maanantai 3. heinäkuuta 2017

KUUDES EPISTOLA

Siirrymme fiktiivisistä ankkatarinoista tylyyn tiedostavaan todellisuuteen,  joskin se todellisuus vielä 1980-luvun näkövinkkelistä on lähinnä dystopista scifiä. Toisin sanoen jatkamme suvaitsevais-tiedostavan väestönosan koottuja avautumisia, jotka tavallisen kansalaisen silmissä keikkuvat tahattoman komedian ja tahallisen tragedian välisellä harmaalla alueella. Edellisen, viidennen epistolan julkaisin viime vuoden marraskuussa ja uutta siteerattavaa on kertynyt yllin kyllin. Niinkin paljon, että tekstin liiallisen turpoamisvaaran vuoksi julkaisen nämä parissa osassa. Siirtykäämme siis seuraavaksi viehättävän ja opettavan suvaitsevais-tiedostavan ihmemaan pariin.


Joulukuu 2016


Jonkun sortin julkkis Riku Rantala keksi keinon, kuinka turvapaikkahuilailijat nostavat Suomen uuteen ja hämmästyttävään nousuun. Huikaiseva myyntituote on kuvassa näkyvän toimittajan kädessä ja toimittajan ilme kertoo, että onkohan tää mennyt jo kumminkin hieman liian pitkälle. Mainittakoon, että kyseinen Rantala ei enää edes väittänyt kyseisten turvapaikkahuilailijoitten olevan millään lailla hädänalaisia.

*

Pyörin aamuyöt valveilla ja aamiainen takertuu kurkkuun. Donald Trumpin voitosta saakka olen voinut huonosti. Huoli maailmantilanteesta on kaatanut ruuhkavuosien korttitalon. Arjesta vielä selviäisin rimaa hipoen, mutta mielipuolipresidentti on liikaa. Tällä viikolla väsymys kasvoi sellaisiin mittoihin, että hakeuduin työterveyslääkärille.

Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominen kehitti uuden sairausluokituksen eli Trump-ahdistuksen. Hotellin respassa ei ole tietoa onko kyseisen diagnoosin perusteella jo myönnetty sairaseläkkeitä. Huomattakoon myös, että kyseinen Suominen on ottanut oikeudekseen tehdä valtameren yli ulottuvia mielenterveydellisiä diagnooseja henkilöön, jota hän ei ole koskaan tavannut.

*

Politikointia ilman perspektiiviä. On toki ollut huonompiakin historian jaksoja, mutta suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ovat olleet elimellinen osa itsenäistä, demokraattista Suomea jo pitkään.

Eri kulttuurin ja ajattelutapojen edustajat osallistuivat rinta rinnan esimerkiksi Suomen puolustamiseen, kun koko Suomen olemassaolo oli uhattuna 1939 – 1944. Henkensä itsenäisen Suomen puolesta uhrasivat niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin.

Uuden Suomen lähes legendaarinen päätoimittaja Markku Huusko totesi mutkan kautta että suomalaiset sotivat kakkosrähinässä monikultturismin puolesta. Mainitut juutalaiset ja tataarit eivät tunteneet termiä monikulttuurisuus, olivat integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan ja kuvittelivat sotivansa Neuvostoliiton miehitysyritystä vastaan.

*

“Hyvältä natsin piekseminen aina tuntuu, oli sidottu tai ei, tämän kyseisen ruotsalaisen mulkun hakkaaminen tuotti erityisen suurta mielihyvää […]”

“Sua varmaan sit lohduttaa, ku kerron, et pari kertaa ku sikaa tirvasin, ni saasta ei enää huutanut sieg heil, help help se itki ku suomalainen nyrkki tako paskaa turpaan.”

Lähes yhtä lailla legendaarinen leikkipartisaani Jari Laine huomasi olevansa äijä kun pystyi lyömään käsirautoihin ja nippusiteisiin laitettua miestä.

*

– Meillä on hyvin asiat. Tulevaisuudessakin mitä enemmän pelkäämme sitä suurempi tilaisuus tulee ihmiselle, joka haluaa lisätä sitä pelkoa.

Sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen ilmoitti, että jos tapahtuneet terrori-iskut saavat meidät pelkäämään terrori-iskuja, se mahdollistaa uudet terrori-iskut. Onneksi poliittinen eliittimme ei ole antanut pelolle valtaa. Kuinkahan kauhea tilanne olisi, jos hekin pelkäisivät. Löysipä kyseinen Mankkinen kuitenkin jotain, jota pelätä, eli:

- Olisi tärkeää, että vihapuhe sosiaalisessa mediassa saataisiin kuriin. Mitä enemmän meillä on vihapuhetta ja ihmisten jakamista ryhmiin, sitä enemmän se luo pohjaa väkivaltaiselle radikalisoitumiselle.

