sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

RUOTSALAISTA JUHANNUSRÖMPSÄÄ

Juhannuksen aikana hotellin respassa tuli törmättyä Hommaforumin kautta erääseen ilmiöön. Ilmiö kuuluu siihen kastiin, että jos se olisi tapahtunut jossain muualla kuin Ruotsissa, niin asiasta olisi tuuminut että whatever, Ruokolahden leijonahan se siinä taas kertaalleen. Mutta Ruotsi on tunnetusti maa, jossa pölhöimmistäkin mahdollisista ideoista muodostuu hyvin helposti ns. vallitseva käytäntö, joten tarkastellaanpa tätä hieman.

Ilmiön ovat kehittäneet naturligtvis ruotsalaiset feministit ja se liittyy perinnejuhliin. Perinnejuhlathan ovat mukavia. Niin kuin vaikka joulu ja juhannus esimerkiksi. Niissä on tietty sisältö ja tietyt rituaalit, mutta ehkä mukavinta niissä on se tunne, että aikanaan omat isovanhemmat ovat viettäneet samoja perinnejuhlia omien isovanhempiensa seurassa jne, joten perinnejuhlassa ollaan osa laajaa sukupolvien ketjua. Sehän juuri tekee asian perinteeksi. Se vaatii aikaa, eikä perinnettä voida saada aikaiseksi esim. hallinnollisella päätöksellä tai feministisellä paatoksella.

No mikäs ruotsalainen perinne se sitten on, joka paikallisia feministejä niin jurppii, että pitää saada uutta tilalle?

No sehän on tämä juhannussalko eli midsommarstång. Siis tommonen. Kyllä te tiedätte:


Nythän on näin, että svedufeministit ovat ilmoittaneet, että tuo juhannussalko on seksistinen fallossymboli (sexistisk fallossymbol) ja patriarkaalisen vallankäytön välikappale (patriarkala könsmaktsordningen). Tavallinen tallaaja niin Pohjanlahden länsi- kuin itäpuolellakaan tuskin tekee tuosta koristeesta yhtä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta tiedostava feministihän löytää seksiä jopa sieltä, mistä sitä ei löydä edes kiihkomielinen lahkolaissaarnaaja, ja voi pojat, sehän sentään löytää seksiä paljon, taajaan ja yllättävistä paikoista.

Onhan meikäläinenkin noita juhannussalkoja ennenkin nähnyt, mutta tähän mennessä olen löytänyt tommosista pystyyn hilatuista parrunpätkistä näitä feministien mainitsemia asioita suurinpiirtein saman verran kuin empatian tunteita jääkiekkovalmentaja Jortikasta, mutta nyt kun asia oikein alleviivataan, niin onhan tuossa sinänsä tuo suora osio ja kaksi pyörylää. Ei oo ihme, että purkka feministiltä pysähtyy ja koristeesta tulee meisseli mieleen. Ainakin jos on ollut pitkään puutteessa.

No, nyt kun tämä seksistinen fallossymboli on todistettu kirjaimellisesti olevan herrasta Perkeleestä, eikä sellaista kerta kaikkiaan voi hyväksyä, niin tilallehan pitää tietysti saada jotain toisenlaista, jotain neutraalimpaa, ettei tulisi vaan loukattua ketään. Mitäpä ruotsalaiset feministit sitten ovat kehittäneet tilalle?

No tietysti.

Juhannusvittu eli midsommarfittan.

Kun asiaa googlaa, niin Ruotsissa tämä uusperinne on selkeästi yleistymässä. Katsellaanpa hieman:


No juu, römpsähän siinä, ja liekö palvontamenot käynnissä…


Toosaahan siinä pystyyn viritellään, hjuu…


On siinä selvää tuheron näköä, en minä tuota kiistä…


Tässä jäi vähän epäselväksi että vasenko vaiko ehkä oikea …


Ja tässä vielä varmuuden vuoksi tekstitettynä, että idea aukeaa varmasti kaikille…

Kun meikäläisellä nuo pääkopan aksonit ja neuronit ja mitä niitä nyt onkaan ovat vähän hitaansorttiset, niin minulla on hiukkasen vaikeaa hahmottaa asian ydintä. Ei siinä sinänsä mitään, että väsäillään risuista pihalle härpäkkeitä. Kukin tavallaan ja tyylillään. Mutta jos kerran ideana oli se, että kun vanha juhannuskoriste vahingossa saattaa muistuttaa sukupuolielintä niin se on silloin seksismiä ja tuomittavaa, niin miksi sitten tilalle väsätään jotain muuta joka oikein tarkoituksella muistuttaa sukupuolielintä ja jota nimitetään reilusti vituksi? Minnekä se seksismi tässä matkalla oikein hävisi?

Eli kuvitellun seksismin tilalle on tarjottu selkeää ja häpeilemätöntä seksismiä ja näin ollen on ansiokkaasti taisteltu seksismiä vastaan? Näinkö se meni?

No, ei mun onneksi tartte ymmärtää kaikkea, mitä ruotsalainen feministi tahollaan ymmärtää. Mietin vaan sitä, että jos (epäilemättä kun) tämä perinne yleistyy, niin mitenkä se soveltuu sitten lapsiperheisiin? Tulee mieleen mahdollinen juhannuskeskustelu äidin ja hänen viisivuotiaan tyttärensä välillä:

- Äiskä! Miksi meillä ei ole juhannussalkoa tämä vuonna?

