keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

VALTAMEDIAN MATALA VEISU

Hotellin respassa ollaan jo kauan aikaa sitten päädytty siihen johtopäätökseen, että kun eräänlaiseen yhteiskunnallis-uskonnolliseen hurmokseen ajautunut valtamediamme rekrytoi uusia mediapappeja se keskittyy ihmisiin, jotka ovat mielikuvituksettomia, huumorintajuttomia, putkinäköisiä ja ns. yksiniitisiä, eräänlaisia tabula rasoja jotka toistavat papukaijana sitä, mitä heille on opetettu ja joille opetuksen ulkopuolista todellisuutta ei ole, eikä saa olla olemassa. Lisäksi nämä ihmiset ovat hirvittävän herkkähipiäisiä oman egonsa suhteen. Heille aiheutettu henkinen pipi on jo rikos itsessään. Näin ollen on selvää, että median edustajalle on vaikeaa tai jopa mahdotonta selittää, mitä tarkoittaa termi ”tahaton huumori”, sillä hän ei ymmärrä mitä selittäjä tarkoittaa. Varsinkin jos selitetään, että tahatonta huumoria on aikaan saanut median edustaja itse.

Nyt valtamedian edustajien kilowattiosasto eli melkoinen ruko ainakin omasta mielestään arvovaltaisia päätoimittajia on tarjonnut sivistymättömille raappahousujätkille aimo annoksen tahatonta huumoria, joskaan he eivät sitä sellaiseksi itse ymmärrä, eli tuotos on tehty tosissaan ja  oikeaoppisesti alaleuka väpättäen. Laitetaanpas tuotos lukijoittemme luettavaksi ja antaa sen puhua puolestaan:

Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta

Suomalainen keskustelutapa on muuttunut nopeasti. Eritoten sosiaalisessa mediassa solvaaminen, halventaminen, mustamaalaaminen ja suoranainen valehtelu ovat arkipäiväistyneet. Mediaksi itseään nimittävät tahot myrkyttävät yhteiskunnallisen keskustelun ja yhteiskunnan ilmapiirin johtamalla yleisöä tahallisesti harhaan valheellisilla viesteillään. Hyvän maun ja soveliaisuuden rajat on jo aikaa sitten ylitetty.

Moniarvoinen viestintä ja sananvapaus sallivat erilaiset mielipiteet. Se ei tarkoita, että kuka tahansa voi levittää mitä tahansa kenenkään siihen puuttumatta.

Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme. Tuemme yksittäisiä journalisteja, jotka työnsä vuoksi joutuvat parjauskampanjoiden kohteeksi. Emme salli, että journalisteja vaiennetaan painostamalla.

Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta,  ja vastaamme myös toimitustemme tekemistä virheistä ja niiden korjaamisesta. Aiomme vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita, osa toimivaa suomalaista yhteiskuntaa. Eettisesti kestäviin periaatteisiin sitoutuneen ammattimedian tehtävä on vaikeinakin aikoina kirkas.

Sen lisäksi, että kyseessä on tahattoman huumorin mestaripläjäys, on kyseessä tietysti myös äärimmäisen vastenmielisen tekopyhyyden diplomityö, sillä kyseiset päätoimittajat syyttävät vastapuoltaan siitä, mihin valtamedia itse jatkuvasti syyllistyy. Valtamediahan on betonoinut maailmankuvansa ja sen mukaan ihmisen sekä hyvyys että hyväksyttävyys määritellään vain ja ainoastaan sen mukaan, hyväksyykö ihminen mitään kyseenalaistamatta tänne tulevan rajattoman haittamaahanmuuton. Mikäli ihminen ei tätä hyväksy, ei valtamedialle tuota minkäänlaista ongelmaa solvata, halventaa, mustamaalata tai suoranaisesti valehdella että kyseinen ihminen saataisiin hiljennettyä tai ainakin demonisoitua. Eikä valtamedia tätä millään tavoin kielläkään, vaan pitää sitä hyveenä.

Samoin huvittaa tuossa alaleuanväpätyksessä lause ”aiomme vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita”, jonka voisi kylläkin päivittää toimivampaan muotoon eli ”aiomme vastaisuudessakin olla oikeaksi määrittelemämme demokratian ja oikeille henkilöille kuuluvan sananvapauden tukipilareita”. Näihin oikeisiin henkilöihin eivät epäilemättä kuulu esmes täysin demokraattisen prosessin mukaan pestiinsä valitut Jussi Halla-aho tai Olli Immonen, joita on toistuvasti mediakeskityksillä yritetty sotkea suohon juuri solvaamisen, halventamisen, mustamaalaamisen ja suoranaisen valehtelun keinoin. Samaa solvaamista, halventamista, mustamaalaamista ja suoranaista valehtelua on luvassa yleensäkin ihmisille, jotka kyseenalaistavat valtamedian aseman. Huomattavaa on, että valtamedia tekee näistä ihmisistä ryhmän ”ne”, sillä eihän tuossa julistuksessakaan mainita, kenestä on kysymys. Syy on tietysti se, että mikäli demonisoidut nimetään, tietää valtamedia itsekin, että demonisoidut saisivat taas lisää lukijoita ja sen myötä saisivat pelätyn ahaa-elämyksen.

Tuo päätoimittajien ruikutus kertoo hyvin sen, missä tilanteessa media on ollut, mihin se on nyt päätynyt ja kuinka sillä on niin suuren suuri kaipuu palata vanhaan olotilaan. Eli sitä voisi verrata autokorjaamoon, joka sattuneesta syystä on valtakunnan ainoa hyväksytty merkkikorjaamo. Asiakas tuo autonsa korjattavaksi, korjaamon henkilökunta jättää auton pihalle, aukaisee konepellin, antaa kolme vuorokautta valohoitoa jonka jälkeen se antaa asiakkaalle sekä laskun että JKN:n eli Julkisen Korjausalan Neuvoston todistuksen siitä että auto on kunnossa. Ja asiakas hyväksyy tämän ja hankkii hevosen vetämään autoaan. Näin on ollut tilanne viimeiset parikymmentä vuotta.

Nyt tilanne on muuttunut ja asiakas sanookin suoraan, että toi starttimoottori on edelleenkin paskana, eikä tää kärry ilman sitä liiku mihinkään. Niin että kai sitä maksamiensa eurojen vastineeksi saisi vaatia joitain tuloksiakin. Jolloin korjaamo alkaa murjottaa ja syyttää asiakasta sekä viha-asiakkuudesta, vihamekaniikasta sekä viha-autoilusta sekä tekee poliisille selvityspyynnön, että voidaanko noin huonolla asenteella varustetulta viha-autoilijalta kieltää autoilu kokonaan.

Tämä korjaamomurjotus näkyy erityisesti lauseessa ”tuemme yksittäisiä journalisteja, jotka työnsä vuoksi joutuvat parjauskampanjoiden kohteeksi”. Täällä voiman pimeällä puolella nimittäin tuumitaan, että kun toimittajalle annetaan negatiivista ja perusteltua palautetta, ei se palaute muutu olemattomaksi sillä, että syytetään toimittajan olevan parjauskampanjoiden kohteena. Mutta jos toimittaja toteaa, että hän on parjauskampanjan kohteena, niin sillä perusteella hän voi jättää vastaamatta kysymyksiin, joihin hän ei osaa vastata. Toimittajille itselleen taas ei tuota minkäänlaista ongelmaa panna pystyyn parjauskampanjaa kansallismielisiä ihmisiä kohtaan mikäli siihen vaan saadaan minkäänlaista aihetta ja jos ei saada, niin keksitään.

Hotellin respassa ajatellaan, että valtamediallemme on noussut neste nuppiin jo siinä määrin, että se kuvittelee olevansa viranomainen. Viranomainen joka määrittelee itse keksimänsä lain suomilla oikeuksilla sen mitä saa puhua, missä saa puhua, millä tavoin siitä saa puhua ja ketkä ovat oikeutettuja puhumaan. Voi huomauttaa, että media ei – luuloistaan huolimatta –  edelleenkään ole viranomainen, sillä ei ole kuulustelu-, pidätys- eikä tuomio-oikeutta ja sen merkitys on täsmälleen samanlainen kuin voodoo-uskonnolla, eli se vaikuttaa vain niihin jotka siihen uskovat ja media on kauhuissaan huomannut, että voodoo-uskovien määrä pienenee päivä päivältä. Eikä se ymmärrä, että menetettyä uskoa ei voi saada takaisin vaatimalla ja ruikuttamalla mutta sehän ei estä sitä ruikuttamasta. Kun itse asiassa valtamediallamme ei ruikuttamisen lisäksi muita keinoja olekaan.

Koska valtamediamme mieltää itsensä viranomaiseksi se ei myöskään ymmärrä ns. vastamedian logiikkaa. Se kuvittelee sen toimivan samoilla ennaltamäärätyillä ohjeistuksilla ja periaatteilla kuin valtamediakin ja sen vuoksi median parissa kuvitellaan, että medialla on myös jonkinlainen oikeus määritellä ”vastamedian” toimintaa.

Koska itse olen pyörittänyt tätä median vastamediaksi ristimää toimintaa omalta pieneltä osaltani kohta yhdeksän vuotta, näen että omaan tietyn näkemyksen tämän touhun mekaniikasta. Kas kun tätä ei ole alun perin edes ajateltu mediaksi. Tämä on alun perin kavereitten pulinaa. Sitä pulinaa, mitä on harrastettu iät ajat niin nuotiotulilla, Pärnäsen korjaamolla, työpaikalla, saunan lauteilla ja milloin missäkin. Aikanaan tuli sähköposti, jolloin pulinaa voitiin harrastaa silloinkin kun ei kavereita varsinaisesti nähty. Sitten tulivat sähköpostiryhmät ja samoin erilaisten sivustojen keskustelupalstat.

Seuraavaksi tulivat blogit, joitten myötä voitaisiin sanoa, että nuotiopiiri laajeni ja lauteet levenivät, mutta kyse oli edellenkin kaveriporukan pulinasta. Kaveriporukka vaan ei tuntenut välttämättä toisiaan henkilökohtaisesti, mutta koska heitä kiinnostivat samat asiat eikä heillä ollut suuremmassa mittakaavassa mahdollisuutta niistä pulista, niin nämä blogit kommenttiosioineen tarjosivat mainon alustan vaihtaa ajatuksia ja tuuletella tunteita. Mihin valtamedia ei antanut mahdollisuutta. Noin henkilökohtaisesti pidän tämän blogin lukijoita ja kommentoijia kavereinani, jotka istuvat samoilla nuotiotulilla. Tosin yksi istuu Joensuussa, yksi Valkeakoskella, yksi Turussa, yksi Helsingissä, yksi Kuopiossa ja niin edelleen, enkä ole heitä koskaan henkilökohtaisesti tavannut.

