sunnuntai 18. toukokuuta 2014

LYHYESTI LÄLLÄVEDELTÄ

Lälläveden laineita katsellessa paha maailma on varsin kaukana, mutta täälläkin pelittävän mokkulan välityksellä sekin tuppaa muistuttelemaan itsestään ja tiettyyn tuumailuun syyllistyy mökilläkin, vaikka tietysti helpommalla pääsisi kun ei ajattelisi kuin saunan lämmitystä. Ja sekin on jo niin selkäytimessä että onnistuu ajattelematta.

Tämänkertaisena tuumailun aiheena on se, että miksi kansallismieliset – hyvin perustellutkin – ajatukset säännöllisesti ja automaattisesti herättävät vastareaktion, joka vaihtelee inhosta hysteriaan. Samantyyppistä tuumailua on muuten hyvin osuvasti harjoitettu Pekan Porstuassa, kannattaa vilkaista.

Yksi syy, mitä olen useastikin tuumaillut, on se sama vanha inhimillinen tekijä, eli mikäli ihminen on kaksikymmentä vuotta saarnannut monikulttuurisesta utopiasta, on hänen toki varsin vaikeaa tunnustaa puhuneensa vahingollista tuubaa, vaikka tietäisikin olevansa väärässä.

Toinen syy tuli mieleeni kun katsoin Beckerin lähettämää (kiitos taas Beckerille) youtube-pätkää Göteborgista. Siinä ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson yrittää pitää puhetta, mutta liimatilhit, punavihervästäräkit ja sukkahousukoppelot estävät sen älämölöllään. Huomattavaa tietysti on, että Åkesson pyrkii keskustelemaan ja ns. aktivistit pyrkivät estämään keskustelun ja tämähän ei sinänsä ole aivan demokraattisen perinteen mukaista.

Merkillepantavaa on se, että näillä mielenosoittajilla menettelytapana on jatkuva meteli, iskulauseitten hokeminen ja rumpujen paukuttelu. Ja kun tilannetta katsoo tarkemmin, huomaa, ettei kyseessä ole varsinaisesti mikään poliittinen tapahtuma, vaan kyseessä on bileet.

Ja ehkä tässä ollaan ns. jännän äärellä. Kansallismielisten henkilöitten tapa pyrkiä vaikuttamaan asioihin on ajattelu, kirjoittaminen, puhuminen ja ennen kaikkea asioitten perustelu. Ja tylsäähän se sellainen tietysti on. Kuivaa ja paperinmakuista. On niin paljon helpompaa huutaa iskulauseita, paukuttaa rumpuja ja pitää bileitä mukavassa samanmielisessä seurassa. Siinä kun ei tarvitse ajatellakaan. Riittää kun toistaa toisten keksimiä hokemia.

Yksittäisellä taholla tämä on tietysti yhtä helppoa. Jos vaikkapa henkilö X, ammatiltaan mielellään jonkunlainen kulttuuri-ihminen toteaa julkisesti että hän vastustaa rasismia kaikissa muodoissaan ja vihapuheelle ei saa antaa tuumaakaan periksi, niin naps, yllättäen hänestä tuli hetkessä älykkö, joka on julkaissut kirjasarjan verran sertifikoitua viisautta, joka saa yllin kyllin media-aikaa. Vaikka tosiasiassa hän ei sanonut mitään.

Kansallismielisillä on vastassaan pelottavan vahva vastustaja. Se on ihmisen oikeus olla ajattelematta. Ja se on vielä pelottavan helppo ja houkutteleva vaihtoehto. Miksi ihmeessä vaivautua ajattelemaan ja perustelemaan. Se on niin tuskastuttavan työlästä. Helpompi on panna bileet pystyyn, rummut pärisemään ja tuomita ajattelematta. Hyvässä seurassa.

Lällähin rauhaa lukijoille täältä Lällävedeltä.

27 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onpa tosiaan erikoinen tuo Göteborgissa videoitu Åkessonin puhetilaiuuden sabotoiminen.

Minusta on hyvä että tällaisia ylilyöntejä tapahtuu, jotta ihmiset näkevät mihin järjettömyyksiin vasemmistolainen "antifasistinen" politiikka johtaa. On myös mielenkiintoista nähdä miten ruotsalaiset tuon ongelman ratkaisevat, jos tuolla tulee tavaksi estää kilpailevien ideologioiden esiintymiset julkisilla paikoilla.

Yksi vaihtoehto on tietenkin todeta että tuollainen katubilettely rumpuineen kaikkineen on mielenosoitus, ja niihin ainakin Suomessa pitää antaa ennakkoilmoitus. Jos poliisisetä toteaa ettei ilmoitusta ole tehty, mielenosoitus hajoitetaan. Näin minä ratkaisisin asian, mutta tuossa tilanteessa Ruotsin poliisilla oli tapansa mukaan taas rantapallo hukassa.

Suomen pitäisi ehdottomasti houkutella ruotsalaisia pottunokkia tänne. Annettaisiin autioituva maaseutu heille ilmaiseksi käyttöön. Evakkoretki vol 2 revisited.

Närpes varg kirjoitti...

