tiistai 22. maaliskuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA ETNISTANTIT

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen tällä kertaa suorassa lähetyksessä täältä Helsingistä. Olemme saaneet tietoomme hätkähdyttävän uutisen. Hallitus on saattanut voimaan uuden ammattinimike- ja yleismäärittelyuudistuksen joka tekee keskustelun haittamaahanmuutosta tarpeettomaksi, sillä uudistuksen jälkeen ei haittamaahanmuuttoa eikä haittamaahanmuuttajia enää hallituksen ilmoituksen mukaan ole ollenkaan. Kysyimme asian tiimoilta haastateltavaksi kolmea eri ministeriä, mutta ensimmäisen täytyi lähteä ostamaan tupakkia, toisen oli pakko lähteä Tampereelle ronttosenvirkkauskurssille ja kolmas soitti, että ei millään ehdi, sillä ratikasta oli puhjennut rengas. Mutta onneksi saimme nopealla aikatalulla avuksemme Asioista Perillä Olevan Tahon, eli suomalaisen selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan grand old manin tohtori Adolf Butlerin. Tohtori Butler, tervetuloa lähetykseemme taas kerran.

- Kiitos kiitos, Antero, ja lämpimät terveiset kaikille pinnanmaalaisille kuulijoille, vaikka tiedostamisen taso siellä teillä päin onkin vielä niin kiusallisen alhainen.

- Tohtori Butler, mitä tämä uudistus siis käytännössä tarkoittaa? Että haittamaahanmuuttoa ei enää ole. Eihän se voi oikeastaan näin äkkisellään ja lautamiesjärkeä käyttäen tarkoittaa muuta kuin että valtiovalta on ajamassa kaikki haittamaahanmuuttajat huitulan helevattuun ja päivittää Suomen kerralla takaisin vuoteen 1989. Joko tässä voi alkaa paukuttaa henkseleitä?

- Voi Antero, eihän toki. Ja niin henkselit kuin lautamiesjärjen käyttö on muutenkin so last millenium. Kysehän on siis ammattinimike- ja yleismäärittelyuudistuksesta. Eli eivät haittamaahanmuuttajat minnekään lähde. Heidän statuksensa on vain määritelty uudestaan.

- No mikäs se uusi, päivitetty status näillä haittamaahanmuuttajilla sitten on?

- No se on tietysti nettoveronmaksaja.

- Öö… öö… totanoin… ämmätentiijjä niin… kele… tana… ttujoo…  mutta eiväthän ne mitään nettoveronmaksajia ole. Ainoastaan pirunmoinen rahanreikä ja muutenkin yksi Jumalan mieliharmi.

- Kysehän on vain käsitteiden määrittelystä ja siitä, mihin määrittelyssä keskitytään. Määrittelepäs Antero itse, mitä tarkoittaa nettoveronmaksaja.

- No esmes sitä, että jos heppu on töissä Lusun louhoksilla Huitsinnevadassa louhimassa tämpsteriittiä jota jalostetaan ja viedään ulkomaille, hän on tienaamassa Suomelle nettoveromarkkoja.

- Pitää paikkansa, tosin määrittelysi on vanhanaikainen eikä ota huomioon kaikkia päivitetyn määrittelyn yksityiskohtia. Mennäänpäs eteenpäin. Mitä tämä tämpsteriittilouhoksella työskentelevä heppu työllään mahdollistaa?

- No hän mahdollistaa tietysti sen, että hänen työnsä ansiosta voidaan palkata ihmisiä julkishallintoon. Missä ne joskus aikaisemmin tekivät pääosin jotain hyödyllistä, tosin nykyisin siellä keskitytään enempi siihen yleismaailmaahalaavaan murrinperseosastoon.

- Nimenomaan! Kyse on työllistymisen mahdollistamisesta.

- Mutta en edelleenkään hahmota, että miten tää liittyy nyt nettoveronmaksajiksi ylennettyihin nettoveronmaksajien rahoilla elätettäviin haittamaahanmuuttajiin.

