tiistai 17. toukokuuta 2016

NYT ROOLIPELAAMAAN!

Hotellin respassa bongattiin MV-lehden kautta uutinen, jonka mukaan SPR on ottanut turvapaikkahuilailijapropagandassa käyttöön uuden sukupolven aseet ja myllytyksen kohteena ovat tietysti alaikäiset. Eli SPR laittaa kuluvan vuoden elokuussa Tohmajärvellä pystyyn roolipelin nimeltään ”Konfliktin keskellä”. Peli kestää vuorokauden ja sen kohteena ovat 15 – 17-vuotiaat nuoret. Tarkemmin SPR kuvailee propagandapläjäystään näin:

Lähde elokuussa kokemaan ainutlaatuinen seikkailumatka!
Tämän ilmottautumislinkin kautta pystyt ilmottautumaan mukaan pelaajaksi.

"Konfliktin keskellä" on Punaisen Ristin kehittämä, yön yli kestävä roolipeli, jossa pelaajat asetetaan pakolaisen asemaan. He joutuvat pakenemaan sotaa ja käyvät läpi pakolaisen matkalla vastaan tulevia asioita ja tilanteita. Peli tutustuttaa osallistujat sodan sääntöihin, uhrin oikeuteen saada apua sekä Punaisen Ristin rooliin aseellisissa konflikteissa.

Peli alkaa perjantaina 12.8.2016 ja päättyy lauantaina 13.8.2016. Sunnuntaina 14.8.2016 on lisäksi peliin kuuluva purkutapahtuma, josta saat lisätietoa humanitaarisesta oikeudesta ja pelin sisältöjä avataan enemmän. Saat lisätietoja sinulle myöhemmin lähetettävästä infosta.

Äkkinäisempi kansalainen voisi tulla johtopäätökseen, että aivopesun puolellehan tämä humpsahtaa ja SPR itsessään alkaa huomattavasti muistuttaa Suomen Demokratian Pioneerien Liittoa mutta hotellin respassa ei takerruta yksityiskohtiin, ja eihän se tietysti mitään auttaisikaan, sillä SPR saa Suomessa huseerata niin kuin valtio valtiossa konsanaan. Sen sijaan respassa inspiroidutaan ja tuumitaan, että miksei roolipelaamista voisi käyttää oppimisen välineenä enemmänkin ja erityisesti sillä taholla jolla oppimisen tarve olisi suurempi. Näin ollen respassa aletaan ottaa vastaan ilmoittautumisia Suomen poliittiseen ja virkamieseliittiin kuuluvilta henkilöiltä sekä tietysti SPR:n toimistotason työntekijöiltä ja heitä varten on kehitetty seikkailuhenkinen roolipeli ”Kansalaisten keskellä”.

*

Lähde kokemaan ainutlaatuinen seikkailumatka!

”Kansalaisten keskellä” on Pinnanmaan kansalaisyhdistyksen kehittämä, kaksi kuukautta kestävä roolipeli jossa peliin osallistuvat poliittisen ja virkamieseliitin edustajat asetetaan tavallisen persaukisen kansalaisen asemaan mahdollisimman realistisesti.

Peli alkaa kuukauden mittaisella ”Sosiaaliturvan varassa”-osiolla, jossa peliin osallistujat joutuvat elämään kuukauden läyhäisimmän mahdollisen lähiön läyhäisimmässä mahdollisessa asunnossa erittäin kulttuuririkastetulla alueella turvautuen minimimääräiseen sosiaaliturvaan. Koska persaukisuus on peliin osallistuville mitä todennäköisemmin varsin outo ja ehkä enempi science fictioon kuuluva asia aloitetaan peli päivän kestävällä kurssilla, jossa käydään läpi ruuan hinta ja mitä ruokaa peruspäivärahalla kannattaa hankkia ja mihin ehkä ei ole varaa. Lisäksi opetellaan, että on todellakin olemassa rahasummia, joissa ei ole kuin kolme numeroa tai jopa vähemmän. Päivän aikana opetellaan sellainenkin asia, että on olemassa rahayksikkö nimeltä sentti,  ja jota todellakin myös käytetään.

Luonnollisesti peliin kuuluu se, että peliin osallistuja joutuu kirjoittamaan jatkuvia selvityksiä kaikesta rahankäytöstään sosiaalitoimistolle. Pelaajalla on käytössään vanhanaikainen pöytäkone, mutta ei tulostinta joten hän joutuu tulostamaan selvitykset kirjastossa. Kirjastoreissuihin yhdistyy noin kerran viikossa ”Laatuaikaa terveyskeskuksessa”-osuus, jolloin pelaaja joutuu viemään sairaan lapsensa terveyskeskukseen ja jonottamaan samalla lailla kuin muutkin kansalaiset. Lasten rooliin olemme saaneet vapaaehtoisia Huitsinnevadan nuorisoteatterin metodinäyttelijöistä, jotka ovat treenanneet roolipeliä varten ”oikein vittumainen korvatulehdus”-roolimetodia. Osiota on terästetty niin, että aika ajoin paikalle saapuva, kovaäänistä älämölöä pitävä porukka pääsee jonon ohi lääkärille.

