lauantai 18. huhtikuuta 2015

LYHYT MUISTUTUS VAALIPÄIVÄLLE

Sunnuntaina, 19.4. 2015 pidetään Suomessa eduskuntavaalit. Vaaleihin liittyen on ehkä hyvä muistuttaa tietystä käsiteharhasta, joka tuskin sinänsä vaivaa tämän blogin lukijoita, mutta joka on maassamme vielä yleistä. Eli on paljon ihmisiä, joilla menee sekaisin käsitteet ”vaalit” ja ”raviveto”. Hotellin respasta halutaan auttaa käsitteitten ymmärtämisessä.

Raviveto: Raviveto on eräs veikkauksen muoto. Siinä on tarkoitus veikata kilpailussa se hevonen, joka voittaa kilpailun. Ravivedossa on tapana asettaa rahallinen panos kyseisen hevosen puolesta, ja mikäli hevonen voittaa, saa veikkaaja siitä rahallisen hyödyn. Kyseisessä veikkausmuodossa on siis varsin viisasta veikata kirjaimellisesti voittavaa hevosta.


Vaalit: Vaaleissa ei varsinaisesti veikata mitään, vaan niissä äänestetään. Niissä valitaan Suomeen 200 kansanedustajaa, jotka päättävät pitkälti, tai ainakin jonkun verran Suomen, ja siis myös vaaleissa äänestäneen henkilön asioista. Vaaleissa ei pyritä veikkaamaan voittajaa, vaan tukemaan sellaista ehdokasta, jonka valinta hyödyttäisi äänestäjää ja hänen edustamaansa kansaa mahdollisimman paljon. Vaaleissa voittajan onnistunut veikkaaminen ei tuo veikkaajalle / äänestäjälle rahallista palkintoa. Sen sijaan varsinkin vanhoissa raveissa menestyneitten tallien, joita kutsutaan myös nimellä ”puolue”, veikkaaminen jatkaa sitä kehitystä, että eduskunta päättää jatkossakin Suomen asioista vain jonkun verran ja todennäköisesti vähemmän. Ennen kaikkea tällä kehityksellä siirretään aina vain enemmän äänestäjän rahaa tahoille, jotka eivät hyödytä äänestäjää, vaan ihan jotain muuta. Tätä muuta kutsutaan myös termillä ”Kankkulan kaivo”.Vielä muistuttaisimme siitä asiasta, että Tornionjokilaaksossa ei ole saranoita. Näin ollen väite, että mikäli vanhat valtapuolueet äänestetään pois vallasta, sen seurauksena sarana aukeaa ja syöksee kaikki suomalaiset tsuhnien helvettiin ei pidä paikkansa. Mikäli vanhan vallan väkisin ylläpitäminen olisi elämän itseisarvo, me eläisimme vieläkin Ruotsin itäisenä, täisenä ja nälkäisenä maakuntana, emmekä uskaltaisi edes haaveilla muusta.

Hyvää, ja mahdollisimman vähän ravivetoon perustuvaa vaalipäivää kaikille lukijoille.

27 kommenttia:

WH kirjoitti...

Pitääkin tyttären kanssa puhua tuosta.
Hän on 15 v mutta kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Kutsumus tuntuu käyvän sairaanhoitajaksi.

Hän jollain lailla uskoo, että kaikki saisi sellaista palkkaa että elää. Realismi tosin lyö välillä, kun hän ymmärtää kuinka kallista elämä on.
Hän kävi taas ostoksilla Itäkeskuksessa ja laittoi viestin että ymmärtää mitä on olla vähemmistö.
Eikä tykännyt siitä.

No, kohta näemme kuinka käy.

Minä olisin kohta valmis listavaaleihin.
Voi olla että syntyisi uusia puolueita ja puolueiden olisi oikeasti pakko kertoa mitä he haluavat ja mitkä ovat heidän periaatteet. Julkkikset ei enää pärjäisi eikä olisi niin maakunta keskeistä.
Olisi vain 200 ehdokasta ja puolueen tavoitteet ja ajatusmalli.

Juu, tän idean voi tyrmätä, se ei ole täydellinen.

Klo 21.30 ollaan jännän äärellä.

Kenzo kirjoitti...

Itse olen ääneni antanut aikoja sitten, joten nyt vain pelonsekaisin tuntein odottelemaan, mitä kansa päättää. Jos valitsemani puolue ei ole 3:n eniten ääniä saaneen joukossa, alan vakavasti epäilemään suomen kansan loistavan tulevaisuuden mahdollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Hyvä muistutus kaikille kuinka tärkeästä asiasta on kysymys.