- Nyt sinä Antero näyttelet yksinkertaista ihan  tarkoituksella. Totta kai sinä ymmärrät. Mikä ammatillinen osa-alue maassamme on viimeisen viidentoista vuoden aikana kasvanut kaikkein voimakkaimmin ja työllistänyt suhteellisesti eniten uusia ihmisiä?

- No tietysti maahanmuuttoteollinen- ja puolestaloukkaantumiskompleksi.

- Sepä se! Eikä tätä kompleksia olisi olemassakaan ilman haittamaahanmuuttajia. Niin että eiväthän he mitään haittamaahanmuuttajia ole, koska he mahdollistavat niin monen ihmisen – ja ennen kaikkea akateemisesti koulutetun ihmisen – työllistymisen. Tällöin on aivan turha takertua siihen yksityiskohtaan, että he eivät ole itse työllistyneet. Hehän herra nähköön ovat jo töissä! Ovat olleet kaikki nämä vuodet. Sitä vaan ei olla ennen ymmärretty.

- Jaa. Tietysti kun asiaa katsoo selitteläätiösuotimen läpi niin näinhän tämä tietysti kieltämättä on. Voin vain kuvitella sitä pöksyynlaukeamisen määrää mediassamme kun ne kuulevat tämän ja tajuavat, että hehän olivat sittenkin oikeassa koko ajan. Mutta mutta tota noin. Kun he nyt ovat uudelleentulkinnan mukaan kaikki töissä ja vieläpä välttämättömissä töissä vaikka eivät varsinaisesti mitään teekään, niin mikä heidän ammattinimikkeensä sitten on? Sosiaaliperäinen puolestaloukkaannutettava akateemistyövoimatarpeen kehittämiskonsultti?

- No tuotakin nimikettä harkittiin, onhan se varsin osuva sinänsä mutta se oli vähän turhan pitkä, varsinkin kun osa näistä uusista nettoveronmaksajista ei osaa kirjoittaa. Olis meinaan vähän hankaluuksia lankettien täyttämisessä. Harkinnan jälkeen heidän ammattinimikkeekseen päädyttiin valitsemaan ”etnistantti”.

- Etnistantti? Vähän niin kuin adjutantti. Tai luutnantti. Tai antiperspirantti. No joo, saundaahan se kieltämättä paremmin niin… onhan ne kumminkin kovasti etnisesti edistyksellistä väkeä juu… vaan koskeekos tämä ammattinimike kaikkia vai onko siinä joitain hienosäätöjä ehkä, vähän niin kuin uralla etenemistä?

- Kyllä on. Kukapas sitä suoraan uransa huipulle haluaisi. Sehän veisi motivaation itsensä ammatilliseen kehittämiseen. Eksistantteja on kaikkiaan viittä eri tasoa, ja heille on annettu jopa tasoon liittyvät arvomerkit, joista on otettu hieman mallia tuolta poliisin puolelta. Nähtiin nimittäin tarpeellisena antaa heille vähän julkista ja näkyvää arvostusta ja senhän he kyllä ansaitsevatkin, sillä he ovat tämän uuden määritelmän mukaan olleet maallemme tarpeellisia ja suorastaan välttämättömiä yksilöitä jo viimeiset kaksikymmentäviisi vuotta, mutta me takametsien sivistymättömät turvenuijat emme ole sitä vaan tajunneet. Arvomerkit ovat osa meidän kollektiivista anteeksipyyntöämme.

- Tämähän on selvää. Onhan niitä ollut näitä taannehtivia poikkeuslakejakin joissa pyydettiin anteeksi että sori kun yritettiin ottaa takaisin se, minkä te ensiksi ryöstitte. Vaan mitäs näitä etnistanttiarvoja sitten on ja mihin ansioihin perustuu yleneminen?