Nuotiotulet laajenivat ja perustettiin Hommaforum, joka olikin jo melkoinen kokko. Ja viime vuonna perustettiin sitten MV-lehti. Nähtävästi tässä vaiheessa niin media kuin poliitikot tajusivat, että nuotiotulilla pulissut porukka olikin tullut liian suureksi ja mediaa arvostelevat nuotiotulilla istujat olivat muuttuneet mediaksi mediaa uhkaamaan. Ja näinhän kävikin. Tosin se ei ollut alun perin tarkoitus, mutta kun maassamme ei ole enää varsinaista puolueetonta julkista mediaa, niin nuotiotulilla istujien tuli ottaa itselleen se asema, koska muuta mahdollisuutta ei enää ollut. Internet on antanut sen mahdollisuuden.

Luonnollisesti nuotiotulia yritetään sammuttaa, ja siihenhän pyrkivät mediamme lisäksi valtaosa suomalaisista poliittisista nuorisojärjestöistä, jotka tekivät poliisille tutkintapyynnön MV-lehdestä. Josta media riemuiten kertoi, että poliisi on aloittanut esitutkinnan, tosin taas kerran valehdellen, sillä poliisi vasta tutkii, onko esitutkintaan tarvetta. Poliisin puolella varmaankin lämpimästi  kiitetään poliittisia nuorisojärjestöjä poliisin ajan ja voimavarojen tuhlaamisesta sillä siellä joudutaan nyt täikammalla käymään läpi joka hemmetin MV-lehden julkaisema artikkeli ja etsimään jotain syytä, millä lehden voisi ehkä saada syytteeseen. Samanlainen tapaushan oli aikanaan case Illman vs. Halla-aho, jolloin Illman päätti että vittuilu kostetaan ja pisti poliisin käymään läpi koko Halla-ahon tuotannon samalla ohjeistuksella: löytäkää jotain, edes jotain. Taisivat olla Suomen oikeushistorian kalleimmat sakot. Tapaus MV on täsmälleen samanlainen, sillä siinä pyritään oikeusteitse varmistamaan, että keskustelu on ennalta määriteltyä, ennalta hyväksyttyjä aiheita käsittelevää ja sen, mikä on ennalta määriteltyä määrittelemme nimenomaan me. Jumalauta, vain me.

Ja kaiken lisäksi koko touhu on turhaa. Mikäli MV-lehti saadaan jollain tavalla hiljennettyä, niin viikon päästä on on kasassa vastaava samanlainen viritelmä. Sillä idea on jo keksitty. Lehden voit hiljentää, miehen voit vangita ja tarvittaessa vaikka ampua, mutta ideaa et voi ampua. Niin median kuin poliitikkojenkin pitäisi pikku hiljaa alkaa ymmärtämään, että nuotiotulien pulinaa ei saa lopetettua. Ehkä olisi ennemminkin aika miettiä, miksi ne pulinat ovat levinneet niin laajalle? Ja sitä aikansa pohdittuaan voisi olla ehkä aika vielä radikaalimmalle johtopäätökselle. Eli sille, että johtuisikos tämä meistä median ja poliittisen eliitin edustajista itsestämme?

Olisiko aika ehkä katsoa peiliin? Ja tajuta, että nuotiotulia ei voi sammuttaa eikä ihmisiä ajaa pois niitten ympäriltä.


Ja pirustakos sen tietää, minkälaisia vihapuheita näilläkin Ykän ja Lötjösen nuotiotulilla puhuttiin? Ja nyt ne puheet ovat vielä julkisia. Ja näilläkin tulilla on jo tuhansia ihmisiä. Niitten ihmisten pitäisi häipyä näiltä tulilta ja lukea Helsingin Sanomia ja kuunnella Yleä. Eihän tällaista tapainturmelusta kestä oikeaoppisen mediakoulutuksen saaneen toimittajan mursunnahkaiseksi parkittu persekään. Kuvassa on esillä vihatulta, viha-aseita jotka nojaavat vihamäntyyn sekä viharepun päällä mukissa olevaa kuumaa vihalientä. Vihamakkaroita ei ehditty vielä paistaa.

56 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo hauskaa katsella ja lukea kun valtavirran meedian k*setukset paljastuvat pala palalta, tuli joskus nuorempana luettua mm. George Orwellin 1984 ja Alexander Solzenitshinin Vankileirien saaristo-sarja. Näiden kahden kirjailijan sanoma avaa viimeistään suomut silmiltä kuinka meedia ja valtaapitävät koittavat aivopestä ns. suurta yleisöä, ei siihen Göbbelsiä tarvita. Se punainen pilleri on tullut nieltyä n. 30 vuotta sitten (vaikka sitä ei sillä nimellä tuolloin tunnettu) ja olen saanut immuniteetin ns. p*skapuhetta kohtaan valtaapitävien taholta. Pikkuskidinä tuli kuunneltua mainiolta YLENannolta H. Taanilan juontamaa radio-ohjelmaa "Näin naapurissa".

Nyt viimeistään kannattaa laittaa valtavirran meedian palvelut armottomaan ja ehdottomaan boikottiin. En ole mikään F1-fani, mutta jostain luin jotta MTV3 "suuressa viisaudessaan" nosti kanavapaketin hintaansa huomattavasti, joten luonnollinen reaktio tähän poskettomaan rahastukseen on tietenkin tilauksen peruminen. Netistä löytyy useita ns. piraattipalveluita jotka näyttävät näitä urheilu-streamejä. Esim. Englannin Valioliigan matseja on tullut katseltua näitä palveluita käyttäen, formuloista en niin perusta.

Tässä hieman lisää aiheesta kuinka parantaa anonymiteettiä ja turvallisuutta netissä. Heh, kommentoija "SomeRandomFellow" heitti hyvän herjan kuinka hukkua netin syövereihin, kuva kertoo enemmän kuin 1.000 sanaa. Ilmeisesti meikäläisen pitäisi laittaa ostoslistalle tuo "Guy Fawkes" naamari?

Toivottavasti moni tämän blogin käyttäjä siirtyy peittämään jälkensä, on siinä sitten ainakin spesialisteilla ja viranomaisilla enemmän tekemistä kun koittavat jäljittää netin anonyymejä, ihan koko rahan edestä...

- Soomepois Eestist -

Ekku kirjoitti...

Eipä pysty "VALTAmedia" kusemaan kaikkia nuotioita sammuksiin.

Näille korkeille mediahenkilöille ei varmaan ole isi opettanut, että vastatuuleen kustessa housut kastuu.

Silloin kun minä olin koulussa, niin siellä oli muutama opettaja, joiden mielestä kriittinen lukutaito on erittäin tärkeä asia.
Nykyisin ihanne on ilmeisesti se, että uskoo kaiken mitä lehti kirjoittaa. Eihän MV-lehdenkään lukijat varmaan kaikkea lukemaansa usko?

Anonyymi kirjoitti...

Oiva vastaus herroille media-aatelisille.

Minulle tuli näiden päätoimittelijoiden julkilausumasta mieleen semmoinen kohtaus jostain epookkileffasta, jossa sotapäälliköt keisarin edessä lausuvat yhteen ääneen juhlallisen valan jonka he vahvistavat lyömällä rintojaan nyrkillä, silleen miehekkäästi ja ylväästi. Ja valan lausuttuaan heput poistuvat paikalta johtaakseen joukkonsa vääjäämättömään tuhoon...

Mutta vakavasti, kyllähän tuo "julkilausuma" sai spontaanin naurunpyrskähdyksen aikaiseksi. Se kertoo vain siitä, kuinka totaalisen kujalla nämä "vastuullisen sananvapauden ritarit" oikeastaan ovat. Ei ole ihme, ettei niitä korjausliikkeitä oikein osata tehdä tuolla tosi-median puolella... he eivät näe moisille edes mitään tarvetta!

Niin, ja tuo "uutinen" MV-lehden poliisitutkinnasta osui sekin kohdilleen - olikohan se nyt semmoinen, jota potkupallotermeillä kuvattaisiin "omaksi maaliksi"?

Ei muuta kuin hyvää alkanutta kevättä täältä Tsadilaisen nuotion ääreltä,
T. Riku Raunioilla

Ensio kirjoitti...

Terve Ykä!

Törmäsin tällaiseen uutiseen rapakon takaa:

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/trump-ilmi%c3%b6-usassa-%e2%80%9dtoimittajat-paniikissa%e2%80%9d-%e2%80%93-media-oli-v%c3%a4%c3%a4r%c3%a4ss%c3%a4-ymp%c3%a4ri-maata/ar-BBqeqrh?li=AAaDcIL&ocid=iehp

En suhtaudu tuohon Trumpiin minään messiaana, mutta onhan se ollut nautinto seurata Yhdysvaltain valtamedian kiukuttelua Trumpin menestyksen johdosta. Toivon kutenkin ettei äijä paljastu hirveäksi pettymykseksi äänestäjilleen.

Tuon jutussa mainitun Chris Wallacen kommentti on ilahduttavaa luettavaa. Miehen työskentelyä seurattuani olen todennut hänen olevan melko tolkullinen ja itsekritiikkiin kykenevä. Mitään suurta heräämistä mediakentässä en kuitenkaan odota.

vinbju kirjoitti...

Muinaissuomalaiset sytyttivät vainovalkeita varoittamaan maahan hyökänneistä vainolaisista. Kai nämä meidänkin pienet kynsitulet yhdessä kuumottavat tämän päivän vainolaisia ja heidän peesaajiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo, kyllähän ne päätoimittajat ovat ihan oikeassa siinä, että vaikkapa MV-lehden toiminassa hyvän maun rajat on aikoja sitten ylitetty. Ihan päteviä makutuomareita siis. Tosin valtamediakaan ei usein ole niin kovin tarkka hyvästä mausta; viittaan tässä esimerkiksi iltapäivälehtien vilauttelu- ja alapääjuttuihiin, jotka ovat standardikamaa. Tosin MV-lehden makustandardi taitaa olla parin kolmen pykälän verran iltapäivälehtien standardia alempana.

