lauantai 13. lokakuuta 2012

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXIII

1. Noita huostaanottoja totanoin, ponimai

Niin juu, nythän on kovasti ollut tapetilla nämä venäläisten lasten huostaanotot suomalaisten viranomaisten toimesta. En ole tosin ihan varma, että missä ne ovat olleet varsinaisesti tapetilla. Suomessa? Venäjällä? Joissain lehdissä? Erään dosentin päänupissa? Kun kuitenkin moni valistunut lukija ajattelee, eikä tietysti ihan väärässä olekaan että ei savua ilman tulta, niin yritänpä omalta osaltani valaista tilannetta. Olen tietysti vähän hankalassa asemassa, koska olen virkakoneiston osanen ja toimin sen määräysten mukaan. Toisaalta lukija on huomannut, että arvostelen tämän saman virkakoneiston toimintaa varsin voimakkaasti.

Anyway, niin minä kuin muutkaan laitoksissa ympäri Suomea toimivat työntekijät eivät päätä sijoituksista. Meille sijoitetaan. Eli me emme ole tuomari- vaan enempi pyöveliosastoa (älkää nyt helvatussa ottako tuota kirjaimellisesti, ainakaan blogia mahdollisesti lukevat suomenkielentaitoiset venäläiset).

Mutta onhan meillä tiedossa huostaanoton perusteet, ja ne eivät eroa kansallisuuksien mukaan. Niin kuin olen joskus ennenkin todennut, ne menevät suurinpiirtein näin:

1. Pitkään jatkuva koulunkäymättömyys. Suomessa on oppivelvollisuus.

2. Jos puutteet lapsen huolenpidossa tai kodin olosuhteet vaarantavat lapsen terveyden ja kehityksen. Yleensä tämä tarkoittaa ajelehtimista ja rajojen puutetta.

3. Jos lapsi vaarantaa terveytensä ja kehityksensä käyttämällä päihteitä.

4. Jos lapsi vaarantaa terveytensä ja kehityksensä tekemällä muun kuin vähäisenä pidettävän rikollisen teon.


Perusteet menevät pääosin noin. Lastensuojelun sosiaalityöntekijän täytyy mennä tuon mukaan. Järjestelmä tekee virheitä, ja ei millään halua niitä tunnustaa, mutta se tekee niitä ihan kansallisuudesta riippumatta.

Tilastoja en ole tönkinyt, mutta perstuntumalla mulla on sellainen näkemys, että venäläisiä (plus näitä puolikkaita) on sijoitettu laitoksiin enemmän, kuin mikä heidän suhteellinen osuutensa Suomen väestöstä on. Johtuu siitä, että näitten nimenomaisten lasten ja -nuorten kohdalla kohdat 1 – 4 tai kaikki niistä tökkivät. Mitään salaista suunnitelmaa sijoittaa mahdollisimman paljon venäläisiä ei ole. Sen sijaan sosiaalipuolella on ihan avoin suunnitelma, että sijoitetaan laitoksiin taloudellisista syistä mahdollisimman vähän ja keskitytään avohuollollisiin tukitoimenpiteisiin (jotka eivät valitettavasti toimi) tai sijoitetaan perheisiin (joita ei löydy).

Yhtä kaikki, venäläisiä sijoitettuja lapsia ja nuoria pidetään suomalaisissa laitoksissa venäläisiin laitoksiin verrattuna kuin pikkulapsen silmää. Moni venäläinen katulapsi varmaan mielellään tulisi sijoitetuksi suomalaiseen laitokseen.

Liekö koko revohka tämän tietyn suomalaisen dosentin aikaansaama? Heppuhan on todennut mm. Virosta että se on elinkelvoton apartheid-valtio, ja puheet siitä, että Neuvostoliitto miehitti sen aikanaan vastoin virolaisten tahtoa on pelkää propagandaa. Laitetaanpa tähän yksi kuva, jonka olen laittanut kerran ennenkin. Kuva on virolaisen Ants Oraksen kirjasta Viron Kohtalonvuodet, ja se on kuvattu siinä istunnossa, jossa Viron parlamentti pyysi päästä osaksi Neuvostoliittoa:Valistuneelle lukijalle varmaan tulee mieleen, että kuvassa on jotain perustavaa laatua olevaa häikkää. Kuvan sotilaat eivät ole virolaisia.

