tiistai 6. elokuuta 2019

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CIX


1. Pohdintaa poliisista

Kirjoitukseni ”Pari pientä tunnelmapalaa” kommenttiosiossa nousi esille keskustelu poliisista, poliisikoulutuksesta ja koulutusvaatimuksista. Vakikommentoija Qroquius Kad laittoi kommentin joka kieltämättä yllätti:

Asepalvelus ei ole enää pääsyvaatimuksena, joten ei se tule vaikuttamaan. Koulussa opiskelee tässä uudessa AMK -tutkinnossa miehiä ( tai miehen alkuja), jotka eivät ole asepalvelusta suorittaneet tai ovat suorittaneet siviilipalveluksen.

Otin asiasta selvää ja kommentti piti paikkansa. Asevelvollisuuden suorittamista ei enää vaadita poliisikoulutukseen. Mikä pistää hieman ihmetyttämään. Naisiahan tämä ei sinänsä koske koska heillä ei ole asevelvollisuutta enkä lähde tässä puntaroimaan aihetta siviilipalvelus sen laajemmin. Suomessa on valinnan vapaus. Ainakin tietyissä asioissa.

Mutta ihmettelen asiaa periaatteen tasolla. Jos suomalainen mieshenkilö ei suostu varusmiespalveluun ts. koulutukseen joka loppulaskussa perustuu kuolettavan voiman käyttöön niin millä perusteella sellainen mieshenkilö voi päästä poliisikoulutukseen? Kun poliisi kantaa asetta ja on tarvittaessa sekä oikeutettu että velvollinen käyttämään sitä kuolettavaa voimaa. Herää kysymys että onko kyseisillä tyypeillä pistooli holsterissa pelkkänä rekvisiittana ja kyseinen poliisi keskittyy lähinnä opettelemaan nuorisorikollisten kanssa gangstasormimerkkejä?

Qroquius Kadin kommentissa oli myös otettu esille ajatus että poliisikoulutukseen halutaan haittamaahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvaa ainesta. Minulla ei ole vahvistusta tälle mutta kun katsoo nykyisen – ylärakenteiltaan pahasti politisoituneen – poliisin linjaa niin en kyllä epäilekään.2. The Walking Swed eli Ruotsissa kaikki on suurempaa

Vakikommentoija Becker (tack, Becker) laittoi kuvan Ruotsista. Siellä marssitaan taas parempien asioitten puolesta. Kuva on jotenkin, no, kuvaava:Yleensäkin nämä LGBTQTiiTyy-aktivistit ovat kovasti islamofobiaa vastaan. Ehkä he ovat niitä mielikuvan vankeja ja kuvittelevat että islam on vain ja ainoastaan sitä mitä he kuvittelevat sen olevan. Islamilaisissa maissa noita sateenkaarityyppejä heitellään katoilta alas mutta sehän ei ole mielikuvan mukaista joten sen saa unohtaa.

3. Tutkija elää hypeään. Kunnes tulee uusi tilalle.

Valtamedialla on ollut tapana pitää ns. asiantuntijana jotain suosikkitutkijaa jonka pärstä ja ennenkaikkea mielipiteet ovat jatkuvasti esillä koska he kertovat valtamedialle sen mitä valtamedia haluaa kuulla. Yleensä nämä suositut tutkijat yksi kerrallaan tavallaan polttavat itsensä loppuun (tai heidät röhönauretaan sen verran pahasti) joten tilalle tarvitaan aina uusi hypetetty tutkija ja sehän on tällä hetkellä muuan Oula Silvennoinen joka löytää natsin vaikka sonnin nenäkarvoista. Vaan muistutetaanpas kyseisen hypetetyn ja totalitarismista varoittavan tutkijan omasta ajatusmaailmasta:Ja tästähän herää pari kysymystä:

1. Antaisitko kyseiselle miehelle oikeuden allekirjoittaa kuolemantuomioita?

2. Jos joku kansallismielinen toteaisi edes puoliksi tuollaista niin minkälainen joukkorääkyminen alkaisi?

Kuulun itse siihen porukkaan joka tietyissä piireissä oikein mielellään mielletään natseiksi. Meitä on paljon ja yhdistävää meissä on että itse asiassa mekin ollaan kokolailla pohjoismaalaisia lällydemareita jotka eivät kuitenkaan ole suostuneet lopettamaan ajattelua pyhien dogmien edessä. Se riittää nykyisessä Suomessa natsiksi tulkitsemiseen. Laitetaanpa loppuun Turun Sanomien pilakuva joka kiteyttää varsin hyvin kuinka käy kun natsileimaa läiskitään tyhjästä ja loputtomasti:Paljonko Suomessa on oikeita natseja? Tulee muistaa että jopa silloin aikanaan kun natsismi oli Euroopassa pop niin silloinen (ei oikeastaan edes natsipuolue) IKL sai silloinkin maksimissaan vain 14 kansanedustajaa. Nykyisestä natsijahdista tulee väkisinkin mieleen ikivanha Aisopoksen satu ”Poika joka huusi sutta”.

Entäs sitten jos se susi tulee?

47 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

"Nykyisestä natsijahdista tulee väkisinkin mieleen ikivanha Aisopoksen satu ”Poika joka huusi sutta”.

Entäs sitten jos se susi tulee?"

-Tuo alinomainen alarmisointi milloin milläkin aiheella ei pelkästään todista heikosta hermojen hallinnasta, vaan on sitä paitsi älyllisesti alamittaista ja muutenkin helvetin typerää. Joissakin tilanteissa jopa vaarallista. Juuri siitä syystähän esim pikkupentuja kiellellään huutamasta apua tyhjän takia. Tai aiheeton hätärakettien ampuminen on rangaistavaksi katsottava teko, samaten kuin tyhjänpäiväinen hätänumeroon soitteleminen. Juurikin siitä syystä, ettei vaaratilanteesta viestivä signaali tylsyisi tarpeettomasti, vaan sen uskottavuus säilyisi siltä varalta, että kertana jonain onkin aikuisten oikeasti tosi kyseessä. Vaan sitäkö nämä huomiohuoraajat nyt vaivautuisivat sen enemmälti ajattelemaan. Pääasia vaan, että saa nopeasti helppoja irtopisteitä. Voi voi...

-J.Edgar-

Nimetön kirjoitti...

Olipa tuolla erääsä toisessa meidassa hyvät nimet näillä polpon ihmisillä: tapettava Taponen ja sinien lenkki Sinivuori. Hyhhyh ja hyi hyi. Vaan lienevät nimensä ansainneet. Huru-ukko

Ekku kirjoitti...

