lauantai 3. elokuuta 2019

PARI PIENTÄ TUNNELMAPALAA


Vuosaarihan on sattuneesta syystä kovasti tapetilla ja siihen liittyen laitankin tähän lyhyeen postaukseen lauantain kyseenalaiseksi ratoksi pari tunnelmakuvaa sekä kysymyksen lukijoille.

Ensimmäinen kuva:

Muuan Suomessa lööbivä suvaitsevais-tiedostava skottitoimittaja David MacDougall otti asiakseen ilmoittaa suomalaisille että Vuosaaressa ei ole minkäänlaista hämminkiä. Hän ilmoitti tämän twitterissään oikein kuvalla varustettuna:Ja nyt kysymys lukijalle: Mitähän tahatonta huumoria tässä kuvassa mahtoi olla?

Toinen kuva puolestaan ei sisällä edes tahatonta huumoria mutta liittyy asiaan vaikka Helsingin Sanomat uutisoikin siitä jo viime vuoden marraskuussa. Uutisointi oli komeasti otsikolla: Kun poliisi Susanna Mara tulee paikalle, nuorisorikolliset eivät juokse karkuun vaan tervehtivät iloisesti ja kertovat kuulumisia – ”Minulla on pieni maailmanparannusvietti”.

Ja sitten se kuva:Tästäkin tietysti voisi esittää kysymyksen että mahtaakohan tällainen poliisin gangstaleikki lisätä suomalaisten luottamusta poliisiin organisaationa?

Tällainen epäluuloinen tyyppi niin kuin minä tuumii vielä kuvasta että jos kyseinen konsnaapeli aikoo jatkossakin – varsinkin jos kameramies ei ole paikalla – laskea tuontitavararikollisia itseään nähden takaviistoon lähes tappituntumalle niin kannattaisikohan ehkä alkaa kantaa tuota virkapistoolia kainalokotelossa?

Näihin kuviin ja ennen kaikkea tunnelmiin.

52 kommenttia:

Tiukka-meno kirjoitti...

No commets,vituks mäni paska jäi kätee.

Becker kirjoitti...

Vai että yli 90% kansalaisista luottaa suomalaiseen poliisiin. Joko tutkimus on täyttä tilaustyönä tehtyä soopaa tai sitten suomalaiset ovat hyväuskoisia ja tietämättömiä hölmöjä. Joka tapauksessa tuossa alemmassa kuvassa kaikki neljä ovat yhtä vastenmielinen näky. Tuo poliisin suikassa oleva sinivalkoinen kokardi on mielestäni aika tyhmän näkoinen. Mikähän tarkoitus silläkin on? Mulla on jokin näkemys asiasta mutta saatan olla siinäkin väärässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tiukka-menolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Tiukka-meno: Oikeastaan aika hyvin tiivistetty.

Becker: Noitten kuvien otsikoiksi voisi kyllä laittaa että ”luotatko vielä suomalaiseen poliisiin organisaationa”. Tietysti valtamedia nostaa mielellään esille noita monikulttuurimannekiineja. Tavallinen rivipoliisi saattaa ajatella aivan toisin. Se sellainen, jolla ei ole sitä maailmanparannusviettiä. Toi Taponenhan on taas jo omansorttisensa legenda. Mietin vaan että uskooko hän oikeasti epistolaansa vai tekeekö niin kuin mielipiteettömän ja ajatuksettoman virkamiehen kuuluu tehdä kun ei muutakaan osaa.

Nimetön kirjoitti...

Poliisista on tullut NKVD - kansan vihollinen jota kohtaan väkivalta on itsepuolustusta.Missä ja milloin tahansa.

Strix Senex kirjoitti...

Jos propagandaa pitää tehdä, kyllä sitä pitäisi tehdä edes vähän vähemmän kömpelösti kuin tuossa poliisijutussa. Tuollainen on jo loukkaavaa. Joko toimittaja tosissaan uskoo, että lukijat ovat niin loputtoman naiiveja tai sitten hän itse on niin perusteellisen laiska, ettei vaivaudu edes yrittämään. Toki tuonkin jutun tekijällä on ollut esikuvia, kuten ne kuvat, joissa Isä Aurinkoinen hymyilee lapsi sylissään aurinkoista viljapeltoa tähystellen tai Ylen julkaisu vuodelta 1977 "100 kysymystä Neuvostoliitosta". Mutta täytyykö nuo vanhat mallit kopioida käytännöllisesti katsoen sellaisenaan, ainoastaan näyttelijäiden ihonväri ja vaatetus tähän päivään päivittämällä. Eikö mukaan voisi ottaa edes himpun verran ajatusta ja yrittämistä. Rehellisyyden pyytäminen olisi jo sitten varmasti liioittelua.

Nimetön kirjoitti...

Becker, olen ihmetellyt tuota lukua jo ainakin 20v ja se pitää saada laskemaan oikeammalle tasolleen, kuten lehdistöllekin on käymässä.

Luultavasti kaikkialla missä vihervasemmisto on päästetty puuhastelemaan, poliisin kunnioitus on tuhoutumassa, myös poliisien itsensä joukoissa ja uusien poliisien rekrytointi on aina vain hankalampaa ja aines heikompaa. Tällä tiellä olemme.

Tämä luultavasti tulee johtamaan poliisikokeilaiden vaatimustasojen laskemiseen ja sitten saadaankin jo ihan oikeita mamupoliiseja. Rivipoliisin ammatti ei enää kiinnosta silloin normaaleja ihmisiä.

Tulevaisuudessa voimme sanoa, että tämä sekoilu henkilöityi hienosti taposen kaltaisiin hahmoihin ja pääsimme seuraamaan livenä, kanssamatkustajina kun Suomeenkin varmistettiin mamuslummien ja NOGO-alueiden syntyminen.

"Ruotsin virheistä on opittu" - ja ne toistetaan tismalleen samanlaisina myös Suomessa!

Ainoita asioita mitä voimme tehdä toisin kuin Ruotsissa on omankäden oikeus. "Uudinit." Anarkotyrannia näköjään sopii mainiosti omilla turvallisilla alueillaan asuville poliitikoille joten ainoa oikea keino on vigilantismi, tai ainakin sen konkreettinen aina läsnäoleva uhka.


t: Vitjaantunut Stadilainen

VIttuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Voi hitsin hitsi! :(
Taidan olla ylitöissä tuolloin. Muutoin olisin ehdottomasti ilmoittautunut! ;)

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/1157588431096221697

Nimetön kirjoitti...