Eduskuntaan äänestetään ehdokkaita ajamaan asioita tarkan harkinnan ja puntaroinnin perusteella:
- Kun hän on niin kiva ihminen
- Ne toiset on niin ikäviä ihmisiä lehtitietojen mukaan
- Kyllähän hän olisi äänestänyt toisin mutta kun puolue käski...

Niinkuin Albert Einsteinin nimiin laitettu anekdootti sanoo: "Hulluuden määritelmä on sama asian toistaminen kerta kerran perään ja odottaa eri lopputulosta."

Täältä matkan päästä kun Suomen ja Euroopan asioita seuraa, tunne että Douglas Adams oli oikeassa ja olemme B-arkista polveutuneet, vain vahvistuu.

Ennakkoäänet lähtivät täältä Pauli Vahteralle.

Terveisin,
Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Juu tämä oli asiallinen muistutus. Jouduin työpaikallani muistuttamaan tästä asiasta viimeksi perjantaina. Tosin kyseessä oli versio tästä asiasta. Eli kun kaikki tietävät, kuka vaalit voittaa ja että kun porvarihallitus tulee niin miksi äänestää, kun ei ole porvaripuolueiden kannattaja?

Totesin siihen sitten, että eihän vaaleissa tästä ole kysymys vaan siitä, että äänestetään sitä ehdokasta ( tai puoluekurin takia ) joka yrittää viedä yhteiskuntaa siihen suuntaan kuin itse veisi jos olisi vallassa. Vaikka ehdokas saisi vain kaksi ääntä, sinun ja omansa, on äänestys mennyt oikein ja pulinat pois. Kummalliselta vain tuntui opastaa keski-ikäisiä miehiä asiassa.

maallikko

Olavi Koskela kirjoitti...

Aiheellinen muistutus. Mutta kannattaa ehkä tähdentää sitäkin, että vaikka luulet äänestäväsi maakunnan miestä tai jotain tolkun naista, niin todellisuudessa äänestät ennen kaikkea puoluetta ja sen politbyroota - ainakin vanhojen puolueiden osalta. Kannattaa tosiaan miettiä toisenkin kerran.

Oinomaos kirjoitti...

Ennustan, että vaalien kaksi kärkipuoluetta ovat PerSut ja kepulit, äänimäärä noin 2x%, +/- jotain.

Sekoomus jää kolmanneksi, kuitenkin selvällä erolla demareihin (n. 18% vs. max. 13%, +/- jotain).

Ikävää, että Uudellamaalla ja Hell-singissä on niin paljon cityvirheitä ja muita vihervassareita, tämä saattaa ratkaista Muutos2011 -puolueen kohtalon.

Toivon, että edes yksi menee läpi.

Oman ääneni annoin vaalikauden aikana hyväksi osoittautuneelle miehelle. Olen varma siitä, että läpi menee niin että paukkuu.

Huomasitteko, että Varsinais-Suomessa Sekoomuksella ja RKP:llä on vaaliliitto?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Eteläisestä Itä-Euroopasta tulevat "työnhakijanaiset(tm)" ovat saaneet kilpailijoita:
http://www.thisislocallondon.co.uk/news/londonnews/12891870.Hunt_on_for_hijab_wearing_woman_over_Walthamstow_pensioner_bank_cash_grab/?ref=rss

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, netissä huhutaan, että perjantaina olis sattunu taas joukkorikastus, mutta että poliisi panttaa tiedotusta vaalien yli. Tiiä sitten, ens viikollahan se selviää, tosin se on liian myöhäistä silloin.

-Volmari-

Anonyymi kirjoitti...

http://jln.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193585-vaalit-eivat-ole-mikaan-pitkaveto-jossa-oikein-veikannut-voittaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WH:lle, Kenzolle, Tommille, Maallikolle, Oinomaokselle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Volmarille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

WH: Kaikkea lyckaa tyttärellesi. Hän joutuu aikuistuessaan elämään paljon epävarmemmassa maailmassa, kuin mitä me jouduimme. Itse en ole innostunut listavaaleista. Ne antaisivat puoluekoneistolle (mielestäni siis) vielä suuremman vallan ehdokkaitten yli. Kaikkein hurjin versio ovat tietysti ne ruotsalaistyyppiset listavaalit, joissa ei todellakaan ole salaista äänioikeutta.

