lauantai 25. helmikuuta 2017

KINKUNPALA KERRALLAAN

Hotellin respassa törmättiin jo viikko sitten tulleeseen uutiseen joka voi jonkun mielestä olla sinänsä pieni ja mitätön mutta monelle suomalaiselle se ei sitä ole ja se kuvaa hyvin EU:n vaikutusta Suomeen sekä sitä, kuinka suomalainen hallintokoneisto tottelee nöyränä Brysselin typerimpiäkin vaatimuksia. Uutinen koskee sitä, että tulevan EU-direktiivin mukaan savusaunassa palvattu liha kielletään syksyllä. Syynä ovat ensi syyskuussa voimaan astuvat EU:n asettamat nykyistä tiukemmat rajat ns. pah-yhdisteille. Ja näitten rajojen mukaan perinteinen suomalainen saunapalvikinkku aiheuttaa syöpäriskin.

Näin äkkiseltään voin todeta, etten osaa sanoa kuinka moni suomalainen kuolee vuosittain savustetun lihan käyttöön mutta varmasti lukumäärä on olennaisesti pienempi kuin sallitun tupakoinnin ja alkoholin sekä esmes liikenteen aiheuttamat. Joten tässä ammutaan jälleen kärpästä tykillä. Taloudellisessa mielessä kyse ei ole mistään pikkujutusta, sillä kyseinen kielto vaikuttaa kaikkiaan kolmeensataan suomalaiseen yritykseen, jotka ovat pääosin pienyrityksiä ja kielto voi viedä ne pankrottiin, kuten esmes tässä Maaseudun Tulevaisuuden jutussa mainitun Nopasen Takaladon liha ja kalan. Bulkkilihaa tekevät suuret elintarvikeketjut tietysti taputtavat karvaisia kämmeniään, kun laadulla pärjäävät pienet kilpailijat raivataan pois tieltä.

Typerintä asiassa on se, että tämä kaikki olisi vältettävissä. Hallituksella olisi mahdollisuus anoa poikkeuslupaa. Se on ollut voimassa väliaikaisena jo ennenkin, mutta nyt se olisi haettava pysyvänä eikä hallitus ole siihen halukas.

Maa- ja metsätalousministeriö on kuitenkin nihkeä sitä hakemaan, sillä pah-yhdisteiden terveyshaitta on kiistaton.

Ajatukseton ja mielipiteetön virkakoneisto lukee ylhäältä tullutta käskyä ja noudattaa sitä mitenkään kyseenalaistamatta. Muistutettakoon tässä, että ruotsalaiset aikanaan hankkivat poikkeusluvan huomattavasti vaarallisemmalle nuuskalle. Itse asiassa se nuuska on ruotsalaisille sen verran tärkeä asia että sen valmistusta olisi varmasti jatkettu sanoi EU sitä taikka tätä. Tulisi muistaa, että palviliha ei ole mikään suomalaisten joukkotappaja ja hallituksen haluttomuus toimia EU-direktiivejä vastaan tietää parhaimmillaan elinkeinon menettämistä huomattavan suurelle määrälle suomalaisia. Suomalaisia, jotka ovat tällä hetkellä vielä yrittäjiä ja sitä myötä nettoveronmaksajia tälle kansakunnalle. Mikä järki on siirtää heidät kortistoon? MTK:n Anni-Mari Syväniemi kommentoi asiaa näin:

- Suomen noin 300 lihanjalostajasta juuri maamme noin 100 perinnepalvaria ovat niitä, jotka työllistävät maaseudun haja-asutusalueilla. Kun lihateollisuus nykyisin työllistää noin 8000 henkilöä, määrä voi pudota pahimmillaan jopa puoleen.

Sipilän hallituksen ohjelmassa lukee yrittäjyyden edistämisestä näin:

Suomen talous ja työllisyys kyetään kääntämään kasvuun vain yrittäjyyden ja työn tekemisen kautta. Toimet kilpailukyvyn parantamiseksi vahvistavat vientiä ja kotimarkkinoilla toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.

Yritysten rahoituksen, oman pääoman ja riskinottokyvyn vahvistamiseksi hallitus tekee toimia, jotka vaikuttavat aloittavien yritysten, nopean kasvun yritysten ja sukupolvenvaihdosta tekevien yritysten tarpeisiin.

Käydäänpä tilanne vielä rautalangasta läpi:

- Maassa on toimivia liha-alan pienyrityksiä, joilla on tyytyväinen ja vakituinen asiakaskunta.

- EU:n säännösten takia näitten yritysten toiminta uhkaa loppua.

- Hallitus pystyisi estämään tämän.

- Mutta hallitus ei sitä tee, vaan ajaa pahimmillaan tuhansia nettoveronmaksajia kortistoon.

Kuinkahan tämä palvelikaan sitä yrittäjyyttä? Ja maan taloutta yleensäkin? Kuinka tämä parantaa niitä kilpailuedellytyksiä.

Jutussa aiemmin mainittu Nopasen Takaladon liha ja kalan omistajat ovat hieman tarkemmin tutkittuna ihmisiä, joilta on viety matto jalkojen alta jo kertaalleen, mutta jotka silti yrittivät eteenpäin:

Mika Nopanen on kuuluisia viimeisiä summalaisia. Paperityöläisiä, jotka saivat kenkää Summan tehtaan sulkeuduttua.

Mies piti perheen tilanteesta palaverin vaimonsa Satu Nopasen kanssa. Päätettiin, että kävi miten kävi, Haminasta ei lähdetä.

Pari vuotta uuden elämän rakentamista ja lopuksi rohkea veto. Perustettiin Takaladon Liha & Kala eli yritys, joka hyövyntää lähituottajien tuotteita.

Nopasten kodin pihapiirissä olevan puodin edustalla on jono. Hyvät tuotteet ynnä puotipalvelu ovat hyvässä huudossa.

Nyt se matto meinataan vetää jalkojen alta uudestaan, vaikka mitään syytä siihen ei olisi. Kaikkea lyckaa tuolle yrittäjäpariskunnalle. Toivottavasti toimintanne voi jatkua. Ja hallitukselta voisi kysyä että hävettääkö? Muttei kysytä. Sillä sen lisäksi että häpeä on tunne, se on myös taito. Ja joillain sitä ei vaan ole.


EU:n suosittelema syöpäriskitön ateriavaihtoehto.

50 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi jo korkea aika hyväksyä että maassa on maanpetoksellinen hallinto ja alkaa toimimaan sen mukaisesti.Jos hallinto ei aja valtion tai edes kansan etua kuten nykyään se on vaihdettava sellaiseen joka ajaa - vaikka voimatoimin.

