maanantai 9. helmikuuta 2015

LYHYT TUOMIOHUOMIO

Hotellin respan tietoon tuli uutinen, jonka mukaan viime syksynä Helsingissä kantaväestöä kohtaan järjestelmällistä ja laajaa väkivaltaa harjoittaneitten ”löyhien kaveriporukoitten” tuomioita ei sitten annettukaan, vaan niitten antaminen lykättiin hamaan tulevaisuuteen. Syyksi Helsingin käräjäoikeus ilmoitti ”yleisen työtilanteen”. Näin äkkiseltään mieleen juolahtaa, että kyseessä oli Suomen mittakaavassa sen luokan tapaus, että oikeuden olisi luullut priorisoineen asian käsittelyn ykköskohteeksi.

Foliopipoilun uhallakin respassa vilkaistiin tätä uutta tuomioitten antamisen ajankohtaa ja tuomiot on määrätty annettavaksi 21. huhtikuuta. Väkisinkin pistää silmään, että Suomessa pidetään eduskuntavaalit kahta vuorokautta aikaisemmin, 19. huhtikuuta. Näitä väkivallantekijöitä kohtaanhan alkoi suomalaisen virkamieskoneiston taholta viime syksynä ennennäkemättömän laaja syväpuhtaaksipesuprojekti, jonka lopputulemana raakaa väkivaltaa harjoittaneet tyypit olivat käytännössä uhreja. Mitä varmimmin oikeuslaitos on mukana tässä, eikä ehdotonta vankeutta tule kenellekään. Mikä taas näissä porukoissa tarkoittaa valtion antamaa signaalia, että sikailua saa jatkaa vanhaan malliin.

Jos nämä tuomiot, tai näennäistuomiot olisi annettu nyt, asiasta oltaisiin voitu, ja vielä aivan perusteellisesti huomauttaa käytävässä vaalikamppailussa. Kysymyksellä että tätäkö meidän maahanmuuttopolitiikkamme ja sen toimivuus on. Näinkö toimimme jatkossakin? Kun tuomiot julistetaan 21. huhtikuuta, ne katoavat julkisuudessa vaalien jälkeiseen kannunvalantaan.

Jos ennuste lievistä tai olemattomista tuomioista osoittautuu vääräksi, täällä myönnetään virhe  ensimmäisenä. Mutta nykyisessä Suomessa väkivaltarikos ei ole oikeastaan edes rikos, varsinkin jos väkivalta tapahtuu etnisesti edistyksellisestä suunnasta.

Vielä toinen huomio vaalikamppailusta. Voimakkaassa nosteessa oleva Kepu on päättänyt aloittaa ankaran itseensä vastaan kohdistuvan vaalikamppailun. Puolue nimittäin haluaa siirtää keskioluet ja siiderit takaisin Alkoon ja sillähän se tulee saamaan ennennäkemättömän laajan suosion. Kepu jatkaa uskollisesti historian ensimmäisen kepulaisen eli Sven Dufvan linjalla eli ”ei oikeaan, ei vasempaan, päin mäntyä aina vaan”.

34 kommenttia:

Castor kirjoitti...

"Yleinen työtilanne"? Liikaa rikastuttajien aiheuttamia ongelmia? Johan on demlalaisittain päästy vihdoinkin siihen, mihin on jo pitkään pyritty. Ja nämä samat saatanat ovat jatkaneet aivan samaa toimintaa. On se saatanan kumma ettei mitään järkeä ole enää missään, ei yhtään missään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin no, tuo keskioluen siirtäminen takaisin alkoon on ollut erinäisten tahojen pyhän ristiretken palavana päämaalina kai jo siitä lähtien, kun sen myynti vapautettiin 1969. Kaiken mahdollisen ja mahdottoman kieltämistä ajavan ja kaiketi arkkiatrin tittelistä haaveilevan Pekka Puskan kädenjälkihän se tässäkin näkyy.

