tiistai 17. tammikuuta 2017

ANTERO LÄRVÄSEN KULTTUURIVARTTI


- Hyvää päivää, hyvät ihmiset, niin kuin Heikki Hietamies aikanaan totesi Suomen suosituimman viihdeohjelman Lauantaitanssien alussa. Täällä Antero Lärvänen täältä Huitsinnevadan Paikallistelevision lähetyksestä ja tässä lähetyksessä käsittelemme erilaisia kulttuuriin liittyviä ilmiöitä olivat ne sitten musiikin, proosan, runouden, teatterin, liikkuvan kuvan tai minkämitäkin tiimoilta. Apunani ja asiantuntijana lähetyksessämme on Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin kulttuuritoimittaja Jönnes Höytämö. Kulttuuritoimittaja Höytämö, tervetuloa tänne liikkuvan kuvan osastolle sieltä painetun sanan osastolta. Kollegoja ja saman firman miehiähän me tässä ollaan.

- Kiitos kiitos, Antero ja lämmin tervehdys kaikille katsojille. On mukavaa vaihteeksi koitella tätä kuvaformaattiakin.

- Kerrotko kuinka olet pätevöitynyt kulttuuritoimittajan tehtävääsi? Sehän tiedetään, että Huitsinnevadan Paikallisdemokraatilla on rima korkealla ja sinne ei mitään rupusakkia valita.

- Vaan kerronhan toki. Minähän olen siis iältäni 48-vuotias mies ja olen toiminut motokuskina kaksikymmentä vuotta ennen kuin aloitin kulttuuritoimittajan hommat viime vuonna. Olen lukenut Jerry Cottonia ja Tex Willeriä säännöllisesti pikkupojasta alkaen ja sen lisäksi olen katsonut huomattavan määrän Chuck Norrisin ja Steven Seagalin elokuvia. Luonnollisesti katson joka itsenäisyyspäivisin Tuntemattoman Sotilaan vanhan version. Olen harrastanut metsästystä ja kalastusta pienen ikäni ja olen niitä harvoja metsämiehiä jotka ovat onnistuneet ampumaan kaakanan lähietäisyydeltä. Osaan rakentaa ulkopaskiksen huomattavasti halvemmalla kuin sambialainen kymppätonnin versio maksaa. Pystyn erottamaan Koskenkorvan ja Dry Vodkan toisistaan silmät sidottuina pelkän hajun perusteella. Harrastan kotimaanmatkailua ja olen tässä harrastuksessani käynyt yli sadalla suomalaisella snagarilla. Lisäksi voin todeta, että en ole koskaan nähnyt Tampereen Yliopistoa livenä.

- Vaan jos tuolla kulttuurillisella osaamisella ei homma hoidu niin ei sitten millään. Mutta mikäs meidän aiheemme tämän kerran kulttuurivartissa onkaan?

- Tällä kertaa keskitymme tuoreeseen huumorivideoon, jonka on julkaissut poikkitaiteellinen performanssiryhmä nimeltä ”Poliisi”. Tämä otos, nimeltään ”Poliisileijona: sosiaalinen media” on pituudeltaan minuutti ja viisikymmentäyhdeksän sekuntia ja se sisältää huumorin keinoin toteutettua yhteiskunnallista satiiria. Voisi sanoa, että osittain teos onnistuu varsin mainiosti mutta  osittain siinä on vielä, no, sanotaan että käynnistysvaikeuksia minkä tietysti ymmärtää sillä kyseinen performanssiryhmä on aikaisemmin keskittynyt hieman toisenlaisiin itseilmaisun muotoihin ja huumori itseilmaisun muotona on heille vielä kovin uutta. Mutta yritystä ryhmällä kyllä löytyy. 

- Vaan eihän siinä mitään. Pannaanpa pitemmittä pulinoitta pätkä pyörimään:


- No niin, kuinkas Jönnes analysoisit tätä näkemäämme?

- Voi todeta, että tässä teoksessa on kolme selvästi erillistä osiota ja ehkä ne kannattaisi käsitellä erikseen. Ensimmäisessä, vajaa kaksikymmentä sekuntia kestävässä osiossa ryhmä on ihan hyvässä vedossa, sillä siinä poliisia mallintava poliisileijona liikkuu pelkästään lasten kanssa. Tämä on mielestäni satiirisesti onnistunut ratkaisu sillä sehän symboloi sitä, että poliisin kannattaa yrittää viedä sitä nykyisin niin kovasti tapetilla olevaa vihapuheen vastaista valistustyötä lähinnä lasten pariin. He kun eivät vielä välttämättä ymmärrä kaikkea ja voivat hyvinkin vastaanottaa sellaista valistusta jolle jo murrosikäinen päästää röhönaurun.

- Hyvä idea tässä alussa on myös tämä kova torvimusiikkimeteli joka symboloi sitä että valistus, tai no, propaganda kannattaa ehdottomasti tehdä mahdollisimman kovaäänisesti niin että se jyrää kaiken muun alleen. Myös varsin hyvä idea on tämä poliisin univormuun laitettu pikkupoika joka toruu aikuista miestä joka räplää älykännykkäänsä. Erityisen hyvä nyanssi on se että toruminen tapahtuu siitä huolimatta, vaikka niin poika kuin tämä poliisileijona eivät itse asiassa tarkistaneet, että mitä se heppu puhelimellaan teki. Saattoihan olla, että kaveri olikin katsellut älyhärpäkkeestään täysin laillista ja poliittisesti korrektia homopornoa. Ehkä tässä annettiin viesti, että kun vihapuhetta vastustetaan, niin aika ajoin laitetaan mutkat suoriksi ja oheisvahinkojakin saattaa tulla, mutta ne on hyväksyttävä suuremman asian nimissä.

