torstai 25. lokakuuta 2012

TURVAT AVOIMESTI TUKITTUNA

Tässä tuoreeltaanhan eräs heppu meni polvilleen pääministerimme Jyrki Kataisen eteen, tarjosi miehelle keklua kahvapuoli edellä ja tiedusteli pääministeriltä mahdollista eutanasia-apua. Hotellin respassa ei ollut oikeastaan tarkoitus puuttua koko asiaan, siitä on kyllä pulistu muualla, mutta kun Helsingin Sanomat teki tapahtumasta omia johtopäätöksiä, niin ammutaan nyt hieman tästäkin pusikosta.

Mitä tulee HS:n pääkirjoitukseen ja yleensäkin uutisointiin asiasta, niin siitä saa helposti sellaisen kuvan, että kyseessä oli tilanne, jossa julmalla palkkamurhaajalla Shakaalilla oli pääministerimme pää ristikolla, liipaisimesta etuveto jo vedettynä ja ainoastaan turvamiesten sankarillinen toiminta pelasti Suomen sodanjälkeisen ajan parhaan pääministerimme turvaamaan elämäämme myös tuleville päiville.

HS:n pääkirjoituksessa lehden pulinamopedi on selkeästi viritetty ylikierroksille ja siinä ylitetään komeasti neljänkympin rakennenopeus, sillä siinä vedetään yhtäläisyysmerkit tämän, mediassa lievästi väritellyn tapahtuman ja (no enpä olis arvannutkaan) sosiaalisen median välillä. Pääkirjoituksessa puhutaan kyllä vielä myös tästä jo kovasti kuluneesta vihan lietsomisesta, mutta siinä otetaan mukaan nyt myös termit halveksunta ja mustamaalaus. Odotettavissa on, että jo varsin väljähtyneen vihapuhe-termin tilalle on pian tulossa halveksuntapuhe ja halveksuntakirjoitus.

Hotellin respassa on jo vuosia todettu, että tämän vihapuhehysterian syynä ei suinkaan ole tietyt tänne muuttaneet kansakunnat, vaan ihan kotimaisten median edustajien, poliitikkojen ja korkeitten viranhaltijoitten henkinen pipi. Ja henkinen pipi on syntynyt näistä halveksuntakirjoituksista, joissa kyllä itse asiassa on kommentoitu sitä, että henkisen pipin kohde on puhunut pehmoisia / toiminut törppöillen / molempia. Kommentointi on arvostelua, arvostelu on halveksuntaa, halveksunta on vihaa, ja vihahan onkin jo kielletty rikos.

Halveksuntakirjoituksen kohteeksi joutuminen on kovastikin helppoa todistaa. Nykyisinhän kyse on kokemisesta. Jos ihminen kokee joutuneensa rasismin kohteeksi, hän on joutunut rasismin kohteeksi. Jos ihminen kokee joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, hän on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Ja tietenkin, jos ihminen kokee joutuneensa halveksunnan kohteeksi, hän on joutunut halveksunnan kohteeksi.

Tuoreeltaanhan halveksumiskirjoituksen kohteeksi joutui se HS:n toimittaja, joka käytti jutussaan käännöstekstiä ja väitti haastatelleensa suomalaisia. Eräs bloggaaja käräytti toimittajan, ja seurauksena oli epäilemättä silkkaa halveksuntaa. Tietysti aiheellista sellaista, mutta kun se epäilemättä sai aikaan toimittajalle henkisen pipin, niin eihän toimittajaa olisi saanut käräyttää.

Yhtä lailla halveksumiskirjoitusten kohteeksi joutui neljä vuotta sitten myös HS:n toimittaja, joka käytti ns. luovaa tilastojen tulkintaa ja väitti, että Lapissa tapetaan enemmän ihmisiä kuin Afrikassa. Blogirintama osoitti, että kirjoitus oli satua ja suhinaa, ja tätähän ei saisi tehdä, sillä silloin toimittaja on joutunut halveksumiskirjoituksen kohteeksi, ja se aiheuttaa hänelle henkisen pipin. Ongelma ei ole se, että toimittaja puhuu paskaa. Ongelma on se, että joku osoittaa toimittajan puhuvan paskaa. Jos kirjoitus sisältää arvostelua, sen voi tulkita halveksunnaksi. Joko ihan oikeasti suutuksissaan tai sitten mukavan taktisesti.

