tiistai 6. toukokuuta 2014

PUHEENVUORO KOMMENTOIJILLE

Tuli tuossa viime vuoden puolella luvattua, että laittelen jonkunlaisen koosteen parhaista blogiini tulleista kommenteista. Viime viikonloppuna tämän blogin kävijämäärä ylitti 700.000, joka on käsittääkseni tämän kaltaiselle blogille suhteellisen hyvin, joten nythän on sopiva sauma. Eli pidän tällä kertaa (kerrankin) oman turpani kiinni, ja julkaisen kommentoijien laittamia sattuvia sanontoja ja osuvia oivalluksia ajalta huhtikuu 2007 – elokuu 2012. Hyvin moni erittäin hyvä kommentti jäi julkaisematta sen vuoksi, että sen sisällön täysin hahmottaakseen pitäisi lukea myös kirjoitus, jota se kommentoi, eikä semmoista tekstimäärää lue se kuuluisa Erkkikään.

Kiitokset kommentoijille ja luovutan puheenvuoron nyt heille.

*
*
*

Poropoliisi said...

Jos asetelma käännetään toisinpäin, eli Teppo Tuppurainen ottaisi hengiltä kotiinsa ryöstöretkelle tunkeutuneen narkomaani Antti-Pentti Abdullahin, niin jälkimmäisen surkeaa kohtaloa säälitellään kotimaan uutisissa seuraavat puoli vuotta. (Vrt. Joensuun/Kajaanin rasismiuutisointi.)

Alan olla hiljalleen sitä mieltä, että ymmärtäjät pitäisi jotenkin tunnistaa ja sulkea heidät asumaan jollekin syrjäiselle saarelle suojattiensa kanssa. Pois pääsisi vasta sitten, kun pystyisi osoittamaan vedenpitävästi mitä hyötyä psykopaattien ja muiden asennevikaisten ymmärtämäisestä muille koituisi.

Eli ei koskaan.

APRIL 29, 2007 AT 3:24 PM

(Se ymmärtämisen suuri tarve)

*

Poropoliisi said...

Jotkut teknisetkin alat edellyttävät työpaikan saamiseen pitkäaikaista koulutusta, vaikka itse työ olisi hyvin yksinkertaista.

Eräs takavuosien kaverini suoritti puupuolen liki kolmevuotisen ammattitutkinnon ja meni sitten eräälle sahalle töihin. Kysyin kerran huvikseni että mitä hän itse asiassa tekee siellä sahalla, niin pääasiallisin työ oli kuulemma erotella linjalta tulevat erikokoiset lankut eri taapeleihin. Ja kyllä, työhönpääsyn ehdottomana edellytyksenä oli juuri tuo kolmevuotinen ammattitutkinto - työhön, jonka kuka tahansa oppisi yhden vuorokauden perehdyttämisen jälkeen.

Mutta mitä noihin kuvaamiisi sosionomeihin tulee, niin hehän ovat tietysti kasvatustieteilyn johdonmukainen tulos. Eikä mikään ihme että alalta valmistuvista suuri osa on lähes työkyvyttömiä, kun tuon "tieteenmuodon" päämetodi on suunnilleen muotoa "tämähän on itse asiassa ihan yksinkertaista, mutta odottakaapa kun selitämme sen teille".

JULY 12, 2007 AT 9:19 PM

(Turhaa ylikoulutusta)

*

Anonymous said...

Veli Yrjö,

ajat ovat kovat. Kirjoituksessasi mainituista syistä en ole aloittanut omaa blogia vaikka kerrottavaa olisi. Satoja yksittäistapauksia vuosien varrelta, monikulttuurin ihanuudesta suomalaisessa peruskoulussa. Jutut suorastaan kuplivat päässä, haluavat tulla ulos. Mutta sinnehän jäävät pääluuhun jäytämään. Kertomatta jäävät vandalismi, uhkailu, pahoinpitelyt, opettajiin kohdistunut töniminen ja niskurointi sekä päin naamaa haistattelu ja nimittely, asenteet suomalaista yhteiskuntaa kohtaan, asenteet naisia kohtaan, asenteet omia, ei kyllin puhdasoppisia uskonveljiä kohtaan. Kertomatta jäävät poliisin käynnit, nyrkkiraudat, joukkotappelut, hävitysvimma ja jatkuva älämölö; kertomatta jäävät kotona imetyt idiotian siemenet kuten usko siihen että dinosaurukset ovat kusetusta ja että naista ei tarvitse kunnioittaa; kertomatta jää sekin että omaa islaminuskon opettajaa voi kivittää tai lyödä ovella päähän jos hän on suomalainen nainen eikä käytä huivia.

En uskalla mainita myöskään kotiin suljettuja, kielitaidottomia synnytyskoneita; lapsia joiden ikä voi olla ihan mitä vain mutta ei sitä mitä papereissa lukee; lasten katoamista vaarallisiksi uskottuihin kotimaihinsa, joko aivopestäviksi tai leikattaviksi, tai pois syömästä perheen elantoa kun lapsilisät lakkaavat; tulkkaus- ja asiointipalveluihin haaskattuja rahasummia; viranomaisten kouristuksenomaista salailua ja hienotunteisuutta; ongelmien pitämistä visusti maton alla. Ettei vaan pidettäisi suvaitsemattomana.

Viime aikoina veri on lentänyt ja laseja särkynyt niin paljon etten uskalla kertoa enempää yksityiskohtia, tunnistamisen pelosta. Haluan pitää työni, en siis bloggaa. Jos minulla olisi realistinen mahdollisuus ansaita leipäni muuten kuin julkisella sektorilla, lähtisin heti huomenna ja kertoisin kaiken. Tai ehkä en, ainakaan ennen kuin Ellilä & Co:n kiihotusjutut on tutkittu loppuun asti.

Minun jutuillani myytäisiin Iltatunkiota ja Paskalehteä monta viikkoa. Ei siksi että ne olisivat poikkeuksellisia tai harvinaisia tapauksia, vaan siksi ettei niistä ikinä saa lukea missään.

