sunnuntai 15. tammikuuta 2017

EI FAKTOJA, EI PUHETTA, EI PELKOA

Niin hotellin respassa kuin lukijoittenkin keskuudessa ollaan tietoisia siitä, että asioitten totaalisen määrittelyvallan itselleen myöntänyt suvaitsevais-tiedostava väestönosa harrastaa jatkuvaa erilaisten uusien termien keksimistä kun vanhat alkavat olla pahemman kerran loppuun kaluttuja ja täällä Voiman Pimeällä Puolella puhki naurettuja. Vihapuhe on terminä tietysti yksi sellainen, tosin tulee muistaa, että suomalainen oikeuslaitos on alkanut käyttää sitä tosissaan aivan kuin se olisi oikeasti lakiin kirjattu.

Aikanaan eräs liperit kaulassa liikkuva kulttuurimarxilainen eli Irja Askola yritti lanseerata käyttöön termin ”huolipuhe”, mutta se ei oikein ottanut tulta, johtuen varmaan siitä että ilmaisu on itsessään varsin mieto. Mutta nyt näyttää tulleen esille termi ”pelkopuhe”, joka saattaa hyvinkin yleistyä, sillä se saundaa vähän kovemmalta ja sitä voi käyttää myös rinnakkain vanhan kunnon vihapuheen kautta. Kyseiseen termiin tuli törmättyä MV-lehden jutun kautta (kiitokset MV:lle) ja alun perin asiaa esitteli Turun Sanomat, jonka jutussa pelkopuhetta käsittelee Aalto-yliopiston maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä, joka tiivistää asiaa näin:

- Näen sen lähipiirissäni. Oma 17-vuotias poikani on uudella tavalla varpaillaan. Pariisissa hän ei mennyt kovin halukkaasti katsomaan jalkapalloa Eiffel-tornin isolta screeniltä. Sydneyssä hän puhui siitä, miten houkutteleva kohde terroristeille uudenvuoden ilotulitusta seurannut ihmisjoukko olisi ollut.

Tästähän voisi todeta, että kyseisen naisen poika on ihan järkevä ja asiallinen nuori mies, sillä hän ymmärtää vaaran lisääntyneen. Ja miksei ymmärtäisi, sillä sehän on fakta. Hänen äitinsä taas ei faktoista oikein pidä, vaan toteaa:

Marketta Kyttä muistuttaa, että myös sosiaaliseen mediaan kirjoittelevien pitäisi tuntea vastuuta sanoistaan.

– Mediaa syytetään siitä, että pelot leviävät nopeasti, mutta miten tiedotusvälineet voisivat olla kertomatta tapahtumista? Ihmisten omalle vastuulle jää se tärkein, reagoiminen. Jokaisella julkiseen keskusteluun osallistuvalla on vastuu. Pelkopuhe on lähes yhtä haitallista ja tuomittavaa kuin vihapuhe.

Kyseinen Kyttä on selvästi hankkimassa nostetta uralleen kehittämällä uusia oikeamielisiä lukuja oikeamieliseen epistolaan, mutta mitä tuo lausuttu itse asiassa tarkoittaa? Sehän tarkoittaa sitä, että kyseisen naisen mielestä varsinainen ongelma eli terrorismi ei ole varsinainen ongelma, vaan siitä puhuminen on. Ja nimenomaan puhuminen sosiaalisessa mediassa eli asioitten tulkinta pitäisi edelleenkin jättää valtamedian toimittajille, lukea hyvin mielin ”toimitettua tekstiä” ja muistaa, ettei pidä antaa pelolle valtaa ja ettei ennen kaikkea millään tavoin kyseenalaista monikultturistista yhteiskuntakokeilua.

On kuitenkin niin, että pelkoa ei herätä väkivallasta puhuminen. Pelon herättää väkivalta. Eräs Antti Rokkakin totesi aikanaan viisaasti, että ”pakokauhun näetsen saa aikaan vihollinen enkä mie”. Kyseinen korkeasti koulutettu Kyttä puhuu terrorismista uutisoinnista sekä siitä keskustelemisesta ja luonnollisesti (joko tietoisesti tai tajuamattaan) jättää huomiotta sen hyvin yleisen ulkoa tuodun arkipäivän terrorismin, joka on kohdannut ja kohtaa useita suomalaisia. Ja mikä puolestaan herättää täysin aiheellista pelkoa. Pitäisikö siitäkin jättää puhumatta ja todeta vain, ettei anneta pelolle valtaa sillä kyseessähän on luonnonvoimaan verrattavissa oleva ilmiö joka yksinkertaisesti vain tapahtuu ja joka sen vuoksi täytyy vain hyväksyä?

Hotellin respassa ymmärretään, kun sitä oppineemman taholta kerran valistettiin että faktojen esilletuominen ja niistä keskusteleminen on pelkopuhetta joka on siis lähes yhtä haitallista ja tuomittavaa kuin vihapuhe. Yritetäänpä siis aikaansaada hieman pelkopuhetta:

Kolmekymmentä vuotta sitten, vuonna 1987 oli hyvin epätodennäköistä, että suomalainen joutuisi haittamaahanmuuttajan ryöstämäksi, pahoinpitelemäksi, raiskaamaksi tai tappamaksi. Tämä johtui siitä, että silloin Suomessa ei juurikaan ollut haittamaahanmuuttajia.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin, vuonna 2017 riski sille, että suomalainen joutuu haittamaahanmuuttajan ryöstämäksi, pahoinpitelemäksi, raiskaamaksi tai tappamaksi on olennaisesti kasvanut. Tämä ei johdu siitä, että suomalaiset keskustelisivat kyseisistä asioista sosiaalisessa mediassa vaan siitä, että Suomeen on kuskattu väen väkisin huomattava määrä haittamaahanmuuttajia jotka suorittavat kyseiset väkivallan teot.

