tiistai 9. huhtikuuta 2013

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXV

1. Taustamöly ja pikkuoravat

Hotellin respassa tuli törmättyä varsin mainioon tiedostavaan avautumiseen, jossa Aamulehden toimittaja Tuomas Rimpiläinen kouluttaa suvaitsematonta kansanosaa. Kirjoitus on nimeltään Internetin Rasistinen Taustamöly ja se kannattaa ehdottomasti lukea.

Kirjoituksesta voi päätellä, että toimittaja on toimittajan työssään niin sanottu maahanmuuttovalistaja, ja hän on saanut työstään varsin kyistä palautetta. Näyttää vaan siltä, että palaute ei ole ollut kunnollista niin sanottua vihapalautetta eikä esmes henkilöön kohdistuvaa uhkailua. Kyllä toimittaja olisi muistanut ne mainita.

Sen sijaan kyseessä lienee jotain vielä pahempaa, eli toimittajaa ei ole otettu vakavasti. Hän ei voi vedota edes mihinkään marttyyriasemaan. Hänen maahanmuuttovalistukseen on vastattu kommenteilla, jotka toimittajan korvissa kuulostavat pirullisen ilkeältä pikkuoravien naurulta.

Hei, kuu-ukko! Ei pidä sinun sureman!
Tämä utopia hetkessä valmistuu
ja sen määränpää on kuu!


Mikäli toimittaja valitsee itselleen maahanmuuttovalistajan roolin, etenkin turboahdetun mitään kyseenalaistamattoman sellaisen, niin hän saattaa aika ajoin saada ikävää palautetta. Erityisesti tahoilta, jotka eivät varsinaisesti sulata maahanmuuttovalistusta vaan käyvät maahanmuuttokeskustelua. Toimittaja kyllä tietää nämä tahot. Näitähän ovat esmes Hommaforumi, blogirintama sekä jopa muutama kansanedustaja, mutta näitten kansanedustajien maahanmuuttokeskustelun esteenä on vielä hallituskoalition kokoinen sussiunakkoo ja voihyväisäkuitennii.

Joka tapauksessa näillä tahoilla esitetään kysymyksiä, joihin valistajan roolin ottaneella toimittajalla tulisi luonnollisesti olla vastaus. Mikäs valistaja hän muuten olisi? Kysymyksiä ihan yksinkertaisimmillaan ovat vaikkapa seuraavat:

- Ihanko oikeasti se Suomen heikentyvä huoltosuhde paranee sillä, että maahan köijätään ulkomailta luku-, kieli- ja ammattitaidotonta väkeä sosiaalihuollon elätettäväksi?

- Mikä tässä tänne köijätyssä porukassa on niin ihmeellistä, että heidän väkimääräänsä nähden suhteeton osa erityisesti väkivalta- ja seksuaalirikoksista yritetään jatkuvasti selittää merkityksettömäksi, ja miksi näitä rikoksentekijöitä ei voi karkoittaa maasta?

- Oliko Suomella ihan oikeasti velvollisuus olla yleismaailmallinen sosiaalitoimisto?

- Mikäli tämä velvollisuus on, niin kuka sen antoi, ja mikä on piikin raja? 50.000? 100.000? Puoli miljoonaa? Miljoona? Kaikki? Määrittelemätön piikki on avoin piikki.


Toimittajalla ei ole vastauksia näihin kysymyksiin. Eikä hän edes halua keskustella näistä kysymyksistä. Sillä tietäähän hän vallan hyvin, että jos hän vastaa noihin kysymyksiin maahanmuuttovalistuksen mukaisen epistolan mukaan, ei reaktio ole edes mitään kunnon vihaa. Vaan huvittuneisuutta. Häntä ei oteta tosissaan. Reaktio kuulostaa toimittajan korvissa taas pirullisen ilkeältä pikkuoravien naurulta.

Hei, kuu-ukko! Ei pidä sinun sureman!
Tämä utopia hetkessä valmistuu
ja sen määränpää on kuu!


