maanantai 23. helmikuuta 2015

TOINEN MUISTUTUS NUKKUVILLE

Näyttää siltä, että vasemmistoliiton ylin toveri Paavo Arhinmäki on kovasti aloittelemassa vaalikamppailua. Puolueensa puheenjohtajana hänen tulee luonnollisesti panna parastaan ja näyttää älykkäällä esimerkillään, että vasemmistoliitto on äänestäjälle erinomainen, ellei suorastaan paras vaihtoehto. Epäilemättä silloin tulisi kirjoituksessa välttää vanhojen, kuluneitten ja moneen kertaan puhki naurettujen klisetten viljelemistä.

Mitäs Paavo on saanut aikaiseksi, katotaas…

Kas, kirjoituksella on pituutta A4-mitalla tollanen puolitoista sivua, ja Paavo on onnistunut käyttämään termiä ”rasismi” siinä kaikkiaan viisitoista kertaa. Vasemmistolaisissa ajatushautomoissa taputetaan tälle loistavalle oivallukselle turhasta työnteosta likaantumattomilla käsillä, todeten että kertaus on opintojen äiti, ja toistamalla asia muuttuu automaattisesti todeksi.

Paavo vääntää kirjoituksessaan turboruuvia ja niputtaa aikanaan Ruotsiin menneet suomalaiset ja vuodesta 1990 tänne tulleen etnisesti edistyksellisen maahanmuuton saman nippuun, ja se on kieltämättä varsin originaali idea, sillä hotellin respassa ei muisteta sitä käytetyn ainakaan vuorokauteen.

Lisäksi idea on muutenkin varsin osuva. Se kattaa useamman kiistämättömän tosiseikan eli:

- maahanmuutto
- talouden vahva nousukausi
- työvoimapula
- osaava työvoima
- kielten ja tapojen opettelu
- sopeutuminen
- talouden lama
- massatyöttömyys
- kieli- ja ammattitaidoton työvoima
- vastikkeeton sosiaaliturva
- puolestaloukkaantumiskoneisto
- etnisellä perusteella tapahtuva positiivinen syrjintä
- kielten ja tapojen opettelemattomuus
- sopeutumattomuus

On tietysti totta, että vain osa näistä tosiseikoista koskettaa ruotsiin muuttaneita suomalaisia ja vain osa tänne muuttaneita etnisesti edistyksellisiä maahanmuuttajia, mutta kun listalla olevat nimenomaan positiiviset tosiseikat ovat tapahtuneet joskus suomalaisten toimesta, niin Paavo voi vaatia meitä uskomaan sen, että ne ovat tapahtuneet sen aivan toisen porukan toimesta täällä Suomessakin. Näyttöähän hänellä ei sille sinänsä ole, mutta tiedostavasta vinkkelistä katsottuna syvä tunne on fakta itsessään, eikä siinä suunnassa muutenkaan liiemmin takerruta yksityiskohtiin. Ehkä on hyvä vielä käyttää muutaman kerran termiä ”rasismi”.

Paavo lyö vaihdetta isompaan läpeen ja toteaa että ääri-islamilaiset terroristit ja rasistinen äärioikeisto ovat löytäneet toisensa. Paavo tosin viisaasti jättää määrittelemättä että millähän tavalla ne ovat löytäneet toisensa, keitä näihin rasistisiin äärioikeistolaisiin varsinaisesti kuuluu, mutta koska hän toisaalla toteaa, että nimimerkkien takaa levitetään paikkaansa pitämättömiä väitteitä ja käydään suoraan ihmisten henkilöön ja vedotaan tässä siihen, että Veronika Honkasalolle vittuiltiin hänen kaikille avoimilla facebook-sivuillaan, niin tällä tavoin äärioikeiston määrä kasvaa kieltämättä melko suureksi. Näinköhän kuulun siihen blogikollegoitteni kanssa itsekin.