Kannattaisikohan aihetta nyt kumminkin pohtia vaikkapa siltäkin kannalta, että kaljan roudaaminen takaisin pitkäripaiseen ampuisi lopetuslaukaukset viimeisiinkin vielä jäljellä oleviin haja-asutusalueiden pikkukauppoihin, vaikka vähiin ovat toki jo käyneetkin? Eikäpä niitä viinakauppojakaan yhä edelleenkään aivan jokaisesta maalaiskunnasta edes löydykään. Ja ainoana varmana lopputulemana viinaralli Virosta kiihtyisi jo aiemminkin nähtyyn malliin.

Säätäisivät nyt vielä kieltolain, niin pääsisivät tuostakin mieliteostansa, ja saataisiin samalla kaikenlainen "uusyrittäjyys" kovaan kasvuun...

Vasarahammer kirjoitti...

Jo Eppu Normaali tiesi aikanaan, että oluen laimentamisesta ei seuraa poliitikoille mitään hyvää:

Kaljanlanttauslaulu

Becker kirjoitti...

Kyllä, nimittäin vaalien lähestyessä Demlatoitunut oikeuslaitos tekee läheistä yhteistyötä RKP:n batiikkinoitien kanssa, jotta tuo rikastajien mitätön rike saadaan häivytettyä taustakohinaan, eli vaaleihin.

"Kepu pettää aina," paitsi nyt, sillä jos minä vaivaudun menemään Alkoon keppanaa ostamaan, niin kyllä sitä silloin kassiin pannaan oikein nelosta ja varmuuden vuoksi pullo kossua.

Vittu mitä logiikkaa, sanon minä.

Oinomaos kirjoitti...

Terve Ykä, ensimmäinen asia mikä minulle mieleen tuli luettuani tuomion antamisen päivämäärästä oli "vaalit, prkl!"

Tämä katujengikausti on suvaitsevaistolle äärimmäisen kiusallinen, selvästi se edelleen yritetään lakaista maton alle.

Eihän se enää mitenkään onnistu, tilanteen kehittymistä seuraa sen verran valpas ja aktiivinen porukka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Anolle, Vasarahammerille, Beckerille ja Oinomaokselle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Totta, ja kun vilkaisee viime ajan uutisia täällä Suomessa, niin toiminta jatkuu entisellään. Miksei jatkuisi, kun sen annetaan jatkua.

Ano & Becker: Kyllähän tuo monen pikkukaupan lopetuslaukausta tietäisi. Yksi taho, mikä on kepulien ehdotuksesta varmaan hyvinkin mielissään on ABC-ketju, sillä hyvin moni Alkon toimipiste löytyy nykyisin juuri ABC:n toimitilojen yhteydestä.

Becker: Ei tuosta ajankohdan valinnasta voi kyllä muutakaan johtopäätöstä tehdä.

Vasara: Joo. ”Jos kaljahöyryistä herätätte maan, sen päät voi alkaa vielä toimimaan.”

Oinomaos: Täytyy kyllä kehua tässä tätä internettiä. Kolmekymmentä vuotta sitten tämä todellakin oltaisiin lakaistu maton alle, mutta nyt netti ei unohda ja netsi ei nuku.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Keskusta on ehkä yrittämässä väistää hallitusvastuuta, luultavasti sen takia, että Kokoomus on jättänyt seuraavan hallituksen reitille varsinaisen ydinlatauksella vahvistetun miinan tai pari. Ehkäpä Kepu haluaa että Perussuomalaiset joutuvat ottamaan päähallitusvastuun ja tuhoutuvat Kokoomuksen miinakentissä?

En ainakaan muuta syytä keksi tarkoitukselliseen kansansuosion alentamiseen.

Pantalone kirjoitti...

Niinpä niin Becker. Keskikaljan alkuperäinen tarkoitushan oli, etteivät ihmiset mene tarpeettomasti pitkäripaiseen, kun saunakaljat voi ostaa lähikaupasta. Alkoon kun menee, niin sieltä harva viitsii ostaa vain paria kaljaa. Mukaan tarttuu muutakin. Sellaisenkin kuulin, että tällä tuetaan myös prismoja ja muita jättiruokakauppoja, niiden tiloissa kun usein on alko. Sillä nyt tuskin saadaan ainakaan työllisyyttä nostettua, kun ajetaan normiruokakauppoja ahtaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun kyseessä on kantasuomalainen-pottunokka-Tero niin tuomio tulee samasta hupailusta heti: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/mies-ryosti-puhelimia-koululaisilta-ja-pahoinpiteli-ohikulkijan-oikeus-tuomitsi-vankilaan/689008/

Anonyymi kirjoitti...

