torstai 17. tammikuuta 2013

IHMISESTÄ TILASTOLUVUKSI

Hotellin respassa on aika ajoin otettu vastaan viestejä sieltä sun täältä, ja noissa viesteissä on oltu huolissaan siitä, että yhteiskunnallisessa keskustelussa on kaikuja tietyiltä ikäviltä vuosikymmeniltä. Täytyy sanoa, että respassa yhdytään huoleen, tosin täällä ollaan vähän sitä mieltä että ne ikävät kaiut tulevat eri suunnasta kuin mitä yleensä väitetään.

Tuoreimpana esimerkkinä tuli törmättyä Hommaforumilla aina mediavalppaan Roopen toimesta ruotsalaiseen toimittajaan ja kirjailijaan Lisa Bjurwaldiin, joka tuoreessa avautumisessaan on esittänyt ankaraa huolta ja vaatinut tiukkoja toimenpiteitä plus harjoittanut jotain sen sorttista, mitä Dan Koivulaakso tykkää kutsua ”käsitteiden määrittelyksi”.

Respassahan on sellainen mielikuva, että Ruotsissa painostetaan Ruotsidemokraatteja huomattavan ankaralla kädellä, heidän turpansa on haluttu tukkia niin kertakaikkiaan ja lehdistö heittää heidän päällensä rikkimaksaa minkä ennättää ja paikallisessa lehdistössä saa pieksää suutansa Ruotsidemokraatteja kohtaan minkä ilkeää, ja paikallinen lehdistöhän kyllä ilkeää. Mutta kun harjoitetaan ruotsalaista käsitteiden määrittelyä, niin asia kääntyykin ainakin Bjurwaldin näkövinkkelistä toisin päin:

Aivan liian yksisilmäinen keskittyminen väkivaltaisiin islamisteihin on vahvistanut äärioikeistoa paitsi Euroopassa, myös Ruotsissa. Äärioikeiston nettiviha on nyt niin laajalle levinnyttä, että se uhkaa Ruotsissa lehdistönvapautta, sanoo kirjailija Lisa Bjurwald.

Toimittajat on peloteltu hiljaisiksi, sanoo Lisa Bjurwald, toimittaja ja kirjailija, kirjassaan "Kirjoituspöytäsoturit", joka kertoo, kuinka oikeistoekstremistit käyttävät järjestelmällisesti nettiä levittääkseen vihantäyteistä sanomaansa ja vaientaakseen vastustajat.


Bjurwald löytää tätä pelättyä äärioikeistoa huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Ruotsin turvallisuuspoliisi:

- Turvallisuuspalveluille, siis turvallisuuspoliisille Ruotsissa ja muissa eurooppalaisissa maissa, on ehkä ollut kätevämpää keskittyä "valkoisen vallan" ryhmiin, jotka ovat vain pieni osa koko äärioikeistosta. Se on ollut kätevää, koska kyseessä on aika rajallinen määrä aktivisteja. Tiedetään keitä he ovat, nähdään milloin he osoittavat mieltä. On tavattoman paljon vaikeampaa, ja usein ei edes sallittua, valvoa demokraattisia voimia, kuten Ruotsidemokraatteja, tai heidän tukijoukkojaan netissä. Kuinka seurata heitä? Se on paljon suurempi turvallisuuspoliittinen haaste, ja mielestäni sitä ei ole vielä kunnolla pystytty tai haluttu ymmärtää.

Bjurwald on osannut jopa laskea tämän äärioikeistolaisten määrän melko tarkkaan, eli heitä on Ruotsissa 111.000 – 116.000. Tässähän tyhmempi alkaa päätyä siihen johtopäätökseen, että tämä nyt yllättäen varsin suureksi kasvanut äärioikeisto koostuu ei suinkaan äärioikeistosta, vaan ihmisistä, jotka eivät ole Bjurwaldin kanssa samaa mieltä, ja joitten päätä hän ei ole pystynyt kääntämään, vaikka varsin aivopestyssä Ruotsissa eletäänkin. Näin ollen hän omin päin muuttaa heidät ”turvallisuuspoliittiseksi haasteeksi”.

Se, mikä saa meikäläiselle erityisesti kylmiä väreitä on tuo lukema itsessään. Kun ruvetaan stetsonista kehittämään ja faktana esittämään väitteitä, että satatuhattaplus ihmistä muodostaa turvallisuusriskin siksi, että he ovat eri mieltä kuin stetsonin omistaja, niin ollaan jo todellakin tietyillä menneillä vuosikymmenillä, joihin ei tartteis millään muotoa palailla eikä edes haikailla. Tässä määritellään huikea määrä tavallisia ruotsalaisia ihmisen sijasta tilastoluvuksi, johon on kohdistettava toimenpiteitä.

Vaan minkälaisia toimenpiteitä? Siihen antaa samassa Homman keskustelussa osviittaa Vasarahammerin (kiitos myös Vasaralle valppaudesta) bongaama heppu nimeltä Ola Wong:

On mahdotonta sanoa, kuka vihaajista sekoaa ja alkaa uudeksi Breivikiksi. Sen sijaan voidaan torjua kulttuuri, joka luo heitä.

Nopeat rangaistukset hiljentäisivät kirjoituspöytäsotureita. Tämä vähentää netin laukaisimia, jotka saavat todella vaaralliset tekijät toimimaan. Oikeusvaltio ei voi odottaa, kunnes Rosenbad (pääministerin virkahuoneisto) räjähtää. Heidät pitää jäljittää, soluttaa ja asettaa syytteeseen. Muuten Ruotsin ja Norjan kaltaisiin pieniin, rauhallisiin ja vauraisiin demokratioihin tulee lisää breivikejä ja mangseja, kunnes ne vain ovat pieniä.


Nythän meillä onkin käsissä hiljennettävien määrä ja tarpeelliset toimenpiteet. Ei tarvitse enää kuin etsiä tilastoluvun verran ihmisiä. Se jää epäselväksi, riittääkö sakot vai tarvitaanko vankeustuomioita. Tietysti kun Breivikiin vedotaan, niin kaikki keinothan ovat sallittuja.

