torstai 22. elokuuta 2019

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXI


1. Federaation erään maakunnan maaherra visioi

Suomen puoliautonomisen tasavallan presidenttinä toimii Sauli Väinämö Niinistö. Kyseinen Niinistö on Suomessa erittäin suosittu. Tämä johtunee siitä että hän sekä näyttää että kuulostaa presidentiltä joka tietysti hyvin monelle ihmiselle jo itsessään riittääkin ja sen lisäksi valtamedia tukee häntä. Niinistö on kuitenkin täysiverinen federalisti ja se, mitä hän on tuoreeltaan visioinut ei todellakaan kuulosta kovin presidentilliseltä:

Niinistö on valmis siirtämään jäsenmaiden omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa Euroopan unionille, jonka hän toivoo nousevan maailman neljänneksi suurvallaksi.

”Sanottakoon nyt selvästi: kannatan voimakkaasti EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamista silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia.”

On suuri harmi ettei käytettävissämme ole aikakonetta jolla voisimme mennä varoittamaan aikaisempia presidenttejä sanokaamme vaikka Ståhlbergista Paasikiveen. Kyseiset presidentit olisivat Niinistön vision kuullessaan aivan varmasti lisänneet Suomen perustuslakiin pykälät joilla Suomen itsenäisyydestä vapaaehtoisesti luopuminen ja edes yrittäminen estettäisiin.

Toisaalta he tuskin olisivat uskoneet aikamatkailijaa ja tuumineet että joo joo, Suomen presidentti joka tekee Suomen itsenäisyyden menettämisestä ja liittymisestä ylikansallisen valtion maakunnaksi tavoiteltavan itseisarvon. Älä jätkä viitti puhua paskaa. Ei tollasta kuunapäivänä tapahdu.

Sinänsä tuossa uutisessa jonka linkitin oli aika hauska, joskin tahatonta huumoria sisältävä kohta:

Niinistö haluaa varmistaa sen, että suurvalloille ei synny epäselvyyttä Suomen asemasta.

Epäilemättä mitättömän maakunnan asemasta ei synny suurvalloille minkäänlaista epäselvyyttä. Niin että siltä osinhan asia on kunnossa.2. Kesälomalle mummolaan

Valtamediassakin on taas vaihteeksi uutisoitu siitä, että kehitysmaalaisten maahanmuuttajien lapsia katoaa lähtömaihinsa määrittelemättömäksi ajaksi. Tämäkin kuuluu siihen uutisointiin joka löydetään kerta toisensa jälkeen ensimmäistä kertaa aina uudestaan ja unohdetaan sitten taas. Ilmiö tunnettiin jo 1990-luvulla ja bloggaamiseni alkuaikoina Turun Sanomat uutisoi asiasta jo vuonna 2007. Linkkiä kyseiseen uutiseen ei enää löydy mutta sen alku meni näin:

Lapsia lähetetty vastoin tahtoa Somaliaan kasvatettavaksi

Varsinaisten kaappausten lisäksi lapsia katoaa Suomesta etnisistä syistä. Suku tai vanhemmat ovat lähettäneet lapsia vastoin lapsen tahtoa omaan kotimaahansa - lähinnä Somaliaan - kasvatettavaksi ja koulutettavaksi. He haluavat lapselle uskonnollisen, islamilaisen kasvatuksen.

- Ongelmia alkoi ilmetä 1990-luvulla, ja ne koskivat ensisijaisesti teini-ikäisiä lapsia. Mutta nyt Suomesta lähetetään muualla kasvatettavaksi yhä nuorempia lapsia, Kaapatut Lapset ry:n puheenjohtaja Paavo Isaksson sanoo.

Poliisin monikulttuurimannekiini Jari Taponen on tietenkin kommentoinut asiaa ja tehnyt itsensä – mikäli mahdollista – vielä entistäkin naurettavammaksi toteamalla asiasta näin:

Suurin osa lapsista lähetetään vanhempiensa synnyinmaahan, jotta nämä tuntisivat oman kulttuurinsa. Vähän samalla tavalla, kuin suomalaiset ovat lähettäneet lapsiaan kesälomaksi "mummolaan maalle”.

Ne suomalaisten lasten mummolareissut ovat olleet hieman erilaisia mutta se lienee muutenkin selvää. Ja kyseinen uutisointi katoaa taas muutamassa viikossa palatakseen takaisin ehkä joskus 2023. Tietysti vasta vaalien jälkeen. Mutta kerrataan asiaan liittyen muutama juttu:

1. Kehitysmaalaiset maahanmuuttajat ovat tulleet Suomeen hakeakseen turvapaikkaa koska he ovat ilmoittaneet olevansa kotimaassaan vaarassa.

2. Suomalainen poliittinen ja virkakoneisto on uskonut tämän ja antanut turvapaikan, pysyväiselatuksen, jatkuvat tulkkipalvelut sekä vielä alkanut myöntää Suomen kansalaisuuksia vaikka mitään pakkoa siihen ei olisi ollut.

3. Sama porukka lomailee siinä vaarallisessa kotimaassaan ja lähettää lapsiaan sinne määrittelemättömäksi ajaksi?

Järkevässä maassa todettaisiin tylysti kohdasta kolme että turvapaikalle ei ole, eikä ole tainnut alun perinkään olla mitään tarvetta ja silloin sekä oleskeluoikeus, elatusautomaatti ja mahdollinen kansalaisuus lopetettaisiin savolaisittain sanoen alta vällein.

Mutta näin ei tapahdu joten voidaan todeta Suomessa vallitsevan de facto sen tilanteen että kenellä tahansa kehitysmaalaisella on rikkumaton ja kyseenalaistamaton oikeus tulla Suomeen elintasosiirtolaisiksi. Nimenomaan elätettäväksi sellaiseksi. Samalla tulee oikeus lomailla ”turvattomassa” kotimaassaan. Muistutetaan taas kertaalleen: virallisesti tämä ongelma ei ole ongelma. Ongelmasta puhujat ovat ongelma.3. Numerot eivät valehtele

Sekä valtamedia että ns. edistykselliset tutkijat ovat todenneet että termit ”väestönvaihto” ja ”väestönmuutos” ovat vain foliopipaporukan vainoharhaista hourailua. No, laitetaanpa tiskiin Helsingin Uutisten tuore uutinen aiheesta. Otsikko:

Joillain Helsingin alueilla jo liki 40 prosenttia vieraskielisiä, osalla kasvu huimaa vuodesta 2010 – ”Muutamia huolestuttavia merkkejä”

Ja sitten lukemia Helsingistä:

1. Kallahti 38 %

2. Meri-Rastila 38 %

3. Itäkeskus 37 %

4. Kontula 36 %

5. Jakomäki 34 %

6. Kurkimäki 33%

7. Kivikko 33 %

8. Puotinharju 30 %

9. Vesala 28 %

10. Itä-Pasila 27 %

11. Malminkartano 27%

12. Pihlajisto 26 %

13. Kannelmäki 26 %

14. Viikin tiedepuisto 26 %

15. Reimarla 26 %

16. Pihlajamäki 25 %

17. Ylä-Malmi 24 %

18. Tapulikaupunki 23 %

19. Puotila 23 %

20. Mellunmäki 23 %

Se white flight alkaa kun ylitetään kahdenkymmenen prosentin raja. Joten selväähän on että valtakoneistomme on huolissaan. Vaan huolissaan mistä? No tietenkin siitä että asiasta puhutaan ääneen sillä ilman sen hyväuskoista typeryyttä ei tätäkään olisi tapahtunut. Mitenkäs se menikään, Suomi ottaa oppia muiden virheistä ja välttää ne?

Eppu Normaali totesi aikanaan:

Mutta millään muilla mailla
Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla

Ja sillä linjallahan täällä virallisesti eletään edelleenkin.62 kommenttia:

MikkoK kirjoitti...

Monikulturistit käyvät monen rintaman sotaa menestykselliesti.

Presidentti (kok) johtaa oma-aloitteista ja aktiivista antautumista mahtavalle yleisliittolaiselle keskusvallalle, jonka alaisuudessa kansat elävät ystävinä keskenään ja jonka alueelle haalitaan lisää kansoja alueen ulkopuoleltakin.

Helsingin johtaja (kok) ja muidenkin suurten kaupunkiemme johtajat ovat ylpeitä vierasmaalaisten ongelmatulijoiden osuuden räjähdysmäisestä kasvusta valittaen tosin, että jonkun pitäisi maksaa tulijoiden olemassaolo. Koska tulijat ovat ammattiongelmaisia, heidän "palkkaamisensa" tulee tietysti kalliiksi. Lisäksi heille tarvitaan puhemiehet ja varsinkin -naiset, eräänlaiset personal trainerit . Tulijat kuitenkin helpottavat suomalaisten taakkaa sikäli, että saamme apua itsemme haukkumiseen ja halveeraamiseen. Tulosta syntyy, sillä yksikin mies kykeni hiljattain laillisesti ja vieläpä jotenkin ymmärrettävällä suomenkielellä mitätöimään kerralla puoli miljoonaa suomalaista. Siinä esimerkki tehohyökkääjästä, joka on palkkansa ansainnut.