Mikä on sitten lopputulema, johon pääkirjoituksen tehnyt toimittaja haluaa päätyä? No, tietenkin:

Mitä useampi sivusto osaa asettaa puheelle luontevat, muita ihmisiä kunnioittavat rajat, sitä vähemmän annetaan elintilaa toimintamalleille ja ajattelulle, jotka saattavat kärjistyä arvaamattomiksi teoiksi.

Eli älkää kirjoittako halveksuen, tai voitte saada aikaan poliittista terrorismia. Tuo termi ”luontevat rajat” on muuten varsin mainio, sillä sillähän voi tarkoittaa suurinpiirtein mitä tahansa. Kysehän on silloin vain siitä, kuka nämä ”luontevat rajat” saa määrittää, ja epäilemättä toimittajan mielestä yksi määrittelijöistä on Helsingin Sanomat, koska onhan HS ollut kovastikin halveksuntakirjoitusten kohteena. Mitä muuten tulee ihmisten kunnioittamiseen, niin muistuttaisin toimittajaa siitä, että kunnioitus edelleenkin ansaitaan, sitä ei saa ruinaamalla eikä viranomaispäätöksellä. Pääkirjoituksen otsikko muuten oli ”puolustetaan avoimuutta”. HS:n näkemys avoimuudesta on varsin omalaatuinen, joskaan ei ainutlaatuinen.

Mielenkiintoista on sinänsä huomata, että HS:lla alkaa liittolaiset vähetä. Jopa Yleisradio uutisoi lehden tuoreesta käännöstörppöilystä pääuutislähetyksessään, ja sitähän sen ei ollut mikään pakko tehdä. Täältä pusikosta käsin on tietysti mukavaa seurata naama hymyntirrillä, kun korppi nokkii korpin silmää. Voi olla pian niin, että levikkinsä kanssa hätää kärsivällä HS:lla on liittolaisenaan enää aamukahvi. Ihmiset kun tykkäävät lukea kahvinsa kanssa jotain mikä rapisee. Ehkä lehden kannattaisi päivittää mainontaansa, vaikka tyyliin: ”Helsingin Sanomat: rapisee aamuisin vielä tabloidinakin”.

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä näkökulma Ykältä taas kerran. Minusta on kovin hauska ajatus, että Hesari sulkee itsensä netissä lukijoilta, jotka eivät halua maksaa lukunautinnostaan. Sitä kautta lehden mielipiteet saavat vähemmän näkyvyyttä, ja sehän on pelkästään hyvä asia. Tietenkin lehden tilaamisen kynnys samalla nousee, koska ei tule luettua sitäkään vähää, että pääsisi arvioimaan, onko lehden linja sellainen että sitä kannattaisi tukea ja maksaa tilaushinta.

Luonteva ja ketään loukkaamaton sananvapaus on arvoton, mikä ei nykyisen poliittisen korrektiuden puolustajia tietenkään millään muotoa häiritse. Rauhanuskonnoksi kutsuttu yhteiskuntajärjestyshän on jo liittoutunut tämän länsimaisen vastineensa kanssa, ja tulokset ovat olleet kunnioitusta herättäviä. Arvojohtajaksi julistautunut entinen presidenttimme osoitti, että kansalla ei saisi olla kuin yksi arvo kulloinkin voimassa, ja tämä arvo määritellään ylhäältä käsin.

Tietenkin voimme kuvitella, että olemme vain vainoharhaisia emmekä ymmärrä omaa etuamme vastustaessamme hyvää tarkoittavien silovikkien holhousta. Reilut 20 vuotta sitten Tarja Halosen Neuvostoliittoon palauttamat lentokonekaapparithan teljettiin mielisairaalaan. Nykyaikana ei kehdata tehdä samaa, mutta sakot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta toimii samana asiana. Eihän nykyään pääse vankilaan vaikka tappaisi jonkun, vaan kaikki kahjot kulkevat avohoidossa. Kuten turkulainen puukkomieskin.

Lumiukko kirjoitti...

Sinun lappalaistappajasi näkyvät esiintyvän Hesarin äsken käräyttäneessä kohublogissa http://www.eioototta.fi

Oliko Yrjö ensimmäinen bloggaaja, joka sai Hesarin kiinni valheesta?

Becker kirjoitti...

