torstai 12. syyskuuta 2024

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXXVII

1. Lisää tulkintaa ja ei-kansanmurhia

Islamilaiset riehuvat Euroopassa ja kuinkas EU suhtautuu asiaan? No, haluaa luonnollisesti kiristää rasismilakeja ja vaatii Suomeakin niin tekemään. Lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tulisi laajentaa. Kyseinen lakihan on ollut alusta alkaen poliittisesti tulkittava blankolaki ja itseäni ainakin huolestuttaa asiasta kertovan uutisen seuraava osa:

Oikeusministeriön tilaaman selvityksen mukaan kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan pitäisi jatkossa tulkita myös väkivaltaan tai vihaan yllyttäminen.

En minäkään väkivaltaa halua, jos kohta siihen rasistiseen väkivaltaan Suomessa syyllistyvät lähinnä etnisesti edistykselliset. Mutta kuinka määritellä viha? Rangaistavassa mielessä? Itse pelkään kovasti tiedostavan oikeuslaitoksemme tulkitsevan asiaa niin, että haittamaahanmuuttajien rikoksista kirjoittaminen voidaan tulkita vihaan yllyttämiseksi.

Suunnitelluissa ns. uudistuksissa on toinenkin outo seikka. Kas juutalaisten holokausti on sellainen, jota ei saisi kiistää. Mutta esmes armenialaisten kansanmurha ja Ukrainan Holodomor eivät ole sellaisia. Jaa miksi? Kas kun asiasta ei ole The Kansainvälistä Päätöstä:

Holodomor jää ulkopuolelle

Samoilla linjoilla on rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio. Hän pitää lakiesitystä koskevassa lausunnossaan nojaamista kansainvälisen tuomioistuimen päätöksiin perusteltuna.

Nuotio kuitenkin huomauttaa, että esimerkiksi Osmanien eli Ottomaanien valtakunnassa vuonna 1915 toteutettu armenialaisten kansanmurha jäisi rajauksen ulkopuolelle.

Sama koskee Ukrainassa vuosina 1932–33 riehunutta Holodomor-nälänhätää.

– Ukrainan neuvostotasavallassa aiheutettu nälänhätä 1930-luvulla on sekin katsottu joukkotuhonnaksi, mutta sitäkään ei ole kansainvälisessä tuomioistuimessa arvioitu. Euroopan parlamentti on antanut päätöslauselmat, joissa nämä joukkotuhonnat tunnustetaan, Nuotio kirjoittaa.

Tällaisena käppäukkona mietin että mikä jumalallinen elin se ”kansainvälinen tuomioistuin” oikein on? Ovatko sen määritelmän mukaan tapetut armenialaiset ja ukrainalaiset jotenkin vähemmän kuolleita?

2. Salonkisosialisti

Sanna Marinin bisneksentekemisestä ja verokikkailusta on kirjoitettu jopa valtamediassa. Kyseinen naikkonenhan aikanaan tuomitsi verokikkailun yhteiskunnan syöpänä. Saman kikkailun, jota hän nyt itse harjoittaa.

Mutta tämähän kuvaa vain salonkisosialistia kovin osuvasti. Salonkisosialisti haluaa pakkosyöttää sosialismia tavallisille ihmisille mutta elää itse mielellään menestyvän kapitalistin elämää. Neuvostoliitossa tuota porukkaa kutsuttiin nimellä nomenklatura.

Sitä minä vaan ihmettelen, että mitä se Marinin firma itse asiassa tekee?


27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sannan yritys nostaa palkkioita Tony Blairin globaalin muutoksen instituutilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiihottamista kansanryhmää kohtaan voisi löytää moskeijoista. Ongelmia on, vääräuskoinen ei pääse kuuntelemaan ja pitäisi osata vieraita kieliä.

Puukkohippa alkaa olla jo liian suosittu yleisötapahtumissa. Kansa on saanut niistä tarpeekseen vaan ei poliitikot.

Sanna Marinin firma myy puhetta. Sen hankintahinta on alhainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuun tapaan Yle ei mitenkään paheksu tuon Samarinin verojen puliveivausta, vaan otsikoi eilenkin juttunsa "Asiantuntijat: Marinin yritys verosuunnittelee juuri niin kuin lainsäätäjä on toivonutkin". Ei taida "yhteiskunnan syöpä" ollakaan niin paha juttu samppanjasosialistille.

Joppos123 kirjoitti...