Viimeaikaisten tapahtumien valossa tiedämme nyt miksi ei.

Olen paskahousu pelkuri, mutta minulla on kapea ammattitaito ja perhe ruokittavana. Siksi en uskalla edes mainita ettei yhdessäkään tapauksessa ole ollut kyse kantaväestöstä. Sitä en todellakaan halua mainita, ettei jouduttaisi kuseen, sinä tai minä, veli Yrjö. Ajat ovat kovat.

(Kahden minuutin viha)

*

Lotta Roti said...

Sikäli kuin tiedän ei tuosta monimuotoisuuden positiivisesta vaikutuksesta yrityksen tulokseen ole minkäänlaista näyttöä. Nuo hypeprofessoritkin, joihin Tarjan puheessa viitataan, ymmärtääkseni puhuvat enemmän työntekijöiden *ajatusten ja ideoiden* diversiteetistä kuin heidän edustamiensa ryhmien.

Kansainvälisissä firmoissa on tietenkin enemmän diversiteettiä, mutta se on luonnollinen seuraus toiminta- ja rekrytointiympäristöstä eikä itsetarkoitus.

Arvatkaa olisiko näitä kiintiötoiseuksia rekrytoitu ihan oma-alotteisesti jo vuosikausia, jos siitä oikeasti olisi jotain hyötyä.

SEPTEMBER 4, 2008 AT 1:55 AM

(Henkilöstön monimuotoisuudesta)

*

Vasarahammer said...

Kyllä Winstonkin oppi rakastamaan Isoa Veljeä. Ladakin muuttuu Mersuksi, kun oikein kovasti uskoo. Jos ei usko, niin sitten itkee ja uskoo.

FEBRUARY 2, 2009 AT 10:49 AM

(Reilun Reiskan reilut autot)

*

Jaska Brown said...

Kuten minulla on tapana sanoa, maailman vaarallisin eläin on lyhyen matikan lukenut feministidemari. Nämä yleensä suorittavat jonkun huuhaamaisterin tutkinnon ja päätyvät edellä kuvaamaasi paperinpyörittäjän hommaan haittaamaan oikeaa työntekoa.

SEPTEMBER 16, 2009 AT 6:57 AM

(Julkishallintoa ja vapaahenkilöitä)


*

Jaska Brown said...

Tuttu opettajakaveri kertoi aikoinaan hyvän tarinan yläasteen vanhempainillasta. Kukkahattutäti oli jankuttanut hänelle (kemian opettajalle), miksi ihmeessä lapset saavat käyttää tunnilla happoja, nehän ovat hirmu vaarallisia. No, oikeasti suola- rikki- ja typpihappoja annetaan oppilastöihin vain niin laimeina liuoksina, että niiden vaarallisuus on kotitalousetikan luokkaa. Lisäksi niiden käyttöä valvotaan erittäin tarkasti. Tämä ei vain mennyt kukkahatulle jakeluun lukuisista toistoista ja metritolkulla kulutetusta rautalangasta huolimatta. Lopulta kaverini oli hermostunut ja kysynyt, että annatteko te lapsellenne lyijykynän? Vastaus oli myöntävä, jolloin ope totesi tylysti, että ihminen voidaan tappaa lyijykynällä, mutta ei millään hapolla, paitsi ehkä pakottamalla juomaan väkevää sellaista. Oli mennyt äiti hiljaiseksi, mutta naama pahasti mutrulla.


DECEMBER 31, 2009 AT 3:10 PM

(Uuden vuoden paukauksia)

*

Vasarahammer said...

Internetin ongelmana on aina ollut se, että paskanpuhujat saavat ansaitsemansa kohtelun. Valtamediassa tätä periaatetta ei noudateta.

JANUARY 31, 2010 AT 10:37 PM

(Lausuntoja läävästä eli asema ja sana)


*

Vasarahammer said...

Ei se haittaa, vaikka näiden tutkijoiden työstä on vähän tai ei lainkaan hyötyä. Minusta yliopistossa saa tutkia kaikenlaisia asioita, vaikka niistä ei varsinaista rahassa mitattavaa hyötyä olisikaan.

Ongelma on siinä, että näiden uhritutkijoiden ja poliittisten aktivistien tutkimustuloksia käytetään poliittisessa päätöksenteossa, jolloin niistä aiheutuu vahinkoa.

MARCH 16, 2010 AT 5:49 PM

(Demonit ja elinkeino)

*

Kumitonttu said...

Oliko se nyt tällä viikolla kun uutisoitiin, että vuosittain yli 3.000 alle 35-vuotiasta saa eläkepaperit. On ihmeellistä, että yhteiskunta ei tarjoa apuaan näille moniongelmaisille päänsä hallinnan menettäneille, vaan heidät törkätään jonon jatkoksi kulkemaan käsi ojossa almujen toivossa. Suurin osa noista eläteistä on surullisia tarinoita, vaikka joukossa on joitakin tunnettujakin ihmisryhmiä, jotka kuulemma oikein juhlistavat eläköitymistään. Minusta se on ihan hyväksyttävää jos ei halua juosta oravanpyörässä vaan nautiskella kauniista poutapäivistä pihakuistilla maaten. Mutta sitä en tajua, miksi minua vaaditaan maksamaan se.

MAY 16, 2010 AT 7:08 PM

(Ohjaten ja opastaen)

*


Jaska Brown said....

Huliganismin ja aktivismin välinen ero on aika tarkkaan sama kuin natsismin ja kommunismin aikaansaamissa tuhoissa. Komukat ilmoittivat olevansa hyvällä asialla, kun taas hakaristipoppoo ei näin tehnyt. Siksi sirppiä ja vasaraa ei ole tuomittu, kun niillä oli aikoinaan hyvä tarkoitus toimissaan, kuten anarkomarkoilla nykyään. Eli aktivistit ja kommunistit sanovat tekevänsä munakkaan, mutta lopputulos on pelkkiä rikottuja munia. Huligaanien ja natsien jäljiltä jää myös rikottuja munia, mutta ilman väitettä munakkaantekoaikeista.

