maanantai 24. heinäkuuta 2023

KÄPPÄUKOT JA KIELLETTY KYSYMYS

Lälläveden rannalla, Örnätjärven kylän alueella sijaitsi Örnätjärven tämpsteriitti- ja tiittitiittilouhokselle kuuluva viihtyisä rantasauna. Sen kuistilla istuskeli Tsuhnan Kostot käsissään kaksi saunan löylyistä höyryävää setärumaa käppäukkoa harjoittamassa löylyjen välistä vilvoittelaatiota.

Kyseessä olivat tietysti Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Toverukset olivat viettäneet koko kuluneen päivän Kakapaakapaakaka-Pinkanpänkäkäkoskella keräämässä kosken rannoilla villinä kasvavaa leca-papua. Pavut kuskattiin louhokselle jolla oli alueella pelto, jossa noita siemenpapuja kasvatettiin ja lannoitettiin kvanttimädätetyillä lantuilla. Syksyllä sato kerättiin ja puristettiin leca-harkoiksi. Louhos oli maksanut siemenpapujen hinnan lyhentämättömänä Örnätjärven Erämiesten tilille. Talkootoimintaa tarvitaan aina ja rahalle on käyttöä.

Kuistilla Lötjönen sytytti voimasavuke Bostonin ja totesi:

- Minä sitä olen viime aikoina miettinyt noita kolmea vittumaista ideologiaa eli natsismia, kommunismia ja islamia. Sitä kautta olen mielessäni päätynyt esittämään kysymyksen, jota nykyisessä Suomessa ei saisi esittää. Kas kun vain ja ainoastaan se natsismi on tuomittava asia, vaikka kaikki kolme ovat paljasta pahantekoa.

- Taidanpa arvata kysymyksen mutta pistäpäs sanoen.

- Kun miettii noita kolmea ideologiaa niin mitkä ovat olleet niiden plussat ja miinukset Suomelle? Eli voi kysyä, että onko niistä ideologioista joku ollut joskus Suomelle tärkeä, jopa elintärkeä. Arvasit kysymyksen ja saatatpa tietää vastauksenkin.

- Saatanpa tietää. Sillä ajatteli asiaa mistä vinkkelistä hyvänsä ja luonnollisesti tuomitsemme-päivittelemme-väpätämme alaleukaa jäädijäädijäädi yms. niin Natsi-Saksa kyllä omalta osaltaan pelasti Suomen vuonna 1944. Asetoimituksin. osasto Kuhlmeyllä, vilja-apuna ja tietysti Saksan armeija oli vastuussa koko Pohjois-Suomen puolustuksesta. Ei tietenkään hyvää hyvyyttään vaan pitääkseen Suomen mukana rähinässä mutta kumminkin. No, sittenhän tuli se Lapin sota jota kyllä kumpikin puoli yritti alkuun käydä leikkisotana mutta kun Suuri ja Mahtava totesi että jos ei homma tsuhnalla onnistu niin meiltä se kyllä onnistuu. Mutta joo, vastaus kysymykseen on että Natsi-Saksa oli silloin Suomelle oikeastaan elinehto. Vaan entäpäs kommunismi?

Lötjönen tumppasi voimasavukkeensa, sytytti heti perään uuden ja totesi:

- Helppo sanoa. Kun elettiin niitä aikoja niin kommunistinen Neuvostoliitto pyrki asevoimin lopettamaan koko Suomen valtion olemassaolon. Ja sitä ei tiedä pulkkinenkaan että mitä se olisi saanut aikaan Suomen kansalle. Varsinkin kun tsuhna oli ampunut sen verran monta itänaapurin ukkoa kumoon. Kosto olisi ollut hirmuinen. Jotain Saksan kansaa on vaikeaa hävittää lopullisesti mutta jonkun Suomen kohdalla tilanne olisi ollut toinen.