Kohtaan yksi voi todeta, että kyseisellä lain tiukentamisella halutaan tukkia loputkin kansanvaihtoa arvostelevat turvat.
Eilen oli jopa ylenannon uutisissa juttu siitä kuinka jo pari vuotta jatkunut ennätysmäinen maahanmuutto nostaa maamme väestöennustetta, olikohan vuoteen 2030 mennessä noin kuuteen miljoonaan. Miksi siis halutaan saman verran lisää mamuja jokainen vuosi?
Eikös tämä nyt ole sitä väestönvaihtoa jota tehdään ihan tarkoituksellisesti?
Toisen kansanmurhan teki islamilaiset ja toisen kommunistit eli ovat siis ihan niiqu eri juttuja.
Samariini on ihan jokaista soluaan myöten täydellinen kommunisti ihan kuten olivat ryssälän nykyiset oligarkit.
Kommunistit nyt vaan ovat syntyjään tuollaisia kautta maailman ja historian.
Ei kukaan tiedä mitä samariinin firma tekee muuta kuin rahaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Juristeriassa eli lainopillisessa sanansaivartelussa on mahdollista kyhäillä jatkuvasti yliyleistävimmillä yleiskäsitteillä muotoiltuja pykäliä, ja jos ja kun juristeristi jaksaa pitää pokkansa peruslukemilla lakitekstiä llatiessaan ja lukiessaan, kaikki totalitarismin tunnusmerkit muuttuvat vallitseviksi reaalimaailman raameiksi.

Se että meillä on jo olemassa "kansanryhmää vastaan kiihottamista" ja "uskonrauhan rikkomista" koskevat täysin mielivaltaiset pykälät ei tietenkään mitenkään estä sitä etteikö niitä vastaan kohdistuvaa kritiikkiä voisi jo ennalta torjua laatimalla pykäliä jotka kieltävät "vihana" jo kaiken ajattelunkin.

Ajatella, nuo pykälät siis de facto tarjoavat suojelua ja koskemattomuutta nimenomaan sellaisille ryhmille, joilla on taipumusta vastata "loukkauksiin" -- eli de facto kritiikkiin -- väkivaltaisesti. Kuinka moni suomalainen oikein kysyttäessä yhtyisi näihin "moraalisiin arvoihin"? Eli siis nimeämään taipumukset väkivaltaan uskonnollisiksi "pyhiksi arvoiksi"?

No, onhan niitä sellaisiakin ihmisiä. Esimerkiksi tuo taannoisen ISIS-hallituksemme pääministeri sariamariasariinisaunananaa... no mikä hänen nimensä nyt olikaan.

Mitäkö hän eli hänen firmansa nyt tekee? Verkostoituu. Mitä se on? Siitä on erilaisia käsityksiä. Demarinaisille se on ollut verkkosukat ja hengailu vaateripustimena. Ei niillä hyvin mene vaikka ne haluaisivat että siltä näyttää.



Joppos123 kirjoitti...

Ps. Yle jatkaa veronmaksajille vittuilua. Aikovat aloittaa sompun ja arabiankeileiset uutiset. Tämä varmasti edesauttaa "kotoutumista". Kuinkahan moni kohderyhmistä mahtaa maksaa yleveroa?
Rahaa on.

Bogreol kirjoitti...

Vihan tulkitseminen on helppoa kun Britannian tämän ajan ilmapiiriä tunnistaa, pylvääseen liimattu tarra tekstillä It's okay to be white toi kiinnittäjälleen 20 kuukauden vankeustuomion. Black lives matter taas opetti valkoiset polvistumaan. Säädetään lakeja jotta sortaja ymmärtää rasismin ja oman vastuunsa vähemmistöjä kohtaan oikein. Valtaväestö oppii varomaan sanojaan ja alistumaan pakkoon. EU on vaatinut taakanjakoa ja suvaitsevaisuutta, uskonut monikulttuurisuuteen, mikä nyt pitää saada toimimaan sananvapautta rajoittavilla ja vähemmistöjen erikoisoikeuksia korostavilla lakipykälillä. Oikeus vihaan kielletään ja harmoninen yhteiselo teeskennellään.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärtääkseni Euroopassa juutalaisilla tällä hetkellä ei ole kovinkaan mukavat oltavat; mutta muslimien avoin viha ei sitten kai ole rasismia. Ei kai sitten myöskään palestiinalaisten mielenosoituksia kielletä, vaikka he suureen ääneen julistavat juutalaisten ajamista mereen ja koko valtion pyyhkäisemistä pois maailmankartalta. Putinkin varmaan nauraisi itsensä kuoliaaksi, jos kuulisi rasismiesimerkkinä Suomesta tarinan pesukarhukravatista. Ja mitä tulee joukkotuhontaan, niin Venäjä ja Kiina on ilmeisesti jätetty siitä ulkopuolelle? Taas ryvetään lillukanvarsissa, kun ei uskalleta vakavampiin asioihin tarttua, eikä myöntää, että kommunismin saldo tapettujen määrässä ylittää tavallisen ihmisen käsityskyvyn.