Roolipeliin kuuluu luonnollisesti myös ”Porukalla leipäjonossa”-osuus, minkä pelaaja saattaa huomata hyvinkin tarpeelliseksi sillä turvatusta hyvinvoinnista suoraan persaukisuuteen siirtyvällä pelaajalla ei suunnitelmallinen rahankäyttö välttämättä kylmiltään onnistu. Näin ollen avustuskassin sisällöllä on epäilemättä käyttöä. ”Porukalla leipäjonossa”-osuuteen tuo luonnollisesti oman jännittävän lisänsä se, mahtavatko muut leipäjonossa jonottavat kansalaiset tunnistaa pelaajan, ja tällöin peliin saattaa tulla myös mielenkiintoinen ”Suora kansalaispalaute”-osio.

”Sosiaaliturvan varassa”-osio kestää pelin neljä ensimmäistä viikkoa, ja sen sisällä suoritetaan viikkojen 2 – 3 aikana ”Pakollinen työllisyyskurssi”-osio. Kurssilla opetetaan osallistujille maksimaalisen tehokasta tämpsteriitin käyttöä väsynytvesireaktorissa tzvötzetä-, raäöyl synkhnata- sekä ´nkpata´yin-menetelmillä. Opetus tapahtuu puoliksi suomen ja puoliksi volapyykin kielellä ja osallistujille tehdään jo kurssin alussa selväksi, että he eivät koskaan tule tarvitsemaan niitä tietoja mitä heille kurssilla opetetaan, mutta mikäli he eivät käy kurssia läpi, pelataan roolipelin viikolla 4 osiota ”Karenssi”.

Pelin toinen kuukausi alkaa tutustumisella työntekoon. Viikko 5 kuluu pelaajilla laitossiivoojan tehtävissä. Viikolla 6 he toimivat puolestaan vanhainkodin vuodeosastolla ja pelin viimeiset kaksi viikkoa he viettävät itse vanhainkodin asiakaspuolella sillä viikot 7 – 8 pelataan roolipelin ”Viihdytään vanhainkodin vihannesosastolla”-osio. Viikolla 7 pelaajat ovat sänkypotilaina ja heidän liikkumistaan on vaikeutettu erilaisilla ylimääräisillä kroppaan kiinnitetyillä painoilla, joiden vuoksi he eivät voi liikkua kuin avustettuna. Valitettavasti henkilökuntaa on surkean vähän ja he ovat jatkuvasti kiireisiä, joten pelaajille on laitettava vaipat, ja noin kerran päivässä pelataan roolipelin ”Paskat  housussa”-osio. 

Pelin edetessä tosin tämän osion määrä voi vähentyä, sillä pelissä on omat, ruokailuun liittyvät haasteensa. Jo valmiiksi liikkumarajoitteisilla pelaajilla syöminen ei onnistu ilman avustamista ja peliin saadaan lisää jännitysmomenttia niin, että peliin osallistuville lyödään ennen ruokailua leukaperiin tukevat puudutuspiikit. Lisäksi – koska henkilökunnalla on jatkuva kiire – on pelaajalla aikaa vain minuutin verran pistellä suuhunsa hoitajan lapioimaa velliä ja sen jälkeen hoitajan onkin jo mentävä seuravan asiakkaan luo. Tässä vaiheessa edetäänkin varsin pian pelin vaiheeseen ”Nälkä”.

Viikon kahdeksan pelaajat viettävät edelleen sängyssä, mutta silloin pelissä siirrytään ”Muistisairaus”-vaiheeseen, jolloin pelaajiin piikitetään erittäin tukeva lääkecocktail joka vie niin ajan kuin paikan tajun. Mikäli pelaaja pyrkii pistämään tokkuroissaan rähinäksi, siirrytään pelissä vaiheeseen ”Mukavasti lepositeissä”.

Kun pelin ”Viihdytään vanhainkodin vihannesosastolla”-osio on loppunut, pelaaja on alkanut selvitä lääketokkurastaan ja hieronut kakkavaipoissa hiertyneeseen pyllyynsä tarpeeksi Natusania, siirrytään pelin viimeiseen vaiheeseen. Vaihetta kutsutaan nimellä ”Ullatus”. Siinä pelaaja viedään yöllä pimeään puistoon jossa hän saa turpaansa ja häneltä ryöstetään kaikki omaisuus. Pelaaja saa mennä omin neuvoin poliisiasemalle, jossa rikosilmoituksen vastaanottaja kysyy häneltä seitsemään kertaan peräkkäin, että oletteko nyt aivan varma, että ette ole itse lyöneet itseänne.

Tämän jälkeen on vielä päivän mittainen orientoitumisluento, jossa mietitään niitä syitä, miksi peliin osallistuja on ehkä sittenkin aikaansaanut itse pahoinpitelynsä vääränlaisella suhtautumisellaan. Huomautettakoon tässä, että koko roolipelin ajan pelataan myös ”Valtamedia”-osiota eli pelaajalle ei tule muuta sanomalehteä kuin Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin räätälöity erityisnumero, jossa on tärkeimpien uutisten ja urheilun lisäksi vain valikoituja otoksia kansallismielisten blogien kommenttiosioista joissa kommentoijat kertovat siitä, mitä he näihin roolipeliin osallistujista ajattelevat.