- Kuules, kultaseni. Se salko oli vanha ja huono perinne. Se sai häipyäkin pois. Mutta tänä vuonna meillä onkin juhannusvittu. Katso, eikö olekin hieno?

- Juu, niin kai. Mutta mikä se on se vittu?

- Kultaseni, annapas äiskän selittää…

Tosin laulaahan se Erinkin, että kyllä viisivuotisen tytön pitää osata jo kiroilla. Minä en vaan välttämättä pysy aina ajan hengessä mukana.

Kun nyt vähän googlasin ja seurasin, niin feministit mainostivat kyseessä olevan huumorin. Tätä en voi kiistää, sillä jokainenhan mieltää huumorin omalla tavallaan. Itselle vaan tulee koko ilmiöstä mieleen mielikuva pikkutytöstä,  joka on löytänyt jalkojensa välistä jotain jännää, ja jolle äiti unohti sanoa, ettei sitä jännää oikein passaa räplätä julkisuudessa ja esitellä kaikille vastaantulijoille.

Vaikka kulttuurillisesti jälkeenjäänyt ehkä olenkin, yritän silti pieneltä osaltani pysyä kiinni ajan hengessä, ja muistutan ruotsalaisia feministejä siitä, että vaikka heidän uusi perinteensä toki ihan vitun hieno onkin, niin se tarvitsee silti vielä hieman tuunaamista. Meinaten, ruotsalaiset feministithän myös kannattavat rajoittamatonta maahanmuuttoa, jonka muassa Ruotsiin on saatu uusperinteitä, jotka tosin maailmalla ovat jo melko vanhoja. Tästä on hyvänä esimerkkinä ruotsalainen koululuokka, jossa kaikki 30 tyttöä oli ympärileikattu. Tytöistä 28:lle oli tehty ympärileikkauksen vakavin muoto, jossa klitoris poistetaan, häpyhuulet typistetään ja ommellaan yhteen.

Että Ruotsissa oltaisiin oikein vimosen päälle ajan hengessä, näitä juhannusvittuja pitäisi tehdä vierekkäin kaksi kappaletta, joista toinen olisi kurottu piikkilangalla umpeen ja molempiin laitettaisiin roikkumaan kyltti alla olika – alla lika.

Palataanpa vielä noihin midsommarfitta-kuviin. Siellähän on meinaan miehiäkin. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että ruotsalaiset ämmät ovat komentaneet ukkonsa väkertämään heille noita juhannusvittuja. Ja äijät tekevät sen kiltisti ja sitten karkeloivat tuon risurömpsän ympärillä ja tuumivat, että on meillä niin jävlar hauskaa että för fan.

Mikäli täällä Suomessa nainen toteaa, että viitsitkö kulta duunata juhannustoosan, niin asia ymmärretään perinteisemmässä mielessä, ja siihen löytyy niin kykyä kuin tahtoa. En voi välttyä ajatukselta, että meidän ruotsalaisilla vastineilla ei välttämättä enää asian perinteisessä mielessä saada aikaan mitään mainittavaa, joten sitten tyydytään väkertämään vittuja vitsaskimpuista. Mammojen mieliksi.

Hulluja nuo ruotsalaiset. Kautta Teutateksen. Kautta Belenoksen.

Hotellin respasta toivotetaan lukijoille antoisaa kesän jatkoa. Väistämättä viimeistään ensi kesänä keksittävää sukupuolineutraalia juhannuspersereikää odotellessa.

30 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Ehkä olen ollut väärässä, kun olen kuvitellut ruotsalaisen huumorin olevan sellaista, että laitetaan hassu hattu päähän ja kekkaloidaan sitten lavalla.

Lisäksi feministit eivät ole tunnettuja kyvystään nauraa itselleen vaan ennemminkin tosikkomaisuudestaan.

Jos juhannusfitta on huumoria, minulta n ainakin mennyt jotakin ohi.

Kumitonttu kirjoitti...

Vaikka koulussa opetettiin että saksalaiset olivat natseja ja neuvostoliittolaiset kommunisteja, niin jälkikäteen on ymmärtänyt, ettei niitä natseja ja kommunisteja niistä ihmisistä ollut kuin pieni vähemmistö, ehkä 20%. Mutta kun suuri enemmistö ei tehnyt mitään silloin kuin vielä pystyi eikä sen jälkeenkään kun ei enää pystynyt toimimaan vaarantamatta omaa terveyttään, niin nämä piruparat onnistuivat nappaamaan vallan. Ruotsissa on nyt käymässä ihan sama juttu.

Hullunkurisesti ja tragikoomisesti venäläiset ja saksalaiset tappoivat toisinajattelijansa, mutta ruotsalaiset femifascistit avaavat rajat - ja vittunsa - toisinajattelijoille. Nämä muumimammat elävät kuin maailma olisi anarkistinen huvikumpu, jossa lesbot feministit nypläävät pitsiä kotoutuskurssilla olevien nuorukaisten (TM) kanssa rinnakkain. Sitten juodaan kupit syyrialaista kahvia ja keskustellaan emansipaatiosta Lähi-idän kulttuuriperinnössä.

Ruotsilla on täysi oikeus tuhota maansa eikä meillä ole siihen mitään velvollisuutta mennä sekaantumaan. Niinhän se Sveitsikin katseli raja-aidan takaa kun maailma ympärillä muuttui mielipuoliseksi. Tekivätpä rahaakin sillä, mikä ei valitettavasti taida tässä tilanteessa onnistua meiltä.