Kepulla on ollut perinteisesti paljon yhteistyötä maakunnissa sekä osuuskauppaväen että K-ryhmän kanssa. Kun katsoo missä alkot ovat tänä päivänä, eli molempien ryhmien kauppakeskuksissa, niin ei tarvitse etsiä kaukaa sitä mikä tämänkin ehdotuksen takana on. Nämä kaksi suurta saisi melkoisen kilpailuedun sekä pikkukauppoja että eritoten Lidlejä vastaan jos keskiolut vietäisiin alkoon ja kaupoista saisi vain laimeaa kansanolutta.

Se on edelleen hyvä tapa katsoa miksi jotain tehdää, se vanha "seuraa rahaa" juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "seuraa rahaa" ohje on erittäin hyvä ja laajalti pätevä.

Mietitäänpä vaikka tämän blogin varsinaista aihetta, väkivaltaisen maahanmuuttajajengin tapauksen käsittelyn siirtämistä vaalien jälkeiseen aikaan.

Luonnollisesti tämä on vain yksi esimerkki siitä miten kaikenlaista negatiivista keskustelua aiheen tienoilta halutaan välttää. Miksikö? Ettei nyt vaan käy niin, että äänestäjät kiinnittäisivät asiaan suuremmin huomiota ja äänestäisi ehdokkaita, jotka puhuvat tiukemman maahanmuuttopolitiikan puolesta.

Mikä ongelma siinä olisi? Keskipitkällä tähtäimellä sehän estäisi "laajentamasta" tiettyjen puolueiden kannatuspohjaa:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ulkomaalaiset_aanestajat_kevaan_vaalit-31730

Pitkän tähtäimen vaikutuksia pohdittaessa on myös hyvä huomioida viime vuosien voimakkaat hyökkäykset perinteisiä arvoja vastaan, jotka lyhyellä tähtäimellä eivät sinänsä ole kovin huolestuttavia: koti/uskonto/isänmää.

Kuitenkin, kun huomioidaan kolme tekijää mitkä vuodesta toiseen ovat merkittäviä piirteitä "failed states" vertailun "voittajissa" eli monikulttuuri/monietnisyys/islam, meille alkaa muodostua tietynlainen kokonaiskuva.

Asiat, jotka ovat pitäneet monia toimivia yhteiskuntia rauhallisina ja siten auttaneet niiden kehitystä ovat olleet:

Koti/uskonto/isänmää -arvojen läsnäolo.
Monikulttuuri/monietnisyys/islam -ominaisuuksien poissaolo.

Asiat, jotka monessa kaaoksessa olevassa valtiossa eivät nauti suurta yhtenäistä kannatusta (tai näitä kannatetaan hyvin eri lähtökohdista, vrt. esim. yksiavioisuus vs. moniavioisuus) ja toisaalta ovat läsnä kaikkialla:

Koti/uskonto/isänmää -arvojen poissaolo.
Monikulttuuri/monietnisyys/islam -ominaisuuksien läsnäolo.

Aivan sattumoisin monen vihervasemmistolaisen haaveissa meillä olisi tulevaisuudessa arvojen ja väestön suhteen seuraavanlainen tilanne:

Koti/uskonto/isänmää -arvojen poissaolo.
Monikulttuuri/monietnisyys/islam -ominaisuuksien läsnäolo.

Jokainen voi esittää arvioitaan syistä, mutta yksittäisiltä hyödyllisiltä idiooteilta ei asiasta kannata juurikaan kysellä. Antoisampaa on ajatusleikki, että jos itse olisi maailmanvallankumouksesta haaveileva vasemmistolainen, mitä olisivat ne keinot, joilla järkyttää vielä jokunen vuosikymmen sitten niin kovin tasapainoisen oloisia länsimaisia kapitalistisia yhteiskuntia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, Pantalonelle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Yksi Turkkulaanen: Tietysti tulee muistaa se, että nyt sixpäckistä fourpäckiksi kutistunut hallitus toteuttaa juuri sitä, minkä Vanhasen ja Kiviniemen vetämät hallitukset aloittivat.

