitimaation omaavien asioiden karsimisesta
- niistä kuluista joiden karsimisella on pienimmät muualla menoja kasvattavat tai tuloja pienentävät vaikutukset
- sijoittajien, tuotannon ja yleisen taloudenpidon kannalta hyödyttömimmistä suunnista.

Tossa listassa on aika monta härreguudeihin kolahtavaa kohtaa, joiden karsiminen menee aika mahdottomaksi jos RKP on hallituksessa. Siksi tulossa olevan joko porvari- tai punamultahallituksen kannattaa rakentaa itsensä kolmen suuren puolueen varaan ja jättää yksi iso ja kaikki pienet hallituksen ulkopuolelle.

Halal -lihasta eivät eläinsuojelijat metelöi siksi että "eläinsuojelussa" on paljon vahvemmin kyse anarkovassariudesta kuin elukoista. Ja anarkovassarille islam on liittolainen ja sitä ei saa siksi haukkua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Keski-ikäinen pikkupoika: Jos vielä jaksaisit raahautua. Kun ei tässä oikein muutakaan konstia ole.

Ano: Minulla on kyllä ihan järkeviä ruotsinkielisiä tuttuja. Heilläkin on vaan ongelmana tuo mediamyllytys. Viime Jytkyn aikaan ne tuttavani puhuivat Jytkyn myötä levinneistä huhuista, että ruotsinkielisiä hakataan. Sitten matkan varrella huomasivat, että eihän niitä hakata ja sekin huhumyllytys tuli ihan muualta.

Noista säästötoimista ja niitten välttämättömyydestä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Niihin kuuluu vaan ikävä kyllä myös tämä maahanmuuttoteollinen kompleksi, ja jos se otetaan mukaan se vaatisi sen, että tunnustettaisiin, että tässä on viimeiset 20 vuotta tehty jotain päin persettä. Henkilökohtaisesti uskon sen ottavan valtapuolueissa niin tiukoille, ettei sitä vieläkään aloiteta. Eli uskon, että olet väärässä RKP:n kohdalla. Toisaalta toivon kyllä hartaasti, että olet oikeassa. Minä vaan olen sen verran pessimisti, etten usko persujenkaan olevan seuraavassa hallituksessa.

Näkemyksesi ”eläinsuojelusta” vastaa täysin omaani.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä mitä?!

http://www.hs.fi/mesta/a1423556063528?jako=25936f06069d8ad4f93f2992627f9598&ref=tw-share

-Tvälups-

Becker kirjoitti...

Mikähän tätä RKP:n porukkaa oikein vaivaa. Inhoavatko he pottunokkia niin paljon, että haluavat mamuja tänne meidän riesaksemme. Siipeileimään ja ryöväämään. Eivä kaikki ruotsinkieliset sentään ole idiootteja.

Tämä Ida-tytteli on kotoisin ns. pullamössö vyöhykkeeltä, ja asuu alueella, jossa ei somalit pörrää eivätkä pottunokat seiso leipäjonoissa. Todellinen lisä Arkadianmäellä istuviin idiootteihin.

Ihmetyttää vaan, että mistä kliseet ovat peräisin. Väittäisin, että läntisestä naapurimaasta, sillä kieli on sama ja ideat kuin kopioitu hallituspuoleiden ohjelmista. "Avatkaa sydämmenne," ts. lompakkonne jos ihan tarkkoja ollaan.
Mikäli maahanmuutto olisi sellainen taloudellinen rikkaus kuin valehdellaan, niin esim. Malmön pitäisi olla kultakaivos. Tosiasiassa kaupunki.tai ghetto oikeammin sanottuna menee 12,86 miljoonaa kruunua persnettoa joka vuorokausi, eli vuonna 2015 tulee saamaan noin 5 miljrdia kruunua valtion avustusta. Tämä selviää kaupungin taseesta. Ja tämä siis vain Malmössä.

Malmössä jotkut onnettomat pitivät Pegida mielenosoituksen männä viikonloppuna. Idea ei ehkä olllut paras mahdollinen valitussa kaupungissa. Noh, kaikki meni rauhallisesti ja kannattajia oli muutama kymmenen ja Pegidan vastustajia muutama tuhat mukaanlukien paikallinen Luterilainen kirkko, joka lupautui häiritsemään Pegidaa soittamalla kirkonkelloja. Tämä sitä uppoavan maan logiikkaa.