Kas näin. Yllä esitetty on faktaa. Sitä tuskin kieltää yliopistollinen professorikaan. Mutta kun kyseinen fakta sanottiin ääneen, ja se sanottiin vielä sosiaalisessa mediassa, niin epäilemättä on ylitetty pelkopuheen kynnys. Faktan esittäminen on haitallista ja tuomittavaa. Katsotaanpa, kuinka lausetta jatketaan, ja mihin sillä päädytään:

Jos halutaan olennaisesti vähentää riskiä, että suomalainen joutuu haittamaahanmuuttajan ryöstämäksi, pahoinpitelemäksi, raiskaamaksi tai tappamaksi, se ei onnistu parhaiten sillä että kielletään asiasta puhuminen, vaan sillä, että vähennetään maassa olevien haittamaahanmuuttajien määrä vuoden 1987 tasolle.

Kas näin. Tämäkin on fakta. Mutta kun miettii nykyistä oikeuskäytäntöämme, niin on varsin todennäköistä, että tässä siirryttiin pelkopuheesta vihapuheen puolelle, ja sehän itsessään olisi nykykäytännön mukaan jo aihe esitutkintaan, oikeusprosessiin ja tuomioon vaikka Suomen laissa ei sitä vihapuherikosta tunnetakaan. 

Älä pelkää. Tai jos pelkäät, älä puhu pelostasi. Äläkä ainakaan kirjoita siitä. Saatat syyllistyä faktojen julkituomiseen väärässä ja rangaistavassa mielessä.

George Orwell totesi aikanaan viisaasti: "yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko”. Hotellin respassa on vaan aina ajateltu, että Orwell kirjoitti teoksensa ”Vuonna 1984” varoitukseksi eikä oppikirjaksi.


Hajaantukaa. Täällä ei ole mitään pelättävää.

39 kommenttia:

Lemminkäinen kirjoitti...

Miksi Puolassa ja Unkarissa ei ole samanlaisia terrori-iskuja mitä esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa? Luulisin, että Puolassa ja Unkarissa ei myöskään ole käsitteitä "Pelolle ei saa antaa valtaa" ja "Pelkopuhe". Terrori-iskut määrätyissä Euroopan maissa ovat faktaa ja ainostaan yksilö jolla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ei myöskään ymmärrä, että pelko ja puhe toimenpiteistä mahdollisten tulevien terrori-iskujen ehkäisemiseksi on luonnollinen asia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Esitit hyvän kysymyksen ja samalla esitit siihen myös vastauksen, jonka jokainen jolla vähänkin aivo toimii tulisi ymmärtää. Asian tiimoilta muuten, tämä on ihan hemmetin hyvä kirjoitus joka valaisee osuvasti tätä länsimaista sairautta:

https://www.jihadwatch.org/2017/01/the-comedy-of-terrors-western-progressive-thinking-against-nature-and-man

Anonyymi kirjoitti...

Onko ihme, että Suomessa maankäyttö on niin huonosti hoidettu, kun tällaisilla lahjoilla varustettu ihminen sitä opettaa?

Anonyymi kirjoitti...

Suomen poliisi-sedät ovat suuressa viisaudessaan laittaneet Poliisituben tuonne Youtubeen, ja he ovat lanseeranneet vihapuheelle vastavoiman "kivapuhe". Ehkä nämä poliisit kuuluvat siihen 50 hengen valioyksikköön, mikä alkaa jahtaamaan niitä sosiaalisen median vihapuhujia?

Pahkasiassa oli kerran pilailujuttu "Sano se kukkasin" ja eräänä esimerkkinä oli kuinka ryöstää toisen omaisuus kohteliaasti, ulkomuistista se meni jotensakin näin "Voisitteko ystävällisesti luovuttaa lompakkonne sisällön minulle tai muuten teidän keuhkopussiinne ilmestyy Mora-merkkinen puukko allekirjoittaneen taholta".

Seuraan mielenkiinnolla minkälaista settiä tuolle polpoliisin sivustolle ilmaantuu...

- Soomepois Eestist -

Olavi Koskela kirjoitti...

Nuo Marketta Kytän halut pelkopuheen suitsimiseen ovat tietysti pään työntämistä pensaaseen. On kai se ymmärrettävää sikäli, että kansainvälisen terrorismin rajoittamiseen tai estämiseen ei täällä taida olla isompia rahkeita. Kotimaan puheiden suhteen rahkeita on toki enemmän - ja ehkä niiden kanssa saikkaaminen antaa tunteen, että on tehty edes jotain. Tai, kuten Ykä arvelee, antaa nostetta ties mille uralle. Ei niin, että tuollaisella logiikalla varustettuja päättäjiä tässä maassa tarvittaisiin yhtään lisää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Soomepoisille Eestist ja Olavi Koskelalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Käsittääkseni muuten kyseisen rouvan varsinainen titteli on ”ympäristöpsykologi”. Mitä se sitten loppulaskussa tarkoittaakaan. Minulla on psykologeista yleensäkin lähinnä huonoja kokemuksia.

Soomepois: Tuota kanavaa pystyyn pykätessä poliisiylijohtajamme totesi että vihapuhe saattaa muuttua teoiksi. Kas perkelettä. Maahanmuuttajiemme vihapuheista en ole niin perillä mutta niitä väkivallan tekoja on heillä kyllä riittävästi että asian tiimoilta voisi kirjoittaa pelkopuhetta mutta se ei näytä olevan poliisiylijohtajallemme ongelma.

Olavi: Kyseisellä logiikalla varustettuja päättäjiä ja virkamiehiä on valitettavasti maamme täynnä. Selvää on, että väärää puhetta ja vääriä mielipiteitä vastustaessaan he suojelevat eniten omaa asemaansa.

Imulippo kirjoitti...

Marketta Kyttä: “Ihmisten omalle vastuulle jää se tärkein, reagoiminen”

Niinpä. Ja olennaista on mitä tapahtuu välittömästi ensireaktion jälkeen. Jääkö reaktio tunnetasolle vai pyörähtääkö ratas päässä liikkeelle. Tälle suvaitsevais-tiedostavalle väestönosalle on turha yrittää puhua järkeä, koska he reagoivat vain tunnetasolla. He kannattavat yksittäisiä, kivalta tuntuvia asioita pelkästään sillä perusteella minkälaisen tunteen sen ajatteleminen aiheuttaa. Siksi esimerkiksi homoseksuaalisuus ja islam ovat kummatkin kannatettavia asioita. Kun heille osoittaa näiden kahden asian yhteensopimattomuuden, he vaientavat tästä ristiriidasta puhujan sen sijaan että päivittäisivät omat asenteensa vastaamaan todellisuutta.