Näin potkupallokilpailun aikana ihmettelee, että mitä ihmeen "maajoukkueita" ne ovat, kun puolet pelaajista on selvästi muuta alkuperää kuin kyseisen maan etnistä. Jos monikulttuurisuus on tavoite, miksi pitää pelata mitään maaotteluita? Aina naurettiin Yhtyneille Kuningaskunnille, kun niillä oli kolme joukkuetta EM-kisoissa, vaikka kyse oli yhdestä maasta, niinku oikeesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Vasarahammer: No feministithän eivät todellakaan ole tunnettuja mainitsemistasi asioista. Ehkä tässä on kyseessä se, että huumorintajuttomat ihmiset ilmoittavat, että nyt on kyse huumorista, joten teidänkin täytyy mieltää asia huumoriksi. Vähän niin kuin että sokea selittää näkeville, että miten punainen ja vihreä eroavat toisistaan ja sen mukaan sitten näkevätkin elävät. Yleensäkin tuo (varsinkin ruotsalais-) feministien touhu vaikuttaa sellaiselta hysteeriseltä joukkorääkymiseltä.

Kumis: Minä veikkaisin vielä paljon pienempää prosenttiosuutta. Varsinkin niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Mutta röyhkeät pärjää aina ja Ruotsissa tuo homma on tehty niin helpoksi.

Tuo, mitä totesit, eli:

” Nämä muumimammat elävät kuin maailma olisi anarkistinen huvikumpu, jossa lesbot feministit nypläävät pitsiä kotoutuskurssilla olevien nuorukaisten (TM) kanssa rinnakkain. Sitten juodaan kupit syyrialaista kahvia ja keskustellaan emansipaatiosta Lähi-idän kulttuuriperinnössä.”

kuvaa kyllä ikävän tarkkaan tilannetta niin pohjoismaissa kuin läntisessä Euroopassakin.

Mitä potkupallosta totesit, niin tottahan se, mutta se keskittyy lähinnä taas tänne läntiseen Eurooppaan. Afrikkalaiset joukkueet ovat afrikkalaisia, aasialaiset aasialaisia, etälä-amerikkalaiset etelä-amerikkalaisia ja jopa itä-eurooppalaiset itä-eurooppalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Älä ny Ykä taas puutu siihen, että sosiaalisen konstruoimisen logiikasta puuttuu se logiikka. Ei sen oo tarkoituskaan olla loogista vaan assosioivaa ja konnotoivaa.

Katos kun konstruktionismista katsottuna loogisuus, kausaalisuus, luonnontieteellisyys ja jopa perinteinen filosofia (siis se, joka vielä etsi totuutta, hyvyyttä ja kauneutta valheen, pahuuden ja rumuuden sijaan) edustavat patriarkaalisen pahuuden akselia sen sijaan että edustaisivat konstruktionistisen marxilaisuuden osa-alueiden (kuten feminatsius) "hyvyyttä" ja "oikeudenmukaisuutta".

Tässä asetelmassa loogisesti pätevä logiikka edustaa totuuden aluetta eli feminatsinäkökulmasta pahuutta. Samoin tietenkin myös kaikki muukin säilyttämään, esteettisyyteen, toimivuuteen, hyvyyteen, armollisuuteen (vastakohtana suvaitsevaisuudelle)… pyrkivä.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tiedostatavan feministin on pakko läytää seksiä sieltä missä sitä ei ole, koska ovat niin rumia ettei niihin kukaan täysjärkine n koskisi edes märärä tikulla.

Joku arbai tai afrikaan neekeri tekeen se pakosta, rahan takia.

- buuri johannesbuurista -

Anonyymi kirjoitti...

Kuten YLE:n urhelluselostelija totesi, monikulttuurinen joukkue pelaa hyvin (Sveitsi) ,ei hennonnut käyttää maan nimeä tässä yhteydessä. Kuitenkaan monikulttuuri ei ollut sitä varsinaista laatua, vaan hieman vaatimattomampaa Balkanilaista alkuperää vain..



Kertsu 59

Becker kirjoitti...

Siis ei tässä ole mistään huumorista kyse vaan ihan aidosta ruotsalaisesta vakavasta ilmiöstä.
Kun on vuosikymmenet kannettu feminismiä hopeatarjottimella samaan aikaan kun maskuliinisuutta on mollattu ja miehisyyttä pilkattu, niin tässä sitä ollaan. Ruotsissa ei pimeässsä erota sukupuolia toisistaan kuin kopeloimalla. "Miehet" ovat niin peloiteltuja, etteivät uskalla suutaan avata, vaan ovat muuttumassa neideiksi. Kun katselee pariskuntia liikenteessä, niin ämmä kävelee rinta rottingilla edessä ja äijä sitten nöyränä pää painuksissa perässä, lastenvaunuja työntäen tai kasseja kantaen. Tätä ilmiötä on tutkittu ja ulkolaiset ovat hämmästelleet sitä, miten ruotsalainen mies on menettämässä jo vuosituhantisen periytyneen perheen suojelijan ominaisuuden.

On huvittavaa katsella tuoretta uutiskuvaa, jossa FI:n Gudrun Schyman pitää puhetta Pick upin lavalla ja ympärillä pyörii imelän näköisiä "äijiä"ihastuneen näköisenä. Hyi helvetti!

Mitä taas tulee itse kansaan, niin
itsehän ovat äänestämässä n. 80 prosenttisesti puolueita, jotka kannattavat parasiittien maahanmuuttoa 2ooo henkilön kuukausivauhtia.

