keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXVI

1. Haetaan hampaattomia politrukkeja

Hotellin respassa pantiin merkille, että vihapuheen pirua ajetaan taas kansalaisten sielusta pois, tai ainakin sen ajamisesta tykätään kovasti puhua. Tuoreimpana hyökkäyksenä Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti Euroopan neuvoston vihapuheen vastaisen kampanjan, jonka Suomen toteuttajana toimii Plan Suomi yhteistyössä Ihmisoikeusliitto ry:n kanssa. Nopeasti tarkastettuna tämä Plan on ”kansainvälinen kehitysyhteistyöjärjestö, jonka tarkoituksena on kehitysmaiden lasten elinolosuhteiden parantaminen” ja meikäläistä sinänsä hieman ihmetyttää, kuinka suomalaisten puhua mälkyttämisen kyttääminen saa aikaiseksi sanotaammeko kaivoja Afrikkaan, mutta piruakos tässä takertua epäolennaisuuksiin.

Kampanjan nimihän on siis ”Nuoret vihapuhetta vastaan” ja siinä ” koulutetaan nuoria aktivisteja tunnistamaan ihmisoikeuksia loukkaava vihapuhe verkossa ja reagoimaan siihen”. Näiltä aktivisteilta edellytetään seuraavaa:

Olet juuri sopiva, jos olet

- 18–25-vuotias

- sitoutunut ihmisoikeuksiin

- kiinnostunut toimimaan aktivistina koko kampanjan ajan (vuosi 2013)

- aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä


Meikäläinen kun ei ole 18 – 25-vuotias eikä kovin aktivistikaan, niin mullahan tulee mieleen tietysti joittenkin mielestä typeriä kysymyksiä kuten esim. mitä tää ”sitoutunut ihmisoikeuksiin” oikein tarkoittaa? Onko olemassa joku lanketti, jonka allekirjoittamalla voi sitoutua ihmisoikeuksiin? Jos on, niin miksi mulle ei ole tuotu semmosta allekirjoitettavaksi? Minä kun kannatan ihmisoikeuksia. Vaan ehkä sellaista lankettia ei ole, ja ”sitoutuminen ihmisoikeuksiin” tarkoittaa tässä tapauksessa jotain ihan muuta, kuin mitä minä kuvittelen.

Vaan eihän siinä muuta kuin koulutus käyntiin, ja varsin komealtahan se kuulostaakin:

Kampanjassa koulutetaan 18–25-vuotiaita nuoria aktivisteja edistämään ihmisoikeuksia niin verkossa kuin sen ulkopuolella. Samalla herätellään myös suurempaa yleisöä huomaamaan ne vaarat, joita rasistinen ja syrjivä vihapuhe aiheuttaa ihmisoikeuksille, sananvapaudelle ja demokratialle.

Kampanjaan kuuluu sekä verkko- että offline-aktiviteetteja. Tarkoitus on puuttua verkon vihapuheeseen sen monissa muodoissa, keskustelupalstojen rasismista verkkokiusaamiseen. Samalla edistetään tietoisuutta ihmisoikeuksista verkossa sekä medialukutaitoa.


Koulutuksessahan tietysti tulee oppia tunnistamaan vihapuhe, ja sehän on sinänsä helppoa, sillä vihapuheeksihan riittää se, että kyseenalaistaa loistavan monikulttuurisen tulevaisuuden. Luonnollisesti koulutuksessa tietysti etsitään ja epäilemättä myös löydetään myös uusia ja ennen näkemättömiä piilevän vihapuheen muotoja. Onhan kyseessä asialleen omistautuneet opettajat ja kiistatta innokas kohderyhmä joista jokainen haluaa selviytyä kurssin priimuksena.

Ja koulutus käydään, mukavan ikäviä rupatellaan ja keskenään siunaillaan ja sitten sertifikoidut vihapuhepolitrukit lähetetään verkkoon sodan melskeeseen ja taiston tuoksinaan.

Ja tässä päädytään sitten kysymykseen, joka ainakin hotellin respasta katsottuna on koko jutun pääpointti.

Eli mitäs sitten?

Ja vastaus on että ei yhtään mitään.

Kun eiväthän nämä aktivistit mitään poliisin valtuuksia saa. Yksikään turpa ei tukkiinnu heidän käskystään. Heille ei jää muuta keinoa kuin se sama saarnaaminen, jota on jatkettu jo vuosikausia. Ja kun sanotaanko vaikka Hommaforumilla huomataan, että tännehän tulikin opettamaan ihan sertifikoitu 18 – 25 vuotias aktiivinen ja innokas vihapuhe-eksterminaattori, niin forumilla todetaan yhteen ääneen, että nyt hommanatsitkin lopultakin oppivat mitä pelko on ja sen jälkeen päästetään röhönauru.

Ainoa kouriintuntuva vaikutus saattaa olla, että nämä nuoruuden innolla toimivat aktivistit voivat kuormittaa poliisia lisääntyvillä tutkintapyynnöillä ja poliisihan on tästä illman muuta kovasti mielissään, sillä poliisilla ei tunnetusti ole juuri muutakaan tähdellistä tekemistä.

