sunnuntai 28. lokakuuta 2012

TÄNÄÄN

Tänään järjestetään Suomessa kunnallisvaalit. Vaalien kunniaksi liputetaan siniristilippua.


Käykääpäs äänestämässä. Jos ei muuten, niin piruuttaan.
Meikäläisen osuus vaalipropagandassa on täytetty ja lähden tästä äänestämään. Ne, jotka ovat oman osuutensa jo tehneet, voivat vaalistudiota odotellessa nauttia hyvästä musiikista ajalta, jolloin laulajat osasivat laulaa, soittajat soittaa, säveltäjät tekivät ihan oikeita sävellyksiä, tukka oli liian pitkä vasta silloin, kun se roikkui kitaran kielten päällä ja haittasi soittamista ja ennen kaikkea jolloin Suomi-rapista ei tiedetty yhtään mitään. Ja ettei tämä liian suomalaiskansallismieliseksi menisi, niin annetaan tilaisuus yhdysvaltalaiselle Kansas-yhtyeelle. Kappale on nimeltään The Pinnacle: Tuosta linkistä, olkaa hyvät.


17 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Tässä sitä on meikäläinenkin juuri lähdössä "äänestämään väärin" :)

Suomiräpistä ei meikäläinenkään välitä, enkä ole tämän artistin kanssa poliittisesti samaa mieltä monestakaan asiasta, mutta tämän kappaleen sanoitus on vaan jotenkin osuva :

http://www.youtube.com/watch?v=3JzlKDwjlvE

Nuorison kuulonymmärtämystä kuvannee sekin, että joku pitää tätä kappaletta ryyppäämisen ylistämisenä...

Pyrrhos kirjoitti...

Toivokaamme perussuomalaisille menestystä vaaleissa sekä Huitsinnevadassa että muuallakin Suomessa. Itse kävin antamassa ääneni jo ennakkoon, sen sai Olli Immonen, mies pahamaineiselta Halla-ahon listalta. Ennakkoäänestys oli varotoimenpide, sillä pelkäsin että Kaleva, tuo pohjoisen pravda, saisi minut valistuskampanjallaan pyörtämään päätökseni, mikäli odottaisin vaalipäivään saakka. Nyt sitten odotellaan mielenkiinnolla vaalituloksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jos perussuomalaisten lopullisesta kunnallisvaalien tuloksesta annetaan kouluarvosanoja niin olen tehnyt omat arvioini. Se perustuu omaan subjektiiviseen tulkintaan. Käytän tässä peruskoulussa ja lukiossa käytössä olevaa asteikkoa 4-10. Se on luultavasti helpoiten ymmärrettävä asteikko. Käytän kokonaislukuja joita on todistuksissa, en lisää numeron perään plussa, puolikasta enkä miinusta eli merkkejä +, ½ tai -.

Kannatus koko maassa ja arvosana:

alle 10 prosenttia: 4 (hylätty)
10-11 prosenttia: 5 (välttävä)
12-13 prosenttia: 6 (kohtalainen)
14-15 prosenttia: 7 (tyydyttävä)
16-17 prosenttia: 8 (hyvä)
18-19 prosenttia: 9 (kiitettävä)
20 prosenttia tai yli: 10 (erinomainen)

Mikäli perussuomalaiset saa eniten ääniä eli suurimman kannatusprosentin, siitä saa arvosanaksi 10 eli erinomaisen. Tämä on riippumatta kannatusprosentista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Pyrrhokselle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne. Minä muuten kertaalleen ehdin jo Ekulle ja Pyrrhokselle vastaamaan, mutta näytti vastaus jääneen seikkailemaan jonnekin virtuaaliavaruuteen, eli Blogger on ns. sillä tuulella. Vaan yritetäänpä uudestaan.

Ekku: Kun toi Paleface pitää kielen poskessa eikä yritä politikoida, niin lopputuloshan on suorastaan hauska. Minä tosin olen niin vanhanaikainen, että odotan laulajalta laulamista eikä puhumista.

