sunnuntai 19. helmikuuta 2017

KOMITET GOSUDARSTVENNOI BEZOPASNOSTI

Niin kuin lukija varsin hyvin tietää, on maassamme yksi ongelma yli muiden ja sehän on luonnollisesti se hirvittävä vihapuhe joka muuttaa virrat vereksi, kuivattaa kaivot, tuo heinäsirkkaparvet ja tappaa joka perheestä esikoisen tai ainakin se ottaa niin viranomaisia, poliitikkoja ja mediaa päähän. Ilmiö on sinänsä mielenkiintoinen, sillä rintaan pistämistä ja vitutusta aiheuttaa sellainen asia jota ei vieläkään olla edes määritelty mutta sehän ei estä asiasta vaahtoamista. Kyse on vähän niin kuin ennen vanhaan oli demoneista. Kun niistä tarpeeksi puhui, niin niihin alettiin uskoa.

Tuore avautuminen asian tiimoilta oli Aamulehden kirjoitus, jossa haastatellaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaista ja otsikkokin on raflaava eli ”Vihaviestien määrä ja sisältö tolkutonta”. Omista viesteistään Kolehmainen toteaa:

- Jotkut niistä ovat sisällöltään niin järkyttäviä, ettei voi kuin ihmetellä, miten kukaan voi lähettää sellaista tekstiä toiselle.

Olisi vaan peräti hyvä, jos näistä viesteistä otettaisiin joskus vaikka kuvakaappaus ja laitettaisiin julki. Tai edes kerrottaisiin sisältö. Sitä kun ei koskaan tehdä. Sillä kun Kolehmainen jatkaa kertomista viestien sisällöistä, se pistää hieman ihmettelemään:

- Omaan postiin tulee nopeasti palautetta. Tavallista on, että minua syytetään sananvapauden kahlitsemisesta.

- Kun puhun vihaviestien tutkinnan tehostamisesta, välitön reaktio on kysymys, eikö poliisilla ole todellakaan tärkeämpää tekemistä.

Tässäkö se sitten oli? Tämäkö oli se järkyttävä sisältö? Poliisihan aivan oikeasti rajoittaa sananvapautta. Poliisi on jo aikaisemmin ilmoittanut, että:

Poliisihallitus esittää, että uusi ryhmä tekisi esitutkinnan kaikissa niissä tapauksissa, joissa tehdään rikosilmoitus internetissä tapahtuneesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai uskonrauhan rikkomisesta. Ryhmän vastuulla olisivat myös viharikoksiksi arvoitavat kunnianloukkaukset ja laittomat uhkaukset.

Eli asiallisenkin kritiikin esittämisestä voi joutua esitutkintamyllyyn jos vain joku (esmes innokas Rasmus-aktivisti) tekee tekstistä rikosilmoituksen. Tämä on sananvapauden kahlitsemista eikä sen arvostelu mitään vihapuhetta ole. Jolloin kysymys ”eikö poliisilla ole todellakaan tärkeämpää tekemistä” on hyvin perusteltu.

Kirjoitus jatkuu, ja esille otetaan sisäministeri Paula Risikon lausahdus:

- Vaikka väkivalta ei olisi vihapuheen levittäjän henkilökohtainen tarkoitus, vastakkainasettelun kasvattaminen johtaa helposti siihen.

Tuo lausehan on melko ovelasti asetettu. Jos joku kirjoittaja tuo julki aivan asiallisen faktan haittamaahanmuuton vaikutuksista, voidaan toki tulkita että faktan julkituominen aiheuttaa vastakkainasettelua. Jolloin taas kirjoittajaa voi pitää vastuullisena mahdollisesta väkivallasta. Jota tosin tapahtuu lähinnä haittamaahanmuuttajien taholta kantasuomalaisiin kohdistuvana mutta eipäs nyt taas kertaalleen takerruta yksityiskohtiin. Toisin sanoen totuuden kertominen voidaan tulkita rikolliseksi. Poliisiylijohtaja Kolehmainen jatkaa kirjoituksessa samalla linjalla todeten, että ”vihapuhe on ensimmäinen askel kohti fyysistä väkivaltaa”.

Eli jälleen kerran suomalaisen sanoma, tai sanomaksi väitetty sana on pahempi ja tuomittavampi asia kuin haittamaahanmuuttajan jo tekemä väkivallan teko. Joka väkivalta on onnistunut oikein hyvin ilman mitään vihapuhetta, jonka voi helposti huomata esmes MV-lehden hankkimasta listasta, jossa käsitellään Helsingin käräjäoikeuteen saapuneita rikoksia tammikuulta 2017. Listassa on erityyppisiä väkivaltarikoksia kaikkiaan 119 kappaletta joissa tekijänä on ulkomaalainen kaikkiaan 87:ssä tapauksessa. Nämä rikoksethan eivät ole ongelma, mutta kun kantaväestö puhuu niistä niin se on ongelma joka voi aikaansaada vastakkainasettelua. Toisin sanoen mistä tahansa faktoista puhuminen voidaan tulkita vihapuheeksi.

Tuontitavarana hankitun väkivallan kynnys on ylitetty oikein mainiosti ilman vihapuhettakin, mutta tämä ei ole Kolehmaiselle ongelma. Varsinainen pommi tulee sitten kirjoituksen lopussa:

Valoa tilanteeseen tuo edes vähän poliisin vuodenvaihteessa saama vahvistus vihapuheen vastaiseen työhön.

Poliisi sai hallituksen esityksestä 8,5 miljoonan euron lisärahoituksen.

- Poliisista uhkasi jäädä työttömäksi 200 määräaikaista poliisia, ja nyt nämä 200 saatiin lisärahoituksen turvin palkattua vihapuheen tutkimus- ja torjuntatyöhön, Kolehmainen kertoo.

Ensinnäkin hotellin respassa ihmetellään, miksi tästä ei olla uutisoitu enempää. Mutta oletettavasti Kolehmainen tietää, mitä hänen puljussaan tapahtuu. Eli viidenkymmenen poliittisen poliisin lisäksi hankitaan kaksisataa lisää. Kerrataanpa vielä, mitä tuossa oikein luki:

- 200 poliisia on jäämässä työttömäksi.

- Tarvitaan 8,5 miljoonaa euroa, että he voivat jatkaa työtään.

- Hallitus hankki sen 8,5 miljoonaa euroa.

- Asia olisi kunnossa, mutta jostain syystä poliisit eivät voikaan palata omaan työhönsä vaikka siihen olisi rahoituskin, vaan he joutuvat jatkossa kyttäämään tavallisten kansalaisten mielipiteitä netissä.

- Koska se 8,5 miljoonaa löytyi, tähän ei olisi ollut tarvetta, vaan poliisit olisivat voineet jatkaa normaalia poliisin työtään. Valtio ei tätä halunnut, vaan määräsi nämä poliisit tšekisteiksi.

Jos tämä pitää paikkansa, niin Suomi on todellakin ottanut ensimmäisen askeleen kohti ikiomaa Valtion Turvallisuuskomiteaansa.


Niin muuten, tuo Kolehmainen totesi vielä kirjoituksessa että ”Vihaviestiä kirjoittavan kannattaa miettiä, mitä laukoo, ennen kuin panee tekstinsä eteenpäin. Voi pohtia esimerkiksi sitä, miltä tuntuisi, jos itselle tulisi yhtä törkeää postia.”

Jaa miltäkö tuntuu? Anskumä muistelen. Minä olen  saanut sitä vihapalautetta aikas vähäsen, mutta toissa kesänä semmosta sentään vähän tuli:

”Oletkos sä äijänkäppyrä ikinä tehny päivääkään oikeita töitä? Siis tarkotan oikeita töitä, mitä ei ole se että sä olet kulli pystyssä hakannut köyhien kakaroita jossakin kasvatuslaitoksessa.

tv. työmies”

Jos nyt rehellisiä ollaan, niin ei tuosta elämä pilalle mennyt. Itse asiassa tuo hymyilytti. Kun tuli mielikuva tyypistä joka kahden aikaan yöllä sopivassa laitamyötäsessä tuumii, että nytpä pistän parastani ja kerralla rasistilta jauhot suuhun. Ja jotenkin tuli mielikuva, että kyseinen työmies taisi majailla yhteiskuntatieteitten laitoksella. Vaan luulen kyllä, että ei niin Kolehmainen kuin Risikkokaan tällaisia viestejä tarkoittaneet. Kyllä heidän näkökulmastaan vihapuhetta ovat perustellut kysymykset. Joihin he eivät uskalla vastata.

63 kommenttia:

Vrka kirjoitti...

Tervehdys Yrjö,

Kannattaa myös muistaa taho joka harrastaa vihapuhumista päivät pitkät ja siirtyvät usein myös sanoista tekoihin. Eli nämä vasemmistolaiset anarkomarkot ja muu rasmuslaisten toiminnan siipi.