Näin ollen toimittajan on helpompi tehdä katkeroitunut kirjoitus päässään kehittämistä katkeroituneista ihmisistä, joille hänen on helppo vuodattaa omaa katkeruuttaan siitä, että häntä ei ole otettu vakavasti. Eihän hotellin respassa oikeastaan olisi tähän vuodatukseen edes viitsitty puuttua, mutta siinä on kumminkin jotain hyvin positiivista. Heppuhan heittää pyyhkeen kehään. Hän toteaa, että ei meistä piruista eroon valistamalla pääse. Niin pitkällä hän ei vielä tosin ole, että siirtyisi valistamisen sijasta keskusteluun ja yrittäisi vaikkapa löytää vastauksia ylempänä esitettyihin kysymyksiin, jotka ovat esitetty hyvin, hyvin monta kertaa. Toteaapahan vaan että ollaanpa me paskaa porukkaa.

Toimittaja tietää työnsä olevan vaikean. Hän voi toki todeta, kerta toisensa jälkeen, että Ne ovat olemassa, Ne ovat vastenmielisiä, Ne ovat putkinäköisiä ahdasmielisiä luiskaotsia ja Ne vaahtoavat turpa kuolassa rasistista ihmisvihaa.

Mutta hän en voi oikein sanoa, että keitä Ne ovat, mistä Ne löytyy, ja missä Niitten kirjoituksia lukemalla voi todeta nämä toimittajan väitteet todeksi.

Sillä toimittaja tietää, että silloinhan aina useampi ihminen innostuisi lukemaan Niitä. Ja sillä toimittaja edesauttaisi sitä, että hän pikkuhiljaa muuttuu itse internetin taustamölyksi. Ja toimittajan korviin tulisi aina vain lisää jotain, joka kuulostaa niin pirullisen ilkeältä pikkuoravien naurulta.

Hei, kuu-ukko! Ei pidä sinun sureman!
Tämä utopia hetkessä valmistuu
ja sen määränpää on kuu!


2. No enpä olis arvannukkaan

Sehän ei sitten suuri yllätys ollut, että Alppilan yläasteella niskaperseotetta käyttänyt opettaja sai potkut. Ja hepun toimia tutkii poliisi. Tosin poliisihan tutkii olosuhteitten pakosta, kun kerran tutkintapyyntö on jätetty. Jos yhdestä niskaperseotteesta tulee ihan oikeasti syyte, niin oman urani aikana tekemäni voimankäyttö antaa perusteen ainakin kolmeen peräkkäiseen teloitukseen.

Tätä asiaa on käsitelty esim. Hommaforumilla varsin kattavasti. Totean vain omalta osaltani, että joka anarkiaa tilaa, se anarkiaa saa. Niin luokkahuoneessa kuin laitoksen osastolla on faktana se, että kummassakaan ei ole valtatyhjiötä. Jos valta ei ole henkilökunnalla, niin se on paikan röyhkeimmällä kusipäällä. Joittenkin mielestä se lienee tavoiteltava tila.

Jos lukija luulee, että vaikka koulu on ehkä sekaisin, niin kyllä perseilyn sentään lastensuojelulaitoksissa saa loppumaan, niin valittaen ilmoitan, että uuden lastensuojelulain ja erityisesti sen tulkinnan ja ennakkotapauksien pelon vuoksi laitokset ovat enää muutaman piirun päässä koulujen tilanteesta. Pian voidaan todeta niin, että mikäli perseilevä koulun oppilas siirretään koulun anarkiasta laitokseen, hän siirtyy vain yhdestä anarkiasta toiseen. Sillä erotuksella että se toinen anarkia maksaa veronmaksajille vähintään 300€ per vuorokausi. Milloin voi tietysti kysyä, että maksaako tää enää vaivan.

Jussi Halla-aho on tehnyt asian tiimoilta kirjallisen kyselyn, ja nyt odottaisin muilta poliittisilta ryhmiltä kerrankin lautamiesjärkeä, että he eivät panisi asiassa hanttiin vain siksi, että asian toi esille perussuomalainen. Tietysti koko kyseinen Alppilan farssi on lopputulemaa tietystä ajattelutavasta, jota vanhat valtapuolueet edustavat. Vanhojen valtapuolueitten täytyisi pystyä ottamaan itseään niskasta kiinni ja kerrankin tunnustaa, että ei se systeemi ehkä ihan toiminutkaan niin kuin ajateltiin ja ”ilmeisesti puhumalla avoimesti välillämme”-metodi ei sittenkään aina riitä.

Irtisanotulle opettajalle voi antaa henkistä tukea adressin muodossa. Eihän adresseilla mitään muuteta, mutta näkeepä heppu, että ei ole ihan yksin. Tätä kirjoittaessani siihen on tullut parituhatta nimeä lisää.