Kenzo: Pessimismin puolella täälläkin. Äänestäjien joukossa on vielä aivan liikaa ravivetäjiä sekä sellaisia auktoriteettiuskoisia ihmisiä, jotka kuvittelevat vanhat puolueet pysyväksi auktoriteetiksi, vaikka äänestäjällä on valta riisua se auktoriteetti niiltä. En tiedä, ketkä alkavat korjausremontin vuonna 2019, mutta pelkään että heillä on vielä huomattavasti hikisempi homma kuin vuonna 2015.

Tommi: Tuo mainitsemasi ”tarkka puntarointi” pitää ikävä kyllä paikkansa. Samoin kuin se, että ”se oli kuvassa niin luottamusta herättävän näköinen”. Erityisesti mediamme on kunnostautunut siinä, että samaa hulluutta toistetaan kerta toisensa jälkeen. Pauli Vahtera on järkevä ja asiallinen mies ja toivon todellakin, että hän pääsisi läpi.

Maallikko: Olen käynyt eräitäkin samanlaisia keskusteluja matkan varrella itsekin.

Olavi: Ja kannattaa muistaa, että vanhat puolueet eivät ole kansalaisten edunvalvontakoneistoja, vaan ne ovat poliittisia yrityksiä joille vallassa pysyminen on elinkeino.

Oinomaos: Persuilla menee varmasti vielä tiukaksi kokoomuksen ja demareitten kanssa. Ei pysty sanomaan varmaksi. Minulla ei sinänsä ole mitään sitä vastaan, että Muutos 2011 saisi edustajia läpi, mutta pelkään, että näissä vaaleissa vielä ei niin käy ja puolue syö ikävästi ääniä nimenomaan nuivilta perussuomalaisilta. Tuo vaaliliittouutinen oli minulle uusi.

VNV: Kehitys kehittyy, päivä päivältä…

Volmari: Huomasin tuon asian Hommaforumilta, mutta koska asia on sen verran epäselvä, en sano siihen vielä mitään.

Ano: Epäilemättä moni muukin hoksaa asian. Ja kaveri perusteli asiansa kirjoituksessaan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

"Jokainen äänestäjä joka jättää äänensä käyttämättä, hyväksyy kritiikittä kaikki vaihtoehdot" -En muista kuka.

Mutta asiaan: Itse äänestin jo ennakkoon heti kun se oli mahdollista, ja en ole koskaan tehnyt siitä suurta salaisuutta että minä olen Muutoksen miehiä. Ääni heille, vaikka protestiksi suurille puolueille.

Ja muuten läpipääsymahdollisuuksista M-11:n listalta, niin arvaisin että Uudellamaalla Dzeimz on suht' varma läpimenijä ja sitten toki puolueen pj. Jari Leino. Mutta lasketaan ne äänet nyt ensin, ei niitä lottovoittojakaan etukäteen jaella, eli jäitä hattuun ja toivotaan.

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Madri. Minullahan ei ole sinänsä M11-puoluetta vastaan mitään. Minä vaan julkisessa mielipiteessäni taktikoin ja pelaan sitä kuuluisaa pelin politiikkaa. Mutta pidetään tosiaan jäitä lätsässä ja odotetaan tuloksia. Onhan tässä sentään tehty suurin piirtein se, mitä me kottaraispönttöön tuijottajat pystymme tekemään.

Oinomaos kirjoitti...

"Kokoomus ja RKP ovat vaaliliitossa Varsinais-Suomen vaalipiirissä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. RKP nimeää vaaliin kaksi ehdokasta."
Lähde: turunkokoomus.fi

"Varsinais-Suomen Kokoomus on osaltaan päättänyt vaaliliitosta RKP:n kanssa ensi vuoden toukokuun 2015 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa. Päätöksen teki piirikokous Turussa torstaina. Kokoukseen osallistui 180 päättäjää ympäri maakuntaa. Kokouksen puheenjohtajana oli Tuomas Kyttä. RKP Varsinais-Suomi päättää asiasta 12. huhtikuuta pidettävässä piirikokouksessa.

– On luontevaa, että Varsinais-Suomen Kokoomus ja RKP Varsinais-Suomi arvomaailmoiltaan lähellä toisiaan olevina puolueina solmivat teknisen vaaliliiton. Sen avulla puolueet haluavat vahvistaa omaa asemaansa vaaleissa. Vaaliliiton ansioista äänestäjiemme ääni tulee aiempaa vahvemmin kuuluville, kertoo Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja Juha Rantasaari."
Lähde: Aamuset

Anonyymi kirjoitti...

