lauantai 4. huhtikuuta 2015

KAHDEKSAS YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli loukkaantuneet elämänmaalaajat

Perussuomalaisethan sitten ottivat ja pläjäyttivät esille humanitaarisen maahanmuuton kustannukset, ja luku on 700 miljoonaa euroa per vuosi. Lukema on varsin ruma, eikä käsittääkseni vielä edes sisällä kyseisen maahanmuuton sivukustannuksia. Insinööritodellisuudessa asiaa otsikoitaisiin suurin lööpein, jotka sisältäisivät lauseen ”joku on mennyt pahasti pieleen”, mutta vallitsevassa todellisuudessa näin ei käy, vaan uutisointi asian tiimoilta on varsin niukkaa ja luonnollisesti esille on tullut ihmisiä, jotka ovat kovasti närkästyneet ja loukkaantuneet siitä, kun persut löivät faktoja pöytään.

Yritän ymmärrysharjoituksessani saada jonkunlaisen ajatustuntuman näihin ihmisiin. He ovat ihmisiä, joita faktat loukkaavat, ja jotka haluavat hiljentää faktojen puhujat ja haluavat myös, että yhteiskunta toimii heidän ideoittensa mukaisesti täysin riippumatta siitä, onko niillä ideoilla minkäänlaista todellisuuspohjaa.

Miksi he toimivat näin? Lapsikin oppii erehdyksistään. Jopa koira oppii erehdyksistään. Mikä on saanut heidät valamaan idealisminsa rikkoutumattomaan teräsbetoniin?

Yritän ajatella ongelmaa tietyllä tavalla taiteen kautta. On olemassa ihminen nimeltä Unelma. Hän on maalannut kauniin taulun. Taulussa ei ole ensimmäistäkään silmää häiritsevää tekijää, sen värit ovat tarkalleen sopusoinnussa ja niitä on tarkalleen yhtä paljon. Hän ihailee kättensä työn taiteellista ja kaunista lopputulosta ja luonnollisesti odottaa saavansa huomattavaa arvostusta toisilta Unelmilta. Mitä hän tietysti saakin.

Sitten paikalle saapuu ikävä ihminen nimeltä Realismi. Hänellä on mukanaan pensseli ja purkki mustaa maalia, jolla hän sotkee Unelman kauniin maalauksen. Unelma on tietysti hirvittävän loukkaantunut ja kaikki muutkin Unelmat tuomitsevat Realismin, koska hän ikävänä ihmisenä meni tuhoamaan jotain niin kaunista.

Näitä Unelmia elää maassamme paljon. He eivät maalaa tauluja, he maalaavat elämää. Heidän maalauksensa pohjautuu idealismiin ja kauniisiin unelmiin. He saavat arvostusta toisilta Unelmilta, jotka ovat maalanneet täsmälleen samanlaisen elämäntaulun. Ja heidänkin taidenautintonsa pilaa ilkeä ihminen nimeltä Realismi. Hänellä on ämpärillinen faktoja ja pensseli, jolla hän pilaa Unelman maalaaman elämäntaulun. Sen taulun, jonka Unelma halusi olevan muottina koko maailmalle ja johon pohjautuen maalattaisiin toistenkin ihmisten elämä. Tavallaan Unelman taidetta voisi verrata taulusta koko maailmaan hypänneeseen sosialistiseen realismiin. Siinä todellisuudesta tehty ihannekuva on todellisuus.

Realismin Unelman tauluun maalaamat faktat saavat aikaan sen, että taulu ei ole enää niin kaunis, joskin se on paljon totuudenmukaisempi. Mutta Unelma on loukkaantunut. Hänen taulunsa on pilalla. Hänen asemansa elämän maalaajana on kyseenalaistettu. Häneen on kohdistettu henkilökohtainen loukkaus, ja sitähän ei saa tehdä. Sillä hänestä ja hänen asemastaan elämän maalaajana on kysymys. Ei mistään muusta.

Siksi Unelman kanssa on mahdotonta keskustella ja yrittää puhua järkipuhetta. Sillä Unelmalle faktat ovat vain mustaa maalia, jotka sotkevat hänen maalaamansa kauniin taulun. Ja utopiaa tukevat valheet eivät ole Unelmalle valheita. Ne ovat vain siveltimellä tehtyjä hienosäätöjä, joilla elämäntaulu saadaan täydelliseksi.31 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tämä sama kuvio tapahtui 90-luvulla kun Neukkula hajosi. Hirveät määrät ihmisiä eivät suinkaan tunnustautuneet olleensa väärässä vaan - tadaa!!! - syyttivät Neuvostoliiton johtajia. "Aate oli kaunis mutta johtajat korruptoituivat."

