maanantai 14. syyskuuta 2015

PERUSTAVA KOKOUS

Huitsinnevadan Örnätjärvellä, jossain ei ehkä kovinkaan kaukaisessa tulevaisuudessa


Örnätjärven koululle oli kokoontunut noin yhdeksänkymmentä vakavailmeistä miestä ja lisäksi vielä parin tusinan verran yhtä vakavailmeisiä naisia. Syrjäseutuja jyräävä hallinto oli halunnut viedä kylältä koulun kokonaan, mutta aktiivisen kansalaistoiminnan seurauksena sentään ala-aste oltiin saatu säilytettyä, vaikka yläaste menetettiinkin. Se ainakin piti osaltaan huolen siitä, ettei valtio pyrkinyt sijoittaamaan jatkuvasti kasvavaa elintasosurffaajien määrää osaltaan tänne Örnätjärvellekin. Nykyisinhän kyse oli nimenomaan valtion tahdosta, sillä kuntien oma itsemääräysoikeus tässä asiassa oli tylysti lakkautettu, eikä juuri yksikään Suomen kunta ollut säästynyt tältä vitsaukselta, mikä oli muuttunut itsetarkoitukseksi. Huitsinnevadan keskustaajamassa näitä tunkeutujia jo oli viljalti, samoin kuin maakunnan pääkaupungissa Hömpstadissa, jossa ensimmäiset autot ja kaupat olivat jo palaneet. Hallituksen onnettomat yritykset vähentää tulijoitten tulvaa oli EU:n puolelta tylysti torpattu, eikä hallituksella ollut muuta vaihtoehtoa kuin pienentää radikaalisti sosiaaliturvaa. Suomalaiset – tapansa mukaan – käsivät tämän puristamalla nyrkkiä taskussaan, mutta elintasosurffarit olivat aloittaneet yleisen hulinan.

Ei oltu tarvittu suurtakaan Sherlockia ennustamaan, mitä tämän ilmaisiin pöytiin saapuneen, omaa erinomaisuuttaan täynnä olevan ja entisestään kasvavan öykkärilauman saapuminen saisi tulevaisuudessa aikaan yhä enemmän, varsinkin kun hallintokoneisto oli tosiasiassa menettänyt resurssien puutteessa otteensa näistä mellakoista itselleen harrastuksen tehneistä vieraista. Hallinto keskittyi lähinnä jotenkuten elättämään ne, eikä pystynyt valvomaan niitten tekemisiä. Niinpä tämä kokous täällä Örnätjärvellä tulisi perustamaan sen, mitä niin Hömpstadissa kuin Huitsinnevadan keskustassa oltiin jo perustettu. Perustettu tarpeeseen, eikä olisi millään muotoa mahdotonta, ettei tarvetta tulisi täälläkin. Jos ei muuten, niin Huitsinnevadasta tulevan avunpyynnön muodossa.

Koulun voimistelusaliin oltiin kannettu pitkiä pöytiä ja tuoleja, joissa väki istui. Heidän edessään seisoi Örnätjärven koulun rehtori Antti Ryönälä, 42-vuotias aktiivireserviläinen ja tiukaksi mutta reiluksi tunnustettu opettaja. Hän aloitti puheenvuoronsa:

- Niin kuin kaikki tiedätte, ei tässä olla perustamassa mitään tavallista rekisteröityä yhdistystä joten emme toimi normaalien kokouskäytäntöjen mukaisesti, mutta jos joku haluaa tässä vaiheessa vaihtaa puheenjohtajaa, niin sanokoon sen nyt.

Vastalauseita ei tullut, ja Örnätjärven vesiosuuskunnan puheenjohtaja Lauri Lärr totesi:

- Eiköhän se suju vallan hyvin rehtorin johdolla tämä palaverimme.

Tästä seurasi hyväksyvää mutinaa ja rehtori Ryönälä totesi:

- Kiitän luottamuksesta ja siirtynemme asiaan. Me emme ole vielä kokoontuneet koko porukalla, mutta valmistelevia ja tilannetta kartoittavia kokouksia on pidetty erilukuisin porukoin jo montakin. Henki niissä kokouksissa on ollut yhtenevä ja yhteinen, ja kertaan sen vakavan asian, mikä muodostaa pohjan tälle kokoontumiselle. Lyhyesti sen voi tiivistää niin, että yhteiskunnan pääoikeutus olemassaololleen on sen omien jäsenten turvallisuus. Kun yhteiskunta hoitaa tämän tehtävänsä, sen jäsenet noudattavat yhteiskunnan säätämiä lakeja ja suostuvat maksamaan sille veroa taatakseen sen toimintojen jatkumisen tulevaisuudessakin.

- Mikäli yhteiskunta ei noudata tätä sopimusta, ei sen jäsenilläkään ole velvollisuutta ylläpitää sen olemassaoloa. Ja oma yhteiskuntamme on lakannut noudattamasta tätä sopimusta. Se on nostanut muualta tulleitten elintasosurffareitten turvallisuuden omien kansalaistensa edelle ja mieltää nykyisin meidät lähinnä uhkaksi. Jo yhteiskunnan ylläpitämän monikulttuuriutopian perusteltu arvostelu on virallisen Suomen silmissä uhka.

- Niinpä voimme todeta, että yhteiskuntamme on rikkonut oman puolensa sopimuksesta. Me emme halua anarkiaa, joten emme ole – ainakaan vielä tällä hetkellä – irtaantumassa Suomen valtiosta. Mutta koska valtiota ei enää kiinnosta turvallisuutemme, meillä on oikeus taata se itse. Olemme siis perustamassa omaa Örnätjärven suojelukaartia, joka tulee luomaan kiinteän yhteistyösuhteen meitä lähimpänä olevaan Huitsinnevadan keskustan suojelukaartiin, muihin naapurialueitten suojelukaarteihin ja sitä kautta muualle Suomeen. Näitä samanlaisia kokouksia pidetään tälläkin hetkellä useilla paikkakunnilla. Se, joka ei halua osallistua perustettavan suojelukaartin toimintaan, voi poistua paikalta nyt samantien.

Kukaan ei lähtenyt. Ihmisten ilmeet kertoivat, että lähtemisen ja luovuttamisen aika oli nyt päättynyt. Minkäänlaista uhoa tai iskulauseitten huutoa ei kuulunut. Se ei ollut näitten ihmisten tapa. Vain hiljainen, kuin ihmisten keskuudessa leijuva, toinen toiselta etenevä ja sitä myötä vahvistuva tunne, että nyt yksi kynnys on ylitettävä. Ja se ylitetään.

Ryönälä jatkoi:

- Onhan selvää, että organisaatiotamme ei voi valita huutoäänestyksellä, joten käskyvaltasuhteitten kannattaa perustua sotilasarvoon mutta emme myöskään ole puolustusvoimien organisaatioon kuuluvia. Teknisesti ottaen me olemme kapinallisia. Ja näen, että Örnätjärven suojelukaartin päällikön tulee nauttia suojelukaartilaisten ehdotonta luottamusta.

Jakeluautonkuljettaja Koponen nousi seisomaan ja käytti puheenvuoron:

- Rehtori on ollut tässä puuhamiehenä viimmosen päälle ja tiedetään, että te olette reservin yliluutnantti jalkaväestä. Täällä ei muutenkaan ole kukaan sotilasarvoltaan korkeampi, ja teidät tunnetaan tolkun mieheksi ja nautitte koko porukan täydellistä luottamusta, joten esitän rehtori Ryönälää suojelukaartin päälliköksi.

Useita kannatetaan-huutoja kuuli salista, eikä vastaehdokkaita ollut, joten Ryönälä jatkoi:

- Ystävät, kiitän teitä lämpimästi luottamuksestanne ja otan tehtävän vastaan. Seuraavaksi meidän tulisi muokata hieman organisaatiotamme. Meillä on sen verran porukkaa, että kaarti kannattaa jakaa kolmeen joukkueeseen, joka taas jakaantuu ryhmiin. Olen tehnyt tässä alustavan listan siitä, mikä joukkueitten kokoonpano on, ja ketkä sen johtajina toimivat. Lisäksi tässä on ehdotus naisjaostomme tarkemmasta tehtäväkentästä ja kokoonpanosta, tosin naisemme ovat tässä asiassa keskenään jo varmaan päässeet meitä miehiä pidemmälle.  Pankaapas kiertämään, niin katsotaan, että onko niihin muutostarvetta.