Jouduin (taas) äänestämään perussuomalaisia jokseenkin Yrjöperskeleen mainitsemista syistä.

Äänet pitäisi nykytilanteessa ehdottomasti keskittää, koska tärkeintä olisi saada murrettua nykyinen valtamonopoli.

Pienpuolueiden äänestäminen sataa itse asiassa vanhojen puolueiden laariin, koska nämä äänet ovat pois PS:ltä, joka on ainoa jokseenkin ainoa poliittisesti merkittävä nuiva puolue. PS ja muutama samanmielinen pikkupuolue oppositiossa ei palvele kenenkään etua.

Anonyymi kirjoitti...

Taidan jatkossa liittyä nukkuvien puolueeseen.

Katsokaapas paljonko J Hirvisaaren kannatus laski neljässä vuodessa, ei haiskahda ei yhtään?

Talousosaamistakaan ei huipulle saatu Pauli Vahteran muodossa.

Vanhat ketkut kaikki läpi...

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Jep, samat kuminaamat äänestettiin taas jatkokaudelle. Demokratia toimii. Vox Populi, vox Dei.

Ja voi sitä ihmisten riemua kun Juha "Troijan Hevonen" Sipilän luukut aukeavat ja Väyrynen, Pekkarinen, Vanhanen, sekä kumppanit, kömpivät ulos. Luulin äänestäjien olevan sen verran fiksuja, että olisivat nähneet tuon sumutuksen läpi.

Persujen kohtalaisen hyvä tulos oli positiivinen yllätys, mutta ei taida valitettavasti riittää. Kepu tuskin haluaa jättää persuja vaa'ankieliasemaan, eli eiköhän hallitukseen saada kaveriksi vielä RKP ja KD.

Kyllä tässä alkaa kolmekymppinen, perheetön ohjelmistoalan kaveri miettiä, että voi niitä veroja maksaa johonkin muuhunkin maahan.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkaen tuosta saman toistamisesta:
Vanhanen, Pekkarinen, Kaikkonen, Väyrynen, Juhantalo, Urpilainen - sitä saa mitä tilaa.

Jos jotain positiivista koittaa hakea niin tippuneiden listaa kun katsoo:
Päivi Lipponen, Sharia-Sasi, Backman, .uutamia mainitakseni

Nythän se peli vasta alkaa ja nähdään onko Sipilällä oikeasti mitään sanoimista kepuloinnissa vai jääkö syrjään ja esim. Rehn nousee pm:ksi.

Tommi

Juho kirjoitti...

Kun ennakkoäänet oli laskettu olin jo valmis kirjoittamaan: "Suosittelen, että meistä jokainen rasvaa kakkosensa valmiiksi niin ei sitten satu niin paljon, kun homma alkaa."

Nyt joudun lykkäämään tuon neuvon antamista ainakin hallitusneuvotteluiden yli ja jos oikein hyvin käy, niin sitä ei tarvitse antaa ollenkaan.

Pasi Turunen kirjoitti...

Hevilla ja Hakkaraisella ei hävitty taaskaan. Konjakki oli hyvää. Paikallista valtalehteä, kepulaista Keskisyöpäläistä,kiukuttaa.
Stnan kankkunen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle, Tommille, Juholle ja Pasi Turuselle & kiitos kommenteistanne. Huonomminkin tietysti olisi voinut mennä, mutta nuivia ehdokkaita meni läpi turhan vähän. Jäädään seuraamaan, kuinka hallitusneuvotteluissa käy ja mikä on persujen asenne niitten aikana. Ja laitetaanpas sitten hieman suvaitsevaisia itkupotkuraivareita:

http://hommaforum.org/index.php/topic,100247.msg1861592.html#msg1861592

Anonyymi kirjoitti...

No niin,torjuntavoiton mallia Urpilaiselle,niin kai tämä on nähtävä.Parasta oli VasDem-sukellus,ikävintä Vihreiden lisäpaikat.PSn tuloksessa harmittaa,että Tolppanen taisi mamukohullaan viedä Mäenpäältä ääniä-eikös tämä toimittaja aikasemmin juuri kritisoinut persujen nuivaa siipeä.No,kukas mediatemput paremmin osaisi,kuin ex-toimittaja.Ja toi Lernerin Pirkko sais kyllä lentää sinne Brysseliin...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Pikainen arvio vaaleista. Se oli ilman muuta pettymys kun persut menettivät ääniä ja yhden paikan. Halusin suurimman eniten ääniä ja suurimman puolueen aseman. Se jota äänestin, pääsi 1. varasijalle.

