tiistai 17. kesäkuuta 2014

EI TULLU ÄLÄMÖLÖÄ NIIN

Tämä kesähän se tuppaa olemaan tuon uutisoinnin kannalta aina vähän hiljaisempaa aikaa. Toimittajat joutuvat tekemään artikkelisarjoja kesävarpaankynsien kasvusta ja muistuttelemaan taas kertaalleen että juhannuksena ei kannata hukkua, sillä siinä menettää henkensä ja silloin saattaa vaikka kuolla. Kunnon skandaaleja ei oikein tahdo saada aikaiseksi ja epäilemättä toimituksessa pelaillaan pitkästyneenä pasianssia ja selaillaan sitä naamakirjaa.

Varmaankin toimittajan mielessä pyörii, että tulisipa joku onnenpotku, niin että saataisiin aikaan oikein kunnon causti. Semmonen tapaus olisi esmes aivan ihana, että joku vasemmistoliiton kansanedustaja saisi turpaansa parilta tyypiltä, jotka jollain konstin voitaisiin määritellä kansallismieliseksi eli sitä kautta siis äärioikeistolaiseksi. Vielä hienompaa olisi, jos tyypit olisivat ennen lyömistään kysyneet, että oletteko te kommunisteja.

Voi sitä ihanaa yhdessä pöksyynlaukeamisen määrää. Ilta-Ryönä ja Ilta-Läjä pistäisivät etusivun uusiksi. Ilta-Ryönän lööppi huutaisi: ”Teko oli suunnitelmallinen. POLIITTINEN TERRORI ALKOI SUOMESSA”. Ilta-Läjä taas toteasisi lööpissään ”Äärioikeiston poliittinen terrori. OLEMMEKO KAIKKI UHATTUJA?”.

Yleisradio kutsuisi pääuutislähetykseensä ja ajankohtaisohjelmiinsa puolueettomia ja asiantuntevia yhteiskuntatutkijoita, mm. Vesa Puurosen, joka toteaisi että merkit on ollu ilmassa, merkit on ollu ilmassa, minähän varoitin.

Helsingin Sanomissa Saska Saarikoski menisi itsensä kanssa naimisiin, ottaisi sukunimekseen Saarikoski-Öfors-Vasenlaidan ja toteaisi taas kertaalleen häpeävänsä katkerasti suomalaisuuttaan. Muistuttelisipa mies vielä sitäkin, että joku heppu oli lähetellyt ikäviä sähköpostiviestejä parille suomanruotsalaiselle toimittajalle ja typerinkin tajuaa, että tässähän on selvä jatkumo.

Li Andersson ja Dan Koivulaakso toteaisivat yhteen ääneen, että jos tämä tapaus ei pakota ennakoivaan vasemmistolaiseen itsepuolustusväkivaltaan, niin mikähän sitten.

Annika Lapintiekin avautuisi aiheesta ja vaatisi antifasistisen opetuksen aloittamisen jo päiväkodeissa. Lisäksi hän vaatisi päiväkotipakon kaikille yli kolmevuotisille lapsille, sillä kaikki vanhemmat, juuttaat, eivät välttämättä tätä luku- ja kirjoitustaitoakin tärkeämpää opetusta antaisi.

Kansan Uutiset tekisi pikagallupin vasemmistopolitiikoille kysymyksellä ”oletko joskus kokenut väkivallan mahdollista uhkaa, edes niin kuin kalpeana aavistuksena, tiätsä?” ja tulokset olisivat hätkähdyttäviä, sillä eihän varsinainen teko ole merkittävä, vaan se voimakas tunne.

Perussuomalaisia vaadittaisiin sanoutumaan irti noin montakytseittemästä eri asiasta ja Timo Soinia vaadittaisiin erottamaan Jussi Halla-aho puolueesta ja painostamaan tämän irtisanoutumaan eurokansanedustajan tehtävästään ja kaikesta muustakin koska se perkeleen kettu on kuitenkin kaiken takana ja Breivik ja holocaust ja musta surma ja heinäsirkat.

