torstai 17. maaliskuuta 2016

HELSINKI JA UUDET ETUOIKEUTETUT

Palaan hetkiseksi oman työsarkani eli lastensuojelun pariin, joskin kirjoitus liittyy myös olennaisesti aiheeseen invaasio 2015. Törmäsin nimittäin Ylen uutiseen, jonka mukaan Helsingin kaupunki aikoo ajaa alas Toivolan lastenkodin joka on yksi Helsingin suurimmista lastensuojelulaitoksista, ja suunnittelee, että sen tilalle perustetaan perheryhmäkoti, johon otetaan turvapaikanhakijalapsia.

Perusteeksi Helsingin kaupunki ilmoittaa, että lastenkotipaikkoja tarvitaan Helsingissä yhä vähemmän. Helsingin lastensuojelussahan on eräänlainen jatkuva kiertoliike menossa, eli kaupunki päättää välillä satsata avopuolelle, huomaa jossain vaiheessa, että keinot eivät riittäneetkään ja sen jälkeen etsii epätoivoisesti laitospaikkoja mistä päin Suomea tahansa. Johtuen siitä, että omat laitospaikat eivät riitä. Helsinkiläisiä nuoria on tällä hetkellä sijoitettu huomattava määrä ympäri Suomea. Asian saa kyllä selville Helsingin lastensuojelusta, jos omaa tarpeeksi suuren hallinnollisen hauiksen, jonka vaikkapa kaupunginvaltuutettu ymmärtääkseni omaa. Pienenä vinkkinä.

Toivola, joka nyt aiotaan muuttaa monikultturismia palvelevaksi laitokseksi on yleensäkin ollut hyvin tarpeellinen laitos Helsingin lastensuojelussa. Silloin, kun vielä itse vaikutin Helsingissä, niin sen nimi oli Toivolan oppilaskoti ja se oli keskittynyt huostaanotettuihin ns. EMU-tasoisiin nuoriin, eli nuoriin, jotka olivat kehityksessään viivästyneitä tai lievästi kehitysvammaisia. Laitokset Helsingissä ovat muuttuneet, mutta nykyisinkin Toivolan sivuilla todetaan näin:

Osastoilla hoidetaan alle 17-vuotiaita huostaan otettuja lapsia, joita ei voida hoitaa perhehoidossa. Lapsilla voi olla käytöshäiriöitä, koulunkäyntivaikeuksia ja psyykkistä oireilua. Laaja-alaisista oppimisvaikeuksista kärsiville lapsille laitoksen yhteydessä sijaitseva Toivolan koulu tarjoaa mahdollisuuden erityisopetukseen.

Tämä palvelu otetaan pois suomalaisilta nuorilta. Muuttuivatko nämä erityisopetuksen tarpeessa olevat nuoret hallinnollisella ja poliittisella päätöksellä täysin tavallisiksi nuoriksi joiden tilalle voidaan ottaa kielitaidottomia ulkomaalaisia? Mihin tarve katosi? Ja jos tarvetta ei ole, miksi Helsinki sijoittaa nuoria niin omiin kuin Helsingin ulkopuolisiin laitoksiin? Lastensuojelun ongelmat eivät ole viime vuosina ainakaan vähentyneet ja vaikka ns. avohuollon tukitoimet kuulostavat sanana hienolta, niin hyvin usein ne eivät vaan riitä. Helsingissä on hieman päälle 200 lastensuojelun laitospaikkaa ja kaikkiaan Helsingistä oltiin laitokseen sijoitettu vuonna 2014 yhteensä 1054 lasta ja nuorta, joten Toivolan paikkojen tarpeettomuus ja niitten korvaaminen ulkomaalaisilla herättää ihmetystä.

Trendi näkyy myös valtiolla. Siellä viime vuoden puolella Harvialan koulukoti muutettiin myös alaikäisten turvapaikanhakijoitten vastaanottokeskukseksi, joka omien nuorten poistuttua täytettiin vierailla huomattavan nopealla aikataululla. Tietojen mukaan, THL oli todennut, että Harviala teki persnettoa, joten se lopetettiin sen takia ja muutettiin vastaanottokeskukseksi, mutta mikäli Helsinkikin sijoittaa nuoriaan Helsingin ulkopuolelle, niin oliko tämä ratkaisu aivan välttämätön? Sinänsä on varsin huvittavaa, joskin valitettavan yleistä julkisen sektorin ajattelua todeta, että julkinen laitos tuottaa tappiota. Kaikki julkisen sektorin toiminta on tappiollista, jos muistetaan sitä, mistä sitä pyörittävät rahat tulevat. Vastaanottokeskusten toiminta on yhtä lailla veronmaksajien kannalta tappiollista ja jokainen niihin syötetty euro on pois myös suomalaiselta lastensuojelulta, muitten muassa.

Kertaus asiasta:

- Toivolan lastenkodin toiminta lopetetaan.

