sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

PROTOVIHREÄ JA TURHAT JÄTKÄT

Tässä matkan varrella on tullut tutustuttua varsin ahkerasti kaikenlaisiin vihervasemmistolaisiin kirjoituksiin. Ideana on tietysti ollut se, että yritän opiskella, että mitä siellä vihreässä päässä oikein liikkuu, ja mitäs uutta ja modernia ne verorahojen käyttöön taas suunnittelevat. Näitä kirjoituksia lukiessa mulla on vähän samanlainen olo kuin Frodolla, kun se Lórienissa katsoi Galadrielin peiliin ja näki Sauronin silmän. Varmaan Frodokin tuumi, että miten se voikaan inhota minua niin paljon ja pelkäsi, että näkeeköhän se, missä minä olen.

Nyt hiljattain törmäsin kirjoitukseen, joka mielestäni kuvaa erinomaisen hyvin vihreää ajattelua. Semmonen keskiarvo. Prototyyppi. Perusvihreä pähkinänkuoressa. Kirjoittaja on naisihminen nimeltä Anu Taivainen, ja hänen kirjoituksensa kannattaa ilman muuta käydä lukemassa tästä. Tämä kirjoitukseni ei varsinaisesti käsittele Taivaista itseään, vaan mielikuvaani protovihreästä. Taivainen vaan vahvistaa mielikuvaa ja kiteyttää asian kertakaikkiaan hyvin.

Kunnon protovihreän tavoin Anukin on ihmetellyt, miksi galluplukemat ovat sitä, mitä ne nykyisin ovat. Ja hän on hoksannut, että kyseessähän on keski-ikäisten miesten kapina. Asia on protovihreälle varmasti hieman outo, koska protovihreän tuttavapiirissä ei varmaankaan näitä tavallisia persjalkaisia konservatiivisia keski-ikäisiä miehiä juuri ole. Hän on saattanut nähdä niitä esim. kaupalla käydessään, he ovat saattaneet olla tikaspuilla, päällään persuuksista roikkuvat haalarit, ympärillään omituisen leveä vyö, missä on kummia ulokkeita ja he ovat puuhanneet katonrajassa jotain jollain vehkeellä joka näyttää vähän hiustenkuivaajalta, mutta sen ruuttaosa on kapeampi ja pyörivä.

Ne haalarimiehet ovat tehneet asiaa jota kutsutaan infrastruktuurin ylläpitämiseksi, mutta protovihreää ei sinänsä kiinnosta vanhan ylläpitäminen vaan uuden luominen ja varsinkin uuden luomisesta unelmoiminen. No, ostosreissu on nopeasti suoritettu ja protovihreä voi palata Kansasista takaisin Oziin.

Taivainen on hyvä esimerkki protovihreästä, sillä hän noudattaa sallin itselleni, mutta en sinulle-periaatetta. Hänen mottonsa US-blogissa kuuluu näin:

Haluan tehdä maailmasta kodin, koska ihminen suojelee omaansa, itselleen tärkeää.

Omaansa ja itselleen tärkeää hän ei nähtävästi halua keski-ikäiselle miehelle sallia, sillä hän tykittää:

Tänään ymmärsin, että PS:n kannatuksen takana on keski-ikäisen miehen kapina. Se on viimeinen taistelu saavutetuista eduista. Kamppailu sen maailman puolesta, jossa perus- ja ammattikoulutuksella pystyi saavuttamaan akateemisia paremmat tulot. Kaipuuta maailmaan, jossa itse ansaitulla korkealla palkalla on luvallista kuluttaa, ostaa ja matkustaa ympäristöstä huolehtimatta.

Protovihreältä jää käsitämättä, että me kaikki keski-ikäiset, niin kuin myös nuoremmat ja vanhemmat miehet olemme perussuomalaisia, jos sitä tuolla mittarilla mitataan. Näin oli jo aikaa ennen kuin perussuomalaisia oltiin keksittykään. Kaveri saattoi äänestää SKP:tä, SDP:tä, Kepua tai Kokoomusta, mutta hän halusi ja haluaa omalla työllään saamalla palkalla vallata itselleen elämästä pienen nurkan. Ei sen nurkan suuri tarvitse olla, meidän tarpeet ovat loppulaskussa melko vaatimattomia. Ja samainen kaveri salli – ja sallii – sen myös toiselle kaverille, äänesti hän mitä puoluetta hyvänsä. Samanlaisia ovat muuten keski-ikäisten miesten kanssa elävät keski-ikäiset naiset, mutta siihen ei ehkä nyt puututa. Protovihreälle olisi ehkä liian suuri järkytys tajuta, että on naisiakin, jotka eivät ajattele niin kuin hän.