Jos Göreborg antaa mallin muillekin Pohjoismaille, voi myös meillä voiman pimeällä puolella olevilla olla joskus hauskaa valopäiden kustannuksella. Mennään porukalla (ja pikku kaljoissa) esim. kepulaisten tupailtaan ja aina kun joku Alkiolainen avaa suunsa huudamme tahdissa: "Alkio on ilkiö" tai "Kepulaiset pellolle, kepulaiset pellolle"!
Vihreiden tilaisuuksissa voi olla vähän ronskimpi - niinhän hekin ovat. Huudamme (hyvässä nousuhumalassa) rumpujen ja symbaalien tahdissa: "Vihreet haisee paskalle" ja tämä sata kertaa koko ajan volyymiä nostaen.
Multikulti-tilaisuuksiin voisi raahata tuhannen megawatin kovaäänisen, jonka välityksella luettaisiin koraanista naisten suuraa, täältä: http://www.islamopas.com/koraani/004.htm
Muutamia kohtia voisi toistaa sanokaamme kymmenen kertaa, esimerkiksi sen, jossa Lälläh määrää miehen naista ylemmäksi ja käskee akkojen pitää kitansa kiinni.
Kuten Ykä oivalsi, katujen valtaaminen on hauskaa bilettämistä ja sen pitääkin olla hauskaa. Miksi emme menisi mukaan bileisiin? Jos kerran ajattelu on kielletty, annetaan valta tunteille.
Mutta muistetaan aina pyytää lupa mielenilmauksiin poliisilta, kuten Kumitonttu tuossa huomautti. Lain rikkojia sentään emme halua olla, emmehän?

Anonyymi kirjoitti...

Sulla jää nyt Ykä tärkein tajuamatta.

Marxilaisiin ideologioihin on kautta aikain kuulunut se ajatus, että kun yhteiskunta menee tai saadaan tarpeeksi epävakaaseen tilanteeseen, niin sitten saadaan punainen vallankumous onnistuneesti eteenpäin.

Ääri- ja laitavasemmisto tietää hemmetin hyvin että jos iso osa kansasta kokee, että heidän tilannettaan, huoliaan ja maailmankuvaansa ei saa poliittisessa järjestelmässä ajaa legitiimisti, niin sitten sitä aletaan ajamaan poliittisen järjestelmän ulkopuolella ja ei-legitiimeillä tavoilla.

Ja juuri siihen kaikki tämä "bilettäminen" tähtää.

Äärivasemmisto rekryaa hyväuskoisia hölmöjä "hyvät bileet" ja "pöksylähetys" -meiningillä, höpöheinällä, sosiaalisella arvonnousulla (kuka tahansa koulupudokas voidaan punapestä "kansalaisaktivistiksi", "vaikuttajaksi", "poliittiseksi aktiiviksi" jne. ihan vain sillä että ottaa osaa hölmöilyyn), median avustuksella, somemobilisoinnilla…

Sekä keinona että tavoitteena on provosoida sillä että otetaan multikultista kärsiviltä ääni yhteiskunnassa pois. Tästä seuraa hyvin suurella todennäköisyydellä aika raju yhteiskunnallinen konflikti, jonka liioittelevalla mediakäsittelyllä voidaan luoda pseudokriisi tai jopa aivan todellinenkin kriisi.

Tämä prosessi on sekä jäätyneiden konfliktien että alueloukkausten taustatyötä.

Tsetseniassa epävakauttaminen tehtiin uskonnollis-etnisellä kentällä. Georgiassa se tehtiin etnis-kulttuurillisella kentällä. Moldovassa se tehtiin kansallis-kulttuurillisella kentällä. Ukrainassa sitä on tehty poliittis-kulttuurillis-etnisellä kentällä. Virossa sitä tehtiin etnis-kulttuuris-kielellisellä kentällä. Suomessa ja Ruotsissa sitä…

Ja se sun peruskysymyshän kuului että "miksi kansallismieliset ajatukset säännöllisesti herättävät vastareaktion". Ja vastaus kuuluu luonnollisesti että…

Venäjä noudattaa frunzelaista sotilaspolitiikkaa ja siihen kuvioon sopii erittäin hyvin se, että lähialueet nähdään nimenomaan sotilas- eikä jonkin muun politiikan osana. Ne halutaan taloudellisesti ja sotilaallisesti heikoiksi jotta niistä ei tulisi uhkaa vaan helppo saaalis.

Toi "bilettäminen" on lähinnä uusi versio ääripunaisesta rauhanliikkeestä.

Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen, että noita anarkistibilettäjiä ei tunnu ikinä häiritsevän se, että Venäjällä rasismi on aivan arkipäivää - ihan niin kuin ideologisia edeltäjiä eivät Neuvostoliiton rauhanohjukset ja rauhantankit ja rauhanydinaseet häirinneet pisaraakaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Tällä videolla Tanskan yleisradion eli DR:n toimittaja puhaltaa pilliin samalla, kun tanskalainen vuvuzela-vasemmiston edustaja Mikkeline Liv Rask-Hellensten yrittää selittää toimintansa perusteita.

Mikkeline on yrittänyt häiritä Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidtin puhetilaisuuksia pillinviheltelyllä. Nyt hän sai maistaa omaa lääkettään.