Hotellin respassa nähdään, että tämän kaltainen roolipeli saattaisi olla uusrälssimme edustajille erinomainen tapa tutustua kansalaisen elämään uusrälssin itsensä aikaansaamissa olosuhteissa. Se, että pelillä saataisiin aikaan pitempiaikaisia vaikutuksia vaatisi tietysti sen, että pelaajilla olisi ns. moraalinen selkäranka ja hotellin kanssa läheistä yhteistyötä tekevä Epäilyksen Piru on ilmoittanut, että valitettavasti näihin ihmisiin verrattuna teflonpintakin on verrattavissa karkeaan hiekkapaperiin.


Suomalaisen uusrälssin edustajan itsestään karkoittama moraalinen selkäranka kuvattiin eräässä pinnanmaalaisessa saunassa keväällä 2010. Se pääsi tuuletusräppänän kautta livahtamaan ulos, ja siitä se leijaili Lällävedelle. Sen myöhemmästä kohtalosta ei ole tietoa.

43 kommenttia:

v-163 kirjoitti...

Tämmöisestä simulaattorista on tullut haaveiltua itekkin.

Tuli tuossa yks päivä mieleen ku tein mettähommia, että eikä näille huilailijoille voisi antaa vuokralle metsä plastaa, vaikka 1ha ja palsta luovuitettaisiin nyt keväällä. Seuraavaan talveen mennessä täytyisi palstalla olevista puista rakentaa mökki jossa pärjättäisiin talven yli ja seuraavan keväänä täytyisi saada pellot tehtyä ja tuottamaan. Pellon tuotolla sitten alettaisiin maksamaan kertyneitä vuokrarästejä ja osa laitettiin sukanvarteen tulevia hankintoja varten, esim. Vuokramaan lunastus, jota sitten aletaan lyhentämään, jos lainalla lunastaa. Palstan luovutuksen yhteydessä annettaisiin perus työkalut jolla työtpääsisivät iloisasti käyntiin!

Ei mulla muuta, kevään jatkoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, v-163. Kannatan ideaa ja voi olla, että huilailijaliikenne alkaisi tämän menettelytavan myötä suuntautua hyvin ahkerasti Torniosta länteen päin. Ehkä tällainen mökkivuosi tekisi hyvää myös uusrälssimme edustajille. Hyviä kevään jatkoja ja kesän alkuja sinnekin päin.

Anonyymi kirjoitti...

SPR on de facto rikollisjärjestö nykymuodossaan.Italiassa mafia luikerteli yhteiskunnan rakenteisiin jätehuollon yms "yleishyödyllisen" toiminnan avulla.Suomessa SPR vastaavasti aloitti jossain määrin yleishyödyllisenä ja sitten pikkuhiljaa siirtyi täysin yksiselitteisesti rikolliseen toimintaan kuten ihmiskauppaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Pakko sanoa, että kallistun kannallesi. Ero Italiaan lienee siinä, että siellä valtio edes yrittää toimia järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Suomessa kyseinen liivijengi nauttii valtion suojelusta. Odotan, että joskus selvitetään, mikä oli SPR:n osuus ensimmäiseen somali-invaasioon vuonna 1990. Käsittääkseni silloin koko pulaaki oli pankrotin partaalla. Sittemmin se on löytänyt kannattavan tavan ylläpitää toimiaan. Veripalvelu muuten pitäisi panna ihan jonkun muun pulaakin hoidettavaksi.

intrigööri kirjoitti...

Jos olisi tarvis täydentävistä osioista, kansalaisena olemisen roolipeliin voisi liittää selviytymisjakson "päihdeongelmaisena puisto- ja rantaremmissä". Koska osallistujilla ei kaiketi olisi tilanteesta ennestään kokemusta, kohtuuden nimissä riittäisi ehkä vain parin viikon yötäpäivää-putki ja kesäaikana, jolloin ei helposti palellu ulkona.

Seuraava jakso voisi olla, "kuinka selviän kuiville". Ja "miten pärjään kuivilla, mutta ulosottokierteessä". Jälkimmäisen tilanteen aiheuttaisi se, kuten usein todellisuudessa, että kunnan maksuvalvonnan muija laittaisi esim. katkaisuhoidon terkkari- ja hoitomaksut yhden muistuksen jälkeen perintätoimistolle. Perintäpiru järkkäisi ne rästit omilla kuluillaan kuorrutettuina ulosottoon. Näin tehdään kai ihan ilkeyttään, vaikka kunnan, yms. julkiset saatavat ovat suoraan ulosottokelpoisia.

Normaalisti palkkatöissä olevilta roolipelaajilta voitaisiin pakkoperiä se, minkä laki sallii. Silloin käytännössä käteen jäisi suunnilleen se, minkä saisi sossusta toimeentulotukea, jos sitä sieltä sattuisi saamaan. Diakoniastakin voisi pelaaja käydä apua ruinaamassa. Oikeasti jo vuokrakämpän saamisessa olisi päihde- tai pääongelmaisella ihmisellä monenlaista kieppiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on tosi hyvä idea, kannatan täydestä sydämestäni! Mutta, tämä tuskin toiminee noille aivopestyille ja oman ideologiansa sumentamille ihmisparoille (käytän heistä tällaista ilmaisua)? Juri Bezmenovia vapaasti lainatakseni "He eivät usko, vaikka veisin heidät kädestä pitäen N-liiton työleirille. Sitten he uskovat kun saavat sotilassaappaasta potkun, mutta silloin se on myöhäistä". Viisas mies tämä KGB:n loikkari.