Keskustelin tässä taannoin erään toimittajan kanssa vihapuheesta. Ilmaisin huoleni epämääräisestä "laittomuudesta" joka kaiken lisäksi voidaan joka kerta määritellä sopivasti uusiksi. Yllättäen vasemmalle voimakkaasti kallellaan oleva planttu piti vihapuheen kriminalisointia hyvänä, jos ei välttämättömänä, asiana. Heille toimittajille kun kuulemma tulee niin räävittömiä palautteita. Koitin udella, että eikö näihin riitä nykyinen laki kunnianloukkauksen osalta, mutta siihen en saanut enää vastausta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vrka. Näinhän tää on. En muista kuka se oli, mutta Jytkyn aikaan se joku vasuri oli joka haaveili useammankin persun tappamisesta julkisesti, mutta siitä ei tullut syytettä, koska ”kysessä oli vain voimakas mielenilmaus”. Vasemmalle kallellaan olevan toimittajan näkemyksen ymmärrän, sillä kun hänen utopistinen maailmankatsomuksensa kiistetään perustellusti niin eihän vasemmistolaiselle jää muuta vaihtoehtoa kuin kritiikin hiljentäminen.

Anonyymi kirjoitti...

Miten lienee vihapuhepoliisien työmotivaation kanssa? Siis jos 8 500 000 € jaetaan 200 poliisille vuodessa, niin se tekee n. 2 000 € kk-palkan kaikkine lisineen päivineen. (huom. Käytin kerrointa 1,7 "sivukulujen" sis. lomat yms. laskemisessa.)

Siinä sitä on nuorella konstalla näyttöä tuijotellessa ja näppistä hiplatessa miettimistä, kun makselee asunto- ja opintolainojaan ja ihmettelee, että mitä vihapuhetta se sellainen matun 100 € per päivä ylläpitokustannuksesta keskusteleminen oikein on...

Toki eteneminen ajatuspoliisin uralla saattaa olla hyväkin motivaattori osalle poliisikoulun läpäisseille älyköille ja muille kiintiöprideille.

Matti kirjoitti...

Kerta kerran jälkeen jaksaa hämmästyttää, miten elävä ja sitkeä on halu päästä rankaisemaan väärästä ajattelusta ja usko siihen, että se mukamas lopulta tuottaisi jotakin hyvää.

Minun on lähes mahdotonta nähdä, mitä hyvää tuottaa se, kun poliiseja värvätään sisätöihin (ns. sandaalihommiin) vahtimaan ajatuksia ja sanoja sen asemesta, että he dallaisivat maiharit jalassa siellä, missä veri, tuli, lasisnpalaset ja oksennus vaativat jalkineilta paljon. Siellä tavan kansalainen tarve virkavallan tuomasta turvasta ja järjestyksestä on. Poliisin ei pitäisi alistua ja alentua Poliittiseksi poliisiksi eli Polpo:ksi. Historia naureskelee aikanaan tällekin hullutukselle.

Unknown kirjoitti...

Vihapuhe on ollut ongelma jo nummisuutareissa. Kyllä tästä nykymenosta totuuskomissio vielä järjestetään. Priorisointi poliisin toimissa vain tuntuu erikoiselta, mutta mitäpä minä näistä ymmärrän. Tuossa on pakko olla jotain suurempaa viisautta takana. Jollain tavalla nykyinen poliittinen johto on valmistautunut selittämään vuonna 2037, että miten ja kuinka vuonna 2017 ihmisten kohtelu oli taspuolista ja reilua. Tai ainakin voivat kirjoittaa. Vankilassa on aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt voi kaahata maanteillä rauhassa! Peltipoliisien paikat tiedetään, jarruta, kaahaa, jarruta... Ja justhan tuomioistuin päätti, ettei poliisin nopeusmittaus ole laillista ilman siitä etukäteen tiedittamista. Jiihaa ja nyt ne on alennettu netin kettutytöiksi. Maantie on vapaa sikaniskoista, Iineksen kaasujalkaa kuumottaa!Tosin onhan nää 200 vähän noloo Suomelle, mut siitä viis sano suvakki, kun mustaa makkaraa söi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Matille, Unknownille ja Iinekselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Onpa erittäin hyvä kysymys. En tiedä, onko se kerroin valtiolla tuo 1,7 mutta ei se varmasti kaukaa siitä mene. Ja varmaankin kun se poliisi kyttäilee ruudultaan että pääsikö eräältä Ykältä ja hänen blogiinsa kommentoivalta anolta tulkinnanvarainen sana, niin hän varmaan miettii että tätä vartenko minä menin poliisikouluun. Ajatuspoliisin uraa haaveilevat ovat vissiin lukeneet yliopistossa sosiologiaa. Niitä löytyy.

Matti: Ja se halu on vasta alussa ja koko ajan kiihtymässä. Tosiasiassa tässähän ei olla huolissaan mistään Abdullahista vaan ihan virkakoneiston ja poliittisen eliitin jäsenistä. Poliiseja tarvittaisiin nimenomaan kentällä tekemässä oikeita poliisin töitä. Aikanaan poliisiin luotettiin. Nyt se luottamus on rapautumassa mutta syynä eivät ole rivipoliisit. Veikkaan vaan, että heidät ollaan peloteltu varsin hiljaiseksi.

Unknown: Niin minä kuin kaltaiseni olemme yrittäneet, että selvittäisiin sillä totuuskomissiolla. Voi olla, että jos meidät hiljennetään, tulevat jälkeemme tyypit, joille se ei riitä. Joka tapauksessa vuonna 2037 Suomi näyttää erilaiselta kuin nyt. Joko hyvässä tai pahassa.

Iines: Joo, näkisin konstut mieluummin pitämässä ratsiaa kuin tölläämässä näyttöruudulta että mitäs se Iines taas kirjoittikaan. Siitä off-topicina voin sanoa liikenteestä, että autoissa on nykyisin ihan liikaa hevosvoimia. Ihmiset luottaa niihin liikaa ja tekee aivan käsittämättömiä kamikaze-ohituksia.

WhiteHunter kirjoitti...

14/16 törkeistä huumausaine rikoksista näytti olevan ulkomaalaisten tekemiä.
Olisi hyvä jos tuollaiset lista julkaistaisiin niin Espoosta ja Vantaalta. Mielellään kerran kuussa.

Jos poliisi on poissa, eikä siltä saa apua maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin, niin mitä ihmiset tekevät?
Jos joku kuitenkin saadaan tuomiolle, antaa oikeuslaitos mitättömän tuomion. Mitä ihmiset tekevät silloin?
He pyytävät apua.
Voi olla että pimeällä kujalla jaetaan oikeutta, vaikka raiskauksesta, ryöstöstä tai pahoinpitelystä.
Tämän taas suorittaa sellaiset ihmiset joilla ei ole mitään menetettävää, ihmiset joilla on takanaan yhteiskunnan harmaalla rajalla elämistä.
Kun ihmiset saavat näin oikeutta ja tuomiota, siirtyy valta poliiseilta ja oikeuslaitoksilta pois. Silloin kun normaalit ihmiset ovat kiitollisuuden velassa, he eivät näe eivätkä kuule niiden ihmisten rikoksia, joilta he ovat apua saaneet.
Näin saadaan syntymään mafia suomenmaahan. Onko se sitten hyvä tilanne?

Vedonlyöntiä. Milloin saadaan PolPol:n (Poliittinen Poliisi) kiinnisaama netin vihakirjoittajan näytösoikeudenkäynti ?
Onko tuomio sakko vai vankeus ?

Minä veikkaan että syyskuussa alkaa oikeudenkäynti ja tuomio on sakkoa ja ehdonalaista 1,8-vuotta.

Ps: IPadillä kirjoittaminen on hankalaa

Juha kirjoitti...

"Eikö teillä tosiaan ole mitään korkeammalle priorisoitua tekemistä?" olisi minun kysymykseni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WhiteHunterille ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

WhiteHunter: Niinpä näytti olevan. Esmes vastuullinen valtamedia voisi julkaista tällaisen listan kerran kuussa. Vaan… hetkinen… onkos meillä vastuullista valtamediaa? Niin juu, sehän ei ole vastuullinen kuin itselleen.

Sitä apua tullaan jossain vaiheessa epäilemättä pyytämään ja avunantajia saattaa löytyä. Mainitsemistasi syistä.

Veikkaan noista tuomioista että ehdottomia vankeustuomioita aletaan jakaa. Et varmaan ihmettele, että itse pysyn nimimerkin takana.

Ipadista en osaa sanoa mitään, kun en omista minkäänlaista älypuhelinta. Minulla on vain tietokone.

Juha: Ja kysymyksesi on erittäin asiallinen. Se vissiin kategorisoidaan vihapuheeksi sekin.

Becker kirjoitti...

Eli meillä on sitten kaksi määrittelemätöntä käsitettä, kansanryhmä ja vihapuhe.
Ja seurauksena tästä on myös ns. blakkolait, jolloin voidaan tuomita mistä vain ja mitä vain.
Kun tiedetään miten hallinto suhtautuu Suomessa kansalaisiinsa, niin eipä tuosta tunnu sen suurempaa päänsärkyä kenellekkään tulevan. Puhumattakaan sellaisesta hypoteesista kuin kansalaisten oikeudet perustuslaissa.

QroquiusKad kirjoitti...

WhiteHunter tuossa äsken viittasi samaan asiaan kuin itsekin edellisbloggauksen kommentissani: jos kansalainen kokee, ettei voi enää saada apua hätäänsä viranomaisilta, kääntyy hän silloin kenen tahansa puoleen, joka jollainkaan lailla voi auttaa. Tietyiltä tahoilta hän varmasti apunsa saakin, mutta sen hinta on sitten jotain aivan muuta kuin mitä hän oli edes osannut ajatella.

Poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin nykytoimintaa kuvaa mielestäni mainiosti juuri tuo kommenttisi autoilijan liiallisesta luottamisesta ajoneuvonsa hevosvoimiin ja siitä seuraaviin kamikaze-ohitusyrityksiin. Haluaisin nostaa esiin vielä yhden, mielestäni vielä tärkeämmän aspektin: turvavarustelun.

Asiasta on tehty muistaakseni useampikin liikenneturvallisuustutkimus, joiden tulokset ovat samankaltaiset: mitä enemmän autossa on turvatyynyjä, sivutörmäyspalkkeja ym. turvallisuustekniikkaa, sitä holtittomammin sillä ajetaan. Autoilijalle tulee jo sen PSA Mogherininsa kuskinpukille istuessaan tunne ylivertaisesta voimasta ja sen sivutuotteesta, haavoittumattomuudesta.

Näkisin aika suuren osan tämän maailman emmakarien ja rosameriläisten poliittisesta vaikutusvallasta piilevän elitismissä: 1970-luvulla huudettiin pihamaalla kovaan ääneen kuinka eilenpä illalla katsottiinkin Urheiluruutu väritelevisiostaaa!!! 1980-luvulla huudettiin kovalla äänellä julkisilla paikoilla 10 kg painoiseen NMT-puhelimeen. 1990-luvulla näperreltiin Nokia Communicatoreilla viestiä: "OMG LOL mä oon tääl siis voitzä uskooox IHQ".

2000-luvulla eliittiin kuulumista on alettu julistaa vihervasemmistolaisella monikulturismilla. Sillä osoitetaan alempitasoisille väestönosille halveksiva viesti:

"Minäpä olenkin niin paljon teitä pahalta haisevaa roskaväkeä korkeammalla, että minulla on varaa kutsua tänne haitalliseksi ja suorastaan vaaralliseksi tietämääni lähi-itämaalaista sikäläisten yhteiskuntien alempitasoista segmenttiä. Tiedän varsin hyvin heidän olevan moninkertaisesti alttiimpia väkivalta- ja seksuaalirikoksiin kuin kantaväestö ja sekös minua niin huvittaakin: saada nähdä ja kuulla teidän surkimusten tuska, hätä ja itku teidän itsenne ja rakkaittenne tultua ryöstetyiksi, raiskatuiksi ja murhatuiksi. Minulla itsellänihän ei sellaisista pelkoa ole!!"

M/S Estonian uppoamisesta on tehty paljonkin tutkimusta ja journalismia. Kommentoija Becker mainitsi aiemmin jälkimmäiseen kategoriaan Ruotsissa hiljattain laaditun kirjan, mutta itse muistelisin tässä kohtaa asiaan liittyvää tv-dokumenttia, tai oikeammin sen nimeä: "Turvallisuuden harhakuva."

Kuinka monella poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin edustajalla on tämä yhteiskunnassa nykyhetkellä vielä vallitsevien turvavarustelujen tuottama turvallisuuden harhakuva, jonka vakuuttamina he kokevat voivansa polkea kenkää konehuoneeseen ajatellen joka tapauksessa selviävänsä, mitä sitten eteen voikaan tulla? Ja voidaanko heitä kaiken jälkeen enää edes saada totuuskomission eteen enempää kuin omansa ja viiden muun kanssaihmisen nenän lopullisesti lyttyyn ajaneen mogherinistin?

Millainen totuuskomissio olisi voitu järjestää Länsi-Rooman viimeisille keisareille?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Qroquius Kadille. Osuitte molemmat äärimmäisen kohdalleen.

Anonyymi kirjoitti...

Google trends antaa usein hyvin vihiä siitä mitä on tulossa. Aiheet tuppaavat nousemaan puheisiin jo ennen kuin ne realisoituvat.

Pistin viiden vuoden aikajänteen ja hakusanoiksi europe civil war.

Lievästi nouseva trendi.

Eurooppa on menossa kohti sisällissotaa. Se ei tule olemaan ideologinen vaan etnis-uskonnollinen - islam vastaan sivistys.

Maailma on menossa kohti kolmatta maailmansotaa. Vaikea tietää mitä siitä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Liikkuva poliisi lopetettiin koska ei ollut varaa.

Myöhemmin palkataan 200 mielipidepoliisia.

Asian kommentointi saattaisi sisältää kiukkukitinää. (Vihapuheen pikkuserkku Ranualta.)

Tita kirjoitti...

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tämän ajan ilmiöt ovat tavallaan tuttuja historiasta, mutta uudessa olomuodossa. Historian perusteella voidaan ennustaa, että kansa nousee ja valtarakenteet kaatuvat. Näen tämän vihapuheen ja sen valvonnan olevan entisen vallan epätoivoisen rusentava yritys pitää yllä valhetta.

Tutkin asioita taustalla ja totean, että iso luuta saisi lakaista laajalla hallintojen alalla. Pakko vaihtaa väki. Sinänsä respekteeraan Trumpin mahdollisuutta vaihtaa virkamieskunta. SE on valtaa ja se voi tuoda oikean muutoksen. Amerikassa se tapahtunee suurimmaksi osaksi demokratian nimessä ja verettä. Mutta toivottavasti tuloksellisesti. Hitto kun täälläkin päästäisiin samaan!

Anonyymi kirjoitti...

Onko se nyt niin, että raiskaajaa ei saa vihata, jos se on kehitysmaalainen?

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tätä lukiessa mieleen kun A Stubb on myös käynyt opastamaan presidentti Trumppia. Kuinka surkeata porukkaa meillä nykyään onkaan keskeisillä paikoilla. Ruotsi on niin ihana jne....vittu jokainen ameebaa älykkäämpi ihminen tajuaa kuinka kusessa ruotsalaiset on. Tyyntä myrskyn edellä. Luin eilen jostain että ruotsissa on muslimeja 12,5% väestöstä. Se on lopun alkua ja selvä asia kaikille muille paitsi eliitille. Onko ikinä ollut vastaavaa tilannetta että kadunmies tajuaa vaistomaisesti paremmin islamin luonteen kuin eliitti.

Anonyymi kirjoitti...

No heijssan jälleen!

Sinähän, Ykä, taas kerran kuvaat tämän nyt kollektiivisesti kokemamme pahan unen yksityiskohtia. Se on erittäin tärkeää, sillä nämä yhteiskuntamme laillisuusristiriidat on syytä pitää mielessä silloinkin, kun painajaisesta aletaan hikoillen herätä. Silloinhan se vihapuhekin voitaisiin erikseen määritellä. Siltä perustalta, että sama teko on yhtä paha kenen tahansa tekemänä. Uhrihierarkioiden soveltaminen ym. marxilaisen oikeusteorian opettaminen, julistaminen ja soveltaminen tulisi ehdottomasti kriminalisoida - sisältäen myös sen, että syyllisen mahdollisesti hankkimat oikeustieteelliset oppiarvot tulisi tuomita peruutettaviksi, ja näihin käytetyt julkiset varat tuomita perittäviksi takaisin valtiolle.

Tarkka rikoksen määrittely olisi siis ehdoton edellytys minkään rikoksen, viharikoksenkaan, olemassa ololle. Sen määrittelyn pitää olla ehdottoman symmetrinen: muslimeista lausuttu väittämä ei ole sen pahempi kuin kristityistä lausuttu identtinen lause. Jos joku saa halveerata julkisesti valkoisia, pitää saman voida sanoa myös muista etnisistä ryhmistä. Ja vielä: tilastollisesti tai muuten osoitettavan tosiasian - kuten rikollisuusfrekvenssin ja uskonnollis-etnisen taustan korrelaation - lausuminen ei missään tapauksessa saa olla edes epäiltävä rikos.

Kun nämä premissit on täytetty, voisi uusi perustuslakimme antaa netissä höyryjään päästeleville hiukan lisää valinnan vapautta. Tällöin näet voitaisiin palauttaa ns. kansalaisluottamuksen käsite perustuslakiin. Näissä symmetrisesti määritellyissä viharikostapauksissa syytetty voisi valita, ottaako hän tuomiokseen normisti määritellyn sakko- tai vankeusrangaistuksen, vai esim. viiden tai kymmenen vuoden kansalaisluottamuksen menetyksen. Kansalaisluottamuksetta saisi siis mölistä enemmän kuin luottamuksellisen kansalaisen statukselta. Toki tämä edellyttäisi, että kaikkien käsillä olisi julkinen rekisteri kansalaisten luottamuksen tilasta, jonka siis voisi verkosta tarkistaa.

Mutta, kuten sanottua, tämä edellyttää kaikkia mainitsemiani premissejä - ja vielä sitä, että lainsäädäntö ohjaisi näissä asioissa nykyistä tiukemmin tuomarien tulkintavaltaa. Joten OM:n lainsäädäntöneuvosten ei tästä esityksestä nyt pidä poimia mielestään kivoja yksityiskohtia.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Noo, ovatpahan konstaapelit pois kyttäämästä meidän ajo- ja työaikoja.

Hurjaa sinänsä, että sitä näkee elinajallaan hyvinoivan sivistysmaan vajoavan punavihreään totalitarisiin.

On tämä ainakin kiintoisaa.

-KKi-

AaJii kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta MV-lehden rikostapauslistasta mieleen, että voi miten helpolla poliisi ja oikeuslaitos pääsisikään kun valtakunnassamme olisi harjoitettu fiksumpaa maahanmuuttopolitiikkaa. Ei olisi sitä kauheaa vihapuhettakaan.

