tiistai 9. lokakuuta 2012

VAALIHAJATELMIA HOTELLIN RESPASTA

Niin kuin valistunut lukija on varmaan huomannutkin, Suomessa on pian kunnallisvaalit. Varsinaisesti loskanheiton lisääntyneestä määrästä sitä ei huomaa, sillä vuoden 2011 huhtikuusta lähtien loskaa on heitetty säännöllisesti jo niin paljon, ettei kuraa kouriin mahdu enää kerralla enempää. Hotelli Yrjöperskeleen respassa on päädytty äänestämään perussuomalaisia. Ratkaisu pohjautuu henkilökohtaisiin havaintoihin ja niistä muodostettuun mielipiteeseen. Niin, minullakin on mielipide, ja sen myös julkisesti ilmoitan, vaikka maassamme on tahoja, joitten mielestä minulla ei saisi olla mielipidettä ollenkaan.

1. Jotain rajoitusta sertifikoidulle hörhöilylle

Valtapuolueitten taholta on nyt kovasti painotettu, että tulevat kunnallisvaalit ovat nimenomaan kunnallisvaalit, eikä niissä saisi esmes maahanmuutto-, EU- ja eurokysymyksiä käsitellä, koska eihän niistä kuntatasolla millään muotoa päätetä. No, EU- ja eurokysymyksiä ei päätetäkään, mutta kyllä maahanmuuttoasioita päätetään kunnissa ja kaupungeissa.

Jokainen lukija on varmaan lukenut Jussi Halla-ahon tuoreimman kirjoituksen, joka käsittelee Helsingin ”Globaalin vastuun strategiaa”, ts. ohjelmaa, joka ei maailmalla muuta mitään minnekään, jolla tuhlataan helsinkiläisten verorahoja, ja joka saa aikaan Unelma Hörhölä-Tiedostelationille erinomaisen tiedostavan hyvän olon. Kirjoitus kuvaa oikein hyvin sitä, minkälainen linja on jatkossakin, jos poliittiset voimasuhteet säilyvät ennallaan.

Nykyisessä systeemissä tiettyjen puolueitten Unelma Hörhölä-Tiedostelationien poliittinen painoarvo nousee paljon suuremmaksi, kuin mitä heidän poliittinen asemansa edellyttäisi. Jos kunnassa tai kaupungissa Unelma Hörhölä-Tiedostelation tekee maailmaasyleilevän ehdotuksen jossa ei ole järjen hiventäkään ja joka vie kuntalaisten rahoja pois kuntalaisten käytöstä, se ehdotus menee nykymenolla mitä varmimmin läpi, sillä ehdotushan on Hyvän™ puolella, eikä niin Kokoomuksen, Demareitten, Kepun ja Vasureitten täysjärkiset valtuutetut kerta kaikkiaan uskalla (tai puoluelinjan mukaan eivät saa) äänestää sitä vastaan, nimenomaan siksi, että ehdotus on Hyvän™ puolella ja koska nimenomaan persut äänestävät mitä varmimmin maailmanhalaamista vastaan, niin silloin ehdotus on myös Pahaa™ vastaan, eikä Kokoomuksen, Demareitten, Kepun ja Vasureitten täysjärkisten valtuutettujen (kyllä niitä on, uskokaa huviksenne) päähän juolahda ollenkaan, että kuka antoi Unelma Hörhölä-Tiedostelationille oikeuden määritellä, mitä on Hyvä™ ja Paha™.

Persujen vaalivoitto luo valtuustoihin joka tapauksessa vastavoiman. Ja ehkä se saa muittenkin puolueitten täysjärkisten valtuutettujen päät edes hieman raksuttamaan. Pakkohan heidän on jo tälläkin hetkellä tajuta, että syy siihen, miksi he joutuvat kannattamaan omastaankin mielestään järjettömiä ehdotuksia on se, ettei samassa valtuustosalissa istuvalle, äidinkielenään ultrahumanistista horinmummoa puhuvalle tättähäärälle tulisi henkinen pipi. Unelma Hörhölä-Tiedostelationit ovat merkittävä poliittinen voima ainoastaan jos heidän annetaan olla sellainen.