Valtion verotulojen minimoimiseksi suosittelen asiointia kunnon pontikankeittäjän luona, en haluaisi omalla juomisellani sponsoroida valtion pohjatonta kassaa. Baariin en edes viitsi mennä, en ainakaan Suomessa. Esim. Tallinkin baarihinnat ovat myös poskettomat, odottaisin maihinpääsyä ja Superalkoa. Siellä on järkevämmät hinnat.

Mm. opiskelijoilta ja vanhuksilta (he jotka ovat olleet rakentamassa tätä hyvinvointia) leikataan määrärahoja ja sitten ne ohjataan näille Lähi-idän "hiomattomille timanteille". Hölmöläisten ("Kilplased" viroksi) touhua sanon minä!

OT, sain linkkivinkkiä FB:stä ja kerrankin pitää kehua Ylenantoa humoristisesta uutisesta! Kas näin Itänaapurissa, tämä lausahdus summaa mielestäni asian erinomaisesti:

"Kolme, neljä kertaa vuodessa pitää keittää uusi satsi, kun edellinen loppuu, kertoo Morosov ja maistattaa vierailla viimeisestä pullostaan kahvilla maustettua 53-prosenttista viinaa. Se ei, ihme kyllä, maistu ollenkaan pontikalle.

En tekisi tätä, jos voisin luottaa siihen, että kaupasta saa kunnon viinaa, sanoo Morosov. Kaupan vodkasta saa hänen mukaansa varmasti ainakin päänsä kipeäksi."

Heh, only in Russia! Siinä mielessä asiallinen maa, jotta siellä saa laillisesti tehdä kotipolttoista omaan käyttöön. Ja varmaan myyvät myös naapurillensakin, mutta hei kuka kontrolloi?

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy Yrjö sanoa että on tämä ihme maa. Kaikenlaista lakia ja asetusta löytyy ja uusia luultavasti keksitään. Samaan aikaan joku järjestö saa huseerata mielinmäärin ilman että sen toimiin kukaan puuttuu.

Anonyymi kirjoitti...

Haha! Loistava idea tämä roolipeli! Suosittaisin sitä pakolliseksi "kurssiksi" kaikille kuntatason päättäjien yläpuolelle pyrkiville ja siellä vaikuttaville poliitikoille ja virkamiehille!

On kyllä surullista katsoa, kuinka SPR on vajonnut ryhdikkäästä vapaaehtoisjärjestöstä jonkinmoiseksi hämäräperäiseksi koplaus- ja rahanpesuliigaksi. Ja kyllä, veripalvelu pitäisi ehdottomasti erottaa mokomasta organisaatiosta.
Pari vuotta sitten kerjuuorjaksi komennetun koululaisen naama venähti, kun kietäydyin antamasta rahaa ja kerroin, että SPR:n pomo tienaa rapeat 130 000 euroa vuodessa ja toivotin onnea keräykseen..Taatiainen ei tainnut oikein ymmärtää, mutta ilmeestä päätellen opettaja selän takana ymmärsi kyllä....
Terkut keväisestä Tsadista,
Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

James Hirvisaarikin taas poliisikuulusteluissa,mistä tuli mieleen Ykän loistavaan larppauspeliin lisäksi,jos tuossa pimeässä puistossa pelaaja erehtyy vastustamaan ullatusta vaikka nyrkein,osio,jossa raahataan aidontuntuiseen kuulusteluun,oikeuteen ja lopuksi viikko eristysselliä tekaistujen syytteiden avulla:rasistiseksi oletetun käytöksen seuraukset-osio.
SPR on kyllä sen luokan verenimijäkerho,että harmittaa jo se,kun joskus tullut puljun keräyksiin ropoja laitettua-jostain ihmeen syystä ei kyllä viime vuosina.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Kurssille voisi lisätä vielä osion sossussa asioimisesta. Osuus pitäisi vielä järjestää pienellä paikkakunnalla, jossa sossuvirkailijat ovat henkilökohtaisesti kunnan kukkaron nyörejä pitelemässä.

Kuunneltavaksi luento siitä että pitää varautua yllättäviin menoihin.
Luentoon voisi vielä lisätä infoa siitä kuinka paljon ihmiset laittavat liikaa rahaa internettiin, kännykkälaskuun, aamun lehteen, ilmakin voi olla. Seuraavassa lauseessa sitten kerrotaan että voit tulostaa toimeentulotukihakemuksen kunnan nettisivuilta. Lääkkeistäkin tiedustellaan, että onko nämä kaikki välttämättömiä?

Harmi vain että osallistujia ei taitaisi tulla, kun tavallisen takuueläkkeensaajamummelin tms hätä ei vain ole niin koskettavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Intrigöörille, Soomepoisille Eestist, Ano1:lle, Rikulle Raunioilla, Veskulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Intrigööri: Tämä olisi kyllä roolipeliin mainio lisä. Ja kun siihen lisää vielä tuon kohdan että etsi kämppä tai luuhaa kavereitten nurkissa. Kavereiksi ei lasketa poliittisia tovereita ja persaukisten parissa näillä tyypeillä kaverit onkin sitten kovin vähissä.