- Totta. Varsinkin kun yksikään voittajavaltio ei olisi puuttunut siihen teurastukseen mitenkään. Jos sitten ajatellaan myöhempiä aikoja niin olihan Neuvostoliitosta se etu että sen kanssa käytiin varsin tuottoisaa kauppaa. Mutta se on aika pieni korvaus menetetyistä alueista ja kodeista, 90.000:sta kuolleesta ja siitä että se sama maa onnistui  mädättämään Suomen yhteiskunnallisen selkärangan niin että se vaikuttaa vielä tänäkin päivänä. Kommunismi ja samassa paketissa oleva sosialismi ei ole ollut Suomelle kuin haitaksi. Ja hei, moniko suomalainen poliitikko sieltä vasemmalta laidalta on irtisanoutunut kommunismista niin kuin ne vaativat irtisanoutumista natsismista? Kommunismista jonka lahtauslistalla on kuitenkin vielä huomattavasti enemmän porukkaa kuin natsismilla.

- Siihen ei tartte edes sahatyömiehen sormia. Islamin saattanemme unohtaa kokonaan. Siitä ei ole ollut kuin haittaa, vahinkoa ja vaaraa. Jos täällä olis vieläkin vain se Suomen tataarien seurakunta niin asiasta ei tartteis edes puhua. Ne ovat aina eläneet ihmisiksi.

Ykä puolestaan sytytti uuden voimasavukkeen:

- Mutta sehän tässä on kummallista että suvaitsevaistomme julistaa kyseisen takapajuisen, barbaarisen, alistavan ja väkivaltaisen ideologian olevan suurinpiirtein ihan sama kuin pohjoismainen sosialidemokratia. Ja sen arvostelu on… kas… ba dum tss… natsismia. Aikamme paradokseja.

- Mutta sehän on selvä, että jos ajan pyörä olisi pyörähtänyt toisella tavalla eli jos Saksa olisi voittanut sen kakkosrähinän, jyrännyt Neuvostoliiton sekä sen myötä neuvostokommunismin totaalisesti ja säilyttänyt valtansa romahdukseensa saakka vuoteen 1991 mutta jäänyt aatteena täysin eläväksi niin Suomen nykyinen tiedostavaisto – se sama joka näkee nyt natseja joka paikassa ja rääkyy niistä – ei yksikään irtisanoutuisi natsismista vaan Suomessa olisi joku Kansallinen Vasemmistoliitto joka oltaisiin tehty Suomen Kansallissosialistisesta Puolueesta SKP:stä.

- Totta joo. Oikeus seuraa voittajan miekkaa ja voittajalla on aina innokkaat hajutietoiset perskärpäsensä. Perskärpäsenä olo on muodikasta ja ennen kaikkea helppoa. Kas kun perskärpäsen ei tarvitse ajatella. Sille riittää sokea usko.

Lötjönen tumppasi voimasavukkeensa ja sanoi vielä:

- Ja se on myös varmaa että jos joku julkisesti näitä kiellettyjä kysymyksiä miettii niin se saa tiedostavaistossa aikaan akateemisen painetilan jonka seurauksena ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuomita miettijät natseiksi. Gehen wir totanoin löyläyttelätiön?

- Jawohl, Herr Jotakinsturmbannkäppenführer!

Käppäukot siirtyivät takaisin Das Löyly und ilta Lälläveden rannalla jatkui rauhallisen vihaavissa merkeissä.


22 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vertailusi, Ygä, on vastaanlaittamattoman tosi lyhyestikin esitettynä. Minäkin vertaan vähäisillä tiedoillani:

1) Kommunismi eri maissa noin 70 vuotena on saanut hengiltä reirut 100 miljoonaa ihmistä; Kiina eniten, ja "hyvänä" kakkosena Neukkuliitto/Venäjä. Suhteessa eniten maansa väkilukuun PolPotti Kambodshassa. On ylittämättömiä suorituksia natsismiin nähden.

2) Nimittäin vaikka koko kakkosrähinän uhrit väärin laskien lastattais natsismin tiliin, niin tulos olisi noin puolet kommunismin "saavutuksista". Eli siinä 50 miljoonaa - siis väärin laskienkin.