Alkuviikosta Malmössä poliisin takaa-ajama auto ajoi lastenvaunuja työntäneen äidin päälle. Sekä äiti että lapsi ovat hoidossa ja äidin tila on vielä vakava, mutta lapsen tila on vakaa. Pakoautossa olleet neljä nuorta muslimia olivat poliisin vanhoja tuttuja sekä pilvessä koko porukka. Toivottavasti äiti ei ollut lapsensa kanssa vastustamassa Pegidaa viikonlopun aikana.

Ruotsissa Romaniasta ja Bulgariasta tulleita kerjäläisiä ja varkaita kutsutaan EU-emigranteikssi. Heitä paapotaan ja paijataan tyypilliseen ruotsalaisen naiviin tyyliin. He ovat EU-kansalaisia, joten mitkään erityiset tuet tai muut helpotukset eivät siis koske näitä mustalaisia. Mutta odottakas, kun Ruotsissa poliitikot antavat heille vielä asyylistatuksen, niin muutama miljoona parasiittia seisoo rajalla jonottamassa lihapatojen ääreen. Sillon he ovat oikeutettuja saamaan asunnon taskurahaa ja kaikki mahdolliset tuet.
Tuntien naapurimaan poliitikot, niin tämäkin kauhuskenaario on mahdollinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kieltämättä yllättävä avautuminen ja voi viedä monelta vihreältä kahvit väärään kurkkuun.

Becker: No Ruotsistahan ne varmaan alun perin on. Mutta mitenkä on, kun en ole aivan varma, vieläkö Ruotsissa puhutaan idaschauman-tyyliin, että tästä on meille hyötyä, vai onko siellä siirrytty jo pelkästään ”meillä on varaa / meillä on velvollisuus”-iskulauseisiin?

Becker kirjoitti...

No nimenomaan puhutaan. Ainakin se on sitä maahanmuuttoviranomaisille, poliisille, oikeuslaitokselle ja sitten loppupäässä veronmaksajille,
Aivan kuin Suomessa.

http://petterssonsblogg.se/2015/02/13/invandringen-ar-en-fantastisk-tillgang-for-sverige/

Becker kirjoitti...

Unohdin mainita että liitteen kuvassa on Malmön kunnallisjohtaja ja miehensä......

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuntuu vaan siltä, että alkaa loppua sanat. Lähinnä tulee mieleen jätkä, joka jäystää jalkaansa poikki ruosteisella rautasahalla ja toteaa, että tää tuntuu joka hetki vaan paremmalta.

Anonyymi kirjoitti...

RKP:n maahanmuuttointoilulle on yksinkertainen (osa)selitys. Niin kauan kuin maahanmuuttokeskustelu velloo valtoiminaan, keskustelu ruotsin asemasta on olematonta.

Jaska Brown kirjoitti...

Pistin lusikkani soppaan minäkin. Vähän alkoi kyllä nuori ihminen säälittää, toivon vilpittömästi että hän ei ota näitä - jos nyt sattuu lukemaan - liian raskaasti. Oletan että ainakin kirjoituksensa kommenttiosion on lukenut ja siinä tilanne oli 0 - 26 kotijoukkuetta vastaan. Mutta jos itkettää, niin sitten on mahdollisuus ottaa opikseen ja viisastua. Jos ei, niin toivo on menetetty.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Osaselitys ehkä tämäkin. Mutta kyllähän RKP:ssä on vallalla ihan aito putkinäköinen maailmanhalaamisideologiakin.

Jaska: Hyvin lusikoitu. Onhan palaute nuorelle tytölle ollut vähän kyistä, mutta tietysti jos täysin pokkana lähdetään ns. opettamaan isäänsä naimaan, niin tällainen on aika luonnollista.

Castor kirjoitti...

No niin, Tanskassa taas sattumuksia, joilla ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä islamin (oksensin jo) kanssa.

Mahtava tuo rauhan ja oikeudenmukaisuuden uskonto! Ihmettelen vain Tanskan poliisin kykyä käyttää omia aseitaan tilanteen ollessa päällä...

Lars Vilks ainakin uskalsi sanoa, ettei vaikuta millään tavoin hänen toimintaansa.

Castor kirjoitti...

"Halal is a comprehensive Islamic term encompassing not only the matters of food and drink, but all other matters of daily life. Islam being the final and perfect way of life for humanity, it supersedes all the previously revealed religions including Christianity and Judaism. The rituals in all matters were perfected by God (al-Quran 5:3)."

Anonyymi kirjoitti...

