keskiviikko 9. syyskuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXV

1. Uhka havaittu. Mutta mistä suunnasta?

Niin kuin tiedetään, ovat viranomaisemme kautta historian tehneet valmiussuunnitelmia, joilla varustaudutaan Suomea ja suomalaisia kohti suuntautuviin uhkakuviin. On hyvä, että valmiit suunnitelmat ovat olemassa, ettei sitten tiukan paikan tullen ihmetellä sormi suussa. Näyttää vaan siltä, että valmiussuunnitelmat ollaan pistämässä kerralla uusiksi ja sen verran radikaalisti, että hotellin respassa päätä raapiessa kynsi väkisinkin uppoaa syvälle orvasketeen.

Asiaa käsitellään uutisessa, jonka eräs valpas anonyymikommentoija lähetti. Kiitokset Anolle. Uutisessa todettiin, että maanantaina avattiin alueellinen maanpuolustuskurssi, jonka avauspuheen piti Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen. Näin alkuun voi tietysti ihmetellä, että mitähän tekemistä poliittisella kokoomusbroilerilla, joka on kansanedustajan uran jälkeen päässyt poliittiseen palkkiovirkaan on varsinaisten valmiussuunnitelmien kanssa, mutta ehkä hän edustaa tarvittavaa poliittista luotettavuutta, jonka suuren merkityksen maanpuolustuksessa ymmärsi aikanaan jo puna-armeija.

No, yhtä kaikki. Karhunen ilmoitti seuraavaa:

– Jos valmiussuunnitelmat eivät ole ajan tasalla, on nyt korkea aika päivittää ne. Suurinta riskiä eivät kuitenkaan muodosta maahanmuuttajat, vaan meidän suomalaisten kyky mukautua uuteen tilaisuuteen.

– Heikko taloustilanne ja korkea työttömyys lisäävät ihmisten ahdistusta, joka saattaa purkautua monenlaisina ääri-ilmiöinä. Rasismi ja väkivaltaisuus pitää tuomita heti alkuunsa, Karhunen linjaa.

Onhan tietysti totta, että hotellin respan henkilökunnalla on pitkät piuhat joissa on kylmäjuotoksia välissä, mutta tuota ei oikein muuten voi tulkita, kuin siten että Karhusen mielestä yhteiskunnan suurin vaaratekijä ovat tavalliset kansalaiset, jotka eivät hyväksy elintason perässä tapahtuvaa haittamaahanmuuttoa ja virkakoneiston on varauduttava sen varalta, että haittamaahanmuutto voi jatkua rauhassakin ilman kansalaisten häirintää.

Sehän on epäselvää, että harrastiko Karhunen virkansa puolesta jonkunlaista julkista yksityisajattelua. Olisi ollut varsin hyvä nähdä tilaisuudessa olevia everstiluutnantteja ja majureita ja katsoa, että nyökyttelivätkö ne, vai katsoivatko toisiinsa ihmetellen, että mitä helevattua tuo ämmä höpäjää. Jos sotilashenkilöstö oli Karhusen kanssa samaa mieltä, niin silloin tilanne alkaa olla jo enemmän kuin huolestuttava, sillä siitä voisi tulkita viranomaiskoneiston varustautuvan omaa kansaansa vastaan.

Palataanpa vielä tuohon Karhusen avautumiseen ja toistetaan yksi lause:

- Suurinta riskiä eivät kuitenkaan muodosta maahanmuuttajat, vaan meidän suomalaisten kyky mukautua uuteen tilaisuuteen.

Nyt on pakko miettiä, että kävikö Karhuselle ns. ajatushupsis ja hän käytti sanaa ”tilaisuus”, kun oikeampi termi olisi tietenkin ollut ”tilanne”. Jos hän käytti sanaa tarkoituksella, niin silloinhan hän näkee tänne kymmenet tuhannet elätettäväksi tulevat elintasopakolaiset ja heidän väistämättä aikaan saamansa yhteiskunnallisen levottomuuden jonkunlaisena tavoiteltavana tilana. Ja todennäköisesti hän juuri tätä tarkoitti, sillä totesihan hän vielä (muistutan, että tämä puhe on siis esitetty maanpuolustuskurssin avauspuheenvuorona):

– Turvapaikanhakijoiden määrän valtava kasvu on tuonut mukanaan myös ilonaiheita. Olen todella ylpeä suomalaisista, jotka ovat aktivoituneet auttamaan järjestämällä tavarakeräyksiä ja jopa tarjoamalla kotejaan hädässä olevien avuksi.

Karhunen toteaa vielä:

– Tilanne on tullut yllätyksenä, mutta meillä ei ole ongelmia reagoida siihen. Meillä on olemassa sekä kansalliset että alueelliset valmiussuunnitelmat laaja-alaisen maahanmuuton varalle.

Ja tätähän ei hotellin respassa epäillä yhtään. Varmasti hyvät ja toimivat suunnitelmat ovat olemassa jo niiltä ajoilta, kun pelättiin maahanmuuttajien tulvaa hajoavasta Neuvostoliitosta. Ja epäilemättä ne suunnitelmat on tehty sellaisten ihmisten toimesta, jotka ymmärtävätkin turvallisuuden päälle jotakin. Herää vain kysymys, haluavatko Karhusen kaltaiset ihmiset päivittää nämä suunnitelmat uuteen, heidän utopialleen soveliaaseen muotoon? Ja minkälainen se muoto on?


Päivitettyjen uhkakuvien myötä esittelemme myös päivitetyn Suomen sotalipun: valkoinen risti valkoisella pohjalla.

2. Tuokiokuva Suomesta

Vanha kaverini Herra X, joka asustaa tuolla kaakonkulmalla lähetti minulle linkin paikallisesta valtalehdestä opastuksella että luepas tuo. Minähän luin, ja ajattelin kertoa linkin sisällöstä myös tässä blogissa. Jutun otsikko on ”Kouvolalaisen toimeentulotuen hakijan tarina: Ei enää realisoitavaa omaisuutta”. Kirjoitus kertoo kouvolalaisesta kahden lapsen yksinhuoltajaäidistä, jonka taloudellinen alamäki alkoi kolme vuotta sitten, kun hänet irtisanottiin vakituisesta työsuhteesta yt-neuvottelujen päätteeksi. Löydettyään uuden työn hän jäi keväällä sairauslomalle työuupumuksen takia ja hänet ohjattiin hakemaan toimeentulotukea. Tässä tiettyjä otteita:

- Toimeentulotukihakemukseni jatkoselvityksessä oli 142 sivua todisteita siitä, että olen oikeasti köyhä. Käärin "suppean" hakemukseni liitteineen joulupaperiin ja toimitin sen sosiaalitoimistoon. Liitin hakemukseen huvikseni ulosottopaperit. Saatteeksi kirjoitin: Halusin vain osoittaa, että ei mene kauhean hyvin.

- Leipäjonossa arpanumeroni oli 27. Kun vuoroni vihdoin tuli, sain kolme pussia leipää. Kaikki muu oli jo jaettu.

- Elokuun tulot: 496 euroa, josta 205 euroa on lapsilisää ja 291 euroa sairauspäivärahaa. Kela ei ole voinut maksaa koko kuukauden sairauspäivärahaa, koska puuttui joku työantajan paperi. Elokuun tukilaskelmassa huomioitavat menot: noin 1 070 euroa.

- Kotivakuutusta ei hyväksytty, koska puuttui vakuutuskirja. Sähkölaskua ei hyväksytty, koska liitteissä oli maksumuistutus alkuperäisen laskun sijaan.

- Asuntolainan korkoja ei hyväksytty. Syynä oli pankin väärä tapa ilmoittaa koron osuus. Koron osuus lainasta olisi pitänyt eritellä tiliotteessa. Nyt ei ollut, koska lainan lyhennysvapaakuukauden vuoksi pankki ilmaisee asian kokonaislyhennyksenä.

- Tukipäätös tuli. Hakemussulkeiset jatkuvat. Lähetän uudelleen saman lisäselvityksen, jonka lähetin edellisen hakemuksen liitteenä. Miksikö? Siksi, että selvitystä ei oltu huomioitu kokonaisuudessaan. Miksi? Siksi, että paperin säästämiseksi olin tulostanut selvityksen liitteen kaksipuolisena. Kääntöpuolta ei oltu luettu. Nyt kirjoitin kissankokoisin kirjaimin punaisella KÄÄNNÄ.

- Myin auton ja kolme vuotta palvelleen unelmieni kodin. Enää ei ole realisoitavaa omaisuutta.
Asuntovelkaa jäi maksettavaksi 31 000 euroa. Lokakuuhun mennessä on löydettävä vuokra-asunto ja rahat takuuvuokraan.

Toivotan kyseiselle ihmiselle voimia eloon ja toivon, että asiat suttaantuu. Pistää vaan miettimään, että järjestelmämme kyttää kyllä täikamman kanssa ja voimia säästämättä, ettei persaukinen suomalainen saa vain itselleen ylimääräistä kahtakymppiä ilman trukkilavallista lanketteja.

Ja samaan aikaan se on köijäämässä tänne kymmeniä tuhansia elintasosurffailijoita elätettäväksi, tehden vielä asiasta itseisarvon, josta meidän tulisi olla onnellisia.

