tiistai 4. heinäkuuta 2023

SE PUUTTUVA MIELENILMAUS

Niin kuin lukija tietää, ollaan Ranskassa oltu muutama päivä täydessä kaaoksessa ja viittä vaille sisällissodassa. Kaava on edellisistä kerroista tuttu eli etnisesti edistykselliset ja nimenomaan islamilaiset ovat päättäneet porukalla panna paikat paskaksi ja palamaan. Kas kun se on sille porukalle luontaista.

Valtamediamme näkee asiat toisin – tutun kaavan mukaan – ja se vähä mitä se noista väkivaltaisista mellakoista on uutisoinut onkin taas kerran ”rakenteellisen rasismin ja poliisiväkivallan aikaansaamia mielenilmauksia”.

Itse olen asioita jonkun verran seurannut ja miettinyt että koskas täällä länsimaissa tapahtuu sellainen islamilaisten aikaansaama mielenilmaus jossa marssitaan nätisti kulkueessa ja julistetaan:

- Emme halua väkivaltaa.

- Emme halua ryöstelyä.

- Emme halua tuhopolttoja.

- Emme halua järkyttää meidät vastaanottaneen maan yhteiskuntarauhaa omilla tavoillamme.

- Haluamme sopeutua täysin meidät vastaanottaneen maan yhteiskuntaan nimenomaan sen ehdoilla ja tavoilla.

- Me emme vaadi hyväksyntää hyväksynnän takia vaan haluamme ansaita hyväksyntänne.

Mutta eihän sellaista tule. Tyttölapsillakin kasvaa parta odotellessa. Tiettyjen kansojen ja varsinkin tietyn uskonnon kohdalla väkivaltainen riehuminen ei ole vika, vaan ominaisuus. Ja miksei olisi, koska sen lössin vastaanottaneet maat ovat voimakkaasti painottaneet että teillä on oikeus kieleenne ja kulttuuriinne. Ei sitä tartte mihinkään muuttaa. Kas kun islam is religion of peace. Ja te olette yhtäaikaa voimavara ja velvollisuus.

Olen aikaisemminkin miettinyt että saako noiden kansojen uskonto ne riehumaan, vai ovatko nuo kansat sellaisia että ne ovat tietoisesti valinneet itselleen uskonnon joka antaa hyvän syyn riehua? Lopputuloksen kannaltahan se on tietysti ihan yksmonta.

Harmi, ettei tässä blogissa ole enää gallup-mahdollisuutta. Jos olisi, laittaisin pystyyn gallupin jossa veikattaisiin missä Euroopan maassa ylitetään Libanon-kynnys ensimmäisenä ja alkaa laajamittainen tappaminen.

1. Ranska

2. Saksa

3. Ruotsi

4. Joku muu, mikä?

Käännös ranskasta:

Pariisin keskustassa hiljaisen kadun keskellä vapiseva suomalainen toimittaja selittää, että Ranskan ongelma on "institutionaalinen rasismi"

Ja muistakaa: Aina vain enemmän äärivihervasemmalle menevän vihervasemmiston mielestä nuo väkivaltaiset riehujat ovat edelleenkin samanlaisia pohjoismaalaisia lällydemareita kuin mekin. Me olemme vain kohdelleet heitä huonosti.

Ja tulee vielä muistuttaa siitä, että jos maa on sodassa ja kiistää olevansa sodassa niin se maa häviää sen sodan vaikka hyökkääjä olisi paljon heikompi.


48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äärikommunistinen valtamedia on syyttänyt valkoista heteromiestä jo niin pitkään kaikesta pahasta, että tuolla luulisi riehuvan syvästi loukattu kantaeurooppalainen miesporukka. Jostakin syystä persvakomiehet eivät pitkän työpäivän jälkeen jaksa lähteä talkoilla kaupunkia purkamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihan sama kuinka paljon vastaanottajamaa panostaa kotoutumiseen, kun koraanin ja sunnan perusteella olemme alempiarvoisia, joita saa kusettaa mielin määrin kuljettaessa kohden päämäärää (länsimaiden alistumista sharialle). En epäilisi, että joskus kun tilanne on vielä pahempi, niin joku vasemmalta laidalta pistää tuommoisen Ykän mainitseman marssin pystyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen tai joku päivä uutisia katselessa ja kuunnellessa ihmettelin kun uutstenlukija sanoi syynä mellakointiin olevan sen, että: "17-vuotias nuorukainen ammuttiin poliisin toimesta". Lämpimät sääli-itkut vaan puuttui päälle.

Ei kyllä maininnut tarkennuksena sanallakaan, että muiden median tietojen mukaan pysäytyksen syynä ja kyseessä oli aiempi tuomittu/poliisin tuttu algerialinen huligaani, joka ajoi alaikäisenä ilman ajo-oikeutta ja varastetulla autolla sekä yritti pakoon pysäytyksen jälkeen.

Eikä ole ensimmäinen (eikä valitettavasti viimeinen) kerta kun YLE:llä harrastetaan valikoivaa uutisointia.

heppa

Trilisser kirjoitti...

Niin, joku voisi pohtia, että on olemassa 1 joukko muhametteja,, jotka eivät riehu ja räyhää. No mikä ryhmä? No se ryhmä, joka on Aasiassa ei-islamilaisissa maissa. Ja mikäs noita maita yhdistää? Ankara kriminaalipolitiikka ja järjestyksen ylläpito. Esimerkiksi Singapore ja Japani. Näissä maissa ei vallassa ole vihervassareita.

