keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

LYHYESTI NURINKURISESTA

Hotellin respasta katsottuna tätä kuohuvaa suomalaista sananvapauskeskustelua voitaisiin verrata tilanteeseen, jossa kymmenen heppua pitää yhden hepun päätä väkisin vesiämpärissä ja samalla ne kymmenen heppua mylvivät suureen ääneen, että toi heppu, jonka pää on vesiämpärissä kiusaa niitä kymmentä heppua. Ja tilanteesta kirjoitetaan kaikissa mahdollisissa medioissa että vähänkö on epiä. Kuinka se heppu nyt tuollai viittii kiusata?

Keskustelun perusideana on se, että on olemassa pyhä ja loukkaamaton ihmisoikeus olla just nimenomaan samaa mieltä niin tutkijoitten ja toimittajien kanssa ja sen vuoksi täytyy ankarasti taistella, että perustetaan valtamedia, joka keskittyy pyhään ja loukkaamattomaan ihmisoikeuteen olla niin tutkijoitten kuin toimittajien kanssa suurella joukolla ja suuressa yhteisymmärryksessä vain ja ainoastaan samaa mieltä.

Tietysti tämmönen media on jo perustettu, eikä muuta edes ole, mutta kun hyvän puolesta hurrataan, niin ei kannata takertua yksityiskohtiin.

Hyvän hurraamisessa Helsingin Sanomat saavutti eräänlaiset pohjat pääkirjoituksessaan tänään 13.3.2013. Pääkirjoitus on lyhyt, joten laitetaanpa se tähän kokonaan:

Sananvapautta puolustamaan

Yksi demokratian tärkeimmistä perusperiaatteista on sananvapaus – vapaus arvostella, vapaus puolustautua, vapaus perustella. Paras väite voittakoon.

Demokratianvastaisten voimien pyrkimyksiin on aina kuulunut sananvapauden rajoittaminen. Diktatuureissa on käytetty sääntöjä, rangaistuksia ja pelottelua.

Toimivissa demokratioissa vapautta rajoittavat säännöt on karsittu minimiinsä. Silti mahdollisuus pelotteluun jää.

Tämän ovat havainneet ne, jotka ovat tutkineet rasismia ja ääriliikkeitä sekä käyttäneet sananvapauttaan moniarvoisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta puhumiseen (HS 10. 3.). Heitä on uhkailtu ja yritetty vaientaa.

Suomalainen yhteiskunta ei saa jäädä katsomaan sivusta, kun sananvapautta tukahdutetaan.

Meidän on helppo puolustaa niitä, jotka jakavat näkemyksemme. Vaikeampaa mutta sitäkin arvokkaampaa on puolustaa niiden puheoikeutta, joiden kanssa olemme eri mieltä. Niin on toimittava, koska silloin puolustamme demokratiaa. Oikeus sanoa ja kyky kuunnella kulkevat käsi kädessä.

Kirjailija George Orwell totesi: "Jos vapaus tarkoittaa jotain, niin se tarkoittaa oikeutta kertoa ihmisille, mitä he eivät halua kuulla."


Hotellin respassa on aika ajoin pyritty heittämään – joskus paremmalla, joskus huonommalla menestyksellä – vitsintynkää tiedostavista avautumisista. Helsingin Sanomat ovat nyt päässeet tahattomassa vitsinvääntämisessä siihen vaiheeseen, että piruakos tässä enää itsekään irvailemaan.

38 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Olen syvästi huolestunut siitä, että Hesarin porukka ei näytä edes ymmärtävän kirjoittamaansa tekstiä.

Saa nähdä, ymmärtävätkö lukijat.

Tänään muuten katsoin vahingossa tv:stä Ylen englanninkieliset uutiset. Uutisten pääaihe oli jostain syystä taas kerran rasismi, Suomen Sisu, Perussuomalaiset, Soini tms. paketoituna sellaiseen propagandakaapuun, että oikein pisti hävettämään.

Eipä ollut uutisoinnin sävy neutraali. Jos tuommoisten uutisten perusteella muodostaa käsityksensä Suomesta, nini se on sama kun vanhaan hyvään aikaan olisi muodostanut käsityksen Neuvostoliitosta lukemalla Pravdaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu-u. Oikeassa olet. Tuohon ei voi enää sanoa yhtään mitään.
t. Pörri Orava

Kumitonttu kirjoitti...