Milloin pääministeri ilmoittaa, että hän myy ylimääräisen talonsa ja lahjoittaa rahat kuntansa sosiaaliturvan varassa eläville?

Milloin Erkki Liikanen ilmoittaa, että hän luopuu kuukauden palkastaan (n. 21.500 euroa) ja kustantaa sillä muutaman kymmenen vähävaraisen suomalaisen kuukauden vuokran?

Milloin järjestetään kansalaiskeräys vähävaraisten suomalaisten auttamiseksi ja milloin aluehallintoviraston ylijohtaja kommentoi siitä avatessaan maanpuolustuskurssin: ”olen todella ylpeä suomalaisista, jotka ovat aktivoituneet auttamaan järjestämällä tavarakeräyksiä ja jopa tarjoamalla kotejaan hädässä olevien avuksi.”?

Ei milloinkaan. Se kun ei ole muodikasta eikä sillä kerää itselleen moraalisäteilyä. Suomalaiset ovat so last season.


Karihan ennusti kaiken jo vuonna 1990

3. Leikataan vaan

Hallitushan sitten meni ja teki tiettyjä leikkauksia. Meikäläisten vuorotyöläistenkin huusholliin leikkaukset kieltämättä iskevät, mutta en nyt tolkuttomasti jaksa valittaa itse leikkauksista. Nämähän olivat tiedossa jo edellisen hallituksen aikaan, se vaan lykkäsi likaisen työn seuraavalle. Ei ole myöskään mikään salaisuus, että julkinen sektorimme on järkyttävän suuri, ja siitä on pakko karsia.

Niin että itse leikkauksista en mutise. Parista muusta asiasta leikkauksiin liittyen mutisen.

Ensimmäisenä voi todeta, että hallitus ei näytä tekevän mitään yliturvonneen julkishallintomme yliturpoamisen perussyylle, eli hallintohimmeli näyttää säilyvän ennallaan ja julkishallintomme tulee jatkossakin olemaan täynnä hallintojohtajia, hallinto- ja kehittämisjohtajia, projektipäällikköjä, projektijohtajia, projektityöntekijöitä, projektitutkijoita, projektikoordinaattoreita, projektisuunnittelijoita, projektisihteereitä, arviointipäällikköjä, hallintopalvelupäällikköjä, henkilöstöpäällikköjä, kehittämispäällikköjä, aluekehittäjiä, erityissuunnittelijoita, strategiapäällikköjä, tulosaluejohtajia, tulosaluesihteereitä, ryhmäpäälliköitä, henkilöstövisiosuunnittelijoita, palvelussuhdepäälliköitä, henkilöstöhallintapäälliköitä, johtavia neuvojia, johtavia tutkimussosiaalityöntekijöitä, erikoistutkijoita, suunnittelijoita, erityissuunnittelijoita, tutkijatohtoreita, käytäntötutkimuksen professoreita, asiantuntijoita, erityisasiantuntijoita, neuvottelevia virkamiehiä ja johtavia kehittämiskonsultteja.

Eli toisin sanoen akateemisia suojatyöpaikkoja. Tästä voi kyllä mutista.

Toinen asia mistä voi mutista vieläkin enemmän on se, että hallitus toteaa, että meillä ei ole varaa, ja tekee leikkauksia, jotka kohdistuvat suomalaisiin ihmisiin. Sen sijaan hallitus ilmoittaa aivan avoimesti, että meillä on toisaalta varaa ottaa tänne kymmeniä tuhansia elintasosurffaajia.

Jos kansalaisille vittuilu on arvostelulaji, niin hotellin respasta nousee hallitukselle täysi kymppi.


48 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Ostin juuri kolme päivää sittten talon Siam Reapista. En koskaan palaa Suomeen, tai muualle Neurooppaan. Hyvästi näillä näkymin!

Oinomaos kirjoitti...

Petteri Orpo, perustuslain erityisasiantuntija, voinee kertoa mitä ne perustuslain velvoitteet tarjota jokaiselle säällinen toimeentulo tarkoittavat. Tuo Ykän esiintuoma tapaus kun ei ole ainut, vastaavia on tuhansia muitakin.

Siitä olen samaa mieltä, että julkisella sektorilla on liikaa turhia turhantärkeitä paperinpyörittäjiä. Osasyy tähän on irtisanomissuojassa, joka liittyi kuntaliitoksiin. Toisaalta onhan se selvää, että kun ei ole mitään mielekästä eikä järkevää tekemistä eikä poiskaan voi tai uskalla lähteä, ihminen turhautuu. Saattaapi sitten purkaa turhautumistaan jonninjoutavuuksiin, jopa kiusantekoon.

Maahanmuuttoteollisuudessa on tuhansia hyväpalkkaisia suojatyöpaikkoja, niistä pitäisi karsia pois kaikki mitkä eivät samalla oikeasti hyödytä myös han-suomalaisia. Muistanette uutiset Fort Morganista, Coloradosta? Tarinan opetus tuossa vaiheessa oli, että on turhaa, tyhmää ja somalien kotoutumisen kannalta tuhoisaa ruveta rakentelemaan minkäänlaisia päällekkäisiä organisaatioita. Tästä viisaasta neuvosta huolimatta Suomessa tuhlataan miljoonia ja miljoonia kotouttamiseen eli juuri näihin maahanmuuttokoordinaattori-ihmettelijöihin, jotka eivät muuta osaa kuin vaatia lisää resursseja kotouttamiseen.

Castor kirjoitti...

Tätä nuo idiootit haluavat ja saavat sen takaisin, viisi vuotta ja siinä ollaan:

Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen
S. A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

Die Strasse frei den braunen Batallionen
Die Strasse frei dem Sturmabteilungsmann
Es schau'n auf's Hackenkreuz voll Hoffung schon Millionen
Der Tag fur Freiheit und fur Brot bricht an

Zum letzen Mal wird Sturmalarm geblasen
Zum Kampfe steh'n wir alle schon bereit
Bald flattern Hitler-fahnen Uber allen Strassen
Die Knechtschaft dauert nur noch kurze Zeit

Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen
S. A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

Strix Senex kirjoitti...

Muuten olen sitä mieltä, että rajatarkastukset Ruotsin rajoille on pikaisesti palautettava.

Ja sitten olen sitä mieltä, että ulkoministerin on aiheellista lähettää Ruotsiin nootti, jossa vaaditaan selitystä turvapaikanhakijoiden dumppaamisesta Suomeen, sekä tilanteen pikaista korjaamista.

Eikä kunnon mielenosoitus Ruotsin lähetystön edessä olisi ollenkaan huono asia, vaikka pidänkin mielenosoituksia pääsääntöisesti turhanaikaisena puuhasteluna.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Oinomaokselle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Onnea uudelle kämpälle. Muista nyt kuitenkin käydä täällä välillä edes virtuaalisesti. Ja toisesta viestistä totean, että oikeassa olet. Kun asiallinen kritiikki kielletään, avataan jossain vaiheessa tie Horst Wesselin hoilaajille.

Oinomaos: Tapaus ei todellakaan ole ainut, ja nykyisin kyse ei ole enää siitä, etteikö ihminen haluaisi ja kykenisi tekemään työtä. Jos meikäläisellä loppuu nykyinen työ, niin olen kaksi vuotta liiton rahalla ja sen jälkeen siirryn peruspäivärahalle ja sillä kituutan sitten eläkkeelle asti. Ikäloppua kun ei kaivata töihin.

Näitä turhantärkeitä ja puhtaasti oppiarvonsa perusteella tehtäväänsä valittuja paperinpyörittäjiä olen tavannut pitkän urani aikana, no, liikaa. Yhteistä heissä on se, että he eivät ymmärrä varsinaisesta työstä hevon hemmettiäkään, mutta heillä on silti palava tarve päästä muokkaamaan sitä, kuinka se tehdään. Parhaimmillaan heidän vaikutuksensa varsinaiseen työhön on plusmiinusnolla, mutta yleensä se on haittaava.

”Kotouttaminen” tarkoittaa keinoja, joilla varmistetaan, että suomalaisesta kulttuurista mahdollisimman kaukana olevien ihmisten ei koskaan tarvitse integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Eli toisin sanoen kotouttaminen tarkoittaa jälleen lisää ja lisää akateemisia suojatyöpaikkoja.

Strix Senex: Samaa mieltä. Vaikka siinä tartteis kutsua reserviläisiä palvelukseen. Eikös niitä valmiussuunnitelmia ole olemassa? Vaikka aikanaan kuviteltiin, että niitä tarvitaan itärajalla. Mielenosoituksiin ei meitä tavallisia ihmisiä oikein saa. Niihin menee ihmiset, jotka haluavat naamansa näkyville ja pitää siinä samalla bailut ja me vaan haluamme olla rauhassa.

Nimetön kirjoitti...