White flight pahentaa maksuongelmaa, joten kohta varmaan vapaa liikkuvuus koskee vain maahantulijoita rajoillamme ja niiden sisällä. Kantasuomalaiset saavat silloin muuttaa vain Brysselin luvalla kunnasta tai koulupiiristä toiseen.

Lemminkäinen kirjoitti...

"silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia". Puhuuko Salessa brysselinkaali! Iso-Britannia on havainnut brysselinkaalin haitalliset vaikutukset ja tehnyt huhujen mukaan teknisen ja lääketieteellisen tutkielman asiasta ja tullut siihen tulokseen että pitäkää tunkkinne ja vapiskaa ja huojukaa omiin nimiinne, me jätämme hourujenhoitajaa tarvitsevan kylähullujen paratiisin. Niin, mummot ja mummot. Kotimaiset mummot tarjoavat limua ja täytekakkua lapsenlapsille ja vieraskulttuuriset mummot vaikuttavat leikkelevän pillut lapsenlapsilta ja liekkö vaari vielä lisäksi opettaa lapsenlapsille korrelaation kunnia > murha. Eiköhän noista numeroistakin ala kohta napsahtelemaan tuomioita, koska numeroista puuttuu maailmaa halaava tunne ja kun tunne puuttuu niin silloin numerot ovat rasistifasistinatsisia ja jakamattoman ihmisoikeuden vastaisia.

Ekku kirjoitti...

Tuo suomalainen ulkopolitiikka on sitten jännää, vittuillaan Putinille, vittuillaan Trumpille ja luullaan, että tällä tavalla korostetaan maamme asemaa maailmassa.
Brysselille ei vittuilla, vaikka aihetta olisi.
Eihän nuo häiskä mitään "toivevävyjä" ole, mutta niiden kanssa on tultava toimeen kumminkin.
Putinin jälkeen voi valtaan nousta joku ikävämpikin tyyppi/konklaavi.
Vaikuttaisi siltä, että Trumppikin istuu vielä toisen kauden, joten jatkakaa vaan samaa rataa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Lemminkäiselle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Kiteytit nykytilanteen ja tulevan aika osuvasti. Eipä mulla ole tuohon pahemmin lisättävää.

Lemminkäinen: Luulen, että brysselinkaalia on tiputettu mikstuurana Salen korvaan. Mutta mielenkiintoista on tämä uutisointitapa. Tämäkin ”lomailu” on tiedetty yli kaksikymmentä vuotta, siitä on aika ajoin uutisoitukin, sitten se (tarkoituksellisesti) unohdetaan ja uutisoidaan taas niin kuin se mukamas tapahtuisi ensimmäisen kerran.

Ekku: Juuri näin. Ja muistutetaanpa muuten siitä että kun lasketaan EU:n asevoimista pois Yhdysvallat ja eroava Iso-Britannia niin sillä luurankotason armeijalla ei tosiasiassa pitäisi vittuilla kenellekään. Niin että Salen kuvitelmat EU:sta suurvaltana ovat lievää suuremmin ylimitoitettuja. Ja jenkit saattavat todeta Euroopalle että kun ette pidä huolta puolustuksestanne ja kuvittelette että se USA jolle te jatkuvasti haistattelette puolustaa teitä niin pitäkääpä tunkkinne.

Veijo Hoikka kirjoitti...

V Putin olisi ollut äijä, jos ois keksiny antaa karkin Saulin vaimolle ja vaikka Lennullekin.
Kuten suuri humoristi GW Bush piristi useammankin kerran M'Obamaa karkkikepposella https://www.youtube.com/watch?v=z8tbNH2lzHo&t=18s

Ja Sale ois lahjottanu VeePeelle sähkö-Jopon, tuttu virne kasvoillaan.

Mikko K toi kieleen hienon termin: ammattiongelmainen. Sehän on heidän työnkuvansa. Koskaan eivät lintsaa ammatinsa piiriin kuuluvista suoritteista.

Rigor.Mortis kirjoitti...

Tuolta löytyy Pääkaupunkiseudun muunkielisten osuudet oikein kätevästi kartalle sijoitettuna:

https://palvelukartta.hel.fi/?statistics_layer=current.language_other

Jännästi kyseisiä lukuja ei ole mielestäni päivitetty, jostain kumman syystä, varmaan kahteen vuoteen, joten halukkaat voivat kätevästi vertailla muutoksia eri alueilla. Esim. Kallahti nyt 38%, Kallahti noin kaksi vuotta sitten 30,7%. Mutta kuten sanottua, niin väestönvaihto on ihan täyttä foliopipoilua..

Nimetön kirjoitti...

Kun vitutus vie hulluuden partaalle:
Mene kalastamaan/marjastamaan/sienestämään/hirvestämään/karhujahtiin/ulkomaille pariksi viikoksi.
Älä lue uutisia (etenkään suomalaisia).

Niin vähän helpottaa.


Joppos123 kirjoitti...

On tuo "poliisi" Taponen kyllä ihme häiskä. Mahtaakohan se itsekkään ymmärtää saatikka uskoa siihen paskaan mitä se suoltaa vai kirjoitteleeko vittuuntuneena virkakyöstinä sitä mitä käsketään?
Vai on pillunsilpomis- ja terrorikoulutusreissut vähän niinku mummolanreissut ennenmuinoin. On ollut karuja mummolareissuja virkakyösti Taposella.
En tiedä mitä Niinistö sekoilee lausunnoillaan vai meinaako se tarjota meidän armeijaa euroopan pellesakin käyttöön sellaisenaan ja samalla liputtaa meiltä sen johto jollekkin "makaroonille" ja "muttille, ei taida ratkaisu maistua 99%:lle upseerikunnasta.
Somppujen lomailut kotimaassaan meidän veronmaksajien piikkiin on ollut kaikkien tiedossa jo vuosia mutta se arvopohja.
Täytyyhän sitä käydä tsekkaamassa kuinka härmäläisten veronmaksajien kustantama taloprojekti etenee vaikka siellä ihan varmasti joutuu vainotuksi ja tapetaan heti.
Odotan sitä ulinan määrää mikä alkaa siitä kun Trump valitaan uudelleen pressaksi, desibelit tulevat yltämään samaan kuin jos pataljoona käpykaartilaisia hinkkaisi nyyttejään lasinsiruilla.
Natsijahtaaja hutisalo on ollut pelottavan hiljaa muutaman päivän, mahtaakohan vihdoinkin lukea sitä tehtävänkuvaustaan mistä palkka juoksee, epäilen.
Vosu on varmaankin ohjeistamassa aisuriarmeijaansa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Helsingissä pitää huolehtia etteivät kantahelsinkiläiset syrjäydy ja muutu ääroikeistolaisiksi natzionalisti impivaaralaisiksi. Erityisesti vaaravyöhykkeessä ovat kruunuhaka, munkkiniemi, paloheinä, kuusisaari ja länsipakila. Vaaran torjunta vaatii nopeita toimenpiteitä, alueiden koulut on monikultuuristettava vaikka tuomalla oppilaita itäkeskuksesta, vuosaaresta, merirastilasta. Samoin myös päivähoito ja vanhusten hoito. Myöskin alueiden asukkaat on sosiaalistettava hankkimalla riittävä määrä asuntoja monikulttuurisille asukkaille joista etusijalla ovat somalit ja afgaanit. Tietenkin edellytetään alkaen ylipormestari Vapaavuoresta lähtien kaikilta kaupungin johtavilta virkamiehiltä sekä valtuutetuilta solidaarisuuden osoitusta hankkimalla monikulttuurisuuden edustajia naapureiksi. Myöskin kaupungin laitoksissa tarjoiltava ruoka pitää olla halalia. Ehkä tulevaisuudessa voimme yhdessä sisarien ja veljien kanssa viettää Al-Eidiä munkkiniemessä tai kuusisaaressa. Kaupunginjohtaja Vapaavuori teurastaa naudan ja lampaan itse näyttäen esimerkkiä suvaitsevaisesta Helsingistä. Auringon laskiessa ja illan hämärtyessä kuunnellaan kun kruunuhaan suunnasta lasketaan pkm:llä vyö läpi tai Ak47 laskee siellä täällä lippaita tyhjäksi ehkä kilpailevat afgaani ja tadzikki vanhustenpalvelu yritykset ampuvat rpg7 toistensa yariksia juhlan kunniaksi.