2. Reiluutta ja ähäkuttia

Toinen syy äänestää persuja on ihan reilun pelin henki ja piruilu, varsinkin mediaamme kohtaan. Media (no on tietyt poliittiset tahotkin tässä kunnostautuneet) on viime eduskuntavaalien jälkeen lyönyt kädet korville, silmät kiinni ja alkanut lällättää mahdollisimman kovaan ääneen ja toivonut, että lällättäminen jollain tavalla mitätöisi eduskuntavaalien tuloksen, kun se oli median mielestä niinqu väärin. Samalla media on kohta viimeisen vuoden lällättänyt, että vuoden 2012 kunnallisvaalit on itse asiassa jo käyty, ja missäs muualla kuin mediassa ja persut saivat turpaan niin että tukka taipui.

Samoin media on harrastanut jatkuvaa niin persujen kuin persujen kannattajienkin demonisointia ja demonisointihan perustuu siihen, että yksi tiedostava kirjoittaja kirjoittaa analyysin siitä, mitä persut niinqu tarkoittavat vaikkeivat ne niinqu ole niin sanoneetkaan ja seuraava toimittaja kirjoittaa analyysin, joka pohjautuu sen aikaisemman toimittajan analyysiin jossa niinqu todistetaan tämä ihmeellinen asia niinqu ja eihän siinä kestänyt kuin hetkisen kun toimittajakunta alkaa jahtaamaan omassa päässään keksittyjä vampyyreita ja suoltaa vampyyrijahtinsa mediaan pahemmin miettimättä, että mitähän se sylki tällä kertaa suuhun mahtoi tuoda.

On yksinkertaisesti reilua (oliko se termi ”poetic justice”?), että tää porukka saa kunnolla kynsilleen.

Ähäkutti-perustetta lisää tietysti sekin, että mahdollisen persujen voiton jälkeen on pirun mukavaa lukea vuodatuksia niiltä tyypeiltä, jotka persujen viime voiton jälkeen julistivat lähtevänsä maasta eivätkä tietenkään lähteneet minnekään ja persujen seuraavan voiton jälkeen julistavat lähtevänsä maasta. Eivätkä tietenkään lähde minnekään. Vahingonilo on alhainen tunne, myönnän, mutta joskus se vaan tekee niin eetvarttia.

Media on teloittanut perussuomalaiset jo niin monta kertaa, ettei enää muistakaan, mutta niin vaan porukka vieläkin käy ja kukkuu. Minusta siinä on jotain äärettömän oikeudenmukaista.

3. Kunnallisvaalit vaiko oliko ehkä kuitenkaan?

Niin kuin totesin, niin kunnallisvaaleja mainostetaan paikallisvaaleina, ja sen vuoksi on nähtävästi ihan turhaa äänestää perussuomalaisia. Jos niin tekee, niin nehän saattavat tehdä jotain tosi törppöä. Niin kuin vaikka voittaa ne vaalit.

Mutta mutta.

Heitänpä villinä veikkauksena sen, että jos persut häviävät (ja persujen häviöksi määritellään se, jos ääniosuus jää alle 19 prosentin, vaikka puoluehan silloinkin moninkertaistaa valtuustopaikkansa), niin vaalivalvojaisten ensimmäistä kaljaa ei ole ehditty juoda edes puoleenväliin, kun media alkaa metelöimään, että ”kansa antoi voimakkaan tukensa nykyiselle EU-politiikalle ja muutenkin vallitsevalle yleisafrikkalaiselle meiningille”.

4. Poliittiset mannerlaatat

Miksi Hotellin Respassa on päädytty perussuomalaisiin, vaikka ei täällä esim. Timo Soinia kovin kauheasti faniteta? Miksei joku toinen, pienempi puolue? Syynä on suomalainen poliittinen elämä, jota voi verrata mannerlaattojen liikkeisiin. Mannerlaatat pysyä nakottavat paikoillaan vuosikymmeniä, keräävät painetta pikkuhiljaa ja sitten nytkähtävät varsin väkivaltaisesti ja sen jälkeen taas pysyä nakottavat pitkään paikallaan.