Varsinaisen tuen hepulle sitten saa antaa ammattiliitto. Nyt olisi aika etsiä käsiin ne liiton lakimiehet, jotka syövät aamiaisekseen puoli kiloa raakaa lihaa. Ja ne varmaan ensimmäisenä katsovat irtisanomismenettelyä, ja kysyvät, että onko opettajalle annettu menettelyn mukaiset suullinen huomautus ja kirjallinen varoitus. Ja huomaavat että ei ole. Ja siitä onkin hyvä aloittaa. OAJ:llä on nyt näytön paikka, sillä jos se ei toimi nyt, niin se vahvistaa opettajille lainsuojattoman aseman.

16 kommenttia:

Vaitiolija kirjoitti...

1. Tuon huomasin, mutta meikäläisellä meni sen verta hyvin sanafiltteri jumiin tuosta pöläyksestä ettei kyennyt edes kommentoimaan.

2. Kirjoittelin tuosta voimakeinoista yleisesti itsekin, ammattiliitolta ja oikeudelta vaadittaisiin nyt ennakkotapauksia jotka näyttävät ettei se homma ihan näin toimi. Tai sitten voidaan ruveta harrastamaan slummeilua.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Tuomas oli kuitenkin keksinyt tuohon muuten varsin väsyneeseen tuotokseensa ainakin minulle entuudestaan tuntemattoman ja tuoreen tuntuisen termin: "Internetin rasistinen taustamöly"

Makustelin sitä hetken aikaa ja tykästyin. Taidanpa panna sen korvantaa ja ottaa joskus itsekkin käyttöön... :-D

Kumitonttu kirjoitti...

Nää häirikköoppilaat pitäisi erottaa koulusta määräajaksi ja sen jälkeen pysyvästi. Ei veronmaksajia voi vaatia kustantamaan täysmulkkujen loputonta räyhäämistä. Eikös tääkin kaveri ollut jonkunlainen kultamuna, joten rajan taa vaan.

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Keskiäkäisen miehen tavoin ilahduin suunnattomasti uudesta taustamöly-termistä. Sille tulee paa-aljon käyttöä. Taustamölyä kun on niin monenlaista. Varsinkin inernetissä. Kunhan rauhanuskonnon mediataiturit saavat suomenkieliset sivustonsa täyteen vireeseen, saamme kuulla rasistista taustamölyä korvat täyteen.
Tänä aamuna aineksia mölyyn tarjosi sanomalehti Keskisuomalainen, joka kertoi sahamies Teuvo Hakkaraisesta. Uutisen oheen oli lätkäisty lista hänen rikkeistään alkaen kirkkohopeiden varkauksista pikkupoikana. Koskaan ennen en ole moista listaa nähnyt yhdenkään henkilöjutun yhteydessä. Lehden nettisivuilla voi nyt sitten käynnistää rasistisen taustamölyn persuja vastaan. No, Teuvo kiittää, ääniä siitä vaan tulee ensi vaaleissa.
Mutta olisipa hupaisaa, jos jokaisen henkilöjutun tai haastattelun yhteydessä olisi aina lista haastatellun rötöksistä.
tyyliin "jo yhdeksänvuotiaana Katainen tervasi naapurin kissan, varasti omenoita ja räyhäsi opettajalle. Rippikoulussa hän nipisteli tyttöjen pyllyjä ja pyrki kurkistelemaan heidän kaula-aukistaan sisään. Ylioppilaskeväänä hänet nähtiin kahdesti humalassa Siilinjärven kirkolla." Luulen, että nämä listat lisäisivät suuresti henkilöjuttujen kiinnostavuutta.
Nyt kaikki joukolla keräämään syntilistoja julkisuuden henkilöistä! Netissä on paljon asiantuntijoita ja silminnäkijöitä.
Lämpimät kiitokset jälleen Ykälle nautittavasta tekstistä ja Aamulehden uutispolitiikan avaamisesta. Vähän luulen, että Rimpiläisen Tuomas saa vielä monesti kuulla tuotoksestaan. Oli se niin mainio!

Ekku kirjoitti...

Tuo Aaamulehdessä julkaistu "kolumni" kertoi todellakin kirjoittajastaan melkeimpä enemmän, kuin niistä, joita hän yrittää tällä tuotoksellaan provosoida.

Ei kaikki eikä edes suurin osa maahanmuutto-kriittisistä ihmisistä ole mitään ääripään rasisteja.

