perjantai 17. helmikuuta 2017

LYHYT NÄKÖTARKASTUS 170217


Eli nyt Hotelli Yrjöperskeleskin siirtyi kapitalistisen saatanan mainosmieheksi. Asiantilaan löytyy tosin lieventäviä perusteita, ja ne löytyvät tästä Emma Karin alaleuanväpätysvideosta. Kysymys: mitä videosta puuttuu?

Kiitokset aikaisempaan kirjoitukseen kommentoineelle Anolle vinkistä.

46 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Naisia ja lapsia näkyi taustalla, mutta missä ovat miehet?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Joo, siellä etelässä naiset ovat luontaisesti karvaisempia kuin meillä pohjoisessa ja pojilla kasvaa parta paljon nuorempana. Selvää joka tapauksessa on, että seuraavissa kunnallisvaaleissa äänestän Emma Karia. Vaikkei häntä voikaan äänestää minun vaalipiirissäni. Emma pelastaa kuitenkin koko maailman.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Edellisessä postauksessa oli linkki Pravdaan ja siellä luki: "Korkeakouluopinnoista sen sijaan ilmoitti 27 prosenttia ja 16 prosenttia ilmoitti myös suorittaneensa tutkinnon."

Muistelen, jotta noin 25 % jossain viime vuonna tehdyssä kyselyssä tunnisti nämä lännessä käytetyt kirjaimet.
Oliko se nyt korrelaatio se hieno sana jolla tällaista yhteyttä voisi kuvata? ;)

Tuo Pravdan lause kyllä siististi niputtaa "tutkinnon" ja "korkeakouluopinnot" yhteen.
Olisivat nyt edes ilmoittaneet suorittaneensa korkeakoulututkinnon. :D

Nimetön kirjoitti...

Lily Allenin suoritus Calais'ssa:

https://youtu.be/JWSY8Ne2A8w

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä tulijoiden joukossa on naisia ja lapsia. Niitä vain on erittäin vähän. Jos Emma Kari näkee tuossa hänen takanaan olevassa mielenosoittajajoukossa naisia ja lapsia, hän tarvitsee uudet silmälasit. Minäkin haluan uudet silmälasit, mieluiten sellaiset, jotka muuttaa karvaiset arabimiehet naisiksi ja lapsiksi.

intrigööri kirjoitti...

Kuvassa on kaikki, mitä raivoisaan agitaatioon tarvitaan. Pienet vihreät miehet ovat Suomessa vain vähäinen uhka, mutta pienet vihreät naiset voivat tehdä lain suojassa mitä vain koiruuksia, kuten pienet punavihreät femakotkin, joiden rintamassa ei ole värkeilläkään väliä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Veronmaksaja, jospa siellä etelässä koraanikoulu katsotaan korkeakouluksi? Silloinhan sen läpäisy tarkoittaa korkeakoulututkintoa.

Strix Senex kirjoitti...

Silmälaseista ei valitettavasti ole apua Emman näköhäiriöön, koska häiriön syy on silmien takana.

Unknown kirjoitti...

Selvin merkki poliittisesta virhearviosta on se, että poliittiset vastustajat levittävät sanomaasi omissa blogeissaan kommentoimatta asiaa irvailuja enempää.

Vihreiden tulevan puheenjohtajan Emma Karin kirjoitustyyli ainakin Facebookissa on sellainen, että sitä lukiessa ääni päässä kuulostaa siltä kuin se alkaisi ihan justiinsa vollottamaan. Keneen sellainen oikein vetoaa? Kuka helvetti menee äänestyskoppiin ja ajattelee mokomaa nyyhkyttäjää hyvällä? "Tämä tyyppi varmaan osaa tehdä hyviä päätöksiä, äänestän tätä."

Lemminkäinen kirjoitti...

Poliitikoille pitäisi ehdottomasti olla jonkinlainen palikkatesti, missä testataan looginen asioiden hahmottelukyky. Täyttä ymmärrystä vailla karsiutuisivat välittömästi testin jälkeen. Nyt kansa ihmettelee kyselyaukko levällään että miten ja kuinka siinä tilauksessa näin kävi.

Dr Outhouse kirjoitti...