JUNE 3, 2010 AT 6:05 AM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa xiii)

*

Kullervo Kalervonpoika said...

Tosin onhan näitä demokratiaa kalanmaksaöljynä pitäviä huppas-puppasia Suomessakin:

Toivoisin että oikeusoppineet kertoisivat, löytyisikö jostain jokin kansainvälinen sopimus tai vastaava, johon vedoten tämä SD-puolue voitaisiin Ruotsissa julistaa laittomaksi ja siten erottaa heidät valtiopäiviltä? Esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin voisi sen tehdä.

Tässä ei muotoseikkoihin pitäisi takertua vaan nyt jos koskaan tarkoitus pyhittäköön keinot. Tällaisesta väestä - ja mieluiten myös heidän äänestäjistään - on päästävä eroon. He ovat moniarvoisen ja monikulttuurisen, eli siis hyvän yhteiskunnan vihollisia.

Nimimerkki "Inhimillinen asenne" Hyysärin keskustelussa.

(kiitos Erosen Helenalle, sinne muikkuloiden ja verkkoloiden pohojoiskarjalaan)

SEPTEMBER 21, 2010 AT 2:49 AM

(ylpeänä suden suuhun)

*

Kullervo Kalervonpoika said...

Se mikä jaksaa vieläkin hämmästyttää, on kuinka varsin särmä varusmies paljastuu RUK:un lähtöä tehdessä rikosrekisteriotteesta aikamoiseksi ammattikonnaksi (ja näin on jäänyt moni kova reservin taistelija ilman reserviupseerikoulutusta).

Minä en pysty näkemään mitään muuta syytä tälle kuin sellaisen asian, että sotaväki on ensimmäinen paikka missä näille kavereille on näytetty kaapin paikka ja vaadittu kuriin sopeutumista.

Liian myöhään monesti, ikävä kyllä.

NOVEMBER 8, 2010 AT 9:54 PM

(rikollista identiteettiä)

*

VonPee said...

Tänä aamuna sanoin kavereille, että elämme ajassa, jolloin vanhat hyvät ajat olivat tänä aamuna.
Sen piti olla vitsi, mutta todellisuus on nykyään liian nopealiikkeinen tällaiselle kankealle kalmolle.

NOVEMBER 14, 2010 AT 11:04 PM

(kannattaminen kielletty)

*

Anonymous said...

Kaksivuotias Siiri istui sylissäni kun luin Tampereen Huumorintajuisesta Murhapoltosta koskevaa kirjoitusta. Siiri tuijotti tiukasti UFO:lla varustettua kuvaa ja totesi syvällisesti: "Siellä on hattu lentämässä!"

Hetken mietittyäni ymmärsin että aikuinen ei koskaan voi päästä havaintokyvyn ja filosofisen ajattelun suhteen niihin ulottuvuuksiin, joilla kaikenlaisiin hattuiluihin realistisesti suhtautuva kaksivuotias kykenee.

NOVEMBER 28, 2010 AT 12:43 PM

(hahmottelua ja hajoilua)

*

Kyllästynyt said...

White flightin numeroista en osaa yleisemmin kertoa, Malmön tienoiltahan olet jo kuullutkin että huonosti ovat asiat, sama koskee tietty Södertäljeä. Esim. Borlängessä kuuluu olevan kamalaa, ja monet Tukholman esikaupungit ovat takuulla multikultistuneet ihan liikaa, joten sieltä varmaan ihmiset pyrkivät pois.

Meidän pikkuruisessa kylässä on tälläkin hetkellä 7 omakotitaloa myynnissä (jotkut lähes kaksi vuotta) sekä entinen kirkko ja yksi isompi vuokrajötikkä. Jonka talous on hieno, koska Siirtolaisvirasto on vuokrannut lähes koko tönön. Jos meillä olisi varaa, ostaisimme sen ja pitäisimme vaikka tyhjänä, jollei sinne saisi tavallisia ihmisiä. Sitä ei voi purkaa koska se on K-märkt ("arvokasta kulttuuriperintöä"). Pyh.

Täältä on vaikea päästä minnekään. Me myisimme heti ja muuttaisimme muualle, mutta kuka hullu tämmöisestä paikasta ostaa talon (kahden asylantian välissä)?

Sitä paitsi Serbian mustalaisiakin on koko ajan tulvinut Ruotsiin niin paljon (yli 5000 jo ja jatkuvasti tulee lisää) viisumivapauden takia, että tuskin mikään paikkakunta enää selviää ilman jonkinlaista asuntolaa. Eli ihan sama missä päin Ruotsia asuu, kun joka paikassa on pian samanlaista kuitenkin.

Tänään pannaan Ruotsin parisataavuotinen sananvapaus pilkkeiksi ja poltetaan pilkkeet Brysselissä.

Niin pahaa tekee että sydän jyskyttää ylitahtia, verenpaine on tietysti jotain Eiffelin tornin huippukorkeudella.

NOVEMBER 28, 2010 AT 2:45 PM

(hahmottelua ja hajoilua)


*

Jaska Brown said...

Yhteiskuntatieteiden ja valtiotieteiden maisterin tutkinnot ovat kyllä jänniä: mitään ei opi, mutta saa kyllä pätevyyden kaikkiin mahdollisiin tehtäviin. Aika usein näkee työpaikkailmoituksen, jossa haetaan vaikka aluehallintokehitysprojektisuunnittelijapäällikköä ja ainoana pätevyysvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Vaan jos joku erehtyy hakemaan hommaa jollain ihan oikealla tutkinnolla, niin ei pääse edes haastatteluun. Tai jos jostain syystä pääsee, niin siellä todetaan että "haetaan kyllä jotain yhteiskunnalliselta alalta tutkinnon suorittanutta." Miksi? "No kun tässä työssä ei tarvita mitään erityistä ammattitaitoa ... ääh ... eikun siis kapea-alaista osaamista." Huvittavaa on se, että jonkin asian osaaminen on siis miinusta.