Tää on muuten mielenkiintoinen:
http://www.friatider.se/skolor-i-st-lpl-t-f-r-att-klara-m-ngfalden
Ruotsissa poltetaan noin 500 koulua vuositasolla, ja nyt suunnitellaan uusia rakennuksia, jota muistuttavat teräsbunkkereita tukevien aitojen takana.
Maailman mustalaiset ovat tervetulleita, ja nyt on tilanne Kistassa sellainen, että siellä ollaan tukehtumassa joka paikassa lojuviin mustalaisten sontakasoihin.

http://www.friatider.se/avf-ring-fr-n-eu-medborgare-i-kista

On se tosiaan käsittämätöntä miten teknisesti ja älyllisesti lahjakas kansa voidaan tuhota kulttuurimarksisimin nimessä niin totaalisesti.
Tämä meno kun jatkuu, niin täytyy maittemme rajoille pistää uudestaan rajatarkastukset pystyyn.

Kiljua! Kiljua! kirjoitti...

Tommonen säätö vaatii jo kunnon ammattiotteita. Eihän kirurkitkaan nykyään ompele neulalla ja lankalla. Nitoja se olla pitää.

Koska tekijä tuskin on terveydenhuoltoalan ammattilaisrekisterissä tms., niin ei tarvi käyttää edes kirurkista nitojaa vaan ihan marketista ostettava käy. Liukkaanpi pinpi vaatii vain nopeampaa nitomista, joten patterivehje ei ole edes luksusta kun valde maksaa tarvikkeet harkinnanvaraisesti.

Lauri Stark kirjoitti...

En sano sitä yhtä sanontaa, se on jo vähän liian kulunut. Siis en sano, en tosiaankaan sano.

Joo en, tai no "parodia on mahd..." siis en sano, en, en, en.

Mutta vaikeaa arvailla kuinka yleistä tämä tärähtäminen todella on Ruotsissa. Kumis veikkailee 20 %. Voi olla, mutta ainakin perussvenssonit lienevät vielä tolkuissaan, muutoin olisi koko Ruotsi luhistunut. Ehkäpä he vain kelaavat, että "tehdäänpä rouvalle mieliksi".

Kun muuten tuli tuossa jalkapallojoukkueista puhe, niin on tosiaan välillä ollut hankaluuksia erottaa eurooppalaiset joukkueet afrikkalaisista, kun musta väri pääasiassa vilkkuu eivätkä pelipaitojenkaan värit mene lippujen mukaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Jenkkiopiskelija juuttui juhannuksena kivivaginaan kiinni.

Amerikkalainen vaihto-opiskelija oli vierailulla Tübingenin kaupungissa. Sen nähtävyys on naisen alapäätä esittävä marmoriveistos. Perulaisen kuvanveistäjä Fernando de la Jaran työ on ollut 13 vuotta mikrobiologisen instituutin edessä.

Kaupungin nähtävyys on perulaisen kuvanveistäjän marmorista tekemä jättikokoinen vagina... Ei saatana.

Närpes varg (heh, heh) kirjoitti...

Saapa nähdä, mitä Ruotsin femakot tuumailevat, kun joka niemeen, notkoon ja saarelmaan nousee niitä moskeijoja minareetteja. Nehän muistuttavat epäilyttävästi...
Mutta joo. Kyllä niiden sallimiseksi on jo joku konsti keksitty valmiiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on taas aiheen ulkopuolelle liittyvä kommentti. Tiedän että tämä Ykän kirjoitus ei ole samalla aikajanalla kuin the Blade ja Ankan veljekset mutta oli suuri houkutus kysyä tämä.

Tässä oon katsonu noita noita 24 Lontoo-sarjan jaksoja. Ne on tehty Jack Bauer revisited-hengessä. Heräsi kysymys. Mahtaako Jack Bauer olla Bladella töissä tai freelancerina, tai onko joskus ollut? Jack Bauer voisi olla ominaisuuksiltaan sellainen jota Blade voisi käyttää kenttäoperaatioissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano:lle, Buurille Johannesbuurista, Ensiolle, Kertsu 59:lle, Beckerille, Kiljua!Kiljua!:lle, Korppi on oikeudelle, Kumitontulle, Närpes Vargille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä kun olen tämmönen yksniitisempi heppu niin mulla tulee joskus takerruttua epäolennaisuuksiin, niin kuin esim. loogisuuteen. Tarttee vissiin pyrkiä yliopistoon lukemaan selitteläätiötä ja sovellettua spedestetiikkaa, niin josko se sitten helpottais.

Buuri: Kerrataanpa siis:

- Kun suomalainen naaraspuolinen ryhävalas menee Gambiaan hässimään nuorta mustaa miestä, hän laajentaa naiseutensa ja seksuaalisuutensa kokemusta.

- Kun suomalainen isomahainen keski-ikäinen mies menee Thaimaahan hässimään nuorta thainaista, hän on ihmisiä hyväkseen käyttävä sika.

Näinhän se meni?

Ensio: Joo, pricks and willies all over London. Minä muuten muistan tuon Not the nine o´ clock newsin oikein hyvin. Joskus 1980-luvun alussahan se esitettiin Suomessakin. Olisko ollut 1981?

Kertsu 59: Kieltämättä jos Suomenkin maajoukkue näyttäisi samalta kuin vaikka Ranskan, niin eipä jaksaisi enää kiinnostaa. Yleisurheilussahan on vähän sama tilanne. Enitenhän siinä muukalaislegioonameiningissä viime aikoina ovat kunnostautuneet ne pienet Persianlahden öljyvaltiot, jotka ovat ostaneet vissiin puolet Kenian juoksumaajoukkueesta.