Anskumä yritän hahmottaa. Ihmiset suhtautuvat kielteisesti islamilaiseen väkivaltaiseen radikalisoitumiseen joka alkoi jo ennen ihmisten kielteistä suhtautumista ja tämä luo pohjaa islamilaiselle väkivaltaiselle radikalisoitumiselle? Näinkö se meni? Vai tarvitsenko lisää asiaan liittyvää koulutusta?

*

Tammikuu 2017

- Asenteisiin täytyy puuttua ennen kuin ne näkyvät tekoina kaduilla.

Helsingin kaupungin Safe Stadi puuttuu suomalaisten asenteisiin. Haittamaahanmuuttajien asenteisiin ei kai enää ehdi puuttua, sillä ne ovat näkyneet tekoina kadulla jo vuosia. Mutta haittamaahanmuuttajien niin asenteista kuin teoista puhuminen on juuri niitä asenteita joihin täytyy puuttua.

*

Marketta Kyttä muistuttaa, että myös sosiaaliseen mediaan kirjoittelevien pitäisi tuntea vastuuta sanoistaan.

– Mediaa syytetään siitä, että pelot leviävät nopeasti, mutta miten tiedotusvälineet voisivat olla kertomatta tapahtumista? Ihmisten omalle vastuulle jää se tärkein, reagoiminen. Jokaisella julkiseen keskusteluun osallistuvalla on vastuu. Pelkopuhe on lähes yhtä haitallista ja tuomittavaa kuin vihapuhe.

Eli kyseinen Aalto-yliopiston maankäytön suunnittelun professori laajensi vihapuheen rajat laajemmalle.

*

Suomen poliittinen poliisi herätti Pavlik Morozovin henkiin tammikuussa 2017.*

Helsingin yliopiston sosiologian väitöskirjatutkija Karin Creutz on tutkinut väkivaltaista ekstremismiä Suomessa. Hän haastatteli ääriliike Isisiin osallistuneiden läheisiä ja teki havainnon, joka on varmasti monelle yllätys. Isisiin lähtee aivan kunnollista, pärjäävää väkeä.

Eli kyseinen nainen hoksasi sen, mitä täällä voiman pimeällä puolella on hoksattu aikaa sitten. Mutta luonnollisesti suvaitsevais-tiedostavana ihmisenä hän päätyy toisenlaisiin johtopäätöksiin:

Työntävänä tekijänä näyttäytyy Suomen yhteiskunnallinen ilmapiiri, joka on muuttunut aggressiivisemmaksi kymmenen viime vuoden aikana. Creutzin tutkimusten mukaan Suomen muslimit kokevat olevansa ahtaalla. Nykyään voi julkisesti sanoa sellaisia törkeyksiä, joita ei voinut 15 vuotta sitten kuvitellakaan.

Jos unohdetaan sellainen pikkuseikka (minkä kyseinen Creutz tietoisesti unohtaa) että faktoihin pohjautuva arvostelu ei ole törkeyttä niin voidaan vielä kysyä, että miksi hän ei puhu yli 15 vuotta sitten alkaneesta kantaväestöön kohdistuvasta väkivallasta?

*

Helmikuu 2017

Netissä leviävästä vihapuheesta on tullut niin hallitsematonta, että poliisin on mahdoton suitsia vihapuhetta täydellisesti. Etelä-Savon sivutoimisena nettipoliisina työskentelevä ylikonstaapeli Toni Reinikainen sanoo Keskisuomalaiselle päättäneensä jättää puuttumatta keskusteluihin, koska "se on hallitsematon maailma, jota pitäisi tehdä täyspäiväisesti".

– Netin rikollisuus on loputon suo, jota ei voi koskaan täysimääräisesti hallita, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen sanoo.

Poliittinen poliisi kertoi lukevalle yleisölle prioriteeteistaan ja määrittelee rikollisuuden käsitteen huomattavan laajalle.

*

- Jos lehdessä sanotaan, että Donald Trumpia rakastetaan, se on valhetta. Jos siellä taas sanotaan, että Trumpia vihataan, niin se on totta. Tiedän sen, koska katson tv-uutisia samalla, kun isä ja äiti katsovat niitä.

Helsingin Sanomien ”Lasten Uutiset” piti osaltaan huolen, että nuorinta sukupolvea kasvatetaan oikeaan ajatteluun.

*

Mikael Jungner puolestaan osoitti erehtymätöntä tyylitajuaan. Tarina ei kerro, onko kyseinen ekologisesti kestävä herrasmies käynyt leipäjonossa kertomassa epistolaansa:


*

Eräs turvapaikkahuilailija Hakim puolestaan pisti Euroopan maantiedettä hieman uusiksi:

Unkarissa poliisit hakkasivat polveni ja mafia ryösti 1000 euroa. Saksasta minut heitettiin ulos ja Englannin kanaalissa olin vähällä hukkua, muistelee Hakim vaiherikasta matkaansa Irakista Suomeen.