Becker kirjoitti...

Täällähän on ihan hyviä näkemyksiä aiheesta "Svenne Today".

Kumitontulle toteaisin, että ei tänne tarvitse houkutella ruotsalaisia pottunokkia. He tulevat tänne ihan mielellään, sillä siellä "white flight" on arkipäivää.
Näytetään jokin harmaa mökki ja lyödään purkki Faluröödiä(punamultaa) kännyyn, niin siitä se lähtee. Ruotsalaiset ovat käteviä käsistään ja uskaltavatkin puhua ihan avoimesti kun ovat päässeet riikinrajojen ulkopuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys vain Lällävedelle täältä Pähkinänsärkijän kannelta.

Kommentoin juuri Pekan porstuan puolelle erään mielleyhtymän perusteella, joka heräsi juuri tuon mainitsemasi Göteborgin tapauksen pohjalta, kun satuin tällä kertaa lukemaan ensin sinun tekstisi.

Kyseessä on erästä toinen klippi, johon törmäsin joku kuukausi sitten satunnaisesti haahuillessani. Ympyrä sulkeutuu ja jatkan offtopikin loppuun tällä puolella :) Joskin hyvänä aasinsiltana pitäisin että näyttää vahvasti että molemmissa tapauksissa toimija toimii samalta arvopohjalta ja samoilla keinoilla, siksi se tulikin mieleeni. Mutta son varmaan globalisaatio sano :)

Eli kyseessä oli joku miestenaktivismia tms. käsittelevä luento Kanadassa, joka luonnollisesti joutui feministianarkistien silmätikuksi koska miesaktivismihan lienee yhtä kuin anti-feminismi/natsismi/anti-tasa-arvo/oikeistolaisuus, yms. Sen syvemmin en ko. tapaukseen tai luentoon ole kaivautunut, voihan olla että siellä oli jotain tosi taantumuksellista tarkoitus käsitelläkin, lähinnä noiden anarkistien keinot ja asenne herätti mielenkiinnon ja sen mitä aiheesta lueskelin, niin vaikuttivat melko ylimitoitetuilta tilaisuuteen ja aiheeseen nähden. Eli julkinen järjestetty luento yliopiston tiloissa.

Alkuun anarkistityypit vissiin osoittivat mieltään ulkopuolella, uhitellen ja haukkuen niille luennolle menijöitä jonniin verran ei-sivistyneeseen tyyliin, lopulta anararkistien pääsy itse luennolle ilmeisesti estettiin ja he joutuivat jäämään käytävään möykkäämään, jonka jälkeen joku heistä sitten päätti vetää onnistuneesti palohälyttimestä. https://www.youtube.com/watch?v=GO_X4DkwA_Q

Mallihan näyttä olevan juuri sama kuin Göteborgissa, eli tarkoitus on mennä lähinnä estämään moniäänistä yhteiskuntaa, jossa joutuisi ikävästi kuuntelemaan sen toisenkin itselle ikäviä näkemyksiä. Juuri tällaista moniarvoisuuttahan sitä oltiin ajamassa. Eiku...

Melkoisen alas on vajottu. Tuota samaa palohälytysmallia on ilmeisesti käytetty sittemminkin samankaltaisissa tilanteissa, se on vähän pakko evakuoida ja tyhjentää paikat tilanteessa.

Itse en kannata tuon idiotismin omaksumista edes vastamielenosoituksiin, edes vitsillä, idiotismi kun ei monistamalla parane päinvastoin, eikä se myöskään näytä hyvältä, mutta tuo Vasarahammerin laittaman Tanskan yleisradion pätkä oli mainio jos tapahtuma tosiaan on kuvauksen mukainen, että tarjoillaan omaa lääkettä yksittäisannoksena. Videossa itsessään ei liikoja taustoja selitelty.

Tuon tyylistä journalismia kun näkisi Suomessakin, eli studiotilanteessa tuotaisiin esim. kieakkovieraita käsittelemässä olevaan juttuun studioon muutama isohko tyyppi tyyppi riehumaan ja paiskomaan laseja ja huutelemaan ja uhittelemaan päin naamaa ja kysyttäisiin että tällaista dialogiako te tosiaan haluatte käydä, että nyt on mahdollisuus puhua vastaavien apinoiden kanssa, että kuinkas yhteisymmärrys löytyy? Moista keinoa pitäisi käyttää valikoiden ja harkiten jolloin se tulisikin yllätyksenä.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Närpes Vargille, Anolle, Vasarahammerille, Beckerille ja Lihapuheelle & kiitos kommenteistamme.

Kumis: Ennenkaikkea tällaisista ylilyönneistä uutisointi on tärkeää. Vaikka se tapahtuisi täällä vapaaehtoisosastolla. Ruotsissahan tilanne on se, että oli kyseessä vaikka minkälainen vasemmistolainen riehuminen, niin virallisesti kyseessä on porukka, joka on menossa katsomaan U2:n konserttia ja joka pitää siihen kuuluvaa hauskaa. Ja olisi hyvin mielenkiintoista kuulla ruotsalaisen rivipoliisin mielipide asiasta. Jota ei kuule, koska hänen täytyy pitää turpansa kiinni. Ruotsalaiset pottunokat toivotan minäkin tänne hyvin tervetulleeksi.