3) No sitten tämä islamin saasta. Kun se on runsaat 1400 vuotta täällä maailmassa murhannnut, sotinut, tappanut, kuohinnut, raiskannut, orjuuttanut ja silponut ym.ym.ym. niin kyllä siinä ajassa on varmasti tullut miljoona, jos toinenkin, ja ettei vain hipois kommunismin lukuja, sillä 1400 vuotta on ollut aikaa - ja se jatkuu - varokaas vain. Mulla on kyllä hyllyssäni islamin musta kirja, josta olis laskenta-apua, mutta tähän hätään ei ehdi mökiltä sitä hakea.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Huumorin kylkeen muotoiltu totuus lyö lujaa...
Viher-vasemmistolaiset ovat totalitaristeja, kommunisteja...ehkö natsejakin.
Kiitos tästä.

Anonyymi kirjoitti...

Valtamedia on puolensa valinnut ja karkeasti näin: kommunistien pahoista teoista vaietaan, natsien tekoja yliuutisoidaan ja islamistit ovat rauhan ja rakkauden asialla. Ensimmäinen ja viimeinen ryhmä vaikuttavat vahingollisella tavalla yhteiskuntaan, mutta se, josta pidetään edelleen suurinta meteliä on keskimmäinen joidenkin harvalukuisten hörhojen porukka. Ja mitä ilmeisimmin pelottelumielessä samaan tapaan kuin ilmastonmuutoksesta vouhkaaminen.

Täällä kun tuntuu olevan päteviä aseiden asiantuntijoita, niin minua kiinnostaisi tietää noiden 3D-tulostimilla tehtyjen aseiden vaikutus ja tulivoima? Onnistuuko niillä vallankumous?


Rouva Ano

Tapio Suhonen kirjoitti...

Muistan hyvin, kun varhaisteininä 70-luvulla, kuulin radiosta Kom-teatterin lauluja: niissä mm. Kristiina Halkola lauloi raikkaanpontevalla äänellä kaikkia kokoomuslaisia hirteen. Idea oli se, että kaikki kommunisteista oikeallaolevat, joko vankilaan tai tuonenjärvelle.
Ihmettelin sanoituksia ääneen - johon isäni totesi sarkastisesti - vaikka demari olikin - että nämä ovat niitä niinsanottuja "kantaaottavia lauluja".
Nykyisin kaikki perussuomalaisen, kryptisetkin, puheenparret on tulkittavissa vihapuheeksi.
Näin ne ajat muuttuvat.

Strix Senex kirjoitti...

Minä sitä olen viime aikoina miettinyt noita kolmea vittumaista ideologiaa eli natsismia, kommunismia ja islamia.

Tuossahan on suorastaan pyhä kolmiyhteys. Tai ehkä mieluummin epäpyhä. Natsipuolue - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei oli sosialistinen puolue. Aatu oli yksi neljästä puolueohjelman laatijoista ja päätti sittemmin, että ohjelma on muuttamaton. Kuten näille ideologioille on ominaista, se mitä ohjelmaan oli kirjoitettu ei saanut mitenkään sitoa käsiään käytännön politiikassa.

Ohjelman monet kohdat vaikuttavat epäilemättä tutuilta, jos niitä verrataan meidän vasemman laidan edustajiemme julistuksiin. Sieltä löytyi mm. Ansaitsemattoman tulon lakkauttaminen, velkaorjuuden lopettaminen, trustien kansallistaminen, raskaan teollisuuden voittojen jako, suurkauppojen kansallistaminen ja vuokraaminen pienyrityksille, ilmainen korkeakoulutus lahjakkaille mutta köyhille lapsille, isänmaallisuutta painottava varhaiskasvatus, julkaisutoiminnan sensuuri ja luvanvaraisuus, ulkomaisen rahoituksen estäminen ja ei-saksalaisten toimittajien työkielto. Jos tuon varhaiskasvatuksen isänmaallisuuden korvaa jollakin tasa-arvon ja feminismin yhdistelmällä ja ei-saksalaisten toimittajien työkielto korvataan ei-vasemmistolaisten toimittajien työkiellolla, ohjelma kelpaa varmasti tänäkin päivänä meidän vasemmistollemme.