Anonyymi kirjoitti...

Olen niiiiin kyllästynyt suomalaiseen mediaan ja siihen, että uutiset ovat uutisia, joissa useinmiten se oleellinen jää kertomatta. Mitä tapahtui Ranskassa ennen aseen laukaisua, jätettiin taaskin hämärän peittoon ja uhrista tehtiin välittömästi puhtoinen teinipoika ja ampujasta rasisti. Totuus voi olla toisenlainen, mutta ei sillä ole väliä.

Ranskassa rehottava rasismi tuntuu olevan jo sitä luokkaa, että ihme, kun kaikki afrikkalaiset ja Lähi-idästä tulleet eivät ole paennet henkensä edestä kotimaihinsa jo aikoja sitten. Ylen toimittaja lisää vettä myllyyn, kuinkas muuten? Eipä tule kenellekään toimittajalle mieleen pohtia, oikeuttaako tällainen sinänsä valitettava tapaus massojen riehumisen, paikkojen särkemisen, autojen polttamisen ym. sivullisten ihmisten omaisuuden tuhoamisen, puhumattakaan siitä, kuinka se lietsoo pelkoa ja turvattomuutta tavallisten ihmisten elämässä. Mikä hyvänsä kun tuntuu räjäyttävän määrätyn väestönosan toimintaan alta aikayksikön ja se on aina se sama väestönosa. Meillä sitä kutsutaan tippa silmässä sanoilla "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat".

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Numero 1.

Ranskassa on varsin vahvat perinteet tuonne vallankumouksien suuntaan, jotka lähtee täysin käsistä. Meillä on yleensä vähän väärä kuva että autot palavat Ranskassa vain, koska tuontitavarat tuosta kolmannesta sukupolvesta asti hyppii kaduilla. Kyllä siellä riittää myös yllättävän paljon niitä kelvottomia alkuperäispatonkejakin polttelemassa kaupunkeja. Tietysti ei ne kaduilla ilman tuontitavaraa niin paljoa uskoltaisi olla.

Tosin eihän noita alkuperäispatonkeja ole siellä paljoa jälellä. Eka parituhatta vuotta Euroopan sisäistä miksausta ja sitten parisataa vuotta ovat ranskankielisen maailman kanssa miksautuneet. Esimerkiksi vaimosta löytyy ainakin Ranskalaista, Espanjalaista, Berberi ja Arabilaista verta. Tosin sai alkuperäispatonki kasvatuksen ja elämä opetti varsin nuivaksi.

Kun Ranskassa tappaminen alkaa kunnolla, niin se loppuu lyhyeen jos niiden poliiseille, erikoisjoukoille ja armeijalle annetaan vapaat kädet taltuttaa se. Siitä harvemmin puhutaan, kuinka kovat ja hyvät joukot niillä on ja miten ne on edes pystyneet Ranskan pitää jotenkin asuttavassa kunnossa viimeiset kymmenet vuodet. Esim. Terrori-iskuja tapahtuu tämän tästä siellä, mutta tuhansia jää tekemättä kiitos heidän. Niistä vain ei koskaan puhuta missään. Jos vain valtiojohto ei olisi niin munatonta sielläkin...

Eräät ryhmät kun ei usko muuta kuin rautanyrkin otetta. Ei se yllätys ole, että kaikissa stabiileissa maissa noilla hiekkalaatikoilla on absoluuttinen yksinvaltias vallan kahvassa. Heti tulee ongelmia jos näyttää vähänkään heikkoutta.

Muuten tuosta Ranskasta sen verran, että olen käynyt yli kolmessakymmenessä maassa elämäni aikana ja missään en ole pelännyt/varonut niin paljoa kuin siellä henkenipuolesta. Perustaktiikka tuontitavara jengeille on yrittää provosoida sinut aloittamaan kahakan niiden kanssa. Yleensä huutelemalla sinun naisellesi mitä hirveimpiä asioita, jotta voivat hakata ja puukottaa sinut hengiltä. Ja et halua tietää, mitä he yleensä tekee sitten naiselle sen jälkeen. Kerran itsellä B&B:n ovi pelasti varmasti hengen, kun olivat onnistuneet piirittämään meidät joka suunnasta. Itsellä ei kyllä mitään yltiö romanttisia muistoja maasta ole ja vaimokaan ei halua sinne koskaan takaisin muuttaa.

Ranskan maaseutukaan ei ole enää turvallista. Nämä jengit/mafiat ovat tajunneet nyt, että on varsin helppoa mennä varastelemaan tavarat ja eläimet maaseudunasukkailta, kun siellä ei ole varaa pitää poliiseita niitä edes jotenkin kurissa. Ja jotkin jengit ovat alkaneet menemään maaseudulle ja pieniin kyliin sotimaan sotansa myös sen takia.

Eli niin hieno ja romanttinen maa se on!

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtoehto 3.
Ei ole resursseja ja uskallusta puuttua perseilyyn. Vielä.

Muuten kauanko woke yle jauhaa Junnilasta?