Muutenkin jäi ainakin kommenteista mieleen, että suvaitsevaiston mielestä oikeinkirjoituksen taso määrittelee mielipiteen ja sen kirjoittajan painoarvon.

Käsittääkseni äänioikeuskaan ei riipu koulutustasosta ja korkeampi koulutus ei läheskään aina takaa ns. "täyspäisyyttä", joskus pikemminkin päinvastoin.

Kovasti toimittajaa risoo, kun ei enää pääse yksin määrittelemään "yleistä mielipidettä".

Anonyymi kirjoitti...

Tuontihäiriötä tämä kaveri oli. Sama kaveri muuten oli äänessä somessa silloin kun koraanikoululaiset raiskasivat sen 15v ja nimitteli tyttöä huoraksi etc.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vaitiolijalle, Keskiäkäiselle Miehelle, Kumitontulle, Närpes Vargille, Ekulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Täytyy vastata kahdessa osassa, kun ei boksissa tila riitä.

Vaitiolija:

1. Tällaisia avautumisiahan saisi tulla huomattavasti lisää. Sehän on selvä merkki siitä, että alkaa hepuilla lippaissa skodet loppumaan ja siirrytään ruikutukseen.

2. Kommentoinkin blogikirjoitukseesi.

Keskiäksy:

Joo, en minäkään ole vielä tuohon termiin törmännyt. En tosin usko, että siitä tulee yhtä legendaarinen kuin Halla-ahon vieraskirjassa aikanaan puolivahingossa keksitty ”netsi”. Mutta hotellin respassa odotellaan Keskiäksyltä ei pikkuilkeää vaan isosti ilkeää kuvamateriaalia aiheen tiimoilta.

Ja jos joku tätä blogia lukeva taustamölyrasistiveljemme tai –siskomme osaa tätä videoilmaisua, niin pistäkääpäs piruuttanne uusiksi Spede-Shown legendaarinen ”Kammottava Röyhtäisijä”-sketsi. Siten, että jokaisen röyhtäyksen tilalle tulee rasistista taustamölyä. Alkuperäinen sketsihän menee näin:

http://www.youtube.com/watch?v=4_07XtknUWs

Kumis: Minun puolesta pysyviäkin erottamisia voi tehdä. Humanistit tietysti huutavat, että sillähän tuhotaan nuoren koko tulevaisuus ja mahdollisuus opiskella. Minä vastaan, että paskat tuhotaan. Ne ovat tuhonneet sen jo itse. Ihan tietoisesti. Sattumoisin tunnen tuon kaltaisia tyyppejä hurumykke, ja ne lasketaan luokalta seuraavalle ja niille annetaan peruskoulun päästötodistus ihan vaan sen takia, että niitä ei tarvitse kattella yhtään vuotta ylimääräistä.

Ja näitten kohdalla peruskoulun päästöspettari ei tarkoita suinkaan sitä, että he olisivat suorittaneet peruskoulun oppimäärän, vaan pahvi tulee noin keskimäärin keskivahvan ala-asteen viidennen luokan osaamisella. Mikä taas tarkoittaa sitä, että missään peruskoulun jälkeisessä koulussa heillä ei ole mitään onnistumisen mahdollisuutta.

Humanisti taas saattaa sanoa, että haluatko tosiaan nuoren pysyväksi fattan asiakkaaksi tai ammattirikolliseksi. Johon minä tuumaan, ihan kokemuksen eikä luulojen puolesta, että mitäs muuta sinä kuvittelet sen haluavan? Tosin ei näistä ammattirikollisia tule, vaan ammattivankeja. Kun nää on vielä niin toheloita, että jäävät kupruistaan joka kerta kiinni. Ammattirikollisen uraan tarvitaan jotain hartioitten yläpuolellakin.

Mutta erottamisetkin ovat vain laastaria ampumahaavaan. Itse systeemi pitäisi muuttaa, ja todeta, että äärihumanistinen ideologia sai aikaan hirviön. Se vanhempi sukupolvi, joka tämän sai aikaiseksi ja on nyt johtotehtävissä pitäisi ensiksi saada eläkkeelle. Eiväthän ne suostu myöntämään, että möivät sekundaa priimana.