Siinä tapauksessa tämä seuraava Paavon lause on tiedostavasta vinkkelistä katsottuna suorastaan mestarillinen:

Ympäri Eurooppaa on nähty juutalaisvastaista rasismia, antisemitismiä. Kopisevien saappaiden kantojen kaiku menneisyydestä hirvittää. Meidän pitää toimia kaikkea rasismia vastaan, kohdistuu se juutalaisiin tai muslimeihin, maahanmuuttajiin tai vähemmistöihin.

Meinaan, me niin sanottu äärioikeisto tai ainakin Paavon äärioikeistoksi tulkitsema aines ollaan kovasti oltu huolissamme juutalaisten kohtalosta täällä Euroopassa, ja todettu että se uhka on tullut muslimien suunnasta. Niin kuin onkin. Mutta koska Paavo hoksasi käyttää juutalaiskorttia tiedostavassa mielessä, niin juutalaisia rääkkäämmekin sinä ja minä. Mistä sen tietää, vaikka me oltaisiin jo käyty tuikkaamassa joku synagoga tuleen? Ihan tietämättämme. Eikä meidän tarvitsekaan tietää, sillä Paavo tietää sen meidän puolestamme.

Joka tapauksessa Paavo tässä paljasti varsin hyvin äänestäjälle sen, mitä hänellä on tarjolla. Muslimiterroristit tappavat ihmisiä. Persuilla on maahanmuutto-ohjelma. Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas oli eri mieltä persujen maahanmuutto-ohjelmasta. Ja hänellähän on siihen tietenkin oikeus. Mutta kun vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaan kanssa ollaan eri mieltä, Paavo onnistuu jollain ihmeen poppakonstilla asettamaan sen samalle tasalle terrorismin kanssa. Siis niitten muslimiterroristien, jotka tappavat ihmisiä.

Mitä Paavon kirjoituksesta oikein jää käteen? Varmaankin se, että humanitaarinen maahanmuutto on itseisarvo, jota ei saa vastustaa. Mitä enemmän, sen parempi, sillä jokainen kaupungilla kävelevä säkitetty nainen on Paavolle ja kumppaneille kävelevä solidaarisuuspokaali. Jos ei ajattele näin, on automaattisesti äärioikeistolainen. Epäilemättä tämä menee läpi tietyillä tahoilla, enkä tälläkään kirjoituksellani aio yrittää heidän päätään kääntää.

Mutta muistutan vielä niitä, jotka harkitsevat nukkuvien puoletta. Haluatko, että tämä mies saa virallisen oikeuden määritellä sen, mikä on tuomittavaa? Ja ehkä jatkossa myös sen, ketkä tuomitaan?

Ääni nukkuvien puolueelle on ääni Paavo Arhinmäelle.27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi antisemitismi on kyllä hyvä. Ellen väärin muista niin oliko peräti Suomessa kun juutalaisen synagogan edustaja hiljan kertoi, etteivä pelkää niinkään muslimeja kuin vasemmiston edustajia. Vasemmiston retoriikka on joka tapauksessa sairasta. Kehtaavatkin teeskennellä olevansa huolissaan juutalaisista vaikka sanat ja teot kertovat aivan muuta.

Paul Weston todistaa väkevästi (vaikkei ihan täysin aiheeseen liitykään): https://www.youtube.com/watch?v=p5fj23Obk48

Kumitonttu kirjoitti...

Rasismi kuuluu ihmisluonteeseen, koska "omia" halutaan suosia ja "vieraita" varoa. Kuluttaja luottaa tuttujen vinkkeihin ostopäätöstä tehdessään. Nepotismi on arkipäivää julkishallinnossa.

Ja mitä vaatii Paavo? Ihmisluonnon erottamista todellisuudesta - uutta Homo Sovieticusta. Toinen vaihtoehto toteuttaa syrjimätön maailma on määrätä niin kovat rangaistukset, että ihmiset tottelevat. Kumpi tahansa, Neuvostoliitto on Paavon tähtäimessä.

Unknown kirjoitti...