Ykä on jälleen tarkkana. En yleensä lue Hesarin pääkirjoituksia, sillä ikääntyessään täytyy alkaa miettiä terveyttänsä joten kaikenlainen esim. hermostollisia oireita aiheuttava (vatsahaava, äkillisiä nykimisliikkeitä tms.) materiaali on pidettävä minimissään. No nyt kuitenkin luin tuon Ykän linkin ja sitä samaa sössöä sieltä vaan suolletaan.
Minäkin aikoinaan kuvittelin että aamua ilman Hesarin rapinaa ja kahvikupposta nenän alla ei voi olla olemassa. Mutta sitten jostain kumman syystä alkoi ilmetä aivan selviä nielemisvaikeuksia, ja perusteellisen tutkinnan jälkeen havaitsin että vika ei ollut kahvissa eikä diisselissä (Punainen Nortti) vaan aviisissa.
Lehden tilaus loppui siihen paikkaan.
Tästä on jo noin parikymmentä vuotta aikaa, eikä ole ollut tarvetta muuttaa kantaansa Hesarin tilaamisen suhteen. On sääli seurata miten aikoinaan niin hyvin tehty julkaisu on ryvetetty poliittisesti korrektiksi tavaksi tuhlata paperia ja painomustetta.
Arvatkaas aionko maksaa nettilehdestä.
Nykyisin juon aamukahvini katselemalla tv:stä jotain hyvää dokumenttia tai historiaa käsittelevää ohjelmaa. Edellytttäen että joku kanava sellaista tarjoaa kokkiohjelmien ja muun valmiiksi nauretun tuuban ohella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Lumiukolle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Mitä enemmän Helsingin Oikeaoppinen haluaa karkoittaa lukijoitaan, sen parempi. Itsehän toivon, että persut saisivat aikaan seitsenpäiväisen sanomalehden, mutta se taitaa olla vielä vasta kaunis haavekuva. Mutta se, että oli ammoin HeSa ja on edelleen HeSa, ei ole todellakaan mikään itseisarvo. Aikanaan hetekakin oli pirun kätevä keksintö, ja sen narskeessa on vissiin pantu alulle pari suomalaista sukupolvea. Mutta ei hetekojakaan enää tarvita.

Halosesta: Minusta on jotenkin niin lohduttava ajatus, että arvojohtajamme on enää vain kiukutteleva vanha ämmä, jolla ei ole enää yhtään merkitystä yhtään mihinkään. Ai niin, nyt taisin syyllistyä halveksumiskirjoitukseen.

Työni puolesta osaan muuten vahvistaa sen, että vankilaan pääsy on ihan oikeasti vaikeata. Ellei satu olemaan Seppo Lehto (2 v 4 kk ehdotonta törkeästä vittuilusta). Sepon kohdalla varmaan sovellettiin näitä luontevia sananvapauden rajoja.

Lumiukko: En ollut. Ainakin maanmainiot Keskiolutkommandot bongasivat sen ennen minua:

http://www.middlebeercommando.com/?p=656

Harmi, että kommandojen päivitykset ovat nykyisin kovin harvinaisia. Se oli yksi blogistanin ehdottomia ässiä.

Kävin muuten katsomassa tuon eioototta-sivuston, mutta en minä lappalaistappajia siellä huomannut. Olisko ollut sitten niissä kommenteissa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Beckerille ja kiitos kommentistasi. Hommaforumin kauttahan minäkin tuohon pääkirjoitukseen törmäsin. Minähän aikanaan ehdin asua Helsingissä pitkän tovin ja tilasin Helsingin Sanomia, jota vielä 1990-luvulla saattoi lukea. Vuosituhannen vaihteessa päädyin siihen johtopäätökseen, että kyseessä alkaa olla ongelmajäte niin sisällön, kuin mahdottoman suuren paperimäärän osalta ja lopetin tilauksen. Tuokin HeSan pääkirjoitus ihan pokkana vaatii ns. establishmentin arvostelun lopettamista ja samaan aikaan toteaa olevansa avoimuuden puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Hesari on tottunut halveksimaan kansanedustaja Hakkaraista. Hakkarainen kirjoitti tosi fiksun kirjoituksen Seiskan vainoamisesta. Hesari laittoi kirjoituksen julki, mutta poisti sen saman tien. Syynä oli se, että Hakkarainen kirjoitti häntä vainoavan toimittajan rikostaustasta. Eihän toimittajakorppi toimittajarikollisen silmää noki.