Saksan ja Neuvostoliiton systeemeissä ei käytännössä ollut juuri lainkaan eroja ja liittolaisiahan ne kotvan aikaa olivatkin. Sama yksinvaltainen systeemi, sama totalitarismi, sama militarismi, sama puolueen hallitsema tiedotuskoneisto, … Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta eroa löytyisi vain käytetystä retoriikasta ja systeemin perustelumyyteistä.

Aatu suhtautui myös myönteisesti islamin uskoon. Palestiinan suurmufti Amin al-Husseini oli toisen maailmansodan aikana Saksan liittolainen ja tapasi Aatun vuonna 1941 marraskuun lopulla, pari kuukautta ennen sitä pahamaineista Wanseen konferenssia. Hänen tiedetään olleen mukana kehittämässä radikaalia islamia, jonka pohjana on ollut muslimiveljeskunta aate.

No joo. Sama kaiku on askelten.

Antifilatelisti kirjoitti...

Harvoin on uusfasisti puolustanut demokratiaa yhtä pontevasti kuin Giorgia Meloni.

https://twitter.com/visegrad24/status/1683193597951180801

Antifilatelisti kirjoitti...

3D-tulostetut aseet ovat vaarallisempia käyttäjilleen kuin kohteelleen. Syystä että lukko, patruunapesä ja piippu tulee työstää kovametallista, eivätkä ne kestä montaa laukausta, jos ne tehdään kotitarvemateriaaleista.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti se iltalehti maalitaa persuja ihan kaikesta. Kuten tänään siitä, että Halla-aho vastusti polpopolliisi-taposelle myönnettävää "kunniamerkkiä" ja Suomen Uutiset teki siitä jutun. Ja taponen raukka joutiu "vihapuheen" kohteeksi. Omasta mielestään syyttä, muiden mielestä aivan syystä ja aiheellisesti.
Rikosilmoituskin asian tiimoilta tehtiin vaan ei johtanut toimenpiteisiin koska ei ollut mitään rikosta tapahtunut.
Polliisin johtajat toivovat, että tämän hallituksen aikana säädettäisiin maalitus, varsinkin polliisiin kohdistuva rikokseksi. Tuskin säädetään kun oikeusministeri on persu. Onneksi.
Ja Riikkaa jahdataan kuin pahinta murhamiestä, tai pitääkö nyt sanoa henkilöä, kun kaivellaan hänen lausumiaan naisten kokemasta kaikenlaisesta vihasta. Etenkin ns. akatteriset naiset kunnostautuvat asiassa.
Huru-ukko

Vasarahammer kirjoitti...

Minä olen myös miettinyt jatkosotaa ja päätynyt seuraavaan
Suomella ei ollut runsaudenpulaa mahdollisista liittolaisista. Käytännössä vain Natsi-Saksa oli vaihtoehtona. Ruotsalaiset olis ollu kivoja muttta he eivät olisi uhranneet omiaan Suomen puolesta.

Jatkosodassa Suomen sotamenestys oli sidoksissa Natsi-Saksan menestykseen. Kun Natsi-Saksa hävisi Stalingradissa, Suomen sotiminen muuttui saman tien selviytymistaisteluksi, joka huipentui Tali-Ihantalaan.

Suomi menetti toki Karjalan, mutta karjalaiset saatiin evakuoitua eikä heitä raahattu suuria määriä Gulagiin.Näin olisi varmasti käynyt, jos Puna-armeija olisi miehittänyt Suomen.

Eikä yksikään Itäisen Euroopan maa liittoutunut Neuvostoliiton kanssa vaan valitsi mieluummin Natsi-Saksan, kun oli pakko valita.