Kouriintuntuvana seurauksena voi tietysti olla tälle nuorten aktivistien porukalle mukava ryhmäytymisen ja yhteishengen tunne, mutta se saataisiin ehkä aikaiseksi halvemmallakin, esim. perustamalla pulaakijalkapallojoukkue.

Eli ns. vihapuhe ei vähene. Eikä sen ole tarkoituskaan vähentyä, sillä ilman muuta vihapuhekin on muuttumassa bisnekseksi. Epäilemättä nämä nuoret aktivistit kirjaavat havaintonsa tarkkaan, jossain ne tutkitaan ja sehän poikii tietysti pari kappaletta tohtorinväitöskirjoja. Ennen kaikkea oletettua ja aina vain laveammin määriteltyä vihapuhetta tarvitaan, jotta saadaan aikaiseksi lisää vihapuhetta vastustavaa koulutusta, ts. työpaikkoja ja siihen tarvitaan tietysti lisää resursseja elikkä rahaa. Ja on helppoa vaatia lisää rahaa vihapuheen vastaisen bisneksen tukemiseen, sillä jos tämän rahoituksen kyseenalaistaa, syyllistyy tietysti vihapuheeseen.

Kaikella tällä rahoituksella voisi vaikka hankkia niitä kaivoja Afrikkaan, mutta sehän ei käy, koska kyseessä on myös kovasti inhimilliset asiat. Kaivoja hankkimalla saa vain auttamisen ilon. Vihapuheen vastaisella kampanjalla saa tuomitsemisen, nenänpieltä pitkin katsomisen ja oikeaoppisen ylimielisyyden ilon.

2. Apukoulu – apulukio – apuyliopisto?

Edelliseen juttuuni kommentoinut Anonyymi lähetti minulle linkin (kiitos, Ano) Ylen uutiseen, jossa siunaillaan sitä, ettei maahanmuuttajia saada tarpeeksi lukioon, ja eihän se semmonen passaa ensinkään, joten asian tiimoilta on sitten valmisteilla ihan lakiin perustuva valmennusohjelma.

Meikäläinen – edelleenkin – kuuluu siihen yksinkertaiseen väestönosaan, joka ei välttämättä kerrasta ymmärrä, joten joudun kysymään, että mikä tässä asiassa itse asiassa ongelmana on? Kun suomalaisetkin nuoret alkavat pikkuhiljaa hoksaamaan, että eihän se lukio ja sitä seuraava maisterinkoulutus välttämättä enää takaakaan mukavaa pikkupomon kunnallista virkaa eikä akateemisen pätkätyöläisen hommat välttämättä kiinnosta, joten ammattikoulutus alkaa kiinnostaa entistä enemmän.

Nähtävästi kyseessä on taas kertaalleen monikulttuurinen kuvainpalvonta, sillä kun ihanaa toiseutta on väen vängällä tänne tuotu, niin sen pitää voida todistaa olevan meille hyödyksi. Ja asiasta huolissaan olevilla ihmisillä on tietysti erilainen käsitys siitä, mitä on olla hyödyksi. Hyödyksi ei välttämättä olekaan asentaja-koneistaja Pätinen, joka tahkoaa maalle riikintaalereita vientifirmassa, vaan hyödyksi on maisterin paikalle koulutettu heppu, vaikkei tietysti sitten oikein tiedetä, että mitä sillä tehtäisiin.

No, oli miten oli, meillä on nyt virallisesti ongelmana se, että lukioon ei saada tarpeeksi maahanmuuttajia ja näin ollen niitä täytyy saada sinne enemmän. Joten sitä varten täytyy kehittää tukipönkkää, johon tietysti tarvitaan rahaa. Omista lukioajoista on kovasti kauan, mutta oletan homman toimivan vieläkin niin, että lukioon pääsy ei tarkoita sitä, että voi saman tien käydä pokkaamassa ylioppilaslakin. Se täytyy ensiksi lukea.

Ja näin äkkiseltään tulee mieleen, että jos lukioon pääsy on jo niin vaikeaa, niin siihen valkolakin saamiseen tarvitaan tietysti vielä enemmän sitä tukipönkkää. Herää kysymys, että ollaankohan me menossa järjestelmään, jossa on sekä lukio että erityisetnisille ryhmille apulukio?

Ja mieleen tulee tietysti vielä se, että eihän ylioppilastutkinto itsessään ole vielä mitään. Koulutusta täytyy jatkaa vielä eteenpäin. Ehkäpä me voimme tulevaisuudessa lukea Helsingin Sanomista human interest-jutun etnisestä erityisryhmäläisestä, joka on apulukion käytyään mennyt apuyliopistoon, valmistunut sieltä avustetuksi maisteriksi ja istuu nyt Helsingin kaupungin virastossa monikulttuurisuusasiantuntijana. Ja juttuhan esitetään tietenkin suomalaisen maahanmuuttopolitiikan riemuvoittona.