1. niin kauan kuin PS on hallituksessa
2. kun löytyy toinen PS ministeri joka on lipsauttanut kymmenen vuotta sitten nyt kielletyn sanan
3. kun valta on luovutettu etnisesti edistyneemmille

kt

Dena kirjoitti...

Niin kun te olette niin vanhoja ja raihnaisia ja mielenosoittaminen käypi luonteenpäälle vain miten se meni? :D

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ihmettelin taannoin 60-70-lukujen vaihteessa miten varsinkin akateemisen opiskelijanuorison piirissä syntyi sittemmin "taistolaisuudeksi" ristitty ideologinen ilmiö, johon julkilausumattomana mutta vahvana motiivina kuului väkivaltaisen vallankumouksen ihailu, joka sinänsä kiivaissakin kokkapuheissa kuitenkin aina kuvattiin ja selitettiin vallanvaihtoon ja yhteiskunnan rajuun muutokseen väistämättä aina kuuluvana, mutta ei kenenkään toivomana oheistuotteena.

Tuo suunnaton tekopyhyys ja ideologisissa yläpilvissä leijuminen lopulta kaatui omaan todellisuudentajuttomuuteensa, niin paljon kuin kaikki uhrituntoihin samaistuvat narsistiset työväenliikkeen tyttölapset siitä estradeilla jaksoivatkin väräjävillä äänillään laulaa.

Mutta eipä tuo uhrituntoihin palautuva kitkeryys olemassa olevaa yhteiskuntaa vastaan mihinkään hävinnyt, vaan siellä se edelleenkin kummittelee vallankumouksellisten ideologioiden pohjimmaisena motivaationa, ja vaikka joukot vähenevätkin, luulen että todellisen motivaation joukkovoima vain kasvaa, kun mukaan samaan eetokseen on liittynyt paljon muutakin kuin vain perinteisten työväenpuolueiden kannattajia. Sanoisin että pinnanalaiset voimasuhteet ovat nyt ihan hätkähdyttävät: itsensä yhteiskuntaa paremmiksi tuntevat ihmiset 80%, yhteiskuntaa säilyttäviä arvoja tunnustavat 20%.

Eli siis se ihan tuttu Pareton jakauma tuossakin.

On hämmästyttävää havaita, että itse tuo kaikkein pohjimmaisin motivaatiokin -- epämääräinen ja mihinkään kirkkaaseeen älylliseen muotoon koskaan kiteytymätön -- yhteiskunnanvastainen ja jopa elämänvastainenkin ja väkivallankin hyväksyvä tunne -- nimenomaan siis vahva tunne -- siitä että "on lyötävä alas koko vanha maailma" ja aloitettava kaikki aivan puhtaalta pöydältä -- tämä mieliala on yhteiskuntamme pinnan alla aika yleinen.

Mutta se on kuin mikä tahansa uskonto -- sitä pitää yllä se, ettei sitä koskaan nosteta päivänvaloon eikä käsitellä älyllisesti -- se kuin kiihkouskovaisten joukko, joista jokainen on vetänyt päähänsä mustan säkin ja hokee toinen toisilleen: älkää peljätkö veljet, tässä me olemme yhdessä samassa pimeässä huoneessa kaikki.

Kun työväenpuolueet, vihreät ynnä muutkin poliittiset ja vähemmän poliittiset intomielet, joita epämääräinen yhteiskunnanvastaisuus puhuttelee, sallivat itselleen nykyisen puhumattomuuden kulttuurin, jossa kaikki mikä on vähänkin kipeätä sensuroidaan ja jossa vain ideologiset leimasanat ja niihin olemuksellisesti liittyvä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri saavat elää ja luoda yhä enemmän pelkoihin perustuvaa yhteiskuntailmastoa -- mistä muualta tämä joukko kokisi saavansa vahvistusta kuin tänne täysin eriperusteisista kulttuureista virtaavasta kansainvaeltajasakista?

Ehkä nuo muukalaiset ovat juuri "se voima jota järjestelmä ei hyväksy vaan sulkee uölkopuolelle" -- eli marxilaisen opin mukaan "se voima, joka kaataa järjestelmän".

Eli eläköön marxismi-leninismi ja taistolaisuus! Ihanteet eivät ole kuolleet -- vaikka niistä ei paljon ääneen puhutakaan. Vallankumouksen tuleminen on vain väestönvaihdon päässä!

Anonyymi kirjoitti...