Oleellista tässä kuitenkin on, että syytökset valtamediaa vastaan esitetäään vain yleisellä tasolla: valtamedia valehtee. Uskottavampaa olisi, jos valtamedia toisi julkisuuteen laajoja luetteloita vastamedian valheista. Tätä valtamedia ei kuitenkaan tee. Sen sijaan vastamedia tuo jatkuvasti esiin tapauksia, joita se väittää valtamedian valehteluksi. Eivät nämä aina ole mitään ihmeellisyyksiä, ja ne voitaisiin hyvällä tahdolla tulkita vahingoiksikin. Kuitenkaan valtamedia ei ole kovin innokas uutisiaan korjaamaan. Tästä löytyy viime päiviltä esimerkki, jonka MV-lehti on tuonut esille.

Vääriä mielikuvia voidaan myös saada aikaan ilman suoranaista valehtelua. Vähän aikaa sitten oli (muistaakseni) Iltalehden nettisivulla otsikko, jossa kerrottin kansanedustajien laiminyöneen velvollisuutensa tehdä ilmoitus joistakin omistuksistaan. Tätä oli somistettu kansanedustaja Hakkaraisen kuvalla. Jos vain vilkaisi tätä, sai tietenkin vaikutelman, että Hakkarainen on tähän syyllistynyt. Jos klikkasi sivua, avautui juttu, josssa kerrottiin, ketkä olivat laimiinlyöneet velvollisuutensa. Kyllä jutussa Hakkaraisestakin puhuttiin, mutta ei sanottu, että hän olisi laiminlyöjä. Ei tosin kerrottu päinvastaistakaan. Jutun luettuani tulin siihen tulokseen että Hakkarainen oli toiminut asiassa oikein, ja hänet oli otettu mukaan vain mustamaalaustarkoituksessa.

Toinen profesori

Castor kirjoitti...

Perinteinen media on aivan hukassa! Ensin se oli niin naimisissa Paasikiven-Kekkosen ulkopoliittisen linjan kanssa, että kumpikaan mainituista herroista ei ollut kyennyt arvaamaan moisen uskonkilvoittelun laajuutta. Sitten kaikki kulminoitui Tsernobyliin. Valtiovallalta tuli suora käsky siitä, miten asia piti esittää, eli vaieta kunnes Ruotsi reagoi. Neuvostoliitto kaatui, media oli hukassa, mutta pelastus löytyi läheltä: EU! Erkon puhelinsoiton jälkeen nuo saatanan lampaat juoksivat kaikki laittamaan etusivulleen EU-myönteisen kokosivun ilmoituksen kansanäänestyksen ohjailemiseksi. Kaikki salattiin, muun muassa se, että pelkällä liittymisellä EU:iin samalla liityttiin myös rahaunioniin. Poliitikot eivät osaa lukea, eivät ymmärrä lukemaansa sopimustekstiä, ja media myötäjuoksijana salaa typerääkin typerämmät tekoset. Seuraavaksi tuli sitten tämä sanoinkuvaamaton maahanmuuton ylistys ja sen kaiken rikastuttava vaikutus. Ilman kysymyksiä, ilman kritiikkiä, ilman soraääniä.

Olen kohta elänyt 60 vuotta. Koko minun elinaikanani suomalainen media ei ole ollut luotettava tai kirjoittanut asioista suoraan. Se ei ole koskaan ollut suomalaisen puolustaja. Se ei ole koskaan kantanut lippua demokratian ja sananvapauden puolesta, vaan on esiintynyt niiden "eurooppalaisten arvojen" puolesta puhujana, jossa korkeimpina päämäärinä ja saavutuksina ovat olleet epädemokraattiset EU-komissaarit, kansojen tahdon syrjäyttäminen, kansallisvaltio-ajatuksen kammoksuminen ja toiseuden ylistys lisättynä liittovaltio-ajatuksella.

Jos vaihtoehtomedialle ei ole ollut tilausta näissä oloissa, niin milloin sitten?

Anonyymi kirjoitti...

Olen eri keskusteluissa koettanut kysellä kuka määrittelee rasistisen puheen, ja mitä se mahdollisesti kattaa. Vastausta en ole saaanut Reijo Ruokanen selitti päätomittajan vastaavan lehden linjasta, aina oikeuteen asti. Mutta kai yleinen sensurointi vaatisi jopa lainsäännöllisiä toimia käsittääkseni.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=fyIjoXv6Y-0

https://www.youtube.com/watch?v=7HXW3gRpnFk

Fire is burning high and the hope is here

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyt kommentti Ykän edelliseen postaukseen liittyen: Kevät on saapunut Tsadiin!
Stockan edustalta bongattu kymmenen iloista romania työtään tekemässä. Vajaan sadan metrin matkalta löytyi musikantteja, lehtien myyjiä, makoilijoita ja sekä kepin kanssa kulkeva ”vammainen” - ja heti kulman takaa sen identtinen broidi! (Akateemisen kulman takaa löytyi vielä kolmaskin keppikönkkääjä, mutta saattoi olla jompi kumpi aiemmin kohdatuista raukkaparoista…)
Rankempaa rikastusta saa kuitenkin vielä odotella tovin, luulen ma.
T. Riku Raunioilla

Euvostotaivas kirjoitti...

Eipä tuohon ole juuri lisäämistä. Heti eilen sai taas aamusta havaita, kuinka dogmeillaan paalutetut päätoimittajat tekivät itsestään tolloja. Kaikki tämä juuri samaan aikaan, jolloin Eurooppa on vakaasti kiiruhtamassa kohti suurinta katastrofiaan sitten sotien. Kehtaavat vielä nimittää toimintaansa journalistiikaksi syyllistyessään kerran toisensa jälkeen käsittämättömään yksisilmäisyyteen ja propagandaan.

Jos sosiaalinen media on ottanut hoitaakseen valtamedian edustajien alkuperäisen tehtävän, toki se toimittelijoita ahdistaa. Päätoimittajien ulostulo vain osoittaa, ettei syitä kyetä näkemään. Blogistin sanoin onneksi "lehti saadaan jollain tavalla hiljennettyä, niin viikon päästä on on kasassa vastaava samanlainen viritelmä. Sillä idea on jo keksitty. Lehden voit hiljentää, miehen voit vangita ja tarvittaessa vaikka ampua, mutta ideaa et voi ampua". Perinteisellä printtipuolella eräässäkin kaupungissa on jo useampi ilmaisjakelulehti päätynyt valtakonsernin omistukseen niin, että sama osa suurempaa ketjua oleva taho välittää kaiken paperi-informaation.

Juuri tuota keskittynyttä mielipiteen ohjaamista vastaan some potkii. Sehän tässä päätoimittajien vollotuksessa toki on sen kuuluisan villakoiran ydin. Ei ole enää kapinallisia paikallislehtiä, mutta somessa kyllä vallattomat jutut leviävät.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tähän juuri ole lisäämistä. Kaiken kuvailemasi lisäksi itseäni on alkanut ärsyttää mediassa maahanmuuttajien hyväksymiseen tähtäävä pakkosyöttö jopa mainoksissa. Mm. Felix-ketsuppi -mainoksessa pikimusta tyttö puhuu itsestään suomalaisena ja käyttää myös sanontaa "me suomalaiset". Jos minä jossakin kertoisin, että me somalialaiset olemme sellaisia ja sellaisia, niin kuulijat ja varsinkin katsojat kuolisivat nauruun. Tätä eivät varmaan kyseisen mainoksen tehneet edes ymmärtäisi. Muutenkin tuntuu suvaitsevaisto ja media olevan, paitsi tosiasioita ymmärtämätöntä niin myös huumorintajutonta. Mutta sinun kanssasi, Yrjöperskeles, istuisin mielelläni leirinuotiolla ja pitkään! Vaikka tässä vitsit alkaa käydä vähiin, niin Uuno Turhapuron kanssa voi olla samaa mieltä. Huumorin kukka on maaliman kaanehin kukka.

Rouva Ano

Ps. Ruotsalaisetkin olivat ottaneet pikimustan tytön kohottamaan omaa egoaan, mutta huonostihan siinä sitten kävi. Nyt sitten huuli pyöreänä ihmettelevät omaa sinisilmäisyyttään. Jostakin syystä minä en ihmettele yhtään...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos nuotiotulen ylläpitäjälle lisäaatoksia kirvoittaneesta kirjallisesta ajatelmasta. Tuon saman ajatuspolun viereen syntyy oma pikku polkunsa, mikäli miettii, että medialla on paljon valtaa liittyen ihmisten ajattelukäyttäytymiseen, itsensä- tai jopa mielipiteensä ilmaisuun ja etenkin sen tukahduttamiseen.

Meidän mediamme (veromedia) hämmästelee paikoin itänaapurimme pienelle suurelle miehelle keskittynyttä mediavaltaa, huomaamatta kuinka sama toimii omassa pienessä valtakunnassamme tismalleen samoin: Joko olet meidän veromediamme kanssamme julkisesti samaa mieltä tai sitten et ole mikään, etkä kukaan. Paitsi ehkä Natsi.

Sen takia pohdin nuotiotulen virtuaalilämmössä, että miksi muutama toisiinsa ja etenkin itseensä käpertynyt lehdyskä alapäätoimittajineen, ynnä veromedia, saavat käyttää itsestään nimitystä valtamedia? Valta, valta, valta. Alainen, alamainen, orja. Lienee aika kertoa isoilla kirjaimilla medialle, että suuri ja jumalallista nimeä kantava valtamedia on sittenkin vain media, sillä valta valui jo aikaa sitten lahkeen suusta huussin taakse.

Valtamedian nimeksi voisi lanseerata veromedian, kansanryöstömedian, kupparimedian tms. ja sen Helsingin arvokasta nimeä kantavan kalapaperikääröjulkaisun nimeksi vaikkapa Persearskan töherrykset, Helsinkiinkin tarvittaisiin sanomat, Saamattoman saa sanomatalottakin. Lisää ja osuvampia nimiä voikin sitten kehitellä vihanuotioringissä tuota päävalta-ajattelija Yrjön vihalientä nauttien.

Valtakevättä täältä valtatietokoneen valtanäppäimistön takaa valta(vasti) toivottaen

Vihaliemikuutio. ;)

Strix Senex kirjoitti...

Kukapas se kissan hännän nostaa, jollei kissa itse. Tässä tapauksessa tuo päätoimittajien kollektiivinen hännännosto kyllä on omiaan synnyttämään jonkinasteista myötähäpeää ja huomattavasti pahemmanasteista huolestuneisuutta journalismimme tulevaisuudesta.