Onpas Oulalla uho päällä. Oulalla ei kuitenkaan ilmeisesti ole luvallisia ampuma-aseita hallussaan. Tuon kommentin jälkeen ne kyllä ainakin pitäisi hakea poliisin toimesta pois.
Kovasti spekuloivat netissä sitä, että tuleeko Usassa sisällissota lähitulevaisuudessa. Aika epätodennäköistä, kun lähes kaikki aseet on toisella puolella ja uskoisin että poliisi ja armeijakaan eivät miettisi kahta kertaa puolen valintaa...

AaJii kirjoitti...

Mitä tuohon Oulan twiittiin tulee, niin käsittääkseni se oli jonkinlainen mukailu jonkun toisen twiitistä ja noin periaatteellisesti karsastan yksittäisten twiittien irrottamista asiayhteydestä. Itekin kirjoittelen twitteriin huumorimielellä mitä sattuu ja ne voi kontekstistaan irrotettuna näyttää pahalta.

Toki Oulan muukin tuotanto ja lausahdukset puolustavat sitä näkemystä, että hän mielellään näkisi persut ja muut väärinajattelijat montun reunalla. Mutta onhan se niin, että jos itse on tarpeeksi vasemmalla, kaikki muu näyttää äärioikeistolta.

Oivaltava pilakuva natsileimasta. Käsittääkseni Lapin sodan jälkeen Suomessa ei ole hirveästi natseja ollut. Ja tuskin ne Lapissa sotineet saksalaisetkaan kovin natseja olivat. Kunhan tekivät mitä sotilaan sodassa kuuluu tehdä.

Toki näitä natsilarppaajia on aina ollut ja on jatkossakin. Voi toki olla, että järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena tälläinen toiminta vastavoimana on tullut houkuttelevammaksi joillekin, jotka eivät enää usko siihen että demokraattinen vaikutuskeino on mahdollinen.

Itse en usko, että natsit häviää mielenosoituksilla, vaan ääriliikkeille myrkkyä on sellainen yhteiskuntapolitiikka jossa kaikki kansalaiset otetaan mukaan. Kunhan valtiojohto alkaa taas huolehtia koko Suomen kansan edusta, muiden maiden kansojen edun sijaan, ei ääriliikkeille enää ole sitä polttoainetta joka niiden suosiota kasvattaa.

Strix Senex kirjoitti...

Siitä puhe mistä puute. Tässä tapauksessa niistä natseista. Äärivasemmisto tarvitsee natseja kahteen asiaan. Ensinnäkin, täytyy olla joku porukka, jolla pelotellaan ja jonka vastustaminen on pyhä lähetystehtävä. Toiseksi, täytyy olla sellainen ääriporukka johon häly ja huomio kohdistetaan että tätä vasemman laidan ääriporukkaa ei hoksattaisi varoa. Kuten Oikeusministeriön tutkimus ”Suomalainen äänestäjä” kertoi, Suomessa on kuitenkin vain yksi poliittinen äärijärjestö ja se on Vasemmistoliitto. Kai niitä natsejakin jostain kourallinen löytyy, mutta kovasti ovat harvinaisia. Ja hyvä niin.

Erityisen huolestunut en tuosta natsismista tai äärioikeistolaisuudesta olisi, Suomen maaperä kun ei ole otollinen moisen aatteen kasvulle. Äärivasemmistolaisuuden kanssa on paljon huonommin. Se porukka aloitti kapinan heti Suomen itsenäistyttyä ja on senkin jälkeen innolla pyrkinyt demokratia hävittämiseen ainakin pariin kolmeen kertaan. Historian kertauksena, vaikka asiat ennestään tuttuja ovatkin, kannattaa muistaa, että se oikean laidan Lapuan liike syntyi reaktiona Moskovasta rahoitetun SKP:n rähinöintiin. Lepsu Relander ei pystynyt asiaa hoitamaan, joten pohjalaiset ryhtyivät ottamaa asiaa omiin käsiinsä. Vastaavia reaktioita kommunistiseen kiihotukseen esiintyi Euroopassa yleisesti ja ne johtivat vallan vaihtumiseen ainakin Italiassa, Saksassa, Puolassa ja Virossa. Suomessa asia kulki toista latua. Lapuan liike sortui laittomuuksiin ja menetti kannatuksensa. Svinhufvud pani järjestykseen niin kommunistit kuin lapualaisetkin. Tämän jälkeen 30-luku oli Suomessa rauhan, eheytymisen ja vaurastumisen aikaa. Osaltaan tätä kehitystä edesauttoi se, että sisällissodan jälkeen vasemmiston ääriaines livisti Neuvosto-Venäjälle (Suomen pankin ulkomaanvaluutat mukanaan) ja sosialidemokraattien johto jäi Tannerin ja Voionmaan kaltaisten järkimiesten käsiin. Tässä mielessä sisällissota oli tavallaan valepukuinen siunaus kun ääriaines siirsi itsensä pois Suomesta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ja mitähän ne opit ovat, jotka tarttuvat mukaan armeijasta poliisin toimia varten? Esim.:

https://youtu.be/Plsa_Sdg76k?list=PLCMrjc24dkrpe4ZGqIKm2-iZWS025O-3T&t=78

No ei toki kaikkia kansanryhmiä kohtaan näin reippaasti käsitellä (parempi väkivalta sallittua):

https://www.youtube.com/watch?v=V0rHKh1tLAQ

Ampumaanko siellä opitaan? Ja tulitaistelun taktiikkaa? Esim: 8 surmanluotia:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005137645.html

Esim. siitä kuinka vaarallinen rikollinen pidätetään?:
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=1898&start=75&mobile=on

No ehkäpä asepalvelus tekee (mikäli hermot kestävät) poliisienkin hermoista terästä , mistä osoituksena:

https://mvlehti.net/2016/08/27/paivan-video-natsien-katyrit-kytat-siat/

Kävin intin 70-luvun lopulla, vänrikiksi asti ylenin. Muistini mukaan sellaisia toimia, joita poliisit em. videoissa toteuttavat, ei inttiaikanani meille opetettu. Näinollen uskon oppien tulleen sopivan mielenlaadun omaaville poliisiopintojen aikana.

Ehkä nykyajan intissä tiedustelupuolella nettisotilaspoliisit ovat työllistetyimpiä. Eipähän tarvitse metsässä rämpiä, ainakaan nettisotilaspoliisieverstien.

Nimetön kirjoitti...

Poliisikoulun haastattelussa oli muistaakseni 1 kysymys aiheeseen liittyen. Kaveri pääsi sisään vaikka ilmoitti että "ne ei kuulu tänne". Kysymyksen asettelua en muista.

Koululla oli muutama tunti mokutusta, suurimmassa osassa aiheutti lähinnä silmien pyörittelyä. Uudesta AMK:sta en tiedä. Tuskin ainakaan vähentynyt.