Soomepois: Se, mitä Bezmenov puhui sen ajan hyödyllisistä idiooteista sopii sataprosenttisesti myös tähän päivään. Saattaa muuten olla, että kotipolttoisen tiputtelu palaa jossain vaiheessa taas muotiin kun ajat huononevat. Eihän siitä ole pitkäkään aika kun poliisit totesivat, että ei kunnon tehtaita tahdo enää löytää mistään.

Ano1: Tähän voi kai todeta, että lait ovat nimenomaan rehellisiä ihmisiä varten. Ei gangsterijärjestöjä.

Riku: Minullakin on mennyt sinuvälit kyseisen järjestön kanssa jo yli 20 vuotta sitten. Sen lisäksi, että kyseessä on hämärän rajoilla toimiva ihmiskauppaan verrattavissa oleva organisaatio se on multikultturismi-uskonnon yksi aggressiivisimmista levittäjistä.

Vesku:Eikös tuo Hirvisaaren kuulustelu vielä koskenut sitä ikivanhaa juttua josta on jo kertaalleen käyty käräjiäkin? Niin kuin olen todennut ennenkin, niin tavalliselle lainkuuliaiselle ihmiselle poliisikuulustelu on itsessään jo rangaistus ja poliisihan on ilmoittanut hiljattain käyttävänsä sitä nimenomaan siinä mielessä.

Ano2: Erittäin hyvä lisäys.

Ja kiitos erikseen myös Anolle, jonka kommentin jätin omasta pyynnöstäsi julkaisematta.

YYZ kirjoitti...

”Kansalaisten keskellä” on kyllä loistava roolipeli-idea. Ehkä lisäisin vielä keitokseen katukuvassa varsin räväkästi näkyvät maan hiljaisempien mielenterveysongelmat, joiden hoitoon estabilishmentillä ei ole varaa, aikaa eikä kiinnostusta. Ei kyllä ihme, että niitä tällaisessa maassa näkyy.

Esimerkiksi äkkiyllättäen takavasemmalta lähestyvät kunnioitettavan murikkamaiset herrasmiehet voisivat piikittää vuorotellen Thorazinea ja piriä arvon hallintokuninkaisiin samalla kun he yrittävät hakea tukea hoitoon muinaiskreikaksi kirjoitetuilla kaavakkeilla, hankkia liitteitä Vatikaanin arkistosta ja asioida virastotalossa jonka virkailijoiden asiakaskohtaamiskurssituksesta huolehtineet Venäjän armeijan alokaskouluttajat ja yleisistä toimintaprotollista Franz Kafka.

DuPont kirjoitti...

Pakko sanoa, että kieroutuneen nerokas kaveri olet. Tuo nimittäin osuu niin kymppiin. Jopa niin, että sattuu, koska jotkut kohdista ovat tuttuja. Ikävä, että tulevat meillekin olemaan tuttuja, kun vanhenemme.

Jotenkin tuntuisi, että niitä rahojamme voisi fiksumminkin käyttää kuin ottaa tänne abdullaheja. Ei mitään pahaa heitä vastaan sinänsä, mutta heillä on oma maansa, kuten meilläkin. He eivät Suomea rakenna, vain suomalaiset sitä tekevät. Ihan hyvällä heitä kohtaan.

Jotenkin tuntuu, että tietyllä tavalla yhteiskuntamme hallinta on karannut käsistämme. Me emme oikein hallitse omaa maatamme enää, hallitsemmeko Eurooppaakaan? En haluaisi mitään autoritaarista näkemystä, mutta eihän tämä nykyinen mallimmekaan oikein Suomen tai Euroopan etua tunnu ajavan. Muutosta tarvittaisiin. Stubbin vaihdos Orpoon ei sitä muutosta ole, jotain muuta tarvittaisiin.

On pelottava ajatus miettiä sitä, että Eurooppa tarvitsisi jotain vahvaa johtajuutta, koska esimerkit historiasta ovat monesti niin huonoja. Mutta silti..., eikö Eurooppa ole lopulta kusessa heikon johtajuuden vuoksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys YYZ:lle ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

YYZ: Ja tuo osio sopisi myös mukaan. Itse asiassa hyviä lisäyksiä on tullut jo sen verran, että kahden kuukauden roolipelistä saisi jo kolme kuukautta kestävän.

DuPont: En tiedä kieroutuneesta, minusta tuossa toteutuisi se poetic justice. Ja yhteiskunta on todellakin karannut tavallisten kansalaisten käsistä. Virallinen näkemys yhteiskunnasta on nykyisin suuri tavallisten ihmisten massa joka toteuttaa pienen vähemmistön missiota. Lautamiesjärjen mukaan yhteiskunnan ehdottomasti tärkein missio tulisi olla yhteiskunnan jäsenten turvallisuus ja hyvinvointi. Ja kun nykyisen yhteiskuntamme johtajat ovat siitä tietoisesti luopuneet, niin mielestäni he ovat myös luopuneet asemansa legitimiteetistä.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä.

Erittäin hyvä ja realistinen ajatus, roolipelistä, josta pitäisi tehdä vaatimus valtionvirkaan haettaessa. Tosin on todettava, jos mainittu uusrälssi vietäisiin nk."saitsiilingille" vaikkapa Kontula-countyyn, Pasilan-galleriaan, Piritorille ja Hurstinkulmaan, todennäköisesti em. henkilöt pahoinpideltäisiin pahasti tahi tapettaisi, kun eivät tiedosta miten koreografia niissä piireissä toimii.

v-163 torppari ajatuksesta pidän, sillä itse huolisin muutaman hehtaarin pien-tilan perustamiselle riittävät resurssit, ts. maapläntin ja perustyövermeet. Sillä ehdolla että virallinen valtiovalta unohtaa olemmassa-oloni ja saan loput elon-päivät elää niinkuin tahdon, vanhanliiton moraalia noudattaen; tarkoitan tällä sitä vielä vanhenpaaliittoa.

