torstai 11. elokuuta 2016

1,6

Eli lyhyesti luonnonvaroista ja Ylen uutisoinnista

Hotellin respassa törmättiin muutama päivä taaksepäin, tarkalleen sanottuna kahdeksas elokuuta Ylen uutiseen, jonka mukaan maailmassa vietetään ylikulutuspäivää, ts. arvion mukaan maapallo on käyttänyt siihen päivään mennessä kaikki vuoden aikana tuottamansa uusiutuvat luonnonvarat. Toisin sanoen maapallolla kulutetaan luonnonvaroja niin, että kulutukseen tarvittaisiin 1,6 maapalloa.
Vakava juttu, myöntää täytyy. Onhan tämä toki ollut tiedossa ennenkin. Maapallo elää yli luonnonvarojensa ja täyttyy ihmisistä ja sitä myötä saasteista yli äyräittensä. Yle teki asiasta myös täsmentävän uutisen ja hotellin respassa ajateltiin, että tuskinpa tässä Yle viitsii propagandalinjalle lähteä, sillä maailman pelastaminenhan on vihervasemmistolaiselle Ylelle sen verran tärkeä aihe. Mitäs Yle sitten asiasta kertoi? Jo otsikko pistää hieman hämmentymään:

Suomi kärkipäätä ylikuluttajana – Ruotsi rasittaa maapalloa vielä enemmän

Ja laitetaanpa sitten otteita kirjoituksen oleellisesta sisällöstä:

Suomi lukeutuu maailman kovimpiin ylikuluttajiin maapallon kestokyvyn kannalta, mutta aivan kärkeen Suomi ei onneksi kuitenkaan yllä. Edellä tuhlailee muun muassa Ruotsi.

Suomalaisten kulutustottumuksilla tarvittaisiin 3,4 maapalloa, jotta kulutus saataisiin katettua uusiutuvilla luonnonvaroilla ja kasvihuonepäästöt  saataisiin käsiteltyä.  Kulutamme siis yli kolme kertaa maapallon kestokyvyn.

”Tärkeintä on päästä määrätietoisesti irti fossiilisista energianlähteistä eli öljystä ja hiilestä. Kierrätystä pitää lisätä ja saada kiertotaloudesta liiketoimintaa sekä vähentää ruokahävikkiä ja lihan kulutusta.”

Eli tarinan konna löytyi ja sehän oli pieni ja ylikuluttava Suomi. Ja suomalaisten lihansyönti on Herrasta Perkeleestä. Oikeastaan tämän uutisen pääidea oli tässä. Niin respassa kuin lukijan mielessä saattaa nousta esiin kysymys, että vetiköhän Yle mutkat hieman suoriksi ja jätti jotain oleellista mainitsematta. 

Lukija on oikeassa. Ensinnäkin Yle unohti sen, että Suomi tuottaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa. Sen muuten sattumoisin tunnustaa jopa muuten kovasti tiedostava Helsingin Sanomat.


Jolloin mieleen voi nousta jatkokysymys. Eli miksi on näin, vaikka Suomessa on korkea elintaso? Vastaus on varsin selvä. Suomea ei vaivaa se syöpä, mikä vaivaa erityisesti kehitysmaita. Eli järkyttävä ja täysin kestämätön väestönkasvu. Jos suomalaiset tekisivät kollektiivisen itsemurhan ja jättäisivät alueensa hirville ja susille, se ei vaikuttaisi maailman mitassa yhtään mitään. Afrikkalaiset lisääntyvät kolmessa kuukaudessa Suomen väkiluvun verran. Ennustus wikipediasta:

Vuoteen 2050 mennessä Afrikassa on yli miljardi alle 18-vuotiasta lasta, mikä on lähes 40 prosenttia kaikista maailman lapsista. Vuonna 2100 afrikkalaisia on tämän skenaarion mukaan neljä miljardia, joista miljardi Nigeriassa.

Mutta Yleä ei kiinnosta tämä. Ylelle, niin kuin muille vihervasemmistolaisille tahoille maailman väestönkasvu on ongelma, jota ei ole olemassa tai johon ei ainakaan tarvitse puuttua.  On paljon mukavampaa ja ennen kaikkea helpompaa ympäristöfiilistellä täällä Suomessa ja sitä myötä saada aikaan tolkutonta harmia suomalaiselle teollisuudelle, joka sattumoisin elättää nämä ympäristöfiilistelijät sekä suomalaiselle haja-asutusalueella asuville ihmisille. Ja miksipä täällä Suomessa ei ympäristöfiilistelisi, sillä täällä vihreitten fiilistelijöitten hurjimmatkin vaatimukset otetaan vakavasti. Sillä saa mukavasti ruokittua omaa tiedostavaa egoaan ja siitähän loppujen lopuksi on kysymys.

Väliheitto Suomen turvevaroista, kertojana Wikipedia: "Suomen turvevarat ovat kaksinkertaiset Pohjanmeren tunnettuihin öljyvaroihin ja 2/3 Norjan tunnettuihin öljyvaroihin verrattuna."

Oliskos ehkä kannattanut käyttää tuulienergiaan tuhlatut rahat turve-energian kehittämiseen?

Ylen paradoksi on vielä siinä, että samalla kun se syyttää suomalaisia hiilijalanjäljensä liian suuresta koosta, se kannattaa rajoittamatonta kehitysmaalaisten maahanmuuttoa, joka luonnollisesti puolestaan nostaa sitä hiilijalanjälkeä. Vihervasemmistolainen gaiamatematiikka on omalaatuista:

Ongelma: Tolkuton väestönkasvu aiheuttaa nälkää ja sotia Afrikassa ja lähi-idässä.

Vihreä ratkaisuehdotus: Ei puututa väestönkasvuun, vaan siirretään ylijäämäväestö Eurooppaan elätettäväksi eurooppalaisen standardin mukaan sekä jatketaan kehitysapua ja taataan, että afrikkalaiset voivat jatkossakin siittää mahdollisimman paljon lisää afrikkalaisia joita voidaan taas siirtää Eurooppaan.

Ehdotuksen seuraus: Väestöräjähdys jatkuu edelleenkin ja siinä sivussa Eurooppa menee pankrottiin ja kehitysmaalaistuu itsekin.

Mikä oli kirjoituksen opetus? No, ainakin se, että ympäristöasiat ovat aivan liian tärkeitä, että ne voitaisiin jättää vihreitten päätettäväksi. 

58 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Totta joka (Ykän txt) sana.

Professori kirjoitti...

Samoja asioita olen ihmetellyt minäkin.

Ekku kirjoitti...

Toki nyt 5 miljoonaa suomalaista pystyy omalla kulutuksellaan tuhoamaan maapallon...

Noille vihervassareille pitäisi tehdä sellaiset sähkösopimukset, että saisivat käyttää vain ja ainoastaa jollain tuulella tuotettua sähköä.

Katsotaan sitten, kenen perse palelee talvipakkasella, kun ei siinä kerrostalokämpässä varmaan pönttöuunia tai takkaakaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreä Liike perustettiin alun perin suojelemaan luontoa ja sen monimuotoisuutta. Arvostan tätä päämäärää edelleen suuresti. Miten kauas Vihreä puolue onkaan degeneroitunut tästä liikkeen ydinajatuksesta. Eero Paloheimo on ollut tinkimätön vihreä tämän ajatuksen suhteen. Todellinen vihreä ja arvostan häntä kaikista poliitikoista eniten. Hän erosi Vihreistä 2010. Pitkään yritettyään ymmärsi ettei puolueen linjaa maahanmuuttoon voi muuttaa. Hänellä on hienoja kirjoituksia edelleen maapallon ja luonnon tulevaisuudesta sekä maahanmuuton sille aiheuttavasta uhasta.

http://www.eeropaloheimo.fi/mielipiteita/

Nykyinen Vihreä puolue muistuttaa ideologialtaan enemmän 1970-luvun taistolaisia kuin oikeasti sitä liikettä, mitä varten se perustettiin 1980-luvulla.

Ykältä kirjoitus oli todellinen koukku ja uppercut!Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Professorille, Ekulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Professori: Emme ole varmasti ainoita, jotka tätä ristiriitaa ihmettelevät.

Ekku: Tuo ehdotuksesi on loistava. Vain ja ainoastaan tuulisähköä. Ei sitä hiilisähköä, jota tarvitaan korvausvoimaksi silloin kuin tuulivoimala ei pelitä. Ei ydinsähköä, koska se on cityvihreälle Herrasta Perkeleestä. Ei öljyä eikä turvetta. Eikä missään nimessä halkoja, sillä niistähän tulee niitä pienhiukkasia.