Poliisin sisällä on monenlaisia ihmisiä, mutta yleistunnelma on maahanmuuttokriittinen. Mitä ylemmäs virkatietä kulkee, sitä poliittisempi virka eli varsin kieli keskellä suuta ovat. Itse en ole törmännyt kuin muutamaan aatteelliseen suvaitsevaan, kaikki tasot huomioiden. Ehkä Pohassa ja Helsingissä on enemmän, mene ja tiedä.

Poliittisesti jako on moninainen, vasenta laitaa ei pahemmin ole, sosiaalidemokraatteja korkeintaan. Veikkaan että Kokoomus on joskus ollut suosituin puolue. Maalla ehkä Keskusta. Nyt en osaa sanoa, suurimmat ehkä em. mainitut ja Persut. Ehkä.

Poliisihan on rasisti ja suvakki, riippuen keneltä kysytään. Eli ihan hyvin menee, ääripäät ei oikein sovi tohon hommaan. Sylkykuppina siinä välissä on poliisin paikka, ainakin isossa kuvassa.

Nykyiseen poliisin julkisuudessa kikkailuun en osaa suhtautua positiivisesti. Veikkaan että enemmistö on samaa mieltä.

Poliisin ongelmia on tälläkin palstalla ruodittu ansiokkaasti,joten ei niistä enempää. Sen vaan sanon että byrokratia ja sen johdannaiset vievät kohtuuttomasti esim. tutkijoiden aikaa. Osa on perusteltua, osa aivan turhaa. Reilusti liioitellen:ennen tehtiin, nyt kirjataan.

Aika usein kahvipöydässä organisaatio saa pyyhkeitä, milloin mistäkin. Jos siitä ottaa ihmiselle tyypillisen perusnarinan pois, jää jäljelle ne perinteiset valtionhallinnon erikoisuudet sekä muutama muu asia joita en lähde avaamaan.

Huolenaiheita blogin aihepiirin liittyen on, sitä en kiellä. Kuten Yrjö on oikein päätellyt, ne eivät ole lähtöisin suorittavasta portaasta vaan jostain ihan muualta. Ehkäpä joskus avaan niitäkin.

Kiitokset Yrjölle hyvästä blogista, tulee seurattua tiiviisti.

-Aapeli Taapeli-

Nimetön kirjoitti...

Kuvassa pappi kiljuu kyltteineen allahia, vieressä lukee kyltissä No pride in islam, wtf? Ovatko ruotsalaiset täydellisen sekaisin? Joo ovat, tuokin pappispoikanen näyttää joltain ruohonpurijalta.

En viitsi edes lukea Ylen juttua, otsikossa kuitenkin sanotaan Daytonin ampujan olleen ÄÄRIVASSARI! Mitä se punaviherpipermikälietitityy Oula Silvennoinen siihen kommentoisi?

https://yle.fi/uutiset/3-10910233

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille, Huru-ukolle, Ekulle, AaJiille, Strix Senexille, Veijo Hoikalle, Aapeli Taapelille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Luonnollisesti nykyisin sen suden huutamisella saa itselleen ainakin yliopistollista uskottavuutta. Siellä yhteiskuntatanhuamisen ja valtamedian puolella.

Huru-ukko: Ja muistutetaanpa poliisia siitä että kyseisten lempinimien keksijät eivät ole lähdössä kirveen kanssa keskustelemaan vaan ne kuvaavat yleistä kyrpiintymistä.

Ekku: Luulen että niitä haettaisiin vain meiltä tavallisilta tyypeiltä. USA:n jakautumisestahan on ollut puhetta aika ajoin mutta en oikein osaa sanoa että mikä tilanne on. Selvää tietysti on että perusjenkillä on kyllä arsenaalia hallussaan.

AaJii & Strix Senex: Näkisin että tämä natsijahti / rasistijahti / äärioikeistolaisjahti on pitkälti valtamedian masinoimaa ja tarkoituksena on tietysti jatkuvasti kaventaa sitä aluetta mistä ja miten saa julkisesti keskustella. Kunnes jäljellä ei sitten olekaan kuin vihervasemmistolaiset ajatukset. Ja yleensäkään pääosa suomalaisista ei ole kiinnostunut ääriliikkeistä. Niistä oikeista sellaisista. Lähinnä niitä löytyy vasemmistosta mutta nehän kuuluvatkin siihen sallittuun lokeroon.

Veijo: Nuo linkit ovat tylyä ajankuvaa.

Aapeli Taapeli: Tässä tuumailtiin nimenomaan sitä uutta AMK-koulutusta. Tuo byrokratiahomma vaikuttaa omalla alallani aivan samalla lailla. Kiitos kannustuksesta ja sekä minä että muut lukijat lukisivat mielellään rivipoliisin ajatuksia jatkossakin.

Ano: Alkuunhan valtamedia yritti leipoa tuostakin ampujasta äärioikeistolaista.

Nimetön kirjoitti...

Onkohan NATSI-oula NATSI-silvennoinen NATSI-tutkinut Suomen Kansallissosialistisen Puolueen historiaa. Siis oikeasti.

Suomessa oli ihan oikeasti kansallissosialistinen puolue, se katosi poliittiselta kartalta liityttyään Suomen Sosiaalidemokraattiseen puolueeseen. 30-luvulla.

NATSI-antti NATSI-rinne johtaa NATSI-demareita ja NATSI-hallitusta. Revi siitä NATSI-oula.

Valtakunnan Johtaja Siitoin & kumppanit oli huumoripitoista larppausta ja bisneksen mainostamista. Kursiivin tuhopoltto taisi olle enemmän H2H5OH-vaikutteinen teko kuin Mein Kanpf -vaikutteinen. Hyötyjinä Stalinistit.

Pallopääsomalin tapauksen valossa on siis ihan luvallista kutsua kaikkia demareita ja kaikkia demareita äänestäneitä NATSEIKSI. Niin, että terve vaan NATSI-husu.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Asia on tutkittu ja ei, syyttäjä ei syytä, eikä poliisi esitutki musua rikoksesta.

Lait on kuten ne luetaan (kuka lukee ja kenelle!)

Täkyjä Illmanille vol. 2 ja takaan, että ylittyy tutkinta- ja syytekynnys jos rauhanuskovaisia, muita puolueita kuin ps tai matu/mamuja nimittelet vastaavasti kuin mitä musu suoritti perussuomalaisia kohtaan.


-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Poliisi ei todellakaan ole enää poliisi vaan NKVD joka ajoittain yrittää esiintyä perinteisenä poliisina jotta kansa ei ryhdy vastaamaan sen edustamaan punaviherterroriin asein.

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
kommenttinihan oli siis vain osittain omaa pohdintaani perustuen Pakkotoisto-forumilla julkaistuun kommenttiin, johon linkkasin.