Näistä kahdesta tyypistähän olis voinut tietysti kirjoittaa kieli poskessa tyyliin Antero Lärvänen ja ruotsalainen sovellettu spedestetiikko, mutta jostain syystä minua ei naurata yhtään. Siihen on pari syytä. Ensinnäkin näitä juttuja ei ole julkaistu missään yksittäisessä blogissa vaan Ruotsin Radiossa ja Svenska Dagbladetissa mikä takaa sen, että nämä mielipiteet ovat taattua, vahvistettua ja hyväksyttyä ruotsalaista epistolaa.

Toinen syy on se, että varsinkin Ruotsissa ja pitkälti myös Suomessa saa tästä niin sanotusta äärioikeistolaisuudesta heittää ihan minkälaista väitettä hyvänsä, eikä niitä oikein saa kyseenalaistaa. Ainakaan virallisella taholla. Jos poliitikko X toteaa noista vaatimuksista että ”ajatelkaa nyt ihmiset ihan oikeasti ja hyvin tarkkaan, että mitä nuo tyypit vaativat ja tuumikaa, että tätäkö tekin todella haluatte”, niin kas kummaa, poliitikko X onkin mukana tilastoluvussa 111.000 – 116.000 ja hän on lausuntonsa myötä omalta osaltaan muuttunut todisteeksi siitä, että stetsonista heitetty äärioikeisto ei olekaan stetsonista heitettyä.

Niin joo, onhan se kolmaskin syy. Se, että meidän nilkeillä on se taipumus painaa perässä. Ja niin meidän kuin Ruotsin nilkeillä on se yhteinen piirre, että ne ihmiset, joita kohtaan he haluavat turvallisuuselinten toimenpiteitä ovat aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat internetissä esittäneet bjurwaldeille hankalia kysymyksiä joihin bjurwaldeilla ei ole vastauksia, sekä sarkastisia kommentteja jotka aiheuttavat omaa erinomaisuuttaan korostavalle monikulttuurisuususkovaiselle väistämättömän Henkisen Pipin.

Miettikääpä kuinka kävisi, jos Lisa Bjurwaldilla olisi oikeus allekirjoittaa kuolemantuomioita? Nimenomaan allekirjoittaa. Ja jättää likainen työ muille.

24 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Lause "toimittajia on peloteltu hiljaisiksi" tarkoittaa, että pari naistoimittajaa on saanut negatiivista palautetta kirjoituksistaan ja he ovat nyt "uhriutuneet".

Samantapaista käytöstä on Suomessa nähty rasismintutkijoilta ja pääasiallisena uhriutujana tuolloin oli Veronika Honkasalo.

Erityisen paljon palautetta on saanut kaksi naistoimittajaa: Aftonbladetin Åsa Linderborg ja Katarina Mazetti.

Edellinen aloitti Aftonbladetissa kampanjan "granska skiten", jossa toimittajan johdolla yritettiin käydä läpi "rautaputkisivustoja".

Katarina Mazetti taas julkaisi Icakuriren-lehdessä (vastaa suomalaista Pirkka-lehteä) runsaasti aivopieruja sisältävän kirjoituksen, joka niinikään sai osakseen runsaasti palautetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja kiitos kommentistasi. Honkasalo-episodin muistan minäkin. Melko raskaita lääkkeitä vaaditaan tolla taholla että voideltaisiin egon kärsimiä haavoja.

Castor kirjoitti...

Ykä, lyhyen elämänsä aikana (34-vuotias) tämä Lisa on saanut sellaisenkin tunnustuksen kuin 25.000 kruunua stipendinä kummajaiselta "Artister mot nazister" eli tyhjäntoimittajat nasseja vastaan.

Lisa on (ollut) aktiivinen myös Expossa, joka on tuollainen anarkisti-vasemmistolainen sekoiluporukka, ja häntä on käytetty asiantuntijana (!) Ruotsidemokraattien osalta (missä asiassa, en tiedä).

Nämä bjurwaldit haluavat yhteiskunnan muistuttavan aina enemmän ja enemmän DDR:ää, käsittämättä lainkaan sitä, että kun suunta on sinne päin niin sitten islamistien onkin helppo ottaa se vähäinenkin valta joka jollain tavoin on demokraattisilla elimillä. Kun tuota historiaa ajattelee/muistelee, niin Hitlerin Saksan kaaduttua Neuvostoliiton miehitysvyöhyke saatiin aika helposti silloisen Internationaalin mallioppilaaksi, jopa pahemmaksi kuin isäntänsä. Vanhasta kollektiivisesta muistista, pakkovalta kun oli tuoreena mielissä vielä.

Vedän aivan suorat paralleelit näin: Ruotsin Demokraattinen Tasavalta (SDR) à la DDR muuttuu sharia-lain hallitsemaksi islamilaiseksi valtioksi. Jos ruotsalaiset tätä haluavat, niin kovasti ihmettelen. Muutos tähän suuntaukseen tulee, koska ainakin niillä seuduilla joilta sukulaiset veljen avioliiton kautta tulevat, näyttäisivät olevan ihan tolkun porukkaa. Tukholmalaiset nyt ovat mitä ovat, ovat aina olleet, asuin siellä 1977-1981. Helsinkiläiset ovat tietty vielä surkeampia (syntymäkaupunkini) kun yrittävät olla jotain muuta kuin Euroopan periferiaa.

Kyllä nämä burwaldit ilmeisesti sen äärioikeiston ja fasismin vielä saavat, ja tankitkin kaduille. Ei tällaista kirjoittelua kovin kauaa tarvitse jatkaa, tämä on aivan uskomatonta! Breivik on selkeästi diagnosoitu totaalipsykopaatti ja kenenkään vertaaminen häneen on tietyn riman YLITTÄVÄ kunnianloukkaus. Voi jumalauta!

