maanantai 2. tammikuuta 2017

UUSI SUUNTA OSA I


Radanvarsikaupunki, seitsemästoista helmikuuta vuonna 2028

Radanvarsikaupungin läntisen peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset oppilaat olivat kokoontuneet yhteiselle historian teematunnille. Tuntia piti Aatos Väätämö, 42-vuotias kokenut ja pidetty opettaja joka tunnettiin myös paikallisena puuhamiehenä niin metsästys- kuin reserviläistoiminnassakin. Metsästysharrastuksen myötä hänet tunnettiin myös nuorisotyöstä sillä hän oli muitten metsästäjien kanssa järjestämässä joka kesä Metso-leiriä, joka tutustutti nuoria metsästys- ja erätaitoihin ja jonka aikana nuoret saattoivat suorittaa metsästäjän tutkinnon. Metso-leirejä oltiin kehitetty maanpuolustusjärjestöjen kanssa yhteistyössä niin, että nuoret saattoivat kokeilla ampumaradalla myös sarjatuliaseilla ampumista. Väätämö aloitti oppitunnin, jota oppilaat kuuntelivat hiljaisina ja keskittyneinä.

- Niin kuin kaikki tiedätte, niin me vietämme huomenna Vapautuksen Päivää jota vietetään maassamme nykyisin yleisenä vapaapäivänä. Seitsemän vuotta sitten, vuonna 2021, kahdeksastoista päivä helmikuuta alkoi se tapahtumaketju, jonka seurauksena Suomi irtaantui Euroopan Unionista, julistautui uudelleen itsenäiseksi ja irrottautui maan kuilun partaalle ajaneesta monikultturismin, federalismin ja feminismin syövästä kaikkine lieveilmiöineen. Mutta sehän ei ole vielä tämän tunnin aihe, vaan nyt kerrataan aikaisemmin opittua ja mietitään kuinka tähän tilanteeseen päädyttiin. Oletan, että läksyt on luettu.

Luokka hieman hörähti, ja syystäkin. Maassa oltiin palattu takaisin aikaan, jolloin läksyt luettiin ja oppituntia piti opettaja eikä luokassa itseään toteuttava selkärangaton räyhääjälössi jonka itseilmaisun vapautta suojeli vasemmistolaisten lakimiesten yhtä lailla selkärangaton lössi. Väätämö jatkoi:

- Niin kuin muistatte, niin Vapautuksen Päivänä loppui se pitkä ajanjakso jota maamme historiassa on nimitetty Toisiksi Vaaran Vuosiksi. Kuinka pitkä tämä ajanjakso olikaan? Mistä sen katsotaan alkaneen? Jaana:

- Opettaja. Toiset Vaaran Vuodet olivat hitaasti etenevä ja koko ajan pikkuhiljaa pahemmaksi käyvä kriisiaika, jota on myös nimitetty sammakon hitaaksi elävältä keittämiseksi. Varsinaisesti kyseisen ajanjakson voi sanoa alkaneen vuonna 1990 kun somaliväestöä alettiin laskea Suomeen täydelle, pysyvälle ja vastikkeettomalle elatukselle vastoin silloisen presidentin Mauno Koiviston nimenomaista vaatimusta. Mutta tällä ajanjaksolla on ollut myös sitä edeltävä vaihe, joka osaltaan mahdollisti ja tavallaan valmisteli yhteiskunnan – tai ainakin osan siitä – muuttumisen siihen tilaan, ettei se pystynyt eikä edes halunnut panna hanttiin niin monikultturismille kuin federalismille. Vaikka näitten ideologoioitten kannatus ei loppujen lopuksi kovin korkea koskaan ollutkaan. Mutta näitä ideologioita kannattava osa oli kovaääninen, sai äänensä helposti kuuluviin, se sai ajan kuluessa itselleen absoluuttisen valtamedian tuen eivätkä lauhkeat ja hitaat suomalaiset hallintoalamaiset uskaltaneet tai oikeastaan edes älynneet panna hanttiin. Sellaiseen ei vaan oltu oikein totuttu vaan äänestettiin kiltisti samoja puolueita kuin ennenkin vaikka kyseinen syöpä oli levinnyt niihinkin.