Becker: Odottelinkin kommenttiasi tähän kirjoitukseen sieltä pääkallonpaikalta. Päivä päivältä enemmän tuota Ruotsin tilannetta katsoessa tuntuu kuin katsoisi johonkin alaspäin syöksyvään pyörteeseen, josta ei ymmärrä enää mitään. Mitenkäs, sinä kun olet varmasti jutellut tavallisten ruotsalaisten miesten kanssa silloin, kun ne ovat ilman vaimojensa valvontaa, esmes kaljoittelun merkeissä (kai ne miehet sentään vielä saavat kavereittensa kanssa kaljalla käydä?), niin mitä ne heput tilanteesta tuumivat? Hävettääkö niitä, vai mieltävätkö ne, että tilanne on normaali ja juuri näin sen pitääkin olla?

Ja mitä ne svennet tuumivat siitä paradoksista, että samaan aikaan kun he itse ovat totaalisesti eukkojensa tossun alla, niin samaan aikaan ne eukot vaativat Ruotsiin lisää porukkaa, jolle nainen ei ole juuri irtainta omaisuutta kummempaa? Tajuavatko ne ristiriidan, vai sulkevatko koko asian pois mielestään?

Kiljua!Kiljua!: Valitettavasti kai on niin, että nuo toimenpiteet hoidetaan just ihan nyrkkipajatasolla. Pelkkää sadismiahan tuo on.

Korppi on oikeus: Sano vaan. Vaikka sanonta kulunut onkin, niin kyllä se on näissä tapauksissa vielä erittäin toimiva. Se, mitä ruotsalaisissa pääkopissa liikkuu on kyllä mahdoton sanoa. Jos siellä vielä järki pelittää, niin ei tuota ainakaan uskalleta julki tuoda.

Kumis: Pitipä ihan googlettaa tuo taideteos. Luulen, että jos kyseinen taiteilija olisi ehdottanut teokseksi parimetristä jormaa, se oltaisiin hylätty lautakunnassa mauttomana ja vastenmielisenä.

Närpes Varg: Juu, perusteet tuolle löytyy ihan varmasti.

Vieras: Nyt on pakko sanoa, että vaikka tuon 24-sarjan tiedänkin, niin en ole sitä seurannut, joten en pysty tähän vastaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä…

Ehkä se ruotsalaisten sukupuolien välinen tilanne ei olekaan niin ristiriitainen kuin ensinäkemältä luulisi…

Verrataas ruotsalaista feminatsia rajattomaksi jääneeseen ongelmateiniin..

Tollanen ikuiseen uhmaikään jäänyt ongelmateinihän etsii rajojaan koettelemalla kaikkea. Jos on rajoitus, sääntö, hyvä tapa, kirjoittamaton laki, kulttuuri, normi tms. joka sanoo jotain niin se teinihän menee ja tekee juuri päinvastoin. Ja sitten kun joku mulkero tulee ja laittaa moiselle stopin niin teini korottaa panoksia nähdäkseen että tartteeko stopista välittää vai ei. Ja korottaa. Ja korottaa. Ja lopulta teinille selviää että joko kyseisestä rajasta ja rajoittajasta ei tarvitse välittää kun se toinen osapuoli ei uskalla jatkaa nokituspeliä yhtä pitkälle tai että tällä kertaa kävi poikkeuksellisesti ja raja piti.

Ja oikeastihan se ikiuhmaikäinen on onnellinen vasta kun rajat löytyvät ja maailma lakkaa sitä kautta olemasta muodoton, hahmoton ja saa niistä rajoista ja lujista aikuisista kiinnekohtansa.

Noh… Toi telaketjufeminatsien konetulipimppeilyhän on samaa kestouhmaikäisten rajojen koettelemista. Siinä on vain vähän enemmän (vinksahtanutta) älykkyyttä, narratiivista taitavuutta ja tiettyä perinaisellista kollektivismia mukana. Ja aina kun joku "mies" paljastuu kyvyttömäksi vastustajaksi joka ei uskalla korottaa panoksia, on feminatsinen isäkapina saanut voiton. Ja se "mies" muuttuu feminatsin silmissä seksuaalisesti ja sosiaalisesti kelvottomaksi/ylikäveltäväksi/mitäänsanomattomaksi.

Sitten kun vastaan tulee Ahmed tai Muhammed jota ei naisen lässytys kiinnosta pisaraakaan, niin telaketjufeminatsi on kohdannut tunnetasolla miehen eli henkilön jonka asettamat ja vartioimat rajat pitävät. Näin maailma lakkaa olemasta muodoton, hahmoton, neuvoteltavissa oleva eli konstruktionistinen ja hahmottumisensa kautta merkityksen. Myös nainen saa tässä prosessissa roolin ja merkityksen naisena, joten hänen ei tarvitse enää hakea sitä oikuttelemisella ja uhmailulla.