Pantalone & Ano2: Ano kakkosen ”seuraa rahaa” on erittäin hyvä vihje.

Ano1: Äärimmäisen suuret kiitokset tuosta linkistä. Otin linkin ylös ja otin myös jutusta kuvakaappauksen ja palaan mahdollisesti asiaan, kun nuo tuomiot lopulta tulevat. Kehotan muitakin lukijoita lukemaan tuon linkin. Eli pottunokkasuomalainen teki juuri samoin kuin kansainväliset veljemme Helsingissä ja sai 3 v 8 kk ehdotonta. Huomattavaa muuten on uutisoinnissa, että vuonna 1995 syntynyt suomalainen on luonnollisesti ”mies” ja samana vuonna syntynyt kansainvälinen veljemme ”nuorukainen”.

Ano3: Tuo, mitä kerroit noitten ”failed statesien” tilanteesta pitää varmaankin hyvin pitkälle paikkansa. Eri kysymys on, että onko niissä tosiasiallisia valtioita koskaan muotoutunutkaan, vaan ovatko ne pysyneet pystyssä vain diktaattorien väkivaltakoneistojen toimin. Ja nuo meidän kaltaisten konservatiivien vs. punavihreitten kannattamat arvot ja niiden vaikutukset pitävät myöskin paikkansa. Sinänsä en usko, että Suomessa on hirvittävän paljon näitä maailmanvallankumouksesta haaveilevia vasemmistolaisia. Pelkällä inhimillisellä typeryydellä ja muodin mukana kulkemisella voi selittää suurimman osan.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Minä vain heitin yhden ajatuksen ilmaan, kun tuollaisen ehdotuksen esilletuominen näin lähellä vaaleja tuntui aivan järjenvastaiselta. Toinen selitys on tietenkin se, että poliitikot ovat kaikonneet jo niin kauas äänestäjäkunnan enemmistöstä että kiikarillakaan ei enää kykene erottamaan. Ehkä tämä on todennäköisempi selitys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Yksi Turkkulaanen.

”Toinen selitys on tietenkin se, että poliitikot ovat kaikonneet jo niin kauas äänestäjäkunnan enemmistöstä että kiikarillakaan ei enää kykene erottamaan.”

Kun ottaa huomioon, että vanhojen valtapuolueitten puolueaktiivit ovat tyyppejä, joita on kasvatettu broilerihautomossa nuoresta alkaen ja joilla ei ole minkäänlaista käsitystä niin rahvaanomaisesta asiasta kuin työnteko, niin tuo vaihtoehto voi olla hyvin lähellä totuutta.

Jani Alander kirjoitti...

Tuossa just velipojan kanssa eilen mm. tuosta kepun kaljakuviosta juteltiin, ja ihmeteltiin ylipäätään tätä Suomen meininkiä. Ts. meillä on ns. pyhinä lehminä kaikenlaista laajasti epäsuosittua, on se sitten alkoholipolitiikka, autoilupolitiikka, jne.. Kaikissa näissä meininkinä on normikansalaisen rahastus ja vittuilu. Jokainen ns. muun maailman suuntaan vievä ehdotus torpataan populismina.

Ehkä mun tuttavapiirit sitten on väärät tai jotain, kun en yhtäkään ihmistä tunne joka olisi noudatetun politiikan linjoilla näissä jutuissa. Vaan jos omien tuttavieni kannat heijastavat kansan enemmistön kantaa, niin on se jumaliste kumma, ettei se heijastu politiikkaan. Ilmeisesti riittävän iso osa suomalaisista joko on niin tyhmiä, tai sitten masokisteja jotka pitävät siitä, että heille vittuillaan vuodesta toiseen. Kun eivät osaa pistää naamatauluja vaihtoon eduskunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeuslaitos taitaa olla läpimätä. Tuonkin päätöksen vetkuttaminen vaalien yli näyttää olevan tarkoituksellista, mutta niin typerän läpinäkyvää, että se on jo suorastaan säälittävää!