Lisäksi Natsit pitivät slaaveja ali-ihmisinä mutta siitä huolimatta tuhannet venäläiset taistelivat Natsien puolella Vlasovin armeijassa.

QroquiusKad kirjoitti...

Itseään valtamedian toimittajiksi kutsuvien suhtautumista islamiin kuvaa tämä urheilu-uudin:

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000009737868.html

BBC:n toimittelija ensin lausuu Marokossa samansukupuolisten seksisuhteiden olevan rangaistavia ja heti perään kysyy Marokon naisfutismaajoukkueen kapteenittarelta, paljonkos teidän joukkueessa on nyt lepsoja ja millä tavoin te lepsottelette?
Vastauksena oli vain järkyttynyt hiljaisuus.

Eikö tuo itseään toimittajaksi kutsunut muka käsittänyt, mitä teki:

ensin sanoi tietävänsä asian muslimille rangaistavaksi ja sitten vaati uhriaan tunnustamaan koko maailmalle tekevänsä muslimille rangaistavaa asiaa.
Eikö tuo tajunnut, mitä noille futisduttereille olisi tehty Marokossa?
Vai oliko tuo niin syvällä wokeltelumaailmassan, että kuvitteli sen olevan pelkkää pilaa ja oikeasti marokkolaisnaisten asema on parempi kuin brittinaisilla?

Ottaen huomioon itseään toimittajiksi kutsuvien ammattitaidon yleinen heikkeneminen, todennäköisesti ei tajunnut vähääkään mitä teki eikä tajua vieläkään, kun ei mistään muustakaan mitään ymmärrä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille, Huru-ukolle, Vasarahammerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti:

Viesti1: Hyvin sanottu Melonilta.

Viesti2: Tässä käsityksessä olen minäkin.

Huru-ukko: Erittäin hyviä huomioita.

Vasara: Näin ajattelen minäkin. Ja on varsin typerää tuomita Suomen vuoden 1941 valinnat vuoden 2023 näkökulmasta.

Qroquius Kad: Totta. Tässä käy se Simo Salmisen viisaus eli olis ehkä kannattanu… vähä ajatella… enste.

Trilisser kirjoitti...

Niin, se vertailu. Puhutaan totalitarismista jne. Mutta etenkin kansallissosialismin ja sen kansainvälisen sosialismin välillä on isoja eroja. Esimerkiksi salaisen poliisin agenttien ja myyrien määrässä DDR johti Kolmatta valtakuntaa n. 10-1 suhteessa väestömäärään. Ja jos verrataan saman ajan kansallissosialistista Saksaa ja Stalinin Neuvostoliittoa, niin tavalliselle kansalle ero oli valtaisa. Saksassa esimerkiksi maan sisällä matkustaminen oli vapaata, toisin kuin NL:ssa. Ja tavallisen saksalaisen elintaso nousi verrattuna aikaan ennen Hitleriä kun taas Neuvostoliitossa kansalaisen talous heikkeni suhteessa tsaarin aikaan.

Usein myös unohtuu, että sekä fasismi että kansallissosialismi olivat vastareaktioita kommunismiin. Kuinka moni muistaa, että jopa demokraattisena pidetty Weimarin Saksa teloitti kommunistit Rosa Luxemburgin ja Karl Liebknechtin. Ja Suomen vasemmistossa löytyy edelleen etenkin Luxemburgin ihailijoita.

Mitä tulee NSDAP:n puolueohjelmaan, niin sitä ei juurikaan toteutettu, sillä puolueessa sitä edustivat mm. Ernst Röhm, joka päätyi "puhdistettavaksi". Mikäli ohjelmaa olisi yritetty toteuttaa täydellä teholla, seurauksena olisi saattanut olla täysimittainen sisällissota.