Anonyymi kirjoitti...

No, seuraavassa MT:n numerossa ministeri Tiilikainen jo näytti olevan heräämässä, ja ehkä komentamassa ministeriön virkamiehiä töihin asian eteen. Näitä pah-rajojahan on tässä vuosien mittaan jatkuvasti alennettu. Tämäkin tapaus kuvaa oikein hyvin EU- ja Suomen hallintoihin pesiytynyttä sosialistista hallintoformaattia: kun tilasto tai tutkimus osoittaa pah-yhdisteen korreloivan syöpien kanssa, määritellään heti lineaarinen ja yksinkertaistettu fokus: pah paha, siksi kielto hyvä ja kansalaisten parhaaksi. Siihen päästäkseen tärkeää on ryhtyä heti hallinnolliseen ohjaukseen, jota kiristetään koko ajan - vaivautumatta välillä katsomaan touhun kokonaismerkitystä. Liberalistisempi näkemys painottaisi riskeistä tiedottamisen merkitystä, mutta välttäisi turhaa kansalaisten - siis myös yrittäjien - vapauksiin puuttumista joka helkkarin asiassa.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Luulen vaan, että ensiksi on tulossa sen maanpetoksellisen hallinnon oma imperiumin vastaisku, jossa ei välttämättä voimatoimia kaihdeta. Ja niin kuin näkyy, niin poliisi organisaationa on sille uskollinen. Ainakin toimistoportaassa ja kenttäpoliisit ovat sen verran peloteltuja ettei sielläkään vastarintaa tule.

Achtung: Niin kuin olen monesti todennut, niin julkishallintomme palkkaa keski- ja siitä ylemmäksi johtajikseen ajatuksettomia ja mielipiteettömiä ihmisiä, joitten aivokapasiteetti ei riitä kyseenalaistamaan mitään annettuja määräyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä vähä mittää.

http://yle.fi/uutiset/3-9468529

Ministerin yllätys: Suomesta hiilineutraali jo 2045 – "Pohjoismaiden näytettävä mallia ilmastopolitiikassa"

-siinä saa palvaamot ja moni muu yritys mennä, että tämä tavoite saavutetaan...

-Tvälups-

Vasarahammer kirjoitti...

Ykän tämänkertainen osuu EU:n ytimeen. Tuon kaltaiseen sääntelyyn ei vaikuteta demokraattisen prosessin kautta. Sen sijaan voin kuvitella, että suuret lihajalostajat ovat omien lobbausjärjestöjensä kautta vaikuttaneet. Sääntely sopii niille, koska sääntely ja sen pakottamat kalliit investoinnit tiputtavat aina kilpailijoita pois markkinoilta.

Eli suurten lihajalostajien vetinen kumikinkku käy jatkossa paremmin kaupaksi, mikä on lobbaamisen päätarkoitus.

EU on täydellinen esimerkki korporatismista.

Kerron toisen esimerkin sääntelystä ja sen päättömyydestä. Vähän aikaa sitten tuli voimaan "kahvinkeitindirektiivi", jonka mukaan ilman termoskannua toimivan keittimen on sammutettava itsensä 40 minuutin jälkeen. Sellaisia keittimiä, jotka eivät sammuta itseään 40 minuutin jälkeen, ei saa myydä EU-alueella.

Tämä direktiivi toimii suuryritysten eduksi kahdella tapaa. Ensinnäkin kahvia kuluu enemmän, koska harva viitsii nykypäivänä enää lämmittää kylmää kahvia uudelleen. Toiseksi termoskannujen myynti luultavasti piristyy sen myötä. Mahdollisesti ihmiset valitsevat jatkossa entistä useammin keittimen, jossa kahvi valuu suoraan termoskannuun.

En nyt muista, mikä on virallinen perustelu tälle hienolle direktiiville. Luultavasti sillä on jotakin tekemistä maailman pelastamisen kanssa yksi kahvinkeitin kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko tämän tekstin saada jonkun päivälehden sivuille? Asia on tärkeä niin työpaikkojen kuin makuhermojenkin kannalta.

Anonyymi kirjoitti...

Pah- todellakin osuva nimi. En yleensä vähästä hätkähdä lukiessani näitä EU-typeryyksiä, mutta nyt mentiin ns. pyhän puolelle. Se ainoa oikea tapa tehdä saunapalvia siis aiotaan kieltää. Puolahan on jo ilmoittanut, että haistakaa pee ja tulemme heti anomaan poikkeuslupaa ja paree kans kattoa että se saadaan, tai. Baltian maissa on tapana savustaa kaikki mikä kiinni saadaan, joten tuskinpa tulevat tumput suorina hekään seisomaan.

Valvira (henkilöstö 170) ja Evira (720) ovat kovasti huolissaan suomalaisten terveydestä ja totisesti tuolla puuhastelijamäärällä on syytäkin olla. He tosin eivät päätä tästä asiasta, mutta varsin hiljaisia ovat olleet ne päättäjät eli elinkeino/maatalousministeritkin. Puhumattakaan mepeistämme ja lobbareista. Joku ko. alan asiantuntija yritti vähän piipittää, että aika montasataa grammaa tuota herkkua saa päivittäin nautiskella ennen kuin pah ehkäkentiesmahdollisesti iskee, mutta tätä luopio-asiantuntijaa tuskin tulemme ylen aamuteeveessä näkemään. Väärin asiantunnettu.

Kumma juttu 1. Kinkkua ei saa savusaunassa palvata, mutta kankkuaan ja muita ruumiinosiaan (toistaiseksi)ihan huoletta. Kai siinäkin sitä samaa savua elimistöön pääsee, mahdollisesti ihan päivittäin, nautinnollisesti ja pitkään. Ollaanko tässä nyt enemmän kuolleen sian kuin ihmisen asialla?