Valitetaan, että juttuja on liikaa ja ne ruuhkautuvat. Sitten syytetään jotakin huutokaupan pitäjää vähän yli satasen arvoisten varastettujen lautasten kätkemisestä, vaikka olivat olleet julkisesti myynnissä ja näytillä netissä, tai valitetaan Jyväskylän kirjastopuukotuksen tuomiosta hovioikeuteen. Missään ei muuten ole kerrottu, miten uhrille kävi, todennäköisesti ei juuri mitenkään, mutta kun kyse oli kaikkialla vaanivasta julmasta äärioikeistosta, niin pitäähän sitä vatvoa vuositolkulla paremman puutteessa. Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että myös vastapuoli oli aseistautunut ja laiminlyönyt tahallaan (?) järjestysmiehen hankkimisen paikalle. Median lemmikit Li Andesson ja Dan Koivulaakso taputtavat käsiään.

Anonyymi kirjoitti...

Se Jyväskylän tuomion valitus oli muuten sellainen, että se anarkomarkojen yhdistys valitti siitä että se heidän "järjestysmiehensä" jolla oli väkivalta taustaa, sai samassa oikeudenkäynnissä myöskin tuomion väkivallasta eli näiden "äärioikeistolaisten" päälle käymisestä teleskooppipampun kanssa.

Se "natsi" sai sitten myös tuomion kun puolusti itseään hieman innokkaasti puukolla.... niin se maailma ja tapahtumat muuttuu kun suomalainen media pääsee niistä uutisoimaan....

Eli molemmat osapuolet saivat tuomion, ja tilaisuuden järjestäjät valittavat että heidän palkkaamansa gooni tuomitiin vaikka oli aloittanut koko jupakan.

en sympppaa tipaakaan näitä isämmaanpuollustajia, mutta tässä uutisoinnissa oli törkeän makua alusta saakka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jani Alanderille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Jani: Väärät tuttavapiirit taitavat olla minullakin, sillä samanlaiset ovat havainnot. Oliskos niin, että hyvin suuri osa suomalaisista on vaan kerta kaikkiaan oppinut ajattelemaan, että vaikka kuinka jurppisi, niin on olemassa vain tietyt puolueet, joita on soveliasta äänestää.

Ano1 ja Ano2: Totta tuo havainto Jyväskylästä. Omalla alallanihan jutut venyvät, kun harvemmin syytettynä on yksi ainoa tyyppi, ja kun istunnosta yleensä puuttuu joku syytetyistä, niin sitten määrätään uusi istunto. Tuo on kieltämättä ongelma. Juttujen venyminen voi muuten joskus olla tarkoituksellista, varsinkin näissä ns. sananvapausoikeudenkäynneissä. Tuomio ei yleensä ole suuren suuri (poislukien Seppo Lehdon tapaus), mutta pitkä ja kuluttava prosessi toimii rangaistuksena itsessään.

Anonyymi kirjoitti...

No näin taas lahjomattomassa ja tasa-arvoisessa nyky
Suomessa pistetään länsimaista oikeuskäsitystä turpaan,ei 6,vaan ihan 10-0!Onneksi olkoon vaan demlan pellet ja Haloset,Illmannit ja muut Suuret Päät,vai oliko se Suurpää?!
Eikös se muuan Halla-ahon tuomiorumba ajoitettu juuri ENNEN vaaleja kansan mieliin tekaistuine syytteineen?
Miksi nyt todelliset rikolliset saa vartoa käsittelyä yli vaalien?No,vastaus toki tiedetään,mutta vituttaa puheet ja tutkimustulokset joissa Suomea pidetään sananvapauden ja tasa-arvon mallimaana,vaikka se ei ole sitä ollut enää aikoihin,itseasiassa Haloskan
ensimmäisen kauden alusta kun katsotaan,niin homma on mennyt jyrkästi persiilleen,eikä se varmaan ole sattumaa.Kaikki, mitä tavallinen perinteinen suomalaismies pitää jollain lailla asiaan-
kuuluvana ja hyvänä,on nyt itte perkeleestä,ja kepu,tuo maaseudn sdp,haluaisi viedä saunakaljatkin kaupasta-eli ei mitään uutta auringon alla,vaikka Sipilä vaalit voittaisikin.Tosiaan
kepu pettää aina ja varmaan punamultaa lykkää
vaalien jälkeen:Sipilä,Rinne ja Arhinmäki-siinäpä vasta varsinainen kolmikko Suomen ruoriin.Jos nyt
ollaan karilla,niin tää porukka ratkasee asian räjäyt-tämällä laivan!Mutta,hei,Tuomioja voi jatkaa ulkoministerinä taas neljä vuotta,tai ainakin siihenasti,kun Putleri tulee rajan yli ja pistää äijän eläkkeelle-voi helvetti tätä touhua!
T.Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Eipä minulla tuohon ole hirveästi lisättävää. Kuin ehkä se. että sen, minkä sixpack-hallitus toteutti, sen aloittivat jo kepuvetoiset hallitukset. Ja Tuomiojan siirtymistä eläkkeelle toivon hartaasti. Tosin ilman Putleria. Se saa pysyä rajan takana.