Odottelemme Idan ja RKP:n komenttia islamilaiseen sananvapaustaisteluun Tanskassa,ja kuinka maahanmuutosta esim. juuri Tanskan yhteiskunta on tienannut rutosti lisäkapitaalia hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon.
Olisi saanut viikinkien muuri,joka muinoin oli Tanskan ja nykyisen Saksan rajalla,jäädä pystyyn,ja maahantulo Pohjolaan vain vartioidun portin kautta.Ida tyttöset olisi aikanaan moisilla kansaansa halventavilla asenteilla lyhentyneet kummasti kaulasta ylöspäin,ihan ihailemansa islamin tyyliin.Tosin koko Pohjolan meininki nykyään saisi viikinkikuninkaat pyörimään haudoissaan siihen malliin,että ehkä on hyvä,että kaverit polttohaudattiin.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Veskulle & kiitos kommenteistanne. Nythän tuo Tanskan poliisi näyttää ampuneen tuon tyypin ja tietojen mukaan tekijöitä ei ollut kuin yksi. Kaavahan oli sama kuin Pariisissa. Tyypin henkilöllisyys sekä etninen ja uskonnollinen taustahan ei ole vielä selvillä. Näin äkkiseltään voisi veikata:

Jos heppu on vaikkapa arabi, hän on tehnyt tekonsa yksin ja sittenhän kaikki syrjäytymis- yms. epistola alkaa tiedostavassa väestönosassa välittömästi.

b) Jos hän on tanskalainen, kyseessä on selvä merkki äärioikeistolaisesta järjestäytyneestä poliittisesta väkivallasta.

Täytyy jäädä odottamaan uutisia. Tuosta Castorin lähettämästä koraaninlauseesta täytyy muistuttaa, että valtaosalle kristityistä raamatunlauseet ovat kuitenkin vain kansanperinnettä. Hyvin monelle islamilaiselle se on kiveen hakattua totuutta.

Becker kirjoitti...

No nythän Tanskaan satelee näitä osanottoja johtavilta poliitikoilta tutun kaavan mukaisesti.
Me emme peräänny ja sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan peruselementteja yms. vakio saarnaa.

Ja vaatekaapeissa kuuluu taas tuo "allahu akbar."

Mutta islamisimista ei sanaakaan. Kyseessä jälleen häiriintynyt muslimi jne. jne.

Näitä juttuja nyt sitten tapahtuu tasaisin välein.

Kantaväestöstä saa vissiin puolet tapppaa ennekuin joku Idakin alkaa funtismaan, että kyllä tässä on jotain muutakin kuin mielenhäiriöitä takana.

Seuraavaa mielenhäiriötä odotellessa....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Joo, nythän on keksitty, että tämän ”tanskalaismies” Omar Abdel Hamid El-Husseinin kohdalla ei ole olennaista se, että hän on arabi, eikä mikään islamiin viittaava, vaan ongelmahan on siinä, että heppu on kuulunut jengiin. Tanskalaisnuoriso tulee pelastaa jengiytymiseltä. Jos seuraava tekijä on kuulunut käsipallojoukkueeseen, nuoriso tulee pelastaa käsipallolta.

Becker kirjoitti...

Tällä videolla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.
Siinä vain teloitetaan 21 kristittyä egyptiläistä, siis koptia. Väitettiin heidät pidätetyn Libyassa.Ja katsominen sitten omalla vastuulla.

https://www.youtube.com/watch?v=IlUYpZSvm5g&feature=youtu.be

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Niin. Siinä kuolee uskonsa vuoksi 21 miestä järjettömän brutaalilla tavalla. Sellaisten ”miesten” toimesta, joille avuttoman teurastaminen on sitä ominta osaamista, ja jotka länsimaisten ns. asiantuntijoitten mielestä eivät tehneet tätä puolestaan oman uskonsa vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/219374-katja-bloigu-%E2%80%9Dvaltio-on-avuton-maahanmuuttoasioissa%E2%80%9D

Eipäs nyt takerruta siihen että maahanmuuttajat eivät työllisty, tämähän on vain ilkeiden työnantajien törkeiden pätevyys- ja koulutusvaatimusten syytä, ja Bloigulla onkin loistoratkaisu että niitä vaatimuksia pitää maahanmuuttajien kohdalla höllätä. Sit ne pääsee kato töihin, ja ongelma onkin sitä myötä ratkaistu, tosin työnantajalla on pieni dilemma että mitäs tällä kaverilla joka ei osaa näitä hommia eikä suomea eikä englantia pitäisi tehdä. No, ehkä siirrän sen tonne toimistoon tekemään jotain ja pistän uuden rekryn päälle puskaradiossa niin ehkä tasa-arvotantat ei huomaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos linkistä. Täytyy sanoa, että nyt otan hatun päästäni ja kumarran, sillä tällaiseen vuodatukseen en ole ennen törmännyt. Kyseinen Bloiguhan oli se tyyppi, joka jossain iltalehden tai vastaavan mistä säästäisin / mitä lisäisin-jutussa olisi säästänyt sotaveteraaneilta ja lisännyt turvapaikanhakijoille.