Toisaalta persujen tuloksessa on kyse tietynlaisesta torjuntavoitosta ja tappion minimoinnista. Pahempaa oli luvassa kun pitkin vaalikautta gallupit näyttivät huonompia kannatusprosentteja. Syinä olivat ainakin puolueessa tapahtuneet amatöörimäiset asioiden hoitotavat. Huonot tulokset kunnallisvaaleissa ja eurovaaleissa pisti hommat entisestään hankaliksi. Lisäksi pitää muistaa että Jussi Halla-aho ei ollut nyt ehdolla ja James Hirvisaari taas oli Muutoksen ehdokas. Nuo kaksi olisivat tuoneet ääniä ja paikkoja jotka jäivät saamatta.

Kepun voitto ei ollut sinänsä yllätys koska valtamedia hehkuttanut sitä pitemmän aika. Viime vuonna ja osin toissa vuonna Kepu lautaili gallupeissa aallonhuipulla joten valtamedia alkoi pedata sille voittoa. Ennakkoäänissä Kepu saa yleensä selvästi suuremman kannatusprosentin kuin lopullisessa kannatusprosentissa, koska "etelän äänet" on otettu mukaan. Siksi lopullinen kannatusprosentti oli selvästi pienempi kuin loka-huhtikuun gallupeissa.

Jotenkin oli huvittavaa kun Kepu kelpasikin valtamedialle eli "etelän medialle" päättyneellä vaalikaudella. Kun pitää vastustaa persuja, niin siihen kelpaa Kepukin. Jotenkin muistan että että etelän media enimmäkseen heitti paskaa Kepun suuntaan kun se oli oppositiossa 1995-2003.

Parasta tässä oli kuitenkin se että persut pääsivät edes toiseksi jolloin he jättivät taakseen sekä Kokoomuksen että Sdp:n. Siitä olen iloinen. Sekoomuksen ja sossujen romahdus on ilmiselvä. Kansa taisi tajuta että Stubbin pinnallisuus ei peitä sisällöttömyyttä. Rinne taas teki vaalityötä persujen puolesta ja hankki Sdp:lle romahduksen.

Samoin Vasemmistoliiton tappio miellytti.

Tympii saatanasti tuo vihreiden nousu. Tosin sen voi tulkita korjausliikkeeksi verrattuna edellisten vaalien tappioon verrattuna ja paluuksi aiempaan kokoon. Lisäksi kaksi uutta suurempaa vaalipiiriä helpotti paikan saantia kun äänikynnys aleni. Viherhörhöt saivat varmaan ääniä toisilta hörhöiltä eli vasureilta ja sossuilta.

Kuitenkin vihreiden nousu oli pienempi kuin koko vasemmiston yhteistappio vaikka vihreät sisällytettäisiin siihen. Viime vaaleissa Sdp+Vas+Virh saivat 42+14+10 = 66 paikkaa. Nyt Sdp+Vas+Vihr saivat 34+12+15 = 61 paikkaa. Koko vasemmistolle siis 5 paikan menetys. Viherhörhöillä on käytännössä kannatuksen ja paikkojen maksimi joten he eivät tuosta paljoa nouse. Siksi heihin voi suhtautua välinpitämättömästi olankohautuksella, kunhan heidät jätetään mätänemään oppositioon.

Kristillisten tappio johtui varmasti siitä että ne osallistuivat tuohon paskahallitukseen. Mikäli kristilliset olisivat jääneet persujen kanssa oppositioon ja tehneet siellä yhteistyötä, niin kannatus olisi ollut äskeistä suurempi.

Rkp sai omat liikkeelle mutta lisää paikkoja se ei saanut. Hyvä näin. Jos vaikka saataisiin Rkp heitettyä oppostioon.

Enemmistöhallitus saataisiin kolmestaan Kepu+PS+Kok. Ei tarvittaisi edes Rkp:tä eikä vihreitä. Mikäs sen hienompaa jos nuo heitetään pihalle. Mieluummin kristilliset siihen täytteeksi eli Kepu+PS+Kok+KD.