Värilliset pistävät Ranskan remonttiin, koska poliisi tappaa värillisen rikollisen.
Valkoiset hädin tuskin vaivautuvat protestoimaan kun viattomia valkoisia tapetaan ja raiskataan.
Apinan voi ottaa pois viidakosta, mutta viidakkoa ei saa pois apinasta.
Jos Suomessa poliisi ampuu pakoon lähteneen mopopojan ( niinkuin on ampunutkin), niin pistävätkö suomalaiset tätä maata remonttiin? Tuskin järjestävät edes mielenosoitusta.
Media on kuitenkin suurin syyllinen kaikkeen, jos media puhuisi asioista niiden oikeilla nimillä, niin meillä ei olisi mitään ongelmaa muukalaisten kanssa. Pari kuukautta korkeintaan, niin se saataisiin ratkaistua. Monet ihmiset ovat heränneet median härskiin valehteluun, mutta edelleen maassa on liikaa "demarieläkeläisiä", jotka imevät totuutensa valtakunnan virallisilta valehtelijoilta ja niin kauan kuin tämä on asian laita, ongelmia ei pystytä korjaamaan. Ranskan tie on meidänkin tiemme. Muistakaa petturien nimet ja kasvot ja kun toimittajan retkut anelevat turvapaikkaa raiskaajilta ja murhaajilta teidän asunnoistanne, niin kohdelkaa heitä samalla ystävällisyydellä kuin provinssirock kohteli erästä kansanedustajaa.
En toki millään puolustele politiikkoja, kuten vaikkapa emänarsisti Macronia, joka tanssii homodiscossa (Elton Johnin keikalla tarkemmin sanoen) kun Ranska palaa. Mies on niin itseään täynnä että on verrannut itseään Jupiteriin, vaikka itselleni tukee kylläkin mieleen hänestä eräs toinen roomalainen hahmo: Nero. Videopelejä hän kerkesi jo syyttämään tästäkin. Ihan vaan tietoiskuna että ne on valkoiset nuoret, jotka pelaavat eniten videopelejä, eivätkä ole kadulla riehumassa, vaikka heidän pitäisikin olla siellä antamassa heidän esi-isiensä maata tuhoaville apinoille kuonoon. Eipä sillä "rakenteellisesti rasistinen" poliisi varmasti pidättäisi heidät ja antaisi värillisten apinoiden jatkaa varastelemista ja tuhoamista.

Anonyymi kirjoitti...

Asiat etenevät todella nopeasti sekä Suomessa että ulkomailla. Yhdysvalloista tuttu poliittinen kahtiajakautuminen on nyt täälläkin, eikä siinä taistelussa kaihdeta oikestaan mitään keinoja.Se on viime päivinä nähty sellaisessa volyymissä, ettei edes taistolaisaika vedä vertoja tälle menolle. Oma veikkaus Euroopan ensimmäiseksi Libanoniksi on Ranska. Miten Macron selviää tästä - en tiedä. En myöskään käsitä, miten Suomen hallitus selviää RKP:n törkeistä irtiotoista. Jos Kepulla olisi ollut vastuullisuutta, se olisi pystynyt estämään tämän arvottoman sirkusnäytöksen. Mutta vaihtoehtoja on kaksi: joko Orpon hallitus pysyy jotenkin kasassa, tai sitten velkavetoinen vekselitalous palaa valtiomme ohjenuoraksi. Mutta sen tien päässä on IMF ja palkkojen ja eläkkeiden 30 prosentin pudotus. Kreikka kävi tämän tien, mutta Italia tulee käymään sen myös, ja se tulee tarkoittamaan EU:n hajoamista.

PS-lehdenjakaja

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kävin etsimässä tuon alkuperäisen uutis-klipin YLE:ltä (Aamu-TV:n 08:00 uutislähetys).
Ennemmin pistäisin tärinän jonkinlaisen esiintymisjännityksen piikkiin.
Alkuperäinen yritys kun kaatui yhteysongelmiin Pasila-Pariisi välillä.

Sinänsähän mainittu 'instituutinaalinen rasisimi' on samanlaista paskapuhetta kuin muuallakin.

Tämän lähetyksen kohdasta 01:10 eteenpäin:
https://areena.yle.fi/1-63223875

Kuvattu siis tässä kaistojen välisellä korokkeella (Cafe L'Arsenal oikealla kadunkulmassa):
https://goo.gl/maps/RZJoTQgefKhKrNZo6

Anonyymi kirjoitti...

Oma vaatimaton veikkaukseni on ruotsi. Olisiko niin, että valtaavat ruotsin ns rauhanomaisesti siten, että se muslimipuolue eräänä kauniina päivänä saa suurimman kannatuksen? Mitä Ranskaan tulee, niin Helena Petäistö kirjoitti erinomaisen blogin siitä, miten kusessa ranska on näiden siirtolaisten kanssa.

Trilisser kirjoitti...

Voisi lyödä vetoa ison In summan, että jos 17-vuotias valkoinen skini Adolf. H. -paidassa pieksäisi mehumatin, niin uutisissa ei puhuttaisi "nuorukaisesta".

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun Pariisissa, tuossa PaskaksiPalamaanPistämisen Pääkaupungissa riehutaan.
Sehän on siellä monisatavuotinen perinne:
siellä mellakointiin riittää jos sataa tai jos ei sada;
asuna on keltaliivit tai muuta.

Enemmän minä olen huolissani siitä, kun tämä tulee Suomeen.
Nyt on Washingtonin Wanhamiehen valtiovisiittiä varten toimitettu Hell-Sinkiin Suomen joka neljäs poliisi.
Vähän aikaa sitten oli Englannin Ellun hautajaisia varmistamassa 15 000 poliisia, tuplasti sen mitä Suomessa on olemassakaan.

Pitää jo oikein ihmetellä, että miksi viherkommunistityttöjemme lemmikit eivät ole jo alkaneet pistää Hell-Sinkiä paskaksi ja palamaan?
Oikea vastaus kun ei ainakaan ole, että ne pelkäisivät suomalaisia.

vieras kirjoitti...

Ranskassa on sisällissota ja täällä kytätään mitä sanoja joku käyttää tai on käyttänyt. Vittu mitä paskaa.