- Joka tapauksessa tässä alkujaksossa performanssiryhmä ”Poliisi” muistuttaa hyvin, että toimintaansa pikku hiljaa aloittelevan diktatuurin kannattaa satsata Pavlik Morozovin hengessä erityisesti lapsiin. Ja erityisesti loppuhetki tässä ensimmäisessä osiossa oli herkullinen, sillä siinähän vihjaistiin – tuota poliisileijonaa käyttäen – että Poliisilla organisaationa on nuppi turvonnut jo niin suureksi ettei se mahdu enää partioauton sisään.

- Mennäänpä sitten tähän toiseen osioon. Mitäs siitä tuumailet? Et näyttänyt olevan siitä yhtä vakuuttunut kuin tästä ensimmäisestä.

- No en ollunna niin. Tässä osiossa olisi ollut suuret mahdollisuudet saada aikaan tarvittavaa inhimillistä syvyyttä mutta se sortuu helppoon ratkaisuun. Tämähän on suoraan kuin jostain oikean poliisin propagandavideosta jossa pikku-Alma opettaa äitiään, että poliitikoille ei saa kirjoittaa rumia. Tässähän on perusasetelmana se, että äitee kirjoittaa käärmeissään jollekin poliitikolle joka on toistanut jotain suvaitsevaa epistolaa joka on toistettu noin miljoona kertaa. Tilanne olisi antanut mahdollisuudet herättää lämpimiä inhimillisiä tunteita myös sitä poliitikkoa kohtaan. Yritystähän siinä tietysti oli, mutta lopputulos jäi sanellun ja ulkoaluetun makuiseksi. Pikku-Alma olisi voinut sanoa mieluummin vaikka näin:

- ”Kuules äiti. Etkö sinä ymmärrä, että tuon henkilö X:n jolle sinä kirjoittelet identiteetti pysyy kasassa ja itse asiassa jopa rakentuu nimenomaan sen epistolan varaan mitä sinä nyt yrität kyseenalaistaa? Jos sinä menet nyt puhkomaan tuon epistolan sisällön, niin sinä samalla voit romuttaa kokonaan myös hänen identiteettinsä ja sehän aiheuttaa vähintäänkin armottoman henkisen pipin ja ehkä vielä paljon suuremmat traumat? Ajatteles äiti, tuo epistola mitä hän suoltaa on kumminkin se ainoa asia, millä hän on rakentanut koko elämänuransa. Sinulla äiti on sentään ammattitaito ja sitä kautta työ mutta hänellä ei ole mitään muuta. Ilkeä faktapuheesi voi järkyttää poliittisesti korrektiin ja turvalliseen paskapuheeseen tottunutta henkilöä jopa vuosiksi eteenpäin. Jos sinä äiti nyt painat tuota enteriä ja lähetät viestin, niin se on kyllä tosi tuhmasti tehty.”

- Huomaatko Antero, kuinka pienillä muutoksilla tulos olisi ollut huomattavasti toimivampi ja ihmisläheisempi?

- No piru vie… hjuu… toi on kyllä totta. Siinä olis tullut heti semmonen, mitenkä sen sanoisin, inhimillisempi ja jotenkin todellisempi tuntu. Siis minähän en sinänsä mistään draaman kaaresta vai siltapalkkiko se oli ymmärrä mitään mutta tuossa kyllä poliittisen satiirin kannalta jäi betoni raudoittamatta vaikka mesu toi työmaalle kaikki tarvittavat materiaalit. Vaan mene ja tiedä että  johtuisiko tuo sitten kokemattomuudesta ja sitä kautta liiallisesta innosta? Kiire saada valmista saa aikaan sen, ettei malteta miettiä kaikkia nyansseja? Vaan entäs se kolmas osio?

- Ja tässähän tämä performanssiryhmä onnistuu parhaiten koko tämän videon aikana. Tää on oikeastaan mestarillisesti toteutettu. Vaikka tiedetään, että kyseessä on vain poikkitaiteellisen performanssiryhmän fiktiivinen esitys, niin tää lopun laulu- ja soitto-osuus pistää hetkeksi aikaa epäilemään että hitto vie, onko nää ihan oikeasti poliiseja? Naamat on porukoilla just sellaiset pakkohymyllä varustetut ja koko aika takaisin näkkärille pyrkivät värkit että pistää epäilemättä miettimään, oliko vieressä poliisin ylijohtaja toteamassa että eläytykää ny perkele tai muuten itkette ja eläydytte. Tässä performanssiryhmä on onnistunut erinomaisesti. Sillä ei kai oikea poliisi tekisi kuitenkaan mitään ihan näin amatöörimäistä? Tää oli tältä ryhmältä hyvä oivallus.

- Kuinka arvostelisit teoksen kokonaisuudessaan?

- No sanoisin, että tyydyttävä plus. Tässä näkyy ryhmän tuoreuden aikaansaamaa haparointia mutta olen kuullut, että ryhmä aikoo tehdä kaikkiaan sata tällaista videota vuoden aikana. Vuoden loppupuolella tältä ryhmältä voi odottaa suoranaisia mestariteoksia. Samanlaisia kuin performanssiryhmä ”Ylen” tekemä legendaarinen raiskauksenestovideo. Sitä minä vaan ihmettelen, että miksi tämän esityksen youtube-versiosta on poistettu kommentointimahdollisuus. Olihan tässä kuitenkin niin mainioita humoristisia elementtejä että kommentit olisivat varmasti kannustaneet ryhmää jatkamaan työtään entistä suuremmalla innolla.

- Sitä minäkin jäin vähän ihmettelemään, sillä kyllähän rakentava palaute on aina paikallaan ja epäilemältä tältä performanssiryhmältä tullaan näkemään vielä monta hassunhauskaa videota kuluvan vuoden aikana. Päätämme kulttuurivarttimme tällä kertaa tähän ja Hui-TV jatkaa poliittisesti korrektilla ja kulttuurillisesti korkeatasoisella musiikilla jota esittää feministinen taiteilijaryhmä The Sirens:


- Vaan mitenkä on, Jönnes, lähdetkös Lällävedelle saunomaan?