Närpes Varg & Vasarahammer: Mehän ollaan sen verran kilttejä ja hyvätapaisia, ettei meillä ole tapana mennä julkisuuteen riekkumaan. Se on sukkahousukoppeloitten leipälaji. Mutta Närpes Vargin kommenttiin meinasin laittaa tuon Vasarahammerin laittaman linkin, mutta Vasara ehti ensin. Hyvä idea toimittajalta ja Tanska on vissiin vielä hieman terveempi valtio kuin Suomi. Ruotsista nyt ei puhutakaan. Sukkahousukoppeloa selvästi alkoi vituttaa, mutta ymmärsi kumminkin, ettei kannata riehua, kun sai omaa lääkettään. Läksi lätkimään.

Ano: Ymmärrän pointtisi, oikein hyvin. Mutta sanoisin, että ne, jotka Ruotsissa riehuvat, mieltävät bileet tärkeimpänä. Ja kuka siellä taustalla puuhaa? Ei tuolla toiminnalla ole sinänsä mitään tekemistä esimerkiksi Krimin valtauksen kanssa, vaan tuo on ihan puhdasta länsimaista elämysmatkailua. Nämä eivät ole edes marxilaisia. Ne fanittavat bändiä, joitten nimeä ne eivät tiedä. Ne vaan tykkäävät fanittaa.

Becker: Edelleenkin tervetuloa pottunokkaruotsalaisille tänne Suomeen. Järkevää ja asiallista porukkaa on varmasti tulossa. Oliskin melkoinen muutos viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen.

Lihapuhe: Näytti siltä, että tämä luentoporukka keskusteli asioista aivan rauhallisesti ja räyhääminen tuli vain tuolta feministien puolelta. Mutta onhan se sentään sitä oikeutettua räyhäämistä. Kuka sen muuten oikeutti? Se on jäänyt minulle hieman epäselväksi. Kiakkovieraita tuskin kurmootetaan valtiollisilla kanavilla niin kuin toivoisit (ja niin kuin minäkin toivon), mutta saattaa olla, että niillä kasvaa ruokahalu syödessä ja ne yhden kerran pyrkivät ylemmyydentunnossaan häiritsemään vaikkapa jonkun metsästysseuran pikkujouluja, jolloin niitä uitetaankin muutama tunti suossa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti pakkoruotsia ei aleta perustelemaan sillä että Suomeen muuttaisi pottunokka-riikin ruotsalaisia. Onko sekin vaara että Rkp alkaisi värvätä pottunokka-riikinruotsalaisia riveihinsä? Toisaalta Rkp on niitä pahimpia Ruotsin bulvaaneja, joka ensimmäisenä kopioi kaiken pelleilyn Ruotsista ja joka välittää Ruotsiin tietoja jotka liittyvät Suomeen. Voipi olla että pottunokka-riikinruotsalaiset pitäisivät Rkp:tä Ruotsin valtapuolueiden Suomen-osastona, mitä se paljolti onkin.

Ykän blogi ei ole kieliblogi mutta piti vaan sanoa. Kansalaisaloite 131 luovutettiin Eduskunnalle. Vastaanottaja oli puhemies Eero Heinäluoma, joka on pakkoruotsittaja. Mieluiten olisin luovuttanut aloitteen Anssi Joutsenlahdelle kun hän tukee aloitetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Luulenpa että jos Suomeen alkaa tulla white flight-pakolaisia, niin ne eivät halua mitään erityisasemaa. Ne vaan haluavat elää kaikessa rauhassa.

Becker kirjoitti...

Jos ja kun Suomeen alkaa tulla pottunokkaisia ruotsalaisia, niin viimeinen asia minkä kanssa he haluavat olla tekemisissä on juuri se syy minkä vuoksi he lähtivät Ruotsisita.

Ihan sama asia on Viron venäläiset.
Väitän että enemmistö nimenomaan haluaa olla Virossa, eikä muuta Venäjälle mistään hinnasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Lisätään tuohon mukaan tänne Suomeen muuttaneet venäläiset. Niille Suomi on rauhan satama, eivätkä ne kaipaa venäläistä meininkiä tänne ollenkaan.

Castor kirjoitti...

Kansallismielisyys pelottaa juuri siitä syystä, että määritelmänsä mukaan siinä on kyseessä oman kansan etu. Ns. kansallisvaltiot ovat länsimaissa aina kyenneet tarjoamaan kansalaisilleen parhaat elinolosuhteet. Silloin kun kansallisvaltiot muuttuvat (=ovat muuttuneet) monietnisiksi siten kuin esimerkiksi Iso-Britannia, Ranska ja Ruotsi, sisäisiltä ristiriidoilta ei ole kerta kaikkiaan kyetty välttymään, kun jokaista etnistä ryhmää tulee pyrkiä miellyttämään, jostain kumman syystä, se saatanan "kotouttaminen" kun ei vain onnistu!

Ja sitten näitten etnisten ryhmien ympärille kertyy näitä koulupudokkaita tyhjäntekijöitä elämysmatkailuun. Seurauksena on tulevaisuudessa kovempaa kuin mitä Enoch Powell ansiokkaasti kuvasi puheessaan "Rivers of Blood" jo vuonna 1968.