Poliittinen mannerlaattojen nytkähdys tapahtui viime vuoden huhtikuussa, ja se nytkähdys oli persuille suosiollinen. Seuraavaa nytkähdystä ei tule pitkään aikaan, ja pienpuolueitten osa on pysyä pienpuolueina pitkään. Ehkä seuraava nytkähdys tulevaisuudessa saa aikaan jollekin pienpuolueelle oman Jytkyn. Mutta tällä hetkellä – puhtaasti oman mielipiteeni mukaan – muutosta haluavien kannattaa äänestää persuja. Tarkoitukseni ei ole millään muotoa halveerata pienpuolueitten edustajia, päinvastoin arvostan heidän työtään suuresti. Mutta sotaa ei voiteta pienillä sissiporukoilla. Siihen tarvitaan prikaateja ja patteristoja.

*

Lisäys muutamaa tuntia myöhemmin. Siinä vaiheessa aikanaan kun tajusin, että vasemmistopuolueitten linja ei enää millään muotoa vastaa omaani, mietin että mitäs helvattua sitten äänestää, ja silloin tuumailin, että joskos kridet voisivat olla ratkaisu. No, kun tuli seurattua kridejä samoin kuin evankelis-luterilaisen kirkkomme edesottamuksia, totesin, että siitä suunnasta on turha apuja anella.

Ja tänään tuli sille käsitykselle varsin selkeää vahvistusta. Sisäministerimme Päivi Räsänen totesi tuoreeltaan:

Sisäministeri Päivi Räsänen korosti tänään avauspuheessaan Metropoliareenassa, että maahanmuuttajien perustamat yritykset ovat voimavara yrityselämässä.

– Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien laajat verkostot ovat voimavara, jota Suomessa ei ole vielä täysimääräisesti pystytty hyödyntämään. Esimerkiksi kehittyvällä ja kansainvälisellä it-alalla olisi maahanmuuttajien verkostoista varmasti merkittävää hyötyä, ministeri totesi.

Ministeri Räsänen muistutti avauksessaan myös, että useat nykyiset suuryritykset ovat maahanmuuttajien perustamia. – Yrittämisen merkitystä kotoutumisen edistäjänä tuskin on vielä kokonaisuudessaan oivallettu. Onnistuminen yritystoiminnassa tuo itseluottamusta ja lisää yhteisön sosiaalista yhteenkuuluvuutta, ministeri painotti.

plus

Monet tämän päivän suomalaisista suuryrityksistä kuten Fazer, Stockmann, Enso Gutzeit, Paulig, Sinebrychoff ja Finlayson ovat aikansa maahanmuuttajien perustamia. Monet heistä aloittivat hyvinkin pienestä. Mukanaan he toivat vain osaamisensa.

Tulihan ne Fazerit ja muut sitten mainittua. Mitä esim. Somaliasta tänne tulevasta porukasta voi todeta, niin onhan totta, että hekin ovat tuoneet tänne vain osaamisensa. Se, mitä käyttöä sille on, onkin sitten porukalla mietitty jo parikymmentä vuotta. Krideistä tulee mieleen muutenkin se vuoden takainen kesä, kun hekin menivät siihen sixpack-hallitukseen ja siitä tulee mieleen se kuudes käsky eli ”älä tee huorin”. Mitenkähän se mahtoi mieleen tulla?

Tähän pitää tuupata katsottavaksi, vaikka joku siitä herneet nenäänsä nykiikin, se kuva, mikä oli sisäministeriön sivuilla, jotka käsittelivät Räsäsen puhetta:Näin äkkiseltään tulee mieleen kysymys, että onkohan kuvassa joku Fazerin, Stockmannin, Pauligin, Sinebrychoffin tai Finlaysonin jälkeläinen? Vai olisko kuva laitettu sisäministeriön sivulle siksi, että äidinkielenään ultrasuvaitsevaista horinmummoa puhuvat tättähäärät saisivat mielelleen rauhan?

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Vittuillakseni äänestän", sanoin tutulle kun tämä ihmetteli miksi aion äänestää persuja.

Myös minua ärsyttää tuo jatkuva huomauttelu siitä ettei kunnallisvaaleissa äänestetä EU-politiikasta, sillä tasan tarkkaan persujen mahdollinen vaalitappio uutisoidaan näyttävästi kansakunnan siunauksena nykyisten vallanpitäjiemme tähänastiselle ja tulevalle perseilylle.

Närpes varg kirjoitti...

Piruuttani minäkin persuja äänestän. Kiva katsella hävinneiden naamoja sitten vaali-iltana telkusta.