Luin paperiversion, ja siinä viitattiin 10.3 eli sunnuntain tapahtumiin. Silloinhan Kirja-talolla oli Suomen Sisun kokous. Ymmärtääkseni Totuus arvosteli - poikkeuksellisesti - anarkistien uhkailua sisulaisia vastaan.

Pääkirjoitus on kuitenkin tarkoituksellisen ympäripyöreä ettei loukkaisi anarkomarkoja ja suurinta kannattajakuntaansa Lasitalon kaveripiireissä. Siksi se ei ole kuitenkaan ihan puolueeton. Se ei tuomitse vasurien mellakointia erikseen toisin kuin "äärioikeistolaiset", joten lukijoiden enemmistö ei varmaan osaa tehdä eroa "hyvästä" ja pahasta mellakoinnista.

Vasarahammer kirjoitti...

Joo, ei noita valtamedian juttuja enää jaksa edes kommentoida. Niissä mennään niin pahasti riman alta, että ei oikein jaksa alentua samalle tasolle.

Olkiukkoilu kuuluu myös kuvaan. Kun ei kannata monikulttuuria, sitten on "yksikulttuurisuuden" kannattaja. Eli tässä ollaan impivaaralaisia yksikulttuurisia, jotka uskovat topealiaaniseen sepitteeseen nimeltä suomalaisuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Pörri Oravalle, Kumitontulle ja Vasarahammerille. Päädyn siihen johtopäätökseen, että Helsingin Sanomat ihan oikeasti uskoo epistolaansa. Todellisuus on määritelty, oikea ja väärä on eroteltu & ennen kaikkea on päätetty se, kuka oikean ja väärän saa määritellä. Todellisuuden kuvaaminen on varattu palkatuille ammattilaisille, koska niin täytyy vaan olla, ja tämän asiantilan arvostelu sitten itse asiassa jo on väkivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

HS perustelee sananvapauden rajoittamista Orwellilla, samalla väittäen puolustavansa sananvapautta.

Surrrealistista.

Ehkä seuraavaksi voisi käyttää Kafkaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näinpä juuri. Huvittavaa on myös se, että Helsingin Sanomissa ei varmaankaan tajuta, miksi me vastapuolella nauraa kätkätetään, vaikka toinen latoo paatosta oikein tunteella.

Hyvä on myös muistuttaa, että meidän ns. tiedostavalla vastapuolella on käytettävissään niin radio, televisio, painettu sana ynnä valtamedian internet-sivut. Meillä ei ole kuin Hommaforumi, jatkuvasti pienenevä kommentointimahdollisuus valtamedian nettisivuilla ja muutama läyhänen blogi.

Ja silti niitä niin pirusti pelottaa.

Becker kirjoitti...

Pääsipäs oikein nauruntyrskähdys tuon Hesarin paradoxin lopuksi missä mainittiin Orwellista. Voi herttanen sentään.
Niin kuin olen täällä maininnut, nii en ole tuota aviisia enään vuosikymmeniin lukenut. Levikin, mainosten ja henkilökunnan vähenemisestä päätellen moni muukin on lopettanuse HS:n tavaamisen. Sitäpaistsi WC paperi tulee paljon halvemmaksi eikä tuhri pakaroita.
Minä kun olen aina puolustanut sorrettuja vähemmistöjä, niin ajattelin pitäisikö liittyä Suomen Sisuun ihan kannatusmielessä, meillä kun tuntuu olevan nuo arvot ihan samat. Ainakin median mielestä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Täytyy vielä muistaa se, että jos Helsingin Sanomia käyttää peräloosterin pyyhkimiseen, niin se kannattaa tehdä vain ulkohuussissa. Sanomalehtipaperi tukkii vesivessan. Saunan sytykkeenä HS vielä saattaisi pelittää.

Mutta niin kuin aikaisemminkin totesin, HS:ssä ei taatusti edes tajuta, mikä meitä tässä niin huvittaa. Itse asiassa minäkin muuten olen alkanut harkita liittyväni Suomen Sisuun. Jos ei muuten, niin piruuttaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Ihan sama itselläni, ajatus Sisuun liittymisestä on noussut mieleen.