- Ilman muuta lähden.


myöhemmin Lällävedellä:

Antero: Mitenkäs sinä Jönnes muuten olet viihtynyt noissa kulttuuritoimittajan hommissa?

Jönnes: No kerrassaan erinomaisesti. Näähän on mainioita hommia, varsinkin kun ei sotke sekaan mitään kulttuuria. Ainakaan ns. korkeasellaista. Luvassahan on seuraavana juttusarja jossa käydään läpi parhaat suomalaiset nakkikioskit ja sen jälkeen vertaillaan Lälläveden parhaita rantasaunoja. Sitten on tulossa kattava suomalaista kirjallisuutta esittelevä sarja, jossa käydään läpi koko Veikko Huovisen tuotanto. Niin juu, ja työn alla on myös juttusarja parhaista työpaikalla esitetyistä kirouslitanioista. Tällä hetkellä piikkipaikalla on se eräs motokuski, eli entinen kollegani. Veikkaan, että hänestäkin tulis kelpo kulttuuritoimittaja.

Hösse: Pitäis kyllä saada tuo Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin levinneisyys kattamaan koko maan.

Pertta: Kyllä. Maassa on paljon kulttuurinnälkäisiä ihmisiä ja hyvät kulttuurijulkaisut ovat turhan harvinaisia.

Antero: Täytyy kutsua päätoimittaja Esko Äng tänne saunomaan ja ottaa asia työn alle. Vaan tuli mieleen semmonen uusi juttuidea sille performanssiryhmä ”Poliisille”. Nehän vois käyttää sitä kovasti poliisien näköistä porukkaa ja pistää ne laulamaan eksoottisilla uussuomalaisilla kielillä että ”Älä ryöstä, älä pahoinpitele, älä raiskaa!”.

Hösse: Mutta Antero hei, eihän se semmonen käy päinsä. Sehän olis viharikos.

Pertta: Joo, sillä siitähän saattaisi saada tulkinnan että nämä tietyt eksoottiset uussuomalaiset kansanryhmät tekisivät väkivalta- ja seksuaalirikoksia väkilukuunsa nähden tolkuttoman paljon enemmän kuin kantasuomalaiset.

Jönnes: Ja vaikka se noin niin kuin teknisesti ottaen pitää paikkansakin, niin sen ääneen lausuminenhan on  omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja. Johan näin on sanonut eräs apulaisvaltakunnansyyttäjäkin.

Antero: Hjuu… niinhän se taitaa olla… täällä on vaan niin pirun hyvät löylyt että ne tuppaa huuhtomaan aika ajoin pois tuon kovalla työllä rakennetun poliittisen korrektiuden. Niin että huuhdellaanpas ne loputkin. Hösse, viitsitkö?

Kiuas: Tsöss!
31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

50 Poliittista Poliisia sisäministeriön Ajatuspoliisiryhmän tueksi on kyllä niin vahva viesti siitä, mitä Kokoomus (jolle sisäministeriö taas nykyisin kuuluu) pitää todellisena ongelmana.

Talousrikollisuuden tutkinta voisi tuoda tutkintaan käytetyt rahat moninkertaisesti takaisin. Vaan ei, ei riitä resursseja.

Tarhapaikanhakijoista jos seulottaisiin suoraan pois vaikka ne, jotka hehkuttavat netissä vankilahistoriallaan, sotarikoksillaan sun muulla samanhenkisellä, niin sepäs toisi valtiolle ison säästön. Vaan ei, parempi tutkia niitä jotka kritisoivat niiden väkivalta- ja seksuaalirikollisten tänne päästämistä.

Ja jos vaikkapa koulu- ja päiväkotireittien varrella sakotettaisiin oikein kovalla kädellä niitä, jotka eivät päästä polven korkuisia jalankulkijoita turvallisesti seepratien yli tai - vielä pahempi - ajavat hiljentämättä suojatien eteen pysähtyneen auton ohi, niin siitähän tulisi valtion kassaan miljoonia. On meinaan monessa kaupungissa niin yleinen rikos. Ja samaan syssyyn voisi hinauttaa pois ne liian lähelle suojatietä pysäköidyt rottelot ja maksattaa hinaukset autojen omistajilla.

TIetenkin poliisi voisi myös tutkia ja estää monikulttuurillisesti värähtelevää katu- ja pusikkoväkivaltaa. Sekin helpottaisi, että ihan aina julkaistaisiin vahvasti epäiltyjen tuntomerkit ja mahdolliset kuvat ilman mitään viivyttelyä. Ei paljoa maksaisi ja vihapuhe vähenisi kun ohipuhuminen vähenisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuuria lisää: sanoitus Ykän linkkaama motokuski ja jazzin tahtiin https://www.youtube.com/watch?v=BKujBKgLSdA&feature=youtu.be

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tohon kulttuuritoimituksen ohjeljaan pitää saada lisää monipuolisuutta.

Kulttuurihistoriallinen osio:
- Vanhojen Spede- ja Pekka Puupää -leffojen esille tuomista.
- Suomen historia ajalta 1200 ja siitä taaksepäin.

Kulttuuriantropologia
- Miksi islam ei sopeudu Suomeen.
- Miksi islam ei sopeudu minnekään.

Taideteollinen kulttuuri
- Aseiden, moottoripyörien, autojen, kirveiden, sotilaslentokoneiden yms. estetiikka ja se, miten estetiikka on sidoksissa käytännöllisiin asiohin.
- Edellisiin liittyvät bisnesmahdollisuudet.
- Miksi Mersu on kauniinpi kuin Lada?