Yhdessä asiassa nämä päätoimittajat kyllä ovat oikeassa. Me tarvitsemme eettisesti kestävin perustein toimivaa, luotettavaa sananvapauden ja demokratian puolesta toimivaa mediaa, joka ei vääristele tietoja eikä hämärrä uutisten sisältöjä.

Valitettavasti nämä hurskaasti omaa kilpeään kiillottavat päätoimittajat eivät ole juurikaan kunnostautuneet tällä saralla. Heidän jäljiltään löytyy viljalti esimerkkejä henkilöön kohdistuvista parjauskampanjoista (hihamerkkikohu sekä Halla-ahoon ja Hakkaraiseen kohdistuvat kampanjat, vain pari mainitakseni) uutisten vääristelystä, hämärtämisestä ja tiedon peittelystä. Eikä vastuun kanto uutisten oikeellisuudesta ja virheiden korjaamisesta ole lähelläkään sitä tasoa, kuin päätoimittajat antavat hurskaasti ymmärtää. Pikemminkin päinvastoin. Kun ideologia astuu peliin, virheen oikaiseminen osoittautuu käytännössä mahdottomaksi.

Aivan oman kappaleensa ansaitsee näille päätoimittajille ja heidän medioilleen ominainen hurskastelu, josta tämäkin ulostulo on hyvä esimerkki. He julistavat juhlallisesti puolustavansa sananvapautta kirjoituksella, jolla tosiasiallisesti ajetaan sananvapauden kaventamista. Eikä suinkaan ensimmäistä kertaa. Se, mitä he toisasiallisesti tarkoittavat sananvapaudella, on itse asiassa vain lehdistön vapautta ja sitäkin vain heidän edustamansa lehdistön osan osalta. Heidän sananvapautensa muistuttaa huolestuttavassa määrin Orwellin ison Veljen sananvapautta. Tietynlaiseen totalitaariseen ajattelumalliin viittaa sekin, että allekirjoittajaksi on värvätty (painostettu?) myös sellaisten lehtien päätoimittajia, joita nämä henkien taistot eivät ole millään lailla sivunneet. Esimerkkinä vaikkapa omalla alallaan puhdasta asiajournalismia harjoittava Maaseudun Tulevaisuus.

Jotenkin näistä päätoimittajista tulevat mieleen ne Napoleonin ajan jälkeen valtaan palautetut Bourbonit, joista sanottiin, että he eivät olleet mitään unohtaneet eivätkä mitään oppineet. Niinpä he yrittivät jatkaa Ranskan suureen vallankumoukseen johtanutta politiikkaa ja pianhan se johtikin uuteen vallankumoukseen. Ja vähän vastaava kuvio tässäkin toistuu. Valtamedia itkee, kun lukijat katoavat ja mainostajat seuraavat heitä. Mutta mitään merkkejä siitä itsekritiikistä, jota tarvittaisiin tämän kehityksen syiden tunnistamiseen, virheiden korjaamiseen ja kehityksen kääntämiseen, ei ole. Niinpä alamäki jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus:

Taisin taas olla unenpöpperössä, kun kirjoitin:

Oleellista tässä kuitenkin on, että syytökset valtamediaa vastaan esitetäään vain yleisellä tasolla: valtamedia valehtee. Uskottavampaa olisi, jos valtamedia toisi julkisuuteen laajoja luetteloita vastamedian valheista.

Piti tietenkin kirjoittaa:

Oleellista tässä kuitenkin on, että syytökset vastamediaa vastaan esitetäään vain yleisellä tasolla: vastamedia valehtee. Uskottavampaa olisi, jos valtamedia toisi julkisuuteen laajoja luetteloita vastamedian valheista.

Suhkuksi meni koko kirjoitus, kuten K. Päätalo sanoisi...

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Ajatuksia herättävä kirjoitus taas kerran. Kiitokset siitä.

Aika mielenkiintoiseen tilaan tässä on päädytty. Omalla kohdallani jäljelle on jäänyt vain uutisapatia ja kyynisyys kaikkia virallisia julkaisuja kohtaan. "Oikean" lehdistön artikkeleita lukee aika lailla samaan sävyyn kuin blogeja tai mielipidekirjoituksiakin. Ei sinänsä että mielipiteissä mitään pahaa olisi, mielipiteiden takiahan minä blogeja ja mielipidekirjoituksia luen. Ongelmana on se, että kun tahdon mielipiteistä vapaata, objektiivista ja hyvin taustoitettua materiaalia, on sekin yleensä korvattu artikkeliksi naamioidulla mielipidekirjoituksella.

Hassuintahan tässä on se, että noin yleensä verkkojulkaisut joiden kanssa valtamedia käy loputonta taisteluaan eivät varsinaisen journalismin tunnusmerkkejä täytä, eikä niistä näin ollen pitäisi asiantuntevalle journalismille olla haastajaksi. Tuo nuotion ääressä jupiseminen oli hyvä esimerkki siitä, millaiseksi lukemani blogit miellän. Ne ovat pääosin sellaista purinaa ja jupinaa, joissa vastuu on lukijalla. Kirjoittaja ei yleensä pyri olemaan minkäänlainen auktoriteetti, vaan sellainen perus toukohousu, joka jakaa ajatuksiaan kiinnostuksensa kohteesta aika tasaväkisessä hengessä. Siinä sitten lukiessa välillä nyökätään, tosinaan rypistellään otsaa ja lopuksi annetaan palautetta puolesta tai vastaan ja mahdollisesti saadaan vielä palautteen palautetta.

Jotenkin mystisesti valtamedia vaan on omilla toimillaan onnistunut luomaan vastamediasta itselleen aivan oikean uhan ja kilpailijan. Terveessä mediakentässä satunnainen ajatuksiaan purkava bloggari tai MV-lehden kaltainen epämääräinen julkaisu ei voisi kilpailla uskottavuudesta ja näkyvyydestä täysin toisessa resurssiluokassa olevan vakiintuneen median kanssa. Eihän näiden pitäisi edes olla samoilla apajilla, mutta rakkaassa Suomessamme se on hämmästyttävä tosiasia.

Tämähän on piru vie verrattavissa siihen jos joutuisi vakavissaan miettimään, että menenkö hammaslääkäriin vai käskenkö Pertsan pistää Makitan lämpenemään, kun jäljessä ei ole merkittävää eroa hammaslääkärin hyväksi ja Pertsa ei ota maksuakaan, kun poraa ihan vaan harrastusmielessä ja huvikseen.

Päätoimittajien kollektiivinen kurnutus kielii hädästä, mutta silti kieltäydytään kategorisesti näkemästä tilanteeseen johtanutta ongelmaa. Ei tässä tilanteessa pitäisi valtakunnallisesti uutisoida kammottavan vastamedian noususta, vaan järkyttyä omasta sukelluksesta tasolle, jossa sen täytyy kilpailla yleisön sieluista virtuaalisen Esson baarin kulmapöydän kanssa.

Snowcamo kirjoitti...

Haluaisin vielä kiinnittää erityistä huomiota kannanotossa käytettyyn sanaan valemedia!

Eipä ole montaa kuukautta siitä, kun päivittäin Saksasta nähtiin kuvia Pegida-marsseista, joissa jättilakanoissa luki isolla Lügenpresse ja Lügenmedia. Ensimmäisellä sanallahan on pitkä ja ei-niin-kunniakas historia, mutta yhtä kaikki sen merkitys on erittäin vakiintunut.

Juuri nyt suomalainen valtamedia yrittää kaapata tämän sille kiusallisen terävän sanan omakseen ja kääntää sen merkityksen päinvastaiseksi. Mielenkiintoinen lisäyhtymäkohta äärioikeistolaiseen kansallissosialismiin. Ilmaston lämpeneminen on valitettavan hyvin onnistuttu vaihtamaan ilmastonmuutokseksi, joten kyllä tämäkin heiltä onnistuu, jos Tolkun Ihmiset eivät pistä kampoihin.

Hemuli kirjoitti...

Päätoimittajien manifestissä on periaatteessa totuuden siemen. Valtamedia voisi (tarkemmin olisi voinut) tuhota vastamedian omilla aseillaan - tutkivalla laatu journalismilla.

Mitä valtamedia on tehnyt? Esimerkiksi yle lopetti ajankohtaisen kakkosen (tosin sen tutkivaa puolta oli rajoitettu jo pitkään). Maikkari lopetti 45 minuuttia. MOT on pakotettu tutkimaan lähinnä ilmasto asioita. Tutkivien ja kriittisten toimittajien rahoitusta on pienennetty. Lehdistön "jutut" ovat kahden palstan mittaisia! Missä on analyysit?

Paljon asioista kertoo, että päätoimittajien mielestä paskamedia kuitenkin kerää merkittävän määrän lukijoita. MVlehdellä on enemmän lukijoita kuin aamulehdellä, eikä MVlehti kirjoita urheilusta yhtään mitään!
Missä siis vika jos MVlehden paskat jutut kerää enemmän lukijoita kuin maakunta lehdet?

Hemuli kirjoitti...

Niin ja se linkki mvlehden ja Aamulehden lukijamääriin:

https://www.similarweb.com/website/mvlehti.net?competitors=aamulehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

http://www.raahenseutu.fi/uutiset/1195020500076/artikkeli/kulttuurit+tormasivat+alusasuliikkeessa+siina+mentiin+epamukavuusalueelle+.html?sm=b0ce9e684dae1d9f639d4b2cef12abb70068364b895519b5bee4a5f46ebd757e80860363c77ea75908b7e738e25ba84857f643ea26864ab8ee9f52b3d9d38a94

Itkeäkö vaiko nauraa?

Jahka näitä tulee sen + 100 000 (sisäministeriön arvio ja varauma) lisää tänä vuonna niin on niissä vielä pitelemistä.

Valtamedia (hah!) sönköttää päivittäin kuinka Venäjä ja Syyrian Al-Assad hybridisotivat länttä vastaan pakolaisten-siirtolaisten-valloittajien avulla vaikka pääosa Suomeenkin saapuneista on muita kuin syyrialaisia ja saapunut tänne muualta kuin Venäjän kautta.

Täällä sitä kyrvistellään (seuraava aste kärvistelystä) oman kynsitulen loimussa ja jaetaan väärää tietoa tahi mielipidettä väärähenkisten arsenistien kanssa. Parodiahorisontti on paukkunut jo aikaa sitten ja surullisinta on ettei päätoimittajisto tunnu käsittävän jatkavansa Völkische Beobachterin ja Pravdan linjoilla; Oppositio murretaan ja kulisseja pidetään yllä kiihdyttämällä valehtelua...