Miten tällaisen suvakin voi saada ymmärtämään kansallismielisyyden johtuvan ihmisten rakkaudesta omaa kulttuuriaan kohtaan eikä mistään imperialistisesta halusta alistaa ja ryövätä muita kansoja?

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Kytän tekstistä tulee mieleen, että 17-vuotiaalla on realistisempi maailmankuva kuin äidillään. Kuplassa kasvaneet eivät ilmeisesti pääse sieltä ulos, vaikka se puhkeaisi.

Kivapuheen Youtube-versio on samaa tasoa kuin aikaisemmin nähty raiskauksenestovideo tai esitys siitä, kuinka riehuva oppilas poistetaan ruokalasta. Viestintä lienee aika kärkipäässä opiskelijoiden suosimista aloista Suomessa, mutta missä on vika, kun koulutetun väen vakavasti otettaviksi tarkoitetut aikaansaannokset herättävät lähinnä hilpeyttä? Ja sitten toisaalta; kuinka tyhminä meitä pidetään?

Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Kas kummaa, Poliisitubessa on kommentointi pois käytöstä. Miksiköhän ne nyt niin...

Anonyymi kirjoitti...

Kuten Imulippo totesi, "tälle suvaitsevais-tiedostavalle väestönosalle on turha yrittää puhua järkeä."

Kauriin kääntöpiirin ja kravun kääntöpiirin väliseltä alueelta tänne tunkevien afrikkalaisten hiilijalanjälki kasvaa yli 40 kertaiseksi kun tämä populaatio siirtyy eurooppalaisen laivaston avustamana yli Välimeren.
Mihin katoaa vihreiden ja muidenkin suvaitsevais-tiedostavan väen logiikka tämän toiminnan hyväksymisessä? Jo kravun kääntöpiirin ja Välimeren rannikon väliseltä alueelta tulevien hiilijalanjälki kasvaa vähintään 20 kertaiseksi! Kukaan ei ole huolissaan. Täysin järjetöntä! Tietysti se hyväksytään, koska sehän on auttamista ja kiva juttu!
Poliittinen korrektiusko pakottaa olemaan hyvistä hyvin ja kannattamaan tätä älyvapaata puuhastelua?

https://peda.net/kannonkoski/kk1/6-luokka/Biologia_maantieto_5_63/afrikka/valtiot/lisatietoa%20ja%20linkkeja

Nämä paljon paremmin käyttäytyvät rauhalliset uhanalaiset pakolaiset olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto. Oppivat jopa viittomakielen ja ymmärtävät puhetta. Hoitoa ja ruokintaa tietysti tarvitaan mutta discorahat ja muut huuhaa avustukset ovat tarpeettomia.

https://www.youtube.com/watch?v=GorgFtCqPEs

Johan

Castor kirjoitti...

Pelkopuhe, vihapuhe ja poliisin vihapuhetta tutkiva eliittiyksikkö (varmasti kunnioitetuin siinä porukassa ja menee Karhukoplan edelle). Meillä ollaan Saksaa jäljessä: siellä on entinen Stasi-upseeri Anette Kahne nimitetty valvomaan Facebookissa esiintyvää vihapuhetta, ja Berliinissä nimitettiin joulukuussa valtiosihteeriksi Andrej Holm, joka oli Stasin "avustava tiedonantaja". Holmista enemmän saksaksi täällä, näyttää joutuvan syyteeseen (mahdollisesti): http://www.bild.de/regional/berlin/strafanzeige/gegen-staatssekretaer-andrej-holm-49339766.bild.html

Kyllä maailma ääntä ja viita paskaa vetää, eli voitaisiinko nyt vihdoin julkaista se Tiitisen lista ja Rosenkranz-paperit?!

Jos en olisi jo näin vanha ja oikeastaan melkein kaiken sen kokenut mitä ihminen elämässään voi kokea niin hyvässä kuin pahassa, niin rähjäisen naurun sijasta minua kyllä pelottaisi esimerkiksi sellaisen imaamin puhe, joka väittää, että runkkaamisesta kädet tulevat raskaiksi, ja tästä syntymättömästä lapsesta pitää sitten oman kuolemansa jälkeen huolehtia, näin kuulemma koraanissa.

Siis jos tällaisia ihmisiä (ja tällaiseen uskovia) liikkuu meidän keskuudessamme, niin joka ainoan järkevän ihmisen pitäisi olla ainakin huolissaan (ei nyt välttämättä peloissaan, mutta...). Unohdetaan ne räikeimmät, eli vääräuskoisten tappamiset sun muut, ja ajatellaan sellaisia väitteitä, joita muslimit pitävät totena, siis esimerkiksi että makea ja suolainen vesi eivät sekoitu keskenään tai että Aurinko kiertää Maata, joka tuon tieteisopin viimeisen oivalluksen (koraanin) mukaan on strutsin munan mutoinen. Miten jumalauta tällaisiin ihmisiin pitäisi muka suhtautua? Kunnioituksella vai? Jokaisen mielipiteet ovat yhtä arvokkaita, vai? Jokaisen uskoa tulee kunnioittaa, vai? Itse asiassa kenenkään uskoa ei todellakaan tarvitse kunnioittaa, uskoi tuo ihminen sitten mihin tahansa. Usko perustuu aina jonkinlaiseen indoktrinaatioon, omaan tai muualta tuleesseen, evidenssiin se ei perustu. Toisaalta, minkä takia aivan järjenvastaisia "mielipiteitä" pitäisi kunnioittaa, kun tietää, että jos otat lasillisen vaikka Kuolleen meren vettä ja laitat sitä samaan lasiin vesijohtoveden kanssa niin eivätpä nuo toisiaan hyljeksi vaan sulassa sovussa sekoittuvat.