Kai tää koko systeemi kuuluu siihen sarjaan että täähän on hei pakko tehdä, sillä jos sitä ei tehdä, niin se jää tekemättä ja se-ei-kertakaikkiaan-käy. Ettekä te rajoittuneet pellet edes näin yksinkertaista asiaa tajua?

3 Ei mitään nähtävää, hajaantukaa

Perussuomalainen Jussi Halla-aho sai sakkotuomion, eikä sen perusteella sitten voinut jatkaa eduskunnassa valiokunnan puheenjohtajana. Kepulainen Antti Kaikkonen sai ehdollisen vankeustuomion, mutta hän voi jatkaa eduskunnassa valiokunnan puheenjohtajana.

Hotellin respassa meinattiin kysyä että wtf ja onko tää sitä kuuluisaa pelin politiikkaa, mutta onneksi kokoomuksen Petteri Orpo totesi, että nää on kaksi ihan eri juttua, joten mieleemme laskeutui syvä rauha.

Tietysti, kun vaivanamme on epätietoisuuden piru nimeltä Ottiatuota, niin tulee mieleen, että oliskos päähallituspuolueilla pelko ilmiöstä Jytky 2.0, ja tässä aletaan alustavasti voidella seuraavaa hallituspohjaa eli KOK / SDP / KEPU. Och SFP, naturligtvis.

4. Miksi demonisoidaan, kysyy Kaisa Korhonen?

Tuli ostettua Iltalehden erikoisnumero taistolaisuudesta. Siinä nyt kukin selvittää asiaa miten selvittää. Koko lehden analysoiminen blogissa olis vähän turhan hikinen homma. Pisti vaan silmään tämä Kaisa Korhosen nimiin lehdessä esitty lausunto:

Ohjaaja Kaisa Korhosen mielestä 1970-luvun vasemmistoradikalismin mustamaalaaminen jättää varjoonsa monet sen aikaisen politiikan saavutukset, kuten peruskoulun ja terveyskeskusten tulon.

Peruskoulusta sinänsä voi olla montakin mieltä, mutta antaa sen olla tällä kertaa. Sen sijaan mietin mahdollisesti alkavaa dementiaani. Tietysti minä olin sinä aikana vielä nyrkillätapettava, ja eniten silloin kiinnosti Mustanaamio ja Tex Willer, mutta menikö se ihan tosissaan niin, että ne olivat taistolaiset, jotka saivat aikaan peruskoulun ja terveyskeskukset? Vastustivatko muut? Kuinka verisesti vastustivat? Keksivätkö taistolaiset idean terveyskeskuksista? Miten hitossa ne onnistuivat tuossa, kun ne olivat kumminkin vain vähemmistön vähemmistön vähemmistö?

Pannaas tohon vielä hieman sen ajan tunnelmaa. Che, sinä tiedät kaikki…

29 kommenttia:

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Hei, tämä juttu menee hieman aiheen vierestä mutta tuosta apulukiouutisesta tuli mieleen oma ammattikorkeakoulu ja oma linjani, jota markkinoidaan ulkomailla lähinnä sillä että Suomessa ei ole lukukausimaksuja.

Opintolinjani perustettiin vuonna 2010, jolloin aloitin itsekin (olisin halunnut opiskella fysioterapiaa tai ensihoitoa, mutta en päässyt sisälle).

Ensimmäisen vuoden opiskelijoista puolet olivat suomalaisia, loput ulkomaalaisia, lähinnä itä-euroopasta ja aasiasta.

Vuoden 2011 luokan opiskelijoista puolet olivat vietnamilaisia tai kiinalaisia, mukana oli vain muutama suomalaisia.

Vuoden 2012 opiskelijoista kolme neljäsosaa oli aasialaisia, suomalaisia oli vain kaksi tai kolme neljästäkymmenestä.

Aasialaisethan ovat sinänsä siivoa porukkaa jotka eivät vaadi erityiskohtelua eivätkä uhriudu, mutta ei ne tule jäämään tänne valmistumisen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Ykä.
Ottiatuota pistää ihmetyttämään että kun me kaikki saamme koulutusta vihapuheen tunnistamiseen ja muuhun schaiceen, paitsi se sorvari pena, (joka on niin helevetintorvipersu)niin kuka ne duunit tekee joista verovaroin näitä koulutuksia järjestetään?
Mikäli olen vajavaisella ymmärykselläni tulkinnut, niin selitesäätiön akateemikot on koulutettu verovaroin, saavat julkisia apurahoja ja osan liksan maksaa valtio. Sorvari Pena taasen saa liksansa yritykseltä joka maksaa veroja ja Penarukkakin tuijottaa itkusilmässä tilinauhansa "maksetaan"-riviä verrattuaan sitä "ansiotulo"-kohtaan ja maksaa kiltisti kymmenyksensä. Ongelmana eivät ole resurssit vaan niiden jakaminen ja kun nettomaksajat loppuvat olemme kaikki persaukisia.

Anonyymi kirjoitti...