Sukupuoltentutkimus
- Parisuhdeliikunnan käytännön vinkkejä.
- Äitiyden ja isyyden merkityksen korostaminen - etenkin suhteessa urahysteriaan.
- Haulikkoharjoituksia murkkuikäisten tyttöjen vanhemmille.
- Kanaverkkoa, betonin sekoittamista ja suomaastot marjastusajan ulkopuolella. Käytännöllinen lähestymistapa joukko- ja lastenrikastajiin.

Väkivaltakulttuuri
- Itsepuolustuksen käytännön opetusta.
- Henkilösuojelun käytännön opetusta.
- Maanpuolustuksen käytännön opetusta.
- Stand Your Ground -periaate.
- Opetusvideot mahdollisia kuulustelutilanteita varten.

Ruokakulttuuri
- Halpaa ja hyvää sikapartikkeliruokaa kotona.
- Halpaa ja hyvää sikapartikkeliruokaa kouluissa, päiväkodeissa ja vastaanottokeskuksissa.
- Pekoninviipaleet koraanin kirjanmerkkeinä ja moskeijoiden ovenkahvojen kiillottamisessa.

Kalastus, metsästys, marjastus, puutarhanhoito, tilkkuviljely ja muu henkilökohtaista ja paikallisriippumattomuutta tuottava toiminta.

Poliittis-kulttuurinen muistipankki
- Tärkeimmät pläjäykset monikultturismin ja islamisoimisen kovimmista puuhaajista nettiin, niin ettei kollektiivinen muisti ikinä unohda.

Tolla nyt pääsee aika hyvään alkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä jos toisimme aikakoneella 30 (saati 40) vuoden takaa aikalaisen ihmettelemään tätä päivää niin luulen ehkäisyvälineiden kysynnän huomattavasti kasvavan menneisyydessä.

Pahkasika on niin eilispäivää.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/3-9394921

intrigööri kirjoitti...

Poliisileijona voisi tehota päikkärissä ja pienille koululaisille murisemassa esim. koulukiusaamista vastaan. Muuten tuo poliisin some-tiedostusisku oli lähes yhtä vaivaannuttava kuin demariakkojen (femarien) vanha rap-video. Feministiteatterin esitys oli kyllä aitoa sitä ihtiään. Jos joku on vielä jäänyt demarirapista paitsi, paan siitä linkin: https://youtu.be/WmcH78HTjjc

YYZ kirjoitti...

Että pitää tämmöinenkin päivä vielä nähdä. Poliisi jakaa videota, jossa pikkutyttö opettaa äidilleen että "voi olla rikollista" olla vihainen poliitikolle netissä. Ei Luoja. Tämmöinen kun tippuisi johonkin järkevään maailmanaikaan jostain arkistosta, niin siinähän sitä olisi naurussa pitelemistä, oikein pehmolelupoliisi joka muuttuu oikeaksi kun sille rottailee mutsistaan ja kaikki. Pahaksi on päässyt.

Vasarahammer kirjoitti...

Kun lapsi neuvoo vanhempaansa viranomaispropagandassa, tulee aina mieleen Mao ja kulttuurivallankumous:

https://www.quora.com/What-was-it-like-to-live-in-China-during-the-Cultural-Revolution

Lapset ohjeistettiin ilmiantamaan vanhempansa väärinajattelusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Sepille, Ano2:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano3:lle, Intrigöörille, YYZ:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne. Näin alkuun täytyy todeta, että jos propagandan huomaa propagandaksi noin kolmessa sekunnissa ja se herättää sekä vastenmielisyyden että myötähäpeän tunteita, niin propagandaa ei voi pitää kovin onnistuneena.

Ano1: Joka ainoa mainitsemasi kohta olisi huomattavasti fiksumpaa poliisin työvoiman ja -taidon käyttämistä kuin tuo propagandavideo ja ne 50 poliittista poliisia.

Sepi: Hähhää, kiitos kulttuurin pläjäyksestä. Jatsi kajahtaa…

Ano2: Erinomainen lista. Veikkaan kyllä, että kokenut motokuski hallitsee nuo asiat huomattavasti paremmin kuin yliopistossa koulutettu kulttuuriselitteläätiön maisteri.

Tvälups: Luulen, että kyseisessä tapauksessa Väestöliitto saattaisi jopa panna pystyyn jonkunlaisen ”vedä ulos ajoissa”-kampanjan. Jos muuten Pahkasika-lehti ilmestyisi nykyisin sillä samalla periaatteella kuin silloin aikanaan eli armottomalla irvailulla vallitsevalle yhteiskunnalle niin lehden jokainen jätkä olisi leivättömän pöydän ääressä.

Ano3: Kiitos linkistä. Törmäsin siihen itsekin ihan hiljattain. Itse asiassa Ylen etusivulla kun menin sen kautta Ylen teksti-tv:n sivuille katsomaan edellisen yön NHL-tuloksia. Oikeastaan ainut syy, miksi käyn nykyisin Ylen sivuilla.

Intrigööri: Joo, minkähän takia poliisileijonaa ei värvätä koulukiusaamista vastaan? Varmaankin siksi, että kyseessä ei ole lapsille, vaan aikuisille tehty propagandavideo. Jos muuten joku miesporukka harrastaisi ulvontaa ja runkkausliikkeitä niin reaktio olisi että onpa lapsellista. Eikö noi kasva aikuisiksi koskaan? Sen sijaan kun naiset tekevät niin, niin kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittävää taidetta. Kiitos tuosta linkistä. Olin jo autuaasti ehtinyt unohtaa sen. Voi hyvä luoja…

YYZ: Ja usko huviksesi, että pahempiakin päiviä vielä nähdään. Minulla on vielä tietty luottamus rivipoliiseja kohtaan ja luulen, että hekin häpeävät tuota videota.