Kumitonttu kirjoitti...

Jos en väärin muista niin kenraali Walden totesi sodan aikana, että kun aseet vaikenevat niin poliitikot alkavat taas huutaa. Hän piti sitä vain hyvänä asiana ja todisteena siitä, että Suomessa demokratia toimii ja että meillä on kaikille toisilleen vastakkaisillekin näkemyksille paikkansa parlamentissa. Itsesensuuri ja siitä alkanut konsensus on johtanut nykyiseen tilanteeseen, jossa on vain kaksi ryhmittymää - Persut ja "vastuun kantajat".

Kumitonttu kirjoitti...

Lisätään tähän vielä linkki kirjoitukseeni Finlayson, koska ihmisillä näyttää olevan varsin väärä kuva kyseisen kentlemannin Suomen vierailusta ja sinä aikana tehdyistä saavutuksista.

Lyhyesti sanottuna, hän eli valtion kustannuksella herroiksi ja kostoksi vielä käännytti hämäläisorpoja kveekareiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Närpes Vargille ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne. Kirjoitus oli yhden miehen näkemys äänestyspäätöksestään, mutta luulen, että varsin moni jakaa näkemykseni. Kumiksen kommentti oli täysin totta: politiikkaan kuuluu riitely. Jos ei ole riitelyä, ei ole politiikkaakaan.

Tuon Kumiksen kirjoituksen Finlaysonista kannattaa muittenkin lukea.

Vituuntunut Veronmaksaja kirjoitti...

Tässon kans simmottine "Glopaali-vastuu" viritys: http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/09/28/5000-eurolla-monialaista-kulttuuria/ (Ellei sitten liene samaa viritystä.)

Itteäkin ottaa päähän tuo "valistuneiston" hokema 'Kunnallisvaalieissa ei äänestetä EU-politiikasta'.

Eivät ne taida tajuta, että rahalla ne kunnalliset palvelut(kin) pitää tuottaa mutta sukkahousukaksikko cheerleadereineen syytävät (laina)rahat Giorgiosten ouzo-laskuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tästä hullunmyllystä selvitään ehjinä, ja tehdään niin paljon sen eteen kuin pystytään, niin tulevilla historijoitsijoilla on ihmettelemistä kun he tutkivat tätä aikaa. Ykä on sitten varmaan valmis tarjoamaan historijoitsijoille aineistoa. Siksi Ykän kannattaa pitää kaikki varmuusukopioina tallessa.

Onko "vastuunantajien" muodotama kartelli, eli The Puolue niin umpimielinen että ainoastaan kahdessa asiassa se sanoo EU:lle ei?

Eka tilanne olisi seuraava. Hypoteettisesti voisi kysyä että jos jokainen EU:n komission jäsen olisi nuiva ja halla-aholainen ja jos komissio vaatisi jäsenmaita kiristämään ulkomaalaispolitiikkaansa ja lopettamaan sosiaalitukien maksun muille kuin kansalaisilleen. Tuommoisen vaatimuksen haluan kuulla komissiolta. No varmaan Suomi vastustaisi tuota. Tai ainakin Ruotsi vastustaisi niin Suomi myöskin.

Toinen olisi siinä jos EU palauttaisi jäsemaksurahoja paremmilla prosenteilla. No tuotakin Suomi varmaan vastustaisi ja toteaisi ettei ota rahoja vastaan. Ei vaikka komissio heittäisi jalkojen eteen ne. Vertailun vuoksi Veikkaus ja RAY:kin nostivat jokin aika sitten palautsprosentteja.

Yhdeksän vuotta sitten peloteltiin EU:n itälaajenemisella ja sillä miten kalliiksi se tulee. Kun Kreikan ja muun Vetelä-Euroopan tilanteista kuulee, niin itälaajenemisen kulut lienevät siihen nähden viikkorahatasoa, jonka vippaaminen ei kovin kummoisesti satuta. Mieluummin vippaan vaikka Virolle tilapäisen ajan kuin Kreikalle ikuisesti.

Itse asiassa noi uudet jäsenmaat eivät liene kovinkaan sosialistis-eikä keskusjohto-henkisiä koska heillä on siitä kokemusta ajalta 1945-1991. Itse asiassa ne ovat politiikaltaan aika nuivia. Niistä voisikin ottaa mallia eikä jostain Alankomaista eikä Ruotsista.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko sähköpostin?