Ano2: Joo, vihreät oli joskus ympäristöpuolue ja ymmärsin sen idean oikein hyvin. Nyt se on valvonta-, kontrolli ja utopiapuolue, josta ovat kaikki vähänkin täysjärkiset ottaneet ritolat.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ihan miten numeroita haluaa pyöritellä; itse kokeilin sitä, miten paljon me käytämme luonnonvaroistamme. Tulos oli 44%. Sijoitus 21. paras valtioiden joukossa. Vertailuksi naapurimme Ruotsi käyttää 69%, sijoitus 39. Koko maailma löytyy väliltä 2%-8000%. Eli meillä on pelivaraa, jos maahamme ei oteta todellista kansainvaellusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Suomen isohko ekologinen jalanjälki on ymmärtääkseni pääosiltaan peräisin siitä, että täällä valmistetaan (edelleenkin) n. 100 miljoonan ihmisen paperit ja 30 miljoonan teräkset. Siis valmistetaan, se varsinainen kulutus sitten tapahtuu muualla, missä tuota kulutusta ei sitten välttämättä niin kovin tarkoin kyetä tai edes halutakaan mitata millään ekoindikaattorilla(Kiina, ym...)

En tieten vastusta, että tuotantoprosesseja, raaka-aineiden käytön tehokkuutta ym. kyetään tehostamaan niin, että yhä vähemmän raaka-aineita ja energiaa haaskautuu ns. turhaan, mutta jotakin valmistavaa tuotantoakin täällä sentään pitäisi saada säilymään. Tai vaihtoehtona on sitten opetella se kansallispukua käyttävän miehen omistaman hevosen temppu, siis miten tulla syömättä toimeen. No oppihan se lopulta kun oli pakko, vaan kuinkas sille konille sitten kävikään...?

J.Edgar

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel ja J. Edgarille & kiitos kommenteistanne.

Yks Turkkulaanen: Eikös ne EU:ssa laskeskelleet, että tänne mahtuisi 62 miljoonaa pakolaista?

J. Edgar: Tuo on varmasti totta. Ja lisäksi tulee muistaa se, että olemme aika pohjoisilla ja kylmillä leveysasteilla mikä taas tahtoo sanoa sitä, että kämppiä tulee lämmittää. Siihen ei ole vaihtoehtoa. Jossain Kongossa tilanne on hieman toinen. Ja me todellakin elämme vientiteollisuudesta ja se käyttää energiaa. Jos siirryttäisiin nyrkkipaja-Suomeen, niin ensimmäisenä siinä kylmään ja nälkään kuolisivat juuri cityvihreät.

Ilmari kirjoitti...

Mutta kun hallitus jo myöntää että Suomesta on pakko tulla monikulttuurinen keskus. Missä kaikki heittävät yläfemmaa tavatessaan, sekä halailevat jos aika riittää.
Ja aikahan riittää, onhan meillä taikaseinä.
Loputon raha virta, ja hyvinvointi vaikka 62 miljoonalle ihmiselle.
Alkuperäisväestö eli suomalaiset, kuokka heilumaan vaan kovemmin.
Olemmehan joidenkin vasemmistolaisten mielestä maailman 6 rikkain maa tällä hetkellä, se vain ei näy. Vai olenko sokea?
No tässä hallituksen perusteltu kanta.
"Hallituksen tavoitteena on, että Suomi on vuonna 2025 avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas, hyvä maa, jossa positiivinen asenne toisiimme sekä ympäröivään maailmaan tekee Suomesta ainutlaatuisen. Myös hallituksen turvapaikkapoliittisen ohjelman mukaan erilaisilla aktiviteeteilla vahvistetaan eri väestöryhmien ja kulttuurien välistä vuoropuhelua ja toimintaa kansalaisyhteiskunnassa muun muassa rasismin torjumiseksi."


http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/opetus-ja-kulttuuriministeri-sanni-grahn-laasonen-valtio-tukee-uskontojen-vuoropuhelua?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Anonyymi kirjoitti...

Meitä on liikaa. Wikipedian mukaan miljardi meni rikki 1804 https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Maailman_v%C3%A4kiluku. Mielestäni se on sopivan pyöreä luku tämän pallon elätettäväksi.sopivasti hajasijoitettuna ympäri maailman, jolloin paikalliset katastrofit eivät kaikkia tuhoa. Tätä nykymenoa ei mene kauaa kriittisen pisteen saavuttamiseen, jonka jälkeen hukumme p*skaan tai nälkäisinä syömme toisiamme. Ei Afrikan tai Lähi-Idän väestöongelmat mihinkään katoa, jos ylijäämä marssii Eurooppaa täyttämään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ilmarille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ilmari: Hjuu… kukas muu kuin Sanni Grahn-Laasonen. Nainen, josta näkee jo kuvasta että hän ei oikein ymmärrä missä hän on. Älykkyyden Mount Everest. Kiintiöministereitten prototyyppi. Hallituksen esitys ei tee Suomesta ainutlaatuista. Se tekee Suomesta sellaisen matalan intensiteetin sisällissota-alueen kuin Ranskasta tai Ruotsista. Ja jossain vaiheessa sitten enemmän kuin matalan intensiteetin. Ja Sanni vaan katsoo silmät pyöreinä ja ihmettelee. Sanni toistaa mitä hänen halutaan toistavan, mutta huvittais tietää, että kuka on se tyyppi joka kirjoittaa hänen puheensa.

Ano: Toi miljardi olisi ehkä hyvä luku. Maailma kestäisi varmaan parikin miljardia. Mutta se kriittinen piste tullaan saavuttamaan meidän elinaikanamme. Vihreät eivät siihen puutu, sillä sehän ei ole muodikasta. Ne keskittyvät siihen, että suomalaiset tulee saada asumaan kanahäkkeihin radanvarsikaupunkeihin.

Anonyymi kirjoitti...Pentti Linkolahan sanoi pari vuotta sitten, kaiken luonnonsuojelupolitiikan ytimessä pitäisi olla väestönkasvun rajoittaminen.

Ei saa köyhien maiden ihmisiä kuskata tänne, kulutus kymmenkertaistuu.

FlickFetch käyttöön kopioida areenasta. Vuosikaudet harrastanut areena kopiointia.
Yleantoa vähän kiusata.

HYI kirjoituksesta mieleen Paavo Pörnämö hankkinut tuomion jälkeen VPN, tämän jälkeen kiinni ei saatukaan Paavoa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...ympäristöasiat ovat aivan liian tärkeitä, että ne voitaisiin jättää vihreitten päätettäväksi."

Itse asiassa KAIKKI asiat ovat liian tärkeitä, että niistä voitaisiin päättää virheitten osallistuessa päätökseen millään tavalla. :D

Se on varmaankin yksi suurimpia syntisiä se virheä, joka asuu Jyväskylässä ja kulkee sähköjunalla?

"Tätä kautta syötetään Keski-Suomeen sähköä. Koska Keski-Suomessa ei ole sähköntuotantoa, se on tuotava tänne Keski-Suomeen, ..."

http://yle.fi/uutiset/sydan_sykkii_betonikuoren_sisalla__vanha_kantaverkon_sahkoasema_vaistyi_uuden_tielta/9088340

Ja Sannistakin, tuosta Älykkyyden Twin Peaks:sta(kunnon push-upeilla) saadaan miltei "Asiaa"-poliitikko Mari Kiviniemen tapaan. ;)

http://www4.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/helsinki/keskusta/kiviniemi_mari/

Hemuli kirjoitti...

Mulle tuas tuli mieleen, jotta kun ylikulutuspäivää vietetään silloin kun UUSIUTUVIEN lunnonvarojen vuosittainen kulutus ylittää maapallon tuontannon. Miten kummassa tähän aiheeseen liittyy hiilijalanjälki? Hiilijalanjälki kun syntyy uusiutumattomien luonnonvarojen tuhlaamisestä...

Eli Suomi ylikuluttaa laskennallisesti liikaa uusiutuvia luonnonvaroja, koska kuluttaa todellisuudessa liikaa uusitumattomia luonnonvaroja... ööö... totanoin... hmm... siis mitä?

AT kirjoitti...