Ihmettelen vaan, että mitähän se tietty dosentti pyrkii tällä kaikella saamaan aikaan? Tsuhnana venäläiset pitävät sitä siitä huolimatta.

2. Suomalaisten salainen ase

Tämä kakkososa kirjoituksesta liittyy sekä ykkösosioon, että sotilaallisiin asioihin. Meinaten, niin minä kuin moni muukin laitoksissa työskennellyt työntekijä on muistuttanut laitokseen sijoitetulle venäläisnuorelle, varsinkin jos hänellä on ollut vielä venäjän kansalaisuus, että jos haluat täällä tsuhnan tontilla oikein kovasti perseillä, niin silloinpa sulla on 18 v täytettyäsi yllättäin kalossinkuva tsuhnan tontilta, ja sittenhän sinua kutsuu Äiti Venäjän armeija.

Ja silloin heppua kannattaa muistuttaa perinteisiin luottavasta Venäjän armeijasta, ja yksi heidän tunnettuja perinteitä on ”dedovshina” eli suomeksi simputus potenssiin kymmenen. Enpä lätise asiasta sen enempää, vaan laitan näkyville yhden asiaa koskevista monista videoista. Videon pituus on 17 minuuttia, ei sitä tartte kattella kokonaan, randomit pätkät sieltä täältä riittää kyllä.

Hepulle tulee tietysti muistuttaa, että koska hän tuli Suomesta Äiti Venäjän armeijaan, niin tsuhnanahan häntä joka tapauksessa kohdellaan, eli turpaan tulee tuplaten. Vaan tässä pätkässä tulee jotenkin selväksi ero suomalaisen ja venäläisen sotilaan ja koko systeemin kesken. Omasta asevelvollisuudestani on aikaa jo kohta 30 vuotta ja jo silloin oli niin, että jos vahvuuslaskentaa suorittavat alikessut olisivat ruvenneet rääpimään turpaan rivissä olevia alokkaita, niin maksimissaan he olisivat ehtineet lyödä kahta ensimmäistä alokasta. Viimeistään kolmas olisi lyönyt alikessua turpaan. Ja muut olisivat tulleet tueksi.

Mutta toivon, että dedovshina elää ja voi hyvin Venäjän armeijassa. Kiistatta käy sääliksi venäläismopoja, mutta maataan puolustaville suomalaisille on kiistatta etu, että venäläinen sotamies ei ole varma siitä, kumpaa hän vihaa enemmän, oma esimiestään vaiko häntä mahdollisesti ristikon läpi kyttäävää tsuhnan tarkka-ampujaa.

Aivan samasta syystä nautin kovasti, kun kattelin Moskovassa vuonna 2005 pidettyä Voitonpäivän paraatia. Kun jätkät marssi niin komeaa paraatimarssia, että rivistöjen mukaan olis voinut vatupassitkin kalibroida. Kaikki ne lukemattomat tunnit, joita on paraatimarssin harjoitteluun käytetty on ollut pois ampuma- ja taistelukoulutuksesta.

3. Selkokieli kertoo totuuden

Törmäsin Hommaforumilla uutiseen, joka oli tullut Ylen selkokielisissä uutisissa. Siinä selkokieliset uutiset esittivät puolueille kunnallisvaaleihin liittyen viisi kysymystä. Kun nythän on mainostettu kovasti, että kunnallisvaaleissa on kyse kunnallisvaaleista, eikä mitään maahanmuuttokysymyksiä tule edes käsitellä, niin silti selkouutiset pitivät yllä Ylen perinteistä yleisafrikkalaista linjaa, eli viidestä kysymyksestä kolme koski sitä, kuinka maahanmuuttajien asemaa tulisi parantaa. Siis kolme viidestä. Siis 60 prosenttia. Nythän oli kysymys Suomen kunnallisvaaleista.

Tarkastelkaa muita kysymyksiä omin neuvoin, Hotellin respa tarkastelee kunnallisvaaleissa ehdottomasti kaikkia tavallisia perunaneniä mietityttävää kysymystä ”Mitä puolueenne tekee, että maahanmuuttajat saavat helpommin työtä?”

- Demareitten mielestä valtiolla ja kunnilla on erityinen vastuu maahanmuuttajien työllistämiseen ja haluaa, että kielitaitovaatimuksia vähennetään. Eli demarit haluavat lisää tarpeettomia suojatyöpaikkoja, lisää tulkkeja ja lisää projektikoordinaattoreita jotka pähkäilevät selityksiä perunanenille, että tässä on jotain järkeä ja perunanenä hyötyy tästä jollain ihmeellisel taval.