Tämmöisen onnellisen prosessin kautta Sven ja Pelle menettävät Ruotsin naiset Elmeille ja Mahmuteille, munansa telaketjun saumakohtiin ja maansa islamille. Ja vielä siinäkään vaiheessa he eivät ala miettiä että olikohan se nyt ihan viisasta ottaa kaikki diskuteeraaminen niin tosissaan ja vakavasti vai olisiko pitänyt jossain välissä todeta kovaan ääneen että se diskuteeraava feminatsi on mielipuoli ja että moisen ääneen sanomisesta tuleva sosiaalinen stigma on pienempi paha kuin oman minuutensa hukkaaminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Saattaa olla, että juuri noin on. Mitä olen katsellut noita niin ruotsalaisia kuin suomalaisia aktivistifeministejä, niin en voi välttyä siltä vaikutelmalta, että ne ovat aikuisikäisiä teinejä, joille ”mä haluun” on se elämän perusperiaate, ja joka menee yli kaiken muun.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihan kuulu aiheeseen mutta toivottavasti Ykä julkaisee. Aikaisemmin totesin että eduskunnassa pitäisi ehkä olla ylähuone joka toimisi iskunvaimentimena, suodattimena ja siivilänä sille ettei hallitus voisi teettää eduskunnalla ihan mitä tahansa hevonpaskaa.

Kävi mielessä että suuri valiokunta voisi toimia tuossa roolissa de facto-ylähuoneena. Alkujaan se perustettiin jonkinlaiseksi ylähuoneen korvikkeeksi. Tosin sen rooli ei ole ikinä ollut niin suuri kuin voisi olla.

Suurempi rooli olisi siinä jos jokainen lakiesitys ja muut joka vaativat eduskunnan hyväksynnän, pitäisi viedä ensin suureen valiokuntaan, ennen kuin se voidaan viedä presidentin pöydälle. Suuren valiokunnan käsittely olisi sekä 1. käsittelyn että 2. käsittelyn jälkeen.

Jos suuri valiokunta hyväksyy 1. käsittelyn hyväksymän päätöksen, niin sitten se siirtyy 2. käsittelyyn. Jos suuri valiokunta hyväksyy 2. käsittelyn hyväksymän päätöksen, niin se siirtyy presidentin pöydälle.

Jos suuri valiokunta hylkää 1. käsittelyn hyväksymän päätöksen, niin se palautetaan 1. käsittelyyn. Jos suuri valiokunta hylkää 2. käsittelyn hyväksymän päätöksen, niin se palautetaan takaisin lähtöruutuun eli aloitteeksi joka pitää käsitellä uudestaan alusta asti.

Tässä on oma kysymy siinä miten jäsenet valittaisiin tuohon. Olisiko tavalliset vaalit jonka jälkeen valitaan valiokuntien kokoonpanot vai jokin muu tapa. Joka tapauksessa pitäisi varmistaa jotenkin tuollaisen "ylähuoneen" erillisyys muihin toimielimiin nähden, etteivät muiden toimielinten jäsenet lobbaisi ja painostaisi sitä. Sekin pitäisi varmistaa ettei hallitus eikä presidentti lobbaisi ja painostaisi sitä. Tästä syystä suuren valiokunnan jäsen ei saisi olla muun valiokunnan jäsen. Jos olisi niin hän ajaisi aloitetta sekä asianomaisessa valiokunnassa, täysistunnossä että suuressa valiokunnassa.

Becker kirjoitti...

Tilanne on nyt sellainen, että en enään yleensäkkään käy kaljoilla, ja vielä vähemmän ruotsalaisten kanssa. Ruotsalainen ravintola/pubi elämä on aika köyhää suomalaiseen verrattuna. Sellaista sosiaalidemokraattisen valtion holhousmeininkiä. Ravintola elämä Suomessa on huomattavasti korketasoisempaa ts. vapaampaa kuin Ruotsissa. Tosin nykyjään vaikuttaa siltä, että se ollaan tukehduttamassa järjettömään holhoukseen ja verotuksen kautta kalliisiin hintoihin myöskin härmässä.
Ruotsissa kun menee kapakkaan, niin lompakon jälkeen tärkein varuste on kuulosuojaimet, sillä sitä svennujen mölyämista ei kestä pirukaan. Ei miesten kapakkaan pääsy ole mikään ongelma, sillä ei femimisti muija himaan jää vaan lähtee messiin tai sitten ns. "tyttö illalle" iästä riippumatta. Toki saatta perheenisä lähteä yksin futismatsiin elämöimään ja jos hyvä säkä käy niin pääsee vielä tappelemaan illan päätteeksi.

Minä sekä mun tuttavani (suomalainen)täällä olemme usein törmänneet sellaiseen tilanteeseen ollessamme yksin jonkun ruotsalaisen kanssa, että hän alkaa kehumaan suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, ja haukkuu ruotsalaista. Tämä tietysti edellyttää että olemme sellaisessa tilanteessa, että lähistöllä ei ole ainottakaan svenneä kuuntelemassa. Tämä oli aluksi aika yllättävää ja myös säälittävää.
Kun tapaa naapureitaan ensi kertaa kahvipöydässä, ja kun säästä on kohteliasti keskusteltu n. kolmisen tuntia alkaa mulla palaa pinna ja sitten alan ihmettelemään paikallista pride hysteriaa tai maahanmuuttopolitiikkaa. Tämän jälkeen saa suomalainen rasisti yleensä olla naapureiltaan rauhassa, mikä sopii minulle erinomaisesti.