Ryönälä jakoi kopiot salissa olleille henkilöille, joita saattoi nyt sanoa suojelukaartilaisiksi. Miehet katsoivat papereita, mutisivat hissukseen keskenään, välillä jonkun sormi osoitti tiettyä riviä paperissa ja sen jälkeen jotain henkilöä yleensä nyökkäyksen säestämänä. Ryönälän tehtävä reservissä oli komppanian varapäällikkö ja hän hallitsi kokoonpanot. Lisäksi hän tunsi paikkakunnan ihmiset, joten korjauksia ei juurikaan tarvinnut tehdä. Mutta Ryönälä näki, että miesten tuli saada sanoa sanansa. Nämä eivät olleet mitään ensimmäistä päivää armeijassa olevia alokkaita, vaan vakaita perheellisiä miehiä, jotka olivat nyt suunnittelemassa kotikylänsä turvallisuuden takaamista ja heille oli turha tarjota minkäänlaista äksiisiä. Nämä miehet tekisivät vaaditut tehtävät kyllä muutenkin ja oman elämänkokemuksensa kautta he puolestaan tarjoaisivat Ryönälälle täydennystä niistä asioista, joita hän ei välttämättä hallitsisi. Hän jatkoi kokousta:

- On aika kartoittaa toimintamuotomme ja siihen liittyvä viestintä. Sehän on selvää, että me emme ole perustamassa tätä suojelukaartia sen vuoksi, että voisimme alkaa riehua. Tarkoituksena on vain ja ainoastaan taata kylämme turvallisuus ja tarvittaessa auttaa sen turvaamisessa myös muualla Huitsinnevadassa. Mikäli toimintaamme ei tarvita, emme tee mitään ja jatkamme elämäämme normaalisti. Mutta jos joku tulee tänne häiriköimään, me poistamme hänet. Mikäli se ei onnistu hyvällä, teemme sen voimakeinoin. Jos kyseessä ovat häiriköijät, jotka tulevat tänne ase kädessä, poistamme heidätkin, tai sitten ammumme tunkeilijat siihen paikkaan. Jos vieras tulee kyläämme kutsumatta ase kädessä, silloin ylitetään se kynnys, jonka jälkeen ei enää keskustella.

Tarkoituksenmukaisinta on käyttää samanlaista valmiustilamallia, mitä käytetään muissakin suojelukaarteissa. Eli tällä hetkellä me elämme täällä Örnätjärvellä vihreässä valmiustilassa, mikä tarkoittaa sitä, että elämme täysin normaalia elämää. Keltainen valmiustila taas tarkoittaa sitä, että tietyn määrän miehiä tulee olla jatkuvassa toimintavalmiudessa, eli tarkoittaa sitä, että silloin saunassa otetaan vaan vissyä. Tää koskee myös teitä, Perskeles, Lötjönen, Kutvonen, Pöntinen ja Pätinen.

Salissa kuului naurunhöräkkää, kaikkein kovimpana juuri mainittujen miesten pöydässä.

- Teemme valmiiksi valmiuslistat, jonka mukaan miehet sitten kiertävät keltaisessa valmiustilassa. Ne, jotka tekevät vuorotyötä toimittakoot minulle jatkossa työvuorolistansa. Ja sitten. mikäli tarvitaan, on vielä punainen valmiustila, jolloin kaikki miehet ovat täysin aseistettuja ja varustettuja toimintaan. Nämä värit liittyvät myös viestintään, josta meidän IT-ihmeemme Tasi voi kertoa enemmän.

Tasi, eli Taisto Turpavärk toimi atk-suunnittelijana ja oli sotilaskoulutukseltaan viestikersantti. Hän aloitti puheenvuoronsa:

- Varsinaisesti jos joudumme olemaan liikkeellä, niin meillähän on valmiiksi noita VHF-puhelimia sen verran, että niitä riittää joka ryhmään pari kappaletta. PMR-puhelimia on vielä enemmän, ja ehdotan, että joka häiskä hankkisi itselleen sellaisen. Niitä voi käyttää ryhmän sisäisessä viestinnässä, mikäli joudumme olemaan hajallaan. Jos joku on huonoissa rahavaroissa, niin eiköhän panna hattu kiertämään. Muihin suojelukaarteihin yhteytemme on vielä puhelimen varassa, mutta parempaa radiokalustoa on hankinnassa.

- Ja siitä pääsemmekin kännykkäviestintään. Niin Ryönälällä, plutoonanpäälliköillä kuin minulla on asetettu teidän kaikkien numerot omiin puhelimiimme ja mahdolliset valmiustilan muutokset tulevat teille tietoon kännykoihinne. Eli nyt olemme siis vihreässä valmiustilassa. Mikäli saatte ilmoituksen keltaisesta valmiustilasta, listalla olevat miehet siirtyvät siihen. Mikäli tulee ilmoitus punaisesta valmiustilasta, jokainen miehistä ottaa täyden varustuksen ja aseistuksen ja kokoontuu plutoonansa yhteyteen.

Seuraavaksi Turpavärk käänsi fläppitaulun sivun, jossa oli esillä kaksi puhelinnumeroa.

- Laittakaa nuo numerot kännykkäänne. Mikäli omilla tiluksillanne tapahtuu jotain yllättävää ja tarvitsette apua, noilla numeroilla sitä voi pyytää, ja viesti lähtee jokaisen kännykkään. Ylempi numero tarkoittaa keltaista hälytystä, jolloin porukat tulevat apuun astaloitten, mutta ei tuliaseitten kanssa. Alempi numero on sitten punainen hälytys, jolloin apuun tullaan pyssyt mukana. Jokainen osaa käyttää luonnollisesti harkintaa siitä, minkälaista apua pyytää. Esimerkiksi joku puolalainen taulukauppias ei ole edes keltaisen hälytyksen aihe. No, kyllä te tajuatte.

Salista kuului hiljaista hyväksyvää mutinaa ja hiljaista piipitystä kun numeroita tallennettiin kännyköihin. Turpavärk jatkoi vielä:

- Tarvittaessa lähetämme myös kännyköihinne viestin REINIKAINEN,  joka tarkoittaa sitä, että poliisi alkaa takavarikoida ihmisten aseita. Ja se mahdollisuushan on koko ajan olemassa. Lakia ollaan jo kovaa vauhtia säätämässä eikä uusiin aseisiin ole myönnetty lupia koko maassa kahdeksaan kuukauteen. Oletettavasti teillä kaikilla alkaa olla vaihtoehtoiset kätköpaikat pyssyille valmiina?

Salista kuului myöntyvää kommentointia ja naureskelua siitä, kuinka rautakaupassa oltiin ihmetelty niin monen tyypin intoa tehdä välikatto- tai aittaremontteja. Tämän jälkeen rehtori Ryönälä nousi ja sanoi puolestaan:

- Nyt sitten siirrymme pienempiin porukoihin ja teemme asekartoituksen. Ideahan on, että ne suojelukaartilaiset, joilla ei ole omia aseita saavat apua muilta. Aseitahan täällä sinänsä on yllin kyllin, metsämiehiä kun on kylä pullollaan.

Perskeleen Ykä, Lötjönen, Kutvonen, Pöntinen ja Pätinen alkoivat keskenään käydä läpi asrsenaalia ja sitä, miten sitä alustavan sopimuksen mukaan jaettaisiin. Ykällä itsellään oli hirvikivääri kaliiberia .30-06, metsästysluodikko kaliiberia .222, haulikko kaliiberia 12/76, isoisän venäläinen sotasaalispistooli kaliiberia 7,65 sekä pienoiskivääri ja pienoisrevolveri. Hirvikiväärin ja sotasaalispistoolin hän pitäisi itsellään, luodikko menisi lähellä asuvalle maanviljelijälle, haulikon ja pienoiskiväärin hän antaisi hieman sivummalla vielä äitinsä kanssa asuville vanhapoikaveljeksille ja pienoisrevolveri jäisi Ylvalle. Eihän se suurikaliiberinen ollut mutta sen rullassa oli silti yhdeksän hyvää syytä pysyä poissa tontin välittömästä läheisyydestä. Lötjönen, Kutvonen, Pöntinen ja Pätinen ynnäsivät myös oman arsenaalinsa ja sen, kenelle ylimääräiset jaettaisiin. Pöntinen oli porukasta ainoa, jolla ei ollut omaa asetta ja hän saisi haltuunsa Lötjösen pumppuhaulikon.

Miehet kirjasivat aseet paperille. Rehtori Ryönälä keräsi kaikkien paperit ja laskeskeli papereita aikansa, kun muu porukka piti kahvitaukoa. Kahvit ja pullat oli toimittanut suojelukaartin naisosasto, jonka johtajaksi oli jo aikaisemmin valittu Ursula Raunio, 72-vuotias eläkkeellä oleva kätilö jolla oli pituutta 152 senttiä, painoa 47 kiloa ja noin ruotsinlaivan kokoinen karisma. Rauniosta saattoi sanoa, että on miehiä, joitten paidassa lukee ”minulle ei vittuilla” ja sitten on tiettyjä naisia, joille ei vittuilla.

Kun miehet jo pyyhkivät pullanmuruja suupielistään, nousi Ryönälä seisomaan paperit kädessään:

- No niin, laskujeni mukaan voidaan todeta seuraava:

- Ensinnäkin Örnätjärven suojelukaartin vahvuus on yhdeksänkymmentäkaksi miestä ja kaksikymmentäneljä naista. Tämän lisänä voi tietysti todeta, että tukijajäseniä ja toimintamme avustajia ovat oikeastaan kaikki näillä selkosilla asuvat ihmiset. Ja arsenaalia meiltä löytyy seuraavasti:

- Kolme puoliautomaattista reserviläisrynkkyä kaliiberissa 7,62 x 39.

- Kaikkiaan neljäkymmentäkaksi hirvikivääriä kaliibereissa 6,5x55, .308 win, 7,62x53R, .338 win ja 9,3x62.