-aNo.

Becker kirjoitti...

Tuota roolipeliä jo pelaa suuri osa suomalaisista ja sen täytyy olla hirveen suosittu kun siihen tulee koko ajan lisää osallistujia.
Sitten on olemassa se toinen roolipeli, joka on edellä mainitun pelin käänteismuoto, mutta siihen ei saa osallistua kuin vain parasiitit.

Tom Kärnä kirjoitti...

Tuo volapük on aika paha. Minä kun olen keinokieliin aika perehtynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Pelistä tulee vahvasti mieleen Mika Ripatin käsikirjoittama vaan ei ideoima elokuva Nousukausi.

Kyseisen elokuvan pohjaidea ammentaa kahden silloisen pispalalaisen sekopään keskinäisiin vitseihin siitä, että perustaisivat matkatoimiston, jonka liikeideana on kulttuurimatkailu yhteiskuntaluokkarajojen yli. Kyseisessä ajatusleikissä matkatoimisto oli jopa nimetty - Resilarreissaajat Oy. (Nimi saattaa aueta joillekuille mutta todennäköisesti aika harvalle.) Ymmärtääkseni Ripatti sai kai lähinnä keskiolutkorruptiolla ammennettua kyseiset luovat hulluudet omaan käyttöönsä ja teki sitten niillä uransa kohokohdan - vähän vesitettynä ja hauskimmista & kekseliäimmistä jutuista riisuttuna.

Ykän idea nuivasta roopipelistä on pyörinyt itsellänikin joskus päässä, mutta lähinnä tietsikkapeliajatuksena ja enemmän sellaisena "islam & Eurooppa" -suuntautuneena.

Anonyymi kirjoitti...

May 17, 2016 at 11:51 AM kirjoittanut Ano:

Mc SPR 1%?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys aNolle, Beckerille, Tom Kärnälle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

aNo: Luulen, että tuolla sightseeingilla kävisi juuri niin kuin ennustitkin. Nykyisin jos muuten joku meinaa ihan oikeasti alkaa ammattimaiseksi maanviljelijäksi niin tilan perustamiseen ei taida miljoona euroa riittää.

Becker: Voi olla, että peli ei itsessään ole kovin suosittu, mutta kun aina vain useammalla on siihen osallistumispakko.

Tom: Tuon volapyykin valitsin, kun sana itsessään kuulostaa minusta hauskalta. Esperantohan syrjäytti kyseisen kielen aseman silloin aikanaan.

Ano1: Tiedän kyseisen elokuvan, mutta en ole sitä nähnyt. Jään mielenkiinnolla odottamaan suunnittelemaasi peliä.

Ano2: Sinänsä oikeissa prosenttijengeissä lienee enemmän rehellisyyttä kuin kyseisessä pulaakissa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin mainio juttu taas, että piti herkutella useampaan kertaan. Tuosta SPR:n jutusta tulee mieleen, että aletaanko suomalaisia nuoria valmentaa jo siihen, että täältä tulee lähtö? Mitenkähän siihen suomalaisen sanomaan "asylum"-sanaan suhtauduttaisiin jonkun vieraan valtion rajalla, kun meillä on arkkipiispakin mukaan paljon enemmän kuin meille kuuluu?

Varsinkin näin keväällä, kun eduskunta kiitettävästi tutustuu vieraisiin maihin ja matkustaa mahdollisimman kauas, tulisi tämä Ykän kehittelemä "Kansalaisten keskellä"-roolipeli paljon halvemmaksi, olisi takuulla silmiä avaava kokemus ja saattaisi jopa tervehdyttää yhteiskuntaa. Mutta turha toivo. Tässä maassa ei nykyään tehdä mitään, missä olisi jotakin järkeä.

Mutta kuten taksin katolla vilkkuu yön ainoa valopilkku, niin nyt se on Suomen leijonamiehistö; nyt miehet ja sitä ennen kahden ikäluokan juniorit. Avuttomina määkivien poliitikkolampaiden sijaan saadaan nähdä sentään taitoa, sisua ja taistelua! Jotain lohtua sentään.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Minä vaan veikkaan, että eiköhän tuon roolipelin pääidea ole ihan puhdas aivopesu, jolla vakuutellaan nuorille, että joka ainoa ohrapuurosta valittava ”just give us our money”-jätkä on tullut tänne henkensä hädässä ja kranaatteja vielä Ruotsin puolellakin väistellen. Pidetäänpä leijonille peukkua. Komeastihan nämä pelit tähän mennessä ovat edenneet.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus:

Olen leikitellyt tietsikkaroolipelin ajatuksella. Siitä on vielä pitkä matka moisen pelin suunnittelemiseen. Moista suunnittelua tuskin on koskaan tulossa.

Tom Kärnä kirjoitti...

Esperanton kieli syrjäytti volapükin, koska se oli ainakin muodollisesti helpompi kieli.

