lauantai 15. heinäkuuta 2023

YLE JA KANSAN SYVÄT RIVIT

Valtamedialla on kova keskinäinen kilpailu siitä, kuka eniten propageeraa demokraattisten vaalien pohjalta valittua hallitusta nurin ja luonnollisesti siinä on mukana verorahoitteinen Yle joka kirjoittelee taas siitä, kuinka kansan syvät rivit nousevat hallitusta vastaan. Tosiasiassa ne syvät rivit olivat kaksi 22-vuotiasta vihreää opiskelijapimua jotka järjestivät mielenosoituksen Joensuussa. Ylen arvion mukaan mielenosoitukseen osallistui yli 200 ihmistä mutta kun katsoo jutussa olevaa kuvaa niin muistaa, että Yle lyö aina juttuihinsa ikiomaa lapinlisää. Mutta katsotaanpa miten mielenosoitukseen oli valmistauduttu:

Muutama huomio hotellin respasta:

1. Tällä porukalla se yleislakko jää tekemättä. Mistä ne lakkoilisisivat?

2. Ei niitä kuviteltuja natseja minnekään mutta vasemmiston räyhäporukka ja anarkistit kylläkin.

3. Jos faktat ovat liian vaikeita hahmotettavaksi mutta haluat silti esittää kansalaisoikeustaistelijaa, niin huuda ihmeessä että natsi. Kyllä Yle sen nielee ja julkaisee.

Ja laitetaanpa sitten hieman otteita ehdottoman puolueettoman Ylen uutisesta:

- Hallitus on sinimusta, ei saa meiltä luottamusta! Ei natseja valtionjohtoon, ei natseja minnekään!

- Olemme huolissamme Suomen uudesta suunnasta, jossa muun muassa rasismi ja natsismi normalisoidaan. Ei tämä ole sellainen Suomi, jossa haluamme olla.

- Tälle hallitukselle ei kuulu kaunistella. Hallituksessa istuu natseja ja lapsia ahdistelevia ihmisiä. Hallitus tekee Suomen historian oikeistolaisinta politiikkaa, joka aivan suoraan sortaa järjettömällä tavalla ihmisten oikeuksia.

Ja löytyihän mielenosoitukseen ”painoarvoakin” eli vasemmistoliiton puoluehallituksen varajäsen Ville-Pekka Timonen joka loihe lausumahan:

- Rottakin olisi parempi pääministeri. Sillä on sentään selkäranka! paikallispolitiikassa vaikuttava Ville-Pekka Timonen tiivisti oman puheenvuoronsa lopuksi aplodien saattelemana.

Miettikääpäs piruuttanne minkälainen joukkorääkyminen olisi noussut jos joku perussuomalainen olisi puhunut tuollaista edellisen hallituksen ihan mistä tahansa ministeristä. Mutta nuorelle vasemmistolaiselle kyseinen elämysmatkailu toki sallitaan. Katsokaaapas piruuttanne kyseinen häiskä kuvahaulla. Che Guevaran kuvia on katseltu ja tyyliäkin matkittu joskin tuloksesta voi olla monta mieltä.

Noin yleensä ja erikseen voi todeta että Yle noudattaa sen itse itselleen kirjoittamaa lakia:

Ylen tehtävänä on tarjota kansalaisille vain ja ainoastaan vihervasemmistolaista propagandaa ja sen sekä tehtävä että rahoitus on kiveen hakattu täysin riippumatta siitä, minkälainen hallitus on vallassa.

Ja siksi sille kelpaa uutisten lähteeksi nämä ”kansan syvät rivit”.

Kiitokset Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle vinkistä ja linkistä.