Persujen tulee vaatia etteivät he halua samaan hallitukseen viherhörhöjen eikä Rkp:n kanssa. Soinille joko ulkoministeri tai valtiovarainministeri. No, jos Väyrysen Pate saa ulkoministerin salkun niin ottakoon, kunhan persut saavat sitten valtiovarainministerin sekä sisämnisterin, oikeusministerin, puolustusministerin sekä opetusministerin salkut. Jos persujen eduskuntaryhmässä ei ole yhtään lainoppinutta niin oikeusministeri voidaan ottaa eduskunnan ulkopuolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Persut saivat 17,6 prosenttia äänistä ja 38 paikkaa. Sekoomus sai 18,2 prosenttia äänistä ja 37 paikkaa. Siis Sekoomus sai hieman enemmän ääniä mutta yhden paikan vähemmän.

Se voi hieman ihmetyttää. Vaalimatematiikka on joskus jännä. Vaalipiirit ja vertausluvut ovat se joiden perusteella edustajanpaikat jaetaan. Jos käy läpi kaikki eduskuntavaalit, niin vastaavia tapauksia on ollut ennenkin. Tuohon vaikuttaa sekin jos kannatus on painottunut tiettyihin vaalipiireihin.

Perussuomalaisilla on se hyvä puoli että se on prosenteissa kohtuu tasaisesti kannatettu kaikissa vaalipiireissä.

Helsinki 11,3 %
Uusimaa 17,9 %
Varsinais-Suomi 19,3 %
Satakunta 25,0 %
Häme 19,5 %
Pirkanmaa 17,8 %
Kaakkois-Suomi 21,0 %
Savo-Karjala 19,7 %
Vaasa 15,8 %
Keski-Suomi 19,3 %
Oulu 16,2 %
Lappi 16,5 %
Koko maa 17,6 %

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Sampo Terho ottaa eduskuntapaikan vastaan. Näin päästään Ruoho-Pirkosta eroon kun hänellä on europarlamentin varasija. Mesotkoon sitten Brysselissä. Ja kun Ruoho-Pirkko haihtuisi Brysseliin, niin sitten saadaan varaedustaja nostettua Uudeltamaalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Mäenpään Juhahan oli välillä kai jo pääsemässä läpi. Se, että Juha vaihtui Tolppaseen on totaalinen menetys kaikille. Onneksi pääsi sentään varamieheksi. Tolppanenhan juuri harrasti sitä omien selkäänpuukotusta. Toimittaja. Entinen demari. Mitä hittoa persut hänellä tekevät?

Vieras:

Viesti 1: Ihan hyvin tuumittu. Persut vaan eivät ole valitettavasti siinä asemassa, että ne pystyisivät vaatimaan. Katsotaan, mitä hallitusneuvotteluista tulee.

Viesti 2: Vaalimatematiikka vaikutti myös vihreitten huomattavan suureen paikkojen lisääntymiseen. Itsehän asun hyvin kepulaisella alueella, mutta persut pärjäsivät täälläkin suht hyvin. Nyt vaan hallitusneuvotteluissa katsotaan, että mitä persut ovat.

Viesti 3: Varmastikin ottaa. Ruohonen-Lerneristä tosin ei tule kyllä kovin hyvä kumppani Jussille.

Anonyymi kirjoitti...

Se piti sanoa että persujen tarvis mainita pakkoruotsin poisto hallitustunnusteluissa ja jos hallitusneuvotteluihin pääsee. Tuo olisi keino torpedoida RKP pois.

Sampo Terho on ahkerasti pitänyt kielipolitiikkaa esillä. Hänen kannattaisi järjestää itsenäsä hallitusneuvottelijaksi, lähinnä ryhmyriksi tai vararyhmyriksi. Vararyhmyreitä on kaksi.

Kun on käyty hallitusneuvotteluja niin joka puoluetta edustavat neuvotteluryhmässä puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, puoluesihteeri, eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. Pj., vpj:t ja puoluesihteeri ovat tiedossa mutta ryhmyri ja vararyhmyrit pitää valita kun uusi ryhmä kokoontuu ekan kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Tykylevits oli taas ehdolla Oulun vaalipiirissä. Harmi kun ei päässyt tälläkään kertaa läpi. Olli Immonen sentään pääsi vaikkei ollut ääniharava. Immonen on sertifioitu nuiva, kun taas Tykylevits hallitsee tuon kansanomaisen taide- ja kulttuuripuolen.