Castor kirjoitti...

Voipi olla taas offtopicia, mutta kun tämä kaikki liittyy kaikkeen:

Olen jo aikaisemmin sanonut, etten juurikaan välitä kristinuskosta muussa kuin kulttuurisessa mielessä. Me emme kykene ymmärtämään suurinta osaa klassisesta kirjallisuudesta tuntematta kristinuskoa ja tämä on minulle täysin hyväksyttävää, enkä näe sitä ongelmana. Mutta islamin väitteet viimeisenä täydellisyytenä ovat sitä luokkaa, että johan tyhmemmänkin pitäisi kavahtaa: koraani on viimeinen totuus. Katsotaan pari kohtalaisen rohkeaa "tieteellistä" totuutta, joita koraani pasunoi:

1. Aleksanteri Suuri näki auringon laskeneen mutaiseen lammikkoon, siis maa on näille idiooteille vieläkin litteä.

2. Tähdet ovat ohjuksia, joita ammutaan noitia vastaan. Ei tarvinne paljon sanoa tähän.

3. Ja siemensiittiöt kehittyvät selkärangan ja rintakehän välissä. Täytyy olla melko biologisesti vapaamielinen pystyäkseen sijoittamaan tämän ihan korrektiin yhteyteen.

Kun meillä on näitä hämeen-anttiloita, joiden tehtävänä näyttää olevan todistaminen islamin rauhanomaisuudesta, mitenkäs sitten tämä islamin vastaus kaikkeen olemassa olevaan, ja vieläpä väitteet siitä (Adam Choudry), että koko länsimainen tieteellinen tutkimus on ollut turhaa, koska koraani vastaa kaikkiin tieteellisiin kysymyksiin?

Antaa olla, kohta tätä kaikenlaista paskaa ei voi edes kuunnella, vaan reaktio on ainoastaan "puhu sie, mie piän hevosta". Ja sitten: ensimmäiseksi ammuivat lehmät ja sitten ammuimme me. Tämä ihan vain murreilmaisun hauskuuden vuoksi, eihän tällä hyvänen aika voinutkaan muuta tarkoitusta olla, vai mitenkä, syyttäjälaitos? Vastaan ihan mielelläni.

Ironmistress kirjoitti...

Jaa-a. Saas nähdä, milloin aloitetaan 3D-printterien, pylväsporakoneiden ja työstökoneiden konfiskointi yksityisiltä.

Meillä kun on alakerrassa kaikki tarvekalut omatekoisen tussarin tekemiseen, rihlattua piippua myöten. Ei nimittäin ole enää kovin kaukana se aika, jolloin jengi alkaa tuumia, että olemme anarkotyranniassa eikä valtio välitä meistä, siis ainoa tapa saada itse oikeutta ja turvaa on aseistautuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä niitä pössyköitä tarvitse itte rakennella. Kyllä niitä maailmalta saa.

Ihan samalla tavoin kuin saa viinaakin. Itse joskus toivoisin, että laittakaa kieltolaki. On minulla kalustoa. Ja taas kannattaisi kuljettaa edes salaa.
Uusyrittäjyys kunniaan.