Jos joku sanoo sinua äärioikeistolaiseksi, natsiksi, tai fasistiksi, tähän kannattaisi vastata että oletko putinisti, venäjämielinen vai stalinisti. Lisäksi kysyä onko Ukrainassa natsihallinto ja kannatatko Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

Vastaleimaus käyttöön, eli pitää leimata putinisteiksi ja venäjämielisiksi ne jotka käyttävät sanaa äärioikeisto, natsi ja fasisti.

Valtamedia selvästi haluaa kaataa hallituksen ja laittaa Marin II hallituksen takaisin. Tähän sopii näytettäväksi tämä kommentti:

https://hommaforum.org/index.php/topic,134283.msg3497313.html#msg3497313

Paska homma laittaa Junnila pois, koska se vihervasemmisto ja valtamedia tulkitsee sen voitoksi. Mutta Junnila eroaa itse joten se siitä.

Sakari Puisto olisi alun alkaenkin pitänyt laittaa elinkeinoministeriksi. Ei siksi että se estäisi kohuja vaan siksi että Puistolla on enemmän osaamista taloudesta. Se olisi myös hyvitys siitä että Puisto hävisi Purralle 2021 puoluekokouksessa. Puisto aloittanee ministerinä kohtapuoliin.

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaan nyt vielä tuosta bride lahkon kokoontumisesta. Kun esim yle väittää, että 100 000 oli paikalla, niin se tietoista harhaanjohtamista. Verorahoitteiselta valtion kanavalta. Olen tästä muutamilta ystäviltäni kysellyt, jotka asuvat aikas lähellä tuota kokoontumis paikkaa, niin sanoivat että paskapuhetta. Että otetaan se yksi nolla pois. Kuten nimimerkki rouva ano kommentoi, olen myöskin täynnä tätä valtamedian valehtelua,maalittamista,politiikkaa, sekä tietoista asioiden uutisoimatta jättämistä. Ellei se sovi agendaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, hepalle, Trilisserille, Rouva Anolle, Gottihan Se:lle, kt:lle, Denalle, Seppo Oikkoselle, Ano4:lle, PS-lehdenjakajalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano5:lle, Qroquius Kadille, vieraalle ja Ano6:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne. Dena tosin halusi kai asiakseen kuittailla. No, silloin kun olin nuori ja notkea niin ei silloinkaan kyllä tullut riehuttua.

Joppos123 kirjoitti...

Pariisin mellakoihin ei oikeastaan edes tarvita mitään oikeaa syytä. Kun apina lähtee viidakosta niin viidakko ei silti koskaan lähde apinasta joten aina on hyvä syy laittaa paikat paskaksi ja palamaan.
Töllössä näytetään vain Pariisin keskustan apinointia mutta ne suurimmat tuhot tehdään apinavaltaisissa lähiöissä.
Metkaa kun pistävät oman lähiönsä paikat ja autot rovioksi.
Patongit sitten rakentavat ne ennalleen uutta apinointia odotellessa.
Jättäisivät ne paikat sellaisiksi kun ne apinoinnin jäljiltä jää.
Sama kuviohan on joka vuotisilla Berliinin "paskaksi ja palamaan festareilla"(vappu).
Neuköllnin alue tuhotaan jokainen vuosi (apinat ja anarkomarkot sun muut keharit kimpassa) . Vuosi korjataan ja sitten taas uusiksi.
Kerran istuskellut Checkpoint Charlien vieressä siemailemassa olutta ja seuraillut mihin suuntaan poliisi suuntaa mellakkapoliisin reservejä.
Apinat ovat apinoita maasta riippumatta.
Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa itsenäisyyspäivää kun 4 vuotta piilossa olleet omat kusipäämme saavat taas syyn mellastaa.
Ottaakohan ikinuori leikkipartisaani arhinperse osaa riekkumiseen vai tyytyykö vain töhrimään paikkoja.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuosta 100.000 osalistujan pride-hömpötyksestä.

Senaatintori on:
- ajoradat,
- Tuomiokirkon portaat
- Tuomiokirkon ylätasanne
- muut ympäröivät rakennukset huomioiden

Seinästä seinään laskettuna n. 1,8 hehtaaria = 18.000 m2.
- Jos sijoittaa 4 ihmisoletettua seisomaan per m2, on tuloksena 72.000 ihmisoletettua.
- YLEn pride-uutisointia seuraamalla pystyi arvioimaan todelliseksi osallistujamääräksi korkeintaan ehkä 20.000-30.000

4 ihmistä per m2 tarkoittaa 50 x 50 cm tilaa jokaiselle.

Leningrad Cowboys-konserttiin (1994 ?) verrattuna pride-bileet ei ole tungosta nähneetkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Totta. Eipä tuohon ole juuri lisättävää.

VNV: Kiitos lisäyksestä. Se luku kuulosti kyllä aika härskiltä.

Professori kirjoitti...

Voisiko käsittelemäsi väestön luonteesta päästä käsitykseen tarkastelemalla lähtömaiden luonnetta?

Maailmanmenoon pettynyt kirjoitti...

