torstai 13. kesäkuuta 2013

ANTERO LÄRVÄNEN JA JUHLARAHA

- Hyvää päivää hyvät kuuntelijat, täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksestä tällä kertaa Suomen Rahapajalta Vantaalta. Helsingin Sanomat ilmoitti tuoreeltaan, että maassamme lasketaan liikkeelle monikulttuurinen juhlaraha. Asiaa selventää meille tarkemmin toimistopäällikkö Esa Sählämö Suomen Pankin rauhan-, rauhan-, ystävyyden-, rauhan-, suvaitsevaisuuden ja rauhantoimistosta. Toimistopäällikkö Sählämö, valaisetteko asiaa hieman tarkemmin?

- Ja mielelläni sen teenkin. Tuo Helsingin Sanomien ilmoitus nimittäin oli valitettavasti vanhentunut versio suunnittelutyön alkuvaiheesta. Rauhan-, rauhan-, ystävyyden-, rauhan-, suvaitsevaisuuden ja rauhantoimistossa päätettiin sittemmin ottaa täysin toisenlainen ja uudenaikaisempi lähtökohta juhlarahan suunnitteluun.

- Ja minkälainen tämä lähtökohta sitten on?

- Monikulttuurisen juhlarahan suunnittelussa otimme linjan, että valmiin tuotteen tulee kuvata kohdettaan niin täydellisesti kuin vain mahdollista. Ja näkisimme, että olemme onnistuneet. Ensimmäinen perustavaa laatua oleva ero on rahan jakelussa.

- Tavallinen juhlarahahan on vain mötti metallia, johon on lämpsäisty kuva, tekstiä ja numeroita. Sitten jokainen voi halutessaan ostaa sen tai jättää ostamatta. Vapaaehtoisesti. Niin kuin toimittaja tietää, ei monikulttuurisuudessa ole kysymys mistään vapaaehtoisuudesta tai vaihtoehdosta, josta voisi kieltäytyä. Näin ollen tämä nimellisarvoltaan sadan euron arvoinen juhlaraha jaetaan jokaiseen suomalaiseen talouteen.


- No mutta tuohan on hieno uutinen. Suomalaiset taloudet saavat sadan euron edestä pelimerkkejä, joille näin juhannuksen lähestyessä on varmasti käyttöä. Hienoa, että valtio on päättänyt muistaa kansalaisia rahalahjoituksella.

- Ei tässä ole kyse mistään rahalahjoituksesta. Ihmisethän ostaisivat sillä bensaa Evinrudeen, vetäisivät narusta ja nauttisivat kesästä. Ja monikulttuurisuudessa ei todellakaan ole kysymys mistään nautinnosta, vaan sitä ylistetään hymy pyllyssä ja naama näkkärillä. Kaikkiin talouksiin jaettavan juhlarahan mukana tulee luonnollisesti lasku, jolla talouksien on lunastettava juhlaraha itselleen mainitulla sadalla eurolla. Maksuaika neljätoista vuorokautta.

- Vaan tuohan on sitten samanlainen homma kuin vaikkapa invalidijärjestöjen talouksiin lähettämät joulukortit, joissa on mukana pankkisiirtokuitti, jolla voi antaa halutessaan avustusta. Eihän tuollainen mihinkään sido. Ei tuota ole pakko maksaa.

- Totta kai on pakko maksaa. Myös tässä juhlaraha kuvaa kohdettaan. Maksettava on, vaikkei huvittaisikaan. Jos juhlarahaa ei ole asianmukaisesti lunastettu neljässätoista vuorokaudessa, asia siirtyy automaattisesti perintätoimistolle ja ne pojat ne vasta muistavatkin laskuttaa.

- Eli talouksille jaetaan väkisin satasen juhlaraha, josta on maksettava satanen. No, tilanne on kai sinänsä plusmiinusnolla, sillä rahaahan se on se juhlarahakin.

- Itseasiassa tilanne ei ole plusmiinusnolla vaan miinus sata. Tässäkin juhlaraha kuvaa mainiosti kohdettaan. Juhlarahan nimellisarvo on sata euroa, mutta käyttöarvo on nolla euroa. Se on juhlaraha, se on yksi juhlimisen muoto, eikä mikään rahvaanomainen valuutta jolla voidaan ostaa vaikkapa Voimasavuke Bostonia.