Kumma juttu 2. Göteborgiin ollaan tuottamassa kameleita että maahanmuuttajilla olisi kotoisaa paijattavaa. Ja kamelinmaidosta saadaan kivasti lisätuloja. WHOn mukaan kameleista ja niiden maidosta saattaa saada paitsi mysiga kicksejä myös mers-viruksen joka onkin hieman tappavampi kuin tuo pah. Ja koska Suomi apinoi aina kaikki Ruotsin älyttömimmätkin ideat mitä tulee maahanmuuttajien kotouttamiseen, niin kummastakohan kantsuisi olla enemmän huolissaan?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Erehdyin jo luulemaan, että näistä kurkun käyryyteen verrattavissa olevista direktiiveistä olisi päästy eroon ja keskitytty ihan oikeisiin ongelmiin. Toiveajattelua oli näköjään sekin ja tästä palvikinkusta tulee mieleen tupakanpolttoon liittyvät määräykset ravintoloissa ja muissa sisätiloissa kymmenisen vuotta sitten. Ensin esimerkiksi ravintoloitsijan täytyi uusia koko ravintolan ilmanvaihto ja rakentaa erillinen tupakkakoppi ja vähän sen jälkeen tupakointi kiellettiin sisätiloissa kokonaan. Yrittäjä maksoi viulut ja eniten kärsivät silloinkin pienet yritykset, mutta eipä tuo paljon päättäjiä kiinnostanut. Vain vaalien alla muistetaan vanhusten ja lapsiperheiden jälkeen pienyrittäjiä, mutta mitään parannuksia on turha odottaa. Joku ahkera ihminen voisi vaikka vaurastua ja eihän se käy. Kateus voittaa kuulemma kiimankin.

Meidän perheessä leivän päälle laitetaan joka päivä ylikypsää saunapalvikinkkua. Vieläköhän tässä ehtii testamentin laatia?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan- kauan sitten, oli sellainen käsite kuin "talonpoikaisjärki" jolla selitettiin asiat parhain päin.Esim.heille jotka itseään täynnä eivät ymmärtäneet itsensä parasta. Talonpoikaisjärki on tietysti nykyään jotakuinkin rasismia, fasismia tai jotain isänmaallisuuteen verrattavaa maailmanpetturuutta. Toivottavasti tää painajainen loppuu, ennen kuin on liian ruotsalaista.

Anonyymi kirjoitti...

Nousi välittömästi mielikuva sadoista salapalvaamoista kesämökkien savusaunoissa. Siinähän jahtaisivat kuin pontikankeittäjiä ennenvanhaan.
-koppelo

Qroquius Kad kirjoitti...

Eiköhän se hallituksen motiivi tähänkin EU:n marionettina keikkumiseen löytyne tuosta MTK:n Syväniemen lausumasta: lihateollisuus työllistää tätä nykyä n. 8 000 maaseudun haja-asutusalueen suomalaista, ja hallituksen toimenpiteellä määrä uhkaa puolittua.

Eli mennään vanhalla sloganilla: tapa talonpoika päivässä. Motiivi siihen on toki ajan mittaan muuttunut: kun YYA-Suomessa talonpoika oli tapettava estämästä sovjetisointia (joka tosin ei ollut Neuvostoliiton toimenpidelistalla, mutta edistyksellisemme eivät tainneet sitä tietää tai ainakan välittää, kun liike oli päämäärää tärkeämpi), on tavoite nyt tyhjentää maaseutu EU:n reservaatiksi, jossa jokainen torakka ja tupajumi saa elää monimuotoista elämää ja EU-nomenklatuura saa käydä sitä ihastelemassa.

EU:n direktiivitehtailusta minulle on tullut aika ajoin toistuva epäily, että kyseessä on jonkinlainen valtavan mittakaavan yhteiskuntatieteellinen koe: kokeillaan, mitä kaikkea hullua demokraattisesti hallittujen valtioiden liittokunta voi näiden valtioiden äänioikeutetuilla kansalaisilla teettää, ennen kuin tulee vastareaktio. Ruotsin kohdallahan se tuli nuuskasta.

Kun jo muutaman vuoden ajan EU:n suunnalta on alkanut kuulua julistuksia puun pienpolton haitallisuudesta, olen pohtinut milloin Brysselistä kajahtaa Suomeen suunnattu direktiivi: saunat on kiellettävä ilmastonmuutoksen aiheuttajina! Ellen ihan väärin muista, joku kotoinen nilkkimme, akateemisen suojaviran takaa tietenkin, taisi tämän ajatuksen ihan suoraan jo koepallona lausuakin? Siitä ei ainakaan seurannut mitään sen kummempaa, mutta mielenkiinnolla odotan, koska EU päättää nokittaa direktiivipelissään taas hieman ja lätkäisee saunakieltodirektivin.

Mitä mahtaisi tapahtua? Uskaltaisimmeko me hallintolampaat silloinkaan nousta vastarintaan vai menisikö sekin läpi, ja näkisimme itkeviä suomalaisia purkamassa saunojaan voimattomasti uhoten mutta kaikkeen alistuen?

Kaiken tähän asti nähdyn valossa en löisi vetoa vastarintavaihtoehdon puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, eli sattuviatanan pelvetin herkele!

Kansalaistottelemattomuus EI ole anarkismia!

Palvatkaa niin perhanasti ja käyttäkää kaikkia vittuilun muotoja "luokan kilteimmän tytön" mentaliteetilla varustettuja ahdistajia kohtaan! Rengit ei täällä silmille ala hyppimään.
Jos ei muu auta niin tulee perustaa pimeitä palvilihaa myyviä luukkuja. Myös palvilihan kuriiripalveluja voi harkita. Hintahan siinä kyllä pompsahtaa.

Suosittelen aseiksi häivevittuilua, tarkkuusvittuilua sekä bunkkerinmurtovittuilua.

Välillä tulee olo että suomalaiset päättäjät ovat muslimeja. Se tulee sitä kautta, että islam tarkoittaa alistujat ja suomen päättäjät tottavie hallitsevat sen toiminnan.

Juha kirjoitti...

Jotenkin vaan tuntuu, että seuraavaksi kuulemme ylemmiltä tahoilta, että kielto tulee - muttei mitään hätää! Ihan yhtä hyvää tulee, kun ruiskutetaan kinkku täyteen (edullista) savu-aromia.

Becker kirjoitti...

Itse en ole savustetun ystävä, mutta onhan tämä nyt jo jumalauta järjetöntä tämä Brysselin perseennuoleminen. Suraavaksi kielletään grillaaminen, sillä siinä PAH-arvot ovat vielä korkeammat kuin savustetussa. Itseasiassa kaikessa vähänkin karrelle palaneessa lihassa on korkeat PAH-arvot. Pian ei lihaa saa kuin keittää.
Eihän Suomessa pienyrittäjiä ole ennenkään suosittu. Sipilä jauhaa tuota samaa iänikuista jargonia yritysten suosimisesta, ja samaan aikaan suomalaiset ovat perustaneet tuhansittain yrityksiä Viroon. Minkähän vuoksi.