- Sen tilalle aloitetaan toiminta, joka keskittyy turvapaikanhakijoihin.

- Perusteena on, että lastenkotipaikkoja tarvitaan Helsingissä yhä vähemmän.

- Helsinki sijoittaa kuitenkin nuoria omien laitostensa lisäksi myös muualle Suomeen, joten peruste ei pidä paikkaansa.

- Toivola on laitos, joka keskittyy laaja-alaisista oppimishäiriöistä kärsiviin lapsiin. Ovatko laaja-alaiset oppimishäiriöt Helsingissä loppuneet poliittisella päätöksellä?

Lisätään vielä uutisessa ollut lause:

Kaupunki on siirtänyt viime vuosina lastensuojelutyön painopistettä asiakkaiden kotiin. Näin on pystytty vähentämään sijoitettujen lasten määrää ja tarvetta kalliiseen laitoshoitoon.

Näitten turvapaikanhakijanuorten (joitten ikä tunnetusti on ollut varsin venyvä käsite) laitospaikat eivät ole taatusti yhtään halvempia kuin suomalaisten nuorten. Ihan jo sen vuoksi, että suomalaisten kanssa ei tarvitse käyttää tulkkia. Ja kun on kyse alaikäisistä tai sellaiseksi tulkituista, ei henkilökunnan määrää pysty vähentämään, joten toiminta ei ole taatusti yhtään halvempaa. Eikä henkilökunnan työ tule olemaan mitään herkun leipää. Työ lastensuojelulaitoksessa on rankkaa muutenkin, mutta kun yli puolet työntekijöistä on naisia ja laitos lyödään täyteen islamilaisesta kulttuuripiiristä kotoisin olevia jätkiä, niin minkäslaista lukija kuvittelee heidän työnsä jatkossa olevan? Yleensä laitoksissa näitä on ollut yleensä max 1 – 2 kappaletta per osasto ja kyseessä ovat tyypit jotka ovat kuitenkin asuneet Suomessa jo vuosia, osaavat kielen sentään miten kuten ja ne on saatu pidettyä jonkunlaisessa kurissa, mutta tuon kaltaiset laitokset tulevat olemaan työntekijöilleen vielä jotain aivan muuta.

Heitän vielä kertaalleen vinkin Helsingissä vaikuttaville kansallismielisille kaupunginvaltuutetuille. Miksei kansanedustajillekin. Yksi blogikirjoittaja ei tässä paljon paina. Mutta te voitte piruuttanne kysyä, mihin helsinkiläisten veronmaksajien rahoja käytetään, ja mikä on kaupungin prioriteetti? Joka tapauksessa on selvää, että suomalaisen lastensuojelun ongelmia ei ratkaista ainakaan tilaamalla ulkomailta uusia ongelmia.


Näissä tiloissa tullaan jatkossa puhumaan eksoottisempia kieliä. Suomalaiset saavat pärjäillä keskenään.

25 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Taas se nähtiin miten tämä invaasio ei ole millään lailla pois suomalaisilta. Näin vähällä järjellä meitä johdetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä... Kun tunnet alaa ja tiedät mistä tietoa saa, niin voisit varmaan pistää asiasta juttuvinkin joillekin asiallisille toimittajille.

Jos juttuvinkki painottaa vain sitä puolta, että Helsinki vähentää lastensuojelusta valheellisin perustein, muistuttaa sitä, miten toimimatonta avopuoli on silloin kun sen työntekijöillä on tuplaten tai triplaten suositukset ylittävä asiakasmäärä ja viittaa uusien eerikoiden mahdollisuuteen, niin voipi mennä läpi. "Kantasuomalaiset vs. tarhapaikanhakijat" -juttuna tuskin läpäisee seulaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ykältä hyvä kirjotus taas kerran. Jatkahan hyvää työtä. Eli lastensuojelua ajetaan alas että saadaan tilaa alaikäisille (tai "alaikäisille") turvapaikanhakijoille? Selevä. Näyttää olevan niin, että toisten tarve lakkaa hallinnollisella päätöksellä ja toisten alkaa. Ja mitä tulee tuohon "julkinen palvelu x tuottaa tappiota"-idiotismiin (joka tosiaan on melko yleinen keskusteltaessa paitsi julkisista palveluista, myös valtion kokonaan omistamista yhtiöistä, joiden tehtävä on enemmän tai vähemmän yhteiskunnan perustoimintoihin liittyvä): tuottaako alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus sitten muka voittoa? Ja ns. "muuttovoittoa" ei lasketa, vaan euroja, jotka jäävät viivan alle. Taas kerran nähdään että vaikka kaikki ovat tasavertaisia, jotkut vain ovat tosiasiallisesti tasavertaisia.
--Viikon radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Jepjep... Lastensuojelu on tärkeä asia, varsinkin häiriönuorille joilla on selkeitä oppimis-, käytös- tai kehityshäiriöitä. Ja sanon vaan, ettei Toivolaa saisi lopettaa. koska sijoitetut lapset aivan varmasti olisivat mieluummin sijoitettuna lähelle omaa elinpiiriään kuin esim. Helsinkiläisnuori sijoitettaisiin Kaaresuvantoon. Avohoidoista ja muista mulla on itellänikin pientä kokemusta ja voin sanoa: Ei Vain Toimi.