- Siinä vaiheessa kun haittam… anteeksi uudistetun määritelmän mukainen nettoveronmaksaja saa jalkansa Suomen kamaralle ja sanoo asylum, hänet palkataan välittömästi nuoremman etnistantin virkaan.

nuorempi etnistantti

- Kun nuorempi etnistantti on saanut joko turvapaikan tai sitten notk… anteeksi oleskeluoikeuden humanitaarisen suojelun perusteella, hänen ylennetään etnistantiksi.

etnistantti

- Siinä vaiheessa kun henkilö oppii puhumaan välttävää Suomea tai joka tapauksessa kun hän on oleskellut maassamme kymmenen vuotta – kielitaitoisena tai ilman – hänet ylennetään vanhemmaksi etnistantiksi.

vanhempi etnistantti

- Jos henkilö onnistuu pääsemään hänelle räätälöityyn suojatyöhön julkishallintoon, hän saavuttaa ylietnistantin aseman.

ylietnistantti

- Ja lopuksi: mikäli henkilö työllistyy ihan suoranaisiin ns. oikeisiin töihin tai jos hän saavuttaa itselleen julkisesti arvostetun aseman tyyliin Husu Hussein, hänestä tulee kerrassaan komissaarietnistantti.

komissaarietnistantti

- Vaan komeat, leventävät ja laajentavat on systeemit, ei voi kiistää. Mutta oletanko oikein, että näille etnistanteille määräytyy myös palkka sitten vastaavien poliisien palkkaluokkien mukaan? Kun kerran arvotkin pohjaavat niihin.

- Oletat oikein.

- Oletanko oikein myös sen, että tämä palkkaus ei sinänsä poista tiettyjä sosiaalitukia, koska etnistanteilla on usein suurperheitä, useita vaimoja, tosin yksinhuoltajan tittelillä, sitä myötä suuria asuntoja ja muutenkin kaikenlaisen ehdottoman välttämättömän tilpehöörin tarve on sen verran suuri, ettei niitä välttämättä etnistantin palkalla kustanneta. Vaikka nythän niin kieli- kuin ammattitaidottomat etnistanttiperheitten kummatkin vanhemmat siirtyvätkin valtion palkoille?

- Oletat tämänkin oikein. Eihän yhteiskunta voi hylätä ja jättää pulaan sen rakentavia ja välttämättömiä jäseniä.

- Ja oletettavasti on myös niin, että jos sanotaanko vaikkapa joku somaliheppu pääsee ns. somalikokemusasiantuntijaksi töihin Helsingin Kaupungille, niin etnistantin palkka juoksee silti sen uuden palkan lisänä?

- No totta kai. Eihän ihmistä sentään työhaluista voida rankaista. Hänhän toimii silloin kahdessa ammatissa yhtä aikaa ja antaa työntekemisen esimerkkiä meille laiskoille suomalaisille.

- Jumala siunakkoon hallitustamme sen suuresta armosta ja viisaudesta. Se pystyi sentään muuttamaan haittamaahanmuuttajat nettoveronmaksajiksi yhdellä hallinnollisella päätöksellä. Oletan, että seuraavaksi on tulossa potilasmäärittelyuudistus, joka hoidetaan samalla mallilla.

- Potilasmäärittelyuudistus?

- Sepä hyvinkin. Oletan, että potilaille maksetaan palkkaa siltä ajalta kun he ovat sairaalassa. Sillä ilman potilaita koko suomalainen sairaalahenkilökunta on tarpeeton ja sitä kautta työtön. Saman logiikan mukaan potilaan nimike tulisi muuttaa sicknestantiksi, joka saa palkkaa ollessaan sairaalassa.

- Voi Antero, enhän minä nyt tommoseen nuivaan halpaan mene. Potilaathan ovat sairaita ja hoitohenkilökunta hoitaa heidän sairauttaan. Ei heitä voida verrata tähän ollenkaan. Sen sijaan niin etnistantit kuin maahanmuuttoteollinen- ja puolestaloukkaantumiskoneisto ovat kaikki itsekin tavallaan välttämätöntä hoitohenkilökuntaa, jota tarvitaan parantamaan tämä kansa sen sairastamasta kroonisesta sairaudesta.