- Oikein, Jaana. Milloin tämä edeltävä vaihe mielestäsi oli, mitä silloin tapahtui ja missä instansseissa erityisesti?

- Opettaja, tämä vaihe alkoi joskus 1960-luvulla, jolloin Suomi oli siirtymässä suomettuneisuuden synkimpään vaiheeseen. Silloinhan tietysti kumarrettiin Neuvostoliittoa, mutta asian rakenne oli pääosin sama. Yliopistoissamme, varsinkin ja nimenomaan sen yhteiskunnallisissa tiedekunnissa alkoi vaikuttaa huomattava vasemmistolaistuminen, samoin kuin kulttuurielämässä. Tämän myötä alkoi näissä piireissä tulla itseisarvoksi perinteisen suomalaisuuden mitätöiminen ja ulkopuolelta tulevan toiseuden mitään kyseenalaistamaton ihannointi. Silloinhan se ihannoitu toiseus oli neuvostoihanuutta. Suomalaisuuden mitätöinti oli jo silloin oikotie arvostetuksi intelligentsian jäseneksi ja se oikotie oli olemassa aina Vapautuksen Päivään saakka. Kun sanoi oikeat ulkoa opetellut suomalaisuutta halveksivat sanat, sai arvostusta ja aseman ilman vastaavaa substanssia.

- Kun Neuvostoliitto sitten lopulta romahti, niin ihannointi siirrettiin nopeasti kehitysmaalaisiin, erityisesti islamilaisiin sellaisiin ja federalismiin. Yliopistollisen kehityksen myötä alkoi toimittajien poliittinen kanta jatkuvasti vasemmistolaistua ja kun päästiin varsinaisiin Toisiin Vaaran Vuosiin, se oli kehittynyt muodikkaaksi vihervasemmistolaisuudeksi joka hylkäsi ideologiassaan realismin kokonaan, eli pääkopassaan kehittämässään muodikkaassa yhteiskunnallisessa utopiakuvassa ja vaati muitakin tekemään niin. Tosin kun puhutaan vielä 1990-luvun alusta, voidaan sanoa, että kehitys ei ollut vielä aivan niin pitkällä ja maassa oli silloin vielä melko puolueeton, moneen tekijään hajaantunut ja uutisointiin keskittyvä media. Kynnys mediasyövän nopeaan leviämiseen ylitettiin joskus 1990-luvun puolessa välissä.

- Aivan oikein. Lassella näyttää olevan kysymys.

- Opettaja. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, ainakaan suoraan, mutta voitaisiinko ajatella, että suomettuneisuuden ajan neuvostoedistyksellisessä kulttuurivyöryssä jonkun Hurriganes-yhtyeen fanittajat olivat itse asiassa tietyllä lailla kovia patriootteja?

Väätämö naurahti ja vastasi: 

- Kun asiaa miettii, niin kyllähän näin voi ajatella. Sinänsä Hurriganes ei ollut millään lailla poliittinen yhtye, ei minkään puolesta eikä mitään vastaan. Se vaan pisti menemään että rock´n´roll ja houlama houlama. Mutta tavallaan, kun ajattelee sitä aikaa niin sehän oli poliittista. Silloisilla taistolaisillahan oli iskulauseena että jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan. Ja kun Albert Järvinen silloin kaivoi kitarastaan Get Onin ensimmäisen riffin, se jyräsi tylysti nurin tuhansia tunteja aktiivista propagandatyötä. Oma isäni osaisi muuten kertoa tästä enemmän. Minäkin kun synnyin vasta vuonna 1986 ja Hurriganes ilmiönä on jäänyt minultakin kokematta. Mutta osaatteko kertoa tästä esivaiheesta vielä muuta? Mauno:


- Opettaja. Tulee muistaa se, että kun Toiset Vaaran Vuodet alkoivat, niin maan poliittinen johto koostui niistä henkilöistä jotka olivat saaneet poliittisen oppinsa suomettuneisuuden aikana ja toisin kuin sitä edeltävä, toimintansa realismiin perustava poliittinen sukupolvi se oli oppinut ja omaksunut YYA-liturgian selkäytimeensä uskoen siihen täysin. Ajatus täysin itsenäisestä ja itsepäisestä Suomesta joka ei asiakseen kumartanut ihannoidulle toiseudelle oli heille täysin vieras ja sehän alkoikin sitten toteuttaa 1990-luvun alussa sitä kehitystä joka johti myöhemmin maamme sekä kaaoksen että taloudellisen romahtamisen partaalle. Voitaisiin sanoa, että tämän poliittisen sukupolven vuoksi Suomi ei ollut varsinaisesti itsenäinen kuin hyvin lyhyen pätkän ajan vuosien 1991 – 1994 välillä.

Väätämö oli Maunon vastauksen aikana kävellyt luokassa hiljalleen ja istahti sitten opettajanpäydälle.

- Oikein tämäkin. Hyvä Mauno. Tällä ajalla tehtiin vielä tulevaisuutta ajatellen pahaa myyräntyötä, joskaan sitä ei silloin osattu myyräntyönä ajatella. Tehtiinpähän vain virhearvio. Mikähän tämä mahtoi olla? Venla:

- Luulen, että opettaja tarkoittaa sitä, että Suomessa jo 1970-luvulta lähtien alettiin ylikorostaa akateemista koulutusta ja samaan aikaan alettiin paisuttaa virkamieskuntaa erityisesti sen hallintopuolella. Tavallaanhan nämä asiat kulkivat käsi kädessä. Siihen aikaan virkakoneisto oli pienempi ja siihen – vieläpä aivan perustellusti – luotettiin, mutta myöhemmässä vaiheessa se turposi ja kasvoi valtioksi valtiossa keskittyen itsensä turvottamiseen ja valitsemansa ideologian ylläpitämiseen. Se unohti täysin sen perustehtävän jota toteuttamaan se oltiin perustettu eli peruspalveluitten takaamisen kansalaisille. Siitä tuli akateeminen suojatyökoneisto joka eli itsensä vuoksi. Mainittakoon vielä, että kyseinen julkishallinto etsi johtajikseen nimenomaan ajatus- ja arvostelukyvyttömiä ihmisiä joilla virkaohjeistus korvasi oman ajattelun kokonaan. Eli toisin sanoen totalitarismin uskollisia palvelijoita.


Väätämö napsautti sormiaan ja nosti peukalon pystyyn:

- Juuri näin, Venla. Siirrymme nyt niihin varsinaisiin Toisiin Vaaran Vuosiin, jotka siis on määritelty alkavaksi vuonna 1990. Pitäydytään vielä 1990-luvulla. Minkälaisia huomioita teillä siitä ajasta on? Kauko:

- Opettaja, ensimmäinen merkittävä tapahtuma Neuvostoliiton hajoamisen lisäksi oli tietysti somalien ensimmäinen aalto, joka alkoi saapua maahamme vuoden 1990 lopulla. Kysehän ei ollut siinä mielessä oikeista pakolaisista kuin aikaisemmat chileläiset tai vietnamilaiset vaan kyseinen aalto tuli Suomeen Moskovasta, lähinnä Lumumba-yliopistosta. Silloinen Neuvostoliittohan alkoi olla aika lailla kuolintoreissaan ja oli tuumannut, että tämän internationalismin rahoittaminen on ajatuksena loppujen lopuksi aika hutoi. Rahoituksen menettäneet somalit eivät palanneet kotimaahansa, vaan tulivat joukolla Suomeen ja selvää on, että joku niille siitä mahdollisuudesta Suomen puolelta vihjasi. Vieläkään ei ole täysin selvää, kuinka suuri osuus asiassa oli niin SPR:llä kuin Suomen Pakolaisavulla näitten eräänlaisten kävelevien solidaarisuuspokaalien hankkimismielessä sekä ennen kaikkea retuperällä olevan taloutensa korjaamisessa. Siinä ne kyllä onnistuivat ja varsinkin SPR oli Toisten Vaaran Vuosien loppuvaiheissa muuttunut röyhkeäksi viraston ja liikelaitoksen yhdistelmäksi joka toimi sekin kuin valtio valtiossa. SPR:n johtohenkilöthän polasivat huomattavan osan pulaakin kassasta Vapautuksen Päivän jälkeen ja pakenivat veroparatiiseihin, joista KRP metsästää heitä talousrikosten vuoksi vieläkin. Osa on saatu kiinni ja heille on langetettu erittäin raskaat tuomiot. Veripalveluhan on siirrettu SPR:ltä pois jo aikaa sitten Suomen Verireservi ry:lle.