Sieltä se vastus haetaan missä se on pienintä. Etelä Koreassa, Japanissa jne. ei tavallinen pottunokka pääse ravintoloihin tai kapakkeihin, eikä se ole syrjintää. Menkäähän nuoret ensin sinne muuttamaan maailmaa ja sitten vasta kotimaahan kun se homma on tehty.
Nim. Parooni

Vasarahammer kirjoitti...

Minä en kannata ihmisoikeuksia siinä mielessä, kun Paavo Arhinmäki, Tuomas Ojanen tai Martin Scheinin.

Ihmisoikeudet ovat vain kaunis sana, jolla ei itsessään ole kuin omaa moraalista erinmaisuutta kohottava vaikutus.

Ihmisoikeuksien avulla edistetään vasemmistolaista poliittista aktivismia, kuten Arhinmäki tässä tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta maahanmuuttajakoulutuksesta.

Eihän aikuisina tai edes lähesaikuisina tulleet pääse edes peruskoulusta ilman aika mittavia tukitoimia.

Lukio alkaa nykyään olla, ikävä kyllä, koulu myös niille jotka ei oikeastaan tiedä mitä ne haluaa, mutta ainakaan ne ei halua tehdä mitään. Eli lukio on ikäänkuin peruskoulun 3-vuotinen jatke jonne kaikki pissikset voivat mennä vielä häiritsemään ja pinnailemaan vielä kolmeksi vuodeksi. Ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Johan sinne lukioon pitäisi saada erityisopetuskin siksi, että KAIKKI voivat suorittaa sen lukion, ihan lukupäästä riippumatta. Tässä on minusta menty taas metsään; ei tarvita Suomessa noinpaljon päälliköitä, jotakuinkin 60%, jota nyt halutaan....


Syy miksi tätä suositaan on se, että lukiokoulutus on halpaa verrattuna ammattikoulun opetukseen....

Anonyymi kirjoitti...

Toisin kuin Halla-aho Kaikkonen nauttii porukoiden luottamusta. Onhan tää aika hyvä kuva ainakin tän hetken politiikasta. Saatanan vastenmielistä kiemurtelua. Kaikkoseen voi toki luottaa sikäli, että jokainen tietää hänen olevan epärehellinen nilviäinen, joka tekee niin kuin käsketään. Halla-aho puolestaan...no en osaa vielä päättää aivan mikä hän on mutta ainakin hän on äärimmäisen vittumainen piikki nykysysteemin ahterissa. Halla-ahoon ei siis voi luottaa koska hän ei ole epäpätevä, typerä tai roisto. Joten hän saa mennä. Onnea Suomi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon kohtaan 1 liittyen:

http://yle.fi/uutiset/me_tiedamme_missa_asut/6590408

Jäävät Planin kouluttamat kybermokusoturit pian työttömiksi.

Närpes Varg ( hrrrr....) kirjoitti...

Ihan oikeasti taistolaisuus lähti liikkeelle siitä, kun muutama herrasperheen hyvännäköinen tyttö hommasi sinisen paidan ja pani sanan kiertämään, että jos tuo heille viinaa, he riisuvat paidan ja saman tien housutkin.
Tästähän tuli kansanliike. Mikäpä oli mukavampaa nuorelle miehelle kuin istua karvalankamatolla (made in Afganistan) kauniin, Nataliasta laulavan älykön kanssa, juoda algerialaista punaviiniä ja lopuksi kellistää neito siihen samalle matolle.
Kun samaan saumaan tuli ehkäisypillerin keksiminen ja vielä keskisolutkin, oli elämä yhtä juhlaa.

Sandscorpion kirjoitti...

Huomenta blogiin.

Kyllähän lukio auttaa jatkokouluttautumisessa myös ihan järkevillä ja oikeasti hyödyllisillä aloilla, ja melko pienestä osasta ylioppilaita tulee hyödyttömiä maailmanhalauksen maistereita.

Tosin eihän näissä mamuapukouluissa siitä ole kyse. Kyse on siitä, että monissa piireissä, ja varsinkin suvispiireissä, on sitkeästi vallalla käsitys, että normaalit ihmiset menevät lukioon, ja amikseen menevät ne, jotka ovat liian tyhmiä päästäkseen lukioon. Jos siis mamuista lukioon menee pienempi osa kuin pottunokista, suvaitsevainen pelkää jonkun saavan sillä perusteella päähänsä, että mamut ovat keskimäärin tyhmempiä kuin kantaväestö.

Koska tuollainen olisi viha-ajattelun synneistä suurin, se täytyy estää hinnalla millä hyvänsä. Mamuja on pakko saada lukioihin samassa suhteessa kuin pottunokkia vaikka väkisin.