Poliisikoulutukseen hakevien siviilipalvelustaustasta:
vuosia sitten luin muistaakseni jostain aikakauslehdestä nuoren poliisimiehen haastattelun. Hän oli käynyt intin sijasta sivarin, koska hänen helluntailainen vakaumuksensa kieltää häntä tappamasta ihmisiä.

Toimittajan kysyessä miksi hän sitten on pyrkinyt ja päässyt poliisiksi, joka kantaa asetta jota voi joutua ääritilanteessa käyttämään tappavasti poika vastasi sen olevan se kuuluisa Ihan Eri Asia:
sotilaskoulutus tähtää ihmisten tappamiseen, mutta poliisille se on viimeinen hätäkeino, ellei mikään muu auta.

Tiedä häntä. Toivotaan hartaasti, ettei kaveri koskaan joudu tilanteeseen, jossa lukuisten ihmisten henki on kiinni siitä, pystyykö hän käyttämään tappavaa voimaa. En olisi kovin toiveikas sen suhteen.

Uudin 2:
Kaipa nämä Ruotsinkin Hyve- ja suvaintoviraston leipäpapit ymmärtävät mitä islam todellisuudessa on ja mitä se tekee kaikkialla siellä, missä se on voimissaan.

Mutta tänne tulleet ovat luonnollisesti aivan erilaisia:
hehän ovat paenneet sotaa, hätää ja vainoa ja muut mantrat siihen päälle.
"He eivät ole väkivallan tekijöitä, vaan sen uhreja!", sanoi Sannigranni Nappisilmä. Virkansa puolesta tosin hänkin, ainakin osittain. Tiedä sitten kuinka suurelta osalta.

Uudin 3:
En arvaisi antaa Oulalle valtuuksia kirjoitella kuolemanlähetteitä. Sen sijaan voisin kyllä turvallisin mielin tuoda Oulan montun reunalle, antaa aseen käteen ja kehottaa näyttämään miten se natsien monttuun pudottelu oikein sujuu.
Veikkaanpa, että Oula-parka alkaisi itkeä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Taisteluvälineupseerille, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Ja muistutetaanpa että demarit ovat ainoa puolue joka on ryhtynyt aseelliseen kapinaan laillista hallitusta vastaan.

Tvälups: Tottahan tuo on. Sinänsä toivoisin että puolin ja toisin luovuttaisiin noista loukkaantumisrikosilmoituksista. Kun niitten kynnys menee koko ajan alemmaksi ja touhu sitä myöten aina enemmän pelleilyksi.

Ano: Ei rivipoliisi varsinaisesti halua olla NKVD:ssä mutta toisaalta senkin pääelinkeino on syöminen joten se noudattaa käskyjä.

Qroquius Kad:

1: Toivotaan tosiaan ettei kyseinen heppu joudu kovaan paikkaan. Hyvin moni suomalainen poliisihan menee uransa läpi niin ettei ota pyssyä holsterista kuin ampumaradalla. Poliisiorganisaatiohan muuten peräänkuuluttaa tasaisin väliajoin että meidän pitää saada maahanmuuttajapoliiseja koska meidän pitää saada maahanmuuttajapoliiseja.

2. Itselleen valehtelu on taitolaji. Varsinkin kun pidetään yllä utopiaan pohjautuvaa valheellista maailmankuvaa. Varsinaiset islamilaiset nauravat räkäperspaskaisen naurun tuolle porukalle.

3. Ampumatta se jäisi minultakin jos kyseessä olisi vain kanssani eri mieltä oleva ihminen. En minä sellaista toisaalta montun syrjälle lähettäisikään. Mutta totalitarismit ikävä kyllä aina löytävät ne tyypit joille liipasimen painaminen ei tuota ongelmaa.

Nimetön kirjoitti...

usarin blogeissa hurrataan husulle, on upeaa että poliisi näyttää somaleille että Suomi on kuin onkin oikeusvaltio. Tosin tämä on somaleille jo ennestään itsestäänselvyys: oikeuksiahan heillä juuri onkin. Suomi on vastuu- ja velvollisuusvaltio vain kantasuomalaisille.

Tuo tutkintakynnys ei siis ylittynyt ja sehän selkeytti aika mukavasti tilannetta. Voit siis herjata törkeästi keitä vaan kunhan et yksilöi ketään. Ja kunhan muistat nämä tietyt ryhmät joista ei ikinä koskaan pahaa sanaa saa sanoa. Kun tuolla blogistossa on muutamakin juristi saivartelemassa, mietin sitä että saako eri ammattiryhmiä herjata ilman sanktioita? Esim. sanomalla että mielestäni (husu ei tätä sanaa käyttänyt vaan esitti väitteensä faktana eikä mielipiteenä) kaikki juristit ovat ahneita paskiaisia, jotka huijaavat laskutuksessa ja haluavat julkisuuteen. Sekä nykyään juoksevat turvapaikanhakijoiden perässä kuin jenkeissä kolareiden. Vanha vitsi: 100.000 juristia meren pohjassa, mikä se on? Hyvä alku.

Olen ollut siinä lapsellisen hyväuskoisessa käsityksessä, että lait on laadittu niin että joku vähän simppelimpikin sielu tietää milloin on rikkomassa lakia. Nyt näyttää olevan toisin. Otetaanpa esimerkki: Anni potkukelkkailee, vastaan tulee Selma, 68 v. koinsyömässä puoliturkissa, minihameessa ja verkkosukissa. Annilta pääsee spontaanisti "onpa ruma asu eikä sovi sulle". Selma on asuunsa itse tyytyväinen ja se siitä. Toinen esimerkki: kahta suomalaista naista vastaan tulee niqabiin puettu nainen työntäen lastenvaunuja ja raahaten lapsia ja kauppakasseja miehen kävellessä edellä. Suomalaiset naiset toteavat toisilleen "onpa ruma ja epäkäytännöllinen asu" minkä arvostelun miehen herkkääkin herkempi setelikorva tavoittaa. Ja sitten siirrytäänkin toiseuteen, rasismiin ja rodullistamiseen ja vahingonkorvauksiin. Tutkitaan ja syyteharkitaan ja sakotetaan noita kirottuja muotikriitikkoja. Vaikka tuo niqabisti saattaisi olla ihan yhtä tyytyväinen asuunsa kuin se Selmakin.

Sananvapauspassi jokaiselle olisi hyvä idea. Sinne olisi kirjattu mitä, mistä ja kenestä saa sanoa. Huono puoli ehkä se, että joidenkin passeissa olisi pari sivua, joidenkin pari sataa.