Ylen ja muiden vastaavien suomalaisten ylikulutuksesta puhuvien ongelma on, että he eivät näe tai suostu näkemään minkäänlaista yhteyttä keskimääräisen kulutuksen ja pohjoisen ilmaston välillä, tai pitävät sitä täydellisen toisarvoisena seikkana. Joku voisi oikeasti väittää, että suomalaisen elintason ylläpitäminen jossakin ilmastollisesti suotuisammassa maassa kuluttaa vähemmän luonnonvaroja, tai muutkin kuluttaisivat enemmän jos heidät siirrettäisiin tänne. Mutta sen sijaan tänne halutaan tuoda vähemmän kuluttavista maista ihmisiä näyttämään esimerkkiä ja vähentämään siten suomalaisten kulutusta.

"Suomea ei voi käsitellä maailmasta irrallisena osana", sanotaan, mutta suomalaisia selvästi voi.

Juha kirjoitti...

Nihilistisemmin ajatellen, ehkä vihreässä visiossa ekosysteemi pelastetaan rysäyttämällä ihmiskunta takaisin kivikaudelle, mutta ilman ydinsotaa. Tämä siirtymäkausi vain vähän ahdistaa..

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kirjoitat pirun hyvin.

Aamulehti oli samoihin aikoihin kuin YLE hieman armeliaampi pääkirjoituksessaan. Tarvittaisiin vain kolme maapalloa suomalaisten elämän tavoilla.

Samoihin aikoihin samaisen lehden pääkirjoitussivulla kerrottiin suomalaisten alhaisesta syntyvyydestä ja jatkettiin samassa virkkeessä sanatarkasti, että "onneksi väkiluku ei sentään laskenut, kiitos mamut."

Aamulehti on aiemminkin kampanjoinut väestön vaihdon puolesta "Kiitos kun tulitte" koko sivun otsikoilla. Silloin albanialaisperhe paistatteli päivää Tampereen puistossa. Oli vielä kesä eikä talven tsunami Tornion ja Rajajoosepin kautta ei ollut alkanut.

Valtamediamme ei tunnusta maailman väestöräjähdystä ongelmaksi. Sanoma OY:n Tiede-lehtikin ilmeisesti noudattaa konsernin linjaa sillä väestöräjähdyksestä on luettava esim. Scientific Americanin sivuilta.

YK:n 17 kohdan kestävän kehityksen ohjelmassa ei myöskään puhuta pääotsikkotasolla mitään väestön liikakasvusta.

Pieni positiivinen pilkahdus tuli nykyiseltä paavilta. Vieraillessaan Filippiineillä hän ensin pyysi anteeksi sanamuotoaan ja sanoi jotenkin niin että onko pakko lisääntyä kuin kanita.

Rohkenen todeta että EU:n ns. arvoihin kuuluu se, että jos muslimia panettaa niin Euroopan on maksettava viulyt.

DuPont kirjoitti...

Ymmärränkö ihan (piruuttani) oikein, että tuon tutkimuksen perusteella esim. Haitin kehitys kulkee terveempiä latuja kuin Suomen? Siis sen Haitin, jossa väestönkasvu ei ole vieläkään pysähtynyt ja joka on hakannut likipitäen kaikki metsänsä!

Hemuli kirjoitti...

Minua tuossa ylen jutussa hämää lauseet:
"Suurin yksittäinen syy suomalaisten ylikulutukseen ovat energiantuotannon ja liikenteen kasvihuonekaasupäästöt."

"Suomalaiset ylittivät luonnonvarojen kulutuksessa tänään maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja tämän vuoden aikana"

Voisiko joku kertoa miten uusiutumattomien luonnonvarojen polttamisella (hiilijalanjälki) kulutetaan uusiutuvia luonnonvaroja?

Perusinsinööri näkee tässä ristiriidan mutta kait tässä joku logiikka on kun väite on oikein uutisissa.

Anonyymi kirjoitti...

Paradoksipa Yrjö hyvinkin. Huudetaan suureen ääneen siitä kuinka on ylikulutusta ja kuinka maapallo hukkuu roskaan. Samaan aikaan kuitenkin esimerkiksi valmistetaan jotain tuotetta joka kestää yhä lyhyemmän aikaa ja on yhä huonolaatuisempi, ja sama huuto jatkuu. Varmasti on vielä paljon ihmisiä jotka eivät näe tätä paradoksia vaan uskovat ihan kaikki jutut jotka valtamedia kertoo, jutut jotka ovat osasta ihan tarkoitushakuista propagandaa mutta nämä ihmiset eivät näe sitä vaan valtamedian kertomat jutut ovat niille kuin kiveen hakattuja totuuksia.

Hemuli kirjoitti...

Pahoittelut tupla kommentista, luulin edellisen kommentin kadonneen bittiavaruuteen...
Toisen kommentin voi poistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tätä vihreiden kaksoisajattelua ollaan ihmetelty vuosikaudet. Kaipa se on jotenkin loogista siinä ei-insinööritodellisuudessa, jossa he kuvittelevat elävänsä, vaikka en kyllä pysty eläytymään tarpeeksi sitä logiikkaa seuratakseni. Ikävää kyllä, se insinööritodellisuus on kumminkin se todellinen todellisuus.

- Kissamies

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset ovat perusluonteeltaan hyvin mukavuudenhaluisia. Kun on työtä, telkusta tulee hyvää viihdettä, sohvalla on kiva maata, ei ole liikaa multikultia koulussa lasten häiriöksi... Ei ole syytä vaivata itseään kiusallisilla ajatuksilla maahanmuutosta. Antaa viisaiden poliitikkojen päättää asioista. Sitä vartenhan me olemme ne sinne valinneet.

Ja poliitikot ottavat vastaan sen mitä isot herrat EU:sta sanelevat. Ovat kaiketi tyytyväisiä, kun on vahva selkänoja. Häpeä sanoa mikä lammaskatras tämä kansa on. Ovat myyneet oman itsenäisyytensä ja maansa Brysselille. Kansa, joka luovuttaa vapaaehtoisesti päätäntävallan omista asioistaan muille ja luovuttaa maan muukalaisille, ei ansaitse enempää itsenäisyyttä kuin maatakaan. Ja tämän maan ovat meidän esi-isämme verellään meille lunastaneet.

Parasta mitä tälle maalle voi tapahtua on talouden täydellinen romahdus. Itkien sen sanon, mutta se on totuus. Vain se voisi enää pelastaa tulevat sukupolvet ja Suomen. Vaikka söisimme pettua 20 vuotta se olisi pieni hinta sille, että heinäsirkkaparvi muuttaisi vaikka Ruotsiin ja tulevilla sukupolvilla olisi edelleen maa jota rakentaa ja esi-isien perintö vaalittavana.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Vaihteeksi jotain mistä tulee edes hyvä mieli:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081222090030_uu.shtml

Ja ei muuta kuin lätsää päästä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Hemulille, Antille, Juhalle, Ano2:lle, DuPontille, Ano3:lle, Kissamiehelle, Ano4:lle ja Ghettomaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Oikeassahan se Linkola oli, mutta vihreät itsessäänhän on lähinnä ihmisten valvontaan ja rajoittamiseen keskittyvä puolue. Tuo FlickFetch oli mulle uusi tuttavuus.

VNV: Näin voisi ajatella. Mutta niin vaan se puolue löytää aina äänestäjänsä. Vihreähän ei sinänsä mieti, missä sähkö tuotetaan, sillä sehän tulee kumminkin töpselistä. Olin muuten ehtinyt jo unohtaa tuon Kiviniemen kuvan. Kaksi syytä äänestää Maria, vasen ja oikea…

Hemuli: Olivat vähän eri sanamuodossa nuo kommentit, joten jätin molemmat. Mutta kysymys on kyllä hyvä. Sinänsä epäloogisuus ei haittaa mm. Yleä, sillä sen agendaanhan kuuluu suomalaisten syyttäminen, no, kaikesta.

Antti: Tuo on totta. Meillä kun on asia, jolle emme voi mitään ja se on pakkanen. Lämmittäminen ei ole luksusta. Se on elinehto.

Juha: On vain niin, että taitaisivat ne vihreät niissä kivikauden oloissa olla kaikkein eniten kusessa.

Ano2: Kiitokset. Minäkin ihmettelen tuota väkiluvusta tuulettamista. Hiljattain Ruotsin väkiluku ylitti kymmenen miljoonaa. Sitä pidettiin jotenkin hienona. Vaikka väkiluvun lisääntyminen tarkoittaa tässä tapauksessa siellä elätettävien lisääntymistä. On jokseenkin käsittämätöntä että maailman suurimmasta ongelmasta ei puhuta valtamediassa mitään. Ongelma on vain suomalaisten nuiva asenne elätettävien määrän lisääntymiseen. Oletettavasti tuo muslimin panotarve kuuluu juuri niihin paljon mainostettuihin eurooppalaisiin arvoihin.