Ja nyt kun sinne on tulossa tarhapaikkashoppailijoita, niin Toivolan lähialueiden rauha on sen siliän tien mennyttä. Toisaalta, mitäs nämä partalapsukaiset muuta ovatkaan kuin käytös-, oppimis- ja kehityshäiriöisiä ihmisiä, kun osa heistä ei osaa lukea edes omalla äidinkielellään?

--Madri

LW kirjoitti...

Suvaitsevaistohan ei tunnetusti kantasuomalaisista juuri välitä. Heiltä voidaan leikata, koska heillä on "valkoisuuden etuoikeudet", ja kyllähän he pärjäävät. Tavallaan raadollisin vitsi on se, ettei tämä satu kohdistumaan pelkästään heihin. Helsingin seudulla on jo melkoinen määrä mamuja, joilla heilläkin on tuollaisia laitoksia tarvitsevia lapsia. Kai siitä laajemmasta suvusta on jotain hyötyä tässä, mutta ei se mikään ihmelääke ole, eikä kaikilla ole sitäkään.

Tässä vaiheessa tulisi tietyiltä tutuiltani se vakioargumentti, että ei tarvitse leikata keneltäkään, ja on vastuutonta miten tämä hallitus asettelee tällä tavalla ihmisiä toisiaan vastaan. Jaa, että me voimme pitää samaa budjettia kuin vuonna 2008, kun talous oli jotain 8% nykyistä isompi, ja rätkäistä siihen päälle vielä uusista tulijoista koituvat kulut? Selevä. Ehkä tämäkin on sitä konditionaalipolitiikkaa - kun uskoo siihen, että "jos me vain onnistumme integroimaan...", niin kaipa sitä voi uskoa myös siihen, että "jos taivaalta sataisi rahaa..."

Kantaväestön syrjiminen positiivisesti on kai se sivistysvaltion tärkein merkki nykyään, mutta olisiko mitenkään mahdollista edes asettaa täällä vuosikaupalla asuneet vähemmistöt uusien tulokkaiden edelle? Oletettavasti ei. Nuo täällä oleilleet ovat jo vanhoja, vähän tylsiä leluja, ja pahimmillaan osittaisen suomalaistumisen myötä eksotiikkaansa menettäneitä. Lisäksi, jos lähdettäisiin siitä, että pitkä asuinhistoria täällä ja joissain tapauksissa verojenmaksu oikeuttaisivat yhtään mihinkään, niin joku irvileukainen rasistihan voisi väittää, että samalla logiikalla valtion tulisi priorisoida suomalaiset irakilaisten gourmet-turistien edelle. Sitä linjaahan ei tulla ylittämään. ¡No pasaran!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknowille, Anolle, Viikon radiokasvolle, Madrille ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Jep. Tietysti ajatellaan, että ei tää olekaan enää kaupungin rahaa, vaan valtion rahaa. Ja mistähän ja keneltähän se valtion raha mahtoi tulla?

Ano: Ongelma vaan on, että kenelle toimittajalle? Jos valtamediasta puhutaan.

Viikon radiokasvo: Kiitokset. Pyrin jatkamaan, joskin aika ajoin turhautuminen iskee. Mitä tulee mainitsemiisi hallinnollisiin päätöksiin, niin se pitää julkishallinnossa paikkansa. Jos ”asiasta on päätös”, niin siihen tulee tyytyä, vaikka päätöksellä ei olisi mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Ja ainakin lastensuojelussa (varmaan muuallakin julkishallinnossa) on ajauduttu jo viime laman jälkeen ns. liiketaloudelliseen vastuuseen, eli laitoksen tulisi tienata oma toimintansa, vaikka eihän se tienaa mitään. Se toimii toisten maksamilla verorahoilla ja valitettavasti tämän myötä sijoitetut nuoret eivät ole kuin bensaa koneessa. Turvapaikanhakijoille varatut laitokset ovat sitä persneton diplomiosastoa.

Madri: Sinänsä suurista kaupungeista sijoitetaan nuoria kauemmas senkin takia, että saadaan ne erotettua kaveripiiristään. Hyvä idea, mutta ei kuitenkaan käytännössä toimi, sillä lomiahan on pakko myöntää, ja ne tuppaavat sitten venymään. Avohoito on suurelta osaltaan vain sana, johon vedotaan ja se on hyvin pitkälle pelkkää puhetta. Toivolan lähialueitten asiat eivät varmaankaan varsinaisesti hurraa päätöksestä. Lastensuojelulaitos tuo alueelle omat ongelmansa, mutta VOK on sitten jo aivan eri asia.