Pyrrhos: Päätellen noista hyvistä kommenteistasi mitä olet tänne lähettänyt, uskon, ettei Kaleva päätäsi ihan vähällä käännä.

Vieras: Minä vetäisin asteikon vaatimuksia hieman alemmas, ihan siksi, että puolueen niskassa on viimeiset puolitoista vuotta ollut jatkuva haisunäädän kusimyrsky, eikä se voi olla vaikuttamatta. Vaan hetken päästähän tuo selviää.

Jaska Brown kirjoitti...

Vieraalla oli hyvä asteikko. Laittaisin siihen pienen säädön: tuossa vuosi sitten noiden lukemien olisi pitänyt olla kahta prosenttiyksikköä korkeammalla vaatimustasolla. Nyt taas laskisin niitä kahdella, koska persujen ehdokasrekrytointi onnistui niin hyvin, että sille ei kehtaisi antaa edes arvosanaa 4.

Mahdollisuudet olivat valtavat. Syyttävä sormeni osoittaa puolueen puheenjohtajaa, joka ei osannut tehdä kunnon strategiaa, vastuun jakamisesta puhumattakaan.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko jo kauankin pyörinyt mainos mutta itse näin tänään ekan kerran. Eli tää hesarin mainos, jonka idea oli jotenkin niin, että: haluatko ajatella omilla aivoillasi, kokeile hesaria. muahhahaha. Mutta olihan toi toki siinä mielessä rehellinen mainos, että tosissaanhan nuo ovat. Kyllä tuollainen ajattelu jonkin laisia...noh erikoisominaisuuksia vaatii. Että lukemalla hesaria opii ajattelemaan omilla aivoillaan siten kuin hesarin toimituksessa asioita omilla aivoilla ajatellaan. Ei juuri liity aiheeseen, mutta yks kuvista toi tällasen mieleen. Ei mulla muuta, jatkakaa. Ai niin Paleface sitten. Siinäpä vasta kyrväke. Mistä löytyy ne ihmiset, jotka jaksavat edes kuunnella, saati sitten ihailla tätä ajatusten tonavaa. Aivan uskomaton typeryyden ja ylimielisyyden yhdistelmä. Jos joutuisin viettämään moisen urpon kanssa aikaa niin vetäisin ns. pataan vaikka olisin joka asiasta samaa mieltä. jatkakaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Näyttää siltä,että media vei näissä vaaleissa selvän voiton. Persujen vaalikampanja oli kiistatta mieto. Uskottiinko varmaan Jytkyyn, mene ja tiedä. Minun silmäni tuijottaa Brysselissä oleilevaa Sampo Terhoa.

Ano: Haluan ajatella omilla aivoillani, joten en kokeile Hesaria. Jos Palefacesta puhutaan niin mainitsemasi typeryyden ja ylimielisyyden yhdistelmä sopii kyllä vallan hyvin.

Becker kirjoitti...

No vaalit oli ja meni. Ja kuten tavallista, niin jokainen puolue keksi syyn voitonjuhlaan. Poliittista jargonia sai taas kuulla niin että vatsaa kiersi. Sopulit mölysivät puolueitten vaalin valvojaisissa. Ja että tuon Kataisen lammasmainen hymy ja imelä lässytys jaksaa sitten v...ttaa.
On totta että Persujen kampanja oli vähän vaisu, mutta tulos oli muihin verrattuna aika jees.
Saisivat kyllä alkaa jo nostaa profiiliaan, Persut siis, sillä porukka ei heitä ikuisuuksia äänestä vaan jäävät sohvalle löhöömään vanhaan malliin.

Niin ja minäkin aikoinaan kokeilin Hesaria ja aloin sitten ajattelemaan omilla aivoillani jolloin Hesari stumpattiin.

Jaska Brown kirjoitti...

Minun silmäni tuijottaa Brysselissä oleilevaa Sampo Terhoa.

Voisitko vähän avata tätä? Syyttävästi vai toiveikkaasti?

Pyrrhos kirjoitti...