DuPont: Jaska Brown pläjäytti muuten aikanaan tuosta Haitista varsin osuvasti eli ”Haitin pääkaupunki oli tiistaina raunioina ja maa täysin katastrofaalisessa tilassa. Sitten tuli lisäksi maanjäristys.” Vaan ehkä Haitilla on valtamedian näkökulmasta sitä uhriutumispääomaa, joten sen kohdalla ei takerruta pikkuasioihin.

Ano3: Tuo on muuten totta. Aikanaan jos osti pyykkikoneen, se kesti kolmekymmentä vuotta. Nykyisin hyvä jos kestää viittäkään vuotta.

Kissamies: Joo. Talo ei lämpene kylmällä kelillä pelkällä puheella. Se täytyy lämmittää.

Ano4: Kyllähän tuo on pitkälle totta ja jonkunlainen romahdus voi hyvinkin olla tulossa. Sinänsä en syytä täysin suomalaisia, sillä nekään, jotka aikanaan äänestivät EU:n puolesta eivät varmasti halunneet sitä, mitä sitten myöhemmin tapahtui.

Ghettomaksaja: Ja lätsä nousee päästä täälläkin. Hieno juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Juupa juu...

Ykä pisti kyllä hyvän tekstin ja paljon pohdittavaa asiaa (jota on tietysti pohdittu n. 15v, mutta ei nyt takerruta pikkuseikkoihin) sekä kysymyksen "Miksi?".

Juu, tiedetään, että ollaan yksi maailman rikkaimmista valtioista, mutta se ei ole yhdenkään afrikkalaisen eikä lähi-itäläisen aikaansaannosta. Ano tuolla edellä jo ihmetteli suomalaisten lammaskatrasmaisuutta, mutta kyllä allekirjoittanutta alkaa jo pikkuhiljaa muumittamaan ihan Aikuisten Oikeasti nuo suomalaisia syyllistävät puheet. Jos sanot että "Afrikassa on liian kova väestönkasvu. Sikäläinen luonto ei pysty ylläpitämään heitä kaikkia", niin vastaus onkin "No, otetaan ne tänne, ei siinä ole mitään ongelmia." Ja sitten kun utopiakupla puhkeaa, niin...

Jotkut profeetat ovat sanoneet, että kolmas maailmansota alkaa lähi-idästä, mutta en olisi ikinä uskonut että se alkaa samoilla tempuilla kuin 300-500 -luvuilla, kun Länsi-Roomaa tuhottiin (kansainvaellukset jne.) Jossain välissä joltakulta, joko suomalaiselta, ruåttalaiselta tai ranskalaiselta palaa proppu, ja sittenhän tiedetään mitä tapahtuu. En edelleenkään ole väkivaltainen tai sotaisa ihminen, mutta jonkunlainen herätyskellon sointi pitäisi saada päättäjienkin kuuluville.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä - ja kommentoijakollegat! Minun tulee kyllä jotenkin ikävä sinne lapsuuden 1970-luvulle, tämän kaikkine naiiviuksineenkin. Muistatkos, silloin jo meille peruskoululaisille opetettiin liikakansoituksen vahingollisuutta juuri planeetan kantokyvyn näkökulmasta, ja käsittääkseni jopa YK:n tasolla asialle oltiin edes yrittävinään tehdä jotain. Ja kiinalaisethan ovat näihin aikoihin asti tehneetkin. Silloin oli vallan kahvassa kaiketi ihmisiä, jotka näkivät ongelman ytimeen: ihmisellä on ihmisarvo, ja tämän vuoksi hän tarvitsee jonkin määrän luonnonvaroja elääkseen ihmisarvoisesti. Nähtiin kyllä, että kehittyneet maat kuluttivat moninkertaisesti per capita luonnonvaroja. Tavoitteena silti pidettiin, että kehitysmaat aikanaan itse saavuttaisivat meidät; tällöin porukkaa pitäisi olla kohtuullinen määrä jakamassa tätä hyvää. Siksi syntyvyyden hillintä oli edes agendalla. Nyt tiedostava ratkaisu on alentaa meikäläisten kulutus sellaiseen standardiin, joka käsittääkseni johtaa lyhyempään elinikään (siirtyminen eläinvalkuaisen ja -rasvan kulutuksesta hiilihydraattipitoisempaan ravintoon) ja ruuan nautittavuuden heikentämiseen (siirtyminen aidosta lihansyönnistä hyönteissyöntiin) ja sitä kautta älyn ja luovuuden degressioon. Sanonpa vain, että ei Afrikan heinäsirkkakaan yksilöinä leveästi elä, mutta kun ne lisääntyvät vaellusparviksi asti, ei niille mikään riitä. Vihreiden ambitio työntää ihminen takaisin Homo Erectus- esi-isämme hyönteis-kasvisdieettiin taannuttaisi lajimme evolutiivisesti 200 000 vuotta taaksepäin muutamassa sukupolvessa.
Tuolloin peruskoulussa promottiin tosissaan myös YK:n ihmisoikeuksien julistuksen absoluuttisen oikeamielisyyden puolesta. Eikä hävetty mainita, että naissukupuolen alistaminen ja orjuus vallitsevat yhä eräissä islamilaisissa maissa, Saudi-Arabia erikseen mainiten. No, näiden arvojen rappiosta ehkä toiste.
Mutta nuo Vihreät. Liikkeen julkinen elämähän alkoi ns. Koijärven liikkeestä joskus 70-80-lukujen taitteessa. Tämän porukan kärkihahmo oli eduskuntaankin päätynyt elämäntapaintiaani Ville Komsi. Liike kokosi taakseen varsin heterogeenisen porukan: siellä oli tietenkin luontoaktivisteja ja ympäristöfascisteja kuten jo mainittu Komsi, sekä Eero Paloheimo ja Pentti Linkola, näiden vanavedessä varhaisia luonnonmukaisen viljelyn pioneereja; mukaan liittyi myös Liberaalisen Kansanpuolueen jäseniä, jotka eivät hyväksyneet menneen puolueensa fuusiota Keskustapuolueeseen. Tätä porukkaa edustaa vieläkin liikkeen yhä käytössä olevat aivot eli Osmo Soininvaara. Ja koristeeksi kakkuun saatiin SKP:n sisäisen skisman vuoksi puolueestaan pakenevia älymystökommunisteja: taistolaisia eli stalinisteja. Taisto Sinisalo ei itse liikkunut alustaltaan mihinkään, mutta nuorempaa kaartia vaihtoi leiriä: mukana oli etenkin Satu Hassi. Kuinka ollakaan, näillä stalinisteilla oli vahvin kokemus poliittisesta myyräntyöstä, joten ajan kanssa he selviytyivät porukassa niskan päälle. Ekovihreät jermut ovat nyttemmin jättäneet liikkeen - en pidä sitä heidän näkökulmastaan lainkaan ihmeenä; Soininvaara lienee asemansa panttivankina, ja vihreiden jälkipolvien aatteellisesta opastuksesta vastaavatkin sitten mitä fanaattisimmat stalinistit. Tämän opin kulmakiviin ei kuulu fundamenteissa pidättyminen tai asioiden looginen perustelu. Ympäristöteema kelpaa lähinnä sopivassa yhteydessä joksikin perustelun reunasi. Meikäläiselle vanhan liiton jampalle näiden tyyppien perustelut ovat alusta alkaen silkkaa paskaa, mutta itse he näyttävät uskovan asiaansa 100/100. Palatakseni 70-luvun nostalgiaan, silloin edes kommunistit eivät kehdanneet ihan näin paskoja perusteita esittää väitteidensä tueksi.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Madrille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Madri: Varmaan ”siksi”, että hyvin monelle ns. tiedostavalle ihmiselle on kyse itsensä ja hyvyytensä korostamisesta. Sitä ei tarvitse järjellä selittää ja se on älyllisesti laiskalle ihmiselle helppo ratkaisu. Kun kannatat rajatonta maahanmuuttoa, olet sekä hyvä että älykäs ihminen. Väestönkasvu? No, jos siitä ei puhu, eikä sitä ajattele, niin eihän se ole mikään ongelma. Minun mielestäni sitä kolmatta maailmansotaa käydään jo. Ja islamilainen maailma (joka ei sotilaallisesti pärjäisi lännelle) on löytänyt puolustuksestamme heikon kohdan. Missään sodassa ei ole omien puolella ollut koskaan näin suurta Viidettä Kolonnaa.

