maanantai 2. syyskuuta 2024

TÄRKEINTÄ ON RUIKUTUS

Tämän noin sadannen kerran esille nousseen (väkisin nostetun) rasismikeskustelun myötä pistää miettimään että mikä riittää? Mikä on se taso, jolloin rasismihysteerikot tuumivat että nyt asia on kunnossa, rasismia ei enää ole. Oliskos se se, että tuontitavaran väkivallasta ei enää kukaan puhuisi? Julkisesti ja yksityisesti? Ja oliskos myös se, että saavutettaisiin suuri yhteisymmärrys siitä, että se neljän miljardin persnetto per vuosi onkin puhdasta tuloa? Eli kaikki valehtelisivat vastuullisesti.

Vaan tuskinpa se riittäisi. Sillä näille hysteerikoille tärkeintä on se hysteria itse. Rasismihysteriasta saa ensinnäkin elantonsa aivan liian moni ihminen. Eiväthän ne runsaudensarvestaan luovu. Ja niin heille, kuin muille rasismihysteerikoille tärkeintä on itse asiasta ruikuttaminen. Jatkuva ruikuttaminen. Se nostaa heidän egoaan ja saa heidät tuntemaan itsensä hyviksi ihmisiksi. Kun mitään muuta osaamistahan heillä ei sitten olekaan.

Ja onhan tämä rasismiruikutus myös vihervasemmistolle käyttökelpoinen poliittinen ase. Kas kun sillä saadaan hallituksenkin puntit tutisemaan vaikka ei siihen olisi mitään syytä. Se on Pandoran lippaasta esille nostettu hirviö jota näillä näkymin ei edes uskalleta yrittää pysäyttää. Jota hirviötä manataan VMP:n suosiollisella avustuksella esille uudelleen ja uudelleen.

Tämä näin lyhyesti syyskuun alkuun. Taas on saatu yksi kesä lusittua.


23 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Nyt olen viimein oppinut valtakunnallisen oikeamielisyyden tason: ja sanon että rasisti!! Eikös kuulostanut ponnekkaalta?
Kuten tuolla naapurissakin kävin toteamassa: maahanmuutto on rikkaus ja voimavara.
Voi että, tunnen itseni hyväksi ihmiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan. Tuo ruikutuksen itsetarkoituksellisuus tuli viime lauantaina todettua. Järjestettiin pojalla isot syntymäpäivät, eikä tarjoiluissa säästelty. Vierasjoukossa oli yksi puhavirhertilhi, joka ei saanut pidettyä hermojaan kurissa, kun kehuttiin vieraana olleen pikkutytön pukeutumista ja koruja. Jäi kuulemma muut sukupuolet huomioimatta, vaikka talossa ei ollut kuin miehiä, naisia ja lapsia. Poistui talosta itkua tihertäen tämä tilhi.
PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Joo
https://www.youtube.com/watch?v=wPoOgCSjdl8

-jpt-

Strix Senex kirjoitti...

Rasismi on tämän päivän neuvostovastaisuus. Laitavasemmiston olemukseen kuuluu, että sillä on oltava joku suorastaan kanonisoitu pyhän vihan kohde, jota vastaan nostatetaan hälyjä, meluja ja pöyristymisiä. Sen vihan kohteessa täytyy olla pieni rippunen asiaakin, olkoonpa se kuinka pieni tahansa. Sen pienen todellisuudessa esiintyvän ilmiön tulkintaa ja kuviteltua esiintymislaajuutta sitten paisutellaan äärettömyyksiin asti. Näin myös tämän rasismin kohdalla on tehty. Eihän rasismi, sellainen, jota joku Ku-Klux-Klan harjoitti, ole mikään hyväksyttävä juttu, mutta kun siihen rinnastettavaa kauhistuttavaa rasismia nähdään kasvien nimissä ja lakritsapötköjen käärepapereissa ja kun pätevissä kansainvälisissä vertailuissa maailman vähiten rasistisiin maihin kuuluvaksi todettu Suomi leimataan suorataan kaikkein rasistisimmaksi, toteutuu taas tämä laitavasemmiston perusolemus, jota luonnehtivat epärehellisyys, tekopyhyys, kaksinaismoraali ja pönöttävä paskantärkeys.