- Keskustan mielestä kuntien ja valtion pitää näyttää esimerkkiä ja palkata myös maahanmuuttajia avoimiin työpaikkoihinsa. Eli lisää tapeettomia suojatyöpaikkoja, lisää tulkkeja ja lisää projektikoordinaattoreita jotka pähkäilevät selityksiä perunanenille, että tässä on jotain järkeä ja perunanenä hyötyy tästä jollain ihmeellisel taval. Kepu sentään ei halua vähentää kielitaitovaatimuksia, vaan haluaa lisää kielenopetusta. Työllistäähän sekin tietysti ihmisiä, mutta miten lienee tuon huoltosuhteen kanssa?

- Vasemmistoliitto vaatii, että kielen opetusta lisätään ja että kunnat järjestävät maahanmuuttajille lisää oppisopimuskoulutusta. Eli jälleen apua verorahoitteisesta julkishallinnosta. Ilman muuta tämä kannattaa, sillä suomalaiset nuorethan ovat jo täysin työllistetty, eikä heille oppisopimuspaikkoja tarvita.

Vihreät haluavat kuntien vähentävän kielitaitovaatimuksiaan ja vaativat maahanmuuttajakiintiöitä julkishallintoon. Lisäksi vihreät haluavat maahanmuuttajille räätälöityjä yritystukipalveluita. Tämän lisäksi vihreät haluavat nimettömän työnhaun ja haluavat muutoksia työnantajien asenteisiin, ja virallista asenteenmuutostahan on harjoitettu mm. Orwellin kirjassa vuonna 1984.

- RKP unohti (niin kuin toisaalta nuo edellisetkin pääosin) että kyseessä oli selkokieliset uutiset, ja vastasi:

Monella maahanmuuttajalla on hyvä koulutus. Heillä täytyy olla mahdollisuus siihen, että heidän tutkintonsa ja osaamisensa tarkastetaan, niin että he voivat tehdä työtä omalla ammattialallaan. Heidän täytyy myös saada lisäkoulutusta, kun se on tarpeellista. Täytyy tehdä opastusjärjestelmä maahanmuuttajille, jotka tulevat Suomeen töihin. Opastusjärjestelmän on tarkoitus käsittää kaikki yhteiskuntasektorit, joita maahanmuutto koskettaa, ja luoda toimiva järjestelmä hoitamaan haasteita, joita yhteiskunnassa voi syntyä.


- Varsin pitkälle myös kridet unohtivat, että kyseessä oli selkokieliset uutiset. Mutta hekin vaativat yleistä asennemuutosta eli ajattelutavan muuttamista, jossa minun käsittääkseni pyritään pääsemään ihmisen pääkopan sisälle, joka oikeus maassamme on ja saa pysyäkin olla vain aivokirurgeilla ja heilläkin ihan muista kuin poliittisista syistä. He totesivat, että se, mitä ihminen osaa ja on valmis oppimaan, on tärkeämpää kuin tutkinto, joka minustakin olis ihan helvatun fiksua, jos sitä sovellettaisiin myös han-suomalaisiin. Varsinkin omalla alallani. Mutta todennäköisesti se ei koske han-suomalaisia. Kridet jatkavat ”työpaikoille nimetään kulttuuritulkkeja. Nimetään tukihenkilöitä, jotka opettavat työn ja miten työpaikalla toimitaan. Pidetään yhteisiä tapaamisia muun henkilökunnan kanssa, niin että tutustutaan ja opitaan ymmärtämään toisia ja suomalaista työelämää. Näin maahanmuuttaja saa työkokemusta ja oppii suomalaista työelämää.” Minua viisaampi voisi varmaankin laskea, että mikä tuossa systeemissä on yhden oikeaoppisen työpaikan hinta ja mikä on sen tuottama hyöty, varsinkin kun sitä yrittäjien asennemuutosta voi odotella Jeesuksen toiseen tulemiseen saakka, eli tuo übertuettu työpaikka on julkishallinnossa.

Entäs Kokoomus? Vastasivat kolme lausetta. Ensimmäisessä on äärimmäistä järkeä:

Työpaikkoja syntyy, kun Suomessa kannattaa olla yrittäjä, Suomeen investoidaan ja yrittäjillä on varaa palkata työntekijöitä.