- Tämä somaliaalto toteutui, vaikka silloinen presidentti Mauno Koivisto oli sitä kovasti vastustanut ja ennustanut, ettei siitä seuraa kuin vuosikymmenten mittaista harmia. Niin somalien itsensä röyhkeän ja väkivaltaisen käytöksen sekä taloudellisen rasituksen vuoksi kuin myös sen vuoksi, mitä se saa aikaan maassamme itsessään. Hänhän totesi jo silloin: ”minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan” ja juuri näinhän Suomessa sitten aikanaan tuli tapahtumaan. Se nimenomainen eliitti kaappasi itselleen oikean ja väärän määrittelyvallan ja käytti sitä törkeästi hyväkseen.


Väätämö: Ja juuri näinhän se meni. Valitettavasti. Somalien tulon myötä betonoitui niin sanottujen tiedostavien ja suvaitsevaisten suomalaisten keskuudessa hyvin nopeasti Suomessa siihen mennessä täysin vieras ilmiö. Mikähän se mahtoi olla? Tuula:

- Opettaja. Se ilmiö, mitä tarkoitatte on varmaankin uskonnon asemaan kasvanut monikultturismi-ideologia jota alettiin pikkuhiljaa varsinkin vihervasemmistolaistuvassa ja samalla yhteiskunnallista valta-asemaansa kasvattavassa mediassa viljellä valitettavan suurella menestyksellä. Siihen aikaan hyvin moni poliitikkokin alkoi muodikkaasti hokea termiä ”monikulttuurisuus on rikkaus”, aivan kuin se olisi tipahtanut taivaasta heidän lausuttavakseen ja vaikkeivat he oikein edes käsittäneet, että mitä se tarkoitti. Tietyllä tavalla se tuli ulkoa opetellun YYA-liturgian tilalle ja se oli pakko lausua mahdollisimman monessa yhteydessä ollakseen vakavasti otettava politiikko. On muistettava, että Suomessa oli ollut jo aikaa hyvin sopeutunut juutalais- ja tataarivähemmistö mutta heidän kohdallaan ei koskaan oltu puhuttu monikulttuurisuudesta. Ei koko Suomen historian aikana. Miksi olisikaan, sillä nuo vähemmistöt olivat täysin integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Heitä saattoi sanoa aivan hyvällä omatunnolla suomalaisiksi. Ei ollut mitään monikulttuurisuutta.