Mutta kun ei. Ei mitään semmoista. Ei ollu kuin se kokoomuslainen kansanedustaja joka sai turpaansa tyypeiltä, jotka saattoivat olla anarkisteja ja jotka ennen lyömistään kysyivät että oletteko te porvareita. Eihän siitä mitään caustia saa aikaiseksi. Kun tekijät eivät edusta toimittajien yhteisessä pesäajattelussa sopimaa uhkakuvaa.

Mälsää.

Joka tapauksessa Hotelli Yrjöperskeleen henkilökunta toivottaa hyvää ja rauhallista juhannusta niin lööppiä etsiville toimittajille kuin lööppiä etsimättömille lukijoille. Meilläkin on täällä Huitsinnevadan Örnätjärvellä ihan mukavat kelit. Noin marraskuun aluksi.

26 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Eikä tullut älämölöä tästäkään "persulaisesta" ;) uutiskohteen kommentista YLE:n nettiuutisessa:

"Sankari on sellainen, joka uskaltaa ilmaista mielipiteensä" ;)

Korppi on oikeus kirjoitti...

Niin, vasemmistolainen väkivaltahan on parempaa. Vasemmistolaisella väkivallallahan on aina perusteltu syy, muuten kyseessä on vihaideologia. Sama kaava ilmenee muun muassa siinä, kuinka palestiinalaisten iskuja Israeliin ymmärretään, kun taas se ilmeinen seikka, että myös juutalaisilla on itsesuojeluvaistoa, onkin ihmisoikeusloukkaus. Joku voisi aina huomauttaa kaksoisstandardeista, vaikka seinille puhumiseksi se taitaisi jäädä.

Mutta hyvää joulun odotusta Huitsinnevadaan, ensilumikin satoi jo!

Ekku kirjoitti...

Kyllä ne paskalehtien ns."toimittajat" keksivät kesäisin otsikoita ihan ilman apujakin.

Nyt kun ilmatkin ovat kylmenneet ihan ilmastonmuutoksesta riippumattomista syistä, niin kyllä kohta varmaan lehdessä lukee, että : "oikeistolaiseksi muuttunut poliittinen ilmavirtaus kylmentää kesäsään" tms.

Hyvää kesää vaan kaikille ja hyviä telttailukelejä vihreille ja vasemmistolaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun Suomessa ei ole äärivasemmiston, laitavasemmiston, internationalistisen vasemmiston (kommarit), nationalistisen vasemmiston (natsit), demokraattisten sosialistien muodostaman vasemmiston ja muiden vasemmistolaisten tolloiluista muita merkittäviä omaa maata koskevia kokemuksia kuin toi sisällissota ja toinen maailmasota ja kylmä sota ja kuokkavieraat ja kiekkovieraat ja smash asemit ja nytriittäät ja.. ..niin eihän nyt vasemmistolaista väkivaltaa voi silleen tosissaan ottaa.

Toista se on kansallismielisyydestä johtuva väkivaltaisuus, jonka takia on sentään.. hetkinen… niin… (meinasin kirjoittaa tähän että kerran yks sivari sai turpaansa Savossa, mutta sekin johtui ihan vain siitä että se turpaanlyöjä on niin täysi kusipää että olisi pieksänyt kenet tahansa joka on niin kännissä ettei nimeensä tiedä joten ei sitäkään voi tässä mainita)..

Öööö…. Voisko joku asiantuntevampi taho laittaa ton vassareista johtuvan väkivaltajatkumon vastapainoksi sen kansallismielisyydestä ja oikeistolaisuudesta johtuvan väkivaltajatkumon, joka multa on näköjään päässyt jotenkin unohtumaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Korppi on oikeudelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Laitetaanpas linkki kyseiseen asiaan, että se selviää muillekin lukijoille:

http://yle.fi/uutiset/tyton_hengen_pelastanut_12-vuotias_hiski_sankari_on_sellainen_joka_uskaltaa_ilmaista_mielipiteensa/7297139

Kyseinen Hiski on kieltämättä sankari ja hänen tekonsa on sankariteko sinänsä ilman mitään tausta-ajattelua. Naapurimaassamme Ruotsissahan sankaritekoja taas ei määritellä sinänsä tekojen mukaan, vaan tekijän poliittisen taustaideologian mukaan. Epäilemättä meidän nilkit seuraa perässä. Tätä Hiskiä en sinänsä halua sotkea millään lailla politiikkaan. Antaa 12-vuotiaan pojan kasvaa rauhassa ja aikanaan ilmaista se oma mielipiteensä. Oli se millainen hyvänsä.