...Ei sitä uskoisi, että kielen nimessä oleva "pük" on väännös englannin sanasta "speak".

Anonyymi kirjoitti...


Oikeastaan koko työväenluokka tai kansalainen käsite on vanhentunut etuoikeutetut ja roskaväki tai nomenklatuura ja yhteiskunnallinen ongelmajäte ajaa paremmin asiansa.
Itselläni ei sinällään ole koskaan ollut harhakäsityksiä sen suhteen mitkä mahdollisuuteni elämässä ovat. Kiitos ala-asteen opettajilleni jotka kertoivat koulussa jokaiselle oppilaalle mihin hän pystyy jottei turhia pettymyksiä tulisi. Näin siis 90 luvulla.

Oikeastaan kaikille peruskoululaisille voisi räätälöidä taso ryhmä idealla kansalaiskasvatusta tulevaa varten. ELiitin muksuille omansa ja suomalaiselle ihmissaastalle omansa.
Esim ysiluokalla TET harjoittelu opettaa tekemään orjatyötä ilmaiseksi mikä on realistinen tulevaisuuden kuva suurelle osalle. Kelan ja työkkärin lippulappujen täyttely olisi kanssa hyvää opettelua ja asunnottomuusharjoittelu toimisi kanssa. Siihen voi lisätä itsensä myymisen taidon eli tytöille ja pojille omat tuntinsa. Saatat ammattisi perusteella tietää jo mutta helsingissä on aivan yleistä että teinit myyvät seksiä vanhemmille varakkaille ihmisille. On mullekkin tullu 13 v poika tarjoomaan itteensä rahasta... oli meinaan reflat muksulla päällä yritti ostaa kamaa mitä mulla ei oo ja sit myydä suihin oton jotta sais rahaa kamaan. (surulliseksi se mut veti)
SIt yks olis miten esittää työnhakutilanteessa uskottavaa ettei karenssi pamahda. Tosiasiahan on se ettäö koulutuksella ja osaamisella ei ole minkäänvaltakunnan merkitystä työpaikan saamisen kannalta. Sensijaan sukunimellä on. Voit olla vaikka sairaanhoitaja mutta jos sinulla ei ole oikeita suhteita et saa mitään työtä. Tätä kai nepotismiksi kutsutaan mutta havaintojeni perusteella se on vallitseva olotila suomessa.

On sinällään surullista katella yhdeksännen luokkansa päättäviä nuoria jotka kuvittelevat elämän olevan edessä. Elämä ei ole edessä. edessä on suurimmalle osalle kituuttaminen ja tyhjänpäiväinen laahustaminen ja kuoleminen nuorena. Uskon että pakkosteriloinnit otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön jotta ei toivottava väestön osa saadaan karsituksi pois.

T: labrotta

Tom Kärnä kirjoitti...

Mielestäni pakkosterilointeja ei tarvita. Vapaahko aborttikäytäntö ajaa tarpeeksi pitkälle saman asian.

Anonyymi kirjoitti...

Hihi

Laitanpa tämän Takkiaudalle. Hän kun kovin pitää roolipeleistä

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan yhtiölläni oli kavereita TET harjoittelussa.

Olihan heillä puuhaa. Hydraulitunkin oljyjen vaihtoa. Kippikärryjen liukujen huoltoa. Vaihteistoöljyn tarkastusta.

Semmosta oikeesti hyödyllistä. Mitä nyt transportissa tehdään.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

"Laitanpa tämän Takkiaudalle. Hän kun kovin pitää roolipeleistä"

Ruukinmatruunalle meni pupu pöksyyn ja koko blogi on suljettu. Johtuu mahdollisesti oikeuskanslerinviraston viimeisimmässtä tulkinnasta, että tiettyä väestönosaa ei saa nimitellä jätteeksi ja eläimiksi.

Anonyymi kirjoitti...

15-17 vuotiaille? Minä, joka olen 1970 syntynyt 17-vuotias, voisin mennä mukaan SPR:n leirille niin saisivat vähän lisää realismia pakolaisuuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Tom Kärnälle, Labrotalle, KKi:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Lyckaa ajatukselle kumminkin.

Tom: En minäkään mintään pakkosterilointeja kannata.

Labrotta: Kovaa tekstiä, mutta siinä on paljon aikamme kuvaa.

KKi: Sinänsä TET-jakso peruskoululaiselle on hyödyllinen, sillä harvalla on mitään kokemuksia työelämästä. Kesätyötkin ovat kiven alla.

Mitä tulee tuohon Takkirauta-blogiin niin ehkä hän kyllästyi itsekin siihen, mihin minä hänen blogissaan kyllästyin jo aikaa sitten eli siihen täysin keksittyyn supermatruuna-roolihahmoon. Yhden ihmisen Disneylandhan se oli.

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä tulee tuohon Takkirauta-blogiin niin ehkä hän kyllästyi itsekin siihen, mihin minä hänen blogissaan kyllästyin jo aikaa sitten eli siihen täysin keksittyyn supermatruuna-roolihahmoon. Yhden ihmisen Disneylandhan se oli."