Kannattaisi hakea sitä fasismia ja äärioikeistolaisuutta Muslimiveljeskunnasta ja muista arabikevään liikeistä, perinteitä kun on sillä suunnalla ja islam edustaa puhdasoppista fasismia pahimmillaan. Nämä burwaldit juhlivat arabikevättä, mutta unohtavat Egyptin presidentin sanat: demokraattista islamia ei ole eikä tule. Samoin nuo tuntuvat unohtavan hänen sanansa juutalaisista: allah muutti juutalaiset sioiksi ja apinoiksi. Eikä herra Morsi ole yksin. Lähempää, eli Turkista, jota kammetaan EU:hun väellä ja voimalla, löytyy toinen saatanan jauhopää eli herra Erdogan, joka laittoi kesällä 2011 kaikki johtavat kenraalit Turkissa (n. 40) vankilaan. Syytä ei tarvitse kysyä: Turkin armeija on ollut sekulaarin demokratian tae 90 vuotta.

Turkissa joutuu vankilaan jos kieltää armenialaisten kansanmurhan, joka lienee 1900-luvun ensimmäinen lajissaan ja josta Hitler omaa kansanmurhaansa aloittaessaan sanoi suurin piirtein, että mitä väliä on Puolan kaikkien miesten, naisten ja lasten surmaamisessa? Kuka ihme muistaa Armenian kansanmurhan? Ottomaanien jälkeläiset saivat kohta sata vuotta sitten hengiltä n. puolitoista miljoonaa armenialaista ja kreikkalaista, ja taisi siinä mennä muitakin, mutta pääasiassa kristittyjä.

Nyt Turkki ja Egypti muuntavat arabikevättä ismalilaiseksi kesäksi...

Ari Laakso kirjoitti...

Jaa-a. Sikäli kun ruotsidemokraattien toimintaa olen seurannut, niin aika lahjakkaasti ovat itsensä kuohineet. Mm "rasismikohun" vuoksi Åkesson näytti monelle ovea. Siirtymää onkin Nationaldemokraternan suuntaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Juupajuu... Vaikuttaa ilmeiseltä, että länsimaisen yhteiskunnan suurin ongelma on se, että jaamme verovaroja puolueille ja niitä lähellä oleville tahoille aivan holtittomasti. Toki ilmainen raha poistaa pahimmat halut ryhtyä väkivaltaiseen mellakointiin ja terroriin ja sivutuotteena viranomaiset saavat tukea saavien tahojen aktiivien yhteistiedot. Vastapainoksi nämä sitten aukovat päätä ja heillä on aikaa aukoa päätä. Vyöryttää omia ajatuksiaan vuosikymmenestä toiseen, kun taas päänaukomisen maksavalla keskiluokalla menee aika ja energia töissä käymiseen, perheen elättämiseen ja harrastuksiin.

Länsimaisessa demokratiassa on ongelma, että pienelle aktivistiporukalle joku natsijuttu on elämän ja kuoleman kysymys, eikä ne lopeta ennen kuin koko kansa on saatu kiroamaan natsiaate ja sylkemään kolmasti oikean olkapäänsä yli. Valtaosa porukasta suostuu siihen pienemmän riesan tienä, koska hekin vastustavat natseja eivätkä halua käyttää aikaansa todistaakseen näille radikaaleille, miten sairaita heidän omat toimensa ovat. Niinpä olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa kaikki pienet älämölöryhmät elävät veronmaksajien kustannuksella ja kiristävät jenga kerrallaan otettaan yhteiskunnasta. Vähän niin kuin se kuuluisa sammakko siellä hitaasti lämpiävässä vedess.

Tuli vähän ajatuksenvirralla, mutta pointti kai kävi selväksi.

Ekku kirjoitti...

Yrjöperskeles said:

"Miettikääpä kuinka kävisi, jos Lisa Bjurwaldilla olisi oikeus allekirjoittaa kuolemantuomioita? Nimenomaan allekirjoittaa. Ja jättää likainen työ muille."

Valitettavasti niitä ei omilla aivoillaan ajattelevia, likaisen työn tekijöitä on aina tarpeen vaatiessa löytynyt.

Tänäänkin kun kuunteli Ylen radio-uutisia, niin pääaihe tuntui olevan Halosen Putinilta lahjaksi saama kissanpentu.

Luulisi sitä varorahoilla saavan jotain tärkeämpääkin uutisoitavaa, mutta täytynee vaan tyytyä näihin netin "viha-sivustoihin"...

Hep0nen kirjoitti...

rähmikseltä uutta toivoa: http://rahmispossu.net/2013/01/17/puolet-vihreiden-kannatuksesta-sulanut-pois-vuodessa/

Näyttää siltä että vasureiden propaganda ei pure niin hyvinkuin olisi odotettu, ja tulokset alkavat näkyä. Varmaankin iltapäivälehtien myyntiluvuissakin, tai ainakin toivoa sopii.

Närpes varg kirjoitti...

Ykän tavoin tunsin kylmiä väreitä selässäni luettuani ruotsalaisesta laskelmasta, jonka mukaan heillä on maassa noin 110 000 yhä elossa olevaa äärioikeistolaista.
Viime sodan aikana saksalaiset myös laskivat ja tilastoivat omia ääriaineksiaan ja mm. Virossa heitä taisi olla juuri tuollaiset sata tuhatta. Virolaiset itse ryhtyivät Saksan asevoimien avustuksella töihin ja kohta voitiin Berliiniin lähettää iloinen viesti: "Estland ist nun judenfrei."
Kukapa tietää, milloin Ruotsin hallitus ilmoittaa muulle maailmalle, että "vi har inga högerekstremister kvar här". (Käännös on surkea, mutta niin on ruotsinkielen taitonikin.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Laakson Arille, Kumitontulle, Ekulle, Heposelle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Castor:

Jep, ja onpahan tytsy saanut myös Euroopan Parlamentin journalismipalkinnon, joka kyllä kertoo pitkälti sen, minkä tyyppistä journalismia EU haluaa.

Tuo Skenaariosi islamilaisesta SDR:stä á la DDR on hyvinkin mahdollista, mutta sehän sitten kaatuu kyllä varsin pian, sillä koko tähän astinenkin rakennelma on vaatinut ruotsalaisten tekemää verorahaa ja jossain vaiheessa laarista loppuu perunat. Ja edelleenkin uskon, että Ruotsista löytyy vielä tarvittaessa miehiä. Se edessä oleva välienselvittely, jota nää bjurwaldit silkkaa tohelouttaan ovat hankkimassa tulee Ruotsissa olemaan huomattavasti verisempi kuin esmes meillä Suomessa.

