tiistai 1. maaliskuuta 2016

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXXI

1. Miehet minihameissa

Sain vakiokommentoijaltani Rouva Anolta vinkin pistäytyä Historixin blogissa, jossa oltiin suomennettu saksalaisen Iben Thranholmin kirjoitus aina vain feministisemmäksi muuttuvasta Euroopasta ja siitä, kuinka se on kykenemätön vastaamaan islamilaisten hyökyyn. Kannattaa lukea. Itselläni pisti erityisesti silmään kirjoituksessa linkitetty video Alankomaista. Kyseessä oli mielenosoitus, jossa vastustettiin islamilaisten jätkien Kölnissä tekemää kantaväestön naisiin kohdistunutta joukkoahdistelua. Eihän siinä sinänsä mitään, tottahan sitä semmosesta sekä saa että pitää protestoida, mutta purkan pysäytti se tapa, miten protestoitiin. Eli alankomaalaiset häiskät laittoivat päälleen minihameet ja lähtivät sitten marssille protestoimaan.


Itse kun kuulun siihen hieman yksinkertaisempaan ja samalla myös suoraviivaisempaan väestönosaan, niin tuo minihameissa kulkevien häiskien marssi herättää hieman ihmetystä. Samoin kuin kysymyksiä:

Ensimmäinen kysymys: Ketä, ja mitä vastaan tämä mielenosoitus on järjestetty?

Vastaus: Islamilaisia jätkiä, jotka suurella porukalla niin ahdistelevat kuin raiskaavat kantaväestöön kuuluvia naisia, ilman että kantaväestö pistää juurikaan hanttiin.

Toinen kysymys: Mitähän nämä islamilaiset jätkät mahtoivat ajatella sen Kölnin ahdistelun ja yleensäkin heidän perseilevän käytöksen aikaansaamista reaktioista ja varsinkin niitten puuttumisesta?

Vastaus: Epäilemättä jätkät tuumivat, että nämä länsimaiset yhteiskunnat ja varsinkaan sen miehet eivät kykene suojelemaan naisiaan. Ehkä ne eivät edes halua.

Ja siitä päädytäänkin sitten kolmanteen kysymykseen: Mitähän nämä islamilaiset häiskät mahtavat ajatella siitä, että kantaväestön miehet kulkevat kadulla jonossa minihameissa ja tällä tavoin protestoivat islamilaisten jätkien perseilyä vastaan?

Vastaus: Suurimmasta naurun kätkätyksestä toivuttuaan häiskät tuumivat, että nuo eurooppalaiset jätkät eivät todellakaan pysty puolustamaan naisiaan. Näinköhän ne haluavat itsekin parrua hanuriin, kun tommosissa vermeissä kulkevat? No, sekin kyllä järjestyy. Tämä maanosa kaipaa miehiä ja Mohammedin nimeen, niitähän on kyllä tulossa, aina vaan enemmän, älkää olko yhtään huolissanne, ins´allah.

Tommonen mielenosoitushan on jotain perin tyypillistä länsimaista. Länsimaiset ihmiset pistävät pystyyn näytöksen toisille länsimaisille ihmisille ja kuvittelevat porukalla, että nyt on mukamas saatu jotain aikaiseksi. Ne tyypit puolestaan joitten vuoksi näennäinen mielenilmaus on järjestetty nauravat röhönaurua ja jatkavat perseilyään. Mikseivät jatkaisi, kun mikään ei estä. Se, mikä estäisi Kölnin tyyppiset tapahtumat olisi paikalla oleva pari pataljoonaa aseistettua jalkaväkeä täysillä valtuuksilla, mutta eihän tämä ylifeministinen, yliselitetty, ylianalysoitu, ylisuvaitseva ja ylilässytetty Eurooppa siihen kykene. Ei sillä ole tarjota kuin miehiä minihameissa protestoimaan ja naisia yliopistossa ymmärtämään. Ja koska se ei siihen kykene, pitää perseilevä vähemmistö maanosan polvillaan. Ehkä jotkut eurooppalaiset halusivat tätä, mistä sen tietää. Minun mielipidettäni ei kukaan koskaan kysynyt. Mutta minä käytänkin housuja.

Minihameista on ollut hieman puhetta täällä Suomessakin, ja se on aiheuttanut ainakin Ylen toimittajassa Jussi Pullisessa jonkun sortin tiedostavaa närkästystä. Kas kun Helsingin poliisin ylikomisario Jere Roimu totesi:

- Tällä hetkellä eletään poliisitoiminnassa hiljaista aikaa. Ihmiset kulkevat tuolla paksuissa vaatteissa, mutta mitä tapahtuu sitten, kun kevätaurinko nousee ja hame lyhenee ja vaatteet vähenevät. Yritämme olla nyt etupainotteisia, jotta meillä on keinot puuttua mahdollisiin ikäviin lieveilmiöihin.

Ja tämähän sai Pullisen närkästymään ja toteamaan twitterissään näin:


(Kiitokset Kumitontulle twiittivinkistä)

No anskumä yritän vähän avittaa Pullista. Ensinnäkin, hyvämuotoinen nainen minihameessa on erittäin kaunis ja seksikäs näky, mikä pistää kantasuomalaisillakin miehillä mukavasti veren kiertämään. Me tosin ymmärrämme, että vilkaista voi, mutta ei edes tuijottaa, saati sitten koskea. Ja tuumimme, että on ihan kiva kun naiset voivat kuljeksia kaduilla minihameissa. Ihan kaikessa rauhassa.

Vaan entäs jos otetaan paikalle vastikään Suomeen tullut arabihäiskä, jonka kokemuksen mukaan jo pelkästään verkkariasussa oleva nainen vastaa lähinnä hardcore-pornoa? Joka samainen häiskä suhtautuu kevyesti pukeutuneeseen vääräuskoiseen naiseen, no, ei ainakaan kovin arvostavasti. Lisätään vielä se, että häiskän impulssikontrolli on alempana kuin sammakon persläpi. Ja kerrotaan sitten tämä häiskä alkuun vaikka muutamalla tuhannella.

Niin että mihinkähän se hameen lyheneminen mahtaisi johtaa? Jo etukäteen sanottuna voi todeta, että syynä lyhythameisen naisen raiskaukseen ei ole nainen eikä naisen lyhyt hame, vaan se, että tänne väen väkisin kuskataan jätkiä, jotka menettävät järkensä nähdessään sen lyhythameisen naisen.

Ja tokihan Pullinen sen itsekin tietää. Ei kai hän sentään ihan tyhmä ole. Kai hänen piti vain todistaa työnantajalleen olevansa tiedostuneen närkästynyt. Sillä saattaahan tuo poliisin lausuma herättää joissain vähemmän valveutuneissa kansalaisissa sen luulon, että islamilaisten jätkien roudaaminen Suomeen lisäisi raiskausten ja väkivallan uhkaa. Ja sehän ei pidä paikkaansa. Tilastot tosin sanovat toisin, mutta onhan selvääkin selvempää, että tilastokeskus on tilannut kyseiset tilastot Hommaforumilta. Sieltähän se on tilattu se hallituksen pakolaispolitiikkakin. Kysykää vaikka Annika Lapintieltä.