LW: Näitä mamulapsia ja nuoria on tälläkin hetkellä väkilukuunsa nähden huomattavasti suuremmassa määrin edustettuina laitoksissa. Tietysti johtoportaissa voidaan näitten kohdalla (näin on muuten tapahtunutkin) heittää pokkana se heitto, että ”mutta hehän ovat suomalaisia”. Ei. He eivät ole suomalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhustenhoidossa on pitkään taisteltu hoitajamitoituksesta ja se on ollut 0,5.
Viime syksynä hallitus ainakin esitti vähimmäismääräksi 0,4. Mikä lie nykyinen päätös...
Tiukennusta perusteltiin kunta- ja valtiontalouden säästöillä.

Tämä vain yksi esimerkki miten kantasuomalaiset kärsivät jatkuvasti
vaikka tämäkin asia saataisiin kuntoon kun mamu-rahat sijoitettaisiin toisin.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärsinkö nyt nämä v. 2014 luvut oikein: Hgissä on vain 200 laitospaikkaa näille suomalaisille helsinkiläisille nuorille, mutta muualle Suomeen on sijoitettuna 854 helsinkiläistä? Helsinkiläinen voidaan siis sijoittaa (vastoin tahtoaankin?)minne tahansa Suomessa, mutta kyseenalaisen ikäisten mamunuorten oikeus on päästä nimenomaan Helsinkiin? On täysin ok että tuupataan suomalaisia nuoria kauemmas tuhoisasta kaveripiiristään, mutta mamunuorten oikeus on asua siellä missä niitä reiluja ja puhtoisia heimoveljiä eniten on. Sama oikeushan on myös aikuisilla mamuilla, jotka väistämättä valuvat pk-seudulle ja suurimpiin kaupunkeihin siinä vaiheessa kun valtion sponssi kunnille loppuu ja se kunnan ainoa taloustaitoinen rupeaa ikävästi laskeskelemaan että hei, mehän ei voitetakaan tällä ja kyllähän nuo kotoutuvat paljon paremmin kun menevät sinne missä niitä ennestäänkin jo on. Kotoutuvat sitten nopeammin keskenään. Ghettoutuminen, mitä se on?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näitä sijoitettuja helsinkiläisnuoria on tosiaan maakunnissa. Itse olen toiminut kahdessa eri maakunnassa alalla, jossa myyntiartikkeleita saa maksusitoumusta vastaan. Olen ihmetellyt, miksi korpikuusen alle majoittuneelle henkilön ostokset maksaa Helsingin sosiaalitoimisto. Mutta siis ilmeisesti kyse on juuri näistä hajasijoitetuista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, tira+:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Julkisella puolellahan on jo aikaa keksitty se, että jos resurssit eivät riitä, niin määritellään resurssien tarve uudestaan ja kas, sitten ne riittävät. Näin siis surittavalla tasolla. Toimistoportaissa ollaan niin kuin ennenkin.

tira+: Ymmärsit oikein. Itse asiassa Toivolan lisäksi ainakin Kannelmäki ja Koskentupa ovat olleet lopetuslistalla, joskaan niitten tämän hetken tilanteesta en ole varma. Jos nuo kaikki suunnitelmat toteutuvat, jää paikkaluku reippaasti alle kahdensadan.

Ano2: Näistäpä juuri. Käytännöt hieman vaihtelevat eli yleensä laitos, johon nuori on sijoitettu vastaa nuoren pääasiallisista ostoksista esim. vaate- ja hygieniasellaisista. Kaupunki voi osallistua erikseen johonkin.

Castor kirjoitti...

Huolestuttavaa on ja lisää ongelmia tulee, Ruotsin malliin. Joka kolmas Ruotsissa huostaanotettu on yksintullut lapsi, mitä tuo "lapsi" nyt sitten merkitseekään. Huostaanottojen syy on tietenkin se, että nämä ovat vaaraksi itselleen ja muille. Siis: myös muille. Pääosin nämä huostaanotetut ovat Afganistanista, Eritreasta ja Syyriasta. Rahan lisätarve 421 miljoonaa kruunua. tällä hetkellä.