Jos joku Israelin johtajista olisi sanonut edes puoliksikaan niin härskisti kuin Egyptin presidentti, niin lööpit kirkuisivat kautta Euroopan. Mutta kun sen sattui sanomaan suojeltu-uskoinen parranpärisyttäjä, niin sehän oli vaan hei läppää hei. Sotilasvaltaa en yleensä kannata, mutta Turkin kohdalla tilanne voi olla kyllä toinen. Siellä voimakas armeija on todellakin pitänyt islamia pitkään ruodussa. Ja sama kaava saattais kyllä sopia arabimaihinkin.

Armenialaisten kansanmurha on niitä asioita, jotka tehtiin ns. väärän kokardin alla, joten niistä ei puhuta. Vaikuttaa siltä, että yleensäkin Saksan tekemä joukkomurha oli ainoa joukkomurha ja muut ovat olleet vain ruohonleikkuuta.

Mitä Ruotsiin yleensäkin tulee, niin on jotenkin järjenvastaista, että ns. ääridemokraattiseksi mielletty maa flirttailee niitten tahojen kanssa, jotka ovat todellakin kaikkea muuta kuin demokraattisia. Liekö siinä kyseessä sama ilmiö kuin perhosilla, jotka jostain syyystä tykkäävät mennä kärventämään ittensä kynttilänliekissä?

Ari: Se on kiistatta totta, että vaikka Ruotsissa Ruotsidemokraatit ja Suomessa Perussuomalaiset pyytäisivät anteeksi olemassaoloaan 24/7, niin armoa ei silti tule. Miksi siis vaivautua?

Kumis: Joo, pointti tuli selväksi ja olen sitä itsekin aika ajoin pähkäillyt. Onko se joku ihmeellinen luonnonlaki, että kun yhteiskunta pärjää tarpeeksi hyvin, sen on jostain syystä ihan pakko perustaa elätettäväksi ammattikunta, jonka työtehtävänä on haukkua kuinka paskaa porukkaa heidät elättävä ja heidän päänaukomisensa maksava keskiluokka on. Ja kuinka paljon hienompia ovat ne tietyt yhteiskunnat, jotka:

a) eivät pysty eivätkä ole kiinnostuneet elättämään tätä päänaukojien ammattikuntaa tai

b) joissa tämmöset päänaukojat saavat kuulan kalloonsa jo ns. noviisivaiheessa.

Niin kuin aikaisemmassa kirjoituksessani tuumailin, niin mikäli tätä ammattikuntaa ei olisi olemassakaan, millä lailla elämänlaatu huononisi, ja huomaisiko edes kukaan asiaa?

Jahah, viestissä merkkejä liikaa, jatkan toisessa kommentissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ekku: No niitähän valitettavasti aina löytyy. Mutta toisillahan Bjurwald haluaisi tämänkin vision toteuttaa eli turvallisuusviranomaisilla. Mietitäänpä sitä, että jos sekä Ruotsin turvallisuuspoliisi että rikospoliisi saisi oikeasti tehtäväkseen etsiä, löytää, pidättää ja kuulustella 111.000 – 116.000 ruotsalaista, jotka ovat mahdollisesti pahoittaneet bjurwaldien mielen netissä, niin siinähän näitten poliisien työtehtävä olisikin sitten määritelty seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Kaikki muu jäisikin sitten tekemättä, mutta bjurwaldeillahan ovat prioriteetit kohdallaan.

Heponen: Kiitos linkistä. Aika rohkee pudotus on sverigepiiperöillä ollut. Ja niin kuin Rähmiksen jutussa mainittiinkin, niin asiasta ei ole hirveästi uutisoitu. Vaan mietin, että mihinkähän suuntaan se kannatus on valunut? Ruotsidemokraateille tuskin. Liekö sieltä kaikkein hörhöin aines siirtymässä äänestämään Ruotsin keskustaa? Se kun on pistänyt asian tiimoilta viime aikoina vielä vihreitäkin paremmaksi.

Närpes Varg: Jep, ja eikös tuolla Rauhanvaltiossa siinä vaiheessa kun Lenin ja kumpp olivat vakiinnuttaneet valtansa todettu että kansanvihollisia ja vastavallankumouksellisia löytyy väestöstä tietty prosenttiosuus ilman muuta. Että ei muuta kuin vyö syöttäjään ja asia hoitoon. Viis syyllisistä sinänsä, kunhan tuli kiintiö täytettyä. Noista etukäteen määritellyistä ihmiskiintiöistä luulis jo historian saatossa otettu hieman oppia.

Coskar North kirjoitti...

Lisa Bjurwaldin typeryys on jotain sanoinkuvailematonta. Miten voi olla mahdollista, että tuollaisia ihmisiä glorifioidaan ja tituleerataan 2010-luvun lännen valtamediassa hyviksi ihmisiksi; ihmisiä, jotka ajavat avoimesti puhdasta totalitarismia tukkiakseen väärää mieltä olevien suut.

Oma kommenttini ko. aiheesta hommaforumilla:

-----

"Toimittajat on peloteltu hiljaisiksi, sanoo Lisa Bjurwald, toimittaja ja kirjailija, kirjassaan "Kirjoituspöytäsoturit", joka kertoo, kuinka oikeistoekstremistit käyttävät järjestelmällisesti nettiä levittääkseen vihantäyteistä sanomaansa ja vaientaakseen vastustajat."

Eli maahanmuuttokriitikot pelottelevat toimittajia hiljaisiksi kirjoittelemalla omia mielipiteitään internetiin? Jumalauta, miten sitä on niin vaikea ymmärtää, että maahanmuuttokriittiset mielipiteet eivät leviä internetissä siksi, että taustalla olisi joku organisoitu rikollisjärjestö, vaan siksi, että kriittinen suhtautuminen maahanmuuttooon on kansankulttuurissa varsin yleinen mielipide.

Jos mielipide on yleinen, se esiintyy yleisesti myös internetissä. Vain täydellisen idiootin aivokapasiteetti ei riitä käsittelemään tällaista tietoa.

----

Hieno kirjoitus Ykältä!

Anonyymi kirjoitti...