Videon ensisekunneilta erottaa, että yhdellä hätäisimmistä partavauvoista on näköjään päällään Canada Goose -untuvatakki. Nämä halvat kirpparivaatteet maksavat uutena noin 900-1000 euroa. Nyt sanon ensimmäistä kertaa, että voi ...ttu, normaalisti en sano.

Nimetön kirjoitti...

Ei kiittelemistä. Kiitti itelles blogittamisesta.

Videosta varmaa puuttuu Emma Karin mandariininvärinen rusketus tosta yläluomien alapuolelle jäävältä rypyttömäksi editoidulta alueelta. Sitä varmaan ajoit takaa?

Nimetön kirjoitti...

Heh joo, aika moni poliitikko Euroopassa tarvitsisi tuon näöntarkastuksen tai ainakin ottaa ne puna-viher-kuhersuotimet pois rilleistänsä. Koitin FB:ssä seurata livenä erästä Suomi Ensin aktivistin lähetystä, mutta alkoi hieman pännimään ne vastamielenosoittajat joten lopetin kesken. Hyvällä asiallahan se kaveri on.

Tässä sitten tunnelmakuvia ja korutonta kertomaa Pariisin viimeaikaisista mellakoista. Ihme kun verorahoitteinen mediatalomme ei tästä keissistä paljoa uutisoinut, puhumattakaan sitten muista valtavirran mediataloista? Kiusallistako vai ei kiinnosta uutisoida?

- Soomepois Eestist -

P.S. nuo tapahtumat taitavat sataa suoraan Le Pen'in kannatuslukuihin...

Nimetön kirjoitti...

Emmalla on fiksatut simmulasit, kuten Turolla aikoinaan, mutta naisilla ja lapsilla:
https://www.youtube.com/watch?v=mOYue7jZGW4

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Kyllähän koraanikoulun tutkinto vastaa vähintään alempaa korkeakoulututkintoa...

Sikäli tuo on ihan linjassa lukutaitoprosenttiin koska ulkoa oppiminen on ainoa mikä merkitsee madrassoissa mitään.

Ari

vieras kirjoitti...

Joo, tämä on kepulaisten lehti, mutta toivottavasti Ykä julkaisee. Paavo Väyrysen ja Matti Mäkelän jutut arvioivat median toimintaa. Mäkelän jutun löysin kun Tossavaisen Reijo mainosti. Väykkä myöntää vastamedioiden tarpeellisuuden kun valtamediasta ei löydä kaikkea.

http://www.suomenmaa.fi/blogit/valeuutiset-ja-valemediat-6.21.201897.b44dc63126

http://www.suomenmaa.fi/blogit/ylen-uutistoiminnan-alennustila-6.21.204717.0ec2489ebe?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

Nuiville nuo jutut ovat selvää pässinlihaa, mutta jos ottiatuota-porukka lukee noita niin siitä on suurempi apu.

Mainittakoon vielä että Väykkä ja Mäkelä eivät ole esittäneet Trumpia vastustavia kommentteja vaan ovat tajunneet miksi häntä äänestettiin ja miksi hän voitti vaalit.

Nimetön kirjoitti...

Tiedä mitä Emma veti viime kesänä Ruisrockissa kelliessään pusikossa Ville Niinistön ja Touko Aallon kanssa! Aika vähän heidän sessiostaan media uutisoi, eikä kukaan ainakaan moittinut, että olisivat käyttäytyneet kansanedustajan arvolle sopimattomasti. Taivas varjele, jos saman olisi tehnyt vaikka Hakkarainen! Jos voisi vaaleissa äänestää valtakunnassa ketä tahansa ja nimenomaan sitä, jota kaikkein vähiten toivoo kunnanvaltuustoon tai eduskuntaan, Emma Kari olisi kyllä aika vahva ehdokas.

Nythän muuten Halla-aho todennäköisesti lähtee persujen puheenjohtajaehdokkaaksi ja kuinkas muuten, ihan niin kuin Ruotsissakin, määrätyt puolueet ovat jo ilmoittaneet, etteivät leiki Jussin kanssa. Lapsellista ja suvaitsematonta touhua aikuisilta ihmisiltä.


Rouva Ano


Nimetön kirjoitti...