- Joka on?

- No rasismi tietenkin. Rasismin syöpä sen kaikissa löydetyissä, keksityissä ja vielä keksimättömissä muodoissaan. Ja niitä keksitään aina vain lisää. Usko huviksesi.

- No tietenkin. Tuo kun tuppaa tämmöseltä nuivemmalta tyypiltä unohtumaan, ellei siitä varttitunnin välein muistuteta. Tohtori Butler, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan Paikallisradio. Hei äänimiehet! Eiköhän rykästä rojut ransittiin ja suunnisteta kohti Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita?

myöhemmin, matkalla kohti Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita

Antero: No niin jätkät, miltäs nyt tuntuu asustaa maassa, jossa ei ole enää ensimmäistäkään haittamaahanmuuttajaa?

Hösse: Onhan tää kieltämättä asioitten uudelleenmäärittelyn riemuvoitto. Sanotaan näin, että jos tämän tyyppistä määrittelyä jatketaan ja varsinkin laajennetaan, niin se sisältää sekä huomattavia uhkia mutta toisaalta suuria mahdollisuuksia.

Antero: Minkälaisia uhkia?

Hösse: No, onhan se tosiasia, että Suomella puolustusvoimat ovat olemassa käytännössä ainoastaan Venäjän uhkaa vastaan. Eli siis Venäjän armeija tämän logiikan mukaan työllistää Suomen kaikki kantapeikot. Eihän heitä tarvittaisi ilman Venäjän uhkaa ja silloin koko lössi olis kortistossa.

Antero: Hitto joo… eli käytännössä kaikki venäläiset sotilaat pitäisi siis nimittää Suomen valtion kustantamaan militantin virkaan… ai ai brrgele… kalliiksi käy… varsinkin jos laskee vielä reservin mukaan… mutta entäs ne mahdollisuudet sitten?

Pertta: No tuon minä kyllä hoksaan. Meillähän on pilvin pimein kaikenlaista naispuolista tasa-arvon-, sukupuolisyrjinnän-, oletetun sukupuolisyrjinnän-, väitetyn tissienkatselututkimuksen- ja uhriutuvan, nillittävän sekä alaleukaa väpättävän feministisen joukkorääkymisen tutkijoita, joita yhdistää tehtävässään loputon ja armoton miesviha. Erityisesti vihan kohteena ja tutkimustyön mahdollistajana on luonnollisesti suomalainen valkoinen lihaa syövä heteromies. Ilman meitä joka ainoa näistä tutkijoista joutuisi työttömäksi.

Antero: No jumalauta! Niin kuin Butlerin Adolfkin totesi, niin uusmäärittelevässä maassamme kyse on nimenomaan työllistymisen mahdollistamisesta. Tulee muistaa, että nykyisessä Suomessamme yliopistollinen alaleukaa väpättävä feministinen joukkorääkyminen mielletään välttämättömyydeksi, joten sitä kautta mekin olemme välttämättömiä sillä ilman meitä ei feministillä ole ketä vihata eikä sitä kautta töitäkään. Ja sitä kautta joka ainoa suomalainen häiskä tulee palkata valtion virkaan seksistantiksi. Juman gega, pojat. Tässähän päästiin käytännössä eläkkeelle.

Hösse: Joo, ja kyllä mulle ihan nuoremman seksistantin palkka riittäisi. Lisäksi asiaan liittyy suoranaista runollista oikeutta, sillä kun me kaikki jätkät palkattuina seksistantteina siirrymme lähinnä saunafilosofian pariin, niin naiset joutuvat puolestaan pyörittämään yhteiskunnan rattaita. Ja siinä vaiheessa joutuu vaginamonologian tutkimusprofessorikin opettelemaan, että kumminkos päin sitä ruuvimeisseliä kädessä pidetään ja kasvaaks nauriit puussa vai maassa.

Antero: Tää on yhtä juhlaa! Suomi nousuun!