37 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Niinhän se on, että kaikki riippuu siitä, kuka sanoo.
Tuossa naapuriblogissa muuan huomioitsija ihmetteli uutisointia koskien Riikkaa, verrattuna meidän kaikkivoipaan Sannaan.
Kun Sannan jauhojengi biletti, jotkut paheksuivat. Media valisti kansaa: "Sanna on nuori nainen 37v, joten bilettäminen on ikäkauteen ominainen ja hyväksyttävä asia."
Kun Riikka noin viisitoista vuotta sitten kirjoitti mitä kirjoitti. Media loihe valistamaan: "Riikka oli tuolloin kolmekymmentä täyttänyt, joten hänen olisi pitänyt ymmärtää vastuunsa kirjoittaessaan...."
Fingerporilaisittain voisin sanoa, että Kun Riikka toimi skribenttinä, hän oli reilu kolmekymppinen. Sen sijaan kun Sanna veti kokkelia nenään hän oli vajaa neljäkymppinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo täällä härmässä natseja näkynyt sitten huhtikuun 1945, tiedoksi vaan rääkkyjille.

Laki on kaikille sama mutta tuomiot vaihtelevat...Jos persut olisi syyllistyneet samaan törkyisään leimaamiseen, niin eiköhän peli olisi vihelletty heti poikki ja armottoman mediarummutuksen lisäksi 30 000 suvaitsematonta suvaitsevaista olisi marssineet stadin poikki ja järjestäneet konsertin päälle. Käräjäoikeudessa oltaisiin heti ylihuomenna.

Timo Vihavaisen blogitekstiä kannattaa myös lukea. Hän kuuluu todelliseen harvalukuiseen intelligentsijaamme.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapio Suhoselle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Tapio: Hyviä huomioita.

Tapsa vaan: Eikä natsismi saanut täällä sijaa silloinkaan kun se oli Euroopassa pop. Olet muutenkin oikeassa ja Vihavainen järkijätkä. Mutta hänenkin äänensä hukkuu joukkorääkymiseen.

Strix Senex kirjoitti...

Kun puhutaan Ylestä ja kansan syvistä riveistä, silloin tällöin käväisee mielessä, että minkä kansan. Ylen moderointihan on tunnetusti millin tarkka. Sopimattomuudet stopataan kuin seinään ja siitä ei läpi päästetä muuta kuin taattua ja ehdottomasti hyväksyttäväksi arvioitua tavaraa. Jostakin syystä kommentointi kuitenkin tuo joskus mieleen Pietarin trollitehtaan harjoituskoulun, jonka tuotoksiin tsuhnan on vaikea saada sanaansa sekaan. Näytteeksi tästä pari poimittua makupalaa yhden Nato-aiheisen jutun kommenttisadosta.

”Suomi on tällä hetkellä maksimoimassa USA:n intressejä ympäri maailmaa. Jopa uutislähetyksissä hehkutetaan, kuinka Suomi voi osaltaan olla nöyränä alamaisena auttamassa USA:ta maailman mahtavimmaksi”.

”Tää on nyt niin naiivia. Tutustus Yhdysvaltojen historiaan tarkemmin. Ei ne mitään vapautta ja demokratiaa levitä vaan kaatavat hallituksia ja tekevät invaasioita ihan taloudellisten ja poliittisten etujensa nimissä”.

”Kiireisimmät ovat jo Suur-Suomea rakentamassa. Myös silloin oikeisto ja papisto olivat kärjessä uhraamassa suomalaisia työläisiä ja talonpoikia”.

”Kukas se sanoikaan, että urheat joukkomme sotivat Mustalta mereltä Jäämerelle liitossa (im Bunde) suomalaisten soturien kanssa. Häkkänen laittaa vähän paremmaksi”.

”Nato on sotilasliitto, jonka tarkoitus on ottaa haltuun, vielä otettavat itäiset maat. Valkoiset länsimaat jotka aina ovat vastustaneet demokratiaa ja " alempi rotuisten" ihmisten, yhteneviä oikeuksia itsensä kanssa, ovat saaneet jälleen joukkoonsa, intomieliset sotilaskansat”.

Voisiko tästä kenties päätellä jostakin jotakin?

QroquiusKad kirjoitti...

