tiistai 25. heinäkuuta 2023

PRAVDA JA VÄÄRÄ DEMOKRATIA

Vihervasemmistolainen persuhysteria ja kiukku väärästä vaalituloksesta on ylittänyt parodiahorisontin jo niin pahasti, että aiheeseen alkaa kyllästyä mutta aina välillä tekee mieli kommentoida jotain silmiin osuvaa. Niin kuin tuoretta Helsingin Pravdan juttua johon on hankittu taas ”asiantuntijoita” jotka kertovat sitä mitä Pravda haluaa kuullakin. Otetaan muutamia otteita ja omia kommentteja:

Vuorelman mukaan perussuomalaisten poliittiseen retoriikkaan on hallitustaipaleen alkuun saakka kuulunut rasistista kieltä ja syrjivää puhetta. Käynnissä oleva keskustelu määrittelee hänen mukaansa sitä, pidetäänkö tällaista kieltä suomalaisessa politiikassa hyväksyttävänä vai ei.

Ja käynnissä olevassa keskustelussa se määrittelyoikeus on vain vihervasemmistolla. Ei jääne epäselväksi mikä lopputulos on.

Perussuomalaisilla rasismin raja vaikuttaa menevän jossain rikoslain kieppeillä. Silloin, kun ihminen on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, on ihan oikeutettua kutsua rasistiksi, mutta jos ei tuomiota ole, silloin selkeän määritelmän löytäminen menee monimutkaiseksi.

”Vaikuttaa menevän jossain rikoslain kieppeillä”. Eli suomennettuna: vihervasemmistoa ottaa faktat päähän mutta kun sitä ei kehdata sanoa suoraan niin keksitään tuollaista sanapuuroa ja toivotaan että lukija mieltää perussuomalaiset rikollisiksi. Se, että jotkut politiikan tutkiskelijat määrittelevät ihmisen rasistiksi alkaa olla jo niin vanha ja kulunut läppä että se ei sinänsä hetkauta. Mutta kyllähän tuosta saa selvän kuvan että tuomittava ajattelu on määritelty, se pitää saada rangaistavaksi ja täytyy vain löytää joku lopullinen tekosyy syyttämiseen.

Purra on pyytänyt anteeksi 15 vuotta vanhoja rasistisia kirjoituksiaan, mutta tuoreempia tekstejä, joissa hän esimerkiksi puhuu musliminaisista ”mustina säkkeinä”, hän on kieltäytynyt pahoittelemasta.

Nussikaa nyt pilkkua oikein urakalla. Jos jotkut ihmiset pukeutuvat mustiin säkkeihin, heitä voi kutsua mustiksi säkeiksi. Se kutsujakin kyllä tajuaa että säkissä on ihminen sisällä mutta politiikan tutkiskelijalla tässä on hahmotusongelma.

Keskustelun päätepiste ei ole anteeksipyyntö, koska kyseessä paljon syvemmälle menevä keskustelu puolueen ideologian ytimestä. Kun puhutaan syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden kaltaisista perustuslaillisista periaatteista, ei keskustelu pääty tekstien pahoitteluun, vaan vasta alkaa siitä.

Tässä aletaan olla villakoiran ytimessä. Puolueen ideologia ei miellytä vihervasemmistoa joten se pitäisi muuttaa vihervasemmistolle kelpaavaksi. Ja jos muuten vedotaan perustuslakiin ja syrjimättömyyteen niin eikös se kehitysmaalaisten positiivinen syrjintä tulisi lopettaa välittömästi?

Ja sitten tullaan siihen lopulliseen villakoiran ytimeen:

Kysymys on siitä, pystyykö puolue irtisanoutumaan tavasta, miten se on vuosien ajan profiloitunut äänestäjien keskuudessa.

Miksi sen pitäisi irtisanoutua mistään? Yli 600.000 suomalaista äänesti vaaleissa perussuomalaisia juuri siksi mitä se on ja mitä se edustaa. Ja joille pakkosyötetyt vihervasemmistolaiset arvot ovat vastenmielisiä. Helsingin Pravdan haastatteluunsa tilaamat tutkiskelijat vaativat että puolueen pitäisi käytännössä lakkauttaa itse itsensä kun vihervasemmisto ei ihan vielä uskalla suoraan vaatia puolueen kieltämistä.

Ja siitähän koko tässä hysteriassa on kysymys. Demokratia kelpaa vihervasemmistolle ainoastaan silloin jos se pitää vihervasemmiston vallassa.

Kiitokset Qroquius Kadille vinkistä.

51 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Pidin Jokisipilää aiemmin reiluna kaverina, joka ei demonisoinut Perussuomalaisia. Nyt Häneltä tulee liukuhihnalta vihervasemmistolaista rasismilpäppää ja siihen liittyvää moralisointia. Deep Staten mies on kyseessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tämän aamun Yle uutisoi nettisivuillaan, kuinka enemmistö suomalaisista vaatii tiukempia toimia rasismin kitkemiseksi. Heti tämän "uutisen" perässä on samanhenkinen kolumni, jossa taivastellaan, että nuo 15 vuotta vanhat kirjoitukset ovat "normalisoineet" rasismin Suomessa. Kylläpä on kauheaa, kun kaikkialla vaan näkyy ja kuuluu rasismi! Kukahan sitä on nytkin lietsonut viimeiset viikot?