-Tvälups-

Jk Normaalisti kevät on vuoden parasta, toivon aikaa, mutta tulevaan kevääseen ja etenkin kesään suhtaudun pelonsekaisin tuntein.

vieras kirjoitti...

Paskanjauhanta jatkuu vaikka se on huono bisnes, joten mediat huonontavat kannattavuuttaan joka on jo nyt vapaassa pudotuksessa.

Mitä jos Ykä kutsuisi Anteron ja äänimiehet tekemään jutun median tuoreista edesottamuksista? Ei ole Anteroa ja äänimiehiä näkyny vähään aikaan. Missä he ovat, hiihtolomalla?

Reijo Tossavainen on usein kirjoittaneet median alennustilasta. Arto Luukkaselta on myös ilmestynty medioita käsitteleviä juttuja: Tässä tuoreimmat jutut:

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212904-perinteisen-valemedian-paatoimittajat-valehtelivat

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212814-valhemedia-ja-valtamedian-viimeinen-taisto

t-petsku kirjoitti...

Kiitos vihaisesta ja vastaisesta mediamaisesta nuotiotulitilityksestä :) Tuli mieleen Guy Debord'n (h)ajatelmat Spektaakkelin yhteiskunnasta. Hyvin voimakkaasti... ja se ei ole huono juttu laisinkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Ekulle, Rikulle Raunioilla, Ensiolle, Vinbjulle, Toiselle Professorille, Castorille, Ano1:lle, Ano2:lle, Euvostotaivaalle, Rouva Anolle, Vihaliemikuutiolle, Strix Senexille, Ano3:lle, Snowcamolle, Hemulille, Taisteluvälineupseerille, Vieraalle ja t-petskulle & kiitos kommenteistanne. Tuota päätoimittajien avautumista voisi verrata siihen tyypilliseen käytökseen että pannaan simmut kiinni, kädet korville, huudetaan wääwääwäätä ja toivotaan, että sillä tavoin mörkö katoaisi. Eikä ymmärretä, että juuri sillä tavoin mörkö kasvaa.

Soomepoisin käyttämiä varakeinoja kannattaa harkita, sillä epäilemättä myös tämä blogirintama on jossain vaiheessa tähtäimessä.

Rikun kertoma Tsadin kevät on toden teolla alkamassa, itse asiassa se alkoi jo viime kuun puolella, mutta poliisi otti asiakseen ilmoittaa siitä vasta nyt:

http://hommaforum.org/index.php/topic,111471.msg2209916.html#msg2209916

Toinen professori huomautti hyvin, että MV-lehti on toistuvasti löytänyt valtamedian valheelliset uutisoinnit. MV-lehden valheellisuudesta taas puhutaan enempi yleisellä tasolla ja annetaan ymmärtää, että siellä ei mitään muuta olekaan kuin valheita. MV-lehti on kaukana täydellisestä, mutta valtamedian edustajat eivät ymmärrä, että lukija kyllä osaa suodattaa ja arvioida saamaansa tietoa. Ehkä valtamedia kuvittelee, että sen lukijat puolestaan nielevät täysin purematta kaiken, mitä sille tarjotaan. Se ehkä osittain selittää tuon joukkorääkymisen.

Castor totesi, että ” jos vaihtoehtomedialle ei ole ollut tilausta näissä oloissa, niin milloin sitten?” ja on siinä oikeassa. Varmaan sellainen olisi syntynyt jo suomettumisen mustina vuosina, mutta teknistä mahdollisuutta ei ollut.

Ruova Ano huomautti osuvasti median ”laajennettua käsitystä” suomalaisuudesta ja tämähän on ollut menettelytapa niin pitkään kuin minä olen tätä blogiani pitänyt. Täysin tavallisiin, ei monikulttuurisuuteen liittyviin uutisiin on jatkuvasti ympätty joku Fatima kommentoimaan tavallisia asioita tavallisena prototyypisuomalaisena.

Myös Vihaliemikuutio tuumi kohdalleen, sillä valtamedia mieltää olevansa nimenomaan Valtaa Käyttävä Media, ja kun se asema kyseenalaistetaan, niin henkinen pipihän siitä tulee. Ja se, mitä Snowcamo muistutti termistä valemedia, on tietysti tyypillistä propagandasotaa. Omitaan vastapuolen kehittämä termi ja aletaan käyttää sitä omiin tarkoituksiin. Vieras puolestaan kyseli Anteroa, Hösseä ja Perttaa. Kyllä hekin vielä ilmestyvät kehiin. Minä vaan tartteen siihen sen omanlaisensa inspiraation.

Kaiken kaikkiaan kaikki kommentit olivat erittäin osuvia, mutta niitä ehti tulla niin paljon, ja niissä oli aika paljon samantyyppistä asiaa, joten kaikkiin erikseen vastaaminen olisi vienyt varmaankin koko illan. Suonette tämän anteeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja lämpimin tervehdys Bahrainiin ja Sri Lankaan, josta ilmestyivät uusimmat liput tuonne lippulaskuriin. Niin kuin lippujen määrästä näkee, suomalaisia löytyy kaikkialta maailmalta.

Castor kirjoitti...

Kun kaiken pahan alku ja juuri tässä siirtolaisvimmassa ovat olleet nuo ikuisesti kirotut ja vedotut ihmisoikeussopimukset, niin englantia kunnolla osaavien kannattaa katsoa alkuperäisen sopimuksen englanninkielinen versio, siis se jonka pohjana väärin käännetyt muut versiot ovat. Minun englannillani alkulauseessa ja 1 artiklassa olevat "equal dignity" - sanat eivät millään käänny "tasavertaisina arvoltaan" merkityksessä "kaikilla on sama (ihmis)arvo", jota on höpötetty. Oikeammin kaiketi on kysymys "arvokkuudesta" tai "jokaisen ansaitsemasta samanlaisesta arvonannosta/kunniasta ihmisenä". Käännöksessä on käytetty oikotietä, ja lopputulos on valitettava.

Castor kirjoitti...

Ykä, käytän VPN:ää jotta pääsen lukemaan muutakin kuin kiinalaisia sivustoja. Sen vuoksi saatan olla milloin missäkin päin maailmaa. En kuitenkaan muistaakseni Sri Lankassa tai Bahrinissa, mutta Australiassa tai Brasiliassa olen tämän tämä;))

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän Iltalehti kertoo otsikossa jopa 15 henkilön nuorisoporukasta, joka pahoinpiteli ja ryösteli ohikulkijoita 19.-20.2. Kontulassa. Itse tekstissä kerrotaan kuitenkin, että mukana saattoi olla 30 nuorta, suomalaisia ja maahanmuuttotaustaisia. Eniten tässä jutussa nyt kuitenkin ihmetyttää se, että tuosta mainitusta yöstä on kohta kaksi viikkoa. Voiko mitenkään olla mahdollista, ettei media ole ollut siitä aikaisemmin tietoinen? Ei voi, mutta tulipahan taas todistetuksi valtamedian "journalismin" taso ja heidän agendaansa kuuluva peittely; naurettavaa, että kirjoitellaan julkilausumia kun olisi peiliinkatsomisen paikka.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Yksi aihe, jossa valtamedia on valehdellut on ravitsemussuositukset. Aina annetaan oikeilta "asiantuntijoilta" OIKEAA tietoa tyrmäten mm. vhh vaarallisena. Toinen on uutisointi EU ja rahapolitiikassa, kuinka meidän on pakko tinkiä hyvinvoinnista. Kolmas on uutisointi kannabiksesta (ml. muutkin nautintoaineet kuten nyt sähkötupakka). Positiivisia uutisia ja tutkimuksia ei huomioida eikä missään nimessä julkaista. Vanhojakin tutkimuksia ja mielipiteitä julkaistaan ainoana totuutena ja taas pyydetään "asiantuntija" antamaan lausunto. Tämä on läntistä sensuuria, kun vähätellään ei mieleisiä totuuksia ja halveksutaan vääriä mielipiteitä. Oikeita mielipiteitä taas korostetaan. Voi vaan kuvitella, että hyväuskoisimpiin nuo uppoaa, kuin kuuma veitsi voihin. Suurella osalla ei ole aikaa saati mielenkiintoa kritiikistä puhumattakaan kyseenalaistaa kaikkea lukemaansa. Sitten kun selailee uutisten otsikot nopeaan läpi ja toistaa tätä rutiinia vuosikymmeniä, niin lopulta niistä tulee totta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Rouva Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor:

Viesti 1: Näihin sopimuksiinhan vedotaan aina, vaikkei niitä välttämättä oltaisi edes luettu ja tarpeen tullen niitä keksitään omassa päässä lisää. Mikään sopimus ei kuitenkaan velvoita valtiota romuttamaan talouttaan ja saattamaan kansalaisiaa vaaraan sen vuoksi, että egoaan ruokkivilla humanisteilla olisi hyvä ja suvaitsevainen mieli. Minähän muuten kehittelin pari vuotta sitten nuo tarvittavat sopimukset ja nehän löytyvät tuosta linkistä:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/01/huitsinnevadan-paikallisdemokraatti.html

Viesti 2: Joo, tuon minä kyllä unohdin. Minä kun olen noissa tietokoneasioissa hämäläistäkin hitaampi, niin pitäisi saada aikaiseksi se, että alkaisi itsekin käyttämään sitä Tor-verkkoa.

Rouva Ano: Voi hyvinkin olla, että media ei ole ollut tietoinen, sillä tässä on peiliinkatsomisen paikka myös poliisilla. Nythän on tullut enemmänkin näitä esimerkkejä vaikkapa raiskaustapauksista, joihin poliisi toivoo silminnäkijöiden apua. Ja raiskaukset ovat sattuneet pari kuukautta aikaisemmin. Jäljet ovat ehkä hiukka kylmät. Tästä tulee mieleen syksy 2014 ja silloinen väkivalta-aalto Helsingissä, jonka poliisi ensiksi pimitti ja sitten kun se tuli julki, niin pyrki kaikin keinoin selittämään mitättömäksi.