Ekassa kuvassa on joku omahyväisen näköinen urpo ja poliisin asuun pukeutunut puliukko.

Ennen vanhaan piti poliisin olla siistin ja asiallisen näköinen. Kaikenmaailman karvanaamat - muut kuin koirat - ei kyllä lisää luottamusta. Asuna oli uniformu, ei lasten kurahaalari. Ase, pamppu, kaasu ja käsiraudat kulkivat mukana huomiota herättämättä. Kurahaalari ja pistoolin reisikotelo - tahatonta huumoria.

Toisesta kuvasta: Miksi poliisin pitäisi julkisesti kaveerata rikollisten kanssa, miksi pitää tyhmien nuorisorikollisten statusta boostata? Voi toki ylläpitää asiallisia välejä ja kuulostella kuulumisia. Miksi muuten suomessa poliisi puhuu asiakkaista kun tarkoitetaan pidätettyjä tai epäiltyjä? Asiakas on joku joka maksaa jostain, ei rikollinen ole asiakas - tavallinen veronmaksaja on asiakas. Asiakas joka on tilannut yleistä järjestystä ja turvallisuutta, ei rikollisten kanssa kaveerausta. Eikä joutavaa mokutusta ja poseerausta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Strix Senexille, Vitjaantuneelle Stadilaiselle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Suomen poliittisella poliisilla ei onneksi ole sellaisia resursseja ja valtuuksia kuin NKVD:llä. Into tietysti on kova.

Strix Senex: Voi kai todeta, että toimittajat tekevät propagandaa toisilleen välittämättä siitä että sitä joku lukee.

Vitjaantunut Stadilainen: Minun uskoni kaikenlaisiin gallupeihin on loppunut jo aikaa sitten. Sitä saadaan mitä tilataan ja ennen kaikkea maksetaan. Rivipoliiseja käy sääliksi. Mutta se vigilantismi ei vieläkään Suomessa ala. Tavallisella kansalaisella on vieläkin liikaa menetettävää.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Luulin ensin että Tiina heitti läpän mutta se taisikin olla totta.

Pyssymies: Joo. Se puliukon näköinen heppu on valitettavasti ylikomisario. Jonka mukana tod näk oli vielä poliisipartio ja kun elettiin keskipäivää Vuokissa niin varmasti lähiympäristö oli rauhallinen. Kakkoskuvan analyysiisi ei ole lisättävää. Osui kohdalleen. Ehkä tuo naispoliisi toimii ns. Jeesus sydämessään ja on kusetettavan arkkityyppi.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo kuvahan kertoo todellisuuden Itä-Helsingistä, samaa on ollut jo varmaan 20 vuotta.
Asuin joskus aikoinaan Santahaminassa ja kävimme tekemässä isot ostokset Itiksessä.
Monta kiloa lihaa pakkaseen jne.
Liikuimme metro-linja-auto systeemillä koska ei ollut tarvetta autolle.
Kerran tuli metroasemalla vastaan jokin somalipoikien jengi ja kävelivät suoraan päin.
Mulla oli molemmissa käsissä muovikassit ja yritin väistää.
Se ei sopinut paikalliselle somppupäällikölle. Vaati rahaa siitä kun käytän hänen metro-asemaa.
Niin no, vedin tapojeni mukaisesti hiekkaneekeriä pataan ja muut pääsivät karkuun, paitsi yksi ja tulihan sitäkin lyötyä.
Vartioiden tulo kesti varmaan aika kauan koska ehdittiin hypätä metroon ennen niiden tuloa.
Vaimo vaan totesi ettei sinne enää mennä.
Se mitä tällä yritän sanoa on ettei noille mulkuille pidä antaa sellaista vaikutelmaa, että me pelätään vaan päinvastoin.
Jos annetaan periksi käy kuten Ruotsissa, kantikset kävelee seiniä pitkin ja samaan aikaan geelipäät pitävät jöötä.
Meidän on jokatapauksessa tehtävä ratkaisu, tapellaan tai alistutaan noiden edessä.
Itse en meinaa alistua.
Tarvittaessa otan käyttöön kaikki ne opit mitä tällä uralla on tullut ja niitä on muutama.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Oli jo silloin kun itse siellä asuin ja siitä on pitkä aika. Virallinen Suomi antaa sen viestin että me alistumme. Koska se ei uskalla tunnustaa niitä rikollisia virheitä jotka se on tehnyt.

Nimetön kirjoitti...

Moro!
Kommentti noiden gallubbien tuloksiin. Kysymysasettelu määrittää suoraan tuloksen. Muistan aikanaan vanhan liiton oppikoulun matematiikan opettajani esimerkin kyseisestä aiheesta. Esimerkki oli noin10:n vuoden ikäisten halukkuudesta aloittaa tupakan poltto. Kysymys kuului; Haluatko heti turpaasi vai poltatko tupakan??

T.
S.E.P.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kekkonen vaikka olikin ketale niin hän piti järjestyksen talossa. Silloin eivät poliisijohtajat ja keskijohto sekä upseerit pitivät kiltisti nassut kiinni ja keskittyivät työntekoon. Elfving, Tapola ja muutamat muut pitävät huolen että poliisin toiminta puolueettomina virkamiehinä menettävät uskottavuutensa kansan silmissä. Katsokaapa näitä some alustoissa annettuja lausuntoja joiden jälkeen alkaa ihmettelee onko kaikki inkkarit kanootissa tallella. Mutta oppurtunistisimmat tähtäävät politikoinnilla pääsevänsä kalifiksi kalifin paikalle. Onko poha uudistus ollut yksi joka on päästänyt vinoutumisen valloilleen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tulee mieleen että milloin ihan oikeasti viranomaiset ovat todella pelänneet oman käden oikeutta. Soson ryöstömurhien käräjöinti pidettiin Oulun vankilassa kun Muhoksella voimalaitostyömaiden jätkät olivat tarkistelleet löytyykö käräjäpaikan vierestä riittävän vankkaoksaista petäjää. Mutta esimerkiksi Saksassa kymmeniä vuosia sitten raiskatun ja murhatun pikkutytön äiti ampui syyllisen oikeussalissa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Noista kuvista youtubelta löytyy video missä verrataan ruotsin prideparaatissa twerkkaavia poliisihenkilöitä venäläisiin kolleegoihin jotka eivät twerkkaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olin aavistuksen verran yllättynyt, kun Taponen ei lähtenytkään Sekoomuksen riveissä eduskuntavaaleihin. Ehkä hän kasvattaa vielä korkoaan ja lähtee seuraaviin. Siellä tosin saattaa muhia yllätys:
vaalien lähestyessä ja Perussuomalaisten kannatuslukemien sen kun kohotessa Sekoomuksen riveistä alkoi kuulua hajaääniä, ettei se hallitukseen meno PS:n kanssa ehkä olisikaan mahdotonta...