Psykologit ovat pilanneet monta hyvää ihmistä, ja viimeistään niiden kanssa keskustellessa joko tuntee itsensä hulluksi tai tulee oikeasti hulluksi. Olen onneksi ainakin toistaiseksi kyennyt välttämään kanssakäymisen näiden ihmisten kanssa, kun viina on aina vienyt vitutuksen. Tämä eukko yrittää vaikuttaa kovastikin terveeltä tuntuvan poikansa ajatusmaailmaan sumentamalla sen omaansa vastaavaksi, mutta ei taida onnistua.

Suomessa on alettu puhua aivoviennistä. Tältä ympäristöpsyklogilta ne aivot on viety aika kauan sitten.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Vaikka tuo toimijataho "asioitten totaalisen määrittelyvallan itselleen myöntänyt suvaitsevais-tiedostava väestönosa" onkin kompaktisti määritelty, silti tässä yhteydessä voisi käyttää myös termiä "suvaitsevais-tiedostava kansanryhmä".

Sillä lailla nimittäin kyseisen viiteryhmän asema nykyisessä lainsäädännössämme ja sen soveltamisessa tulisi heti kättelyssä kuvaan mukaan.

Tämän kyseisen kansanryhmän niin sanotusti "pyhiksi kokemat tunnot" ovat "kansanryhmää vastaan kihottamisen" kriminalisoivan lain erityissuojeluksessa. Ei ole lupa julkisesti esittää mitään mikä millään tavalla loukkaa tähän kansanryhmään mahdollisesti itsensä samaistavien yksilöiden kunniaa, mainetta tai muuta identiteettiominaisuutta ja voi olla omiaan aiheuttamaan yleisempää suvaitsemattomuutta tai vihaa heitä kohtaan.

Hehän tosiasiassa de facto ovat "kansanryhmää vastaan kiihottamista" koskevan lain suojelukohde, vaikka laki de jure pitääkin kulissina jotain hypoteettista nimettyä kohderyhmää, jonka tosiasiallisesta loukkaantumisherkkyydestä ei kuitenkaan tarvita näyttöä tai muutakaan lähempään psykososiaaliseen tarkasteluun perustuvaa todellisuusvastetta. Lain tosiasiallinen oikeushyvä on itseään sivistyneinä ja suvaitsevina pitämien ihmisten ryhmäidentiteetti.

Ihan vastaavalla tavalla toinen näissä yhteyksissä käytetty laki, laki "uskonrauhan rikkomisesta", ottaa lähtökohtaisesti legitimoituina joidenkin ryhmien taipumukset provosoitua ja vastata "pyhien tuntojensa loukkauksiin" väkivallalla. Tällaiset tuntemukset ovat siis tämän lain suojelukohteita. Uskonnollinen fundamentalismi on lain erityissuojelun kohteena, se on siis siis lain tosiasiallinen oikeushyvä, ja se joka ei fundamentalismia ja sille ominaista väkivaltataipumusta suostu pelkäämään, syyllistyy "uskonrauhan rikkomiseen".


Anonyymi kirjoitti...

Mädättäjien mukaan rasisteilla eli vääräuskoisilla ja niillä jotka eivät kannata uutta ihqdaa vihreää rauhan stalinismia ei saa olla edes mitään negatiivisia tunteita.Pitäisi vain kiitollisena ryömiä joukkomurhaajien edessä rakkautta ja kiitollisuutta tuntien sekä tietenkin heidän maltillisuuttaan ylistäen - Samaan aikaan toisaalla kyseisen paskasakin sekä näiden vihreiden stalinististen pikku lumihiutaleiden itsensä jokaista tuntemusta pitää tietenkin yliherkistyneenä tiedostaa ja paapoa etteivät ne heidän korkeutensa pyhät herkät tunteet vain loukkaannu...koska kaaaaaaaaikki heidän tunteensa nyt vain ovat niin tärkeitä että niiden mukaan pitää yhteiskuntaa pyörittää faktoista välittämättä.Oli kyseessä sitten irrationaalinen natsiphobia,triggeröityminen pahuuden sanoista tai ihan mitä muuta typerää sitten vain.Mädättäjälogiikka todellakin on sumeaa eikä siitä puutu kuin loogisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten Ykä totesi, vastapuolen argumentit on mitä on ja ne ei uppoa kuin laumasieluihin jotka on jo mielipiteensä valinneet eivätkä päätään poterosta nosta.

Kysymys ei ole enää siitä. Ei ole ollut pitkään aikaan. Kysymys on siitä että mitä tälle asialle tehdään? Noin niiqu konkreettisesti. Minä viimeisenä toivon ulkoparlamentaarisia keinoja mutta ei tuo äänestäminen tunnu toimivan (kiitti Persut). Mielenosoitus ei riitä (osittain median vikaa sekin) ja blogeissa, palstoilla yms saarnataan kuorolle. Kaikella kunnioituksella esim. tätä blogia (jota seuraan tiiviisti ja josta pidän suuresti) kohtaan, älkää ymmärtäkö vääriin. Haen vain konkreettisia keinoja jotka olisi jopa laillisia. Sanoman levittäminen kun ei minusta enää riitä, vai olenko vaan liian kärsimätön? Onko "meidän" joukot kasvamassa vai alistumassa tämän paskan alle? Tarvitaanko joku iso pamaus että kriittiset äänet yhdistyy yhden liikkeen alle, toivottavasti ei.

Ja äänestämisestä puheen ollen. Jussi Halla-Aho. Hieno mies joka voisi ehkä jopa korjata Perussuomalaiset. Jussin ongelma on vaan se, että jos hänet PJ:ksi valitaan niin Persut joutuu lopullisesti paaria asemaan. Jos ja kun persut ei saa yli 50% äänistä, ei hallitusta tulla hänen johdolla saamaan kasaan. Käytännössä kaikki kieltäytyy yhteistyöstä ja hankaa vastaan joka välissä. Se olisi sekä Persujen loppu että katastrofi Suomelle. JHA on sekä suuri mahdollisuus että suurin uhka samalla kertaa. Voi nimittäin herra Pyrhos nousta mieliin useammallekkin.