Tänne Eestiin on tullut 20:n vuoden
aikana peräti 60:tä pakolaista. kertoi eestin tv.
Maa on ollut 50 vuotta herrakansan
alaisuudessa,eikä halua kunniakansalaisia kuten Suomi.Muutenkin asioista puhutaan niinkuin ne on.Neekeri on mustanahallinen ja se on ok. Täällä ulkomaalaiset tekee töitä,on pakko.

Becker kirjoitti...

Ruotsi on poliittisesti niin perverssi valtio, ettei sitä Suomessa taideta oikein käsittää, ja kuinka sitä voitaisiin käsittää, kun meikäläinen lehdistö on niinkin punertavan väristä kuin se on.

Sverigedemokraattien kannatusluvut ovat kasvamaan päin ja parin vuoden päästä olevat vaalit ovat saaneet Bjurwaldit ja muut marksisitit hysterian partaalle. Ja vauhti sen kuin vaan lisääntyy. On mielenkiintoista seurata mitä kaikkea svennet vielä keksivät hätäpäissäät, jotta Ruotsin demokraattien kannatus saataisiin laskemaan.

Ruotsissahan on jo kouluissa ajat sitten harrastettu demarien aivopesua. Luokkaretkiä tehdään etupäässä Auschwitziin, jotta oppilaat ymmärtäisivät, mitä kauheuksia rasisitit ovat saaneet aikaan. Poliittiset päättäjät ja muut vaikuttajat juoksivat Maon Kiinassa, Pol Potin Kambozassa sekä Itä-Sakssa ihailemassa kommunismin aikaan saannoksia.
Ja ottamassa oppia.
Miljoonäärit kuten esim. Jan Guillou ja Robert Aschberg kiillottelevat huvivenettensä messinkiosia punaviini lasi kourassa ja samalla ovat olevinaan niin vasemmistoa, niin vasemmistoa.

Edellisvaaleissa Ruotsindemokraatteja vastaan käytiin koko median voimalla niin likaista kampanjaa, että suomalainen seurasi sitä huuli pyöreänä vierestä. "Tämäkö on sitä pohjolan fiksuinta kansaa, Volvon ja Saabin luojia".

Joku suomalainen lehtimies on todennut että ruotsalainen demokratia käsitys on hyvää Itä-Eurooppalaista tasoa.

Ruotsalaiset kuvittelevat, että heillä on maailmalla jotain etoikeuksia koska he ovat ruotsalaisia, sitä "valittua kansaa" Siirtolaisten, uusien ja jo maassa asuvien jälkeläisten rikollisuus on räjähtämässä käsiin. Aseellinen kaupan ryöstö ei yleensä saa suuria otsikoita toisin kuin Suomessa. Poliiseja on lisätty n. 4000 muutaman viime vuoden aikana, ilman että tilastot olisivat kaunistuneet.

Mutta eihän media tällaisia ikäviä asioita viitsi naapuriparatiisita kertoa.

Anonyymi kirjoitti...

Vai että tuon akan mielestä Ruotsin juristien ja syyttäjien tulisi sanoa yhdysvalloille etteivät hyväksy amerikkalaisten palvelimien käyttöä. Tälle jenkit nauraisivat niin kovasti että pyörisivät lattialla vedet silmissä.

En fanita Barack Obamaa tai Hillary Clintonia mutta en usko että edes he suostuvat toteuttamaan Ruotsin toiveita. Takalukkona on kongressi joka torppaisi tuollaiset hankkeet kummiskin. Senaattiin republikaanit eivät saaneet enemmistöä mutta heillä on edustajainhuone.

Pitäisikö tässä sitten todella toivoa ulkovaltojen sekaantumista Ruotsin asioihin? Se edellyttäisi että sekaantujat ovat itse nuivia maita. Ehkä nyt ei sotilaallista interventiota mutta mediasodan keinoilla vaikka. USA voisi vaikka esittää jonkin paheksuvan nootin tms. lausunnon Ruotsin heikentyvästä demokratian ja sananvapauden tilasta. Jotkin kanavat Israelista ja Virosta, amerikkalainen kristillinen CBN-kanava sekä Russia today voisivat pistää parhaaseen katseluaikaan kunnon lähetyksen Ruotsin tapauksesta.

Ruotsin asiat eivät ehkä kiinnostaisi mutta se on naapurimaa joka on vastarannalla merta ja johon on maaraja. Ja kun kaikki on iät ajat tullut monesti Ruotsin kautta, oli sitten hyvä tai paha asia.

Paasikivi oli ihmetellyt (taisi olla kirjassa Kylmän sodan kujanjuoksu) että miksi suomalaiset eivät jääneet Volgan varrelle parempiin ja suotuisimpiin luonnonoloihin vaan tuli kitukasvuiselle Suomenniemelle. Jos itämerensuomalaisia kieliä puhuvat kansat olisivatkin kaikki edelleen alkukodissa niin ainakin Ruotsi olisi kaukana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Coskar Northille, Anolle, Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Coskar North: Ehkä kyse on siitä, että tämäntyyppiset toimittajat, tutkijat jne. pyörivät pitkälti kaltaisessaan samanmielisessä seurassa (ynnä varsin kaukana esim tietyistä lähiöistä) ja siinähän tietysti vahvistuu tunne, että me ollaan nii-in oikeassa. Ja kun sitten verkossa tulee vastaväitetttä viljalti ja vielä, piru vie, perusteltua sellaista, niin kai ainoana vaihtoehtona on uhriutuva itkupotkuraivari. Ja miksikö näitä ihmisiä sitten laajasti glorifioidaan? Yksi syy on varmasti se, että harvalla on kanttia sanoa, että olen ollut luomassa hirviötä. Mieluummin kielletään käytäntö ja eletään teorian mukaan.

Ano: Näinpä juuri, enkä ole kyllä kuullut mistään vaatimuksia että Eesti olisi jotenkin eristettävä, kun se ei noudata kansainvälisiä sopimuksia, jotka ovat tosin olemassa vain toimittajien omassa pääkopassa. Toivottavasti pohjoismainen media antaa Eestin olla rauhassa. Head ööd sinnepäin, vai mitenkä se meni.

