perjantai 21. heinäkuuta 2023

TOLKKU JA SEN PUUTE

Hysteria pahenee päivä päivältä ja nyt kaikki kelpaa pöyristeltäväksi. Jaa kuis? No, Riikka Purra julkaisi kuvan jossa hän on mattopyykillä. Ja eipä aikaakaan kun

Minulla on kohtuullisen hyvä mielikuvitus mutta en osaa veikata, mistä seuraavaksi pannaan alaleuka väpättämään. Mutta aivan varmasti pannaan. Sen tiedän kyllä että jos valtamedia puhuu asiantuntijasta niin kannattaa sulkea sivusto. Mitä tulee tuohon mielenosoitukseen niin laitetaanpas kuva siitä. Ja sitten kysymys:

Ja sitten se kysymys: Oliskos sulla jätkä jotain, jolla perustella väitteesi? Ja miksi valtamedia ei kysynyt tuota kysymystä? Ja sitten vielä hetki Journalistiliiton puheenjohtajan tykönä:

Miettikääpä piruuttanne toisenkin kerran tuon lauseen sisältöä. No, ei mulla tällä kertaa oikeastaan muuta. Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille joka tapauksessa. Tämä näytelmä jatkuu. Ja jatkuu. Ja jatkuu. Eikä se varsinainen mätäkuu ole vielä edes alkanut.

61 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lukaiskaapa vaikka kirjastossa tämän päivän Suomen Kuvalehdestä Jukka Ukkolan pakina: Isänmaan asialla.
Osaa ja uskaltaa. On sen verran iäkäs, ettei tarvitse pelätä irtisanomista.

thinker Dill

29051453 kirjoitti...

Lainaan suurin piirtein Kari Suomalaista:"Työt loppuvat. Ei näistä voi tehdä parodiaa. Ne tekevät sen itse." Hyvää viikonloppua kaikill

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan täysin jutun lainaukset. Meidän ei pitäisi olla tässä tilanteessa ja moni ihminen miettii, onko tämä se Suomi, jossa halutaan elää. Ei todellakaan ole, mutta täysin päinvastaisesta syystä. Riikka Purra tuntuu olevan nyt valtakunnan vihollinen numero 1; edes mattopyykillä ei voi käydä joutumatta jonkun nobodyn hampaisiin ja lehtien sivuille kiusattavaksi. Eikö tämä ala olla jo sellainen ajojahti, josta voisi nostaa tukun kunnianloukkaussyytteitä? Vanhojen nettijuttujen kaivamisen lisäksi media onnistuu aina löytämään jostakin uusia "asiantuntijoita", joilla ei ole hallituksen uudesta suunnasta mitään hyvää sanottavaa. Voimia, Riikka Purra ja voimia, ystävät! Ei tämä taida tästä paremmaksi muuttua.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Nähtävästi tuo Hanne Aho ei ymmärrä, että median kriittinen lukeminen on nimenomaan kansalaisen oikeus, ja erityisesti median systemaattisen disinformaatiolevityksen aikana jopa velvollisuus.

Gottihan Se kirjoitti...

Onhan se kauheaa kun kansalaiset alkavat joka päivä enemmän ja enemmän kyseenalaistamaan mitä VMP sanoo. Oisikohan heillä vähän peiliin katsomisen paikka? Ah, no ei tietenkään! Siinä voisi myös peiliparalle käydä huonosti, kun Dorian Grayn muotokuvakin näyttää kauniimmalta kuin heidän kuvansa peilissä.

Nythän ne lisäsi rasismus ja pahempi kuin aatu hommiin sitten ilmastokriitikko hommatkin kun muuta eivät löytäneet. Onhan se paha asia kun joku sanoo, että on aika idioottimaista köyhdyttää oma maa idioottimaisilla "ilmastotoimilla"...

Ihan mielenkiinnosta katsoin VMP:n luetuimmat uutiset viimeisen viikon ajalta ja nämä "skandaalit" näyttäisi aikalailla loistavan poissaolollaan. Eli alkaisiko jo perustallaajatkin saamaan tarpeekseen näistä?

Viimeisenä, jotenkin vain täytyy tykätä ja nostaa hattua Teuvo Hakkaraiselle kunnon trollailusta. Itsekkin jos olisin poliitikko tällä hetkellä, niin kovasti kyllä haluasin trollailla VMP:tä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Eli kansalaisista tulisi oikeasti itsenäisesti ajattelevia kansalaisia nykyisten hallintolampaiden sijaan? Alkaisivat erveen epäluuloiseksi sille mitä heille tietona syötetään milloin miltäkin taholta ja milloin mikäkin ketunhäntä kainalossa.... tuollaisen asian pelättävänä pitämistä voisi odottaa Kiinan kommunistiselta puolueelta tai muulta fasistiselta tai kommunistiselta (Kiina ei ole kommunistinen) diktatuurilta ja sen edustajilta, ei demokraattisen Pohjoismaan median kellokkaalta tai poliitikoilta. Eikö ne itse tajua mitä puhuvat ja mihin ideologiaan itsensä puheillaan leimaavat? no, olen aina sanonut että meillä on tolkuton määrä totalitaristeja tässä maassa aina kokoomusta myöten, vihervasemmistossahan ei muita olekaan. Mutta että he julkisesti sen myöntävät, ymmärtämättä että niin tekevät, se jaksaa aina yllättää. En kai ole kyynistynyt vielä aivan totaalisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kansalaiset saattavat alkaa kyseenalaistaa mediaa ja asiantuntijoita? Taitaa ikävä kyllä olla toiveajattelua. Sellanen 30...40 % prosenttia kansasta ei ikinä ole valmis moiseen. Jos on 20 vuotta purematta niellyt valheita ja samalla puritaanisella kiihkolla tuominnut tai jopa vainonnut niitä, jotka ovat osanneet ajatella omilla aivoilla ei ole kovin helppo katsoa peiliin. Ikivanha viisaus: ....hyvän ja pahan välinen raja kulkee läpi jokaisen ihmisen sydämmen. Luulenpa, että näille ihmisille on liian tuskallista siirtää tuo raja takaisin omaan sydämeensä, jostain sieltä ulkopuolelta minne sitten kuvittelivatkin sen siirtyneen kun alkoivat näitä nykyajan wokeuskontoja seuraamaan. Joutuisi toteaman, että en ollutkaan taviksia parempi vaan itseasiassa tuhannesti viheliäisempi. Mahdoton paikka.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Hyeenalauma on päässyt verenmakuun(Junnila),ja se janoaa lisää.