2. Eläkeläisten eutanasiakeskus EEK

Vakikommentoija Castor puolestaan lähetti minulle linkin Nordean yksityistalouden ekonomistin Olli Kärkkäisen kirjoitukseen, josta myös Uusi Suomi uutisoi. Onhan selvää, että kyseessä on yksittäisen talousasiantuntijan kirjoitus, mutta kun se julkaistaan Nordean virallisilla sivuilla, niin hyvin kaukaa pankinkaan kokonaisnäkemyksestä se ei voi olla. Kirjoituksen pääpointti on se, että tulevaisuudessa vanhuusajan sosiaali- ja terveyspalveluista tullaan rajoittamaan siinä määrin, että eläkeläiset joutuvat kustantamaan ne pitkälti omasta pussistaan. Kirjoitus alkaa varsin tyrmäävästi, varsinkin kun ajatellaan, että elämme kuitenkin jonkun sorttisessa hyvinvointivaltiossa, joka on pitänyt kansalaisistaan huolta sentään miten kuten:

Nykyisten kolmekymppisten olisi hyvä pohtia jo nyt, miten he aikovat rahoittaa omat vanhuspalvelunsa. Tulevaisuudessa suomalaisten tulee nimittäin maksaa entistä suurempi osa nykyisistä sosiaali- ja terveyspalveluistaan itse.

Ja tämä pistää kyllä miettimään, että minkälaista se kolmekymppisten elämä sitten tulee olemaan. Tuossa iässä ihmiset tavallisesti perustavat perheitä, hankkivat lapsia ja pyrkivät tietysti hankkimaan myös jonkun sortin omistusasunnon josta he maksavat pirunmoista velkaa tai sitten vuokralla asuessaan pirunmoista vuokraa. Varsinkin, jos asutaan Helsingissä voi pitää nyrkkisääntönä, että toisen puolison koko nettitienesti menee pelkkään asumiseen. Vaikka perheen molemmat vanhemmat kävisivät työssä, ei siinä elämänvaiheessa voi olettaa, että jonkun sortin eläkesäästämiseen olisi suurtakaan mahdollisuutta. Varmasti katkeruutta herättää myös se, että he maksavat palkastaan jatkuvasti työeläkemaksuja, eivätkä voi olla varmoja siitä, että tulevatko he itse saamaan niistä aikanaan latiakaan. Kirjoitus jatkuu:

Väestön keskittyminen vaikuttaa asuntojen kysyntään ja asuntojen kysyntä vaikuttaa puolestaan asuntojen hintoihin. Väestöennusteiden perusteella voidaan arvioida asuntojen hintojen alueellisen eriytymisen jatkuvan. Muuttotappiokunnissa asuntojen reaaliarvo saattaa jopa laskea. Tämä asettaa valtavia haasteita niille kotitalouksille, joiden varallisuus koostuu lähes pelkästään omasta asunnosta.  Kuinka rahoittaa julkisia palveluita täydentävät sote-palvelut, jos varallisuus on sidottuna omaan asuntoon, jota on vaikea saada myydyksi?

Tässä tietysti näkyy se nykysuomalainen ajattelu, että ihmiset halutaan asumaan kanahäkkeihin Radanvarsikaupunkiin, mutta varsinaista pelkoa herättää lause ”kuinka rahoittaa julkisia palveluita täydentävät sote-palvelut, jos varallisuus on sidottuna omaan asuntoon, jota on vaikea saada myydyksi?”. Ihmisethän ostavat asuntoja, jotta voisivat, no, asua, mielellään eläkkeelläkin ja tässä lauseessa tehdään melko selväksi se, että asunto onkin tulevaisuudessa eräänlainen eläkkeen ajan palvelujen pantti, joka tulee lunastaa ja maksaa ne palvelut, jotka ennen olivat julkisia. Missäs ihmiset muuten sen asuntonsa myynnin jälkeen asuvat? Asuminen ei ole ilmaista vuokrallakaan. Haja-asutusalueellakaan.

Voi tietysti olla, että kirjoituksessa myös tehdään jonkunlaista ennakkomainontaa. Lukeehan jutussa:

Nykyisten viisikymppisten olisikin syytä pohtia viimeistään nyt, kuinka he aikovat vanhuspalvelunsa 2030-luvulla rahoittaa. ”Sote-säästötili” voisi olla hyvä ajatus myös nykyisille kolmekymppisille, koska kuka tietää, mitä julkisia sote-palveluita on tarjolla 2050-luvulla.”

Enkä ihmettele, jos Nordea alkaisi pikapuoliin mainostaa jonkunlaista henkilökohtaista sosiaali- ja terveyspalvelujen rahastosäästämistä.

Mutta silti.

Mikäli meillä olisi oikea, kansalaisten hyvinvointiin keskittyvä hallitus (sellaisia on joskus ollut), niin todettuaan tuollaisen tulevaisuudenkuvan edes jollain lailla mahdolliseksi, se pistäisi välittömästi pystyyn hätäistunnon.

Ensimmäisenä se esittäisi itselleen kysymyksen: jos maassamme kerran kaikenlaiset verot ja maksut ovat olleet koko ajan nousussa ja palveluita taas samaan aikaan vähennetään urakalla, niin mihin helvettiin me niitä kansalaisten riikintaalereita oikeastaan ollaan työnnetty?

Toiseksi se toteaisi, että maassa on järkyttävän suureksi paisunut julkinen sektori ja sitä myötä se esittäisi itselleen toisen kysymyksen: mitä varten julkinen sektori oikeastaan on alun perin perustettu? Ja se vastaisi itselleen: tarjoamaan kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja. Se ja vain se on julkisen sektorin tehtävä. Itselleen vastattuaan hallitus alkaisi selvittää, kuinka suuri osa julksesta sektorista itse asiassa liittyy niihin välttämättömiin peruspalveluihin ja kuinka suuri osa on taas täysin tarpeetonta akateemista suojatyöllistämistä. Saatuaan asian selville hallitus pitäisi pienen itseäänperseeseenpotkimissession ja ryhtyisi sen jälkeen välttämättömiin toimenpiteisiin.

Hallitus esittäisi vielä itselleen kolmannen välttämättömän kysymyksen: jos meillä ei tällä menolla ole tulevaisuudessa varaa pitää huolta edes omista kansalaisistamme, niin minkä ihmeen vuoksi me kuskaamme tänne jatkuvasti kasvavan määrän etnisesti edistyksellisiä ulkomaalaisia, vaikka tiedämme, että he ovat kehdosta hautaan veronmaksajien kustantaman pysyvän elatusautomaatin piirissä ja koska he ovat kunniakansalaisia, niin se automaatti kattaa luonnollisesti myös vanhuspalvelut? Ne samat vanhuspalvelut, joita varten me pistämme oman väestömme myymään omat asuntonsa. Vastaus olisi jälleen selvä, ja hallitus ryhtyisi välittömästi välttämättömiin ja ennen kaikkea päättäväisiin toimenpiteisiin.