Vasara: Ei olla vielä Kiinan tasolla mutta yritys on kyllä kova. Tämä video on vain pieni esimerkki. Monikulttuurisuutta pakkosyötetään oppilaille kouluissakin. Mitenkäs se menikään se ohjeistus viides- kuudesluokkalaisille:

”Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

* nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia”.

Eli ohjeistuksessa on selvä valehteleminen. Mao anyone?

Anonyymi kirjoitti...

Kun piskuinen Suomi niin kovasti mielellään esiintyy monikulttuurisena valtiona, niin miksi kaikki nämä tietoiskut on suunnattu etnisesti suomalaisille? No, kaikkihan me vastauksen tiedämme. Tulijat, olivatpa he sitten mistä hyvänsä ja ketä hyvänsä, ovat sataprosenttisesti meille taivaasta annettu rikkaus ja voimavara. Heidän kulttuurinsa ja tapojensa arvostelu on rasismia. Rukoilkaamme.

Viime päivinä on taas lyöty tiskiin tuomioita vihapuheesta ja kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan. Joku Abdullah Rintala saa täällä uhata vääräuskoisia vaikka minkälaisilla kuolemantuomioilla, mutta se ei kiinnosta ketään, kaikkein vähiten oikeuslaitosta. Ja siitä yksinkertaisedta syystä, että hän on muslimi.

Maailmassa on melkein kaksi miljardia muslimia, siis 2000 miljoonaa, suomalaisia on noin viisi miljoonaa. Kumpikohan on se vähemmistö, jota pitäisi suojella? Vaikka asiat eivät nyt ihan yhteismitallisia olekaan, niin ollaanpa nyt haloslaisesti kaikki tätä globaalia ihmiskuntaa ja mietitään, kummatkohan poistuvat tältä pallolta aikaisemmin, muslimit vai suomalaiset? Suomi on omilla toimillaan rakentanut ankeissa oloissa hyvinvointiyhteiskunnan ja suojellut ilman, vedet, metsät, suot ym. (välillä liiankin kanssa), mutta yksi on valtiovallalta unohtunut ja se on Suomen kansa.

Kummalliseksi on mennyt; ongelmat, jotka ovat seuranneet tulijavyöryä jokaisessa Euroopan maassa, pyritään piilottamaan ja mitätöimään, mutta asioiden esille ottamisesta ja omista henkilökohtaisista toiveistaan tai unelmistaan kirjoittamisesta Naamakirjaan saa tuomion ja sakkolapun kouraan.

Toinen video herätti henkisen pahoinvoinnin myötä sellaisen ajatuksen, että vanhaan hyvään aikaan (enkä laita tarkoituksella lainausmerkkeihin) tuollaiset naiset olisi viety hoitoon. Tästä olisi saanut viedä hoitoon myös heitä katsoneet ja aplodeja antaneet. Kova elämä voi jättää ihmiseen henkiset arvet loppuelämäksi, mutta voiko liian helppo elämä ja se, ettei ole mitään järkevää tekemistä työssä tai vapaa-ajalla, aiheuttaa hakeutumisen kyseisiin "harrastuspiireihin"?

Rouva AnoCastor kirjoitti...

Hävettää, että olen joskus ollut poliisipäällikkönä...Nyt rupean katsomaan elokuvaa "Kotkat kuuntelevat" ilmaiselta elokuvakanavalta www. sockshare.net. Sen pitäisi näkyä vielä paremmin Suomessa. Ja haun kautta elokuvan (englanninkielisellä) tai näyttelijän nimellä. Löytyy vaikka mitä.

Kello on 19:30, nyt saa pää levätä ettei saatana paisu niin kuin tuolla leijonalla. Hieman nostalginen tunnelma tuon elokuvan suhteen...ja unohtuu tämä saatanallinen nykymeno (kun ei uskalla ihan koko ajan viinaakaan ottaa).

QroquiusKad kirjoitti...

Tuosta Poliisileijona-videosta tuli mieleeni viime vuosikymmenellä katsomani meriturvallisuusaiheinen dokumentti, jossa keskityttiin paljolti (ellei kokonaan, en taaskaan muista) yhteen tapaukseen. Kyseisen merihätään joutuneen matkustajalaivan henkilökunta oli laiminlyönyt matkustajien evakuoinnin, keskittyen sen sijaan pelastamaan oman perseensä. Sitä ennen he olivat rauhoitelleet matkustajia laulu- ja tanssiesityksellä, joka muistutti huolestuttavissa määrin tuota (oikeiden? Toivottavasti ei, mutta pahoin pekään...) poliisien vastaavaa. Lopulta laiva upposi, mutta ainakin valtaosa matkustajista saatiin pelastettua sitä ennen muiden alusten toimesta.

Jos olisin matkustajana uppoavassa laivassa, olisin todella peloissani. Jos aluksen henkilökunta alkaisi evakuointiin ryhtymisen sijasta laulaa lallattelemaan ja koikkelehtimaan pakkohymy kasvoillaan, jotka pyrkivät koko ajan näkkärille, olisin helvetin kauhuissani. Ja jos se henkilökunta sen jälkeen yhtäkkiä katoaisi jonnekin, en ehkä olisi kovin yllättynyt.

Se dokumantti oli kauhea. Niin oli tuo videokin. Samasta syystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Castorille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Hyvä kysymys. Miksi vain meille? Ja miksi meidän lausumamme sana on vaarallisempi kuin matun tekemä väkivallan teko? Sitä ei tavallisen kansalaisen logiikka selvitä kyllä millään. Se on tietysti selvää, että tällä kampanjalla keskitytään suojelemaan nimenomaan uusrälssiä ja valistamaan ihmisiä että sitä ei saa arvostella.