Pahoittelut negailusta, on vissiin huono päivä meikäläisellä.

-L-

Anonyymi kirjoitti...

Lupasin julkaista Julia Caesarin kronikan Gotlannin Visbyssä tapahtuneesta joukkoraiskauksesta:
https://paavotajukangas.com/2017/01/15/julia-caesar-sunnuntaikronikka-katkeamispiste/

Camilla, 26, perusti Gotlannin kansalliskaartin – nyt hän saa murhauhkauksia median agressiivisen ajojahdin seurauksena.

Videon mukaan, kolme kuukautta sitten kansalaiskaartissa oli jäseniä 800!

https://www.youtube.com/watch?v=eWfJ-mLohEA

Johan

Juha kirjoitti...

Sitä päivää odotellessa, kun poliitikot määritellään olevan erityinen "kansanryhmä", jotta saadaan kriittinen keskustelu hyväksytyille urille.

Krypta kirjoitti...

Pelko on elämän edellytyksen ehto ja sitä suojeleva voima. On syytä pelätä tuntematonta ja vaarallista. Pelkoja on monen laisia ja tuon Marketan pojalla se on realistisella tasolla. On tapahtunut ja voi tapahtua uudelleen on hyvä syy pelätä.

Marketan pelko taas nojaa johonkin tunteeseen ja epäilen, että siitä on tullut ideologian suojus. Siksi onkin syytä siteerata erästä psykiatria: "Kun pelko muuttuu olosuhteisiin nähden ylimitoitetuksi ja pelottavaa tilannetta alkaa välttää niin, että se häiritsee arkielämää, puhutaan fobiasta. Fobiaksi kehittynyt pelko on muuttunut kantajalleen hallitsemattomaksi."

Ugh Olen puhunut!

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi on lanseerannut Yrjö uuden kampanjan, kivapuhe, josta jo kirjoitti Soomepois Eestist. Kivapuhetta, ou jee, ruvetaan puhumaan vain mukavista asioista ja ollaan ikävistä asioista hiljaa. Vaikka sinulla olisi asiat ihan päin mäntyä niin kun joku tulee kysymään sinulta miten menee? Niin sinä vain hymyilet leveästi ja sanot että hyvin menee. Se on kivapuhetta. Se olisi ilmeisesti vihapuhetta jos sanoisit että asiat on päin mäntyä.
Kyllä alkaa touhu olla sellaista että ei Yrjö tiedä oikein enää mitä sanoisi.

Anonyymi kirjoitti...

Guardian on länsipuolellamme olevaan islamisoituvaan yksipuoluevaltioon liittyen käyttänyt termiä totalitäärinen modernismi.

Mielestäni tuo on erinomaisen hyvä, kuvaava ja asioita avaava termi.

https://www.theguardian.com/world/2014/jan/27/scandinavian-miracle-brutal-truth-denmark-norway-sweden?CMP=share_btn_tw

Ja kannattaa muistaa että tuo iso G ei ole mikään konservatiivioikeiston äänitorvi.

Anonyymi kirjoitti...

Pelkopuhe, vihapuhe, huolipuhe...

Todellisuuden käsittelemisen sijaan käsitellään tunteita kieltämällä niiden esille tuominen.

Mites onttopuhe, hupipuhe, konsensuspuhe, itkupuhe, käkätyspuhe, kutituspuhe, puhepuhe, dissauspuhe, mäkätyspuhe, selkäpuukkopuhe, lihapuhe, vadelmapuhe, tuolipuhe, vastuupuhe, vihtapuhe, löylypuhe, vaikenemispuhe, väripuhe, tolkkupuhe, mulkkupuhe, pilkkupuhe, välkkypuhe, tunnepuhe, tinnityspuhe, kröhäpuhe, uuspuhe, uutispuhe, uu(ti)spuhe, tulkintapuhe, tilkintäpuhe, ongelmapuhe, shariapuhe, kontrollipuhe, lässypuhe, herkkusienipuhe, faktapuhe (ei vaisinkans, ei kuulu tähän listaan, onnistuinpas aprillaamaan!), aprillipuhe, orsipuhe, broileripuhe, kauhupuhe, maniapuhe, hygieniapuhe, somepuhe, simopuhe, proxypuhe...

Metapuhutaan puhumisesta niin ettei kukaan huomaa, että jossain on puheen ulkopuolinen todellisuus, joka muuttuu kovaa vauhtia ja muuttuessaan muuttaa myös ihmisiä ja näiden tulevaisuudenodotuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Tiettyihin ilmiöihin ei tarvitse puuttua kun ne eivät ole puhetta vaan tekoja. Vaan auta armias jos Abdi ja Elmi lastenraiskaamisen sijaan lihapuhuisivat seksististä puhetta naisista... Se olisikin vakavaa.

Tai jos terroristit teurastamisen sijaan jihadpuhuisivat 7.62-puhetta netissä niin puuttumiskynnys kyllä madaltuisi paljon alemmas kuin nyt kun tyydytään vain laskemaan kuusi lippaallista väkijoukkoon.

Tai entä jos autojen polttamisen sijaan molotovpuhuttaisiin, väkivaltaisten katuryöstöjen sijaan ryöstö- ja pahoinpuhuttaisiin... Kyllä siihen pitäisi puuttua ja äkkiä!

Ehkä ongelma on siinä, että ongelma pysyy piilossa kun taas ongelmista puhuminen on näkyvää, kuuluvaa ja laajalle leviävää. Se kyseenalaistaa arvorelativistisen (=kukkupuhuvan) poliittisen broileriston (=kaakatuspuhujien) arvovallan (=pönötyspuhujien pönötyksen).

Anonyymi kirjoitti...

Kytän puhehan nimenomaan on pelkopuhetta! Pelon pelossa vaatii keskustelun ja sananvapauden torpedoimista. Mitä Kyttä pelkää?