JANUARY 2, 2011 AT 9:49 PM

(uusi vuosi ja uudet valuutat)

*

Keskiäkäinen mies said...

Vai kouluttaa Mielenterveysseura nykyään julkishallinnon päättäjiä? Se selittääkin paljon asioita, joita olen mielessäni hämmästellyt...

Yleisemmin ottaen tuo hanketoiminta on sellainen tunkio ja kankkulan kaivo, jota pitäisi pöyhiä ISOOLLA talikolla. Niin hulvattomaksi touhu on (läheltä sivusta seuranneena) mennyt. Erilaiset yhdistykset ja NGO-yhteisöt rahoittavat hanketoiminnaksi naamioituna jo merkittävän osan normaalia toimintaansa tai ainakin kasvuaan. Sama toistuu toisilta momenteilta myös yrityspuolella. Mitään järkeä touhussa ei edes tarvitse olla, mitä maailmojasyleilevämpi hankesuunnitelma, sitä varmempi rahoitus ja vaikeampaa valvonta.

Muistuu mieleen eräskin naisyrittäjyyshanke joka vetäjä hankkeen päätyttyä kehuskeli kuinka menestyksekäs hanke oli ollut. Olihan se poikinut jo kaksi jatkohanketta. Kun raporttia tarkemmin tutki, muutaman ulkomaan opintomatkan ja parin hankevetäjän työllistymisen lisäksi ei muuta konkreettista ollutkaan käteen jäänyt. Hanketoimintaa puolustellaan osin sillä, että sehän on EU rahaa joka muuten jäisi käyttämättä. Höpö höpö. Lähes kaikissa hankeissa täytyy olla valtion rahaa ja kuntarahaa toiset puolet. No, valtiolla ja kunnillahan on tunnetusti kyllä varaa...

JANUARY 8, 2011 AT 6:08 PM

(kurssitusta suureen tarpeeseen)

*

Keskiäkäinen mies said...

Voihan ne valtiot olla keinotekoisia konstruktioita, jos asiaa siltä kantilta tahtoo ajatella. Mutta sitten näiden älykköjen ihannoima EU onkin keinotekoinen kontruktio johonkin korkeampaan potenssiin. Varsinainen keinotekoinen epäsikiö.

Kuin myös vaikkapa YK. Tämä nykyään lähinnä kehitysmaiden hallinnoima korruptoitunut ja byrokratisoitunut lehmänkauppatori. Jossa vielä hetki sitten vaikkapa Gaddafin tytär toimi "hyvän tahdon"-lähettiläänä ja jonka Ihmisoikeusneuvostossa Libya jakeli rasismituomioita vaikkapa Sveitsin kansanäänestyksille.

MARCH 16, 2011 AT 10:51 PM

(älykön tontilla on helpompaa)

*

Anonymous said...

Ykältä on nyt jäänyt tajuamatta, että jokainen lapsi syntyy suomalaisena. Ne on ne vanhemmat jotka hänet kasvattaa somaliksi taikka bangladesilaiseksi.

Onneksi ihminen voi sitten jälkeenpäin palata suomalaiseksi helposti vain ilmoittautumalla rajalla.

MARCH 25, 2011 AT 10:13 AM

(onnen ja riemun kaupunki)

*

Keskiäkäinen mies said...

"Kaupungin työntekijät sitoutuvat noudattamaan tiettyjä arvoja ja rasismi on niiden kanssa ristiriidassa"

Muistuupa mieleen eräs Vantaalainen lastentarhatyöläinen, eli Abdillahi Farah Muhamed. Hänhän aikoinaan avautui Hyysärin toimittajalle arvomaailmastaan mm seuravin sanoin:

”Suurin ongelma Suomessa on, että somalialaiset naiset ajattelevat olevansa vapaita ja voivansa tehdä mitä haluavat. He ovat vieneet mieheltä kunnian olla vastuussa kaikesta siitä, mitä nainen syö, mihin hän pukeutuu tai mitä lapsille opetetaan."

"profeetta Muhammedista pilapiirroksia tehneiden kuuluu kuolla. Se on meidän pyhässä kirjassa. En voi tulla siinä vastaan. Jokainen meistä on teoistaan vastuussa."

Nämä mielipiteet eivät lie olleet Vantaan kaupungin arvojen vastaisia, vaan Abdillahi voi rauhassa jatkaa arvokasta työtään varhaiskasvatuksen parissa.

MARCH 26, 2011 AT 11:52 PM

(onnen ja riemun kaupunki)

*

Anonyymi ja sen synonyymi said...

Mukava että palaat kirjoittamaan sosiaalityöhön liittyvistä aiheista. On se kyllä hirveää että nykyään katsotaan enemmän ihmisen muodollista pätevyyttä oikean työkokemuksen sijaan.
Itseäni on välillä hirvittänyt omissa opinnoissani muodon korostaminen sisällön yli, pahimmillaan se on äitynyt pisteeseen jossa muoto ON sisältöä. Onneksi kosketus ns. oikeaan elämään säilyy opintojen ohessa portsarina toimiessa, pomonikin sanoi että on oppinut enemmän ihmisistä järjestyksenvalvojana ollessaan kuin kasvatustieteiden maisterin opinnoista.

MARCH 31, 2011 AT 11:45 PM

(väärin sammutettu)

*

Jaska Brown said...

Suvaitsevaiston logiikka tosiasioiden ja teorian vastaavuuksien kanssa näkyy toimivan kuin armeijan suunnistussääntö: jos kartta ja maasto eivät täsmää, kartta katsotaan päteväksi.

MAY 28, 2011 AT 10:18 PM

(ajatuksia uuninpankolta)

*

Lakeudenmies said...

Sehän on todellakin ikävää jos vankilassa on ikävää.

DECEMBER 28, 2011 AT 11:01 PM

(lyhyesti sortoperunasta)

*

Leiriorja said...