Ano: Minä kun olen sitä sukupolvea, joka pyrittiin kerralla siirtymään voista kevytlevitteeseen ja punaisesta maidosta kurriin, niin tuo on perin tuttua. Mitä taas tulee kannabikseen, niin sen laillistamista en kannata. Siitä on tässä blogissa väännetty kättä jo aikaisemmin, enkä ala sitä nyt tekemään, mutta jos haluat tutustua asiaan, niin se löytyy tuolta:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2012/08/huumeista.html

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas naulan kantaan osuvista huomioistasi. Itsekin tässä taannoin kommentoin,että irtisanoin Ilkka lehteni tilauksen. Pääkirjoitukset eivät juuri vihreän langan mökellyksestä eroa,mutta akka s**tana meni ja tilasi samaisen läpyskän uudestaan. Ei mediavalta opi mitään niin kauan kuin näitä kilttejä hallintoalamaisia riittää. No, kallista takansytykettä tulee taas. Hyvää kevättä Ykälle ja lukijoille toivottaa Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajat ovat julkisuuden henkilöitä. He käsittelevät teksteissään ja kuvissaan suurta yleistä merkitystä omaavia asioita. Niinpä heidän yksityisyyden suojansa on yhtä heikko kuin vaikka ammattipoliitikoilla, julkisuushakuisilla ammattiurheilijoilla, poptähdillä, tosi-tv julkkiksilla...

Tätä asiaa ei ole koskaan aikaisemmin koeponnistettu, sillä toimittajat jättävät toiset toimittajat rauhaan. Alkoholiongelma? Älä Tuomas välitä, ei me kerrota kellekään! Iskikö kuuhulluus taas? Jätä Matti kamera pois kädestä ja ota tujummat pillerit. Huolestuttaako menneisyys? Ole Jessica ihan rauhassa, ei me kerrota kellekään....

Oikeastihan toimittajien parissa on douppaamista ja douppaushistoriaa vähintään siinä määrin kuin kilpaurheilussakin - tosin vähän erilaisilla aineilla. Ja alkoholismihan on toimittajilla suoranainen ammattitauti - ollut jo kymmeniä vuosia. Mielenterveysongelmia toimittajilla esiintyy ihan siinä kuin muillakin, paitsi että toimituksissa sitä ei huomaa niin helposti. Pakkomielteiset, narsistiset draamakuningattaret, maanis-depressiiviset ja psykoottiset menevät uutis-, ajankohtais- ja viihdetyössä läpi eksentrisinä persoonallisuuksina. Muualla edessä olisi lataamoreissu - joko moottorisahajonglöörilähetteellä tai ilman.

Anonyymi kirjoitti...

Toi autokorjaamoesimerkki on hyvä.

Viha-asiakkuus on osittain totta. Moni lukee Pravdaa, tulee joka aamu vihaiseksi ja jatkaa viha-asiakkaana vihalukemista kunnes hoksaa irtisanoa pravduuden ja tilaa Maaseudun Tulevaisuuden tai siirtyy lukemaan uutiset netistä.

Jos toimittaja ei kestä kriittistä palautetta, niin hän on väärällä alalla.

Ei valtamedia kuvittele olevansa viranomainen. Se tietää olevansa viranomainen. Eikä sitä koske vallan kolmijako-oppi. Se voi ajaa hiihtäjän itsemurhaan, hyväksikäyttää lihavan tyrkyn mielenterveysongelmia aina uusiin tissi-ihra-huulipuna -juttuihinsa, valehdella arvokonservatiivisilta poliitikoilta uran poikki... Päättää poliitikkojen tulevista päätöksistä... Valtamedia käyttää lähes kaikkea sitä valtaa, mitä viranomaisetkin - paitsi ilman virkavastuuta.

Ainoa olemassa oleva vastalääke tuohon se, että kun toimittajatkin ovat julkisuuden henkilöitä, niin heistäkin voi tehdä juttuja täsmälleen samoin kriteerein kuin he tekevät muista.

Omasta mielestäni MV-lehti on sen tason sontaa, että maailma paranisi sen hävitessä. Mutta jos mikään muu laajalevikkinen media ei julkaise suvaitsevaistolle harmillisia uutisia, valvo journalisteja tai tuo julki humanitääristä perseilyä, niin sille on paikka. Valtamedia voi lopettaa MV-lehden hetkessä. Riittää, että se alkaa uutisoida ja lopettaa aikuisten ihmisten kansalaiskasvattamisen. Silloin MV kuolee lukijoiden puutteeseen.

Siitä huolimatta toi Jessica-keissi on mielenkiintoinen. Jos MV saa syytteen siitä, että se on julkaissut yksityiselämää loukkaavalla tavalla toimittajan - eli yhteiskunnallisen vaikuttajan ja julkisuuden henkilön - huumesekoiluja, ja -rikoksia koskevia uutisia, niin samalla pitää pamauttaa syyte Mika Myllylää, Matti Nykästä, Tuksu Tukiaista, Teuvo Hakkaraista, lukuisia rock-tähtiä jne. negatiivisesti jonkinlaisesta douppaamisesta uutisoineita toimittajia vastaan. Siitä tuleekin sitten mielenkiintoinen tsunami.

Ja tossa syytepuolessa on sitten vielä sekin ongelma, että nettirikoshan on tapahtunut siellä, missä palvelin on, eikä siellä missä juttu luetaan. Eli jos MV-lehden palvelimet ovat jossain muualla kuin Suomessa, niin edessä voi olla hyvin kansainvälinen sananvapaustesti.

Henkilökohtaisesti toivon, että löytyy joku sekä laillinen että moraalisesti kestävä tapa suitsia Kreml-henkistä character assasination -touhua, jota MV -lehti kohdistaa niihin toimittajiin, jotka penkovat vähänkin Moskovasta mobilisoituja info-operaatioita. On vain hyvin vaikea keksiä että mikä ja millainen se voisi olla. Ehkä se, että valtamedia kokeilisi journalismiin siirtymistä niin että putrollit menettäisivät yleisönsä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Sepi: Kiitos sinullekin. Ja niin kuin olen ennenkin todennut, niin valtamedian yksi suurimmista liittolaisista on aamukahvi, sillä ihmiset haluavat kahvipöytäänsä jotain, joka rapisee. Valtaunta kaipaisi oikeaa sanomalehteä. Siks toiseks ei nää nykyiset sanomalehdet edes ole kovin hyvää takansytykettä. Ne on käsitelty jotenkin toisella tavalla kuin aikaisemminkin ja ne palavat huonosti.

Ano1 & Ano2: Litkivä journalismihan on ollut käsite jo iät ynnä ajat. Mitä tulee toimittajien huumeitten käyttöön, niin siitä minä en tiedä, enkä näin ollen voi kommentoida. Tiedän, että tarkoitat tapaus Jessika Aroa. Asia ei ole tässä tapauksessa ihan niin yksioikoinen. Niin kuin varmaan ymmärrät, niin minä olen työssäni hyvin syvälle perehtynyt aiheeseen huumeet ja narkomaanit. Siitä suosta on muutama ihminen noussut ylöskin, ja annan heille mielelläni mahdollisuuden yrittää elämässään. On todettava, että ei heitä paljoa ole, eli jos sille tielle lähtee, niin ennenaikainen hauta yleensä odottaa. Jos kyseinen Aro on päässyt irti huumeista, niin en näe aiheenani hyökätä häntä vastaan aikaisemman huumeitten käytön vuoksi. Sen sijaan hänen toimittajan työtään voi toki ruotia niin ankarasti kuin tarve on.

Mutta tosi on myös se, mitä Ano2 totesi, eli sitä saa, mitä tilaa. Media mieltää olevansa koskematon ja se mieltää ansainneensa koskemattomuuden ja sitähän se ei ole ansainnut. Medialle ei ole ongelma tuhota ihmisten elämää ja tässä case Arossa nähdään, että osataan sitä muuallakin.

MV-lehti on itsessään välttämättömyys. Mielestäni olisi ollut hyvä, jos se oltaisiin tehty toisessa muodossa ja toisilla tavoilla mutta sillä mennään, mitä tarjolla on. Sillä vaihtoehdot valtamedialle ovat vielä niin kovin vähissä. Ruma ja törkeä vastavoima on parempi kuin ei vastavoimaa ollenkaan. Sinänsä voi todeta, että nykyinen valtamedia ei koskaan tule kokeilemaan journalismiin siirtymistä. Se on aivan liian syvällä propagandassa. Jossain vaiheessa se saattaa haukkua minuakin Moskovan mieheksi. Tosin ei ehkä ihan vähällä, sillä silloin se ottaa riskin, että taas tuli lisää lukijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä,
Paranoidina yksilönä, olen pidättäytynyt kommentoimaan omasta ip:stäni.
Tosin nyt on pakko.
https://www.youtube.com/watch?v=tjcHxl8NyrU
https://www.youtube.com/watch?v=sDSud7vAH_0

ns."waltamedian" kiukuttelu hyväntahtoiseen Vittuiluun on koomista. Kun asialla olevat "jätkät" käyvät "intellektuillia diskussia", jätetään vittuilu pois jäävät vain pilkut.

-aNo

ps. Pahoittelen kieliopillisia virheitä.

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä, ja kiitos minunkin puolestani tästä selkärankaisesta analyysista. Viimeisimmälle Anolle huono uutinen: Maaseudun Tulevaisuus oli Kontron eläköitymiseen asti ihan äijä lehti, mutta hänen seuraajakseen Viestilehdet pestasi Mikael Pentikäisen! Sitten onkin saatu nauttia sen sylttytehtaan paskaa; sarjakuviinkin on ängetty pervo Kaksin, ja..kuis muuten, Mamoud. Lukijapalaute on ollut hyytävää, mutta MT on kumminkin alan must-julkaisu, niin tilauksia tuskin massoittain perutaan. Pentikäinen on toki lähdössä lehdestä, mutta vahinkojen korjaaminen kestänee aikansa.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Luin ihan oikeasta painetusta lehdestä tuon (syvästi pöyristyneen) päätoimittajalauman julistuksen ja katsoin myös eilisen aamu-teeveen ohjelman jossa vartin verran YLEn, MTVn ja Kauppalehden edustajat istuivat silmät ymmyrkäisinä hehkuttamassa kymmenillä adjektiiveilla median vastuuta, luotettavuutta ja kaikkea muuta somaa. Hämmästyttävää kylläkin, yksikään ei käyttänyt ilmaisua "puolueeton media", ei edes Atte Jääskeläinen. Onko miehellä sittenkin omatunto? Toinen hämmästyttävä juttu: missä oli valtamedia hesarin edustaja Kaius Niemi?

Mikähän sitten mahtoi olla se ainoa ja polttava syy päätoimittajien julistukseen? Olisi ollut reilua nostaa katti pöydälle ja sanoa, että vain ja ainoastaan maahanmuutto emmekä hyväksy sitä vastustavia medioita emmekä rahvaan somea. Valitsemme JSN-bossiksi myös agendaamme komppaavan tyypin. Kukas se taas olikaan ennen hesarin blogisti Grundströmiä, ai joo, hesarin Uimonen. Jospa sen nimi muutettaisiin HSN:ksi = Helsingin Sanomien Neuvosto.