Perässä tullaan näemmä hyvää vauhtia, tulijat otetaan erityissuojeluun, omille riittävät murenat, jos nekään. Ei tuo nyt jo Suomessa muihin tuhlattu ja suomalaisilta ryövätty raha ole mitään tulevaisuuteen verrattuna. Maa ja kansalaiset köyhtyvät vauhdilla, kaikki ratkaisut tehdään mullien ehdoilla lähes jokaisessa asiassa, joka koskee rahanmenoa. Piileviä menoja tulee koko ajan ja menot kumuloituvat. Paperittomien hoito pitäisi kerta kaikkiaan kieltää. Jos lääkäreistä on pulaa ja he jo nyt valittavat koko ajan työtaakkaansa, niin mitä ihmeen perustetta on hoitaa paperittomia? Jos joutoaikaa lääkärillä on, niin siitä vaan, mutta paperittomien hoitaminen ei saa rasittaa muuta terveydenhoitoa eikä lisätä valtion tai kuntien menoja. Hyväntekeväisyyttä ei tule harrastaa muiden kustannuksella, se jos mikä on moraalitonta, lääkärit kun vetoavat velvollisuuksiinsa hoitaa sairaita. Paperittomien määrä tule kasvamaan huomattavan suureksi kesään mennessä.

Kummallista, että kun esimerkki on aivan vieressä, ja Suomessa minun tietääkseni aika monet puhuvat ruotia, mitään ei opita, mitään ei kavahdeta. Onko tämä kaikki aivan totta niin ihanaa? Aiavan kuin teloitettava nauttisi oman hautansa kaivamisesta...

Ja Stubb puhuu suomalaisten suulla sanoessaan että SUOMI tukee Merkelin politiikkaa sataprosenttiesti!

Castor kirjoitti...

Ruotsissa tehtiin vuonna 2015 peräti 103 henkirikosta. Kasvua edelliseen vuoteen 26%. BKT ja henkirikosten määrä kasvavat, huimaa!

Anonyymi kirjoitti...

OT:

http://www.rakennuslehti.fi/2016/03/nain-suomi-homehtui-hyva-rakentamistapa-sai-aikaan-pahaa-jalkea/

Helsingin Sanomien päätoimittaja Simopekka Nortamo kertoi 16.1.1998 kirjoittamassaan pääkirjoituksessaan, miksi juuri suomalaiset pääsivät rakentamaan Venäjälle sotilaskyliä.

”Idea syntyi Natossa, missä hyvin tunnetaan suomalaisen työn laatu. Siellä laskettiin, että kymmenen vuoden kuluttua ainakin viisi venäläistä divisioonaa on poissa taisteluvahvuudesta homevaivojen takia.”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Totta tuo kaikki, minkä totesit. Lisään tuohon oman alani turvallisuuskysymykset, mitkä liittyvät myös valtuuksiin. Alani valtuudet toimia ovat muutenkin viety aika olemattomaksi, myös turvallisuusmielessä. Lisäksi ala naisvaltaistuu jatkuvasti johtuen älyttömistä koulutusvaatimuksista. Nyt kun laitoksen toiminta muutetaan sellaiseksi, että naisvaltaiseen laitokseen lyödään osasto täyteen jätkiä, joille nainen on tähän mennessä ollut maksimissaan palvelija, niin mitenkähän hänessä mahtaa käydä? Miehiäkin on, mutta jos ollaan lastensuojelulaitoksen statuksella, niin riehuvaa tyyppiä saa taltuttaa suurinpiirtein niin, että me voidaan käyttää noin 10% voimistamme, kun taas tyyppi saa tehdä mitä huvittaa. Kaikki apuvälineet ovat kiellettyjä ja niiden käyttö vie välittömästi rosikseen. Muhoksen tapauksia on odotettavissa lisää. Ja niin muuten, jos kysyt alani ihmisiltä, että kuinka laitosten turvallisuutta on parannettu Muhoksen jälkeen, niin saat saman vastauksen kaikilta, eli kun tapaus oli, niin puhuttiin paljon, eikä sen jälkeen olla tehty yhtään mitään.

Ano: Tuo on kyllä totta. Ja se 1960 - 1970-luvun vaihteessa tullut tasakattovillitys oli näille leveysasteille jotain täydellisen typerää. Meillä on onneksi 1960-luvulla rakennettu varsin harva talo, ja eipä ole home- eikä kosteusongelmaa. Ilma vaihtuu.

Krypta kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu jälleen. Lienee rukousaamiaiset parantaneet suomalaisen nuoren psyykkisistä vaivoistaan.

Laitospaikkoja on ajettu alas vuosikausia. Ns. vanhainkotipaikat ovat vähentyneet runsaasti ja pyrittiin kotihoitoon, mutta se ei toteutunut ja toistuvasti mediassa etsitään dementoitunutta.

Mielisairaalapaikkoja vähennettiin rajusti ja sen seurauksena terveyskeskusten vuodeosastopaikkojen suurin käyttäjäryhmä on katkolaiset. Ensiapujen riesana nistit. Avohoitoa piti kehittää, mutta se jäi lapsipuolen asemaan ja kodinomaisissa avohoitokodeissa asuu henkilöitä, jotka psyykkisen terveytensä vuoksi eivät niissä selviä ja väkivallan tekoja on meidän seudulla ollut useita (pari päivää sitten yksi menetti henkensä).