Tietysti tällaisen tuetun porukan suurin akateeminen saavutus tullee olemaan nykyisen yläastemeiningin levittäminen lukioihin, joten tukipönkkää tarvitaan myös sen valkolakin saamiseen. Itse uskon seuraavan askeleen olevan hieno ja edistyksellinen monikulttuurinen lukio, joka on tarkoitettu ainoastaan mamuille. Seuraava kysymys on sitten, millä kommervenkillä tämän laitoksen antamien YO-todistusten keskiarvo saadaan nostettua kansalliselle keskitasolle, mutta se on sen ajan murhe.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja sen Synolle, Ano1:lle, Paroonille, Vasarahammerille, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Närpes Vargille ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Ano & Syno: Enpä tiennyt, että tuo touhu on turvonnut jo noinkin pahasti. Virallisestihan meille on kuulemma huomattava etu siitä, että meillä on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka koulutetaan suomalaisten rahoilla. Minulle tuo etu ei ole vielä ihan selvinnyt, mutta ehkä kyse onkin ns. henkisistä arvoista. Omana opiskeluaikanani 1980-luvulla pärjättiin vielä ihan suomen kielellä. Tai no, ainahan opiskelijaelämässä aika ajoin iltaisin puhutaan tanskaa ja aamulla norjaa, mutta se on itsestään korjaantuva ilmiö.

Ano1: Nämä yhteiskunnan toiminnan perusasiat ovat niin minulle kuin sinullekin täysin selviä. Valitettavasti taas päättävissä piireissä ihan oikeasti vielä uskotaan taikaseinään. Sorvari-Pena on yhteiskunnalle välttämätön. Selitteläättörit eivät ole.

Parooni: Ei huonompi idea ensinkään. Mutta eiväthän ne mene maailmalle itseään kiusaamaan, kun Suomessa voi leikkiä partisaania turvallisissa oloissa ja vähällä vaivalla.

Vasara: Jotenkin tommoisiksi miellän minäkin nuo em. projektissa mainitut ihmisoikeudet.

Ano2: Tommonen kuva minullakin on. Jonkunlainen kolmevuotinen ylimääräinen päiväkoti osalle porukasta. Menee sitä myötä tietysti järjestyshäiriöiltäänkin peruskoulun tasalle.

Ano3: Määrittelit valitettavan osuvasti nykypäivän politiikan.

Ano4: Jaahah, Yle pistää taas parastaan. Ja vihapuhe ei tietenkään kohdistu kuin tiettyyn laitaan, ja niillähän sanottu ja todistamaton väite onkin jo tapahtunut fakta. Kyynisemmälle ihmiselle tulee mieleen ajatus, että kun ei pystytä vastaamaan asialliseen arvosteluun, niin sitten kehitellään muuta.

Närpes Varg: Niinhän ne senoi, että taistolaisilla on parhaimman näköiset misut ja parhaat bileet. Nykyiset vihreät ja vasurit muistuttavat siinä mielessä taistolaisia, että ne eivät ole puolueita, vaan jatkuvat bailut.

Sandscorpion: Joo, lukiosta eteenpäin valmistuu esim. insinöörejä, lääkäreitä ja biologeja, mutta ne hankkivatkin itselleen insinöörin, lääkärin ja biologin ammatin, eikä pelkkää oppiarvoa. Ja jatkokommentistasi totean vain, että oli erittäin osuvasti sanottu ja olen samaa mieltä.

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Isäni, jo eläkkeelle jäänyt ammattisotilas heitti mielestäni hyvän ehdotuksen nuiden ulkomaanopiskelijoiden suhteen. Vaihtoehtoja olisi kaksi:

1: Ulkomaalainen maksaa lukukausimaksut ja saa lähteä maasta valmistuttuaan minne haluaa.

2: Ulkomaalainen opiskelee ilmaiseksi Suomessa, mutta allekirjoittaa sopimuksen missä hän lupaa tekevänsä n vuotta töitä Suomessa (käsittääkseni hävittäjälentäjillä on vastaava sopimus Ilmavoimien kanssa, joku asiasta enemmän perillä voi valistaa minua tämän suhteen).

Ongelmana on se että ehdotuksissa on liikaa tervettä järkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi ja sen synonyymi

Yleensä ottaen puolustusvoimien koulutukseen hakeutuvat allekirjoittavat palvelussitoumuksen. MPO:ssa se oli 2½ vuotta, MPKK:ssa 4 vuotta ja lentäjillä jopa 10 vuotta. "Allekirjoittanut sitoutuu palvelemaan pv:n virassa X vuotta koulutuksesta valmistuttuaan"

Samaa mallia olen itsekin tarjonnut mm. lääkäreiksi lukeville, mutta rasismi?

Saa pv:n leivistä lähteäkin ennen sitoumuksen umpeutumista, mutta sitten valtio perii erinäisen summan koulutuksesta aiheutuneita kuluja. Tiedän näitä perityn, joten kyseessä ei ole pelkkä perinteinen kolmioppi (uhkailu, v***ttuilu ja katteettomat lupaukset).

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle/Synolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano & sen Syno: Erinomaisen järkeviä ehdotuksia. Ne vaan rikkovat noin tuhatta ihmisoikeussopimusta, jotka tosin ovat olemassa vain tietyissä suomalaisissa päänupeissa, mutta jostain syystä niitä on pakko noudattaa.