Sorry o.t. Ykän aiheesta, mutta sydämeni ei auennut Oulalle. Näitä vihreitä fil.tri ja hum.kandeja on pilvin pimein työttöminä, ja yle/hs sitten pelastaa jonkun satunnaisen alleviivaamaan agendaansa. Kun joku tuollaiseen suostuu, kutsuisin sitä ihan vanhanaikaiseksi huomiohuoraamiseksi.
tira+

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Oula Alpakka on Oula yhdensortin käärmeöljykauppias joka elää sillä että pääsee uhriutumaan. On sitten helpompi tehdä Helsingin Yliopistolle tai akatemialle 0 tutkimuksia, vaatia apurahoja ja syyttää rassistiksi sekä suvaitsemattomaksi jos ei saa. No IKL oli facistinen puolue eikä natsistinen niiden ero on kuin astronomialla ja astrologialla. Sota-aikana natsismia ei löytynyt täältä, tosin gestapo raportoi koirasta Tampereella joka nosti tassun ylös kun kuuli Adin äänen. Toisaalta elokuussa 1942 pääministeri Jukka W Rangel sanoi Heinrich Himmlerille "Wir haben keine Judenfrage." Ja suomen juutalaisten evakuointi itään oli käsitelty siinä. Noin rehellisesti todettuna ettei ennen sotia eikä niiden aika eikä jälkeen päin meillä ole natseja ollut ja nykyiset ovat vihreitä. Noista vähemmistöistä virkallassa ainoa joka tulee mieleen oli kesävallesmanne Lampela. Sivari poliisina väkivallan virkamiehenä kùullostaa yhtä kornilta kuin Charles Bronson väkivallan vihollisena. Varusveijarina minulla oli aitauksen sisällä kovat lippaassa ja hurtta hihnassa ohjeena että aidan sisäpuolella pysähtyy joko hyvällä tai pahalla. Se kuului tehtävän kuvaan. Sivari joka syvästi vastustaa väkivaltaa ja siihen liittyviä auktoriteettejä lähtee hakemaan pampun kanssa rähinöitsijää maijaan. Kulttuurin muuttuessa naispoliisit jotka sanovat ettei suomalainen mies lyö ovat onnellisia haalareista ettei uusioporukka ehkä ehdi raiskata jos vaikka se sivari on saanut eettiset kysymykset selvitettyä ja joutaisi apuun. Näistä vähemmistöistä ruotsissa on nähty miten kulttuuri vaikuttaa, islaminuskoiset bussikuskit eivät ota naisia kyytiin miten sitten poliisi, jos epäilty on mies pitää olla kahden naisen todistus.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Miten tulkitaan aborginaalinaisten perinteinen halveksunnan esitys, hameen helmat korviin ja pyllistys. Onko se vihapuhetta vai mitä esim. islaminuskoista kohtaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Strix Senex ja SKP:llä oli vielä venäjällä huono säkä ensiksi kävi revolverioppositio siistimässä keskuskomiteaa ja ei mennyt kuin 15 vuotta niin Stalin puhdisti loputkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

tira+: Hyviä huomioita taas kertaalleen. Totesit että ” Suomi on vastuu- ja velvollisuusvaltio vain kantasuomalaisille” ja tämähän pitää paikkansa. Olemme jo pitkään olleet tilanteessa jossa kantasuomalaisen sanoma sana on pahempi asia kuin haittamaahanmuuttajan tekemä väkivallan teko. Ja kumpikohan tätä maata pitää pystyssä?

Pate:

Viesti1: Ja niin kuin on monesti todettu niin juutalaisia (kuin myös tataareja) taisteli viime rähinässä Suomen armeijassa. Pari juutalaista olisi saanut saksalaisten rautaristinkin mutta eivät ottaneet vastaan. Tuli vaan tuosta kommentistasi mieleen että kun kehitys kehittyy niin missähän vaiheessa jonkun Porin Prikaatin komentajaksi nimitetään naispuolinen armeijaa käymätön yhteiskuntatieteitten tutkija?

Viesti2: Ja silloinhan sillä halveksunnalla oli tehoa kun naisilla ei välttämättä ollut hameen alla mitään alusvaatteita.

Viesti3: Jep. Näinhän siinä kävi. Muutama selvisi. Niin kuin O.W. Kuusinen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Itseasiassa kolmelle myönnettii rautaristi, kapteeni Salomon Klass ja lääkintämajuri Leo Skurnik Kiestingissä ja lotta Dina Poljakoffille. Ainakin Skurnikin rautaristi oli täynnä historian ironiaa kun suomenjuutalainen lääkäri pelasti Nordin miehiä ja SS joukot olisivat palkinneet. Saatoihan sekin olla syvärillä aseveljille ihmetyksen aihe tuo kenttäsynagooga. Suomen juutalaiset ja tataarit saivat vasta itsenäistyttyä 1918 täydet kansalaisoikeudet. Juutalais ja tataari vähemmistöt olivat pääsääntöisesti täysin palvelleita venäjänarmeijan sotilaita joiden kansalaisuudesta taitettiin peistä autonomian ajan suuriruhtinaskunnassa. Muistaakseni saivat toimia romukauppiaina ja käytettyjen vaatteiden kauppiana, mistä käytettyjen vaatteiden kaupasta on narinkkatori saanut nimensä. Antisemitismistä sen verran että urheilujohtaja ja maalaisliiton nuori nouseva tähti U Kekkonen olisi ollut valmis karkoittamaan kaikki Mikonkadun mooseksenuskoiset vaatekauppiaat.

Ekku kirjoitti...

Epäilen, että ne tulkitsee sen väärin...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle (jonka kommentin jätin julkaisematta), Patelle Pankavaarasta ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ymmärrän kommenttisi pointin suhteutettuna Husu-juttuun mutta koska tätä blogia seuraa poliittinen poliisi ja muut tapahörhöt niin ymmärtänet että jätin kommenttisi julkaisematta.

Pate: Kiitos lisäyksestä. Tuosta Kekkosen hommasta en tiennyt mutta Urkkihan oli koko uransa pätevä tuulenhaistelija. Saavuttaen lopulta suuren menestyksen.

Ekku: Tää kommentti jäi vähän epäselväksi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vielä kommenttia alueelta sotilas ja poliisi.

Massainvaasion aikana varusmiehet komennettiin suorittamaan tehtävää, joka oli selvästi sotilaan toimenkuvan vastainen: he joutuivat avustamaan maahan laittomasti tunkeutuvia tuntemattomia ulkomaalaisia miehiä. Mutta varusmies ei voinut kieltäytyä, koska sanktiot olisivat voineet olla hyvinkin hankalia. Mitenkähän lakikirjat mahtavat asiaan suhtautua, olisiko mahdollisesti puolustusvoimien sääntöjä jopa rikottu ylemmällä tasolla?

Sen sijaan poliisioppilaat olisivat olleet joutavia hoitamaan asian, piällysmiehiksi oikeita poliiseja ikään kuin kertausharjoituksena. Sitähän olisi voitu kutsua rauhattomuuksien ehkäisyksi (siis senhetkisen, ei pitkän aikavälin). Jos poliisi ei vakaumuksensa (esim. isänmaallisuus) vuoksi olisi katsonut voivansa osallistua kassien kantoon, hän olisi voinut siitä kyllä kieltäytyä (ja vaihtaa toiseen ammattiin).