Ja juu, me olemme maailmassa todellakin vähemmistö. Mutta kun miettii suvakkien ajatusmaailmaa, niin me elämme maailmassa jossa ei ole rajoja, rotuja eikä kansoja. Muulloin kuin silloin, kun jollakin on elatusvelvollisuus ja silloin suomalaisuus kyllä löydetään. Maksajan ja hyväksyjän osaan. Valitettavasti näillä suvakeilla sitten puuttuu se tarvittava matemaattinen kyky laskea, että mihin meillä on varaa ja ennen kaikkea mihin ei.

Noista taiteilevista feministeistä voi todeta uudelleen, että jos miesporukka olisi esittänyt samanlaista settiä niin ne oltaisiin buuattu lavalta pois. Itse mietin tuota ämmälaumaa katsellessani että mihin ne tuolla mölinällä pyrkivät? Mitä he sillä pyrkivät saavuttamaan? Vai onko vaan v-tun (kirjaimellisesti) hienoa esiintyä feministinä kun tietää että aplodeja tulee, vaikka esittäisi pelkkää kurlausta?

Castor: Luulenpa että niin hävettää monta virassaan toimivaa poliisipäällikköäkin. Koska kyllä tolkullisia sellaisia vielä ihan varmasti on olemassa. Jos elokuvista puhutaan, niin katselin viikonloppuna uudelleen tämän Täällä Pohjantähden Alla-elokuvan uudemman version. Minusta se on itse asiassa hyvin onnistunut. Huomattavasti paremmin jos vertaa esmes siihen Mollbergin Tuntemattoman uudelleenlämmitykseen.

Qroquius Kad: Vaan eikös se Titanicin orkesteri myös soittanut sinne katkeraan loppuun saakka? Minä mietin tuota poliisia organisaationa ja syitä siihen, miksi se toimii niin kuin se toimii. Uskooko poliisi oikeasti monikultturistiseen liturgiaan? Vai toimiiko se omasta mielestään vain esimerkillisenä viranomaisena ja suorittaa kaikki sille annetut määräykset mitään kyseenalaistamatta? Oli miten oli, niin molemmat vaihtoehdot ovat pelottavia.

Anonyymi kirjoitti...

Kaziva on 29-vuotias kurdinainen Iranista, jolla on kuulemma hyviä tekstejä Facebookissa. Ensimmäisenä tulee mieleen tuo Facebookin sensurointi, koskeeko se muslimia, joka ei halua olla muslimi ja sanoo sen vielä julkisesti. (en ole Facessa)

"Aivopestyt muslimiämmät, miksi ette muuta muslimimaahan?"

http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=39080.0

https://petterssonsblogg.se/2017/01/15/hjarntvattade-muslimska-karringar-varfor-flyttar-ni-inte-till-ett-muslimskt-land/

Suosittelen: Johan

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän toi poliisileijona oli aika pysäyttävä kokemus. Mitä mieltä, siinä vaiheessa kun kehotetaan lapsia kantelemaan vanhemmistaan, kuka on tarinan pahis? Näillä kavereilla on varmaan kaapissa vanhat Stasi-univormut käyttöä odottamassa.

Ja en Yrjö pelkäisi sitä vähemmistöön jäämistä. Kyllä suvakit ovat todellakin tämän ajan taistolaisia - pieni, äänekäs porukka. Siinä vaiheessa kun on tarve laskea, alkaa kyllä löytyä massaa, joka on puristanut taskussa nyrkkiä kämmenet verillä viimeiset 25v.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Ei jumalauta. Aina kun kuvittelee ettei asiat voi mennä enää hullumpaan suuntaan joku laittaa uuden vaihteen sisään. Mitä siellä Suomessa on alettu lisäämään vesijohtoveteen, että tuollaisia videoita kehtaa tehdä?

Vasarahammer kirjoitti...

Katsoinpa vielä tuon feministisen teatteriesityksen. Onneksi se sentään oli lyhennelmä. Kokonaisen esityksen katsominen olisi luultavasti saanut aikaan ummetusta.

Ymmärsin myös, että kyseisen esityksen toteuttanut ryhmä tekee taidetta tosissaan. Kyseessä ei siis ole mikään pahkasika. Esitys vahvisti myös ennakkoluulojani, joiden mukaan moderni taide on enimmäkseen roskaa.

Olen myös viime aikoina oppinut uusia sanoja. Nyt tiedän, mikä on "transfobinen slurri".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Anolle, Keski-ikäiselle pikkupojalle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Johan: Kiitokset tuosta käännöksestä. Toivottavasti leviää laajemmallekin. Ja täytyy toivoa kyseiselle Kazivalle onnea ja menestystä sillä eikös juuri tuollaisilla ihan fiksuilla naisilla ole ollut ikävä taipumus pudota parvekkeilta?

Ano: Voidaan sanoa, että nykymenoon tympiintyneitten ihmisten määrä on kyllä suuri ja tätä teatteria pyörittävien nykytaistolaisten määrä pieni, mutta se pieni osa pitää hallussaan niin media- kuin tutkijavaltaa ja poliittinen koneisto ei uskalla taas panna sille hanttiin. Paljon vielä pitää tapahtua ennen kuin se pinna lopullisesti palaa. Tää on sitä hiljaista sammakon keittämistä. Osuva lausahdus on tämä ” It's too late to work within the system, but too early to shoot the bastards”.

Keski-ikäinen pikkupoika: Ja usko huviksesi että tämäkin vielä ylitetään. Meillä on onneksi vesiosuuskunta.

Vasara: Käsittääkseni tuo ”taideteos” oli kokonaispituudeltaan jotain 55 minuuttia. Eli jos joku haluaa totaalisesti hukata elämästään tunnin, niin ei kun katsomoon vaan. Yhdyn käsitykseesi modernista taiteesta.