Kaikki yhdessä: Viel´ on Suomi voimissaan, ja jorma seisoo asennossa mielipuuhassaan!



17 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Tuli banni US:een tästä kommentista Huuskon kirjoitukseen "Nollatoleranssi rasismille". Lähteet mukana, olisi voinut kyllä tarkastaa. Näin siis Suomessa. On OT, mutta halusin jossain julki, ja Ykä taitaa julkaista.

"Huusko kirjoittaa: "Mitä uskonnot ikivanhoissa kirjoissaan sanovat ei voi pitää yhtä pitävänä sen kanssa, miten kunkin uskonnon vaikutuspiiriin syntyneet ihmiset tänä päivänä ajattelevat". Todellisuus on täysin vastakkainen Huuskon väittämän kanssa.

Ruotsista kukaan ei välitä, eikä sen huonosta esimerkistä. Ranska on kaukainen mutta hyvä esimerkki: yli 8000 radikalisoitunutta muslimia (kasvua 50% edellisestä tutkimuksesta), jotka ovat tiedossa, entäpä nuo lähes 5000 suljettua internetsivustoa http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/02/02.... Nämä "salaiset muistiot" vain jollain tavalla vuotavat julkisuuteen, siis Ranskassa.

Entäpä Ranskan poliisi: muslimipoliisit kieltäytyvät suojelemasta synagogia ja pitämästä hiljaista hetkeä terrorin uhrien muistolle, aivan avoimesti. Keiltähän niitä synagogia muuten tarvitsee suojella? Ja muslimipoliisien levittämät vihasaarnat, joissa avoimesti kehotetaan vääräuskoisten tappamiseen?
http://www.leparisien.fr/faits-divers/radicalisati...

Uudessa Suomessa julkaistiin blogi erään hurahtaneen suomalaisen professorin kirjoituksistahttp://weareallafricans.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2....
Ainoa siihen kommentoinut olin minä. Ketään hyvää rasismin vastustajaa kirjoitus ei kiinnostanut, eikä mölytty tarpeesta saada poliisi tutkimaan asiaa. Kukaan ei vaatinut professorin ristiinaulitsemista. Juutalaiset kelpaavat rasismin vastustajille ainoastaan kuolleina.

Kirjoittelu rasismista, fasismista ja muista muodikkaista ilmiöistä on erittäin valikoivaa. Milloinkaan ei tuoda julki islamin ja natsismin/fascismin läheisiä suhteita, joiden ilmenemismuotoina olivat muslimeista koostunut SS-divisioona ja SS-johtajien saamat turvapaikat Lähi-idän muslimimaista 2. maailmansodan jälkeen. Yhdistävänä tekijänä on edelleen päämäärä tuhota juutalaiset ja erityisesti heidän valtionsa Israel, jossa kaikilla kansalaisilla uskontoon katsomatta on demokraattiset oikeudet, ja jossa muslimeita on jopa sotilaskomentajina (LGBT-henkilöille IDF on täysin avoin, toisin kuin muslimien armeijat). Juutalaisten vastaista propagandaa toitotetaan jokaisessa islamilaisessa maassa. Palestiinalaiset lapset oppivat nuo asiat television lastenohjelmista, ja luonnollisesti Ha-Shoah (holokausti) kielletään kategorisesti.

Eivät uskonnot ole sellaisia, joiksi niiden kannattajat ne kuvaavat. On syytä katsoa, miten nuo uskonnot ilmenevät osana todellisuutta. Se kuva ei ole kaunis, eikä se kaunistu siitä, että tehdään vertailuja nykypäivän islamilaiseen maailmaan ja keskiajan Eurooppaan. Keskiaikaista Eurooppaa ei enää ole.

Islamilainen maa = maa, jossa islam on määrätty perustuslaissa tai muutoin maan ainoaksi uskonnoksi.



Castor kirjoitti...