*

Ja väliin sitten optikkomainos. Mannekiinina eräs Emma Kari:


Muistakaa ihmeessä kuinka tärkeää on pitää huolta näöstään.

Maaliskuu 2017

- Vaikka väkivalta ei olisi vihapuheen levittäjän henkilökohtainen tarkoitus, vastakkainasettelun kasvattaminen johtaa helposti siihen.

Sisäministeri Paula Risikko demonisoi järjestelmän arvostelua sillä perusteella että joku saattaa mieltää arvostelun väkivallan yllytykseksi, vaikka se ei sitä sisältäisikään. Samalla logiikalla muuten kaikki maailman dekkarikirjailijat joutuisivat Suomessa vähintäänkin poliisin esitutkintaan. Hehän kirjoittavat fiktiota, mutta joku ottaa sen tosissaan. Myöskään sisäministerimme ei näe tarpeellisena puuttua jo siihen toteutuneeseen väkivaltaan, jota ovat tehneet… niin, ketkähän sitä mahtoivat tehdäkään? Ehkä vastakkainasettelua lisää vain suomalainen puhe, ei tuontitavarana hankittu väkivalta.

*

Uudesta Yle-laista on poistettu Yleltä yksi tehtävä. Monikulttuurisuuden edistäminen.

Small decision. Big mistake.

Ymmärrän hyvin että yleinen mielipide on kääntynyt kylmempään suuntaan. Pidetään huolta omistamme, ei olla solidaarisia muille kansoille, Suomi ensin ja kaikkea muuta roskaa. Ajan henki harhailee.

Sitä en ymmärrä että tuolle kaikelle annetaan näin helposti periksi. Tuo monikulttuurisuus kun ei ole mikään nice-to-have hippielementti suomalaisuudessa. Se on must-have ominaisuus. Osa kansallista selviytymisstrategiaa. Menneiden päättäjäpolvien pohdittua viisautta.

Suomi tarvitsee monikulttuurisuutta enemmän kuin monikulttuurisuus Suomea.

Ajatusten Lievestuoreen likaoja Mikael Jungner jatkaa uusajattelun seesteisillä poluilla. Menneet sukupolvet selvisivät sodasta, jälleenrakensivat maan ja tekivät siitä hyvinvoivan monikulttuurisuuden avulla vaikkeivat olleet termiä koskaan kuulleetkaan.

*

Suomalaisissa seurakunnissa tehdään paastonaikana uusi aluevaltaus: jumalanpalveluksissa aiotaan lukea kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Kyse on suomalaisten teattereiden We see you, Migri -kampanjasta, johon joukko seurakuntia on nyt lähtenyt mukaan.

Ehkä tästä pisteestä alkoi evlut-kirkkomme monikulttuurisuusshown tähän astinen loppuhuipentuma.

*

Demarit, vasurit, vihreät ja ärkoopee julkaisivat yhteisen julkilausuman mistäs muustakaan kuin sorretuista turvapaikkahuilailijoista. Laitetaan otteita ja hotellin respan vihakommentteja:

Viikkoja jatkunut irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden mielenosoitus on nostanut esille monen turvapaikanhakijan sietämättömän ja ihmisoikeuksia loukkaavan tilanteen Suomessa.

On kieltämättä sietämätöntä, että seitsemän sotaa käymättömän maan läpi tulleet jätkät mielletään näitten realismivapaitten puolueitten toimesta välitöntä hätää kärsiviksi. Realismivapaina puolueina nämä poliittiset pulaakit eivät viitsi fundeerata sitä, olisiko kantasuomalaisten ihmisoikeuksia mahdollisesti tässä potpurrissa loukattu.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen turvapaikanhakijan oli aikaisemmin Suomessa mahdollista saada tilapäinen oleskelulupa, mikäli käännyttäminen pakkotoimin osoittautui mahdottomaksi. Tällaisen oleskeluluvan tarkoituksena oli estää oikeudettoman välitilan muodostuminen henkilöille, joita ei voitu poistaa maasta.

Tilapäinen oleskelulupa on sittemmin muuttunut jatkuvaksi oleskeluluvaksi sekä elatusautomaatiksi. Realismivapaitten puolueitten mielestä turvapaikkastatuksen omaavan henkilön lomailu maahan, jossa hän väittää olevansa välittömässä hengenvaarassa ei ole millään lailla oikeudeton tila.

Kasvava paperittomien joukko ei ole kenenkään etu. Hallituksen tulisi pikaisesti puuttua niihin järjestelmän ominaisuuksiin, jotka tuottavat paperittomuutta.

Hotellin respassa ollaan täysin samaa mieltä. Näihin puuttuviin ominaisuuksiin kuuluvat sekä rajavalvonta että oikeus poistaa kyseiset laittomat (”paperittomat” on vain kikkailutermi) henkilöt siihen maahan josta tulivatkin ts. Ruotsiin.