Jostakin kuilin, että vasemmistolaisuudestakin voi parantua. Sanna Marinille on käynyt näin. Kaava taitaa olla tavallinen punavihreässä leirissä. Ei kissallekaan maito kelpaa, jos on kerman makuun päässyt. Vaikka hän eduskuntavaalien jälkeen ilmoitti vielä palaavansa, laskeutuu kuin henkiolento taivaasta omiensa joukkoon, kuka uskoo?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaas vielä tämä: https://yle.fi/a/74-20111026?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

(Katsokaa miten kusipäisesti manipuloiva jutun viimeinen kuva on. Ja mitäs noista havainnekuvista jää puuttumaan?)


t: Vitjaantunu Stadilaine'

Anonyymi kirjoitti...

""ylenannon uutisissa juttu siitä kuinka jo pari vuotta jatkunut ennätysmäinen maahanmuutto nostaa maamme väestöennustetta...""

https://yle.fi/a/74-20109590?origin=rss

(Yrittäkää aina linkittää.)


t: Vitjaantunu Stadilainen

Bogreol kirjoitti...

Historioitsija David Starkey selittää, milloin kansan yhtenäinen päätöksenteko loppui ja kaaos alkoi. Kier Starmer on Tony Blairin hengenheimolainen ja Blairin aikana (pm 1997-2007) Britannia muuttui monikulttuuriseksi hajonneeksi yhteiskunnaksi. Blair nosti universaalit ihmisoikeudet korkeimmaksi auktoriteetiksi, jolloin itsenäisyys jäi ehdolliseksi ja hajoamisprosessi alkoi. Erilliset identiteetit ja vääristyneet ihmisoikeudet suojelevat nyt vain vähemmistöjä enemmistöä eli valkoisia miehiä vastaan, mistä johtuvat nykyiset kaksoisstandardit poliisi- ja oikeustoimessa ja uusimuotoinen rasismi (anti-white racism). Oikeusvaltioperiaate on alkanut tarkoittaa juristien oikeutta, laki vääristyy ja vapauden välineestä on tullut sorron väline, briteiltä on viety esi-isien vapaudet, englantilaisuus ja tunne kansakunnan yhtenäisyydestä.

Kansallisvaltiot kautta Euroopan on tuhottu universaaleilla ihmisoikeuksilla ja avoimilla rajoilla.Ihmisoikeusjuristit päättävät vähemmistöille kuuluvista oikeuksista, jotka enemmistöt takaavat ja kustantavat. Kansa ja kansat eivät vapaaehtoisesti päätä yhdistymisestään kuten toteutui vuoden 1707 unionilaissa, yhteiset arvot jakaneet Englanti, Wales, Skotlanti ja Irlanti muodostivat Yhdistyneen kuningaskunnan eli Ison-Britannian, jonka aikaa kesti vuoteen 1997. Eliitit alkoivat tehdä maahanmuuttopäätöksiä vastoin kansan tahtoa eikä keskinäistä väestön yhteisymmärrystä enää löydy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle Ano3:lle, Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle, Bogreolille, Rouva Anolle ja Vitjaantuneelle Stadilaiselle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Tässähän jatketaan sitä linjaa että vain valkoinen eurooppalainen voi syyllistyä rasismiin. Ja se – perkele – on määritelty valkoisten eurooppalaisten toimesta. Se Ylen uutispäätös on ihan puhdasta vittuilua ja sillä Yle haluaa näyttää että se tekee edelleenkin minkä lystää. Ja se on vielä hukkaan mennyttä vittuilua sillä eihän tuontitavara suomalaisia kanavia katso.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen ideologia, sekä vaikuttaminen politiikkaan on ollut läpinäkyvää jo vuosia. Mikäs siinä, kun rahaa tulee satavarmasti, minkä poliitikot päättivät. Eli sallivat ylen toiminnan poliittisen ideologian jatkumona. Ja sehän on nähty. Turvallinen tila, dei koulutukset yms. On ajateltava oikein.

Mmmm kirjoitti...

Samppanjasosialisti on nykyajan tyyppidemari. Ajaa Länsiväylää, jossa kiitää mersut ja bemarit, vaikka pitäisi ajaa Itäväylää, missä pitäisi kiitää persut ja demarit.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ja ykälle vielä siitä, että olit huolissaan vihakirjoituksista ja seurauksista. Mennään linnaan sitten yhdessä ja joukolla. Kyllä meillä siellä juttua riittää.

Strix Senex kirjoitti...

Sanna Marinin verokikkailun ohella huomiota on herättänyt myös Ylen uutispäätoimittaja Riikka Räisänen Ylen rahoilla tapahtunut seksimatkustelu alaisensa kanssa. Näitä kun tuntuu tulevan esiin suoranaisina parvina. Niin Marinin kuin Räisäsenkin tapauksessa asianomaisen suhtautuminen asiaan on ollut lievästi sanottuna ylimielinen ja suorastaan röyhkeä. Ja tässä puolestaan nousee esiin parikin asiaa, moralisoinnin ja kaksinaismoraalin tiivis yhteys ja tietynlaisten johtavaan asemaan nousseiden naisten pohjaton itsekeskeisyys, itsekkyys ja ylimielisyys.