Ihan sama on nyt - nämä eivät osaa myöntää olleensa väärässä. Minä en ymmärrä miksi on niin vaikeaa tunnustaa tehneensä väärin tai luulleensa väärin. Jokainen tekee virheitä, jokaisen kohdalle sattuu isoja ja pieniä munauksia. Mitä niitä häpeämään, ei menneelle mitään voi.

Ilmeisesti 85% porukasta ei kykene tunnustamaan virheitään, koska se ei ole laumassa välttämätöntä. Evoluutio on tehnyt ihmisestä laumasielun, jolloin on parempi olla enemmistön kanssa väärässä kuin yksin oikeassa. Niinpä sellainen ihminen kykenee valehtelemaan itselleen, ettei edes ole ollut väärässä. Hän uskoo valehtelunsa menevän läpi, ja niinhän se meneekin.

Anonyymi kirjoitti...

Eli tämmöinen köyhä kaksilapsinen perhe maksaa keskimäärin 560€ vuodessa siitä että tyttöjen riski tulla raiskatuksi, poikien riski tulla ryöstetyksi, vanhusten riski tulla hujatuksi, asuntoa vailla olevan riski pysyä asuntoa vailla olevana jne. kasvaa päivä päivältä.

En usko. Summan on pakko olla oikeasti paljon isompi.

Juho kirjoitti...

Parempaa vertausta voi tuskin tärähtäneistöstä keksiä.

Oinomaos kirjoitti...

Realismin identtinen kaksoisveli Todellisuus tulee hänkin kohta vierailulle Unelman luokse.

Tällä tarkoitan sitä, että Suomen Perustan tutkimuksen toinen osa julkaistaan lähiaikoina. Se keskittyy elinkaareen ja se tullee olemaan tärähtäneistölle vielä vakavampi paikka kuin tutkimuksen ykkösosa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu.

-Tvälups-

kts Junes Lokan youtubesta kohtaamisia vihervasurinaisten kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastihan Unelma ei tyydy maalaamaan tauluja.

Unelma maalaa ensin rumanharmaisiin betoniseiniin taulunkuvat. Koska ne ovat kauniimpia kuin se betoni, hän maalaa betoniin myös ikkunankuvat. Niistä hän maalaa näkymään upean, idyllisen maiseman. Siellä leijonaemo imettää karitsanpoikasta ja Iso Paha Susi keittää kaurapuuroa Veli Pontevalle. Aurinko paistaa ikkunamaalauksessa ikuisesti.

Unelma maalaa kattoon taivaan, seiniin kivat kukkatapetit ja lattian hän maalaa kukkakedoksi. Ja kun maalaamaton tila vähenee ja vähenee ja vähenee, niin Unelma vaihtaa koko ajan pensseliä pienemmäksi, kyyristyy enemmän ja enemmän. Hän keskittyy maalaamiseen sitä lujemmin, mitä vähemmän maalaamatonta betonipintaa hänen jalkojensa ympärillä on.

Keinotekoiseen idylliin keskittyminen auttaa Unelmaa ainakin kahdella eri tavalla.

1) Unelman ei tarvitse huomata, että hänen todellisuutensa on keinotekoinen.
2) Unelman ei tarvitse huomata, että hän on maalannut itsensä nurkkaan.

Aikas usein Unelma on tavalla tai toisella sisältä rikki. Maalaaminen on hänelle terapiaa. Jos häneltä kysyttäisiin että miksi hän maalaa, niin hänen mieleensä saattaisi nousta niitä asioita joiden takia hän on terapian tarpeessa. Ja jos maailmassa on jotain, mitä Unelma ei kestä, niin sitä, että ongelmat ja vaikeudet pitäisi sivuuttamisen ja naamioimisen sijaan käsitellä pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ano1:lle, Juholle, Oinomaokselle, Taisteluvälineupseerille ja Ano2:lle, kiitos kommenteistanne ja terveiset MC Tsuhnan kokoontumisajoista.

Kumis: Peräti totta. Silloin Rauhanvaltion hajottua meni monelta ihmiseltä ideologinen pönkkä mihin nojata, ja ajatuksen laiskuuden myötä piti etsiä uusi, koska oma ajattelu ei riittänyt enempään. Varmaankin nämä ihmiset jättävät ne virheensä tunnustamatta siksi, että heille kasvojen menetys on kuolemaakin suurempi pelko.