Ghettomaksaja kirjoitti...

"Tuosta Castorin lähettämästä koraaninlauseesta täytyy muistuttaa, että valtaosalle kristityistä raamatunlauseet ovat kuitenkin vain kansanperinnettä. Hyvin monelle islamilaiselle se on kiveen hakattua totuutta."

Tämä pitää erittäin pitkälti paikkansa. Ei ole relevanttia verrata toisiinsa Raamattua ja Koraania, vaan niissä olevien tekstien aiheuttamia vaikutuksia. Kun raamatussa käsketään kivittämään sellaiset ihmiset, jotka kylvävät samaan peltoon kahta viljaa, edes lestadiolaisin äijänkäppänä tai kiihkokristillisin jenkkipunaniska ei todennäköisimmin nakkaa paskaakaan vaikka hänen naapurinsa tekisi juuri näin. Kun koraanissa taasen Musse-setä määrää profeetan pilapiirtämisestä kuolemantuomion, edes keskiarvomuslimi ei näe asiassa mitään arvosteltavaa tai lähde tuomitsemaan uskonveljeään, joka tällaisen tuomion toteuttaa. Maltillisimmatkin kommentoivat vain että paska homma mutta mitäs tilasitte.

Ulkonäköasiaan puuttuneelle Anolle: eihän Ykä millään tavalla pilkannut Idan ulkonäköä - kommentoi sen vain olevan hänelle eduksi. On aivan fakta, että äänestettävän ulkonäöllä on väliä äänestäjälle (kysy vaikka PerLooks-sivuston tekijältä). Idan kohdalla hänen ulkonäkönsä on varmasti vaakakupissa positiivinen asia - todennäköisesti myös hänen kanssaan eri mieltä oleville. Mukavampihan sitä on väitellä sellaisen kanssa ketä kehtaa puhuessaan myös katsoa. :)

Aina välillä noita Ykän tarinoita (Epäilyksen Piru -sarja jne) lukiessa tulee mieleen sellainen vaivaava ajatus, että nyt Ykä taitaa rakennella hieman liian pitkälle oman sapluunansa mukaisesti mietittyjä olkiukkoja. Jostain syystä juuri silloin kun epäusko on suurin, niin jostain nurkan takaa ryömii esiin jotain anttiblåfeldejä, idaschaumaneita ja katjabloiguja, jotka osoittavat epäuskon tarpeettomaksi: perkele, tuollaisia ihmisiä on ihan oikeasti olemassa.

Ei olisi pitänyt lukea tuota Bloigun juttua kesken työpäivän. Mieltä rauhoittavan viskilasilliseen ei nimittäin ole mahdollisuutta vielä kolmeen tuntiin. :(

P.S. Ykä, ostitko muuten sen Glencairn-lasin, jollainen tuossa oikean reunan mainoskuvassasikin komeilee?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Jorma (the Reija´s husband) tietää:

http://jormah56.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187155-maahanmuuton-suuri-kupla-on-lopultakin-puhkaistava

Täytyypä taas muistaa vaipua katumusaatoksiin ja ripotella tuhkaa päälleen. Huomennahan on sitäpaitsi sopivasti laskiaistiistaikin.

Anonyymi kirjoitti...

"Ulkonäköasiaa voi toki pitää asiattomana. Mutta ulkonäölläkin on monen ihmisen poliittisille valinnoille merkitystä."

Iltaa Huitsinnevadaan,

Jos käsitin oikein, tuo toinen ano viittasi siihen blogauksen lopussa olevaan surusilmä-hippityttö-kohtaan?

Jos näin, en tajua mitä asiatonta siinä oli? Vastaava mielikuva tuli itselläkin mieleen kun kuvan heti jutun alkuun kaivelin kun en ko. henkilöstä ollut kuullut ja uteliaisuudestani halusin katsoa olenko mahdollisesti nähnyt hänet jossain muussa yhteydessä (koska kuvamuistini on hitusen parempi).

Tuo kuvaus itsessään ei ole mielestäni erityisen negatiivinen siitäkään huolimatta, että yleinen mielikuvani hipeistä voi olla sitä tahi tätä. Itselleni se toimi osuvana määreenä ja vastaavaa olisin varmaan itsekin käyttänyt jos neitoa olisi pitänyt jollekin ilman kuvaa kuvailla.