Joku kiinnitti huomiota Twitterissä samaan asiaan kuin Vittuuntunut NettoVeronmaksaja, eli että on aika epäilyttävää, että Helsinki Pridessä 2023 olisi ollut 100 000 henkilöä kun koko urbaanialueensa asukasluvun puolesta 12-kertaisessa Lontoo Pridessä 2023 oli virallisten arvioiden mukaan vain 30 000 osallistujaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti: "Sanoisin että pinnanalaiset voimasuhteet ovat nyt ihan hätkähdyttävät: itsensä yhteiskuntaa paremmiksi tuntevat ihmiset 80%, yhteiskuntaa säilyttäviä arvoja tunnustavat 20%. Eli siis se ihan tuttu Pareton jakauma tuossakin." Nyt on kyllä niin että Seppo ei käsitä yhtään, mitä Pareton jakauma tarkoittaa eikä hänen ehkä kannattaisi alkaa päteä sellaisilla hienon kuuloisilla termeillä, joita hän ei ymmärrä. Pareton lakihan ei tarkoita, että 80 % kansasta kannattaa arvoja X ja 20 % jotain muita arvoja Y, tai että 80 % asioi Keskon kaupoissa ja loput 20 % S-ryhmän kaupoissa XD Oikeastihan Pareton jakauma on tilastomatemaattinen käsite, joka tarkoittaa jotakuinkin sitä, että tyyliin 20 % rikollisista tekee 80 % kaikista rikoksista, 80 prosenttia 80 prosentista eli 64 prosenttia kaikista rikoksista tekee 20 prosenttia 20 prosentista eli 4 % kaikista rikollisista jne. Lisäksi on otettava huomioon, että tuo 80-20-suhdeluku on pelkkä esimerkki ja se suhdeluku voi olla ihan hyvin myös vaikka 70-30. Onkohan Seppo omaksunut tuon Pareton laki -jutun taannoiselta Ruukinmatruunalta, jonka paksuun kalloon ei myöskään ikinä mahtunut se että se 80-20-suhdeluku on vain esimerkki eikä päde kaikissa tapauksissa, joissa Pareton lakia käytetään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Professorille ja Maailmanmenoon pettyneelle & kiitos kommenteistanne.

Professori: Epäilemättä voisi.

Maailmanmenoon pettynyt: Mitä Prideen tulee, olen täysin samaa mieltä. Mitä taas Pareton lakiin tulee, niin en ota kantaa koska osaamiseni ei riitä.

Maailmanmenoon pettynyt kirjoitti...

Vielä pikku tarkennus edelliseen: edellisessä kuvattiin siis Pareton jakaumaa, joka on eri asia kuin Pareton periaate. Pareton periaate on Pareton jakauman erityistapaus, jossa prosenttien suhdeluvut ovat aina 80-20.

QroquiusKad kirjoitti...

Katsotaanpa mitä Ystävä Wiki sanoo:

"Vuonna 2021 Ranskan väkiluvuksi tilastoitiin 67 400 000, ja eurooppalaisessa Ranskassa asui 65 300 000 ihmistä. Ranskan väestömäärä kasvoi 24 % vuosina 1975–2020. Pidemmällä ajanjaksolla Ranskan väestönkasvu on ollut monia muita Euroopan maita hitaampaa, sen väkiluku kaksinkertaistui 1820-luvulta 2020-luvulle, eli kahdessasadassa vuodessa. Väestön ikääntyminen heikentää huoltosuhdetta.

Vuonna 2007 arvioitiin, että 40 prosentilla Ranskan asukkaista on maahanmuuttajatausta, ja maa onkin Euroopan etnisesti moninaisin valtio."

Ja arvioinniksi se jää:
vuoden 1872 lain nojalla Ranskan tasavalta ei saa rekisteröidä kansalaisiaan etnisin, rodullisin eikä uskonnollisin perustein eikä siis kerätä heistä tällaista dataa.
Niinpä patongit eivät enää tiedä keitä heidän maassaan asuu.
Paitsi että kaksi viidestä on jo jotain muuta kuin kantakirjapatonki ja kohta ovat vähemmistönä omassa maassaan.

Mutta hei, eihän se olekaan heidän maansa:
vuonna 1872 kun päätettiin, ettei Ranskassa ole muita kuin kansalaisia ja ulkomaalaisia, niin nyt ei varmaan enää ulkomaalaisistakaan tiedetä paljonko niitä on.
Ranska kuuluu kaikille.
Olkoot tyytyväisiä!

Senkin juustoa syövät antautuja-apinat, sanoi Springfieldin alakoulun talonmies Willie.

Anonyymi kirjoitti...

On niin kuin joku kommentoijista totesi:Ranska on sisällissodan partaalla ja meillä vaan iltahömpät yrittää neljättä päivää epätoivoisesti leipoa Rantasen muka väestönvaihtoteoriasta uutta kohua aikaiseksi. Hoh hoijaa.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Pareton laki näyttää siis sanovan, että 20 % ihmisyhteisön jäsenistä saa aikaan 80 % siinä tapahtuvista asioista.
Toisin sanoen, jos miljoonan asukkaan kaupungissa tehdään vuoden aikana miljoona asiaa, niistä 800 000 on aktiivisimpien 200 000 asukkaan tekemiä, muiden jakautuessa niille vähemmän aktiivisille.

Näyttää siis kaikkea muuta kuin kirjaimellisesti otettavalta säännöltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maailmanmenoon pettyneelle, Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Maailmanmenoon pettynyt & Qroquius Kad: Kiitos lisäyksistä. Niin kuin totesin, ei oma osaamiseni riitä kommentoimaan sen enempää.