- Siis erästä partansa harvemmin ajellutta heppua siteeraten voi todeta, että tällä juhlarahalla on näyttöarvoa niin merkeleesti mutta käyttöarvoa ei ollenkaan. No, voihan tavallinen tallaaja, joka ei niin monikulttuurisuudesta perusta tunkea sen rahan vaikka pajatsoon tai pottipeliin ja kattoa, olisko onni myötä.

- Se ei ikävä kyllä onnistu, sillä kyseinen juhlaraha on parin aikamiehen kämmenen kokoinen.

- Jaa niin iso. No voihan sitä käyttää sitten vaikkapa pannunalusena. Tai mikseipä kesällä hyttyssavun alusena.

- Ei kylläkään voi. Siinäkin juhlaraha kuvaa mainiosti kohdettaan. Kun sen muoto on vähän tavallisuudesta poikkeava. Juhlarahan muoto nimittäin perustuu kolmiulotteiseen tietokonemallinnukseen joka on keskiarvo kuudestakymmenestä erilaisesta kissan oksennuksesta. Sen päällä ei taatusti pysy pystyssä mikään. Mainittavaa vielä on, että raha on tehty kierrätysmuovista ja se on koristeltu rauhan- ja suvaitsevaisuudenlauseilla.

- Eli kansalaisille tungetaan kurkusta alas väkisin jotain, mitä se ei halua, ei tarvitse, sillä ei tee mitään ja se on pirun kallis. Kieltämättä juhlaraha kuvaa kohdettaan varsin hyvin. Ja tämä autuus pakkojaetaan siis jokaiseen talouteen?

- Kyllä. Tosin niille henkilöille, jotka ovat julkisesti tukeneet monikulttuurisuutta, se jaetaan ilmaiseksi.

- Ja kun äkkiseltään muistelen, että Suomessa on tommonen kaksi ja puoli miljoonaa taloutta, ja niistä valtaosa ei ole pahemmin tätä monikulttuurisuutta mainostanut, niin tästähän kertyy valtiolle massia reilusti yli kaksisataa miljoonaa euroa. Onkos rahoille jo käyttösuunnitelmaa?

- Onhan toki. Rahalla tullaan palkkaamaan projektipäälliköitä, projektisihteereitä, projektisuunnittelijoita, projektityöntekijöitä ja projektikoordinaattoreita.

- Ja minkähänlaiseen projektiin?

- No tietenkin monikulttuuriseen suunnitteluprojektiin, jossa suunnitellaan uusia monikulttuuriprojekteja ja niihin liittyvää rahoituksen tarvetta.

- Ja näitähän meillä ei ole koskaan tarpeeksi. Toimistopäällikkö Sählämö Suomen Pankin rauhan-, rauhan-, ystävyyden-, rauhan-, suvaitsevaisuuden ja rauhantoimistosta, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Vantaa. No niin, äänimiehet. Eiköhän ole aika lähteä Lällävedelle ja huuhdella monikulttuuri pois niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Hösse: Kas sielläpä matkamme määränpää. Minähän en taiteesta ymmärrä en niin kertakaikkiaan mitään, mutta pakko myöntää, että tässä tapauksessa muoto vastaa sisältöä. Toisin kuin abstraktissa taiteessa, jossa yleisön tulee arvailla, että mitähän se tuokin möhkäle oikein symboliseeraa. Vaan minkähänlaista se mahtaisi olla se monikulttuurinen olut?

Pertta: No kaipa tuo olisi semmonen toisiinsa huonosti sopivien makujen sinfonia. Vaikka tyyliin kaksitahtibensa – mangomeloni – sikaflex – banaani – lecapapu – ahvena – ykköspilsneri.

Hösse: Joo, ja sitä myytäis kolminkertaiseen hintaan ja pelkästään lasipulloissa, joissa olis se 1970-luvun repäisykorkki josta sai aina haavan peukaloonsa.


- Vaan Huitsinnevadan Veijo Esso myy edelleenkin pelkkää ehtaa tavaraa, joten rojut ransittiin ja suunta sinnepäin.


16 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Voi helvetti, kun on hyvä juttu!

Naurattaa pirusti, vaikka itkeähän tässä pitäisi...