Politiikka on julkista työtä ja etenkin siinä myös ulkonäöllä on merkittävä vaikutus, täysin liittymättä siihen mitä sinä tai minä asiasta ajattelemme. Aihetta on tutkittukin ja saatu viitteitä että mm. ulkonäkö ja pituus vaikuttavat mm. henkilön palkkaan ja vaikuttamismahdollisuuksiin riippumatta ns. meritokraattisista ansioista.

Olen mm. nähnyt ja puhellut ihan tarpeeksi haarukalla 18 - +60 ikäisten naisten kanssa, joiden mielestä mm. Stubb on erityisen lahjakas, KOSKA hän on pitkä, urheilullinen ja komea. Ulkonäkö vaikuttaa myös poliitikkoihin, heidän toimintaansa ja julkisuuskuvaansa muun esiintymistaidon ohella. Ja tokihan mm. urheilullisuus jotain luonteenpiirteitäkin paljastaa.

Ja on täysin selvä, että jos asetamme lähtöviivalle kaksi ehdokasta, joista toinen on pitkä ja komea mies/pitkä kaunis nainen, ja vastaehdokas osaamisen/puhelahjojen suhteen vastaava mutta ulkonäöltään vaatimaton, niin sillä paremman näköisellä on etulyöntiasema kun vaikuttamisesta ja äänestäjien hankkimisesta puhutaan. Se luo heti positiivisen alkuvaikutelman, ja valitettavan moni ei lopulta edes pääse sen ylitse etenkään jos ei puheista mitään ymmärrä (= tajua mikä on mahdollisesti enemmän paskaa kuin joku toinen).

Tämän takia myös ulkonäöllä on merkitystä ja varmasti vaikutusta ko. poliitikon alun urakehitykseen.

Aivan kuten kauniilla/komeilla urheilijoilla on helpompaa sponsorien suhteen.

Sattumalta mietin juuri tätä aihetta aiemmin päivällä sen tekopyhyyden suhteen joilla mies/naispoliitikkoja muka erotellaan, että ikäänkuin naispoliitikkojen ulkonäkö nousisi aina esiin ja arvosteltavaksi ja miehet saisivat vain rauhassa keskittyä asiakysymyksiin.

Itse sanon että tuo voi ehkä johonkin rajaan asti noin olla, mutta ihan samalla tavalla julkisuudessa esiin nousevat aiemmin mainittu Stubb/hänen hampaansa, Vanhasen tylsyys ja harmaus, kalapuikkoviikset ja mahat, Putin män-boobsit ja slaavikyykyt, Bush juniorin tylsämielisyys, Pekkarisen tupee, Kataisen sliipattu koulupoikamaisuus, Soinin olemus ja elinajanennusteet jne.

Kyllä miespoliitikotkin saavat sekä runtua että kehuja ulkonäköönsä liittyen, aivan samoin kuin naisetkin. Toki tumma puku suojaa johonkin rajaan ja harvempi on myös poseerannut verkkosukissa.


- lihapuhe

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa, että todellisuus on todellakin tarua ihmeellisempää. Yleensäkin muuten ihmettelen, että miksi eläinsuojelijat eivät metelöi tuosta halal-lihasta? Eikös se nyt hitto soikoon ole eläinrääkkäystä?

Kognitiivinen dissonanssi mahdollistaa kummallisempiakin asioita.

Sitä kun on siunattu/kirottu insinöörimäisellä mielellä ja tahtoo nähdä asiat siltä miltä ne näyttävät ilman ideologista filtteriä, niin maailma tosiaan näyttää monesti mielenvikaiselta.

Minkäs tekee, tästä vaivasta taitaa parantaa vain kuolema tai aivovaurio.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ghettomaksajalle, Anolle ja Lihapuheelle & kiitos kommenteistanne.

Ghettomaksaja: Niin, koraaninopetusta käytännössä näimme juuri tuossa Beckerin lähettämässä videonpätkässä, jossa koraaniin uskovat nirhasivat koraanin nimeen päät irti 21:ltä koptikristityltä. On aivan sama, mitä joku Hämeen-Anttila asiasta selittää, käytäntö näkyy tuossa. Toivottavasti niillä seuraavilla koptikristityillä on käsissään aseet, joilla he voivat puolustaa itseään.