Vasemmiston ohjelma ampuu kyllä niin kovaa ja korkealle, että kuka vaan sketsiviihteenammattilainen saisi tästä hyvää materiaalia. Ihan huolestuneena ajatuksena...onko tämä ihan oikeasti vasemmiston viimeinen puolustuslinja? Onko tämä sen puheenjohtaja (jalkapallohuligaaninakin mainetta niittäneen) viimeinen hätähuuto. Vannon ja vakuutan näin pitkän linjan teollisuusduunarina, että vasemmisto tekee vakaata itsemurhaa militanttiosastonsa kanssa. Tätä ei (edes) vanhat kommarit tue.

Itse en vierasta vasemmistolaisuutta, mutta tätä anarkia/rasisti/fasisti yms. scheissea ei paljon enempää jaksa. Kaikki mikä ei omaa agendaa miellytä on fasismia. Hei, nyt järki käteen ja palestiinalaishuivit kaappiin niin kauan kun ollaan juutalaisten kamuja. Sv**du mitä kaksinaismoralismia!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kumitontulle ja Niskajarille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kieltämättä hyvä. Muslimit tappavat juutalaisia (ja siinä sivussa paljon muitakin). Voiman Pimeä Puoli (joka on huolissaan juutalaisten turvallisuudesta) ei ole samaa mieltä vasemmistoliiton kansanedustaja kanssa ja yhtä-äkkiä me ollaankin uhka juutalaisten turvallisuudelle. Se synagogan edustaja oli muistaakseni Ruotsista. Ja niin muuten, ne tuhat muslimia, jotka suojelivat rauhanringillä synagogaa Norjassa näyttävätkin nyt kutistuneen pariin kymmeneen, joita kuvattiin vaan eri puolelta.

Kumis: Homo Sovieticustakin tehtiin sentään siinä mielessä, että saadaan pyörät pyörimään ja eletään aatteenmukaisesti kohti uskomattoman hienoa tulevaisuutta. Neuvostoliitossakin sentään pyörät pyörivät, tehokkuuden kanssa oli tietysti vähän laittamista, mutta tämä uusi Homo Neoeuropaeus ei pysty muuhun kuin syyllistämään ihmisiä, jotka elättävät hänet. Ja Arhinmäki kuuluu niihin. Johtavana hahmona.

Niskajar: Tervetuloa kommentoimaan. Tämä sketsi on vaan heitetty tosissaan. Minullahan on itsellänikin vahva vasemmistotausta, mutta tämä nykyinen vasemmistoliitto, samoin kuin demaritkin menevät parodiahorisontin yli niin pahasti, että lähinnä näitä voi todellakin pitää vain tosissaan esitettyinä sketseinä. Molemmat puolueet ovat tehneet parhaansa karkoittaakseen kaltaisesti rautakourat.

Oinomaos kirjoitti...

Myönnän, että pahasti petyin Arhinmäen uusimpaan avautumiseen. Vanhoja klisheitä, onttoja ja sisällöttömiä väittämiä, iänikuista uhriutumista ja - tietenkin - vanhan kommarin Scheininin raivokas puolusteluyritys.

Arhinmäki vassarina kuitenkaan ei ole siitä aivan pahimmasta päästä, onpa jopa osoittanut ainakin kerran olevansa rehellinen ja suoraselkäinen tyyppi.

Tämä ulostulo tiputti kyllä arvostukseni aika lähelle tasoa dankoivulaakso.

Aivan kaikki vassarit kuitenkaan eivät ole täysin toivottomia tapauksia. Veli-Pekka Leivon hyvä kirjoitus pikkulasten silpomisista kannattaa käydä lukaisemassa Usarin Puheenvuorosta.

Kenzo kirjoitti...