Becker: Suomalainen taistolaisaika ja sen seurannaisethan me tunnemme melko hyvin, mutta joku sais hieman valaista, että mitä siellä Ruotsissa tapahtui noin vuodesta 1970 eteenpäin. Jos ajatellaan suomalaisen politiikan ja median moraalista selkärankaa, niin luumätähän siinä on, mutta ruotsalaisessa vastaavassa on jo kaasukuolio. Mikä ajoi Ruotsin tuohon tilaan? Suomessa oli tietynlainen YYA-pakko, jonka voi ymmärtää vaikkei hyväksyiskään, mutta Ruotsilla oli koko ajan puskurivaltio nimeltä Suomi turvanaan. Mikä hitto ajoi sinänsä hyvin fiksun maan tuollaiseksi?

Vieras: Joo, enpä usko että nämä höyrähtäneet ruotsalaiset alkavat jenkkejä pompottaa, vaikka eilen hetken siltä tuntuikin, kun Gates Of Vienna poistettiin bloggerista kokonaan. Mutta se oli joku bloggerin oma häiriö. Mutta (niin kuin tossa ylempänä jo totesin), kun viettää tarpeeksi aikaa samanhenkisessä oikeamielisessä seurassa, niin saattaahan siinä ennen pitkää kehittyä semmosta hihhulimaista ja hurmoksellista vallan tuntua ihan kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin. Jonkunlaista mediapuuttumista varmaan pitäisi tulla, mutta en pidätä hengitystäni.

Mitä tulee tuohon suomalaisten alkukotiin, niin onhan se kuitenkin niin, että parhaiten ovat menestyneet ne suomalais-ugrilaiset kansat, jotka ovat häipyneet alkukodostaan mahdollisimman kauas länteen.

Becker kirjoitti...

Huoh, miksi Ruotsi on niinkuin se on?
Tähän pitäis vissiin jonkun dosentin vastata, mutta kukas niihin luottaa.
Mulla on siihen oma näkemykseni, joka välttämättä ei ole poliittisesti korrekti, mutta näkemys kuitenkin.

Per Albin Hanssonnilla oli jo 30-luvulla näkemys siitä millainen kansankoti Ruotsista piti muodostaa.
Tasa-arvoinen, demokraattinen maa jossa vanhemmat synnyttävät lapsen, mutta valtio kouluttaa ja "sivistää". Tosin sielläkin hyvä aate mokattiin.Mm. peruskoulu on DDR:stä lainattu malli. Vuoden 1968 ikäluokasta varsinainen punakuume sai alkunsa, siis lähinnä yliopistoissa. Punkkupullo kourassa ja punalippu toisessa vallattiin mm. Kuninkaallinen Ooppera Tukholmassa. Piti kai vallata päärautatie asemakin, mutta se jäi tekemättä. Kaikki kuninkaalliset museot ja linnat pantiin eritysvartiointiin, kun tämä "punakaarti" halusi tuhota porvarillisen hegemonian merkit.Näistä 68:laisista on tullut mm. median edustajia jotka ovat syypäitä nykyisen alennustilaan. Vuonna 1969 Palme pääsi pääministeriksi, ja silloin nämä punikit saivat lisää puhtia. Palmehan oli täysi katastrofi, vailla vertaa. 1970 valtiopäivillä tehtiin päätös maahanmuuton sallimisesta, joka on perustana nykyiselle kaaokselle. Palme, joka oli muuten Berlusconiakin pahempi häntäveikko oli taloudellisesti ja poliittiseti täysin pihalla . Suosio ostettiin rahvaalta helppoheikkimäisillä lupauksilla joka saattoi Ruotsin talouden heikoille jäille. Koko sosialistinen yhteiskuntakokeilu tyhjensi valtionpankin kassan, joka oli pursunnut rahasta, jota oltiin tienattu vahvan talouden ja tavaran sekä raaka aineiden myynnistä sotiville osapuolille.
Sitten perustettiin palkansaaja rahastot, joilla olisi vuosien mittaan sosialisoitu yksityiset yritykset. Tällöin mm. Tetra Pak, Ikea, HM ja moni muu yritys muutti omistajineen ulkomaille. Tosin HM palasi myöhemmin takaisin saatuaan lupauksen (tais olla Fälldin) ettei noita rahastoja perusteta. Ingmar Bergman asui monta vuotta Saksassa, kun häntä syytettiin aiheettomasti veropetoksesta. Astrid Lindgrenin verotus nousi 105% prosenttiin,jonka tuloksena hän kirjoitti sadun(yhteiskuntakritiikin) "Pomperipossa."
Yhteiskunnallinen aivopesu oli tehokasta. Tuhansia ruotsalaisia "pakeni" Yhdysvaltoihin sosialisteja pakoon. Nämä olivat suurelta osin yrittäjiä tai paremmin toimeentulevia yksilöitä.
Ruotsissa ihannoitiin DDR:n meininkiä ja siellä vierailtiin usein sekä otettiin mallia moniin valtiollisiin kuvioihin. Venäjän valtionpäämieskin kävi Ruotsissa ja ihastui vilpittämsti punaiseen ja vauraaseen valtioon pitäen sitä kommunistisena ihannemaana.
Demarit saivat istua vallan kahvassa vuosikymmeniä paitsi 1976-82 jolloin Moderaatit olivat vallassa. DDR:n STASI huomasi että ikäluokka 68 soveltui hyvin koulutukseen, ja niinpä tämä kulttuurivasemmisto sai haluaamaansa oppia samalla kun usea liittyi DDR:n vakoojiksi.
Esim. vasemmiston ylistämä, kirjailija Jan Guillou on "entinen" kommunisti, joka oli muutaman vuoden KGB:n palkkaama agentti.Siis maanpetturi.