Korppi on oikeus: Juu, näinhän se ystävämme Li totesi ja muistutti, että vasemmistolainen väkivalta kohdistuu ihmisten sijasta yhteiskunnallisiin rakenteisiin. Ruotsissa näitä yhteiskunnallisia rakenteita näemmä ovat kumminkin tavalliset ihmiset, joilta pistetään ikkunat pieniksi ja hakataan porukalla. Ja niin Li kuin meidän mediamme pitää asiasta turpansa kiinni. Mitä muuten tulee tuohon Israeliin, niin siellä asuvilla arabeilla taitaa kumminkin elämä olla parempaa kuin varsinaisissa arabimaissa. Termiä palestiinalainen en käytä, arabejahan ne palestiinalaisetkin ovat.

Meilläkin tuli tänään rakeita pariinkin otteeeseen. Pitää kaunista suvea. Joulua odotellessa.

Ano: Kehno, kun en ole semmonen asiantuntevampi taho, vaan tämmönen ihan tavallinen törppö vaan. Vaan laittelihan se joku latvabee pari ilkeää sähköpostia suomenruotsalaisille toimittajille. Ehkä se oli sitten se esimerkki Suomessa leviävästä äärioikeistolaisesta väkivallasta. Ja ehkä se, että näitten utopistien utopiat ja partisaanileikit pirstotaan perusteilla palasiksi on jo itsessään väkivaltaa. Sillai henkistä väkivaltaa, tiätsä. Utopistin ego on herkkä kuin se kuuluisa Mimosan hipiä. Eihän sitä saa loukata.

Becker kirjoitti...

Tuo on niin tuttua naapurimaassakin Ruotsissa. Kolme mustalaismiestä kävi parturissa ja saatuaan pehkonsa kynittyä he ilmoittivat etteivä aiokkaan maksaa, vaan vedö syytteeseen jos huvittaa.

Kun suomalais ruotsalaiselle mustalais naiselle kieltäydyttiin tarjoilemasta aamukahvia Tukholman Sheratonissa, niin integraatiomninsteri "Myten" Ullenbersg yritti nostaa asiasta hallituskysymyksen.
Oikeisto huligaanit ovat natseja ja vasemmisto sellaiset vastamielenosoittajia.

Tulee tästä mieleen laulun sanat, jotka menivät jotenkin:
"Käymme yhdessä ain, käsikädessä rinnakkain...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuo Ruotsin meininkihän tässä arveluttaa. Jos Ruotsi sijaitsisi vaikkapa Ecuadorissa, niin voisi tuumia että whatever, mutta kun se on naapurimaa ja tänne mielellään kopioidaan se kaikkein typerin, mitä (aikanaan varmasti varsin mainio) maa pystyy kehittämään. Vaikkapa se, että etsitään väkivaltaa sieltä, missä sitä ei ole ja unohdetaan tai perustellaan oikeutetuksi väkivalta siellä, missä sitä on. Ja ennen kaikkea unohdetaan, että se väkivalta on sellaisten ihmisten partisaanileikkiä, jotka eivät ole koskaan kasvaneet aikuisiksi.

Jaska Brown kirjoitti...

Aiheeseen liittyen. Ykä lienee tietoinen tästä raportista, josta Yle uutisoi kumma kyllä aivan oikein, että mamut tekevät rikoksia useammin. Hesari teki aiheesta mokutuksen kauden kotimaisen kärkituloksen otsikoimalla, että "valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuliaisia". Onhan se tietysti saavutus sinänsä, että yhdessäkään mamuryhmässä rikollisten osuus ei ylittänyt 10 %:ia. Mutta tästä voisi tietysti hieman suhteuttaa ja laskea, että jos suomalaisissa rikollisia olisi yhtä paljon kuin tietyssä mamuryhmässä, maassa olisi aika tarkkaan puoli miljoonaa kriminaalia. Erityisesti on huomattava, että tutkimus perustuu kahtena vuotena poliisin tietoon tulleisiin rikoksiin. Rautalangasta vääntäen, jos ei ole tuon kahden vuoden aikana tullut tuomituksi oikeusistuimessa, lasketaan siis Hesarin mukaan lainkuuliaiseksi - varmaan ilahduttavaa samaan aikaan linnassa istuneille...