Protovihreän mielestä tuollainen elämäntyyli on siis nähtävästi väärin. Protovihreän lause itse ansaitusta korkeasta palkasta on varsin kuvaava. Protovihreä kun ei yleensä ansaitse itse palkkaansa, vaan se tulee juuri näitten kapinoivien keski-ikäisten tienaamista veromarkoista. Tämä kyseinen protovihreä kertoo ammatikseen kulttuurituottajan. Termihän meinaa sitä, että kulttuuri on itse tuotettu ja muilla maksatettu. Protovihreä näkee luonnollisena asiana, että keski-ikäiset duunarit elättävät hänet, muttei hyväksy, että he käyttävät tienaamansa palkan oman ja perheensä elintason kohottamiseen. Aika julmaa, sanoisinko. Meillä keski-ikäisillä miehillä ei olis tuohon kanttia, mutta me ei muutenkaan tykätä tunkea kärsäämme toisten asioihin.

Kun protovihreä harmittelee sitä, että perus- ja ammattikoulutuksella on tähän mennessä, piru vie, voinut saavuttaa paremmat tulot kuin akateemisella, niin en usko hänen tarkoittavan akateemisilla vaikkapa insinöörejä tai ekonomeja, vaan enempi näitä yhteiskunta- ja kulttuuritieteitten suojatyömaistereita. Verrattuna esim. konservatiiviseen keski-ikäiseen Ykään, on protovihreällä melkoinen määrä röyhkeyttä. Minäkin teen työtä, jonka rahoittaa yksityisen puolen duunarit veromarkoillaan. Mutta ei mulla ole kanttia vaatia, että minun pitää tienata enemmän kuin ne ihmiset, jotka minut elättävät. Vaan tietysti minähän en ole akateeminen. Enkä vihreä.

Siinä, että keski-ikäinen mies suojelee omaansa, itselleen tärkeää, on protovihreän mielestä jotain perustavaa laatua väärin. Itselleen hän sen kyllä sallii.

Luonnollisesti protovihreä on löytänyt vanhan totuuden tilalle uuden totuuden. Eihän hän muuten mikään protovihreä oliskaan:

Uuden rakentaminen lähtee perustotuuksista. Meillä ei ole enää mahdollisuutta moukaroida luontoa. Meillä ei ole varaa sulkea rajoja, kääntyä kansakuntana sisäänpäin tai vähentää humaanisuutta. Näistä totuuksista emme voi yksinkertaisesti tinkiä ihmisten hyvinvoinnin vuoksi. Uusi totuus tarkoittaa energiankäytön tehostamista, nuukuutta ja vastavuoroisuutta luonnon kanssa. Uusi totuus tarkoittaa monikulttuurista ja -arvoista todellisuutta.

Konservatiivinen keski-ikäinen Ykä tietysti miettii, että komealtahan tuo kyllä kalskahtaa, mutta millähän protovihreä meinaa tunkea neliskulmaisen palikan pyöreään reikään. Kun pitäisi yhtä aikaa ruveta nuukailemaan ja säästämään niitä luonnonvaroja ja sitten kumminkin pitäisi pitää yllä sitä monikulttuurisuutta. Mikä taas meinaa sitä, että on ilman muuta ok raijata tänne Afrikasta porukkaa, joka sitten totta kai myös haluaa kohottaa elintasoaan siihen Afrikkaan verrattuna, vallata täällä Suomessa elämäänsä pienen nurkan ja sen jälkeen suojella omaansa, itselleen tärkeää.

Miksi protovihreä sallii tämän Abdullahille, mutta ei Ykälle?

Varmaankin siksi, että protovihreän mielestä Ykä on tässä maailmassa turha jätkä.

Niin kuin on myös rakennusmestari Rantanen, joka piirsi sen talon, missä protovihreä asuu.

Ja timpuri Timonen, joka rakensi sen saman talon.

Ja maalari Mustonen, joka maalasi, petsasi ja lakkasi pinnat.

Ja sähkömies Suhonen, joka asensi piuhat, niin että protovihreä voi tietokoneellaan vaikkapa naputella kirjoituksia, joissa hän halveeraa sähkömies Suhosta.

Ja insinööri Itkonen, joka pitää voimalassa huolen, että protovihreällä riittää virtaa naputella vaikkapa läpi yön.

Ja putkimies Pasanen, joka asensi pöntöt ja röörit, jotta protovihreä voi mahan möyrähdellessä toimittaa sisäisen postinsa mukavasti posliinipöntöllä.

Ja laitosmies Laatikainen, joka pitää huolen, ettei pönttö ole kuiva, vaan sisäinen posti molskahtelee mukavasti veteen. Vesi on hyväksi myös vaikkapa ruuanlaitossa ja peseytymisessä.

Ja paskakuski Pesonen, joka pitää huolen, ettei sisäinen posti vallan tuki säiliöitä.

Ja yleisveronmaksaja Virtanen, joka pitää huolen siitä, että protovihreän suolenmutkassa on yleensäkin täytettä.

Ja kauppias Kokkonen, jonka kaupasta protovihreä voi hakea eettisiä ja luonnonmukaisia elintarvikkeita suolenmutkaa täyttämään.