Tällainen oli minulle tullut viesti:

"Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalveluissa. Tämä on US:n keskusteluohjeiden vastaista: Entäpä Ranskan poliisi: muslimipoliisit kieltäytyvät suojelemasta synagogia ja pitämästä hiljaista hetkeä terrorin uhrien muistolle, aivan avoimesti. Keiltähän niitä synagogia muuten tarvitsee suojella? Ja muslimipoliisien levittämät vihasaarnat, joissa avoimesti kehotetaan vääräuskoisten tappamiseen?

Käyttäjätilisi on varoitusten vuoksi suljettu."

Asian olisi voinut ranskankielentaitoinen (?) toimitus tarkistaa antamistani linkeistä.

Castor kirjoitti...

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/02/02/01016-20160202ARTFIG00368-islamisme-8250-individus-radicalises-en-france.php

http://www.leparisien.fr/faits-divers/radicalisation-la-police-n-est-pas-epargnee-09-03-2016-5610617.php

Yllä olevat linkit toimivat, jos aikaisemmat eivät sitä tehneet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Tokihan minä tämän julkaisen. Yleensäkin varmin tapa saada banaania Uudesta Suomesta on laittaa faktoja pöytään ja se kertoo siitä julkaisusta kyllä varsin paljon.

Ekku kirjoitti...

Tuo se vaan aina pistää ihmetyttämään, että pää punaisena vaaditaan "nollatoleranssia rasismille" mutta kukaan ei vaadi samanlaista nollatoleranssia, jos ihonväri on joku muu kuin valkoinen.

Silloin saa perseillä ihan miten paljon haluttaa ja kaikkien pitää vain ymmärtää...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Joo, silloin kun mamujengit pieksivät kymmeniä suomalaisia nuoria Helsingissä niin presidenttimme ei jyrähtänyt vaan oli aivan hiljaa.

Juha kirjoitti...

Tohtori Butlerille tuli tänään taas töitä, saas nährä keksiikö hän jotain uusia linjoja, vai pitäytyykö jo hyväksi koetuissa määrittelyissään.

Paska juttu Brysselissä, ei voi muuta sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä.

Pitimäs kirjoittaa muutama naseva heitto vallitsevasta meinigistä Mutta, tuo brysselin massa-murha veti hiljaiseksi.

Brysselin Uhrien Muistoa Kunnioittaen.

-aNo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle ja aNo:lle & kiitos kommenteistanne. Eihän nuo Brysselin tapahtumat pahemmin ikeniä naurata. Minun mielestäni tämä oma kokoomuspuolueemme meni kaiken arvostelun alapuolelle kommentoidessaan Brysselin tapahtumia:

” Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle.
Puheiden lisäksi tarvitaan nyt konkreettisia tekoja. Kerätään yhdessä ideoita arkipäivän syrjinnän ratkaisemiseksi. Otamme parhaat edistääksemme. Kirjoita ajatuksesi alle tai jaa somessa tunnisteella‪#‎ratkaisujarasismiin‬.”

Eli suomalaisten suunpieksäminen Suomessa ja islamilaisten ihmisten räjäyttäminen Brysselissä menee samalle viivalle. Eikä ne varmaan ymmärrä edes hävetä.

Anonyymi kirjoitti...


” Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle.
Puheiden lisäksi tarvitaan nyt konkreettisia tekoja. Kerätään yhdessä ideoita arkipäivän syrjinnän ratkaisemiseksi. Otamme parhaat edistääksemme. Kirjoita ajatuksesi alle tai jaa somessa tunnisteella‪#‎ratkaisujarasismiin‬.”

Eivät ymmärrä, tai halua ymmärtää ratkaisua "rasimiin", ts. raja-kontrollia ja tuomitun välitö tä palauttamista. Seuraukset yhteiskuntarauhalle voivat olla hirvittäviä ja rauhan palauttaminen vielä hirveämpää.

-aNo

Varakaani kirjoitti...

Tere, Ykä

Olipa taas oivallinen kirjoitus. Kiitos.