Täytyy muille lukijoille todeta, että tämä ”transfobinen slurri” on tämän LGBTQTiiTyy-porukan termejä ja se löytyy mm. seuraavasta kuvasta. Kertakaikkisen eeppistä meininkiä, sano:

https://pbs.twimg.com/media/C2S6OMDW8AAodbx.jpg:large

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas se Yrjö menikään? Juuri kun luulet kaiken nähneesi niin tulee kyllä sellaista joka yllättää. Katsoin nuo molemmat pätkät ja voisi kyllä esittää sen vanhan kysymyksen että voiko tämä olla totta?.

Anonyymi kirjoitti...

Hehee. Vai että poliisileijona... No sopii kuvaan leijonahan on afrikkalainen otus.

Onko nyt tosiaan niin, että jakkupukukalkkunat pitää meittiä ihan infantiileinä. Ei kaikki ole ihan viisivuotiaan tasolla, vaikka jakkupukukalkkunat todennäköisesti onkin.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Se kai lienee hirveintä, että ei mene kuin hetki, kun tuostakin pannaan vielä paremmaksi.

KKi: En tiedä, pitävätkö he meitä infantiileina, mutta ainakin he vaativat että tottelemme ja uskomme sen, mitä meille syötetään. Mutta miksi poliisi toimii kuin jakkupukukalkkunat? Olen miettinyt sitä ja saattaa olla, että pistän siitä postauksen piakkoin.

Anonyymi kirjoitti...

Herättääkö tämä vastenmielisyyttä tai myötähäpeää tai mahdollisesti häpeää?

Siskonpeti - Klitorislaulu (Niina Lahtinen)
https://www.youtube.com/watch?v=zOU3q2hBs48

Unknown

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen vierestä hieman, mutta liittyen oikeuslaitoksen ja poliisin toimintaan. Nyt viime päivät on ollut uutisissa tämä tapaus sarjahukuttaja Kontiolahdelta. Mikä tuossa tapauksessa itseäni eniten ihmetyttää on, että miten tuo kaveri on voinut vastata vapaalta noinkin rankkoihin syytteisiin? No ihme joo, että mies nosti kytkintä ja vaihtoi maisemia ennen tuomionjulistamista. Joko mies lähti ulkomaille tai teki palveluksen meille muille ja hukutti vaihteeksi itsensä.

Kyllä poliiseilta sitten riittää resursseja netin vihakirjoittajien metsästämisessä ja Youtube-kanavan pyörittämisessä, mutta noin maalaisjärjellä ajatellen, hullun hommaa antaa noinkin vaarallisen kaverin olla vapaalla jalalla. Varsinkin kun miehen "ansioluettelo" aikaisemmista kepposista on karua luettavaa. Jotenkin loppuu usko poliisitoiminnan järkevyyteen....

- Soomepois Eestist -

Lemminkäinen kirjoitti...

Olemme tämän ajan torppareita ja muuta rupusakkia (valtaapitävien mielestä). Entisajan torppareilta ja työläisiltä vietiin lisukkeet leivän päältä ja porvaristo olisi mieluusti vienyt jopa leivänkin. Palaute rupusakilta oli rajua. Saunan taakse ja ruumis kompostiin. Palaute on se asia, mitä valtaapitävät itse asiassa pelkäävät. Poliittisesti korrekti kansa on valtaapitävien unelma. Kukaan ei koskaan anna minkäänlaista negatiivista palautetta poliittisesti korrektissa yhteiskunnassa. Kaikilla on pirun kiva olla. Kaikki kansalaiset eivät vielä kuitenkaan ole kivaosastolla, joten risun verran palautetta silloin tällöin pitää valtaapitävät varpaisillaan, hienoisessa etukenossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille, Soomepoisille Eestist ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Niin no joo, kyllähän mullakin oli tään asian kanssa nuorena miehenä opetteleminen. Kun ei ollu ne naisen paikat vielä ihan selvillä. Niin että en minä tuosta niin hermostuisi.

Soomepois: Tätä olen kyllä itsekin ihmetellyt.

Lemminkäinen: Sosiaalinen media on meille sitä mitä oli torpparivapautus aikanaan.

Anonyymi kirjoitti...


Totta turiset, jäi epähuomiossa mainitsematta, että tuo Siskonpetin kanteleella säestetty biisi on aina ollut lähinnä hauska. :)
Joku saattaisi närkästyä. Kaikilla on rima eri korkeudella!

Unknown

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja mullahan se on melko matalalla kun tämmönen sivistymätön olen. Voimia eloon!

Anonyymi kirjoitti...

"Mikä tuossa tapauksessa itseäni eniten ihmetyttää on, että miten tuo kaveri on voinut vastata vapaalta noinkin rankkoihin syytteisiin?" Eihän tässä mitään ihmettelemistä ole. Ei sarjahukuttajalla ole ollut mitään rasistista motiivia. Jos olisi ollut, hänellä olisi tietysti ollut hilut kintussa jo aikoja sitten.

Ykä muuten käyttää tässä jutussa termiä faktapuhe; lienee jopa itse sen keksinyt. Olisi suotavaa, jos tämä sana leviäisi laajaan käyttöön.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Miksi poliisi toimii kuin jakkupukukalkkuna?

Syy on ilmeinen. Poliisi on jakkupukukalkkuna. Olen elämässäni törmänyt moneenkin poliisiin ja yhtä lukuun ottamatta totaalisen selkärangattomia nilviäisiä. Poliisiksi pääsee suhteellisen helpolla mutta poliisin viran saaminen edellyttää täydellistä pershuoraamista tai sopivia sukulais suhteita. Muita keinoja ei ole.
Niitä ominaisuuksia joita poliisilta vaaditaan
- täydellinen usko ylempäänsä ja ehdoton lojaliteetti.
- täydellinen selkärangattomuus ja periaatteettomuus
- pitkä ja ruskea kieli
- syvä viha ja halveksunta hallintoalamaista kohtaan. Tämä on tärkein

Suomalaisista tulee edellämainituilla edellytyksillä paljon hyviä poliiseja

Aikaisempiin juttuihin viitaten tarkoitin sitä että minkäänlainen vastarinta nykyistä menoa kohtaan tulee hajoamaan siihen kun joku vasikoi. Normaali suomalainen ei voi kuvitella parempaa kuin epäonnea naapurilleen. Jos naapurin lapsi raiskataan puistossa... korjaan kulttuurillisesti rikastuu niin se on suuri ilon aihe perus pentille.
Naapurin ilmiantaminen jostain todellisesta tai kuvitellusta on kansanhuvia. Kanssaihmisemme ovat todellisuudessa käsittämättöiä rottia.