Mutta netti ei anna anteeksi. Lukekaa Hakkaraisen kirje tästä http://pastebin.com/08c5w72r

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista sekä linkistä. Suosittelen muitakin lukemaan sen.

Lumiukko kirjoitti...

Jotain outoa on ilmassa nyt. Vertailu Lapin ja Afrikan vaarallisuudesta oli eioototta-blogin kommenteissa vielä aamulla, mutta kun äsken kävin tarkistamassa se oli kadonnut. Kadonnut oli myös linkki Yrjöperskeleen blogiin. Olisiko Hesari sittenkin liian kova luu eioototta-blogistille?

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko iltapäivälehtien lööpeissä että Halonen vaikeroi. Varmaan kyse on siitä että äsken julkaistussa kirjassa Punamuumi valittaa siitä että pääministerit eivät kysyneet neuvoa. Sitten se uikutti siitä mitä Vanhanen oli aiemmin sanonut jostain hänen toimistaan.

Tätä kaikkea on kiva seurata. Sohvalle löhöämään ja mukaan olutta, limpparia ja pitsaa.

Lumiukko kirjoitti...

Suokaa anteeksi.
Lausuin väärän todistuksen lähimmäisestäni eli eioototta-blogin pitäjästä Katleena Kortesuosta. Nimimerkin "Wir wissen es schon, Danke! kirjoitus oli kyllä mukana, mutta kun kommentteja oli kertynyt paljon, 167 muistaakseni, Yrjöstä kertova kommentti oli mennyt kakkossivulle, jonne pääsee alalaidasta kakkossivua napauttamalla. Siirtonappula on aika huomaamaton, mutta löytyy kyllä. Näin saksalaiskonnan kommentissa lukee:

Pettääkö Pentikäisen muisti?
Hesarin päätoimittaja Mikael Pentikäinen sanoi tv-uutisissa, ettei tiedä lehtensä syyllistyneen vääristelyyn tms. ennen nyt paljastunutta tapausta. Olisiko niin?
Niinkin läheisessä menneisyydessä kuin 22.1.2008 lehti kirjoitti, että Lapissa tapetaan suhteellisesti enemmän ihmisiä kuin Länsi- ja Keski-Afrikassa. Toisin sanoen hiihtokeskuksissa on suuremmassa hengenvaarassa kuin vaikkapa Nigeriassa. Perusteluina käytettiin WHO:n tilastoja.

Et usko vai? Lue tästä:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lapissa+tapahtuu+henkirikoksia+enemm%...

Valppaat bloggaajat etsivät WHO:n tilastot, samat, joita HS oli käyttänyt ja kas kummaa: kun Lapissa tapetaan 5 ihmistä 100 000 asukasta kohden niin Nigeriassa vastaava luku on 23.
WHO.n tilaston mukaan Länsi-Afrikassa tapetaan keskimäärin 17 ihmistä väkiluvun 100 000 henkeä kohti ja kun mukaan lasketaan sodissa kuolleet, on lukema 24 henkeä/ 100.000. Keski-Afrikan luvut ovat jotakuinkin samat.
Suomessa tapetaan vuosittain keskimäärin 3,2 henkeä sataa tuhatta asukasta kohden, Lapissa 5 ihmistä/100 000. Lappi siis on Suomen vaarallisin maakunta, mutta ei se sentään vedä vertoja Afrikalle.

Maakohtaiset luvut ja tarkemmat lähteet löytyvät tästä blogista: http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/01/pravda-neuvoo-ja-opastaa.html
Vielä neljä vuotta sitten ei lehden räikeiden vääristelyjen paljastaminen kaikunut Hesarin johdon korviin. Tai jos kaikui, siitä ei piitattu. Olisiko tuuli nyt kääntynyt Katleenan tarmokkuuden myötä. Toivokaamme niin. Oli jo aika ”vallan vahtikoiran” saada oma vartijansa.

Kommentti löytyy osoitteesta http://www.eioototta.fi/2012/10/nain-rikot-journalistin-ohjeita-hesarin-tapaan.html?page=1

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lumiukolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Lumiukko: Tuohon eioototta-blogiin on tullut nopeasti paljon kommentteja, ja bloginpitäjähän tietysti päättää itse, mitä vinkkejä hän julkaisee isommin. Se kyseinen Helsingin Sanomien juttuhan oli kyllä ns. hölmön tölmäys, enkä oikein ymmärrä, mitä toimittaja sillä ajoi takaa.