No, hyvä entinen polliisiministerimme Mykkänen tässä jokin aika sitten pontevasti kiisti moiset puheet:
täysin mahdotonta, koska Arvo Pohja ja erilainen ihmiskäsitys.
Mene tiedä. Keväimellä 2023 PS:n kannatuslukemat ovat kaiken järjen (jota valitettavasti ei ainakaan nyt ole kovin paljon näkyvillä) mukaan jotain 30 pinnan luokkaa, ehkä enemmän. Millaisia ääniä alkanee silloin kuulua Sekoomuksesta, jonka äänestäjistä tuhansien tiedetään olevan maahanmuuttopolitiikasta samaa mieltä PS:n kanssa, mutta eivät voi sitä kuitenkaan äänestää.

Mitä tulee polliisityttö Susannaan, voi hänelläkin olla edessä elettävänään mielenkiintoisia aikoja:
viime vuosituhannella muuan uutisväline haastatteli nuorta polliisityttöä kysyen, eikö tämä ole vaarallinen ammatti noinkin pienelle tyttelille?
Tämä vastasi, että naispoliisin on itse asiassa helpompi mennä väkivaltatilanteisiin kuin miespoliisin:
suomalainen mies voi antautua naiselle kasvonsa säilyttäen, vedoten käytöskoodiin "Naista ei lyödä".

Nytpä tilanne on kännetty päinvastoin.
Maahamme on tuotettu kymmenintuhansin nuoria miehiä kuluttuureista, joihin kuuluu aggressiivisus ja naisten halveksunta kotieläimen tai vapaasti raiskattavan tasolle.
Missään nimessä siihen ei kuulu käskyjen vastaanottaminen naiselta. Naispoliisi on suorastaan niin käsittämätön ajatus, etteivät asianomaiset tuskin tiedä loukkaako se enemmän kuin naurattaa.

Mahtaako polliisityttö Susanna ymmärtää tätä?
Uskon että ymmärtää, ja yrittää siksi olla nyt mielin kielin, että väkivaltatilanteeseen joutuessaan hän voisi jäädä takavasemmalle yrittämään rauhoitella tilanetta ganstaeleillä ja wallah wallah-huuteluilla.

Susannan paras työväline onkin nyt haalaripuku:
sen päältä repimiseen menee niin kauan aikaa, että virkaveljet ehtivät tulla väliin. Jos pystyvät.

KKi kirjoitti...

Vai että näin poliisissa vuonna 2019 :D. Mitähän muutakin kuin itsekeksittyjä gang signejä Mara jakaa Nuorisolle™ ja nuorison kanssa?

Ja meillä sitten naureskellaan Ruotsalaisten dialog polisenille, lieneeköhän varaa sittenkään siihen hekotteluun.

Sinänsä noi kotimaiset gangstahiphopraprunkut on hupaisia noin omatekemine sormimerkkeineen. Vähänköehkä kovii katuganstoja.

Lemminkäinen kirjoitti...

"nuorisorikolliset eivät juokse karkuun..". Piru että rupes naurattamaan. Ruotsissa kansallisella pommiryhmällä ja poliiseilla tekee tiukkaa että ehtiikö joka yö juoksemaan gangstojen mellastuspaikoille: Auto- ja rakennuspaloihin, ampumismestoille, raiskauskarkeloihin, räjähdeilotulituksien synnyinsijoille ja moneen muuhun, monikulttuurisen kivaan pelihetkeen. Suomessa poliisilla on sentäs (vielä) luppoaikaa tutustua gangstojen sormiennaksutushieroglyfeihin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tahaton pieru?

Lemminkäinen kirjoitti...

Tämän päivän Korkkarissa (SVT Text) gangstajuonena on "Polis attackerades i Göteborg", siis poliisia kohtaan hyökättiin Göteborgissa. 20 naamioitunutta henkilöä hyökkäsi poliisipartiota kohtaan, kivittämällä poliisiautoa. Alueella oli tapahtunut myös jonkinlaista paikkojen hajoittamista. Ilmoitus on tehty väkivaltaisesta mellakasta, yrityksestä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään vahingon tuottamiseen. Kukaan ei kuitenkaan näytä saaneen vammoja pelihetken tiimellyksessä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Katsoin Armanin ohjelmaa missä vähemmän edistyksellinen komisario sanoi suoraan albaaneista että ne rakastavat rauhaa niin paljon että ammattirikollisten kylän ratsaaminen alkaa panssarikärjellä kun kevyemmällä kalustolla ei kannata mennä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys S.E.P:lle, Patelle Pankavaarasta, Qroquius Kadille, KKi:lle, Lemminkäiselle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

S.E.P: Joo, minä en ole luottanut gallupeihin enää aikoihin.

Pate: Varsinkin toi Tapola alkaa ihan oikeesti vituttaa meikäläistä. Ja Tapolalle tiedoksi: kyseessä ei ollut ei kuvainnollinen eikä kirjaimellinen maalittaminen. Mutta kai ihmiset vielä saavat sanoa että ovat kyrpiintyneet johonkin. Varsinkin univormu päällä utopistista politiikkaa tekevään poliisiin. Ja tuossahan se videopätkä on:

https://www.youtube.com/watch?v=ABYFhPejRGM

Erityisesti tuo ruotsalaisten naispoliisien pampunkäyttö on, no, hellyttävää. Meinaan, jos ruvetaan lyömään niin sitten pitää lyödä kunnolla tai jättää sitten kokonaan lyömättä. Ja ehkä siellä Albaniassa poliisit toimivat nimenomaan käytännön eikä teorian mukaisesti.