Valitettavasti tuo otsikon osuva ilmaus, tärkeintä on ruikutus, on yleistettävissä paljon laajemmaltikin mediakenttään ja se puolestaan vaikuttaa yleisemminkin ilmapiiriin, asenteisiin ja toimintaankin. Olen aika-ajoin ihmetellyt, mistä johtuu, että 90-luvun laman jälkeen seurasi toista kymmentä vuotta kestänyt nousukausi, joka päättyessä Suomi oli vahvempi ja vauraampi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen mutta vuoden 2008 lamaa seurasi jatkuva pysähtyneisyys ja alamäki. Yksi selittävä tekijä on juuri tuo ilmapiiri ja yleinen asenne. Kun silloin kirottiin, käärittiin hihat ja käytiin töihin, nyt on enemmänkin ruikutettu ja paneuduttu vaatimaan, että jonkun, sen kuuluisan jonkun, täytyy laittaa asiat kuntoon ja vieläpä niin, että kenellekään ei koidu mitään epämukavuutta. On asettauduttu sivustakatsojiksi ja arvostelijoiksi sen sijaan, että olisi ryhdytty toimijoiksi. Tämä ei tietenkään koske kaikkia ihmisiä, ei alkuunkaan, sillä jos niin olisi, tämä maa olisin jo romahtanut. Mutta se koskee mediaa sen asennetta ja sen vaikutusta osaan ihmisistä. Ja vaikka median vaikutus ihmisiin onkin varsin rajallinen, se rajallisenkin vaikutuksen seuraukset voivat näkyä yleisessä ilmapiirissä ja sen vaikutuksessa meidän asioidemme hoitoon ja ongelmiemme ratkaisuun.

Ja kun taas kierryttiin niihin ratkaisua vaativiin ongelmiin, tuo rasismiksi nimitetty on yksi niistä kaikkein vähäisimmistä. Tällä keinotekoisella hälyllä sitä ehkä saadaan vähän kasvatettua, tuputtamisella kun on tapana synnyttää sille vastakkaissuuntainen vastavaikutus. Jos asioiden annetaan kulkea omaa latuaan, moinen ilmiö kyllä kuihtuu harmittomiin mittasuhteisiin. Jos nyt ensin saataisiin hoidettua talous kuntoon, pidettyä Venäjän uhka hallinnassa ja pysäytettyä koulun tason lasku ja rikollisuuden kasvu, niin sitten, jos aikaa ja energiaa riittää, voitaisiin puuhastella muidenkin juttujen kanssa.

Bogreol kirjoitti...

Ylen uutisissa näytettiin kuvituksena rasismin vastaista mielenosoitusta. Yksi musta mies kantoi kylttiä "Maahanmuuttokritiikki on umpirasistisesti motivoitua politiikkaa" eli hän haluaa kieltää maahanmuuton arvostelun, mutta tuskin kuitenkaan vähemmistöiltä, itse ne voivat jatkaa kritiikkiä karkotuspäätöksiä ja erilaisia palveluja kohtaan. Tässä taistelussa resursseista maahanmuuttajilla on rikoskumppaneinaan kantaväestön vihervasemmisto, joka auliisti luopuu oman kansan oikeuksista, kulttuurista ja asuinalueista jakaakseen hyvää kolmannen maailman elintasosiirtolaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä rasismi uikutusta, on kestänyt 2015 alkaen yhä kiihtyvään tahtiin. Olihan sitä jo alkaen 90 luvulta, kun somalit astelivat venäjältä suomeen. Joka päivä joku on rasisti, tai jokin on rasistista. Samaan aikaan joka päivä lihaa syövä valkoinen kantasuomalainen on kaiken pahan alku ja juuri. Joka viikko joku tuontitavara on joku sankari tai joutunut hirvittävän vääryyden kohteeksi. Täysin kyrpiintynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin alkaa keskustelu rasismista valkoisia vastaan?
Meillähän tätä suositaan nimikkeellä "Positiivinen syrjintä", joka on vain pelkkää rasismia valkoisia kohtaan. Eli syrjitään ihonvärin tai etnisyyden takia.
Miksi asioista ei puhuta oikeilla nimillä joka tilanteessa?