Kaveri kyseli kummassa kannattaa jjäädä junasta Pasilassa vai keskustassa, kumpi on turvallisempi illalla. Ei olis vielä 80-luvulla tarvinnut.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa'a. Onkohan tulossa uusi läpsyttelijäinvaasio kun mediat ja polpot ovat lisänneet mokutustasoa.

Sinänsä noi kivapuheet yms. ovat lähinnä huvittavia. Naivien kympintyttöjen lässytystä toisille kympintytöille. Me muut tunnemme myötähäpeää ja lievää huvittuneisuutta.

Eikös tässä äskettäin joku tynnyrissä kasvaneen näköinen polpo selittänyt sitäkin kuinka naisten pitäisi oppia suhtautumaan läpsyttelijöiden viheltelyihin. Koska rikkaampi flirttailukulttuuri.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Ai perkkule. Se olikin tämä, jo vanha juttu. Mulle tosin uutta. Vastakohan eilen nassukirjassa tähän törmäsin.

http://yle.fi/uutiset/3-8585264

Noh, viime vuosi oli mulle muutenkin kokolailla ilikeä.

-KKi-

QroquiusKad kirjoitti...

"Ihmisten omalle vastuulle jää se tärkein, reagoiminen." Tämä on varmaan ymmärrettävä esimerkiksi kivapuheesta, koska tähän asti kaikki ihmisten, niin yksityisten kuin julkisyhteisöjä muodostavien reagoiminen on nähty totaalisen vääränlaisena, ellei se ole ollut tosiasiallisen, todennettavan ongelman kieltämistä.

Islamistiterroristit murhaavat eurooppalaisia vääräuskoisia. Ihmisten reaktio on vaatia islamistien maahanmuuton tulppaamista ja maassa oleskelevien poistamiseen ryhtymistä. Miten vastataan? "Te olette rasisteja!"

Eurooppaan alkaa tulvia lähi-itämaalaisia, hyväkuntoisia ja urheilullisia nuoria miehiä vaaatimaan pakolaisstatusta. Ei pyytämään, vaan vaatimaan, vaikka he eivät täytä Geneven pakolaissopimuksen kriteerejä miltään osin. Miten vastataan? YK:n pakolaisjärjestö taisi ottaa äskettäin kantaa Serbian kylmässä talvessa värjötteleviin pikku rassukoihin vaatien Eurooppaa kantamaan vastuunsa heidän hyvinvoinnistaan.

Vastuun mistä? Moni EU-maa on kantanut kovastikin huolta näiden kultamunien hyvinvoinnista. Miten he ovat kiittäneet? Niinpä.

Mutta ei kai muutenkaan voi toimia; kansainväliset sopimukset ja kaikkea, tai jotain...? Unkari lienee allekirjoittanut ja ratifioinut kaikki samat maahanmuuttoa koskevat kv. sopimukset kuin Suomikin, ja silti se voi harjoittaa järjellistä maahanmuuttopolitiikkaa. En ole havainnut yhdenkään poliitikkomme ryhtyvän tekemään tarkempaa selkoa näistä kuuluisista "kansainvälisistä sopimuksista", jotka velvoittavat Suomea nykyiseen haittamaahanmuuttopolitiikkaan. Sen sijaan olen saanut havaita, miten meillä on saatu valtiosääntöoikeuden asiantuntijoita(!) todistelemaan valtamediassa, miksi olemassaolevia kv. sopimuksia ei tarvitsekaan noudattaa, kun nen koskevat matuvyöryä.

Maailmassa on vain 15 suomalais-ugrilaista kansaa. Niistä vain suomalaisten, virolaisten ja unkarilaisten olemassaolo seuraavien sadan vuoden ajan on todennäköinen. Koska mainituilla kansoilla on oma kansallisvaltio. Pikanttina erona on, että virolaisilla ja unkarilaisilla on tuore kokemus venäläismiehityksestä, toisin kuin meillä suomalaisilla. Sitä vastoin meillä on kansallisena suurkertomuksena tarina kuinka pieni Suomi-neito voikin olla niin ihanan ystävällinen, yhteistyöhaluinen ja avulias Idän Karhun kanssa, antamatta mitään muuta kuin...mitä neito antaa...

En minä oikein voi keksiä edelläkuvattua parempaa selitystä markettakyttien ja kumppanittariensa ulostuloille ja edesottamuksille, saati sille että kansallismielisissäkin tuntuu olevan huolestututtavan paljon väkeä jotka toivovat ihan vakavissaan Venäjän valtaavan Suomen! Kas, he kun ovat suomalaisia kansalliskonservatiiveja ja Putin on venäläisen kansalliskonservatismin henkilöitymä, kohottaisi Putin heidät uuden Euraasia-Suomen johtajiksi! Ymmärrykseen ei mahdu, että jos näin todellisudessa kävisi, olisi lopputulos samantapainen kuin olisi ollut Neuvostoliiton vallatessa Suomen: eivät silloinkaan ensimmäiset sorakuopan reunalle tuupittavat olisi olleet kansallismielisiä, vaan taistolaisia, epäluotettavuutensa todistaneina. Kansallismielisten vuoro olisi tullut vasta heidän jälkeensä, ja Neuvosto-Suomen johtajiksi olisi nimitetty liberaaleja.

Vuodatuksen loppuun tiivistäen: jos lapsi ei koskaan opi kynttilän liekistä sen olevan polttava, ei hän osaa varoa palavansa kuoliaaksi vaikka sitä hänelle kuinka yritettäisiin selittää.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleeni eräs puhe joka nykyään on ehkä eniten vallalla etenkin mediassa.

Tietenkin paskapuhe.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Imulipolle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Johanille, Castorille, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, L:lle, Johanille, Juhalle, Kryptalle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle, Ano7:lle, KKi:lle ja Qroquius Kadille & kiitos hyvistä kommenteistanne jotka olivat sen verran samansisältöisiä että kaikkiin erikseen vastaaminen menisi turhan toistamiseksi.