Achtung: Samoja muistikuvia. YYA ja Rauhanvaltio oli tietynlainen tabu, mutta muita asioita opetettiin aika objektiivisesti. Tietysti mukana oli se pakollinen jeesustelu ja meidän pikkunulikoitten piti tuntea tietynlaista häpeää täydestä soppalautasesta kun luokan seinältä katseli kwashiorkoria sairastava neekeripoika.

Kävit varsin hyvin läpi vihreitten syntyhistoriaa. Muistelisin, että se oli muuttunut jo 1990-luvun alkupuolella ympäristöliikkeestä valvonta- ja kontrollipuolueeksi joka oli kiinnostunut lesbojen asemasta enemmän kuin ympäristöstä. Paljonkohan muuten vihreät ovat toimintansa aikana maksaneet suomalaiselle teollisuudelle. Vihreillä kun on jonkunlainen ns. moraalinen johtoasema ympäristöasioissa ts. suomalaisen teollisuuden kyykyttämisessä. Jos vielä minäkin palaan 1970-luvulle, niin jos silloin SKP:n jäsenille oltaisiin ehdotettu nykyisen tyyppistä maahanmuuttopolitiikkaa ja haittamaahanmuuttajien nostamista jalustalle, niin ne olisivat sanoneet ehdottajalle että haista sinä jätkä paska.

Anonyymi kirjoitti...

Uutisessa mainittu Global Footprint Network julkaisee datansa nettisivuillaan http://www.footprintnetwork.org/. Tarkastelussa on käytetty lukuisia muuttujia, mutta lopputulemana saadaan kullekin tutkitulle 187 maalle biokapasiteetti ja ekologinen jalanjälki mitattuna globaaleina hehtaareina. Kun biokapasiteetti on suurempi kuin jalanjälki, ollaan hyvisten puolella.

Suomen biokapasiteetti on viimeisessä tutkimuksessa 13,4 ja jalanjälki 5,9 hehtaaria, joten reippaasti plussalla ollaan. Kun tutkitut maat järjestetään mainitun erotuksen mukaan, Suomi löytyy sijalta yhdeksän edellään Kanada ja perässä Australia.

Mutta tällainen tarkastelutapa ei YLE:n toimittajaa tietenkään kiinnosta kun me kumminkin ollaan syyllisiä sanoi numerot mitä hyvänsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niin kuin totesit, ei Suomella pitäisi olla mitään häpeämistä. Mutta vihertiedostava yksilö toimii luonnollisesti Suomessa ja suomalaisia vastaan, sillä jos hän ottaisi kohteekseen vaikkapa Kiinan, hän oppisi nopeasti sen, mitä kiinan kielellä on haista sinä hippi paska ja hyppää jortaniin.

Väitän muuten, että jos Suomessa oltaisiin laitettu tuulivoimaan törsätyt rahat turve-energian kehittämiseen, niin me olisimme energian tuotannossa lähellä omavaraisuutta ja niitä ympäristöhaittojakin oltaisiin pystytty huomattavasti vähentämään.

Unknown kirjoitti...

Näihin asioihin ei tule kohdistumaan minkäänlaisia muutospaineita. Nythän on huomattu, että koko maailmaa kohtaa hirvittävä demografinen kriisi, väestön vanheneminen. Kestävyysvajeen paikkaaminen on tällaisessa tilanteessa tuontivoimin vaikeaa, moni paikka maailmassa on onneksi houkuttelevampi kuin suomi. Mutta kuustako niitä ihmisiä aletaan sitten tuomaan?

Ongelman juuri on, että olemme valinneet ihmisiä meitä johtamaan, jotka ehkä lähes ymmärtävät yhteen- ja vähennyslaskun. Kuitenkin pitäisi tajuta edes kertolaskun päälle. Valitettavasti moni luonnon ilmiö tuppaa olemaan eksponentiaalisia ja säätäminen vaatii aika tarkkaa systeemin ymmärtämistä. Vaatii muunkin ymmärtämistä kuin kavereiden voittotappioiden vähennyksien aikarajojen venyttämistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Näinhän tämä on ja tulee muistaa, että näillä ihmisillä pisin aikajakso mikä osataan hahmottaa on neljä vuotta eli vaalien väli.

Anonyymi kirjoitti...


Blogin kyselyssähän onnistuu äänestäminen useammankin kerran.


Harmi ettei ylenantoon saatu aikaan suurempaa leikkausta.
500 miljoonan euron laitos.

Täällä yle kainuussa on 15-17 suojapaikka työntekijää.
Siis pelkästään radiossa.

Totaalisen turhaksi koen myös ylen paikallisuutis
lähetykset telkkarissa ei mitään kiinnostavaa
koskaan ollutkaan.

Ylenannon arkistoon jäävät, siellä Radiomafian aikaisia
ohjelmia mitä olisi mukava kuunnella.

Varmaan ylen mielen mukaan pitäisi siirtyä kivikaudelle.

Tätä lukua ei huudeta sen pahemmin.

Kummallista syyttämistä miten olisi Suomen vastuulla.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei pitäisi onnistua, vaan siihen pitäisi tulla kohta ”muuta mielesi”. Samaa mieltä Ylestä ja tuo laittamasi linkki on paljon puhuva. Yli miljardin maita on tällä hetkellä kaksi ja yli sadan miljoonan maita kaksitoista. Mikä lie lukema parinkymmenen vuoden kuluttua?

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi huutavaa työvoimapulaa sekä sukupuuttoamme ehkäisemään saapuu vanhenemattomia sekä sairastelemattomia "suomalaisia"

http://yle.fi/uutiset/tana_vuonna_se_viimein_tapahtuu__suomessa_asuvien_kantasuomalaisten_maara_kaantyy_laskuun/9089865

Mitä h-vetin kantasuomalaisia?! On suomalaisia sekä uudisasukkaita.
On kantakirjaeläimiä ja nuo maahamme tunkeutuvat "uudisraivaajat" voikin (ehkä) niihin rinnastaa. Huomatkaas myös muuten miten puhutaan kyllä alkuperäisasukkaista (esim amer. intiaanit ja aust. aborginaalit) joiden ihmisoikeuksia on loukattu ja loukataan mutta valkoisella ihmisellä ei ole kotimaata tai -aluetta, olemme vain täällä euroopassakin vain kantakarjaa...

Newspeak eli uuspuhe etenee valhemediassa alati kasvavalla volyymillä.
Jo termin "asemies" lanseeraus sekä käyttö vistoo minua, sillä se on ammattinimike joka on mustamaalattu tietoisesti ja luotu siitä negatiivinen yhdyssana.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ja joo. Näkisin minäkin, että suomalaisilla on tietty etuoikeus tähän maahan. Kallion kupla tietysti määrittelee ”suomalaiseksi” joka ainoan tyypin, joka on saanut jalkansa Suomen maaperälle. Mutta eivät ne ole suomalaisia. Eikä Kallion kupla mieti sitä, että nämä tyypit tulevat käytännössä Suomeen eläkeläisiksi jo lapsista lähtien. Se muutama ”loistava poikkeus” ei asiaa mihinkään muuta, vaikka niitä niin kovasti tykätään mainostaakin. Kannattaisko alkaa miettiä termiä ”huoltosuhde” huomattavan vakavasti?

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin sanomatkin muistuttaa tänään uutisessaan, että "planeetta ei kestä suomalaisen keskiluokan kulutusta". Mikä meihin maltillisiin suomalaisiin on mennyt? Taas me suomalaiset (~0,07% maailman väestöstä), paskotaan muiden ihmisten mahdollisuudet elää ihmisarvoista elämää tällä pallolla! Eli tuntekaapa nyt huonoa omatuntoa, kun väkimäärä kasvaa muualla maailmassa!

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1471059037441

Anonyymi kirjoitti...

By the way: Mitenkäs kun meille on "opetettu" ja tolkutettu kuinka esi-isämme valtasivat tämän maan saamelaisilta, jotka he ajoivat siten sinne Pohjan perukoille samalla heidät miltei sukupuuttoon tappaen?

http://yle.fi/uutiset/suomen_ensimmaiset_asukkaat_olivat_konservatiivisia_jaarapaita/9080666

Nykytutkimus historiastamme alkaa antaa palttua aiemmalle näkemyskannoille vähän aiheessa kuin aiheessa!