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa päivittäismarketin käytävillä oli taas joku HS:n aktivoimiskampanja ja uusia tilaajia yritettiin haalia. Lehteä tuputettiin ohikulkijoille.

Lyhyen käytävähavainnointini aikana ei tuo ilmainen sanomalehti kelvannut kellekään ohikävelijälle. Ei edes kalankääreeksi. Eikä minulle.

Kielenpäällä pyöri joku napakka kommentti, mutta eihän se niiden nuorten vika ole jotka ovat (kesä)töissä ja yrittävät palkkansa eteen lehtitilausta saada aikaan. Elleivät ole HS:n palkkalistoilla.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Eilinen Ylen jymyuutinen oli otsikoitu "Sottaiset cismiehet käytöskouluun” – vähemmistöryhmät vaativat lisää julkisia vessoja". Niinpä niin. Vähemmistöt vaativat. Jutussa myös joku vähemmistövaikuttaja haukkui "cis-miehiä" sottaisiksi ja vaati näille käytöskoulutusta vessan käyttöön. Tulipahan vaan mieleen mamman kertomana, että naiset ne vasta sottaisia ovatkin. Kuulemma tietyt vähemmistön naiset nousevat vessan renkaalle kyykkimään jolloin likaiset kengät jättävät jälkensä. Ja tuntien naisen anatomiaa, joka ei mahdollista kunnollista "tähtäystä", voi suihku osua pönttöön siististi tai sitten roiskua ympäri vessan lattiaa. Se siitä tasa-arvosta...

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa rasismin määritelmäkin olla laajentunut siihen Orpon vuoden 2015 invaasiossa sanomaan "jo tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia" eli kritiikki on rasismia. Ja sen huomaa! Kun pohjamutia kaivellaan, niin poistetaan sitten tosiaan se positiivinen syrjintäkin (kukahan valopää tuonkin termin on keksinyt?). Syrjintä on siis positiivista kun se kohdistuu suomalaisiin, niin että naama näkkärille vaan!

Tämä piehtarointi rasismissa päivästä toiseen peittää alleen kaikki oikeasti tärkeämmät asiat; läpihuutojuttuna meni läpi EU:n metsien ennallistamisasetuskin. Kantona kaskessa seisoi sahuri Hakkarainen, joka ainoana piti suomalaisten puolta äänestyksessä, jossa Suomen muut "edustajat" käänsivät kotimaalle selkänsä. Rahaa siihen ei ole, mutta onhan meillä näitä menestyviä green tech-yrittäjiä, kuten entinen vihreä kansanedustaja Antero Vartia. Hän sai Business Finlandilta (veronmaksajilta) ilman omaa panosta 7 miljoonaa euroa yritykseensä, joka teki sitten konkurssin saamatta aikaan yhtään mitään. Kai tuon saman puljun ovella jo norjalainen Wittusenkin toiveikkaana kolkuttelee.

Rouva Ano

Ari Mäkinen kirjoitti...

Taitaa Suomessa (ja Euroopassakin)jäädä tuo arabiankielinen rasismi tyystin tutkimatta ja varjoon näiltäkin "asiantuntijoilta".

Gottihan Se kirjoitti...

Ykä, kyllähän taas osuit asian ytimeen. Vihervassarit ymmärtää demokratian samanlailla kuin läpeensä korruptoituneen kaverinsa Ameriikan demokraatit, jotka jankkaa sitä "our democracy" mantraa mihin republikaani äänestäjät eivät kuulu.

Tosiasiassa vihervassarit on vain totalitaareja, joiden märissä unissa kaikki jotka ajattelevat "väärin" pitäisi vähintään viedä gulageille. Ne vain ovat pelkureita ja eivät uskolla sanoa sitä suoraan. Joten ne käyttävät näitä feministisiä tyylejä "väärinajattelijoiden" tuhoamiseen.

Antifilatelisti kirjoitti...

Perussuomalaisilla rasismin raja vaikuttaa menevän jossain rikoslain kieppeillä. Silloin, kun ihminen on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, on ihan oikeutettua kutsua rasistiksi, mutta jos ei tuomiota ole, silloin selkeän määritelmän löytäminen menee monimutkaiseksi.

Noin se on ja noin sen tuleekin olla. Laki määrittää sen, mikä on sallittua ja mikä ei.

Hyvät käytöstavat puolestaan määrittävät sen, mikä on suotavaa ja mikä paheksuttavaa, mutta ne eivät määritä sitä, mikä on rikos.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Hisstoriantaju voisi oikausta todellisuudentajuttomuutta, mutta tilanteessa, jossa yhteiskunnallinen "keskustelu" on jo taantunut maagisten leimasanojen käytön, ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin, sensuurin, historian uudelleenkirjoittamisen ja käsitteellisesti täysin epäselvien lakipykälien nimissä nostetuiksi näytösoikeudenkäynneiksi, on kai turha enää haikailla historiantajun perään.

Nämä nykyiset "asiantuntijat" eivät tule tunnistamaan itsessään sitä, miten samanlaatuista heidän hamuamansa arvovalta on esimerkiksi siihen historialliseen aikaan verrattuna, jolloin natsit omaksuivat "rotutiedon" ohjelmakseen ja jossain määrin epäjohdonmukaisesti päädyttiin vainoamaan juutalaisia.

Kansatiedehän oli 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkuvuosikymmenille esitellyt rotuoppeja ciimeisenä ja hoienoimpana "tieteellisenä" löytönään. Ei Rosenberg suinkaan keksinyt käsitettä "rotusielu".