Tuo tuomioiden siirtyminen hamaan tulevaisuuteen ei sinänsä edes jaksa hämmästyttää.

Ehtoollista, teetä ja terapiaa sieltä kepposteleville mukavanoloisille aikanaan jaellaan ja tukitäti pitämään kädestä ja oikeudenkäynti suljetuin ovin ilman mediaa ettei pahat rasistit pelota.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Lisätäänpä kommenttiisi vielä saudi-arabialaisen historioitsijan vahvaa osaamista. Hän toteaa, että lännessä naiset eivät välitä, jos heidät raiskataan, ja jatkaa aiheesta näin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015021119179277_ul.shtml

Ruukinmatruuna: Omat pyssyt ovat kyllä ihan perinteisellä tavalla hankittuja. Vaan minä kun en ole tuosta 3D-tulostamisesta oikein perillä, niin näinkö hänellä pystyy tekemään ihan oikeasti toimivia tussareita?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös KKi:lle, meni taas kommentit ristiin. Juu, jos tussareista pulaa on, niin vireä venäläinen liiketoimintasektori kyllä toimittaa niitä ilman häiritseviä ostolupajärjestelyjä. Sen edellisen kieltolain aikanahan luotiin perusta monelle kuljetusyritykselle. Lohtu kulkijan on laulu Varsovan.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen, että on ajat muuttuneet.

Ennenwanhaan rantojen miehet rötösteli jotakin, jotta pääsivät talveksi linnaan lihomaan.

Nykyään ei mukavan oloiset pääse hekään linnaan lihomaan vaan lihovat fattan kämpissä ja ahdistuvat apeista verhoista.

Rantojen miehetäkään eivät enää pääse linnaan lihomaan vaan eivätpä kyllä fattan kämppiinkään.

-KKi-

Jani Alander kirjoitti...

3d-tulostimella on toki tehty noita 1-laukauksen ihmeitä, ja kalliimmalla metallitulostimella jopa vähän kestävämpääkin komaa. Mutta oikeastaan 3d tulostin saattaa olla kyllä apu ihan kunnon aseenkin tekemisessä. Sellaisellahan voi näppärästi väsäillä kaikenlaista ei-paineenalaista osaa. Tyyliin vaikkapa lippaan kuoret, kahvan, liipaisimen jne jne....Piippu, lukko ja muu paineenalainen sitten perinteisillä työstökaluilla...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Jani Alanderille & kiitos kommenteistanne.

Tervehdys, KKi. Eikös se mennyt niin, että:

”Talvella nälkää näki muurari,
talvella nälkää näki maalari,
talvella nälkää näki hanslankari
lihoi linnassa hamppari.”

Jani: Varmaankin noin. Tietoni tältä alueelta ovat peräti puutteelliset.

Ironmistress kirjoitti...

YP: Tavallisella 3D-printterillä saa tulostettua muovipyssyn, joka kestää 1-5 laukausta. Mutta kuten Jani totesi, metalliprintterillä saa kestävämpiäkin aseita, joskaan paria lippaallista enempää nekään eivät kestä.

Mutta esimerkiksi IKH:sta saa kaikki tarvekalut omatekoisten tuliaseiden valmistamiseen. Pylväsporalla vain piippuaihioon reikä, metallisorvilla ja työstökoneella aseen metalliosat ja laukaisukoneisto muotoon, ja 3D-printterillä sitten ei-paineenalaiset ja ei-kuumuudellejoutuvat osat valmiiksi, Rihlaaminen sitten rihlaustuurnalla ja hydraulisella puristimella.

Sten-konepistooli oli suunniteltu niin, että sellaisen pystyi valmistamaan suunnilleen missä tahansa metalliverstaassa alle vuorokaudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ruukinmatruuna. Täytyy sanoo, että kaikkee se saksalainen keksii. Tai kuka tuon nyt lie keksinytkään. Minä pitäydyn kumminkin perinteisissä tussareissa.

Ruukinmatruuna kirjoitti...