Mitä tulee kansallissosialistien juutalaispolitiikkaan, niin se onkin toinen juttu. Kansallissosialistien propaganda juutalaisia kohtaan oli hyvin yleistä sen ajan Euroopassa. Mutta yleensä se jäikin propagandaksi. Rauli Hilbergin mukaan mitä sitten tapahtuu oli itäeurooppalaisen ja länsieurooppalaisen antisemitismin sulauma, jossa propaganda otettiin todesta ja muuttui käytännöksi eli väkivallaksi.

Koska Hitler oli diktaattorina heikko, voisi olla ihan realistista olettaa, että holokausti olisi jäänyt toteutumatta, mikäli Hitlerin lähipiiri olisi ollut toisenlaista, ts. vähemmän radikaalia. Ts. jos Himmlerin ja Goebbelsin tilalla olisi ollut maltillisempia miehiä, olisi Hitlerin pää voitu kääntää. Sillä olihan holokausti kansallissosialistien omienkin käytännön tavoitteiden kannalta täysin järjetöntä resurssien haaskausta. Saksan juutalaiset olivat sulauteneempia kuin missään muualla ja hyvin iso osa vielä saksalaisempia kuin sakut itse.

Anonyymi kirjoitti...

Lapin sodasta mm kertoi YLE'n haastattelussa Kenraali A. F. Airo. Löytynee vielä Areenasta. Valvontakomission venäläinen siipi ei ollut kuulemma tyytyväinen suomalaisten sotimiseen saksalaisia vastaan. Meitä pistitte mottiin tuhansin. No siihen Airo, turhaan minä olisin tapattanut suomalaisia vetäytyviä joukkoja vastaan. Ehdotti venäläisille, pankaa Petsamosta pohjoiseen tulppa. Me kysymme jos saamme viedä joukkoja Ruotsin kautta Kilpisjärvelle. Siitä tulee motti. Siihen venäläiset eivät ryhtyneet. Saksalaiset evakuotiin pohjoisen Norjan kautta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Kiitos lisäyksistä. Tulee vielä muistaa että ykkösrähinässä juutalaiset sotilaat sotivat Saksan armeijassa niin kuin muutkin saksalaiset.

Ano: Kiitos lisäyksesti sinullekin. Se Lapin sota oli sota jota kumpikaan osapuoli ei halunnut.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomen liittoutumispolitiikkaan II maailmansodan aikana liittyy eräs vähemmän tunnettu yksityiskohta Ruotsin suunnalta:

Talvisota oli järkyttänyt ruotsalaiset suunniltaan, mutta Moskovan rauha sai svenssonit ojentautumaan tyytyväisinä sohvilleen:
alirotuiset mongolit olivat taas kerran täyttäneet suojelutehtävänsä.
Vaan eipä mennyt kuin vajaa kuukausi, kun Wehrmachtin Operaatio "Weserübung", Tanskan valtaus yhdessä päivässä ja hyökkäys Norjaan aiheuttivat uuden, vielä pahemman järkytyksen!

Kolmen Kruunun Maan hätä oli niin hirveä, että sieltä tehtiin hallitustason esitys Ruotsi-Suomen valtioliiton muodostamiseksi:
Kustaa V olisi toiminut Ruotsin kuningaskunnan ja Suomen tasavallan yhteisenä valtionpäämiehenä, Mannerheim puolestaan Suomen tasavallan puolustusvoimien ja Ruotsin kuninkaallisten puolustusvoimien yhteisenä ylipäällikkönä.
Tämän valtioliiton katsottiin olevan riittävän vahva pitämään molemmat puolueettomina kaikkiin ilmansuuntiin.

Kun Moskovassa saatiin kuulla tästä, tuli välittömästi karjaisu ettei tsuhna saa tuollaisia kuvitellakaan!
Yhä vain itseään historioitsijoiksi kutsuvat jaksavat länkyttää ettei Jatkosotaan olisi tarvinnut joutua, kun eihän mikään eikä kukaan Suomea uhannut.
Jos Stalin olisi oikeasti halunnut vain Suomen pysyvän sodasta sivussa, olisi tuo itse ehdottanut tätä.