Eikä sekään riitä. Ei kouluihin (niin kuin ei laitoksiinkaan) saada työrauhaa sormia napsauttamalla virkamiespäätöksellä. Sattumoisin kun tuo kuri ja järjestys liittyy varsin olennaisesti omaan työhöni, niin voin todeta, että anarkiasta järjestykseen pääseminen on hikinen homma. Ja kun puhutaan suomalaisesta koulujärjestelmästä, niin se kestää sukupolven verran. Sen verran alas on menty.

Kultamunat ovat vain lisä tässä mausteessa. Ne tulivat valmiiseen lokeroon. Mutta systeemin saivat vituralleen pottunokat itse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Närpes Varg:

Yhtenä pahimpana rasistisen taustamölyn muotona pitäisin näitä minareetteja, joita toivottavasti ei Suomeen koskaan tule. Suomessa kun kristillinen kirkko pimputtaa kelloja vain ehtookelloissa lauantaina, sitten sunnuntai-aamuna ja sitten hautajaisissa, niin sen kyllä sietää. Mutta sitä viisi kertaa päivässä kuuluvaa arabiankielistä mölinää ei tavan ihmisen tartte kuunnella.

Eikös nuo Hakkaraisen Teuvon vanhat toheloinnit ole käyty läpi mediassa jo aikaa sitten? Jos ne nostetaan taas esille, niin eiköhän liene luvassa taas jotain euroon liittyvää ”vastuunkantoa”. Että ihmiset märehtii sillä aikaa muuta. Luulen, että Jussi Halla-ahosta kaivetaan samoin tein esille jotain uutta vanhaa.

Kiitokset kannustuksesta. En ole varma, että kiittääkö Tuomas.

Ekku: Juu, korkeampi koulutus ei epäilemättä takaa täyspäisyyttä. Mutta sinänsä toimittajan kirjoitus on sellainen, että hänhän voi sanoa, että jos ei tule mitään kommenttia, niin silloinhan M.O.T, ja jos tulee kommenttia, niin vois sanoa, että koira älähti kun kalikka kalahti. Joka tapauksessa tässä on kyse siitä viiltävästä tuskasta, kun julkisen ajattelun sertifikaatin saaneen hepun sertifikaatti kyseenalaistetaan. Ja vaaditaan häntä ajattelemaan. Onhan se harvinaisen härskiä se.

Ano: Voi olla tuontihäiriötä. Mutta itse tapauksessa se on yksi lysti. Kusipäitä löytyy nousevasta nuorisostammekin, ja tuontihäiriölle aikaansaatu tilanne vaan sopii erityisen hyvin. Mutta tilanteen ovat saaneet aikaan pottunokat ihan itse. Alkaen jo 1970-luvulta.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, toki niitä on meillä ihan omasta takaakin, reilustikin.

Tietyistä maista tulijoille itselleen on kyllä vielä kantiksiakin haitallisempaa että systeemimme on se mikä on.

Varsinkin pojille. Heidät kun kasvatetaan aivan toisella tavalla kuin paikalliset, ihan nekin jotka oikeasti kasvatetaan, eli ottamaan suvun jäsenenä tila röyhkeän reippaasti haltuun ja pitämään heikkoina vätyksinä niitä jotka moisen antavat tapahtua.

Ja senhän he sitten ottavat haltuun. Ja silloin he ovat meidän mittapuillamme ilmiasultaan pesunkestäviä kusipäitä. Ja taas ihmetellään että miksi mamu-nuori syrjäytyy.

No syrjäytyyhän hän, kun kukaan ei hänelle kerro että meillä menestykseen tarvitaan ihan jotain muuta mitä oma kulttuuri pojalle sopivasta käytöksestä ja asenteesta opettaa ja mihin koulumaailma hänen antaa ajautua eli toteuttaa niitä kodin ja suvun oppeja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Totta puhut. Koskee nimenomaan islamilaisesta kulttuurista tulleita, mitä varmaan tarkoititkin. Niille esmes on kokemukseni pohjalta hyvin vaikeaa hyväksyä, että naiset ovat sillä lailla yhteiskunnassa mukana ja jopa esimiehinä, niin kuin Suomessa hyvin yleistä on.

Toinen piirre näissä porukoissa oppimani pohjalta on se, että on suorastaan hienoa käydä suurella joukolla yhden päälle. Raukat paskat. Valitettavasti tuo tapa on leviämässä suomalaisiinkin nuoriin.

Castor kirjoitti...