Toinen mikä tuli mieleen, että onkohan tuossa nyt tullut joku numerovirhe, että olisi 200 poliisia lisää vihapuheen kyttäämiseen. Tuo on nimittäin aika valtava määrä. Paljonkohan esimerkiksi koko entisen Lapin läänin alueella on poliiseja töissä?

Anonyymi kirjoitti...

Muslimien osuus eri maissa ja miten rauhallisia ne ovat

Av Pettersson

ISLAM. "Dar-es-Salaam" - ei ole vain kaupunki Tansaniassa, se tarkoittaa myös islamilaista Rauhan Taloa.

On monia miljoonia hyviä ja työteliäitä muslimeja, tunnen heistä joitakin, mutta mitä hyötyä siitä on niin kauan kuin meillä on islam ja vastaukset.

Muslimit riitelevät kaikkien kanssa ja kaikkialla. Muslimit tappelevat juutalaisten ja kristittyjen, sikhien, buddhalaisten ja hindujen kanssa, he ovat tukkanuottasilla ateistien ja muslimien kanssa. 90 prosentissa maailman konflikteista ovat muslimit mukana taisteluissa. Kiinassa, Thaimaassa, Intiassa, Venäjällä, Kaakkois-Euroopassa ja monissa muissa paikoissa. Islamilaiset maat Gibraltarilta Indonesiaan ovat inhimillisiä katastrofeja. Meillä on vastaukset, miksi hallituksemme vaatii tänne tuotavan lisää?

Niin kauan kuin muslimiväestö on pienempi tai noin 1% koko maan väestöstä, muslimeja pidetään rauhaa rakastavana vähemmistönä eikä uhkana kenellekään.

Kansojen muslimiprosentit (koskee myös alueita tai kaupunkeja)

USA 1,0%
Australia 1,5%
Italia 1,5%
Norle 1,8%
Kanada 1,9%
Kiina 2,0%

Kun se kasvaa 2% ja 3% he alkavat käännyttää muita etnisiä vähemmistöjä ja tyytymättömiä ryhmiä ja hankkia jäseniä vankiloista ja katujengeistä.

Tanska 2,0%
Isobritannia 2,7%
Saksa 3,7%
Espanja 4,0%
Thaimaa 4,6%

5% he alkavat käyttäytymään ja vaatimaan kohtuuttomasti vaikutusvaltaa suhteessa heidän osuuteensa väestöstä. He vaikuttavat halalin ja islamilaisten standardien käyttöönottoon ja siten varmistavat työpaikkoja muslimeille. He lisäävät valintamyymäläketjujen painostusta saadakseen tuotteet hyllyillä esille, sekä uhkailemalla niitä, jotka eivät noudata vaatimuksia.

Sveitsi 4,3%
Filippinit 5,0%
Ruotsi 5,0% (ehkä 6-7 %)
Hollanti 5,5%
Trinidad ja Tobago 5,8%
Ranska 8,0%

Tässä vaiheessa he vaativat hallitusta sallimaan heidän harjoittaa shariaa, islamilaista lakia. Lopullisena päämääränä islamilla ei ole muuttaa maailmaa vaan vahvistaa shariaa koko maailmassa.

Kun muslimit saavuttavat 10% väestöstä, he lisäävät laittomuuksia yhtenä keinona valittaa elinehdoista. Mitkä tahansa ei-muslimiset toimenpiteet loukkaavat islamia ja johtavat kansannousuihin, uhkaan ja väkivaltaan.

Guyana 10,0%
Intia 13,4%
Israel 16,0%
Kenia 10,0%
Venäjä 15,0%

Saavutettuaan 20%, alkavat rajut mellakat. Miliisien ja ei-toivottujen murhat sekä kirkkojen ja synagogien polttaminen.

Etiopia 32,8%

40% näemme laajoja verilöylyjä, terrori-iskuja ja jatkuvaa jihad sodankäyntiä.

Bosnia 40,0%
Tšad 50,1%
Libanon 59,7% (joka oli Lähi-idän helmi kunnes sinne tuli muslimienemmistö)

60% voimme odottaa kaikkien ei-uskovien ja muiden uskontojen vainoa, etnisiä puhdistuksia, sharia lain käyttöä aseena ja Jizya, vero, joka asetetaan vääräuskoisille.

Albania 70,0%
Malesia 60,4%
Qatar 77,5%
Sudan 70,0%

80 % jälkeen seuraa valtion etninen puhdistus.

Bangladesh 83,0%
Egypti 90,0%
Gaza 98,7%
Indonesia 86,1%
Iran 98,0%
Irak 97,0%
Jordania 92,0%
Marokko 98,7%
Pakistan 97,0%
Syria 90,0%
Tadzjikistan 90,0%
Turkki 99,8%
Yhdistyneet Arabimiraatit 96,0%

100% muslimeja, olemme tulleet paratiisi "Dar es Salaamiin" islamilaiseen Rauhan Taloon, ikuisen rauhan, koska kaikki ovat muslimeja - näette itse, mikä paratiisi.

Jemen 99,9%
Afghanistan 100,0%
Saudiarabia 100,0%
Somalia 100,0%

http://mvlehti.net/2016/02/26/muslimien-osuus-eri-maissa-ja-miten-rauhallisia-ne-ovat/

https://petterssonsblogg.se/2016/02/26/andel-muslimer-i-olika-lander-och-hur-fredliga-de-ar-2/

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Tässä valtion rahankäytössä on sama vika kuin alkoholistin suhteessa viinaan; rahaa riittää aina siihen, mihin halutaan. Valitettavasti rahan jakaminen sieltä yhteisestä pussista on poliitikoille liian helppoa ja jos uhkaa loppua, tilataan lisää (saa nähdä, kuinka kauan). Niin paljon on jo tuhlattu ja tuhlataan kaikenkarvaisiin maahanmuuttajia "hyödyttäviin" projekteihin myös tänä juhlavuonna (mitä tekemistä heillä on Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kanssa, mm. koodaribussi Afrikkaan?), että poliisin saama lisäsatsaus on olematon verrattuna vielä siihen mahdolliseen lisähyötyyn, että saadaan kansalaisten turvat tukittua. Onhan aivan selvää, että nimenomaan maahanmuutto on se asia, jota kansalaiset eivät saa arvostella. Alexander Stubbikin, joka ei viime aikoina ole juuri kansanedustajan työhönsä viitsinyt panostaa, heräsi rahankeruu- ja kokousmatkoiltaan puolustamaan ruotsalaista yhteiskuntaa ja sen maahanmuuttopolitiikkaa.

Helsingissä saa arabit pitää leiriä ja mielenosoitusta keskellä kaupunkia ja VAATIA maahan jäämistä. Poliisin pitäisi korjata ainakin laittomasti maassa olevat parempaan talteen ja antaa tossunkuva takapuoleen, eikä käydä siellä punavihreän kuplan naisten kanssa heitä paapomassa. Onko tämäkään nyt oikeusvaltion toimia ollenkaan; siis annetaan vapaasti osoittaa mieltä lakeja vastaan maassa, jossa heillä ei pitäisi olla mitään tekemistä?

Viime viikolla tuli Yleltä (yllätys, yllätys) dokumentti Tanskan muslimeista, joka osoitti todeksi sen, minkä kaikki oikeastaan jo tietävätkin. Virallisesti puhutaan, että kunnioitetaan lakia ja integroidutaan yhteiskuntaan, mutta totuus on toisenlainen. Imaamit saarnaavat pelkkää shariaa, naisen asema on alistettu, eikä tanskalaiseen yhteiskuntaan halutakaan sopeutua. Kuinka kauan kestää, ennen kuin meillä tämä tosiasia myönnetään vai menemmekö Ruotsin perässä kohti kaaosta ja anarkiaa?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Yhteiskuntien tuhoa on historiassa aina edeltänyt moraalinen rappio ja mielivaltaisuus. Tämä virkavallalle annettu mandaatti vihapuheen tulkinnasta on yksi mielivaltaisuuden ilmentymä. Se ei juurikaan poikkea siitä, että ennen muinoin eri mieltä olevia poltettiin roviolla. Hallitsemattoman vapaan ja laittoman maahanmuuton salliminen on toinen mielivaltaisuus, jota pieni valtaklikki toteuttaa.

Realistin näkökulmasta en vain pysty ymmärtämään nykyistä yhteiskunnan kehitystä tai oikeammin taantumista. Oma näkemykseni siitä mihin monikultturismi johtaa, on muodostunut historiaa tutkien ja omien kokemusten perusteella niin ulkomailla kuin kotimaassa somalien naapurina (jo 90-luvulla). Luonnottamasta ei saa luonnollista tilaa edes lakimiesten tai minkään muunkaan käskyvallan toimesta. Keinotekoiset ja mittavat väestönsiirrot ovat päättyneet lähes aina katastrofaalisesti.