Ois ehkä kolmaskin asia mistä Suomi vastustaisi jos EU sitä ehdottaisi tai vaatisi. Jos EU päättäisi ettei se harjoita ilmastohumppaa eikä aio naivisti kuvitella olevansa esimerkkinä muille, ja näin ollen lopettaisi teollisuuspolitiikan jolle muiden maanosien valtiot nauravat kippurassa, ja jonka takia teollisuus karkaa muihin maanosiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle Veronmaksajalle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Vittuuntunut Veronmaksaja: Pauli Vahtera löytyy myös tämän blogin ”suositeltavia lukemistoja”-osiosta. Henkilökohtaisesti ihmettelen, että kuinka Iltalehti sallii niinkin järkevän jätkän olla kolumnistinaan.

Vieras:

Viesti 1: Kaikki on varmuuskopioitu. Nuo esittämäsi skenaariot voisivat hyvinkin käydä toteen.

Viesti 2: Huomasin joo, kiitoksia. Minä en ole ilmastoasiantuntija, mutta näen että tietyillä tahoilla Suomessa tämä ilmastoasia on uskonto, ja uskonto nimenomaan siinä mielessä, että sitä pitää harjoittaa ennen kaikkea Suomessa, ei niissä maissa jotka eniten saastuttavat. Ja sen uskonnon myötä pitää mahdollisimman paljon vaikeuttaa sekä tavallisen ihmisen elämää, että nimenomaan sen vientiteollisuuden elämää, joka loppulaskussa elättää tämän uskonnon harjoittajat.

Vasarahammer kirjoitti...

Joskus ennen puoluekuri koski lähinnä vasemmistopuolueita eli siellä porukat tekivät ryhmäpäätöksen ja äänestivät sen mukaan.

Porvaripuolella sai olla vapaammin ainakin teoriassa. Nykyisin pitää Helsingissäkin Kokoomuksen valtuutettujen pitää mölyt mahassa ja teeskennellä kannattavansa jotakin mielipuolista "globaalin vastuun" strategiaa.

Kokoomukselta löytyy myös Suomen poliittisesti korrektein poliitikko eli Sirpa Pietikäinen.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi juttu kun ei näin ulkosuomalaisena pääse kunnallisvaaleissa äänestämään (vaikka se ihan ymmärrettävää onkin).

Itselläni ei tuo vittuilu mielessä äänestäminen välttämättä olisi se päällimmmäinen motiivi, mutta kieltämättä siinä saattaisi kyllä vino hymynkare kasvoille nousta äänestysliparetta uurnaan tiputtaessa.

Luulen muuten että tämä internetissä julkaistu naamagalleria saattaa antaa jopa pientä lisäetua perussuomalaisille. Arvelisin että aika moni meistä tunnistaa sieltä itsensä ja tajuaa kyseisen gallerian myötä kuinka kaukana esimerkiksi kokkareiden irvistävät pukumiehet itsestään ovatkaan. Visuaalisuus on voimakas keino viestiä. Oma isänikin on lapsuuden kotipaikkakunnallani ehdokkaana perussuomalaisten listalla ja olisi sopinut hyvin sinne mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Yrjö!
Aivan samoin minäkin ajattelin, vittuillakseni äänestää persuja. Mutta voi, kun tsekkasin kuntani ehdokkaita vaalikoneilta. Täkäläiset persuehdokkaat vaikuttavat olevan kunnan asioista ja taloudesta ihan pihalla, ja joistakin strategisista seikoista kanssani täysin päinvastaista mieltä. Tolkuimmat ehdokkaat löytyisivät kepun ja kokkarien listoilta. Kokkaria en äänestä koska Katainen, Stubb, Virkkunen etc. Kepu ei valtakunnan politiikan kannalta olisi niin paha, mutta pelkään äänen valuvan täkäläisten kepujunttarien dynastioille. Vaikea paikka, kun ei nukkumaankaan kehtaisi jäädä.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Anolle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Vasarahammer: Tommosta minäkin muistelen. Tosin muistan myös sen, että asuin aikanaan pienessä teollisuuskaupungissa, jossa vielä 1980-luvulla jopa kunnalle palkatut siivoojan paikat olivat poliittisia päätöksiä. Helsingin Kokoomus on luomassa hirviötä ja näyttää olevan siitä vielä ylpeä. Kokoomuksen kunnanvaltuutettujen luulisi ymmärtävän, että jaetun rahan täytyy jonkun ensiksi tehdä.