Jos kerran hallituksessa istuu natseja ja lapsia ahdistelevia ihmisiä, luulisi nyt sen kelpaavan mikäli ne lapsetkin ovat natsejen lapseja;
niitähän kuuluukin ahdistella?

Mitä tulee Kansan Syviin Riveihin, ne on tässä tapauksessa kenties ymmärrettävä käsitteen "syvä" merkityksessä, jossa jokin asia on "syvältä".
He itse toki kuvittelevat omaavansa asiansa takana odottavan reservissä falangimaisen iskuvoiman, ja outoahan se olisi, elleivät jo niin luulisi.
Vaan:

Syvä iskunsa ei
Vaan vihaavat ne, hei!
Niill' Suomessa ei kotimaata:
Koko onnensa on
Abdi wokeltamaton
Sen vierellä niin ihana on maata!

Sitten tulee taas hätä ja ketäs muuta kiljutaan apuun kuin sitä suomalaista persvakomiestä.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tässäkään ole mitään uutta; vasemmisto saa haukkua päämiministeriä rotaksi ja HS verrata USA:n presidenttiä (Trump) viikkoliitteessään värikuvien kanssa sikaan.

Hyvää yötä!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Qroquius Kadille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Käsittääkseni kyllä NATOa ei tässä tekemällä tehdyssä ”kriisissä” ole nostettu kovin esille. Minä en sinänsä luota niin Venäjään kuin en Yhdysvaltoihinkaan.

Qroquius Kad: Ja se suomalainen persvakomies pitää tälläkin hetkellä maata pystyssä.

Rouva Ano: Täysin totta.

Anonyymi kirjoitti...

Punakaartin eväät tähän hommaan lopahtaa,
kunhan se peretteleminen vaan lopetetaan. Liian paljon löysää annettu, ja RKP:lla kokoonsa nähden liikaa vaikutusvaltaa, ikävä kyllä.
Leppänen, ja yks piika ei määrää, mitä mieltä tässä maassa saa asioista olla, ja kirjoittaa. Onhan se nyt yhtä helvettiä, jonsei kansan äänestämää vaalitulosta vieläkään uskota.
T. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ymmi. Ei vaan uskota. Mikä kertoo että vihervasemmisto ei ole demokraattinen vaan kansandemokraattinen. Ja sillähän ei demokratian kanssa ole paljoa tekemistä. Sinänsä toteutuakseen demokratia vaatisi puolueettoman median ja meillähän ei ole kuin kansandemokraattinen media.

Teutjärvi kirjoitti...

Natsit olivat murhaajia, mm Babijarissa laittoivat ihmisiä riviin montun reunalle
ja ampuivat konekiväärillä. Siis suomennettuna huuto kuuluu,
Ei murhaajia hallitukseen ei murhaajia minnekään.

Kualeppi kirjoitti...

Hohhoih, alkaa jo maku mennä. Nämäkin tytöt toistelee jotain Twitteristä opiskeltuja lauseita natseista ja Suomen oikeistolaisemmasta politiikasta. Jos kyseessä olisi oikea toimittaja hän voisi kysyä järkkääjiltä vaikka:
- "Kun olette varmaankin tutustuneet ja lukeneet hallitusohjelman, niin mikä kohta siellä erityisesti pistää silmään. Miten tämä eroaa edellisen hallituksen ohjelmasta?"
- "Voisitteko määritellä termin "natsi"?
- "Kertokaa vaikka kaksi mielestänne tärkeintä kohtaa hallituksen ohjelmasta, jossa näkyy kohdat ihmisten sortamisesta?"

Mieltään saa toki osoittaa, sitä ei edes tämä tyttöjen mollaama natsi-hallitus ole kieltänyt. Kiva vaan olisi lukea joskus ihan perustelujakin toiminnalle.

Haistakaa Yleläiset ... noh, eipä mitään sittenkään.

KKi kirjoitti...

Olihan tuosta vaalituloksesta odotettavissa vasemistolainen etu- ja takapeppukipu mutta että tällainen tulehdus.