Noin niinkuin pohjimmiltaan en oikein tajua mistä suorastaan hysteerinen rasistiksi leimautumisen pelko ruotsalaisia vaivaa. Tausatalla on oltava sosiaalidemokraattinen kansankoti kasvatua, Janten laki, jossa kukaan ei saa olla toistaan fiksumpaa, yhteistoiminnalla eteenpäin, konfliktien välttäminen, laumasieluisuus sen puhtaimmassa muodossa, sitten tietysti PK - infektion vaivaama media.
Maassa vissiin enemmistö kuvittelee, että nykyinen "demokraattinen" hyvinvointivaltio malli on jotain joka säilyy kuin itsestään ikuisesti.
Olin aina kuvitellut, että suomalaiset poliitikot ovat länsimaista pohjsakkaa, mutta kyllä ruotsissa pannaan paremmaksi. Nämä Löfvenit, Lööfit, Ullenhagenit ja Reifeldtit saavat ajaa maan sekasortoon kansan seistessä tuppisuuna vieressä.
Ruotsalaiset ovat aina olleet vähän sellaiai toisten selän takana huutelijoita. Tämän näin itse mm. työelämässä, jossa esim. henkilökunta palavereissa muunmaalaiset olivat äänessä ja svennet hiljaa. Erityisesti jos oli jotain arvosteltavaa.

Onhan ruotsissakin ihan fiksuakin porukkaa, mutta ovat yleensä aika hissukseen, sillä esim. duunissa voi joutua vaikeuksiin tai saada jopa peräti potkut jos osoittautuu Sverigedemokraattien kannattajaksi.

Becker kirjoitti...

Niin tuosta feministeistä piti sanomani etteivät he puutu naisten ympärileikkauksiin, tyttärien tappamisiin perheen kunnian takia tai yleensäkään musliminaisten asemaan.
Nämä FI:n tyypit ovat lähellä äärivasemmistoa, ja halajavat tietysti maahanmuuttajien tukea äänestämisen muodossa.

Käy kuten Iranissa aikoinaa, että paikallinen vasemmisto nuoli muslimien ahteria shaahin tiputtamisessa luullen saavansa jotain poliittista vaikutuavaltaa.
Seuraavaksi mullahit potkaisivat vasemmistoa persuksiin, ja näin tullee pohjolassakin käymään, jos niin pitkälle lasketaan.

Becker kirjoitti...

Oslo v. 2014

http://www.liveleak.com/view?i=503_1381420074

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Miksei tuo toimisi siinä kuin joku muukin systeemi. Vähän hitaalta systeemiltä tuo kyllä vaikuttaa.

Becker:

Viesti 1: Kiitos taas täsmennyksistä. Jonkunlaista hahmotusta tuosta jälleen saa. Tosin vieläkin tuntuu siltä, että yritys ymmärtää ruotsalaista systeemiä muistuttaa tehtävänä sitä, että yrittää ratkaista Dalin suunnitteleman rubikin kuution.

Viesti 2: Epäilemättä olet oikeassa, eikä sieltä suunnalta takuulla ole sitten loppulaskussa luvassa kirkassilmäistä kiitollisuutta.

Viesti 3: Kiitos linkistä. Suomeenkinhan on kaivattu kaduille etnistä väriä ja värinää. No, Oslossahan tuota näkyy olevan jo tarjolla…

Anonyymi kirjoitti...

Tuon olisi tarkoituskin toimia tarvittaessa jarruna. Jos asioiden käsittely on hitaampaa ja siihen käytetään enemmän aikaa, niin se ehkä pakottaisi hallituksen harkitsemaan pitääkö niitä esityksiä tms. heittää ihan niin maan perkeleesti että eduskunta ruuhkautuisi. Idea on myös se että eduskunta ei olisi mikään kumileimasin ja etteivät hallituksen esitykset olisi mitään läpihuutojuttuja.

Ennen oli mahdollista toimia jarrutuskeskustelun avulla. Lisäksi oli määrävähemmistösäännös eli lepäämäänjättämissäännös. Nuo poistettiin runsaat 20 vuotta sitten. Jarrutuskeskustelun ja lepäämäänjättämissäännön avulla oppositio pystyi jotenkin vaikuttamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Onhan se kyllä totta, että opposition vaikuttamismahdollisuudet ovat nykyisin luokattoman heikot.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hyvää päivää sentään. Joka ainoa kerta, kun kuvittelen, etten voi nähdä enää mitään uutta, voin vapauttaa itseni kuvitelmastani katsomalla, mitä ruotsalaiset feministit tekevät tai ovat tekevinään. Ensin sensuroidaan urosleijonalta kivekset, sitten vastustetaan miestenvessojen kusilaareja, sitten kauhistellaan suomalaisia joululeivonnaisia ja nyt tämä. Oh temporary, I hope, oh morons!
--Viikon Radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Joka ainoa kerta, kun kuvittelen nähneeni kaiken, vapaudun kuvitelmastani, kun näen mitä ruotsalaiset feministit ovat tehneet. Ensin leikataan vaakunaleijonalta kivekset, muttei harjaa, sittemmin kauhistellaan suomalaisia joululeivonnaisia ja nyt tämä. Mihin olemmekaan menossa? Oh temporary I wish, Oh morons!
--Viikon Radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin tänne ensimmäistä kertaa, tosin olen lukenut Yrjön palstaa jo tovin, ja vetänyt omat mielipiteeni ja johtopäätökseni länsimaisen hyvinvointiyhteiskunnan rappiosta. Ainakin henkisestä sellaisesta.

Vaikka kuinka koitan ummistaa silmiäni ja kuuloani, niin en voi muuta sanoa kuin että voihan h*lvetti tätä nykyajan menoa!!

Suomi on tosiaankin erilainen maa kuin silloin 1980-luvulla, jolloin kävin armeijan Karjalan Prikaatissa ja sotilasvalassani lupasin puolustaa Suomea kuolemaani asti.

Nyt tulee eittämättä mieleen, että teinköhän tyhmän lupauksen?? Koska tuntuu siltä, että jos rakas Itänaapurimme jälleen höökii itärajan ylitse, niin vaivaudunko edes ottamaan rynkkyä käteen?