Ano: Vittuilu ei ole mullekaan se ensimmäinen motiivi, mutta en kiellä vahingoniloa. Se naamagalleriajuttuhan satoi puhtaasti persujen laariin. Ei vaalit ole mitään missikisoja. Tosin on pakko tunnustaa, että varsinkin naisissa on paljon sellaisia äänestäjiä, jotka äänestävät ihan puhtaasti ulkonäön perusteella. ”Kun sillä oli niin hyvä näköinen kravattikin...”.

Achtung: Teet päätöksesi tietysti oman mielesi mukaan. Mutta en kehoittaisi kauheasti luottamaan noihin vaalikoneisiin. Joku nekin tekee. Jos meinaat äänestää kepua, niin muista, että kepu ei halua muuttaa yhtään mitään yhtään missään, se vaan haluaa päästä takaisin hallitukseen. Mutta valinnan teet tietysti täysin itse.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdokasgalleriasta kävi mielessä pari juttua. Ei kai tässä mitää missikisoja tai misterikisoja käydä? Mitä siitäkin olisi seurannut jos persujen ehdokkaat olisivat näyttäneet punttisalilla treenatun näköisiltä tai mittatilauspukuun pukeutuneilta? Ehkä olisi haukuttu pinnallisuudesta?

Jos naisehdokkaista puhutaan niin miten olisi Paula-kahvimainoksen tytön tyyppinen kansallispukutyttö, joko vaaleaverikkö tai ruskeaverikko? Tai semmoinen mustavalkoisissa Suomi-filmeissä esiintyvän tapainen? Ehkä olisi syytetty taantumuksellisuudesta ja agraari-Suomen haikailusta. Jos Helena Eronen olisi ehdokkaana niin siinä olisi sopiva kuva galleriaan. Jos olisi jotain kuumia kinkkuja hankittu niin sitten olisi syytetty sovinismista ja seksismistä....Törmäsin tähän ja tähän kuvaan.

Kun tarkemmin vielä katsoo niin yllä mainitut kuvitellut vaihtoehdot olisivat ehkä olleet aikoinaan arjalaisten rotuoppien kriteerit täyttäviä? Siinä olisi uutispommi: "PERSUILLA ARJALAISIA EHDOKKAITA"!

Aikaisemmin mainitsemani Al Bundy, Homer Simpson ja Red Foreman ovat fiktiivisiä hahmoja mutta olemuksiltaan ja asenteiltaan loistavia. Jos joku oikea mieshenkilö on asenteeltaan vastaavanlainen taviksen ja äijän yhdistelmä niin toivottavasti sellainen on rekrytoitu persujen ehdokaslistoille. Valkoinen kristitty konservatiivi joka tykkää syödä possunlihaa, juoda olutta ja katsoa urheilua. Ja ainakin tuollaisten äänet pitää kerätä.

Castor kirjoitti...

Minua muuten loukkaa syvästi se, että Sisäministeriön (entinen työnantaja kauan sitten, poliisiosasto) on laittanut neekerin mannekiinikseen! Tämä on kai osoitus siitä laajasta suvaitsevaisuudesta, joka yhteiskunnan eliitin (?) parissa vallitsee, mutta minua tuo ainoastaan ärsyttää. Mitä tällä tavoitellaan? Miksei siihen nyt kuitenkin olisi voinut laittaa suomalaislapsen kuvaa kun Suomen kansasta enemmistö on kuitenkin kantakirjaporukkaa? Vaadin, että kuva otetaan heti pois häiritsemästä minua, tai nousen barrikadeille täällä Shanghaissa (ei taitaisi olla pitkä juttu...). No, ainakin aion mölytä kotonani kuin muslimi Tanskan-vastaisissa mielenosoituksissa.

Kaikki vaalit ovat EU- ja maahanmuuttovaaleja nykyään, koska vastarintaa on kehitettävä joka rintamalla.