Juuri nyt tulee YLEn kakkosen turvattomuusilta. Katson tallenteen aamulla hyvin nukutun yön jälkeen. Nasima, Jani ja Ozan jo ylevästi kieltäyivät osallistumasta kun sinne tulee kuulemma joku jonka mielipiteitä eivät voi hyväksyä. Ennakkosensuuria?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys aNo:lle, Achtungille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

aNo: Ole huoletta. Ei sinun IP:si tässä blogissa näy. Tuo Site Meter kyllä näyttää osan siitä, mutta ei loppua. Ja jos rehellisiä ollaan, niin onhan osa minunkin kirjoituksista sellaisia, että kun niistä poistaa vittuilun, niin jäljelle jää vain välimerkit. Tosin voin puolustautua sillä, että en minä sitä aloittanut. Minä vaan vastasin.

Achtung: Kiitos sinullekin. Ja kiitos muuten tiedosta tuosta Maaseudun Tulevaisuudesta. Olen joskus ajoittain leikkinyt ajatuksella, että jos tilaiskin sen, mutta ei toistaiseksi taida tarvita.

Ano: Varmaan yksi polttava syy on se, että ei haluta menettää kasvoja. Ja siksi halutaan hiljentää kritiikki. Onhan se meinaan aika rankka homma sanoa ääneen, että olin väärässä kaksikymmentä vuotta ja kaikki, mitä olen tehnyt on koitunut suomalaisten vahingoksi. Inhimillistä sinänsä. Mahtaisikohan tuo kieltäytyminen muuten johtua siitä, että tarjolla oli kysymyksiä, joihin ei ollut vastauksia. Minä en muutenkaan katsele noita Ylen lähetyksiä, sillä näissä saman tapaisisissa ”keskusteluissa” pohjaideana on se, että siellä on vähintään kolme yhtä vastaan.

Becker kirjoitti...

Kun ensimmäistä kertaa luin nuo päätyhjäntoimittajien parahdukset, niin mulle tuli sellainen voimakas Deja Vu tunne, ihan kuin olisin ennekin kokenut saman. Ja tosiaan! Ruotsissahan poliittiisesti korrekti media ruikuttaa aivan samaa, että heidän ainoaa totuuttaan häiritsee nuo kirotut valehtelevat ja rasistiset nettilehdet.
Mun täytyy kyllä todeta etten olisi uskonut Härmäläisen median vajoavan naapurimaan tasolle, mutta nyt sekin ihme on nähty. Tää itkupotkuraivarikohtaus on kuin puberteetti ikäisen ulinaa, kun paketista löytyi punaisen brankkarin sijasta valkoinen brankkari.
Voiko selvimmin enään tuoda esille, että ovat hävinneet pelin "vaivaiselle" nettilehdelle. En fanita MV:tä ihan joka asiassa, mutta kyllä Ilja on saanut median kiehumaan oikein kunnolla ja häiskä saa olla asiasta ihan ansaitun tyytyväinen.
Ostettiin tuossa kerran mökille juhannuslehdet. Iltiksen ja Iltalehden. Kaksi oikein helvatun paksua aviisia. Plärättyä kummankin läpi totesin vaimolle, että eihän näissä ollut muuta luettavaa kuin sarjakuvat, säätiedoitus ja joku urheilutulos. Kaikki muu oli tyhjänpäiväistä soopaa. Ymmärrän kyllä ,että pyhinä halutaan lukea jotain kevyttä, mutta noiden aviisien osuus kansan sivistäjänä tai tiedon tarjoajina on plus miinus nolla. Suurimmat suomalaiset päivälehdet eivät kelpaa edes perseen pyyhkimiseen, sillä ne ovat jo täynnä paskaa.
@Soomepois Eestist kiitokset oivasta linkistä miten turvata anonyymiteetti netissä. Käytän nyt jo palveluntarjoajani VPN:ää, mutta ajattelin ottaa rinnalle tuon "Get Out of My Ass" VPN:n, sillä niillä on servereitä ympäri maailmaa ja se toimii hyvin ja on edullinen. Olisi hyvä Ykällekkin.
@ Rouva Anolle toteaisin, että Felix tuotesarja kuuluu suuryhtymä Orklalle, samalle muuten joka aikoo lopetaa sipsit Ahvenanmaalta, ja Orkla sponsoroi parasiittien ryynnistystä Pohjolaan. Felix sponsoroi aikaisemmin äärivasemmistolaista ruotsalaista EXPO-järjestöä, eräänlaista nykyajan STASIA, mutta siitä nousi häly ja nykyjään ei Felix ainakaan virallisesti ole jakamassa rahaa kommareille. Minä EN OSTA Felixin tuotteita missään muodossa, enkä pian muutakaan Orklan tavaraa. Rouva vaimo on kanssani aivan samoilla linjoilla ostosten suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt sitten poliisi on ilmoittanut aloittavansa esitutkinnan MV-lehden toiminnasta… kuten jo yllä todettiin, syyllinen on tiedossa, nyt täytyy vain keksiä rikos.
Hommalta bongasin tämän STT:n Gustafsonin puhelinkeskustelun MV:n pääpaholaisen Janitskinin kanssa: https://www.youtube.com/watch?v=9i_lpL_6kGM&feature=youtu.be
En ole millään muotoa Janitskinin tai MV:n fani, mutta pari kertaa rupesi kyllä naurattamaan. STT:n rikostoimittelijalta voisi kyllä kysyä että: ”Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?” ”Haastattelu toi mieleen tv-sarja Pasilan räävittömimmät hetket.

Professori jo käsittelikin perin ansiokkaasti tuota HS:n päätoimittelijan tapaa suhtautua noihin Kontulan ”koviin jätkiin” eli se siitä kirkasotsaisesta totuuden esitaistelijasta.
Muuten täytyy todeta, että mamuista ja manneista muodostuva löyhä kaveriporukka on kyllä paha kombo, moisessa poppoossa ei järki ole toimintaa hidastamassa tahi rajoittamassa… ja etnisestä edistyksellisyydestä johtuen sluibatkin pyörivät mokomien ympärillä varovasti varpaisillaan hipsuttaen.
Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne.

Becker: Nähtävästi suomalaisella medialle ei ole ns. häpeämiskynnystä joten Ruotsin perässä tullaan. Tosiasia on, että MV on onnistunut potkimaan valtamediaa munille tai oikeastaan valtamedia potkii itseään munille MV:n takia ja tuossa touhussa haisee epätoivo. Viimeisin iltapäivälehti jonka ostin oli se, jossa otsikoitiin voimakkaasti että ”Venäjä jyräisi Suomen”. Itse jutussa sitten kerrottiin, että PV oli tehnyt tämän johtopäätöksen jo vuonna 2003 ja muutti sen vuoksi taistelutapaa. Vissiinkään ei ollut sinä päivänä kunnon otsikoita, joten tuo vedettiin käyttöön jostain lööppivarastosta. Kiitos muuten tuosta sapuskan osto- tai siis ostamattomuusvinkistä, pannaan korvan taakse.

Riku: Joo, voisi todeta että ei mennyt toimittajalta ihan nappiin. Noitten Kontulan sankareitten kohdalta voi todeta, että poliisi on unohtanut näemmä syksyn 2014 kokonaan.

Becker kirjoitti...

Noista lehdistä vielä sen verran, että päivän lööpeissä on etusija uutisella ,että Ruotsin Kuningahuoneen jäsenet ovat onnistuneet synnyttämään terveen poikalapsen.
Asiassa täytyy olla jotain hyvin erikoista, kun siitä noin kohistaan. Lapsparka, syntyä Ruotsin Kuningashuoneeseen ei povaa helppoa elämää feministisessä, kulttuurimarksisitisessa maassa.
No oli miten oli, niin maassa, jossa pyritään pääsemään eroon sukupuoleen viittavista hän sanoista kuten han ja hon ja korvaamaan ne sukupuolettomalla hen-sanalla. Näin ollen tullaan varmaankin uutta Prinssiä kutsumaan "Hennes Majestät Oscar" jne.....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Minä en ole ikinä oikein hoksannut ideaa noista kuningashuoneista, kun eihän niillä mitään valtaakaan ole ja ne ovat vaan pirun kalliita elättejä. Vaan kai sillä on jotain nostalgista merkitystä tavalliselle ruotsalaiselle, norjalaiselle, englantilaiselle jne. Suomessahan muuten ei ole kuin termi ”hän”, eli mehän ollaan edistyksellistä kansaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja laitetaanpas tähän sitten tuore uutinen, jota jäädään seuraamaan. Eli se poliisiammattikorkean maahanmuuttotutkimus julkaistaan päivitettynä. Millä tavalla päivitettynä? Poliittisesti korrektilla tavallako?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1456895325935

LW kirjoitti...

MV-lehti tietysti on 99-prosenttisesti juuri sitä, miksi sitä kuvataan. Sanoisin myös, että vaikka valtamedia oikeasti olisi pyrkinyt neutraaliuteen ja ammattimaiseen tiedonvälitykseen asennekasvatuksen sijasta, luokaton ja räävitön vastamedia olisi silti olemassa. Oikealta ja vasemmalta löytyy kyllä porukkaa, joiden mielestä kaikki muu kuin häpeämätön propaganda oman asian puolesta on natsirasismia/kulttuurimarskilaisuutta.

Toisaalta media ei toimi tyhjiössä. Jos meillä olisi yllä kuvattua linjaa ajavia päätoimittajia, meillä olisi yleensäkin eliitti, joka eurouskovaisuuden ja sateenkaarisuvaitsevaisuuden sijasta toimisi pragmaattisuuden ja ehkä jopa hötkyilemättömän nationalismin pohjalta. Silloin maasta löytyisi varmaan Magneettimedia ja Takku, mutta tuskinpa mitään sellaista scheissea, johon olisi syytä ottaa kantaa tällä tavalla.

Tiedä sitten, olisiko nytkään. MV-lehden lukijat eivät tuollaisesta välitä, ja ne jotka eivät lue, saattavat käydä lukemassa. Ei tuollaisella itkulla voi kuin hävitä, varsinkin kun nettiaikana lehtiä on tosiaan vähän vaikeampi sensuroida.

Castor kirjoitti...