Porkka porisee Oikeassa Mediassa aika osuvasti.

http://beta.oikeamedia.com/o1-4318

Petteri Orpo taisi muuten määritellä Petteri Orvon rasistiksi. Pitäisikö se kutsua tänne parodiahorisontin todellisuudenpuoleiselle jyrkänteelle?

Nimetön kirjoitti...

”…Emma kuitenkin pelastaa koko maailman.” Jaa-a, se voi olla, että raavas mies vielä taipuu äänestämään Emmaa tai jotakuta hänen aatetovereistaan!
Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että parlamentaarisen vaikuttamisen tie ei toimi, lisäksi jotain hyvin radikaalia täytyy tapahtua, että vielä kerran antaisin ääneni Petossuomalaiselle puolueelle. Joten vaihtoehdoksi jää äänestämättä jättäminen, ulkoparlamentaarinen toiminta tai jo nyt hyvin sairaalloisen systeemin tilttaaminen.
Todennäköisesti itse valitsen vaihtoehto kolmosen. Äänestämällä eduskunta täyteen feministisiä vihavihervasemmistolaisia mielipuolia, koko kansanedustusjärjestelmä kaatunee omaan mahdottomuuteensa - eihän mikään hallintojärjestelmä voi pitkään kestää sitä, että käskyvaltaa käyttelee kaksisataa mini-stalinia ja napoleon kolmosta, jotka reaalimaailmassa kuuluisivat pyöreän huoneen perimmäiseen takanurkkaan.
Eli seuraavissa vaaleissa vaikein tehtävä on todennäköisesti sen kaikkein kaheleimman vihafemakon löytäminen ehdokaslistoilta! Toisaalta, jos ennen vaalipäivää laiskottaa, niin ”sokea Emma” on kyllä aika patenttivarma tapaus…
T. Riku Raunioilta
ps. lähetin tämän viestin jo päivemmällä, mutta blogger ei näemmä päästänyt sitä läpi...

Nimetön kirjoitti...

Siitä, että Emma Karilla ja Ville Niinistöllä olisi sutinaa on kuulunut jo niin paljon, niin monenlaista ja niin monesta suunnasta nousevaa viittailua, että jos sulla Rouva Ano on asiasta mitään tietoa niin kerro heti! Eli mikä toi Ruisrockin pusikossa -juttu on?

Nimetön kirjoitti...

Itsepetos on petoksista pahin. En tiedä kuinka nämä peetä jauhavat poliitikot pystyvät katsomaan työpäivän päätteeksi kotona itseään peilistä. Emman tapauksessa sillä ei liene väliä, koska silmälasien parasta ennen päivä näyttäisi umpeutuneen.

Pinnanmaalla ilmestyy Aamulehti. Maailmankatsomukseltaan se ei poikkea Hesarista eli tarjoaa pääasiassa samanlaisia utopiaviihdeuutisia maahanmuuttoon liittyen. Tämän päivän lehden mielipideosastolle oli ilmeisesti livennyt ennakkosensuurin läpi mainio ja realistinen kirjoitus, joka sai varmasti monen suvaitsevaisen kahvit menemään väärään kurkkuun ja hieraisemaan silmiä. Otsikkona oli "Ei ole kristillistä tarvetta kotouttaa pakolaista". Kirjoitus saattoi tietysti olla lehdeltä vahinko tai sitten vaihtoehtomedioiden paineessa on alettava tuomaan esiin toisenlaisiakin näkökulmia.

Kitupiikki

AaJii kirjoitti...

Mutta eikös se ollut nykyään niin, että on epäkohteliasta olettaa ketään ulkonäön perusteella mieheksi tai naiseksi?

vieras kirjoitti...

Jotkin puolueet, ainakin vihreät, vasemmistolaiset ja ruotsalaiset, ovat sanoneet etteivät suostu yhteistyöhön persujen kanssa, mikäli Jussi Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Miten on, puhuvatko ne "omille" ja heitä peesaaville toimittajille vai yrittävätkö he pelotella nuvia tai ottiatuota-porukkaa?