Mutta meillä ei ole sellaista hallitusta. Ehkä nykyinen ”hallituksemme” alkaakin sen sijaan suunnitella sitä, että kun eläkeläisellä tai pitkäaikaistyöttömällä ei ole enää mitään realisoitavaa omaisuutta eikä se eläkkeellään kumminkaan enää pärjää, hänet siirretään viranomaisten toimesta Eläkeläisten Eutanasiakeskukseen ja päästetään pois kärsimyksistään. Luonnollisesti siitä saattaisi tulla mutinaa ja saatettaisiinpa mainita esmes sanat ”murha” tai ”teloitus”. Ehkä hallitus tajuaisi, että sanoilla ja termeillä maailmaa hallitaan, joten se ottaisi käyttöön termin ”hallinnollinen henkilötunnuksen lopettamistoimenpide”.

Luonnollisesti tämä eutasiauhka ei koskisi poliittisen, virkakoneiston ja median uusrälssiä eikä tietenkään kunniakansalaisia, vaan heille myönnettäisiin tietenkin…


3. Hieman ajankuvia

Ensimmäisessä ajankuvassa Diakonissalaitoksen turvapaikanhakijoiden tukiryhmä ruinaa suomalaisilta taulutelevisioita ja pleikkareita nuorten omiin huoneisiin. Diakkarilta kyllä oltiin kysytty (ja ihan asiasta olikin), että minkähän takia niitä televisioita ynnä muita ei kerätä suomalaisille köyhille. Tämmöset kommentithan on sitten poistettu ja diakkari ilmoittaa sitten, että ”sivustolla on moderaattori, joka poistaa vihapuheen”. Mainittakoon, että lastensuojelulaitoksissa noin yleensä ei nuorilla ole televisioita omissa huoneissaan.


Ja sitten menemmekin Ruotsiin. Tämä kuva on kyllä levinnyt muuallekin, mutta laitetaan tännekin, kun se kuvaa ajan meininkiä niin osuvasti. Elikkä kuvassa ovat ruotsalaisen koulukisojen 12-vuotisten sarjan 600:n metrin juoksun mitalikolmikko. Siis 12-vuotisista pikkusista pojanvessukoista on kyse. Kuvaa katsottaessa voidaan samalla testata lukijan oma inhimillisyysaste, sillä jos lukija näkee kaikesta huolimatta kuvassa jotain omituista tai epäilyttävää, niin hän on vuorenvarmasti rasisti. Minä kun joudun tsuhnan helvettiin joka tapauksessa, niin voin tuumata, että jos tästä hulludesta jotenkin selvitään, niin kyllä tulevat sukupolvet tuumivat meistä että kuinka kokonaiset pari sukupolvea saattoi olla noin idiootteja.

Ja laitetaanpa sitten vielä yksi kuva. Vasemmistolainen keskustelukulttuurihan on huomattavasti älyllisempää ja kehittyneempää kuin meillä kansallismielisillä. Siellä ei hätkähdetä hankalaakaan kysymystä, vaan rauhallisesti ajatuksia vaihtamalla pyritään ja pystytään löytämään yhteinen linja. Esimerkin tästä antaa meille Li Andersson:

Lähteenä kuviin MV-lehti.

4. Mainos

Lisätään Suositeltaviin Lukemistoihin kaksi blogia eli Historix, joka käsittelee niin historiaa kuin nykypäivää sekä Krypta, joka käsittelee osuvasti niin työelämää kuin elämän ilmiöitä yleensä. Saadaan hänen mukanaan linkkilistalle yksi nainen lisää, ja heitähän tarvitaan tänne voiman pimeälle puolelle.

5. Se on sitten tiämmä kevät

Olemme siirtyneet maaliskuun puolelle, joten teknisesti ottaen elämme kevättä. Kun keittiön akkunasta katsoo ulos ja huomaa puolimetrisen lumihangen, niin eihän se siltä vielä varsinaisesti tunnu, mutta kumminkin. Oikein hyvää alkanutta kevättä lukijoille.

Vanhan kaavan mukaan kevät toi muurarin, maalarin, hanslankarin ja hampparin. Turo´s Hevi Gee päivitti asian sittemmin muotoon, jossa kevät toi roudarin, järkkärin, orkesterin ja bändärin. Vuoden 2016 kevät tulee Suomessa olemaan sattuneesta syystä todennäköisesti hieman erilainen kuin aikaisemmat keväät, joten laitetaan tuo kappale vielä kerran uusiksi:

Kevät toi, kevät toi Abdulin

Kevät toi, kevät toi Mohammedin

Kevät toi uimahallille Abdelkaderin

Ja puskapassiin Ibrahimin

28 kommenttia:

Hemuli kirjoitti...

Ajattelin omille porukoilleni ehdottaa, että kun palvelutalo alkaa tuntumaan läheiseltä niin antavat ennakkoperintönä omaisuutensa pois. Itse en enää tuota perintöä niin tarvitse mutta jos hyppäyttäisivät suoraan lapsenlapsilleen. Toki asumisoikeus taloon jäisi vanhuksille. Tässä on se iso etu, ettei kunta pääse kuppaamaan omaisuutta sote-maksuihin. Toki koko eläke ulosmitataan mutta sille nyt voi mitään.
Hallitushan jo pohtii, että lapset velvoitettaisiin maksamaan vanhempiensa sote laskut. Tähänkin auttaa tuo ennakkoperintö, siirretään omaisuus lapsenlapsille. Toki vanhuspalvelut tullaan korjaamaan siedettäviksi kun suuret ikäluokat alkavat lähestymään hoitokoteja....

Mitä taas tulee armomurhaan ja/tai avustettuun itsemurhaan niin todella toivon että noi molemmat sallitaan ennenkuin oma nuppi menee sekaisin. En vain halua jäädä vihannekseksi sukulaisten rasitukseksi.
Oman mummon kohtalo oli sellainen, jota ei halua edes vihamiehilleen.

Castor kirjoitti...

Luin tuon Sotahistoriaa-blogin viimeisimmän kirjoituksen, enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Että minihameissa seksuaalista ahdistelua vastaan..Ei kannattaisi käyttää mulleihin samoja keinoja kuin hollantilaisiin, quod licet Iovi, non licet bovi, noin hiukan muunneltuna, eli mikä sopii Jupiterille, ei sovi härälle. Kuten Ykä kirjoittaa, lukutaidotonkin kehitysmaalainen ymmärtää kuvan naurettavuuden ja sen sisältämän aidon impotenssin, jota Viagra ei korjaa.

Sveitsi tässä väkisinkin nousee jälleen esimerkiksi. Sveitsi on onnistuneesti välttänyt militarismin, vaikka joka ukko kertausharjoittelee sen kuin kerkiää (ja vaikkei kerkiäisikään). Teollisuusjohtajasta mutterin vääntäjään, pankkiirista kamreeriin. Kuitenkin Sveitsin liittokokouksessa on 200:sta edustajasta 64 naisia (32%). Suomessa luku on 83 (41,5%), Kuwaitissa ja Omanissa kunnian on molemmissa saanut 1 nainen.

Liittoneuvosto (hallitus) valitsee jäsenistään vuosittain yhden liittopresidentiksi. Ministeriöitä on ollut vuodesta 1848 lukien seitsemän kappaletta, siis 168 vuoteen niitä ei ole tarvinnut muutella ja lisäillä. Jatkuvuus on Suomessa ilmeisesti kirosana. Kansanäänestyksiä Sveitsissä on tämän tämä, vain "tärkeimmistä" kirjoitetaan meikäläisissä lehdissä.