Qroquius Kad: Voi kai sanoa, että ranskalaiset ovat saaneet sitä, mitä tilasivatkin vaikkeivat ehkä sitä tilatessaan tajunneetkaan.

Tapsa vaan: Joo. Kertoo valtamediamme prioriteeteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli uutisten mukaan kuumin päivä maapallolla sen mittaushistorian aikana!

Ihan oli 13°C mikä onkin sangen huima lukema heinäkuulle..!

Aina kun Suomen kelit ovat kylmät, alkaa tämä pelottelu sen suhteen kuinka kuuma maapallolla (muualla) on. Samoin ilmadtopelottelun alle voi haudata Ranskan mellakat, jotka ovat levinneet jo Belgiaan ja Sveitsiinkin.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Rantanen voi jo pakata salkkunsa. Media on haiden tapaan haistanut verta meressä ja hänet tullaan Junnilan tapaan kampeamaan paikaltaan. Harjaus vol. 2


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Asuin nuoruudessa rue the verneuil kadulla, missä oli lähistöllä rue de bac metro asema. Olin silloin siellä kun se pommi räjähti. Siis en ollut siinä paikan päällä, mutta lähistöllä. Joka tapauksessa, silloin oli jo paikkoja, mistä varoitettiin, että älä missään mene paikkoihin you blonde. Meitä ihan oikeasti varoitettiin tietyistä alueista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups:

Viesti1: Joo, ei ollut hellettä täälläkään. Ja valtamedialla on monesti tietoisesti unohtunut että monessa paikassa maailmalla on ollut tavallista kylmempää.

Viesti2: Toivotaan että Rantanen panee hanttiin ja haistattaa pitkät medialle.

Ano: Epäilemättä varoitukset olivat aiheellisia.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan Libanon kynnyksen ylittyvän ensin Ranskassa. Perustelut, siellä poliisille annetaan ensimmäiseksi laajemmat valtuudet toimia kuin esim Ruotsissa. Ruotsissahan poliisi ei voi tehdä vielä juuri mitään. Ongelmia ei voida ratkaista jos niiden olemassaoloa ei tunnusteta. Valtion turvallisuutta ja järjestystä valvoville viranomaisille on annettava riittävät valtuudet toimia. Rikolliseen toimintaan pitää olla vastavoima.

Suomessa sama kuin Ruotsissa. En olisi uskonut sisäpolitiikan olevan elinikäisten kirjoitusten ja sanojen kaivelemista ja niiden tulkitsemista tulkitsijan mielen mukaan. Näin se nyt on. Hallituksen varsinainen työ jää sivuseikaksi.

Mielestäni se on sananvapauden rajoittamista. Halla-aho siitä puhui tultuaan valituksi eduskunnan puhemieheksi mutta, niin kuin näkyy ja kuuluu, meni kuuroile korville. Rajoittajien kannattaisi katella mitä sananvapaudesta sanotaan perustuslaissa ja kansainvälisissä sopimuksissa. Ja minkä tyyppisissä valtioissa sananvapautta rajoitetaan. Samat tyypit kun arvostelevat muiden valtioiden sananvapautta ja "ihmisoikeuksia".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Hyviä huomioita.

Joppos123 kirjoitti...

Median natsijahti kiihtyy. Nyt on paljastunut, että eduskunnan kiihkein natsienmetsästäjä , Antti Lindman onkin paatunut kiihkonatsi.
On mennyt sitten poseeraamaan kainalontuulettajien kanssa munasillaan samaan potrettiin ja vieläpä aseen kanssa.
Oisko erilaista natsismia koska ääässdeepee? Vai alkoiko Antin lähtölaskenta ääässäreiden johtopaikoilta?
Väitän, että aika moni nykyinen politiikko ripuloi ja valuu kylmää hikeä tällä hetkellä kun muistelee mitä kaikkea sinne interwebbiin on vuonna kivi ja sakset tullut laitettua.
Nyt olemme politiikan tekemisen ytimessä. Unohdetaan kansalle tärkeiden asioiden hoito ja aloitetaan kunnon valtakunnan kattava natsijahti. Samalla voidaan syynätä kaikki ne väärät sanat ja termit mitä itse kukin on elämänsä aikana suustaan möläyttänyt.
Antille tämä natsimenneisyyden paljastus on kyllä ihan helvetin oikein. Toivottavasti mulkku tajuaa miten absurdisti itse on viimeaikoina mölissyt johtaessaan persujen vainoa.
Kenelle tuomionpäivän kello seuraavaksi kumahtaa, Suomen Borat?

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon ei asiat voi pieleen mennäkään, että "suvaitsevainen" ihminen aloittaisi jonkunnäköisen itsetutkiskelun. Ei ikinä. Kaikki muodikkaat ideat murtuvat nyt todellisuuteen mutta ei, ei pienintäkään katumusta. Valheet ja ylpeys, siinä on jotain suorastaan raamatullista miten demonisesti osa kiivaimmista valheiden suoltajista on muualla jo alkaneet käyttäytyä. Ehkä pian jo myös Suomessa. Monikulttuuri, wokellus yms on kaikki sellaista paskaa, että kadunmies jo ensi kohtaamisella ymmärsi mistä on kyse. Tästä heitä piti toki alituiseen rangaista ylimielisellä vittuilulla. Sitä eivät suvaitseva kykene ikinä antamaan anteeksi, että tavallinen kansalainen olikin koko ajan oikeassa.