Ja jakeluautonkuljettaja Antikainen, joka tuo ne elintarvikkeet kauppaan.

Ja maanviljelijä Mutikainen, joka viljelee ne luomuperunat.

Ja postimies Purola, joka pitää huolen siitä, että Vihreä Lanka tulee protovihreälle ajoissa.

Ja painaja Penttinen, jonka ansiosta lehdessä on tekstiä ja kuvia.

Ja paperimies Putkonen, joka pitää huolen, että on jotain, mihin sen Vihreän Langan voi painaa.

Ja ekonomi Erkkilä, joka luovutti spontaanin monikulttuurisuuden tukemiseen lompakkonsa, kännykkänsä ja kaksi etuhammasta.

Ja konstaapeli Korhonen, jonka protovihreä voi soittaa hätiin, jos hän näkee yhtäaikaa enemmän kuin kaksi kappaletta kaljupäisiä miehiä ja alkaa ahdistaa.

Ja kapteeni Kallio, joka kouluttaa kaiken varalta sotilaita, jotta meillä olisi jatkossakin maa, joka voi elättää protovihreää, joka haukkuu ammatikseen maata, joka hänet elättää.

Näin muutama mainitakseni. Turhia jätkiä, joka ainoa.

Tulee vaan mieleen, että jos tällä protovihreällä porukalla olisi ehdoton valta, niin mitenkähän meidän konservatiivisten keski-ikäisten miesten kävisi? Kun me vielä käytiin kapinoittemaankin. Aggressiivisin aines varmaankin tuumisi että ei muuta kun Zimbabwen malliin eli nappi ottaan ja kuokkaa takaraivoon.

Mutta se fiksumpi protovihreä aines varmaan pysähtyisi hetkeksi funtsimaan ja tajuaisi, että heidän pirtaansa sopivat miehet ovat enempi tyyppiä ilmastoasiantuntija, joka väsäsi gradun aiheesta lihavien ihmisten esiintyminen tv:ssä. He saattaisivat hoksata, että jos nämä hemmot laittaa siirtämään konttia tai muuraamaan takkaa, niin tekemättähän tuo jäi.

Me varmaankin saisimme elää. Työvelvollisuushan meillä säilyisi, hieman kohdennettuna. Päätavoite työssä olisi tietysti elättää vihreä aateli ja heidän lemmikkinsä. Ja jos sitä lisäarvoa työstä jäisi, niin se käytettäisiin, no, ihan mihin tahansa mitä aateli päähänsä saisikaan.

Jonkunlainen korvaus meille työstä varmaan tulisi. Mutta niin kuin aikaisemmin jo tuli ilmi, niin toi varsinainen kuluttaminen ja matkustaminen olis tietysti pannassa. Ehkä meille annettaisiin korvauksena ravinto, vaatetus ja jonkunlainen majoitus.

Mutta eikös semmosta tilaa sanota orjuudeksi?

29 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

LOISTAVA KIRJOITUS YKÄ!!!

Että voi jumalaade olla tyhmiä ihmisiä kuten tuo Anu. Likka on ulkona kuin sisävessa - ei mitään käsitystä elämän karuista tosiasioista ja sitten menee vielä nolaamaan itsensä julkisesti. Jos Anulle joskus kasvaa pään sisälle aivot, mahtaa hävettää tuollainen sepustus. Itseäni nolottaa vieläkin kun näytettiin ahteria maikoille koulun päättäreissä - tiedän siis mitä typeryys on, kun siitä on omakohtaisia kokemuksia.

Ironmistress kirjoitti...

Vihreät ovat helvetin elitistinen puolue. Tuollainen bimbo ei kestäisi masuunilla minuuttiakaan. Ja sitten hän ihmettelee, miksi keski-ikäinen mies (ja nainen) halveksii häntä ja hänenlaisiaan.

Ruukinmatruunalla on yksi ainoa elämänohje Taivaiselle. Hanki lapsi. Se voi muuttaa elämääsi aivan uudella tavalla ja opettaa sen, miten tämä maailma näin aikuisen oikeasti toimii ja ennenkaikkea miksi.

Anu Taivainen kirjoitti...

Kiitos reagoinnista kirjoitukseeni. Laajemman kommenttini siihen voitte lukea Uuden Suomen blogistani.

Yhtä asiaa pyydän. Liioittelu ja sanojeni vääristely ei aja asiaanne eteenpäin. Olemme luultavasti molemmat yhtä huolissamme muutoksen tarpeesta Suomessa ja haluamme rakentaa hyvinvoivan yhteiskunnan myös jatkossa. Sitä ei avita hysterisointi ja loukkaantuminen.

Esimerkiksi. Kirjoituksestani ei voi lukea ajatusta, että pitäisin työtä tekeviä ihmisiä turhina. Kirjoituksellani enkä vastauksillani kyseenalaista oikeutta äänestää PS-puoluetta.