Ja sitten nuo hiilijalanjälki ja ympäristökusetuksen direktiivit. Brysselistä jaetaan kaikenlaisia mahtikäskyjä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja suomalaiset poliitikot haluavat näyttää miten Suomessa ollaan kaikkien järjettömien rajoitusten toteutusten eturivissä. Tuo ilmastomuutos hulluus tulee vielä aikaansaamaan karmeata jälkeä suomalaisten elämässä ja elintasossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Vasarahammerille, Ano1:lle, tira+:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle, Koppelolle, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Juhalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo… viittiskös joku ystävällisesti sanoa, että Suomi on jo luonnonvarojen nettotuottaja. Johtuen siitä, että meillä on väkiluku sopivassa suhteessa pinta-alaan ja luonnonvaroihin.

Vasara: Luulen, että olet tässä villakoiran ytimessä. Isot elintarvikeketjut jyräävät mielellään pienempiä kilpailijoita. Typeristä EU-direktiiveistä voisi vielä (monen muun ohessa) mainita tämän suomalaisten rekkojen pakollisen leveyden muuttamisen.

Ano1: Ei tästä ole kyllä kovin suurta meteliä tullut. Maaseudun Tulevaisuus luonnollisesti uutisoi mutta muu mediahan on kaupunkikeskeinen joten kai se ajattelee että paskanko väliä tuolla haja-asutusalueella on muutenkaan.

tira+: Ai että kameleita… vaan meinasivathan ne Norjassa muutama vuosi sitten alkaa kouluttaa kamelikuskeja, kun tulijoilla on siihen luontaista taipumusta. Väittäisin, että niin Valvira kuin Evira ei ole huolissaan muusta kuin siitä, että annetut määräykset tulevat kirjaimellisesti täytetyksi. Sillä, onko niissä määräyksissä mitään järkeä ei ole niin suurta lukua.

Rouva Ano: Jos miettii tuota ravintoloitten tupakointikieltoa niin reilumpaa olisi tosiaan ollut kieltää se kokonaan samantien. Olisi jäänyt kalliit remontit tekemättä. Se kun tuo ravintolan myyntikate per myyty tuoppi ei niin kovin suuri ole. Meillä kun possua pannaan leivän päälle niin se on nimenomaan pienyrittäjän palvaamaa ja suoraan yrittäjältä ostettua. Makuero suurten kauppaketjujen bulkkitavaraan on huomattava.

Ano2: Joskus parikymmentä vuotta lanseerattiin käyttöön termi ”kaupunkilaisjärki”. Onkohan se sitten vastakohta tuolle talonpoikaisjärjelle?

Koppelo: Joo, voin jo nähdä uutisotsikon ”Poliisi pitää yllä tehostettua salapalvaamoratsiaa koko seuraavan viikon”.

Qroquis Kad: Kyllähän haja-asutusalueen vähittäinen tappaminen näyttää olevan nykyisten hallitusten listoilla. Siitäkin huolimatta, että pääministeripuolue on Maalaisliiton perillinen. Ja joo, sitä puunpolton pienhiukkasvaaraa mainostettiin joku vuosi sitten varsin aktiivisesti. Nyt on ollut hetken ajan hiljempaa. Voi olla mahdollista, että ihmiset eivät rupea missään vaiheessa vastarintaan. Toivon tietysti, ettei näin olisi.

Ano3: Luulen, että tällaisessa pakkobyrokratiassa kaikenlainen sääntöjen kiertäminen ja omatoimisuus yleistyy. Ja kannatan sitä.

Juha: Joo, maukasta ja terveellistä aidon keinotekoista savuaromia…

Becker: Joo, grillaaminen voi olla seuraavaksi liipasimella. Byrokraatinhan täytyy tehdä itsensä tarpeelliseksi joten kiellettävien asioitten määrä lisääntyy sitä mukaa kuin virkakuntakin. Virolaiset varmasti kiittävät Suomen hallituksen linjaa, sehän pelaa suoraan Viron pussiin.

” Tuo ilmastomuutos hulluus tulee vielä aikaansaamaan karmeata jälkeä suomalaisten elämässä ja elintasossa.”

Kyllä, ja naurettavinta on se, että se ei vaikuta mahdollisen ilmastomuutoksen tuloon tai tulemattomuuteen sitä eikä tätä. Afrikkalaiset lisääntyvät toisessa potenssissa ja EU:n ratkaisu siihen on vaikeuttaa EU:n ihmisten elämää. Loogista?

Anonyymi kirjoitti...

Jos halutaan miellyttää EU.

Sitä samaa, EU yhteensopiva.

Vaikka en noita kanavia katsokaan
kovin innokkasti.

En näe tässäkään mitään maksamista.
Yksi tapa katsoa telkkaria.

http://yle.fi/uutiset/3-9476915


Vielä tähän kirjoitukseen
KOMITET GOSUDARSTVENNOI

Melkoisia vihaviestejä.

Tätä ei muuten ole luettavana ilmaisena,
vaan piti ottaa kirjaston tietokoneella
kuvakaappaus.

http://aijaa.com/JekJ0V

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuosta Vaattovaarasta tule mieleen Irakin entinen propagandaministeri.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Noniin, saihan se lissukka korjattua DNS-palvelimensa niin pääsee lukemaankin jotain netistä. Tähän itse asiaan jouduin toteamaan että koska rakastamani saunapalvi on sitten ilmeisesti vaarallista olen päättänyt aloittaa terveyskuurin. Luovun siis palvista kokonaan ja vietän kesän syömällä ainoastaan terveellistä itse grillattua makkaraa ja kylkeä. Tähän painikkeeksi ajattelin hakea Virosta pari rekkalavallista lonkeroa. Tällä menetelmällä onnistun täydellisesti eliminoimaan kaikki mahdolliset PAH-yhdisteet elimistöstäni ja tulen elämään ikuisesti kärttyisänä vanhana äijänä joka kiukuttelee jokaisesta Virkamiesten (jumalasta seuraavia ja vieläpä ylöspäin) päätöksestä. Mutta onneksi samaan aikaan tajuan taustalla olevan SUUREN viisauden joka kertoo Suomalaisen Virkamiehen päätösten olevan ainoa tae maailmassa, joka pitää planeetat radallaan ja universumin koossa sekä mahdollistaa kotimaassamme täysin mauttoman ja hajuttoman onnellisen ja turvallisen elämän...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikki. Luulen, että moni muukin toteuttaa tuota ”AH”-arvoja noudattavaa dieettiä. Lisäksi tietysti ostetaan pimeältä myyjältä saunapalvia. Ainoa ero omalla kohdallani on siinä, että en välitä lonkerosta. Hankin olutta ja joskus otan whiskyn. Ja sen whiskyn otan tietysti joka kerta erehtymättömän suomalaisen virkamiehen kunniaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Höhöhö

"
Toimet kilpailukyvyn parantamiseksi vahvistavat vientiä ja kotimarkkinoilla toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.
"

Toi olisi hyvä vitsi, ellei asia olisi omallakin kohdalla kohden vakava.
Sipilän hallituksen politiikkaan tuntuu kuuluvan kaiken pienyrittäjyyden tappaminen ja suomalaisten potkiminen kortistoon.