Olipas taas hyväalku päivälle.
Arhinmäen tekstin pätkässä oli ainakin otsikko, joka lupaili järjen voittoa.
Toisin kävi. Tämä rasisimi, josta Arhinmki puhuu juontaa osittain juurensa terveestä itsesuojeluvietistä,
jolla pyritään maksimoimaan esim., noh, elin-iän pituus ja rauhalliset eläke päivät.
Ymmärrän, että suomalaisen toimesta saattaa tulla kirveestä päähän, mutta näyttäisi siltä, että todennäköisyys jonkin kättä pidemmän aiheuttamaan kuolemaan on lisääntynyt huomattavasti, kun osa suomalaistaustan omaamattomista ihmisitä istuskelee kahviloissa veronmaksajien piikkiin, minkä luulisi
enemmänkin lisäävän keskustelua ja rauhanomaista kanssakäymistä ihmisten kesken.
Olisi mukavaa, jos Arhinmäki laittisi listan kaikkien nähtäville seuraavista asioista:
1) Mitä ovat "Perättömät väitteet ja urbaanit legendat"?
2) Miten "Ääri-islamilaiset terroristit ja rasistinen äärioikeisto ovat löytäneet toisensa"?
3) Mitä ovat nämä "Virheet maahanmuuttokriittisten puheissa ja väitteissä"?

Mistä on pienet rasistit tehty?

Mielikuvista, valheista,

Faktoista perättömistä.

Niistä on pienet rasistit tehty.

Mistä on pienet Arhinmäet tehty?

Runoiluista, sanailuista,

Propagandan tulkinnasta,

Faktojen oikaisemisesta.

Niistä on pienet Arhinmäet tehty.

turbojuudas kirjoitti...

ihan vaan päteäkseni sain itse otsikko mukaanlukien 19 rasismia. Go Paavo!

turbojuudas kirjoitti...

eiku mitä, iski lukihäiriö. joo, perun pätemiseni. silti. Paavo on oikeuden ja hyvyyden paladiini ja Mossadin esikuva.

Anonyymi kirjoitti...

Projektiivinen retoriikka ja ajattelu on aina kuulunut niin Neuvostoliiton, Venäjän kuin sille uskollisten vasallijärjestöjenkin retoriikkaan.

Kun Dan Koivulaakson kaverit perseilevät väkivaltaisesti kameroiden edessä niin Dan the Scam valehtelee kameralle että "äärioikeisto" hyökkää viattomien ihmisten kimppuun.

Kun Putin tekee jotain moraalitonta niin hän syyttää länttä täsmälleen samasta asiasta.

Kun kommunisti varastaa niin hän syyttää porvaria varkaudesta.

Kun äärivasemmisto muodostaa turvallisuusuhkan ja syyllistyy antisemitismiin, niin se syyttää oikeistoa moisesta.

Kun…

On tämä sanonta ettei pitäisi kuunnella mitä suu puhuu vaan katsoa mitä kädet tekevät. Äärivasemmiston, Venäjän/Neuvostoliiton kanssa ei edes tarvitse nähdä niitä käsiä ja niiden tekoja. Riittää että kuuntelee, että mistä he syyttävät muita niin tietää heti mitä he itse tekevät.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä.

Vasemmistoliitto sitten avavasi vaalikamppanjansa, tavalla jota en ennen ollut kuullutkaan, kiitän tuesta.

Kokoomus näköjään tavallaan komppaa samaa mutta sofistikoituneemmin, säästöjä on saatava 2,3mrd eskoa, lähinnä säästämällä innfrassa ja leikkaamalla pers-aukisilta.

Mielenkiinnolla odotan demareiden ohjelmaa via H.C. Andressen

PS:n nyt ei vaaliohjelmaa kannata julkaista koska se on valmiiksi rasistinen, "keksi-itse"- jotain sortava ja ainoastaan pottunokkainen sivistymätön moukka äänestää niitä. Lyödäänkö vetoa siitä että vaaleja edeltävässä gallubissa 10:stä äänioikeutetusta 15 ei äänestä Ps:ää

Ja vaalien jälkeen mietitään mikä v*ittu meni pieleen.

Koskapa tapanani on linkittää paskaa musiikkia, https://www.youtube.com/watch?v=oU6ydPQYu_s toimin tapani mukaan.

-aNo

Habahoo kirjoitti...