- Kolmekymmentäseitsemän lintuluodikkoa, pääosin kaliiberia .222.

- Kuusikymmentäkolme erilaista haulikkoa.

- Kaksikymmentäkaksi pistoolia.

- Kaksikymmentäkolme pienoiskivääriä.

- Kaksikymmentäkuusi pienoispistoolia tai –revolveria.

- Eli kyllä meillä on tarpeeksi arsenaalia jonkun järjestäytymättömän roskajoukon torjumiseksi, vaikka se olisi isompikin. Aseita riittää myös jaettavaksi suojelukaartiin kuulumattomien ihmisten koteihin lähiturvaksi. Nyt tietysti kannattaa jatkaa patruunoitten hankkimista, sillä pirukaan ei tiedä, milloin niitten myyntikin muuttuu laittomaksi.

Ryönälä piti tässä vaiheessa kymmenen sekunnin tauon ja katseli salissa olevia ihmisiä.

- Ja siinä vaiheessa, kun patruunoitten myynti muuttuu laittomaksi, niin silloin meidänkin aseemme muuttuvat laittomaksi. Voi olla, että poliisimme on niin munaton hallinnon edessä, että se todellakin alkaa kerätä aseita pois. Tai ainakin yrittää. Ja koska me emme niitä luovuta, me olemme silloin kapinallisia. Mutta teidän tulee muistaa, että suojelukaarteissa on porukkaa pitkin maata jo noin viidentoista ja kahdenkymmenen tuhannen välillä. Jo lukumäärä tekee poliisin hampaattomaksi. Kymmenen ihmistä on helppo pidättää. Sata ihmistäkin onnistuu. Kymmenen tuhannen ihmisen, varsinkin aseistetuksi tiedetyn sellaisen onkin jo aivan toinen juttu.

- Mikäli sitten käy niin, että poliisi tosiaankin keskittyy etsimään aseita meidän nurkistamme, se jättää käytännössä rikastetut taajamat täysin suojattomaksi elintasosurffareitten mielivallalta. Siinä tapauksessa ainoa este anarkian edessä olemme me. Ja siksi on valmistauduttava pidemmälle. Pinnanmaan suojelukaarteilla on jo olemassa olevat yhteydet niihin tahoihin, jotka ovat valmiita myymään varsinaista sotilasaseistusta. Senkin paikka voi olla vielä edessä. Näillä, olemassa olevilla varusteilla me voimme suojata kyläämme. Sitten jos edessä on vihollisen karkoittaminen, tarvitaan järeämpää aseistusta. Oletan, että teillä ei ole mitään tätä vastaan, sillä rikollisiahan me olemme siinä tapauksessa jo muutenkin, niin silloin on aivan sama olla rikollinen joka on varustettu käyrälippaallisella keskusteluvälineellä.

Salista kuului hyväksyvää muminaa ja moni miehistä nosti peukkunsa ylöspäin.

- Siinä vaiheessahan kaikki onkin sitten mahdollista ja meidän tulee varautua kaikin mahdollisin keinoin. Mitenkäs, Ursula, lääkintäpuolen valmistautuminen on varmaankin jo pitkällä?

Tiukkailmeinen kätilö evp. vastasi rauhallisesti:

- Itse asiassa täysin valmis. Tarvikkeita täytyy tietysti hankkia lisää.

Ryönälä nyökkäsi ja kysyi puolestaan Pätiseltä, joka oli maansiirtoyrittäjä:

- Mitenkäs Pätinen, voidaan tarvita myös erikoisjätehuoltoa. Sinun johdollasi se onnistunee?

- Kaivuukalustoa on kyllä minkä tehtävä vaatii ja metsiähän täällä riittää. Ei tuota ongelmaa.

Örnätjärven koulun rehtorista Örnätjärven suojelukaartin päälliköksi muuttunut rehtori Aulis Ryönälä jatkoi puhettaan:

- Aseita, patruunoita, lääkintätarvikkeita, varusteita, muonavarastoja. Ne kaikki vaativat rahaa. Mutta meidän ei tarvitse hankkia kaikkea hattua kierrättämällä. Eihän meillä siihen varaa olisikaan näinä laihoina aikoina. Mutta hyvin monet yritykset niin Huitsinnevadassa kuin Pinnanmaalla ja koko Suomessa yleensäkin ovat enemmän kuin halukkaita avustamaan toimintaamme rahallisesti. Niittenkin mitta on jo täynnä. Mutta siihen tarvitsemme peitejärjestön. Virallisestihan mitään suojelukaartia ei ole koskaan perustettu. Eiköhän pidetä tauko ja käydä ulkona nykäisemässä Voimasavuke Bostonit, ja sen jälkeen pidämme vielä Örnätjärven yleisen erä- kalastus- ja käsityöseura ry:n perustavan kokouksen.

Tauko pidettiin, ja sen jälkeen syntyi yhdistysten luvattuun maahan jälleen yksi uusi yhdistys. Yhdistyksen perustaminen oli sinänsä läpihuutojuttu, sillä rehtori oli kirjannut paperit valmiiksi. Hän piti vielä loppupuheenvuoron:

- Ystäväni, ja tästä eteenpäin myös suojelukaartiveljeni. Nimeä suojelukaarti ei ole otettu käyttöön kevyin perustein. Hieman vajaa sata vuotta sitten käytiin sisällissota, jossa vastakkain olivat suojeluskunnat ja punakaartit. On mitä todennäköisintä, että omat, sen aikaiset sukulaisemme ovat lahdanneet toisiaan. Mutta se on historiaa. Ei ole enää suojeluskuntia eikä punakaarteja. On vain yksi suojelukaarti, jossa niin punikkien kuin lahtarien jälkeläiset yksissä tuumin puolustavat lähimpiään vaaraa vastaan. Ja valitettavasti aikamme on armottoman kova, sillä meitä uhkaa niin sisäinen kuin ulkoinen vaara. En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta mieltäni helpottaa kun tiedän, että kohtaan sen tulevaisuuden yhdessä teidän kanssanne.

Tällä kertaa puheeseen ei vastattu hiljaisella hyväksymisen muminalla, vaan sali puhkesi suosionosoituksiin. Ryönälä kiitti osallistujia ja päätti kokouksen. Sali valui pikkuhiljaa pihalle ja kaikille jaettiin ovenpielestä sininen käsivarsinauha sekä palveluksessa käytettävän takin rintaan ommeltava kangasmerkki. Pihalla miehet pulisivat vielä keskenään pienissä porukoissa.

Lötjönen: Eihän me varsinaisesti mikään Utin Jääkärirykmentti olla, mutta jos tänne tulee surffarit ampumaan ja polttamaan autoja ja taloja, niin Pätisen kaivuukalustolle löytyy kyllä käyttöä.

Ykä: Jep. Ja varsinkin jos saadaan vähänkin ennakkovaroitusta, niin eihän ne pääse edes kylälle asti. Tännehän on kulku vain lännestä ja idästä. Lännessä on Örnätjärven silta ja sen ympärillä isot peltoaukeat. Kyllä se surffarin kulku jo siihen tyssää kun pannaan tyssäämään. Ja jos tänne pyrkii riekkumaan idästä, niin siinä on välissä Hiivatin kylän suojelukaarti ja niilläkin hepuilla on kyllä siihen asiaan sanansa sanottavana.

Kutvonen: Vaan kyllähän tää kaikki on varmaan viranomaisten tiedossa. Siellä Helsingissä se Supon jätkä pian täppää uuden nastan Suomen karttaan tämänkin kylän kohdalle.

Pöntinen: Antaa sen täppäillä niitä nastojaan vaan. Se meinaan huomaa, että niitä rupee oleen vähän turhan tiheessä ja sehän pistää jo Suponkin jätkän raapimaan päätään.

Pätinen: Vaan sovitaanko että tavataan huomenna meillä vaikka tuossa viiden maissa? Ja joka jätkä kattelis vähän varusteitaan sitä ennen. Jos mitä puuttuu, niin voidaan kattoa oisko toisilla ylimääräisiä. Tässä kun ei raha kasva puussa, niin turha ostella uutta, jos kaverilta löytyy ylimääräistä käytettyä.

Näin sovittiin. Pikkuhiljaa piha alkoi tyhjentyä autoista. Rehtori Ryönälä tuli ulos viimeisenä, lukitsi koulun oven ja ajoi itsekin pois paikalta. Muutaman minuutin kuluttua mikään ei enää kertonut, että Suomi oli tälläkin kylällä ottanut oman pienen askeleen kohti toista sisällissotaansa.51 kommenttia:

Tuplavee J. kirjoitti...

Täällä Suomessa on myös sellainen mukava asia, että armeija ei ole mikään erillinen instanssi & vakituinen työpaikka, vaan se koostuu nimenomaan kansasta itsestään. Tämän vuoksi valtiolla saattaa olla ihan pikkuisen ongelmia, jos se haluaa nitistää tämäntyyppisen toiminnan koska rasismi. Jälleen hyvä kirjoitus.

Oinomaos kirjoitti...

Ei Kelotonin alueellakaan täysin toimettomana olla eikä valmiustasoa tiputeta vaikka Orpo Brysselissä näin sanoikin. Suomi aloittaa Pohjois-Suomen raja-alueella viranomaisten tehostetun valvonnan. Tarkoituksena on tavoittaa kaikki luvatta rajan ylittäneet.