Ruotsin rautatieyhtiö (SJ) on sitten virallisestikin helpottamassa pakoloisten matkaa Ruotsin läpi Suomeen,ja tämähän on hallinnollemme tietysti yllätys.Me rasistiset ihmisperseet kun on tiedetty se kokoajan,niin millaista tämä supon tiedustelutouhuilu on,jos invaasio pohjoisesta muka oli yllätys?Meneekö aika vain vaarallisten,upeaan tilaisuuteen sopeutumattomien suomalaisten seurailuun ja kyttäilyyn?Ja paskat,en ihmettele yhtään,jos paljastuu,että Suomen ja Ruotsin viranomaiset olisivat yhdessä junailleet systeemin,kun ovat hoksanneet,ettei tämä olekaan enää Ruotsille hyvä bisnes.Johan tuo Ruotsin ulkoministerikin sotalapsiavautumisellaan vähän vihjaisi tähän suuntaan,Suomen suvakkifasistithan ovat samaa retoriikkaa käyttäneet jo pitkään.
No,ei ne hallituksen leikkauskohteet kerenneetkään sinne veikkauskupongille,tuli jo madonluvut suomalaisduunareille.Näillä kurjuudenjakotalkoilla tosiaan olisi voitu jopa saada jonkinasteista talouden kääntymistä aikaiseksi,mutta tosiaan kaikki hyöty valuu viemäristä alas ihmiskaupan tukemiseen ja saman hallintohirviön pyörittämiseen,kuin ennenkin-eikä nämä toimet tule riittämään,kun kuuntelee EU-johtajien puheita pakoloisten ja yksintulleden partabodarilasten jakamisesta,Juncker vaatii "taakanjakoa"pakolliseksi,eli jos nyt ollaan pojat kaulaa myöten kusessa,niin ensi vuonna hukutaan paskaan.
Ja perussuomalaiset:samallalailla,kuin suvakit ylittää oman typeryytensä jo päivittäin,persujen munattomuus tulee ilmeisemmäksi.Soini on paljastunut keisariksi ilman vaatteita(ja munia).
T:Vesku

Nimetön kirjoitti...

Pitkään blogia seuranneena haluan kommentoida yhtä asiaa: projektitutkijoissa ja tutkijatohtoreissa, joita nostat vähän väliä esille huonossa valossa, on myös todellisia asiantuntijoita (esim. talousalalla), joiden neuvoja seuraamalla saataisiin tämäkin maa nousuun. Mutta Sipilä on päättänyt toisin ja tarttuu lillukanvarsiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Oikeastaan minulla ei ole tuohon mitään lisättävää. Juha Sipilä ja valtioneuvoston orkesteri soittavat jenkan Kusessa Ollaan.

Ano: Puhumme eri aloista. Minä puhun sosiaalialasta ja maahanmuuttoteollisesta kompleksista. Tuumasin, että pitkään blogiani seuranneena ymmärsit minun puhuvan näistä aloista, enkä usko, että sinäkään pidät kyseisiä tutkijatohtoreita maamme hyvinvoinnille mitenkään välttämättöminä.

Kari kirjoitti...

Kathunen tarkoitti, etta maahanmuuttajille on uuden paaministerin myota avautunut uusi tilaisuus.

Ihme, etta han ei puhunut mitaan siviilien aseiden vaaroista kansakunnalle

Unknown kirjoitti...

Karhusen kommentit huomioiden, pian näyttäisi tulevan aika, jona blogikirjoittelu ja -kommentointi ei enää riitä.

Reijo Koiras kirjoitti...

En haluaisi kuulostaa liian pateettiselta, mutta siteeraanpa silti Koskelan Akselia: Herrat on nyt lähteneet semmoselle tielle, että ennen kun sen pää nähdään niin tässä maassa tarvittee naisväki paljon mustia hameita.

Tekisi mieli irvailla tälle touhulle omassa blogissa, mutta meinaa pistää liian vihaksi. Vaan sainpa sentään yhden idean Yrjön edellisestä kirjoituksesta, siitä kohtaa jossa toteat: Tosin harkinnan jälkeen valitsen talvisodan hengen minäkin ja poltan kämppäni, ettei maahantunkeutuja pääse sitä hyödyntämään.

Nimetön kirjoitti...

Kommenttiini klo 12:07 liittyen ja myös vastaukseesi klo 12:15. Olen täysin samaa mieltä. Halusin ottaa asian kuitenkin esille, jotta väärinkäsityksiltä varmasti vältyttäisiin. Kaikki tutkijat ja tutkimukset eivät ole tarpeellisia ja osa ei aina edes täytä tieteellisyyden kriteerejä. Haluaisin nostaa esille myös paljon parjatun Tampereen yliopiston, josta - yllätys, yllätys - on valmistunut paljon nuivaakin väkeä. Olen siellä itsekin opiskellut ei-humanistisia aloja, ja talosta on valmistunut paljon selväjärkistä porukkaa huuhaa-väen (näitä on liikaa sosiaalialoilla, tiedotusopissa ja naistutkimuksessa) lisäksi. Vaikka aina ei näin uskoisikaan, kun seuraa mediaa. Nostaisin talon luonnon- ja taloustieteen varsin kovatasoiseksi.

Nimetön kirjoitti...

Natinaa ja rutinaa mutta pelkkiä koepalloja nämä hallituksen toimet ovat.
Kun tämä meno menee läpi, ja sehän menee, niin kiristystä jatketaan.
Hajoita ja hallitse - aseta suomalainen kateus/ahneus -mentaliteetti koetukselle ja voitat. Hivuttamalla, ei kertarysäyksellä.

Tänään alkoi sitten vihdoin kuulua todellisia epäuskon ölähdyksiä sotilas- ja poliisituttaviltani. Kauan se prkl kestikin. Nyt sitten menee kertajakeluna kaaliin se ymmärrys asioista jota olen koettanut pikku viipaleina tarjota vuosikaupalla.

Vieläkö naurattaa musta tulevaisuuskuva jota olemme maalailleet?
Tekeekö mieli vedota foliopipo-jutskiin?

Harmittaa tosin, että tajuaminen purkautuu lähinnä masennuksena (se tietää alkolle ennätysmäistä tulosta) eikä tormistautumisena. Lamaannusta ne hakevat ja siihen ei pidä vaipuman. Varasuunnitelman tekoon ja varasuunnitelman varasuunnitelman. Varaudu kaikkeen niin mikään ei yllätä.

Olisi helppoa ja suorastaan himoittavaa vaalia "Mitäs minä sanoin" -mielialaa ja paistatella tässä moraalisessa oikeassaolemisessaan, mutta sitä myö ei tehdä: nyt pitää potkia muita entistä ankarammin hereille ja toimintaan; oli se sitten netissä avautusmista taikka valmistautumista sillä -winter is coming-

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Pahasti näyttää siltä, että nyt otettiin ensimmäinen askel sisäisen devalvaation kivisellä tiellä. Leikata täytyy, sehän on selvää. Itsekin sitä kannatan, mutta Yrjön kanssa olen samaa mieltä, että leikkurin kohdistus on vähintään pari piirua pielessä. Rakenteita ja turhaa työtä, tai paremminkin turhia työpaikkoja, tässä pitäisi karsia. Sisäinen devalvaatio on siitä metka juttu, ettei se ole tähän mennessä toiminut vielä missään. Koskaan. Mutta ehkä me täällä vain onnistutaan välttämään muiden aiemmat virheet, kuten multikulturismissakin...

Ulkoinen devalvaatio olisi kahdesta pahasta huomattavasti pienempi, mutta yhteisvaluuttaan kuuluminenhan estää sen kortin käyttämisen. Omituisin uutinen pitkään aikaan oli se, kun Stubb ihan pokkana väitti ettei Suomi ole koskaan vaikuttanut omaan valuuttaansa yhtä vahvasti. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta mitä helvettiä?

Vrka

Nimetön kirjoitti...

Olen ollut jo muutaman vuoden melko vakuuttunut siitä, että Eurooppa on menossa kohti islamilaisen ja juutalais-kristillisen sivilisaation välistä sisällissotaa.

Syy tähän sotaan johtavaan kehitykseen on se, että kukkahattuusto ja islamistit yhdessä tekevät kaikkensa saadakseen moisen sodan aikaan. Ja kun tarpeeksi kauan sotaa puurtaa, niin sotahan siitä tulee.

Suurin osa mediasta, koko kukkahattuusto, vihervasemmisto ovat selvästi asettumassa sisällissodassa omaa väestöään vastaan, vastustajan puolelle. Nyt häikäilemättömin osa tuosta porukasta yrittää näköjään värvät myös univormutyöläisiä omalle puolelleen.

Olen muuten huomannut että tämän valtavan "autetaan kaikki yhdessä niitä pakolaisia" -hullutuksen ohessa on tapahtumassa myös todella laajaa nuivistumista. Valtavan suuri määrä sellaisia ihmisiä, joilla on hyvä sydän ja hyväuskoinen mieli yhdistettynä suureen kyvyttömyyteen epäillä vilppiä edes siellä missä se on itsestäänselvää, alkaa puhua ääneen aika nuivalla äänellä.

Asuntomarkkinoilla tilanne näkyy myös aika selvästi. Jonnekin pelmahtaa yht'äkkiä paljon omakotitaloja myyntiin kohtalaisen edullisen näköisin hintapyynnöin. Sitten kun selvittää asiaa, niin käy ilmi että kyseinen kunta suunnittelee elintasopakolaiskeskuksen avaamista ja että se pelmahdusalue on syystä tai toisesta joko tulilinjalla tai lähellä sitä. Pari kertaa käynyt jopa mielessä että asiaahan voi seurata Etuovesta paljon luotettavammin kuin Pravdasta tai Reporadiosta.