Seutulassa Taposen Jartsa saattaa pikkutyttöjä mummolaan Somaliaan yhdessä vanhempien kanssa, poliisin toimenkuva on muuttunut edistykselliseen vihapuhetorjuntaan. Sellaiset kuten törkeä pahoinpitely, ruumiin vamman tuottaminen ovat historiaa ja sen hämärään haudattu kuten muutkin kiusalliset asiat.

Asiat ovat kaikinpuolin hyvin, komission uskollinen juoksupoika Jopo Sauli on yhdessä Jennin kanssa kirjoittanut elämänkertansa, mallia on haettu Kim Il Sungilta. Kun Sauli syntyi kirkas tähti loisti Kakolanmäen päällä, kolmivuotiaana Sauli osasi purkaa ja koota Salolaisen radion ja upgradesi sen dolby 5.1 äänimaailmaan asentaen 4x100 wattisen pääteasteen, koulun ensimmäisellä luokalla Sauli suunnitteli uuden euroopan ja euroopan komission eurooppalaisten tueksi ja turvaksi. Mestarillinen masterplan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minusta Helsingin edistyksellisen liikennesuunnittelun pitäisi ilmastopäästöjen vähentämiseksi kaventaa kadut Vuosaaren satamaan ja rakentaa oikeat kevyenliikenteen bulevardit sinne. Myöskin väylämaksujen ja laituripaikkojen käyttötarkoituksilla voitaisiin painottaa satamapalveluja polttomoottorittomille purjelaivoille.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mikä eu armeija? Isossabritanniassa ei armeijaa ole nähty sitten Adenin kriisin jolloin luovuttiin asevelvollisuudesta. Laivasto on muisto vain, uusimmassa lentotukialuksessa ei ole vikaa kuin vian päälle. Tässä pari kolme vuotta sitten joulun aikaan pintalaivastosta suurin osa makasi korjauksissa tai odottamassa korjauksi Plymouthin telakoilla miehistö lomilla maissa. Sotien jälkeen laivoja laitettiin naftaliiniin kaiken varalta niin että ne saatiin nopeasti purjehduskuntoon. Tämmöinen alus oli myös HMS Parloc Bay kotoisammin Matti Kurki. Tietysti vanhat taistelulaivat ovat hyviä kehitysmaa sotiin. Vaikka yksi laukaus Iowaluokan taistelualukselta maksoi 1941 mallisen ison Buickin hinnan niin sillä tekee ison kuopan ja tasoittaa ympäriltä jalkapallokentän kokoisen alueen. Ainoat maat nykyisestä EU:sta joista saa lkp:n voimalla sotaväen liikkeelle ovat me, balttian maat, vicegrad valtiot.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Presidentin valtaoikeuksista sen verran että Mauno Koivisto demariasiantuntijoiden kanssa karsi niitä niin itse ennen kuolemaansa annetussa haastattelussa totesi että ei olisi kannattanut.

vieras kirjoitti...

Mennään aikakoneella vuoden 1948 vaaleihin:

https://elavamuisti.fi/aikajana/kokoomuspuolueen-vaalimainos?fbclid=IwAR1m_dgvEltOpL36844pxs2dHNWEYDentVYC6qubiRLgdu7fq9McbtqQAQo

Pressa ja Kinkkuvoileipä pitäisi määrätä katsomaan tuo video joka päivä ennen työpäivän alkua. Vaikka kiinnitetään käsiraudoilla tuoliin ettei pääse karkuun.

Tuo on kuin Jussi-persujen vaalivideo. Vuoden 1948 Kokoomuspuolue kävisi sellaisenaan Jussi-persupuolueeksi.

Mitä jos Trump kotiuttaisi kaikki Amerikan sotilaosastot joita on edellen Saksassa? Samaten Boris Johnson kutsuisi brittjoukot kotiin? Tavallaan ne on miehitysjoukkoja. Niistä voisi olla hyötyä jos niitä käytettäisiin rettelöivien rikastusten kurittamiseen ja karkotusten turvaamiseen. Niitä ei kuitenkaan käytetä siihen joten mitä ne lorvivat siellä? Siirrettäköön mieluummin vaikka Suomeen jos USA ja Britannia kustantaisivat niiden ylöspidon.

Se olisi tavallaan suora kahdenvälinen puolustussopimus ilman NATO-jäsenyyttä. Vähän kuin Etelä-Korealla. Mietiskelin olisko NATO-jäsenyydelle parempi vaihtoehto tuo suora kahdenvälinen puolustussopimus tai sitten jokin Israel-USA-tyyppinen sotilassuhde. Israelissa ei ole amerikkalaisia sotilaita. Sen sijaan USA myy tai antaa Israelille aseita, rahaa, lainantakauksia aseostoja varten sekä etuosto-oikeuksia upouusiin aseisiin, sekä tiedustelutietoja. Amerikan antama raha palautuu takaisin Amerikan aseteollisuuteen.

Tuo on ollut siinä mielessä onglelmallista että se aiheuttaa Iipoille riippuvuuden amerikkalaisista aseista, ja samalla se laiminlyö iippojen oman aseteollisuuden kehittämistä. Iipot tekevät ja myyvät joitakin aseita nytkin, mutta isommilla panostuksilla voisivat tehdä ja myydä enemmän full hd-tavaraa.

KKi kirjoitti...

"
Ja jenkit saattavat todeta Euroopalle että kun ette pidä huolta puolustuksestanne ja kuvittelette että se USA jolle te jatkuvasti haistattelette puolustaa teitä niin pitäkääpä tunkkinne.
"

No se on juurikin näin. Yhteiskuntamme saattaisi olla hieman toisenlainen, ellei U.S.A olisi puuttunut viimeisimpiin rähinöihin.

Siitä olisiko se yhteskunta parempi vaiko huonompi on sitten eri keskustelun aihe.

Voihan tässä vielä käydä niinkin, että jenkit lähtee grillaamaan purilaisia ja Trump tuumaa Vladimirille, jotta teepä mitä tykkäät...

Olisikohan alettava opiskella Venäjää?

vieras kirjoitti...

Mistä syystä Sale on federalisti: ideologisista syistä, opportunistisista syistä, rahan ja etujen takia, haluaako päästää ns. piireihin, vai onko hän ilkeä, pahantahtoinen tai kaunainen? Tai jotain muuta, esim. henkilökohtaista? Vai onko hän jotenkin vätys verrattauna siihen mitä oli nuorempana?

Mitä Salelle on luvattu federalismin kannattamiseta? Riihikuivaa rahaa? Hillotolppia? Ei kai tuossa iässä lähdetä ulkomaille hillotolpille? Hänellä on jo rahaa siltä ajalta kun oli ministeri ja kun piipahti pankkihommissa Luxemburgissa. Sitten on vielä presidentinvirka josta saa liksaa vielä noin 4,5 vuotta. Ei hän ehdi elää eläkkeelläkään kovin kauaa. No joo, Salen äippä eli melkein 100-vuotiaaksi...

Jonkun pitäis tutkia Salen poliittista uraa 1970-luvulta alkaen ja etsiä tietyt taitekohdat josta voisi löytyä vastaus.

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Niin paljon me teihin luotettiin, sanoi Olli Lindholm. Yksi ja toinenkin voisi sanoa se Sauli Väinämölle.
Ensimmäinen kausi meni kuten meni, mutta toisella kaudella odotettiin tulevan esiin se Valtiomies, joka alkaisi suitsia hallitusten oikkuiluja. Tulevan esiin se todellinen Sauli.

No tulihan se. Se vain ei ollut sitä, mitä moni odotti.
Harmi kyllä se on juuri sitä, mitä eräät toiset odottivat.

Liekö Sauli Väinämön korvaan todellakin kaadettu mikstuuraa, ei tosin brysselin- vaan hullukaalin uutetta; sitä kamaa joka vei Tanskan prinssi Hamletin isän hengen.
Sauli Väinämö säilytti henkensä, mutta muu vahinko on havaittavissa.

Kun Haloskan kahden kauden mittaan sai kauhistella useaan otteeseen, mitä tuo saisikaan aikaan Kekkosen valtaoikeuksilla, ei niitä näköjään Sauli Väinämönkään käsiin passaa antaa. Miehessä kun alkaa esiintyä jo lievää suuruudenhulluutta Suomen aseman suhteen.

Uudin 2:
Juuri äsken tuli mieleen uusi mahdollinen motiivi Jussi Huhtelan ja Jari Taposen totaalisen käsittämättömältä näyttävään käyttäytymiseen:

viime vaalikaudellahan ensin mediaeliitin päätoimittelijat julkaisivat julkilausuman vaatien toimittajien maalittamista estettäväksi lainsäädännöllä.
Tätä seurasi poliisipäällystön valitus poliiisivirkamiesten lisääntyneestä maalittamisesta, joka alkaa haitata virantoimitusta samoin kuin toimittelijoiden maalittaminen haittaa kuulemma sananvapautta.