Tuon kun saisi Hesarissa julkaistua vaikka sitten pakinaksi naamioituna.

Nimetön kirjoitti...

ihan lyömätön juttu!

Närpes varg kirjoitti...

Aivanhan tuosta juhlarahasta tulee hakematta mieleen ajoneuvovero, satanen per kärry, joka piti periä vain yhden vuoden ajan, että saataisi rahaaa mm. monikulttuurisuuden edistämiseen ja tulihan sitten kiinteistövero, sekin vain väliaikainen asiaa lanseerattaessa. Varmaan Ykän juhlarahstakin tulee eräänlainen perinne, vähän kuin itsenäisyyspäivästä. Pannaan parempi puku päälle ja mennään hakemaan juhlaraha jakelupisteestä ja maksetaan saman tien. Rahat keräämässä on leveästi hymyileviä, päivittyneitä henkilöitä, joiden hyväksi tämä kaikki tapahtuu. Juhlarahan keruu jo sinällään työllistää parituhatta leveästi hymyilevää ja projekti siis meni nappiin. Kyllä on onnea syrjäkulmilla!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Anolle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne. Tämähän oli tehty kieli poskessa, mutta tämä meidän sixpack näyttää haastavan leikkiä tosissaan. Ovat tehneet ihan maahanmuuttostrategian:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013061317150741_uu.shtml

Erityisesti mietityttää tuo tavoitekohta: ”asennemuutos suomalaisten keskuudessa, jotta syrjintä ja rasismi saadaan kitkettyä.” Tarkoittaako tuo, että kantaväestöä syrjivä positiivinen diskriminaatiojärjestelmä lopetetaan? Ei taida tarkoittaa. Ja termi asennemuutoshan tarkoittaa tietysti lisääntyvää tuputtamista joka vaikuttaa yleensä juuri toisinpäin kuin tarkoitus oli. Vaan siinähän kaivavat hautaansa.

Tuossa uutisessa puhuivat, että ” sosiaali- ja terveyspalveluissa 20 000 hengen vajaus vuosikymmenen loppuun mennessä”. Nähtävästi siihen ei voi kouluttaa suomalaisia, joita nyt muistaakseni oli muutama työttömänä. Vai kirjataanko kaikki suomalaiset työttömät sairaseläkkeelle, jotteivät pääse pilaamaan hyvää työvoimapulaa?

Närpes Varg: Minä muistan hyvin tuon ”tilapäisen” autoveron. Siinähän lämpsäistiin se leima ikkunaan. Ja sitten niitä oli jo useampi vierekkäin. Sitten ei tilapäisyydestä puhuttukaan mitään. Vaann näinköhän mun olis pitänyt jättää juttu kirjoittamatta ja sinun taas kommentoimatta. Kirjoitus & kommentti muodostavat yhdessä potpurrin, josta joku voi saada villejä ideoita. ”Monikansallisen kissanoksennuspäivän pääjuhlallisuuksia vietetään tänään jne jne”

Becker kirjoitti...

No mutta. Nyt taisi Arkadianmäen lössi keretä kerrankin ennen.Nimittäin tuo pakollinen YLE verohan on tavallaan eräänlainen juhlaraha. Kaikilta se kerätään ja harva saa vastinetta rahoilleen.
Ja onhan se pelkkää juhlaa se poliittisen korrekti tarjonta jota YLE suoltaa, paitsi että meikäläinen tuntuu joskus antavan YLEn kun sitä soopaa katselee.Mulla on muuten tv:n katselu vähentynyt viimeisen vuoden aikana aika radikaalisti.
Pohjois-Korean vastaavia ohjelmia voisi katsella yhtä suurella mielenkiinnolla. Sisältö on sama, kieli eri.
Nämä sixpacin stratekiat on yhtä pitkää kuin leveetä. Nyt on pakko alkaa jotain esittämään, kun oikein EU:ssakkin on nyt sitten maahanmuutto asiat saatu päätökseen. Aina kun sanot rasistiseksi luonnehditun ilmaisun, niin blankkolaki astuu voimaan ja sakkolappu lyödään kännyyn. Kyllä se suomipoika notkistuu kun asennemuutosta ajetaan sanktioiden voimalla itsepäiseen kansaan. Posiitivista on toki, että nyt puhutaan 20.000 mamusta, kun aikaisemmin sentään vouhkattiinn 200.000 maahanmuuttajasta.
Tuosta autoverosta minäkin muistan ne liimalaput autonikkunoissa, kun joka vuosi piti lunastaa uusi, ja viranomainen pääsi kontrolloimaan että aviisit oli maksettu. Niiden liimalappujen viereen sai myös ostettua pienen tarran, joka kuvasin keskisormea näyttävää kättä. Tarran kyttääjälle mukava mielenilmaisu. Mullakin oli sellainen. Muuten itse käsite autoveronhan piti olla alun alkaen väliaikainen kun se alunperin 50-luvulla kehitettiin. Ellen nyt ihan väärin muista. Joka tapauksessa sama kusetus jatkuu edelleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuossahan sixpackin tuotannossa on taas kerran lyöty tuhannella suulla tuhanteen kertaan lausutut kootut kliseet kasaan ja mainostettu, että mepäs hei keksittiin jotain uutta. Hommaforumilla mainio Roope on ruotinut asiaa erinomaisesti:

http://hommaforum.org/index.php/topic,84548.msg1353241.html#msg1353241

Tuo yle-vero kyrpii minua erityisesti, kun enhän minä ole katsonut televisiota enää ikäkausiin.

korpisoturi kirjoitti...

Onkohan mun ymmäryksessä vikaa, kun en vaan ymmärrä eräästä suunnasta tulevan maahanmuuton hyötyä.

No eipä hätiä mitiä, sillä siinä maahanmuuttostadekiassa on se kohta 3. jossa luvataan näyttää valoa tyhmille, luoda suopeeta asenetta, poistaa rasismia ja syrjintää. Elikkä tarvitaan lisää politrukkin aivopesua. YLE:n tuutti alkanee työntää sitä lisääntyvässä määrin. Voipi käydä niin, että se syö oman uskottavuutensa. Neukulassa tais mennä juuri niin, kukaan ei juuri uskonu enää.

No eipä oo pakko katsoa sontaa. Voi mennä vaikka metsään pitämään omia "kertausharjoituksiaan". Reppu selässä, mieli valppaana ja vittumaisena tätä koohotusta vastaan.

Ja vielä. Suuret ikäluokat on jo melkein kaikki pois töistä, työttömiä on kuin sieniä sateella, nuoriso tarvis töitä. Miksi ei heitä? Vaan tarvitaan muka mamuja.
Enpä ymmärrä tätäkään.. !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. Tiäks, ei kun paremmaksi vaan menee. Bongasin Hommaforumilta jutun MTV3:n uutislähetyksestä ja pääsisältö on näinkin karu:

”Maahanmuuttovirasto on muuttanut linjaustaan tilapäisen oleskeluluvan saannissa.
KHO:n huhtikuisen päätöksen mukaan hakijalle tulee myöntää tilapäinen oleskelulupa, jos häntä ei voida poistaa maasta eikä hän halua lähteä.Tilapäinen lupa voidaan jatkossa myöntää hakijalle kahden vuoden ajaksi, jonka jälkeen henkilö saa jatkuvan luvan. Pysyvä lupa tulee neljän vuoden kuluttua.”

http://hommaforum.org/index.php/topic,84576.msg1353837.html#msg1353837

Niin että jos ei huvita lähteä, niin sitten saa jäädä. Että repikääpä tsuhnat siitä. Ja juu, suurten ikäluokkien nuorimmat täyttävät tänä vuonna 63. Työvoimapula?

Nimetön kirjoitti...

Jos osaisin liettuaa niin voisin yrittä etsiä onko Liettuan hallituksella jokin mamustrategia. Veikkan ettei ole. Tai on ehkä sellainen nuivan ulkomaalaispolitiikan linjaus. Kehotin Olli Immosta tekemään valiokuntamatkan tai muun työmatkan tai yksityismatkan Baltiaan tapaamaan sikäläisiä poliitikkoja ja viranomaisia jotka ovat tekemisissä ulkomaalaisasioiden kanssa. Pakko kysyä että mitä nekin meistä ajattelee?

Tuosta julkaisusta vielä että nuivien kannattaisi pitää asiasta aivan saatanallis-perkeleellistä meteliä ja riitauttaa tuo asia. On meillä edes Jussi ja Olli eduskunnassa.