Eiväthän nämä asiat ole mitenkään uusia. Moraalisaarnaajien kaksinaismoraali ja oman toiminnan moraalittomuus ovat olleet tunnettuja ja esillä niin kauan kuin kirjoitettua sanaa on viljelty. Kun on lukenut Voltairen Tartuffen, on lukenut sellaisen tietopaketin tuosta ilmiöstä, että tuskinpa sen jälkeen vastaan tulee mitään uutta. Ellei uutta ole se, että tämän päivän media on tuolle kaksinaismoraalille sokea ja erityisen sokea silloin, kun sitä harjoittavat naiset. Hämmästyttävää on myös se sokeus, joka tuntuu estävän näkemästä näiden marinien, räisästen, yli-viikareiden ja muiden vastaavien luonnetta vaikka se suorastaan paistaa vasten kasvoja. Mutta maailmassa on niin monta asiaa, jotka hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eivät kuitenkaan kerro tuossa suunnitelmassaan sitä, että mistä se tuore lumi rahdattaisiin Helsinkiin. Vai onko näillä suunnittelijoilla vakaa usko Golf-virran hyytymiseen ja ikuiseen takatalveen myös Helsingissä?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Tapsalle vaan, Ano2:lle, Strix Senexille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Eikä Ylen röyhkeys ole tippaakaan vähentynyt.

Tapsa vaan: Varsin osuva vertaus.

Ano2: Jos vaan samaan selliin päästään.

Strix Senex: Olet täysin oikeassa.

Huru-ukko: Otapa noista selvää. Kun kyse on hysterian ja uskonnon sekoituksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Starkey on oikeassa, yhteiskunta voi pysyä kasassa vain, mikäli kaikki kokevat hyötyvänsä siitä. Itse olen ihmetellyt Brittien pitkää pinnaa, mutta ilmeisesti kriittinen raja ei ole vielä ylittynyt, jotta syntyisi sisällissota tai vastaava konflikti jonka seurauksena meno muuttuisi.
Toki nämä Briteissä esiintyvät oikeuskäytännöt tulevat jossain muodossa kaikkiin länsimaihin lähivuosina, ja samoista syistä, koska poliittinen eliitti pitää kiinni vallastaan viimeiseen päivään asti. Edellytys nopeahkoon ja vähäveriseen tapahtumaketjuun olisi poliisivoimien tai armeijan siirtyminen kansan puolelle ja sitä ei ole näkyvissä.

Anonyymi kirjoitti...

Essexin poliisi on ottanut käyttöönsä Israelissa kehitetyn kasvojentunnistusjärjestelmän (kehitetty sotilaskäyttöön, eli todella toimiva). Ovat laittaneet kamerat poliisin ajoneuvoihin ja skannaavat kaikkia koko toimialueellaan, perusteluna turvallisuuden lisääminen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ehkä tuo ihmeparanemisen takia halutaa eheytyshoidot kieltää "tavallisilta" ihmisiltä?
Huru-ukko

Tapio Suhonen kirjoitti...

Nomuthei. Sehän yleisesti hyväksyttävä asia, että solisaliraatti lämmittelee käsiään muiden taskuissa: persuilta se on kielletty, ehdottomasti.
Mutta pääasiaan: sannamarin sitä ja sannamarin tätä. Minä olen täysin kyllästynyt sannamarin uutisointiin: hän ei ansaitse ko. huomiota. Keskinkertainen tamperelaisnaikkonen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle ja Tapio Suhoselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Osuvia huomioita.

Ano2: Pistää vaan miettimään, että ketä sillä etsitään?

Huru-ukko: Mitä ihmeparanemista tarkalleen tarkoitat?

Tapio: Sama kyllästyminen minulla. Bimbo, josta tuli vahingossa pääministeri ja valtamedian jumalatar.

Anonyymi kirjoitti...

Molieren näytelmä on tuo Tartuffe...

Anonyymi kirjoitti...

Nimetön kirjoitti 13. syyskuuta 2024 klo 11.55
"...koska poliittinen eliitti pitää kiinni vallastaan viimeiseen päivään asti."

Hyvä esimerkki vallasta kiinnipitämiseen oli Aatu. Tosin hänellä ei liene ollut vaihtoehtoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota Sannan ihmeparantumista lähinnä. Eli hän on saanut sosialismista eheytyshoitoa ja ihmeesti siitä parantunut. Ja liekö siksi eheytyshoidot halutaan kiletää muilta.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Onko tuo nyt jotenkin erilainen kuin pääministerinäkään;
samanlainen Instagramissa viihtyvä bileprinsessa kuin ennenkin.