Ano: Minä olen siinä käsityksessä, että kyseisessä tutkimuksessa oli laskettu ainoastaan virallisten momenttien alla olevat summat. Esim. RAY:n kautta tulevaa rahaa siinä ei näy, niin kuin ei myöskään niitä sivukustannuksia, mitä touhussa tulee. Muun muassa ne asiat, jotka otit esille.

Juho: Kiitokset. Mielestäni moni ihminen kuuluu Unelmiin, ja haluaisi sinunkin elävän elämääsi hänen Unelmansa mukaan.

Oinomaos: Ja jäämme odottamaan tätä mielenkiinnolla.

Taisteluvälineupseeri: Kiitokset. Olisko sulla linkkiä laittaa?

Ano2: Ihan hyvin kuvailtu. Itse asiassa kuvailusi perusteella tulee vahvasti mieleen, että Unelma muistuttaa tietyllä tavalla Jehovan Todistajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles, olet unohtanut tuossa erään oleellisen seikan. Että Unelmalla on aikaa keskittyä vain taivaanrannanmaalariksi, jonkun täytyy tämäkin toiminta rahoittaa. Kukahan se mahtaisi olla?

tira+

Pantalone kirjoitti...

Jossain kuulemma tehty tutkimus, jonka mukaan huuhaahan uskovien usko huuhaahan vain vahvistuu, jos heille lyö tiskiin asian kumoavat faktat. He kokevat puolustavansa uskoaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Pantalonelle & kiitos kommenteistanne.

tira+: En unohtanut. Hänet elättää henkilö nimeltä Työmies.

Pantalone: Tämmösestä olen itsekin kuullut, mutta linkkiä tutkimukseen en pysty antamaan, kun en sitä muista.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Onhan se tietenkin kovin ikävää kun joku lyö faktaa pöytään. Aikamoinen summa, tosin saattaa olla että todellinen summa on vielä suurempi. Kun ajattelee että Suomikin elää velaksi joka vuosi niin hyvällä syyllä voi kysyä että kauanko vielä on varaa tuollaisia summia laittaa?.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=whx3QF7GN4Q

Oikeasti noita kuunnellessa meinaa räjähtää pää mutta samalla syntyy varmuus siitä kuinka nuo on totaalisen aivopestyjä. Ne uskovat omat horinansa ja se jos mikä on oikeasti pelottavaa!

-Tvälups-

Becker kirjoitti...

Ruotsissa Drömmen (Unelma) rakensi lähiön nimeltään Rosengård (Ruusutarha) Malmöön. Sinne muutti sitten mamut Realisten (Realisti), joka tuhosi Unelman ja tuloksena on nyt Verkligheten (Todellisuus), jossa kukaan ei halua asua.

Anonyymi kirjoitti...


-Tvälups- antoi linkin
https://www.youtube.com/watch?v=whx3QF7GN4Q


Hatun nosto ja kiitos Lokalle, kun jaksoi keskustella vihervasemmistolaisten naisten kanssa. Raskasta kuunneltavaa.

acc

korpisoturi kirjoitti...

Tuosta 700-1000 miljoonasta ei sitten leikata, kaikesta muusta kyllä.

Aaamutelevisiossa tentattiin vasuria leikkauksista. Oli sitä mieltä, että kaikesta täytyy leikata, maanpuolustus mukaan lukien. Korosti oikein sitä.
Vaan eipä toimittaja kyselly maahanmuuttokustannuksista mitään, eikä vasurikaan ottanu asiaa esille.

Elikkä siihen kankkulan kaivoon pitää kipata vaan lisää ja lisää rahaa. Ja siitä pitää olla mieluusti hiljaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille, Beckerille, acc:lle ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin kuin Oinomaos totesi, lisäselvitystä on vielä tulossa. Järjellä ajatellen eihän meillä nytkään olisi varaa tuohon. Varsinkin, kun kysehän ei ole mistään kertamaksusta, vaan kyseinen väestöryhmä lisääntyy jo täällä kotimaassakin kasvattaen tarvittavaa summaa.

Taisteluvälineupseeri ja acc: Täytyy tunnustaa, että Lokan Junesilla on kieltämättä pitkä pinna.

Becker: Ja Verkligheten nosti hiljattain taas päätään myös Tukholmassa. Eikös siellä oltu jo poikkeustilassa?

Korpisoturi: Väittäisin, että asiasta vaikeneminen liittyy pitkälti tekemääni tauluvertaukseen. Ja pelkoon kasvojen menettämisestä. Sen vuoksi ollaan valmiita maksamaan aina vain lisää. Ja sitä myötä tietysti kiristämään tavallisen kansalaisen veroruuvia.