Tvälläriupseeri: Minä muistelin, että se aika oli lentäjillä seitsemän vuotta, mutta taisin muistaa väärin. Ymmärrän kyllä sotavaltion tiukan linjan tässä asiassa, hävittäjälentäjien koulutus on kallista puuhaa, eikä niitä pikakouluteta viikossa.

Anonyymi kirjoitti...

"Onko olemassa joku lanketti, jonka allekirjoittamalla voi sitoutua ihmisoikeuksiin?"

Mielenkiintoisempaa olisi tietää onko olemassa lankettia jolla voi irtisanoutua ihmisoikeuksista. :P

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Mikäli kyseessä ovat nämä ns. edistyksellisesti määritellyt ihmisoikeudet, niin siitä irtisanoutuvan lanketin minäkin voisin allekirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voin vahvistaa että sotavaltio vaatii nuo sitoumukset, nykyään lentäjiltä jo ennen ensimmäistäkään lentoa.

Eli se reppana ei tiedä lainkaan että sopiiko hän hommaan ja tykkääkö siitä, alta parikymppisen kölvin silmissä silmissä kiiltää vain Hornet ja lentohaalari ja... no, eiväthän ne ilman ole jäääneet kukaan, eli jotain siitä sitoumuksesta sitten jää, jos vaikka on sitten myynyt sielunsa hommaan josta ei pidäkään ja ura ei urkenekaan.

Eli en olisi kateellinen, halvemmallakin saa naisia.

Ja ne sakkosummat todella peritään, eikä vain uhata.

Tuon pakkosysteemin vuoksi olen nähnyt monta kohtaloa, jota ei kokijakaan tunnusta edes itselleen. Sotavaltio kun käyttää surutta hyväkseen sitä että pojat eivät voi mukista vastaan... sielu on myyty määräaikaissopimuksella ja sen jälkeen on liian vanha vaihtamaan enää kovasti kilpaillulle siviilipuolelle eli olet sitten kiltisti sinne eläkeikään saakka jossain toimiston nurkassa nuorempien naurettavana toimistolentäjänä.

Ja tästä syystä vastustan ehdottomasti moisia orjasopimuksia.

Ulkkareille minäkin kannatan sitä että joko maksavat itse tai tekevät sopimuksen.

evp.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpia ihmisoikeuksia Yrjö ja ano tarkoittavat joista haluavat irtisanoutua? niitä YK:n immeisoikeuksia, vai niitä islamilaisia ihmisoikeuksia?

Eivät meinaan tunnusta tätä YK:n versiota nuo islamilaiset maat....

Ja minusta ainakin tuntuu että tämä meidän vihervasemmistomme puhuu yhtenään nimenomaan tästä islamilaisesta versiosta...

evp.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Evp, ja kiitos kommenteistasi.

Viesti 1: Oletettavasti tiedät tilanteen sotavaltiolla paremmin kuin minä. Tässä on vissiin kysymys, jota ei voi ratkaista kaikille sopivalla tavalla. Ilmavoimat tietysti tarttee lentäjiä, nuori mies ajattelee elämäänsä, uraansa ja tulevaisuuttaan. Minulta ei löydy ratkaisua. Tiedätkö muuten, että kertauttaako sotavaltio evp-lentäjiä tyyliin kaiken varalta, vai onko puikoissa vain se aktiiviporukka?

Viesti 2: Niin minä kuin eiköhän Anokin halua irtisanoutua näistä ns. edistyksellisistä ihmisoikeuksista, jotka taas pitävät islamilaisia ns. ihmisoikeuksia vain heidän omana kulttuurin ilmentymismuotona, jotka pitää ilman muuta hyväksyä. Jonkun naisen kivittäminen on ihan heidän asiansa, mutta ns. vihapuhe eli monikulttuurisuuden asiallinen ja perusteltu arvostelu tekee huomattavasti enemmän kipeetä. Eikös muuten ne islamilaiset maat pyrkineet ja etteivät jopa onnistuneet siinä, että uskontojen (lue: islam) arvostelu YK:n puitteissa kiellettiin? Siitä ei meidän mediassamme hirveästi uutisoitu.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kertauta. Lentotunteja on nippa nappa nuorille, ei edes vanhemmat virassa olevatkaan enää lennä kuin toimistopöytää ja Piperia.

Se lentäjän aika laivueessa, keitä ei laiteta jo aiemmin muualle, on vain viitisen vuotta. Vain päälliköt ovat siellä hiemen pidempään.

evp.

vieras kirjoitti...

Saako tuo Plan valtionapua? Jos se saa niin tulis nyt se kamala talousromahdus. Olen tässä uumoillut että jos ei mikään muu niin ainakin talousromahdus on se joka laittaa pisteen tuolle mokutus-nimiselle hallusinaatiolle. Talousromahduksen jälkeen voidaan painaa reset-nappia ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Tai ollanko siinä tilanteessa että pitää tehdä uusi pöytä jolle laitetaan uudet tarvikkeet. Vanha pöytä ja vanhat tarvikket pitää polttaa juhannuskokossa.