Heikki kirjoitti...

Tuosta mielenosoituksesta tuli mieleen "meilä on unelma mielenosoitus" heinäkuu 2015. Ps oli tuolloinkin esillä. Onneksi tuo unelmaporukka on näemmä vähentynyt alle kolmasosaan. Tuolloin oli yli 15000 osallitujaa jaTampereella 1000.

Anonyymi kirjoitti...

"Vasemmisto syyttää aina muita siitä mitä se itse tekee." En tiedä voiko tuota soveltaa edelleen "... itse tekee, suunnittelee tekevänsä tai haluaisi tehdä."

Joka tapauksessa osa porukasta alkaa näköjään olla vaarallisen sekaisin ja totaalisen tiedostamattomia omista yllykkeistään. Mietityttää vain, että meneeköhän se niin, että kun omaa vihaansa ei tiedosta, se projisoidaan ulos päin? Sen jälkeen kuvitellaan, että jos näitä muita ihmisiä ja "heidän" vihaansa kontrolloi, se omakin polla tuntui pysyvän kasassa. Ulkopuoliselle homma näyttäytyy totalitarismina.

Kuvasta vielä sen verran, että siinä on ihan tavallisen näköisiä miehiä ja naisia, joista ei millään uskoisi, että he kykenisivät mihinkään hirmutekoihin. Niinhän ne saksalaisetkin oli niin sivistyneitä, tavallisia isiä ja äitejä...

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Rahkonen on varsinainen Asiantunteilija, kuvassakin on suu kovin mutrussa. Aika epätoivoista, kun pitää politisoida matonpesukin. Tuukka Kuru twiittasikin jotenkin näin: ”mäntysuopa on äärioikeiston uusi salainen ase”.

Rahkonen vielä kyseenalaisti kehitysmaamaahanmuuton kielteiset vaikutukset, kyseli todellisuuspohjan perään. On tainnut sivuuttaa kaikki uutiset katujengi- ym. maahanmuuttajarikollisuudesta. Ai niin, mutta hänhän saa todennäköisesti tietonsa valtamediasta.

Ikätoveritar

Tapio Suhonen kirjoitti...

Vihervasemmistolaiset, kommunistit etc. ovat sananjulistajia; totuudesta sen sisältö ei tokikaan muodostu. Kysymys on uskonnosta.
Onhan heillä tokikin se kuuluisa "selkäranka",...mutta jutellaan siitä sitten toisessa yhteydessä...

Strix Senex kirjoitti...

Minä vähän ihmettelen, että onko median luokattomuuden syynä se, että toimittajiksi on hakeutunut vääränlaisia ihmisiä. Joissakin haastatteluissa vihreät (kahdessakin mielessä) toimittajat kertoivat uravalintansa motiiviksi halun vaikuttaa. Mutta eihän toimittaja ole oikeasti vaikuttaja. Päätöksentekijä on vaikuttaja, ministerit ovat vaikuttajia, yritysjohtajat ovat vaikuttaja. Kaikilla näillä on myös ainakin periaatteessa vastuu tekemisistään. Toimittajalla puolestaan ei ole sen enempää päätösvaltaa kuin vastuutakaan. Hyvä toimittaja tietää tämän. Hän kokoaa tietoja, tarjoaa niitä niin päättäjille kuin muullekin yleisölle, punnitsee niiden painoarvot niin, että iso asia saa ison huomion, pieni asia pienen, tärkeä asia korostuu, vähäpätöinen jää sivuosaan. Tätäkin toimittajatyyppiä löytyy kokeneista toimittajista, joskin enää harvoin, mutta nuoressa polvessa tuo piirre on harvinainen.

Nyt itseään täynnä olevat nuoret toimittajat pyrkivät vaikuttamaan ilman vastuuta, omilla mielipiteillään. He korostavat oman mielensä mukaisia asioita, piilottavat oman mielipiteensä vastaiset asiat, paisuttelevat vähäpätöisiä asioita mielensä mukaan, jättävät kokonaan kertomatta sellaiset tärkeät asiat, jotka eivät sovi heidän agendaansa. Jos ja kun heitä kritisoidaan, he uhriutuvat ja hyökkäävät kritisoijia vastaan.