En osaa sanoa, minkä värisessä kuplassa kyseinen Kyttä elää, mutta sen seinämä on paksu eikä sen läpi näe. Merkittävintä on, että Kytälle löytyy kyllä yllin kyllin komppaajia ja tosiasia on, että kaikenlaisten ”vaihda vihapuhe kivapuheeseen”-kampanjien todellinen suojelukohde ovat juuri he ja se utopistinen maailmankuva jota virallinen Suomikin ikävä kyllä tunnustaa.

Tuo poliisin uusi kampanja kävisi oikein hyvin johonkin kieli poskessa tehtyyn sketsiohjelmaan, mutta kun se on tehty tosissaan se on lähinnä myötähäpeää aikaansaavaa tahatonta huumoria. Joka ei edes naurata, sillä se todistaa sen, että vaikka poliisilla olisi kyllä käsiteltävinään yllin kyllin tuontitavarana hankittuja ongelmia niin se vaikenee niistä ja käy kaikin voimin keksityn ongelman kimppuun.

Lukekaapas muuten tuo Johanin kääntämä raportti sieltä Gotlannista. Varoituksena voi kyllä sanoa, että se saa aikaan epäuskoista vitutusta mutta se kuvaa Ruotsin tilannetta hyvin.

https://paavotajukangas.com/2017/01/15/julia-caesar-sunnuntaikronikka-katkeamispiste/

Toisaalta se herättää toivoa, sillä jos tuo juttu siitä kansalliskaartista pitää kutinsa, niin voidaan miettiä, että alkoiko pohjoismainen muutos Gotlannista.

Samoin voisi muistuttaa tuosta Qroquius Kadin hyvästä huomautuksesta joka koskee suomalais-ugrilaisia kansoja. Siinä on oikeasti uhanalaisia ja venäläisiin sulautumassa olevia kansakuntia, niin että jos jotain haluaa suojella ja avustaa, niin miksei sitten niitä? Arabien ja somalien kansakunnat eivät ole millään muotoa uhanalaiset.

Ja täytyy vielä todeta, että KKi:n huomautus pitää myös kutinsa. PK-Suomessa ainoa yhteiskunnallisen keskustelun muoto on poliittisesti oikeaoppinen paskapuhe.

Esitän vielä mainoksen. Vasarahammerin tuorein juttu kannattaa ehdottomasti lukea:

http://vasarahammer.blogspot.fi/2017/01/kauhujen-komedia-lansimainen.html

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt sattuneesta syystä jonkin verran pohjoimaita kiertelee ja nimenomaan ns. tavan kansan parissa.
Sitä huomaa sellaisen seikan, että vittuuntuminen blatteihin on sellainen nouseva trendi.

Päinvastoin kuin useimmat. Olen lievän toiveikas jopa Ruotsin kohdalla. Ruotsissa ero rekkakuski Bengt:n ja jakkupukukalkkuna feministi Börje:n välillä on paljon rajumpi kuin vastaava Suomessa.

Ei tarvi Ruotsalaiskollegan kanssa montaa tuoppia kaataa kun saa alkaa pitämään itseään kohden suvakkina. Sikäli rasistista språkia alkaa tulla.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Tarkoitit varmaan baltteja, ja käsittääkseni kuljetusalan hepuilla siihen on syytäkin. Samoin kuin varmaan ainakin suomalaisen rakennusalan. Tosin me torvet ollaan itse mahdollistettu (tai joku mahdollisti sen meidän puolesta) se systeemi, että Kalevipoeg on suomalaisilla raksoilla ja suomalainen raksamies työttömänä. Samoin kuin rahtari.

Kun miettii Ruotsin tilannetta, niin rekkakuski Bengtin nuivuuden ja vittuuntumisen syyn ymmärtää erittäin hyvin. Toivotaan, että Bengt aikanaan jyrää Börjen. Meinaan, Ruotsi ei eroa muista maista siinä mielessä yhtään, että se tarvitsee kyllä rahtari-Bengtiä mutta pärjää oikein hyvin ilman jakkupuku-Börjeä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, no kommenttisi balteistakin pitää paikkansa kyllä. Minä kyllä tarkoitin ihan blatteja. Ikäänkuin mutiainen på finska...

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...


KKi tarkoitti "blatte", "blattar" joka tarkoittaa lakua, mutista, ählyä tai mitä noita termejä onkaan.

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö,

tänään sai sitten Tynkkynen sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, 300 ekee. Mitähän mahtoi maksaa valtiolle k.o. keissin tutkiminen ja oikeudenkäynti? Tuomittu sai ainakin ilmaista mainosta vaalikampanjalleen näin hirtehisesti todettuna.

FB-kaverilta sitten linkkivinkkiä Salon Seudun Sanomiin (firman nettisivujen lyhenteenä SSS, ei sentään kahdella S:llä!) En ole rasisti, mutta..., kolumnistina muuan J. Ruusuvuori. Jos on sama kaveri, niin hänhän oli mukana Pahkasian toimituksessa. Joko toi oli kirjoitettu satiirin muodossa tai hän on tosissaan, kumpi sitten lienee totuus, ehkä kolumnistin hommat ja toimeentulo riippuvat sitten tuontyylisistä artikkeleista?

Jotenkin tuosta saa kuvan että me eurooppalaiset olemme kaikki pakolaisia...


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Elämme hulluja aikoja. Ja yhteiskuntaa tuntuu riivaavan kollektiivinen hulluus. Lääketieteessä tätä kutsutaan autoimmuunisairaudeksi, eli elimistön puolustusjärjestelmä kääntyy itseään vastaan ja ihminen sairastuu.

Kun ensimmäisen kerran kuulin poliisin lisäresursseista vihapuhetta vastaan, ajattelin tolkun ihmisenä, että nyt asioihin viimein puututaan. Hyvä juttu. Odotin uutisia, koska poliisit aloittavat arabian- ja darin-kielen kurssit, jotta todelliseen uskonnolliseen vihapuheeseen, joka on johtanut terroritekoihin, voidaan puuttua.