Minusta ihmisten aktivoituminen on hyvä. Kannatan lämpimästä ihmisten oikeutta äänestää ketä haluaa.

Tapio Tuuri kirjoitti...

Hienoa tekstiä. Terveisiä täältä meiltä, Killeltä, Söpöltä ja Pomolta, joka on nyt ruunattu. Sekä minulta tietenkin, jota on jo tarpeetonta ruunata.

Vasarahammer kirjoitti...

Anu Taivaisen ammatiksi sopisi taivaanrannan maalari.

Anun kirjoituksesta henkii samanlainen alentuva ymmärtäminen, jota päiväkodin hoitaja osoittaa kuusivuotiaalle, kun tämä on ollut tuhma.

Typerät menneisyyden miehet eivät ymmärrä uljasta uutta maailmaa, joten Anun kaltaisten tehtävänä on auttaa heitä tajuamaan, että heidän on maailman pelastamiseksi luovuttava kuluttamisesta. Niin yksinkertaista se on.

Enemmistövaltuutettu kirjoitti...

Chilen kaivostilannetta seuratessani mieleeni juolahti, että miksi naisasialiike on pitkään vaiennut naisten vähäisestä osuudesta tässä kiehtovassa mutta vaarallisessa ammatissa?

Olisikohan niin, että naisia syrjitään myös kaivosteollisuudessa?

Enemmistövaltuutettu kirjoitti...

Seuratessani Chilen kaivosdraamaa mieleeni juolahti kysymys, miksi loukkoon jäneiden joukossa ei ollut yhtään naista.

Olisikohan niin, että tässä oli jälleen kysymyksessä se pahamaineinen naisten syrjintä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ruukinmatruunalle, Anu Taivaiselle, Tapiolle, Vasarahammerille ja Enemmistövaltuutetulle & kiitos kommenteistanne.

Niin, kyllä hänellä mukuloita on, eli ei se elitismiä sinänsä estä. Mutta oikeastaan Vasarahammerin kommentti sisälsi pääidean, mikä A. Taivaisen kommentissakin oli, eli tämän päiväkodin hoitajan asenteen.

Jos ihmisiä ei miellyttänytkään tämä hänen tarjoamansa uusi totuus, on asia helppo mitätöidä toteamalla että hysteriaa.

Se en ollut kumminkaan minä joka tunkee kärsäänsä aikuisten ihmisten asioihin ja määrittelee kuinka heidän tulisi elämäänsä elää. Se oli hän.

Ja Tapio, lämpimät terveiset kissiporukallesi. Niin kuin olen aikaisemmin sanonut, niin nehän ne ovat se voiton viimeinen varmistus.

Anonyymi kirjoitti...

Upeaa, Ykä, upeaa, erinomaisen oivaltava kirjoitus, uppoaa keski-ikäiseen kuin voihin.

Kapo kirjoitti...

Ykä napsautti taas napakympin. Herra varjelkoon meitä näiltä anutaivaisilta, tuijabraxeilta ja satuhasseilta! Vihreät ovat kuin iljettävä syöpäkasvain. Mitä tuottavaa työtä yksikään vihreä tekee? Aina vielä kaiken päälle määräilemässä ja kertomassa meille, miten meidän tulisi elää. Taidan värjätä kesällä meidän nurmikonkin sinivalkoiseksi, koko vihreä värikin alkaa jo yököttää.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

kiitos vallan hyvästä kirjoituksesta Ykä!
tällaisia perusjätkiä me ollaan tässä omassa isänmaassamme.

jos se ei näille hampuille käy, ne voi suksia vittuun vinkumasta täältä.

vai rajat auki?, ja lisää neekereitä tänne, ai vittu kun se olisi ihkua.

mutta, jos nyt ihan oikeasti anus, jätetään ne neekerit sinne somaliaan ja koitetaan jotenkin ratkoa näitä meidän omia kotoperäisiä ongelmia täällä, ja koitetaan saada tämä maa jotenkin toimimaan tulevien myrskyjen kourissa, niitä tulee vielä. tämä on vasta alkua tämä kaikki kohina, mitä nyt on.....

Anonyymi kirjoitti...

Ihan aluksi haluan omalta osaltani nimittää Ykän "Sanan Säilän Suurvisiiriksi" ja Yrjöperskeles-blogin "Blogoslavian Kruununjalokiveksi". Aivan huikean loistava kirjoitus.

Mutta asiaan:
Anusta ja Anun väsyneestä, vihreyden kaapuun puetusta, äärivasemmistolaisesta retoriikasta ei onneksi oikeasti tarvitse enää välittää. Niin kuin tähän asti gallupit - ja 17.04.2011 jälkeen vaalitulos - osoittavat, heidän junansa on jo romutettu (he tekivät sen itse) ja Vihreät painuvat kaneetiksi suomalaista poliittista historiaa käsittelevän wikipedian artikkelin sivulauseeseen. Tätä on odotettu 1980-luvulta asti ja nyt se vihdoin tapahtuu - ihanaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Kapolle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Lottovoittajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Pidetään me keski-ikäiset yhtä. Ja siitä voista puheenolle, sitä laitetaan pannulle. Reippaasti.