Yhtenä esimerkkinä tästä toimittajalaadusta oli Ylen Ulla Järven kolumni, jossa hän vertasi kritiikkiä psyykiseen kidutukseen joka ”voi tuhota uhrin persoonan jopa tehokkaammin kuin fyysinen kidutus”. Täysin huomiotta hän jätti sen psyykisen kidutuksen, jonka media on koko voimallaan kohdistanut Riikka purraan, pystymättä esittämään mitään muuta konkreettista kuin sen, että hän on verrannut sitä ihmisen päästä varpaisiin peittävää mustaa vaatetta säkkiin. Kyseisen kolumnistin valitus siitä, että heidän arvostelemisensa on julmaa kidutusta, kuvaa kyllä hyvin sitä, mihin media toimintatavoillaan tähtää. Nyt, kuten niin usein ennenkin, paha pappi on löytänyt omista toimistaan aiheen saarnaansa. Tämä tökkäsi mieleen myös törmättyäni maikkarin sivulla kissankokoiseen otsikkoon: "Tuhannet osoittivat mieltä, Purra julkaisi mökkikuvan – asiantuntija: "Kuin harjaisi suomalaisten vastustajien kasvoja mäntysuovalla"". Onnistuvatkohan toimittajat heittäytymään vieläkin halpamaisemmiksi. Sitä en epäile, etteivätkö yrittäisi.

Mahtaako toimittajien käytöksen takana olla yhdistelmä ylimitoitettua pätemisen tarvetta yhdistyneenä tietoisuuteen siitä, että todellisuudessa he ovat vain niitä kehän laidalta huutelijoita, jotka yrittävät kannustaa suosikkiaan ja häiritä kaikin keinoin sitä vastustajaa. Vai onko takana sylttytehdas, joka juoksuttaa näitä laumaolioita tekemässä myyräntyötä tämän yhteiskunnan vahingoittamiseksi. Yleensä ottaen suhtaudun salaliittoteorioihin hyvin skeptisesti, mutta on myös niin, että oireet voivat antaa viitteen mahdollisesta taudista.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Hanne-täti olisi 1930-40 lukujen Saksassa ollut kuin kotonaan?

"Myös muiden instituutioiden kyseen­alaistaminen voi lisääntyä."

Silloinhan ei instituutioita juurikaan kyseenalaistettu.
Ei ainakaan kovin äänekkäästi, eikä varsinkaan äänekkäästi ja pitkään...

Anonyymi kirjoitti...

Näin. Ei 1980-luvulla kukaan rääkynyt, ettei tahdo elää tällaisessa Suomessa. Ulkomaille muutettiin ilman sen suurempaa draamaa, jos elämä kotimaan ulkopuolella oli auvoisempaa.

Toimittelijana jokin aika sitten yritellyt Jessica Aro ahdistui kyseenalaistajistaan, jolloin sai Juha Molarille tuomion vainoamisesta. Sellaista on Suomen sananvapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Luin ja ihmettelin , kun on niin lehden nykylinjan vastainen.

Anonyymi kirjoitti...

Uskallan suositella aiheeseen liittyvää podcastiani
https://open.spotify.com/episode/2m1Dc0TJDy3V5oS6NDjBlv?si=IN8ABxTVSDOshjIGGHZWPw

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on sitten IL tehnyt uuden ennätyksen, kun on kaivanut esiin kaikki nimimerkki "riikan" kirjoitukset 15 vuoden takaa. Peräti 160000 merkkiä, eli "puolen pienoisromaanin" verran. Vetoavat "asian yhteiskunnalliseen merkitykseen." Outoa, että niillä on nyt yhtäkkiä "yhteiskunnallista merkitystä". Tuntuu pikemmin siltä, että kyseessä on systemaattinen ajojahti. Eilisissä Maikkarin uutisissa eräs miljardien liikevaihtoa tekevän suomalaisfirman toimari ihan pokkana selitti, että nimimerkki "riikan" kirjoitukset vaikeuttavat "globaalin yrityksen" markkinointia. Ihanko totta? Tänään sitten myös STT liittyi susien kuoroon ja kertoi koostaneensa euroedustaja Hakkaraisen "rasistiset" meppipuheenvuorot alkaen vuodesta 2019....KATSOKAA, NATSEJA ON KAIKKIALLA, NYT HETI HALLITUS VAIHTOON!

Anonyymi kirjoitti...

Pengotaan sitten vuosia, jopa vuosikymmeniä, wanhoja kirjoituksia, osa kirjoitettu vielä anonyymisti... Voi kun nämä toimittelijat tekisivät samalla tarmolla töitään, ja etenkin merkittävistä asioista! Esimerkiksi vaikka Koiviston konklaavista, euroon liittymisestä, Tilkan lakkauttamisesta jne jne

Vaan turha on toivo! Näillä mennään ja ei voi vaatia lusikalla kun hammastikulla on keitot jaettu...


-Tvälups-

Kalle Pelttari kirjoitti...