Näin elämän lakipisteen jälkimmäistä puoliskoa tallaavana voi vetäytyä korpeen suvun piilopirttiin ja elää siellä loppuaika marjastaen, kalastaen ja saunoen. Unohtaa maailmanmeno. Kylän lähikauppa ja kauppa-auto tyydyttää suuremmat tarpeet. Mutta isompi huoli on lapsista ja lapsen lapsista. Todennäköisesti he joutuvat jossain vaiheessa korjaamaan tämän ajan karmeimmat virheet. Heitä pitää ohjeistaa ja varustaa jotenkin tulevaan, kunnioittamaan ja puolustamaan suomalaisia perusarvoja, perinteitä ja tärkeimpänä Isänmaata. Hankalaksi tämän tehtävän tekee, että osa oman yhteiskunnan jäsenistä ja virkakoneistosta toimii itsetuhoisesti. Järkytys on nuorelle varmasti kova kun idealismi vaihtuu realismiin ja tajuaakin, että opinahjossa ja uutisissa kerrottu ei vastaakaan todellisuutta. Olisi kiva tietää kuinka tänne tulleita "sotalapsosia" on evästetty oman suvun toimesta "pakomatkalle". Ja mikä on heidän ohjeensa toimia vieraassa maassa...mutta tämähän olisi sitä motiivien kyseenalaistamista ja vihapuhetta.

Monet Suomen kunnat leikkivät nyt tulella sallien ja rahallisesti tukien rinnakkaisyhteisöjen muodostumista eri tavoin. Viimeisimpänä uutisena islamilainen päiväkoti Suomessa, jossa jo polven korkuiset laitetaan "oikeita" tapoja opettelemaan. Eikä siinä mitään, jos tavat eivät olisi ristiriidassa alkuperäisväestön perinteisiin ja tapoihin eikä edellyttäisi muilta sopeutumista. Mutta kuten tiedämme, näin ei ole - vaan suomalaisia pakotetaan muuttumaan ja sopeutumaan. Rinnakkaisyhteisöt kasvavat vähitellen rinnakkaisyhteiskunniksi. Konflikti on väistämätön.

Tämä lipsui nyt vähän aiheesta, mutta Ykän osuvat jutut ovat ajan hermolla ja havainnollistavat hyvin suuntaa mihin ollaan menossa.

Kitupiikki

Sledge Hammer kirjoitti...

No terve Ykä taas vähästä aikaa.

Sama virsi tuntuu raikaavan niin täällä kuin vastapuolellakin. Mikä säli, ettei tätä järkyttymis- ja pöyristymisenergiaa tai -palveluita pysty viemään ulkomaille, olisi kauppatase ihan eri näköinen.

Itse asiassa tässä mouhoamisessa olisi jotain järkeä, jos viesti olisi suunnattu ulkomaille. Jos Suomessa olisi nimittäin kolmasosakin tuosta vihapuheesta mitä täällä puhutaan olevan, niin eihän tänne kukaan uskaltaisi tulla. Jos tämä olisi tarkoitus, niin silloin tätä kaameaa vihapuhetta vain pitäisi manata ulkomaankielillä, englanniksi, ranskaksi ja arabiaksi.

Olen vielä sen verran luottavainen suomalaisten suhteen, että jos vihapuhetta alkaisi esiintyä niin meno olisi kyllä erilaista. Tämä vallitseva versio "vhapuheesta" kun on nimittäin suunnilleen vastaavaa kuin mitä kuulee ala- tai yläasteen välitunnilla. Asiaa arvioivat tahot vain ovat jonkinlaisessa pumpulintäytteisessä tynnyrissä kasvaneita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Titalle, Ano3:lle, Ano4:lle, Achtungille, KKi:lle, AaJiille, Johanille, Rouva Anolle, Kitupiikille ja Sledge Hammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Väittäisin, että sitä sisällissotaa jossain muodossa jo käydään. Sen vaan pitää mennä vielä paljon pahemmaksi ennen kuin poliittinen johto tunnustaa sen olemassaolon.

Ano2: Hyvä huomio.

Tita: Nämä ajat vaan ovat siinä mielessä poikkeukselliset että kehittynyt länsimainen kulttuuri hankkii tuhonsa kehitysmaalaisen kulttuurin avulla tilaustyönä ja tekee asiasta vielä kyseenalaistamattoman itseisarvon. Tuo virkakunnan ajoittainen vaihto ei olisi huono idea kyllä täälläkään.

Ano3: Kyllä se niin on. Pakollista rakkautta viranomaispäätöksellä.

Ano4: Tuo Stubb se vaan kerta kaikkiaan pystyy ylittämään itsensä kerta toisensa jälkeen.

Achtung: Olet oikeassa. Meillä yksi laki koskee yksiä, mutta ei toisia. Silloin ei voida puhua oikeusvaltiosta.

KKi: Mielenkiintoista niin. Mutta sehän ei ole synonyymi sanalle miellyttävä.

AaJii: Tuo luku ihmetyttää minuakin, mutta ei siihen korjaustakaan ole tullut.

Johan: Kiitos tuosta. Se kuvaa tilanteen rautalangasta vääntämällä. Voisiko tuota sanoa vihafaktaksi?

Rouva Ano: Tuo alkoholisti vs. viina-vertaus on erittäin osuva. Tuon arabileirin sallimista en ymmärrä, enkä sitäkään että poliisi vahtii vastamielenosoittajia huomattavasti tarkemmin. On myös vastenmielistä että suvakit ovat tuoneet omia lapsiaan sinne leiriin propagandan välineeksi. Ehkä mukulat saisivat kuitenkin olla rauhassa vaikka vanhemmillaan viiraa. Tuon mainitsemasi tosiasian tunnustaminen ei näytä olevan näköpiirissä. Kas kun se tarkoittaisi myös omien virheitten tunnustamista ja kasvojen menettämistä.

Kitupiikki: Ei lipsunut, vaan nuo olivat erittäin hyviä huomioita.

Sledge Hammer (trust me, I know what I´m doing): Joo, ja jos pöyristyminen ja puolestaloukkaantuminen olisi palavaa polttoainetta niin eipä tartteis paljon tuoda öljyä. Vihapuhetta arvioivat tahothan ovat muuten viime aikoina keskittyneet erityisesti siihen ettei vihapuhetta saa kohdistaa nimenomaan vihapuhetta arvioiviin tahoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolta Rouva Anon kommentista poimin: "Onko tämäkään nyt oikeusvaltion toimia ollenkaan; siis annetaan vapaasti osoittaa mieltä lakeja vastaan maassa, jossa heillä ei pitäisi olla mitään tekemistä?"

Tuossa kääntämäni artikkeli ruotsalaisen Sandorin ihmettelystä samasta aiheesta siellä!

Ihmisten oikeudet maassa, jossa heillä ei ole oikeutta olla!
Sandorin mielipide ihmisistä, joilla ei ole oleskeluoikeutta maassa, mutta on oikeus avustuksiin, hoitoon ja asuntoon.

Ruotsi on luultavasti ainoa maa, jossa ihmisillä, joilla ei ole edes oikeutta olla maassa, on kuitenkin paljon oikeuksia.

Kun luette Maahanmuuttoviraston ohjeita, ymmärrätte paremmin, miksi niin monet valitsevat sen, etteivät he lähde maasta, jossa heillä ei ole edes oikeutta olla ja hyödyntää oikeuksiaan, joita heillä on maassa, jossa he eivät saa olla.

Ruotsissa (jossa et saa edes olla) sinulla on oikeus oleskella missä tahansa maahanmuuttoviraston asukkaana. Voit siis rauhassa asua jossain (missä et edes saa olla). Lapsillasi on oikeus koulutukseen koulussa (jossa he oikeastaan eivät edes saa olla).

Tälläistä höpinää voivat tuottaa vain viranomaiset, joiden ei tarvitse miettiä tippaakaan toimintansa kustannuksia, eikä ottaa mitään vastuuta tekemisistään.

Ruotsin maahanmuuttovirastolla on pääsy ehtymättömään rahastoon, jolta ei koskaan puutu taloudellisia resursseja toteuttaakseen kaiken sen hulluuden, mitä se tuottaa.

Eikä sen tarvitse vastata myöskään kaikista näiden villien miesten julmuuksista, murhista, pahoinpitelyistä, raiskauksista, murhapoltoista, jne., jotka ilman minkäänlaista valvontaa päästetään maahan.

Yksinkertaisesti, heidän ei tarvitse ottaa vastuuta yhtään mistään.

Puhdasta maalaisjärkeä käyttäen: helvetti, ei voi olla mitään mahdollisuuksia oikeuksiin maassa, jossa ei ole edes oikeutta oleskella.

Sandor Herold,
MalmöSandor viittaa Sydsvenskanin artikkeliin, jossa kerrotaan mm.:

Maahanmuuttoviraston mukaan tästä on kyse: “Päätös välittömästä käännyttämisestä tarkoittaa, että sinun pitää lähteä Ruotsista heti. Mutta lähtöpäivään saakka sinulla on oikeus sairaanhoitoon pävystyspoliklinikalla ja päivärahaan.”

“Sinulla on myös oikeus asua Ruotsin maahanmuuttoviraston majoituksessa, ja lapsillasi on oikeus koulunkäyntiin ja sairaanhoitoon, kunnes lähdet.”

Vuodesta 2011 lähtien ainakin 54 000 ihmistä, jotka saivat kielteisen turvapaikkapäätöksen, ovat kieltäytyneet lähtemästä maasta. Ei ole selvillä minne he ovat menneet.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/ett-nej-kan-inte-vara-ett-ja/

http://petterssonsblogg.se/2016/01/30/sandor-tycker-till-om-att-manniskor-som-inte-har-ratt-att-vistas-i-landet-har-ratt-till-bidrag-vard-och-boende/

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan ja kiitos tuosta hyvästä käännöksestä. Josta ei kyllä sinänsä kovin hyvälle tuulelle tullut. Se hulluus, mikä on Ruotsissa kiveen hakattu hiipii meillekin päivä päivältä enemmän.