Peräsmies kirjoitti...

Vielä kaksi viikkoa sitte tämä olisi ollut niin harhaista tulevaisuutta, ettei sitä mahdolliseksi olisi uskonut edes kaltaiseni keskimääräinen voiman pimeän puolen samoaja. Nyt viimeinen viikko on tehnyt tästä valitettavan todennäköisen tapahtumien kulun. Ainut este minkä näen tilanteen eskaloitumiselle on Saksan esimerkin seuraaminen Schengenin sopimuksen (väliaikaisessa) tauolle laittamisessa.

Kiitos tekstistä jälleen. Näiden kaltaiset kuvaelmat Suomesta vielä löytyvästä yhteishengestä herkistävät mieltä ja luovat uskoa tulevaan.

Vaikka itse asunkin pääkallopitäjässä niin kyllä täältäkin löytyy tarvittavaa kapinahenkeä. Mutta löytyykö riittävästi, onkin toinen kysymys.

Jani Alander kirjoitti...

"Erikoisjätehuolto" :D

Mukavan optimistinen skenaario tuo, toivottavasti menee oikeastikin noin hyvin. Alkaa tosiaan siltä vaikuttaa, että tästä nykyisestä pelleilystä ei enää puhumalla selvitä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen sotilaskin sitten linnottautui mokutusrintamaan. Natoahan se on vinkunutkin jo pitkän aikaa. Fy fan! Kautta koko mediakentän neille syötetään unelmaa ja samalla ajetaan sisäistä devalvaatiota koska pakko.

Suojelukaartien kannattaa alkaa hieroa välejään asekauppiaiden sekä -keräilijöiden kanssa. Valtion kalusto on poissa ulottuvilta mutta löytyy sitä rautaa ja paukkuhernettä muualtakin. Onneksi.

Operaatio Orpo eli länsirajan sulkeminen on vasta suunnitteluasteella. Tällä välin maahan lappaa kaikenkarvaista uskonsoturia jo +1000 kärsää vuorokaudessa. Reilu divisioona on jo maassa...

-Tvälups-

White Hunter kirjoitti...

Minä toivon että olet Yrjö väärässä. Mutta pelkään että olet oikeassa.
Tämä tilanne näyttää lohduttomalta, niin että kuvaamasi skenaario voi olla lähempänä kuin uskommekaan.
Nyt jokaisen pyssyn omistajan pitäisi miettiä se vaihtoehtoinen säilytyspaikka valmiiksi, sillä laki voi muuttua nopeasti, kun ihmiset alkavat panna oikeasti hanttiin tälle invaasiolle.
Tästä tuleekin mieleeni eräs lempi kirjoituksistasi.
http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/12/tapahtui-huitsinnevadan-poliisissa.html

Nyt kun metsästyskausi on alussa, pitääkin hommata patruunoita, hieman reilummin. Meinasi unohtua, haulikkoon täytteisiä. Lisäksi ruutia, nallia ja luoteja.
Täällä pääkaupunkiseudulla on hyvä myös hankkia pistoolille kotelo, joka piilottaa aseen takin alle.

Yksi näppärä asia joka voi olla hetken päästä korvaamaton. Riistakamera joka lähettää kuvan. Tietää kuka tietä pitkin tulee. Lisäksi tulee tietenkin lennokit joissa on kamera.

Nyt sitten kaikessa hiljaisuudessa, valmistautumaan jahtikauteen. Samalla tulee valmistauduttua vähän muuhunkin, kun käy läpi kaikki metsästys- ja retkeilykamat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TuplaveeJ:lle, Oinomaokselle, Peräsmiehelle, Jani Alanderille, Taisteluvälineupseerille ja White Hunterille & kiitos kommenteistanne. Kirjoituksenhan voi ottaa joko ihan puhtaasti tarinana tai sitten sujuvana horinmummona. Tai sitten se voi olla mahdollinen tulevaisuus, joka on muutaman viime viikon aikana muuttunut paljon entistä todennäköisemmäksi. Hallituksen toimet ovat liian vähäisiä ja ne tulevat liian myöhään. Jos niitä nyt yleensä edes tulee.

Maalainen kirjoitti...

Lueskelin mökillä suojeluskuntien historiaa. Vapaapalokuntia silloin perusteltiin. Karuja olivat ajat, silloisilla miehittäjillä oli aseita, muttei lopulta enää motivaatiota, muuten olisi tammisunnuntai ollut verisempi. Varmaan sekin auttoi, että venäläiset upseerit halusivat, ettei heidän kurittomilla joukoillaan olisi aseita. Mannerheim luultavasti oli valistanut, miten upseereille oli Venäjällä käynyt.

Tosiaan Euroopassa on omituinen tilanne. Armeijat on riisuttu aseista ja maahan saapuu miehittäjä valtaamaan. Jos joku arabisheikki lähettää Malmöön laivalastin aseita, niin saako Ruotsin hallitus enää Skoonea hallintaan? Kun ei haluaisi uskoa päättäjien hölmöyteen, niin mikä heidän tavoitteensa oikein on?

Anonyymi kirjoitti...

Maalainen: Agenda 21

Snowcamo kirjoitti...

Vielä ei ole aivan liian myöhäistä aseistautua, mutta todella pian on.

Riippuu tietysti kunnasta, mutta kyllä poliisienkin keskuudessa jaetaan sama huoli Suomen tulevaisuudesta. Ja tässä tilanteessa ei suorittavassa portaassa turhan päiten hidasteta lupien läpimenoa. Koko ajan paine demlalaisen johtoeliitin taholta tietysti pahenee, mutta kunnes hana täysin suljetaan, sen vaikutus voi tosiasiassa olla päinvastainen - osoittaahan se ripeän toiminnan tarpeelliseksi. Vielä sen jälkeenkin aseita saa toki Igor-marketista.

Nyt on todellakin historiallinen hetki aloittaa ampumaharrastus, tai haalia niin paljon vara-aseita kuin talous kestää. Ja muistakaa vielä, että patruunoita saa asuinhuoneistossa säilyttää vaatimattomat 20 000 kappaletta - kaliiperista riippumatta. Kyllä ennen osattiin säätää lakeja!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maalaiselle, Anolle ja Snowcamolle & kiitos kommenteistanne.

Maalainen: Luulen, etttä Ruotsista löytyisi kyllä vielä miehiä, mutta virallinen Ruotssi vastaisi kahteentuhanteen ISIS-terroristiin laittamalla vastaan dialog polisen.

Ano: Tuo oli mulle uutta. Vaan haisee utopialta.

Snowcamo: Poliisien kenttätasolla jaetaan ihan taatusti sama huoli. Eivät ne kenttäkonstut tyhmiä ja sokeita ole. Ajattelin muuten itsekin käydä taas paikallisessa asekaupassa vähän täydentämässä pativarastoa. Asekaupoilla menee muuten huonosti kautta Suomen. Ihmiset eivät osta aseita, kun eivät saa niihin lupia.

Becker kirjoitti...

Minäkin istuin tuolla Örnätjärven koulun salissa. Tosiaan on olemassa kahdenlaisia aseita, nimismiehen ja minun sekä sitten pelkästään minun. Nimismiehet sitten saavat päättää kummanlaisia aseita kansalaisten hallusta löytyy.
Tuttavat Härmästä soittelevat, että nyt alkaa meno maassa olla kuin painajaisunessa.
EU on tuhonnut suvereniteetin, yleislakko edessä ja muslimit valuu esteettä maahan.
Ja kaikessa tässä on oma väki ansiokkaasti mukana. On niinkuin tolkku olisi hävinnyt osalta kansaa tyystin.
Nyt on alettava katsomaan asioita vähän uudelta kannalta. Nuo "If Shit Happens" sivustot alkavat olla entistä mielenkiintoisempia.

Tuo hihamerkki on MAKEE!

Anonyymi kirjoitti...

Heartisten uusin ja tämä:

http://www.vdare.com/articles/nice-guys-get-illegal-immigrants

vuodelta 2001!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että minnuu vistoo tämä vastakkainasettelu jota maassamme viljellään.
Kateus/ahneus ja sillä pelaaminen. Onko perjantain lakko oikein ja mitä sillä haetaan on oikeastaan toissijaista. Sen avoin vastustaminen ja torpeedointi pelaa vallanpitäjien pussiin (puoluerajoista riippumatta).

Julkinen sektori on ylisuuri mutta nämä leikkaukset iskevät jälleen kerran vääriin kohteisiin. Irtisanotaan koko organisaation johto. Vähennetään yläporrasta 50% ja aina sinne pomon paikalle joku tahtoo heikennetyilläkin eduilla.

Minä olen töissä perjantaina ja ylpeä siitä! meemin kanssa levitetään Teddy Rooseveltin kuvaa ja lausahdusta, mutta ei sen vertaa ole selvitetty, että Teddy lopetti hiilityöläisten lakon parantamalla heidän palkkaustaan ja lyhentämällä työaikoja - ei suinkaan toisinpäin!!!