Olin tuolla Ruotsin jamboreella "mahdollistajana" eli aikuisena työläisenä järjestämässä lapsille mukavaa leiriä.

Seuraavalle partioleirille lähden vain mikäli siellä ei ole:

1)Muslimeita
2)Ranskalaisia ja Italialaisia
3)Yleisiä sääntöjä noudattamattomia
4)Englanninkielen taidottomia

Perustelut:

1) Ramadanin aiheuttamat ongelmat, mitkä voimallisesti näkyivät siinä, ettei pikku abubabu pystynyt tekemään mitään päivällä tolkuttoman nälän takia. Partion arvomaailma kuitenkin on länsimais-kristillinen, ja tämä pieni vähemmistö pompottaa enemmistöä.

2)3)4) Nämä kolme kietoutuvat yhteen melko elimellisesti.

AUGUST 11, 2011 AT 12:01 AM

(oikeamielisyyden sietämätön keveys)

*

Anonyymi ja sen synonyymi said...

Suomeen on pesiytynyt sellainen ihmeellinen usko korkeakoulutuksen autuaaksitekevään vaikutukseen jonka johdosta mahdollisimman monen täytyy suorittaa akateeminen tutkinto, mikä tietenkin aiheuttaa valtavan inflaation tutkintojen arvolle. Kyllä sitä vähemmälläkin pärjäisi. Varsinkin kun opiskelijoita käytetään monesti ilmaisena työvoimana työharjoittelun kautta.

AUGUST 21, 2011 AT 1:31 AM

(nuo uskossa väkevät)

*

Närpiön susi said...

Yrjöperskeles, olemme varmaan lukeneet saman uutisen niistä afrikkalaisista tiedemiehistä, tai taisivat sittenkin olla lähinnä ekonomeja.

Joka tapauksessa värikkäät veljemme huomauttivat, että heidän kotimaissaan ei kannata enää viljellä viljaa, koska kehitysapuna maahan tuotu vilja on markkinoilla halvempaa kuin itse tuotettu. Viljelijät siis joutuvat pakon edessä lopettamaan tuotannon. Heillä kun ei ole keinoja koneellistamisen tai kemikalioiden avulla halventaa tuotantokustannuksia. Harvassa Afrikan maassa tunnetaan maataloustukia, joiden avulla mm. Suomessa ylläpidetään kotimaista tuotantoa. Jos tukia ei olisi kaikki elintarvikkeet tuotaisi ulkoa.

Värikkäät veljemme epäilivät myös, että valtaosa kehitysavusta menee sellaisiin taskuihin, joissa on jo ennestään dollareita nippukaupalla.

AUGUST 31, 2011 AT 1:59 PM

(marttyyripisteitä ja urakehitystä)

*

Keskiäkäinen mies said...

Julkishallinnon tuottavuusohjelma (samoin kuin Paras-hankkeen kuntaliitokset ja muut yhteistyökuviot) ovat tosiaankin kohdistuneet täysin sinne suorittavaan portaaseen. Hallintoa ei ole tehostettu eikä herravirkoja lakkautettu. Sen sijaan ylätasolle perustetaan kokoajan uusia suojatyöpaikkoja niiden ihqujen ihmisoikeuksien, monikulttuurisuuden ja rasismin juurimisen nimissä. Todentuu se, että ylitettyään kriittisen massan, byrokratia muuttuu täysin itseriitoiseksi ja itsetarkoitukseksi. Meitä hallintoalamaisia ei tarvita enää kuin maksamaan viulut.

SEPTEMBER 11, 2011 AT 12:11 PM

(elämääni sosialismissa)

*

Anonymous said...

Miksei perustuslaissa ole sellaista määräystä, että kun sitä ollaan muuttamassa, pitää kuukautta aikaisemmin eduskuntatalon kaiuttimista alkaa soittamaan (vaikka rockabillyä) tauotta, niin että tyhminkin edustaja tajuaa, että nyt tapahtuu jotain kaffetaukoa merkittävämpää?

SEPTEMBER 15, 2011 AT 9:29 AM

(maakuntatason joukkohysteriaa)

*

Närpes varg said...

Omasta kokemuksesta voin valistaa mediaa, että jos se haluaa löytää tosi väkivaltaista äärioikeistoa, menköön Kansallisten eläkeläisten tilaisuuksiin. Siellä kajahtaa "RYSSÄ" joka toisessa lauseessa ja papat näyttävät käsillään, kuinka kookoo panee, että papapapaaa, kun niitä piippalakkeja alkaa näkyä.

Eikä tässä kaikki. Kreikan hulttiot tuomitaan yksimielisesti ja yhtä yksimielisesti ihmetellään, miksi lapset eivät opiskele saksaa, tieteen, edistyksen ja ystävyyden kieltä vaan englantia, polseviikkien sodanaikaisen auttajan kieltä.

Jouduin eläkeläisporukkaan oltuani lähiomaisen kuskina ja kävelyapuna. Tämä virkeä 85-vuotias kertoo olevansa vieläkin valmis tarttumaan aseisiin (no niin!) milloin tahansa, kun isänmaan (kas,kas!) etu tai kunnia (kunniaväkivaltaa!) sitä vaatii.

Erikoisesti minua hirvitti (vihapuhetta!), kun papat panivat halvalla eräitä maahanmuuttajaryhmiä. Mummot yrittivät toppuutella, mutta miehet eivät olleet hiljennettävissä. Tuttu pappa kuiskasi, ettei noi mummot voi enää kiristää seksillä...

SEPTEMBER 21, 2011 AT 6:54 PM

(lyhyesti suuresta innosta)

*

Poropoliisi said...

Minun mielestäni jokainen armeijan käynyt normisiviili jolle valtio ei myönnä aseenkantolupaa, voi polttaa sotilaspassinsa samoin tein.

Miten valtio voi luottaa aseistettuun ihmiseen sodan aikana, jos se ei luota häneen rauhankaan aikana?