Ruotsissa on pelannut erinomaisesti tämä Janten laki, jonka mukaan kukaan ei ole toistaan parempi, kauniimpi tai viisaampi. Konflikteja on vältetttävä ja kaikkien vedettävä yhtä köyttä. Jostain kumman syytä tämä on purrut svenssoneihen tehokkaasti. Heistä ainakin Suomessa puhutaan "trenditietoisina", se on siis hienompi nimitys laumasieluisuudelle.
Piti kirjoittaa enemmänkin mutta tila loppuu kesken.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker ja kiitos kattavasta kommentista. Palmen asemahan Ruotsissa on tietysti Pyhä ja Loukkaamaton, kun heppu tuli ammutuksi. Mutta samanlainen mielikuva miehestä on minullakin. Jos heppu olis elänyt, saatettaisiin hänen valtakautta ehkä tarkastella Ruotsissa vähän kriittisemmin. Tai ehkä sittenkään ei. Ruotsi on jotenkin niin kertakaikkisen menetetty maa.

Tuota Ruotsin historiaa huomaan seuranneeni itse asiassa turhan vähän. Jotenkin on vaan ajatellut että no sehän oli ammoin Abbaa ja edelleen Abbaa eikä sit sen kummempaa. Pitäis varmaan tönkiä enemmän.

Mikähän lie tuon Guillounkin kovasti mainostaman Clarté-järjestön osuus tuossa Ruotsin mädättämisessä? Se kun tuli useasti esille niissä hepun Carl Hamilton-kirjoissa.

Becker kirjoitti...

Tuo Clartè -järjestöhän oli maolais kommunistinen liike, joka oli lähellä taas Ruotsin omaa kommunistista liikettä. Guillokin oli siellä jäsenenä, mutta sai fudut maksamattomien jäsenmaksuje vuoksi.
Siis koko tuo 68-liike, jonka jatkumoa Suomessakin nähtiin, niin se on täys koko vasemmistolaista kirjoa maolaisista marksisteihin. Mä olen aina pitänyt näitä punalipun heiluttajia jonkinlaisina parasiitteina, sillä on helppoa leikkiä kommaria lihapatojen äärellä passi takataskussa.

Ruotsi on sikäli kiinostava tapaus, sillä kyllä meilläkin näitä hörhöjä riittää, jotka ottavat mallia sieltä, tai kutsuvat "intellektuelleja" sieltä tänne esitelmöimään.

Ruotsin tilannetta pitäisi alkaa tutkimaan 1900-luvun alusta lähtien, jotta siitä saisi hyvän kokonaiskuvan.

Ruotsin median tilannetta on kuvailtu kuin se olisi läpäisemätön betonikatto, mutta kuka siihen ensimmäisenä reiän saa, niin mureneminen tapahtuu hetkessä.
Ruotsi on kuitenkin Suomeen verrattuna huomattavan monitasoinen maa, sillä siellä elävä aatelisto, vapaaherrat ja kartanonomistajat viettävät ns. yläluokkaista elämää, jolle ei Suomesta vertaa löydy.

Nyt tosin ensimmäistä kertaa on poliitikkaan ilmestynyt puolue, joka kritisoi kaikkia muita ja samalla lisää äänestäjiään muiden kustannuksella.

Yläluokka kun tuli mainituksi, niin kirjoitettiinko Suomen mediassa koskaan häiskästä joka varasti 850.000 kruunun edestä Ruotsin Kuninkaan siskon koruja. Tämä siis tapahtui viime kesänä.
Aika lystikäs stoori sinänsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Olisko niin, että Ruotsissa ei ollut omaa Aarne Saarista, jolloin ne paikalliset akateemis- ja kulttuurikommunistit pääsivät rauhassa huseeraamaan? Kaikkein radikaalein älämölöhän tuli meilläkin silloin siitä suunnasta, joka kyllä tykkäsi puhua työnteosta, mutta vaan puhua.



Tuota korunpöllimisjuttua en muista kuulleeni. Kerro enemmän.

Becker kirjoitti...

Tällainen tarina:

Päähenkilö on Etiopialainen Abdulgadir Abdi Osman, joka ilmoitti syntyneensä 1992, ja väitti että hän lähti Somaliasta 12-vuotiaana. Hän olisi sen jälkeen liikkunut laittomasti Hollannissa ja Saksassa ja elänyt yhteiskunnan ulkopuolella viisi vuotta. V.2009 hän tuli Ruotsiin ja haki turvapaikkaa "yksintulijana" ja sai ilmeisesti vakinaisen turvapaikkaoikeuden.

V.2010 hän tutustui Tord Magnussoniin, jonka vaimo on Prinsesssa Christina, joka taasen on Ruotsin Kuninkaan sisko

Tord Magnusson on osallisena erilaisiin projekteihin joiden tarkoituksena on vähentää mamujen eristäytymistä muusta yhteiskunnasta. Muuten sikäläisen yläluokan mieli hobbyja.
Osman ja Tord ystävystyivät sen verran hyvin, että Osman kutsuttiin pariskunnan huoneistoon joka sijaitsi Kuninkaallisessa Linnassa, ja hän sai jopa asustella siellä ajoittain. Osman sai myös vierailla isäntäperheen kesämökillä Tukholman saaristossa.
Magnusson järjesti Osmanille työpaikan Cafe Operassa, ja nämä kaksi kaverusta kävivät joskus ravintolakierroksilla. Magnussonin pariskunta oli aikaisemmin todennut, että "hän oli kuin lapsi kotona". Luottamus ja lojaliteetti oli siis huipussaan.