Huhtela ja Taponen ilmeisesti siis kerjäävät "maalittamista" päästelemällä tolkuttomia lausuntoja, joiden kitkeränkriittiset kommentit muodostavat lähitulevaisuudessa todistusaineiston, jolla perustellaan Laki poliisiviranomaisten maalittamisen kieltämisestä.

Helsingischer Beobachter on parin viime vuoden aikana alkanut sallia maahantunkeutumista koskevien artikkeleiden kommentointia ilmeisesti samasta syystä;
perustellakseen valtavaa tarvetta säätää Laki median ja sen työntekijöiden maalittamisen kieltämisestä.

Uudin 3:
Näinköhän media- ja edistykselliseliittimme ovat huolissaan siitä, että väestönvaihdoksesta puhutaan? Liekö paremminkin kyse siitä, etteivät he voi ymmärtää mikseivät kaikki ymmärrä väestöpohjan muutoksen olevan ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä; lentäväthän linnutkin?

Nimetön kirjoitti...

Voihan se olla että Salea kiristetään huorissa käynneistä. Jos se aiempi Jaskarin tapaus pitää paikkansa niin eiköhän hänellä ole aiempaakin kokemusta moisista ja saattaa olla rimpuilemassa vanhoissa hunaja-ansoissa, oli sitten läntisiä ja itäisiä?

Ari

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Politiikan superasiantuntija Ilkka Kanerva totesi aikoinaan Niinistön tultua eduskuntaan että tyypillinen yhden kauden kansanedustaja.

Becker kirjoitti...

Tässä olisi tällaisia vähätukkaisen havaintoja viime aikojen uutistapahtahtumista jotka ovat jääneet mieleen.

Ahvenanmaalla paikallinen pikkuoligarkki vietti synttäreitään ja päätti juhlistaa bileitään kutsumalla oikein ex pressan pitämään puhetta kekkereihinsä. Ja kuinka ollakkaan niin tämä Yhdysvaltojen presidenteistä kaikkein perverssein ja korruptoitunein eli Bill Clinton pääsi hölöttämään hetkeksi jotain tyhjänpäiväisyyksiä ihastuneelle kuulijakunnalle rahastaen siitä oikein ruhtinaallisen massin lompakkoonsa. Summaa ei olla kerrottu mutta puhutaan taatusti kymmenistä tuhansisita euroista. Päivänsankari kehui olleensa Clinton fani jo tämän pressaksi valinnasta lähtien. Ja syytäkin on sillä hän poisti pankkien ja vakuutusyhtiöiden toimintaa rajoittavat säänökset ja jätti nämä pelaamaan pelejään joiden lopputulos näkyi härskeissä voitontavoitteluissa ja konkurseissa. Siinäpä todellinen rahamiehen ihailun kohde. Ja Suomessa media oli taas ihastuksissaan kun saatiin näin arvovaltainen vieras tallomaan Stadin katuja.

Saatiin sitä muitakin arvovaltaisia vieraita. Joku saudi prinssi parkkeerasi pikku jahtinsa pääkaupungin rantaan persaukisten sosiaalidemokraattien ihasteltavaksi. Maa joka on rikastunut öljyllä, käyttää kuolemanrangaistuksia ja rakentaa kaupunkejaan orja työvoimaan verrattavalla vierastyövoimalla. Piti nyt kuitenkin tulla esittämään islamilaista mahtavuutta pieneen demokraattiseen hyvinvointivaltioon. Prinssin haaremi kävi kaupungissa ostoksilla tummennetuin lasein varustetulla Mersulla. Huvijahdin luona nöyränä päivystävät median edustajat saivat kuulla daameilta että Helsinki on paljon mukavampi kaupunki kuin Kööpenhamina tai Tukholma. Tämäkös sai iltapäivälehtien reportterit haltioihinsa. Kylläpä siellä huntujen takana on niin oppinutta ja sivistynyttä väkeä. Muslimien ollessa kyseessä lehdissä ei näkynyt riviäkään minkäänlaista kritiikkiä ihmisoikeuksia polkevaa Saudi-hallintoa kohtaan.

Ja olihan niitä ilonkin hetkiä. Joku dynaamsesti ajatteleva kansalainen oli käynyt eliminoimassa hallinnon rahankeruu totemin räjäyttämällä sen tuusan nuuskaksi. Tästäkös vasta tolppia hoivaava poliisikunta otti herneen nenuunsa. Liikenne tieltä suljettiin ja johtolankoja alettiin tutkimaan oikein massiivisen poliisisatsauksen voimin. Haluttiin antaa verotettavalle paarialuokalle sellainen näytös että lapsia saa raiskata ja vanhuksia ryöstää mutta tolppiin ei kosketa. Kynmmeniä miljoonia euroja keräävät tolpat ovat hallinnon erityisessä suojelussa, sillä rahoja turhuuteen kylvävä poliittinen aateli on jatkuvasti Matti ts. Antti kukkarossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Rigor.Mortisille, Anolle, Joppos123:lle, Patelle Pankavaarasta, vieraalle, KKi:lle, Qroquius Kadille, Arille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Joo, tuo ammattiongelmainen on kyllä kuvaava termi.

Rigor.Mortis: Missähän vaiheessa muuten kyseiset kartat katoavat sivuilta kokonaan?

Ano: Avittaa hetkeksi joo.

Joppos123: Suomen armeijahan olisi ”EU-armeijalle” melkoinen lisäys koska täällä on sentään jollain tavoin pidetty huoli maanpuolustuksesta. Mutta en usko minäkään että PV:n henkilökunta on innostunut ajatuksesta olla joku EU:n sisäisen turvallisuuden erillinen armeijakunta. Ja jos (ja toivottavasti kun) Trump voittaa niin luvassa on taas kaunista tiedostavaa angstia. Niin kuin tässä pätkässä:

https://www.youtube.com/watch?v=wDYNVH0U3cs

Pate:

Viesti1 ja 2: Piru vie, sinähän pläjäytit kerralla kasaan Helsingin kaupungin lähivuosien toimenpideohjelman.

Viesti3: Iso-Britanniahan on eroamassa EU:sta mutta myös EU-maitten oma puolustus on retuperällä. Esmes Saksan armeija on suurin piirtein selvitystilassa huollon ja varaosien puutteen vuoksi.

Viesti4: Kun katsoo keitä presidenteiksi tuli Koiviston jälkeen niin voi todeta että kyllä kannatti.

vieras:

Viesti1: Joo, Kokoomus on kyllä enää vääristynyt peilikuva siitä mitä se on joskus ollut. En ole kyllä halukas ottamaan Suomeen mitään vieraita joukkoja. Sinänsä tuollaiset USA:n kanssa tehdyt keskinäiset puolustussopimukset saattavat olla tulevaisuudessa esissä sillä onhan EU sen verran pahoissa ränäväleissä Yhdysvaltain kanssa.

Viesti2: Olisko vaan niin että Niinistö on jo sitä poliittisten ammattibroilerien sukua joka on sitä mieltä mitä kannattaa olla?

KKi: Jep. Yhdysvallat on pariin otteeseen pelastanut Euroopan. En muuten usko mihinkään Venäjän hyökkäyksen. Ei se niille kannata. Nehän lypsävät Euroopasta helvatunmoisen määrän rahaa energialla ja lypsävää lehmää ei kannata ampua.

Qroquius Kad:

1. Yksi niistä joka odotti Niinistöltä enemmän olen minä. Turhaanpa odottelin. En odota enää.

2. Jaa-a… piru vie… nyt kun tuota puntaroi niin siinä on kyllä kieroa ja erittäin toimivaa logiikkaa. Saatat olla ns. jännän äärellä.

3. Ainakin media on asiasta lähinnä haltioissaan. Suomihan kansainvälistyy.

Ari: Tuohon en osaa ottaa kantaa.

Becker: Toisaalta Clintonin mulkkumaisuuden ymmärtää. Onhan häiskä ollut Hillaryn kanssa vuosikymmeniä kimpassa. Jo siinä vittuuntuu saksofoninsoittajakin. Ja muistan tosiaan tuon saudivierailun ja sen, kun media ihasteli sitä ökypaattia. Rehellisesti sanoen en ihmettele jos joku käy aika ajoin posauttamassa niitä sakkopaketteja. Varsinkin niitä joilla ei ole mitään tekemistä ajoturvallisuuden vaan pelkän rahastuksen kanssa.

Nimetön kirjoitti...

Peltipoliisin räjäyttäminen oli tyhmä temppu. Ei näin, ei todellakaan.

Otetaan mielummin mallia aina hillityistä briteistä: peltipoliisiin ripustetaan auton rengas evp. ja renkaaseen lorautetaan hieman bensaa - sitten tarjotaan tulta renkaalle. Kannattaa valita semmoinen pp jonka kuvaan ei ole oma auto tai naama päätynyt.

- HUOM: sivulliset eivät vaarannu, sirpaleita ei lentele.