Politbroileristo öhnii kiimoissaan ja miettii seuraavaa peliliikettä ja minua viisaampi sen teille kertokoon:

»Suomeksi:
”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”»
Martin Niemöller

Ensin kyykytetään virkamiehet...
Sitten eläkeläiset...
Sitten pk-yrittäjät...
Lopuksi maanviljelijät.

Näin se tulee menemään koska olemme tuomittuja toistamaan historiaamme.
Ero eurosta ja eusta mutta ei koska selkärangaton homo europoliticus ei sitä halua.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan oli kuin olisi lukenut Pohjantähteä. Erona vain, että se on kirjoitettu jälkikäteen.
Hyvä teksti.

korpisoturi kirjoitti...

Nämä iPakolaiset ovat röyhkeitä, valehtelevia ja agressiivisia systeemin kusettajia. Ja jokaistahan niitä on kidutettu, rääkätty ja ties mitä. Kannattaa keksiä huikeita tarinoita, se auttaa asiaa ja saa hyyssärit kyyneliin. Kymmen vuoden kuluttua niitä on varmasti jo miljoona, kun saavat sukunsa tänne. Rähinät ja raiskaukset alkanee jo aiemminkin.

Toivottavasti näitä "Örnätjärven Vihreitä baretteja" nousee kuin sieniä sateella. Vastaan täytyy nousta jossakin kohtaa. Tulkoon sitten vaan lunta lupaan vaikka kunnolla.

"Ei sunkaan tässä kukaan rupee sormi suussa tappamistaan vartoo".

Anonyymi kirjoitti...

http://www.infowars.com/why-global-elite-are-using-refugee-crisis-to-destroy-europe/

https://www.youtube.com/watch?v=TzEEgtOFFlM

Anonyymi kirjoitti...

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä näin tulee vielä käymään, jos tämä holtiton maahanmuuttopolitiikka ei muutu Australian tyyliseksi. Suomi ja EU eivät voi toimia 3. maailman maiden ylijäämäväestön sosiaalitoimistona, rajat tulevat jossain vaiheessa vastaan, mielestäni ne on jo jossain määrin ylitetty. Tulee niin mieleen se yksi Raamatun vitsauksista, heinäsirkkaparvet. Auta armias jos egyptiläiset saavat päähänsä lähteä Eurooppaan, niin sitten alkaa tapahtumaan.

Eteeni osui tällainen Putin-meemi liittyen muslimeihin, löytyy ennen kommenttiosiota. Mutta erittäin hyvin sanottu ja olen kerrankin Putinin kanssa samaa mieltä!

Eurooppa tarvitsisi tuonlaista tyyliä, Viktor Orban yksin ei riitä.


- Soomepois Eestist -

Vasarahammer kirjoitti...

Ensimmäisenä tuli juttua lukiessa mieleen, miksi näitä turvakaarteja ei ole jo perustettu. Vai ollaanko niitä kenties perustamassa?

Sitten heräsin todellisuuteen ja muistin, että suomalainen odottaa valtion tekevän jotakin eikä pysty käsittämään tilannetta, jossa valtio ei tee yhtään mitään vaan antaa kaiken vain tapahtua.

Mitään rajatarkastuksia ei tule. Haaparannan tullikopin ikkunasta vain vilkuillaan, minkä näköistä tulijaa rajan yli tulee.

Valtio ei tee mitään eikä valtiolla ole aikomustatkaan tehdä mitään tulijavirran hillitsemiseksi. Päin vaston valtion ylintä toimeenpanovaltaa käyttävä henkilö suorastaan houkuttelee lisää tulijoita lupaamalla oman talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Olen samaa mieltä unkarilaisten kanssa. Osa Euroopan johtajista elää unelmahöttömaailmassa, jolla ei ole tekemistä todellisuuden kanssa. Suomi, jossa asuu 500 000 muslimia ei ole enää sama Suomi eikä sitä enää saa palautetuksi entiselleen. Jos hallitus kuuntelee Juhana Vartiaista, se voi ihan oikeasti uskoa, että 500 000 muslimia on ihan sama asia kuin 500 000 suomalaista. Meidän täytyy vain sopeutua, ja maksaa.

Kaikkein eniten ihmettelen Perussuomalaisten toimintaa ja erityisesti ulkoministeri Soinia. Miten voi olla mahdollista, että Perussuomalaiset on puolueena toteuttamassa politiikkaa, joka suurella todennäköisellä johtaa Suomen tuhoon viimeistään parin vuosikymmenen aikana. Onko ministeri-Audin takapenkki niin houkutteleva paikka?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle, Korpisoturille, Ano3:lle, Soomepoisille Eestist ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne. Niinhän ne tuoreet uutiset kertovat, että rajatarkastuksia ei aloiteta. En olisi kyllä aikanaan arvannut, että minäkin vaadin rautaa rajalle. Nimittäin länsirajalle. Minusta ei sinänsä riittäisi pelkkä Suomen ero EU:sta vaan koko hirviö pitäisi kerta kaikkiaan hävittää, sillä sen johto todellakin elää unelmahöttömaailmassa, millä ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Jaan myös Vasaran ihmettelyn persuja kohtaan. No, ainakin se tuli selväksi, että Soini kävi pokkaamassa kansallismielisten äänet ja sen jälkeen haistattikin meille pitkät.

Anonyymi kirjoitti...

Surullisin selitys mitä olen persuilta kuullut on, että kyllä nämä toimet (leikkaukset & veronkorotukset ja rahan Kreikkaan lapioinnin) ja toimettomuuden (islam-invaasion salliminen) kestää kun päätöksiä ovat tekemässä persut.
Että jos tismalleen samoja päätöksiä tekisi jokin muu taho niin sitä ei kestäisi.

??!??!!!

Mää en lakka kummastelemast...

Nyt tullee sitten viimeisellekin pottunokalle selväksi se Lauta-Matin toteamus siitä ettei ihmisillä saa olla sellaista harhakuvaa, että äänestämällä voi vaikuttaa asioihin tms.

Aiempaan päättelyketjuuni sotkujen selvittelystä pieni lisäys (kiitos alati pess.. korjaan realistisen kaverini): ..ja lopuksi ne kaiken sotkeneet nousevat uudelleen pinnalle ja tuomitsevat meidät oikeudenkäynneissä siitä mitä teimme kun sopan selvitimme.

-Tvälups-

Jk Janus Putkonen maalailee ihan karmeita tulevaisuudenkuvia mutta pirustako tässä enää tietää kuka ennusti parhaiten. Winter is coming.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=uMfk5UeGw4E

Vasarahammer kirjoitti...

"Minusta ei sinänsä riittäisi pelkkä Suomen ero EU:sta vaan koko hirviö pitäisi kerta kaikkiaan hävittää, sillä sen johto todellakin elää unelmahöttömaailmassa, millä ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä."

Ei olekaan. EU:n yksi pääteemoista on kansallisvaltioiden hävittäminen uuden uljaan eurostoliiton tieltä. Nyt nähdään, mihin kansallismielisyyttä tarvitaan. Sen avulla tunnistetaan uhat ja pystytään torjumaan ne. Kun luotetaan ideologiseen unelmahöttöön, uhkia ei huomata ja jos huomataan niitä ei tunnusteta, mikäli ne ovat ideologian vastaisia.

Persuista vielä...Olemalla hallituksessa persut ovat mukana vetämässä Suomea pöntöstä alas. Lisäksi Persujen kannatus sulaa. En näe tälle mitään tarkoitusta. Ehkä se löytyy jostain Soinin päästä.

Anonyymi kirjoitti...

---- Junes Lokka
45 min · Oulu ·

15.9.2015 Yle: Vapaaehtoisten ryhmä lopettaa – turvapaikanhakijat saattavat jäädä yöksi ulos

"Ouluun illalla tai yöllä saapuvat turvapaikanhakijat ovat päässeet yöksi lämpimään vapaaehtoisten auttamina. Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksen alla toimiva vapaaehtoisten ryhmä aikoo kuitenkin lopettaa yöpäivystykset.

Vapaaehtoiset ovat kuljettaneet turvapaikanhakijoita omilla autoillaan poliisiasemalle, yöpaikkaan, hätämajoitusyksikköön ja Heikinharjun vastaanottokeskukseen. He ovat nyt lopettaneet kuljetukset, mutta edelleen ostavat omalla kustannuksellaan turvapaikanhakijoille ruokaa ja juomaa."

– Toimintamme on ollut ensiapua, ja aiomme lopettaa sen sunnuntaina. Mielestämme tällainen toiminta kuuluisi leveämmille harteille ja toivomme, että viranomaiset ottavat tästä kopin, vapaaehtoisten puolestapuhuja, luokanopettaja Satu Haapanen (vihr) kertoo.

Eikö unelmaporukalla ole lämpöä sydämissään? Kun on kyse empatiasta, ei saa puhua resursseista. Jättää nyt muutama yksin tullut sotalapsi heitteille, tämä vaatisi meillä on unelma -konsertin. Ja pari rasismin vastaista marssia Tornioon. ----

Anonyymi kirjoitti...