- Somalien kohdalla näin ei tapahtunut silloin eikä koskaan myöhemminkään, sillä yksi monikultturistisen opin ydinkohdista oli, että integroitumista ei tarvitse tapahtuakaan, vaan maahantulijoitten oman kielen, kulttuurin ja tapojen säilyttäminen on integroitumista tärkeämpää. Keksittiin puppulausegeneraattoritermi ”kotouttaminen” joka tarkoitti juuri sitä, että somaliväestön, ja jatkossa muittenkin vähemmistöjen ei tarvinnut integroitua ja tätä eriytymistä pidettiin yllä suomalaisten kustannuksella sekä kyseenalaistamattomana itseisarvona. Tämän myötä alkoi virkakoneistossa niin sanottu ”positiivinen diskriminaatio” jonka perusteella nämä tietyt vähemmistöryhmät menivät suomalaisista oikealta ohi niin asuntojonoissa kuin julkisten työpaikkojen haussa. Jo 1990-luvulla havaittiin selkeästi, että maahan oli saatu ristiksi suomalaisten elättämä, työllistymätön, röyhkeä, kiittämätön, tarpeeton ja suuressa määrin seksuaali- ja väkivaltarikoksia tehtaileva vähemmistö jonka maassa olemista pidettiin kuitenkin niin suurena suvaitsevaisena itseisarvona, ettei sitä saanut arvostella.

Väätämö hyppäsi opettajan pöydältä luokan lattialle ja alkoi jälleen kävellä hissukseen:

- Erinomaista, Tuula. Tähän voidaan lisätä ne varsin ontot perusteet, millä etnisesti edistyksellisten ihmisten maahanhilaamisen välttämättömyyttä ihannoitiin. Sanottiin heidän tuovan väriä, hymyä, positiivista elämänasennetta ja hyviä bileitä. Siihenhän se perustelu sitten oikeastaan loppuikin, ja jäljelle jäi jatkossa hyvin ahkerasti käytetty rasisti-termi jota käytettiin kaikesta mahdollisesta millä vallitsevaa tilaa arvosteltiin ja vastustettiin. 1990-luvulla Suomi, tai ainakin sen päättävä osa sairastui monikultturismiin. Toinen maahan tullut sairaus oli federalismi. Mitä osaatte kertoa siitä? Mikko:

- Opettaja. Suomessahan ei sinänsä 1990-luvulla – ainakaan tavallisten kansalaisten keskuudessa – edes tunnettu termiä federalismi. Mutta sen aikainen poliittinen johto oli kyllä tietoinen siitä, että Euroopan Unionia ei oltu tarkoitettu miksikään eurooppalaisten valtioitten konfederaatioksi millä koko ideaa suomalaisille myytiin, vaan ideana oli kehittää kansallisvaltioitten itsenäisyyden lopettava liittovaltio jossa valta oli keskittynyt demokraattisen prosessin ohi valitulle politbyroolle.  Tavalliset suomalaisethan kuvittelivat EU-jäsenyyden myötä lähinnä saavansa halpaa ruokaa, halpaa viinaa ja turvan Venäjän uhkaa vastaan samalla säilyttäen kansallisen itsenäisyytensä. Ja niin valtamedia kuin poliittinen koneistohan mainostivat silloin että suomalaisilla on vaihtoehtona joko liittyä Euroopan Unioniin tai sitten joutua persaukiseen tsuhnan helvettiin. Soraäänet sanoivat tosin, että Suomesta tulee EU-päätöksen myötä Euroopan Takahikiän Perähikiä jota pidetään lähinnä utopian maksajana. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Sitä, mitä tapahtui sitten 2010-luvulla ei osattu silloin edes kuvitella. Siihenhän kuului myös se, että poliitikot hylkäsivät Suomen edun kokonaan ja pyrkivät korkeisiin EU-tehtäviin. Tilannetta voisi verrata siihen, että suomettuneisuuden ajan poliitikot olisivat pyrkineet Kremliin politbyroon jäseniksi ja jopa noina synkkinä vuosina ajatusta oltaisiin pidetty käsittämättömänä.

Väätämö: Mikko tiivisti asian hyvin. Siirrytään sitten 2000-luvulle. Sanotaanko vuosiin 2000 – 2015. Mikä merkittävä asia tapahtui vuonna 2000 ja kuinka se vaikutti yhteiskuntaamme? Ritva:

- Opettaja, sehän oli tietysti Tarja Halosen valinta Suomen presidentiksi.


Väätämö: Ja millä tavalla hänen valintansa oli merkityksellinen ja ennen kaikkea vahingollinen?