Jos nyt liittyvät uudet jäsenet sais jonkun kultaisen jäsenkortin niin se olisi aika leuhka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Luulen, että Suomen Sisu on tässä kerännyt sympatiaa muutenkin. Immoselta ihan hyvä veto mennä johtoon. Ihan muistutuksena, että se ei ole kumminkaan media eikä takkutukat, jotka pättävät yhdistysten toiminnasta.

Huvittavintahan sinänsä on, että Sisuhan on ollut aina vaan semmonen pulinakerho. Vaan joku kärpänen täytyy ettiä, jota tykillä ampua.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei liity juttuun. Miksi Pähkinäsaaren rauhan rajaa 1323 ei laitettu kulkemaan samaa reittiä kuin Tarton rauhan rajaa, lisättynä vielä Repola ja Porajärvi? Siinä olisi ollut hyvä Pähkinäsaaren rauhan raja.

Saksalaiset hansakauppiaat olivat väittäjinä Ruotsin ja Novgorodin välillä. Heitä häiritsi se ettei kauppamiesten ollut turvallista mennä Nevan kautta Novogodiin joten he päättivät patistella osapuolia rauhaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä varsin liity kirjoituksesi aiheeseen, mutta kun kerta lastensuojelussa työskentelet, niin mitäs olet tästä mieltä?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/57638-14-vuotias-tuli-kotiin-rippikoulusta-panolupa-jarkytti-vanhemmat-ruotsissa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Vaikeapa noin ikivanhoihin on kommentoida. Kaipa tuo on silloin jaettu voimasuhteiden mukaan Ruotsin ja Novgorodin välillä. Ja eihän Suomea silloin varsinaisesti minään valtiona pidetty. Olipahan vaan läskinpala, jonka saattoi pilkkoa. Tietysti olivatko myöskään Ruotsi ja Novgorod valtioita nykykäsityksen mukaan, on oma kysymyksensä. Vaan kaipa se Ruotsi olisi enemmänkin ottanut, jos olisi ollut värkeissä varaa.

Ano:

En vastaa virkamiehenä, vaan ihan heppuna. On tietysti hyvä, että ehkäisyä opetetaan, sillä seksuaalinen kanssakäyminen alkaa vaan yhä nuorempana. Sille ei voi minkään, valistettiin kuinka hyvänsä. Mutta eivät 14-vuotiaat ole mielestäni henkisesti millään muotoa valmiita seksielämään, eikä asiaa tuolla lailla ruotsalaiseen tyyliin kannata hurrata. Elämä kun ei mene niin kuin pornareissa.

Lastensuojelulaitoksissahan pyritään estämään nuorten keskinäinen seurustelu ihan ymmärrettävistä syistä muutenkin, mutta meillähän asiassa on erikoispiirre. Eli jos samassa laitoksessa olevat nuoret seurustelevat, niin harvapa niistä suhteista päättyy vierekkäisiin sukuhautoihin. Eli jossain vaiheessa tulee bänksit ja pahemmassa tapauksessa bänksit ja päälle vielä abortti. Ja sitten näitten nuorten pitäisi kumminkin asua koko aika samalla tontilla ja saman katon alla. Se ei tiedä hyvää kenellekään.

Castor kirjoitti...

Voihan noita lainauksia ottaa sitten vapaasti myös muilta kuin Orwellilta (laiskuuttani en ole kääntänyt suomeksi). Suomeksi nimittäin en löytänyt ainuttakaan sananvapautta puolustavaa lyhyttä, käyttökelpoista kommenttia! Kaikki ovat tuolle hyvälle sanomalehdelle ja sen rohkealle kirjoitukselle osoitettuja:

“I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an ass of yourself.”
― Oscar Wilde

“Freedom of speech does not protect you from the consequences of saying stupid shit.”
― Jim C. Hines

“Hypocrites get offended by the truth.”
― Jess C. Scott, Bad Romance: Seven Deadly Sins Anthology

“To view the opposition as dangerous is to misunderstand the basic concepts of democracy. To oppress the opposition is to assault the very foundation of democracy.”
― Aung San Suu Kyi, Letters from Burma

“Beware: open-mindedness will often say, 'Everything is permissible except a sharp opinion.”
― Criss Jami

Nämä kaksi viimeistä ovat minun mielestäni parhaat. Ja huomatkaa, kuinka eri aikakausilta!

“It is the rare fortune of these days that one may think what one likes and say what one thinks.”
― Tacitus, Histories of Tacitus

“My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass.”
― Christopher Hitchens

Castor kirjoitti...