Siitä miksi nimenomaan juutalaiset joutuivat Hitlerin projektiivisen pahuuden kohteeksi, on olemassa sellainenkin teoria, että tämä narsisti olisi koko myöhemmän elämänsä vihannut erästä uoruuden koulutoveriaan, rikkaasta juutalaisperheestä lähtöisin olevaa Wittgensteinia. Teoria on psykologisesti ei vain mahdollinen, vaan hyvin perusteltu. Mustasukkaisesta raivosta ja thoamistarpeestahan on kyse -- ja sellainen voi hyvinkin palautua yksityisen ressukan kipeisiin kokemukisiin.

"Tieteen" arvovaltaan vetoaminen on tyypillistä siellä, missä keskenkasvuiset narsistiset yksilöt ovat hurahtaneet uhriajatteluun -- uhrirooleihin samaistumiseen -- ja alitajunnallisen viattomuuden oikeuttamina ittavat oikeuden omiin käsiinsä. Eihän Hitler suinkaan saarnannut pahuutta, vaan päin vastoin -- hän oli mitä tyypillisin uhrisamaistumiseen taantunut narsisti, joka vaati Saksalle hyvitystä sen kärsimien vääryyksien vuoksi.

Se on historiassa toistuva kuvio, tuo uhrirooliin samaistuminen ja "puolestaloukkaantumisen" tonnoissa otettu omankädenoikeus. Siksi kaikki yhteiskuntia totalitaristiseen suuntaan taannuttavat vahvat aatteellis-tunnustukselliset liikkeet vetoavat nimenomaan "tieteen" arvovaltaan. Se on käyttökelpoinen gloria. Myös bolsevikit puhuivat "tieteellisestä marxismista".

Joten kaikupohjaa näille HS:n ja YLE:n käyttämilkle "asiantuntijoille" toki on. Mutta, kuten sanoin, ei toivoakaan siitä että tuohon jamaan taantunut ajattelu pystyisi noeeraamaan historian opetuksia.

Olemme nyt "rasismi" -laimasnan käyttämisessä suunnilleen samassa pisteessä kuin natsit olivat "jutku" sanan käyttämisessä noissa historian vaiheissa.

Trilisser kirjoitti...

Vasahammerin tulkinta Jokisipilästä on outo ainakin linkitetyn jutun pohjalta. Hänhän ei itse esitä mitään lopullisia omia kantojaan, vaan pohtii esimerkiksi, että joillekin "mikään ei riitä" eli viittaa selkeästi näihin "irtisanoutumisen" vaatijoihin. Samaten hän toteaa, että joillekin razzismusta on jo maahanmuuton kritisointi. Näinhän se ilmiselvästi on: joillekin kaikki mamutuksen kritisointi on razzismusta.

zones kirjoitti...

Muistanko oikein, mutta mielestäni edellinen hallitus teki käytännössä ehdotuksen PS:n kieltämisestä? Esitys oli naamioitu vaatimukseksi samasta Arvo Pohjasta kuin hallituspuolueilla, muttei se tainnut mennä läpi. Tämä usein mainittu Arvo taitaa muuten olla Alvin veli: kumpaakaan ei ole koskaan nähty, maksaa on kyllä saatu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Ano1:lle, hepalle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Ari Mäkiselle, Gottihan Se:lle, Antifilatelistille, Seppo Oikkoselle, Trilisserille ja zonesille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Ehkä tähän sopisi parhaiten siteeraus Perttu Ahoselta tuolta twitterin puolelta:

”Ajanhenki.

Demokraattisessa ihmisten perusoikeuksia kunnioittavassa länsimaassa kansa itse päättää keitä se valtaan haluaa.

Totalitarismiin taipuvaisille oma ideologia määrittää sen ketkä vallassa saa olla ja millä ehdoin.”

Vasarahammer kirjoitti...

Trilisser: Jokisipilä poseerasi Hesarin sivuilla Johanna Vuorelman mielessä ja koko juttu pitkälti koostui rasismin kauhistelusta, jota vuosien varrella on joutunut paljonkin sietämään, jos on lukenut suomalaista valtamediaa.

Oman käsitykseni mukaan Jokisipilä ei ole analysoinut tilannetta oikein vaan hypännyt rasisminkauhistelun bandwagoniniin. Hän ei myöskään tunnu ymmärtävän, että Persut on puolueena valtamedian tähtäimesä ja kyseessä on persuja vastaan suunnattu informaatio-operaatio, jonka kaltaista ei ole koskaan nähty Suomessa.

Operaation taustavoimista minulla ei ole tietoa.

Vasarahammer kirjoitti...

ZonesMuistanko oikein, mutta mielestäni edellinen hallitus teki käytännössä ehdotuksen PS:n kieltämisestä?

Minä en muista tuota.

Sen sijaan muistan, että Belgiassa kiellettiin aikanaan Vlaams Blok-niminen puolue kiellettiin. https://en.wikipedia.org/wiki/Vlaams_Blok

Puolue ajoi Flanderin itsenäisyyttä ja suhtautui kriittisesti maahanmuuttoon. Tuomioistuimet lakkauttivat puolueen vuonna 2004. Tilalle perustettiin Vlaams Belang, joka oli käytännössä sama puolue.

Jos persut lakkautettaisiin, uusi puolue tulisi tilalle melko nopeasti.