Nimetön kirjoitti...

Minä olen pitkään pitänyt tätä suvaitsevaisten touhua tyhmyytenä tyyliin; " jos teon voi selittää tyhmyydellä ei pidä epäillä pahantahtoisuutta". En enää. Poliitikot ja virkamiehet tietävät varmasti mitä tekevät ja mihin se todennäköisesti johtaa. Kuten ennen vanhaan, kun Eduskunta oli Suomen suurin teatteri. Niin suuri että kuiskaajakin oli Moskovassa. En tiedä missä kuiskaaja nyt on, mutta selvää on että nykyinen hallitus ja virkamieskunta tekee töitä jollekin ulkopuoliselle taholle.

Saa nähdä tuleeko Suomen Sisusta puoluetta. Tuo valkoristilippuhan sopisi hyvin liikkeen/puolueen tunnukseksi. Vielä kun jäsenet ja heidän kannattajansa palauttavat sotilaspassinsa, niin meillä on väkivallaton vastarintaliike. Valkoinen lippu ei tietenkään kuvaa valkoisen rodun ylivoimaa tms vaan on yksinkertaisesti antautumisen symboli. Antaudutaan haittamaahanmuutolle ja jos uutiset aiheen tiimoilta masentavat kansalaista, voi palauttaa sotilaspassinsa.

500 palautettua passia tuskin nostattaa kulmakarvoja. Toisin on esimerkiksi 10000 - suuremmista määristä puhumattakaan. Arvaan että ideani ei aluksi innosta, mutta pakolaisvirran jatkuessa ja varsinkin perheenyhdistämiskäytännön myötä meillä lienee 300000 - 500000 muslimia vuonna 2025. Pistäkää idea mieleen. Poikkeukselliset ongelmat vaativat poikkeuksellisia ratkaisuja.

maallikko

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Joka kerta kun kuvittelee vitutuksen saavuttaneen maksimilukemat joku laittaa paremmaksi. Nyt ruotsalaiset akateemikot vaativat lentoreittien avaamista, että turvapaikkaa pääsee hakemaan helpommin.

Ja tehtiinhän siitä 17-kesäisestä sotalapsestakin lopulta juttu Hesarissakin: "joutui nettivihan kohteeksi". Sillai.

Pitäkäähän hauskaa, minä en taida enää tulla Suomessa käymään.

Nimetön kirjoitti...

Tulipa mieleeni..nyt kun on nähty että tulijat ovat valtaosaltaan asekuntoisen oloista väkeä, niin ehkä se ei ole ihan sattumaa? Jos kerran kansa on nähty uhkana, niin ei kai valtaapitävät voi silloin luottaa myöskään asevelvollisarmeijaankaan? Entä jos tulijoille aletaankin jakamaan valtion toimesta aseita käteen? Ainoa mikä jää toivoksi on se tosiseikka, että tässä maassa on asukaslukuun nähden varsin runsaasti aseita. Ja tietysti se, että liki kaikki yli 20 vuotiaat miehet ovat käyneet armeijan. Kohta jokainen joutuu katsomaan totuutta silmiin. Ennustan, että ennen kuin käki uudestaan kukkuu, muistelee yksi jos toinenkin sitä, kuinka rauhallista täällä kerran oli.

Dies irae on pian käsillä.

Snowcamo kirjoitti...

Itse olin jokunen vuosi sitten räjähdeyhdistyksen vuosikokouksessa, jossa SuPon tiedottaja piti esitelmän lähitulevaisuuden uhkakuvista. Niitähän oli tasan kaksi:

1) Äärioikeisto ja
2) Ilmastonmuutos

Tuon jälkimmäisen relevanssia räjähdealaan en ymmärtänyt edes puhujan (organisaation?) maailmankatsomuksen huomioiden. Ellei ilmasto sitten lämpene niin rajusti ja yht'äkkisesti, että...

Sen sijaan Karin kanssa olen täysin samaa mieltä - ja muuallakin yrittänyt tätä tuoda esille - että tässä pakolaismaanpetoksessa on yhtenä aspektina aseiden pois keruu. Kun nykyinen meno vielä hiukan eskaloituu, niin jotain alkaa väistämättä sattua ja sen jälkeen saatetaan loppuun se, mikä viime kouluampumisten yhteydessä jäi puolitiehen.

Arvelisin, että liipaisevassa (pun intended) tapahtumassa ei edes ole ampujana valkoinen heteromies eikä kyseessä ole laillinen ase. Mutta 'jottei tragedia toistuisi' on välttämätöntä kerätä kaikki aseet pois. Tokihan se onnistuu vain laillisille aseille, mutta näin annetaan voimakas viesti.

Minunkin aseeni voivat ottaa, kunhan vääntävät sen irti...

Nimetön kirjoitti...

Tämmöinen uutinen tältä päivältä.

http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/opetuksesta+leikattu+opetushallinnosta+ei/a2323048

Eli hallintohimmeli elää ja voi hyvin.

Nimetön kirjoitti...

Alkaa tässä valtion virkamieskin jo miettimään että mitäköhän tästä tulee?

Tällä tiellä on vain rappiota, väkivaltaa, korruptiota ja kärsimystä. Hyvinvointivaltion rauniot häämöttävät. Kestävä kehitys on huuhaata. Rajatulla alueella(maapallo) ei voi olla rajatonta kasvua(taloutemme). Omavaraisuuden puute tulee puremaan vielä pahasti.

Lääke olisi Schengen sopimuksesta eroaminen, pohjoismaisen passiunionin purkaminen ja markan palautus. Eihän noilla Suomea pelasteta, mutta edes vähän parempaan suuntaan.

Ei naurata koska totta.
https://www.riemurasia.net/kuva/Tulevaisuus/160523

-Aguel-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Karille, Pörri Oravalle, Reijo Koiraalle, Ano1:lle (klo 12.07), Taisteluvälineupseerille, Vrkalle, Ano2:lle, Maallikolle, Keski-ikäiselle pikkupojalle, Ano3:lle, Snowcamolle, Ano4:lle ja Aguelille & kiitos kommenteistanne.

Kari & Snowcamo: Olen kanssanne samaa mieltä. On varsin oletettavaa, että siviilien aseet tuodaan pian tapetille ja tietenkin takavarikoimis- ja hävittämismielessä. Hyvin suurella osallahan se on ihan puhdasta hysteriaa, vaaditaan aseita pois muitten mukana, koska niin täytyy tehdä. Olen samalla linjalla kuin Snowcamo. Aseitani ei viedä kuin väkisin, ja silloin täytyy varautua, että minä panen hanttiin. Aika hälyttävää muuten kuulla tuosta Supon tiedottajasta, sillä eihän Supo virallisesti ole edes ilmoittanut, että äärioikeisto olisi minkäänlainen uhka. Kunhan ovat todenneet, että se on pienen porukan mitätöntä puuhastelua. Oliskos asia tulkittavissa niinkin ikävästi, että Supossa on osana Valpolainen siipi?

Pörri Orava & Reijo Koiras: Tähän voi todeta sen, mitä on todettu aikaisemminkin, eli ”Yhteiskunnan nro 1 oikeutus olemassaololleen on sen omien kansalaisten turvallisuus ja suojelu. Se oikeuttaa lainsäädännön ja veronkannon. Kun yhteiskunta ei noudata tätä sopimusta, lakkaa sen kansalaistenkin velvollisuudet ylläpitää systeemiä.” Odotan mielenkiinnolla Reijon seuraavaa pläjäystä.

Ano1(klo 12.07): Vaan tästähän me olemme samaa mieltä. Arvostan kovien tieteitten tutkimusta ja se on välttämätöntä. Olen kyllä mielestäni tehnyt tämän blogissani hyvin selväksi, mutta mikäli en, niin täytyy jatkossa olla tarkempi.

Taisteluvälinepseeri: Tämänhän me olemme tienneet jo pitkään, mutta niin kuin totesit, on turha paistatella. Mielummin lyödään uutta vaihdetta läpeen. Tuo, mitä kerrot sotilas- ja poliisituttavistasi on toivoa herättävää. Minun sotavaltiotutut ovat kyllä tolkun miehiä, mutta heillä kaikilla on ollut jotenkin aivoihin naulattu pakkokokoomuslaisuus, koska he ovat mieltäneet sen parhaiten palvelevan maanpuolustusta. Jotenkin se ajattelu on peräisin jostain 1970-luvulta ja sitten sinne jämähtänyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vrka: Luulen, että ennustamaasi kohden ollaan menossa. Stubbin lausumaa en kyllä tajua minäkään. Maa, joka ei voi vaikuttaa valuuttansa arvoon voi vaikuttaa valuuttansa arvoon enemmän kuin koskaan ennen. Hä?

Ano2: Kukkahatuthan eivät sinänsä sisällissotaa halua, sillä ne elävät täysin omassa utopiakuplassaan, jolla ei ole reaalimaailman kanssa mitään tekemistä. Islamilaisten kansa on toista, ja kun niitten osuus väestöstä kasvaa tarpeeksi suureksi, ne yksinkertaisesti ilmoittavat, että tästä eteenpäin tehdään niin kuin me sanomme. Tajuamatta, että samalla he tuhoavat elatusautomaattinsa. Jossain vaiheessa sitten kantaväestön järjellinen osa joutuu toteamaan, että eipäs vaan tehdäkään ja sen jälkeen alkaa aseet puhua. Asuntopuolelta minulla on samanlaisia havaintoja. Onneksi tuli ajoissa lähdettyä Helsingistä tänne Huitsinnevadaan.