Käsittämätöntä paskaa on heitetty nuoremman väen silmille varoituksena vanhushoidon maksuista! Mikä tuollaisen jälkeen enää saa mitään yrittämään? Paljonko sitä työttömyyttä on tuossa ikäluokassa? Enpä osaa sanoa, mitä itse tekisin, jos olisin 30-vuotias nyt. Joko tuonikäiset passivoituvat täysin tai sitten "radikalisoituvat" ja ryhtyvät todelliseen kapinaan. Asia on nimittäin suurempi kuin monet ihan heti tajuavat. Valitettavasti kokemukseni mukaan kyseinen ikäluokka on erityisesti sitä emaskuloitua porukkaa, jonka yli, ali ja ohi naiset jyräävät mennen tullen. Toivottavasti olen väärässä, ja ne pallit löytyvät jostain.

Hallitus ei osaa päättää oikeista asioista, eli arvonlisäveron alentamisesta ja henkilöverotuksen lievennyksistä, mutta yhteiskuntasopu kai siinä saatiin. Ei kuitenkaan yhteiskuntasopimusta, joka edellyttäisi vastineeksi jotakin niiltä, jotka sopimuksen perusteella hallitsevat. Sokrateesta Hobbesiin, Lockesta Rousseau'n kautta Kantiin haudoissa pyöritään. Mutta tässä sitä vaan mennään, tuuli ulvoo ja piru pitää takinliepeestä kiinni!

Historix kirjoitti...

Ykä kirjoitti "Tommonen mielenosoitushan on jotain perin tyypillistä länsimaista. Länsimaiset ihmiset pistävät pystyyn näytöksen toisille länsimaisille ihmisille ja kuvittelevat porukalla, että nyt on mukamas saatu jotain aikaiseksi."

Taitaa muuten päteä sama totuus myös näihin kotouttamiskuvioihinkin. Suvakit touhuavat keskenään minkä kerkiävät kun kotouttavat poloisia pakoloisia. Toiminnan varsinaiset kohteet katsovat kummissaan, mutta niin kauan tyytyväisinä kun tasku- ja diskorahaa jaetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään hätää,kaikkitietävä ja aina hymyilevä Alexander Stubb kyllä tietää jälleen,että ongelmat poistuu,kun vain lisäämme maahanmuuttoa!On tämä yhtä perseen syvyyksissä olemista jo tämä Suomen touhu-kun tehdään yhteiskuntasopimus,joka olisi 8 vuotta sitten saattanut jopa tuhoa hidastaa,niin nykytilanteessa,kun tietää mikä syö jokatapauksessa tästäkin saatavan ,kansalta revityn,hyödyn,vituttaa jo valmiiksi tulevienkin vuosien edestä!
Tota hollantilaisten ideaahan voisi soveltaen käyttää täälläkin päättäjien tutustuttamiseen reaalitodellisuuteen:hallitus ja 200 Arkadianmäen apinaa minihameisiin ja vokkeihin viikoksi,ei ainakaan mieskansanedustajille tarvisi tuoleja loppu vuoden istuntoihin-saisivat ihan itse sitä mitä ovat tilanneet.
Ja Ruotsissa astuu sitten 1. maaliskuuta voimaan se uumoiltu pakkolaki,eli kunnat eivät voi kieltäytyä pakoloisista.Nyt nekin kunnat,jotka aikaisemmin ovat kieltäytyneet,SAAVAT auttaa!Ja Ruotsin migri toivoo,että ensimmäiset 21000 viimeisimmän vyöryn jäljiltä oleskeluluvan saanutta ohittaisi asuntojonoissa kantaruotsalaiset.Miten minusta tuntuu,että migrin "toivomus" kyllä toteutuu.
Onneksi tämäkään Ruotsin hulluus ei tule Suomeen...
Sitten,kun noita TVitä tehdään tuumakoossa 0.308 ja ilmestyy Playstation .44magnum,niin näitä voisi kyllä ihan sarjoina ja tähdättyinä tuplalahjoituksina jakaa niin ovista kuin ikkunoistakin joka vokkeihin,ja miksei jo rajalla,ennen kuin ovat Suomeen tulleetkaan,saisivat lämpimän vastaanoton.Ei vaan TVt ja konsolit ihan vielä ole noin pientä kokoa kuin esim. sanotaanko vaikka luodit nykyisin.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Konstruktionistisesta tiedonfilosofisesta lähtökohdasta katsoen maailma on sellainen ja muuttuu sellaiseksi, millaisena se esitetään. Vaikuttaminen on siis ekspressiivistä toimintaa. Ei tarvitse tehdä mitään. Riittää että esittää. Todellisuus seuraa esitystä (vähän nolona) ja muuttuu esityksen mukaiseksi.

Yksilötasolla tuollaista tiedonfilosofista lähtökohtaa kutsutaan nimellä psykoosi. Kollektiivisella tasolla sitä kutsutaan nimellä konstruktionismi.

Realismin ja etenkin kriittisen realismin, luonnontieteellisyyden, kvantitatiivisen tarkastelun jne. tiedonfilosofisista lähtökohdista maailma on sellainen, millaisena sitä toteutetaan ja millaisena se toteuttaa itseään. Vaikuttaminen on siis toteuttavaa toimintaa. Ei tarvitse esittää mitään. Riittää että tekee. Todellisuus seuraa toteutuksia tietyllä kitkalla, tietyllä viiveellä ja toteuttaa itse itseään tietynlaisena deltafunktiona.

Yksilötasolla tuollaista tiedonfilosofista lähtökohtaa kutsutaan nimellä maanläheinen tai aikaansaapa. Kollektiivisella tasolla sitä kutsutaan esim. realistiseksi, toimintakeskeiseksi jne.

Julkisessa keskustelussa on jatkuva kamppailu esitys-toteutus -ulottuvuuksien keskinäisten painotusten välillä. Suurin osa politiikasta, journalismista, viihteestä, kulttuurituotannosta... edustaa esitys -ulottuvuutta. Sillä on siis mielikuvavaikuttamisessa etulyöntiasema. Suurin osa arkielämästä taas edustaa toteutus -ulottuvuutta. Sillä on siis elämässä etulyöntiasema.

Kyse on siis aika pitkälle siitä, annammeko elämämme muotoutua virtuaali- vai reaalitodellisuuden varaan.

Becker kirjoitti...