Vaan kaksi seuraavaa oli semmoisia, joita Kokoomuksen oli kai pakko sanoa:

Maahanmuuttajien työn saamisesta voidaan pitää huolta, kun kotouttamispolitiikka onnistuu. Maahanmuuttajat ovat tärkeä resurssi, koska työikäisen väestön määrä Suomessa pienenee.

Pakollinen poliittinen liturgia ei varmaankaan kuollut Suomessa silloin, kun Rauhanvaltio romahti.

Vaan entäs persut?

Ensinnäkin voi todeta, että persut olivat ainoa porukka, joka ymmärsi että kyseessä oli selkokieliset uutiset. He vastasivat:

Perussuomalaiset eivät hyväksy minkäänlaista syrjintää. Eivät myöskään positiivista syrjintää (positiivinen syrjintä = vähemmistön tukeminen niin, että sitä suositaan jossain asiassa).

Ja järkeähän tuossa minun mielestäni on, oli kyseessä sitten selkokieliset vai hienostikiertävät uutiset.

Mieleeni tulee hieman kysymyksiä. Johtunee varmaan siitä että kuulun siihen tyhmään väestönosaan, joka äänestää tulevissa vaaleissa persuja. Niin, ja siihen rumaankin, mihin on viime aikoina kiinnitetty huomiota. Minullakin on niin ruma naama, että jos kaupunkivihreällä olis yhtä ruma perse kuin minulla naama, ei se ilkiäis käydä edes yleisessä vessassa paskalla.

Mutta kysymyksiä:

Nämähän olivat kunnallisvaalit, jossa puututtiin vain kunnallisiin kysymyksiin? Miksi on siis niin tärkeää ottaa maahanmuuttokysymykset niin tärkeäksi aiheeksi? Ainakin oikeaoppiset sellaiset?

Kuvitteleeko Yle, että persujen äänestäjät koostuvat selkokielisten uutisten lukijoista?

Vai tietääkö Yle, että nimenomaan maahanmuuton puolesta fanaattiset äänestäjät koostuvat selkokielisten uutisten lukijoista?

Puolueitten vastauksista tulee persuja lukuunottamatta mieleen se johtopäätös, että Suomen taloudellista huoltosuhdetta parannetaan sillä, että tänne haalitaan ammattitaidottomia maahanmuuttajia, jotka palkataan julkishallintoon tehtävään, jossa heistä ei ole mitään hyötyä, ja heitä kädestä pitämään työpaikalle palkataan ihmisiä, joitten työstä ei ole myöskään mitään hyötyä plus lisäksi palkataan julkishallintoon projektikoordinaattoreita, joista ei ole mitään hyötyä ja joitten tehtävä on kertoa perunanenille, että tästä touhusta on meille kaikille hyötyä.

Ihan vaan vaalivinkkinä tämän blogin lukijalle.

Pannaanpa vielä hieman kuvapläjäyksiä tästä kyseisestä Ylen selkokieliuutissivustosta. Kaikki kolme kappaletta:Näin äkkiseltään tältäkin sivustolta voi laskea, että han-suomalaisia on Suomessa 25%. Oliskos aika ottaa yhteyttä vähemmistövaltuutettuun?

19 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Voi vittu.

Anteeksi poliittisesti epäkorrekti ilmaisu, mutta en nyt keksinyt parempaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Termi sallittakoon. Kommentoit varmaankin Ylen kansanvalistustoimintaa. Ja Ylen uusien rahoitusjärjestelyjen myötä tätä herkkuahan jatkossa riittää.

Anonyymi kirjoitti...

"mitä ihminen osaa ja on valmis oppimaan, on tärkeämpää kuin tutkinto"
Ehdottomasti. Monet hyvistä työkavereistani ovat maahanmuuttotaustaisia. Vastoin yleistä liturgiaa ihonvärillä ei ole helkatinkaan (useimmiten ja omasta kokemuksesta) väliä työyhteisössä, vaan asenteella.
Toki mainittakoon että sen afrikan mantereen "tuottavimman", äänekkäimmän ja eniten suomeen roudattavan ihmisryhmän jäseniä ei ole tullut vastaan.. Siis työpaikoilla.