Tuohon propagandakampanjaan käytetyillä rahoilla saisi rakennettua kaivoja afrikkalaisille kun rahat käytettäisiin rakennustarvikkeisiin ja työntekijöiden palkkoihin. Edellyttäisin siinä että kaivon rakentamisessa käytetyt tarvikkeet valmistetaan Afrikassa ja että afrikkalaiset ovat valmistaneet ne itse työllään. Ja sitten kun kaivoja rakennetaan niin suurimman osan työstä tekevät afrikkalaiset itse. Ja myös tekevät sitä työtä eivätkä vetelehdi tai varasta rakennustarvikkeita ja myy niitä eteenpäin jollekin, lähde karkuun työmaalta tai myrkytä tai sabotoi kaivoa. Tai ettei satu jotain vastaavaa häiriötä. Työmaavalvojat tarvitaan. Siitä syystä kaivon tulee sijaita turvallisella paikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä talousromahdusta odotellessa säästetään kaikesta muusta kuin mokutuksesta. Etenkin kaikki yhteiskunnan perustoimintoihin liittyvä on kohteena. Tiet, kunnossapito, turvallisuus...

Etenkin tuo turvallisuus on se josta on näköjään varaa ottaa, lista kovien säästötoimien kohteeksi joutuneista turvallisuustoimijoista on pitkä:
- rajavartiolaitos
- puolustusvoimat
- poliisi

ja nyt tänään, lennonjohto...

Siitä on hyvä säästää, onhan siellä selvästi liikaa resursseja koska yhtään onnettomuutta ei ole heidän vuokseen Suomessa tapahtunut, eikö niin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Evp:lle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Evp: Aika ohkaseksi näkyy venyvän…

Vieras: Talousromahdus varmaan tekis tämän, mutta hulluahan on se, että ei asioitten järkevöittämiseen edes tarvittaisi talousromahdusta. Ei monikulttuurisuusideologia ole mikään lännestä tuleva matalapaine, jolle ei voi mitään. Afrikka-ideastasi olen ihan samaa mieltä. Plus tietysti lisäisin, että ennen kuin jatkossa tulee latin latia, niin sitä tolkutonta väestönkasvua pitää ruveta hillitsemään.

Ano: Samoja huomioita itsellänikin. Surulliseksi vetää.

vieras kirjoitti...

Jos toteaa hirtehishuumorilla niin afrikkalaisilla itsellään on sitä varten omat toimivat keinot eli taudit, nälkä ja sodat. Usein nuo kaikki tapahtuvat samaan aikaan samassa paikassa.

Jos ruuasta on pulaa niin miten voi väestö edes kasvaa? Luulisi että jos on ruokapula, niin porukkaa kuolisi kuin kärpäsiä, kunnes ruoka riittää.

Kummallisuus on siinä että Afrikassa on monin paikoin hyvät sääolot ja hyviä multamaita jotka toisivat runsaat sadot viljaa, kasviksia tai hedelmiä. Elikot voidaan pitää koko ajan ulkona. Jossain päin saadaan ympärivuotisia satoja. Joku varsinaissuomalainen jyväjemmari olisi siellä saanut hyvät tilukset ja sadot aikaan noillä sääoloilla.

Kehitysapu on ollut rahaa ilman työtä. Eräänlaista valtiolta valtiolle maksettavaa sosiaaliturvaa. Jos vaikka vaatii työsuoritteita rahan saannin ehdoksi niin sekin olisi parannus nykytilanteeseen. Yritysten investoinnit kohdemaahan olisi parempi kuin kehitysapu.

Kansakoulut olivat toinen asia mitä Afrikkaan tarvittaisiin. Sen tyyppisiä mitä oli Suomessa 1860-luvulta 1970-luvulle. 4-vuotinen kansakoulu oli hyvä systeemi joten sen voisi mitoittaa Afrikkaan myöskin.

Anonyymi kirjoitti...

"Joku varsinaissuomalainen jyväjemmari olisi siellä saanut hyvät tilukset ja sadot aikaan noillä sääoloilla."

Taidat itselkin tietää että juuri noin on käytännössä tapahtunutkin.

Zimbabwe oli ennen vanhaan Afrikan vilja-aitta. Maata omistivat ja viljelivät valkoiset siirtolaiset vaikka miten monennessa polvessa. Sitten vaihtui valta mustille, valkoiset "riistäjät" ajettiin mailtaan ja lähtemästä kieltäytyvät tapettiin. Maat jaettiin mustille. Seurauksena oli että tänäpäivänä maa tarvitsee ruoka-apua ja talous on raunioina.

Jokin tuossa paikallisten hommassa kusee aivan täpöillä, mutta ei ole korrektia edes pohtia että mikä se saattaisi olla.