Anonyymi kirjoitti...

Joku tyhmempi voisi kuvitella, että sitten kun ollaan Uutta-Seelantia vähemmän rasistisia.

Tuli meinaa sattumalta seuraava vastaan tuossa aamusella:

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/least-racist-countries

Anonyymi kirjoitti...

Naapuri on puolalainen pariskunta. Todella fiksuja sekä asiallisia, sekä käyvät töissä. Ja ovat opetteleet suomen kielen. Kun muuttivat naapuriin, eivät osanneet kuin muutaman sanan. Siitä on nyt 5 vuotta. Pyysivät puhumaan heille pelkästään suomea. Google kääntäjä oli käytössä. Nyt puhuvat ymmärrettävää suomea. Ovat rauhallisia sekä kunnioittavat suomalaisia/sääntöjä. Toisin kuin paskasakki, joita eri järjestöt puolustavat/tuovat suomeen. Eli kehitysmaalaiset. Ja pointtina, naapurit ovat samaa mieltä. Kuin esim allekirjoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Eräässä blogissa ruodittiin tämän rasismikoulutuksen sisältöä mm. työpaikoilla. Nimittäin nyt jokaiselle työpaikalle tulee perustaa turvallinen tila ja nimetä myös yhdyshenkilö, jolle nimettömänä saa tehdä ilmiantoja sopimattomista puheista ja käytöksestä ja tämä yhdyshenkiö saattaa ne sitten talon johdon tietoon. Ilmeisesti tässäkin oletetaan, että rasismi kulkee vain toiseen suuntaan.

Kun SAK viimeksi lakkoillessaan vastusti irtisanomissuojan pientä heikennystä ja sai jäsenistönsä uskomaan, että nyt voidaan kuka tahansa irtisanoa pärstäkertoimen perusteellla, niin minkä aseen tämä uusi viritys lyökään kouraan niille kieroille tyypeille, jotka eivät tule toimeen työkaveriensa kanssa! Kuka tällaista stasimaista toimintaa haluaa? Orpoko, joka vuonna 2015 Tornion invaasion aikaan totesi, että pelkkä tulijoiden arvostelu on rasismia?

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Koska asiasta saavat puhua vain ja ainoastaan yliopistojen kommunistitytöt.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kysymys. Kun tämä iänikuinen rasismi ulina on jatkunut, sanotaanko 30 vuotta, niin miksi yle ei pyydä keskusteluun "asiantuntijoita " päinvastaisesta näkökulmasta kansan kuultavaksi? YLE julkistaa olevansa koko kansan puolueeton media. Sehän valhe. Eräässä uutisessa joku aika sitten, YLE julisti, että Suomi on jakautunut kahtia. No miksi eivät kutsu/pyydä, niitä vastapuolia, esim kuuluisaan a-studioon? Siellä ovat aina samat naamat julistamassa sitä sanomaa, mitä poliittinen YLE haluaa. Toistan. YLE ON vasemmiston äänitorvi. Osin myös kokoomuksen. Korruptoitunut laitos joka tapauksessa. Nykyisellä tahdilla, YLEN rahoitus on pian 700 miljoonaa vuodessa. Jopa ensi vuonna. 2030 mennessä miljardin. Henkilöstö on kohta suurempi, kuin puolustusvoimien. Kärjistäen. Ollaan pienempi kansa, kuin monet kaupungit esim euroopassa. Silti meillä on massiivinen poliittinen yleisradio. Uskomatonta.

Anonyymi kirjoitti...