Suomesta tehdään niitä parhaimpia löydyksiä; mm Viikinkiajan miekoista ja koruista.
http://yle.fi/uutiset/miekkamestari_ylistaa_janakkalan_miekkamiehen_asetta_ainutlaatuiseksi/7947040
http://yle.fi/uutiset/metallinpaljastimet_nostivat_viime_vuonna_esiin_tuhatvuotiaan_kotkakorun_viikinkihopeaa_ja_roomalaisajan_asekatkon/8564263?ref=leiki-uu
http://yle.fi/uutiset/lapista_loytyi_tuhat_vuotta_vanha_hevosriipus__melkein_heitin_menemaan/8194535


Etenkin (suomen)ruotsalaisen historiannäkemyksen mukaan Itämaa eli nykyinen Suomi oli sellainen harmaa alue vailla historiaa saati sivistystä ennen kuin he käännyttivät meidät ristinuskoon. Tosin Norjassa pelättiin aikoinaan tchudeja, jotka saapuivat idästä ja taas Venäjällä puhutaan tshunista jotka tulivat lännestä...
http://www.allempires.com/article/index.php?q=Viking_Age_Finland
http://www.karihautanen.fi/suomen-historiasta.html

Suomi on todettu yhdeksi maailman alkuperäiskielistä.
http://theculturetrip.com/asia/india/articles/the-10-oldest-languages-still-spoken-in-the-world-today/
http://www.star-ts.com/2016/02/22/ten-oldest-languages-still-spoken-today

Joten me olemme alkuperäiskansaa ja tämä alue kuuluu meille historiallisestikin, emme ole sitä keltään ryöstäneet, emmekä ole kenellekään mitään velkaa moraalisesti tai muutenkaan. Orjuuteen meillä ei ole muuta osaa tai arpaa kuin se, että niin länsi kuin itäkin ovat meitä orjinaan pitäneet (ja näemmä pitävät yhä).

Lopuksi kartta jota ei Suomen kouluissa esitetä: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Europe_814.png

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, olen asunut Kalliossa kymmeniä vuosia, mutta päättäväisesti kieltäytynyt kuplautumasta kuten useimmat muutkin yli 30-vuotiaat asukit. Suhtaudun luottavaisin mielin kaupunginosani tulevaisuuteen - vai onko joku muka jossain nähnyt saippuakuplan joka ei koskaan puhkea?

Mitä huoltosuhteeseen tulee, on toki aivan liikaa vaadittu vihreiltä - kansanedustajia myöten - että he tietäisivät mikä ero on taloudellisella ja väestöllisellä huoltosuhteella. Toinen on tällä hetkellä liiankin plussalla ja se toinen pahasti persnetolla. Ilmeisesti vihreät tajuavat sanan niin, että tulijat pyyteettömästi huoltavat meitä?

Vihreitä ei ole kovin paljon eduskunnassa, joten heidän aiheuttamansa taloudelliset haitat olisi aika helppo eliminoida mikäli muilla puolueilla olisi edes vähänkin selkärankaa. Toisin Helsingissä, jossa ovat kakkospuolue ja voivat vapaasti mellastaa lehmänkauppa-periaatteella kokoomuksen kanssa. Sinnemäki kaupungin kaavoituksesta vastaavana on tasan yhtä vakuuttava kuin utaretutkija Nerg tontillaan. Poliitikko - ainoa ammatti johon ei ole mitään ammattitaitovaatimuksia.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo vuosikausia ollut sitä mieltä, että tämän pallon olemassaoloa ei uhkaa ilmastonmuutos (ilmasto on muuttunut aina), vaan nimenomaan hillitön väestönkasvu. Siitä huolimatta ensinmainittuun törsätään rahaa miljarditolkulla joka vuosi ympäri maailmaa (myös pieni Suomi innokkaasti mukana, mm. www.tuulivahinko.fi), mutta väestönkasvuun ei uskalleta koskea pitkällä tikullakaan. Väki lisääntyy tolkuttomasti, vaikka entisilläkään ei ole säällisen elämän mahdollisuuksia.

Televisiosta iltaisin meitä velvoitetaan jonkun järjestön toimesta kuvittelemaan, miltä afrikkalaislapsesta tuntuu mennä nälkäisenä nukkumaan. Kaikkien niiden kehitysapuna lähetettyjen veronmaksajien rahojen ja avun jälkeen (Suomestakin ainakin 1950-luvulta lähtien), joilla ei ole saatu muuta aikaan kuin lisää nälkäisiä ja köyhiä, meidän pitäisi aina vaan enemmän olla vastuussa kaikesta, mitä tapahtuu tuhansien kilometrien päässä ihmisille, joiden kanssa meillä ei ole mitään yhteistä. Eikä sekään riitä, kun pitäisi sitten vielä olla vastuussa niistä ihmisistä, jotka tulevat sieltä tänne onneaan koettamaan ja tarjota heti kättelyssä heille samanlainen länsimainen elintaso, jonka saavuttamiseksi tässä luonnonrikkauksiltaan köyhässä maassa on aikojen saatossa vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä. Jokin tässä ei mene nyt naisen logiikkaan...

Vaan eipä hätää, Suomen kansan korpivaellus on nyt kuulemma ohi; palkansaajien ja eläkeläisten verotus alenee 0,5 prosenttia! Kovasti on asiasta meteliä pidetty ja sovitettu sulkaa hattuun, mutta sivulauseessa sitten kerrotaan, että velkaa otetaan lisää yli viisi miljardia. Ehkä voidaan kehitysapuakin korottaa tai laittaa lisää kannattaviin aurinko- ja tuulivoimabisneksiin. Meidän päättäjämme eivät näköjään tunne tarinaa hölmöläisten peitonjatkosta tai sitä toista, jossa kannetaan valoa säkeissä ikkunattomaan taloon. Ei taas tiedä, itkisikö vai nauraisiko.

Mutta Ykältä jälleen kerran blogi suoraan häränsilmään. Myös hyviä kommentteja. Kiitos kaikille!

Rouva Ano

Becker kirjoitti...

Jaaha, tässä tuli ns.lomat pidettyä ja suurin osa kesästä kului pahan maailman eli netin ja median ulottumattomissa. Tabletti, joka hankittiin käytettynä mukaan, pelasi niin hitaasti, ettei sen tuijottamisesta tullut hullua hurskaammaksi. TV:stä katsottiin lähinnä se mikä edes suurin piirtein piti paikkansa eli säätiedot, eikä juuri muuta.
Muutamalla viikolla ilman nettiä on kyllä puhdistava vaikutus, noinniinkuin henkisesti. Sen kun vaihtaa pihakeinun narinaan, puiden huminaan, kaljatölkin avaamisesta kuuluvaan sihahdukseen sekä iltahämyssä ylilentävän lehtokurpan ääntelyyn. Kaukana kavala maailma.
Ainoita mitä nyt jäi kaipalemaan, oli Ykän blogi, mutta tiesin että siellähän se odottaa lukijaansa. Kun asioilla kävi taajamassa, niin eteen ei ilmestynyt ainottakaan parasiittia. Ihmisillä oli tolkku tallessa ja elämänmeno terveellisen kiireetöntä.
Pankkiautomaatilla pystyi käymään ilman että piti kuikuilla mahdollisia uhkatekijöitä joka suuntaan.
Pitäisköhän muuttaa......
Ei se Suomikaan mikään paratiisi ole. Kanta-asukkaiden kontrolli lisääntyy koko ajan jostain kumman syystä. Perseaukinen hallinto raapii kansalta rahaa kaikenlaisilla tekosyillä ja virkakyöstit pompottavat ja vittuilevat hallintoalamaisille sen kuin kerkeävät ja tämän kaiken päälle maa on perkeleen kallis elinkustannuksiltaan.
Ja kaiken kukkuraksi Ruotsi tuo tullessaan Riosta nipun mitaleja, Suomi sensijaan nipun selityksiä.
Mutta kuitenkin........
Päivän aiheeseen toteasin lyhkäisesti että hiilijalanjälkeni ei minua kiinnosta hevon p:n vertaa. Jos joku siitä alkaa urputtamaan niin hän poistuu paikalta jalanjälki takalistossaan.
Tämä Sanni-rouvahan on Stubbin löytö ja näin ollen nöyrästi, kuin papukaija, toistelee ex valtionvarainministerin agendaa mitä tulee Brysselin bylsimiseen ja maahantunkeutujien paapomiseen. Teräväkyynärpäinen poliitiikko, josta ei eroon pääse edes mäntysuovalla. Tällaisten tyyppien johdosta saattanee olla että ensi vaaleissa äänestämisen sijasta tekisin jotain järkevämpää, vaikkapa katselemalla pornoa netistä.
Syntyvyyden säännöstelyyn on olemassa yksi pirun hyvä ja vapaaehtoinen keino ja se on elintason korottaminen. Kun maallista mammonaa ja turvaa tulevaisuudelle on hankittu, niin silloin naidaankin vain naimisen ilosta eikä lapsentekoa varten. Katsokaa nyt vaikka suuria asutuskeskuksia, vaikkapa Hesaa. Kaupunki on täynnä sinkkuja punavirheitä, kaikenlaisia sukupuolisia perversseja, joille ei tulisi mieleenkään vaihtaa lapsen vaippoja, vaan istua Kallion kuppiloissa nauttimassa urbaania elämää punkkulasi kourassa. Eikä väestö lisäänny.
Tätä Porin Suomiareenaa sentään tuli sentään epäluuloisesti seurattua pari kertaa ja siellä jälleeen toistui se sama kaava eli Media ja poliitikot olivat keskustelevinaan tärkeistä ajankohtaisista asioista poliittisen korrektiuden hengessä, samalla kuitenkin toisiaan perseillen ja antaen kansalle sen kuvan, että maassamme keskustellaan kriittisesti.
Eli kun taas pääsi pois sieltä tähden ja koivun alta, niin se sama paska minkä oli jättänyt taakseen odotteli jälleen kusettavan median muodossa.
Pitäisköhän vähentää tätä netissä roikkumista, sillä tunnetusti tieto lisää tuskaa, mutta nykyinen tieto lisää vitutusta.