Maallikko: Eiköhän se kuiskaaja siellä Brysselissä ole. En usko, että Suomen Sisulla on edes tarkoitusta ryhtyä puolueeksi. Jos uusi puolue perustettaisiin, luulen, ettei sitä perusteta minkään olemassaolevan järjestön pohjalle, vaan muodossa suomidemokraatit tjmv. Sotilaspassi-idean ymmärrän, mutta jotenkin ei vaan luonto anna periksi sitä tehdä.

Keski-ikäinen pikkupoika: Ja pannaanpa tuo uutinen linkkinä Roopen Mediaseurannan kautta:

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2015/09/hs-paaministeri-sipilan-tavannut.html

Näyttää vaan muuten siltä, että se Hesarin varsinainen sivu on poistettu. Oliskohan tullut vihapalautetta? Lyckaa sinne, missä lienetkin. Minä ajattelin kuitenkin sinnitellä täällä Suomessa loppuun saakka. Ei sitä kotoaan osaa lähteä minnekään.

Ano3: Luulisi ainakin, että viranomaiset osaisivat ottaa tuon tulijaporukan uhkana. Kai viisaammat tyypit esim. sotavaltiolla niin tekevätkin, sillä onhan selvää, että on siellä ihan puhtaasti isiksenkin jätkiä seassa tullut. Meillä on tosiaan tavallisilla kansalaisilla niin paljon aseita, että poliisikin tajuaa, ettei niitten keräämisestä tosiasiassa tule yhtään mitään.

Ano4: Tuo on ollut trendi koko urani ajan. Ainoa, minkä resursseja lisätään, on hallinto.

Aguel: Kun virkakoneiston jäsen olen minäkin, niin voin todeta, että mistäs sen hallinnon mädännäisyyden paremmin näkisi kuin hallinnon sisältä. Esittämääsi lääkettä kannatan minäkin.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

On se tuolla:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1441772302655

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Keski-ikäinen pikkupoika. Joo, nyt näkyy mullakin. Tietynlaista myötähäpeää juttu herätti, sillä toimittajasta vaistoaa, että marttyyriä pitäis saada aikaiseksi, mutta toimittajakin tajuaa, että ei tästä taida tulla mitään.

Jaska Brown kirjoitti...

Karhusen toteamus "Suurinta riskiä eivät kuitenkaan muodosta maahanmuuttajat, vaan meidän suomalaisten kyky mukautua uuteen tilaisuuteen" on aivan oikea johtopäätös, kunhan sen asettaa oikeaan kontekstiin. Jos Cajanderin hallitus olisi marras-joulukuun vaihteessa 1939 päättänytkin eroamisen sijaan antautua, lausunto "Suurinta riskiä eivät kuitenkaan muodosta puna-armeijan sotilaat, vaan meidän suomalaisten kyky mukautua uuteen tilaisuuteen" olisi ollut aivan oikein. Talvisota ei alkanut siitä, että neuvostojoukot ylittivät rajan vaan siitä, kun suomalaiset alkoivat toimia laittomia rajanylittäjiä vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska. Kyllähän sen voi ajatella näin. Jos suomalaiset olisivat päättäneet olla panematta hanttiin laittomia maahantulijoita vastaan vuonna 1939, niin niillä olisi kieltämättä ollut tilaisuus välttyä sodalta. Tosin tilalle olisi tullut miehitys, joka ei mitään herkun leipää olisi ollut sekään. Nykyisessä Suomessa suomalaiset eivät pane hanttiin laittomia maahantulijoita vastaan, joten me vältymme sodalta ja kyseessä… nii-iin…minkäs johtopäätöksen tässä voisikaan tehdä?

Nimetön kirjoitti...

Vanhasta kopiohuumorikirjasta:

PROJEKTIN VAIHEET

1.Suuri innostus
2.Yleinen sekaannus
3.Järkiintyminen
4.Syyllisten etsiminen
5.Syyttömien rankaiseminen
6.Projektiin osallistumattomien palkinta

Jotenkin sopii tähän "auttamiseen". Jossain videolla kai kaikkien Suomen kirkkokuntien edustajat heiluttelivat Tervetuloa-kylttejä. Voi pyhä yksinkertaisuus...
Kerropas viisaammaksesi, kun nuo sotastrategiat on sulle tuttuja, ovatko tuumailuni ihan metsässä: Jos tämä tosiaan on oikea invaasio, meillä on aikaa valmistautua niin kauan, kuin tuon tulvan sallitaan jatkua. Militantit on komennettu olemaan hissuksiin, kun Euroopan muslimeilla kyllästäminen vielä on käynnissä. Jos ja kun tulva vihdoin ymmärretään padota, voi terrorikin alkaa.
Tämähän ei sulje pois "tavanomaista" häiriköintiä ja rikollisuutta.

-koppelo

LW kirjoitti...

Vuosien varrella olen aina tiennyt älyllisellä tasolla, että asiat voivat mennä täysin päin helvettiä, eikä rauhanomaista korjausliikettä välttämättä pystytä tekemään. Jaksoin kuitenkin pitkään olla varovaisen optimistinen. Hiljalleen alkaa kuitenkin tulla selkeä tunne, että tämä ei pääty hyvin.

Toivottavasti ihmiset jaksavat kuitenkin olla kärsivällisiä. Nähdäkseni on olemassa kaksi keinoa saavuttaa jotain. Se rauhanomainen ja poliittinen tie, ja sitten paneminen kunnolla hulinaksi, järjestäytyneesti ja isolla joukolla. Yksi ministeri, muutama kansalaisaktivisti ja parikymmentä mamua raatoina ei muuta yhtään mitään, kuin korkeintaan pahempaan suuntaan. Jos tuolle tielle täytyy lähteä, ja toivon todella ettei, vähintään pitää olla sen verran lihasta, että pystyy provosoimaan valtion törkeisiin vastaliikkeisiin ja värväämään niiden radikalisoimat kansalaiset. Mielellään sen verran, että saa tuloksia aikaan nopeasti, koska pitkät sisällissodat tekevät karmeaa jälkeä.

Jos osaisin piirtää, tekisin muuten pilakuvan, jossa vuoden 410 roomalaiset ovat kaupungin ulkopuolella pidellen "Visigootit tervetuloa" ja "Me [sydän] monimuotoisuutta" kylttejä. Alaric sotureineen pohtisi toisella puolella päitään raapien, että mitä hemmettiä.

Castor kirjoitti...

Suomi ei tule selviämään tästä tilanteesta missä nyt ollaan. On täysin älytöntä puhua "siirtolaisista" tai haittamaahanmuutosta tai muusta, kun koko tilkanne on niin paha. Ja kohta me olemme tilanteessa, jossa moskeijat ovat suurempia kuin kirkot, mutta sitähän siellä ilmeisesti halutaan...

Nimetön kirjoitti...

Niin kyllähän se sotilaspassien palauttaminen on tietenkin keinona jo sieltä järeämmästä päästä, mutta palataan siihen kun rikollisuus alkaa yllättäen lisääntyä ja varsinkin jos alkaa näyttää siltä, että aseiden keruuta kansalaisilta aletaan suunnitella.

Olen tässä jonkin aikaa miettinyt, itseäni viihdyttääkseni lähinnä, mitäpä jos tuo koko pakolaistulva on väline, jolla Yhdysvallat horjuttaa Eurooppaa? Sen suuntaisia kirjoituksia on alkanut putkahdella nettiin. Osa hörhöjä osa jo vakavamman oloisia. Ainakin itävaltalainen info-direkt nettijulkaisu on aiheesta kirjoittanut. Minulla ei ole mitään käsitystä kuka tai mikä taho lehteä toimittaa. Toinen lukemani juttu "How neocons destabilized Europe", jonka on kirjoittanut Robert Parry, joka kirjoitteli 1980-luvulla Iran-contra paljastuksia eli ihan oikea vanhan kansan tutkiva journalisti.

Miksi USA haluaisi horjuttaa Eurooppaa? Vallitsevan Wolfowitzin doktriinin mukaan USA on ainoa suurvalta ja se pyrkii pitämään asemansa niin pitkään kuin mahdollista. Kaikkia sitä uhkaavia valtioita tai valtioliittoja pyritään kampittamaan aina kun mahdollista.

Jostain luin aiemmin, että horjuttamisessa käytetään hyväksi kaikkia kohdealueen jakolinjoja - selkeitä tai vähemmän selkeitä. Uskonnolliset, kielelliset, etniset ja esimerkiksi historialliset kipukohdat kaivetaan esiin ja niitä sorkitaan niin kauan kunnes kohdealueen väestö alkaa jakautua eri leireihin. Hajota ja hallitse. Tässä kannattaa muistaa, kuinka aina vasemmisto korostaa erilaisia vähemmistöjä, samalla kun he puhuvat siitä kuinka samanlaisia kaikki ovat. Tyhmempi voisi luulla, että samanlaisuuden asiaa ei aja se, että korostetaan ihmisten välisiä eroja.