-KKi-


Anonyymi kirjoitti...

Ja sen whiskyn otan tietysti joka kerta erehtymättömän suomalaisen virkamiehen kunniaksi.

- Miten Ykällä maksa oikein kestää ? :)

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän menee kohta kuin Lidlin mainoksessa aikoinaan. Grillipoliisit kylällä jahtaamassa laittomia grillaajia. Lihan kun saa valmistaa vain laillisin keinoin joko keittämällä, riiputtamalla tai ryöppäämällä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä perskeko hallitus se on pahimmanlaatuinen pah-yhdiste josta pitää päästä eroon.

Anonyymi kirjoitti...

On tämä sellaista koohotusta palvikinkkujen ym. direktiivien kanssa, että en voi muuta kuin pudistella päätäni epäuskoisena.

OT: tässä asiallisen daamin videonpätkä Ruotsin tapahtumista & Trumpin puheista, saanen esitellä The White Swan. Naispuolinen versio Paul Joseph Watsonista?.

Mutta asiaahan he puhuvat, se kuka haluaa ottaa heidän mielipiteensä todesta, lieneekin sitten jo toisenlainen kysymys....

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, -jpt-:lle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

KKi: Totta on ja suomalainen logistiikka on myös ottanut siinä erityisen ankaraa osumaa.

-jpt-: Suomi on täynnä virkamiehiä jotka luulevat olevan erehtymättömiä, mutta niitä varsinaisesti erehtymättömiä on sen verran vähän että kyllä maksa kestää.

Ano1: Jep. Ja lopulta olis tietysti suositeltavaa että me kaikki söisimme vain biodynaamista parsaa.

Ano2: Ikävää vaan on, että meillä on tällä hetkellä vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja.

Soomepois: Kiitos tuosta linkistä. Puhujia ei ole koskaan liikaa.

Becker kirjoitti...

Vilkuilin tuossa aamusella tapani mukaan myös Uuden Suolen otsikoita. Suurin osa siellä kirjoittavista ja kommentoivista suoltaa aivan täyttä tuubaa. Ihmisiä, joilla näyttää olevan päivät pitkät aikaa väitellä kaikenmaailman typeryyksistä tietämättä mistään mitään, mutta jotka luulevat olevansa fiksupiakin yksilöitä. Mun mielestäni on erityisen lystikästä lueskella kirjoittajien CV:tä, johon on tungettu mitä ihmeellisimpiä opinnäytteitä ja titteleitä jotta sepustelijan tietämys tai arvovaltaisuus tulisi kaikille selväksi.
Nyt etenkin kunnallisvaalien alla on horina palstalla saanut aivan uutta vauhtia. Uuden Suolen kirjoittajista on noin puolisen tusinaa sellaista joilla on jotain tolkullista sanottavaa, ihan fiksuja siis.
No nyt siellä on todettu, että mamujen ja pakoloisien johdosta ei rikokset ole Suomessa lisääntyneet vaan päinvastoin, ilmeisesti vähentyneet.
Huvittavinta on lueskella miten Suomessa asuvat kommentoijat ovat paremmin selvillä Ruotsin tilanteesta kuin itse Ruotsissa asuvat. Ei ole NoGo alueita, Rodengård ja Rinkeby ovat turvallisia alueita siinä missä muutkin ja tätä rataa. Rikollisuuskin ei poikkeavaa muista maista.
Ja Huusko on tietty niin pirun ylpeä tästä kansalaisten "vapaasta" ja korkeatsoisesta keskustelufoorumista.
Oli vähän päivän aiheesta sivussa, mutta oli pakko hivenen laskea verenpainetta.

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Sitähän pääsee syksyllä harjoittamaan rikollista toimintaa, kun lykkää ahvenia savustuspönttöön. Kuinkahan kovat rapsut siitä tulevaisuudessa saa, jos antaa
savustettua lihaa/kalaa sukulaisille tai tutuille. Sehän on varmaan haitallisuuden puolesta verrattavissa viinan tai tupakan trokaamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, alkaa tuntumaan hyvin houkuttelevalta liputtaa rakkine Viruun. Pitää vielä kotimaisen firman virulaisen omistajana.

Kirjoitan Scanian kylkeen:

Öhdykiido ou, Vilna. Member of KKi Kuljetus Oy, verotussyistä.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tais jäädä ne lainausmerkit poies erehtymättömästä ..
Tuli tutuksi kyllä vuosien aikana mm evira noissa tiukkapipoisissa säännöstenulkinnoissa, huomasi mitä tapahtuu kun Eu:sta tulevat direktiivit ja tsaarinajanmentaliteetilla oleva suomalainen virkakoneisto risteytetään..

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Jarkko Seppäselle, KKi:lle ja -jpt-:lle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Nostan hattua sitkeydellesi. Itse en ole jaksanut aikoihin seurata kyseistä aviisia. Luen vain ne linkit, jotka minulle joskus täällä kommenttiosiossa lähetetään.

Jarkko: Joo. Onhan meinaan niin, että virkamiehen tehtävä on tehdä itsensä tarpeelliseksi ja samalla keksiä uusia tekosyitä palkata lisää virkamiehi. Niin että eiköhän nuokin aktiviteetit ole pian ainakin luvanvaraisia. ”Jaahah, onkos isännällä voimassaoleva savustuslupa?”

KKi: Ihmettelen vaan päättäjiemme sokeutta kun ne eivät tajua minkälaista omiin muroihin kusemista tää touhu on.

-jpt-: Suomalaisen virkakoneiston käytännöthän periytyvät tosiaan tsaarin ajalta. Mietin vaan sitä, että missä vaiheessa se moskovalainen byrokratia siirtyi Brysseliin. Vai oliko se siellä jo valmiina?

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Ehtoota

Joku tuolla aiemmin viittasi määrään, paljonko PAH-palvattua lihaa pitäisi syödä saadakseen syövän. Mahtaisiko tähän olla parempaa linkkiä?