Ei tämä nyt asiaan kuulu mutta osaa ne "paremmatkin"ihmiset puhua höpöjä. Tässä viimeviikolla oli radio rockilla haastattelussa mallimamma Laila Snellman.
Hän oli keksinyt syyn miksi Suomella menee huonosti.
No tietenkin siksi kun täällä on liian vähän populaa. Oliko nyt parimiljoonaa kuluttajaa lisää, niin nousemme laman suosta että heilahtaa. Rahoitusmallia tähän kuluttamiseen ei kyllä tullut.
Itselleni kyllä tuli mieleen Mynchausenin tarinat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Kenzolle, Turbojuudakselle, Anolle, aNo:lle ja Habahoolle & kiitos kommenteistanne. Jos tätä Arhinmäen avautumista katsoisi vaikkapa edesmenneen Aarne Saarisen näkövinkkelistä, niin mies varmasti ihmettelisi, sillä tässä vasurijohtaja säästää suomalaiselle työläiselle lähinnä roiston osan ja pitää päätavoitteenaan sitä, että maahan hankitaan aina vain enemmän ihmisiä sosiaaliturvan (siis suomalaisten työläisten) elätettäväksi.

Voi muistuttaa myös, että kun vasurit nyt vinkuvat perustuslain perään, niin heille tämä ns. positiivinen erityiskohtelu ei ole ollut millään muotoa ongelmallinen vaikka perustuslain yhdenvertaisuuspykälällä saattaisi olla asiaan hieman sanottavaa.

Tuo Oinomaoksen linkittämä Veli-Pekka Leivo puhuu asiaa ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. Habahoon mainitsema Laila Snellman pistää ihmetyttämään, sillä mammahan on kuitenkin yrittäjä, jolla luulisi olevan jonkunlainen käsitys siitä, että kakku on leivottava ennen kuin sen voi jakaa. Vaan ehkä tuo mallibisnes on sitten jotenkin erilaista. En ole varma, kun meikäläisen pärstävärkillä ei ole catwalkille pahemmin asiaa.

Becker kirjoitti...

Vaalit senkuin lähenee ja propaganda paksunee.

Nyt on Arhimäki pannut kaikki munat yhteen koriin. Tokko enään keksii mitään sellaista jota ei olisi jo lukemattomiin kertoihin pureksittu.

"Dan the Scam" (heh) saattaisi kyllä keksiä, on hällä sen verran vilkas fantasia.

Mutta nyt on sitten joka muslimilla kaveri. Ääri muslimeilla äärioikeisto ja ns. maallistuneille muslimeille vasemmisto.
Mitähän noille väliinputoajille keksittäis?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. No väliinputoajille tietysti Yle opettaa koraania, niin kuin Kumiksen blogista jo huomasit. Heitänpä muuten villin poliittisen arvauksen vasemmalta: Li Andersson ottaa hieman etäisyyttä Dan The Scamiin, puhuu pikkuisen maltillisemmin ja jättää suurimman hörhöilyn Danille. Kas kun Li om vasureitten nouseva tähti ja Dania taas voi käyttää käsikassarana. Vaalien jälkeenhän Li taas etsii ja löytää natseja niin kuin aina ennenkin. Mutta ennen vaaleja varmistetaan, että Li kerää yliopistotyttöjen äänet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset AT:lle sähköpostistasi. Laitanpa viestisi tähän:

*

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424705783716.html

Yle Radio 1:ssä luetaan islamin perusteosta Koraania maaliskuusta alkaen. Sarjassa on peräti 60-osainen.

Tämä on jo liian härskiä propagandaa

*

Ja kommentoin tähän saman, kuin mitä kerkesin kommentoida Kumiksen blogiin:

”Kyllähän tässä vedetään suomettumisen ajoista oikealta ohi. Silloinhan oli toki naapurineljännestä radiossa mutta ei siellä kuitenkaan luettu Marxin Pääomaa tai Leninin Koottuja läpitte. Mietin vaan, että kenelle tämä on suunnattu? Tavalliselle suomalaiselle kuuntelijalle? Eihän se kuuntelisi edes ”Raamattu kannesta kanteen”-ohjelmaa.