Tässä se Putkosen päivitys (retoriikkaan ei kannata takertua vaan keskittyä viestiin):

"Janus Putkonen
7 t · Donetsk · Muokattu ·

Pakolaisuus peitteenä Lännen hajauttavien joukkojen keskityksille

SSS-hallituksen vastuuttoman taloudellisen ja sosiaalisen hajauttamisen Nato-kiimassa käy hyvin mahdollisesti siten, että kun lopulliseen globalistien ahneuteen sorrutaan - odotettavasti jo piakkoin perustettavilla nationalistien militanttiyksiköillä - "alueellisilla joukoilla" (kts. Ulko- ja Turvallisuuspoliittinen selonteko vuodelta 2013 / pj. Timo Soini) - suomeksi sanottuna fasistien natsijoukoilla tukien, koko valheellinen kulissi tulee odotettavasti iskemään itseään kansanvallan ja demokratian vastaisia lietsojia vastaan.

Lopullinen virhe on odotettavissa yhä uusien poliittisten, taloudellisten ja diplomaattisten Venäjän vastaisten provokaatioiden jälkeen - sotilaallisesti, ja mitä ilmeisimmin, sotarikollisesti - suomalaisjoukkojen, taikka aluettamme käyttävien kolmansien osapuolten terrorilla.

Mikä tänään on alleviivattava: Tällainen voi olla pohjoiseen Venäjän vastaiselle rintamalle keskitetty Nato-USA johtoinen ISIS-organisaatio. Vastaava operaatiovalmistelu on voimallisesti käynnissä Georgian alueella koulutusleirien muodossa ja ISIS-toiminnasta on faktisia havaintoja Ukrainassakin.

Voimme nähdä, että Suomeen rahdataan puhdasta palkkasotilasainesta - "partalapsia" - Lähi-idästä, jotka muodostanevat odotettavasti aseistautuneita rikollisryhmittymiä luomaan edellytykset militarisaatiolle. Mikäli nykykehityksen annetaan jatkua, oikeusjärjestelmä tultaneen jumittamaan sosiaalisen hajautuksen voimistamiseksi - valtaväestön tyytymättömyyden lietsomiseksi.

Pelkästään eilen luotettavan silminnäkijähavainnon mukaan Suomeen saapui ainakin 8 linja-autolastillista tuntemattomia reippaita miehiä merkkivaattein ja mm. uusin älypuhelimin Tornio-Haaparannan raja-aseman kautta. Tapahtuma voidaan perustellusti nähdä peitteen alla suoritettavana joukkojen keskityksenä eikä valtamediassa mainostettuna pakolaisaaltona.

Tunnetun ja tiedetyn perusteella meidän on lähdettävä oletettamuksesta, että äärimmäisen vaarallinen operaatio on koordinoitu ja rahoitettu Lännestä. Hyvin mahdollisesti sitä johdetaan Helsinkiin vasta äskettäin rakennetusta USA:n lähetystön "innovaatiokeskuksesta".

Ainakin Saksa, Unkari ja Ruotsi vaikuttavat tietoisilta, että pakolaiskeskitystä ei suunnata heidän alueilleen, joten nämä maat ovat alkaneet varmistamaan, ettei Venäjän raja-alueille ohjattu aines suuntaudu muualle.

Mikä on epäilemättä selvää, hajautuksen kiihtyessä Suomen geopoliittinen asema tulee nopeasti korostumaan. Murmansk, Pietari ja Kalingradin yhteydet ovat Venäjän elintärkeitä intressejä, joista ei neuvotella. Eikä varsinkaan itsenäiseen päätöksentekoon kyvyttömän hallinnon kanssa.

Suomalaiset ovat jäämässä ainakin viiden tulen väliin mikäli lisääntyviä ja nyt jo ennakoitavissa olevia uhkakuvia ei pysäytetä kasvamasta:

- Järjestäytyneen rikollisuuden ja henkirikosten räjähdys
- Takfirimilitanttien terrori ja provokaatiot
- Natsijoukkojen väkivalta ja "kriisinhallinta"
- Militarisoidun poliisin ja viranomaisten mielivalta
- Talouden nopean kurjistumisen aiheuttama hätätila

Suomalaisten joutuessa ahdinkoon kaikilta suunnilta ja levottomuuksien kasvaessa, voimme odottaa jonkin masinoiduista tahoista suorittavan toistuvasti jotain, joka rikkoo Venäjän kansallista koskemattomuutta ja aiheuttaa venäläisuhreja.

Suomen valtiojohdon osoittaessa kyvyttömyyttä tai haluttomuuttaan puuttua maassa yhä pahenevaan turvallisuustilanteeseen, länsivallat koittanee suorittaa Suomen sotavoimallisen "järjestyksen palautusoperaation".

Tämä onkin sitten se viimeinen virhe, koska tässä vaiheessa Venäjä, sen rajat ja sen elintärkeät intressit tulevat suoraan uhatuiksi. Näin Euroopan seuraavan erilliskonfliktin resepti on keitetty - samalla kun Suomi on ajetaan "luhistuneeksi valtioksi" ja viimeisetkin rotat jättävät uppoavan laivan. ...

Anonyymi kirjoitti...

osa 2:

.."Vapautus vai invaasio idästä?

Venäjän taikka sen tukeman yhdistyneen voimatekijän saapuminen Suomen alueelle ja ottavan pahasti epävakautetun tilanteen hallintaan on realistinen tapahtumien kehitystie. Aikamääre kehitykselle lienee nopeampi kuin oletetaan, koska Suomen taloustappaminen on jo pitkällä.

Tietenkin Lännen suunnitelmana on luoda "Uusi Talvisota" ja esittää idästä nousseet joukot aggressiivisena uhkana Suomelle ja Euroopalle.

Todellisuus ja tietoisuus Lännen "Operaatio Atlanttisen Ratkaisun" luonteesta aiheuttanee kuitenkin sen, että hegemoniatavoitteen asetelma ymmärretään enemmistön keskuudessa ja pian kaikki venäläisen maailman rinnalla äärimielisiä Lännen natseja ja ISIS-militantteja vastaan taistelevat joukot nähdään yhä laajemmin vapauttajina, hyviksinä.

En tiedä mikä on fyysisesti lopulta se yhdistyvä voima joka Suomen itärajalta taikka sen takaa vielä kasvaa Lännen brutaaleja alistussuunnitelmia vastaan. Historiaa kun ei ole vielä kirjoitettu, mutta varmaa on ja luotan, että valo nousee pohjoisesta ja se lakaisee tieltään lopulta kaikki pimeyden voimat, niin fasistit, natsit kuin terroristit. Lännen puhtaasti pirullinen hegemoniavaatimus on yksinkertaisesti tuhottava.

Vapauttajien tähtäimessä ei tule olemaan Suomen puolustusvoimien saattaminen toimintakyvyttömäksi vaan aivan päinvastoin, sen toimintakyvyn palauttaminen ja yleisestä turvallisuudesta huolehtivien viranomaisten toimintaedellytyksien turvaaminen. Siviiliväestölle järjestys tarkoittaa huojennusta ja toivoa. Luotan, että tuon vapautuksen etulinjassa omat maanmiehensä kohtaavat valveutuneet suomalaissoturit."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Vasarahammerille, Junes Lokalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Ai että semmosiakin selityksiä on kuulunut? Totahan voisi verrata siihen, että jos persu ampuu pistoolilla polveen, niin se tekee vähemmän kipeetä kuin jos demari ampuu. Ennustuksesi saattaa sattua hyvinkin kohdalleen. Nilkit selviää aina.

Ano1: Kiitos linkistä.

Vasara: Niin totta. Kovempia toimia arvostelevat niin lakimiehet kuin tutkijat elävät kuplassaan ja käsittelevät näitä asioita teorian tasolla. Ne eivät taida oikeasti edes käsittää, mitä tällä hetkellä tapahtuu. Hallituksemme on taas se luokan kiltein ja sitä kautta kusetetuin oppilas. Joka tapauksessa kun ihmiset aikanaan äänestivät EU:n puolesta, niin eivät ne tätä halunneet. Ehkä se mainitsemasi tarkoitus löytyy sieltä Soinin päästä, mutta sen järjellisyys ei minulle aukea. Voi olla, että persuissa tapellaan kulisseissa mutta yhtä kaikki puolue on tässä asiassa totaalisen halvaantunut.

Junes: Kaipa unelmporukkamme tuumi, että asiasta puhuminen on mukavaa ja se varsinainen tekeminen turhan työlästä. Mutta tokihan toimintaa kuuluu jatkaa toisten rahoilla. Jos haluavat hyysättäviä, hyysätköön omiin nimiinsä ja omasta pussistaan.