Viime vuoden Huhtikuussa Osman vietti yksin viikon linnan huoneistossa. Etsiessään eräänä päivänä savukkeita, hän meni isäntäparin makuuhuoneeseen. Siellä hän onnistui löytämään salalokeron,joka sisälsi säilytysrasian, jossa oli avaimet isäntäparin kassakaappiin. Hän avasi kaapin ja päätti varastaa sieltä arvokkaita perintökoruja 505.000 kruunun edestä.
Osman päätti vierittää varkaudesta syyn pariskunnan siivoojan harteille, sillä hän työskentelin usein yksin huoneistossa. Varastamansa korut hän myi eteenpäin kahdelle rikolliselle Göteborgin Bergsjö:ssä 9000 kruunulla. Rahoilla oli tarkoitus hankkia marihuanaa, mutta hän tuli huijatuksi, eikä saanut lanttiakaan. Näiden kahden kriminellin tarkoitus oli sulattaa korut ja tehdä niistä uusia. Nämä kaksi ovat vielä poliisin tavoittamattomissa niinkuin korutkin.
Vuoden 2011 Nobel-juhlissa Prinsessa Christina kantoi diademia nimeltään Ribbhagen, jonka hän oli perinyt äidiltään Prinssessa Sibyllalta ja arvoltaan n.350.000 kruunua. Tätä myöskin säilytettiin kassakaapissa.
18 Toukokuuta oli aika uudelle varkaudelle. Isäntäpariskunnalla oli juhlat Slottsbackenin(siis Kuninkaan)linnassa ja Osman sai olla tarjoilussa apuna. Ennen illan askareita hän vaihtoi asua isäntien huoneistossa ja samalla vohkien kassakaapin avaimen ja varasti diadeemin. Kun juhlat olivat ohi, lähti Osman itse kaupungille rentoutumaan. Mutta matkalla kaupungille hän pysähtyi Riksbron sillalla ja heitti kangaspussissa olleen korun alla kulkevaan virtaan.
Muutama päivä myöhemmin varkaudet havaittiin. Huoneistoon oli pääsy vain isäntäpariskunnalla, heidän pojallaan, siivoojalla ja Osmannilla jota tuotapikaa alettiin epäillä. Somalialainen kielsi ensi alkuun, mutta tunnusti muutama päivä myöhemmin nyyhkien Tordia vasten, ja pyysi anteeksiantoa. Tordilta anteeksianto tuli, muttei Christinalta, joka oli siinä suhteessa jyrkkänä, ja syystä.
Erkoisjoukkojen sukeltajat yrittivät tuloksetta löytää korupussia Valtiopäivätalon edessä olevasta virrasta.
Osman antautui itse poliisille ja sai syytteen törkeästä varkaudesta.

Ruotsin Raastuvan oikeus tuomitsi hänet yhteisarvoltaan 855.000 kruunun törkeästä varkaudesta eräänlaiseen valvottuun ehdonalaiseen. Lievän tuomion sanottiin johtuvan hänen matalasta "oletetusta 19v." iästään, joten hän ei saanut vankilatuomiota. Osman lähti oikeudesta vapaana miehenä kävelemään. Maasta häntä ei voinut karkoittaa, saamansa
vakinaisen turvapaikan takia.

Epärehellistä Osmania on myös joissakin blokeissa kutsuttu "Toyboyksi". Mene ja tiedä.

Ruotsin media tästä kyllä kohisi silleen hilltysti, sillä olihan
päätekijä maahanmuuttaja ja nautti tästä syystä "diskreettiä" kohtelua.

Becker kirjoitti...

Minäkin olen aina tuntenut jotain omituista sympatiaa tuota Saarista kohtaan, vaikken jaakkaan hänen käsityksiään.

Ei Ruotsissa mitään vastaavaa ollut, kyllä nämä paikalliset kommarit ovat saaneet aika rauhassa tehdä tuhojaan. Tämä AFA, Anti Fasisitiskt Aktion, on aika rauhassa saanut tehdä suoranaisia tihutöitä mm. heittämällä kiviä ikkunasta läpi, sytyttämällä ulko ovia tuleen ja töhrimällä iskulauseita seinille.
Nämä siis kohdistettuina Ruotsindemokraattien koteihin. Ovatpa nämä hellanduudelit jopa asentaneet pommeja, esim hampurilaisravintoloiden vessoihin. Tosin vielä räjähtämättä.
Noh, näitähän ei paikallisen käytännön mukaan juuri tuomita. Vasemmiston entinen puh.johtaja Lars Ohly (lausutaan Ohlycka)"Demokraattinen kommunisti", niinkuin hän itseään kutsuu ei ollut moksiskaan AFA:n tekosista ja "maan isä" Reinfeld antoi ymmärtää, että kukas käski mennä Ruotsin demokraattien riveihin.

Oikein törkeät tapaukset kyllä mediassa tuomitaan, mutta vähän sellainen kaksinaismoraali sordiino päällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, kiitos kommenteistasi ja kiitos myös sähköpostista.

Viesti 1: Täähän oli varsinainen esimerkkitapaus aiheesta ”sinisilmäisyys ja kiittämättömyys”. Ja tää tapahtuu aina uudestaan, vain nimet vaihtuvat.

Viesti 2: En minäkään Saarisen käsityksiä jaa, mutta ilman Saarista suomalainen vasemmisto olisi aikanaan ollut huomattavasti aggressiivisempi. Saarinen toi "sinivalkoisen kommunismin", joka toimi politiikan keinoin, eikä suostunut Moskovan sanelupolitiikkaan. Nythän meilläkin saarislainen vaikutus alkaa hiipua ja tilalle on tulossa arhinmäkeläinen, ettei suorastaan koivulaaksolainen.

Tuolla suorastaan suojellulla vasemmistolaisella väkivallalla tulee olemaan vielä ikävät seuraukset. Ja nimenomaan vasemmistolaisille itselleen. Nythän ne riekkuvat, kun heillä on varaa riekkua, mutta niin kuin on todettu ennenkin, ruotsista löytyy kyllä tarvittaessa miehiä, ja aikanaan heilläkin päreet palavat.

Sähköpostista: Toivottavasti ikkunastasi avautuvat näkymät pysyvät jatkossakin samanlaisena. Voimia eloon sinnepäin.

Becker kirjoitti...

No olihan se Bjurwald hölisemässä kun avasin telkkarin aamukahvi kädessä. Nimittäin SVT1:ssä.

Ei sitä kauaa jaksnut kuunnella kun oli pakko vaihtaa kanavaa kun kahvi alkoi maistumaan sumpilta.

Se ämmä on aivan hysteerinen skitso. Se löytää äärioikeistoa jo omista liiveistään. Vapaa internet on sille kauhistus.

Kyllä näitä hulluja löytyy, mutta kuvaavaa on että ne saa niin paljon median (siis PK median) huomiota. On muuten aika tyypillistä, että tämä feminismin saastuttama Ruotsi tuottaa näitä vasemmistolaisia blondeja, joilla on varsin suuret luulot älykapasiteetistaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Niin, nykyisinhän on varsin helppoa julistautua älyköksi. Ei tarvitse kuin toistaa samaa vainoharhaista mantraa kuin kaikki muutkin ns. älyköt.