Vieras: Minähän olen noita 1960-luvulla syntyneitä Kekkosen ajan lapsia, jotka pitkään kannattivat vahvaa presidenttiä. Kun presidentinvaali muuttui suoraksi kansanvaaliksi, presidentin valtaoikeuksia karsittiin, ja Halosen aika näytti, että näin oli viisasta tehdä. En kiistä, ettenkö nauttisi tilanteesta, että Halonen on nyt enää katkera vanha ämmä, joka saa vielä vuonna 2012 aikaiseksi muutaman lööpin, vuonna 2014 muutaman sisäsivun uutisen ja vuonna 2016 ketään ei enää kiinnosta paskaakaan.

Pyrrhos kirjoitti...

En kiistä, ettenkö nauttisi tilanteesta, että Halonen on nyt enää katkera vanha ämmä, joka saa vielä vuonna 2012 aikaiseksi muutaman lööpin, vuonna 2014 muutaman sisäsivun uutisen ja vuonna 2016 ketään ei enää kiinnosta paskaakaan.

Huomaan odottavani innolla vuotta 2016. Minua nimittäin pistää vituttamaan ne harvatkit lööpit jota Arvojohtajamme on saanut aikaan presidenttikautensa jälkeen. Tarjaa koskevasta kirjasta täällä näköjään olikin jo puhetta. Tarja pahoitti mielensä kun jotkut ministerit suhtautuivat skeptisesti hänen johtamiskykyihinsä. Selitys toki löytyi pian: Ehkä se johtuu siitä että olen nainen.

Kyllä Tarja. Olet varmastikin oikeassa, siitä sen täytyy johtua. Sillä, että olet täysin substanssivapaa, DDR-henkisellä sosialismilla ja monikultturismilla marinoitu ihmisperse, ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa.

Pahoittelut Ykälle asiattomasta kommentista. Tarjan ulostulot vaan onnistuvat ärsyttämään minua suunnattomasti. Mielestäni Tarjassa jotenkin kiteytyy koko demaripuolueen henkinen rappio. Tannerista Tarjaan on melkoinen välimatka. Kyl mää ole poja sitä mielt et jos Tarja on arvojohtaja nii luoja varjelkko meit arvojohtajilt.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Itse olen kovasti iloinen Hesarin veppisivujen menosta maksulliseksi. Itselläni kun on jäänyt jostain vanhoista peruista tavaksi täältä maan ääristä lukea kotomaan uutiset HS:n sivuilta ja nyt tulee sitten se viimeinen tuuppaus tehdä asialle jotain ja hakea ne muualta.

Anonyymi kirjoitti...

Itseani kylla harmittaa hieman tuo hesarin tuleva maksumuuri. Itsekin asun taalla aidan toisella puolella (missa ruoho on vihreampaa) ja minullekin on jaanyt tavaksi lukea Suomen kuulumiset juurikin hesarista (vaikka siita varmaan sen vatsahaavan tosiaan jossain vaiheessa tulee saamaan).

Itse olen ajatellut asian niinpaitten etta kun se homma kuitenkin on valilla niin harskia tuolla hesarin toimituksessa, niin kylla sita olisi ihan hyva pystya pitamaan silmalla jatkossakin. Ainoa vaan etta siina sitten tulisi myos rahoittamaan tuota touhua eli vaikea on paatos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle, Keski-ikäiselle Pikkupojalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyrrhos: Ei tartte pahoitella. Samaa mieltähän minä. Ja valitettavasti yksi Halosen monumentti elää edelleenkin, eli jalkaväkimiinakielto. Jonka hinta pahimmassa tapauksessa lasketaan kuolleina suomalaisina. Ja todellakin, Luoja varjelkoon meitä arvojohtajilta.

Keski-ikäinen Pikkupoika: Tervemenoa HS:lle muutenkin. On sinänsä sairas tilanne, että maassa on vain yksi varsinaisesti valtakunnallinen sanomalehti.

Ano: Älä huoli, kyllähän täältä tietoa saa muutenkin. Ja kyllä Hommaforum ja Roopen Mediaseuranta härskeimmät pläjäykset tiedottaa joka tapauksessa.