Kapo: Niin, eihän kaikkien sinänsä tule olla tuottavassa työssä, kehittyneessä yhteiskunnassa on työnjakoa. Mutta tää ihmisten jatkuva opettaminen ja ilmoittaminen, että näin jatkossa tullaan elämään alkaa ihan oikeasti kyrpiä.

Ano2: Päätin poistaa kommenttisi, ja kun hetken tuumailet, niin hoksaat varmasti, että ehkä niin on parempi.

Ano3: Joo, vihreillä on se ihme ristiriita (jota ne eivät itse pidä ristiriitana), että hiilijalanjälkeä reippaasti pienemmälle ja silti rajat auki Afrikkaan. Ja kun perusjätkä ei ideasta tykkää, niin sitten murjotetaan.

Lottovoittaja: Kiitos kannustuksesta. Tosin muistutan tälläkin kertaa että "ne tekevät sen itse".

Minä olen kyllä pikkusen pessimistisempi kuin sinä. Luulen, että täällä Suomessa on kuitenkin jonkun verran ihmisiä, joille tommonen kyylä-, komento- ja yleisjeesustelulinja sopii. Vaan uskoisin, että vihreät alkavat olla kannatuksensa tapissa, eivätkä enää ainakaan juuri suuremmaksi tule.

Anonyymi kirjoitti...

No joo - voi tosiaan olla, että Sekoomus saa omilla linjauksillaan osan äärimmäisyyksiin taipuvaisesta, urbaanista citykansasta vielä tekohengittämään Hirveät omiksi SS-joukoikseen. Muutaman viikon kuluttuahan tuo nähdään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lottovoittajalle ja kiitos kommentistasi. Yep, näin luulen, mutta toisaalta toivon, että olet alkuperäisessä veikkauksessasi oikeassa ja minä väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaako Ykä kun totesin että norjalaiset ovat älynneet tehdä edes sen että siellä virheet-de-röda ei ole ikinä päässyt parlamenttiin.


Off-topic. Maanantaina oli muuten lyhyen saksan kirjallinen koe. Olen käynyt tunneilla iltalukiolla. Jos ei olisi ollut pakkoruotsia niin olisin lukenut sitä jo peruskoullussa ja kirjoittanut silloin kun oli aikoinaan kirjoitukset.

Luitko Ykä aikoinaan saksaa koulussa? Jos luit niin luitko kirjoituksiin asti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos komentistasi. Nyt täytyy rehellisesti tunnustaa, että en tota norjalaishommaa muista. Mulle tulee melko paljon kommentteja ja oma päänuppikin on mitä se on. Mutta jos norjalaiset ovet piiperryksestä välttyneet, niin onnea heille.

Minä luin aikanaan saksaa viisi vuotta, mutta kyllä se on päässyt ruostumaan tonne Korkeajännitys-tasolle. Englanti sujuu liki täydellisesti, ruotsi välttävästi ja viro menee sen verran, että pystyn tarvittaessa solkkaamaan turistiviroa Tallinnassa.

Lyckaa kirjoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin Wikipediasta ja huomasin että Norjassa on työväenpuolue+vasemmistososialistit yhteenlaskettuna suunnilleen sitä kokoa mitä täällä on sosdemonit+vasurit+virheet yhteensä. Kun en ole turskanmaalainen niin en tiiä mikä on noiden historia ja mistä kannatus on ennen koostunut ja mistä nykyään. Nuivia nuo eivät ole koska miten muuten Edistyspuolue olisi 2009 vaaleissa saanut 22,9 prosenttia.

Marraskuusta alkaen olen tähän mennessä vipannut Jussille 340 eli mummonrahassa se olisi pari tonnia. Jos tyhjennän matkakassasta kaiken mitä siellä nyt on ja siirrän ne Jussin kampanjatukeen, niin voisin näin saada tekemieni lahjoitusten summaksi sen minkä voi enimmillään antaa täysin anonyymisti eli alle 1500. Mutta ei oikein viittis kun matkakassaa on kerennny pari vuotta lihottana. Ja sit jäisi Saksanmatka tekemättä ja joutuis taas odottaa tovin verran että matkakassaan saisi kerättyä tuon verran takaisin. Joten menen sillä linjalla millä tähän asti. Kerkeen kuitenkin tehdä lahjoituksen vielä kerran tai pari ennen vaalipäivää.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan loistava kirjoitus! Jos olisi kyseessä elokuva, niin antaisin täydet viisi tähteä.

Mistä näitä anutaivaisia oikein tulee?

Anu Taivainen kirjoitti...