Suomalainen spesiaaliversio voisi olla vaikka sen renkaan ripustaminen, ilman bensaa ja tulta. Olis riesa verovoudeille ja vihjaus pömpeleiden suosiosta. Ja ympäristöystävällinenkin vielä.

keksintö tunnetaan keksimisseudullaan myös nimellä soweto neklace. Ehkä bensaton innovaatio nimetään finnish necklaceksi - vähän niin kuin italialainen lakko.


Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Kun on sopivasti vihreä, niin on tämäkin
äärioikeistolaista. Ettei tiedä oikeita lukuja.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/287559-tutkija-tarttui-perussuomalaisen-tviittiin-jos-joku-halunnut-uskoa-psn-olevan

Nimetön kirjoitti...

Kaikkee sitä näkee ja kokee ku vanhaksi elää.
Liekö se Saulin pää pehmenny ja mieli vihertyny sen haukion kanssa/takia? Jos on Jenni laittanu ukaasin ettei ole kamariin tuloa jos et....
Paljon on ollut puhetta siitä Krimistäkin, ja siitä kuika Venäjä sen ryösti. No ryösti ja ryösti, lainassahan se oli Ukrainalla. Itte Nikita Hrutsev - vainaa sen muistini mukaan kenkkäsi Ukrainalle, alkujaan Venäläisen oblastin. Siitähän se Nikita ittekin oli ihan rajan pinnasta Vennään puolelta ja muistaakseni niitä peruja se sen Kriminkin Ukrainalle lupas.
Joku paremmin mjuistava tai osaav voi kaivaa netin kätköistä tai historian hämärästä lisää tietoja.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kehno kun en millään muista mistä löytyisi se eräs ruotsalainen pätkä. Siinä kaverit tekevät nopeuskameralle källin eli virittävät sen eteen jonkunlaisen tuulihyrrän jossa on auton valokuva ja se kuva saa liikkuessaan aikaan sen että peltipoliisi räpsii sakkoja sille ”autolle” noin viisi kertaa sekunnissa.

Ano: Hjuu, tuota Silvennoista voisi sanoa ns. yhteiskunnallisen uusteologian kappalaiseksi. Hän ei tarvitse reaalimaailmaa.

Huru-ukko: Joo, vuonna 1954 se Krim siirrettiin Venäjästä Ukrainaan. Mutta kun silloiset rajat olivat Neuvostoliiton sisäisiä rajoja niin varmaankin asiasta tuumittiin että yksi lysti. Eihän silloin kukaan aavistanut että Suuri ja Mahtava menisi joskus nurin.

KKi kirjoitti...

"
En muuten usko mihinkään Venäjän hyökkäyksen. Ei se niille kannata. Nehän lypsävät Euroopasta helvatunmoisen määrän rahaa energialla ja lypsävää lehmää ei kannata ampua.
"

Totta kyllä, juu.

Tuli vain mieleeni se sanonta, että missä sotilaallinen tyhjiö, se tuppaa täyttymään. Ja maassahan on aina armeija, jos ei oma, niin sitten vieras.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. No näinhän on kyllä käynyt maailman sivu.

Rigor.Mortis kirjoitti...

"Rigor.Mortis: Missähän vaiheessa muuten kyseiset kartat katoavat sivuilta kokonaan?"

Niin. Hauskasti itse kartta ja erilaisten palvelupisteiden sijainnit kyllä päivittyvät jatkuvasti. Kun taas kiusalliset väestötilastot eivät. Eihän sieltä toisaalta välttämättä tarvitse poistaa mitään. Kunhan vain sopivasti "unohtaa" päivitellä tiettyjä tietoja. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rigo.Mortis. Ja joo. Propagandan perusideahan ei ole siinä mitä kerrotaan vaan siinä, mitä jätetään kertomatta.

Nimetön kirjoitti...

Nuo väestötilastot on kyllä järkyttäviä. Yli viidennes keharisiirtolaisia isojen lähiöiden väestöstä ja kaikki maleksijoita.

Eikä edes suur-suomen kolonioiden kansalaisia - se projekti kun karahti kivelle. Jos Karkkilassa olis Namibialaisia, sen voisin jotenkin tajuta.

Mutta miksi täällä on afganistanilaisia, irakkeja, ghanalaisia, marokkolaisia, tsetseenejä, jordanialaisia, kurdeja, somaleja, nigerialaisia...

Oikeasti mitä tekemistä tuolla porukalla on suomessa, miksi suomalaisten pitää niitä elättää. Tai edes sietää.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Jahas, herra "kivapuhepoliisi" Taponen lienee saanut ohjausta koska selittelee mummolavertaustaan. Ei kuulemma tarkoittanut, että silpomismatkat tai pakkoavioliittomatkat ole samaa kuin matkat kesäiseen mummolaan.
Vähän niinku turha rutista kun paskat on jo housussa. Nimittäin kun lukee Taposen twiitin niin jätkä veti tasan yhtäläisyysmerkit näiden välille.
Onhan sama sälli joskus todennut, että terroristille tekisi hyvää saada vähän koulutusta samassa luokassa meidän nappuloiden kanssa.
Koulutuksen sisältö on jäänyt vähän vajaaksi kuten näemmä myös Taponenkin.

Toinen päivänpolttava asia on Amazonasin sademetsien polttaminen. Tämäkin varmaan kaadetaan meidän lihaa syövien, autoilevien, valkoisten heteromiesten syyksi.
Sinänsä on väärin väittää, että kyseinen alue olisi maapallon keuhkot, ei ole.
Amazon kuluttaa kaiken tuottamansa hapen itse eliöstönsä ylläpitoon mutta vakava asia kuitenkin.
Mitä tekee Haavisto tai Rinne?
Nyt kun kerrankin pääsisi loistamaan niin edelleen länkytetään siitä kuinka tietyt maat eivät halua invaasiota ja Haavisto haluaa ISIS tappajat Suomeen.
Ilmastomessias on vettenpäällä matkalla Atlantin yli ja ei juuri nyt voi ottaa kantaa mihinkään.
Minua vaan mietityttää millä se plikka meinaa tulla sieltä takaisin, soutamalla, uimalla vaiko sittenkin bisneksessä lentämällä?

Joppos123 kirjoitti...

Aika monesta suunnasta annetaan vinkkiä viherpunikkihallitukselle, että Suomalaisten kiusaamisen lisäksi voisi ottaa sitä johtajuutta ja käydä taistoon ilmaston puolesta.
Ensi askel olisi valjastaa EU Brasilian metsänpolttoja vastaan mutta taitaa olla niin, että Rinteeltä on kivekset vetäytynyt vatsaontelon suojiin pelosta.
Veljeskansaa ja meitähän voi kurmoittaa mutta kun Napoleon kompleksi kohtaa todelliset voimatekijät niin koulukiusaaja kusee housuihinsa.
Näin vissiin kävi myös Rinteelle.
Jätkä funtsas, että vittuillanpas nyt vaikkapa Unkarillen ja maksatetaan koko homma ja sirkus Suomalisilla veronmaksajilla. Onko meikki hyvin, näkyykö kello periaatteella.
Nyt kun paukahtikin kunnon kansainvälinen juttu niin anaboy on kovin hiljaa.
Hutisalo ilmeisesti vielä "tiloissaan" natsien kanssa ja Haavisto haalii ISIS akkoja kotiin.
Aika jännä vaikka ei todellakaan hauska seurata hallituksemme sekoilua.
Jokainen ministeri ottaa kantaa ristiin toistensa vastuu-alueelle mutta ei vahingossakaan omaan pesään paskanna.
Somalii kokoaa omaa taistelujoukkoaan (antifa) kenraalinsa kanssa (Dan Koivulaakso) joka on tunnettu öykkäri ilman lihaksia pitkin stadia.
Koululaitos on pakko uudistaa koska somalii sanoo niin.
Mikähän maailman parhaassa oli vikana?
Liian fiksut lapset?
Vihervasemmistolainen epistola valtaa kakarat jo esikoulusta lähtien jos sekin etuoikeutettu pissis saa päättää.
Antifa tarvitsee uusia sotureita.
Se on sitä parempaa tulevaa väkivaltaa.
Mua ei hetkauta, olen pahempienkin kanssa vaihtanut mielipiteitä luodein, eikä niistä rääpäleistä ole oikeasti vastusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kysyit:

”miksi täällä on afganistanilaisia, irakkeja, ghanalaisia, marokkolaisia, tsetseenejä, jordanialaisia, kurdeja, somaleja, nigerialaisia...”.

Vastaus: Siksi, että täältä löytyy niin typerä maa että se ottaa niitä elätettäväksi. Jos on ruokkija niin tulijoita riittää.

Joppos123: Kommenteistasi tuli mieleeni tiivistelmä eli nykyinen poliittinen sukupolvi ei pysty itse rakentamaan mitään vaan se jättää oman puumerkkinsä historiaan raastamalla, hajottamalla ja lahjoittamalla kaiken sen, mitä on ennen heitä rakennettu. Mokomat paskat.