Becker kirjoitti...

Poikkeustila Tukholmassa?? Vanhuksia ryöstetään ja pahoinpidellään, naisia raiskataan ja pahoinpidellään, rikollisjengit ampuvat toisiaan ja muutama kymmenen autoa poltetaan. Business as usual.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Niin juu, mitenkäs se Rähmiksen joskus talvella lähettämä uutinen meni? Maahanmuuttaja-asukki kertoi lähiöstään, että ”Tämähän on ihan rauhallinen paikka. Mitä nyt joku auto silloin tällöin poltetaan, mutta ei sen kummempaa…”.

Anonyymi kirjoitti...

Unelmat ja realismit...niin. Minulla on hiukan toisenlainen, tai oikeastaan täydentävä käsitys asioista.

Nimittäin näiden idealistien ja unelmalaisten keskuudessa elää erittäin vahva sosiaalinen yhdenmukaisuuden paine, ja mekanismit poikkeavan ajattelun kuriin pistämiseksi ovat tiukat, tehokkaat, tylyt ja kovin feminiiniset. Eli väärinajattelijaa ei vedetä turpiin, vaan hänet suljetaan ulos porukasta, hänestä puhutaan pahaa ja hänen kanssaan kaveeraavatkin saavat itselleen huonon maineen.

Tämä sosiaalinen paine usein unohtuu, vaikka se on merkittävä tekijä siinä, että poikkeavia mielipiteitä ei esitetä, vaikka niitä ylhäisessä yksinäisyydessä ja yön pimeydessä ajateltaisiinkin.

On nimittäin niin, että unelmalaisilla on paljon valtaa ja pääomaa, statusta ja pääomaa, sekä taloudellista että henkistä. Tämä valta ja status vain on toisten unelmalaisten varassa, samoin kuin työpaikat. Siksi kukaan unelmalainen ei riskeeraa omaa hyväänsä, vaan pitää toisinajattelunsa visusti piilossa.

Mitä nyt sitten koulushoppailee ja tekee muitakin valintoja, joilla välttää kohtaamasta ajattelutapansa seuraukset. Eihän toki muuten, tietenkään, vaan lastensa parhaaksi toki.

Blitzmadchen kirjoitti...

Mihin unohtui Unelman koko nimi? Unelma Sirpa-Leena.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Blitzmadchenille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Täydennyksesi pitää paikkansa. Jos oma uraoksa perustuu utopialle, ei sitä ryhdytä sahailemaan.

Blitzmadchen: Toi oli aika hyvä…

Anonyymi kirjoitti...

Imperiumin vastaisku:
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/blogit/vapaa-sana/28049-panu-raatikainen-tutkimus-paljonko-persut-maksavat-yhteiskunnalle-2015-04-06

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Joo törmäsin tuohon jo hommaforumilla. Oli niin onneton rävellys, että jätkää kai alkoi itseäänkin hävettää ja sivu ei enää aukea.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tässä on viimeisen puolen vuoden aikana alkanut tuntua että meikäläinen tulee äänestämään persuja Soinista huolimatta. Ja jos eivät saa kohta heivattua tuota pullukka tampiota yli laidan, niin sitten joko on läydettävä toinen puolue (epätodennäköistä tässä tilanteessa) tai jäätävä kaikesta huolimatta nukkumaan tulevina vuosina.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/755076/Timo+Soini+hurjana+videotentissa+He+ovat+poliittisesti+kuolleita

Pasi Turunen kirjoitti...

Härköskähän näemmä venäytti aivonsa lopullisesti ja alkoi kunnon gauleiteriksi/komissaariksi:
http://thomaselfgren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191990-muukalaisviha-suomen-brandi#comment-2945846

Pariskunta näemmä on alkanut järjestämään oikeamielisten moraalisäteilyiltamiakin olohuoneessaan:
http://www.hs.fi/politiikka/a1305944130583

Anonyymi kirjoitti...

Pravdan Unelmat ovat keksineet uuden nurkkaanmaalaamiskeinon itselleen. He uutisoivat uutena ja olemassa olevana "ilmiönä" jostain sellaisesta, jota itse pitäisivät kivana. Sataprosenttista "todellisuuden" konstruoimista. Keksitään joku "ilmiö", uutisoidaan siitä ja kun siitä on kerran jo uutisoitu niin pakkohan sen on olla totta.