Kouluissa opettajat ovat helisemässä, sillä heiltä on kädet sidottu seläntaakse ja tiukasti. Väkivalta opettajia kohtaan on jo päivittäistä.

Lastensuojelusta ei minulla ole kokemusta, mutta sanoisin, että Muhoksen tapaus ja Erikan kohtalo ovat jäävuoren huippuja ja pelkään pahoin, että ne eivät jää yksittäistapauksisksi.

Nämä "alaikäiset turvapaikanhakijat" eivät mielestäni tarvitse tällaista suojapaikkaa. Sitä tarvitsevat ehdottomasti ne suomalaiset huoret, joilla on vaikeuksia elämässään. "Alaikäiset turvapaikanhakijat" ovat Euroopan lehdistöjen uutisissa usein esillä ja ei todellakaan positiivisessa mallissa. Heitä en kaipaa tänne. Yritetään nyt sopeuttaa nuo entisetkin, joka on lievästi ilmaistuna hieman epäonnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kelle vinkata lastensuojelun ongelmista? Pikagögelöinti toi esiin tämmäisiä toimittajia:

Anna von Herzen, HS
Lari Malmberg, HS (kIrjoittanut jo jotain Toivolasta)
Marjukka Liiten, HS
Jenni Leukumaavaara, HS
Ulla Ahvenniemi, Kodin Kuvalehti
Maria Syvälä, Kodin Kuvalehti
Joonas Lepistö, MTV
Raija Kantomaa, MTV...

Laitoin Gögeluuriin hakusanoiksi "lastensuojelu artikkeli" ja retukkaa perään. 42 600 tulosta. Noista kun rupeaa valkkaamaan, niin valinnanvaraa kyllä on.

Medioitakin on kuntalehdestä, mainostöllöön, YLEstä Lapsen maailmaan jne.

Kun sulla on tossa asiassa työpaikka ja asema kyseessä niin luulisi että nimimerkillinenkin yhteenotto toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Mummot ja papat pois laitoksista sukulaisten nurkkiin tai pärjäämään yksin ja samoihin tiloihin sitten mittavan ja kalliin remontin jälkeen turvapaikanhakijoita. Samaa kaava näkyy olevan käytössä näköjään lastensuojelussakin ja mikäli minä olen oikein ymmärtänyt, tarve paikkoihin ei ole pienentynyt ja arvelisin sen olevan pääkaupunkiseudulla vielä isompi ongelma kuin maaseudulla. Entinen työkaverini tapasi sanoa aina, kun työpaikalle otettiin kesäharjoittelijiita, että otetaan sellainen, joka on maalta kotoisin; ovat tervepäisempiä. Yleensä tällä metodilla myös onnistuttiin. Helsinki ei varmaan ole paras paikka myöskään ongelmaisille mamupojille (tyttöjä varmaan vähemmistö?), kun houkutuksia hölmöilyyn ja perseilyyn on liikaa ja yleensähän se tyhmyys joukossa tiivistyy. Onkohan se yhtä varma kevään merkki kuin koirankakoista yleisönosastoon kirjoittaminen, kun alkavat nämä nuorisoporukat pääkaupunkiseudulla taas joukolla sivullisia ryöstää ja pahoinpidellä?

Mitä mieltä muuten ollaan tänään lehdessä olleesta irakilaisesta irtopäätä heiluttelevan tuomiosta ja yleensä siitä, että suomalainen poliisi tutkii ja suomalainen oikeuslaitos tuomitsee? Jätkä ei ole suomalainen, eikä rikos ole tapahtunut Suomessa. Mitä se siis meille kuuluu? Sitä paitsi Päivi Nerg tietää jokaisen tulijan taustan, mutta eipä kertonut, joten poliisitkin taisivat tehdä ihan turhaa työtä. Olisi varmaan heilläkin ihan tarpeeksi hommia ilman näitä ulkomaan tuliaisia. Ykän kertomassa tapauksessa hälytyksiä tähän perustettavaan laitokseen tulee myös takuuvarmasti, kun siellä naiset ovat helisemässä näiden partalapsukaisten kanssa. Eipä käy kateeksi, kun sinnekin elantonsa eteen joidenkin on pakko töihin pestautua.

Rouva Ano

Becker kirjoitti...

Mulla on tuttuja alalla ja tuo Ykän kertoma on todella juuri sitä. Paljon epäpätevää henkilökuntaa ja kädet sidotut. Näitä herranlahjoja kun ei saa millään kurittaa tai rangaista. Tai tehdään sitten niinkuin ruotsalaiset. Lähetetään nämä riiviöt virkistysmatkalle ruotsinlaivoille jossa ovat kaikkien matkustajien riesana. Tosin taitaa nykyjään olla säännöt jo sen verran tiukat, että näitä ei enään laivoihin lasketa.