No, tuosta alla olevasta kirjoituksesta saattaisi päätellä että syy on kulttuuri, mutta mikä sitten aiheuttaa sen kulttuurin ja mikä on vuosisatoja estänyt sen kulttuurin kehittymisen.

http://blogit.iltalehti.fi/eeva-liisa-sjoholm/2012/04/12/kulttuurisokkia-mennen-tullen-ja-palatessa-14/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Olisin vastannut Vieraalle tuosta ”varsinaissuomalaisesta jyväjemmarista” just suurinpiirtein saman kuin Anokin, mutta Ano ehti ensin, joten totean vain, että noinhan toi meni. Ehkä Rhodesiassa / Zimbabwessa aletaan hoksata pikku hiljaa, että uusi sato ei välttämättä kasvakaan sillä, että ampuu edellisen isännän.

Kiinahan on muuten alkanut hoitaa kehitysapua Afrikassa ihan omalla tyylillään eli ei anteeksipyytävällä humanistisella lässytyksellä vaan ihan puhtaasti renminbit mielessä.

Anolle vielä: toi linkki on mullekin tuttu, ja ihan lukijoille vinkiksi, kannattaa lukea.

vieras kirjoitti...

Vhm:mää syytetään Afrikan nykyhetkestä ja lisäksi syytetään siitä mitä tapahtui 100-400 vuotta sitten vaikkei ollut edes olemassa. Ja nyky-vhm laitetaan silloin tapahtuneen syylliseksi ja vastuulliseksi korjaamaan viat.

Sitä vastoin Kiinalle kohdistettu arvostelu siitä mitä tekee Afrikassa, on vaimeaa koska kiinalaiset ovat keltaisia ja enimmäkseen buddhalaisia ja kungfutselaisia, eikä valkoisia joten heille ei sitä valkoisen miehen taakkaa voi kovin uskottavasti heittää. Kiinan omanarvontunto on sitä luokkaa ettei se mieti että "mitä ne meistä ajattelee".

Niin ja Kiinan valtapuolue on vielä kommunistinen joten ei tiedostavat ihan uskalla kybällä haukkua. Vaikka puolueen kommunismi on jäljellä enää nimessä.

Kaikesta huolimatta Afrikka itsekin hyöynee enemmän Kiinan toiminnasta verrattuna 50 vuotta jatkuneeseen vhm:n pyrkimyksiin vuokrata parempi omatunto vippaamalla rahaa ja harjoittamalla sosiaalimamuilua ja mokutusta. Kiina ei roudaa sosiaalimamuja Kiinaan eikä harjoita mokutusta. Kinuskien laivastolla on aluksia vahtimassa etteivät Somalian merirosvot yritä ryöstää Kiinaan rekisteröityjä laivoja.

Kiina on iso maa ja Kiinan kulttuuri on ikikvanha ja siinä on taatusti oma sisäinen monikulttuurisuus. Siellä on han-kiinalaisten lisäksi ne 55 virallisesti tunnustettua kansallisuutta.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_groups_in_China

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_minorities_in_China

Niin ja sitten on ulkokiinalaisia, historiallisia ryhmiä ja tuoreempia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Overseas_Chinese

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Saattaa hyvinkin olla, että Afrikka hyötyy enemmän kiinalaisesta uuskolonialismista kuin länsimaitten kankkulan kaivoon heitetyistä mijardeista. Länsimaat kun antoivat rahansa ns. tosta vaan ostaakseen hyvää omatuntoa, mutta kinuskit vaativat jotain vastikkeeksi, ja yleensä se homma pelittää paremmin niin.

Kun nyt laittelit linkkejä noista ulkokiinalaisista, niin pitää ennen maatemenoa tietysti panna pari linkkiä ulkosuomalaisista, tuolta musiikin puolelta.

Jorma Kaukonen:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jorma_Kaukonen

David Uosikkinen:

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Uosikkinen

lonqua kirjoitti...

18–25-vuotias

- sitoutunut ihmisoikeuksiin

- kiinnostunut toimimaan aktivistina koko kampanjan ajan (vuosi 2013)

- aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä

Voisin mennä tähän, kun viel olen 20-vuotias sosiaalisen median käyttäjä, mutta mietin kanssa, että mitä helvettiä tuo sitoutunut ihmisoikeuskiin tarkoittaa? Sinänsä aiheesta ja ihmisoikeuksista (miten ne sitten internetin vihapuhujiin liittyvätkään) haluaisin mennä kuuntelemaan dialogia. Tiedä sitten miten nauruani pidättelen, jos porukka ottaa tuon homman ihan tosissaan.

Mutta jaksan vain miettiä, että kuka noihin menee naama vakavana. itse olen tavallaan naispainotteisessa koulussa, joka on hyvin painottunut vihreiden ja vassareiden äänestäjistä, mutta silti jengi kiroaa, kun on vihapuhe/mamujutut menneet niin yli hilseen, ettei mitään rajaa. Ymmärtäisivät nuokin nyt vetää aktivistikamansa takaisin..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Longua. Kommenttisi herätti suorastaan toivoa, mikäli nuoret vassarit ja vihreätkin ovat saamassa tarpeekseen jatkuvasta tuputuksesta. Perskeles, ehkäpä nuorisossa on tulevaisuus…