Trilisser kirjoitti...

Pravdassa muuten oikeusoppineeksi itseään kutsuva Kimmo Nuotio vaati Suomessa kiellettäväksi "holokaustin kieltämisen ja vähättelyn". Kuulemma sopisi hyvin Suomeen. Niin, mitä sitten on "holokaustin vähättely"? Meillähän esimerkiksi muuan Oula Silvennoinen vaatii, että Suomen sotahistorian keskeiseksi teemaksi on nostettava arvatkaapa mikä? No holokaustipa tietysti. No, sitten jos Nuotion toive menee läpi, niin häkki saattaa heilahtaa, jos esittää näkemyksen, ettei holokausti olekaan Suomen historian keskeinen asia.

Mielenkiintoista on myös, ettei Nuotio esitä kommunismin rikosten kiistämisen kieltoa Suomeen, vaikka mainitsee jutussaan, että Virossa se on kielletty. Herääkin kysymys, että miksi nimenomaan Suomessa, kommunismin uhriksi joutuneessa maassa, pitäisi valita juuri holokausti tabuksi...

Miksi muuten vasemmistopuolueilta ei vaadita kommunismista ja ylipäätään sosialismista irtisanoutumista? Nythän on tilanne, että koska vihavasemmisto on määritellyt rasismin niin laveasti, niin he käytännössä vaativat PS:ia irtisanoutumaan kansallismielisyydestä.

Joku voisi tehdä tutkivaa journalismia, ja tutkia, että jos Suomi on niin valtavan ratsifistinen maa, niin kuinka monta rikostuomiota on annettu Suomessa rikoksista, jossa kantaväetön kuuluva on raiskannut, pahoinpidellyt tai surmannut ns. värillisen tämän rodun perusteella? Ja toki vastaavasti päinvastoin: kuinka moni kantaväestöstä on joutunut "rikastetuksi". Jotenkin epäilen, että ainakaan Pravdan toimittelijat sellaista tutkisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on.

Heikki kirjoitti...

Marinin puhe New Yorkissa on mennyt todellakin perille. "Nyt on aika valita puolensa, keskitietä ei ole". Aika vastuuntunnotonta puhetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Trilisserille, Anolle ja Heikille & kiitos kommenteistanne.

Vasara:

Viesti1: Kallistun kannallesi.

Viesti2: Samat muistikuvat minulla.

Trilisser: Hyviä kysymyksiä ja koskahan niiden esittämistä pyritään kriminalisoimaan?

Ano: Siteerataan Karpoa: oli miten oli, mutta näin on.

Heikki: Voi sanoa, että kyseinen lause on muuttunut Suomessa lihaksi.

zones kirjoitti...

Muotoilin huonosti muistikuvani arvopohjasta, kyseessä ei ollut hallituksen esitys vaan jonkun jäsenen ehdotus, että eduskuntavaaleihin saisi osallistua vain puolueet, jotka jakavat silloisen hallituksen arvopohjan, mitä se sitten olikaan. Käytännössä ehdotus olisi poistanut PS:n vaalikelpoisuuden. Ajatus ei saanut ilmaa siipien alle edes HS:n toimituksessa.

Tämä tapahtui joku vuosi sitten, koska muistan keskustelleeni asiasta matkoilla ollessani, mutten nyt pysty palauttamaan mieleeni matkan ajankohtaa. Tämä ei kuitenkaan ole tapahtunut viimeisen vuoden sisällä. Vai olenko jo höperöitymässä aivan täysin?

QroquiusKad kirjoitti...

Itsekin muistan Markku Jokisipilän aiemmilta vuosilta asiantuntevana ja asiallisena politiikantutkijana, joka taisi olla tyttöhallituksen ajan mediahorisontin alapuolella.
Pidettiinkö häntä siellä kostona aiemmasta ammattimaisuudestaan, kun ei ollut liittynyt persujen lynkkauskuoroon kuten kunnon akateerien käskyt kävivät?

Jos niin, selittää se nykyistä mediakäyttäytymistään jonkin verran.
Ei loppuun asti kumminkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys zonesille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

zones: Et ole höperöitymässä. Sitä rasisminvastaista julkilausumaahan vaativat persuilta ainakin vihreät ja vasurinaiset jo toistakymmentä vuotta sitten ja muuan Matti Vanhanenkin osallistui vaatimuksiin.

Qroquius Kad: Niin, mikä lienee kannustin / pakote?

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano nostaa esiin erään virheän valheen perusajatuksen eli tee mitä teet ja saatuta minkä saastutat, osta kompensaatiota ja saat synninpäästön ja ikuisen auttuuden. Eli sitä parempaa entisaikojen anekauppaa, eli kun raha kirstuun kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa.
Vartian anekauppa ei tosin käynyt oletetuun tahtiin, syynä että ihmiset näkivät bluffin läpi, eli ei alkaneet maksaa tyhjästä. Se, että valtion laitos/rahasto meni halpaan lienee siellä olevat hengenheimolaiset, viherhörhöt virkamiehet. Seteliselkärankaiset kuten V Vennamo aikoinaan osuvasti sanoi.
Sitten tämä tapaus Jokisipilä: Jossain jutussa mainittiin, että hän on persumyönteinen "hutkija" kun ei le aiemmin kovasti persuja mollannut. Se mitä on ollut ennen, se on mennyttä ja nyt on nyt. Olisiko joku vihjannut ettei se eduskuntatutkimuksen pomon paikka ole välttämättä eläkevirka ellei puheet muutu?
Huru-ukko
PS. Uusin ennustukseni: Ennen pressanvaaleja käydään vihervasemmiston älämölön ansiosta uudet eduskuntavaalit. Sale tekee viimeisen palveluksen isänmaalle ja hajoittaa riitaisan edeuskunnan. Ihan vain virhevasemmiston toiveen mukaan. Ja jolle käy niissä kinkereissä köpelösti.