T: Labrotta pk seudulta

QroquiusKad kirjoitti...

Poliisin on hallintoviranomaisorganisaationa toimittava niin kuin poliittinen eliitti sanelee, ei kai siinä sen kummempaa. Poliisin ylijohtoa vaivaa nähdäkseni Haloskan kausien nimityspolitiikka, joka vaikuttaisi rasittavan kenraalikuntaakin. Jälkimmäisiä en sinänsä ihmettele: kun eversti sai kuullakseen, että ylipäälliköttären maan"puolustus"kantoja myötäilemällä tipahtaa seuraavana itsenäisyys-/lippujuhlapäivänä kaulukseen ensimmäinen kissankuva ja samaan tapaan jatkaen toinen on luvassa etuajassa, on kiusausta epäilemättä ollut vaikea vastustaa.

Poliisin puolella ylikomisario Jussi Huhtela vaikuttaa juuri edelläkuvatun kaltaiselta tapaukselta: hankittuaan poliisin päällystötutkinnon täydennykseksi vielä oikeustieteen ylemmän tutkinnon hänellä on muodollinen pätevyys poliisiylijohtajaksi. Siihen hän taitaa tähdätäkin lievästi oudoksuttavila ulostuloillaan, luottaen siihen ettei poliittinen heiluri voi heilahtaa vastakkaiseen suuntaan sitä ennen.

Ja miksi heilahtaisi? Taisi olla Juha Siltala joka muotoili asian: Suomessa on "maksettu rauha", eli ne yhteiskunnan ainekset, jotka voisivat olla alttiit radikalisoitumaan poliittiisiin ääriliikkeisiin on passivoitu tehokkaasti sosiaaliturvalla. Kuten Anonymous at 4:28 AM totesi, meillä on paljon väkeä joka on puristanut nyrkkiä taskussa viimeiset 25 vuotta, mutta siihen se on jäänyt. Roomalaisten vanha resepti "leipää ja sirkushuveja" toimii edelleen: leipä nautitaan vain nestemuodossa ja Colosseumin sijasta gladiaattorit taistelevat jääkiekkokaukalossa.

Toinen yhteiskuntarauhaan oleellisesti vaikuttava seikka, josta samoihin aikoihin viime vuosituhannen lopulla puhui Siltala tai joku hänen kollegoistaan, oli näkemys Suomen poliisista liian korkeatasoisena. Sillä ei tarkoitettu, että tasoa pitäisi laskea, vaan hämmästeltiin miten poliisi voi aina vain jaksaa toimia niin hyvin niin alimitoitetuilla resursseilla. Muuan Kokoomuksen poliisikansanedustaja viittasi samaan asiaan sanoessaan suoraan tuomioistuinten mitätöivän poliisin työn.

Olemmeko me nyt tilanteessa, jossa poliisi on alkanut väsyä? Organisaation ylijohto keskittyy myötäilemään poliittisen eliitin unelmaa saadakseen ylennyksiä, kenttäpoliisien alkaessa lyödä laimin omia tehtäviään enenevissä määrin. Sarjahukuttaja pakenee, etsitään muiden hommien ohella. Perkelettäkö tässä omaa henkeään vaarantamaan, kun oikeuslaitos vain silittää roiston pätä? Loppu on tulossa, sitä odotellessa voidaan keskittyä vaikkapa ilveilyyn...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille, Labrotalle, Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: Piru vie, saatat hyvinkin olla oikeassa tuon rasistisen motiivin suhteen. Keksin tuon faktapuheen omin päin, mutta varmaan sen on keksinyt moni muukin tahoillaan. Itse asiassa kielletty faktapuhehan on, no, sinänsä fakta, sillä sanoohan laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan että ”joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla TIEDON, mielipiteen tai muun viestin…”

Labrotta: Kokemuksesi poliisista ovat näköjään kokonaan kielteiset. Itselläni on kyllä myös positiivisia kokemuksia. Kyllähän vasikoijia suomalaisistakin löytyy, mutta onneksi myös luotettavaakin porukkaa. Jos niitä ei olisi ollenkaan, niin minunkin nimeni oltaisiin vasikoitu julkisuuteen jo aikaa sitten. Itse kun asun selkosilla, niin en oikein löydä mainitsemaasi naapurikateutta. Hyvin täällä ollaan toimeen keskenämme tultu. Omia kokemuksiasi en lähde kiistämään.

Qroquius Kad: Halosen nimityspolitiikan huomasi myös Vasara tuon seuraavan kirjoitukseni kommenteissa ja tottahan se on. Halosen kausi jatkuu tavallaan edelleenkin. Mainitsemasi Huhtela on kyllä pyrkyrin arkkityyppi. Itse veikkaan, että häiskä tähtää eduskuntaan. Tietynlainen viihteellä turruttaminen on kyllä totta ja siinä mielessä olemme lähempänä Huxleyn kuin Orwellin dystopiaa. Poliisi on varmasti väsynyt ja sitä vaivaava ilmiö näkyy julkishallinnossa yleensäkin. Suorittavan tason resursseja vähennetään mutta samat suoritteet pitäisi silti tehdä. Poliisin kohdalla tulevaisuuden suunan voi katsoa Ruotsista jossa poliisi alkaa pikku hiljaa heittää hanskat tiskiin.