Mutta, mutta: kovalla KANSALAISTEN tekemällä työllä on kyetty luomaan tämä tilanne, eli sellainen, jossa tuo loiskiehuntaa harrastava tyhjäntoimittajajoukko kykenee juuri toimittamaan tyhjää sen takia, että KANSALAISET ovat luoneet sen hyvnvoinnin, jonka varassa sitä tyhjää toimitetaan. Eikä kukaan julkisesti myönnä, että rahat ovat loppu, konkurssi kolkuttaa jo ovella, ja tästä suosta ei nousta kuin ihmeen kautta.

Jossain vaiheessa tämä ruotsalainen tyyli tulee Suomeenkin, ja se tekee palaamisen minulle entistä vastenmielisemmäksi. Äänestän sen kuin kerkiän, mutta jos tapa hoitaa asioita ei muutu, niin turha sellaiseen maahan on palata, jossa tulee voimaan huonosti koko ajan. En edes jaksa lukea suomalaisia sanomalehtiä, ne ovat niin täynnä puhdasta paskaa, että netin kautta luen lähinnä muiden maiden sanomalehtiä, jossain määrin tanskalaisia, joilla tuntuu järki vain kasvavan. Ja tietty Ykän blogia, joka pitää minut ajan tasalla paremmin kuin yksikään suomalainen sanomalehti kykenisi tekemään. Tulen kyllä, taas kerran, jokavuotiselle Suomen-reissulle, ei sitä kesää eikä makuja (mansikat, mustikat, oluet, kalat, grillattu liha/makkarat) mikään ohita! Eihän maassa mitään vikaa ole, suurelta osalta ihmisiä vain puuttuu diagnoosi...

Castor kirjoitti...

Ja vielä: kunnia Ykälle siitä, että kyseenalaistaa asioita, juuri kute Powell: "All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

Pidetään mielessä, että puhe pidettiin jo 1968, Enoch Powell erotettiin konservatiivien varjokabinetista (Shadow Defence Secretary!), ja Edward Heath, (vaalivoitto ja pääministeriys seuraavissa vaaleissa) joukkoineen tuki uutta vuoden 1968 Race Relations Act-nimistä lakialoitetta, siis Labourin aloitetta. Yksi Labourin kansanedustaja ilmoitti puheen Britannian ylimmälle syyttäjälle (Director of Public Prosecutions).

Siis näin jo vuonna 1968, eli kun puhe pidettiin maaliskuussa 1968, aikaa on siis kulunut tästä jo 46 vuotta!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ykä:

Olet oikeassa siinä, että niistä riekkujista suurin osa on ihan bilettämään lähteneitä hyväuskoisia hölmöjä. Ja jos niitä jyrätään kunnolla niin niistä tulee omassa mielessään "aatteen marttyyrisankareita" ja sitä kautta radikalisoituvia hyväuskoisia hölmöjä. Ja samoinhan se oli aikanaan "rauhan"liikkeenkin kanssa.

Mutta katse pitää siirtää kulisseista ja gambiittinappuloista kauemmas. Jokin taho organisoi, johtaa, hoitaa logistiikkaa ja rahoitusta, pitää huolen ideologisesta ohjauksesta, syvemmän tason verkostoitumisesta, mobiisoi, ylläpitää sekä organisaatiota että sen taustajärjestelmää. Ja minä puhuin juuri näistä tahoista - en niistä hyväuskoisista hölmöistä joita käytetään marionetteina identiteetti- ja kokemuspalkalla.

Tossa on kyse vähän samasta kuin siinä kun ääripunaiset ääriänkyrät alkoivat aikanaan vallata järjestöjä. Elävän musiikin yhdistykset, kierrätysyhdistykset, näytelmäkerhot, kaupunginosayhdistykset ja tusinat muut erilaiset yhdistystyypit saivat ensin merkittävän määrän uusia jäseniä. Sitten nämä uudet jäsenet alkoivat valita toisiaan yhdistyksen johtoon. Ja muutamassa vuodessa valta, resurssit ja toiminnan painopiste olikin siirtynyt taistolais- ja neuvostomielisille ketkuille. Ja useat eri yhdistykset alkoivat kummasti löytämään toisiaan - johtui varmaan siitä että kaikkea pyöritti loppujen lopuksi aika pieni ideologisesti yksimielinen aktivistiporukka, eräänlainen "meikkuryhmä".

Tuossakaan tilanteessa ei ollut tilanteen ymmärtämisen kannalta juurikaan hyötyä siitä, että olisi koittanut ymmärtää että mitä kyseiset järjestöt näennäisesti tekevät ja haluavat. Realistisemman kuvan sai "follow the money & ideology" -ajattelulla.

Tästä on nytkin kyse. Hyvin monia eri toimintamuotoja pyörittää taustalta käsin aika pieni poppoo. Poppoo jakautuu eri tyyppeihin
- akateemiset ryhmät
- mobilisointiryhmät
- roistot
- yhteyshenkilöt
- logistiikkakoneisto
- julkilausujat
nyt ainakin.