Aion varmaan ruotia aihetta ensi viikolla, kun pitäisi ehtimäni kahlata tuo raportti läpi.

Kumitonttu kirjoitti...

Kun tapaa vaan ns. normitallaajia elämässään, niin on vaikea hahmottaa, että minkälainen maailmankuva on niillä, jotka eivät noteeraa tätä Tapani Mäkisen turpaanvetoa millään tavalla. Minkälainen omanarvontunto on niillä penaaleilla ja muilla tärkeilijöillä, jotka eivät eväänsä lotkauta tämän asian tiimoilta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Jaska Brownille ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Kommenttisi näytti surffailevan virtuaaliavaruudessa noin vuorokauden, ennen kuin päätyi perille. Mitä tulee telttailuun, niin veikkaanpa että kaupunkivihreillä tuo luonnossa liikkuminen tapahtuu enempi vaan tuolla teoriatasolla.

Jaska: Joo, pistin merkille minäkin tuon. Hesari kyllä käytti otsikoinnissaan huomattavan luovaa metodia.

Kumis: Mitenkä lie, kuinkahan paljon esmes toimittajat itse asiassa tapaavat meitä normitallaajia, ja kiinnostaako heitä edes tehdä niin? Kun utopia on omassa päässä rakennettu tiettyyn malliin ja sitä on pakko jollain tavoin pönkittää, niin ei poikkeavia ajatuksia varmaankaan juuri haluta kuulla.

Anonyymi kirjoitti...

Vietän juhannuksen huvilalla. Menen sinne varmaan perjantaina. Huvilalla tehdään töitä jotka voivat olla likaisia ja joissa pitää suojata itsään. Siksi otan huvilalle mukaan työasun ja huomioliivin. Niin ja sit työhanskat. Olisi mulla myös turvakengät mutta äippä vei sinne kumpparit joten ehkä niillä pärjää.

En tiedä mitä juomia on hommattu mutta ehkä käyn torstaina Alkossa katsomassa hankkisko sieltä joitain viemistä huvilalle.

Palaan sunnuntaina kun maaanantaina alkaa taas työviikko. Viikko 27 ja 29 ovat taas vapaita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Kiitos myös sähköpostista ja leppoisaa juhannusta. Säät eivät taida suosia, mutta kun lyö saunan pesään halkoja, niin sillähän se korjaantuu.

Castor kirjoitti...

Hyvää Jussia sinne Perskeleen perheelle ja tietty myös kommentoijille!

Suomen-reissu on edessä vasta loppukesästä, joten en vielä viitsi ilmoista huolehtia. Täällä on ollut siedettävää, alle 30 astetta toistaiseksi, kosteaahan tämä ilma toki on.

Mutta tästä älämölöstä sen verran, että kun ei löytynyt aikoinaan sitä leijonaakaan, ja kesällä "tutkijat" ovat hyvin ansaitsemillaan lomilla, niin tuskinpa tuo lehdistö innostuu niitä vaskistien juonia tutkimaan kovin tarkkaan. Kesä saattaa olla vaskistin rauhoitusaikaa! Vaikka mene tiedä, joku kiljuskini voi tietenkin repäistä ihan toden teolla, ja siinähän sitä sitten ollaan.

Sen verran luin Suomesta, että kovin on rauhallinen maa, olikohan sijoitus peräti kuudes. Islanti taisi olla ykkösenä ja Tanska hyvällä sijalla, Ruotsi ja Norja jo mutasarjassa...Ja sitten erehdyin katsomaan nettiversiota jommasta kummasta, Iltapaska tai Uusisuoli, ja johan sille väkivallalle oli laskettu hintakin, tuota mielestäni aika hyvää sijoitusta ei tietenkään korostettu, kun se ei olisi oikeaoppista, Suomihan on Euroopan väkivaltaisin maa (jonkun "tutkijan" tai "toimittajan" mukaan)!