Ano2: Minulla on sen verran rajallinen käsityskyky, että tuossa kyllä nähdäkseni solmittiin vähän turhan monta narua yksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mennään hieman asian vierestä, mutta menköön. Iltalehden Mari Pudas kirjoittaa persuedustaja Huhtasaaren evoluutiokommenteista: "Se nyt vaan on niin" - on suorastaan loistava perustelu. Samaa lausetta käytti 90-luvulla silloinen oikeusministeri Kari Häkämies (kok) vastustaessaan homoseksuaalien oikeutta rekisteröidä parisuhteensa. Sinällään nerokas lause, koska sitä käyttäessä ei tarvitse esittää mitään lisäargumentteja, faktoja. Ja vaikeahan niitä faktoja olisikin esittää, koska ne ovat päinvastaisia kuin oma uskomus." Eikös juuri näillä "Se on vaan niin" kommenteilla, mitä faktoilla ei tarvitse perustella, ole toimittelijat perustelleet maahanmuuton onnea, auvoa ja rikkautta meille tyhmille rasisteille? Huhtasaaren mielipiteet kätän omaan arvoonsa, mutta toimittajan kommentti osoittaa kyllä sen luokan tekopyhyyttä ja ylimielisyyttä, että saatoin hieman oksentaa suuhuni. Kommenttikenttäkin on vähemmän yllättäen kiinni, sillä Pudas saisi luultavasti ns. paskaa niskaan koko tuutin täydeltä.

VH

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui linkki edellisestä. http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015091520357877_uu.shtml

VH

Anonyymi kirjoitti...

Se on käynyt jo selväksi että tämä yhteiskunta räjähtää. Millä tavalla ja mihin suuntaan, se on meille tavan pulliaisille vielä hämärän peitossa. Pahasti tuo Putkosen kirjoitus näyttää sopivan yksiin monien asioiden kanssa. EI ole mitenkään mahdollista että tällaiset nuorten miesten armeijat marssivat tänne asti ilman kenenkään suunnittelua. Ei ole mitenkään mahdollista että itsenäisen maan päättäjät sallivat tuollaisen invaasion ja median ilmaherruus on asiassa aukoton. Jotakin kustaan silmään nyt ankarasti. Vanhan sanonnan mukaan, jos et tiedä kenen silmään nyt pissitään, niin onneksi olkoon, se olet sinä. Katsotaan tarkkaan kuka meitä sieltä selän takaa komentaa rintamaan. Sen on parempi olla meitä köyhiä taviksia.

Becker kirjoitti...

Jaahas, pääministerimme Sipilä aikoo pitää kansalle puheen. Olettaisin sen menevän jotenkin tähän suuntaan: " Olemme olleet kusessa jo kuusi vuotta, olemme parasta aikaa tosi kusessa ja tulevaisuudessa tulemme olemaan vielä pahemmassa kusessa, mutta EU:sta ja Eurosta emme eroa emmekä aio rajoittaa maamme islamisaatiota". Takana seisoo Stubb ja nyökyttelee imelän näköisenä. Soini seisoo myös taustalla ja nostelee hartiotaan luovuttaneen näköisenä.
Talkoita pitäisi vaan jatkaa ja muslimeja paapoa. Nyt avaa kirkotkin ovensa islaminuskoisille, ihan Ruotsin malliin. Minä en kirkoissa käy kuuntelemassa pappien horinoita taruolennoista, mutta tämä kaikki on osaltaan osoituksena länsimaisen kulttuurin rappiosta ennen sen lopullista romahtamista.

Taloussanomien erinomainen kommenttaattori Jan Hurri kirjoittaa osuvasti Suomen tilanteesta. Olemme pian pahemmakusessa sitten 150 vuoteen. Jopa viime sodasta selviäminen tapahtui helpommalta kuin nykyisestä kusesta. Lukaiskaa:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/09/13/vaikea-myontaa-ilman-euroa-tama-olisi-jo-ohi/201511798/170?

Anonyymi kirjoitti...

Jos on Pari Mudas sulkenut kommentoinnin, niin ainahan voi hänelle kirjoittaa palautetta mari.pudas@ilmedia.fi tai mitä sekään auttaa. Arvon toimittelija ei vastaa asialliseenkaan palautteeseen, kun se vaan on nyt niin. Juttujensa perusteella yksi löyhäpäisimpiä ilmedian ilmenemismuotoja.
Asiasta kolmanteen. Kun nämä kultamunat ja kulttuurin rikastajat käyvät näiden naisten/tyttöjen kimppuun tyydyttääkseen "tarpeitaan", on tullut mieleeni ajatus, että osuisivat tyttäreni tielle haaveissaan. Hän kun harrastaa kaikenlaisia kamppailulajeja mm. KravMagaa, saisivat ihan jotain muuta kuin olivat ajatelleet. Likka on sen verran hyvä siinä, että niputtaisi kymmenkunta samaan kasaan. Olisi siinä kasassa rikkautta muillekin jakaa.
Onteeksi tämä "rassistinen" ajatus, tuumii Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea ajatuksella läpi tämä juttu Saddam Husseinin oikeudenkäynnistä. Kommenttiosiossa nimimerkki "Michael D'Vere" kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi tapahtumaketjun mikä johti tähän siirtolaiskriisiin. Varsinkin nämä kolme lainausta osuvat napakymppiin, olen kommentoijan kanssa samaa mieltä:

"All the way through the Libyan war he insisted the rebels were Islamic fundamentalists and terrorists. The west laughed this off and ignored it.

A few years after his death Libya is run by a multitude of Islamic Fundamentalists and Terrorists. He was proved 100% correct.

Illegal Immigrants flood into Europe....Gadaffi used to stop them crossing Libyan territory."

Gaddafista voi olla montaa mieltä ja vaikka mies oli diktaattori, niin hän piti asiat kunnossa ja järjestyksessä noiden uskontofanaatikkojen suhteen. Mies ei myöskään paennut ulkomaille kapinallisia vaikka olisi sen voinutkin tehdä, vaan hän taisteli katkeraan loppuun asti.

Myös toi "D'Veren" mielipiteen viimeinen kappale laittaa pohtimaan meidän omia poliitikkojamme. Sipilä pitää jonkunlaisen TV-puheen tänään, jätän taatusti katsomatta. Tilanne on kohta sellaisessa pisteessä etteivät puheet paljoa auta....


- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Mielenkiintoista. Saksalainen Der Spiegel lehti julkaisi kymmenen vuotta sitten artikkelin aikataulusta, miten muslimien terrorismi etenee Euroopassa. Artikkeli on pitänyt paikkaansa hämmästyttävän hyvin. Se on englanniksi tässä:
http://avpixlat.info/newsdesk/tidplan-for-muslimsk-terrorism-i-europa-publicerad-i-tyska-der-spiegel-for-tio-ar-sedan-stammer-hittills-till-punkt-och-pricka--enligt-planen-ar-det-nasta-ar-dags-for-total-konfrontation-med-vast

Anonyymi kirjoitti...

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202681-sipilan-hallitus-valmis-pakkokeinoihin

Anonyymi kirjoitti...

Vasarahammer: "Ensimmäisenä tuli juttua lukiessa mieleen, miksi näitä turvakaarteja ei ole jo perustettu. Vai ollaanko niitä kenties perustamassa?"

Sen enempiä kertomatta vihjaan että homma on jo työn alla. Tämä näennäisen kansallismielinen porukka vain on vaikea repiä tietokoneensa äärestä ulos, jotkut edelleen uskoo että tykkäilemällä juttuja facebookissa maailma pelastuu. Hommiin pitäisi ruveta NYT kun internetiä voi vielä käyttää hyödyllisenä kontaktikanavana. Sitten kun mamutus lisääntyy kriittiseen pisteeseen ja EU on saanut aikaan haluamansa sekasorron, se voi mahtikäskyllään julistaa "väliaikaisen" hätätilan jossa kaikkien EU-maiden operaattorit blokkaavat kaikki vähänkään nuivat sivut. Puhumattakaan siitä mitä tehdään meille rasisteille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys VH:lle, Ano1:lle, Beckerille, Huru-ukolle, Soomepoisille Eestist, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

VH: Kyseinen Pudas heitti itse jutussaan yhden legendaarisimmista eli:

”Me toimittajat kun usein haluamme keskustella henkilön kanssa, josta kirjoitamme. Tämä jo senkin takia, ettei tule väärinymmärryksiä, että olemme varmasti ymmärtäneet oikein.”

Ja nyt käsi sydämelle kaikki toimittajat. Näinkö olette todellakin viimeisen kymmenen vuoden aikana toimineet? Käykääpä kysymässä vaikkapa Jussi Halla-aholta tai Olli Immoselta.

Ano: Jollain tavalla tämä räjähtää, se on selvä, mutta tuossa Putkosen kytköksissä on tosiaankin liikaan lankoja solmittu yhteen ainakin minun ymmärrykseni mukaan. Myönnän tietysti ymmärrykseni rajallisuuden.

Becker: Luulen, että Sipilän puhe menee pitkälti niin kuin epäilet. Unkarilaiset ovat sentään ymmärtäneet, että toisinkin voi tehdä, mutta nämä meidän tyhjähihat jatkavat kaikkea niin kuin ennenkin. Suurin ongelma näyttää olevan, miten ”lapset” saadaan äkkiä kouluun, niin että he voivat kotoutua. Tosiasiassa heidät pitäisi saada äkkiä huuthelvettiin tästä maasta. Olen Hurrin kanssa samaa mieltä. Euron vuoksi meillä ei ole omaa itseäistä valuuttaa eikä rahapolitiikkaa. Kiitos linkistä. Lähellä totuutta on. Siksi tuntui varsin hirveältä sinänsä kuulla radiouutisissa supon häiskän toteavan, että väite siitä, että eliintasosurffareitten mukana tulisi ISIS-terroristeja on pelkkää maahanmuuttovastaisten propagandaa.