Karttakirjaa kun tutkitaan niin huomataan, että Suomella ja Venäjällä on pirun pitkä ( ja rauhallinen ) raja. Kun Venäjän rajoilla on rauhatonta, joutuu Venäjä jakamaan huomionsa näille alueille ja se tietenkin hajottaa isonkin sotilasmahdin voimia. Pian Ukrainan kriisin leimahdettua vuodettiin julkisuuteen, tai saattoi se haastattelukin olla, muistaakseni Victoria Nulandin kommentti; "olemme käyttäneet Ukrainan horjuttamiseen 5 miljardia." Mitenhän lienee, horjuttaako Yhdysvallat Suomea? Ainakin lähes kaikki keskustelut päätyvät nopeasti juupas-eipäs asetelmaan. Tosin ei me inttämiseen ennenkään ole apua tarvinneet.

Kaikki täällä lukevat taitavat tietää Frankfurtin koulukunnan. Jos ei niin pieni kertaus. F toimi aluksi Saksassa ja siellä pohdittiin miksi vallankumous epäonnistui. Hitler ajoi koulukunnan USA:an teoretisoimaan. Siellä alettiin sitten levittää kulttuurirelativismin, feminismin ja vähemmistöjen paapomisen ideaa. Kulttuuri-marxismi alkoi levitä.

Jännästi sattui niin, että kun NL hajosi, Suomi siirtyi "länteen" ja meilläkin alkoi vaikuttaa tämä "amerikkalainen sosialismi". Tässä yhteydessä mm ensimmäiset somalit tulivat maahan. Olemme olleet tämän ismin harjoittajien kohteena nyt reilut 20 vuotta ja voi sanoa, että hyvin teoreetikot ovat onnistuneet. Meilläkin erilaiset kansalais- ja ihmisoikeusjärjestöt lahottavat toimivaa yhteiskuntaa ja nauravat vielä päälle.

Muistetaanpa vielä sekin israelilaismiljardöörin idea, että kyörätään kaikki maailman pakolaiset Suomeen. Mahtoiko olla vahinko? Ainakin Suomi saataisiin kerralla sekaisin ja Venäjällekin lisää pohdittavaa, kun jälleen yksi valtio sen rajoilla suistuu kaaokseen.

Kaiken varalta lisäys. En ole USA:n vihaaja enkä siis luule, että USA meitä meidän takia horjuttaa jos horjuttaa. Jos USA on tässä takana niin syy on Venäjä. Onhan noista Yhdysvaltojen valtaa pitävistä piireistä kuulunut jo aikoja sitten haikailua kuinka Venäjä ja sen maaperän rikkaudet olisivat se "The ultimate prize" keskeisen geopoliittisen aseman lisäksi.

maallikko

Nimetön kirjoitti...

Pitäisi syventyä kulttuuriin sisälle, erityisesti itäiseen.

Islamhan on suvaitsevainen uskonto: vallattuaan maan se ei pakota vaihtamaan uskontoa, vaan suvaitsee myös muita uskontoja. Tämä on vanha sulttaanin lupaus. On tietenkin huomioitava, että Koraanin mukaan, vääräuskoisille annettuja lupauksia ei tarvitse pitää (kauppalauseke; sovelias islamilainen kauppatapa).

Mietinnii tätä vasiten, kunpa sattuihe silmiini ruuvusta "kyllä olen 17-vuotias, ja todistan sen jahka henkilöllisyyspaperini Syyriasta ? saapuvat" -yllykelausahhus. Kummastellinnii, jotta mitenkä lapsonen olj piässynnä näinnii pitkälle nuinkii kaukee? Ihtellä kun näjes piti olla (laevayhtiöjöitten suossiolla lausuhemana) jo Ruohtin laevallakkii tokumentti henkilöllisyyvestä mukana ja kunnii olj liien vanaha ajelukortti, niin tokkeesa suosittelj virkahenki, jotta pittee olla mukana passi, jonkannii nöyrästi hankin (kysytty sitä ei tokkiisa koko reissulla ,ehä veikkone).

Tuumaskelin, jotta lieneepi lapsosella ollunna passit ja paperoit, mutta kun eip ollunna issee eikä äitilöit muassanna, olipa piässynnä hukkumaa ennen juur Suomen rajjaa.... Nytpä laps raakkaa joutuvee oottelommoo, niitä lappuloita, jollei kukkee kerkihe Syyrrijjaa lähempöö melkeij oikeannii näkösevvii pykätä pojalle varkkuloihe takataskuu lykätä.

Vuannnii tulipa mielennii toinnekkii tottuus. Mitenkä voes olla nämä keskuksessa liävihtelivät avuks, kun einnii ruuvun mukkaa ollunna mittee ajankulukekka (paihti nyt puhelin, mitennii sillä aeka joutuvi, tulleepi niska kipiäks ja näpit puuttuvee). Ihte olennii joutunna (äitin olj moterni) pienestä pittäin siivoammaa, tiskoommaa sekä pesemmää vuatteet (peessööhän se kone, mutta tarvihhee apuja). Olenkii miettinnä, jotta tarjouvun lähimpee keskuksee avuks näyttämmään lapsosille, jotta mitenkä tiällä tehhää: miehethii siivvuaa, tiskoo ja pessöö. Oikkee mieltä lämmittöö, mittee FB-sivvuilla lapsoset levittöö kuvvii, kasvoo käsjlihakset luuttutessa ja piässöö nopiast auttommaa lähimpee palvelukeskuksee, kuha alkeepi pyssyy Sinipiika käessä hyvästi.

Ylpeänä islamilainen kertoo, miten heidän kulttuurissaan kunnioitetaan vanhuksia, joten vinkkinä virkamiehille: vanhustenhoito on nuorten, vahvojen miesten toiveammatti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Koppelolle, LW:lle, Castorille, Maallikolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Koppelo: Pitkään virkakoneistossa työskennelleenä voin todeta, että nuo vaiheet 1 – 6 eivät suinkaan ole urbaanilegendaa. Minä en ole sinänsä sotastrategian taitaja, mutta näkisin ISIS-porukan ja nämä muut tulijat hieman kahtena eri sakkina. ISIS tulee tekemään terroritekoja ilman muuta ja sen tavoitteena on islamilainen ylivalta. Nämä muut tulevat lähinnä nostaakseen elintasoaan, mutta ne eivät toisaalta nosta kyllä sormeakaan ISISiä vastaan. Me olemme niille kuitenkin vääräuskoisia ja tapamme ja kulttuurimme eivät kelpaa heille. Ainoastaan rahamme kelpaa. He eivät ressukat tosin tajua sitä, että jos täällä aletaan elämään heidän tapojensa ja kulttuurinsa mukaan, niin sitten ei ole enää sitä rahaakaan.

Mitä strategioihin tulee, niin suosittelen lukemaan Jaska Brownin erinomaisen tuoreen kirjoituksen:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2015/09/nain-oli-ennen-entas-nyt.html

LW: Minä menetin optimismini jo vuosia sitten, mutta tämä tapahtumien viime aikojen käsittämätön nopeus kyllä yllätti. Tällä pohjoismaisella kuuluisalla kärsivällisyydellä on tässä tapauksessa myös huono puolensa. Tuolla etelämpänä mennään paljon helpommin kaduille osoittamaan mieltä, pitämään meteliä ja kevythulinoimaan. Siinä saa päästettyä vähän höyryjä. Meillä taas ei ole sen sorttista varoventtiiliä, vaan paine kattilassa kasvaa, kunnes se räjähtää. Minä olen pitänyt blogiani nyt kahdeksan ja puoli vuotta ja tarkoitukseni on ollut olla osa nimenomaan sitä rauhanomaista keskustelua. Mutta asiallinen keskustelu on tukahdutettu eikä hyväksytä muuta kuin epistolan toistaminen. Rauhanomaisen tien mahdollisuus vähenee koko ajan.

Castor: Luulen, että Suomella on vielä mahdollisuus. Pakkohan minun on edes yrittää pitää yllä jonkun sortin toivoa, koska täällä minä asun ja tänne minä jään. Tosin mikäli tämä linja jatkuu parikin vuotta niin sitten ollaan samassa tilanteessa kuin Ruotsi ja jos Ruotsi aikoo selvitä, se ei tapahdu kuin ampumalla.

Maallikko: Tuo on niin suuren suunnan geopoliittista pohdiskelua, että vastaan ottiatuota ja jyrkkä ehkä. En myönnä enkä kiistä. Pitäisi päästä kärpäsenä kattoon kuuntelemaan mitä isoissa kabineteissa pulistaan. Ainoa mistä olen varma, on eurooppalaisten päättäjien typeryys. Nämä tänne tunkeutujat kun eivät enää edes väitä olevansa pakolaisia, vaan Tanskassakin ne ovat suoraan sanoneet, että ei Tanska riitä, vaan pitää päästä Ruotsiin tai Suomeen kun siellä saa paremmin rahaa.

Ano: Tuon häiskän tarinahan menee sille samalle osastolle kuin nämä somalialaiset koneinsinöörit ja heidän kotiin unohtuneet todistukset. Ongelmahan ei sinänsä ole siinä, että tulija puhuu paskaa vaan siinä, että täältä löytyy niin monta ihmistä, jotka ovat halukkaita sitä paskapuhetta uskomaan.