Castor kirjoitti...

Leena Sharman kirjoitus SK:ssa on hyvä: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/jos-somali-syyllistyy-rikokseen-pitaako-hanen-etninen-taustansa-kertoa-uutisessa. Näemmä julkaistu jo kesällä, mutten ollut asiasta tietoinen...

Tämä ei nyt koske tuota älytöntä pääkirjoitusta, mutta kuvaa lehdistön tilaa yleisemminkin. Kouluaikoinani Helsingin Sanomien pääkirjoituksia käytettiin suomenkielen oppitunneilla esimerkkinä hyvästä kielestä ja kirjoitustavasta, mutta siitähän on aikaa jo yli neljäkymmentä vuotta.

Rikosoikeuden teoriassa tunnettiin aikoinaan, tunnettaneen edelleen, sellainen käsite kuin "kelvoton yritys", jolloin rikoksen yrityskään ei ole rangaistava, niin kuin se monissa tapauksissa on. Esimerkkinä Brynolf Honkasalon oppikirjassa oli yritys sytyttää kivitalo palamaan aloittamalla kivijalasta tulitikulla (Brynolf omisti koko tuotantonsa vaimolleen, jonka kärsimyksiä voin vain kuvitella). Brynkalla oli muitakin mielenkiintoisia esimerkkejä, ja ne koskivat usein seksuaalirikoksia ja hänen opuksensa oli kirjoitettu silloin, kun homoseksuaalisuus oli rangaistavaa. Teossarjassa oli myös homoseksuaalisen miehen ulkonäkökuvaus, josta homot ovat tänä päivänä varmaan kovasti eri mieltä (leveämmät lanteet kuin "normaalilla" miehellä ja muuta tuubaa).

Joka tapauksessa, jälleen kerran asiasta eksyneenä, tarkoitan siis sitä, että tuossa veitsijutussahan ei ollut edes kysymys rikoksesta. Mistä tuo pääkirjoitus on saanut herätyksensä? Ei sillä ja tuolla Kataisen epämiellyttävällä kokemuksella ole minkäänlaista yhteyttä toisiinsa!

Pääkirjoitukset, joita mielellään luin aikoinaan, ovat nykyään sellaisia, joita teini-ikäiset nuoruudessani kirjoittivat. Kielikin tuntuu yhtä kehittymättömältä.

"Erkon veroa" en ole pariin vuosikymmeneen maksanut, enkä juuri viitsi HS:ia netistäkään lukea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille sinne Kiinan maille ja kiitos kommentistasi. SK:n kirjoitus oli ihan hyvä. Yhteen lauseeseen haluan puuttua erityisesti:

”Malminkartanon raiskaajien nimet tulevat kiertämään nettipalstoilla maailman tappiin, samoin heidän rikoksensa yksityiskohdat. Se on kova lisärangaistus kahdelle tekohetkellä alaikäiselle pojalle.”

Ja minustahan tämä on helvetin hyvä. Kun varsinaista rangaistusta ei tullut. Ehdollinen tuomio merkitsee tavalliselle lainkuuliaiselle kansalaiselle suurinpiirtein maailmanloppua, mutta tavallinen lainkuuliainen kansalainen ei tunge kaverin avustamana vehjettään pikkutytön suuhun. Eikä tavallisella lainkuuliaisella kansalaisella ole facebook-tukiryhmää, joka syyllistää rikoksen uhrin ja antaa gloriaa näitten sikojen teoille. Tuo lause muistuttaa siitä nykymeiningistä yleensäkin, mihin työssänikin olen jatkuvasti törmännyt. Eli rikoksen tekijällä on vaikeaa, häntä täytyy auttaa. Rikoksen uhrista taas ei ole paskankaan väliä.

Minä en tästä nettipoliisi Forssista ole sinänsä kovin innostunut, koska luottamukseni (valitettavasti) poliisia kohtaan on viime aikoina vähentynyt, mutta tuossa SK:n jutussa hänen lausumassaan on kiistatta järkeä:

”Jos ulkomaalaisten tekemät raiskaukset synnyttävät vihapuhetta, ei oikea ratkaisu ole yrittää kitkeä vihapuhetta kriminalisoimalla se täysin. On puututtava ulkomaalaisten tekemiin raiskauksiin.”

Erkkoverosta minunkin huusholli on luopunut jo vuosia sitten.