Joppos123 kirjoitti...

Näin se Ykä menee. Jokainen johtaja haluaa jättää sormenjälkensä, ja ehjää korjataan.
Ihan vaan esimerkkinä.
Meillä lopetettiin opisto-upseerien koulutus koska kenraali Hägglund näin halusi.
Tehtiin yhtenäispäällystö missä kaikki oli yönyli upseereita.
Vituiksmään ja jouduttiin rakentamaan sama aliupseeristo erikseen ja täysin nollasta.
Ei kaikki voi olla päälliköitä,sitä paitsi vanhojen opistoupseerien mukana meni eläkkeelle tai mananmajoille aika paljon tietoa.
Nyt rakennelaan samaa osaamista uudelleen,aliupseerien kautta mutta se vie aikaa.
Sama koskee koulujärjestelmää. Miksi korjata ehjää.
Pisa tulokset putoavat koko ajan ja olihan toi aika järkyttävää katsottavaa telkusta kun eaiteltiin "avoin koulu"
Koko ajan puhuttiin "erityisoppilaista", varmaan niitä jotka haluavat nirhata kurkun auki sekä opettajalta ja vääräuskoisilta oppilailta.
En edes ymmärrä koko termiä "erityisoppilas"
Itse vuonna 1974 Valbyn kouluun menneennä opin kielen vuodessa.se oli Västeråsissa.

Joppos123 kirjoitti...

Sori Ykä, Vuodet ovat kouluttaneet. Olen aika kyyninen.

Lemminkäinen kirjoitti...

Amazonin metsäpalot ovat ihan selvästi perussuomalaisten ja äärioikeiston vika, koska perussuomalaiset esi-isämme polttivat kaskea viljelläkseen maata ja Lalli muukalaiskammossaan löi kaikki muukalaiset lihoiksi että kaskenpolttoa pystyttäisiin jatkamaan ja perussuomalaiset pakottavat nyt kaikki brasilialaiset kaskenpolttoon että traditio säilyisi ja kaikilla olisi mukava olla ja että Lallin äärioikeistolainen perinne saadaan lakkautettua niin Suomen täytyy ottaa vastaan 50 miljoonaa kaskenpoltosta johtuvaa ilmastopakolaista ja Taposelle terkkuja Suomen mummoilta että mummot mielellään näyttäisivät kuinka kuohitusta orista tulee ihan kelpo ja hyvin käyttäytyvä ruuna joka ei hirnu omia sekaviaan pitkin kyliä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Silloin kun itse olin vielä varusmiespalveluksessa niin mentiin vanhalla mallilla eli hommaa pyörittivät ylikessut, väpät, yliväpät ja sotilasmestaajat. Mulle ei ole oikein koskaan selvinnyt että miksi siitä piti luopua. Koulua ollaan tosiaan tuhoamassa. Toimistoihmisten on niin helppo keksiä uusia ”ideoita” ja niitähän on sitten pakko kokeilla. Koekaniineina ovat sitten lapset- Termi ”erityisoppilas” on ihan toimiva osissa tapauksia eli jos on vaikka näköhäiriötä, kuulohäiriötä, paha lukihäiriö tai muuta sellaista. Valitettavasti ”erityisoppilaita” ovat myös kurittomat kusipäät jotka aikanaan laitettiin tarkkailuluokalle mutta kun sekin oli sitten epäinhimillistä niin ne saavat perseillä normaaliluokassa ja pilata opiskelumahdollisuudet muiltakin.

Viesti2: Kyyninen vai realisti? Miksi pyytää anteeksi? Mullakin on oma ura kestänyt vuosikymmeniä ja kyllä siinä väkisinkin tulee kyyniseksi.

Lemminkäinen: Mielenkiintoista muuten että nuo Amazonin palot (jotka tietysti ovat vakava asia, en minä sitä kiistä) ovat mediassa pop mutta tämä Nasa Earth Observatoryn kuva näyttää maailman metsäpalot viimeisen viikon ajalta ja kertoo että Afrikassa palaa huomattavasti enemmän:

https://pbs.twimg.com/media/ECp5L_uWsAAK3B6?format=png&name=900x900

Miksi Afrikan tulipaloista ei metelöidä? Onko niin että Afrikka on kaikessa mielessä koskematon maanosa?

Joppos123 kirjoitti...

Vuonna 2015 kun invaasio alkoi meillä oli valmius pysäyttää se jo alkuunsa mutta siihen ei saatu lupaa.
Hallitus tiesi tasantarkkaan mitä on tulossa ja kuinka paljon mutta päättivät valehdella asiasta ja kaikki oli ikäänkuin "yllätys".
Meillä pilattiin samantien yksi ikäluokka sillä, että junnut käskettiin muslimimulkuille laukunkantajiksi Tornioon.
Silloinen Maavoimien operaatiopäällikkö oli jo laittanut käskyt sisään joilla yksikään karvakäsi ei olisi ylittänyt rajajokea, siinä lienee syy siihen, että hänestä ei tullut uutta PV:n komentajaa.
Hommaan valittiin harmiton paperinpyörittäjä, ei oikeaa sotilasta.
Nyt sitten saadaan nauttia invaasion mukanaan tuomista "yksittäistapauksista" lähes päivittäin.
Asiaan liittyvät dokumentit ovat julistettu salaisiksi 60 vuoden ajaksi ettei vaan de facto maanpetos paljastu ennekuin kaikki osalliset ovat jo mananmailla.
Ihan turha kuvitella, että invaasio olisi jo ohi, ei ole.
Tänne paukkii edelleen noin 5000 sotaa ja vainoa pakenevaa jätkää vuosittain.
Valtaosa on jopa omien sanojensa mukaan tullut vain perseilemään.
Olisi todella helppoa jos mekin vain harjoiteltaisiin sotaa Venäjää vastaan, kaikki olisi aika simppeliä.
Se suurin vihollinen on kuitenkin meidän oma hallitus joka antaa luvan ja rahoittaa vihamielisen invaasiojoukon riehumisen täällä.
Jokainen voi olla ihan varma, että jos meille annetaan käsky nakata valloittajat pihalle niin alta kahden viikon täällä ei olisi yhtään perseilijää.
Siihen tarvitaan Suomen kansan tahto ja se tahto mitataan vaaliuurnilla.
Siihen asti kansa saa mitä on tilannut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: En epäile yhtään mitä sanot. Sillä hallitus – ja se edellinenkin hallitus – tiesi mitä oli tulossa. Toukokuussa 2015 tiedusteltiin kunnilta majoituspaikkaa 80.000:lle ihmiselle:

https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/kunnilta-varautumissuunnitelmat-isoon-pakolaismaaraan/

Ja mitä hallitus teki? Pullahalasi nuo jätkät tervetulleiksi.

Joppos123 kirjoitti...

Seuraan aika tarkkaan mitä länsinaapurissa tapahtuu ja siellä alkaa vissiin pikkuhiljaa se aika kun jopa meidän Iltasanomia vastaava aviisi Expressen julkaisee kriittisiä kantoja nykytilaan.
Tänään pisti silmään naispoliisin kolumni missä hän kysyi "elämmekö hyvinvointivaltiossa vai sota-alueella".
Aluksi juttu oli hyvinkin kriittinen vallitsevaan tilaan mutta loppua kohti lässähti pullahaliksi.
Meillä ei kriittisiä kirjoituksia virkavallan puolelta julkaista ollenkaan.
Mediakenttä on vain ja ainoastaan yhden todellisuudesta irtautuneen herra Taposen temmellyskenttää.
Olisi jännä tietää onko se sälli oikeasti sitä mieltä mitä se laukoo vai pitääkö olla jatkuvasti mömmöissä tai kännissä saadakseen unta.
Mitä äskeiseen postaukseen tulee niin toivon, että kansa antaa joskus äänestyspäätöksellään meille mandaatin ajaa perseilevät valloittajat sinne mistä ovat tulleetkin, eli tässä tapauksessa Ruotsiin.
Samalla toivon, että mandaatti on niin vahva, että saadaan homma hoidettuan joko hyvällä tai sitten pahalla.
Kokemuksesta tiedän, että muutaman raadon jälkeen geelipäät lähtevät
hippulat vinkuen haneen.

Joppos123 kirjoitti...