Jos olisin Jussi, toteaisin ettei ole väliksikään. Toteaisin että samat sanat toisinkin päin. Eivät ne ole tähänkään asti suostuneet yhteistyöhön persujen kanssa, ei edes Soinin aikana. Sitäpaitsi yhteistyö tarkoittaisi sitä että niille pitäisi tehdä myönnytyksiä joten hyvä vaan että ne pelaavat itsensä ulos hyvissä ajoin. Se voi sataa persujen laariin, jos persut osaavat hyödyntää sen.

Becker kirjoitti...

Saattapi olla että Ville Niinistö luovuttaa Emma Karille muutakin kuin puheenjohtajan nuijan......
Onko tuosta tosiaan tulossa uusi puheenjohtaja???? Ei sen puoleen että se minua kiinostaisi, sillä puoluehan on täysi tsoukki. Mielipuolten poliittinen siipi jolle kyllä löytyy zombeja äänestäjiksi.

Huh, sain juuri Estonian luetuksi ja täytyy taas todeta, että jos luottamukseni hallintoon ja viranomaisiin on aika olematon, niin kyllä se nyt on entistä olemattomampi. Lukekaa se!

Nimetön kirjoitti...

Touko Ville ja Emma pusikossa.
https://www.seiska.fi/Uutiset/Eturivin-poliitikot-juhlivat-railakkaasti-Ville-Niinisto-makoili-pusikossa-kuvat/1108868

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle. Ano1:lle, Vasarahammerille, Intrigöörille, Yhel Turkkulaasel, Strix Senexille, Kristian Nevantaustalle, Lemminkäiselle, Dr Outhouselle, Ano2:lle, Soomepoisille Eestist, Taisteluvälineupseerille, Arille, Vieraalle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Rikulle Raunioilla, Ano4:lle, Kitupiikille, AaJiille, Beckerille ja Johanille & kiitos kommenteistanne.

Intrigööri tiivisti asian oikeastaan täydellisesti. Meidän suurin uhka ei suinkaan ole pienet vihreät miehet vaan pienet vihreät naiset joiden ulkoistetun hoiva-addiktion mukaan joutuu ryömimään koko helvatun valtakunta.

Tuo Dr Outhousen huomio oli hyvä, itseltäni se jäi huomaamatta kun ostan melkein kaikki vermeeni Varustelekasta eikä tulis mieleenkään laittaa tuhatta euroa takkiin.

Niin Rouva Ano kuin Vieras totesivat, että niin vihreät, vasurit kuin RKP ovat ilmoittaneet etteivät tee yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien persujen kanssa ja olen täysin samaa mieltä Vieraan kanssa siitä, että Jussin kannattaa nakata pitkät paskat noille puolueille. Kumartelu siihen suuntaan – samoin kuin mediankin suuntaan – ei auta yhtään. Antaa Jussin tehdä trumpit. On muuten selvää, että mikäli Jussi valitaan, niin sitten se median paskanheitto vasta alkaakin.

Becker kirjoitti...

Ohoh, suomalaisten halu puolustaa omaa maataan Euroopan korkein, jos tähän on luottamista:
http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Joo, olen huomannut tuon kartan itsekin. Ja länsieurooppalaisten puolustustahto on puolestaan pelottavan alhainen.

Nimetön kirjoitti...

Mistähän teltta on peräisin? Ovat muuten aika arvokkaita, käytettynäkin kamiinoineen pohjavaatteineen apropoo kaks ja puoltonnia.

Nimetön kirjoitti...

"Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset
Ja nuori mies on hautaan valmis jo", sanoo Lapin Kesän sanoitus. Se, että Emma Karin kaltainen jeppe on päässyt eduskuntaan, ei tarkoita muuta kuin sitä, että meillä on maassa riittävä määrä ihmisiä, jotka ovat katsoneet Emma Karin parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi valvomaan etujaan. Se, mitä tämä kertoo näistä ihmisistä, ei ole kovin mairittelevaa: näkö on heikko ja lama-aikana vähät välitetään siitä, mihin rahat riittävät ja mihin eivät. Tietty koska raha tulee Kelasta (tai pankkiautomaatista) ja energia pistorasiasta ja kaikki suomalaiset asuvat Helsingissä, joten autoa ei tarvita.
"Täällä on hädänalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia." Kyllä joo. Tuossa videolla vaan ei ainuttakaan. Toki ihminen, joka on näkönsä yllättäen menettänyt, voi tuntea akuuttia hätää ja ko. videolla tämä näkönsä menettänyt on nainen, mutta miksi hän puhuisi itsestään monikossa?
Tällainen "me ollaan parempii kuitenki niinq te"-paskanjauhanta on tyypillistä vihreille. Ville Niinistö ympäristöministerinä toimiessaan katsoi asiakseen lällättää ilmastonmuutoksesta samaan aikaan, kun tulva oli aiheuttanut eräille omakotitalojen omistajille mittavia vahinkoja joitakin vuosia sitten. Emma Kari jatkaa hyväksi havaittua omahyväinen mulkku-linjaa. "Moraaliposeerausta ja tosiasioiden ignorointia. Virheet de Röda - Partasuisen pikkulapsen asialla". Kertoo tietysti lisää ikäviä asioita Vihreiden äänestäjistä...
--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Viikon radiokasvolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyvä kysymys. On meinaan melko selvää, että tuokin mielenosoitus on hyvin pitkälle tiedostavien yksilöitten masinoima. Alkaen jo siitä teltasta.

Viikon radiokasvo: Täysin totta. Mutta näitä löytyy aina. Aikanaan äänestettiin taistolaisia. Nyt äänestetään vihreitä ja vasureita. Joita muuten yhteenlaskettuna äänestetään enemmän kuin taistolaisia aikanaan. Äänet löytyvät yliopistolta, joissa selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan opiskelijoita eli nykyisiä ja tulevia suojatyöllistettyjä on entistä enemmän.

Nimetön kirjoitti...

Itse pidän tuota Rikun "nopeutetaan tuhoa" -hourailua vielä vastenmielisempänä, epärehellisempänä ja moraalittomampana kuin suvis-mokutusta.

Yököttävää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Luulen, että Riku heitti tuon kuitenkin koko lailla kieli poskessa.

Nimetön kirjoitti...

Yököttävää? No voi...
Kieli poskessa juu, mutta totta toinen puoli; mitään todellisia korjausliikkeitä ei todennäköisesti tule tapahtumaan ennen kuin on ilmiselvää että systeemi on rikki.
T. Riku Raunioilla

Becker kirjoitti...

On jotenkin ajalle tyypillistä, että kun Hells Angels vaihtoi Göteborgissa uuteen kerhotaloon, niin paikalliset asukkaat toivottivat heidät tervetulleeksi.
HA:n läsnäolo rauhoitta koko alueen, ei huligaaneja, ei ryöstöja tai murtoja.....
Mitenhän lie, mutta omatkin ajatukset ovat vähän samansuuntaisia.
Yhteiskunnassa jossa perustoiminnot alkavat rapistua, tämä on aivan looginen seuraus.
http://www.friatider.se/svenskar-v-lkomnar-hells-angels-som-grannar

Nimetön kirjoitti...

Hells Angels on vastavoima tälle hulluudelle, joka on meneillään. Kansa näkee sen ja on mielisssään kun edes joku uskaltaa kyseenalaistaa. Tavan tallaaja pelkää menettävänsä koko elämänsä mikäli rasistileima lyödään otsaan pelkästään siitä, että on eri mieltä!

Opettaja John Dübeck näkee sisällissodan olevan tulossa

http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=40452.0

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rikulle Raunioilla, Beckerille ja Johanille & kiitos kommenteistanne.

Riku: Näin voi olla. Ruotsissa meillä on aikakone, jota seuraamalla voi ennustaa tulevan täälläkin.

Becker & Johan: Jep. Otan paljon mieluummin naapurikseni Hell´s Angelsin, Bandidosin tai Cannonballin kuin VOK:n. Tuo Johanin linkittämä opettaja selvitti asian niin rautalangasta että luulisi tyhmemmänkin ymmärtävän.

Qroquius Kad kirjoitti...

Minä en oikein jaksa tervehtiä motskarijengien tilanvaltausta yhteiskuntarauhaa parantavana ilmiönä, siitäkään huolimatta että ottaisin naapuriini valtavan paljon mieluummin HA:n tai Bandisodin kerhotalon kuin kulttuurinrikastuttajien vastaanottokeskuksen.