Uusimmat "ilmiöt" ovat sitä, miten keskikastin poliitikot eri arvohöttöpuolueista kokoontuvat kivasti Pravdan tai Ylen toimittajan kanssa juttelemaan ihan tavallisen kansalaisen (ne viisimiljoonaa muuta) kotiin keskustelemaan maan tilasta, politiikasta ja rasismista. Kansalainen "tenttaa" (=nuolee) ja broileri vastaa (=opettaa, miten kansalaisen pitäisi ajatella).

Kätevä kiertotie.

Perinteinen narratiivinen journalismi voi kärähtää siitä, että valehdellaan. Ilmiönarratiivi on kärähtämiselle immuuni. Jos se on luotu kerrankin tapahtuneeksi, niin se on todellinen - oli kuinka fabrikoitu tahansa. Ei enää kiinnijäämisiä siitä että junakaustia ei koskaan ollutkaan, Ricky ei ollutkaan the Boss, Turussa tai Helsingin rautatieasemalla monikulttuurisuuden turvallisuudesta kertovat haastateltavat kuuluvatkin itse juuri sen eniten pelkoa ja väkivaltaa synnyttävän löyhän kaveriporukan ytimeen tms.

Ilmiöfabrikointi on uutta Unelmaa™.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Turusen Pasille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Niin, tosiasiahan on, että näissä vaaleissa ainoastaan persujen kautta voidaan saada takuunuivia kansanedustajia läpi. Muuta vaihtoehtoa ei tällä hetkellä ole. Mitä tulee vuonna 2019 on sitten toinen juttu. Täytyy sanoa, että minäkin tuen perussuomalaisia Soinista huolimatta, en Soinin takia. Tuossa haastattelussa Soini meni haastattelijan miinaan ja osoitti ylimielisyytensä. Sen myötä Soinin vähäisetkin pinnat tässä suunnassa laskevat. Ja mitenkäs se oli, ylpeys käy lankeemuksen edellä. Persujen suosiosta huomattava osa tulee meidän kottaraispönttöön tuijottajien kautta, mutta Soini ei näytä sitä vieläkään tajuavan.

Pasi ja Ano2: Merkittävintä tässä lienee, että HS alkaa hakemaan apua omissa todellisuutensa yläpilvissä leijuvilta Härkösten pariskunnalta, jotka toimivat samalla Paljastettu-sivustolla vielä muutaman kilometrin korkeammalla leijailevan iirin kielen asiantuntijan kanssa. Tämä haisee jo epätoivolle.

Pasi Turunen kirjoitti...

Njoo, alkoi Jormaa jormattaa kun sille nauretaan. Voihan jorma, kun tässä on vissiin huomaamattaan tullut muunnuttua dalek:iksi :-D
http://jormah56.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192176-olohuonetentista

Härköset ja CosmoHunk lähentyvät näemmä ainakin retoriikaltaan toisiaan päivä päivältä. Ovatpahan toisilleen seurana kunhan päätyvät samaan pyöreänurkkaiseen huoneeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pasi. Antaa näitten Tupperware-kestiläisten rääkyä keskenään. Ei heillä ole edes mitään merkitystä. Cosmo Hunk oli sentään neljännessomebody, kun hän kirjoitti Plazaan, mutta sitten mediakin tajusi, että jätkällä viiraa. Ja sekös sitä vituttaa, ja sen jälkeen heppu siirtyi omiin ohuisiin yläpilviinsä ja Härköset menevät hyvää vauhtia perässä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikilla on omat sokeat pisteensä. Kannattaa muistaa, että liberaalit eivät ole tyhmiä -- päin vastoin, he tuppaavat olemaan älykkäitä. Miksi vaikkapa Panu Raatikainen kirjoitti tuoss täysin epäloogisesti persujen tutkimuksesta, vaikka on ammatiltaan pätevä loogikko?

Nämä "tärähtäneistöstä" puhujat ovat yleensä ihan yhtä hyvin tärähtäneitä kuin ne, joita tästä oikeutetusti arvostelevat, mutta tärähtäneisyys vain esiintyy eri alueilla.

Suomen tärähtänein puolue tänään lienee Kokoomus.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tietysti kun Raatikaista miettii, tulee mieleen kysymys, että onko tuollainen koulutus täysin poliittisesti muokattua. Ei pysty sanomaan. Minun mielestäni joko vihreät tai vasemmistoliitto ovat Suomen tärähtäneimpiä puolueita, mutta vaikutusvaltansa kautta Kokoomus on vaarallisempi. Tosin vihreitten poliittinen painoarvo on monta kertaluokkaa heidän varsinaiseen kokoonsa nähden suurempi ja kokoomuskin on hyväksynyt vihreitten linjan, jolla ilmastonmuutoksen estämisen nimissä kyykytetään suomalainen teollisuus turvalleen.