Alkaa kyllä vaikuttaa siltä että tämä ns. länsimainen kulttuuri sisältäen länsimaisen Homo Sapiensin joutuu islamilaisen kulttuurin yliajamaksi, jollei se ala pian heräämään. Tai sitten sen täytyy olla melkein tuhoutumassa ennekuin kunnon aseellinen vastarinta alkaa. Puheet on jo pidetty ja niiden vaikutus todettu.
Valloittajan sotilaat ovat historiaallisesti raiskannut aina ensin naiset. Tällä tavoin se osoittaa ylimielisyytensä sekä halunsa loukata valloitetun maan miespuolista väestöä joka ei pysty suojelemaan omia naisiaan. Poikkeuksellista tässä on se, että valloitetun maan poliitikot ja väkilvaltakoneisto puolustaa valloittajia valloitetuilta. Nythän on käynnissä matalaintensiivinen sota. Sitä tosin aika harva on huomannut. Päättäjät eivät ollenkaan. Eräitä poliittisia ryhmiä kyseinen tilanne vain innostaa, tajuamatta että he ovat eturivissä kun likvidointi alkaa.
Ruotsalainen kaksinaismoraali on puhtaimmillaan tapauksessa Aregavi. Neegermuija ei asu Ruotsissa, ei puhu ruotsia, ei maksa veroja Ruotsiin ja oli ruotsalaisen kanssa valeavioliitossa. Siitä huolimatta kansa oli hurmoksessa muijan voittaessa kisoja.
Kyllä sain makeat ja vahingoniloiset naurut kun eukko narahti huumeista. Edellinen kärähtäjä oli alunperin Venäläinen aitajuoksija Ludmila Enqvist (s.Leonova), joka myös kärähti huumeista. Sitä ennen luki ruotsalaisissa lehdissä "Meidän rakas Ludmilamme"...
Ruotsi tuli muutenkin mieleen lukiessani PK-aviisien päätoimittajien parkaisun, kun joku nimeltä mainitsematon nettilehti tekee heidän elämänsä hankalaksi. Ruotsissa saa juuri kuulla ja lukea vastaavanlaista soopaa, kun valtalehdistön valehtelu ja poliittinen korrektius vie lukijakuntaa nettijulkaisujen piiriin. Tämä Ylen, Maikkarin ja lehdistön julkilausuma vaan todistaa sitä, miten juuri ne asiat joista he pitävät hyveinä, puuttuvat heiltä täysin. Kyllä on kaksinaamaista toimintaa ja todistaa juuri päinvastaista asiaa. En ole alkuunkaan kaikessa MV-lehden linjoilla, mutta piru vie, on se saanut valtamedian veriruvelle ja sitä asiaa tervehdin ilolla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, Castorille, Historixille, Veskulle, Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Isä-Perskeles keksi aikanaan idean, että jos pyrkisi mahdollisimman suuressa määrin muuttamaan omaisuutensa käteiseksi, sen jälkeen vuokraisi pankista tallelokeron ja yksinkertaisesti jättäisi lokeron avaimen jälkeläisille. Siihen ei käsittääkseni pääse valtio väliin nyysimään ylimääräisiä. Armokuoleman hyväksyn minäkin, jos se on vapaaehtoinen.

Castor: Sveitsi nousee usein esille, mutta saa noustakin. Meillä kun täällä Suomessa on taipumus apinoida asiat muualta, eritoten Ruotsista, niin miksi ihmeessä ei sitten apinoitaisi jotain, joka oikeasti toimii? 30-vuotisten kohdalla tilanne näyttää aika toivottamalta ja näyttää siltä, että valtio on tuuminut, että tämä nyt vaan yksinkertaisesti on teidän osanne. Ole tyytyväinen ja suck it up. Ei tää pahemmin naurata tämmöstä viisikymppistäkään, mutta on tässä sentään tullut ostettua ja maksettua oma talo. Voi siellä sentään perunaa viljellä.

Historix: Olet täysin oikeassa. Samanlaista näennäissuorittamista sekin on. Hyvä esimerkki asiasta oli tämä Ritva Viljanen, joka kehuskeli, että Helsingissä kotouttaminen on onnistunut entistä paremmin ja peruste oli se, että siihen oltiin pumpattu lisää rahaa. Byrokraattisessa logiikassaan Viljanen varmaan kuvittelee olevansa ihan oikeassa.

Vesku: Ja jos mitään järkeä touhuun ei saada, niin veikkaanpa, että se pakkolaki on joskus edessä meilläkin. Voi tosin olla, että silloin useammankin talon kattoon poraillaan reikiä ja todetaan, että valitamme, ihmisasumukseksi kelpaamaton.

Ano: Hyvin kuvailtu. Ja ristiriita on olemassa. Me tavalliset ihmiset elämme reaalitodellisuudessa, poliittinen ja virkamieseliitti sekä media puolestaan virtuaalitodellisuudessa ja se haluaisi siirtää meidätkin matrixiin.

Becker: Hurjintahan tässä on se, että nämä islamilaiset käyttäytyvät kuin ne jo olisivat miehittäneet mantereen. Vaikka ne ovat kuitenkin vielä vähemmistö joka voitaisiin jyrätä. Tuosta ”ruotsalaisesta” urheilijasta tulee mieleen takauma kolmenkymmenenkuuden vuoden takaa. Silloin oli Moskovan olympiakisat ja Höyry-Häyrinen selosti radiossa nyrkkeilyottelua, jossa toinen ottelija oli Ruotsin paidassa nyrkkeillyt alunperin ugandalainen heppu jonka nimi oli Zagras Oziambo tai jotain sinnepäin. Joka tapauksessa Höyry totesi ”näyttää siltä, että ruotsalaiset miehet ovat innostuneet syömään liikaa sokeripitoista pullaa, joten valtion tulee hankkia nyrkkeilijänsä muualta”. Tuohon median julkilausumaan palaan todennäköisesti kokonaisen kirjoituksen muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta ykkösjutusta tuli minullekin mieleen, että hinkuvatko alakomaalaisuroot itsekin mokkakikkeliä kakkoseen.
Toiseen uutiseen totean vain, että ”soylent green is made of people”!
Kolmonen on semmoinen juttu, että olen itsekin kammioni hiljaisuudessa useaankin kertaan miettinyt, että kuinkahan riemuidioottimaisena poppoona tulevaisuuden sukupolvet aikanaan meitä (ihan yksittäin että rankasti yleistäen) tulevat pitämään? Joo, ja vasemmiston keskustelukulttuuri nyt on vain niin paljon parempaa!
Nelosen mainokseen täytyy paneutua ajan kanssa.
Odotamme SUURELLA mielenkiinnolla, millainen lista yksittäistapauksia kohta viitosen alle saadaankaan räknättyä seuraavien viikkojen aikana…
T. Riku Raunioilla

Kumitonttu kirjoitti...

Martin Armstrongin blogissa on hyvä kirjoitus Onko EU:n romahdus väistämätön? Armstrongin ennustukset ovat toki muiden ennustusten tavoin vain hyvin tai huonosti perusteltuja arvauksia, joten niiden suhteen ei kannata ripotella tuhkaa päälleen.

Mielenkiintoista Armstrongin ennustuksista tekevät niiden hyvät perustelut, jotka nojaavat seikkaperäiseen menneisyyden analysointiin. Tutustukoon kukin sillä mielenkiinnolla jonka aihepiiriin kokee omaavansa, mutta todettakoon että hän kieltäytyi avaamasta menetelmiään FBI:lle ja istui linnassa useita vuosia.

FBI syytti häntä hiukan kärjistäen sisäpiiritiedosta erään ennustuksen mentyä ajoituksellisesti ns. täysin nappiin. Armstrong vetosi omaan analyysiinsä sisäpiiritiedon sijaan, jonka FBI halusi itselleen, mistä Armstrong siis kieltäytyi.