Joitain vuosia sitten muistaakseni Jarkko Pesonen, joka nykyään vaikuttaa lähinnä Sarastus-lehdessä, bloggasi kööpenhaminalaisesta tapauksesta, jossa muslimijengien riivaama kaupunginosa rauhoittui HA:n kerhotalon perustamisen myötä. Sikäläinen valtamedia järkyttyi tehtyään asian tiimoilta gallupin, johon vastanneista suurin osa toivoi prosenttijengeiltä enemmän vastaavanlaista toimintaa.

Pesonen, tai siis asiasta blogannut intoutui jopa kutsumaan jengiläisiä vigilanteiksi, jotka ovat ottaneet käsiinsä järjestysvallasta huolehtimisen, johon yhteiskunta ei enää pysty. Metsään menee niin että raikuu.

Eivät prosenttijengit ole mitään vigilantteja. Se, että heidän kerhotalonsa perustaminen rauhoitti katukuvaa on toki positiivista muiden asukkaiden kannalta, mutta se ei tapahtunut näiden hyvinvointia ja turvallisuutta silmälläpitäen, vaan ainoastaan jengiläisten oman mukavuudentarpeen johdosta.

Edelleen, kun mainitsin ottavani naapurikseni HA:n tai Bandisosin suhteellisen turvallisin mielin, se ei päde muihin kuin näihin kahteen. Jotain United Brotherhoodia tai Rogue's Galleryä en todellakaan halua läheisyyteeni, koska näillä ei ole samanlaista julkista käytöskoodia kuin vanhoilla jengeillä. Näiden uusien tulokkaiden ympäristössä ovat kaikki muut yhtä lailla vaaravyöhykkeessä. Ja vaikka vanhojen jengien läsnäolo onkin omiaan vähentämään heidän välittömässä ympäristössään esiintyvää pikkurikollisuutta, ei heidän pyörittämänsä huumekauppa sitä todellakaan ole.

Joten tässä(kään) tapauksessa viholliseni vihollinen ei välttämättä ole ystäväni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Asialla on puolensa ja puolensa. Se, että HA toivotetaan tervetulleeksi kertoo yhteiskunnan tilanteesta hyvin. United Brotherhoodhan ei ole mc-porukka millään muotoa.

vieras kirjoitti...

Prätkäjengeistä muodostui aasinsilta. Jos joku tietää Italiasta, niin onko mafia (Cosa Nostra, Camorra, 'Ndrangheta ja Sacra Corona Unita jne.) se joka hoitaa järjestyksenpidon jos ei muu auta?

Tai onko niinpäin että mafia on yksi pahimmista pääperkeleistä joka on hyötynyt tuosta porukan roudaamisesta? Pyörittääkö mafia niitä VOK:ia?

Niin no ei kai mafian hallitsemissa kaupunginosissa ja kortteleissa ole VOK:eja eikä rikastuksia jos se ei niitä halua? Jos mafia haluaa tietyistä tyypeistä eroon niin heistä päästään eroon, keinovalikoima on laaja...

Nimetön kirjoitti...


Ylen maailma on samalaista..

En tarkistanut, sama oli torstain uutisissa.
http://yle.fi/uutiset/3-9462102

http://www.suomenmaa.fi/blogit/ylen-uutistoiminnan-alennustila-6.21.204717.0ec2489ebe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Itse en osaa tähän vastata, mutta jos jollain on enemmän tietoa niin kommentti otetaan mielellään vastaan.

Ano: Ja Ylehän jatkaa tätä verovaroilla aina maailman tappiin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mafian nykytilanne Etelä-Italiassa on ymmärtääkseni asia, jota Italian valtio pyrkii karsimaan enemmän tai vähemmän määrätietoisesti pois, saatuaan siihen ainakin jokin aika sitten yhä enemmän paikallisten tukea.

Mafian syntyhistoriahan on itseasiassa valtiottoman valtion tilanteeseen vastaamista: roomalaiset loivat Sisiliasta vehnäaittansa perustamalla vehnäplantaaseja (latifundium). Samalla he toivat saarelle klientelisminsä, tuon palveluksen-ja-vastapalveluksen kulttuurin.