Parasiitit saavat taas etuoikeutetun aseman verrattuna kantasuomalsiin. Tämäkös se sitten on sitä kotiuttamista. Ja suhteet mamuihin eikun vaan paranee.
Tukholman keskustassa vaeltelee muutama sata Marokkolaista koditonta pentua, joille ei meinaa järjestystä löytyä. Huumeita käytellään ja rikoksia viljellään. Marokko ei ota takaisin ja poliisi ei pysty mihinkään. Svenssoneilla on itsestään kovat luulot, mutta faktaa on, että kun alkaa tapahtumaan niin maan johto halvaantuu ja alkaa pitämään näitä iänikuisia palavereja.Vastuuta ei kukaan ota mistään, sillä se on maan tapa.
Alkaa tuntua siltä ettei se asuminenkaan Helsingissä ole mitään herkkua jahka vielä mennään muutama vuosi. Kun aurinko laskee,niin kaupunkilaiset linnoittautuvat asuntoihinsa ihan oman turvallisuutensa vuoksi.
Toi Nerg on kyllä sen tason pönttö että hirvittää. Täysin pätemätön henkilö saanut asemansa poliittisin perusteisin. Ja sehän ei ole mitään korruptiota, eihän vaan.

Becker kirjoitti...

Ykä tuolla edellisessä blogissa kyseli poliisien määrää Ruotsissa. Se on n. 20 000, eli kaksi poliisia per 1000 asukasta, kun on keskimäärin EU:n alueella 3,5 poliisia per 1000 asukasta. Selvitettyjen rikosten määrä on kuitenkin hienoisessa (3%)laskussa johtuen siitä että monet hankalat alueet, joita on n. 55 imevät poliisien toiminnasta suuren osan.
Ja tässä vähän statistiikkaa:

https://kit.se/2015/09/29/12837/sverige-har-flest-poliser-per-invanare-i-norden-men-sd-vill-ha-fler/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kryptalle, Anolle, Rouva Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Krypta & Rouva Ano: Vanhus- ja mielenterveyspuolella on sama ongelma ja sama ratkaisu kuin lastensuojelussakin, eli jos resurssit eivät riitä, niin resurssien tarve määritellään uudestaan, jolloin ongelmaa ei enää olekaan. Yksi ongelma-alue ainakin omalla alallani on, että nykyisin katsotaan pelkkää virallista koulutusta eikä sitä, mitä ihminen osaa, kuinka hyvin hän alalle sopii ja mikä hänen työkokemuksensa on. Muhoksen tapaushan ei ollut ensimmäinen ja läheltä piti-tapauksia on ollut enemmänkin. Joka tapauksessa se ei jää viimeiseksi. Tuon päänheiluttelijan tuomiosta tulee mieleen, että oikeuslaitoksemme halusi välttää uuden ”Ruandaprojektin” ja läppäsi nopeasti ehdollisen tuomion toisin sanoen ei käytännössä tuomiota ollenkaan ja se saattaa silti sanoa, että asiaan on reagoitu. Valitettavasti tuosta vaan tuli ennakkotapaus ja mikäli oikein muistan, niin ehdollinen tuomio ei estä turvapaikan saamista. Ja vielä kertaalleen voi todeta jo täällä olevien ”kotouttamisesta” että kun se on ollut jo viimeiset 25 vuotta vitsi, niin kuinka se voi toimia suuremmalla porukalla.

Ano: Yksittäisiä hyviä toimittajia löytyy varmaankin, yllättävästäkin suunnasta, minäkin olen saanut henkilökohtaista positiivista palautetta jopa Ylen suunnasta (vaikkei sitä äkkiä uskoisikaan). Ongelma on niin lehtien kuin lehtitalojen toimituksellinen linja. Tästäkin asiasta uutisen julkaisi Yle, ja se tietää kyllä aivan hyvin tapauksen vaikutukset. Mutta kun kyseessä on monikultturismin edistäminen, niistä vaietaan. Ja sinänsä nimimerkillinen yhteydenotto ei riitä, sillä lehti voi todeta, että emme me voi käyttää lähteenä tyyppejä joitten henkilöllisyyttä ei voi varmentaa.

Becker: Kosketuspintani ruotsalaiseen lastensuojeluun on hyvin vähäinen, mutta oletan, että ei siellä ainakaan Suomea tiukempi linja ole. Noitten marokkolaisten kanssa ruotsalaiset muuten ovat vielä jossain vaiheessa todella kusessa, ja kun lähtömaassa huomataan, etteivät ruotsalaiset pärjää / uskalla pärjätä niille, niin sakkihan vain lisääntyy. En usko, että poliisin työ on nykyisellään kovin suuressa suosiossa uraansa valitsevien nuorten ruotsalaisten keskuudessa. Ja tuo Nergin pläjäys ”me tiedämme kaikkien tulijoiden taustat” oli enemmän kuin legendaarinen.

Castor kirjoitti...