Anonyymi kirjoitti...

Yle senkuin jaksaa vaan. Nyt on otsikkona "Analyysi: Hallituksen rasismin vastaista työtä vaikeuttaa se, että perus­suo­ma­laisten mielestä sillä ei ole niin väliä". Ilmeisesti valtamedia on päättänyt, että rasismikiihkoa lietsotaan ainakin syysistuntokauden alkuun, jolloin vihervas yrittää kaataa hallituksen. Ellei hallitus silloin kaadu, niin sama riekkuminen luultavasti jatkuu. On outoa, ettei Suomesta löydy yhtäkään tahoa, joka tuomitsisi tällaisen ulkoparlamentaarisen myyräntyön. Ja nopeastipa unohtuikin sotilasasiantuntijoiden kehotukset välttää yhteiskunnan jakautumista. Sanottiin, että meillä ei ole Suomessa pelättävää, sillä "olemme sivistyneitä, yhtenäisiä, ja tunnistamme Venäjän vaikutusyritykset". No, ei tarvittu tässä edes Venäjää. Vai tarvittiinko sittenkin? Kuka lopulta hyötyy tästä rasismiöyhötyksestä?

Vasarahammer kirjoitti...

Olin tyystin unohtanut legendaarisen rasisminvastaisen julkilausuman. Sellaiset ratkaisevat rasismiongelman kuin tuosta vain.

Anonyymi kirjoitti...

Tein podcastiini vaatimattoman ehdotuksen medialle.
https://open.spotify.com/episode/1G7GTqEIzaO7nfRKrsurox?si=Cj0zRIhSS7edadbDIJafoA

Anonyymi kirjoitti...

Nyt saattaa ehkä minua ja muitakin palstan lukijoita alkaa muumittaa ja verenpaine kohota, mutta Anter Mitensensukunimitaaskirjoitetaankaan paljasti SinäPutkilokanavallaan, miten Virheiden pop-musiikkiaktiivi pisti äärioikeistolaisjahdin vaihteen kakkoselle: https://youtu.be/e8st08oBMzY

Sisältövaroitus: Saattaa aiheuttaa pullan juuttumista kurkkuun tai kahvinpärskeitä näppäimistölle. Koskee ideologioita 2 ja 3.

--Madri

QroquiusKad kirjoitti...

Etteikö Suomesta löydy yhtäkään tahoa, joka tuomitsisi tällaisen ulkoparlamentaarisen myyräntyön?
Kyllä löytyy:
Perussuomalainen Puolue.
Mutta voi, se edustaa vain viidesosaa kansasta, ja neljä viidesosaa on siis nykymenon puolella.
Niinpä tämä ei olekaan myyräntyötä, vaan enemmistön tahto.

Ja kukako lopulta hyötyy tästä rasismiöyhötyksestä?
Tietysti se taho, joka sitä masinoi:
Eurostoliiton rakentajat.
Ryssä ei hyödy tästä mitään muuta kuin sivutuottteena hieman eripuraa yhdessä tulevassa Eurostoliiton maakunnassa, jolle ei suoda edes eurostotasavallan statusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei paljon Helsingin Pravdan kirjoitukset pääse häiritsemään ajatusmaailmaani, kun en sitä roskalehteä avaa. Tässä blogissakin luen vain mitä siellä on kirjoitettu ja mua oikeastaan vaan naurattaa sama epätoivo, mikä kaikkialla maailmassa, kun viherpunikit vähitellen ovat joutuneet luopumaan vallasta ja lapselliset kirjoitukset menevät mediassa kuin mediassa läpi. Ei niitä kannattaisi avata edes, mitä enemmän avataan, sitä varmemmin niitä kirjoitetaan. Sitä paskaa kirjoitetaan, kuka maksaa eniten. Otsikot kertovat paljon.

Juteltiin kaverin kanssa, että on se vaan hyvä ettei ole sähköistä äänestysjärjestelmää, sillä sitä on helpompi manipuloida kuin nykysysteemiä, mitä tottakai voi hyvinkin joko äänestystilanteessa tai laskennassa väärentää. Vielä ne tarjosi viimeksi lyijykyniä kaverille äänestyskoppiin ja tämä sanoi, ettei käy ja virkailija siihen, että tule sitten huomenna uudelleen, niin hankitaan. Kaveri ei päässyt äänestämään, sillä ääni olikin tilanteessa kuitattu annetuksi, joten virkailijako sen lapun sinne laatikkoon laittoi? Rehellisyyttä on tai ei, isolla osalla ei. En huomannut kysyä oliko punikki vai vihreä.