Sittemmin Sisilian ja Italian eteläsaappaan historia oli toisiaan seuraavien ja enemmän tai vähemmän huonojen vierasmaalaisten hallitsijoiden alamaisuutta, joissa pääasia oli edelleen vehnäntuotannon maksimointi. Hallitseminen ei heitä juurikaan kiinnostnut, niinpä yleinen turvallisuus ja oikeuslaitos rappeutui lähes olemattomiin. Viimeisessä vaiheessa 1800-luvun loppupuolella Sisiliaa ja eteläistä Italiaa hallitseva itävaltalainen aateli alkoi yhä enenevissä määrin luovuttaa läänitystensä hallinnointia paikallisille tilanhoitajille, joista muodostui "gabelloti"-yhteiskuntaluokka.

Gabellotoista tulikin niille vähäväkisille sisilialaisille se ainoa taho, jolta voida teoriassakaan saada oikeutta: heillä oli käytettävissään varallisuutta ja henkilöstöä, mutta ennen kakkea heillä ei ollut toimintaa estäviä poliisi-, syyttäjä- eikä oikeuslaitosta.

Niinpä rikoksen uhriksi joutunut sisilialainen kipitti gabelloton luokse pyytämään apua. Hän ei voinut rahattomana maksaa siitä mitään, mutta roomalaisen klientelismin pyhien periaatteiden mukaan hän toki saattoi kuitata avun tekemällä vastapalveluksen. Asianomainen saattoi olla tyytyväinen saatuaan kokemansa vääryyden hyvitetyksi - kunnes gabelloto otti häneen yhteyttä ilmoittaen, mikä se vastapalvelus on...

1800-luvulla tämä valtiottomuuden tilanne iski itävaltalaista aatelia takaisin erittäin tuskallisesti, kun gabellotot alkoivat ensin lunastaa ja pian vain ottaa latifondo-läänityksiä itselleen. Kun poliisitoimi ja oikeuslaitos oli laiminlyöty, ei sitä voitu yhtäkkiä pieraista tyhjästä ilmasta nyt, kun sitä olisi tarvittu.

Näinä aikoina tapahtui myös Italian yhdistyminen kansallisvaltioksi, mitä pohjoisen aiempien lukuisten pikkuvaltioiden italialaisessa kansankokonaisuudessa vastutettiin hyvinkin ankarasti: Etelä-Italia ei ole poliittisesti, sosiaalisesti eikä edes kulttuurisesti samaa kansankokonaisuutta pohjoisen kanssa!

He olivat poikeassa. Pohjois-Italia on edelleen hyvin monin tavoin erilainen valtiollinen ja kansallinen kokonaisuus kuin Etelä-Italia, jossa mafia kaikesta huolimatta koetaan monin paikoin yhä edelleen siksi todelliseksi yhteiskuntajärjestykseksi. Tässä kehityksessä ei mielestäni voi sivuuttaa Sisilian ja Italian eteläsaappaan varhaiskeskiaikaista arabivalloitusta: "vendetta" kun ei mielestäni ole ihan tyypillistä eurooppalaista kulttuuria eikä "stiletto" pimeällä kujalla selkään lyötynä ihan eurooppalaista kaksintaisteluperinnettä.

Mutta itse Vieraan kysymykseen: en tiedä missä määrin eteläitalialaiset kokevat mafian nykyään todellisemmaksi yhteiskunnaksi kuin Repubblica Italianan, mutta olen jotenkin ymmärtänyt sielläpäin asenteiden olleen jo pitempään mafiaa vastaan kääntyviä, johtuen paljolti mafian viime vuosikymmeninä kiihdyttämästä väkivaltakampanjoinnista asemansa säilyttämiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisätiedosta.

Nimetön kirjoitti...

"Täällä on partaisia naisia. Täällä on partaisia lapsia..."

Nimetön kirjoitti...

Aiheeseen liittymättä, mutta uskoako poliitikkoa (stupid-O) vaiko paikallisasukkia?
https://www.youtube.com/watch?v=y1_viPSD-bY

-Tvälups-

Jk Arg Blatte kannattaa laittaa seurantaan noin muutenkin.