Lemminkäinen kirjoitti...

Stubbilta voisi kysäistä että koska monikulttuurisuuden pitäisi olla rikkaus, niin miksi Malmö on Ruotsin köyhin kaupunki!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Joo, kannattaisi kysyä. Ja Stubb vastaisi varmaankin niin kuin Jussi Halla-aholle eduskunnassa Halla-ahon kysyttyä ikäviä asioita haittamaahanmuutosta eli ”tämä ei ole se paikka, jossa näistä asioista keskustellaan”. Ja Halla-ahohan vastasi että ”jos näistä ei voi eduskunnassa keskustella, niin missä sitten”.

vieras kirjoitti...

Tota noin, meinaako Stubb silleen oikeesti tosissaan että presidentti Trump olisi moksiskaan hänen tviitistään? Siis uskooko Stubb että hänen tviitillä on jotain vaikutusta Trumpin päätöksentekoon tai näkemyksiin? Vastausta odotelllaan...varmaan ikuisuus. Onneksi Stubb on vain rivikansanedustaja. Ei hänestä ole kesän jälkeen paljoa kuulunutkaan. Onko kyse vaan siitä että Alex haluaa muistuttaa että hän on edelleen olemassa, ja pitää aika ajoin fantsutella? Toivon että Alex löytää duunin vielä tämän vaalikauden aikana, niin hänestä päästään hienovaraisesti eroon. Mitä kauemmas häippäisee, sen parempi.

Trump mainitsi äskeisessä puheessaan Ruotsin ja siitä se möly lähti. Oikeassa Mediassa on tuotakin käsitelty, sekä Homman presidentti Trump-ketjussa. Trump sanoi että Ruotissa tapahtui jotain "eilen". MSM-media tietysti takertuu siihen "eiliseen". Se on sivuseikka koska hän mainitsi Ruotsin ja jotkin muut maat varoittavana esimerkkinä, näin yleisellä tasolla.

Totean vaan että "eilisestä" huolimatta "any publicity is good publicity" jos sen avulla "suuri yleisö" huomaa Ruotsin tilanteen, tai ainakin yleisön uteliaisuus herää ja yleisö selvittää omin päin miten on.

Somesta löytää hyrymykket hyviä kommentteja asian tiimoilta kuten tämä:

https://twitter.com/omriceren/status/833543827986186240

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Luulen, että Stubb on niin täynnä itseään että hän saattaa kuvitella Trumpin ihan oikeasti lukevan twiittejään tai yleensäkään tietävän sen että kuka hitto Alexander Stubb on. Toisaalta voi olla niinkin että häiskä suuntaa viestinsä suomalaisille peläten, että täällä Suomessakin tehdään trumpit. Stubb on kuitenkin multikultturalismi-Suomen näkyvimpiä hahmoja ja hänellä on eniten menetettävää. Olis pirun kiva ajatus, jos itse jäisin työttömäksi, nähdä Stubb työkkärissä ja kysyä, että moi Alexander, onks käynyt tsägä? Vieläkös sinä olet liiton rahoilla vai putositko jo peruspäivärahalle?

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Viime päivät ja viikot ovat olleet silleen mielenkiintoisia seurata, niin täältä Suomenlahden eteläpuolelta käsin kuin varmaan Suomestakin. D. Trump on ollut vasta yhden kuukauden USA:n presidenttinä ja mies on onnistunut hämmentämään valtavirran meediaa noinkin paljon. Huhheijaa!

Toi A. Stubbin twiittaus alkoi silleen naurattamaan ja mitähän Trumppa sitten sanoo siihen?! Se jäänee nähtäväksi, mutta elämme tosiaankin uutisrikkaan aikakauden kynnyksellä. FB:ssä ryhmä "Stå upp för Peter Springare" on kerännyt yhä enemmän ja enemmän kannattajia, ja viestien vaihto on siellä vähintäänkin sanoen värikästä. Ruotsalaiset ovat "så jävla trött".

Kun tuosta asevelvollisuudesta niin puhutaan, niin kas tässä Chilen armeijan tyylinäytettä, hieman tuo "Aatun ajan" mieleen Saksanmaalta. Mutta toi et jengillä on sukset messissä selkärepussa kiinni, niin laittaa hiukan naurattamaan, tosin joo Chilellä on lunta Andien vuoristossa ja niin pois päin, mutta onhan tuo tavallaan hauskaa katseltavaa.

Ruodussa oli muuten muutama daamikin mukana, et Chilessä ovat kaikki intissä samanarvoisia. Lieneekö sitten Pinochetin peruja, mutta asiallista jengiä. Kypärät ovat kuin suoraan Saksanmaalta. Chilellähän on sotilaallisia perinteitä & traditioita jo Preussin armeijan ajoilta (kuten Suomellakin).

The Real Legacy of Augusto Pinochet.

Ja minä hieman luulen että toi Pinochet oikeasti pelasti Chilen joltain suuremmalta pahalta (tästähän oli aikaisemmin jotain puhetta), eipä tarvinne kuin katsella nyky-Venezuelaa. Chavez ja Maduro ovat johtaneet maansa suuresti karikkoon sosialismillaan....

- Soomepois Eestist -

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Trumppi oli etuajassa: http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005096445.html :D

Toisaalta, ilmeisesti tuo uutisoitiin siksi että saivat 1 otettua kiinni.... ;)

Lemminkäinen kirjoitti...

Stubbilla olisi nyt twiitin paikka tyyliin: "Ruotsin poliisi huono ampumaan". Nimittäin eilen illalla Ruotsin poliisi ampui kohti poliisia kivittäneitä Rinkebyssä mutta ei osunut. Tuttuun tyyliin kivittäjät myös polttivat useita autoja ja poistuivat muutamasta liikkeestä tavaroiden kanssa, ilman kuittia. Toivottavasti Trump saa vihjeen tästä "last night" tapahtumasta, lol.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.karjalainen.fi/urheilu/item/132192-ampumahiihdon-aktiivi-kritisoi-iltalehdessa-kontiolahden-kisoja-jos-jaakiekkoliitto-veisi-mm-kisat-lieksaan-kansa-nousisi-kapinaan

No nyt!

"Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki hämmentyi Hurtan puheista.

- Hurtan väitteet ovat mielestäni väkevän asenteellisia. Ne loukkaavat Kontiolahtea ja suomalaista ampumahiihtoväkeä. Ne eivät ole kovin kaukana vihapuheesta, puheenjohtaja jyrähtää."

Kannattaa lukea nuo Hurtan Matin `ei kovin kaukana vihapuheesta`-kommentit

Close but no cigar mutta tässä näemme kuinka tuota jeesuksen "vihapuhe" syyllistämistä voi käyttää asiallisenkin kritiikin torppaamiseen. Oikea uuden ajan Hitler-kortti.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Lemminkäiselle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Juu, kyllähän siitä Pinochetista on sanottu yhtä sun toista mutta tosiasia on, että eipä nämä sosialistiset kokeilut ole onnistuneet missään ja sanonta ”ihmiskasvoinen sosialismi” on sanonta vaan. Se meiltä jäi näkemättä, että minkälaiseksi Chile oli kehittynyt Salvador Allenden johdossa mutta suuntaviivaa saa kyllä tuosta Venezuelasta.

VNV & Lemminkäinen: En yhtään ihmettele, että Ruotsin poliisilta alkaa palaa käämi. Voi olla, että ensi kerralla ne eivät enää ammu ohi.

Tvälups: Niin notta vihapuhetta ampumahiihdossa? Toisaalta on toi hyväkin juttu, sillä koko termi alkaa pikku hiljaa kärsiä niin pahan inflaation että sille alkaa pian nauraa suvakitkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kun diskuteeraamispoliisin johto haluaa jatkaa puuttumattomuus-, puhumattomuus- ja piiloutumispolitiikkaansa, niin tuomio- ja toimeenpanovalta näyttää itsenäistyvän naapurissa.

Oikean Median mukaan sunnuntaina Malmössa ammuttu tyyppi olisi ollut epäilty joukkoraiskaaja.

http://beta.oikeamedia.com/o1-4024

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J9PbX

Kappaletavaraa...?

Castor kirjoitti...

Meillä on ollut poliittinen poliisi AINA. Esivaltahan ei turhaan miekkaansa kanna!En osaa kirjoittaa yhtä hyvin kolumnityyppisiä juttuja kuin Ykä, mutta Tallinnassa aion ryhtyä kertomaan niistä hämmästyttävistä asioista, joita olen nähnyt. Epäilen hiukan näiden ihmisten kykyä tehdä vaikeaa, voi olla että menee toisinpäin.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005095394.html

Miehen kuljettama tila-auto on suomalainen.

– Suomalainen auto ja suomalaisia ovat kaikki osapuolet tässä kolarissa, Nieminen tarkentaa.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005096876.html

Karhunen kertoo tapauksen suomalaisesta miehestä, joka oli ilmoittanut joutuneensa Iranin Teheranissa sairaalaan taksikolarin takia ja saaneensa 25 000 euron sairaalalaskun.

