tiistai 10. syyskuuta 2024

KÄPPÄUKOT JA HYVÄT LEVEYSASTEET

Huitsinnevadassa, Örnätjärven Erämiesten metsästysmajan rantasaunan savupiipusta nousi ilmoille häpeämätön pienhiukkashyökkäys. Saunan pesän häpeämättömästi puilla lämmittäneet käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis istuivat saunan kuistilla mukavassa alkusyksyn illassa. Miehet olivat olleet metsästysmajalla vaihtamassa maakylmyysimureitten sammutustulppia ja tuoneet traktoriin kymmenen säiliötä uutta putkiusvaa.

Ykä aukaisi Tsuhnan Koston ja hörpyn otettuaan tuumasi:

- Hjuu… vaikka tässä suomalaisessa yhteiskunnassa on paljon ihmisten aikaansaamaa ryönää niin sinänsä me elämme kyllä varsin mainioilla leveysasteilla. Ja sen tajuaa kun miettii ei niinkään sitä, mitä täällä on vaan sitä, mitä täällä ei ole.

Lötjönen otti hörpyn omasta tölkistään, sytytti Voimasavuke Bostonin ja komppasi:

- Joo, ensinnäkään täällä ei ole hurrikaaneja, taifuuneja ja tornadoja. Joskus voi olla yksittäinen trombi tai ukkosen syöksyvirtaus. Mutta täällä ei tartte katsoa sääennustuksesta että onko talo viikon päästä päreinä.

- Näin on. Eikä meillä ole maanjäristyksiä eikä tulivuoria.

- Ja jos eläinkuntaa miettii niin ei meillä ole vaarallisia myrkkykäärmeitä. Mitä nyt kyitä mutta ne harvemmin tappavat ihmisiä.

- Eikä ole myöskään skorpioneja. Eikä appelsiinin kokoisia hämähäkkejä.

- Ja eikä myöskään mitään malariaa levittäviä hyttysiä. Eikä muualla maailmassa yleisiä kaikensorttisia loisia. Ei täällä oikeastaan ole riesana kuin tuo kylmä, mutta siitähän selviää lämmittämällä.

- Selviää niin, ellei vihervasemmiston toiveuni toteudu ja lämmitys saa tapahtua vain toivioenergialla.

- Sitä vihervasemmistoa voi kyllä pitää haittaeläinlajina. Ehkä yläkerran ukko tai mikäsittenlie aikanaan tuumasi että suomalaisella on liian hyvä olla ja kehitti meidän kiusaksi sen vihervasemmiston. Joka sitten kehitti vielä suuremmaksi kiusaksi ne etnisesti edistykselliset.

- No, otetaas uudet Tsuhnan Kostot, lähdetään löylyyn ja eletään toivossa että niistä haitantekijöistä pääsee vielä joskus eroon. Sittenhän tämä maa olis aika mukava paikka elellä. Muuallakin kuin Pinnanmaalla. Se kohtuullisen mukavahan riittää. Ne, jotka tavoittelee täydellisyyttä saavat yleensä aikaan sen vastakohdan.

Käppäukot siirtyivät löylyyn ja tiedä vaikka puhuivat siellä vihapuheita. Näillä kohtuullisen mukavilla leveysasteilla.


23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kääppäukot ovat tuumailuissaan aivan oikeassa mitä tulee näihin näillä palkisilla esiintyviin luonnonilmiöhin. Eipä ole juurikaan maata kaatavia maanjäristysiä, ei tuhotulvia eikä ole hurrikaanejakaan näkynyt. Mitä nyt muutama haitallinen hurri vaan yritetään niiden kanssa pärjätä, paitsi että heillä on populaansa näjden suunnaton yliedustus kuten haittamamuilla rötöksissä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Yrjön mielipide tästä Therian-ilmiöstä? Minä en usko sen olemassaoloon ja mielestäni siitä jauhavat ovat tabloidiroskalehdistön hyppyytettävissä olevia medialukutaidottomia idiootteja.

QroquiusKad kirjoitti...

Tampereen yliopiston tytön provot ovat näin lukukausisin vähän parempia kuin lomilla, kun hänellä on opettaja vieressä neuvomassa.
Jäljet johtavat silti auttamatta sylttytehtaalle, eikä lopputulos ole yrityksestä huolimatta hyvä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Suomi on monessa suhteessa mainio maa.

Ano: En oikein osaa sanoa. Ilmiönä se on tietysti sellainen että media tykkää suurennella sitä ja tehdä otsikoita.

Qroquius Kad: Tätä en nyt oikein tajunnut.

Anonyymi kirjoitti...

Pari kysymystä:
Kuka on Tampereen yliopiston tyttö? Tunnetteko te toisenne? Olet siis niin tyhmä että uskot valtamedian Therian-vouhotukseen, jolla haalitaan klikkauksia. Taisi mennä tunteisiin ja pahastikin?

Anonyymi kirjoitti...

Niinmutta, onhan meillä ilmastokriisi. Syyskuun helle-ennätys meni justiinsa rikki. Edellinen olikin vuodelta 1968. Muistelen että silloin se ei ollut kriisi.

Anonyymi kirjoitti...

Niin siis P.T. Kangaskin kirjoitti tästä samasta jutusta eli että Therian-ilmiö on valtamedian trollausta, joten olisko hän se Tampereen yliopistotyttö?

https://pt-media.org/2024/09/04/iltapaivalehtien-taydellinen-trollaus-therian-ilmio/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Ano3: En minäkään QK:n kommenttia hahmottanut mutta ei kuitenkaan ajatella hänen puolestaan.

Ano2: Jep, ei ollut kriisi. Kun siitä ei tehty sellaista.

QroquiusKad kirjoitti...