Sinänsä tuosta tulee mieleen kaunis mielikuva: Kunnioitettu professori Jaakko Hämeen-Anttila selittää koraanista omiaan ja islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar mäjäyttää Hämeen-Anttilaa halolla ottaan todeten, että ei se jätkä niin mene kuin selität vaan niin kuin minä just tein.”

Anonyymi kirjoitti...

Luetaanko siellä koraania ihan kokonaisuudessaan vai valikoituja parhaita paloja. Idea on hyvä, jos sitä kokonaisuudessaan luetaan. Jos joku vaivautuu tällaista ohjelmaa kuuntelemaan niin kyllä siinä yhden jos toisen luulis huomaavan millaista paskaa toi koraani on. Äh olinpa typerä, sitä luetaan tietenkin arabiaksi?

Juha kirjoitti...

Hämmennyin positiivisesti, kun luin uteliasuuttani Iltalehden blogiosuudesta Alan S.:n kirjoituksia. Vaikuttaa tolkulliselta tekstiltä, näin ensipuraisun jälkeen.

Vaalikampanjat ovat kohdallani toimineet, menen käymään kopilla asioimassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kokonaan luetaan ja suomeksi.

Juha: Kesti hetken etsiä, mutta tarkoitit varmaan heppua nimeltään Alan Salehzadeh? Luin äkkiseltään yhden jutun ja vaikutti mielenkiintoiselta. Täytyy tutustua tarkemmin. Minullakin äänestyspäätös – ainakin näihin vaaleihin nähden – on selvä.

Kumitonttu kirjoitti...

Luin muutaman noista Alan Salehzadehin kirjoituksista. Mies haaveilee, että joka kaupungissa voisi olla vain kaksi moskeijaa, että kodit eivät itse saisi vastata lasten uskonnollisesta kasvatuksesta, että moskeijan jäsenten tulee rekisteröityä ja antaa saarnat ennakkoon viranomaisille tarkistettavaksi.

Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että joku voi latoa moisia ehdotuksia vakavalla naamalla. Tuossa rikotaan suunnilleen kaikkia niitä arvoja, perustuslakia ja ihmisoikeuksia, joita länsimaissa on totuttu noudattamaan. Alanin ehdotuksen mukaan vajoaisimme siis muslimien kanssa samalle tasolle. Tosin heillä on teokratia ja meillä sosiaalidemokratia.

Ongelmaa ei ratkota sillä, että suomalaisten oikeuksia kavennetaan, vaan rajan yli ei lasketa porukkaa, joka ei hyväksy tapojamme. Tuskin Alan tarkoittaa sitäkään, että nuo rajoitukset koskevat vain muslimeita, koska silloinhan se olisi melko rasistinen.

No, joka tapauksessa, ällistyttävän typeriä ehdotuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Ehdin plärätä läpi hepulta vain yhden kirjoituksen, joka koski kurdeja. Noita en huomannutkaan. Täytyy siis katsoa vielä huomattavasti tarkemmin. Meillä kun meinaan kaupunkimme eivät kaipaa sitä ensimmäistäkään moskeijaa. Poislukien Suomen tataarien oma moskeija, mutta heistähän ei ole haittaa ollut kellenkään.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuon kirjoituksen. Ei mitään uutta auringon alla, samaa toistetaan, puhutaan "perättömistä väitteistä" ja "urbaaneista legendoista" Kuitenkaan mitään selkeää faktaa ei ole esittää mikä osoittaisi nämä väittämät oikeaksi. No, jokaisella on oikeus mielipiteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Itse jäin miettimään, mitkä ovat ne toimet, joilla Euroopassa käydään terrorismia vastaan? Onko päättäjien taannoinen käsikynkkä Pariisin kaduilla sellainen ja lieneekö sormen heristelyä vahvemmat konstit jo käytössä?