OCTOBER 15, 2011 AT 9:17 PM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa xxi)

*

Jaska Brown said...

Eppäillä sopii, että poliittisten lausuntojen järkevyysaste kulkee seuraavassa marssijärjestyksessä:

1. Perussuomalaiset selvinpäin

2. Perussuomalaiset räkäkännissä

3. Vihervasurit räkäkännissä

4. Vihervasurit selvinpäin

OCTOBER 17, 2011 AT 8:18 PM

(vilpitöntä alkoholivalistusta)

*

Feb 8 2012

Tarhavahti said...

Tervepä teillekin, olen aikoinani käynyt koulun hyvissä ajoin ennen peruskoulua, ja kyllähän sielläkin kiusattiin mutta sai myös antaa takaisin. Nykyään ei kiusatulle jää muita vaihtoehtoja kuin pakeneminen, loputon pakeneminen.

Tähänkö on nyt sitten tyytyminen?

FEBRUARY 17, 2012 AT 11:49 AM

(uusinta)

*

Anonymous said...

"Jälki-istunto muistuttaa erehdyttävästi tekemättömyyteen pakottamista, jota pidetään muissa yhteyksissä epäinhimillisenä ja kiellettynä rangaistusmuotona."

Näin siis Anna Kontula, tutkija ja kansanedustaja.

Miten helvetissä tämä maa on saatu raiskattua tämmöiseksi? Ihmiset, jotka mielestäni kuuluisivat hullulaan esiintyvät kansakunnan johtavina älykköinä. Pitänee tästä ryhtyä hiomaan lukion jäljiltä ruostunutta Ranskan kielen taitoa, jos sitä vaikka muuttaisi Canadaan!

FEBRUARY 17, 2012 AT 5:28 PM

(uusinta)

*

Jussi said...

Tuossa lenkillä tänään tuli mieleen, että nimimerkillä kommentoinnilla ja lehdistön lähdesuojallahan ei oikeastaan ole paljoakaan eroa. Jälkimmäisessä tapauksessa tämä niin sanottu puskista huutelu hoidetaan vain hieman kömpelömmin välimiehen kautta.

Tässä mielessä on sitten erikoista että ainoastaan tähän ensimmäiseen tapaan haluttaisiin puuttua. Ymmärrän kyllä toisaalta että kulttuurieliittiämme harmittaa kun tässä vaihtoehdossa ei pääse tuohon väliin moderoimaan ja värittämään juttuja.

APRIL 2, 2012 AT 11:21 PM

(nimellä ja nimimerkillä)

*

Närpes varg (grrrr...) said...

Jee, jee. Kun ei-persu flmiohjaaja sanoi tosissaan, että kaikki rikkaat pitäisi ampua, media hyrisi ja nomenklatura kiitteli.

Mutta kun pieni pohjoiskarjalainen ämmänräähkänä heitti hyvän vitsin on koko valtakunta häntä hirttämässä.

APRIL 12, 2012 AT 11:35 PM

(niskalaukaus huumorille)

*

Anonymous said...

Erkki Raatikais-vainaa taisi joskus todeta, että oikeat ihmiset saavat tehdä myös vääriä asioita, mutta väärät ihmiset eivät edes niitä oikeitakaan. Taisi olla oikeassa.

APRIL 14, 2012 AT 3:00 PM

(niskalaukaus huumorille)

*

vieras said...

1960-luvulla sikavaakuna saattoi olla vastakulttuuria mutta ei enää, koska ainakin vuodesta 1968 alkaen hallintoa on koko ajan miehitetty 60-lukulaisilla. 60-lukulaiset kulttuurivasemmistolaiset eivät ikinä olleet mitään toisinajattelijoita vaan oikeinajattelijoita koska ne kuuluivat kulttuurieliittiin. Vasarahammer on käyttänyt nimitystä valtioradikaali. Jos kuukkeloit hakusanan valtioradikaali niin löydät termin selitykset.

MAY 7, 2012 AT 1:50 AM

*

Joukkoliikenne said...

Aika uskomatonta kyllä, että aina kun islamin todelliset kasvot paljastuvat, niin lopputulema on se, että valkoiset ovat rasisteja ja musuille pitää kipata lisää rahaa.

MAY 17, 2012 AT 1:41 PM

(toinen uusinta)

*

Anonymous said...

Itsekin toistan vuosisatojen kehää kuin sanon että ihmiset vain eivät opi virheistään, ja näyttää tosiaan siltä että todennäköisesti väkivaltaisia mullistuksia on edessäpäin Euroopassakin, jos tällä linjalla mennään, eli sallitaan eri ihmisille eri säännöt hallinnon toimesta.

Toivottavasti näin ei tapahdu, mutta tämä arvojen ristiriita on sen verran kova, että vaikea uskoa asioiden kehittyvän kitkattomasti.

Jos toiminta ja silmien sulkeminen jatkuu nykyisellään, niin se antaa polttoainetta persuja huomattavasti pahempien ryhmien liekkeihin, koska vaikka asioista ei puhuta julkisuudessa, yhä useampi kuitenkin näkee mitä tapahtuu. Se taas laskee peruspekan kynnystä olla puuttumatta näkemiinsä ylilyönteihin.

Tapahtuu juuri se mitä pelkään. Kun tarpeeksi monta kertaa kutsutaan rasistiksi, niin ajatellaan että ollaan sitten kun leima on jo lyöty. Ja jos uutisoidaan rasismin lisääntyneen, niin kuka sen huomaa, kun näin meille kerrotaan jo nyt. Niin ollaan vihamielisiä jo valmiiksi, jos mediaa uskotaan.

Se ei todennäköisesti ilmene perusjampan radikalisoitumisena, vaan niin että jos nähdään vaikka jotain oikeaa muukalaisvihaa tms (ei mitään kännisten bussiörvellyksiä), niin kävellään vain ohi, eikä tosiaan ilmoiteta minnekään. Ja tämä taas eristää eri ryhmiä toisistaan entisestään.