Yhteiskunnalle kasvava paperittomien joukko tuo väistämättä ongelmia, kun täällä oleskelee ihmisiä ilman toimeentuloa ja palveluita. Paperiton ei myöskään voi tehdä ansiotyötä ja siten myös osallistua verojenmaksuun Suomessa.

Kysymys: Kuinka paljon turvapaikkahuilailijoissa on nettoveronmaksajia?

*

Ja vielä tämän epistolan lopuksi: Yleisradion toimittaja Hilkka Säävälä osoitti suurta kunnioitusta oman poliittisen viitekenttänsä ulkopuolella oleville ihmisille ts. pisti tiedostavat heinähattukliseet vielä entistä paremmaksi:

- Jussissa on kylmän rautakangen karismaa, mikä voi vedota perunakuopassa kalottihattu päässä istuvaan, naurista järsivään suomalaiseen, jota harmittaa se, että muut perunakuopat tulevat liian lähelle. Siinä on jotain viehättävää päähänpotkittujen ihmisten mielestä.

*

Ja tähän mainioon ja osuvaan määritelmään onkin hyvä lopettaa tällä kertaa. Emme päässeet joulukuun 2016 alusta kuin tämän vuoden  maaliskuun puoleen väliin. Seitsemäs epistola tulee tuonnempana. Hyvää alkanutta heinäkuuta kaikille kaltaisilleni kalottihattukansalaisille ja muistakaa jältätä naurista. Sehän on terveellistäkin.


21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan pistämättömästi kiteytetty epistola! Tämä kuudes pitäisi ehdottomasti lukea saarnastuolista kirkkokansallekin ensi sunnuntaina.

Terveisin
Sepi

QroquiusKad kirjoitti...

Riku Rantalasta tulee heti mieleeni tässä kevään aikana nähneeni hänen ja ystävänsä Tuomas "Tunna" Milonoffin matkailuseikkailusarjan jakso, jossa Rantala oli epäilyttävän riehakkaalla tuulella. Vasemman kätensä sormien välissä koko ajan käryävän, pitkänpuoleisen sätkän olisin voinut olettaa olevan vain tupakkaa, ellei Milonoff olisi tullut seuraavaksi kuvaan pupillit laajentuineina melkein iirikset peittäen.

Mikael Jungnerista taas tulee päällimmäisenä mieleen hänen empaattinen lausuntonsa:
"Täällä on ihmeellinen pullamössötappiomieliala. Kanava lähti, so fucking what."
Näin siis hän evästi Ylen toimitusjohtajana aikoinaan vaikuttaessaan kilometritehtaalle potkimaansa väkeä, joilla saattoi ehkä olla jotain niinkin mitätöntä kuin palkkatulojen mukaan lyhennettäväksi suunniteltua asuntolainaa. - Viime aikoina on toki kuultu sellaistakin, ettei asuntolainaa tarvitsisikaan lyhentää, jos on poliisi...?

Mutta Jussissako kylmän rautakangen karismaa? Totisesti on! Minulle kun Jussi Halla-aho on vuodesta 2007 esiintynyt nimenomaan peräänantamattoman kylmänä ja kovana työkaluna, jolla mahdikkaan voimakas isäntä on voinut rrraivata tiensä auki yli kyisen pellon kiskoakseen kivestä tuohta.

Nyt se isäntä on heittänyt rautakankensa menemään raivatakseen uutta...jaa, mutta millä ja ennen kaikkea miten ja mitä uutta? Eihän se ny meinaa...eikä joo meinaakaan. Mutta mitä? Mitä tuolla ny...?

Eihän se rautakanki voi itsekseen tuolla tavalla...? Ei voi!

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Ykä ottaa linssiluteitten kohkaukset luupin alle ja laukoo ne päreiksi. Kiitos taas!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Qroquius Kadille ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne. Nämä suvaitsevais-tiedostavan väestönosan avautumisethan ovat aivan samanlaisia kuin kymmenen vuotta sitten eli kyse on puhtaasti Göbbelsin opettamasta jatkuvan toiston voimasta. Ilman vaihtoehtoisia tiedonlähteitä toisto-operaatio saattaisi onnistuakin. Nyt se murtuu päivä päivältä ja pala palalta.

Castor kirjoitti...

Kiitos Ykälle näiden helmien kokoamisesta! En ole tuolla kaukana saanut juurikaan nauttia näistä, joten opettavaista on näitä lukea.