No eipä siinä. Olisi ehkä hyväkin pistää hallitus uusiksi. RKP:n kanssa ei tule onnistumaan. RKP:hänn oli muutenkin sellainen pakkopulla koska kepu. Uudet vaalit. Voisi olla vänkää kun PS ja Kokkareet nappaisivatkin jonkin 52%. Siitä se vasta kipeä alapää seuraisikin.

Tuo rääkyväistö taitaa enimmäkseen edustaa edustaa tiedostavaistoa joka tiedostaa valtion ilmaista soijaa valuvan tissin katoavan oikeistolaista taloutta harjoitattaessa. Saattaapi aburahatkin olla vaarassa humanismin tutkijoiden harrastamisilta.

Rääkyvä tiedostavaisto ei taida tiedostaa rääkymisen enimmäkseen vituttavan persvakokansaa. Persvakokansaa on kuitenkin jonkin verran enemmän äänestämässä rääkyväisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa aamulla varhain mielenkiintoinen kirjoitus Puheenvuorossa. Siinä käsiteltiin tätä adressi -juttua, että eduskunta koolle ja sassiin. Kritiikkiä tuli toimittajille, kun eivät olleet tarkistaneet, että kuka adressin laittoi vireille. Se olikin elokapinan aktivisti, joka aloitti sen adressin.

Muutenkin juttu oli hyvin kirjoitettu, mutta koska siinä kritisoitiin toimittajia, sitä ei enää ole Puheenvuorossa. Ottiko kukaan sitä talteen. kun en itse älynnyt?

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka tuo 200 ihmisoletettua pitäisikin paikkaansa, niin kyseessä on siltikin aivan mitätön kylähullujen kokous. Melkein mikä tahansa vähänkään organisoitunut poliittinen ryhmittymä saa aikaiseksi kahdensadan hengen mielenosoituksen, jos vain haluaa ja vihervasemmiston äänestäjillä on vielä se etu puolellaan että heidän porukoillaan on aikaa hillua mielenosoituksissa, kun ei tarvitse käydä töissä.
Taitaa tosin olla niin että kun asia on Ylelle mieluinen, niin silloin uteliaat katselijat ja sattumalta paikalla olleet lasketaan mielenosoittajiksi ja se lukumäärä kerrotaan vielä kahdella tai kolmella ja jos kyseessä pervoilu kulkue niin viidellä. Että tälläistä on vihervasemmiston matematiikka.

Anonyymi kirjoitti...

Joku aika sitten oli pt mediassa silmiä avaava juttu siitä, miten islamistit vaativat koraanin/islamin arvostelijoita suoraan sanoen hirteen. Oli oikein elävää kuvaa. Eikä ole ainut kerta. Täysi hiljaisuus. Median osalta. Kuten jutussa todettiin, pitäisi hälytys kellojen soida. Itse olen huolissani lapsiemme osalta tuosta kehityksestä. Puhumattakaan rakkaan kotimaamme taloudesta. Että lapsemme ovat vielä nesteessä jos suunta ei muutu. Rahat on loppu, velaksi ei voida loputtomiin elää.

Prozac kirjoitti...

Nämä joensuun tulevat politrukit olivat niitä ihan syvältä olevia rivejä.

Prozac kirjoitti...

Harmi kun puopolo ja kumppanit on lomalla. Jutunaiheita taitaa olla monta veneellistä odottamassa kun lomalta palaavat.

Heikki kirjoitti...

Tuli mieleen Lii Anderssonin lausuma vaalitappion jälkeen "vituttaa kuin pientä eläintä". Menetetty hallitusvalta halutaan takaisin. Kaikki keinot ovat nyt luvallisia' sanoi eräs vassari nimettömänä. Natsi ja rasistiväitteet ovat törkeästi liioteltuja ja väkisin väännettyjä. Eivät nämä aja kuin oman puolueensa etua.

Prozac kirjoitti...