Suuret massat toki ovat median vietävissä, mutta se on juuri sitä massaa joka on aina katsonut vierestä kuin muut mullistavat maat, mannut ja valtiojärjestyksen. Siinä on lähinnä se mille puolelle lammaslaumat antavat sympatiansa, jos silläkään nyt on oikeasti väliä.

Pahinta tämä kehitys on itsenäisille (ja itsepäisille) ajattelijoille, joita ei kiinnosta valita puoliaan, vaan jotka kritisoivat molempia. Meidät yleensä ammutaan ensimmäisenä, tuli valtaan sitten kumpi puoli tahansa.

MAY 17, 2012 AT 3:48 PM

(toinen uusinta)

*

Kumitonttu said...

On oikeastaan se ja sama, ovatko nämä allahin apostolit mielipiteineen yksin tahi eivät, koska ongelma on tuo sharia-laki. Vaikka islam mitenkä luisuisi kohti nykyaikaa ja sopeutuisi länsimaiseen elämänmenoon, se ei koskaan pääse irti siitä ominaisuudesta, että Allah säätelee kaikkea ihmisten toimintaa taivaspaikoista käsien pesuun. Sellainen ideologia voi hetkeksi vetäytyä taka-alalle vain odottaakseen uutta esiintuloa jonkun fanaatikon johdolla.

Samalla tavalla voidaan sanoa, että enemmistö vasemmistolaisista vastusti totalitarismia, mutta ei se tarvinnutkaan kuin yhden gruusialaisen mielipuolen, niin jopas oli aate saatu sotkettua yltä päältä vereen. Silläkin uhalla että toistan itseäni, sanon miljoonannen kerran:

Ongelma ei ole yksittäinen johtaja, olkoon mullah tai politbyroon presidentti, vaan ideologia. Jos on ideologia, joka antaa oikeutuksen toisten alistamiselle ja tuhoamiselle, jostain löytyy mies (tai nainen), joka on valmis käyttämään juuri sitä ideologiaa perusteluna toimilleen.

MAY 17, 2012 AT 4:02 PM

(toinen uusinta)

*

Anonymous said...

Lainsäätäjä säätää abstraktioista kivalta kuulostavia, kaikkien oikeuksia kunnioittavia yrjötyksiä. Jos lainsäätäjä esim. tyytyisi luottamaan suorittavan portaan ammattitaitoon ja tilannetajuun, se saisi maan jokaisen sosiaalitantan ja pääkirjoitustoimittajan niskaansa. Helpompaa onkin säätää maailmaahalailevia lakeja ja syyttää populismista jokaista, joka on valmis myöntämään systeemin valuvian.

Itse opiskelen oikeustiedettä, ja mieleeni tuli muuan oppikirjan esimerkki: Perustuslakivaliokunta piti ongelmallisena sitä, että poliisikoulun sisäänottokäytäntö syrjii totaalikieltäytyjiä (pitäisi olla siviilipalvelu tai armeija käytynä). Tämä on mielestäni malliesimerkki ajan hengestä; mihinkään mitenkään vaikuttamatonta näpertelyä, josta kukaan ei voi loukkaantua.

Laitan vielä loppuun vapaan lainauksen Ilmari Salpakarilta, joka tosin on äitinsä jälkeen TPTA:n vastenmielisin henkilö, mutta joka kuvaa hyvinvointi-Suomea erinomaisesti: Asiat pitäisi saada kuntoon, mutta rusetti ei saa mennä vinoon.

MAY 30, 2012 AT 3:58 PM

(outoja kieltoja eli tehkää tekemättä)

*

Närpes varg said...

On kauheaa puhua mediaseksikkäästä kuolemasta, mutta tottahan se on. Jos pari ukkoa putoaa rakennustyömaalla telineiltä pää edellä murskeläjään ja kuolee, ei paikkakunnalla järjestetä muistomessua, työmaalle ei tuoda kynttilöitä eivätkä psykologit perusta päivystävää lohdutuspuhelinta. Iltalehdet eivät kerro, kuinka hyviä perheenisiä vainajat olivat ja kuinka heidän perheensä nyt kaipaavat. Ministerit eivät vaadi parempia kaiteita rakennustelineisiin eikä netissä käydä hurjaa keskustelua rakennustyön vaaroista. "Mitäs ovat kirvesmiehiä. EVVK."

JUNE 2, 2012 AT 8:23 PM

(antero lärvänen ja pelokas naapurusto)

*

Masa said...

Heh, muistan ettei 70-luvulla nappuloille myyty Britfixin lennokkiliimaa mutta Airfixin vastaavaa kylläkin. Koulussa kuultiin sitten isoilta pojilta syynä ollen sen, että jotkut olivat jossain impanneet sitä ja mehän nyökyttelimme mukana ikäänkuin asiantuntevasti. Seuraavaksi piti vaivihkaa ottaa selvää mitä "imppaaminen" tarkoitti. Asian tultua selville ihmettely vain kasvoi että mikä järki tuossa nyt on.

Ensimmäinen koottavani löytyi mummolasta serkkupojan unohtamana talvella -74. Sain sen pitää ja ottaa mukaani koska koneesta puuttui toinen korkeusperäsin ja ohjaamosta kuomu eikä serkku sitä ollut kaivannut. Mallista eikä maasta ollut mitään tietoa tarrojenkin puuttuessa tyystin mutta sillä tuli kurvattua raakoja ilmataisteluita kokonaisen illan ajan. Suomi voitti kaikki.

Seuraavan päivänä oli sunnuntai ja isä päätti liimata irvistävän siiven paremmin kohdalleen. Varsinaisia lennokkiliimoja ei kotona ollut, mutta kontaktiliima sai ajaa asiaa. Paikkausoperaation jälkeen lentokone parkkeerattiin sähköuunin ritilälle mietoon lämpöön liiman kuivumisen nopeuttamiseksi ja luukun väliin lykättiin puinen paistolasta . Sitten sohvalle katsomaan iltapäivälähetyksenä vanhaa Tarzan-elokuvaa.