Maailman kolme kovinta ovat ehdottomasti ollleet RENKI, RUUNA ja RAUTAKANKI.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nuo idiotismit luki noin putkeen, olin iloinen havaitessani etteivät pelkästään naiset ole niin typeriä maahanmuuton suhteen kuin luulin. Huusko lienee lomalla koska nyt kriittinen kommentointikin usarissa sallittu - ja sitähän on. Jungner on kävelevä katastrofi kun suunsa aukaisee mistä tahansa asiasta. "Minä suomi kieli ei pidä kun siinä niin vähän sana. Englanti monta sana. Englanti älykäs kieli, suomi tyhmä kieli. Vähä sana." Muistaisko joku miten tuosta tomppelista leivottiin aikoinaan ylen dirika? Demarimandaatilla tietenkin, mutta kai siellä nyt olisi ollut muitakin.

Seitsemättä epistolaa innolla odotellessa. Saanko antaa pienen vinkin? Berliinissä on moskeija jossa on naisimaami joka on nyt poliisisuojelussa saatuaan tappouhkauksia. Jokainen aivot omaava tietää mistä laarista nämä uhkaukset tulevat. Paitsi ikimeppimme Jaakonsaari joka facessaan rinnastaa tämän vainon juutalaisvainoihin. Saksalaiset natsit taas asialla, ketkäpä muut. Rima ei ole koskaan niin alhaalla etteikö sitä voisi laittaa vieläkin alemmaksi. Kunhan on tarpeeksi oikeamielinen. Tai sitten vaan ihan helvetin tyhmä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset aika huikeasta summauksesta. Tuommoisen latauksen jälkeen on aika ilmiselvää, että totalitarismiahan sitä ollaan tänne kovasti pukkaamassa.
Risikon ja muiden kotifasistien kovasti pelkäämästä ”vihapuheesta vihatekoon”-skenariosta ei taida ola kovastikaan todellisia esimerkkejä näkynyt, ja se ainoa (tietämäni) todennettu keissikin jätettiin ymmärrettävästi liki olemattomalle mediahuomiolle, koska kohde oli Luther Divari, kristillinen kirjakauppa. Siitä ei ymmärrettävästi irronnut oikeanlaista ”käyttistä” medialle tai viranomaisille paasattavaksi…
Seuraavan epistolan kanssa onkin hotellin respassa vähän enemmän töitä, kun pitää valita pelastavan papitttaren tuuttauksista se huikein - montaa sellaista ei voi laittaa jonoon, kun herkimmille lukijoille voi niistä tulla oireita. Viimeviikkojen poliittisista pylläyksistä kannattanee tehdä ihan musikaali - tai ehkäpä kaksi: ”Arvotonta menoa!” sekä ”Elämää Tervokodissa”.

T. Riku Raunioilla

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kaikissa väliotsikoissa on 2016? Pahuksen copy-paste. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, tira+:lle, Rikulle Raunioilla ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tämä pläjäyshän päättyi maaliskuun puoleenväliin. Kunhan kesä on lusittu, niin sitten vasta alkaa poski solista ja leuka laulaa johtuen Jussi Halla-ahon valinnasta persujen puoluejohtajaksi. Veikkaan, että propagandan niin määrä, intensiteetti kuin kuolaturpaisuuden aste vähintään kolminkertaistuu.

tira+: En yritä yhtään puolustella omaa sukupuoltani. Kyllä miehissä hyödyllisiä idiootteja riittää. Syyt ovat kelläkin mitä ovat mutta vain lopputulos on merkittävä. Nää kaikki pläjäyksethän on poimittu vain oman blogini sisällöstä mutta pistän tuon Jaakonsaaren korvan taakse. Kyseisen henkilön kohdalla en ole varma siitä, yrittääkö hän epätoivoisesti pitää jotain ideologista utopiakuvaa pystyssä vai onko hän yksinkertaisesti juuri ihan helvetin tyhmä.

Riku: Kiitos sinullekin. Totalitarismi tulee EU:n suunnasta ja meidän nilkit ovat mallioppilaita. Heidän tulisi muistaa, että laki maanpetoksesta on voimassa edelleenkin, vaikkei sitä tosiasiassa olla aikoihin käytettykään. Mutta joskus sitä vielä saatetaan käyttää. Aihetta ainakin on. “Vihapuheesta vihatekoon”-skenaarion ainoa syyhän on se, että pyritään kieltämään järjestelmän ja siitä hyötyvien tosiasioihin perustuva arvostelu. Papittaren tuuttauksista saisi ihan oman postauksensa, mutta täytynee tyytyä yhteen. Tällä hetkellä henk koht eniten “kolahti” kun kyseinen Marjaana ensin päätti julistaa yleislakon, sitten kysyi että kuinka se tehdään ja pitääks siitä laittaa ehkä sähköpostia jollekin. Muistutan, että kyseinen henkilö on valmistunut yliopistosta eikä tiedä, mitä yleislakko tarkoittaa.

VNV: No helevata. Tulipa tyrittyä. Kiitos huomautuksesta ja vika korjattu.

Anonyymi kirjoitti...