Joo näitä kylähulluja on kyllä marssimassa, mutta missä se natsien vastamarssi on? Täytyyhän niitäkin marsseja jossain olla, kun ovat kerran äänestäneet natsit valtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ja siihen ei kuulu suomen/suomalaisten etu. Siltä näyttää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Teutjärvelle, Thorvald Eskilinpojalle, Kualepille, KKi:lle, maallikolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Prozacille, Heikille ja Ano3:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä.

Bogreol kirjoitti...

Huomasin, vaikka en paljon Bidenin vierailua seurannutkaan kuinka YLE jo aamusta hehkutti Bideniä ja pelkäsi hänen häviötään seuraavissa vaaleissa ettei sitoutuminen Natoon hiipuisi, ja hämmästyin kovasti haastateltavana olevan prof. B. Heiskasen sanavalintaa, kun selitti Bidenin valtavaa panostusta ilmastonmuutokseen ja vihersiirtymään, ja yritykseen kongressissa saada sopimus aikaan republikaani-rettelötsijöiden kanssa. Rettelöitsijät lähtevät mukaan sopimukseen vain jos se liitetään kulttuurisotaan, Suomessakin puolet valitaan USAn tapaan, akatemia, media ja vasemmiston arvoliberaalit yhdessä osoittamassa mieltä ideologiansa puolesta, ja laittamassa ääri-ideologiaa natsismiksi kutsumaansa kuriin. Pyhä viha sumentaa ajattelua, ja itsekritiikin puute ja moraalisen ylimielisyyden huuma estää näkemästä omaa demokratian vastaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Piti noihin aikaisempiin juttuihin kommentoida, että kun on tuotu esiin sen armeijan upseerin Selvä murha, niin mitenkäs se bussikuskin pahoinpitely 2010 luvun alussa? Mies hakattiin loppuiäkseen aivo vammaisena istumaan pyörätuoliin. Ja mikä olikaan motiivi? Muistan tapauksen, koska valtamedian puolustelu oli vastenmielistä. Kuljettaja puuttui pahoinpitelyyn tms, ja elämä oli siinä. Tämä(kin) tapaus sai ainakin itseni jo silloin tajuamaan, mikä on valtamedia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Bogreolille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Bogreol: Noin yleensä voidaan todeta että Yhdysvallat on tosi pahasti jakautunut. Ja esmes ne BLM-mellakat tapahtuivat demokraattien siunauksella.

Ano: Muistan tapauksen. Kuvaa aikamme ja maamme sairautta.

Anonyymi kirjoitti...

Kun vasemmisto sekä uusvasemmisto nyt uhoavat valtamedian avustuksella, että sitä ja sitä. No antaa tulla. Jos halutaan oikein vastakkain asettelua, niin on selvää, jos tosipaikka tulee, niin 1918 tulee toistumaan. Kuten eräs toinen blogisti totesi, niin valtamedian vasemmistolaisuus on vaara tälle yhteiskunnalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Eihän tuolla vihervasemmistolla ole aseenaan muuta kuin valtamedian kautta tapahtuva rääkyminen. Niillä jää se 1918 kyllä yrittämättä.

Qroquius Kad: Lätsännostoa taas Jussille. Varmasti jotain yritetään koska vihervasemmiston ideanahan on selvästi se, että se ei enää koskaan saa olla vähemmistö. Demokratian nimissä demokratia nurin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin eihän tässä kukaan muu uhoa/uhkaile kuin äärivasemmisto. Ollaan tekemässä sitä sinun tätä. Natseja joka puolella sekä hirvittävää natiolismia. Tarkoitin vain, että eikun tappelu pystyyn. Jos ei selvää tule. Islamistit ja vasemmisto vastaan muut. Siitä vain.

DuPont kirjoitti...

Asenteet ovat vahvoja. Jos PS julistaisi suojelevansa luontoa, osa vihervasureista ja mediastaan alkaisi vastustamaan luontoa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja DuPontille & kiitos kommeteistanne.