Armstrongin kantava väite on, että valtion velanotto johtaa aina lopulta siihen, että valtio romahtaa, koska valtioilla ei ole tarvetta maksaa velkojaan pois. Curley-ilmiö on puolestaan kuvaus siitä, että Rooman keisarien tapaan nykyjohtajat (James Curley) ostavat ääniä. Ensin verottamalla ja kun verotus on tapissaan, aletaan verottaa tulevia sukupolvia eli otetaan lainaa. Ainoa keino saada hallintoon moraali takaisin on estää lainan otto julisen sektorin osalta, mutta se taas ei onnistu niin kauan kuin nykyinen poliittinen järjestelmä antaa äänioikeuden edustukselliseen demokratiaan myös niille, jotka eivät osallistu verojen maksuun. Ajatuksen logiikka on kristallin kirkas, eikö vain?

Tämän takia Armstrong ennustaa, että EU:n kriisi on jo ylittänyt sen pisteen, jonka jälkeen järjestelmän korjaaminen olisi mahdollista pienemmin tuhoin kuin järjestelmän hajottaminen ja kaiken aloittaminen alusta. Ikuisen aoptimistina minä uskon samoin, että poliitikkojen ja heidän hännystelijöittensä pelottelema kaaos on välttämätöntä, jotta järjestelmä voidaan muuttaa paremmaksi. Kaiken maailman "yhteiskuntasopimukset" ja muut tekohengitykset eivät enää auta Suomea.

Kokonaan toinen asia on sitten maahanmuuttopolitiikka, josta Armstrong ennustaa kehkeytyvän sisällissodan. Hän ennustaa että etniset konfliktit muuttuvat asellisesksi eurooppalaisten ja maahanmuuttajien kesken. Tämänkin ennusteen hän teki jo 2008, mutta ymmärrän niitä, joiden mielestä se oli jälleen vain sattumaa ja silkka onnen kantamoinen. Ehkä, mutta itse viestin sisältöä se ei muuta. Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Tallelokeroasiassa en ole aivan varma, mutta luulen, että pankki ei anna avata sitä ilman papereita. Joten verottaja saa siitä osansa kuitenkin. Jos asiaa kehittelee pisemmälle, vanhemmille oikeus käydä nuorenpolven vuokraamalla tallelokerolla, vois olla onnistuneempi vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a, vai ettei tulevaisuuden eläkeläisille ja vanhuksille ole riittävästi palveluita tarjolla. Entäs sitten ne mamut jotka jäävät Suomeen, onko heille sitten räätälöity nämä palvelut kun he väistämättä tulevat eläkeikään? Jos näin tapahtuu, silloinhan tuo ei ole tasapuolista kohtelua. Tämä sitten pahimmillaan luo lisää noita ääriliikkeitä, kun ns. normi-ihmiset saavat tarpeeksensa tällaisesta kohtelusta. Vai oliko se niin, jotta tämä(kin) "lysti" sponsoroidaan ottamalla lisää velkaa à la V. Niinistö?

Ellen ole aikaisemmin tänne linkannut, niin seuraavassa linkissä miehen haastattelua. Ennen klikkausta on paikallaan ns. "trigger warning" eli tämä pätkä saattaa aiheuttaa blogin lukijoille kevyttä kenttäketutusta ja verenpaineen nousua. V. Niinistö - Marjan vallassa.

Kohdat 3:25-7:05, 7:20-8:45 (ajat ovat muuttuneet sitten 1950-luvun!); 11:00-19:00 (Niinistö alkoi kiertelemään haastattelijan nasevia kysymyksiä), 19:01-21:43 ja 22:10-25:12 (nyt aletaan puhumaan rahasta, tämä on se asian pihvi! Vihreää logiikkaa "parhaimmillaan", voi hyvä luoja).

Tässä sitten kuulumisia Calais'n Jungle-leiristä, puskutraktorit saivat sitten kerrankin töitä ja oikeassa paikassa. Olisin voinut vaikka itse osallistua noihin purkuhommiin! Ei muuta kuin pikakurssitus ja -ohjaus jonkun Catepillarin käyttämisestä, niin olisin hyvällä omatunnolla antanut panokseni tuon leirin lanaamisessa, ihan vaikkapa ruokapalkalla...

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Pankki on velvollinen ilmoittamaan tallelokerosta saadessaan tiedon henkilön kuolemasta, eli tulee avattavaksi perunkirjoitustilaisuudessa viimeistään (olen ollut läsnä).

Eikös me Suomessa olla kuitenkin hiukkasen paremmassa asemassa muuhun Eurooppaan nähden, koska meillä on yleinen asevelvollisuus, jolloin melkein suurimmassa osassa miesten ikäluokkaa on kokemusta armeijasta - vaikkei sotimisesta niin olekaan? Olen aina kannattanut ja kunnioittanut armeijaa käyneitä, enkä todellakaan ole väheksynyt erätaitoja sekä ampumakuntoisuutta. Mutta lieneekö siinä osasyynä se, että isä oli kotoisin rajan takaa ja osallistunut talvi- ja jatkosotaan,kuten veljensäkin... Isäni ei aseisiin enää mielellään koskenut, mutta sienestys ja marjastus oli meillä arvossaan.

Jotenkin tuntuu, kun idän immeiset tulevat marjat poimimaan metsistä ja pelloilta, että ehkäpä pääsevät nykylapsukaiset liian hepposella. Tekee niin hyvää selälle, jaloille (reisille erityisesti) kykkiminen mansikka- tai avokurkkumaalla taikka uuden perunan satoa korjatessa, että olenpa sitä ihanuutta jakanut omille lapsille sekä lapsenlapsillekin aivan ihan köyhyyden pelossa ja kesäisen Suomen armossa. Ehkäpä sen vuoksi ovatkin lapset, vaikka kouluttaakin olen yrittänyt, sillä uskolla, että arvostavat kotomaata ja sen antimia, eivätkä väheksy kovakämmenisiä vanhempiaan eivätkä muitakaan arkisen työn tekijöitä.

Voisipa sen itkun kesätöiden puutteesta korvata tosiaan sillä marjan poiminnalla usiampikin oman maan koulukas....

Uskoo
Arja-täti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rikulle Raunioilla, Kumitontulle, Anolle, Soomepoisille Eestist ja Arja-tädille & kiitos kommenteistanne.

Riku: Tuskinpa ne jortikkaa vailla ovat, kuvittelevatpahan ressukat vaan että nää arabijätkät ovat samanlaisia läpilässytettyjä sosialidemokraatteja kuin me länsieurooppalaiset ja uskovat, että kun niille esittää voimakkaan närkästyksen, niin varmaan perseily loppuu.

Soylent greenin olen sekä lukenut ja katsonut ja sitä kautta totean, että maailman suurin ongelma ja aikapommi on hillitön väestönkasvu, jota taas meidän vihervasemmistolaiset eivät pidä ongelmana ollenkaan. Tai ainakaan ne eivät siitä puhu. Lienee liian vaikea ongelma, kun samaan aikaan niitten agendaan kuuluu saada tänne mahdollisimman monta kehitysmaalaista elätettäväksi ja sitä kuuluisaa hiilijalanjälkeä kasvattamaan.