Jaakonsaari aivopierussaan käytti sanaa islamofobia, vaikka kaikille on selvää että muslimit ne tätä naisimaamia vainoavat. Voiko ihminen olla enempää pihalla?

https://www.facebook.com/liisa.jaakonsaari/posts/10155478648363695

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa voiko ihminen olla enemmän pihalla? No voihan toki. Mutta ne ovat jo pahaksi edenneen alzheimerin takia jatkuvassa hoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs nauriissa on vikana? Nauris on pirun hyvvää! Ja jos siihen ulkomaantulijaan joka nauriin syrjäytti, eli perunaan, vertaa, se on jopa terveellistä. Naurishan on käsittääkseni oikein hyvä C-vitamiinin ja kuitujen lähde. Kokkeilkaapa kuorittua naurista pitkällä mettäreissulla nuotion alla possun kans reilulla ajalla haudutettuna. Ei tartte mausteeksi ku pikkusen suolaa ja pippuria.

-Volmari85-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hieno teksti, jälleen kerran. Edellinen juttu sai ilon pintaan, tämänkertainen matuskatilan.

Tuttavissani on henkilöitä, joilla on selvä suvakkidiagnoosi. On myös monia pää-puskassa-reaalimaailmafoobikkoja. Mielipiteeni on, että suurin osa näistä henkilöistä katsoo lukeutuvansa eliittiin, siihen kuitenkaan kuulumatta. Eliittihän lukee ja hyväksyy vain eliitin kanavien (Ylen alta, Pravda etc.) kautta tulevaa infoa. Kanava Lehdestä voi lukea Timo Vihavaisen artikkeleita mutta ei Oikea Mediasta, koska se on heidän mielestään vihalehdistöä!? Eli he saavat eliitti-identiteettiharhaisuudelleen tukea seuraamalla eliitti(?🙌sireeni)uutisointia. Tuo kastiharhaisuus ei edes liity koulutustasoon eikä varallisuuteen. Voi voi, sääliksi käy.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kattaus taas Ykältä, kiitos!

Tuossa edellä Veijo Hoikka kirjoitti aiheesta, joka minuakin ihmetyttää. Näyttää siltä, että entistä useammin juuri eliitin jäsenet ovat epäiltynä ja syytettynä korruptiosta ja ahneesta oman edun tavoittelusta. Tietysti heillä on siihen hyvät mahdollisuudetkin, kun valvonta on olematonta, mutta eikö koskaan käy mielessä, että teoistaan voi joutua vastuuseen? No, puolue tai hyväveli-, nykyisin myös hyväsiskokerho järjestää kyllä uuden mukavan pestin, jos vanha alta menee. Valtionhallintoonkin voi ilmestyä uusi virka ilman muita hakijoita ja selviä työtehtäviä, palkka repäistään hatusta ja voi olla jopa 7000 €/kk eläkeiässä olevalle....

Suhmuroinnista tuli mieleen se poliittinen farssi, joka käytiin Halla-ahon puoluejohtajavalinnan jälkeen. Jopa presidentti Niinistö laittoi lusikkansa soppaan arvostelemalla valintaa ja vaatimalla Halla-aholta "tehokasta katumista". Onko mokomaa ennen kuultu, vaikka eduskunnassakin istuu monenlaista väärintekijää ja oikeudessa tuomion saanutta henkilöä?

Kiinni jääneiden selityksetkin alkavat olla entistä parempia. Helsingin opetusviraston tietohallintopäällikön selitys satojen tietokoneiden ja muiden teknisten härveleiden katoamiseen oli se, että niitä kuljettanut laiva upposi Afrikassa. Kuinka tyhminä meitä oikein pidetään?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tuossahan olisi hyvää sketsiainesta tulevaisuuden koomikoille, kunhan olemme tästä kaikesta hullutuksesta & koohotuksesta heränneet karuun todellisuuteen. Kasvukivut lienevät ainakin kovat? Vähän samaan tyyliin kuin EU:n uudistaminen löyhästä talousliitosta liittovaltioon (USE) ja yhä lähemmäksi puolustusliitoksi. Oma veikkaukseni on että tämä pakolaiskriisi on tekemällä tehty ja sen avulla yritetään saada EU-kansalaisten huomio pois tärkeämmistä asioista, koskien EU-integraatiota.

Koska tämän "pakolais"kriisin ratkaisuun olisi erittäin yksinkertainen temppu, rajat kiinni. En tietenkään tarkoita tällä mitään Berliinin muuri tyyppistä ratkaisua vaan rajatarkastuksia tyyliin Australia/Uusi-Seelanti. Meinaan kun noi halukkaat "siirtolaiset" eivät tule ihan heti loppumaan, se on loputon suo.

RoK:in listaus top 10 kaikkein rasistisimmista, seksistisimmistä ja muukalaisvihamielisimmistä maista, joista SJW:t eivät halua keskustella.