Oikeistoviha on manipuloitua. Muistatteko 2015, kun kuin taikaiskusta pystyttivät Helsinkiin Meillä on unelma-mielenosoituksen, jonka kantavana teemana oli Persujen Olli Immosen kirjoittelut ja rasismin vastustelu? Parissa päivässä lava oli artisteineen, ilmoituksineen, jne. valmis. Sellaiseen ei kykene edes ammattijärjestäjä. Silloin näkivät, että persut ovat nousussa, alkoi kavala suunnittelu, että jos ne valtaan tai sitä ja tätä... Sopisi kirjoitella tästä persujen kohtaamasta vihasta tässä samassa yhteydessä. Mutta Purran ei pitäisi, eikä kenenkään enää yhtään anteeksipyydellä.

Purraa en äänestänyt ja jos uudet vaalit tulevat, onhan minun naisena Purraa puolustettava ja äänestettävä. Muutenkin kallistuin jo viime vaaleissa Persuihin ja ainoa kysymykseni oli oma kulttuurimme, kulttuuri-identiteettimme, kielemme, oma maamme, katujen turvallisuus, suomalaisten veronmaksajien rahohen kohdentaminen suomalaisten parhaaksi. Siinä tärkeimmät.

Muuten mietinpä vaan noita yhtäkkisiä samaan aikaan syttyneitä tulipaloja euroopassa, kun ei se metsä syty itsekseen vielä 70 asteessakaan...kuka muistaa muutaman vuoden takaa Ruotsin lukuisat metsäpalot, jotka oli tahallaan sytytetty? Voisin hyvin uskoa, että rikollinen vasenlaita kaikenlaisine GT-ääliöineen on valmis mihin vaan kuten esmes liimaamaan käten katuun betonilla. Äääliö taitaa sittenkin olla aika lievä ilmaisu. Voihan tietty turistitkin niin ääliöitä olla, että kuivaan maahan tupakantumppeja heittävät, onhan noita muunlaisiakin ääliöitä, mutta silti...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Vasarahammerille, Ano2:lle, Madrille, Qroquius Kadille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Totta puhut. Anerahaa ja ilmastohysterialla jotkut tahot tienaavat taatusti tolkuttomasti. Ja yliopistoissa ei toisinajattelua enää sallita. Presidentti ei vaan nykyisin pysty hajottamaan eduskuntaa tosta vaan niin kuin Kekkonen aikanaan.

Ano1: Riekkuminen jatkuu koko nykyisen eduskunnan toiminta-ajan sillä valtamediaa ei valitettavasti pystytä vaihtamaan.

Vasara: Joo, se oli muistaakseni vuonna 2009. Suunnattu silloinkin persuja vastaan. Niin että eihän tämä mitään uutta ole. Onpahan vain ajan saatossa muuttunut härskimmäksi.

Ano2 & Madri: Kiitos linkeistä.

Qroquius Kad: Pitkälti näin. Ei Venäjän tässä tapauksessa tarvitse tehdä mitään vaikka se asiantilasta hyötyisikin. Omat nilkkimme hoitavat asian omin neuvoin.

Ano3: Hyviä huomioita. Siellä Rhodoksellahan on parikin tyyppiä pidätetty metsäpalojen sytyttämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Rasistiksi syyttelyn turhan takia on rikoslain mukaan rangaistavaa. Nythän pitäisi koko VMP ja vihervassarien kaaderit olla käräjillä. Jos siis oltaisiin sivistys-ja oikeusvaltiossa...

Tapsa vaan

-TR- kirjoitti...

Seuraava vaihe saattaakin olla esim väärinajatteljoiden pankkitilien sulkemisia. On jo tapahtunutkin suuressa maailmassa.

Moiseen ei välttämättä tarvita edes rasismia. Sekin saattaa riittää jos sanot jotain että sukupuolia on vain kaksi tai että maskit olivat hyödyttömiä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei, ei pressa voi hajottaa eduskuntaa tosta vaan kuten Urkki. Mutta eikö se mene niin, että jos päämisteri eli orpo petteri sanoo, että joo, ei tästä tule mitään niin se on soromnoo. Eli taitaa olla liikaa petterille että häneltä löytyisi munat moiseen. Valitettavasti.
Paitsi ehkä, sanon ehkä, voisiko olla niin, että kun pääministerinä olisikin tuuraaja Riikka joka sanoisi, että joo, petteri on nyt lomalla ja MINÄ määrään täällä, että hajotapa sale toi "kansankusetuslaitos" eli eduskunta. Mites sitten suu pantaisiin? No rääkymisasentoon tietty:)
Huru-ukko

Isä Nicolae kirjoitti...

Herregud Ykä samt vi andra på mörka sidan!

Kyllähän se nyt on kumma, ettemme usko razzismin väijyvän ihan joka kulmassa - ja niiden välissäkin! Tänään tuo totuutemme juokseva lähde, autuutemme ainoa tie sekä onnemme vankkumaton luoja YLE (jolle kunnia ja ylistys ikuisesti) tiesi uutisoida gallupista:
- 48 % kokee ettei rašišmiin ole puututtu tarpeeksi. Miten kovaa kättä tämä osuus sitten vaati, jäi tekstistä epäselväksi, mutta kuten täällä povataan, varmastikaan pelkkä PS-puolueen kieltäminen ei riitä...
- 9% ei osannut sanoa, oi voi. YLE:n ajatusmaailmassa tämä osuus ei silti suinkaan ole välinpitämätön; ei, se ei vaan osaa tunnistaa rashishmia ja/tai sitä ilmentäviä rakenteita tai toimia. Niinpä valtiomediamme johtopäätös on, että näille on saatava lisää rašišminvastaisia työpajoja, heitä on valistettava niin avoimen kuin piilevän rašišmin muodoista jne jne
Kaikkiaan siis jopa 57 % kansalaisista joko vaatii tehokkaampaa työskentelyä rasismin kitkemiseksi taikka vähintään sen tietoisuutta ilmiön moninaisuudesta tulee selvästi lisätä