Ekku kirjoitti...

Meinaan, että jos suomalainen nainen pyllistää hame ylhäällä islaminuskoiselle, niin se tulkitaan kutsuksi seksuaaliseen aktiin ja alistumisen merkiksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä tarkistin eli Ii:n kunnanlääkäri lääkintämajuri Leo Skurnik jäi Kiestingin mottiin hoitamaan haavoittuneita. Sanoi Siilasvuolle pyyhkivänsä persettää rautaristille minkä Hjalmar verinen kertoi sanatarkasti Saksalaisille jotka niin pahoittivat mielensä. Kapteeni Salomon Klass pelasti Kiestingissä mottiin joutuneen saksalaisyksikön, luutnantti Leo Jakobson päämajan tiedoitusosastolta ministeri Max Jakobsonin isoveli ja Tilkan lääkintälotta Dina Poljakoff.

Nimetön kirjoitti...

Noista sivaripoliiseista: Partiopoliisin pitää kantaa asetta. Välttämättä ei talousrikosdekkarin koko ajan. Ja pitää olla valmis sitä käyttämään. Suomessa aseella enimmäkseen lopetetaan auton kolhimia elukoita, mäyriä, kissoja, koiria, kauriita, hirviä. Auton kolhima bambi katsoo sinua suurilla silmillään apua anoen ja valittaa tuskaansa - ammutko? Mikset auta söpöä bambia? Ampuminen niin sotkuistakin. Lätkäisetkö muuten paljaalla kädellä paarman hengiltä? Hyi, sehän on niin sotkuista.

Ihminen on sitten vielä oma juttunsa. Ei riitä, että osaat hokea "Better weighed by twelve than carried by six". Suomessa valinta on tiukan lain takia "Risti vai ristikko". Mietintä ja valinta pitää tehdä etukäteen. Voitko elää sen tiedon kanssa, että tapoit jonkun. Voitko elää sen muiston, että ampumasi tyyppi korisee ja yskii tukehtuessaan omaan vereensä, kanssa.

Kävin aiheesta kauan sitten keskustelun yhden vanhemman poliisin kanssa, kun piti miettiä kannako vai en. Joku Tuppukylän alamaailman hemmo sai kuningasidean, että tollahan on seuran ja omia pyssyjä paljon, ryöstetään se. Ja joku vasikoi idean poliisille. Kannoin jonkin aikaa, sitten nokkelan ideanikkarin sai joku vakuuttuneeksi idean huonoudesta. Ja siten se ideoija ryyppäsi itsensä hengiltä.

Pyssymies

thinker Dill kirjoitti...

Tässäpä yleispätevä nettikommentti:

Kaikki "persut/sossut/demonit/stallarit/vassarit/viherhörhöt/kepulit/hurrit/toimittelijat/öyhöttäjät/möyhöttäjät" ja niiden "äänestäjät/kannattajat" ovat "rasisteja/fasisteja/natseja/pedoja/tyhmiä/idiootteja/suvakkeja/rajakkeja/öyhöttäjiä/möyhöttäjiä".
"Yes i said it/ei mulla muuta/minä juon nyt kahvia/ei jaksa sataa".

Deletoi Sinulle soveltumattomat vaihtoehdot ja julkaise. Väärästä valinnasta Oula maalittaa montunreunalle.

Nimetön kirjoitti...

Jatkan vielä sivaripoliisista:

Kun sotilas sotii, nykii 6":n narusta ja nauttii kesästä, mahdollinen kuoleva vihollinen on 10 - 30 km:n päässä. RK:lla ampuessa vihollinen on kymmenien metrien - 400 metrin päässä. Voi sankarimme myös kailottaa puhelimeen "seis, tulikomentoja. Sulut mäyrä, niitty ja ooppera ammu. Tuli mahdollisimman pian!". Osuiko johonkuhun ei koskaan selviä kailottajalle. Sankarimme voi myös sankarillisesti viikata levysukkia 100 kilometriä rintamalta. Paitsi eipäs nuo käy sivarille.

Sen sijaan sopii ampua viiden metrin päähän jotain hemmoa ja kuunnella kun se kirkuu jeesussaatanaa ja äitiä apuun kuolintuskissaan.

On ne hurjia ne sivarit, Hurjia.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Pahkasiassa tehtiin kerran parodiaa sivareista lehtiosiossa "Kansa luisteli", lunttaamatta k.o. lehdykästä sen tarkempia otsikoita, eräs oli Jarru pois kiisselista ja Taistelu liinavaatevarastossa.

Sarastuslehdestä hyvä juttusarja Humanismin paheet - alkusanat ja tästä on sitten 7-osainen setti:

Osa 1: Vihreä mittatilaususkonto
Osa 2: Syyllisyyden jatkoaika
Osa 3: Kosmiset aisankannattajat
Osa 4: Lihan edessä ja takana
Osa 5: Paremman väen paratiisi
Osa 6: Alfaurosten olympialaiset
Osa 7: Hyvän ja pahan aviokriisi

Ehkä nämä jotenkin avaavat tätä nykyajan hullutusta? Kummeli-sketsiä siteeratakseni "Erittäin hyvin sanottu siellä luokan perällä".


- Soomepois Eestist -

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta poliisin aseenkäytöstä, tiedän tapauksia ettei oltu osattu tai uskallettu lopettaa hevosta vaikka oli glock ja karbiini autossa. Se joka osaa ampuu 7.65 tai 0.22 onnistuu jopa 6.35mm. Itse olen ammuntaa harrastanut ja voin sanoa että vaatii varmasti enemmän kuin 200 ls/Vuosi jos meinaat pistoolilla osuakkin. Ja hemmetin paljon kylmäharjoittelua se että et ole aseenkäsittelyssä vaaraksi itsellesi ja muille. Sama se on pampun ja kaasun käytössä. Silloin kun ollaan piripäiden tekemisissä joilla onkin Hulkin voimat ja kipukynnys pitää voimankäyttö olla selkäytimessä kun miettimiselle ei ole aikaa. Dialogpolisen voi sitten twerkata ja chillailla gangstan alkujen kanssa, tietysti kannattaa etukäteen miettiä sitä kääntääkö selkäpuolta niille. Sekin porukka on sellaista että ne haistaa pelon ja epävarmuuden sekä iskevät myös jos on mahdollista. Tietää ne senkin että aluksi menee lastesuojelu ilmoitus sitten jaetaan ehdollista ehkä 18 vuotiaana perusopinnot nuppulinnassa ja myöhemmin joskus syventävät kylmäkoskella tai muussa alan internaatissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Ekulle, Patelle Pankavaarasta, Pyssymiehelle, thinker Dillille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Tietysti kaikkein fiksuinta olisi ollut ett poliisi olisi antanut elintasosurffareille välittömän hylsyn ja PV olisi ollut sitten tarvittaessa avustamassa.