Nyt ovat suuret sankarit Juha Ristamäki ja Lauri Nurmi Iltalehdestä louhineet tai louhittaneet kaikki "riikka" nimimerkillä kirjoitukset esiin ja laittaneet ne vähän helpompaan jakoon, että jokainen Suomen kansalaiset saavat tietää kuinka paha ihminen Riikka Purra on. Kuulostaako yhtään vainoamisen, koulukiusaamisen, maalittamisen meiningiltä?
Vastahan pari viikkoa sitten YLEn aamuohjelmassa Iltalehden päätoimittaja kehui, ettei kysymyksessä ole mikään ajojahti vaan Iltalehti kohtelee Purraa tai perussuomalaisia samalla tavalla kuin esim. Sanna Marinia aikoinaan. Nämäkö ne ovat Iltalehden arvot, kun suorassa lähetyksessä suoraan sanoen valehdellaan?
Muuten, eikö ole aika typerä se YLE:n haastateltavien pöytä? Joutuvat kääntelemään koko ajan päätä kuin tennisottelussa tai istumaan vinossa, jotta voisi katsoa toista YLE:n toimittajaa, kun hän puhuu vankkaa totuutta, tai jotain prosenttiOllikainen asiantuntijaa, jotka ovat aina samoja ja mielipiteet voi arvat etukäteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille kommenteistanne ja lisäyksistänne. Noin yleensä ottaen voi todeta että ei tällaista noitavainoa ole ollut edes pahimpina suomettumisen aikoina.

Anonyymi kirjoitti...

Taidettiin täälläkin vitsailla aikoinaan, että niiden tavoite on ps:n kieltäminen sekä kannattajiensa vaientaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjölle tiedoksi!

Uuden Suomen Puheenvuoron ylläpitäjien mielestä Yrjöperskeles on kuulemma niin epämääräisen taho että sinun blogiesi linkkaus aiheuttaa automaattisesti kommentin poiston sieltä, hehhehheh.

Tällaisen selityksen sai kommentoija kun hän ihmetteli miksi hänen kommentinsa on poistettu.

Setarkos

Anonyymi kirjoitti...

Toisin kuin Strix Senex kirjoitti, kyllä lehdistöllä ja siis toimittajilla on jo vanhastaan ollut varsin suuri vaikutusvalta. Ei tosin suoranaista päätösvaltaa, mutta epäsuorasti he ovat kyllä suurestikin voineet vaikuttaa siihen, millaisen käsityksen suuri yleisö saa mistäkin tai kenestäkin, ja näin ollen myös esimerkiksi vaalien tulokseen, kenties hallituksen ja eduskunnan päätöksiinkin, kun kansanedustajien on ajateltava mahdollisuuksiaan tulla seuraavissa vaaleissa uudelleen valituiksi.
Tämän vuoksihan lehdistöä on jo kauan nimitetty kolmanneksi (vai oliko se neljänneksi) valtiomahdiksikin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan Riitta Purra nostaa tuosta kuvassa näkyvästä kyltistä kunnianloukkaussyytteenkin?
Ei siis tietenkään Yrjöperskelestä vaan sitä mielenosoittajaa vastaan, joka kuvassa näkyy ja joka kantaa sitä kylttiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Setarkokselle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Itse asiassa ei vitsailtu vaan ennustettiin asiaa ihan tosissaan.

Setarkos: No eipä ollut yllätys.

Ano2: Totta, se vaikutusvalta on kasvanut vuosien saatossa ja valtamediaa pitää valtaansa itsestäänselvänä ja loukkaamattomana pyhänä.

Ano3: Todennäköisesti voisi mutta en usko että hän vaivautuu.

QroquiusKad kirjoitti...

Valtamedian eli neljännen (tiedottavan) valtiomahdin valta ON itsestäänselvä ja loukkaamattoman pyhä.
Se olisi Kekkoslovakian synkimmän suomettumisen aikoina kyennyt samaan, mutta sen ei tarvinnut:
yksinvaltias ja puolijumala Urkki I Suurin hallitsi Yleisten Syiden voimalla kenenkään kykenemättä Häntä horjuttamaan.

Enää ei ole niin.
Siksi horjuttajat pitää nyt nujertaa, ettei Pyhä Maailmanjärjestys romahtaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Satuin äsken puolivahingossa näkemään uutisissa Riikka Purran eroa vaativan adressin alullepanijan ja luovutuksen. Anteeksi nyt vaan, mutta meinasin kuolla nauruun. Tyyppi selittää permanentattu tukka silmillä ja nenärengas heiluen, että nyt oli aika tehdä jotakin. Lisää tällaista, niin kaikki näkevät, minkälaiset hörhöt ovat liikkeellä! Tuollainen adressi ei vaadi minkäänlaista tunnistautumista ja sillä on yhtä paljon vaikutusta kuin käytetyllä vessapaperilla. Eniten ihmetyttää, että Yle jaksoi korostaa allekirjoitusten määrää; taisi olla mistään mitään tietämättömät kesäharjoitttelijat asialla ja jos ei ollut, ei voi muuta kuin taas kerran todeta kuinka helposti aate sokaisee ihmispolon.

Rouva Ano


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olet kyllä pitkälti oikeassa.

Rouva Ano: Koko adressihan on pelkkä vitsi jonka valtamedia ottaa tosissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kyllä iso tarve konservatiiviselle mediatalolle, joka saataisiin myös suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt joudutaan olemaan tämän yksipuolisen propagandavyörytyksen armoilla. Harmi vaan, että sellaista ei ole näköpiirissä, kun esim. Alfa tv:lle kävi kuten kävi.

Tapsa vaan

-TR- kirjoitti...