Ja taas unohtui tuo follow-up!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja kiitos lainauksista. Näitähän voisi käyttää esim. toimittajakoulutuksen pääsykokeissa tyyliin ”lue ohessa esitetyt lainaukset, ja kerro minkälaisia ajatuksia ne sinussa herättävät”.

Becker kirjoitti...

Minä taas pidän näistä:

"Insanity: Doing the same thing over and over again and expecting different results."

"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."

-Albert Einstein
1899 - 1955

Jos Albertti eläisi, niin hän näkisi uhkakuvien toteutuneen täydellisesti. Se miten ihmiset ympäristön tarkkailun sijasta räpläävät känn... siis näitä kaiken huomion vieviä virtuaalia aparaatteja, on aivan uskomatonta.
Millä helevetillä me tultiin toimeen ja pysyttiin täysjärkisinä kun ei ollut tätä älypuhelinta mitä räplätä 24/7 ?

Katsoin tuon a-studion ja täytyy ilokseni todeta, että ohjelma oli taas sellainen pohjanoteeraus, ettei ole paremmasta väliä. Ensinnäkin juontaja oli voimakkaasti puolueellinen. Käsitteitä rasisiti ja äärioikeistolainen ei määritelty,
vaikka niistä jauhettiin koko ajan. Dan Koivulaakson mukana olo teke jo ohjelmasta kuin ohjelmasta farssin. Kun lupamaksut revitään veroista, niin TV:stä saa lähettää mitä tahansa paskaa katsojista välittämättä. No, ompa tulevaisuudessa laatuaikaa tiedossa, kun ei tarvitse a-studion tekeleitä tuijottaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Ei huonoja olleet nuo A.E:n lainauksetkaan. Mitä olen huomannut noista älypuhelimista (itse en sellaista omista), että hyvin moni ihminen niitä tosiaankin räplää zombien näköisenä, ja yleensä päällä on tämä facebook. Mulle on jäänyt hyvin epäselväksi, että mihin sitä facebookia tarvitaan.

Minähän en televisiota katsele ollenkaan, joten tuo yle-vero jurppii kaksin kallein. Siitä keskustelusta muuten kirjattua tavaraa tuossa:

http://jlokka.blogspot.fi/2013/03/a-talk-1432013.html

Anonyymi kirjoitti...

Siinä vähän lisää löylyä mikäli verenpaineet ovat päässeet liikaa laskemaan.

http://www.hs.fi/kulttuuri/Umayya+Abu-Hanna+Suomen+rasismikeskustelu+Ruotsin+70-luvun+tasolla/a1363326021690

tääkin on näköjään vain tällainen ilmoitusluontoinen asia. Voi kuinka tuokin saisi edes kerran ansionsa mukaan, eli paskaisen naurunremakan valtamedioiden ja itse asiassa aivan kaikkien taholta. Pilkallisia vastauksia, parodiointia sketsiohjelmissa yms. Vaan turha toivo kun ovat samaa porukkaa aivan kaikin tavoin tai sitten pelkäävät kuollakseen rasismia huutelevia kiukkuisia ämmiä. Olisi vain niin tyydyttävää kun Abu Hannalle tehtäisiin kerta kaikkiaan selväksi, että "susta vaan ei ole mihinkään. Hyvin harva ihminen vaan nyt on jotenkin spesiaali ja sä et kerta kaikkiaan kuulu siihen porukkan. Tästä johtuu sun menestymättömyytesi, ei rasismista. Päin vastoin itse asiassa. Ilman rasismia sä olisit vielä mitättömämpi."

Castor kirjoitti...

Laitoin seuraavan kommentin HS:iin nimimerkillä Orator Verum, kun Castor oli varattu. Mahdetaanko julkaista?