Taisi jälkimmäisessä tapauksessa olla "suomalainen",kun ei "tarkennettu"

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä ja kiitos hienoita jutuistasi. Ehdotus: karsipa niistä pois nuo kaksinkertaiset passiivit tyyppiä "Ne oltiin näköjään joskus rakennettu hyvin." Kyllä, olen ehdolla, tavoittelen Vuoden Nillittäjä-palkintoa. yt HM

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Castorille, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jaa-a… liekö kyseessä ollut etnisesti edistyksellisten välienselvittely vai saiko joku svenne tarpeekseen? Ei pysty tässä vaiheessa sanomaan.

Castor: Joka tapauksessa tervetuloa tänne (melkein) koivun ja tähden alle. Mieltäni ilahduttaa erityisesti se, että on vielä olemassa lakimiehiä eikä vain demlakimiehiä.

Ano2: No tuo on sitä uutisointia mitä valtamedia harrastaa. Kai se oli kaikille selvää, että suomalainen latvalahosta kärsinyt tyyppi teki oman ratkaisunsa. Tällaisissa tapauksissa kehottaisin törmäämään mieluummin siltapalkkiin.

Ano3: Kiitokset. Jätän Vuoden Nillittäjä-palkinnon jakamatta ja totean, että kielioppivirheitä tulee varmasti jatkossakin vaikka pyrin niitä välttämään.

Anonyymi kirjoitti...

Spedestiikan ja soveltavan selitteläätön päivystävä akateeminen anarkisti on ilmeisesti nostanut USA:ssa kovan uhriutumisen siitä, miten pahat rasistipoliisit ovat pysäyttäneet hänet rodullisen profiloinnin motivoimina.

Siellä autoissa on nämä kojelautakamerat, joten noin puoli miljoonaa ihmistä on tarkastanut tämänkin...

https://www.youtube.com/watch?v=hNYcKdUTBbg

...videon kautta sen, että miten luotettavaa spedestiikka journalismin opettaja on konstruoinut.

Vajaa 400 000 ihmistä on nähnyt tämänkin Ruotsin tapahtumia englanniksi kertovan videon, jonka on tehnyt pakolais- ja muslimitaustainen maahanmuuttokriitikko.

https://www.youtube.com/watch?v=y1_viPSD-bY

Anonyymi kirjoitti...

Satuin kerran olemaan vakuutusyhtiössä asioimassa kun joku muslimiäijä oli ottamassa vapisevalle kielitaidottomalle mummolla matkavakuutusta. Kaikki ihan maksimiin.

Jotenkin tuli sellainen fiilis että mummo haluaa lähteä kotiseuduilleen viimeisiksi kuukausiksi ja perhe hoitaa asian niin, että mummo on "sairastunut" siellä, ja "joutunut jäämään" narratiivisiin hoitoihin joista on kyllä kuitteja vaikka millä mitalla.

Castor kirjoitti...

Ykä, menen aina ja ikuisesti sinne, mihin sydän vie. Sen takia ostin kämpän Suomesta. En minä ilman SUOMEA voi elää, vaikka asuisin jossain muualla. Suomalainen pysyy suomalaisena, vaikka nuo kansainväliset muuta väittäisivät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tulee vaan mieleen, että jos tuota kojelautakamera ei olisi ollut, niin kuinkahan hänessä olisi käynyt?

Ano2: Ei tietysti mahdotonta. R-kortin käyttö helpottaa vielä asiaa.

Castor: Jep. Ja sama toisinpäin eli juuri Suomeen saapunut arabi ei ole suomalainen vaikka ne kansainväliset muuta väittäisivät.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Yrjö

Jään eittämättä miettimään tällaisten kirjoitusten äärellä seuraavaa kysymystä: 2Tätäkö tarkoitettiin kun Suomesta alettiin rakentamaan hyvinvointivaltiota?" Jäinkin pohtimaan tälläkertaa sitä onko tuo "hyvinvointivaltio" käsite sitten jotenkin vanhentunut. Tarjoaisinkin seuraavan määritelmän mikä osaltaan saattaisi selittää joitain yhteiskuntamme omituisuuksia:

Hyvinvointivaltio: Nykyinen tai entinen suvereeni itsenäinen valtio joka on kehityksessään edennyt siihen pisteeseen että on kyennyt luopumaan suvereniteetistaan ja kansallisesta identiteetistään jonkin ulkopuolisen tahon hyväksi ja kykenee sijoittamaan valtiollisesti kerättyjä varoja valtiota itseään kohtaan vahingolliseen toimintaan tavoitellen näin lisäarvoa globaalista hyvinvoinnista.

vieras kirjoitti...

Paul Joseph Watson kommentoi mitä Trump on sanonut Ruotsista:

https://www.youtube.com/watch?v=kPtNON6sHXw

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä tällaista lopputulosta varmaankaan osattu edes kuvitella, kun Suomesta alettiin rakentaa pohjoismaisen mallin mukaista hyvinvointivaltiota. Sellaiset kun oli perustettu yhteiskuntiin, jotka olivat etnisesti ja kulttuurisesti varsin homogeenisia; tärkeintä oli, että se kulttuuri oli luterilainen, esivallan kunnioitusta ja työnteon arvostusta voimakkaasti painottava.

Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa vallitsikin paljolti tämän luterilaisen työmoraalin tuottama korkea työllisyysaste, jonka turvaverkoksi perustettiin laaja sosiaaliturva. Se oli nimenomaan turvaverkko samassa mielessä kuin sirkuksen trapetsitaiteilijalle: jos sattuu putoamaan, on hyvä että ala on verkko, mutta siihen putoaminen johtuu epäonnistumisesta, joka on pyrittävä nollaamaan kiipeämällä mahdollisimman nopeasti sieltä verkosta ylös.

1990-luvun lama teki peruuttamatonta tuhoa yhteiskunnallemme muuttaessaan asennetta turvaverkkoa kohtaan: kun maassa oli puoli miljoonaa työtöntä, jokainen suomalainen tunsi henkilökohtaisesti jonkun, jonka on elettävä sosiaaliturvan varassa. Samalla katosi tuo epäonnistumisen häpeästigma, joka johti kehitykseen jossa turvaverkkoon putoaminen ei olekaan epäonnistuminen, vaan se verkko onkin alettu kokea riippumatoksi, johon sopii käydä loikoilemaan.

Johdonmukainen seuraus riippumattoajattelusta olikin sen kehittyminen seuravaaksi muotoon, että kun me saamme siinä loikoilla, voiko meillä olla oikeuttakaan kieltää Suomen ulkopuolista väestöä tulemasta tänne loikoilemaan siihen. Ymmärrykseen ei enää mahdu, että kun riippumattoon kerääntyy liian monta loikoilijaa, se romahtaa ja siitä putoaminen sattuu todella moneen, koska moni jää kasan alimmaisiksi, eivätkä ne kasan päällimmäisetkään vammoitta selviä.

Se ei mahdu ymmärrykseen, koska siinä loikoilee yhä enemmän ihmisiä, joilla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia ja muistoja ajasta, jolloin turvaverkko ei vielä ollut riippumatto, jota se on heille ollut heidän elämänsä jokaisena päivänä.

Niinpä sanoisin, että hyvinvointivaltion alkuperäinen ajatus on todellakin vanhentunut olosuhteiden muututtua nopeammin, kuin hyvinointivaltio on kyennyt reagoimaan muutokseen. Selvää on tai ainakin pitäisi olla, ettei nykymenolla voida jatkaa enää kovin kauan, mutta vaihtoehtoja näyttäisi olevan vain huonoja ja vieläkin huonompia.

Vai pitäisikö tässä ajatella, että meidän jälkeemme vedenpaisumus; syökäämme ja juokaamme, sillä huomenna me kuolemme?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle, Vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Lakeudenmies & Qroquius Kad: Sitä samaa on tuumailtu täälläkin päässä hyvin taajaan, kun asia vielä hipaisee omaa työtäni. Varmaankaan tällaista ei silloin aikanaan haluttu eikä edes pidetty mahdollisena. Tuo Lakeudenmiehen määritelmä hyvinvointivaltiosta tuntuu hirveältä scifi-dystopialta mutta milläpäs sen vääräksikään perustelee? Muuttaisin sitä vielä siten, että kohta ”on kyennyt luopumaan suvereniteetistään ja kansallisesta identiteetistään” muutetaan muotoon ”on tehnyt itseisarvoksi jne…”. Qroquius Kadin näkemykset asiasta ovat erittäin osuvia.

Vieras: Kiitos linkistä. Tuo Watson on järkijätkä kertakaikkiaan.

Becker kirjoitti...