Tuossa poliisien lukumäärästä: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_police_officers

Monacossa miljonäärit aiheuttavat vakavia ongelmia tuosta päätellen yli tuhat poliisia per capita, Suomi melkolailla peränpitäjänä, 143/100 000, eli vajaa 1,5 per tuhat asukasta. No, luvut eivät välttämättä ole suoraan vertailukelpoisia, koska monissa maissa poliisilla on mm. rajavalvonta- ym. tehtäviä. Katsokaapa rauhanuskonnon maita...

Ruotsin poliisi näyttäisi olevan kaaoksessa: http://www.publikt.se/artikel/larmrapport-om-polisens-organisation-18668. No, siellä poliisijohtaja taisi tulla maahanmuuttovirastosta ilman mitään poliisikokemusta. Kuuluisaksi hän tuli punk-bändistään, jonka yksi menestyksistä oli single "Knulla i Bangkok". Ei tarvinne kääntää...

Muistaako joku vielä sellaisia suomalaisia poliisijohtajia kuin Fjalar Jarva ja Edvard Urja? Aivan loistavat nimet hemmoilla, uralla oli kyllä pikku kämmejä.

Anonyymi kirjoitti...

Lehti ei tarvitse sinua lähteeksi jos voit osoittaa lehdelle sen, että mistä se julkisuusperiaatteen mukaan voi vaatia alkuperäisen viranomaistiedon käsiinsä.

Nimimerkillinen tieto voi riittää siihen, että pöyhitään vähän heinäkasaa. Jos pöyhiminen tuottaa varmistuksen sille, että anonyymi tieto voi olla luotettavaa, niin sitten pöyhitään syvempää.

Jos yksi journalisti kirjoittaa yhden jutun, niin se riittää tuomaan asian julkisuuteen. Sen jälkeen muut toimitukset leikkaaliimaavat saman jutun itselleen. Eivät ne yleensäkään kirjoita mistään sellaisesta, minkä voivat kirjoittamisen sijaan kopioida. Iso osa niistä ei edes tajua, että mitä eroa on kopioimisessa ja kirjoittamisessa.

Voi olla hyvä aloittaa jostakusta jolla on useampia julkaistuja juttuja samasta aihepiiristä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Voi tietysti olla mielikuvituksen puutetta, että turvaan meemeihin, mutta Ruotsin kohdalla siihen on pakko turvautua:

http://i.stack.imgur.com/jiFfM.jpg

Ano: Joo, tiedänhän minä toki tämän. Mutta ongelma on siinä, että kyllä medialla on kaikki se tieto, mitä pitäisi tuoda julki. Eivät ne tyhmiä ole. Mutta valtamedia on poliittisesti niin pitkälle sitoutunut, että se ei tuo tietoja julki, vaikka sille toisi rekkakuormallisen materiaalia.

Anonyymi kirjoitti...Mamuille parempaa. Ikuisuusprojekti valmis, ikuisuuden kesti kirjoittaa.

Melkoinen erityisoikeus, onhan tämä joillekin on kuin lottovoitto melkein heti pääsee töihin. En ole huomannut samanlaista huolestumista kotimaisesta työttömyydestä.

Minä en ole saanut mitään erityisoikeuksia.

Tammikuussa sattumalta oli lyhyt keskustelu ylä-aste aikaisen luokallani ollut.
Siinä tuli nykytilanteeni puheeksi. Mutta en kehdannut vastata.
En ole menestyjä, mitään hyvää ei ole kymmeneen vuoteen ollut.


Näitä kokouksia on ollut, on sanottu näin.

Yrityksiin meneminen edellyttää niin suuria valmiuksia.


Tälläisen työttömyyden aikana sitten vielä ihmetellään miksi suututaan.

http://yle.fi/uutiset/tahan_on_tultu__ihmiset_suuttuvat_pakolaisia_toihin_palkkaaville/8666529


Pakko keksiä jotain työpaikkoja mamuille, mutta ei toimi todellisuudessa.

http://aijaa.com/fwHvYk

http://aijaa.com/0CAdnl


Olen harvoin lukenut vaikeasti työllistyvien määrästä.
Mutta ei tuo ole aiheuttanut samanlaista huolta.


Minulla on ollut tähän tyytyminen, en ole pystynyt valittelemaan minnekään. Lisää työvoimaa aktiviteetteja varten. Onko tuo tulipalon sytyttäjä kuvitellut että täällä järjestyy kaikki helposti.

http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksessa_kolme_tulipaloa__asukkaille_lisaa_tekemista/8589718


Kylläpä löytyy nopeasti töitä, mutta palkka ei ole hyvä. 1500 euroa.
Halpatyövoimaluokka.

http://www.hs.fi/paivanlehti/14032016/a1457842688894

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Pinnan kiristyminen on itsestäänselvyys. Suomalaiset ovat unohdettu, heistä ei ole väliä. Ja jokaista kehitysmaalaiselle järjestettyä työpaikkaa tulisi juhlia suurena voittona.