Lienee samaa sarjaa pääsakilaisen eli jarkko elorannan avautuminen hallituksen voimaan tulleista työelämäkiristyksistä. Eli tästä nyt tulleesta työttömyysrahojen jaksotuksesta, eli joutenonolosta maksettava raha pienenee kun joutenolo jatkuu. Kun ei muka kukaan työllisty niin pian kuin siinä hallituksen kaavailemassa ajassa pitää/pitäisi. Ja kuitekin sakilaiset ja keinoelinelämä jatkuvasti tuuttaa, että voi voi ja kauhistus, ei voi firmat kasvaa ja laajentua kun ei ole työvoimaa, siitä kun on pula ja puute. Paskanjauhantaa molemmin puolin leipää. Jos kerran on niiin kamala pula työvoimasta niin kenenkään ei silloin mielestäni tarvitse olla päivääkään työttömänä vaan työnantajat suorastaan päivystävät kaikenlaisten työkkäreiden ym. palveluntarjoajien ovilla, että hei kuule, tule meille niin saat tehdä töitä niin paljon kuin haluat ja jaksat.
Taitaa suurin syy siihen valtavaa työvomapulaan ja haluun palkata mamuja sen paikkaajiksi olla, että ei ole haluja maksaa palkkaa jolla elää ja tulee toimeen ja vassareilla se, että saataisiin lisää hölmöjä jotka äänestävät demareita ja muita outoja vaaleissa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kaikki on totta ja hyvin analysoitu sekä kirjoitettu - kummatkin, kommentti että blogitexti.

Muutoinkin pidän muitakin tähänastisia kommentteja oikeaan osuvina.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Otan tähän kommenttiin aasin sillan erään toisen julkituloihin. Minusta Ilkka Vakkuri otti hyvin kantaa tähän muutama päivä sitten. Asia oli toki eri, mutta mielestäni sivuaa tätä kommenttia.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennus. Ymmärtävät suomalaisten isänmaallisuutta, sekä arvostavat sitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kaikille kommentoijille ja kiitos hyvistä kommenteistanne sekä lisäyksistä. Nostan esille tuon Rouva Anon kommentin. Olisiko sille jotakin lähdettä? Koska se asiahan lähentelee hulluuden huipentumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu allekirjoitan rva anon kommentin. En nyt muista missä oli. Nythän on sensitiivisyys lukijoita esim kirjallisuudessa. Tai vaikkapa teatteri käsikirjoituksissa. Esim Kaleva kuvataan woken mukaan. Myös musiikissa on sanoitusten osalta, sensitiivisyys lukijoita. Jotain tämän tapaista on tulossa työpaikoille. Uskomatonta mutta totta.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Anon kuvaamista tapahtumista kertoo ainakin Ivan Puopolo omissa podgstateissaan tai mitä ne onkaan. Ylenanto ja elokuvaääliö, eiku säätiö edellyttävät? käyetettävän feministä taskudramaturgia jos ja kun aioit tarjota kässärisi niiden rahoittamaan tuotantoon.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin asiasta MolariTubesta eilen jaksossa Hallitus vs. rasismi. Tämä Matti Molari on selkeäsanainen ja järkevän oloinen kaveri, kannattaa seurata.

Rouva Ano

Mmmm kirjoitti...

Ruikutus on jatkunut entistä voimakkaampana tänään. PT teki myös siitä juttua.

Suomessa rasismia matuja kohtaan saa etsiä Hercule Poirot apuna.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

YYA-Kekkoslovakiassa oli mahtava taikasana:
"Neuvostovastainen!"
Saman väen uudella polvella on uusi taikasana:
"Rasisti!"

Mitä eroa?
Kekkoslovakiassa ei ollut neuvostovastaisuuden kanssa sellaista KGB-mentaliteettia kuin nyt on rasismin kanssa.
Se läpäisee koko virallisenkin Suomen, valtiollista turvallisuuspoliisia myöten.

Aika ajaa, kaikki muuttuu
silti jotain meiltä puuttuu.
Mitä se on, kysyi Luther?
Suomettuneisuuden kahleen irrottaminen kaulaa painamasta.

Sitä ei haluta irrottaa.
Se on, kuten leipätekstissäkin mainittiin, niin mukavan tehokas ase.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Huru-ukolle, Rouva Anolle, Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano, Huru-ukko & Rouva Ano: Tästä olis hyvä saada tarkempaa lähdettä. Minä olen huono katsomaan noita youtube-videoita.

Tapsa vaan: Palaan itse samaan aiheeseen huomenna.

Qroquius Kad: Kyllä tilanne on tosiaan nyt pahempi kuin synkimpään YYA-aikaan.