Listaan sopisi vielä Etelä-Afrikka, sehän on Zimbabwen tiellä, kommenttiosiosta kannattaa tutustua tuohon videopätkään "white genocide in South Africa". Niin, koskahan EU alkaa vastaanottamaan afrikaanereita pakolaisina? Ai niin olinpas minä hupsu, eihän valkoinen voi koskaan joutua vainotuksi/pakolaiseksi.

Kohta 3 Japani, onhan se joo hiukan ironista että animesta diggaavat SJW:t jättävät huomioimatta mitähän se Japani tekikään 2. MS:ssa, jos kerraan ne natsit olivat niin pahiksia (mutta Japani ei vissiin?). Puhumattakaan sitten Japanin tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.

Tämä on täydellistä "aivovoimistelua", tekopyhyyttä ja tuplastandardeja. Paatuneen SJW:n kanssa on ihan turhaa puhua mistään faktoista, koettu juttu. Hehheh, toi L. Jaakonsaaren FB-päivitys osuu napakymppiin edellisistä tekijöistä. Siinä on oikea malliesimerkki suvakkiudesta ja silmien sulkemiselta tiettyjä faktoja kohtaan, sillä ei hän voi olla noin tyhmä, vaan agendan kanssa mennään hamaan loppuun asti...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Volmari85:lle, Veijo Hoikalle, Rouva Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

-Volmari85-: Totta tuo, vaan käsittääkseni nauriksen viljely on Suomessa varsin harvinaista. Korjatkoon joku, jos olin väärässä.

Veijo: Kiitokset. Nimenomaan eliittiin kuulumisesta on kyse. Tai lähinnä ilmoittautumisesta. Suomessa kun pääsee välittömästi älykön asemaan jos ilmoittaa kannattavansa monikultturismia.

Rouva Ano: Kiitokset sinullekin. Kyseinen porukka (jota voisi kutsua varsin perustellusti uusrälssiksi) mieltää olevansa niin vastuun kuin arvostelun yläpuolella. Niinistö veti kyllä tuolla ”tehokkaalla kaatumisella” uransa totaaliset pohjat. Tuosta tuli hyvin mieleen Kiinan kulttuurivallankumouksen katumusharjoitukset.

Soomepois: Luulen, että jos tästä jotenkin selvitään, niin nykypäivää eivät käsittele enää koomikot vaan tutkijat kysymyksellä ”kuinka helvetissä näin pääsi tapahtumaan”. Hiljattain edesmennyt unkarilainen kirjailija Imre Kertész kuvaili asiaa varsin hyvin:

” Eurooppa tulee pian tuhoutumaan ja syynä tähän on liberalismi, joka on osoittautunut lapselliseksi ja itsetuhoiseksi. Eurooppa tuotti Hitlerin ja Hitlerin jälkeen maanosa on vailla argumentteja. Sen ovet ovat auki islamille eikä enää uskalleta puhua rodusta ja uskonnosta, vaikka ainoa mitä islam tuntee, on viha vieraita rotuja ja uskontoja kohtaan. Haluaisin puhua siitä, miten muslimeja tulvii Eurooppaan, miehittäen, suoraansanoen tuhoten sen, ja miten Eurooppa suhtautuu tähän, sen itsetuhoisesta liberalismista ja typerästä demokratiasta. Tarina päättyy aina samoin: sivilisaatio saavuttaa sellaisen kehityksen tason, jolla se ei ainoastaan ole kyvytön puolustamaan itseään, vaan jolla se täysin käsittämättömästi näyttää palvovan omaa vihollistaan.”

Tuosta RoK:n listasta voisi todeta, että on ”hyväksyttyjä pahoja” joita saa arvostella ja sitten ”vaiettuja pahoja” joista pidetään turpa kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Morjens kaikille