Ja tämä keissi vain vahvistaa sen, että en halua olla puolustamassa tällaista hullunmyllyä, jos toi juttu paikkansa pitää. No, onneksi en ole ruotsalainen, siellä näyttää asiat olevan vielä hullummin.

Vakavasti puhuen, en enää riskeeraisi henkeäni tällaisen feministi-yhteiskunnan puolesta.

Valitan ja pahoittelen jo etukäteen isoisäni puolesta, joka tappeli itä-ystävää vastaan Tali-Ihantalassa, vuonna 1944. Ja selvisi siitä tulimyrskystä rakentamaan sodanjälkeistä Suomea.

Ehkä hän olisi myös ns. lyönyt hanskat tiskiin, jos hän olisi tiennyt mihin tämä yhteiskunta tulevaisuudessa muuttuu?

Valitettavaa, mutta niin s**tanan totta!

Terveisin Soome poiss Eestist!

P.S. Virossahan tämä katukuva ei ole ihan niin rikas ja väritetty kuin Pohjoismaissa. Missäköhän lienee syy???

Kait siitä saa hirveän rasssisssti-fasssisssti leiman otsaansa, jos vihjaan yhteiskunnan maksamiin tukiin jotakin..........??

Castor kirjoitti...

Viimeisin Anonymous hiukan liioitteli tuota vannomaansa sotilasvalaa. Siinä kun ei kuolemasta puhuta mitään, vaan sanotaan, että "niin kauan kuin minussa voimia riittää", joka lienee hiukan eri asia kuin taistella kuolemaan saakka, vai?

Olen viime aikoina ollut jonkin verran aikaisempaa enemmän tekemisissä ruotsalaisten kanssa. Muuten aivan tervejärkisiltä vaikuttavat ihmiset menevät aivan solmuun, kun heittelen omia kulttuurirasistisia kantojani keskusteluissa.

Nämä niin toisiaan kuin vääräuskoisia tuhoavat islamin pojat ovat kovin arka aihe, vaikka parikymmentä tuhatta henkeä on tähän mennessä vuoden 2001 jälkeen menettänyt henkensä erilaisissa muslimien terrori-iskuissa. Vaikuttaa aina välillä siltä, että ruotsalaiset miehet ovat enemmän feministejä kuin heidän femakkonaisensa. Ja se kulttuuri, kun eurooppalaisilla ei olisi ilman islamin vaikutusta niin rikasta kulttuuria kuin nyt on! Ja minä vänkäsin vanhana Bachin kuuntelijana ja tutkijana, että mitäs kun J.S. sanoi yhdelle sponsorilleen, joka valitti laadusta (!), että en minä sinulle sävellä vaan jumalalle, niin mitähän jumalaa siinä tarkoitettiin, Jupiteria, Allahia, Jahvea, vai...? Ja tietenkin Sikstiiniläiskappelin kattomaalaukset ovat koraanin luomiskertomus, eivät suinkaan jonkin muun kirjan, joka taisi olla kansissa hiukan aikaisemmin? Sitten se alkoi, Andalusia ja muut, ja minä en ymmärrä, koska vastustan kaikkea vierasta. Alkoivat kädet mennä sen verran tiukkaan nyrkkiin, että poistuin kotiin kiinalaisen puolisoni luo, jota luonnollisesti vierastan aivan valtavasti, koska hän on buddhalainen ja edustaa aivan väärää kulttuuriperinnettä, ja buddhalaisethan laittavat musulmaaneja piikinnokkaan...

Läksiäsiksi sanoin suurin piirtein niin, että kun en ole ruotsalainen, venäläiseksi en halua tulla, niin olen sitten vähintään kulttuurirasisti suomalainen, minä en tarvitse muiden mielipiteitä, kun minulla on omia ihan tarpeeseen asti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon Radiokasvolle, Suomipojalle Eestissä ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Ei paljoa lisättävää. Tiedostavaa nykymeininkiä voi verrata tosi-tv:hen, jonka käsis on tehty sienissä. Virolaiset ovat tässä asiassa huomattavasti fiksumpia ja niin kuin Castor totesi, olkaamme ihan rehellisesti ja häpeämättä suomalaisia.

Becker kirjoitti...

Castor tuossa ihmetteli ruotsalaista asennetta. Sitä sietääkin ihmetellä.

Kun äänestäjistä yli 80% kannattaa puolueita, jotka kannattavat rajoittamatonta maahanmuuttoa, niin eihän siitä voi todeta muuta kuin että se itseaiheutettua.

Kun somalit ovat raiskanneet vaimon, Romanian mustalaiset tyhjentäneet kodin, Puolalainen rikollisliiga varastanut auton,
rollaattorilla kulkeva vanha äiti ryövätty syyrialaisten toimesta keskellä kirkasta päivää, tyttärestä on tullut huumeita käyttävä feministilesbo ja itse tullut neekerien pahoinpitelemäksi ja ryöstetyksi,poliisi antanut syyttä sakot rasisitisista mielipiteistä niin Håkan Svenne raapii laastaroitua päätään ja ihmettelee että kuinkas tässä näin kävi, eihän tämä nyt ole yhtään reilua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Ja vielä tämänkin jälkeen Håkan Svenne menee ja äänestää kiltisti vaaleissa edelleenkin niitä samoja puolueita

Becker kirjoitti...

Niin tekee. Ei näitä käsitä ei sitten millään.