Kokonaisuutena mielipiteeni on sama kuin Kumitontun.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

YLE:n monikulttuurisuus agendasta ja propagandasta olen noin yleisesti samaa mieltä Kumiksen kanssa eli VV.

Mutta nuo selkokieli uutiset on vähän huono esimerkki. Eli ne lienevät nimenomaan tehty huonon suomenkielen taidon omaaville eli maahanmuuttajille. Ei niinkään vammaisille tai muuten henkisesti hitaille. Ja siinä konteksissa nuo vaalikysymykset ja sivun kuvitus ei nyt kovin pahasti särähdä.

Ekku kirjoitti...

Komppaan "Kumitonttua".

Tästä postauksen lukemisesta taas kasvaa pienyrittäjän motivaatio lähteä ensi yönäkin töihin, että saadaan lisää veroeuroja julkiselle sektorille käytettäväksi poliittisesti korrektiin tarpeeseen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Keskiäksy, ja kiitos kommentistasi. Nykypäivän tilanteeseen nähden saatat olla oikeassa, mutta kyllähän selkokieltä on käytetty jo aikaa ennen maahanmuuttokiimaa. Ja Suomessa on paljon pottunokkia, jotka kärsivät dysfasiasta, dysleksiasta, afasiasta ynnämuusta einiinmukavasta, ja kyllähän heilläkin on oikeus puolueettomaan uutistarjontaan, mikä on kai myös ”vähemmistöistään huolehtivan hyvinvointivaltion” velvollisuus.

Tietysti koiranleuka voisi todeta, että nuo han-suomalaiset erityisryhmäthän saavat ihan yhtä puolueetonta uutistarjontaa kuin kaikki muutkin Ylen palveluja käyttävät...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Ekulle ja kiitos kommentistasi. Ei muuta kuin yöksi hommiin. Valtio tarvitsee työpanostasi ja rahojasi. Sillä on niille paljon mielestään yleishyödyllistä käyttöä. Sinusta nyt ei oo niin suurta lukua. Niin kuin ei minustakaan. Eikä Kumiksesta ja Keskiäksystä. Eikä niistä pottunokista jotka tarvitsevat selkokielisiä uutisia.

Antivaskisti kirjoitti...

Valtakunnassa on kovasti ihmetelty, mitä poliittista suuntaa se yksi desantti oikein edustaa. Kumma, kun ei huomata, vaikka hän kertoo itse. Hänen johtamansa puulaakin nimilyhenne on SAFKA, oikealta nimeltään Suomen Aitojen Fascistien Kansallinen Armeija.
Tämä iskujoukko on perustettu kiusaamaan Suomessa asuvia venäläisiä. Näitä desanntijohtoisia vaskisteja kiusaa tavattomasti se, että venäläistulokkaat ovat sopeutuneet hyvin meikäläiseen yhteiskuntaan, he tekevät työtä, oppivat kieltä ja menevät mielellään naimisiin han-suomalaisten kanssa.
Keksimällä räikeitä ihmisoikeusloukkauksia ja levittämällä niitä julkisuuteen safkalaiset saavat Venäjän hiukan yksinkertaiset lehtimiehet kiljumaan Suomen-vastaisia julkilausumia jotka sitten saavat suomalaisten mielissä itävän vanhan kaunan heräämään. Venäläisiä ruvetaan katsomaan pitkään ja kohta jossain muksitaan nyrkeillä. Sitten voi Putin jyristä, että eipäs hakata meikäläisiä. Näin vaskistit onnistuvat paitsi tekemään venäläisten olon täällä vaikeaksi myös sotkemaan kahden valtakunnan välit. Tyypillistä vaskistien toimintaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antivaskistille ja kiitos kommentistasi. Niin että maksettua myyrää meinaat? Niin no, eihän se tietysti mahdotontakaan ole. Vaikka en minä hänestä ihan varma ole. Mutta onhan veli venäläinen tietysti oppinut, että tsuhnan kanssa on helpompaa pärjätä suuta pieksämällä ja hiljaa hivuttamalla kuin suoraan höökimällä.

Vaan en usko kyllä ollenkaan, että tsuhnat alkavat muksia venäläisiä nyrkeillä pelkän dosentin propagandan ja sitä seuranneen vastapropagandan vuoksi. Minähän sinänsä henk koht suoritan venäläisiä kohtaan tiettyjä rajoitustoimenpiteitä, mutta nekin menevät ihan lain mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnallisvaalien aiheeksi voisi ottaa puoluekurin. Itse ehdotin täällä aikaisemmassa viestissä sitä että äänestykset suoritettaisiin suljettuina lippuäänesyksinä. Näin voitaisiin tehdä myös kunnanvaltuuston ja lautakuntien äänestyksissä.