- Opettaja, jos ajatellaan, että EU-äänestys oli kaikkein aikojen suurin suomalainen kusetus, niin Halosen valinta on siinä mukavasti kannoilla. Halonenhan oli vasemmistososialisti joka valittiin naisten äänillä vain ja ainoastaan siksi, että hän on nainen. Sen kummemmin miettimättä. Voi sanoa, että naiset katsoivat porukalla mikä värkki heillä on hameensa alla, tekivät sen myötä johtopäätöksen asiaa sen kummemmin miettimättä ja tyrivät oikein urakalla siirtäen Suomen ns. pillusentriseen aikaan. Halosen aikana sekä monikulttuurisuus että feminismi alkoi saada Suomessa dominoivan yhteiskunnallisen valta-aseman ja luonnollisesti Halonen oli myös yksi niistä tekijöistä jotka vähensivät Suomen maanpuolustuskykyä erityisesti jalkaväkimiinojen kieltämisellä. Vaikka yksikään varastossa ollut suomalainen jalkaväkimiina ei ollut koskaan tappanut ensimmäistäkään viatonta afrikkalaislasta. Halonen mainosti itseään ”arvojohtajana” ja kyseisen naisen arvot levisivät noina kahtenatoista vuotena katastrofaalisen laajalle.

- Erityisesti Halosen tukema feminismi alkoi nakertaa yhteiskunnan moraalista selkärankaa nimen omaan siksi, että feministiseen ”niin mut kun mä haluun ja mun pitää saada kun mä oon nainen”-joukkorääkymiseen ei uskallettu vastata niin poliittisen kuin virkakoneiston toimesta ja mediahan taas nieli sen kokonaisuudessaan mitään kyseenalaistamatta. Näin teki jopa pääosa miespuolisista toimittajajista jotka itsekin ilmoittivat olevansa feministejä. Feminismi alkoi määrittää asioita eikä kukaan päättävissä asemissa oleva uskaltanut sanoa enää sille vastaan vaikka tiesikin feministisen ideologian olevankin lähinnä pilalle hemmoteltujen ja yhteiskunnan kannalta täysin tarpeettomien naisten julkista kiukuttelua ja vallanhimoa. Ainoa vastarinta tuli pikkuhiljaa kasvavan sosiaalisen median puolelta mutta se oli 2000-luvun alkupuolella vielä aivan liian heikko ja hajanainen. Ja sen seurauksena maasta tuli egohumanististen suvaitsevien feministien hiekkalaatikko jossa ne saattoivat tehdä aivan mitä lystäsivät.

Väätämö napsautti jälleen sormiaan ja nosti peukaloaan.

- Juuri näin tapahtui. Hienoa Ritva. Näinä samoina aikoina tapahtui kaksi asiaa, joilla taputeltiin selväksi Suomen itsenäisyyden lopullinen tuho. Osaako Jyrki kertoa, mitä ne olivat?

- Opettaja! Ensimmäinen niistä oli Suomen liittyminen eurovaluuttaan. Sillä vietiin suomelta taloudellinen itsenäisyys ja mahdollisuus vientiteollisuuden tukemiseen mahdollisella devalvaatiolla. Suomen pankki muuttui sitä myötä maakuntapankiksi joka noudatti pääkonttorin ohjeita ja pääkonttoria eivät maakunnan asiat pahemmin kiinnostaneet. Sinänsä täysin sairaaksi muuttunut Ruotsikin ymmärsi säilyttää oman valuuttansa. Eurosta voisi sanoa, että se ei ollut taloudellisiin perusteisiin pohjautuva ratkaisu, vaan puhtaasti poliittinen sellainen, jolla pyrittiin sitomaan kansakunnat Brysselin vallan alaisuuteen.