Joissakin maissa yritetään estää nuoria miehiä liittymästä Isisin joukkoihin. Minkähän takia? Antaisivat mennä, mutta sillä ehdolla, etteivät tule takaisin. Voisi antaa jopa takaa päin vähän vauhtia! Suomessa tämä terrorismin ehkäisy toimii niin, että esitetään itämailta tuleville taistelijoille sotaveteraanin statusta ja tarjotaan päänsilitystä ja haavojenhoitoa veronmaksajien entistäkin täydenpään piikkiin.

Mistä näitä löyhäpäitä sikiää?

Terveisin
rouva Ano

Juha kirjoitti...

Juurikin häntä tarkoitin. Luin tuon saman kirjoituksen moskeijoista ja rekisteröitymisistä, ja tulkitsin sen hänen mielipiteekseen, miten homma hoituisi. En itse usko tuohon ylimääräiseen kontrollointiin, mikä tuntuu olevan vuosi vuodelta yhä enemmän kasvussa. Ehkä tämä on hänelle se normaali tapa laittaa asiat järjestykseen?

Mutta Alanin kirjoitustyyli on varsin selkeä ja antaa pohjaa keskusteluun eri näkökulmista. Eikä vain pelkkää vanhojen mantrojen toistoa, kuten niin monella muulla tässä aihepiirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kuitenkin todeta, että koraanin kuunnelman tulkintaan on vaikuttanut herra hämeen-anttila, joten...?

-aNo

Ps. Eikö rinnakaisesti voida lukea pipliasta koko sarjaa, I-II-testamentti. Olisi meinaan suvaitsevaa ja tasa-arvoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Juhalle ja aNo:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Elämme vaan sen verran sairaassa tilanteessa, että tiettyjen poliittisten ilmansuuntien edustajien mutu-tuntuma mielletään laajalti faktaksi. Perusteita ei edes tarvita. Sopivanlainen väite riittää.

Rouva Ano: Näyttää siltä, että toimina ovat ne kuuluisat Dan Koivulaakson lanseeraamat ”käsitteiden määrittelyt”. Eli islamilaiset käyvät täyttä sotaa länsimaita vastaan, mutta länsimaissa ei olla huolissaan islamismista, vaan ”ekstremistisistä aineksista”, joihin taas voi (niin kuin Paavomme teki) laskea halutessaan ihan kenet tahansa. Vaikka jonkun facebook-kommentoijan. Myös minun puolestani täältä voi häipyä, kun vaan häipyy pysyvästi.

Juha: Tutustuin. On siellä ihan järkeviä ajatuksia. On myös sellaista, mistä en ole samaa mieltä. Tietty ylioptimistisuus ns. tapamuslimeja kohtaan. Pelko Turkin ajautumisesta enemmän islamilaiseen suuntaan oli erittäin asiaa, samoin kuin miehen samassa jutussa ollut hyvin kyyninen näkemys Turkin EU-jäsenyydestä.

aNo: Tässä voi sinänsä tulla hedelmällisiä tilanteita, kun kielentutkija (siis ei uskonnontutkija) Hämeen-Anttila latelee näkemyksiään ikiomasta islamistaan ja samassa lähetyksessä on imaami, joka ei välttämättä olekaan samaa mieltä. Tuli mieleen se television homokeskustelu, missä suomalaiset olivat islamin puolesta ihan omaa mieltään ja sittenpä se imaami totesi, että kylläpä homppeleille on islamissa kuolemanrangaistus.

Tom Kärnä kirjoitti...

Näin jälkikäteen vielä sellainen kommentti, että vuosia sitten eräs kaverini sanoi minusta isälleen, että minä olen "liberaali vasemmistolainen". Nykyään tuon ilmaisun muodostavista osasista molemmat kuulostavat minusta jonkin verran pahaenteisiltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tom. Kieltämättä tuo sanapari nykyisin houkuttaa lähinnä pakenemaan. Noitten sanojen nykyisen merkityksen mukaan en miellä sinua vasemmistolaiseksi enkä liberaaliksi. Muuten vaan ihan tolkulliseksi hepuksi. Niin sanottu liberaalius on muuttunut lähinnä totalitarismin kannattamiseksi ja vasemmistolaisuus on taas syväpessyt itsestään kaiken mahdollisen tolkun.