Näitä Anu Taivaisia tulee Lapista, vasemmistolaisista suvuista ja yliopistokoulutuksen läpi vielä huippuunsa humanistiksi koulittuina. Näitä Anu Taivaisia tulee kulttuuripalveluiden kehittämisen kentältä.

Meitä putkahtelee juuri sieltä mistä tämän kommentointiketjun perusteella ihmisten ei ilmeisesti olisi suotavaa putkahdella. Uskon tulevani esiin vielä PS voiton jälkeenkin, ellei PS halua ajaa humanistisesti ajattelevien ihmisten eliminointia Suomen lakiin.

Sen verran haluaisin huomauttaa, että vaikka PS on kirinyt gallupeissa, ei se tarkoita suomalaisen demokratisen järjestelmän murrosta. Vaalienkin jälkeen eduskunnassa tulee olemaan myös Vihreitä kuten muutkin nykyisistä puolueista. PS ei tule nyt ennustetun menestyksen perusteella yksin sanelemaan suomalaista poliittista kenttää.

Mutta toivottavasti se tuo mukaan railakkaampaa arvokeskustelua, sitä politiikka tällä hetkellä tarvitsee.

Ja nyt jälleen kukkahattuisen päiväkotitädin terveiset: Toivoisin teidän lukevan PS puolueohjelman paremmin. Yhtenä vaaliteemana on hyvän käytöksen ja hyvän Suomen kielen hallinta. Kohdan löydätte koulutuksen osuudesta. Olisi kiva, jos puolueen kannattajat omalla käytöksellään myös edistäisivät puoluee tavoitteita. Ohjelmannehan korostaa kuinka yhteiskunta on sellainen mikä kulttuurinen perusta on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Tuskin se Jussikaan haluaisi, että matkakassasi tyhjentäisit. Niin että gehen Sie meine Herren nach Deutschland und drinken gute Bier, zum biesbiel und sehen Sie mukavannäköisiä Deutsche Frauen ins Octoberfest tai jotain sinnepäin. Emmää enää osaa.

Norjassahan ei ole tota kokoomuspuoluetta, niin kuin Suomessa ja Ruotsissa. Sattuneesta syystä. Olihan sielläkin Nasjonal Samling, pomonaan Vikdun Quisling, mutta norjalaiset suhtautuivat miehen ja puolueen yhteistyöhön maata miehittäneen Saksan kanssa varsin huumorintajuttomasti, eli miehityksen päätteeksi ottivat ja ampuivat miehen ihan kuoliaaksi.

Kokoomustyyppinen puolue siellä on ymmärtääkseni tämä Höyre. Tosin eihän sitä niin kirjoiteta, mutta en minä osaa sitä kallellaan olevan kirkkoveneen näköistä ö-kirjainta etsiä koneeltani.

Ano: Kiitos kannustuksesta. Eiköhän heitä tule ihan siitä samasta portista kuin me muutkin. Mielenkiintoisempaa lienee miettiä, että miten he päätyvät tuommoisiin valintoihin. Joka tapauksessa jos joku tyyppi kehuu löytäneensä Uuden Totuuden, niinkuin tämä Anu, niin tavan ihmisen kannattanee luikkia lipettiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anulle ja kiitos kommentistasi.

Minä en ole Lapista, mutta Lapin tunturimaisemiin olen koukuttunut sen verran pahasti, että siellä tulee vähän väliä rampattua. Ja tiedätkös, minäkin olen vasemmistolaisesta suvusta. Semmoisesta, joka otti pahasti selkäänsä jo vuonna 1918. Ja olen ollut elämässäni pitkään vasemmistolainen. Vieläkin kai olen jonkunlainen ottokivivuorelainen sosialidemokraatti. Toisaalta en ole blogissani vieläkään sanonut, että äänestänkö perussuomalaisia vai jotain muuta.

Luulen, että pelkosi on turha. Ei perussuomalaiset nappi otsaan-tuomiota kellekään halua. Ja tokihan vihreitä on vielä vaalien jälkeenkin. Miksei olisi? Tämähän on demokraattinen maa. Mutta sallinet toisenlaisetkin ajatukset. Sinun on varmaan vaikea hahmottaa sitä, että sinun kaltaisiasi ihmisiä pelätään. Sinulla on se uusi totuus, ja haluat kaikkien elävän sen mukaan. Luepa kirjoituksesi vielä kerran.

Mahdollinen perussuomalaisten rökälevoitto ei tarkoita minunkaan mielestäni demokraattisen järjestelmän murrosta. Demokraattinen järjestelmä sallii mahdollisen persujen rökälevoiton. Onneksi meillä on sallainen. Mutta poliittisen järjestelmän murrosta se tarkoittaa, ja sellainen on omasta mielestäni tervetullut. Ei maailman akseli kallistu, jos kymmeniä vuosia maassamme ollut poliittinen valtakoneisto muuttuukin hiukkasen toisenlaiseksi.