Osittain nuo porukat ovat päällekkäisiä. Jotkut henkilöt toimivat parissakin eri tehtäväkentässä. Ja vaikka mukana on jonkin verran linjaorganisaatiopuolta niin enimmäkseen kyse on liikkeelle potkaistusta avoimen lähdekoodin perseilystä, jossa liikkeellepotkaisija peittää jälkensä heti kun voi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Näkemyksessäsi kansallisvaltioista olen täysin samaa mieltä. Ja valitettavan totta on se, että hyvinvoinnin myötä näköjään automaattisesti syntyy / synnytetään tyhjää toimittavien omaan kaivoon kusijoitten ammattikunta. Mielelläni blogissani lähettäisin täältä koivun ja tähden alta kyllä positiivisiakin viestejä sinne Kiinan maille, mutta minkäs teet. Sinänsä tavallisista suomalaisista suurin osa on järkevää ja asiallista väkeä. Hyvin moni heistä vaan äänestää vanhoja puolueita, kun ovat oppineet luulemaan, että niin on tehtävä, muuten tekee syntiä.

Ano: Sinänsä jos sitä sylttytehdasta aletaan etsiä, niin ei välttämättä tarvitse mennä EU-maiden hallituksia kauemmas. Nämä kadulla riekkuvat pellethän toimivat nimenomaan kansallismielisiä tahoja vastaan ja sehän toimii juuri liittovaltiokiimaisten hallitusten puolesta. Eivät hallitukset näitä riekkumisia ole välttämättä organisoineet, mutta eivät ne niitä estäkään. Ja Ruotsissahan tuota ei edes yritetä tuomita.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta kummastelen miksi nuivat pottunokka-riikinruotsalaiset haluaisivat just Suomeen. Ehkä Suomi on Ruotsiin verrattuna nuiva mutta sitä vastoin Viro on Suomeen verrattuna nuiva. Minä menisin Viroon. Tosin sanon tuon tsuhnana.

Edellisten Riigikogun vaalien tulos.

http://en.wikipedia.org/wiki/Riigikogu

http://en.wikipedia.org/wiki/Estonian_parliamentary_election,_2011

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tähän lienee minunkin helppo vastata. Suomi on kumminkin kaksikielinen maa, ainakin lainsäädäntönsä puolesta, joskaan ei käytännössä. Jos nuiva ruotsalainen muuttaa ruotsinkieliselle Pohjanmaalle, Varsinais-Suomeen tai Uusimaalle, niin elämän alkuun pääsee ruotsin kielellä kuitenkin helpommin kuin Virossa, jossa ei ruotsin kieltä haasteta. Lisäksi Suomella ja Ruotsilla on kuitenkin noita historiallisia kytkentöjä huomattavasti enemmän kuin Ruotsilla ja Virolla.

Becker kirjoitti...

Enoch Powellin puhe on klassikko ja se löytyy Youtubesta.
Hän oli visionääri joka jo silloin näki mihin tuo mamutus johtaa. Tai olettaisin hänen vilkaisseen historiaan ja havainneen että mamutus virheet on tehty aikaisemminkin ja mihin se on johtanut.

Castorille toteaisin, että Suomen ja Ruotsin tilanne on vähän erilainen. Meillä Suomessa ei ole harrastettu vuosikymmeniä sosiaalidemokraattista aivopesua niinkun naapurimaassamme. Sosiaalidemokratiaan nimenomaan liittyy se, että vanhemmat pukee ja syöttää lapsen ja valtio hoitaa loput - siis aivopesee. Samaan teesiin kuuluu myös tasapäistäminen, laumasieluisuus, konfliktien välttäminen ja ulkonaisesti sivistynyt käyttäytyminen ja smalltalkin taito.
Konfliktien välttäminen niin puheissa kuin teossa. Älä lyö äläkä väittele. Älä ole eri mieltä vallitsevan näkemyksen kanssa, jos olet niin ole hiljaa, paitsi metsän keskellä ja vain suomalaisten seurassa.
Sivistyneeseen käyttäytymiseen kuuluu keskustella vain säästä tai punamultavärin laadusta. Vierailulle ei mennä ovesta sisään kuin kotomaassa, vaan siitä sovitaan etukäteen, jotta keretään liisata parit kalliit taulut ja aitomatot ennen kyläilyä.
Normi perheessä on omakotitalo, kultainen noutaja, sossekontaineri (Volvo farmari) ja lamppu ikkunalaudalla. Ajakaa Ruotsin läpi yöllä ja tiirustelkaa ikkunoita. Siellä se lamppu tiiraa ja rannikolla se pakollinen purjevene myös ikkunalla.
Suomalaiset ovat vielä kutakuinkin tolkun kansaa, joten naapurimaan alennustilaa ei ainakaan vielä tarvitse pelätä. Yksi suuri ero on että härmässä uskalletaan sanoa asiat niinkun ne on, vaikka valtakunnansyyttäjä yrittääkin tukkia ihmisten turpia.