Täällä tapahtumien keskipisteessä asuvana en voi muuta kuin tuntea oikein perkeleellistä vahingoniloa mitä Trumpin lausunto on saanut aikaan. Tulee mieleen kanahäkki jonne kettu on päässyt vierailemaan. Höyhenet pöllyävät ja kaakatus on hirveä. Erityisesti sos dem poliitikot ja ministerit ovat kehittämässä vastaiskua
"Fake News:"lle. Mutta se mihin Trump viittasi ei ollut fake newsiä vaan todellista totta. Eli nyt täytyy sitten absurdistanilaisten kehittää jotain fake newsiä, jossa todetaan asioiden olevan aivan päinvastoin kuin mitä todelliset uutiset ovat esittäneet.
Svenssoneille nauraa nyt puoli maapalloa.
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström, tämä ajatusten Torniojoki oli hiljakkoin päässyt tapaamaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia ja oli todennut ettei koskaan ole nähnyt niin kylmiä silmiä. Lavrov varmaan herrasmiehenä ei ainakaan julkisesti tule kommentoimaan Margotin älykkyyttä. Maiden suhteet ovat vissiin vähän kohmeat, eikä ihme sillä myöskään Venäjä ei oikein ymmärrä tätä ruotsalaista versiota hyvinvointivaltiosta.
Ruotsissa poliisi oli ampunut varoituslaukauksia jouduttuaan alakynteen huligaanien kanssa. Myöhemmin selvitettiin, että poliisi olikin ampunut kohti. Paikallisen poliisin ampumisen tasosta jotain tietävänä voin todeta, että se on ihan sama, varoituksia vai kohti. Osumatarkkuus on kummassakin tapauksessa samaa tasoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Ei kai tässä voi muuta sanoa, kuin että Ruotsi alkaa muistuttaa jotain surrealistista kauhuelokuvaa.

vieras kirjoitti...

Tätä vielä odotellaan että Vladimir Putin sanoisi Ruotsin olevan varoittava esimerkki huonosta ulkomaalaispolitiikasta. Sitten Ruotsi olisi kahden tulen välissä. Entäpä jos kaupan päälle Kiina sanoisi saman?

Anonyymi kirjoitti...

Becker....

Repesin tolle "sama kohti vai varoituksia, osumatarkkuus ei siitä muutu" -näkemykselle.

Ehkä Swedustanissa pitää ruveta ottamaan poliisipäällystöä ja johtajistoa mukaan kenttäkeikoille valittuihin osoitteisiin ja tehtäviin.

Ruotsissa on ymmärtääkseni ollut menneinä vuosikymmeninä paljon naispoliiseihin liittyvää "positiivista" diskriminointia. Eli herrahissi on ollut nopeampi niillä jotka eivät ole herroja. Se saattaa nyt näkyä jossain määrin kenttätyöongelmina. Johto ei tue omiaan vaan puolueitaan.

Ukkeli kirjoitti...

Oliko se silloinen pääministeri Stubb, joka höpisi jostain nato-optioista? Mitenkähän presidentti Trump mahtaa suhtautua, jos Suomen herrat ensin valittavat kovaan ääneen, miten tyhmä Amerikan presidentti onkaan ja sitten pyytävät apuun, kun karhu alkaa kutitella? Tai jos Ruotsi ensin moraalisäteilee ja karhu hörähtää. Sanookohan, miten meidän apu nyt yhtäkkiä kelpaakin?

Sota on jo alkanut. Jos vastapuoli sotii, niin siihen on vastattava. Olisihan talvisotakin voitu välttää, olisi vain antauduttu laukaustakaan ampumatta. Näinhän Baltian maat valitsivat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Anolle ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Suomessa on kyllä sama ilmiö. Täällä kun nykyisin näytellään keskisormea sekä Moskovalle että Washingtonille.

Ano: Mainitsemasi ilmiö on yleinen julkishallinnossa yleensäkin, myös täällä Suomessa.

Ukkeli: Totta. On jokseenkin käsittämätöntä kuvitella, että tällä nykyisellä haistattelun määrällä Yhdysvallat olisivat innokkaita puolustamaan niin Suomea kuin Ruotsia.

vieras kirjoitti...

Kiinasta vielä. Veikkaan että Kiinan ulkomaantiedustelun ja sotilastiedustelun häiskät, joita on Kiinan suurlähetystössä Tukholmassa, ovat perkaneet Ruotsin aika tarkkaan.

Kiina oli jo jokin vuosi sitten esittänyt Kiinan kansalaisille matkustusvaroituksen, siis Ruotsia koskevassa matkustustiedotteessaan. Jos joku osaa kiinaa niin voi katsoa minkälaisia matkustustiedotteita Kiina on laatinut Ruotsista.


Siinä Suunnanmuutos- ja Suunnan säilyttäminen-tarinoiden aikajanalla Suomi teki Ruotsin tilanteesta havainnot ja johtopäätökset, ja siksi määräsi passintarkastukset Ruotsin-vastaiselle rajalle. Olisiko varman päälle irtisanonut pohjoismaisen passivapaussopimuksen vaikkei Tanska, Norja, ja Islanti olisikaan niin pahoja kuin Ruotsi? Rikastettuja nekin ovat, paitsi Islanti ei taida olla. Ei se passin näyttö ole edes mikään vaiva jos passi on oikea ja voimassa oleva.

Jos tuolla aikajanalla, tällä hetkellä, Trump on Amerikan uusi presidentti, niin ehkä Suomi esittäisi virallisena ulkopoliittisena kannanottona, että Trump puhuu asiaa. Siinä olisi tarkoituksellinen näpäytys Ruotsille ja sen besserwisseröinnille. Ehkä presidentti, pääministeri tai ulkoministeri sanoisi tuon puhelimessa Trumpille, varapresidentille tai ulkoministerille, tai käyttäisi viestinviejänä suurlähettilästä (Amerikan lähettiläs Helsingissä tai Suomen lähettiläs Washingtonissa). Miltä tuumailu kuullostaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuumailusi kuulostaa toki hyvältä, mutta nykyisessä maailmassa sitä odotellessa ei kannata ainakaan pidättää hengitystä. Meidän poliittinen hallintokoneisto kun on ihan samassa veneessä Ruotsin kanssa.

vieras kirjoitti...

Tiedän että iipot ja Lähi-itä eivät ole Ykän blogin varsinanen toimenkuva. Mutta huomasiko Ykä kun Martti Ahtisaari ja hänen CMI-toimisto järjestivät Hamasin ja Fatahin neuvotteluja Genevessä? Kuukkeloimalla voi lyöytä jotain suomeksi. Israelin medioista ainakin Jerusalem Post uutisoi, ehkä muitakin löytyy.

http://www.jpost.com/Diaspora/Finnish-NGO-in-violation-of-terrorism-law-for-funding-Hamas-parlay-479195

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuo oli minulle uusi uutinen.

Sedge Hammer kirjoitti...

Qroqiuksella ihan hyvät huomiot. Muutama täydennys.

Jostakin luin hypoteesina, että juurikin työnteon ja hyvinvoinnin yhteyden katkeaminen on johtanut siihen, että nämä, jotka sisimmässään tietävät, että saavat osansa ansiotta, kun eivät osaa itselleen perustella, miksi juuri heidät elätetään eikä kaikkia maailman nälänhätäisiä, kannattavat tämän takia maailman sosiaalitoimistoksi rupeamista. Vielä kun laskutaito ei ole se omin juttu, luullaan, että varaa on mihin tahansa.

Pelkän luterilaisen työmoraalin varassa hyvinvointivaltio ei ollut, asiaan vaikutti myös, että valuutta devalvoitiin tarvittaessa siten, että kaikki työhaluiset olivat töissä.

Nykytilanteella täytyy olla jotain luonnollisia seurauksia. Työhalut vähenevät, kun lisäansiot verotetaan tulonsiirtoihin. Uskon, että tulemme näkemään lisääntyviä puheenvuoroja, joissa perustellaan tulonsiirtoja moraalisesti vääriksi niiden hävittäessä yhteiskuntamoraalin. Koska nykyisellä jähmeällä järjestelmällä ei voida loputtomiin jatkaakaan, niin johonkin ikävään on pakko varautua.

Tai sitten voidaan kuunnella Turmion kätilöitten kappaletta Irstauden ilosanoma siihen asti, kunnes lainahanat sulkeutuvat.

Ukkelille: minulle on jäänyt kuva, että Ruotsissa Trumpilla aukovat päätään niin tiedotusvälineet kuin valtiojohto, Suomessa lähinnä vain media. Taustana on vuosikymmeniä kestänyt ruotsalaisten moraalisäteily maailman omanatuntona. Sitten kun vielä svenskien puolustusvoimat on surkastutettu, niin eipä tekisi mieli asua Ruotsissa juuri nyt. Olen tuttavapiirissä vähemmistössä, kun pidän heidän asemaansa uhanalaisimpana juuri nyt.

Sinänsä kyllä selvempi viholliskuva tekisi tilanteesta helpompaa. Perinteisen lisäksi taidamme olla epäsymmetrisen sodankäynnin kohteena Irakista ja Somaliasta.

vieras kirjoitti...

Devalvaatiosta ja revalvaatiosta puhuttaessa pitäisi muistaa ero kiinteän valuuttakurssin ja kelluvan valuuttarkussin vaälillä. Ennen 90-luvun lamaa markan kurssi oli kiinteä, joten siksi sitä joskus devalvoitiin tai revalvoitiin.

Eurorahassa mukana olevien maiden välillä on kiinteä valuuttakurssi. Sitä tarkoittaa se kun jokainen valuutta lukittiin jollakin kurssilla eurorahaan. Nämä kurssit eivät muutu. Euron kurssi muuttuu vain suhteessa toisiin kelluviin valuuttoihin, kuten dollariin, puntaan, jeniin jne. mitä niitä on.

Kelluva valuutta on aina oikean hintainen, kun sen kurssi reagoi kysynnän ja tarjonnan muutoksiin. Se devalvoituu ja revalvoituu kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sledge Hammerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Sledge Hammer: Hyviä huomioita.

Vieras: Eurosta puheenollen taitaa käydä niin, että suomalaisten kukkarolla käydään taas:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005102751.html?ref=rss