Abu-Hanna: Pohjoismaalaiset voivat opettaa monille muista kulttuureista tuleville kovastikin paljon asioita. Pohjoismainen kulttuuri kun nyt vain on parempi kuin esimerkiksi lähi-itäläinen, Israelia lukuun ottamatta, tai afrikkalainen heimokulttuuri. Otan alla esimerkeiksi kolme keskeistä kulttuurista piirrettä tai arvoa, jotka eivät toteudu missään niistä maista, joista Pohjoismaihin suuntautuu massiivista maahanmuuttoa.
1. Sananvapaus. Kenenkään omaisuutta ei tuhottu eikä kukaan kuollut sikamessiaan tai virtsakrusifiksin takia.
2. Pohjoismaissa kirkko ja valtio ovat selkeästi erossa toisistaan. Politiikkaa tai sen toteuttamista ei Pohjoismaissa sanele uskonto, vaan vallitsevat yhteiskunnalliset tosiseikat. Vaikka Raamatussa kehotetaan pyhittämään lepopäivä ja kielletään työnteko sapattina, kukaan ei riennä surmaamaan sunnuntaina nurmikkoaan leikkaavaa naapuria.
3. Miesten ja naisten tasa-arvo. Pohjoismaissa miehet eivät pakota vaimojaan pukeutumaan jätesäkkiin, naiset saavat äänestää, käydä töissä ja jopa ajaa autoa.
Yllä mainitut ja lukematon määrä muita kulttuurisia ominaispiirteitä tekevät pohjoismaisesta kulttuurista monin verroin parhaan kulttuurin jokaiselle ihmiselle elää, kunhan he vain ymmärtävät ja omaksuvat pohjoismaiset arvot, jotka ovat luovuttamattomia ja joista ei erikseen tehdä kenenkään kanssa sopimuksia. Niistä poikkeamisen vaatiminen on aivan äärettömän röyhkeää.
Meillä on myös pitkälti yhteispohjoismainen lainsäädäntö, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin esimerkiksi sharia tai Afrikan heimolait. Pohjoismaihin ei kaivata rinnakkaista oikeusjärjestelmää sotkemaan vuosisatojen kehitystyötä ja jakelemaan pimeältä keskiajalta peräisin olevia ruumiinrangaistuksia teoista, jotka meidän arvojemme mukaan eivät edes ole rikoksia.
On syytä myös mainita luovuus ja innovatiivisuus joka on pohjoismaisen kulttuurin tulos. Nobel-palkinnot, Pohjoismaat vastaan Lähi-itä (jälleen Israel pois lukien) ja Afrikka?

Castor kirjoitti...

Jatkoa edelliseen kommenttiin:
Kaiken yllä mainitun lisäksi meillä Pohjoismaissa saa aivan vapaasti keskustella rasismista ja syyttää kokonaisia ihmisryhmiä rasismista (joka ei onneksi vieläkään ole rikos). Useissa äärettömän öljyrikkaissa arabimaissa tuontityöläiset muodostavat varsinaista ruumiillista työtä tekevien joukon. Vain n. 8 % Yhdistyneiden arabiemiirikuntien väestöstä on ”alkuperäisväestöä”, Bahrainissa, Omanissa ja Saudi-Arabiassa n. 60 %. Me kaikki tiedämme, että näissä maissa ei esiinny rasismia eivätkä ihmisoikeusjärjestöt tutki niissä esiintyvää orjuutta ja ihmiskauppaa. Mistä ihmeen syystä maahanmuuttajat haluavat tulla rasistiseen Pohjolaan? Olisi jo aika lopettaa ihmisten kärsimykset lopettamalla maahanmuutto ja tyytymällä tähän pohjoismaiseen kulttuuriin. Se kun ahdistaa niin monia maahanmuuttajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ilmoitusluontoinen asia pitää tässä hyvin paikkansa. Jos Abu-Hanna sanoo mitä tahansa, niin mediahan nielee sen sellaisenaan. Jos meillä olisi olemassa tiedonvälitykseen keskittyvä media, niin Abu-Hannalta kysyttäisiin esim. seuraavaa:

”Jos rasismikeskustelumme Suomessa on samanlaista kuin 1970-luvun Ruotsissa, niin onko Suomen tämän hetkinen tilanne se, että meille on tullut huomattava määrä maahanmuuttajia nimenomaan Euroopasta ja eritoten rajanaapuristamme, ja nämä maahanmuuttajat painavat hommia kolmessa vuorossa Sisun, Valmetin, Valtran ja Tampellan tehtailla ja rakentavat suomalaista talousihmettä?”

Ilmoitusluontoisuuden lisäksi voisi taas puhua toiston voimasta. Minäkin voisin väsätä tästä jonkun kirjoituksen, mutta tuntuu, että ei vaan kerta kaikkiaan jaksa. Toisto alkaa purra. Vaan katotaan ny.