Mutta ei muuta kuin hyvää ja kaunista kesää kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus Ykälle: Ei kaupunkivihreiden luonnossa liikkuminen jää teoriatasolle. Oon itte nähny monta kertaa kaupunkivihreitä Tammerkosken rannassa nurmikkoa sotkemassa ja Pispalassa toisten pihoille kuseskelemassa. Ja joskus jopa festarialueen puskissa naimassa. Eli kyllä ne liikkuu luonnossa - kunhan "luonto" määritellään sopivan väljästi "klorofylliä, puhdasta lunta tai puhdistamatonta vettä sisältäväksi ympäristöksi".

Sitten itse asiaan…

Eipä tullut älämölöä, ei. Vaan eipä tule älämölöä koskaan siitäkään että palestiinalaiset eivät pääse asumaan palestiinalaisvaltioon eli Jordaniaan vaan arabit ja muut palestiinalaiset (=Jordanian asukkaiden enemmistö) pitävät heidät mieluummin Gazan ja länsirannikon slummeissa kuin ottavat naapureikseen. Ja kun juuri palestiinalaiset tuntevat taatusti palestiinalaiset parhaiten, niin mitä se kertoo meille palestiinalaisista että toiset palestiinalaiset eivät ota heitä mistään hinnasta, millään ehdolla tai missään aikataulussa omaan maahansa pakolaisiksi tai etenkään äänioikeudella varustetuiksi kansalaisiksi?


Eikä tule koskaan älämölöä siitäkään että palet pommittaa Israelia milloin itsemurhapommeilla, raketeilla, kaappaavat Israelin kansalaisia, puukottavat selkään (konkreettisesti), opettavat kouluissa vihaa… Ei Amnesty älämölötä eikä media mutise, ei. Vaan annas olla kun Israel vastaa noihin väkivaltatoimiin niin heti otsikko huutaa miten Israel pommittaa taas "siviilikohteita" ja enintään siellä viimeisessä kappaleessa kerrotaan ohimennen että "isku oli vastaus viikon jatkuneeseen Israelin siviilikohteisiin suuntautuneiden raketti-iskujen sarjaan".

Eikä muuten tule koskaan älämölöä siitäkään että arabien (palet mukaanlukien) kasvatus ei ehkä täytä kovinkaan monia lasten oikeuksien periaatetta.

Onneksi meillä on Pat Condell joka sanoo usein sen, mitä media ei sano:

https://www.youtube.com/watch?v=HHC8KC5cLs8

Jumalan siunausta niille jotka siunaavat Israelia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tervetuloa taas tänne koivun ja tähden alle. Mitä muuten vaimosi on tykännyt tästä Suomen maasta? Tää kun on aika lailla erilainen kuin Kiina ihan jo maastoltaan ja luonnoltaan.

Luulen kyllä, että heinäkuun aikana sentään tulee ainakin yksi causti, jossa siteerataan taas kertaalleen jonkun kunnanvaltuutetun kalakaverin facebookissa heittämää juttua.

Suomen väkivaltaisuudestahan muuten kirjoitti Helsingin Sanomat vuonna 2008 mielestäni tähänastiset pohjat, kun lehti väitti, että Lapissa tapetaan enemmän ihmisiä kuin Keski-Afrikassa. Väite oli aika helppoa pilkkoa tilastoilla, ja kirjoitin siitä aikanaan itsekin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/01/pravda-neuvoo-ja-opastaa.html

Ano: Kaupunkivihreitten käsitys luonnosta lienee samanlainen kuin käsitys työstä, eli siitä on mukava puhua, mutta ei siihen viitsisi oikein livenä tutustua.

Mitä tulee tuohon toiseen aiheeseen, niin minä pyrin pitämään tämän blogin Helsingin ja Nuorgamin välillä, mutta tottahan tuo on ja uutisointi on kovasti yksipuolista. Mielenkiintoista olisi miettiä, että kuinka historia olisi mennyt, jos se alun perin YK:n esittämä maan jakaminen olisi toteutunut. Vaan siihenhän ei sitten annettu mahdollisuutta, vaan sotimaan piti ruveta.

Castor kirjoitti...