Qroquius Kad: Jotenkin tuntuu että Taponen ihan aidosti uskoo epistolaansa. Persut ovat nousukiidossa mutta eihän se vielä riitä. Näkisin vähimmäistavoitteeksi sen että persut saisivat yli 1/3 kansanedustajanpaikoista. Silloin ainakin voitaisiin estää perustuslain mielettömät muutokset. Susannan ja hänen kollegoidensa tilanne tulee olemaan juuri se minkä ennustitkin.

KKi: Joo, ei meillä taida olla enää varaa irvistellä kenellekään.

Lemminkäinen: Ruotsissahan poliisi on suurinpiirtein lyönyt hanskat tiskiin. Ja miksi eivät löisi kun valtuudet ovat nollan ja olemattoman puolessavälissä.

Veijo: Jos tota eka kuvaa meinasit niin sellainen taisi päästä.

Joppos123 kirjoitti...

Tunnen aika paljon poliisin kenttäväkeä ja kyllähän niitäkin vituttaa nykyinen meininki.
Kiinniottotilanteissa tulee kuulemma päivittäin räkää päin näköä ja tappouhkauksia siihen perään ja ne asiakkaat eivät yleensä ole kotimaisia.
Yhä useampi on joutunut laittamaan puhelin-ja osoitetietonsa salaiseksi suojatakseen perheitään.
Samaan aikaan ollaan niin helvetin huolissaan netin "vihapuheista", että pitää ihan erikseen luoda järjestelmä kyttäämään kyseistä ilmiötä.
Ei ainakaan minun tuntemani poliisit ole siitä huolissaan. Suomalainen konna on pääsääntöisesti kuulemma ihan asiallinen ja ottaa asiat asioina mutta ulkomaalaiset eivät arvosta yhtään.
Toivottavasti nykyinen hallitus kaatuu mahdollisimman nopeasti niin saataisiin edes jotkin asiat kuntoon Persujen johdolla ennenkuin on liian myöhäistä.
Oli aikas hälyttävä uutinen Suomenuutisten sivulla siitä kuinka Haavisto yrittää kesän aikana kelkkoa ISIS-akat kakaroineen Suomeen.
Minähän sanoin, että näin tulee tapahtumaan. Homopekka voisi ottaa ne nurkkiinsa luuhaamaan, nehän tykkää erityisesti homopojista. Tekevät niistä katolta heitettäviä leijoja.
Kunhan tämä hulluus loppuu niin tietyt politiikot laitetaan valtakunnanoikeuteen.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt kun meillä on sisä-ja ulkoministeri samasta utopiaa halailevasta puolueesta niin kyyti tulee olemaan kylmää.
Aika paradoksista, että varsinkin nuoret naiset äänestävät kyseistä puoluetta.
Eivät ilmeisesti vieläkään usko, että islamistit eivät pidä heitä edes ihmisinä mutta pitääkö koko maan kärsiä heidän idioottimaisuudestaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Voimailuaiheisen Pakkotoisto-forumin Yleinen keskustelu -osion poliisikoulutusta koskevassa säikeessä eräälle poliisikoulutukseen pohtivalle vastattiin hänen pääsykokeita koskeviin kysymyksiinsä näin:

"Henkilökohtaisessa haastattelussa kysellään useimmiten poliisin ammattiin liittyviä asioita, maailman tapahtumia ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Ulkomaalaisuus, rasismi, turvapaikanhakijat yms ovat olleet nyt useamman vuoden kysyttyjen asioiden joukossa. Myöskin muut vastauksesi psykologisissa tehtävissä antavat aihealueita haastattelijoille. Yksilö- ja ryhmätehtävissä ihan nimen mukaisesti annetaan jokin aihe tai tehtävä, ne sitten hoidetaan yksin tai ryhmässä. Niihin ei paljon voi valmistautua. Tuo itsesi ja ideasi esille tehtävissä ja anna muillekkin tilaa.

Asepalvelus ei ole enää pääsyvaatimuksena, joten ei se tule vaikuttamaan. Koulussa opiskelee tässä uudessa AMK -tutkinnossa miehiä ( tai miehen alkuja), jotka eivät ole asepalvelusta suorittaneet tai ovat suorittaneet siviilipalveluksen."

(https://pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-579)

Että simmottis. Vastaus oli annettu 5.8.2016. Asiat eivät liene tässä kolmen vuoden aikana ainakaan parantuneet. Poliiisikoulutukseen halutaan siis maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvia sosiaalisia tyyppejä vailla sotilaskoulutusta?

Viime vuosituhannen lopulla eräässä aviisissa kirjoitettiin poliisikoulutuksen pääsykokeista mainiten, että fyysisissä kokeissa mieshakijoista reputtaa ainoastaan n. kahdeksan prosenttia! Suurin osa miehistä siis hylätään yllämainittujen kriteerien perusteilla.

Samoin kuin tuolloin, on naishakijoille edelleen helpommat fyysiset pääsykoevaatimukset kuin mieshakijoille. Miksi?

Ymmärtääkseni pääsykokeet mitoitetaan siihen malliin, että ellei niistä selviydy, ei voi selviytyä myöskään koulutuksesta.
Onko poliisitaroppilailla siis helpompi koulutus kuin poikapoliisioppilaila? Jos ei, miksi poikapoliisioppilailla on vaativammat pääsykokeet kuin poliisitaroppilattarilla?

Onko jälkimäisisistä kenties tarkoituskin kouluttaa vain sellaisia niinku silleen leikisti polliiseja, sillä onhan poliisin vastapuolena nykyisin rikollisten lisäksi sellaisia niinku silleen leikisti rikollisia, kuten Anarko-Marko ja Antifa-Anna?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ne on niiiin iihquaa väkeä ruskeine nappisilmineen niin kuin Ali ja Ahmed Alanyassa, niin huomaavaisia karvaturreja kuin karhuherra Paddington äipän ja äipän luona vanhassa huoneessa. Ne ymmärtävät tiedostavaa naista eivätkä ole semmoisia jörriköitä kuin Jalmari Ratavaaralta jolta pitää hohtimien kanssa kiskoa joka sana.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Otetaanpa esim. moottoripyöräpoliisien koulutus, sitä pitää muuttaa heti poliittisesti korrektimmaksi. Nykyinen joka korostaa toksisenmaskuliinisuuden ominaisuuksia niin paljon ettei rekkalesbotkaan läpäise sitä. Se pitäisi olla sellainen että positiivisen diskriminoinnin nimissä vaaditaan ominaisuuksia minkä naiset läpäisee. Samoin jouhassa pitäisi soittaa kivaa bilemusaa ja twerkata yhdessä mielenosoittajien kanssa, herättää paljon vähemmän mielipahaa kuin pamppujen kanssa liikkuvat makkarin vaatekomeronkokoiset könsikkäät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Minä tunnen työni puolesta myös paljon kenttäpoliiseja ja mulla on samanlaiset kokemukset. Normipoliisille – ainakin vielä nykyisin, tosin Qroquius Kadin kommentti kertoo tulevaisuudesta ehkä toista – tilanne on se, että kyse ei ole siitä mitä pystytään tekemään vaan siitä mitä saadaan tehdä. Ja sen, mitä saadaan tehdä määrittelevät reaalimaailmasta täysin vieraantuneet utopistit. Joku voisi tuumia kommentistasi valtakunnanoikeudesta että vihapuhetta mutta olen samaa mieltä. Kun katsotaan mitä poliittinen eliittimme on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana saanut ”aikaiseksi”.