Jaska Brown kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu ja tuo kuvaaja on erittäin osuva. Kirjoitin aiheesta jo seitsemän vuotta sitten ja ihan kiva, että mediakin vähitellen heräilee. Sitten kun osaisivat vielä tulkita oikein. Eli vielä kerran: jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, eläisimme yltäkylläisyyden maailmassa koska ihmiset kuluttaisivat vain puolet maapallon tuottamista luonnonvaroista. Toisin sanoen jos muut eläisivät kuten suomalaiset siinä suhteessa, että pitäisivät väkilukunsa kestävällä tasolla.
Vaan tämäkin on romuttumassa, sillä Suomeen olisi miljoonia tulijoita elämään moninkertaisesti saastuttavampaa elämää kuin kotimaissaan. Ja ne pyrkivät tänne juuri siksi, että ovat lisääntyneet holtittomasti tuhoten maansa luonnonvarat. Mahdolliset sodat ovat vain seurausta liikaväestöstä. Esimerkiksi Syyria: väkiluku on kymmenkertaistunut 80 vuodessa. Ehkä Suomessakin olisi levotonta, jos täällä olisi väestö kymmenkertaistunut samassa ajassa eli täällä asuisi 35 miljoonaa asukasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille, tira+:lle, Rouva Anolle, Beckerille ja Jaska Brownille & kiitos hyvistä kommenteista ja huomioista. Tuo Anon linkittämä Hesarin juttu jotenkin kiteyttää tilanteen. Hyvän ihmisen ja hyvän ihmiskunnan merkki on se, että se haalii aina vain enemmän kehitysmaalaista haittamaahanmuuttoa. Muu on sivuseikka. Väestöpommi on jo räjähtänyt, mutta Hesari jaksaa vieläkin toitottaa positiivisia puolia eli:

” Mutta väestönkasvussa on nähtävissä myös positiivisia mahdollisuuksia.

Kyseisissä maissa nähdään tulevina vuosikymmeninä valtava nousu työikään tulevien nuorten määrissä, kun samaan aikaan vauraiden maiden väestö harmaantuu.

Nuoressa työvoimassa on potentiaalia huimaan talouskasvuun, kuten nähtiin Aasian tiikeritalouksien kohdalla 1990-luvulla.”

Eli konditionaalivoima jyllää edelleenkin. Ainakin Sanomataloudessa jos kohta ei reaalimaailmassa.

tira+:lle erikseen: Kallion kupla on termi, joka on kuvaava, vaikka eihän se kerro täyttä totuutta kaupunginosasta. Minäkin asuin aikanaan niillä kulmilla ja silloin siellä asusteli vielä paljon vanhoja starbuja. Miten lie nykyisin.

Beckerille: lämpimästi tervetuloa takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Jep.Eikö ole kumma,että maailman tuhoaa länsimainen talouskasvuajattelu,mutta ylikansoitettujen kehitysmaiden mahdollinen potentiaalinen huima talouskasvu nähdään positiivisena asiana?Linkola on todennut Suomen ihanneasukasluvun olevan 3,5-4 miljoonaa,jolloin elintaso ja luonnon sietokyky olisivat tasapainossa,4,5miljoonaa oli kriisiraja.Mites nykyvihreät kommentoisivat?
Vituttaa suoraan sanoen poliittinen peli ja ihmisten kuppaaminen ympäristö- ja ilmastonmuutosverukkeilla,kun juuri alueet,missä väestönkasvu oli saatu pysäytettyä,ja väestö jopa laskuun,ovat nyt massivisten ylijäämäihmisarmeijoiden kaatopaikkoja.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden ideologiaan kuuluu; juoksennellaan niityllä riihipaidat päällä, pers`kannikat vilkkuen, mikään ei maksa mitään, rahaa saa pankista, ropelli tuottaa sähköä, pahoista sellu- ja paperitehtaista tehdään työpajoja ja kulttuurikeskuksia joissa voidaan pohtia cleanteckin tuomia tuhansia? työpaikkoja,, ollaan tyytymättömiä Suomelle asetettuun 39%:n päästötavoitteeseen, koska Suomen kohdalla viher-ideologian mukaan prosenttien pitää olla vähintään 130%.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Teidän tulee muistaa se nykyisessä länsimaailmassa esiintyvä uusiutuva ja jatkuvasti kasvava luonnonvara eli tiedostavan vihervasemmistolaisen egonruokkimisen tarve. Se menee yli kaiken muun ja kaiken muun toiminnan tulee alistua sen alle. Se, mitä se maksaa on yhdentekevää. Se, mitä se aiheuttaa, on yhdentekevää. Pääasia että cityvihreä Lenni-Pirkitta saa hyvät osallistuvat ja tiedostavat fiilarit. Faktat ovat sen tunteen rinnalla täysin yhdentekeviä.

Becker kirjoitti...

Luin tässä yömyöhällä tuon mainion dystopian "Vyöhyke." Jotenkin siinä oli jotain tuttua, etenkin ykkösosassa.Ja sitten hiffasin, että jumaliste, eihän mun tarvitse avata kuin ulko-ovi niin se on siinä, silmien edessä.

Anonyymi kirjoitti...

OT mutta hyvä kepponen:

https://imgur.com/0NevhSy

Anonyymi kirjoitti...

On niin monia hyviä kommentteja holtittomasta väestönkasvusta ettei niihin ole mitään lisättävää. Miten pieni n. 5,5-miljoonainen kansa voi vaikuttaa maailman mittakaavassa johonkin ilmaston lämpenemiseen, luonnonvarojen tuhlaamiseen, merenpintojen nousuun, nälänhätiin Afrikassa jne kuviteltuihin katastrofeihin? Emme oikein mitenkään.

Tuosta Beckerin mainitsemasta Vyöhyke-kirjasesta tuli mieleen tämä suomalaisten tekemä matalan budjetin leffa, perustuen venäläisten veljesten kirjoittamaan romaaniin Roadside Picnic (löytyy PDF:nä). Becker, kyseessä lienee sama dystopia?

OT, Milwaukeessa poliisi ampui mustan miehen pidätystilanteessa, mies kuoli ja siitäkös nousi hulabaloo, Black Lives Matter-liike jälleen vauhdissa. Luulenpa että Martin Luther King Jr. pyörii haudassaan nähdessään tällaista menoa, eli mustat mellakoivat kun pikkurikollinen ei suostu tottelemaan poliisia ja saa sen takia surmansa. Hän ainakin taisteli rauhallisemmissa merkeissä mustille kansalaisoikeudet aikoinansa ja nyt tällaistä protestointia. Mielestäni liian herkkähipiäistä mustien taholta, varsinkin kun ajattelee uhrin käyttäytymistä ja taustaa.