Ekku: Joo, kieltämättä tulkinnallisia väärinkäsityksiä saattaa syntyä.

Pate:

Viesti1: Kiitos lisätiedosta ja lätsännostoa noille sotasankareille.

Viesti2: Kannattaa kopsauttaa niskakuoppaan. Ja on tosi että tavalliselle ihmiselle ei ehkä hahmotu se, kuinka vaarallinen amfetamiinissa oleva ihminen on. Ne kun eivät putoa noin vaan lyömällä.

Pyssymies: Nää on varmaan sellaisia asioita että ihminen ei lopullisesti tiedä reaktioitaan niihin ennen kuin ne tulevat eteen.

thinker Dill: Toi oli kyllä jo varsin kattava.

Soomepois: Muistan hyvin tuon Pahkiksen jutun. ”Vapaa gardunteko oikeus meille”. Toinen jutussa ollut heppuhan oli kuuluisa sarjakuvapaiirtäjä Juho Juntunen. Ja kiitos linkeistä.

Nimetön kirjoitti...

Mielenkiintoista lukea näitä miesten juttuja asioista, joista itsellä ei ole juuri mitään käsitystä. Pahasti näyttää siltä, että vihreä lällylinja ja maahanmuuttajien erityiskohtelu läpäisevät koko yhteiskunnan ja vieläpä niillä tasoilla, joissa olisi syytä olisi äärimmäiseen varovaisuuteen.

Heitänkin nyt sekaan vain pari kevennystä, vaikka tosielämän juttuja ovatkin.

Pienen kunnan käräjillä oli pari sukupolvea sitten käsillä juttu, jossa jotakin naisihmistä syytettiin kunnianloukkauksesta, joka oli tapahtunut juuri monessa kommentissa kuvatulla tavalla. Oli ollut pimeä ilta, kun hametta nostettiin. Hupaisinta tässä tapauksessa oli se, että samassa yhteydessä tuomittiin myös kanssarikollinen, joka oli näyttänyt taskulampulla valoa tuohon kunnianloukkauksen aiheuttaneeseen paikkaan.

Poliisi pysäytti aikoinaan Helsingissä hieman epäilyttävästi ajaneen vanhemman naishenkilön. Kuulustelussa häneltä kysyttiin, onko hän ennen ollut poliisin kanssa tekemisissä, johon hän vastasi, että on hän kerran, mikä ”tapahtui silloin, kun veljeni ampui Bobrikovin”.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Joa muistat 1980-luvun alkupuolella esitetyn tv-sarjan ”Suomalaisia tähtihetkiä” niin nuo pari tapahtumaa olisivat kyllä kuuluneet siihen. Ja pahoittelen jo etukäteen sitä että se seuraava juttu on koko lailla sellainen miesten juttu mutta toivottavasti jaksat lukea. Jos et jaksa niin no hard feelings, sanois ulkomaalainen.

Nimetön kirjoitti...

Jotain ihan muuta:

https://www.youtube.com/watch?v=0niynXrQUDc&feature=youtu.be


-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Nimenomaan nämä miehiset jutut ovat niitä, jotka kiinnostaa, koska poliisi, armeija, aseet yms. kuuluvat siihen ryhmään asioita, jotka ehkä sukupuolestani johtuen ovat jääneet vieraiksi. Yhteistä nti Schaumanin kanssa on se, että yhden kerran olen myös itse ollut poliisin kanssa tekemisissä, mutta silloinkin kiltit sedät antoivat ylinopeudesta vain vakavan varoituksen... Ja kyllä tämä blogi päihittää jonkun Me Naiset - lehden 10-0! Odotan innolla jo seuraavaa!

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Rouva Ano tapahtui Porvoossa ja kyseessä oleva herttainen rouva oli Eugen Schaumannin nuorempi sisar. Myöskin Lennart Oesch kunnostautui vanhoilla päivillään toteamalla poliisille että hän on mennyt aina päin punaisia. Jääkärikenraali Antero Svensson murjaisi kun 1944 tulitauko astui voimaan ja neuvostoarmeijan upseerit tulivat linjoille neuvottelemaan mukanaan valkoinen lippu ja käsivarsinauhat että me sitten vissiin ollaan punikkeja.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vaikka onkin ehkä toksista maskuliinisuutta niin mielipideilmastossa tavalliset keski-ikäiset ja hieman vanhemmat naiset ovat yllättäen melkoisen tiukkoja mielipiteiltään verrattuna miehiin sieltä löytyy todella vähän ymmärrystä 2015 jälkeiselle kehitykselle, myöskin nuorissa naisissa ei ymmärretä siskoja jotka kulkevat kuin kärpäkoirat häntä pystyssä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuon sivaripoliisin vinoutuneesta ajatusmaailmasta ei koulutuksen saanut sotilas ammu vihulaisia omaksi huvikseen, niitä kohti ammutaan tilanteessa jossa oma henki on uhattuna eli joko tai. Mutta helluntailainen joka eettisistä syistä kieltäytyy aseellisesta tai aseettomasta palveluksesta koska ei hyväksy väkivaltaa ja sitten väkivallan vihollinen ryhtyy väkivaltakoneiston virkamieheksi vaikkakin hyvisten puolella niin kyllä yhtälössä mättää jokin pahasti pieleen. Taisi olla tuon vakaumuksen laita vähän niin ja näin. Miten poliisin kenttätyötä voi tehdä jos kokoajan toimii omaa eettistä vakaumustaan vastaan. Kun olet vastuussa itsestäsi, työparista, mahdollisesta uhrista ja tekijästä rupeaa arpomaan tilanteessa mikä on eettisesti oikein. Olisi kiva tietää poliisikoulun valitsijoiden mietteet noin niinkuin miten tuo meni loppupeleissä että oliko nyt ihan oikea paikka.

Nimetön kirjoitti...

Sivaripoliisijutun villakoiran ydin: Hemmo joka ei voi tukea yhteiskunnan väkivaltakoneistoa levysukkia viikkaamalla tai noppasoppaa hämmentämällä voi olla osa ko. väkivaltakoneistoa ampumalla söpöä, inuvaa bambia päähän tai sekavaa pirikuukkelia vatsaan. Todella uskottava pasifistinen vakaumus.