Joppos123 kirjoitti...

Jos jollekkin on epäselvää kuka on Suomen Borat niin sehän on ääässdeepeen kaikkien aikojen talousnero Mäkynen. Syrjähypytkin laitetaan kulukorvauksiin.

29051453 kirjoitti...

Voiko Hitler Jugendin jäsenestä tulla SDP:n puheenjohtaja? Mielestäni ei.

Prozac kirjoitti...

Onkohan ranskassa vielä giljotiinejä jäljellä? Kai niitä nyt vielä museoista löytyy deaktivoituina. Käyttökuntoon saattaminen ei paljoa vaatisi. Terälle näyttäisi vähän smirgeliä ja laitakouruihin jotain oliiviöljyä ja rottinkikoreja löytyy mistä vaan.

Prozac kirjoitti...

Mieleen tulee Stalinin-aikainen anekdootti, jonka mukaan töihin ei kannata tulla myöhässä, ettei syytetä sabotaasista, mutta ei myöskään etuajassa, ettei syytetä terrorismin valmistelusta, eikä varsinkaan oikeaan aikaan, ettei syytetä yrityksestä salailla neuvostovastaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys kaikille, eriten isännälle.

Vielä 55v sitten sanottiin Beirutia Lähi-Idän Pariisiksi. Pitäiskö nyt kutsua Pariisia Euroopan Beirutiksi?


Terv. Achtung

Joppos123 kirjoitti...

Ot reissurapsaa Kuusingilta ja Ylä-Kitkalta.
Jos silmissä siintää vanha Euroopan paras taimenjoki niin kannattaa unohtaa.
Verkkokalastus Kitkalla ja ryssän toimenpiteet ovat kitkeneet Kuusingista taimenet pois.
Harjusta saa mutta aika siinä ja tässä onko alamittaista.
Ylä-Kitkalla vähän sama juttu.
Harjusta saa mittakalana muutamista nivoista. Haukea tulee runsaasti.
Kolme kilosia ja pirun kiukkisia.
Eipä ole räikkä ennen hauen kanssa huutanut mutta nyt huusi. Perkeleen vahvoja virrassa eläneitä.
Noin 4 kiloa ja päästin takaisin.
Jänkäkoira.
Kuukauden päästä käsivarteen ja siellä ei ole haukia.

Prozac kirjoitti...

Täytyy kyllä ihailla tuota purraa. Hennon naapurintytön oloinen nainen vaikuttaa aikamoiselta rautarouvalta.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä Euroopan Beirutin tittelistä taitavat kilpailla Tukholma ja Pariisi, vaikka jälkimmäisellä on vielä selvä johtoasema. Ranskan presidentin Macronin mielestä riehumiseen ja väkivaltaan on syynä nuorten miesten pelaamat videopelit... Ongelman perussyy taitaa kuitenkin alkaa i-kirjaimella, mutta sitä ei uskalleta sanoa, koska maassa on jo 5-7 miljoonaa alun perin i-maista lähtöisin olevaa kansalaista, integraatio epäonnistunut kuten tosin kaikissa muissakin Euroopan maissa (mission impossible) ja kurinpito täysin karannut käsistä. Sitä saa mitä tilaa. Olisi syytä ottaa viimeinkin vakavasti myös meillä, ennen kuin on liian myöhäistä. Ellei ole jo?

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Vähän OT, mutta kun lähdin Suomesta maailmalle niin vieraskielisiä väestöstä oli siellä 3-4% hujakoilla. Nyt sitten on jo 9%. Tuo numero varmaankin on vähän alakanttiin totuudesta. Olenkohan aliarvioinut kuinka paljon Suomi on muuttunut poissa ollessani?

Tappavalta tuo tahti näyttää...

Perustan numeroni tähän uutiseen: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009699322.html

Joppos123 kirjoitti...

Minun mielestäni media on ottanut roolin mikä ei sille kuulu. Nyt on käynnissä noitavainoihin verrattava natsijahti.
Ihan naurettavaa touhua. Ei Lindman nuoruuden kouhoiluista huolimatta mikään natsi ole, kuten ei eduskunnan sakista kukaan muukaan.
Toisaalta ihan oikein kun Lindmankin saa selitellä eikä vaan syytellä muita mutta ihan lapsellistahan tämä touhu alkaa olla.
Nyt olisi pikkasen tärkeämpiäkin asioita hihnalla odottelemassa kun tapella kesätoimittelijoiden aivopierujen kumoamisessa.
Jos itse olisin PM niin ottaisin kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat kasaan ja sovittaisiin, että medialle näytetään keskaria ja aletaan töihin.
Eduskuntasalissa saa sitten oppositio räksyttää ja yrittää kaataa hallituksen koska se on opposition tehtävä.
Nyt kaikenmaailman kesäduunarit mediassa oksentelee omaa pahaa oloaan ja Orpo säntäilee jokaisen klikkiuutisen perään.
Ei ole tuo Orpon johtajuus vielä kauheasti vakuuttanut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, 29051453:lle, vieraalle, Prozacille, Achtungille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Rouva Anolle ja Gottihan Se:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä. Olen ollut itse tietokoneelta jonkin aikaa pois joten en ole ehtinyt itse kommentoida enempää.