Aamulehti, "Lahtarin hätähuuto", kuului joskus minun lukemistooni kesäpaikan takia, joka oli Hämeessä. En ole aviisia aikoihin lueskellut, enkä näytä menettäneen mitään. Yrittänyt tuo toimittajakin lienee, mutta lopputulos on sen verran heikko, että pitäisi hävetä. Erkki Toivasen jälkeen ei ole ollut toimittajia. Toivanen hallitsi niin kirjoittamisen kuin puhutunkin viestinnän. Anglofiilina (jonkinlaisena) odottelin aina, koska Toivanen uutisoi Lontoosta. Ja melkoinen kirjoitus häneltä oli myös se "Hyödylliset idiootit islamin asialla" vuodelta 2007.

Tuo koulujuttu on jälleen osoitus siitä, että kun kaaos ei tule itsestään ja riittävän nopeasti, niin sitä pitää edistää. Meillä oli koulussa mitä todennäköisimmin mielenvikainen häirikkö lukiossa (en käsitä, millä avuin tuo oli sinnekään asti päässyt). Koko ajan nyrkit pystyssä, terrorisoi muita oppilaita, tyttöjä ja poikia, kävi käsiksi naisopettajiin, jotka eivät hänelle mitään voineet. Miesopettajat tämä tietenkin jätti rauhaan. Elettiin ihan 70-luvun alkua. Kaveriporukassa oli veto siitä, kuka painaa jannua turpaan seuraavalla kerralla ja kortti toi minulle voiton. Se maksoi kahden hampaan laiton ja sakot pahoinpitelystä (ja pientä kuttuilua muorilta). Kouluun tuli rauha. Viimeinen uutinen kertoo herran olevan Nordeassa töissä. Varmasti alaisten kannalta ihanteellinen esimies! Onnistuu se leivän syönti näemmä toisen maksamilla hampaillakin!

Describing his teacher to his mother, Jimmy called her “mean but fair.”
“Just what do you mean by that?” – his mother asked.
“She is mean to everybody.” – Jimmy replied.

reino kirjoitti...

Alppilan opettajan tapauksessa kyseessä ei ole irtisanominen vaan astetta roisimpi toimenpide eli työsuhteen purkaminen päättymään välittömästi ilman irtisanomisaikaa (ja irtisanomisajan palkkaa).

En usko, että päätös tulee kestämään KHO:ssa.

Rehtorin perustelut tuossa:

http://hommaforum.org/index.php/topic,80905.msg1290114.html#msg1290114

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Reinolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Erkki Toivosen muistan toki minäkin. Mies oli nimenomaan toimittaja eikä toimittajan vakanssilla toimiva mielipidekirjoittaja. Mitä tulee kouluöykkäreihin, niin nehän tuntuvat pärjäävän ja pääsevän pitkälle. Aina elinkeinoministeriksi saakka…

Reino: Kiitos linkistä. Jos järjellä ajatellaan, niin tuon pitäis kyllä mennä oikeudessa nurin, mutta en ole silti ihan varma. Tässä kun on vastakkain systeemi vs. yksi heppu. Onneksi opettajalla on liitto takanaan ja toivotaan, että liiton lakimiehet lataavat lippaansa niin täyteen kuin vain voivat.

Imulippo kirjoitti...

"Nää häirikköoppilaat pitäisi erottaa koulusta määräajaksi ja sen jälkeen pysyvästi. Ei veronmaksajia voi vaatia kustantamaan täysmulkkujen loputonta räyhäämistä. Eikös tääkin kaveri ollut jonkunlainen kultamuna, joten rajan taa vaan."

Jos kyseessä oli moniosaaja, rajan taa vaan mutta jos kyseessä oli kanttis, mitäs sitten?

Tietynasteista räyhäämistä pitää ymmärtää mutta ei hyväksyä. Ei ole olemassa sellaista yhteiskuntaa jossa nuorten ruotuunlaittaminen ei maksaisi mitään. Nuoret ovat tulevia aikuisia ja jos kustannussyistä sivuutamme nuoret ja heidän pahanolonsa (joka tässä maassa juontuu osittain 90-luvun lamasta), he kyllä ottavat omaksi kokemansa takaisin kun siihen kykenevät.

Ari kirjoitti...

Korsuorkesteri - Siit' on jämptisti 50 vuotta:

http://www.youtube.com/watch?v=hGEqx9MlbYY&feature=player_embedded

Minun isä, ukki ja kylän kaverit käveli.

buuri johannesbuurista -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille ja kiitos linkistä. Kunnia heille, joille kunnia kuuluu.