Yksittäistapausten määrähän on venyvä ja ensi keväänä & kesänä se määritellään taas kertaalleen uusiksi.

Kumis: Kiitos linkistä. Täytyy tutustua. Mitä tulee maahanmuuttopolitiikkaan, niin sisällissotahan siitä tulee. Sen saa aikaan länsimaisten typerä käsitys siitä, että tänne tulleet (nimenomaan islamilaiset) haittamaahanmuuttajat omaksuvat ilman muuta arvomme ja muuttuvat samanlaisiksi sosialidemokraateiksi kuin mitä me itse olemme. Ja tässä on jo muutama kymmenen vuotta ollut aikaa huomata, että niin ei tapahdu. Sitten kun niitten määrä kasvaa tarpeeksi suureksi, niin ne ajattelevat, että mehän otamme vallan. Ja tietysti unohtavat siinä sen, että heidän elatusautomaattinsa romahtaa samalla hetkellä. Missäs vaiheessa se Libanonin sisällissota muuten alkoi, muistaakos kukaan?

Ano: Tuo oli muuten vielä astetta parempi idea.

Soomepois: Mamuillehan nämä palvelut täytyy taata ilman muuta, mikäs humanistivaltio Suomi muuten olisi? Mielenkiintoista on se, että samalla kun kantaväestön eläke-etuja karsitaan, on kehitetty nahaltaan oikeanvärisille eläkejärjestelmä, joka takaa heille eläkkeen synnytyssairaalasta hautaan. Kiitos linkistä ja lyckaa ranskalaisille sinne Calaisiin. Noin henk koht en olisi välttämättä itse edes tarvinnut tarjottua ruokaakaan. Kyllä rinkassa saa kuskattua trangian, säilykkeitä ja pikamakaroonia sekä näkkileipää.

Arja-täti: Tuo anohan tuossa jo keksi paremman systeemin siihen tallelokeroasiaan. Voiman pimeä puoli vaihtaa keskenään tietojaan, ideoitaan ja keksii häjyjä hankkeita, hähhää. Siinä mielessä me ollan paremmassa asemassa, että se asevelvollisuus on, ja sen lisäksi metsästys ja sitä myötä kehittyvät taidot ovat täällä yleisempiä kuin esmes Euroopassa muuten sillä siellähän metsästys on perinteisesti sidottu puhtaasti maanomistukseen, eikä näitä tavallisia jokamiesmetsästäjiä ole ollut suhteessa lähelläkään sitä määrää kuin meillä. Toisaalta sitten monessa Euroopan maassa haulikko mielletään puutarhatyökaluksi, jonka voi ostaa ilman lupaa.

Asiaan nykylapset vs. marjametsä on minun oikeastaan vähän vaikea vastata, sillä työn puolesta kokemus on ollut jo kymmeniä vuosia lähinnä sellaisista nuorukaisista, joita ei oikein metsään saa millään. Uskon, tai ainakin toivon, että tavallisen nuorison puolella tilanne on toinen.

hemuli kirjoitti...

Ehkä vähän off topic tai sitten ei:

https://www.suomenuutiset.fi/miksi-vastamedia-menestyy-nelja-ajatusta-mediasta/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Tuo oli hyvä kirjoitus. Palaan aiheeseen itse huomenna.

Becker kirjoitti...

Tuo Hemulin linkkaama kirjoitus oli pirun hyvä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Oli niin. Näinköhän kirjoituksen tehnyt Matias Turkkila joutuu pian Soinin "harjaamaksi"?

Ukkeli kirjoitti...

Nordean pankkiiri haluaa vain lisää rahaa pankilleen, ei siinä sen kummempaa. Ensin ostetaan asunto pankkilainalla ja pankki tienaa korot, sitten pankki ostaa asunnon takaisin käänteisellä pankkilainalla, ja tienaa lisää, näin rikkaat rikastuu.

Yhteiskunta haluaa viedä tuhkatkin pesästä. Mihin aikuiset lapset perintöä tarvitseva?, kysyy siviilioikeuden professori Kangas. Näin meitä valmistellaan eläkerahojen ryöstöön.

Toisaalta, Amerikassa on samaa meininkiä. Charles Hugh Smith neuvoo tutustumaan Kaakkois-Aasian mahdollisuuksiin

Tosiaan, miten tämä päättyy? Kun kansa tajuaa, että siltä on varastettu menneisyys ja tulevaisuus, niin elämme mielenkiintoisia aikoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Luonnollisesti Nordean mies haluaa tehdä bisnestä. Mutta hän tekee sitä oikeasta tarpeesta, sillä tavallinen suomalainen ei voi enää tietää, että onko hänellä enää eläkettä ja jos on, niin missä määrin.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Ei siinä Turkkilan harjaamisessa Soinia tarvita. Eiköhän se hellapoliisi Ukkola sen harjaamisen hoida. Tai harjaamattomuuden, tulee kuukausi selipaattia, sano.
Arvelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Nuo on kuitenkin niitä ihmisten yksityisasioita, ja minä en niihin puutu.

Tuumailija kirjoitti...

Vastaan Ykälle ja Castorille tuosta, kun mietitte kolmekymppisten tilannetta. Itse edustan ko. ikäryhmää. Korostan, että seuraavat ajatukset ovat sitä mitä itse olen nähnyt, keskustellut ja tulkinnut, enkä voi puhua kaikkien puolesta.

Meitä 80-luvulla syntyneitä vaivaa työttömyys, ja silti pitäisi muka alkaa miettiä mistä vanhuuden sairaskulut sitten aikanaan maksellaan. Ne taas joilla on töitä (edes niitä pätkä/osa/pala/silppu/sahanpuru/yms-töitä), maksavat työeläkemaksuja joista tuskin tulemme pennin jeniä itse näkemään. Hallitus, media ja valtaeliitti räkii naamallemme. Tylyttämisenkin voisi vielä jotenkin ehkä niellä, mutta samaan aikaan tänne otetaan ikäisiämme nuoria miehiä laumoittain joilla ei ole lukutaitoa (toisin kuin meillä), ammattitutkintoa (toisin kuin meillä), työhaluja (toisin kuin meillä) ja heille TARJOTAAN KAIKKI (toisin kuin meille)!!! Se kuulkaa korpeaa pahasti ja kokemus epäoikeudenmukaisuudesta on ennenkin aiheuttanut ikävyyksiä.

Castor tuumi aivan oikein; osa meistä passivoituu, osa radikalisoituu. Kolmas ryhmä on sitten ne, jotka ovat aivopesukoneiston uhreja ja hyödyllisiä idiootteja. Tämä ryhmä kuitenkin hupenee koko ajan. Katsotaas mitä pinnan alla näkyy:

Mielenterveysongelmat vaivaavat käsittämättömän suurta osaa jengistä (koulutettujakin), ja nuoremmilla tilanne on vielä pahempi. Joukossamme on jo nyt paljon syrjäytyneitä, joilla ei ole työtä näköpiirissä Suomessa. Elämä valuu vuodesta toiseen hukkaan ilman mielekästä tekemistä. Tietokonepelit ja telkkari täyttävät tyhjiötä.