Yleensä ottaen ei ole turvallisia tai vaarallisia aineita, vaan kaikki ovat vaarallisia. Ero on annoskoossa. Vaikka vesi kuinka on elämälle välttämätön aine, kerta-annoksena kymmenkunta litraa vettä juotuna riittää tappamaan ihmisen.

Tuumin myös tuon kiellon kiertämistä sillä, että rupeaisikin myymään samaa tuotetta esim. autonpuhdistusaineena tai takansytytteenä. Tai ihan minä tahansa muuna kuin elintarvikkeena. Sitten vaan olisi isot ukaasit, että tämä on ehdottoman syömäkelvotonta. Missään nimessä ei saa nauttia sisäisesti. Jos asiakas jää kiinni tämänkaltaisesta toiminnasta, niin kauppias kieltäytyy myymästä enää jatkossa.

Mitä tulee Byrokratian kulkeutumiseen EU:hun, niin kyllä sitä ainakin Brysselissä on runsaasti omasta takaa. Itse olen tuuminut, että jos EU:n "koti" on niin byrokraattinen, voiko itse EU olla mitään muuta.

T. Brysselin Bobrikov

Anonyymi kirjoitti...

Jättäkää tsaari rauhaan sillä lainsäädäntömme ja virkamieskuntamme kantaa ruotsalaisia perinteitä.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Hupaisaa, että EU-alueella aiotaan kieltää lihan palvaaminen PAH-yhdisteisiin vedoten. Mielenkiintoista, että miltei joka lihatuote - varsinkin einesosastoilla - sisältää mielenkiintoista yhdistettä nimeltä natriumnitriitti. Tämä merkitään paketin kylkeen "E250". Jos PAH-yhdisteet kerran tappavat eurooppalaisia kuin kärpäsiä (lähinnä syöpään) niin miksi tuollaisen aineen lisääminen elintarvikkeisiin (ent. ruokiin) on sallittua, varsinkin kun sen yhteys suolistosyöpiin on osoitettu kiistattomasti? Natriumnitriitin lisäksi erilaiset leikkeleet ja varsinkin eines- ja purkkiruoat sisältävät lisäksi järkyttävän määrän erilaisia väri- ja muita lisäaineita. Näiden välttäminen ostoskorissa, jos siis asioi tavallisessa marketissa, on miltei mahdotonta.
Palaten E250:aan: EU-alueella on määritelty turvaraja 150mg/kg. Suomessa on tuottajien kesken sovittu alemmasta rajasta 120mg/kg. Lisätään lihamassaan 10% suolaliuoksena ja MIKÄÄN laki tai asetus ei pakota tuottajia kertomaan, paljonko tuotteessa on ko. ainetta. Eli kuluttajan on oletettava, että sitä on käytetty maksimimäärä. Turvallisten maksimiannosten määrät ylittyvät pienillä lapsilla jo yhdestä nakkimakkarasta, aikuisillakin hyvin nopeasti, ottaen huomioon sen, että niitä on leikkeleissä, nakeissa, makkaroissa ja muutenkin miltei jokaisessa lihatuotteessa Suomessa. Jos aine olisi turvallinen - kts. edeltä miksi ei ole - miksi siihen pitäisi asettaa turvallisten annosten rajoja? Saattaapi olla tässä tapauksessa että on saatu aikaan tietyille tahoille SOPIVA lainsäädäntö, viis terveysvaikutuksista. Olihan aikoinaan "sopiva määrä" tupakkaakin, joka oli nauttijalleen "täysin turvallinen"...huppista, mites sitten kävikään.
--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Brysselin Bobrikoville, Taisteluvälineupseerille ja Viikon radiokasvolle & kiitos kommenteistanne.

Brysselin Bobrikov: Tuota kiertämisjuttua olen miettinyt minäkin. Voisiko saunapalvin myydä virallisesti eläinten ruokana? Muistelen, oliko se nyt Ruotsissa, oli joku firma myynyt suurella menestyksellä käsittelemätöntä maitoa kunnes säädökset tulivat vastaan. Tarinan mukaan firma jatkoi toimintaansa niin kuin ennenkin, laittaen vain tuotteeseen tarran ”vain eläimille”. Liekö totta vai legendaa?

Voisko byrokratiaa ja sen kasvamista pitää väistämättömänä? Jos vertaa yhteiskuntaa ihmisruumiseen, niin ruumiin tultua varakkaaksi ja hyvinvoivaksi se alkaa automaattisesti kasvattaa haitallista läskiä ympärilleen?

Taisteluvälineupseeri: Joo, mutta kyllä varsinainen hallintokoneistomme pantiin pystyyn vasta autonomian aikana.

Viikon radiokasvo: Erittäin hyviä huomioita. Ei se saunapalvikinkku niin olennaisen paljon vaarallisempaa voi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Kaitpa se olisi noille yrittäjille ainoa jäljellä oleva vaihtoehto tehdä niin, että siirtää kaiken omaisuuden pois nimistään ja jatkaa muuten niin kuin ennenkin, mutta lopettaa verojen maksamisen kokonaan.

Myy tuotantotilat kaverille tai sukulaiselle, siirtyy vuokralle. Myy kämpän jollekulle tutulle ja jatkaa vuokralaisena. Myy...

Sitten vaan rahat turvallisiin paikkoihin sinnetännetonne.

Anonyymi kirjoitti...

Mun pitää keväällä opetella muuraamaan. Oon ajatellut aloittaa harjoittelun niin että muuraan ensin sellaisen pihasavustamo-grillin, jossa voi grilllata, hauduttaa, savustaa, kylmäsavustaa (tulipesä myös kauemmas ja savu letkulla pönttöön), talvella kuivata lihaa....

Myöhemmin voi sitten muurata askeleen vaativampia kohteita. Sitten vielä vähän vaativampia..

Semmoinen suljetulla tulipesällä ja muutaman metrin peltipiipulla varustettu pihapömpeli voisi olla aika hyvä peli. Jos vielä ostaa lihan suoraan kasvattajilta niin sitten voikin jo lopettaa kokonaan tehdastekoisten lihaleikkeiden ostamisen.

Pitää varmaan tehdä tai teettää erikseen muutama sisälaatikko niin että lihalle ja kalalle esim. on hajuja ja makuja siirtämättömät vaihtoehdot niin ettei tule savulahnasuolalihaa.

Jos saan suunniteltua ja toteutettua hyvän peruskonseptin, niin joku muu pistää varmaan sen piirustukset nettiin.