Viesti2: Jep. Täysin totta. Realismi kun ei niiden kahden tekemisiä häiritse. Ja kyllä, koko maan täytyy kärsiä noiden nuorten utopistinaisten idioottimaisuudesta. Erityisesti neljän seuraavan vuoden aikana.

Qroquius Kad: Piru vie, tuo ei kuulosta hyvältä. Tosta sivarijutusta pysähtyi purkka ihan tosissaan. Siis tyyppi ei suostu kantamaan asetta armeijassa mutta voi kantaa sitä poliisina. Wtf?

Pate: Kaiken kaikkiaan just niin. Pannaanpas tiedostavista, Ahmedia nii-in ymmärtävistä naisista muistutukseksi muuan kuva:

https://1.bp.blogspot.com/-XnD7WmNVPFY/XTZqHEqv05I/AAAAAAAAH8Y/4Xs5VbGao84kr8JZ6t4SBnYUOmV3a33VQCLcBGAs/s1600/KKJ19.jpg

KKi kirjoitti...

Tässä kun on havainnut, että kulttuuri on saapunut yhdistelmienkin ohjaimiin. Odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa.

Noinkohan tikkarimiehet uskaltaa Abdia sakottaa jostain hiton ajoajoista?

Sinänsä on ollut havaittavissa pientä piruilun makua. Lyövät hoono soomelle sataman kartan kouraan, notta tonne. Sitten nämä pyörivät ja selitävät jotta "ma eka kerta ei voi tieta". Ja koitappa selittää kun kielitaitoa ei ole.

Alkaa tuntua, että iskee issias ja pitkähkö sairausloma...

Nimetön kirjoitti...

Taponen saa uskoa ihan mihin epistolaan haluaa, mutta en näe mitään järkeä siinä että poliisi käyttää virka-aikaansa jonkun skottituristin roudaamiseen ympäri kaupunkia vain todistaakseen omaa erinomaista epistolaansa. Kun poliisi taas valittaa resurssien puutetta, tuo kuva olisi erinomainen perustelu lisämäärärahojen hylkäämiseen. Että jospa aloitettaisiin vihdoinkin se tehtävien preferointi. Poliisin tomeran toiminnan tuloksena kuulemma esim. fillari- ja taskuvarkaudet on saatu huimaan laskuun. Toki, kun kukaan ei viitsi enää niistä ilmoittaa kun siihen netissä tehtyyn ilmoitukseen tulee vastaukseksena: ei pystytty selvittämään.

Tuo kakkoskuva oli mielenkiintoinen; tässä vaan heitetään joujou-sister-läppää rennon kansainvälisessä fiiliksessä. Ulkonäöstä päätellen länsi-afrikkalaisia, yksi tosin peitteli siveästi kasvonsa. Koska Ykä on laajakatseinen herrasmies, sallinee myös pienen salaliittoteorian. Eli, mikä kultapala tuo foto onkaan ko. tyypeille kun taas seuraavana päivänä menevät hoitelemaan huumebisneksiään tonne Franzenin puistikkoon. Katsokaa, näin hyvää pataa me ollaan poliisien kanssa, ei mitään hätää, ei ne tule meitä häiritsemään. Tosin eivät tähänkään asti, mutta jos tuollainen foto ei vertaisjengissä respectiä herätä, johan on kumma.

Sain tänään spontaanin nauruhikan lukiessani ILn blogisti Salehzadehia. Ihan on pötyä että mitään sen kummempaa vikaa tai häiriköintiä olisi ikävästi framilla olevassa itäisessä Helsingissä. Pitää ymmärtää, että siellä on halpoja vuokra-asuntoja (moniko maksaa vuokran itse?) ja maahanmuuttaja haluaa kavereittensa luo. Tämä ei naurattanut. Siis että kun mamu haluaa niin mamuhan saa. Sitten oli taas parannusehdotuksia jotka kaikki olivat tietenkin osoitettu suomalaisille ja punaisena lankana se ikuinen "lisää rahaa" nuorten viihtyvyyteen panostamiseen. Hyviä kohteita olisivat kuulemma fudis ja lautapelit. Tässä kohdassa repesin, että oikein lautapelejä! Kas kun ei kirjallisuuspiirejä. Siinä vaiheessa kun marokkolainen ja somali aloittavat Afrikan tähden ja somali huomaa että Mogadishua ei laudalla ole mutta Tanger on, niin jäsentenvälinen onkin valmis.

Muuten, SKn tekemän ammattiarvostuslistan mukaan (otoksessa 379 nimikettä) poliisi oli sijalla 16., toimittaja 278. Imaami 375, poliittinen avustaja 372, puoluesihteeri 359, kansanedustaja 351 ja ministeri 292. Kärkikymmenikkö erilaisia terveydenhoidon ammattilaisia. Lista oli sikäli mielenkiintoinen, että ne ammatit joiden edustajat ovat nykyään eniten mediassa esillä, ovat niitä jotka on rankattu ihan tuonne alimpaan kastiin. Että taas on tavikset olleet väärää mieltä.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Poliisikoulutuksen käsittämättömän oloiseksi viritetystä seulasta huolimatta uskoisin sen läpäisevän myös realistisesti ajattelevia poliisikokelaita.
Uskon myös idealistien kadottavan paljon ihannettaan maahanmuuton ylivertaiseen edistyksellisyyteen oltuaan muutaman vuoden virassa pääkaupunkiseudulla.