Jätkien avuttomuudesta voidaan ajatella positiivisen kautta. Ajattelepa kuinka moni kirkassilmäinen ja hyväuskoinen nainen pääsee toteuttamaan palavaa hoivaviettiään?

Becker kirjoitti...

UNHCR:n mukaan nyt välimeren ylittävistä pakolaisista 50% tulee Syyriasta,13% Afganistanista, 8% Eritreasta, 4% Nigeriasta, 3% Somaliasta, 3% Pakistanista, 3% Irakista, 2% Sudanista, 1% Gambiasta, ja 1% Bangladeshista.
Pakolaisista on 13% naisia, 15% lapsia ja alaikäisiä ja loput 72% aikuisia miehiä.
Suurin osa manner-Eurooppaan pakenevista eivät tule tänne kranaattien pelossa, sillä he ovat jo saaneet turvapaikan Turkista tai Libanonista. Heitä vetää Eurooppaan paremmat elinolot lupaavat poliitikot.
Kun mitkään sopimukset eivät EU:ssa pidä, oli sitten kyse rahoista tai rajoista on taloudellisesti halvaantunut Eurooppa entistä suuremmassa kusessa.

Maahanmuuttajien hallitsematon virta saatta aiheuttaa, että pakolaisista huolehtivat organisaatiot menettävät kokonaan toimintakykynsä suurten massojen paineessa.
Sen jälkeen meillä on kaduilla vetelehtiviä riskejä nuoria miehiä jotka ryöstelevät asukkaita ja koteja ruoan saamiseksi. Polttelevat autoja ja raiskaavat naisia kenekään pystymättä estämään. Poliisi luonnollisesti pyrkii estämään kantaasukkaita suojelemasta omaisuuttaan ja itseään vallitsevan normin mukaisesti.
Vanhukset makaavat paskoissaan kun valtio satsaa yhä enemmän lainarahoja parasiittilaumojen rauhoittamiseksi.

Illalla tuli jokin A-Studion pakolaisohjelma, mutta en näitä nykyjään viitsi katsella. Päivärinta on luultavasti taas saanut paistatella mamumyönteisillä näkemyksillään. Täytyy yrittää pitää verenpaineet sallituissa rajoissa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tsadin Pravdassa oli enää näköjään 10.000 tarjottu "teinin" päästä.
Seiskassa oli vielä 12.000 tarjottu.
Seuraavas lehes on sit varmaanki vain 8.000? (Sisäinen devalvaatio?)

Ja mihinkähä ne sosiaalit oli teiniä kuskannu, kun Pravda ei rikosilmoitusta löytänyt?

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Sipilan-tavannut-17-vuotias-kohupakolainen-Paastani-on-luvattu-12-000-euroa/1081635

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Suomen kohdalla suhdeluku on vieläkin selvempi. 1.1. - 31.7.2015 välisenä aikana kaikkiaan 4.121 turvapaikanhakijaa. Ja näistä syyrialaisia oli vain 119. Tanskan tämänhetkinen tilanne (eli Tanska ei kelpaa, vaan pitää päästä Ruotsiin tai Suomeen) kertoo hyvin mistä on kyse. Tuo mitä ennustelit, ei valitettavasti ole scifiä, vaan voi olla hyvin pian täyttä totta.

VNV: Joo, uhri-inflaatio. Jonkunlaista marttyyriahan jätkästä yritetään tehdä, mutta kovasti on eväät vähissä.

Nimetön kirjoitti...

Yli vuorokausi netittä, radiotta ja puhelimitta teki terää.

Voi veljet prkls, en voi kuin vankasti suositella ja jos (kun) ette usko niin kaivakaa youtubesta Lars Monsenin erämaadokumentteja. Hermo lepää ja lepää vielä paremmin kun sen tekee itse. Aika iltanuotiolla kuluu hiljakseen, elimistö totuttautuu luonnollisuuteen, metsän eläimiin ja yön ääniin. Kun tähtikirkkaan taivaan alla katselet avaruuteen niin kaikki maanpäälliset ongelmat supistuvat (ei, eivät ne katoa mutta ahdistus ja -tutus hellittää).

Vaikka hirvikärpäset syö ihoa, askel ja reppu/ase(et) painavat niin mieli kevenee ja toisaalta se suorittaa aivan erilaisia eliinjäämiskalkulaatioita kaiken aikaa.

Ykä mehtimiehenä tietää. Ne lukijat jotka eivät tiedä niin tutustukaa.

Sen minkä tiedonvirrassa taas "menetti" niin voitti (alleviivattuna) kaikessa muussa, ja tällä välin eräs evp-veli olikin kirjoittanut olennaisen ohimenneestä tuputtamisesta: http://vanhavittuilee.omasivu.fi/45/kylla-swedupelle-tietaa/

-Tvälups-

Vasarahammer kirjoitti...

"Jätkien avuttomuudesta voidaan ajatella positiivisen kautta. Ajattelepa kuinka moni kirkassilmäinen ja hyväuskoinen nainen pääsee toteuttamaan palavaa hoivaviettiään?"

Toivottavasti nämä kirkassilmäiset ja hyväuskoiset naiset toteuttaisivat sitä hoivaviettiään hoitamalla omaa lastaan. Tällainen olisi oikeasti hyödyllistä työtä toisin kuin 20-35 -vuotiaiden muslimimiesten hoivailu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Luonnon helmassa kannattaa aina kulkea. Mettämiehenä tiedän minäkin. Se vielä pitää mainita, että kun pääsee oikein syrjäiselle seudulle, missä ei ole ensinkään valosaastetta, niin se on aivan huikea kokemus se, miltä tähtitaivas todella näyttää. Kaikki ei tietysti luonnossa kulkemisesta tykkää ja he etsivät rauhoittumista kukin tavallaan ja onnea heille siihen. Minä olen muuten siinä onnellisessa asemassa, että minua hirvikärpäset eivät pure. Ei ihotyyppi tai hikityyppi tai mikä lie miellytä niitä. Joitain kavereitani ne purevat niin, että tulee semmosia visvapaiseita. Ja ihan hyvin tuo setä linkissään kommentoi.

Vasara: Jep. Ja tietysti jos ei omia ole, niin maassammehan on paljon yksinäisiä vanhuksia, jotka nauttisivat seurasta ja avusta pienissä arjen askareissa. Mutta hehän eivät ole muotia. Jokainen palkattu elintasosurffareita hoivaava työpaikka on muuten pois niin vanhustenhuollosta, lastensuojelusta, sairaaloista ja yleensäkin kaikesta hyödyllisestä.

Nimetön kirjoitti...

Ei niin yhtään ääni- tai valosaastettakaan. Pelkkiä luonnonääniä ja nehän ne herkimpiä pistää ahdistamaan. Kuulet yössä kuinka ketun roikale koettaa nyysiä evääsi, joten nouset ylös ja nostat repun taikka kassin korkeammalle puuhun ja toteat että tuolta jos ne kiipeät niin vie mokoma!

Sitä kun meikäläinen ei maastossa liiku pelkkänä metsästäjänä vaan samalla vähintään alitajunnassa takoo erinäiset sota-opit; miten toimisin sissinä, miten jalkaväkenä, miten tykistön tuli-asemapoppoossa tai tulenjohdossa jne. Kaikki ne siellä samalla kalkulaattorilla nakuttaa vaikka niin viattomana oletkin vain kanalintuja kahtelemassa... Samalla sitten se luontoihminen tekee erinäisä havaintoja kasveista, marjoista ja sienistä. Sisäinen ornitologi pyrkii tunnistamaan lintulajit laulusta sekä ulkonäöstä. Geologi taasen arvailuttaa kivilajeja ja pienmetsänomistaja kadehtii puurunkoja ja -kasoja.

Nythän se minulle valkeni! Heitä keskiverto cityvihreä tuonne ja sehän on pihalla kaikesta edellakertomastani ihan käytännöllisesti. Juuh eikä toimi wifi tai 1-4G.

Paluu arkeen ja hulluus etenee. Taso 8 saavutettiin liiankin vikkelään.

Noh tuo metsä on kumminkin se suomalaisen koti ja voin kertoa kokemuksesta, että nakkaa sinne ihan minkä maan sotilas, jopa sellainen ihmeellinen erikoisjoukkoyksilö niin naama sillä mutristuu kuin esimerkkini cityvihreältä. Koska nyt niitä uumoilemiani aselasteja (ensin miehistö ja aselastit perässä kun viranomaiset ovat kiinni maahanmuutossa) on jo pysäytetty Välimerellä niin on vain ajan kysymys milloin koko euroopassa kuin täälläkin tärähtää.

-Tvälups-

Jk KRP:ssä oli jo 2000-luvun alussa vallalla kanta, että suurimman uhan maamme turvallisuudelle tuottaa: Tättärää! suomalainen ampuma-aseharrastaja...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tähänhän täytyy ehdottomasti laittaa Octaviuksen (toivottavasti hän palaa tauoltaan) blogista vuoden 2010 luontokuva, jossa kaupunkivihreät totuttelevat asiaan, josta he tykkäävät puhua, mutta josta he eivät mitään tiedä. Etummaisena Suomen luonnossa hyvin harvinainen laji nimeltä sinnemäki:

https://octavius1.files.wordpress.com/2010/10/vuoden-2010-luontokuva-stt.jpg

Becker kirjoitti...