Ja nätti tyttöhän Ida on. Minä voin blogissani kehua ihmisen ulkonäköä. Ulkonäkö taas ei itsessään vaikuta siihen, kuinka tolkulliset ihmisen ajatukset ovat. Mutta sillä on monelle merkitystä, sillä politiikka perustuu pitkälti mielikuviin, ja ulkonäkö on yksi asia, joka niitä luo.

Jos tuo Bloigun vuodatus olisi vähän tuoreempi, olisin väsännyt siitä postauksen, mutta kun se on jo pari vuotta vanha, niin olkoon. Lasit on vielä hankkimatta. Ain´ on laiska aikehessa, mutta viimeistelyprosentissa on vielä kovasti hiomista.

Ano: Nämä Härkösethän ovat omanlaisensa legenda ja siitä kertoo paljon se, että ne toimivat samassa sivustossa vielä legendaarisemman Panu Höglundin kanssa.

Lihapuhe:

Viesti 1: Ja iltaa myös täältä Huitsinnevadasta. Aivan totta tuo, mitä totesit. Niin kuin Ghettomaksajallekin totesin, politiikka perustuu pitkälti mielikuviin ja on hyvin paljon äänestäjiä, joilla se pohjautuu vain ja ainoastaan mielikuviin, ilman että varsinaisista faktoista edes halutaan ottaa selvää. Ja silloin mainitsemillasi ulkonäköasioilla on huomattavan suuri merkitys. Henkilökohtaisesti minulla ei ole pienintäkään halua pilkata kenenkään ulkonäköä.

Viesti 2: Totta joo. Hyvin moni tiedostava ihminen on omaksunut tietyn ajatusmaailman, koska se on muotia ja pysyy siinä kiinni, koska ei halua menettää kasvojaan. Ulkopuolelta tuleva mahdollisesti ajatusmaailmaan nähden ristiriitainen tieto yksinkertaisesti jätetään huomioimatta.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä sitä itselläkään paljon olisi varaa muitten ulkonäöstä riekkua, peilistä katsoo takaisin hyvin keskiverto tyyppi jolla nyt on nenät ja muut tarvittavat osat suunnilleen oikeilla kohdilla, mutta ei ole tarvinnut pelätä että olisi mallin töitä ehdoteltu ja ei tämä lihatemppeli tässä iän lisääntyessä ainakaan kohenemaan äidy. Painovoima on aika armoton kun alkaa kimmoisuus kadota.

Mutta poliitikoilla se ulkonäkö on osa työarsenaalia ja sen takia joutuu nahkaa kasvattamaan. Paskaa toki saa niskaansa, mutta toisaalta ne joilla näköä löytyy myös käyttävät sitä hyväkseen.

Poliitikot ovat sinänsä aika monitahoisia olentoja, että eipä siellä kovin moni taida liikoja totta puhua, eikä sillä - ei se varmasti monesti äänestäjiäkään toisi. Niiden epelien kohdalla on siis vaikea sanoa milloin on kyse puhtaasta itsensä kusettamisesta vs. rehellinen epärehellisyys. Jos olettaa jälkimmäistä ei todennäköisesti paljoa erehdy.

Sivusta katsoen on vähän vaikuttanut että esim. Halla-aho voi olla poikkeus sääntöön, mutta hän ei olekaan tullut normaalin broilerimyllyn läpi ja on vaikea sanoa miten pahasti valta sitten lopulta vaikuttaa ja minkälaisia poliittista painolastia alkaa kertyä kenttäkokemuksen myötä. Mokien kauttahan sitä on osin edetty kun media ja vastapuoli on tarttunut jokaiseen sanan puolikkaaseenkin ja kääntänyt ne päälaelleen. Sekin opettanee jotain. Myös yhden asian avulla eteminen lienee helpottanut, joten ei ole edes tarvinnut esittää tietävänsä kaikkea kaikesta.

Tokihan kyse on oman asian julistamisesta ja propagandasta, mutta eipä tuo ole tainnut suoranaisesta valehtelusta tai liiasta kiertelystäkään kiinni jäädä, eli kyseessä ei ole missään nimessä perinteinen poliittinen ankerias.

Joissain silmäni hipaisivat tutkimusta, että kersoilla joilla luonteeseen on jo pienestä asti kuulunut se että totuus on ollut vähän venyvä käsite, on ollut myöhemmin suurempi todennäköisyys menestyä elämässä (jos puhutaan maine/kunnia/raha -akselista), ja eipä tuo vielä omia huomioita vastaan ole sotinut.

Arkeen tuotuna - toteamus siitä että olet muuten tosiaan tainnut lihoa, ei ainakaan sitä suosiota lisää. MOT.