Nojoo onneksi tämä loppuu joskus. Se vaan että vaihtoehdot ovat easy wayn ja hard wayn välillä. Kummin vaan, suit yourself. Pakko vaan todeta mutta tulis nyt vaikka se talousromhadus jos sen avulla pääsee eroon tästä. Pitäiskö sanoa noille ulkomaisille lainojen myöntäjille että älkää myöntäkö lainaa valtiolle? Tai kävis kylässä vaikka se edellisessä jutussa mainittu kenraali ja kenraalimajuri joukkoineen, ne varmaan palauttaisi kurin aika kivasti. Kunhan ne sit muistaa jossain vaiheessa palata kotiin.

Tuosta karkotuksesta että jos Ykä tuntee liivijengiläisiä niin ne voisivat hoitaa tuon karkotuksen toimeenpanon. Heillä kun on noita verkostoja ulkomaille niin niitä voi hyödyntää. Tai sit jos vaikka ihmissalakuljettajat voisivat salakuljettaa kultamunia takaisin. Kai ne senkin tekisivät jos tuohta tarjoaa? Vai pitääkö tässäkin turvautua vanjan apuun ja vuokrata muutama Antonov kuljetusta varten? Muutama FSB:n tai OMON:nin äijä pistettäisiin koneeseen vahtimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Baltian maitten kohtuullisen nuivaa sosiaaliseen maahanmuuttoon liittyvää strategiaa ei tarvitse ihmetellä, sillä maillahan on jonkun verran kokemusta kantaväestön mielipidettä kysymättä tapahtuvasta maahanmuutosta sekä asiaan liittyvästä asennekasvatuksesta. Toivotaan Jussille ja Ollille voimia eduskuntatyöhön, sillä eihän tuota voi purematta niellä. Valitettavasti vaan persut ovat oppositiopuolue.

Karkotuksiin ei kyllä tarvita liivijengiläisiä. Virkapukuiset hoitaisivat sen asian kyllä ihan varmasti, jos valtuudet annettaisiin. Tosin ensin pitäisi karkottaa KHO:n tuomarit. Jos ei muusta, niin virastaan.

Nimetön kirjoitti...

Tässä on juttu jossa arvioidaan mistä termeillä tapahtuvasta manipuloinnissa on kysymys.

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2013/05/ideologisten-sanojen-merkitys.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos linkistä.

korpisoturi kirjoitti...

"...jos häntä ei voida poistaa maasta eikä hän halua lähteä."

Kukapa sitä ilmasten lihapatojen äärestä lähtis.

Tätä touhua ei voi oikein enää sanoa tyhmyydeksikään, vaan menee jo HULLUUDEKSI!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. Yllättävän vähän tosta vaan on uutisoitu. Mitäs noista pikkujutuista.

KKi kirjoitti...

Ei kuuluu aiheeseen mutta blogiasi lukeneena voisin kuvitella, että arvostat.

"
Kun ajattelen ministerien asettamia tavoitteita, niin en ole lainkaan hämmästynyt, sillä Liikenne- ja viestintäpoliittinen ministerityöryhmä on seuraavanlainen: Puheenjohtajana häärii laborantti Kyllönen, oikeustieteen kandidaatti Vapaavuori, valtiotieteiden maisterit Koskinen ja Niinistö, kauppatieteiden maisteri Haglund ja lääketieteen lisensiaatti Räsänen. Ainoat, joilla taitaa olla kosketus tieliikenteeseen moottoriajoneuvolla ovat herrat Vapaavuori ja Niinistö, joista edellämainitulla on rattijuopumustuomio ja jäljempänä maninitulla ylinopeussakot.
"

http://kryptax.blogspot.fi/

Kari...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi ja kiitos linkistä. Kirjoitus oli asiallinen ja hyvin perusteltu. Tuosta kokoonpanosta tulee mieleen se Pekka Saurin asekomitea, jossa ihan kokonaista yksi ihmistä ymmärsi jotain aseitten päälle. Itse kun asustelen syrjäseudulla, niin teitten kunto ei ole yhtä lailla itsestäänselvyys, kuin miltä se ehkä Helsingin horisontista näyttää.