Tässä sitten pieni piristys , sillä nyt ilmeisesti feministitkin ovat nostamassa profiilia tuhoamalla Ruotsindemokraattien vaalikojun. FI eli Feministiskt Initsiativ yrittää nyt vuorostaan valtiopäiville ja nostaa näin ollen rimaa korkeammalle. Ruotsin tintien saattaa hyvinkin olla mahdollista että nämä telaketjufeministit onnistuvat yrityksessään.

http://www.friatider.se/feminister-slog-s-nder-sds-valstuga

Anonyymi kirjoitti...

Päivän virkistyksen tarjoaa soittokunta Mongoliasta:

http://www.youtube.com/watch?v=03HFZ74ozMM

http://www.youtube.com/watch?v=R4i5D7theJk

http://www.youtube.com/watch?v=DebR2sx2gOM

Castor kirjoitti...

Beckerille sen verran, että olin armeijan jälkeen duunissa Tukholmassa 1977-1980, ja opiskeluaikana Suomesta vielä pariin otteeseen lomien aikana siellä 1981. Meininki oli muuten samanlaista, mutta kun osasin ruotsia jo mennessäni, niin vastaanotto oli hyvä. Työpaikalla oli muitakin suomalaisia, joitten kanssa oli luontevaa puhua suomea. Siihen aikaan siihen kuitenkin reagoitiin sanomalla "Nu är vi i Sverige, här pratar vi svenska".

Tuskinpa näin käy enää noitten vähän tuoreempien "tuontityöläisten" kanssa.

Ja sen lisäksi, että Ruotsin taloudella menee paremmin kuin Suomessa, vaikka kukaan ei suomalaisten mielestä osaa Ruotsissa päättää (näin minulle suomalaisten taholta koko ajan sanotaan) on se, Ruotsin maaseutu on siistimpi kuin Suomen, siellä jaksetaan siivota rojut pois näkyviltä, ja talotkin maalataan. Tuskin tuo johtuu sosiaalidemokraateista tai Ruotsin keskustasta, tai on niiden ansiota, mutta samanlaisia rojutorppia en juurikaan Ruotsissa ole nähnyt joihin jatkuvasti törmää Suomessa.

IDA kirjoitti...

Nuo ruotsalaiset, poliittisia tilaisuuksia häiritsevät natsit, näyttäisivät olevan lähinnä kiihkeitä tätejä ja heidän lapsiaan.

Becker kirjoitti...

Castorille vielä että kolmessakymmenessä vuodessa on Ruotsissa tapahtunut ja muuttunut paljon, eikä välttämättä positiiviseen suuntaan. Nyt voisi melkein todeta, että ruotsalaiset jopa ilahtuvat kuullessaan puhuttavan suomea.

Ruotsissa on toki talous huomattavasti paremmassa jamassa kuin Suomessa. Ruotsin teollisuus on monipuolisempi, ja heillä on oma valuutta. Josta muuten päätettiin kansanäänestyksen jälkeen. Kaupan alalla on kunnon kilpailua, ja muutenkin svenssonit ovat olleet parempia kansainvälistymään kuin suomalaiset.
Johtamistyylistä on väitelty iät ja ajat. Pähkinänkuoressa se menee silleen, että Ruotsissa päätöksetkin tehdään kollektiivisesti, jossa "siivojatkin" ovat mukana. Kun päätös tehdään kollektiivisesti, niin asioiden mentyä päin mäntyä, ei kukaan ole varsinaisesti vastuussa. Eli tiedetään mikä on lähtöpiste ja maali. Sitten käydään läpi kaikki uhkakuvat tai variaatiot matkan varrella ja miten ne hoidetaan. Kun tämä on selvillä lähdetään liikkeelle. Suomalaise johtajat taasen ovat yleensä saaneet johtajakoulutuksen armeijassa, jossa tyyli on erilainen. Päällikkö ottaa vastuun ja sillä siisti. meni mönkään tai ei. Tiedetään lähtöpiste ja maali ja sitten lähdetään liikkeele. Matkan varrella tulevat ongelmat hoidetaan sitä mukaa kun niitä ilmenee. Niinkuin sodankäynnissä.
Monet ruotsissa töissä olleet ovat valitelleet sitä, että koko ajan istutaan joissain mööteissä. eikä työnteosta tule mitään. Sosiaalidemokraattisessa systeemissä ei yksilön tarvitse ottaa vastuuta itsestään, sen tekee yhteiskunta, ja sen huomaa kyllä vähän joka käänteessä.

Ruotsista on sanottu, että se on kuin Suomi, mutta vähän siistimpi.
On jotenkin jakomielistä ajatella, että ruotsalaiset siistivät talojaan ja tonttejaan hullun lailla samaan aikaan kun väestöä ollaan vaihtamassa sellaiseen jota omakotitalot ja yleinen siisteys ja järjestys ei voisi vähempää kiinnostaa.

Noin yleisesti voidaan todeta, että Ruotsissa valmistetut tuotteet ovat erittäin laadukkaita, mutta sielläkin elää myytti, että Suomessa tehdyt Saabit olivat laadukkaampia kuin Ruotsissa tehdyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Vieraalle, Castorille ja IDA:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos linkeistä ja kunniaa puun ja kuoren välissä elävälle Mongolian kansalle.