Huru-ukko: Yhden kerran ne osuvat väärän ihmisen tielle joka tapauksessa ja jälki tulee olemaan rumaa.

Soomepois Eestist: Arabidiktaattorit yleensäkin pitivät maansa aisoissa ja heidän syrjäyttämisensä oli totaalinen typeryys. Kuuntelepa vaikka tuolta videolta Gamal Abdel Nasseria. Nykyiset suvakithan pitäisivät häiskää islamin vastaisena vihapuhujana:

https://www.youtube.com/watch?v=wIbZMH5Zu8s

Ano2: Se kohta kolmonenhan kävisi muuten aivan hyvin siihenkin, että raja pantaisiin Tornionjokilaaksossa kiinni.

Ano3: Varmaan yritys on sen suuntainen, en epäile, mutta ketä kaikkia muuten pidät näennäiskansallismielisenä porukkana?

Anonyymi kirjoitti...

Too little - too late:
http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2015/09/16/jos-edes-puhuttaisiin-oikeilla-sanoilla/

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Hyvin puhuttu Korholalta, mutta totta, liian vähän, liian myöhään. Pääministerimme puhui toisin. Nillä virallisilla sanoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Valtiovalta; Niin poliitikot kuin virkamiehet, jotka eivät noudata maan lakeja ja asetuksia eivät minun silmissäni edusta laillista johtoa.

Tuho kiihtyy joka taholla. "Onneksi" koko maailmantalous on myös sakkaamassa ja sen myötä euro, emu ja eu tulee kaatumaan. Nykymeno vie helvettiin ja se helvetti on sota. Jahka savu on hälvennyt niin toteuttakaamme todellinen uudistus tässäkin maassa. Pohjaksi otetaan Sveitsin malli ja käräjät omasta muinaishistoriastamme.

Yksikään lurkki tai edes sen sukulainen ei saa enää nousta päättävään asemaan.
Näytöt on nyt näytetty, omat taskut täytetty ja kansalaisille lyöty puukko selkään.

Tässähän voisi lopunaikaa odotellessa kirjoittaa uuden perustuslain valmiiksi.

Siellä on nyt virallisesti Syyriassa operoimassa maajoukoin, ilma-aseen lisäksi niin amerikkalaiset, venäläiset kuin iranilaisetkin. Yhteentörmäys tapahtuu.

-Tvälups-

Jk. Nyt pitää kiihdyttää kuivamuona, a-tarvike yms ostoja. Aikaa ei ole enää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ei tää koneisto minunkaan luottamusta nauti, vaikka sen jäsen itsekin olen, ja sen rankimman kautta tässä vissiin mennään. Mitä sitten sen jälkeen? Piru tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Kun itte miätin että mitäs krääsää tommotteen toimintaan oikeen pitäis olla, niin mieleen juolahtaa heti tämmöinen lista:
- Ryteikkö-, juoksu- ja potkimiskelpoiset kengät.
- Ryteikkö- ja römeltämiskelpoiset jokasään vaatteet.
- Hyvä käsivalaisin sekä näkemistä että sokaisemista varten.
- Hyvä ja helposti mukana kuljetettava veitsi.
- Narua, köyttä, nyöriä, kengännauhoja tms.
- Kompassi
- Kommunikointivälineet
- Sen tyyppisiä ajoneuvoja joilla tavallisen pakettiauton kiilaa ojaan ilman että tuntuu juuri missään.
- Alibipalvelu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Suurinpiirtein tommoset, ja normaalijärkiset heput pystyvät kehittämään sen alibipalvelun. Kun Pudasjärvellä tapahtuu, niin paikalliset sällit olivatkin mökillä Nurmeksessa ja sen voi todistaa...

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaanhan sen alibipalvelun pitäisi olla täyden palvelun talo.

Kännykät kortteineen, kuljetuspalvelu, illanvietto saunoineen, vähän kuvien ja videoklippien ottamista niin että metadata todistaa ajan ja paikan ihan viimeisen päälle luotettavasti...

Niin että kun Abdi Elmi Muhammed Gutale Pedari sattuu hillanpoimintaretkellään uppoamaan ihan täysin tapaturmaisesti suonsilmäkkeeseen niin jokainen, jolla voisi edes kuvitella olevan motiivi lakkasukelluskoulutuksen alkeiskurssien pitämiseen oli sitten just sillion Rasisminvastaiset Uhriutujat Ry:n syyssaunaillassa Säästöpankinmajalla ja jäi vielä yöksikin nukkumaan. Ja kännyköiden sijaintitiedot, videoklippien ja valokuvien metadata ja tusina Ali Bipal Velu Ry:n aktiivia todistaa että juttu on just silleen näin sanoi DNA-näytteet mitä tahansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuohan onnistuu nykytekniikalla heittämällä. Toivotaan, ettei sille tarvetta tule, mutta pahaltahan tämä näyttää.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

En mie saatana malta odottaa. Jälkikasvuni puolesta harmittaa, mutta minkäs teet. Kädet syyhyää jo. tässä on jotain perustavanlaatuista. isäksi tuleminen ja valmistautuminen sotaan. kaksi asiaa jotka todella kirkastavat ajatukset ja pistävät hommat tärkeysjärjestykseen. alitajunnasta kumpuaa jännä kutkuttava fiilis sukupolvien takaa, että joo taisi unohtua mikä olikaan tärkeintä ihmisen elämässä. Zombielaumojen hakkaaminen muussiksi ja lisääntyminen. ihan ilman sarkasmia tai mitään paskanjauhantaa, ihan aikuisen oikeasti, hoidetaan homma jo kotiin koska alkaa jalka taputtamaan lattiaa aikas kovaa tahtia. piru vie! mahtavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Feyris Nyannyan. Toivotan kaikkea lyckaa jälkikasvullesi ja pydän samalla anteeksi edellisen sukupolven puolesta siitä, että se hässi hänen elinympäristönsä sellaseksi kuin se on menemässä.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Ei se mitään. Kautta historian, sotienväliset pullamössösukupolvet pääsevät aina helpolla ja samalla kusevat kaiken. Laitoin kuittia isälleni männä viikkoina että vitun hippi että pääsit helpolla, mene kuuntelemaan hendrixiäs saatana lisää ja polta pilveäs. Onneksi hän on pappavuosillaan ruvennut umpirasistiseksi nuivaramboksi ja onneksi teitä on muitakin samankaltaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Y-sukupolven edustajana voin todeta että tämä on se toivon kipinä tässä maassa. Tässä kokouksessa on todellakin tehty se mikä miehen täytyy tehdä ja ennen kaikkea tässä on niille sadoille tuhansille veteraaneille tehty kunniaa. Olin toivon kipinän hukannut, mutta tämä valaa uutta uskoa ettei kaikki ole järkensä menettäneitä tässä maassa. Toivon todellakin tämän kasvavan, ei se hauskaa ole, mutta kun vaihtoehdot on vähissä niin parasta on valita sen vähinten huonoin vaihtoehto. Tämä on se tie johon -86 syntynyt kasvatettiin, tässä on se tie johon minä päässäni ja sydämessäni uskon. Tikkua en laita teille ristiin, ennemmin puolustan. Hienoa että joku vanhan todellisen kaartin miehiä ja naisia vielä olemassa, luulin että teidät on jo unholaan kirjattu kuin historian viisaudet konsanaan. Pappa olis mielissään moisesta valmistelusta, sillä tässä on hyvän tahdon hedelmää omalle kansalle!

T:Karhu Herra Paddington

PS: Hyvää alkavaa syksyä Isänmaan Ystävät!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea isäksi tulemisen johdosta toivottelee yksi ano jolla kolme maailman upeinta lasta. Kaksi näistä suunnattoman kauniita vehnälettisiä tyttäriä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Feyris Nyannyanille, Karhuherra Paddingtonille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Feyris Nyannyan: Sinänsähän kokonaista sukupolvea on vaikea syyllistää, sillä pullamössösukupolvessakin suurin osa lienee tolkun väkeä. Mikä kumma siinä vaan on, että sukupolvesta valitaan ne utopistit sinne johtoon? Kai se on niin, että niillä on aikaa osallistua, kun sitä tolkun väkeä tarvitaan yhteiskunnan pyörittämiseen?

” vitun hippi että pääsit helpolla, mene kuuntelemaan hendrixiäs saatana lisää ja polta pilveäs”

Äärihyvä kuitti. Itsellä isääni ei todellakaan voi sanoa hipiksi. Eihän hän loppujen lopuksi edes tiedä, mikä hippi on. Kun on joutunut keskittymään käytännön asioihin koko ikänsä.

Karhuherra Paddington: Suoelukaartejahan ei varmaankaan ole vielä perustettu. Suomalainen pinna venyy harvinaisen pitkälle. Henkinen valmius siihen alkaa olla jo. Ja sitten ei tarvita kuin liekki halkoihin. Tällä menolla sitä ei kauan tarvitse odottaa. Hyvää syksyä sinullekin toivottaa Isänmaan Ystävä.

Ano: Kaikkea hyvää lapsillesi. Toivottavasti hekin voivat kasvaa suomalaisessa Suomessa ilman pelkoa.