Tossa Ykän liittämässä valokuvassa nuo sitivihreet liikkuu varmaan Helsingin Kasvitieteellisessä puutarhassa. Ei nuo noin pitkälle heinikkoon uskalla.
Ruotsissa nuoriso maalaistaloja lukuunottamatta on täysin vieraantunut luonnosta.
Virtuaalimaailmassa eläminen on aiheuttanut, että omin käsin ei pystytä tekemään muuta kuin räpläämään laatta ja onanoimaan. Metsä on heille kauhistus.

Katselin tuossa hivenen ahdistavaa esitystä netissä, jossa todettiin, että jotta nykyinen Eurooppalainen kulttuuri säilyisi, pitäisi syntyvyyden olla vähintään 2,11 lasta per pari. Nyt se on luokkaa 1,6, joka ei riitä pitämään väestön säilymistä ennallaan. Muslimeilla se on moninkertainen. Olen täällä aikaisemmin todennut, että he naivat meidät hengiltä. Tämä on trendi joka puolella maailmaa. Ei tarvita itsemurhapommeja, ei ampumista, ei kondomia.

Nimetön kirjoitti...

Skitsofrenista menoa..
Olen jo pitempään miettinyt tätä nykymenoa ja niin hallituksen, viranomaisten kuin etenkin median suurta ristiriitaa. En tarkoita että näiden mainittujen välillä olisi ristiriitaa keskenään tai jonkinlainen eriävä näkemys siitä mitä kirjoittavat. Yhteinen linja on olemassa.
Aikanaan 9/11 sattumuksen seurauksena USA:ssa säädettiin pikavauhtia Patriot Act-laki joka salli kansalaisten kaikenlaisen tietojen seuraamisen, jopa naapurien ilmoitusten perusteella tehtyihin pidätyksiin ja kuulusteluihin.
Tiedonvälitys tehtiin tahallaan sellaiseksi että todellista tilannetta oli mahdoton seurata. Uutisointien muotoa muutettiin kokoajan, ja todellisen kokonaiskuvan muodostaminen oli mahdotonta.
Tavalliselle kansalle tuli olo kuin koiralle. Annetaan käsky mennä "maahan" ja saman aikaisesti komento "istumaan", ja tätä jatketaan ja jatketaan...

Vastaavanlaista kiristystä ja kontrollia jollain tasolla hallitus koittaa täällä nyt. Jos oikein muistan, 2007 kun Lissabonin sopimusta tehtiin, ja silloin kun Suomi sen allekirjoitti, lehdistössä ei juurikaan ollut kirjoittelua asiasta. Sen sijaan 2-3 kuukautta eduskunta kävi keskustelua siitä pitääkö ns. "lepakkopareille" taata valtion toimesta keinohedelmöitys. Tätä keskustelua lehdistö piti esillä useiden sopivien suvaitsevaisten kansanedustajien avulla yllä ja otsikoissa. Siellä taustalla oli sitten yksi pikku juttu..allekirjoitettiin tuo Lissabonin sopimus.
Aiemmin mainitsemaani naapurikontrolliin tässä maassa haluaisi varmasti siirtyä pikavauhtiin pari mielensä viime vaaleissa pahoittanutta poliitikkoa. Werte der Volkskommissare Paavo ja Ville uusissa tulevissa unelmaviroissaan varmaan eivät pysyisi housuissaan kun pääsisivät lakeja säätelemään...kiimantippaa pukkaisi aivan varmasti.

Mutta parempia aikoja odotellessa ja toivoen että pohjakosketus on kohta saavutettu.

t.
S.E.P.

PS.
Pitää varmaan kohta ryhtyä selvittämään jo kuolleen appiukon tarinan todenperäisyyttä hänen isänsä puuhailuista yhtenä synkkänä syysyönä 1945 riihen takana kaivamasta kuopasta ja öljykangas kääreestä... ;)

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Eikös tuo Ykän kuva sinivirheistä ole sieltä Sipoonkorven luonnonsuojelumikäliestä, mistä ne sinivirheet totes että tää on hyvä kun on lähellä Helsinki ja olis vielä hyvempi kun metro jatkettais tänne ihan viereen? :)

Nimetön kirjoitti...

Beckerin katsoaan dokumentin päätelmään kommentoisin, että ei se välttämättä se määrä, vaan se laatu. Yksi tai kaksi länsimaisen kulttuurin perusteet sisäistänyttä lasta turvaa kulttuuria paremmin kuin neljä ns. joustavalla moraaliselkärangalla varustettua. Sadassa vuodessa muhammediaanit voivat ohittaa suomalaiset lukumäärällään, mutta vain suurkaupungeissa. Suomalaisuus segregoituu pikkukaupunkeihin ja laajalle maaseudulle, siis suurimpaan osaan maata. Tällainen noin kolmen miljoonan suomalaisen porukkahan integroituu enemmistöön vain, jos siitä on heille suoraa hyötyä. Enpä jaksa uskoa, että kolmen - kolmen ja puolen miljoonan muhamettilaisväestöllä olisi tarjota ainakaan mittavaa taloudellista etua oman kulttuurinsa omaksumisesta. Heillä kun ei ole isommin näyttöä talouskasvun tai tieteellisten innovaatioiden luomisesta, joten tilanne voi kääntyä päin vastoin. Citymuhamettilaisilla kun ei tule olemaan voimaa väkivalloin alistaa muita alueita kuin mainitut suurkaupunkiseudut. Ja kun näiden talous islamilaisessa hallinnossa kusee, nille tulee talouskriisi ja jopa nälänhätä. Rajoilla varmaan on jatkuva sota, kuten nyt Israelin rajoilla. Mutta Suomen suurkaupunkien ahdinko - näin toivon - kääntääkin kalifaattilaisvirran muualle, ja nämä alueet alkavat väestöllisestikin kuihtua. Suomalaisalueiden yksi tärkeimmistä projekteista tulisi olemaan pätevän yliopistosivistyksen saaminen omalle alueelleen. Ja tietenkin, vastuuvapauslausekkeena mainitsen, että "suomalaiset" tarkoittaa ainoastaan memeettisiä suomalaisia, ei mitään genetiikkkaan liittyvää. Siis "suomalainen" voi olla vaikka minkä värinen, esim. 100% arabi, joka pitää suomalaista asioiden käsittelytapaa parempana kuin kilpailevaa mallia, ja tämän vuoksi haluaa esim. ilmaista asiansa kunnollisella suomen kielellä. Sekä syö sianlihaa ja kyytipojaksi kossua.

Terv. Achtung

Nimetön kirjoitti...

Joo,itsekin olen katsonut tuon Beckerin mainitseman dokkarin,saattoi olla CBN:n ohjelma(Kristillinen Yleisradioverkko,joka Obaman aikana on FOXin ohella kai ainoa isompi yhtiö,joka uskaltaa lähettää myös poliittisesti epäkorrekteja uutisia julkisuuteen).Olikohan Ranskassa koko maan lapsiluku keskim.1,8-Ranskan muslimeilla sama luku on 8,1!Jo nyky vauhdilla Ranska on islamilainen tasavalta vuoteen 2030 mennessä.Suurkaupungeissa tilanne on lohduttomampi,niistä monessa jo yli puolet lapsista on muslimeja sopivasti koraanikouluiässä.Lontoossa muuten taisi juuri tänä vuonna muslimien määrä ylittää kantabrittien määrän,ja Hollannin sekä Belgian isoimmat kaupungit on myös jo menetetty.
Eikös Gaddaffi samoin kuin joku Algerian pressakin sanonut,että islamin paras ase on musliminaisen kohtu,mikä pitää paikkansa.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, S.E.P:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Achtungille ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Becker, VNV & Vesku: Sieltä Sipoonkorvestahan se. Ja Beckerin toteamus sodan voittamisesta naimalla on kyllä valitettavan totta.

Algerian entinen presidentti Houari Boumedienne joskus 1960-luvulla:

” One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends. Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory."

S.E.P: Huomiosi pitää paikkansa, ja yleensä kun eduskunta keskustelee Suomen kannalta hyvin haitallisista asioista, niin silloin lehdistö kaivaa esille jotain aivan muuta. Jos ei muuta, niin se kehittää caustin aiheesa Halla-aho ja panssarit Ateenassa. Niitten kuoppien ja öljykankaitten sijaintia muistelee varmaan moni muukin kuin sinä.

Achtung: Jaan käsityksesi määrästä ja laadusta. Tietysti kannattaa pitää huoli, ettei islamilaisväestön määrä pääse jyräämään suomalaista laatua. Ne ovat onnistuneet hässimään omatkin maansa vituralleen, ja se onnistuu kyllä tarvittaessa täälläkin. Tuollaista arabia vastaan, mistä puhuit, ei minullakaan ole mitään.

Nimetön kirjoitti...

Minna Karhunen näyttää suosivan pukeutumisessaan iloista kommunismin punaista... Desantti sujahtanut kivasti kokoomukseen...