Ihan vaan viidakkorummun tiedottamana jotain aika isoa on tekeillä hallituksen suunnalta tai sitten ne vaan ovat vainoharhaisia.
Verrattuna edellisen hallituksen turvatoimiin nykyinen hallitus on nostanut tietyt toimenpiteet ihan eri tasolle.
Suojelevat siis omaa persettään.
Liekkö hutisalon natsimania tai tieto siitä, että jossain vaiheessa kansan kyrpiintymiskynnys läikkyy yli.
En tiedä mutta ihan vaan kotikutoisena oraakkelina tässä lätisen.
Pakettia ei selitä pelkästään EU:n puheenjohtajakausi vaikka toki sekin asettaa tietynlaisia valmiuteen liittyviä velvoitteita esmes meidän suuntaan.
Nyt muuhun.
Katselin laatta kurkussa kun uutuutta kiiltävä opetuskanisteri laukoi koulu-uusistuksesta mielipiteensä.
Ei muuten puhunut koulutuksesta mitään vaan vittuili kunnille kun sisäilma on huono joissain paikoissa.
Vaati kuntia hoitamaan asian hetimiten.
Kunnilla on oma priorisointi ja hallituksen käskystä matut menevät kaiken edelle.
Lapset ovat siis jatkossakin homekouluissa kunhan vaan ei abdullahille tarjoilla paskaa puuroa tai muuta naisten/koiran ruokaa.
Sisäfilettä tai lammaskebabia sen pitää olla ja se pitää olla kiduttamalla tapettua elukkaa.
Jos sapuska ei ole halal niin sehän on silkkaa rasismia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123:

Viesti1: Ehkä Taponen pelaa itselleen poliittista uraa. Tai sitten hän on vain ajatukseton ja mielipiteetön järjestelmän mies. Sitä äänestyspäätöstä toivon minäkin. Voit uskoa. Mutta meillä on monta pitkää vuotta ennen kuin se seuraava mahdollisuus tulee.

Viesti2: Turvatoimista tulee mieleen että jos hallitus tietää toimineensa oikein ja kansalaistensa parasta ajatellen niin sillähän ei ole mitään tarvetta nostaa turvatoimia. Tästähän voisi tehdä tiettyjä johtopäätöksiä.

Nimetön kirjoitti...

Niinistön suhtautuminen EU:hun on kuin keskiaikaisen feodaalisen vasallin linnanherraansa.
"Feodalismin peruspilari on lääninherran suojelu ja ylläpito vastapalkkiona alamaisen verosuorituksesta, ylempänä (lääninherrojen välillä) ylemmän suojelu vastikkeena alemman herran uskollisuudesta ja palveluksesta. Vasallin uskollisuus koski vain lähintä herraa, jolle hän oli vannonut uskollisuutta. Ylläpitovelvollisuus ilmeni useimmiten niin, että herra antoi vasallilleen maa-alueen, joka tunnetaan läänityksenä".
Tässä tapauksessa Suomi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo oli aika hyvin määritelty.

vieras kirjoitti...

Punamuumi ei saanut suurvoittoa kummallakaan kerralla. 2000 vaaleissa 1. kierros toi 40 prosenttia, 2. kierros 51,6 prosenttia. 2006 vaaleissa 1. kierroksen saalis oli 46,3 prosenttia, 2. kierroksella sitten 51,8 prosenttia. Ensimmäisen kierroksen dominointi hämää, koska toisen kierroksen voitto oli melko vaatimaton, 3,2 ja 3,6 prosenttiyksikön ero vastustajaan.

Mitä jos Sale olisi joutunut 2018 vaalissa toiselle kierrokselle ja voittanut sen vain rimaa hipoen, jotain 50,1 ja 52 prosentin välillä? Ero vastustajaan olisi siis 0,2 ja 4 prosenttiyksikön välillä. Mitä jos tuossa tilanteessa vastaehdokas olisi ollut persujen ehdokas? En tarkoita persujen ehdokkaalla Lauraa enkä Jussia vaan jotain kokenutta ja valtiomiesmäisen oloista heppua.

Jotenkin tuntuu siltä että tuollainen täpärä voitto olisi ollut Salelle nyrkin isku päähän. Siinä olisi ollut selvä pudotus kuuden vuoden takaiseen verrattuna. Ei tappio mutta Pyrrhoksen voitto? Olisko se palauttanut hänet maan pinnalle ja pakottanut noyrtymään edes hieman?

MikkoK kirjoitti...

”Sanottakoon nyt selvästi: kannatan voimakkaasti EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamista silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia.”

Miksi Niinistö ei sanonut tätä ennen presidentinvaaleja? Se olisi ollut kansalaisten hyvä tietää jo ennen ensimmäistä Niinistön kautta. Varmasti Niinistö on ollut tällä kannalla jo esim. viedessään Suomen euroon pelkällä ilmoituksella. Tietysti Niinistö laukoo nyt viisauksiaan julki, kun toinen kausi on menossa. Niinistö siis voi nyt vapautuneesti puhua selkeitä lauseita aikasemman puppugeneraattorituotannon sijaan. Niinistölle muodollisten valtaoikeuksien ja perustuslain ohitukset ovat ilmoitusasioita, joten toki hän voi ilmoittautua muina miehinä kolmannelle kaudelle ilman vaaleja antamaan itsenäisyydellemme armonlaukauksen.

Kun Venäjä yli sata vuotta sitten tiukensi otettaan Suomesta, puhuttiin sortokaudesta. Nyt keisarin sijaan Suomen kurkussa on oma mies. Niinistön isännöimä Itsenäisyyspäivän vastaanotto muodostuu vuosi vuodelta yhä irvokkaammaksi näytelmäksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja MikoK:lle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Spekulointia. Näin ei käynyt. Niinistö voitti ylivoimaisesti.

MikkoK: Olet oikeassa. Tosin Niinistö ei pysty nykyisen lain mukaan hakemaan kolmatta kautta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässä vielä suora linkki palaviin metsiin:

https://neo.sci.gsfc.nasa.gov/view.php?datasetId=MOD14A1_M_FIRE&date=2019-08-20

Eipä tuo paljon eroa viime vuotisesta(kaan).

Veijo Hoikka kirjoitti...

Miksi sitä Taposta pitää tökkiä koko ajan?
Hän on henkilö, jolla on poliisiksi vaadittavat ominaisuudet erittäin korkella tasolla. Vieläkin korkeammalla tasolla ne voivat olla henkilöillä, joista valitaan ministereitä. Tai presidenttejä.

Joppos123 kirjoitti...

Olihan tuo sale kuitenkin parempi vaihtoehto kuin Haavisto.
Olin ensimmäisellä kerralla vaalien aikaan Bangkokissa ja kävin lähetystössä äänestämässä, se oli silloin toisen kierroksen aikaan.
Tulokset tulivat kun olin Koh Phayamin saarella, otin aamupalaksi pullon skumppaa. Jos uusi ylipäällikkö olisi ollut vihervasemmistolainen hinuri niin olisin jäänyt sinne.

Nimetön kirjoitti...

Muistoja muinaisuudesta, 80-luvun alusta:

Tampereella notkui koskikeskuksessa kahviloissa "puudeleita" - ilmeisesti marokkolaisia pörröpäitä. Mitä ne täällä tekee - kenelläkään ei ollut tietoa. Miksi, millä rahalla - ei tietoa. Turisteja? Köyhästä persläpeeniästä turistiksi kalliiseen sohjolaan??? Matkamuistoja? Eikä ne olleet opiskelijoitakaan, ei 16/7 kahvilla istuminen ole opiskelua.

Busseissa matkusteli ihan oikeita neekereitä laitakaupungille ja lähiöihin. Kuulemma opiskelijoita - jaa. 30 vuotiata ukkoja ja akkoja kakaroineen. Oli universtaalla aitoja afro-opiskelijoitakin, aamupala - oikeasti Amupala Jotain vinkui rasismista. Ja Semmoista rasismia, että saavat ilmaisen opiskelupaikan ja ylläpidon. Hiljattain joku lääkäriopiskelija sitten kitisi, kun oli mitätöity ihan lain mukaan yli-ikäiset tutkinnot. On se niin väärin, että pitäisi jotain osata tenteissä. Ja tarttis valmistua alle 40:n vuoden opiskeluin.

Joku karkkilalainen nillitti oikein kirjan "Kato, kato nekru" voimin rassismista. Että oikein tuijotetaan oudon näköistä vierasta. Eihän afrikassa tule ikinä kaikki kyläläiset kummastelemaan munzuja, eihän.

Kännö ja järki hävis ulkomaalaisvalvonnasta samaan aikaan. Pahinta rasismia on nykyään kysymys "mikä mies, millä asialla?"

Oikeasti, ei meillä ollut eikä ole mitään moraalista tai laillista velvoitetta päästää yhtään ketään suomeen ja vielä vähemmän elättää muukalaisia.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Veijo Hoikalle, Jopps123:lle ja Pysymiehelle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Jas kun katsoo tuota linkkiä joka näyttää tilanteen viimeisen kuukauden ajalta niin Afrikassa palaa ihan helvetin paljon enemmän. Koko juttu taitaa olla tekemällä tehty. Osoittaa muuten hyvin valtamedian vaikutuksen.

Veijo: Taisit osua valitettavan oikeaan.