Konseptin pohjaksi ajattelin ottaa sellaisen saaristossa yleisen pystypömpelin, jossa yläosa on useimmiten puuta. Tärkeimmät muutokset se, että savukaasujen kuljettamiseen pitää tulla 2-3 vaihtoehtoista väylää eri hommille ja yläosa muurattuna eikä puusta.

Anonyymi kirjoitti...

Viikon radiokasvo toi esille sen, että natriumnitriitti on sallittu.

Itse muistutan että myös pink slime eli prässiliha on sallittu raaka-aine. Eikä sitä tai sen valmistustapaa juurikaan huudella ääneen.

Yksi vähän isompi suomalainen lihapulju . eku Snellman - ei suostu käyttämään tuotteissaan tuota teurasjätelimaa. Muut käyttävät. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että jos lihajalosteessa ei erikseen mainita että siinä on käytetty pelkästään käsin leikattua lihaa, niin siinä on jätteitä mukana.

Eli kun ensin leikataan veitsellä kaikki kunnollinen liha pois, niin sen jälkeen luut murskataan prässillä, osa nahkoista ja niihin kiinnittyneistä ripaleista, kaiken maailman utareet ja naudanvitut hyödynnetään koneellisesti. Murskatut teurasjätteet lingotaan. Linkoamalla saatu jäte vetinen pestään ammoniakilla. Ammoniakki huuhdotaan pois. Sitten vetinen lima sekoitetaan jauhelihaan ja myydään kuluttajalle tai käytetään "liha"leikkeissä.

Valmistusmenetelmiä on toki useita. Tossa yllä kuvattuna yksi kuluttajan kannalta tylyimmästä päästä. Eli kaikki prässiliha ei ole tuollaista "ammoniakilla pestyjä siannahkoja ja naudanvittuja" -tyyppistä. Mutta osa on. Eikä kuluttaja voi tietää mikä osa.

Eli neuvo kauppamatkalle:

Jos lihatuotteessa ei sanota, että siinä on käytetty vain käsin leikattua lihaa tai jos siinä kerrotaan käytetyn "lihaan verrattavia tuotteita" niin kannattaa jättää se tuote kauppaan ihan siitä riippumatta, kuinka halpaa tai "hyvää" se on. Oikeasti siinä on mukana teurasjätteitä ja ne eivät ole sivistysmaassa vakaassa yhteiskunnassa ihmisravintoa. (Joku piiritetty Stalingrad tai pommitettu Dresden on asia erikseen.Niissä syödään ensin kissat ja koirat ja sen jälkeen jopa teurasjätteet.)

Palvikinkku kielletään, mutta teurasjätteitä saa syöttää kansalle lihana?

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluukos tää lihaliima ja sen käyttäminen EU-alueella sallittuihin huijaustapoihin?

https://www.youtube.com/watch?v=ZhgOEsAd1xY

Vasarahammer kirjoitti...

"Palvikinkku kielletään, mutta teurasjätteitä saa syöttää kansalle lihana?"

Korporatistinen EU suosii suuria lihajalostajia, joille teurasjätteiden ja lihaliiman käyttö on hyvää bisnestä, koska näin heikompitasoinen liha voidaan hyödyntää kilohinnaltaan kalliissa tuotteissa.

Lihateollisuus huijaa tietysti kaiken aikaa ja keksii koko ajan uusia huijaustapoja. Aiemmin huijattiin marinadilla, jonka tarkoitus oli sekä pidentää myyntiaikaa että lisätä tuotteen painoa. Ehkä vanhin ja edelleen käytössä oleva huijauskeino on veden lisääminen tuotteeseen. Esim. makkaroissa kamaran yksi tehtävä on imeä itseensä nestettä.

Monet kaupoissa myytävät palvikinkut ovat todellisuudessa eräänlaista makkaraa, jota myydään kokolihatuotteena.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jotain tuon sorttista kikkailua varmaan on luvassa. Kun elinkeino viedään alta. Koskee myös monen muun alan yrittäjiä. Ja monihan on siirtänyt toimintansa Viroon.

Ano2: Kuulostaa hienolta suunnitelmalta. Toivotan sille onnea ja menestystä.

Ano3: Kiitos tästä tietoiskusta ja muittenkin kannattaa lukea se tarkkaan. ”Palvikinkku kielletään, mutta teurasjätteitä saa syöttää kansalle lihana?” Joo, kuulostaa preussilaiselta vittuilulta mutta en usko, että virkakoneisto ei ole edes pyrkinyt vittuilemaan. Se vain noudattaa määräyksiä. Sillä ei ole tarpeeksi mielikuvitusta vittuillakseen.

Ano4: Kiitos myös tästä tietoiskusta.

Vasara: Totta kaikki tuo. Sinänsä mekin joudumme asioimaan pääosin isojen ketjujen kaupoissa ja leivän päälle särpimeksi ostetaan venäläistä metukkaa, Siinä on sentään makua. Suuren ketjun tavaraahan sekin on, eli en tiedä kuinka se on valmistettu. Pienyrittäjiltä ostetaan aina kun sauma on.

Anonyymi kirjoitti...

Itte oon huomannut, että jos ostan halpismetukkaa tai muuta sellaista "ruokaa" jossa on päättömästi natriumglutamaattia, nitriittejä ja ties mitä sontaa, niin tulen helpommin muutaman tunnin sisällä syömisestä ärtyneeksi, kiukkuiseksi, jopa vihaiseksi.

Jos ostan laadukkaampia tuotteita, joissa ei ole käytetty teurasjätteitä eikä Bhopalin räjähdyksestä jäljelle jääneitä ympäristömyrkkyjä, niin tuota ärtyneisyyttä ei ilmaannu.

Tämäkin on yksi syy siihen, että lihan ja lihatuotteiden kanssa tulee ostettua mieluummin enemmän parempaa kuin vähemmän huonompaa.

Jääkaapissa suolakypsennetty hevosenleike maksaa muuten itse tehtynä alle kympin kilo. Maistuu aika riistamaiselle. Sisältää juuri ne lisäaineet, jotka siihen itse laittaa + se, mitä kokolihaan tungetaan.

Milloinhan EU muuten kieltää loimulohen, kylmäsavustetun lohen ja valtavan määrän erilaisia ns. herrojen herkkuja liiallisen pah-, pöh- ja höhpitoisuuden takia?

Anonyymi kirjoitti...

Savuttamisesta puheenollen...