Ykän kysymykseen: vaimo tykkää kuin hullu puurosta, kun vettä voi juoda hanasta, marjoja ja sieniä voi poimia metsästä, mansikat maistuvat mansikoilta, vihannekset vihanneksilta, kaikki on hyvin siltä osin. Mutta kun on tottunut yli 20 miljoonan ihmisen jatkuvaan pörinään ympärillä, niin se suomalainen hiljaisuus ei näytä sopivan n. kuukautta kauempaa aikaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Tottumus on toinen luonto, ja kai se on niin, että mihin kasvaa, sitä kaipaa. Oikein mukavaa juhannusta sinne Kiinan maille.

Becker kirjoitti...

Hauskaa Juhannusta vaan kaikillen, niin sinne respaan kuin kommentoijillekkin.

Toivoo Becker

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja sitä samaa sinnekin päin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Juhannusta sinne Hotelli Perskeleen väelle. Täällä saunotaan puulämmitteisessä, 3 metriä rantaan -saunassa, vihreiden pelon uhallakin. Ja juodaan kaljaa yli parempien asettamien suositusten! Kokkoakin poltettais, mutta ku vettä tulee vaakatasossa ja kylmä on. Toivottavasti siellä Pinnanmaalla on parempi keli! Pienet sille!

T. Volmari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Volmarillekin ja jussin jatkoa sinnepäin. Koleaa on täälläkin ja vettä vihmoo. Mutta tuo kolme metriä rantaan-sauna herättää kyllä kateutta. Ei haittaisi vaikka olisi huonokin keli. Ei muuta kuin palikkaa pesään, slördeä tinapussissa kiukaalle ja kylmä oluttölkki käteen.

Anonyymi kirjoitti...No ei tule monesta muustakaan asiasta...

Sattuipa pari viikkoa sitten oli Alma Median lehdessä juttu Li Anderssonista,
jutussa ei muisteltu ollenkaan Li aikaisempia sanomisia. Vaaleja vain
muisteltiin.

Mikä määrä otetaan tai hinta solidaarisuudesta? Mikä määrä velkaa menee
muuhun kuin Suomeen.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/06/02/eu-armahti-suomen-velka-selittyy-kriisirahastoilla/20147774/12


Jos talous olisi paremmassa kunnossa, toimittajilla olisi ikuinen
aihe työvoimapulasta. Tämän mukaan työttömyys alkaisi vähentyä vasta 2020.

Osaltaan tämän takia en ole kovin paljon lehtiä tilannutkaan, vielä yli vuosi
sitten luin työvoimapulakirjoituksen.


http://yle.fi/uutiset/taloustieteilijat_suomi_on_kaksoistaantumassa/7311945

Tom Kärnä kirjoitti...

Minä olin lähisukulaisten kanssa keskiviikosta perjantaihin mökillä. Oli viileää ja välillä sateista, ja yöllä oli kylmää. Lisäksi eräs ihmissyöjäkoira valvoi minun tekemisiäni. Sen kanssa olisi voinut leikkiä "syö käteni" -leikkiä. Matkassa oli kiinalaisiakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Kärnän Tomille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo ensimmäinen linkki ei valitettavasti toiminut. Vaan eihän näistä tosiaan kirjoitella, kun teollisuustyöpaikat vähenenevät, julkishallintoa ei kukaan suostu pienentämään eikä devalvoimaan pysty.

Tom: Meillä meni juhannus työn merkeissä. Nyt vapailla. Joutihan sitä tommosilla keleillä töissä ollakin, kumminkin sadan prosentin tunneilla. Rahallekin on aika ajoin käyttöä.

Tom Kärnä kirjoitti...

Noh, me teimme myös työtä, mökillä, mutta siitä ei maksettu palkkaa. Piti laittaa uusiksi aitan kattoa, kun oli aikoinaan puu kaatunut sen päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole tainnut tulla älämölöä siitäkään, miten paljon etnisten, kulttuuristen, uskonnollisten ja ihan vaan perseileväisten alaryhmien välillä, kesken, joukossa… on ihka-aitoa rasismia.

Eikä YLE tainnut uutisoida kuin enklanninkielellä siitä miten sunnit ja shiat ovat alkaneet suhtautua Suomessa toisiinsa vihamielisesti, karttelevasti, kärjistävästi ja lapsia samaan vihaan kasvattaen.

Eikä oo tullut älämölöä siitäkään että joistain asioista ei tule älämölöä.