Herrat Shepherd ja Turpin Enfieldin asepajalta olivat brittejä :)

Stenin kolho ja krouvi ulkonäkö tulee juuri siitä, että se oli tarkoitettu sisseille, vastarintataistelijoille, desanteille ja laskuvarjojääkäreille. Sten on käytännössä mahdollisimman yksinkertaisesti (vähimmillään 47 osaa), halvalla (alkujaan 2,5 puntaa kappale) ja nopeasti (noin viidessä miestyötunnissa) valmistettava ase. Stenin ainoat koneistetut osat ovat aseen lukko ja piippu, koko muu ase on prässätty, hitsattu ja niitattu teräspellistä, joten pienetkin konepajat pystyivät valmistamaan aseen osia.

Pointti on siinä, että jos kukkahattutädit menevät siihen, että luvalliset aseet kielletään ja konfiskoidaan, osaava nikkari kykenee kyllä valmistamaan tussarin jos on välineet ja työstämistaito. Yksinkertaisimmillaan improvisoidun tuliaseen valmistamiseen tarvitaan pylväspora ja pieni työstökone. Ne eivät ole edes kalliita, ja niitä saa vaikkapa juuri IKH:sta.

Rihlausnapilla tai rihlaustuurnalla saa pyssyyn rihlat että sillä osuu pitemmällekin kuin viiteenkymmeneen metriin, ja 3D-printterillä on helppoa tehdä sitten ne osat, jotka eivät joudu alttiiksi kuumuudelle ja paineelle, kuten liipaisin, kahva jne.

Suomalaisten kyky sietää kyykytystä, nöyryyttämistä ja anarkotyranniaa on kertakaikkiaan käsittämätön, mutta ennemmin tai myöhemmin käy kuin 1918.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ruukinmatruuna. Juu, Stenin tausta on kyllä minullekin tuttu, kiitos vaan. Suomessa noita aseita löytyy sen verran, ettei nyrkkipajoille välitöntä tarvetta ole.

Castor kirjoitti...

Heti kun joku sanoo MUSLIMI, kaikkien peräreikä menee jollain tavalla entistä kireämmäksi (voisiko suositella lääkäreille hoitokeinona sen puolen päästöjen korjaamisessa?).

Valitan, minusta ei olisi sellaisen uskonnon kannattajaksi, joka kieltäisi minulta kaksi hyvän elämän edellytystä: oluen ja sianlihan. Olin eilen kaverin luona grillipartyssa, ja sanoin tämän. Kumma juttu, että siinä kyljyksiä, vartaita, ja muuta sikolihaa syömässä olevat olivat kaikki samaa mieltä. )0 prossaa ulkomaalaisia. No, vielä kovempi kommentti tuli kiinalaiselta: kiinalaiset syövät eniten sianlihaa maailmassa, eikä tuo oluenkulutskaan ainakaan minun kiinalaisessa kaveripiirissäni kovin alhaisella tasolla ole.

Siis se kommentti kiinalaiselta: karttua, karttua musulmaaneille, ei niille ole paikkaa tässä yhteisössä, ja se on osoitettu Xinjiangissa. Ja näin on.

Alan jostain kumman syystä (?) pitää tästä maasta yhä enemmän ja enemmän...voisiko syynä olla aika selkeä oman maan suojeleminen sellaisilta vaikutteilta kuin islam? OK, totta on, että kristinuskoa ei hyvällä katsota, mutta se nyt ei kylläkään johdu tuon uskonnon hirveästä väkivaltaisuudesta vaan siitä, että kaikenlainen muu organisoituminen kuin vallitsevan puolueuskonnon piirissä tapahtuva, on vaarallista valtaapitäville. Mutta karttua, karttua musulmaaneille!

MUUTEN, MITENKÄS NÄMÄ 1990-ASIAKIRJAT OVAT VAIKUTTANEET "KESKUSTELUUN" SUOMESSA? NYT KOIVISTO ON SE PAHIN RASISTI, TIETTY.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Juu, oluesta ja sianlihasta en minäkään luovu. Mutta tieto noista vuoden 1990 tapahtumista pisti suoraan sanoen vituttamaan. Kaikki valtuudet olisi ollut tulpata se touhu, eivätkä ääliöt sitten menneet sitä tekemään. Tulevat sukupolvet kiittävät.