Siispä äänestän Suomen Shanghain-konsulaatissa, kun olen vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen kirjoilla Suomessa.

Castor kirjoitti...

Kävin ministeriön sivuilla ja onhan siellä suomalaisiakin kasvoja! Mea culpa!

Sandscorpion kirjoitti...

Noin viikko sitten kävin sisäasiainministeriön sivuilla (en enää muista miksi). Kiinnitin huomioni tuossa kohdassa poseeraavaan nättiin kiinalaisnaiseen, ja asia herätti minussa samansuuntaista pohdintaa kuin Yrjön tekstissä. Niillä näyttää olevan iso kuvapankki täynnä hymyileviä pärstiä, joista valitaan satunnaisotannalla uusi aina, kun sivun lataa, ja nykytilanteessa olisi perin epätavallista, jos mukaan ei olisi päässyt livahtamaan kymmentä pientä neekeripoikaa.

Ekku kirjoitti...

Kyllä varmaan ulkomaaliset perustavat niitä "korkean teknologian" yrityksiä myös, mutta näin ruohonjuuritasolla tulee ulkomaalaisesta yrittäjästä ensiksi mieleen Pizzerian tai kebab-kioskin pitäjä.

Nämä ravintola-alan yrittäjät sitten verkostoituvat tuomalla / tuottamalla raaka-aineensa ulkomailta ja sitten myyvät sitä 5 euron lättyä kaupungin keskustassa vuokratiloissa ja tämä on sitten tuottoisaa liiketoimintaa?

Nämä yritykset muuten näyttävät vaihtavan nimeä tai omistajaa sangen tiheään tahtiin ja silti toiminta jatkuu samoissa tiloissa ihan kuten ennenkin.

Taitaa olla kyse ihan kotosuomalaisesta "veroparatiisista"...

Minäkin äänestän Perussuomalaisia ihan sen takia, että se on mahdollista ja minä en pidä siitä, että media kertoo minulle, että minä "äänestän väärin".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Castorille ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Minä luulen, että jonkunlaista mutinaa tulisi, vaikka kaikilla persuilla olisi vaalimainoksessa valokuvan sijasta ratakiskon pätkä. Helena on kiistatta nätti nainen.

Castor ja Sandscorpion: Joo, randominahan se sivusto niitä kuvia heittää. Sattui vaan sopivasti. Olisiko pohjaideana antaa viesti, että tämä on kaikkien maa, niittenkin, jotka eivät ole älynneet tänne muuttaa. Ja viestin perusteena tietysti se, että Unelma H-T:lle tulee niin hyvä mieli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku, ja kiitos kommentistasi. Yleensäkään on turha kuvitella, että Suomeen saataisiin viljalti megaluokan yrittäjiä, sillä Suomessa on korkea verotus & korkea sosiaaliturva, ja tämä ei kylläkään ruoki huippuyrittäjien tuloa, vaan ihan toisenlaisia osaamisen osa-alueita. Syysi äänestää perussuomalaisia on minusta vallan hyvä.

Pettynyt ja vihainen kirjoitti...

Eilisen (9.10) Hämeen Sanomat tiesi kertoa, että Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on yksimielisesti hyväksynyt kaupungin "Monikulttuurisuusohjelman". Siihen sisältyy maahanmuuttajien "positiivinen syrjintä" kaupungin tekemissä rekrytoinneissa.

Persut (mm. Ismo Soukola) esittivät epäileviä puheenvuoroja - ei ohjelmasta sinänsä- vaan sen sisätämästä "positiivisesta syrjinnästä.

Myös kaksi kokoomuksen miesvaltuutettua esitti kritiikkiä ohjelman syrjintäpykälää kohtaan.

Kuitenkin ohjelma hyväksyttiin äänestyksessä yksimielisesti. Siis myös persut olivat ajamassa asiaa eteenpäin.

Menetin uskoni persuihin: kun on koetuksen paikka, niin valtavirran mukaan mennään vailla rohkeutta olla minkäänlainen vaihtoehto tai oppositio.