Castor: Kommenttisi oli sen verran hyvä ja kattava, että eipä siihen paljon lisättävää. Muuta kuin vielä se, että ehkä jossain vaiheessa maahanmuuttajatkin tajuavat, että ei tässä koko häsiksessä edes ole heistä kysymys, vaan maahanmuuttoteollisessa kompleksissa palkkaa nauttivien ja omaa egoaan kohottavien ”asiantuntijoitten” henkisestä pipistä ja saavutettujen etujen puolustamisesta.

Castor kirjoitti...

En millään muotoa haluaisi tuon maahanmuuttoteollisen kompleksin pääsevän kovinkaan vähällä. Mikään, mikä siitä suunnasta tulee, ei ensinnäkään ole totta. Ei maahanmuutto siinä muodossa kuin sitä tapahtuu nyt Suomenkin osalta, ole millään tavalla pakko, kansainvälisten sopimusten määräämä tai edes suomalaisten itsensä kannalta toivottava ilmiö. Maahanmuuton tulisi olla luonnollisen tarpeen sanelema, totta helvetissä ihmisten pitää saada muuttaa maasta toiseen duunia tekemään. Olen itsekin maahanmuuttaja. Lähtisin kuitenkin välittömästi muualle, jos minulle ei olisi tässä maassa käyttöä. Itse asiassa olemme vaimoni kanssa sellaista harkinneetkin, muuttamista hieman etelämmäksi vanhoilla päivillä, kuitenkin työntekoa jatkaen. Olen luonnollisesti etuoikeutetussa asemassa useisiin Suomeen muuttaviin nähden.

Itse asiassa on vain niin helppo reagoida sellaiseen, jonka nämä "maahanmuuttomyönteiset" tietoisesti ilkkuen hyväksyvät ja syyllistää sitten siitä maahanmuuttajia. Kyllähän monet ihmiset vaativat kaikenlaista, mutta vaatimukset kasvavat jos aivan päättömiin vaatimuksiin suostutaan. Lisänä tässä kaikessa on vielä se, että tuo maahanmuuttoteollinen kompleksi keksii aivan itse sellaista, mikä ei välttämättä olisi tullut jollekin maahanmuuttajalle edes mieleen.

Samoin minulle on todella tuskallista oman maan vähätteleminen ja sen saavutusten ylenkatse. Isänmaata ei useimmille enää edes ole, kiitos tämän kaiken suvaitsevan, todellisuudesta irrallaan olevan sakin.

Vaikka Ykä ei TV:tä katsokaan, kannattaisi katsoa edesmenneen Max Jakobsonin haastattelu Yle Areenalta. Vuosi on 1992.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Näinhän tämä. Maahanmuutto, erityisesti humanitaarinen sellainen, ei ole luonnonvoima, jonka edessä valtiot ovat voimattomia. Ja ne kansainväliset sopimukset, joilla perustellaan turvapaikkaturismi ovat kyllä toimittajien omissa päissä.

Sanoisin, että tietyt maahanmuuttajaryhmät ovat suorastaan opetettuja jatkuvaan nillittämiseen nimenomaan maahanmuuttoteollisen kompleksimme toimesta. Totta kai, jos perusteetonta gloriaa jatkuvasti viljellään, niin nouseehan se kuuppaan jossain vaiheessa.

Oman maamme ja kansamme vähättelyssä ehkä vastenmielisintä on se, että mikäli kuka tahansa maisterinretale kirjoittaa lehden mielipidepalstalle, että me ei olla oltu mitään, me ei olla nyt mitään, me ei olla jatkossakaan mitään, eikä meitä oikeastaan ole edes olemassakaan, niin hän siirtyy välittömästi arvostettujen intellektuellien kastiin.

Castor kirjoitti...

En tiedä onko tämä sitten ikäkysymys, kun yhä enemmän alkaa miettiä menneitä ja sitä, millä tavalla vaikeuksien kautta tuo Suomi-niminen sosiaalinen konstruktio on luotu. Kun sitä ei ihan minkään kunnallisjärjestön kahvihuoneessa ole saatu aikaan. On siinä saanut tehdä jonkin verran työtäkin hyvinvoinnin luomiseksi ja uhrauksia ovat ainakin meitä edeltäneet polvet joutuneet tekemään paremman huomisen puolesta kosolti.