Todellakin, sitä omaa reaktiotaan ei voi etukäteen tietää. Treenasin 25 vuotta täysillä itämaista liikunnallista mietiskelyä. Kaksi kertaa melkein käytin toiseen ihmiseen - "ryöstäjät" olivatkin vain tavallisia humalaisia torvia .Eka ei kai huomannut mitään ja toinen taisi sotkea housunsa. Ja kerran avasin - ihan luvan kanssa - jumittuneen oven, niin että puunsälöt lensivät. Opeteltu korkea kipukynnys taas mahdollisti kävelyn hajonneella kintulla, pois metsästä. Kinttua kasannut lekuri kysyi ainakin viisi kertaa: Oliks sulla morfiinia? Fentanyyliä? Siis KÄVELIT tällä jalalla!

Esineenä ei taskupistooli ole walkmania kummoisempi kannettava mutta sen käyttöä ja käytön seurauksia kannattaa miettiä etukäteen.

paimenpoika ja susi: 80-luvulla, 90-luvulla, 2000-luvulla ja 2010-luvulla on kerrottu, että kymmenen vuotta aikaa sitten on grönlanti ti ainakin jäämeri sula ja ilmaston muutos keittää sitten koko pallon.


Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Ykä, Kekkosen kuuluisassa Minä olin diktaattori -pakinassa vuodelta 1928 kai Ylioppilaslehdessä on tämmöinen lause: "Siirsin Hufvudstadsbladetin kirjapainon ja toimituksen Sipooseen ja ajoin seemiläiset pois Heikinkadulta." Pakina on muutenkin sen verran sakeaa settiä että lause ei sieltä juuri erotu edukseen eikä häpeäkseen.
- AL

Nimetön kirjoitti...

Kiitos Patelle Pankavaarasta kertomani jutun korjauksesta! Olin siinä käsityksessä, että kyseinen nainen oli varsin korkeaan ikään varttunut neiti-ihminen. Kiitokset hänelle muutenkin mielenkiintoisista ja asiantuntevista kommenteista!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Rouva Anolle, Patelle Pankavaarasta, Pyssymiehelle ja AL:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kiitos mielenkiintoisesta linkistä. Kaiken kaikkiaan hyvä että Suomessakin aloitettiin tuo erikoisjoukkojen koulutus. Tuli vaan tosta mieleen se tapahtuma kun joku eduskunnan apulaisoikeusasiamies oli antanut Utin jääkärirykmentille huomautuksen kun siellä oltiin pantu jätkät punnertamaan. Mahtoi itänaapurin upseerit päästää asiasta röhönaurun.

Rouva Ano: Lämmin kiitos. Minähän tein aikanaan gallupin ja sen mukaan tämän blogin lukijoista 10 prosenttia on naisia.¨

Pate: Kiitos mielenkiintoisista lisäyksistä. Ja noista naisista mulla on vähän samaa huomiota kuin sinullakin.

Pate & Pyssymies: Kiitos lisäyksistä. Ei mulla noihin oikeastaan ole lisättävää.

AL: Juu, täytyy todeta että Kekkoselta se takinkääntäminen onnistui. Ei ollut tuo ihan YYA-Suomen tekstiä ei.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tässä on pohdittu poliisin toimenkuvaa. Mutta jos henkilö vastustaa militarismia ja kuria ja johtamista niin myöskin palo- ja pelastustoimi on sopimaton koska siinä harjoitellaan sulkeisia, ryhmänä toimista sammutus tekniikka tai ensihoito on taistelijapareittain. Myöskin sairaalan ensiavut ovat käytännössä sotilasoppien mukaan pyöriviä avustajat ryhmänjohtajat joukkueen johtaja. Serkkupoika oli 1990 luvun alussa vieraili saksalaisessa yksityissairaalassa Pohjola maksoi viulut kun umpparipuhkesi. Frau Schwester tuli huoneeseen tehtiin kuten sanottiin Frau Oberschwester oli kuin intissä komppanianvääpeli tai intendentti hoitsuillakin oli rinta ulkona asennossa. Herr Doktor oli kuin päällikkö kaikki asennossa ja lopulta Herr Proffesor taivasten valtakunta olisi laskeutunut. Eli miten henkilö joka vastustaa väkivaltaa ja kaikkea mikä pyörii väkivaltaoneiston oppien mukaan voi toimia osana sitä jos on omatunto.

vieras kirjoitti...

Homman Italia-ketjun mukaan Italiassa saatetaan pitää hajotusvaalit. Legan yhteistyö Viiden tähden liikkeen kanssa on jumissa. Sisäministeri Matteo Salvinin johtama Lega on noin 40 prosentin kannatuksella gallupeissa kun taas tähtiliike on romahtanut.

Legan kanssa samaan oikeistoblokkiin kuuluvat Forza Italia ja Fratelli d´Italia ovat valmiita uuteen hallitukseen Legan kanssa. Forzaa johtaa ikinuori Silvio Berlusconi ja FDI:tä johtaa Giorgia Meloni. Legan, Forzan ja FDI:n pitäisi saada hajotusvaaleissa sellainen tulos jolla saa enemmistön edustajakamariin ja senaattiin.

Minkälainen poliittisten tilanteiden tarkkailija Ykä on? Jos hallituspuolue on noussut korkealle tasolle gallupeissa, niin kannattaako järjestää hajotusvaalit? Onko tämä riskipeliä vai voiko tällä korjata hyvän potin?

Minun haaveena on hallitus jossa ovat Lega, FDI, ja Forza. Salvini olisi pääministeri ja Meloni sitten sisäministeri. Berlu itse lienee vanha osallistumaan hallitukseen mutta jaksanee toimia taustavaikuttajana.

Seuraavalle sisäministerille olisi tarjolla avustaja:

https://twitter.com/GiorgiaMeloni/status/1159481277789220865

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja vieraalle & kiitos kommenteistanne

Pate: Sinänsä joo nuo kaikki organisaatiot toimivat tietyn hierarkian mukaan mutta tietysti vain poliisi ja PV on aseistettu. Jos ei palvelu PV:ssa sovi niin ei pitäisi sopia poliisissakaan.

vieras: Vaalithan ovat aina riskipeliä. Joka tapauksessa Salvinin realistinen ja järkevä linja on saanut suurta suosiota.

Ekku kirjoitti...

Saksassa kyllä kaikki organisaatiot toimii "sotilaallisesti".
Tittelit on varsin tärkeitä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuten veli Ekku totesi, on Saksan siviilihallinto viimeisen pälle hierarkkista ja hierarkiaerot hyvinkin sotilaallisen vaikutelman ottaneita ja antaneita. Tittelit ovat joka tapauksessa erinomaisen tärkeitä:

https://de.wikipedia.org/wiki/Amtsbezeichnung

Tätä päivää eläessään täytyy oikein ihmetellä, miksi ministeriömme, keskusvirastomme ja muutkin virastomme täytetään projektipääälliköiden/-sihteerien/-koordinaattoreiden ym. höpöviroilla?
Saksalaisella kun on koko valtionhallinnon läpäisevä yksityiskohtaisen hierarkkinen rankijärjestelmä malliksi olemassa.