Minusta tämä hössötys on hyvä esimerkki siitä että elämme edelleen hyvinvoivassa maassa.

Meillä on toki oikeitakin ongelmia mutta ilmeisesti ei niin vakavia että niistä huolestuttaisiin näiden hössötysongelmien sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Koska ps lähti tähän leikkiin anteeksipyynnöin ja ministerieroin niin pelataan se peli nyt loppuun saakka. Odotan ja edellytän, että mm Purra tekee rikosilmoituksen tuota "lastenhakkausfantasiojaa' vastaan törkeästä kunnianloukkauksesta!

Ainut keino, jolla viharkpvassareita voi opettaa, on laittaa ne nauttimaan omaa lääkettään; rikosilmoituksien, kanteluiden, tuomioiden ja julkisuuden muodossa.

Älkää nyt prkl vain kääntäkö toista poskea (ylä- tai alapäässä)
Ei! Nyt pitää antaa takaisin ja samalla mitalla, toimittelijoitkaan unohtamatta!


-Tvälups-

Kalle Pelttari kirjoitti...

Tällaisella adressilla, joka vaatii Riikka Purran eroa, ei ole hevon sellaisen merkitystä. Olisi aika helppo tehdä vastaava tietokoneohjelma kuin trollauksessa, joka generoisi vaikka miljoona nimeä, kun niissä ei tarvitse vahvaa kirjautumista. En ole varma, vaikka tässä olisi näin tehtykin, mutta miljoona nimeä olisi ollut liian ilmeistä. Jos olisi haluttu asia oikein tehdä, niin olisi sitten tehty kansalaisaloitteen kautta, jossa vaaditaan vahva kirjaus. Epäilen vaan, että nimiä olisi tullut 100 000 vähemmän, jos sitäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen että Purran eroa vaativan adressin oli allekirjoittanut mm Adolf Hitler. Eli helvettiinkin on saatu nettiyhteys. On vissiin langaton. Valokuitu sulaa kuumuudessa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sanna Marinin ollessa pääministeri totesin, että se, mitä hän tekee tai on tekemättä omalla ajallaan ja mikä ei liity ministerintyöhön, on yhdentekevää. Samoin kuin se, että hän on lesboparin kasvattama. Se ei vaikuta hänen substanssiinsa mitenkään. Eikä vaikuttanutkaan. Hän johti Suomen pois koronasta ja suomettumisesta ja NATO:n riveihin.

Totean täsmälleen Riikka Purrasta. Se, mitä hän on irrelevanttina yksityishenkilönä joskus sanonut tai mitä mieltä hän on joskus ollut julkisella keskustelufoorumilla, on yhdentekevää. Se ei kertakaikkiaan liity mitenkään hänen kompetenssiinsa selviytyä ministerin tehtävistä. Näen paljon mieluummin pätevän mulkvistin ministerinä kuin tyhjän [jakku]puvun.

Antifilatelisti kirjoitti...

Yhdysvaltojen kaikkien aikojen huonoimmaksi presidentiksi on kerta toisensa jälkeen äänestetty Warren Harding (1921-23). Syystä että hän yritti miellyttää kaikkia eikä lopuksi miellyttänyt ketään.

Pikku Warrenin isä totesi joskus, että oli hyvä, ettei Warren syntynyt tyttönä, hänestä olisi tullut prostituoitu. Warren Harding oli miellyttävä ja mukava ihminen ja suosittu. Mutta kävi ilmi, että hän oli loikannut liian suuriin saappaisiin. Hänellä ei ollut kompetenssia presidentin tehtäviin. Hän nimitti ministereiksi lapsuuden ystäviään, opiskelukavereitaan ja tuttujaan - jotka paljastuivat läpimädiksi omaneduntavoittelijoiksi, ja jotka vetivät Hardingia kuin litran mittaa.

Harding itse totesi En ole pätevä tähän virkaan ja toivon ettei minua olisi ikinä valittu ja myös En minä vihollisiani pelkää - ystäväni ne ovat jotka tuottavat minulle unettomia öitä.

Tämä on vaara, jos päättäviin asemiin valitaan värittömiä, hajuttomia, mauttomia ja miellyttäviä ihmisiä. Heiltä pääsääntöisesti puuttuu substanssia ja kompetenssia tehtäviinsä. Purra voi olla mulkvisti, mutta hän on jo osoittautunut osaavaksi ja aikaansaavaksi ihmiseksi. Vaikken ole samaa mieltä kaikista asioista hänen kanssaan, haluan, että hallitukselle annetaan työrauha - ja hallitusta lähdetään kaatamaan vasta silloin, jos se osoittautuu kyvyttömäksi tai tuhoisaksi maallemme.

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Kalle Pelttari sanoi...

Tällaisella adressilla, joka vaatii Riikka Purran eroa, ei ole hevon sellaisen merkitystä.
Paitsi että sillä on suuri merkitys, koska ns. totuusmedia eli nämä valehtelijoiden klubin jäsenet ylenannon ja hesarin johdolla antavat sille kaiken huomion ja rummuttavat sitä totuutena.
Kuten Rouva Ano toteaa, "adressin" alullepanija ja esittelijä ylenannossa sai ansaitsemansa, tavan kansalaisen huomion, eli naurun osakseen.
Vaan kun se tavan ihmisen reaktio moiseen pellehermanniin ei kuulu tuonne missä näitä "uutisia" tehdään.
Vökelletään ja Wokelletaan vaan. Ja puristetaan kättä taskussa tiukemmin nyrkkiin. Ja Taju-Paavon sanoin: Laitetaan kello soimaan aamulla hieman aikaisemmin, että keritään täyttää persaukisten nysvääjien taskut.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, TR:lle, Taisteluvälineupseerille, Kalle Pelttarille, Anolle, Antifilatelistille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Täysin totta.