Muslimien kohdalla sitä ehkä turhaan odottaa sellaista sisäistä protestiliikettä ja isoja mielenosoituksia niitä äärielementtejä vastaan, valitettavan hiljaiselta vaikuttaa. En ole sen kannalta että joka saakelin asiasta pitäisi aina olla kovaan ääneen erikseen julkisesti irtautumassa, mutta tietyissä paikoissa se voisi olla oikeasti viisas peliliike jos ei halua tulla maalatuksi samalla pensselillä fanaatikkojen kanssa.

Kristityillä jos taas tosiaan katsoo esim. jenkkilässä on mm. eräs pieni fanaattinen seurakunta/lahko Westboro Baptist Church joita voi joko sanoa täysiksi sekopäiksi tai täysin Raamatun pilkun päälle kulkijoiksi.

Mm. homot ja oikeastaan kaikki jotka eivät usko täysin samoin joutavat tulla hävitetyksi vääräuskoisina puhdistavassa tulessa. Suunnilleen kaikki muu kuplan ulkopuolella on jumalatonta. Tätä he julistavat äänekkäillä mielenosoituksilla mm. sotilaiden hautajaisissa ja muissa julkisissa tilaisuuksissa, jotka he tuomitsevat jumalattomiksi.

Mutta silloin kun he tekevät noita tempauksiaan, niin niissä yleensä on myös vastamielenosoitus missä ns. normi-ihmiset möykkäävät vastaavasti vastaan. Heidän ei anneta automaattisesti omia ja julistaa kristinuskon ääritulkintaansa ilman että myös tapakristityt sanoisivat sanansa.

Tuollaista pidän kuitenkin ihan terveenä reaktiona tilanteessa että sinua/uskoasi edustaa joku radikaali taho. Megafonia ei suosiolla luovuteta yhdelle näkemykselle.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lihapuhe. Omakin pärstävärkkini on sen verran kirveellä veistetty, etten lähde muitakaan omansa perusteella arvostelemaan. Halla-ahosta luulen, että hänen kaltaisiaan poliitikkoja on ollut joskus itsenäisyyden alkuvuosikymmeninä enemmän. Eli ei miehiä, jotka päättivät asiakseen ryhtyä poliitikoksi, vaan miehiä, jotka tietyn asian tai tiettyjen asioitten johdosta ajautuivat politiikkaan.

Halla-ahon kohdallahan tartutaan nimenomaan niihin sanan puolikkaisiin, sillä hänen varsinaisiin teksteihinsä ei olla uskallettu kajota. Koska niitä ei voi perustella vääräksi, ja ne saattavat kyseenalaiseksi koko utopian pohjalle rakennetun systeemin.

Kristityt fanaatikot eivät sentään leikkele päitä irti eivätkä polta ihmisiä elävältä. Mutta en minä perusta kyllä heistäkään. Yleensäkin kaikki uskonnolliset fanaatikot ovat tyyppejä, jotka vaativat muita ihmisiä elämään pohjautuen johonkin, mitä kukaan ei ole koskaan nähnyt, mutta jonka tyypit uskovat olevan olemassa.

Castor kirjoitti...

Vituttaa se Herlin Uudessa Suomessa: Herlinin faija oli alkkis, joi vinettoa, kuolikin todennäköisesti siihen. Vitut kuulu mulle, kuppi vaan on täynnä, en saa mitään en edes omalla nimellä läpi.

Tässä yksi:

Sananvapaus on Uuuden Suomen uusi ajatus: se mikä sopii Huuskolle, ei sovi muille. Nimeni ja sähköpostiosoiteeni on teillä, mutta ongelmahan on teidän, minä olen nyt sitten pois tästä typerästä keskustelusta, joka oli juuri siitä johtuvaa, että jos musulmaani tappaa, sehän on aina yksittäistapaus. Huusko voi sitten ihan vapaasti olla eri mieltä, mutta en oikein uskalla yli 25 vuoden SUOMESTA muualla asuneena, myös valitettavasti muslimimaissa, että Huuskolla o sama kokemus. Kysymys on uskalluksesta vastata yhtään mihinkään. Sama ongelma on omistajalla, helppoa on rahasäkin kanssa tehdä entisestä kunnon lehdestä jotain käsittämättömän kyseenalaisen suvaitsevaa, ja mainostaa sitä "vaikutusvaltaisen suomalaisen" lehdeksi. Paskat, suomalaisilla normaalipalkkaisilla kansalaisilla ei ole mitään vaikutusvaltaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Täytyy sanoa, että olet sitkeä, kun jaksat vielä pyöriä noilla Uuden Suomen sivuilla. Minä en ole aikoihin jaksanut. Tulee vaan mieleen se, että jos vuoden, sanotaanko vaikka 1972 Uuden Suomen toimituskunnalle olisi joku jätkä tulevaisuudesta tullut kylään ja sanonut, että ”hei jätkät, tiedättekö mitä Uusi Suomi on vuonna 2015” ja sen jälkeen kertonut mitä se on, niin todennäköisesti ne toimittajat olisivat virponeet sitä tulevaisuuden miestä turpaan ja todenneet että älä höpise.