Hyvästä käytöksestä minun on hyvin vaikeaa vääntää kanssasi kättä. Oma kirjoituksesi mersumiesten kapinasta oli niin minun, kuin blogiani kommentoineitten mielestä varsin huonoa käytöstä. Kun ilmoitit, miten asiat on, ja mihin tullaan menemään ihmisille, jotka eivät tarvitse sinua, mutta joita sinä tarvitset. Kysymättä heiltä, että haluatteko te tätä.

Tuota Suomen kieleen liittyvää kuittia en ihan täysin ymmärrä. Olisiko kyse siitä, että minä kirjoitan blogini puhekielellä? Jos näin on, niin pikkuisen halpa kuitti oli tuo. Kyllä minä kirjakielenkin hallitsen ihan hyvin. Ja kommentoijani voivat kirjoittaa vaikka madakasgariksi, jos siltä tuntuu. Ja minä kirjoitan tulevatkin kirjoitukseni puhekielellä. Se vaan jotenkin tuntuu luonnolliselta.

Toivotan sinulle äärimmäisen huonoa menestystä vaaleihin, niin kuin vihreille yleensäkin. Toisaalta toivotan sinulle äärimmäisen suurta onnea ja menestystä henkilökohtaiseen elämääsi.

Niin, se jäi minulle hieman epäselväksi tuon kommenttisi pohjalta, eli oletko sinä ammatiltasi päiväkotitäti vai kulttuurituottaja?

OS62 kirjoitti...

Taitaa olla Anun kaltaisille protovihreille käsittämättömintä nimenomaan se, että Vihreitä tai Vihreää maailmankuvaa ei pidetä välttämättömänä tai edes suotavana tulevaisuutena.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys OS62:lle ja kiitos kommentistasi. Luulen, että jotenkin noin se menee. Hän on niin varma totuudestaan. Minua tämmöisenä ottiatuota-ihmisenä pelottaa semmoset ihmiset, jotka ovat niin varmoja totuudestaan.

Anu Taivainen kirjoitti...

Sukuni on ollut perustamassa niin SDP:tä. SKDL:ää, SKP:tä kuin Vasemmistoliittoa. Kuulia ovat vastaanottaneet myös minun esi-isäni vuonna 1918 ja useat henkilöt olleet vankilassa aattensa vuoksi. Olen Vihreä, koska vastavuoroisuus luonnon kanssa on minusta hyvinvoinnin tekemisessä tärkeämpi tekijä kuin raha. Sukuni on pääasiassa duunareita ja arvostan heitä kovasti, koulutukseni teki minusta sukumme humanistin.

Juu uskon, ettei kukaan ole ketään eliminoimassa, mutta välillä kommenttien tyylin perusteella tuntuu, että halu näkemysteni vaientamiseen on luja.

Minä sallin toisenlaiset ajatukset ja pidän vilkastuvaa äänestämistä hyvänä. Minusta PS kannatus on esimerkki demokratian toimimisesta, mutta ilmiön taustat kiinnostavat minua. En ole missään kohdassa kieltänyt ketään äänestämästä PS tai pitänyt puolueen äänestämistä negatiivisena asiana. Mietin taustoja, mutta tapani kirjoittaa näytti loukkaavan. Olen pahoillani pahan mielen aiheuttamisesta, mutta toisaalta kirjoittelu antoi minulle paljon uusia näkemyksiä ja avasi käsitteitä. Minusta puoluekentällä tarvitaan enemmän yhteisymmärrystä, ja niiden ymmärtäminen lähtee taustojen hahmottamisesta, ihmisten motivaatioiden ymmärtämisestä.

Minä en ole kirjoittanut kenenkään turhuudesta. Kirjoitin kuinka maailma on muuttunut, miten ympärillä olevat totuudet muuttuvat ja se tuottaa tietysti ihmetystä. Olen itse vastaanottanut jos jonkinlaisia suoria loukkauksia ja persoonaani liittyviä vääriä oletuksia. Mutten ole loukkaantunut niistä, koska ajattelen ihmisillä olevan oikeus näkemyksiinsä, erilaisiin kuin minun. Sitä vaan ei tunnuta sallivan minun kohdallani,koska edustan vihreää arvomaailmaan.
Koen provosoitumatta olemisen rakentavammaksi tieksi.

Sinä Yrjöperskeles edustat hyvää kieltä, mutta useat kommentit, joita olen lukenut täältä tai Uuden Suomen blogista eivät edusta. Useat vastauksista eivät edusta myöskään hyvää käytöstä, koska ne vähättelevät vastauksiani, eivät anna mahdollisuutta puolustautua tai turvautuvat epäreiluun keskustelukulttuuriin. Eli jos kysyn, vastaajat usein kieltäytyvät vastaamasta, koska sanovat minun valehtelevan, sanovat etten vaan ymmärrä tai muuten vähättelevät minua. Olen ollut avoin ja kiinnostunut, olen kysynyt, koska vastaukset kiinnostavat minua, olen hakenut selvennyksiä, jos käsityksissä on ollut epäselvyyksiä, silti tähän yhteistyöhalukkuuteeni on vastattu aggressiolla.