Becker & Castor: Tilannehan on todellakin toinen kuin vuonna 1979, jolloin Suomessakin uutisoitiin ns. ruotsalaisista visiiteistä, jossa paikalliset hörhöt pyrkivät tulemaan suomalaissiirtolaisten koteihin moottorisahalla ja hakkaamaan asukit. Suomalaiset tosin panivat hanttiin.

Varmaankin yksi syy, miksi Ruotsin talous pelittää kaikesta tuhlauksesta huolimatta paremmin, on mahdollisuus käyttää omaa valuuttaa. Maaseudun siisteyteen en sinänsä puutu, kas kun satun olemaan alun perin Itä-Suomesta kotoisin eikä minua siellä niin yleiset ruostuvat mossenrähjät niin kauheasti häiritse. Onpahan ajan hammasta näkyvillä.

IDA: Tuon olen pannut merkille minäkin. Lieköhän ne nuorimmat mukulat ihan vapaaehtoisesti mukana? Naiset ovat muutenkin jotenkin herkempiä kaikenlaiseen hysteriaan.

Anonyymi kirjoitti...

Musta tuntuu että yksi tärkeimmistä tämän maan eteen tehtävistä asioista on se, että sekä narratiivisen journalismin että narratiivisen "tutkimusten" tekemisen suhteen tuodaan asiallisesti, kiihkottomasti, mahdollisimman laajalla rintamalla ja mahdollisimman pätevästi esille kyseisen alan omien normien ja standardien rikkomisia ja mieluiten niin että kyseisen toimijan suhteen tulee esille se, että kyse on jatkumosta eikä yksittäisestä mokasta.

Eli jos Kaisa Konstruktionisti Tampereen Yliopiston Yhteiskuntataiteellisesti tiedekunnasta esim. tekee laadullisen aineiston perusteella kvantitatiivisia päätelmiä ja väitteitä, joita esittää faktoina tai datana, niin silloin olisi hyvä käydä läpi koko hänen julkaistu "tutkimus"historiikkinsa ja etsiä että toistuuko kyseinen tieteellisten laatukriteerien rikkominen hänen tuotannossaan systemaattisesti vai ei. Jos toistuu niin kyseinen jatkumo talteen ja julki, mieluiten niin että tieto asiasta toimitetaan ensin kyseisen rehtorille, tiedekunnan johdolle ja alan merkittävimmille kotimaisille julkaisuille.

Sitten kun/jos satujen sepittäminen tieteen arvovallan suojissa saadaan katkaistua, on vuorossa se, että epätieteelliseksi osoittautunutta "tietoa" omissa töissään kritiikittä julkaisseiden kohdalla tartutaan samoihin kohtiin ja tätä kautta osoitetaan heidän tieteellinen epäpätevyytensä ja epätieteellisyytensä.

Ja sama journalismin puolella. Siellä tarvittaisiin jokin nettialusta joka julkaisee pahimmat journalististen vaatimusten ja standardien rikkomukset linkkeineen, lainauksineen, tekijänimineen (jos ei lue jutussa niin kysyttävä toimituksesta)… Ja jos jokin media levittää ideologisin perustein vääristeltyä "tietoa" jota se lainaa toisilta medioilta niin myös tämä julkaisujatkumo nettiin näkyviin.

Nyt tilanne on se, että epärehellisyydellä, oman alan standardien rikkomisella ja häikäilemättömällä perseilyllä voi saavuttaa valtavaa uraetua. Siksi se lisääntyy. Jos tilanne kääntyy sellaiseksi, että epärehellisyys ja oman alan standardien rikkominen voi päättää uran kokonaan, ikävällä ja aika julkisella tavalla ja aika nopeastikin, niin perseily ja valehtelu vähenee nopeasti.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker sanoo
Suomalaise johtajat taasen ovat yleensä saaneet johtajakoulutuksen armeijassa, jossa tyyli on erilainen. Päällikkö ottaa vastuun ja sillä siisti.

Mutta ei se valitettavasti enää ole noinkaan. Suomessa johto ei ole enää mistään vastuussa. Jos firma mokaa, syy on huonoissa alaisissa. Puhutaan yhtä ja tehdään toista, kun ennen pidettiin kunnia-asiana pitää sanansa. Nyt selitellään ja lässytetään "odottamattomista käänteistä" ja milloin mistäkin.

Eivät kaikki esimiehet huonoja ole vaan yritän sanoa ettei suomalainen johtamiskulttuuri ole enää sellaista Talvisodan meininkiä, jossa johtaja kantoi vastuun. Nykyjohtajien vastuu ulottuu huoleen OMASTA tilipussista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ihan samaa mieltä tuosta. Hommaforumillahan tuota jossain mitassa tehdään, mutta laajemminkin näin voisi toimia.

Kumis: Ja varsinkin julkisella puolella tuo korostuu. Siinä ei ole kyse pelkästään johtajan oman persnahan pelastamisesta, vaan myös siitä, että järjestelmä ei kerta kaikkiaan voi olla väärässä, joten silloin on helpompaa etsiä yksittäiset syntipukit.

Anonyymi kirjoitti...

Pistetään nyt kerta kiellon päälle. Kohdassa 57:41 - 1:04:27

http://www.youtube.com/watch?v=WuVOMrAtu_o