Reaktioni oli epäuskoinen ja viimeinenkin luotto virkavaltaan katosi kun tajusin, että tarkoitus onkin jahdata omia, suomeksi kirjoittavien vihaisten ja pettyneiden kansalaisten kirjoituksia, todellisten potentiaalisten terroristien vihapuheiden sijaan.

Kitupiikki

Anonyymi kirjoitti...

Muutama päivä sitten kerrottiin Ylen uutisissa, kuinka rakennusalalla menee nyt hyvin ja tilasto näyttää, että ulkomaalaisten prosentuaalinen osuus on vähentynyt. Tämän ymmärsi meikäläinen ensin positiivisena uutisena. Sitten kuin sivulausessa ilmoitettiin, että monet Suomessa pitkään työskennelleet virolaiset ovat hakeneet ja saaneet Suomen kansalaisuuden. Se siitäkin tilastosta ja tilanteesta sitten; ei vaan taida paljon työtöntä suomalaista raksamiestä lohduttaa.

Rouva Ano


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Johanille, Soomepoisille, Kitupiikille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi & Johan: No mutta. Tulipas mulle huti. Kun ei ole ruotsin kielen termit kovin hyvin hallussa. Vaan aina oppii uutta eli eipä mennyt hukkaan tämäkään päivä. Kiitos tiedosta.

Soomepois: Sehän on niin, että ruokahalu kasvaa syödessä ja veikkaan, että vielä kuluvan vuoden aikana jollekin annetaan ehdotonta. Tuo Ruusuvuori on kirjoitellut samanlaisia ennenkin, ja luulen hänen olevan tosissaan. Ehkä häntä tulisi muistuttaa, että ne jotka tänne aikanaan saapuivat eivät tulleet silloisen kantaväestön kustantaman elatusautomaatin piiriin.

Kitupiikki: Tuo vertaus autoimmuunisairauteen on aika osuva. Minulla ei ollut kyllä hetkeäkään epäilystä siitä, mihin ne poliisin lisäresurssit suunnataan. Se poliisin uusin opetusvideo on hyvä esimerkki asiasta mutta siihen palaa Antero Lärvänen piakkoin.

Rouva Ano: Taivahan tosi. Ja tällä lailla siivotaan muuten rikostilastojakin. Kun Abdullah saa Suomen kansalaisuuden, hänen perseilynsä siirtyykin sitten suomalaisten piikkiin.

LW kirjoitti...

Twiittisarja on suurin piirtein huonoin mahdollinen tapa pitkien tekstien julkaisuun, mutta löysin jotain sen verran mielenkiintoista, että linkkaanpa kuitenkin. Days of Rage, osat 1-5:

https://storify.com/sphenoid

Osissa 1-4 käydään läpi 60-luvun lopun ja 70-luvun vasemmistoradikaalien sekoilua jenkeissä, ja meininki yltyy välillä niin läpeensä surrealistiseksi ja tragikoomiseksi, että Ykä saa varmaan paljon ideoita omiin teksteihinsä. Ainoa ongelma on se klassinen, että välillä todellisuus vetää niin pitkälle parodiahorisontin tuolle puolen, ettei se olisi enää fiktiona uskottavaa.

Osa 5 käsittelee sitten, miltä vasemmisto vs. oikeisto -matsi USA:ssa näyttäisi nykyään. Perusidea on, että kovalla oikeistolla on ehkä ihan riittämiin väkivaltaan valmiita jätkiä, mutta niin on vasemmistollakin, ja näiden tukijoukot ovat vähän eri luokkaa. On radikaaleja tukevia lakimiehiä, julkisrahoitteisia järjestöjä jotka viime erässä rahoittivat terroristeja iloisesti, ja sympaattinen valtamedia. Salamurhatkaan eivät pure äärivasemmistoon yhtä tehokkaasti, koska laaja järjestökenttä on heillä jo pystyssä, ja yliopistot pumppaavat siihen jatkuvasti tuoretta indoktrinoitua lihaa. Paitsi että nyt presidenttinä on Trump, joka herättää vasureissa poikkeuksellista raivoa, joka ei edes pystyisi olemaan provosoimatta vaikka haluaisi, ja jolla ei ole mitään ongelmia pelata todella likaista peliä. Jos äärivasemmisto menee ja aloittaa samanlaisen rähinän kuin 70-luvulla, instituutiot voivat äkkiä alkaa ottaa osumaa sekä ylhäältä että alhaalta, ja siinä tilanteessa voimasuhteet eivät välttämättä suosikaan Hyviä Ihmisiä.

Tuli mieleen yksi American Renaissancen podcast Trumpin voitosta. Kuuntelin sen, koska vaikka pulju sinänsä onkin lähinnä kiillotettu Stormfront, perustaja Jared Taylor ei ole lainkaan tyhmä mies taikka kuumakalle. Tuli hieman kylmät väreet, kun tyyppi kuulosti lähinnä kermavatiin pudonneelta kissalta pohtiessaan sitä mahdollisuutta, että tiedostajat aloittaisivat rähinän Trumppia vastaan. Tuo skene on ottanut lähinnä turpiinsa viimeiset 60 vuotta, ja jos nyt viimein näkyy realistinen tilaisuus iskeä takaisin, reaktio voi olla että Challenge Accepted, SJWs. Ei siitä vielä sisällissotaa synny, mutta monta villiä vuotta kyllä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se SS on varattu Savon Sanomille. ;)

Esimerkiksi näin: SS Nachrichten

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne,.

LW: Kiitos linkistä. Täytyy tutustua. Niin kuin totesit, niin twitter on vähän hidas ja hankala alusta tuollaiseen. Mutta voin tässä vaiheessa todeta, että mulle tuo Yhdysvaltain tämän hetkinen rikkonaisuus oli yllätys. En arvannut, että polarisoituminen on jo niin pitkällä.

VNV: No hemmeta, olet oikeassa. Eikös tässä jossain suunnassa pitäisi alkaa jo tiedostava alaleuan väpätys. Entäs ne K-ketjun kolmen K:n myymälät?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässähän joku sellaisesta loukkaantuu: KKK Supermarket" :D

Ja wikipedian mukaan logo oli tuollainen 1993 - 2002. :)