TR: Kyllä. Varsinaisiin ongelmiin ei edes haluta puuttua.

Tvälups: En osaa sanoa tuosta. Joka tapauksissa kaikenlainen nöyristely pitää lopettaa.

Kalle, Ano & Huru-ukko: Se adressihan oli totaalinen vitsi mutta Yle luonnollisesti otti sen aivan tosissaan.

Antifilatelisti: Hyviä huomioita.

QroquiusKad kirjoitti...

Manna Sariini ei todellakaan johtanut Suomea pois körinästä, vaan päinvastoin oli tyttökavereidensa kanssa suuna päänä hysterisoimassa Suomen kansaa puolipöhköksi pelosta räkätaudista, joka on influenssaa vaarattomampi ja meni ohitse omia aikojaan.

Manna Sariini ei todellakaan johtanut Suomea NATOon, vaan tenkoilullaan ja venkoilullaan haittasi asiaa niin paljon kuin vain pystyi, kunnes tasavallan presidentti, puolustusvoimain ylipäällikkö ja reservin kapteeni Sauli Väinämö tuuppasi tytöt sayrjään haittaamasta, tukenaan kansan enemmistön järkiintyminen.

Valtavalemedia on toki ylläpitänyt Cannah I Pyhimmän henkilökulttia niin kauan, että sinänsä järkevätkin ihmiset ovat alkaneet uskoa noihin valeisiin, samalla tavoin kuin että moniongelmainen ja vammainen pikkutyttö muka päätti ryhtyä ihan issekseen Maailmanjumalattareksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Meidän Riikan on turha nostaa mitään syytteitä.
Niistä tulee vain syyttämättäjättämispäätös, eli mitään ei olekaan tapahtunut.
Sama juttuhan se oli USAssa, kun edellisten POTUS-vaalien räikeästä vaalivilpistä yritettiin nostaa puolisataa syytettä.
USAn liittovaltion syyttäjät vain koppavasti pyyhkäisivät ne lattialle ottamatta mitenkään käsittelyyn, joten kommunistit voivat lällätellä nyt ettei mitään ole tapahtunut, kun ketään ei edes syytetty.

Adressiin Meidän Riikan eroamiseksi tuli yli 120 000 kuittausta.
Samalla virhetyttöjen logiikalla yli viisi miljoonaa suomalaista EI kuitannut adressia, joten Meidän Riikan jatkamisella on siis massiivinen kansan tuki.

Isä Nicolae kirjoitti...

Hejsan taas Ykä & tämä pimeäpuolisko!


Herrattu päivy, emmekös me nyt ymmärrä, että Riikan mattopyykki on valtakuntamme synti nro Alfa ja Omega!

Ensiksikin, mäntysuovassahan jokin vuosi takaperin todettiin järkyttävä määrä ympäristölle vaarallista ainetta - olikohan peräti 0,1 *promillea* per litra. Hhphm, me ilmastontuhoajat ja lajikadon edistäjät.

Toiseksinna, vielä pahempaa on itse kuvajulkaistu tapahtuma: siinähän aivan selvästi osoitetaan, että naisen paikka kesäsäällä on harjan varressa kuteita hinkkaamassa. Shokeeraavaa roolitusta, sukupuolitusta ja rakenteellista razzismia, missä intersektsionaalisuus?

***

Muutoin TR'ää komppaan: ovathan nämä kaikkialla vaanivat natshishtit maamme ylivoimaisesti suurin uhka - korostan vielä, siis merkittävin vaaratekijämme nyt ja tulevassa. Meillähän ei suinkaan esimerkiksi ole tosiasiallista >50% nuorisotyöttömyyttä tai reaaliluvuissa laskien noin puoli miljoonaa työtöntä.^ Eikä tässä edes tarvitse avata maahanmuutto-ongelmia tai Ukrainan-asiaa.

Ja Antifilatelistin tavoin joudun kerran erästäkin nuormiestä valistamaan: jos pyrit olemaan kaikkien ystävä, kehen ja mihin sinä silloin sitoudut? Käy kuin Aisopoksen susivartiotarussa, ihmiset aistivat falskiutesi - eivätkä liioin sitoudu sinuun. Toisin sanoen, Purran tapa kerran pahoitella ja sitten jatkaa eteenpäin on selkeästi uskottavampaa kuin yhtenään ravata mediassa hattu kädessä nöyristellen.



^ työ = kokopäiväisen ja säännöllisen elannon tarjoava ansio, eikä satunnaistunti- tai sirpalepäiväpesti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne. Teillä molemmilla oli hyviä huomioita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Mies osui kohdalleen ja tilanne on valitettavasti juuri sellainen kuin sanoit. Kun Nuori Älykäs Nainen tuntee niin se menee kaikkien faktojen edelle.

Anonyymi kirjoitti...