Mutta silti:

Verkkolehtenä toimiva "Uusi Suomi" (jolla ei ole mitään tekemistä aikaisemman sanomalehden kanssa) julkaisi edesmenneen kustantajansa Niklas Herlinin tunnelmia, kun kaksi romanianmustalaista olivat ryöstäneet hänet Helsingissä:

Herlin oli saapunut kotikaupunkiinsa jostain päin maailmaa, kun muuan juippi kysyi häneltä varsin huonolla englannilla tupakkaa. Herlin vastasi, että tupakat ovat niin vähissä, ettei riitä muille.

Seuraavassa hetkessä tuli takaapäin täysin pimennosta polvitaipeeseen potku, joka pudotti Herlinin polvilleen niin, että lumpio murtui. Välittömästi seurasi toinen potku hartiaan, joka heitti hänet naamalleen.
Herlin kääntyi selälleen ja sanoi, että viekää mitä haluatte, en välitä tällaisen takia kuolla!
Juipit veivät lompakon, jossa oli n. 200 US-dollaria. Tupakat saivat jäädä, kuten myös puhelin, jolla Herlin soitti hälykeskukseen.

Poliisi nappasi tekijät pian ja Herlin tuotiin tunnistamaan heidät.
Ja sitten alkoi se tolkuton osuus.

Miekkataksin avaamista valmisteleva konstaapeli alkoi hokea Herlinille:
"Nyt ei saa tulla mitään muukalaisvihaa nyt ei saa tulla mitään muukalaisvihaa...".
Herlin ihmetteli, mitä tuo nyt tuossa hokee?

Vaan selväksi se tuli, kun miekkataksin ovi aukeni:
Herlin kertoi, että nähdessään nuo kaksi hyikyilevää romanianmustalaista hänet valtasi aito, oikea ja vahva muukalaisviha!
Ei hän ennenkään ollut mikään maahanmuuttofani, mutta nyt katsellessaan noita kahta tyyppiä hän ajatteli kuinka oli kulkenut juuri äsken maailman metropoleja tässä samassa varustuksessa:
farkut, nahkatakki ja buutsit.

Koskaan ei kukaan ollut missään edes yrittänyt ryöstää.
Ja nyt, kun hän palaa kotikaupunkiinsa, niin eikö perkele kaksi muukalaista tule ja potki hänet raajarikoksi! - Niklas alkoi ottaa sanojaan takaisin parin päivän päästä, mikä ei toki odottamatonta ollutkaan.

Rauha miehen muistolle.

Se hänen rampauttajansa napanneen poliisipartion jäsenen asenne, mikäli se oli totta eikä Herlinin valeuutinen, oli hälyttävä.

Nimetön kirjoitti...

Pyssymies kirjoitti:
"Miksi poliisin pitäisi julkisesti kaveerata rikollisten kanssa, miksi pitää tyhmien nuorisorikollisten statusta boostata? Voi toki ylläpitää asiallisia välejä ja kuulostella kuulumisia. Miksi muuten suomessa poliisi puhuu asiakkaista kun tarkoitetaan pidätettyjä tai epäiltyjä? … ... on tilannut yleistä järjestystä ja turvallisuutta, ei rikollisten kanssa kaveerausta. Eikä joutavaa mokutusta ja poseerausta."

Tästähän tulee jo mieleen eräs kuuluisa lastenkirja, Thorbjørn Egnerin "Kolme iloista rosvoa", ja siinä esiintyvä Kardemumman poliisimestari Paavali. Hänhän ei olisi halunnut pidättää ketään, ja silloinkin kun hänelle ilmoitettiin, että varkaat olivat kutakuinkin tyhjentäneet erään kaupan, hän vain merkitsi asian muistiin mutta ei yrittänytkään ottaa varkaita kiinni ja keksi syitä olla tekemättä niin. Mutta keskustelua seurasikin viereisen talon parvekkeelta muuan Sohvi-täti, joka kauhistuneena sepitti laulun: "...Mestarimme Paavali... poliisiksi sellainen on vallan kelvoton. Kas poliisi on tiukka mies, hän urkkii, vartioi ja ihmisiä vangitsee niin usein kuin vain voi."
Joutuivathan ne rosvot myöhemmin vankilaan, mutta vasta sitten kun kauppiaat saivat sattumalta selville, että he olivat seuraavana yönä jälleen lähdössä rosvoretkelle, jolloin he itse järjestivät näille ansan.
Se on jo aika vanha kirja, kirjoitettu ilmeisesti 1950-luvulla, Kuvitelmaahan se on, mutta alkaako se ainakin tältä osin olla jo täyttä totta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, tira+:lle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Onkos noita jo paljon? Jotenkin vaan tuntuu ikävältä ajatus että osaamaton kuskaa kuudenkymmenen tonnin yhdistelmää.

tira+: Hyviä huomioita. Taponen tekee utopistipoliittista työtä univormu päällä ja sitä varten ei Suomeen ole poliisia todellakaan perustettu. Ja käsittääkseni muuten auto- ja murtovarkauksetkin jäävät varsin vähälle poliisin prioriteeteissa. Sallin salaliittoteorian eikä se välttämättä kovin kaukaa totuudesta mene. Toi Salehzadeh on aikanaan puhunut jopa järkeviä mutta nykyisin voi todeta että islamilainen on islamilainen vaikka voissa paistaisi. Taviksethan ovat aina väärää mieltä mutta ne perkuleet menevät ja äänestävät kerta toisensa jälkeen saman porukan eduskuntaan.

Qroqius Kad: Tottahan sinne poliisikoulutukseen menee myös tolkullista väkeä joka osaa haastattelussa sanoa vaaditun epistolan ja sen jälkeen keskittyy varsinaiseen poliisikoulutukseen. Herlinin tapauksen muistan ja sen kuinka hän totesi että kaikesta huolimatta kannatan monikultturismia mutta tuota poliisin reaktiota en tiennyt.

Ano: Joo… Kasper, Jesper ja Joonatan varastivat vain tarpeeseen mitä nyt Joonatan saattoi pipperkakun sirkaman joskus ottaa. Mutta hekään eivät tappaneet, hakanneet ja raiskanneet. Oliskos aika päivittää tuokin satukirja nykyaikaan?