No niin, vaalit oli ja meni. Teknisestihän tuo oli Perussuomalaisille veret seisauttava vaalivoitto, mutta vähän pettynyt fiilis tuosta kuitenkin jäi. Odotin itse ainakin tuollaista 15-16% kannatusta. Lähinnä tässä ketuttaa se, että kolme suurta+apupuolueet tekevät tästä tietysti sen johtopäätöksen että nyt persuja ei tarvi enää pelätä, joten lienee odotettavissa että monikulttuuristamis- ja tukipakettiperseilyä höystettynä teollisuuden lamauttavilla ympäristödirektiiveillä lienee kosolti luvassa seuraavina vuosina.

Anonyymi kirjoitti...

Alustava tulos 12,3 prosensttia mikä on 7,0 prosenttiyksikön lisäys edelliseen kunnallisvaaliin. Sinänsä se on hyvä lisäys ja PS on ainoa eduskuntapuolue joka lisäsi kannatusta edellisiin kunnallisvaaleihin nähden.

Tarkastuslaskennassa se voi muuttua hieman. Kiva jos siinä taisi lisää.

Tuolla 12,6 prosentilla saa tekemästäni taulukosta arvosanaksi 6. Ehkä se kuvaa tunnelmaa. Pidän tulosta pettymyksenä koska odotin 15 prosenttia.

Tuloksen tippmista voi selittää ainakin sillä että ehdokkaitten hankintaan ei panostettu tarpeeksi ja täysiä listoja ei tainnut olla kaikissa kunnissa. Ehdokkaiden kampanjointi ja mainonta oli monessa kunnassa heikkoa tai olematonta. Olisi sillä puoluetuella voinut olla apua tuohonkin.

Hyvinä puolina näen Halla-ahon, Hirvisaaren ja Immosen menestyksen ääniharavina. Tietyissä kunnissa meni aika hyvin.

Ehdokas jota äänestin, ei tullut valituksi. Harmillista mutta Kalakukkokaupungissa PS sai 9 valtuutettua eli lisäystä 5. Parasta oli siinä että vihreät menettivät 5 valtuutettua ja heille jäi 5.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Jaskalle ja Pyrrhokselle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Kyllä, profiilinnosto olisi paikallaan ja varsinkin omien kurmottaminen aina kun media niin tahtoo joutaisi jo loppua.

Jaska: Jaa, sanoinpa asian kiistatta epäselvästi. Siis toiveikkaasti. Terhon asemaa puolueessa tulisi nostaa.

Pyrrhos: Pelkäänpä, että käy juuri niin kuin ennustit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Vieraalle. Aika lailla samat odotukset meillä oli, viittätoista pinnaa uumoilin itsekin. Sinänsä aika ristiriitaista, että persuthan saivat edellisiin kunnallisvaaleihin nähden suurvoiton, jollaista harvoin on tullut millekään puolueelle, mutta tunnelma on siitä huolimatta kiistatta vaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Aarnen kommentti kirvoitti itse asiassa voimakkaan myötätunnon niitä vanhoja rautakourakommareita kohtaan jotka katsovat olevansa edelleen pakotettuja äänestämään vasureita - kuinkahan ne sen tekee?

Juokohan ne pään täyteen ennen äänestyspaikalle menemistä vai vasta jälkikäteen? Paljonko se vitutus lyhentää niiden elinikää? Miten reippaasti turpeet pölisee Aarne-vainaan haudalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kun katsoo vasureitten nykyisiä kannatusprosentteja, veikkaan kyllä että rautakouraosasto on häipynyt ja jättänyt puolueen hörhöosastolle.

Anonyymi kirjoitti...

Nojoo, näinhän se taitaa olla. Rautakourat on häipyneet muiden tahojen kannattajiksi tai kuolleet vitutukseen. Tavallaan sääli. Vaikken koskaan ole puna-aatetta kannattanut niin oli niissä 80-luvun kesätyöpaikkojen aatteen miehissä kuitenkin sitä jotakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jep. Sama kokemus mulla. Kun tota ruumiillistakin työtä tuli tehtyä, ennen kuin antauduin tähän sosiaalipiiertämiseen.