Miltäs se Huitsinnevadan vaalitilanne näyttää? Mitäs jos laittaisit Antero Lärväsen ja äänimiehet tekemään Huitsinnevadan paikallisdemokraattiin tai paikallisradioon jonkin vaalijutun, tai monta vaalijuttua.

Mahtaako Huitsinnevadalla olla juutalaiskorttelia tai kiinalaiskaupunginosaa, Huitsinnevada China Town? Heidän muodostamia kortteleita en pidä ghettoontumisena enkä eritstäytymisestä yhteiskunnasta koska juutalaiset ja kinuskit vastaavat itse toimeentulostaan ja ovat rauhallista porukkaa. Noissa kortteleissa uskaltaa kantakirjasuomalaiset kulkea. Kinuskit osaavat niitä itämaisia taistelulajeja jolla pitävät omat korttelit joten kunniakansalaiset eivät sinne pääse riehumaan.

Entäs Huistinnevadan rautatieasema? Onko se alkuperäinen 1860-1910-lukujen tyylinen vai tympee 30-luvun funkistalo tai moderni lasikyhäelmä?

Entäs onko Huitsinnevadalla fossiiili-ja siitepölylöytöjä holoseeniajalta 7000-9000 vuotta sitten jolloin oli täysikasvuisia tammeja ja vesipähkinöitä ainakin Oulussa asti?

Becker kirjoitti...

Tuossa aamusella katselin TV 1:n uutisia, niin eikös jumaliste jo sielläkin puhuta "paperittomista", siis laittomasti maassamme lymyävistä siirtolaisista. No tämä termi on tietysti lainattu länsinaapurista, josta muutenkin tuntuu Suomeen valuvan sontaa kuin ylitäydestä sikalan makista.
Niin ja näille laittomille tietty täysin ilmaiset terveyspalvelut, jotak eivät ole penniäkään maksaneet saavuttamastaan edusta. Aivan niinkuin länsinaapurissa. Pian he saavat tietysti oikeuden nostaa myös eläkkeitä. Usko pois.
Noista vaalijutuista sen verran, että pidin aikoinaa RKP:tä jossain määrin tolkun puolueena, mutta nykyjään siellä tuntuu olevan hirveä kiima nuodostaa Suomesta Malmön tapainen multikulti paratiisi.Tiesittekö muuten että Ruotsin yli 800 miljardin kruunun vuosibudjetista käytetään kolmasosa mamujen hyysäämiseen.
Ja perussuomalaisia äänestän vaikka piruuttani.
Muuten olen Kumitontun kanssa ihan samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Israeliin on pyrkinyt luvattomasti afrikkalaisia. Varmasti monet ovat paperittomia. Israel on keräämässä ne säilöönottokeskuksiin ja palauttamassa niitä takaisin. Tietysti kaikenlaiset ihmisoikeusjärjetöt tms. vaahtoavat kuin epileptikko mutta joko ne ovat ääliöitä tai niillä on oma lehmä ojassa.

Israelin sisäministeri on Eli Yishai kunnon äijä jolla on hyvät näkemykset asiaan ja hyvät toimenpiteet sen suhteen mitä luvattomasti maassa oleville tehdään. Pitäis pyytää häntä pitämään esitelmää hyvistä menetelmistä, joko kutsutaan kylään tai käydään siellä Israelissa kylässä.

Pyrrhos kirjoitti...

Kumitonttu ehti jo kiteyttää hyvin. Samanlaisia tuntemuksia täälläkin suunnalla. Nyt on 12 tunnin työvuoro takana, muutenhan tuo saattaisi väsyttääkin, mutta kummasti piristää kun tietää että verorahat menee ihan helvetin hyvään tarkoitukseen. Niillähän rahoitetaan The Unelmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Beckerille ja Pyrrhokselle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti 1:

- Tuosta suljetusta lippuäänestyksestä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Tuon voisi ulottaa eduskuntaan saakka. Tietyt tunnetut äänestykset voisivat näyttää kovastikin toisenlaisilta.

- Antero Lärvänen on reservissä. Katotaan kun sopiva sauma on.