Ei meidän historiamme ja olemassa olomme oikeutus rajoitu vain viimeksi käytyihin sotiin. Kyllä tällä Suomella ja suomalaisuudella on pitemmälle menevät juuret.

En minä ole täällä maailmalla suomalaisuuttani koskaan joutunut häpeämään. Joitakin suomalaisia on saanut kyllä hävetä, mutta ei huonoa käytöstä minun aika kirjavassa ystäväpiirissäni ole erityisen suomalaiseksi ominaisuudeksi luettu.

Kirjoitan nyt tästäkin, vaikka ei tämäkään tapahtuma ole lopullinen tai tyhjentävä suomalaisuutta määrittävä tekijä. 13.3. kun tuosta Talvisodan päättymisestä tuli kuluneeksi 73 vuotta, en huomannut sitä mitenkään erityisemmin noteeratun suomalaisissa tiedotusvälineissä ennen kuin Putin esitti omia isovenäläisiä näkemyksiään. Voin olla tietysti väärässä, on ollut työkiireitä niin etten ole ehtinyt kaikkeen tutustua.

Hyvä amerikkalinen ystäväni ja kaljoittelukaverini kyllä onnitteli sähköpostilla. Tässä teksti: "Fuckin' A, man! Read about the Winter War (we thought it was a German war!) in New York Times. Then Internet, read all! Simo Heyha, white death, knives 'cause not enough rifles & ammo...Shit, you're a scary bunch of MFs".

Että tällaista, ajatustenvirtaa, istun kotona, vaimo pelaamassa mahjongia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Talvi- ja jatkosodan muistopäiviä ei media noteeraa enää kuin tasavuosina. Tietysti kannattais ehkä hieman useammin niitä kerrata, ihan vaan muistuttaakseen, että asiat eivät ole itsestään selvyyksiä, mistä toi Putininkin lausuma hyvin muistuttaa.

Toimiva suomalaisten edunvalvontakoneisto Oy Suomi Ab on sotimisen lisäksi tehty kovalla sukupolvien mittaisella työllä, enkä ole varma uhrautuivatko ne aikaisemmat sukupolvet siksi, että tulevat sukupolvet saattaisivat ammatikseen haistatella niin suomalaisten menneisyyttä kuin nykyisyyttä.

Tuosta amerikkalaisen kaverisi kommentista (onhan se mairitteleva) tulee mieleen kiertotien kautta australialainen viisiosainen elokuvasarja Anzacs (ihan hyvä leffasarja), joka on kyllä ihan ykkösrähinästä, mutta eräästä kohtauksesta saa hyvän vertauskuvan köyhän ja rikkaan armeijan välille.

Siinä kohtauksessa sodan loppuvaiheessa australialainen sotilas (näyttelijänä oli muuten Paul Hogan) kaiveli reppuaan ja tuumi, että mitähän mulla on eväänä. Heppu kaiveli repustaan säilyketölkkejä ja tuumi ”Nah, bully beef, bully beef, bully beef, bully beef and bully beef. How I wish I could have a decent stake and potatoes”.

Aikanaan suomalaisille olis varmaan bully beef kelvannut.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin nuivalla kauppareissulla. Ostin Atrian myymälästä kyljyksiä 6,50 €/kg, etuselkä 2,80 €/kg, lapa 3,00 €/kg ja backribsluut 5,00 €/kg.

Kyljyksiä ostin vajaa 900 g, muita pikkasen päälle kilon jokaista. Kaveri paistoi kyljykset pannulla ja pisti uuniin hetkeksi. Mausteita lihalle ja sitten sinappia ja kermaa kastikkeeseen.

Ykä voisi tietustella Hotelli Yrjöperskeleen keittiön henkilökunnalta suosituksia etuselkää, lapaa ja backribsejä varten.