Naurista ei tosiaan taida juurikaan kaupoista eikä toreiltakaan löytää. Sesonkituotteena sen ovat korvanneet retiisit ja kaikenmaailman varsista syötävät kaalit (ruusukaali, kukkakaali, parsakaali..), ja varastojuureksena puolestaan sen on korvannut pääosin lanttu. Varmin tapa saada hyvää, tuoretta naurista on siis viljellä se itse omassa räätikäsmaassa. Maasta nostettu nuori naurishan on tuoreeltaan ihan hävyttömän hyvää, ja vanhempanakin siitä tulee hauduttamalla (esim. aiemmin mainitulla tavalla läskin kanssa) hiukan eri tavalla hyvää. Nauriin ja muiden kaalikasvien viljelyn suurin uhka ovat tuholaiset: pikkutaimia uhkaavat kirpat ja hiukan isompia kaalikoit. Rikkakasvejakin pitää muistaa harata ja perata.. Muinaissuomalaiset ratkaisivat nämä ongelmat viljelemällä naurista kaskissa. Maa, jota oli viimeksi käytetty viljelyyn 40-100 vuotta sitten, ja jonka puusto ja villikasvillisuus oli poltettu kaskeksi, oli kertakaikkiaan puhdas viljelyrikkakasveista ja taudeista. Kaskenpoltto oli jo esilämmittänyt maan valmiiksi. Ja musta tuhka otti lisää lämpöä auringosta. Siihen sitten kesä-heinäkuun vaihteessa töpeksittiin (eli syljeskeltiin kieleltä/huulilta) nauriit harvaksi hajakylvöksi. Nopeakasvuinen nauris tuotti syksyyn mennessä nätit ja terveet juurekset, joita esi-isiemme sitten kelpasi pitkin talvea jältätä, ja syöttää kuoria ja itse juuria myös karjalle ja hevosille. Nykyään tuota kaskiviljelyä ei erinäisistä syistä johtuen voi tai kannata soveltaa, joten viljelyn täytyy tapahtua peltomaassa tai vastaavalla kasvimaalla. Tässäkin touhussa on sitten syytä varautua paikalle vyöryvien tuholaisten torjumiseen joko peiteharsoilla tai sitten kemiallisin asein.. lieköhän tässäkin joku viha-allegoria?? Niin tai näin, jos Ykällä tai lukijoilla sattuu olemaan kasvimaata vapaana ja valmiina tähän tarkoitukseen, niin vanhan kansan kylvöaika on nyt parhaimmillaan: juhannuksen jälkeisen puolenkuun jälkeen, kasvavalla kuulla saavutetaan kuulemma paras tulos. Eli paras kylvöaika alkoi heinäkuun 1., ja päättyy 9. eli täydenkuun päivänä. Satoa näin kylvetystä nauriista on odotettavissa joskus syyskuussa. Sikäli, kun rakastutte tähän hurmaavaan juurekseen, lienee syytä muistuttaa myös sen runsaan nauttimisen laksatiivisesta sivuvaikutuksesta. Mutta kertakaikkiaan suositeltava kasvis. Sekä viljeltäväksi että syötäväksi.

Mutta tasavaltamme päämiehelle alkavat jo ne naurismaan aidatkin nauraa. Presidenttihän otti selkeän poliittisen kannan asiaan, jonka oikeustieteen tutkinnon suorittaneena pitäisi ymmärtää kuuluvan enemmän demokratian kuin rikosoikeuden regimenttiin kuuluvaksi. Ja rikosoikeuden puolellakin näyttää unohtuneen moni ihan kiistatonkin rikostuomio. Herääkin kysymys, ymmärtääkö presidentti tässä tekevänsä politiikkaa? Onko hänkin omaksunut ajatuksen, että "oikeiden arvojen" ajaminen olisi jotenkin epäpoliittista, ja siten itsestään selvästi valtionpäämiehen asia? Ja onko hän kokonaan itse tämän vakaumuksen takana? Vai onko vaikutusta ollut esim. tarpeella miellyttää esim. hyvin läheistä kulttuuripersoonaa? Siis onko valtiomme ylin johto ns. vetimestä ohjauksessa?

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung ja kiitos naurisvinkeistä. Tuo Niinistön avautuminen oli kerta kaikkiaan ala-arvoinen. Minä hellin aikaisemmin ajatusta että Niinistö saattaisi kakkoskaudellaan alkaa esittää ihan oikeita valtiomiehen otteita (joitain aivan pieniä merkkejä siitä oli) mutta taitaa olla aivan turha toive.

Totesit vielä:

” Onko hänkin omaksunut ajatuksen, että "oikeiden arvojen" ajaminen olisi jotenkin epäpoliittista”

Ja tässä olet lähellä villakoiran ydintä. Nuo ns. oikeat arvothan ovat sinänsä aivan puhtaasti poliittisia kysymyksiä mutta suvaitsevais-tiedostava väestönosa pitää niitä kiveen hakattuna inhimillisenä totuutena joitten kyseenalaistaminen jo itsessään on rikos. Lisäksi ”oikeisiin arvoihin” kuuluu nykyisin luonnollisesti tiukka federalismi eli itsenäisten valtioiden olemassaolon lopettaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Morjesta vaan kaikille. Kuunnelkaa tämä https://youtu.be/WBWjcQq09-Y


Anonyymi kirjoitti...

Kesäkirjoitus mitään parempaakaan ei ole.

Ei tunne kaikki, näkyy kommenteissa.

http://www.hs.fi/paivanlehti/03072017/art-2000005276521.html


https://twitter.com/poliisileijona

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. Tuon Hesarin jutun otsikoksi olisi käynyt paremmin ”Iso osa Anna-Stina Nykäsen kavereista tuntee sääliä paperittomaksi nimittämiään laittomia maassaoleskelijoita vastaan”.