"Nuori Älykäs Nainen tuntee" Pitää olla että kun nuori ÄLYTÖN NAINEN tuntee....Ei mulla muuta
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta veli Huru-ukko, eihän tuntemiseen älyä tarvitakaan!
Sehän päinvastoin haittaa tunkemalla järkeä, logiikkaa ja tosiasioita ihanasti ihanalta tuntevan tunteen sekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Marin ei todellakaan johtanut Suomea Natoon. Vanhoissa haastatteluissa on sanonut vastustavansa liittymistä ja vielä kuukautta ennen Ukrainan sodan syttymistä ilmoitti yksikantaan, että hänen vahtivuorollaan Suomi ei liity Natoon. Kun sitten sota syttyi ja suurin osa kannatti liittymistä, suosion vähenemisen pelosta takki kääntyi yhdessä yössä. Hyvä, että Niinistö heivasi sivummalle ajoissa.

Ja mitä tulee koronan hoitoon, niin olihan se farssi. Ensin Marin oli sitä mieltä, että ei se meille tule, sitten ettei ainakaan maskeja tarvita. Kun sitten tarve näytti ilmeiseltä, oltiin myöhässä ja hätäpäissään tilattiin viidellä miljoonalla epäkurantteja maskeja huijarilta, jonka taustaa ei edes tarkastettu. Uudenmaan lääni eristettiin, mutta samaan aikaan sai rajojen yli tulla ulkomailta ilman mitään valvontaa. Ruokaravintoloita suljettiin, aiheutettiin konkursseja ja työttömyyttä, vaikka tauti levisi etupäässä yökerhoissa ja kapakoissa, joissa Marinkin vieraili taudille altistuneena. Joka ilta hän sitten seisoi tv:ssä lukemassa sujuvasti THL:n tiedotteita ja hurmasi kansan osaamisellaan. Ja kun esiintyminen omalla ajalla alitti rumasti alkeellisimmatkin käytöstavat, eroa pääministerin tehtävistä ei vaadittu ja mediakin silitti myötäkarvaan. Ei tuollaista pissismäistä örveltämistä olisi suvaittu keneltäkään muulta, mutta Sanna nyt oli vaan niin ihqu, Suomen paras pääministeri kautta aikojen ynnä muita roskaa ja boomerien olisi pitänyt ottaa coolisti vaan. Itse en siihen ole pystynyt, varsinkin kun Marinin hallitus jätti jälkeensä velan, jota lastenlapsenikin vielä maksavat.

Korona ei myöskään ole mikään vaaraton räkätauti; iäkäs, mutta sitä ennen harvinaisen hyväkuntoinen sukulaismieheni on sairastanut long covidia viime marraskuusta lähtien ja siitä yli puoli vuotta sairaalassa, eikä ole vieläkään varmaa, selviääkö hän siitä. Rokotuksien tehosta sen sijaan en sano mitään, hänelläkin oli ne kaikki.

Anteeksi tämä vuodatus asian vierestä, mutta oli pakko kirjoittaa. Marinin hypetys kun vaan saa edelleenkin niskakarvat nousemaan pystyyn.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Körinä ei ole vaaraton, mutta ei mikään Musta surmakaan jollaiseksi Manna Sariini tyttökavereineen ja kätyreineen sen paisutteli.
Taudin pitkäkestoisen muodon voi saada yhtä hyvin tavallisesta flunssasta.
Siitä huolimatta körinä ja lentsu ovat influenssaa lievempiä.

Antifilatelisti kirjoitti...

Koronan ikävä puoli ei ole siinä, että se tappaa. Sen ikävä puoli on siinä, että se vammauttaa - usein pysyvästi. Kuten polio. Siksi toimenpiteet olivat perusteltuja. Ulkomailta ei tosiaankaan saanut tulla Suomeen ilman valvontaa - edes suomalaiset itse.

Mitä velanottoon tulee, niin Ahon hallitus yritti 1980-luvun lamassa selvitä säästämällä ja olla ottamatta velkaa. Lopputulema oli, että työttömyys pomppasi 25% pintaan ja omassa ikäluokassani se oli pahimmillaan 37% eikä ole ikinä laskenut alle 13% eli Aho hoiti sen laman päin persettä. Me maksamme niitä velkoja tänään, jotka omat isoisovanhempamme ottivat Toisesta maailmansodasta selviämiseen, eli siinä ei ole mitään ihmeellistä.

Mitä NATOon tulee, niin 2019 Venäjä oli vielä suunnilleen rauhallinen, eikä liittoutuminen ollut tuolloin ajankohtainen. 2022 olikin jo sitten toinen ääni kellossa, ja oli aika tunnistaa tosiasiat - Venäjä on mongolien henkinen perillinen ja pyrkii maailmanvaltiuteen keinoja kaihtamatta. Silloin ainoa mielekäs veto oli liittoutua.

Mutta joo. Pointti ei ole siinä, mitä Sanna Marin teki tai jätti tekemättä. Pointti on siinä, että annetaan hallitukselle työrauha, mukaan lukien Riikka Purralle. On parempi, että valtiolaivassa on yksi huono kippari kuin monta hyvää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Rouva Anolle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne. Se ”Nuoret Älykkäät Naiset” ei ole siis mikään mairittelu vaan otin sen käyttööni jonkun vihervasemmistolaisen toimittelijan jutusta jossa hän kirjoitti sen ihan tosissaan.