Ja Vasarahammerille klo 1500 kommenttiin & miksei muillekin Belgian parlamenttivaaleista 2019:
- aivan oikein, Vlaams Belang nousi kakkospaikalle 18 (+15 vrt. 2014)
- ykkönen oli odotetusti hallitseva keskustaoikeiston itsenäisyysmielinen ja mamukriittinen NVA, Nieuw-Vlaamse Alliantie, 25 paikkaa (-8)

Kaverini asui Belgiassa 2018-2019, ja kun hajotusvaaleihin ajauduttiin YK:n Global Compact for Migration / Marrakeshin-siirtolaissopimuksen myötä joulukuussa 2018, tämä tokaisi kyynisesti "mikäs uutinen se on, hallituksen kaatumista jo pari kuuta on tehty". Silloinen pääministeri Charles Michel (!) sai erikoisella tavalla enemmistön mandaatin hyväksyä Belgian sitoutuminen Marrakeshiin; seuranneet NVA:n ministerierot kaatoivat hallituksen. Uutta kabinettia ei yrityksistä huolimatta saatu, ja vaalit pidettiin 26.5.2019.

Tuloksia katsoessa johtopäätös on houkutteleva: vaikka NVA säilyi liittovaltion suurimpana ryhmänä, kannattajat rankaisivat puoluetta sen epäonnistuttua *estämään* Marrakesh-siirtolaissopimus. Vastaavasti kategorisen maahanmuuttokriittiset äänestivät Vlaams Belangin marginaalista kärkeen, vaatien siten jyrkempää linjaa. Ja joka tapauksessa siirtolaiskriittisten äänenpaino jykevöityi: 33 -> 43, vaikka nämä ovatkin oppositiossa. Seuraavat vaalit pidetään 9.6.2024, puolivalistuneena arvauksena heitän, etteivät mamu-kriittisten paikkamäärät merkittävästi ainakaan laske....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, TR:lle, Huru-ukolle, Isä Nicolaelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ei taida onnistua kun rasismia ei laki edes tunne.

TR: Tuota on tosiaan tapahtunut. Vasarahammer kirjoitti siitä hiljattain:

https://vasarahammer.blogspot.com/2023/07/sosiaalinen-luottoluokitus-saapuu.html

Huru-ukko: Ei taida onnistua pääministerin tuuraajalta ja homma on muutenkin tehty nykyisin hyvin vaikeaksi.

Isä Nicolae: Nuo tuollaiset gallupit on muotoiltu niin että saadaan ilman muuta suvaitsevais-tiedostavia johtopäätöksiä. Ja kiitos Belgia-lisäyksestä.

Qroauius Kad: En lähde spekuloimaan noista kirjoituksista. Mutta kyseinen Erämaa on siitä lahjakas että pystyy joukkorääkymään yksinään. Ja sitten tietysti komeasti uhriutuu päälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan ja kiitos lisäyksestä. Tuo on mennyt minulta aikanaan ohi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Surupuku. Virustorjunta herjaa linkkiä vaaralliseksi mutta kyseessä lienee tämä kuuluisa lause:

”There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.”

Veijo Hoikka kirjoitti...

https://www.suomenuutiset.fi/kytkokset-aariryhmiin-ja-vihapuhe-eivat-haitanneet-arhinmaen-ministerina-toimimista-medialla-on-selva-kaksoisstandardi-suhtautumisessa-vasemmistoon-ja-oikeistoon/

Ei mullakaan muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Eipä tuohon ole lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on Tampereella kiihotettu kansanryhmää vastaan oikein auton vetämällä peräkärryllä. Poliisille tehty rikosilmoitus. Enää ei siis saa ilmaista näkemyksiään Setasta julkisesti, ilman että tuo kyseinen kansanryhmä kiihottuu. On tää nykyaika pelkkä vitsi....

Anonyymi kirjoitti...