Saas nähdä miten tämä vaikuttaa USA:n presidentinvaaleihin? Trump on aseiden kannattaja ja Clinton sitten taasen vastustaa niitä henkeen ja vereen. Kyseessähän on tietysti lailliset aseet ja aseenkanto-oikeus. Jossain osavaltioissa on siviileille erikseen lupa ns. open carry eli avoimesti esillä (esim. Texas), ja joissakin concealed carry eli saa kuljettaa ns. takkinsa sisällä piilossa. Niinno, rikollisillehan nämä säännöt ovat samantekeviä. Ehkä tuon e.m. keissin kaveri tunsi huonoa omaatuntoa ja lähti sen takia pötkimään pakoon sheriffejä? Hinta vaan oli se kaikista kallein.

- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Mä kyllä meinasin tuota Ykän blogia tuolla kommentillani :) Tuo Roadside Picnic ei ole tuttu, mutta pitäneepä perehtyä siihen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Becker: Ruotsissa sitä dystopiaa ollaan varmaankin lähimpänä.

Ano: Ja tuoppi kruunasi tapahtuman…

Becker: En ole nähnyt tuota pätkää, mutta täytyy tutustua. Ne veljeksethän olivat Arkadi ja Boris Strugatski ja se kirja Stalker oli erinomainen. Meidän mediamme jaksaa kohkata poliisin ampumista mustista jätkistä mutta se, että mustat jätkät lahtaa toisiaan, ei taas kiinnosta. Jos muuten Clinton aikoo riisua amerikkalaiset aseista, niin hänen pitäisi saada perustuslain toinen lisäys kumottua ja se saattaa olla kyseiselle naiselle vähän turhan rankka rasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ne Milwaukeen mustan ganstan ampuneet poliisit olivat mustia itsekin.

Hitlery Clit-on pääsee presidenttinä nimittämään korkeimman oikeuden tuomarit, joista pari on eroamisvuorossa ja kuolleen Scalian (joka oli pro-gun) seuraajan.
Tällä hetkellä punnukset ovat tasan mutta ei mahda seuraajat olla kovin 2nd Amdt henkisiä jos tuo lepakko ne tuomarit nimittää.

Muutoinkin koko mummo alkaa olla valmis ongelmajätelaitokselle; vaihtoehtomedia (yllätys taas ettei valhemedia tartu asiaan?) näyttää pätkiä siitä kuinka se saa niin yskän- kuin epilepsiakohtauksiaan kaiken aikaa ja turvamiehet joutuvat taluttamaan sekä kannattelemaan sitä. Strobo- ja salamavalot iskee sen ihan sekaisin, siksi niiden käyttö on kielletty akan vaalitilaisuuksissa. Se kielessä oleva reikäkin? Syfilistäkö?

https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s
https://www.youtube.com/watch?v=YMHOcmDVBP0
https://www.youtube.com/watch?v=MVE8dPHIj7k
https://www.youtube.com/watch?v=Eokm2Fdv2Hc
https://www.youtube.com/watch?v=JDa9eArn4SQ


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri ja kiitos täsmennyksestä. Se tyypillinen musta mellakointihan on sitten sellaista että pannaan omilla asuinalueilla paikat paskaksi ja palamaan ja ryöstetään myös mustien kauppiaitten kaupat. Tuosta Clintonin kunnosta on ollut kyllä paljon puhetta ja lienee niin, ettei savua ilman tulta.

Anonyymi kirjoitti...

Hands up, don't shoot?
Pikemminkin:
Pants up, don't loot.

-Kissamies

Anonyymi kirjoitti...

Becker, no niinpäs olikin Ykän juttu "Vyöhyke" heinäkuulta, en honannut yhteyttä :-), todella ankea tulevaisuuden kuva jos niikseen tulee. Lähes orwellimainen tai kafkamainen kuvaelma tulevaisuudesta.

Joskus 80-luvulla taisi TV:stä tulla piirretty Orwellin Eläinten vallankumous romaanista, siinä on hyvä slogan ja se sopinee hyvin nykyaikaan, eläinten tilalle vain ihminen. "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset". Sikojen pomottajalla oli ainakin osuva nimi, Napoleon.

Tvälups, kiitokset myös täsmennyksestä. Jätin tahallani mainitsematta poliisien etnisen taustan, se kun tulee ilmi siitä artikkelista, vähän niinkuin "ullatuksena". Myös Milwaukeen piirikunnan sheriffinä on tumma mies, David Clarke. Silti eivät saa "omiaan" kuriin ja nuhteeseen, tämä oli se mies joka pyysi Kansalliskaartia apuun. Mm. Dallasin, Detroitin ja Baltimoren poliisipäällikköinä toimivat tällä hetkellä tummat miehet, ja näissä kaupungeissa on todellisia ongelmia nuorten mustien kanssa.

Myös tuo Tvälupsin aikaisempaan juttuun linkittämä uutinen siitä brittien laivan aseistuksen hinnasta nousseeseen kohuun oli mainio (Sofrep.com, muutenkin hyvä sivusto), alkoi jotenkin naurattaa moinen koohotus kun asioista ei oteta selvää. Toimittaja ei sitten tajunnut mitä viisi tuumaa tarkoittaa laivan tykkien kohdalla, ja kyseessä oli yllätys yllätys naistoimittaja (Margi Murphy). Onkohan toimittajatar pahoitellut erhettänsä ja tehnyt oikaisun Daily Starissa?

Kuten Ykä hyvin totesikin tuosta mustien touhuista ja asenteesta, jossa ihannoidaan räppäreitä, huumeita ym. (pikku)rikollisuutta niin jälki on sitten tuonkaltaista. Mieleeni tulee Tupac Shakurin tapaus Las Vegasissa.

Tässä lisää mielenkiintoista settiä Clintonin terveydestä, en ole vielä tutustunut noihin Tvälupsin tube-linkkeihin, joten näissä voi olla päällekkäisyyksiä. Olisihan se näky jos Clinton alkaisi oireilemaan väittelytilaisuudessa, jos näin niin meneekö suora lähetys poikki? Voipi tulla yllätykselliset pressanvaalit?!

Infowarista suosittelen Alex Jonesin radioshowta ja Paul Joseph Watsonia.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kissamiehelle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Kissamies: Joo… minä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt tuota roikkupersemuotia. Eiks se alun perin ole ollut jenkkivankiloissa merkkinä että vanki on valmis ottamaan meisseliä anaaliin?

Soomepois: Eläinten vallankumous oli kyllä hieno kuvaus siitä, kuinka vallankumous syö lapsensa. Noitten Milwaukeen tapahtumien johdosta muuten voi esittää epäilyksen, että Ylessä ei osata googlata (näin sen on pakko olla, sillä Ylehän ei luonnollisesti koskaan valehtele):

http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=115237.0;attach=64170;image

Noin yleensä käy sääliksi niitä amerikkalaisia mustia, jotka haluaisivat elää ihmisiksi. Se kun on sitten ”acting white”.

Becker kirjoitti...

Ruotsissahan tuo roikkupersemuoti saavutti aivan uskomattomat mittasuhteet, eikä siitä ole lähimainkaan päästy maassa eroon. Olen jopa nähnyt varsin hyvissä asemisssa olevia svennejä, joilla byysit roikkuvat puolikintussa. Minkään maan miespuolinen väestö ei niin mielellään esitä kalsareitaan kuin svennet. Jotenkin tuntuu, että sen on pakko olla geeneissä, tai sitten he haluavat esittää että ovat sivsityneitä ja käyttävät alushousuja. Kun kävin Thaimaassa, niin siellä näkee kymmeniätuhansia miehiä ympäri maailmaa, ja vain kaksi kertaa törmäsin roikkuperseeseen ja kas kumma, olivat svennepoikia.
Olen joskus todennut ja totean edelleenkin, että jos Kaliforniassa joku neekeri keksii että on trendikästä kulkea kymmenen sentin pitkä punaiseksi maalattu puutappi anuksessa, niin voitte olla varmoja siitä, että vähintään kolmannes Tukholman miespuolisesta väestöstä kulkee punaiseksi maalattu kymmenen sentin puutappi anuksessaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Kun miettii sitä, kuinka naurettavan näköistä tuo roikkuperseily jo on ja kun se on joittenkin mielestä silti cool, niin en muuten yhtään ihmettelisi jos tuo perstappivirityskin tulisi muotiin. Siinähän vanha sanonta ”No mitteepä puuhailet? Ka, veistelen tappia kysyjän perseeseen” saisi ihan uutta merkitystä.