Joppos123: Niin alas ei suomalaiset ole vielä vajonneet että äänestäisivät vihreän presidentiksi. Haavisto oli muuten pahimpia päsmääjiä jalkaväkimiinojen kieltämisessä. Milloinkahan muuten joku keksii vaatia että PV saa käyttää vain ei-tappavaa aseistusta?

- Upseer eessä. Kun hänen varjonsa tulloo tuon pienen närreen kohal niin mie tupsautan häntä etälamauttimella…

Pyssymies: Kiitos muistoista. Itse asustelin tuolloin sellaisilla paikkakunnilla ettei ulkomaalaisia juuri ollut.

Qroquius Kad kirjoitti...

Hyvää se peruskoulu suomalaislasten seassa tekee terroristillekin, sanoi Jari Taponen. Mahdollisesti kerjäten "maalittamista" eli kriittisiä kommentteja, joita voidaan käyttää ja käytetään kritisoijia kohtaan, kun aletaan vaatia lakia poliisin maalittamisen eli arvostelun kieltämiseksi.

Samaan aikaan Porvoossa on paukkunut poliisia kohti, ja ihmisjahti on päällä vaikka tekijöiden oletetaan livistäneen isiensä maille, eli vaikeaa on:

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=28200

Vielä vaikeampaa on tulossa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006215795.html

Eipä tässä enää voi muuta kuin antaa Huti-Maisalle rehellisyyspisteet:
hänhän sanoi nyt suoraan, mitä tuleman pitää. Niin Suomen poliisille kuin kansalle ja valtakunnalle.
Koska se nyt vaan on sellainen luonnonvoima, jolle ei voi mitään. Ei ainakan hippivihreä kanatyttöministeri, joka leikkii sisäisen turvallisuuden korkeinta päättäjää. Koska ei halua.

Olisikohan muutamallakin porvoolaisella ja muualtakin kotoisin olevalla kenttäpoliisilla hieman sanomista Taposelle, Huhtelalle ja parille muullekin poliisipäällystön edustajalle kahden kesken, kun virkapuvut ja arvomerkit on riisuttu?
En ihan jaksa uskoa, että heidän mielestään tämä nyt vaan on se uusi normaali, johon ei pidä edes tottua koska se pahenee.

Se pahenee, koska sitä aiotaan sisäministeritytön suoran lausuman mukaan tahallaan pahentaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Murhainfon tieto ei tietysti ole millään muotoa varmaa mutta tuo kommentti:

”Poliisipartio huijattu paikalle feikki soitolla ja sitten käyty partion kimppuun.”

On kyllä hälyttävä eikä tommoista käsittääkseni ole ennen tapahtunut. Ja Ohisalo totesi että ”työn haasteet”. Kuulun itse (poliisit kuuluvat myös) sellaiseen ammattikuntaan jotka erityisesti vihaavat termiä ”haasteellinen työ”.

Ja juu, useammallakin kenttäpoliisilla olisi varmasti hieman kommentoitavaa Ohisalolle. Ei kovin lämminhenkistä sellaista. Mutta odotellaan asiasta tarkempia tietoja.

Joppos123 kirjoitti...

Entisellä kettutyttö hutisalolla menee kaikki aika natsien jahtaamiseen, meitä persuja äänestäneitä on kuitenkin yli 500 000.
Ei siinä pikku paukuttelut voi viedä fokusta kaikkein tärkeimmästä.
Mitä tulee Porvoon tapaukseen niin hutisalon unelma natsien rikoksesta meni ilmeisesti perseelleen, ei siellä vissiin Isontalon Antti ja Rannanjärvi ammuskellut vaan työvoimanpaikkaajat.
Niukka tiedottamislinja puhuu jo puolestaan ja kultamunat ilmeisesti livistäneet jo kotiinsa.
Euroopanmaista noi hemulit saadaan kyllä takaisin vastaamaan teoistaan mutta jos jätkät ovat jostain kähtävämaasta niin ei ole mitään toivoa.
Olisi mielenkiintoista tietää miksi sällit avasivat tulen olkookin, että tietyissä kulttuureissa se kynnys on olematon.
Oliko kyseessä huumeet vai aseet, veikkaan molempia.
Suomen kautta menee jonkin verran aseita länsinaapurimme sotarintamalle ja siinä kyljessä aina jonkinverran huumeita.
Kyseiset aseet ovat yleensä Venäjältä mutta jonkin verran Balkanin kuljetuksista kiepautetaan härmän kautta.
Odotellaan mitä asiasta jatkossa kerrotaan mutta luulen, että tämäkin on meidän isänmaallisten vika ja natsijahdit senkuin kiihtyy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Se, että poliisin tiedottaminen asiasta on niin vaitonaista kertoo tietysti jotakin. Mutta varmaa ei ole vielä mikään. Se on tietysti selvää että jos kyseiset ampujat ovat työvoimanpaikkaajia niin sisäministeriö reagoi pistämällä pystyyn taas uuden rasisminvastaisen kampanjan.

Nimetön kirjoitti...

Nythän sekin selvisi, miksi tämä köyhyystutkija ei ilmeisestikään ottanut ympäristöministerin salkkua. Olisi voinut tulla ikävää jääviyttä, koska hänen puolisonsa Miika Johansson on töissä suuressa öljy-yhtiössä NEOssa. En muista että tästä olisi valtamediassa ollut puhetta. Tosin tuolla aatemaailmallaan hän on vieläkin epäsopivampi nykyiseen asemaansa.
tira+

Hemuli kirjoitti...

Pt-mediassa oli hyvää pohdintaa. Ei suomalainen pikkurikollinen kanna asetta eikä ammu itseään pois tilanteesta. Murrosta kiinni jäämisestä ei saa oikein mitään tuomiota.

Toisaalta miksi murtohälytykseen olisi menty kahdella partiolla? Eikö murtohälytykset ylipäätään ole vartiointiliikkeiden murhe nykyään?

Soittoansa sopisi paremmin kuvaan. Joku syy poliisilla oli alkujaankin lähettää kaksi partiota.

Alkuunsa ajattelin että voisi olla pottunokkienkin toilailuita mutta poliisin toiminta sai Matu-tutkan värisemään eli lienee vahvasti kiva-kampanjan paikka.

Joppos123 kirjoitti...

Vieläkään ei kerrota ketä on asialla, Tampereella vissiin tilanne päällä.
Rinne sanoi, että 300 uutta poliisinvirkaa on tekeillä mutta jätti sanomatta sen, että näistä viroista valtaosa on korvamerkattu polpon käyttöön kyttäämään ihmisten sanomisia netissä.
Hutisalo lienee tutkimassa köyhyyttä ja rasvaamassa marssibootseja natsienvastaista mielenosoitusta varten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Hemulille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Valtamediassa tuskin on ollut puhetta. Voiman pimeällä puolella asia on kyllä mainittu.

Hemuli: Nythän ne ampujat ovat (ehkä) jääneet kiinni. Mutta joo, ei tuo touhu perinteiseltä pottunokkailulta haise.

Joppos123: Joo, puheenvalvontapoliisien palkkaaminen on etusijalla.

Becker kirjoitti...

Oli poliisiampujien motiivi mikä tahansa ja ampujien alkuperä mikä tahansa ja aseet mistä tahansa, niin jälleen saatiin lisää hyviä perusteita rehellisetn kansalaisten aseistariisuntaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Still the rain kept pourin', fallin' on my ears', and I wonder, still I wonder who'll stop the rain, kysyi John C.C.R. Fogerty.

Ei tässä Porvoon casessa ole kyse enää siitä, mistä tekijät olivat kotoisin, saatiinko heidät kiinni ja mitä seuraamuksia heille lankeaa.

Kyse on siitä, mitä nuori sisäisen turvallisuuden ministeritär, tai paremminkin kreivitär
heistä loihe lausui wanahin hywäin feodaali-tapojans seurataxens; meidhen hänellen caicki-alamaisen rahwaan tarcoijn cuultawaxemme:

tämä ei ole enää se uusi normaali, vaan tulevaisuus on pahempi.

Ei tässä ole enää kyse siitä, ovatko kansamme ja valtakuntamme tuhoajat kotoperäisiä vai haitallisia vieraslajeja.
Kyse on vain siitä, että molemmille on annettu avoin valtakirja. There's no one stoppin' the rain anymore.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Jep. Ongelmahan ei ole laittomat aseet vaan lailliset aseet joita ei käytetä mihinkään laittomaan. Mutta ne ovat potentiaalisesti kansalaisten itsepuolustusaseita ja kansalaisethan eivät saa suojella itseään van heidän täytyy luottaa viranomaisiin. Jotka eivät suojele heitä.

Qroquius Kad: Taidatpa piru vie olla oikeassa. Ja kun CCR otettiin tässä esille niin muokataan hieman Proud Mary-kappaleen sanoitusta:

” You don't have to worry cause you have no money
People in the Finland are happy to give”