Tampereen yliopiston tytöltä täytyy aina vetäistä matto jalkojen alta, kun se yrittää hiippailla tänne illistelemään muka tuntemattomana.
Taaskin pamahti takaraivo lattiaan ja raivonpurkaus kajahti, kun kalikka koiraan älähti.
Olethan sinä nähnyt, millaista ryönää se tunkee Professorin blogiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Mistä sinä tarkalleen sen yliopistotytön löysit?

Anonyymi kirjoitti...

Annaku mä arvaan. Se on toi ano joka selittää mustaa valkoiseksi vai miten se meni? Joka veti hernepellon sieraimeen tuosta QK:n tampereen tytöstä.
Ja lehdisshähn nyt kehutaan erästä toista tampereen tyttöä. Just sitä niin joka tuomitsi listaamattomien yritysten verokikkailun eikä hallituksessa tehnyt sille mitään. Liekö etiäiset kuiskineet, että se on hyvä kun sillä voi itsekin sitten "isona" veroja kiertää?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä että kenestä puhut. Minä kirjoitin anonyyminä klo 16.54 kommentin enkä ole kirjoittanut Professorin blogiin yhtään ainuttakaan kommenttia. Tai linkitä niihin kommentteihin, jotka minä muka olen sinne kirjoittanut.

Miten voi mennä joku iltapäivälehden therian-hömpän toteaminen hömpäksi jollain noin vahvasti tunteisiin? Tuo kommenttihan on täyttä myötähäpeää herättävää projisointia eli kiukuttelet kuin kakara jostain minun tuntemastani "raivosta" jota tunnet itse.

Jos "Tampereen yliopistotyttö" on joku koodinimi vihervasemmistolaiselle monikulttuurikommunistille, niin kuuluuko siihen therian-ilmiön vakavuuden vähättely? Eli että jos ei vouhota iltapäivälehtien mukana kuinka nyt on therianeita kaikki koulut täynnä on joku mokuttava kommunisti? Onko Tajukangaskin mokuttava kommunisti? Onko therianeihin uskominen pakollista, jos pn maahanmuuttokriittinen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Kovasti kauas lähtivät nämä kommentit Suomen leveysasteista. En pysy enää kärryillä.

Huru-ukko: Tapaus Marin kertoo hyvin siitä että salonkisosialisti tarjoaa sosialismia toisille mutta tykkää itse olla kapitalisti.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten Huru-ukko totesi, tunnistin tyylin:
"Minun mielestäni ne jotka eivät ole samaa mieltä kanssani ovat tyhmiä".
Sama on toistunut mm. viherkommunistien medianhallinnan kiistämisessä;
se joka sellaiseen uskoo, kuten hän ei usko, ovat tyhmiä.
Asianomainen on tehnyt jonkin aikaa varovaisia lähestymsiä, mutta nyt läikähti tyttömehua vähän liikaa ja tunnistus tuli.

Osuman varmisti siitä seurannut suhteeton raivokohtaus.
Kohta hän varmaan julistaa minun olevan tyhmyyden takia eläkkeellä oleva narukäsi incel, joka ei saa pienimunaisuden takia pillua.

QroquiusKad kirjoitti...

Pahoittelen off-topiciksi lipeämistä ja lupaan lopettaa asian käsittelyn tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Niitä nyt vaan tapahtuu näilläkin palkisilla. Valitettavasti:( Muutenha täällä on ihan hyvä olla enkä ainakaan minä kaipaa muualle.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ai miten niin therian-ilmiön kieltäminen on "mustan selittämistä valkoiseksi"? Eikös Q. K. tässä vetänyt sitä hernepeltoa nenään? No, koomisiahan tuollaiset tantrumit lähinnä ovat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Saitteko jo asian loppuun käsiteltyä? Minä en pysy mukana.

QroquiusKad kirjoitti...

Minä sain.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin oli Tsekkoslovakiassa kriisi, paitsi stallarin mielestä ei! Muistelen.

Bogreol kirjoitti...

Kenraali Adolf Ehrnrooth "Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille." Mutta kuinka kauan, maahanmuuton tikittävä aikapommi vaikuttaa jo siinä määrin, ettei aina tunne kotimaassa olevansa. Aamun Yle-maahanmuuttokeskustelussa tuli ilmi asia, mistä ei paljonkaan puhuta eli saapuivatpa maahanmuuttajat mille puolelle Suomea tahansa, valuvat he vähitellen Helsingin seudulle. Teollisuutta ja yrityksiä on ympäri maata, joten mitään hyötyä tulijoista ei työvoimana ole pitemmän päälle. Jopa Tampereen seudulle tulevat siirtyvät vähitellen Helsinkiin. Helsingistä tulee kohta kuin Lontoo, josta kantaväestö muuttaa tulijoiden tieltä pois. Rasismi tietenkin mainittiin, kulttuurista rikollisuutta ja naisia syrjivää uskontoa ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän käppäukkotarina oli nytkin rentouttavaa luettavaa, kuten aina. Lisää näitä.
Ja siihen therian-juttuun sanoisin lyhyesti, että pelkään Tajukankaan olevan raskaasti väärässä. Olen nähnyt pahempaakin. Erityisesti tytöistä olen huolissani. Todella hurjatkin ilmiöt on tullut todistettua.
Ps-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle, Bogreolille ja Ps-lehdenjakajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Itse asiassa saarislainen SKP oli tuolloin ainoa puolue joka tuomitsi miehityksen. Taistolaiset eivät tuominneet.

Bogreol: Olet täysin oikeassa.

PS-lehdenjakaja: Kiitos kannustuksesta. Siihen ilmiöön en sen kummemmin ota kantaa kun en ole siihen tutustunut.