Nykyisessä kämpässä ei ole pakastinta vaan pelkkä kurja pakastelokero. Parvekkeella voisi tietysti pitää mutta jos menee plussan päälle niin se pilaa lihat. Jos ois pakastin tai semmoinen jääkaappi jossa alaosa on pakastin niin hommaisin sen täyteen kunnon lihoja.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä sivu tuttu?

http://www.possupedia.fi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ei muuta kuin hyviä ruokailuhetkiä. Toivottavasti saat itsellesi pakastimen. Hotelli Yrjöperskeleen keittiön päächef antaa tolle lapapalalle (muullekin kuin sialle) hyvin yksinkertaisen suosituksen. Eli ota lapa (etuselkä käy myös), tee mielesi mukainen maustekastike, jolla voitelet lihan, ota sitten pari pakettia pekonia, ja kääri se liha pekoniviipaleisiin. Laita pekoniin kääritty liha vuokaan, keitä lihalientä, ja laita vuoan pohjalle, pistä 150 asteiseen uuniin ja anna sen olla siellä useita tunteja. Lopputulos on hemmetin hyvä. Lisukkeeksi voit keitellä, mistä eniten tykkäät.

Tuohon sivustoon en ole törmännyt, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta ja täytyy tutustua. Kiitos linkistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin vielä, vähän uunista riippuen, kun pitkästä haudutusajasta on kyse, niin voi olla viisasta kääriä liha/pekonisatsi folioon, ettei pääse kuivumaan. Folion sisässä se hautuu mukavasti omissa liemissään.

reino kirjoitti...

Folio huudettu! ;)

Koska Suomi on monikulttuurinen, niin kesällä grillissä samalla idealla tehtävä ruoka on nimeltään pulled pork. Idea on sama: mausteista kastiketta pintaan ja hyvin pitkä haudutusaika. Halvemmat ruhonosat sopivat erittäin hyvin ja hyvää tulee. Valmistumista odotellessa voi juoda kaljaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Reino. Tuo toimii myös hirvenlihalla, joka luontojaan on herkkää kuivumaan. Pekoni toimii "voiteluöljynä" ja lopputulos on murea.

Olis muuten varsin mukavaa päästä kokeilemaan sellaista isoa jenkkimallista barbecue-grilliä. Taitavat vaan olla turhan tyyriitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Castor: Kommenttisi oli sen verran hyvä ja kattava, että eipä siihen paljon lisättävää. Muuta kuin vielä se, että ehkä jossain vaiheessa maahanmuuttajatkin tajuavat, että ei tässä koko häsiksessä edes ole heistä kysymys, vaan maahanmuuttoteollisessa kompleksissa palkkaa nauttivien ja omaa egoaan kohottavien ”asiantuntijoitten” henkisestä pipistä ja saavutettujen etujen puolustamisesta.

March 16, 2013 at 2:04 PM"

Terve vaan, Yrjö. Tästähän tässä on kysymys. Joutoväki, akateeminen ylijäämä, jolle ei ole mitään tilausta, ja pari ylioppilastakin, on keksinyt hyvän tulonlähteen, johon automaagisesti kuuluu pyhimyksen ja hyvän ihmisen statuskin.

Eikä ole keneltäkään pois, kuulemma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minähän olen itse sitä sukupolvea, jonka aikaan tuumittiin, että mitä enemmän ihmisiä koulutetaan yliopistossa, niin sen paremmin maalla menee. Ei varmaan silloin käynyt mielessä, että mitä niillä maistereilla itse asiassa sitten käytännössä tehdään. En ole varma, onko virallinen linja muuttunut sinänsä vieläkään sen fiksummaksi, mutta ehkä nuoriso on, sillä olen siinä käsityksessä, että ammattikoulutuksen suosio on kasvanut. Ja sieltähän valmistutaan ammattiin, jossa itse asiassa tehdään jotakin. Yhteiskunnallisessa yliopistokoulutuksessa valmistutaan oppiarvoon, jossa maksimissaan puhutaan tekemisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Hankin noi possunpalat keskiviikkona jolloin syötiin kaverin paistamat kyljykset.

Entä mitä Hotelli Yrjöperskeleen keittiön pääkokki suosittelee tehtäväksi selkäluun lihoista, vai miten tuo backribsluun pitäisi kääntää?

Vaitiolija kirjoitti...

Tätähän tässä on ihmetelty, ei meinaa ole mitään tolkkua tässä touhussa. Kummallista onkin, että tämmöinen hullutus on saanut sijaa yllättävän monessa länsimaassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Vaitiolijalle.

Vieras: Tuo on vähän hankalampi noin sisätiloissa. Parastahan noi olis grillattuna.

Vaitiolija: Mitenkä mulla on semmonen kuva, että Varsovan Liitosta vapautuneissa Itä-Euroopan maissa ollaan vähän realistisempia.