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä sitä varmaan naispoliiseistakin löytyy ihan ammattinsaosaavaa sakkia mutta sukupuoki ei saisi olla uraa edistävä kriteeri.
Onhan meilläkin ollut naisia jo vuosia rivissä mutta alkuun tehtiin niiden kanssa kardinaalivirhe.
Mimmejä valittiin pääosin sotilaspoliiseiksi ja lämäreiksi eli lääkintämiehiksi.
Eihän joku 55kg painava likka saa revittyä siipeensä saanutta 100 kg äijää kamoineen tulituksen alla mihinkään.
Ei ole kovin hyviä kokemuksia naissotilaista noilta ulkomaan keikoiltakaan.
Valitettavasti olleet enemmänkin riesa kuin lisä niissä hommissa ja jätkät ottavat ihan turhia riskejä niitä suojellessa.
Eräskin ylikersantti res ampui auton lattian läpi clokilla kun käskin sitä antamaan aseen minulle ja lipastamaan lisää lippaita.
Kaksi viikkoa se itkeä tihrusti sitä mokaa, laitettiin mimmi kotia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Täysin samaa mieltä kaiken kaikkiaan. Naisten asepalvelus ei palvele maanpuolustusta vaan jotain ihmeellistä tasa-arvon ideaalia. Ja pitääks se muuten paikkansa se juttu että naisilla on rukkiin pienemmän fyysiset vaatimukset kuin miehillä?

Qroquius Kad kirjoitti...

Kasper, Jesper ja Joonatan päivitettiin jo kahdeksan vuotta sitten:

https://junakohtaus.wordpress.com/2011/07/02/keskeneraisia-toita-kolme-iloista-liittovaltion-maakuntaa/

Koska täällä ei kulu paperi eikä painomuste, voin kai laittaa tuon linkin oleellisen sisällön suoraan tännekin, lähde kun on mainittu?
Kas tästä se lähtee:

"On syytä meidän kaikkien nyt pohdiskella tarkkaan,
pidetäänkö euro vaiko palataanko markkaan?
Kas, kreikkalainen tietenkin
on piikkiin vetänyt limiitin -
me maksamme maksamme maksamme maksamme
minkä vain ikinä jaksamme!
(Jyrki Katainen: Niin juuri me teemme!)

Viskiänsä naukkailee nyt irkku lämpimikseen.
Ei se piittaa pätkääkään jos maksut jäävät sikseen:
saksalainen maksaa saa ja suomalainen kustantaa!

Me soitamme pilliä, soitamme viulua,
diddli diddli diddlidaa!

On Portugal niin köyhä maa ja ovelaa sen kansa:
ei hetkeäkään meinanneet ne maksaa velkojansa.
Tänne isot setelit
tai muuten nousee metelit!

Ei tee meillä hiukkaakaa piukkaakaan tiukkaakaan
lystimme tyhmillä maksattaa."

Tuosta on kahdeksan ja puoli vuotta. Mainitut valtiot on sen jälkeen mainittu enimmäkseen monissa muissa yhteyksissä, mutta heitä paikkaamaan on saatu kosolti uusia.

Loppuun ranskalainen sananlasku, jonka kaikki jo osaavat ulkoa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lillani kun ajoi naisten asevelvollisuuden myöskin määräsi positiivisen diskriminoinni eli esim. johtajakoulutuksessa jos miehellä ja naisella on samat pisteet niin ensisijaisesti valitaan nainen. Jostain syystä sitä ei sitten huudella ääneen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässä männäpäivinä luin jostain Vastuullisesta Mediasta(tm) uudinta naisoletetusta moottoripyöräpoliisista, siinä mainitsi oliko niitä kokonaista 2 kollegaa hänellä. Eli yhteensä 3.

RUKiista en tiedä, mutta jostain toisesta Vastuullisesta Mediasta(tm) luin joskus, että Kadettikouluun ainakin cooper-testin vaatimukset ei olleet sukupuolioletettutasoitetut.
Joten toivottavasti ei muutkaan fyysiset testit.

Joppos123 kirjoitti...

Pitää paikkaansa. Fyysiset testit on naisilla erilaiset ja aikapaljon kevyemmät kuin miehillä.
Minun pitää esimerkiksi punnertaa etunojapunnerruksia 38 saadakseni täydet 5 pinnaa. Naisilla riittää 25 ja senkin ne tekevät polvet maassa. Minä jo kuitenkin yli 50v.
On kyllä mennyt tuon rajan yli aina mutta kyllä se vuosi vuodelta on vaikeampaa.
En pidä siitä, että samoihin töihin on eri kriteerit.
Ja jos ihan totta puhutaan niin naisilta vaan puuttuu se jokin osa pääkopasta mistä tehdään sotilas.
Tämä on minun kokemus ja kuitenkin aika monessa hässäkässä ollut mukana.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos ehdin ennen veli Yrjön kysymystä RUK:sta kysyn vielä puolestani veli Jopposilta onko totta, että 1990-luvun alussa silloisille opistoupseerioppilaille kevennettiin pääsyvaatimuksia Maanpuolustusopistoon, että saataisiin kurssille naisia enemmän kuin olisivat muutoin kyenneet?

Näin kertoi aikoinaan velipoikani lapsuudenystävä, joka oli tuolloin toisella vuosikurssilla kyseisessä oppilaitoksessa, nykyään yliluutnantti.

Nimetön kirjoitti...

Eikös Uus-Kardemumman edistyksellisen iloiset rosvot - enkä nyt missään tapauksessa halua käyttää heistä leimaavia nimityksiä Ahhmed, Ishar ja Ibrahim, pois se minusta! - hekin ota vain tarpeeseensa. Esim. piparia. Niin, ja kaverille kans.

Kuinkas sitten Huvikummussa? Mitä tekee maailman vahvin päivitetty tyttö näiden kanssa? PC-oletus: ymmärtää iloisten retkeläisten ottavan tarpeeseensa mm. sitä piparia, ja sitten käykin pieksemässä paikallisen SD-osaston johtokunnan, kun kehtaavat edes ajatella tähän jotakin poikkipuolista.

terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Patelle Pankavaarasta, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Joppos123:lle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kyseisellä hommaforumin moderaattorilla on tullut onnistunut ahaa-elämys. Ja kysymys Joppos123:lle välitetty.

Pate: Joo, ja olen siinä käsityksessä että naisvarusmieshenkilöoletetuille jaetaan niin kersantin kuin korpraalin natsoja varsin löyhäkätisesti.