Olen vähän hämmentynyt siitä, kenelle tuo Veijo Hoikan linkkaama Suomen uutisten artikkeli oikein on suunnattu. Suomen uutisten päälukijakunta eli persut kun tietävät sen jo valmiiksi ja Arhinmäen oma viiteryhmä eli vasemmisto ei yksinkertaisesti välitä siitä tai ylipäätään mistään demokraattisesta oikeudenmukaisuudesta, vaan heillä on käytössä ns. "every trick in the book", mitä tulee poliittisten vastustajien vallasta kampeamiseen. Persujenkin luulisi tämän tietävän.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tuo Ida Erämaa kirjoittaa Instagramissa, Tiktokissa ja muussa somessaan aivan järkyttävää fingelskaa eli suomen ja englannin sekamelskaa? Miksei hän vaan voi kirjoittaa niin kuin muutkin ihmiset? Ja sitten tuosta Qroquius Kadin linkkaamasta caucasian swines -jutusta vielä sen verran, että Erämaakin näköjään kuuluu siihen median perusteella yleiseen naistyyppiin, jota häiritään koko ajan ja joka paikassa. Tänäänkin näin Hesarissa otsikon, jossa eräs toinen ns. häirittävään naistyyppiin kuuluva naikkonen (lue: feministi) nimeltään Ina Mikkola väitti, että häntä on häiritty "lyhyen" kävelylenkin aikana yhteensä seitsemän kertaa. Ihmettelen, miten tällainen voi olla edes mahdollista, sillä olen elänyt naisena Suomessa yli 30 vuoden ajan eikä minua ole koskaan häiritty missään, ei ole ollut edes mitään ns. vähältä piti -tyyppisiä tilanteita. Edes mamujen suunnalta ei ole koskaan tullut mitään ongelmia, vaikka jotkut persuttaret (ml. Riikka Purra nimimerkillä "riikka") ovat sellaista väittäneet kohdanneensa. Riikka Purran ja muiden persutarten ja femakoiden välinen keskeinen ero onkin siis siinä, että femakot kohtaavat yleisesti ahdistelua aina ja kaikkialla/vain suomalaisten keskuudessa ja persuttaret vain ählyjen taholta. Olenkin ihmetellyt, että mikä ihme oikein mahtaa aiheuttaa sen, että joillakin naisilla ahdistelluksi joutuminen tuntuu olevan jonkinlainen hiusten tai silmien väriin rinnastettavissa oleva pysyvä ominaisuus, jota meikäläisellä ei ole jostain syystä ollenkaan. Siis johtuuko se siitä, että nämä muijat vain ovat minuun verrattuna niin pornotähden näköisiä kullimagneetteja vai syntyvätkö häirintäkokemukset vain näiden ämmien korvien välissä samalla tavalla kuin joku äänien kuuleminen ja eri ämmillä eri näköiset ja eri ikäiset, eri kulttuureista kotoisin olevat miehet synnyttävät heissä näitä fiktiivisiä häirintäkokemuksia? Tämä voisi selittää sen, miksi joku Riikka Purran tapainen ohuttukkainen ja tihrusilmäinen väkäleuka saisi pelkällä ohitse kulkemisellaan joka ikisen mokkakikkelin sojottamaan tanassa niin kuin hänen "riikkana" kirjoittamiensa viestien mukaan on tapahtunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Olisko jotain linkkiä tuohon?

Ano2: Miksi tuota ei olisi voinut linkittää? Ei tämänkään blogin lukijoista kaikki lue säännöllisesti Suomen Uutisia.

Ano3: Noihin kysymyksiin varmaan naiset osaisivat vastata paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä voin vastata. Jos katsoo kohti, se on häirintää. Ellei katso ollenkaan, se on syrjintää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Osalla naisista pitänee paikkansa.

Qroquius Kad: Jahah, tässä voi hieman muokaten siteerata Veikko Huovista eli ”järkyty, viihdy, älä turhauvu”.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa harvinaisen ikävästi kirjoitettu Riikka Purrasta klo 21.21. Hänet luonnossa hyvinkin läheltä nähneenä voin sanoa, että vielä 46-vuotiaana hän on hyvin viehättävä nainen ja kuvien perusteella keskivertoa kauniimpi nainen nuorempana. Voin hyvin kuvitella tummien poikien ihastuksen hänet nähdessään; kuulakas vaalea iho, säännölliset piirteet, kaunis hymy, hyvät sääret ja sopusuhtainen vartalo, varsinkin kun kaduilla näkee monesti mihin ovat joutuneet parisuhteissaan tyytymään. Ina Mikkolan häirintä sen sijaan liittyy todennäköisesti hänen maineeseensa ja ulkonäköönsä; sitä saa mitä tilaa.


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Yksi syy, ei tietenkään ainoa mutta tuskin myöskään vähäisin, siihen miksi toisia häiritään alinomaa ja toisia tuskin koskaan, on epäilemättä yksinkertaisesti se, että naisten ja ehkä miestenkin välillä on suuria eroja siinä, minkä he kokevat häirinnäksi. Raja sen välillä, mikä on häirintää ja mikä ei, ei kulje kaikilla likimainkaan samassa kohdassa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sillä välin jossain muualla: Ikonisen suomalaiskondomin nimi vaihtuu - ei vastaa enää nykypäivän arvoja

Ymmärrän, ettei perinnöllinen monarkia enää ole hyvässä huudossa. Olisiko parempi nimi Imam tai Ayatollah ?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Anolle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Kallistun kannallesi.

Ano: Totta. Tietysti nykyisin sopivalla ruikuttamisella on julkisuus taattu.

Antifilatelisti: Ja mitähän seuraavaksi? Onkohan kukaan vaatinut tuon nimen muuttamista. Tuli vaan tuosta mieleen ikivanha mainoslause ”kevyesti nussii Ossi, Ossilla on Amirossi”.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä nille, jotka eivät lue Suomenuutisia eivätkä ole kommareita.

Anonyymi kirjoitti...

Se vähä mitä itse olen asioita netistä seurannut, niin häirinnästä valittavat yleensä ne itseään kehopositiiviseksi kutsuvat "naisoletetut".

QroquiusKad kirjoitti...

Kondomin nimi oli tietysti kulttuurista omimista.
Mikäs perkeleen oikeus vääräuskoisella suomimiehellä muka olisi nussia kuin sulttaani haaremissaan, joita pulleroiden maahanrahtaamat pallerot täällä ovatkin.
Me olemme sen saatanan haaremin eunukkeja ja se on meille aivan oikein.
Mitäs olemme näin perkeleen munattomia vätyksiä.