Mitä tulee tämän päivän uutishuomioihin, niin tuo kokoomusköörin ansiokkaasti julkaisema julkilausuma on jotain sellaista mistä pitäisi seurata maastamuuttaminen koko porukalle vaikkapa Saudeihin. Tai Iraniin.

Vieläköhän tulisi se päivä jolloin EUrostoliiton alueella oivalletaan että paras tapa lopettaa tuo islamistininen terrorismi on yksinkertaisesti siirtää kaikki islaminuskoiset takaisin sinne mistä tulivatkin. Muuten se ei lopu koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys aNo:lle ja Varakaanille & kiitos kommenteistanne. Saudithan muuten pystyisivät oikein hyvin elättämään ja suojelemaan pakolaisia, siellä on valmiita leirejäkin mutta mikähän kumma on, kun ne eivät ota ensimmäistäkään vastaan? Ehkä ne ovat tajunneet jotain, mitä me vielä emme.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on sitten vuorossa hurskastelun aika. Johtavat poliitikot antavat syvälisiä ohjeita, joiden mukaan pelolle ei tule antaa valtaa. Suvaitsevat kauhistelevat tapahtumia ja ainakin implisiittisesti antavat ymmärtää, että ne ovat ennalta arvaamattomia. Terrorismi Euroopassa johtuu tietysti siitä, että Eurooppaan on päästetty terroristeja, ja suvaitsevat ovat omalla toiminnallaan tehneet sen mahdolliseksi. Näinollen heitä voi hyvin pitää osaltaan vastuullisina tapahtumista. Tätä he eivät tunnusta eivätkä ehkä ollenkaan edes tajua. Seurauksena on hurskastelua, josta esimerkki on Kyösti Karvosen pääkirjoitus tämän aamun Kalevassa. Tapahtumien kauhistelun sivujuonteena on pelko, että terrorismi lisää rasismia ja tätä pidetään jopa terroritekoja pahempana ilmiönä. Aiheeseen liittyy myös se, että usein suvaitsevat eivät edes tiedä mitä sana rasismi tarkoittaa. Jos jotakuta vieroksutaan uskonnon perusteella, syynä ei ainakaan ensisijaisesti ole rotu vaan uskonto.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Näin tammikuussa,entäs nyt?

http://www.nytimes.com/2016/01/28/world/europe/trump-finds-new-city-to-insult-brussels.html?_r=2

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: Pitää paikkansa ja nämä samat litaniat sanotaan kerta toisensa jälkeen aivan kuin koko touhu olisi tapahtunut ensimmäistä kertaa.

Ano: No eipä tuo määritelmä pahasti pieleen mennyt.

Ukkeli kirjoitti...

Ei saa antaa pelolle valtaa. Mitä ihmettä se oikein tarkoittaa? Katselin Ylen dokumenttia vauvoista. Oli aika pysäyttävää katsoa, kun vauva oli eläintarhassa ja leopardi hyökkäsi kimppuun lasin takana. Vauva vain naureskeli isoa kissaa, ei pelännyt yhtään. Pelko siis opitaan kokemuksen kautta.

Nyt muslimit hyökkäilevät siviilejä vastaan, mutta valtaeliitti varoittaa pelkäämästä. Kun palestiinalaisterroristit hyökkäilivät Israeliin, niin Israel antoi peloille vallan, rakensi muurin ja hyökkäykset loppuivat. Kannattaisiko antaa peloille valtaa ja ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin? Ei tämä nimittäin ollut viimeinen verilöyly. Mitä Stubb mahtaa selitellä, kun Helsingissä paukkuu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Jaa mitäkö ” ei saa antaa pelolle valtaa” tarkoittaa? No sehän tarkoittaa että ”sanoin komean lauseen, joka ei tarkoita mitään, mutta voin kehua retostaa, että sanoin komean lauseen”. Israel-esimerkkisi on hyvä, sillä jos iipot olisivat aikanaan toimineet niin kuin länsieurooppalaiset nyt, heidät kaikki löytäisi tällä hetkellä joukkohaudasta Negevin autiomaasta.