VNV: Ainakaan niin erikoisjääkäreissä, merivoimien erikoistoimintaosastossa, laskuvarjojääkäreissä kuin taistelusukeltajissa ei ole ensimmäistäkään naista. Ehkä siellä vielä keskitytään käytäntöön eikä teoriaan.

Joppos123: Mahtaako muuten PV:n ohjesäännössä lukea että tiukan paikan tullen vihollinen ampuu suomalaisia naissotilaita vain paukkupanoksilla?

Achtung: Pepistähän saataisiin hieman päivittämällä suvaitseva supersankari. Ja juu, Ahmed, Ishar ja Ibrahimkin ottavat hieman piparia mutta hieman eri mielessä kuin se kirja on aikoinaan kirjoitettu.

Nimetön kirjoitti...

Mitä xittua! Sivari poliisina, kas kun ei PV:n komentajana.

Olen joskus täälläkin muistellut Seatlen reissuni aikaista käyntiä itsepuolustusammunnan kurssilla. Koska ameriikassa ei ole mitään liittovaltion poliisikoulua, poliisilaitokset kouluttavat ihan ite uudet poliisit. LA & NY & Orange Counry & muut isot laitokset omissa opistoissaan. Joku Kansasin peräkylän sheriffi vaikka jossain asekurssifirmassa, lakikurssilla ja oppipoikamenetelmällä.

Samalla kurssilla kanssani oli jonkun peräkylän poliisikokeilaita oppimassa aseenkäsittelyä. Ja aiheesta "Ammutko ihan varmasti vai et" messutiin pitkä tovi.

Kouluttajan kanta oli semmonen, että jos et voi vakaumuksen tms. syyn takia käyttää kuolettavaa voimaa, sitten et kanna kuolettavan voiman käytön välinettä. Ja, että aseettomalla partiokaverilla ei ole mitään virkaa. Kysymys ei ole sinusta ja rosvosta, kyse on partiokaverisi hengestä.

Sama koskee siviilejäkin, ei ole tarkoitus toimittaa rikollisille aseita. Jos et voi ampua tarpeen tullen, älä sitten kanna.

Pyssymies

Ekku kirjoitti...

Moottoripyöräpolisiin koulutuksessa ne naiset ilmeisesti karsiutuu siinä nosta pyörä pystyyn ja työnnä sitä tietty matka tietyssä ajassa.
Voidaan kyllä aiheellisesti kysyä, onko tämä testi kovin relevantti työnkuvan suhteen?
En oikein osaa kuvitella valtion virkamiestä työntämässä ja jos tulee tekninen vika, niin ei se työntäminen auta mitään.
Ajopyolen käsittääkseni pystyy nainenkin hanskaamaan.
Asevelvollisuuden suorittaminen pitäisi kyllä olla vaatimuksena. Kyseessä on kuitenkin hierarkinen organisaatio, jolla pitäisi olla aika paljon yhteistä aseellisen palveluksen kanssa.

Nimetön kirjoitti...

Minulla oli joitakin vuosia sitten toivo, ettei Suomessa annettaisi tapahtua asioita, joita tapahtuu joka päivä Ruotsissa. Mutta ei aina käy niinkuin toivoo (tai haaveilee). Näyttääpä Suomen poliisi olleen opintomatkalla Ruotsissa ja oppineen todella kunnolla Ruotsin kolleegoilta, miten suvaitsevaisia myös poliisien pitää olla. Pullakahvien keitto enää puuttuu
(vai joko keittävät?). Tämä artikkeli vuodelta 2016:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/polisens-nya-metod-vi-bjuder-pa-kaffe

/Eija

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Ekulle ja Eijalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Joo, noi poliisin pääsyvaatimukset pisti vähän ihmettelemään. Ja sen kouluttajan kanta oli aivan oikea.

Ekku: Ajaahan ne naiset isoa rekkaakin. Mutta tuosta asevelvollisuudesta olen samaa mieltä. Loppujen lopuksi molempien organisaatioitten idea perustuu kuolettavan voiman käyttöön.

Eija: Niin notta kahveella gangsterismia vastaan. No, tuloksethan näkyvät hyvin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Moottoripyöräpoliisin pääsykokeen työntöosuus mittaa kokelaan fyysisiä kykyjä hallita 1 300-kuutioista, 230 kg painoista prätkää takaa-ajotilanteiden toistuvissa rajuissa kurvailuissa, kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Se kun on aivan toista kuin ajella omaan rauhalliseen tahtiin.

Ellei prätkäpoliiisi siihen kykene, joutuu hän vain katselemaan takaa-ajettavan loittonevia perävaloja. Se ei ole taas ole oikein omiaan asianomaisen virkauran eikä moottoripyöräpoliisin imagon kannalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, totta. Se poliisin prätkä kun ei varsinainen pappa-Tunturi ole.

Ekku kirjoitti...

En oikein niele tuotakaan selitystä. Rata-ajoa olen sen verran harrastanut ihan matka pyörän painoisella vehkeellä. Kyllä siinä tarvitaan enemmän kestävyyskuntoa kuin puhtaasti voimaa. Tuntien pituisia takaa-ajoja prätkällä ei kuitenkaan tehdä, loppuu bensa kesken.
En siis tarkoita, että kaikkien naisten pitäisi päästä moortoripyöräpoliiseiksi, mutta jos suurin syy on imagollinen, niin ollaan hakoteillä.
Tuo työntötesti voitaisiin korvata endurance-kisalla poliisivarusteisella mp:llä.
Asetetaan joku tietty kierrosaika, jota pitää pystyä ylläpitämään tietty aika ja sen jälkeen sitten vaikka testi, että kuinka pyörä nousee kyljeltään ulös.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. En ole moottoripyöräspesialisti joten en kommentoi tuota sen enempää kun en oikein osaa.

Nimetön kirjoitti...

Voidaan siis todeta, että poliisisaattueessa liikkuneelle skotille Vuosaari ei ollut vaarallinen paikka eräänä päivänä. Tilanne on siis hyvä verrattuna suvaitsevaisuuden suurkuningaskuntaan, jossa kivisade voi yllättää poliisin ja jossa poliisisaattue voi jopa heikentää turvallisuutta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näin on. Helsingin pääpösö Vapaavuorikin kävi tutustumassa Vuosaareen. Mukana oli ainakin kolme poliisia.