Elokuvan jälkeen riensin keittiöön ja eikös joku saatanan desantti ollut tempaissut paistolastan luukun välistä. Suomen ilmavoimat roikkui siniharmaana räkänä ritilöistä. Syyllinenkin löytyi, muttei äiti katumusta osoittanut vaan haukkui vastatoimenpiteenä kaikki muut.

Isä osti sitten uuden Messerschmitin ja sain seurata kokoamista ihan itse.

JUNE 6, 2012 AT 11:14 AM

(jotain ihan muuta vii)

*

Kumitonttu said...

Helpommalla selviäisi, kun lähtis aamuyöstä soutelemaan vetskari auki, mutta eihän me periksi anneta!

(luonnonvoimia ja pyramideja)

*

Närpes varg said...

Käväiskääpä joskus huvin päiten lähimmän ABC:n baarissa, varsinkin tupakkatiloissa ja kuunnelkaa ukkojen juttuja. Ainakaan minä en ole koskaan ennen kuullut niin paljon rasistivitsejä kuin nyt. Kansa vastaa vallanpitäjille samalla tavalla kuin muinaisessa neuvostolassa: huumorilla. Asiat, joista ei saa julkisesti puhua siirtyvät sisätiloihin ja vitseksi. Aina ne eivät ole erikoisen onistuneita, tietenkään.

Malliksi tähän juttu menneen ajan Moskovasta.
Päiväkerhon täti kertoi lapsille isänmaasta. "Neuvostoliitossa paistaa aina aurinko, on lämmintä ja mukavaa. Kaikilla lapsilla on tarpeeksi ruokaa, kauniit vaatteet, mukavat kodit ja hyvät vanhemmat. He saavat käydä koulua hyvien opettajien johdolla ja lukea itsensä vaikka tohtoriksi."
Kesken luennon pikku Ivan puhkesi katkeraan itkuun.
-No mikä sinuille nyt tuli, Ivan?
-Kun minä niin kovasti haluaisin muuttaa sinne Neuvostoliittoon!

JULY 5, 2012 AT 9:25 PM

(sananvapauden saaristot osa ii)

*

Kumitonttu said..
.
Tuota mä oon itte ja ihmetelly, että kun nää valittaa miten neekereitä ja homoja sorretaan, ja sitten niiden mielestä pahin pilkka on leimata joku homoksi ja neekeriksi. Ja tietenkin kaiken päälle kieltää se.

Aatteleppa, jos meillä ei ois tätä anonyymia nettiä, niin täällähän me lauantaina luettais Ilta=Sanomia ja mietittäis, että on se rasismi sitten varmaan tosiaan noussut kovasti, kun siitä noin paljon kirjoitellaan. Että paras varmaan kunnallisvaaleissa mennä äänestämään sitä Pirjo-Eemeliä, ettei ne natsin perskeleet vaan pääse valtuustoon.

AUGUST 25, 2012 AT 10:36 AM

(antero lärväsen uni)

*
*
*

Tässä tällä erää. Jatkoa tuonnempana. Laitan vielä yhden kommentin, joka kuvaa asioita monellakin alalla, samoin kuin omallani. Kirjoitin vuonna 2007 kirjoituksen Monikulttuurisuus ja lastensuojelu, jossa otin kantaa alani epäkohtiin. Kirjoitukseen tuli mm. seuraava kommentti:

Anonymous said...

Hyvää tekstiä. Olen kaikessa hiljaisuudessa samaa mieltä.

t: Lastensuojelun erääseen sidosryhmään lukeutuva akateeminen

APRIL 6, 2007 AT 1:52 AM

Kaikessa hiljaisuudessa samaa mieltä. Mutta julkisuudessa eletään virallisen epistolan mukaan. Montakohan kokousta on pidetty, joissa kaikki osallistujat ovat sitä mieltä, että tämä on silkkaa tuubaa, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen, tuumien, että mitähän nuo muut ajattelisivat. Useallakin alalla. Varsinkin julkishallinnossa. Entäs jos kerran tuleekin tilanne, että kaikki vahingossa aukaisevat suunsa yhtä aikaa?

Kiitokset kommentoijille ja kiitokset lukijoille. Huitsinnevadassa aletaan valmistautua EU-vaalikamppailuun.

5 kommenttia:

Närpes varg kirjoitti...

Olipa mainio idea tämä kommenttikatsaus! En ole nähnyt muualla, mutta luulen, että saat seuraajia. Sitä paitsi tällä tempauksella tulet kiittäneeksi kommentoijiasi ja osoitat antavasi heille arvoa. Jatkakaamme kohti parempaa tulevaisuutta Ykän ja Ylvan viitoittamalla tiellä. Eläköön sananvapaus, eläköön vapaa ja vaihteleva kansalaismielipide!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Kunnia heille, joille kunnia kuuluu. Minä en miellä tätä blogia pelkästään joksikin omaksi viritelmäkseni, vaan te kaikki olette tässä mukana. Kommentoijat ovat osa blogia.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää…

Ja kiitos Ykälle siitä että on tämmöistä kulttuurityötä tehnyt. Suomi tarvitsee suunsa aukaisijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä poimi minun kommenteistani just tuon. En edes muistanut tuota kommenttia. Voi olla että olisin Ykän roolissa poiminut jonkin toisen, kun en itse pidä sitä kommenttia parhaanani.

Huomasitko sähköpostin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Suuret kiitokset sinullekin. Jatketaan. Porukalla.

Vieras: Niin sinun kuin muutaman muun kohdalla ongelmana oli se, että parhaat kommentit olivat täyden blogikirjoituksen mittaisia itsessään, ja jos niitä olisi laittanut, niin tekstin määrä olisi muuttunut jo täysin älyttömäksi.

Huomasin posti, kiitos. Kysymykseen on vaikea vastata. Kun kyseessä on kuitenkin 1800-luvulla tapahtuneet asiat.