Ykä: Poliisiammattikorkeakoulun raportti julkaistaan "korjattuna". HS kirjoittaa:" Valtioneuvoston kanslian mukaan kriitikot olivat hyvin selvillä arvostelemistaan tutkimusmenetelmistä, koska olivat itse vastaajien joukossa".

"Mainittakoon, että Image-lehdessä kirjoittaneet tutkijat olivat mukana tässä kohdejoukossa ja olivat siten erittäin hyvin selvillä tämän tutkimuksen osion luonteesta, vaikka antoivatkin kirjoituksessaan toisin ymmärtää". Näin alivaltiosihteeri Timo Lankinen blogissaan http://tietokayttoon.fi/ajankohtaista/blogi/timo-lankinen/-/asset_publisher/kYhQK8B1AY6H/blog/blogi-

Valhemedia, valhetutkijat?

Lukaisin tuon tutkimuksen metodiikasta vastanneen Lankisen blogin. Todella asiallinen ja mollaa riittävästi Creutzit ynnä muut.

Castor kirjoitti...

Suomi on todella mennyt omituiseksi: Creutz kumppaneineen ilmeisesti kuvittelee että Image on jokin suomalainen vastine Rolling Stone-lehdelle. Häikäilemättä nuo arvostelijat siis valehtelivat ja "kunnollinen kansanosa" uskoo...

Poliisiammatikorkean rehtorin "Himbergin mukaan hankkeessa on noudatettu hyvää tieteellistä tutkimuskäytäntöä. Lähdeaineisto on dokumentoitu tavanomaista viittausmenettelyä käyttäen ja kaikki aineistot ovat siten todennettavissa. Aineistossa on myös turvaluokiteltua viranomaisaineistoa. Tutkijat ja hankkeen ohjausryhmä totesivat, ettei näihin aineistoihin voida viitata muuten kuin julkisuudessa esitettyjen uutisjuttujen ja kommenttien kautta".

"Tutkija Karin Creutz, professori Markus Jäntti ja apulaisprofessori Lena Näre kirjoittivat Image-lehdessä, ettei raportti edes etäisesti muistuta tutkimuksen kriteereitä täyttävää työtä". Porukka jäi rysän päältä kiinni housut kintuissa: osallistuivat tutkimukseen, jonka tyrmäävät!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

LW: Minusta se MV-lehden prosenttiluku on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin se mainitsemasi 99%. Se, että se julkaisee Magneettimedian juttuja ei aja kyllä varsinaista asiaa eteenpäin. Mutta kun valtamedia on mennyt siihen pisteeseen, kun se on mennyt niin MV-lehden oli pakko syntyä. Muodossa tai toisessa. Tämä on se muoto, mitä meillä on nyt käytössämme. Se on ilman muuta tyhjää parempi. Ja olet kyllä oikeassa todetessasi, että ei tuollaiselle itkulla voi kuin hävitä. No, Ylehän on taloudellisesti turvattu, mutta paperimediaan voi vaikuttaa lompakollaan.

Castor: Pistää ihmettelemään. Ovatko nuo Creutz, Jäntti ja Näre sellaisia auktoriteetteja, että heidän vaatimuksensa mukaan raportti on kirjoitettava poliittisesti hyväksyttävään muotoon? Mikä heistä teki sellaisia auktoriteetteja? Jäädään odottamaan, että millainen se päivitetty versio sitten on.

Anonyymi kirjoitti...


Vaikka MVlehti nyt paras olekaan, tulee siltikin luettua.
Tälläinen kohu kopioiduista jutuista, suurin osa MV aiheet
on kopioitu jostain, blogista facebookista. Joskus voi olla
linkki, mutta yleensä mainittu mistä kopioitu.

Tämän takia MV luetaankiin, mamujen promoamista. Harmi en löytänyt olen samankaltaisia nyyhkyjuttuja lukenut mamuista.

http://yle.fi/uutiset/irakilaiset_ihab_ja_ahmed_pystyttivat_taidenayttelyn__saanto-suomi_tekee_teosten_myymisesta_vaikeaa/8712871

https://pbs.twimg.com/media/CcdXHLEW4AATf9U.jpg

MV lehti teki Jessika Arosta jutun, Jessika on huumeidenkäyttäjä.
Menikö ylessä hernepussi nenään?

http://ylewatch.blogspot.fi/2016/03/valtamedian-paavalehtelijoilta-vetoomus.html

02.03. 16:36:47

MTV Teksti-Tv UUTISET Keskiviikko

Toimittajakirjoittelusta tutkinta

STT:n tietojen mukaan poliisi on
aloittanut esitutkinnan Johan Bäckmanin
ja MV-lehden päätoimittajan Ilja
Janitskinin toiminnasta Ylen
toimittajaa kohtaan.

Bäckman on kansainvälisillä verkkosi-
vustoilla väittänyt toimittaja Jessikka
Aroa muun muassa Yhdysvalto- jen
salaisen poliisin, Viron turvalli-
suuspoliisin ja Naton avustajaksi.
Janitskin on julkaissut useita Aroa
koskevia juttuja MV-lehdessä.

Poliisi vahvistaa, että toimittajaan
kohdistunutta tapausta tutkitaan.


MV lehden lukijat on uhka.

http://yle.fi/uutiset/viestintaasiantuntija_valesivustot_maalittavat_uhrin_ja_muodostavat_lynkkausjoukon/8711237

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo kuvalinkkisi kuvasi tilanteen melko tarkkaan. Sehän ei ole myöskään sinänsä yllätys, että Bäckman on vedetty esille, sillä häiskähän on puhtaasti venäläisten trolli ja kun muutkin lasketaan samaan porukkaan Bäckmanin kanssa, niin sillähän voidaan todeta, että heidänkään mielipiteellään ei ole merkitystä. Tuon Riiheläisen esille kaivaminen kertoo kyllä mielestäni jo jonkunlaisesta epätoivosta.

Anonyymi kirjoitti...


Hyvät ihmiset!

Mikäli ette ole vielä käyneet kannattamassa YLE-veron lakkauttamisaloitetta, niin tehkää se välittömästi. Linkki tuossa alla.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

terv. nimim.: Sitä saa mitä tilaa

Castor kirjoitti...

Ei kaikki ole menetetty, kun "sivistyneistöstä" löytyy vielä "oikeasti" sivistyneitä. Professori Osmo Pekonen kirjoittaa taharrush gamaesta uudessa kanavassa, jota minulla ei tietysti täällä ole. Kannattaa kuulemma lukea artikkeli. Pekonen on Helsingin yliopiston ja Jyväskylän yliopiston matematiikan dosentti, Oulun yliopiston tieteenhistorian dosentti sekä Lapin yliopiston sivistyshistorian dosentti.

Pekonen kirjoitti näin Kanavassa (2/2012):

”Sen sijaan minua nolotta päätoimisen kulttuuriväen liian yksituumainen parveilu Niinistön vastaehdokkaan Haaviston ympärillä. Karjametaforaan jakaakseni saimme nähdä liian helposti paimennettavan lammaslauman, jonka vaalikannanotoksi riitti yhdestä suusta määkäisty äänekäs BÄÄ. (Vrt. Lipposen: PÖÖ.) Sivistyneistöksi ei noin kritiikitöntä vaalikirjaa oikein kehtaa nimittää, pikemminkin heihin soveltuu Unto Hämäläisen vaaliblogista oppimani mainio uudissana ”suvaitsevaisto”. Englanniksi sama sanotaan: chattering classes, lörpöttelevä luokka. Se tarkoittaa apurahataitelijoita, lausuntoautomaatteja, kolumnisteja, päivystäviä dosentteja, mediapappeja ynnä muita, joille täyspäiväisestä suvaitsemisesta on tullut ammatti. Toisin kuin sivistyneistöltä sopisi odottaa, sosiaalisen median kotoutunut punavihreä suvaitsevaisto ei varsinaisesti edes keskustele mistään: se vain jakaa tuomioitaan peukaloa heiluttamalla- tykkään en tykkää.

Miksi niin turhan joukon mielipiteisiin pitää turvautua niin usein? Minun mielestäni sivistyneimmät elämäni varrella tapaamani ihmiset ovat olleet sellaisia, jotka lommoposkisina painavat jotain oikeaa duunia, otsa hiessä kovalla työllä elättävät perheensä ja sen päälle vielä jaksavat lukea kirjallisuutta tai harrastaa taidetta. ”

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Henkilökohtaisesti toivon, että löytyy joku sekä laillinen että moraalisesti kestävä tapa suitsia Kreml-henkistä character assasination -touhua, jota MV -lehti kohdistaa niihin toimittajiin, jotka penkovat vähänkin Moskovasta mobilisoituja info-operaatioita. "

Tarkennatko tyhmälle että mitä tällä tarkoitetaan? sitä Jessica Aron juttuako? Vai onko niitä muitakin? Arohan on itse profiloitunut MV:n vastustajaksi jo pidemmältä aikaa, ei kai siihen mitään moskovaa sen lisäksi tarvita? ja Bäckmanhan on quisling eli onko tässä vain se yhteys että Backma että MV tallasivat samaan aikaan Aron vai onko MV:n osalta enemmänkin todisteita moskova yhteyksistä? artikkeleista ei kohtuullisella lukemisella saa mv.tä kiinni moskovamielisyydestä, vai olenko vain onnistunut lukemaan laput silmillä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sitä saa mitä tilaa: Tätä suosittelen lämpimästi kaikille.

Castor: No mutta. Olipas harvinaisen järkevää tekstiä. Täytyy panna nimi muistiin.

Thorvald Eskilinpoika: Tuo Moskova-korttihan on nykyisin kovasti muotia, eikä tietysti ihmekään, sillä niin rasisti- kuin natsikortti on jo sen verran pahasti kulunut ja muutenkin suohon röhönaurettu. Pääasiahan on demonisoida ihmiset kaikin mahdollisin tavoin, ja toivoa, ettei näitten ihmisten kirjoituksia lueta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä huomaa Yrjö kuinka epätoivoinen valtamedia alkaa olla. Onhan se tietysti niin kovin kurjaa kun ei niitä ikäviä asioita onnistuu enää niin salailemaan ja vääristelemään.

Hans Lankar kirjoitti...

Tämä valtamedian yhteinen kannanotto oli se heinänkorsi joka katkaisi kamelin selän ja ryhdyin bloggaamaan. Kommentointini ehkä muutaman viikon myöhässä, mutta jostain sitä pitää aloittaa.

http://hanslankar.blogspot.fi/2016/04/ylpeana-ulostaa-housuihin.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hans, ja tervetuloa joukkoon nuivaan. Tuo vertaus oli kyllä varsin osuva.