Hallitukselle pitäisi tosiaan antaa se työrauha. Marinin hallituksen kohdalla asia hyppäsi toiseen ääripäähän eli tehtiin mitä tehtiin niin Sanna & kumpp olivat jumalattaria. Koronanhoitohan sillä hallituksella oli ”arvotaan päivän toimenpide”. Ja se touhuhan muuttui jonkinlaiseksi kansalaisten tottelevaisuusnäytökseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Suomella oli vähän velkaa Rinteen hallitituksen aloitettua, mutta sitten laitettiinkin haisemaan tyyliin "rahaa on". Olemme kuitenkin kaikki varmaan yksimielisiä siitä, että hallitukselle pitäisi antaa työrauha, mutta sirkus vaan jatkuu, koska vihervasemmisto ei tunnu antavan anteeksi sitä, että hävisivät vaalit.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Totta. Nykytilanne vaikuttaa lähinnä vihervasemmiston aseettomalta vallankaappausyritykseltä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tolkun puute ja hallituksen työrauha.

Tässä on näyttänyt siltä, että vaikka Meidän Riikka tekisi eduskuntatalkon edessä eteläkorealaistyylisen ulvomisanteeksipyyntöshown ja sen päälle aidon japanilaisen seppukun, huutaisivat viholliset vaan EI RIITÄ!
Nyt jopa Hell-Sinkin Totuus myöntää, että näinhän asia onkin sallimalla kahden politiikan tutkijan lausua asia:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009735869.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

AnnaBajaMaja ja Pieru-Ieva ovat tyttökavereineen lähteneet Leninin opetuksen mukaan vaatimaan mahdottomia ja sen saatuaan vaatimaan lisää.
Nyt on saatu jo peruste olla antamatta enää noille yhtään mitään, koska touhu on myönnetty jopa valtamediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Sama lehti: Aurora Rämö antaa epätarkkaa tietoa 'juna-ammuskelusta' 2008. Häirlköivistä teineistä on tullut 'maahanmuuttalapsia' . SK ei ole enää suomalaisten asialla. Miten olisi uusi nimi: WEF- lehdykkä.

Vittuuntunut Nettoveronmaksaja kirjoitti...

Meijän nuivien Riikka? :D <3 https://youtu.be/zX2sb8q6TrM?t=91


https://www.is.fi/politiikka/art-2000009663925.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Totta. Tavoitteena on perussuomalaisten toiminnan lopettaminen. Tätähän olen ennustellut jonkin aikaa jo itsekin.

Ano: Muista ajan jolloin kyseinen lehti oli laatulehti.

VNV: Tyypillistä juorutavaraa.

klova kirjoitti...

Hallituksen ei pitäisi reagoida noihin vaatimuksiin yhtään mitenkään. Ja jos tämä ei RKP:lle käy, niin hallitus erotkoon ja uudet vaalit. Orpon täytyisi tehdä tämä selväksi. Jos haluaa jatkaa pääministerinä.

Maata ei johdeta huutoäänestyksillä. Sitä varten on vaalit.

Persujen kannattaa jättää asiat isommin kommentoimatta ja ilmoittaa, että oikeuskansleri nostakoon syytteet jos on epäilyjä rikoksista.

Saattaapi olla ettei tule kovin pitkäikäinen hallitus, edessä vain ikäviä päätöksiä ja jo nyt riidellään tarpeettomista asioista. Vielä ei olla edes aloitettu niiden ikävien mutta välttämättömien uudistusten tekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 2013 bussissa matkalla Turkuun silloiset ylioppilaslehden toimittajat Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö jostakin käsittämättömästä syystä paskoivat housuunsa ja nykyään jatkavat kuvannollisesti saman eritteen suoltamista Suomen Kuvalehdessä. Vanhetessa ei näköjään aina viisastuta.

Rouva Ano

zones kirjoitti...

Tässä olisi ollut jollekin kauppiaalle mahtava tilaisuus.

Suunnitteletko puhdistusta?
Natsiharjat ja kansanmurhasaippua uskomattoman edullisesti!

Pari päivää on pitänyt lausahdusta ihmetellä ja todeta, etten olisi ikinä kehdannut tulla naaman kanssa moista esittämään. Kohta pitää kaivaa kuoppa, jotta rimaa voidaan vieläkin laskea. Mutta minkälainen mielleyhtymä siitä tulee...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Rouva Anolle ja zonesille & kiitos kommenteistanne.

klova: Olen pitkälti samaa mieltä.

Rouva Ano: Muistanpa tapauksen. Antoihan se housuunpaskominen mahtavan sysäyksen uralle.

zones: Ottaiskohan Kärkkäinen noita myyntiinsä noilla mainoslauseilla? Ja joo, alhaalla ollaan mutta pohjaa ei taatusti olla vielä nähty.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee noita vanhoja nimimerkki "riikan" Scripta-kommentteja ja miettii, että mikä tota Riikka Purraa oikein hitsittää, niin sieltähän se vastaus tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta: islam on täysin oikeassa naisten suhteen! Riikka Purra ja muut hänen kaltaisensa feministit taas ovat väärässä. On todella häpeällistä, että naista kuten Riikka Purraa voidaan Suomessa päästää puoluejohtajaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joskus on vaan vaikea sanoa onko kommentti vitsi, tehty tosissaan tai jotain ihan muuta.