- Eihän täällä ole kerrostalojakaan muualla kuin ihan keskustassa. Ei tosin niin hifisteleviä versioita, että niissä hissejä olisi. Ongelmalähiöitäkään ei varsinaisesti ole, mitä nyt muutama kunnaan kerrostalo. Juutalaisista minulla ei ole täällä Suomessa pahaa sanomista. Eikä kiinalaisistakaan, lähinnä siksi että niitä on niin vähän. Mutta en silti suosittele itämaisten ihmisten ghettoontumista sillä olen ollut toisaalta tekemisissä huomattavan paljon vietnamilaisten ja thaimaalaisten kanssa. Ne ovat pääosin ahkeraa ja asiallista väkeä, mutta he tykkäävät eristäytyä omiin oloihinsa ja heillä on myös ihan omanlaisensa rikollisuus, ja kun sillä porukalla (varsinkin vietnamilaisilla) keittää yli, ne ovat sekopäistä ja vaarallista väkeä.

- Ei meillä mitään rautatieasemaa ole. Hömpstadissa on lähin.

- Minä olen siinä käsityksessä että tammi kasvoi Lapissa tuhat vuotta sitten, samoin kuin viini Newfoundlandissa. Mutta meillä Huitsinnevadan arkeologinen seura etsii lähinnä todisteita siitä, että onko täällä koskaan ollut muualla Suomessa tunnettuja haittalintuja eli liimatilhiä, punavihervästäräkkejä ja sukkahousukoppeloita.

Viesti 2: Israelilla ei sattuneesta syystä ole mahdollisuutta leikkiä maailmanhumanistia niin kuin esmes Suomella.

Becker: Tuo termi ”paperiton” vituttaa minua ihan yhtä lailla kuin sinuakin. Sillä selitetään laiton lailliseksi. Jaa uskonko heidän mahdollisesti saamiinsa eläkkeisiin? No uskonhan minä. RKP:tä en ole arvostanut oikeastaan koskaan muuten kuin siinä, että siellä on ollut puolustusministerejä, jotka ovat ottaneet puolustuksen jopa vakavasti. Nythän sekin tilanne on korjattu.

En muista, paljonko Ruotsin vuosibudjetista menee mamujen hyysäämiseen, mutta ihan helevetin iso summa se on.

Pyrrhos: Kumitontun kommentti kattoi oikeastaan kaiken oleellisen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Anolle, joka laittoi seuraavan viestin:

"Anonymous said...
"mitä ihminen osaa ja on valmis oppimaan, on tärkeämpää kuin tutkinto"
Ehdottomasti. Monet hyvistä työkavereistani ovat maahanmuuttotaustaisia. Vastoin yleistä liturgiaa ihonvärillä ei ole helkatinkaan (useimmiten ja omasta kokemuksesta) väliä työyhteisössä, vaan asenteella.
Toki mainittakoon että sen afrikan mantereen "tuottavimman", äänekkäimmän ja eniten suomeen roudattavan ihmisryhmän jäseniä ei ole tullut vastaan.. Siis työpaikoilla.

Kokonaisuutena mielipiteeni on sama kuin Kumitontun."

Viestisi näköjään kummitteli pitkään virtuaaliavaruudessa eikä tullut bloggeriin. Löysin sen shköpostistasi. Kommenttiisi ei ole lisättävää eikä vastaansanottavaa.

Ironmistress kirjoitti...

Kun sodassa kaikki muu menee tasan, se osapuoli, jolla on tyylikkäämmät univormut ja joka osaa marssia timmimmin, häviää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ruukinmatruunalle. No, suomalaisethan eivät tunnetusti pahemmin paraateihin satsaa. Mutta eikös se ollut niin, että jos seuraava sota päättyy tasan, niin pinkat ratkaisevat.

Median vahtikoira kirjoitti...

Vaikka onkin junttimaista sanoa näin, sanon silti: venäläiset voivat aivan vapaasti lähteä takaisin ihanaan kotimaahansa jos Suomen lainsäädäntö ei miellytä.

P.S Se dosentti pitäisi jo laittaa pakkohoitoon. Mies on oikeasti hullu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Median Vahtikoiralle ja kiitos kommentistasi. Minä en noita pakkohoitoja suosittelisi. Mutta miehen motiivit kyllä ihmetyttävät. Kirjoitin hepusta vielä uuden jutun.