Miten hitossa siihen voi kyllästyä. Ehkä kaikki laskuvarjohypyt ja yli 150 AO eivät olleet ihan totta, mutta silti kyllähän teksteistä näki ettei mikään ihan satasen kaveri kyseessä ollut. Kirjoittaminen siten että sitä joku jaksaa lukea, on niin hieno lahja (ja niin aliarvostettu), että kaikille jotka niin tekevät varsinkin hyvän asian puolesta, pitäsi heti myöntää toisen luokan Rautaristi.

Itse epäilen että hän ei sitä sulkenut, vaan joku ulkoinen taho. Odotan mielenkiinnolla häviääkö tämäkin komentti blogeineen pian bittiavaruuteen.

Simo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. En usko mihinkään ulkoiseen tahoon. Kommenttisi on julkaistu, minä en sitä hävitä enkä ole saanut itse lopettamiskehoituksia mistään.

Anonyymi kirjoitti...

Ykäpä se tykittää jälleen. Hieno kirjoitus. Tänä aamuna, kun selailin naamakirjan ihmeellistä maailmaa, törmäsin "vastuunottoon" Helsingissä. Ajattelin, että kommentoinpa joulukuussa 2014 kirjoittamaasi tekstiä hippien elämysmatkailusta. Valitettavasti silloin ennustin, että kirjoittamasi teksti tulee olemaan ajankohtainen vielä monta monituista kertaa. Olen tässä jo ihmetellyt, miksi Helsingin Myllypurossa poltetut autot selvästi organisoituna tekona eivät ylitä uutiskynnystä, mutta vastaanottokeskuksen liepeillä heiluva lakana-Lasse ylittää?
https://takku.net/article.php/20160519151854323

--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Viikon Radiokasvo ja kiitos linkistä. Ja ihmetellä tosiaan täytyy. Tuo ilmoitus on annettu kaksi päivää sitten, mutta eipä siitä ole pahemmin uutisoitu.

DuPont kirjoitti...

Takkiraudalla on kyllä aiemminkin ollut hetken aikaa suljettuna kommentointi. Olisiko puhdistustoimista kyse? Tomin ja muiden häiriköintejä ehkä putsataan? En lainkaan ihmettele, jos pahantahtoiset suvak..., ihmiset ilmiantoja tekisivät.

RM ei todellakaan ole maailman vaatimattomin henkilö, mutta vaikea nähdä hänen omissa kirjoituksissaan sellaista, joka sensuuria vaatisi. Tosin en uskonut Halla-ahonkaan tuomioon aikoinaan...!

Ehkäpä ei kannata tehdä niin pitkällemeneviä tulkintoja vielä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. En halua olla epäkohtelias, mutta minua ei kyseinen blogi ole kiinnostanut vuosikausiin johtuen puhtaasti blogin emännän itsestään tekemästä täysin epäuskottavasta roolihahmosta. Nainen, äiti ja vaimo joka tekee kahdeksan tuntia päivässä töitä, ehtii vielä harrastaa kaikkea mahdollista purjehduksesta kamppailulajien ja roolipelien kautta lisäksi laskuvarjohyppyyn ja joka silti ehtii paukuttaa noin sata sivua tekstiä viikossa vaikka vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Ei mene läpi. Jos joku haluaa kyseisen blogin edesottamuksia käsitellä, niin pyydän, että tehkää se muualla.

Anonyymi kirjoitti...

Finaalissa ollaan!

Mikä oksettaa jo ennakkoon on se politbroilereiden massamatkustus Moskovaan ja näyttäytyminen Suomea kannustaen. Pahimpana Alex-Orava-Stubb (100% eu-federalisti).
Arhis sentään veti omalla reissullaan anarkomarkot ja sammui milloin minnekin...

Nyt jännitetään ja toivottavasti torilla tavataan

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ihan asian ohi, mutta tiedätkö, miksi Takkirautaa ei pääse lukemaan? Tiedätkö, miten Ruukinmatruunaan saisi yhteyden?

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, en lukenut vastaustasi DuPontille. Eipä siis mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Lyckaa Leijonille. Ja toivotaan, että politbroilerit pysyvät poissa.

Ano: Niin kuin hoksasit, niin en tiedä.

DuPont kirjoitti...

Joo, Yrjöperskeles, ymmärrän tuon RM:n imagon epäuskottavuuden itsekin. Olen itsekin ymmärtänyt sen, että jonkinsortin pseudohahmo on kyseessä, vaikka pääosin asiaa puhuukin.

No, itsekin tässä ollaan nimimerkillä, joten en mene tuomitsemaan. Minusta aika pitkälti omaa ajatteluani vastaavaa maailmankuvaa toki edustaa, perinteistä konservatismia, mitä ilmeisesti sinäkin.

No, eipä toki konservatiivinen ajattelumalli tarkoita sitä, että asioista pitäisi olla samaa mieltä, vain sitä, että asioita tulisi harkita ennen niiden toteuttamista.

Mieti ja opi ennen kuin toimit, se on hyvä konservatiivinen ohje. Mutta joo, tämä ei ole paikka käsitellä toisen blogin asioita tämän pidemmälle, joten se siitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. Konservatiivinen sottailu ja harkinta sopii minullekin, eli kannattaa ensin poltella ne kuuluisat perstupakit ennen kuin alkaa hosumaan. Ja Ruukinmatruunaa täällä on turha puntaroida, kun ei sitä olla täällä puntaroitu ennenkään. Toivotan kyseiselle henkilölle onnea ja menestystä henkilökohtaisessa elämässään.