Moni meistä on saanut feministiäidiltä kasvatuksen ja jälki näkyy. Ihmissuhteet ovat kertakäyttötavaraa, eikä avioliittoa osata/haluta pitää kasassa. Yhä useampi kolmekymppinen mies on hylännyt seurusteluelämän tai ei osaa löytää itselleen kumppania. Mitäpä naisella, kun netti on täynnä pornoa? Suomalainen nainen on lisäksi vaativa. Sitäpaitsi markkinoille putkahti juuri 30000 viriiliä tarjokasta lisää, joten kilpailu vain pahenee.

Opiskelijan ei kannata valmistua. Tunnen useita, jotka makuuttavat lopputyötään keskeneräisenä kirjoituspöydän laatikossa, koska opiskelijaetuudet (mm. halpa asunto) ovat paremmat kuin työttömän, kunhan penniä venyttää. Valmistuminen ei kannata koska siellä odottaa kortisto. Opintotuen katkeaminen taas on lottovoitto, koska silloin pääsee toimeentulotuen piiriin.

Eikä sinänsä, moni on mielellään vapaamatkustajakin. Jotkut niistäkin jotka ehkä saisivat töitä, viittaavat kintaalla ja jäävät ihan mielellään sosiaalitukien varaan. Onpahan aikaa toteuttaa harrastuksiaan. Miksi maksaa veroja valtiolle ja uhrata hupenevaa nuoruuttaan yhteiskunnalle, joka vain kusee kintuille ja käskee sinun iloita märistä kengistä?

Ja se radikalisoituminen. Voi taivas miten paljon pinnan alla on pidäteltyä raivoa. Ääriryhmät nostaisivat paremmin kannatustaan, jos osaisivat rekryn. Tarjoa toivottomalle toivoa, niin hän seuraa sinua kuolemaan saakka. Ja kuten sanoin, tilanne on nuorempien kohdalla vielä pahempi. Tätä menoa Euroopan nuoret huutavat uutta diktaattoria.

Passivoitumisvaihtoehto on kaupungeissa vahvoilla. Mutta maaseudulla tilanne voi olla toinen. Arvelenkin pyssynpaukkeen lähtevän sieltä ja kaupunkien liittyvän mukaan sitten, kun huomataan että kapinaan nouseminen on mahdollista ja uusi toivo herää. Tätä menoa vapaussodan satavuotisjuhlia vietetään uudessa sisällissodassa. Harva sitä toivoo, mutta erittäin moni on jo alkanut miettiä, onko muutakaan vaihtoehtoa. Se ainakin lopettaisi tämän sammakon elävältä keittämisen ja hyvässä lykyssä saisimme järkeä hallintoon. Toivottavasti ruumiiden määrä jää vähäiseksi, eikä viattomien veri vuoda.

Tosin on neljäs, joskin pieni ryhmä: ne jotka ymmärtävät häipyä. Itse toivoakseni kuulun pian näihin. Päätös lähtemisestäni ulkomaille on jo tehty, kyse on vain enää käytännön asioista ja ajankohdasta. Suurin osa meistä kolmekymppisistä ei kuitenkaan voi, halua tai ymmärrä lähteä. Eikä kellään meistä ole sitä maksettua kämppää ja pottupeltoa, kuten Ykällä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuosta tallelokerosta:
- Jos se on edesmenneen nimissä ja pankki saa tiedon poismenosta ennen kuin kukaan ehtiin lokerolla käydä.
- Niin se lokero avataan yhdessä pankin edustajan kanssa ja siitä tehdään oikein protokolla eli virallinen pöytäkirja mitä siellä oli.
- Suljetut kirjeetkin avataan ja katsotaan ettei vain ole kultaruplia kätketty niihin.

Jos taas edesmenneen jälkeensä jättämällä on ollut vierailuoikeus lokerolle ja avainkin löytyy, niin silloin voi ehtiä käydä tyhjäämässä lokeron ennen kuin pankki saa tiedon poismenosta.
Ja silloin pöytäkirjaan tulee vain merkintä, notta olipa hömelö kun tyhjästä lokerosta maksoi. ;)

Jostain männä vuotena nuo edellämainitut tiedot kaivoin.Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas kerran! Sanoisin kuitenkin julkisella sektorilla itse leipäni ansaitsevani sanasen. V. 2010 valtion hallinnon organisaatiouudistuksessa pistettiin perinteiset valtion virastot huolella sekaisin, niin ettei niistä saa tolkkua edes ELY:jen ja AVI:en virkailijat tavallisista virtasista puhumattakaan. Joskus meillä oli toimiva valtion hallinto, jolla oli selvät toiminta-alueet ja niihin tehtäviin määrätyt työntekijät.

Nyt on hallitsematon kaaos, eläköityneiden tilalle ei ole uusia otettu vuosikausiin. Jäljelle jääneet yrittävät hoitaa hommat parhaansa mukaan, mutta aika ei riitä, organisaation sekavuus, kyynisyys ja vitutus vie viimeisenkin halun. Ihmiset odottavat taksilupiaan, liittymälupiaan, naapurin kuulemisiaan, palkkaturvahakemuksien käsittelyään ja kiroavat kun kestää ja kestää. Kun ei ole niitä työntekijöitä enää asioita käsittelemässä niin kestäähän se. Kakkua ei voi syödä ja samalla säästää se. Valtion organisaatiouudistuksen olisi voinut hoitaa aikoinaan paljon fiksummin, mutta näyttää siltä, että pahempaan vaan ollaan menossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Kiitos yhden ikäluokan tilannepäivityksestä. Tuohon ei oikeastaan voi lisätä mitään. Muuta kuin toivottaa voimia eloon. Kaikesta huolimatta.

VNV: Kiitos vinkistä. Nykyisin sitä entistä enemmän ajattelee, että kuinka saa höplättyä valtiolta sen yhdenkin euron.

Ano: Kiitokset sinullekin. Tuo on tuttua minullekin, sillä olen pääosan työurastani viettänyt julkisella sektorilla. Näkisin muuten, että organisaatiouudistus on julkisella sektorilla jonkunlainen ikilikkuja, eli kun edellisestä organisaatiouudistuksesta on jotenkin toivuttu ja homma alkaa edes alkeellisesti pelittää, niin sitten alkaa taas uusi organisaatiouudistus. Noin henk koht veikkaan, että niitä pannaan pystyyn osittain siksi, että saadaan taas työllistettyä ison johtajan siskonpojan tytär Mirkku, joka valmistui maisteriksi ja eihän Mirkku saa sentään työttömäksi jäädä. Siispä Mirkku laitetaan pykäämään organisaatiouudistusta organisaatiosta, josta hän ei ymmärrä hevon hemmettiäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tallelokeron sijaan kannattaa hankkia kunnollinen, tulenkestävä ja lattiaan pultattu kassakaappi kotiin.
Sinne voi setelien lisäksi ostaa kultapalikoita. Niitä on mukava perikunnan jakaa aikanaan.

-Nonnu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nonnu. Ei yhtään huono idea tuokaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuolta saa vähän/vähän enemmän käytettyjä kassakaappeja.

https://huutokaupat.com/puolustusvoimat/#/?_k=cwwki7