Mutta koska Ryssä oli päinvastoin vain jatkanut häiriköintiä ja uhkailua sekä avointa terroria ("Kaleva"), lopullisena varmistuksena Molotovin käynti Berliinissä 13.11.1940 pyytämässä Hitleriltä lupaa Suomen likvidointiin, ei ollut muuta mahdollisuutta kuin liittoutua Saksan kanssa, vaikka keljulta tuntuikin.

Mahdotonta sanoa, miten tuo valtioliitto olisi toiminut toteutuessaan.
Vaan onhan siinä hyvä aihe kontrafaktualiseen historiointiin eli suomeksi jossitteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Islam lienee jättänyt matkansa varrelle noin 200 miljoonaa pääkalloa. Ei ollut sittenkään niitä mukavia peli-iltoja ja teehetkiä...Wien 1683 on valitettavan kaukaista historiaa eurooppalaisessa tietoisuudessa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Noinhan se meni ja tulee muistaa että Ruotsin puolustus ei ollut tuohon aikaan millään muotoa hyvässä kunnossa. Se ehkä selittää ruotsalaisten kiinnostuksen asiaan.

Tapsa vaan: Totta, ja niistä Wienin porteista muistuttamalla saa nykyisin automaattisesti äärioikeistolaisen maineen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se väestön kehitys. Islam leviää vauhdilla, sekä populaation puolesta, että ideologian puolesta. Siltä näyttää. Paljonkos niitä muslimeita olikaan? Oliko pari miljardia? Entäpä paljonko meitä kristittyjä oli? Tai länsimaalaisia? Juu. Kuten todettua, jos alistumme tälle vihervasemmiston kastiajaolle, niin valkoinen mies on kusessa täällä pohjolassa. Kuten i sverige. Ei täällä mitään natseja ole. Ainoastaan omaa rakasta maataan suojelevia järki päässä olevia ihmisiä. Jotka ovat nyt natseja. Ihmettelen joka päivä tätä suomalaisten syyllistämistä ties mistä. Tai niitä jotka yrittävät puolustaa sitä, mitä me suomalaiset olemme.

Ari kirjoitti...

Kyllähän kommunismista on Suomelle ollut hyötyäkin, tuskin olisimme päässeet itsenäisiksi ilman lokakuun vallankumousta. Ainakaan Venäjän sisällissodan valkoiset eivät tahtoneet hyväksyä Suomen itsenäisyyttä...

Ari

Anonyymi kirjoitti...

Kun halla-aho on nyt puhemies. Niin tottakai tämä vihervasemmiston ylimielinen idiootti Tapola nyt on tehnyt rikosilmoituksen. Halla Ahoa kohtaan. Minua vituttaa nuo ideologiset idiootit. Sekä suvaitsevaiset kusipäät. Kun minun vaimoni raiskattiin joukolla, se oli karmeata seurata sivusta. Juon viskiä nykyäänkin, koska ne jäljet olivat hirveitä. Loppujen lopuksi tappoi itsensä. Aina kun tulee juttua matujen raiskauksista, otan huikan . Koska tiedän, ettei ne saa niistä mitään.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomen itsenäisyys ei todellakaan ollut mikään Leninin lahja, vaan osa Saksan itärintaman strategiaa vuosina 1915-18.
Joten kommunisteja ei tarvitse siitä kiittää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Arille, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kristittyjä taitaa olla vielä hieman enemmän kuin islamilaisia mutta islamilaisten maiden väestönkasvu tulee muuttamaan tilanteen.

Ari & Qroquius Kad: Venäjän bolshevikithan tunnustivat Suomen itsenäisyyden oman heikkoutensa hetkellä kun niitten valta ei ollut vielä lähellekään betonoitu. Sinänsä täytyy sanoa että ne bolshevikit lunastivat Venäjän tsaarin lunastamattoman lupauksen eli antoivat Tarton rauhassa Petsamon korvaukseksi Siestarjoesta.

Ano2: En voi oikein muuta kuin toivottaa voimia ja jaksamista.