Castor kirjoitti...

Ei kannata ymmärtää väärin, etkä varmaan ole sitä tehnytkään. Kyseessä on se, että mitään poikkeavia (?) mielipiteitä, jotka kuitenkin perustuvat selkeästi faktoihin, ei voida julkaista edes mielipidesivuilla lehdistössä. Kai se nyt jumalauta on kaikille selvää, että nämä "yksittäistapaukset" ovat selkeästi islamiin perustuvia tapporiehumisia. On se kumma, että asioista ei voida puhua niiden oikeilla nimillä, niin kuin tuo halal-kausti kohdallani. Lainasin sitä koraanin kohtaa joka aika selkeästi kertoo sen, että ei halal tarkoita ainoastaan tapaa teurastaa, vaan ELÄMÄNFILOSOFIAA, ELÄMÄNTAPAA, POLITIIKKAA, KAIKKEA, MIKÄ MUSULMAANIN ELÄMÄÄ KOSKEE. Mitenkäs Hämeen-Anttila selittää tämän?

21 kristittyä mestattu, 45 poltettu elävältä...Jumalauta, nyt alkaa olla aika viimeistään ruveta miettimään, miten maailmassa halutaan elää, jos se näitten jihadiistien kanssa on edes mahdollista. Obaman "johtama" USA tekee virheen toisensa jälkeen, murhatut kristityt olivat Valkoisen Talon mukaan "egyptiläisiä", sanaa kristitty ei mainittu kertaakaan lehdistötiedotteen aikana. Ja sitten joku valopää ämmä, myös paikallisen presidentin tiedottaja sanoo, että ei tätä voiteta tappamalla vaan keskustelemalla!!! Just niin, eiköhän sitä nyt ole jo yritetty riittävän kauan, ja vaihtoehtoja ei paljon ole. Tämähän nyt tietenkin tulkitaan niin, että minä puhun kakkien muslimien tappamisesta, jota en tietenkään tee. Mutta tämä on sitä saatanan nykyistä logiikkaa: jos minä sanon, että olen iloinen siitä, että Tanskan poliisi hoiti homman ja ampui sen saatanan arabiatleetin, niin voivoi, rasisimia ja kun en ymmärrä, kuinka vaikeata tälläkin "yksilöllä" oli! Sitä ei kukaan julkisesti viitsi sanoa, että jokaista, joka ainoaa terrori-iskua (länsimaihin) on juhlittu muslimimaissa, eikä se alkanut 2001, vaan jo aikaisemmin. En minä sinne Uuteen Suomeen enää edes aio yrittää kirjoittaa, miksi tekisin sen?

Meillä alkaa Vuohen vuosi huomenna, ja sehän sopii musulmaaneille, muistaen heidän mietymyksensä, myös sukupuoliset...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. En suinkaan ymmärrä väärin. Se, mitä meille siitä suunnasta tarjotaan on julmaa ja epäinhimillistä barbarismia. Ja lännen idiootit yrittävät pestä sen syväpuhtaaksi. Nuo ovat aikaa sitten ylittäneet sen rajan, että niitten kanssa tulisi keskustella. Ne tulisi vain ampua. Eivätkä ne itsekään mitään keskustelua kaipaa. Ne haluavat vain täydellistä alistumista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Yrjöperskeles. Vaikka kirjoitankin anonyymisti niin olen silloin tällöin lukenut kirjoituksiasi ja on vain hyvä asia että on sinun tyyppisiä kriittisiä ääniä.
Luin tuon kirjoituksen "KEKSITTYJEN KLISEIDEN KIERRÄTYSTÄ" ja mielestäni on aika outoa että peräänkuulutetaan faktoja ja sitten käytetään faktoina juttuja jotka tuntuvat keksityiltä. Pitäisi sitten olla lyödä pöytään niitä selkeitä faktoja, jotain konkreettista näyttöä että näin on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitokset. Ikävintä on tietysti, että tiedostavalla vastapuolella ”musta tuntuu” mielletään jo itsessään faktana.