Kiitos onnentoivotuksesta henkilökohtaiseen elämään. Minä toivon, että poliittisella kentällä kansan tahto tulee näkyviin raikkaammin kuin vuosiin. PS kannatuksen nousu on tervetullut tuulahdus. Silti voin miettiä syitä ja miettiä miksi ihmiset eivät ole vastaanottavaisia ekologiselle ajattelulle, vaan kaipaavat teollisuusyhteiskuntaan, joka rakennemuutoksen jälkeen ei palaa entiselleen.

Olen ammatiltani kuntapalveluiden kehittäjä. Suuntaan kulttuurityön resursseja siihen, että koulun kautta lasten yhteisöllisyyden ja yhteiskuntaan osallistumisen mahdollisuudet paranisivat. Suuntaan kulttuurityön voimavaroja myös siihen, että vanhainkodeissa hoito olisi inhimillistä ja arkista, asiakkaiden itselle tärkeäksi kokemia asioita huomioivaa. Koulutukseltani olen sekä kansatieteilijä että kulttuurituottaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anulle ja kiitos kommentistasi. Varmasti sulle on tullut asiattomia kommentteja. Mutta kun kirjoittaa kirjoituksen, missä dumppaa hyvin suuren ihmisjoukon elämäntavan museotavaraksi, puuttuu siihen, mihin ihminen oman palkkansa käyttää ja vielä käyttää tästä termiä "uusi totuus", niin korvamakeaa on luvassa ihan varmasti.

Kun ihmiset ovat halunneet ns. vaientaa vaientaa näkemyksiäsi kyse on yksityisten ihmisten vihaisesta reagoinnista kirjoitukseesi. Ne, joitten nettimielipidettä pyritään vaientamaan ihan valtiovallan taholta ovat ihan muita tyyppejä, niihin kuulun esimerkiksi minä. Sinä voit kirjoittaa ihan nimellä ja naamalla mitä haluat, eikä sinulle siitä seuraa kuin suunpieksämistä.

Jon minä tulen esiin nimellä ja naamalla, niin minä olen mielipiteitteni takia pian leivättömän pöydän ääressä ja hyvin todennäköisesti työtön.

Ja tässä on mukana oma puolueesi. Oikeusministeri Brax on vihreä. Vaikka sinä olet kirjoittanut kommenttisi tähän blogiin ihan nätisti ja asiallisesti, niin edustamasi ryhmittymä pelottaa niin minua kuin monta muutakin.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi totuus tarkoittaa monikulttuurista ja -arvoista todellisuutta.

Vihreillä on tämä monikulttuuri veressä. Noin lehdestä lukien mitä tahansa konsertin haastattelu.

Tavastialla helmikuussa taltioidussa finaalissa keikkuu house-bändinä JätkätJätkät, 9-henkinen hiphopia ja reggaeta sekoittava joukko.

Vaikka Suomesta tulisi kuinka monikulttuurinen maa, hyvä musiikki ei jatkossakaan synny siitä, että pannaan kaikkea sekaan ja katsotaan kuinka gumbo porisee.

Entä jos ei kiinnostakaan tälläinen musiikki. Inhoan. No saattaahan sitä joskus olla bändi lähi-idästä.

Onko tähänkään kaupunkiin tuonut mitään sen erikoisempaa nämä monikulttuuriset hankkeet. Työllistää pitäisi yrittää maahanmuuttajia..

Yritän muistella viime vuoden lehtijuttua. Kiinnostaisko sudanilaisten hääpukujen esittely?

No minulle ihan sama, ei kiinnosta Mahdollisuuksien Tori.

Uusi totuus tarkoittaa energiankäytön tehostamista,

Vihreille tekisi hyvää saada tietoja ulkomaailmasta. Mene Yhdysvaltoihin, siellä bensa maksaa 0,70 €urosenttiä. Öljyä saadaan Yhdysvalloissa luontoa saastuttaen öljyhiekasta.

Anni Sinnemäki

Kunniahimoista ilmastopotiikkaa EU:ssa ja Suomessa.

Lämpenee tai ei, miten täällä Suomessa voidaan vaikuttaa tähän. Suomessa asuu 0,078% maailman väestöstä. Vihreät ei taida tajuta sitä ettei Suomi voi maailmaa pelastaa. Eikä Suomen päästö vähennyksillä ole merkitystä. Yhdysvallat tuottaa 16%.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Suomen päästövähennyksien tarkoitushan ei ole vaikuttaa maailman mittakaavassa sitä eikä tätä. Niitten tarkoitus on aikaansaada ylimielistä moraalista paremmuudentunnetta tietyille tyypeille.