Puheet ovat reteät, mutta ainakin Hämeenlinnassa teot silkkaa paskaa. Ei ole Suomessa aitoa, oikeata oppositiota, jota äänestää muutoksen toivossa. Ainakaan Hämeenlinnan persuista ei vaihtoehdoksi - vähän samaa epäilen tapahtuvan myös koko valtakunnan tasolla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pettyneelle ja Vihaiselle & kiitos kommentistasi. Kertomassasi asiassa persujen suoritus on luokaton, enkä ymmärrä, miksi valtuutettu on noin toiminut. Vaan oli miten oli, ainakaan valtapuolueita äänestämällä ei asia mihinkään muutu. Hämeenlinnan persuilla on kertomasi pohjalta kyllä petrattavaa.

Pettynyt ja vihainen kirjoitti...

Oikeassahan olet, vanhoja puolueita äänestämällä on ainakin varmaa, ettei mikään muutu.

Silti tämä uusin on jo toinen Etelä-Hämeen persujen "kupru". Ensimmäinen kävi elokuussa kaupungissa järjestettävillä Elomessuilla. Siellä olivat kaikki puolueet kojuineen. Siispä menin persuja jututtamaan ja kuuntelemaan mitä heillä oli mielessä. Kojun edessä oli naisehdokas jakamassa brosyyreitä ja makeisia. Siitä päästiin jutulle ja johdatin tahallaan asiat maahanmuuttoteemoihin. Koska ehdokas ei vielä tiennyt minun kantaani ko. kysymykseen, hän alkoi selvittää minulle, kuinka he ottavat etäisyyttä rasismiin ja Halla-ahon mielipiteisiin.

Kysyin naiselta: ”Oletko lukenut Scriptasta Halla-ahon ajatuksia vai muodostatko kuvan niistä tiedotusvälineiden perusteella?”: Hän myönsi, ettei ollut koskaan käynytkään Halla-ahon blogisivuilla. Eli mielipide oli muodostettu tiedotusvälineiden antaman kuvan mukaan. Huomautin hänelle tästä. Mainitsin lukeneeni vuosien varrella lähes koko Halla-ahon Scripta-tuotannon löytämättä sieltä rasismia, vaan vallitsevien olosuhteiden kuvausta ja loogisia päättelyketjuja siitä, mihin eri vaihtoehdot toteutuessaan johtavat. Mikä parasta, Halla-aho ei tyydy vain kuvailemaan ja kritisoimaan, vaan yleensä antaa myös vaihtoehtoisen ratkaisumallin toteutettavaksi.

Keskustelun tässä vaiheessa naiselta loppui höyry koneesta, hän silminnähden väsähti ja jäi sanattomaksi. Mikä parasta, hän siitä siirtyi käsittelemään uutta messuvierasta ja jäin miettimään kyseisen ehdokkaan henkisiä kykyjä ja asenteita. Hänen kaltaistaan en haluaisi yhteisistä asioista päättämään, vaikka kuinka edustaisikin vaihtoehtopuoluetta.

Erään ystäväni kanssa olemme visioineet äänioikeutta uusiksi: äänestämään tai ehdokkaaksi pääsisi vasta kun on 18 vuotta täytettyään suorittanut ”Vaaliajokortin” Siihen sisältyisi historiaa, poliittista ja aatehistoriaa sekä yhteiskuntaoppina tunnettua opetusta Suomen poliittisesta järjestelmästä. Edes perusteet näistä, niin jo olisi toinen pohja lähteä liikkeelle…

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, P & V. Harvinaisen heikko esitys kyseiseltä rouvashenkilöltä. Minäkin olen lukenut Halla-ahon tuotannon alusta loppuun. Eniten häntä kai vihataan siksi, että heppu kirjoittaa faktoja. Sitten miehen tuotanto kaivetaan täikammalla, että löytyisi edes yksi lause, josta voi syytteen nostaa. Tuo ehdotuksesi on mielenkiintoinen, mutta luulenpa että nykyisessä Suomessa tuon testin painotukset saattaisivat olla, no, hieman luovia.

Anonyymi kirjoitti...

Jos monet tekevät päätöksensä tunteiden perusteella niin helsinkiläisille äänestäjille on tarjolla tämmöinen.

Anonyymi kirjoitti...

Taisin löytää sopivan ehdokkaan. Olin jo arvellut että hän voisi saada ääneni. Hänestä on puhetta täällä. Ja näköjään Iltalehden palstalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuossa Sanna Mustosessa on kalakukkokaupungin äänestäjille kyllä varteenotettava vaihtoehto.