Ano: Mutta sen äärivasemmiston ainoa ase on rääkyminen. Varsin pitkälle se kyllä sillä on päässyt.

DuPont: Tuo on täysin totta.

Kartsa kirjoitti...

Yle laski tohon 200 henkeen ihmiset jotka oli "kerääntynyt ottamaan osaa ja seuraamaan mielenilmausta." Eli toisinsanoen joku laski kaikki ohikulkijatkin tohon määrään ja koska kaupungissa sattu olemaan Ilosaarirock niin tottakai niitä ihmisiä riitti edes tuon verran.

Anonyymi kirjoitti...

Punaisella Valpolla oli sotien jälkeen valmiina lista tuhansista suomalaisista, jotka karkotetaan Siperiaan tai tapetaan kunhan vallankumous saadaan aikaiseksi. Taistolaiset yrittivät sitä avoimesti 70-luvulla ja RKP jakoi vielä kymmenisen vuotta sitten "kunnostautuneille" kansalaisille rotutohtori Freudenthalin mitaleita ja vastusti evakkojen sijoittamista rannikolle. Nyt uuninluukut kolisee joistakin netin kirjoituksista ja samaan aikaan voi kuitenkin päättäjinä olla äärivasemmistolaisia eli kommunisteja ja joka hallituksessa RKP. Näköjään kaikki kelpaa, kun päämäärä on pyhä.

Risto Ryti marraskuussa 1944: "Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme, ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan edut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi." Tämä pätee edelleen vuonna 2023, vaikka Suomen elintaso ja koulutustaso ovat valovuosien päässä vuodesta -44. Miten tässä näin pääsi käymään?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Paljon on lakkautettu valtion, etenkin sotavaltion, laitoksia/yksiköitä Pohjois-Arjalassa; miksei ne saa lakkautettua tuota s-tanan yliopistoa?!


-Tvälups-

Gottihan Se kirjoitti...

Täytyy sanoa että todella syvältä kansanriveistä on nämä tyypit ja uutiset löydetty! En tiedä minkälaista vihikoiraa on käytetty, mutta on kyllä ihan loistoyksilö ollut!

QroquiusKad kirjoitti...

Kuka muka haluaisi lakkauttaa Jojensuun yljopiston?
Sehän tuottaa joka vuosi hyvänlaisen määrän uusia Nuoria Älykkäitä Naisia, jotka Suomessa keskenään päättävät tällaisista asioista ja kaikista muustakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Kartsalle, Rouva Anolle, Taisteluvälineupseerille, Gottihan Se:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV & Gottihan Se: Se vasurijätkä herättää totaalista myötähäpeää. Varsinkin kun häiskä julkisesti tunnustautuu aisankannattajaksi:

https://twitter.com/Lassukat/status/1680666500749840384

Kartsa: Täysin totta. Ylen luovaa matematiikkaa.

Rouva Ano: Se mädäntyminen pääsi alkamaan YYA-aikana. Kysymys on, että miksi sitä ei pysäytetty kun syy siihen lakkasi olemasta?

Tvälups & Qroquius Kad: QK heitti kommenttinsa tietysti vitsinä mutta joo, tusinamaistereita on aivan liikaa. Ja kun PKarPr lopetettiin ja PKarPsto siirrettiin Kajaaniin niin Pohjois-Karjalan varusveijareilla on aika vittumaisen pitkät lomamatkat. Ei siellä ole enää kuin Onttolan raja ja ei se määräänsä enempää vedä.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei sitä YYA-bakteerin aiheuttamaa mätänemistä ole voitu pysäyttää, koska riittävän vahvaa antibioottia sen tappamiseen ei ole eikä tule.
Niin mätäneminen sen kun jatkuu, kunnes Suomen valtio-organismi kuolee verenmyrkytykseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllähän sitä antibioottia on ylitetty kehittää mutta valtamedia on se bakteeri joka on resistentti kaikille antibiooteille.