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12803070_1108430452553107_7934705665911920382_n.jpg?oh=efedc37e4f6125260cd80be27a3ac191&oe=5928A2CD

-Tvälups-

Becker kirjoitti...

84 - vuotias Jörn "Jörkka" Donner asettuu Rkp:n kunnallisvaaliehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Kuuntelin jossain ohjelmassa hänen näkemyksiään ja tavallaan yllätyin ja en yllättynyt. Ihmettelen, että miten noinkin lukenut tyyppi (hänellä on varsin isokokoinen kirjasto) voi olla noin globalismin, islamismin maahantunkeutumisen ja ilmastonmuutoksen lumoissa. Vaikka kriittistä tietoa näistä ilmiöistä on vaikka paljon tarjolla. Vai olisiko sittenkin takana tuo taikasana RKP, joka sumentaa näiden hurrien
ajattelukyvyn ruotsalaiselle PK-tasolle.
Vaaleista tullee aika mielenkiintoiset vaikka en aio vaivautua uurnille.Ei ole aihetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä en ole huomannut itsessäni varsinaisia ruokaan liittyviä mielialamuutoksia. Ehkä minä vaan vihakirjoittajana olen jatkuvasti tasaisen pahalla päällä. Oisko sulla muuten antaa ohjetta tuohon hevosleikkeen tekemiseen? Hevosenliha on meinaan muutenkin tolkuttoman hyvää. Tuo kaikenkattava lohikielto saattaa varmaan tulla piankin. Kannattaahan sitä ihmisen syödä mieluummin bulkkiketjun tonnikalaa purkista.

Tvälups: No hemmetti. Kiitos tuosta. Piti ihan ottaa koneelle talteen. Tiedä vaikka joskus tuo olisi mainoksena Hui-TV:ssä.

Becker: Minä olen tässä matkan varrella ihmetellyt että mikä se oikein on se tekijä joka tekee Jörn Donnerista yhden Suomen Viisaimmista Miehistä. Selitys on jäänyt aina kovin epäselväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Donnerin lähtökohta on pohjaton narsismi ja sen myötä julkisuudenhimo. Hän kykenee nuuskimaan myötätuulen ja sen mukana liitäessään hän tekee sivukiemuroita, jotka herättävät niin paljon huomiota, että hänestä puhutaan. Kyllä hänellä kykyä olisi parempaankin, mutta hän tuhlaa lahjakkuutensa arvottomaan.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Becker...

RKP:n linja keskittyy suomensuomalaisten ja suomenruotsalaisten välisen vastakkainasettelun ylläpitämiseen ja kasvattamiseen. Siksi se kannattaa noita äärimmäisen arvoliberalistisia typeryyksiä. Ne nähdään junttisuomalaisuuden vastakohtina eli erontekokeinoina. Äärimmäiseen arvoliberalismiin kääntyneet suomalaiset nähdään härreguudien perässähiihtäjinä ja kulttuurillisina hännystelijöinä - siis onnistuneesti kulttuurillisesti ruotsalaistettuina ihmisinä.

Tilanne on kuitenkin RKP:lle dilemmattinen. Jos myös suomensuomalaiset lähtevät yhtä jyrkkään ja pitkäjänteiseen vastakkainasettelun luomiseen ja kuilun kasvattamiseen, niin seurauksena on väistämättä suomenruotsalaisten monien etuoikeuksien kuihtuminen. Tämä iskisi aseman lisäksi myös lompakkoon - ja rajusti.

Niinpä RKP käy epäsymmetristä kulttuuri- ja valtataistelua suomensuomalaisia vastaan. Matuja ja perässähiihtäjiä se käyttää proxyinä.

En usko että tuo on mikään salaliitto. Ennemminkin kyse on yhteisesti jaetusta ja koetusta identiteetti- ja ryhmäetukamppailusta, jossa (suomensuomalaisten) poissulkeminen on se tärkein keino yhdistää omaa porukkaa.

Tuohon tietenkin liittyy sellainen sisäänrakennettu epärehellisyys, että suomenruotsalaisilla täytyy mielestään olla oikeus poimia rusinat molemmista pullista, mutta suomensuomalaiset ja matut eivät saa hipaistakaan härreguudien pullapöytää.

Anonyymi kirjoitti...

Elitismin ja (aikanaan) promiskuiteetin ylikorostaminen viittaisi siihen suuntaan, että Toinen Proffa voi olla Donnerin suhteen ainakin osittain oikeassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori & Ano2: Yhdyn Toisen professorin näkemykseen. Minä olen sitä ikäpolvea, joka – siinä vaiheessa kun rupesi mitään mistään ymmärtämään – hahmotti että Donner oli jo sertifikoitu valtakunnanviisas, mutta kukaan ei kertonut, että miksi. Hän oli vaan jo betonoinut (tai toiset olivat tehneet sen hänen puolestaan) asemansa ns. älyllisenä pylväspyhimyksenä. Oma mielikuvani tyypistä on ollut jo pitkään että hän on lähinnä ärsyttävä itseään täynnä oleva jätkä jonka ei tarvitse perustella näkemyksiään, vaan ne ovat ehdotonta faktaa heti lausuttua sillä onhan hän sentään The Jörn Donner. Luulen, että Jari Tervo on hyvä ehdokas hänen manttelinperijäkseen. Elkeet ovat samanlaiset.

Ano1: Ihmettelen vaan tuota RKP:n härskiyttä siinä mielessä että (minäkin tunnen suomenruotsalaisia) että ei suomenruotsalaisissa läheskään kaikki ole vanhaa rahaa perinyttä ankkalammikon väkeä. Siellä on ihan tavallista porukkaa. Vielä suurempi ihmetyksen aihe minulle on se, että nekin taitavat silti äänestää RKP:tä.

vieras kirjoitti...

Tunteeko Ykä nuivia suomenruotsalaisia, onko sellaisia? Mikä mahtaa olla prosenttijako jos suomenruotsalaiset jaetaan karkeasti kolmeen ryhmään niin että a) mokuttaja, b) nuiva, c) ei kumpikaan tai ei tiedä?

Joitakin vuosia sitten erään kyselyn mukaan 40 prosenttia Rkp:n kannattajista oli valmis poistamaan pakkoruotsin. Olisko lukema samaa tasoa kaikkien suomenruotsalaisten keskuudessa, kun suurin osa äänestää Rkp:tä? Voisiko tuosta päätellä että nuo ovat myös nuivia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tunnen joitakin. On nuivia ja on ei-nuivia. Mutta määrä on kuitenkin niin pieni, etten uskalla tehdä sen suurempia yleistyksiä.