- Ja se toinen asia oli tietysti se, että vuonna 2011 Suomen Eduskunta muutti perustuslakiaan ja vahvisti Suomen maakunta-aseman Euroopan Unionissa. Tämän päätöksen seurauksena Suomeen ei tullut enää maahanmuuttoa vaan se muuttui käytännössä ulkorajansa aukaisseen liittovaltion sisäiseksi maassamuutoksi joka realisoitui kaikessa kauheudessaan vuonna 2015 ja siitä eteenpäin. Asiasta vastuullisiahan on etsitty KRP:n toimesta mutta heistä suurin osa on pysynyt Brysselissä, joka toimii vielä Euroopan Liittovaltion – tosin huomattavasti pienentyneen sellaisen – pääkaupunkina. Ja siellä uudestaan itsenäistyneen Suomen poliisilla ei ole toimintavaltaa. Kyseinen liittovaltiohan on itsessään ollut jo pitkään sekä pankrotin että täyden sisällissodan kynnyksellä mutta jatkaa itsepintaista utopian ylläpitämistä.

Niinhän se valitettavasti on, totesi Väätämö ja jatkoi:

- Vuosi 2015 oli eräänlainen kulminaatiopiste. Osaako Tuija kertoa siitä?

- Opettaja! Se vuoden 2015 tapaushan oli tietenkin Invaasio 2015, jolloin Suomeen tuli kerralla kymmeniä tuhansia röyhkeitä ja elatusinterreilaajiksi maahamme tulleita pääosin arabijätkiä. Virallinen Suomen valtio olisi voinut kyllä estää niitten tulon, mutta se päättikin tehdä invaasiosta itseisarvon jota itseisarvoa feministinen utopistikoneisto komppasi. Mitä voi pitää sinänsä sen ajan yhtenä suurimpana paradoksina, sillä kyseiset feministit olivat näille maahantunkeutujille otuksina jo sukupuolensa mukaan alempana kuin käärmeen maha. Tilannetta voisi verrata siihen, että kärpänen alkoi fanittaa hämähäkkiä.
- Yhtä kaikki, ketään ei estetty tulemasta maahan ja me saimme siinä samalla itsellemme aina vain suuremman haitallisen, väkivaltaisen, röyhkeän, vaarallisen ja kiittämättömän väestönosan. Aktivoituneessa ja kasvaneessa sosiaalisessa mediassa vastustettiin tätä käsittämätöntä kehitystä mutta siihen valtiovalta vastasi perustamalla vuonna 2016 poliittisen poliisin joka keskittyi niin sanottuihin vihakirjoituksiin. Jotka itsessään olivat tietysti täysin asiallisia ja perusteltuja vallitsevan asiantilan arvosteluja. Poliittinen poliisi toimi sekä ovelasti että röyhkeästi ja aloitti esitutkinnan kaikista rikosilmoituksista. Tutkinta ei välttämättä johtanut syytteisiin, mutta tutkittavien ihmisten henkilöllisyys tuli julkisuuteen ja sai aikaan tutkittavien irtisanomisen töistään, erityisesti jos he olivat töissä julkisella sektorilla.

- Myös ehdottomia tuomioita jaettiin, muitten muassa esim. tapaus Janitskin, neljä vuotta ja tapaus Jansson, kaksi ja puoli vuotta. Ennakkotapauksena näissä tuomioissa käytettiin jo aikaisemmin tuomittua Seppo Lehtoa joka sai suunsoitosta kaksi ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta. On huomattavaa – niin kuin siihen aikaan case Lehdosta tiettyjä vertailuja tehtiin – niin samaan aikaan törkeistä, aivovammaan johtaneista pahoinpitelyistä ei saanut kuin ehdollista. Samaan aikaan tapahtui ns. Riku Rantala-case jonka myötä Suomen asianajajaliitto siirtyi poliittiseksi järjestöksi ja kielsi jäseniään avustamasta niin sanottuja viha-ajattelijoita. Ainoastaan kunnallista oikeusapua saattoi liiton luvalla näille ihmisille tarjota, mutta tätä tarjottua lakiapua ei voinut millään muotoa pitää ammatillisena. Tosiasiassa nämä tuomiot tulivat kaikki näytöstuomioistuimissa joissa rangaistus oli päätetty jo ennen prosessia ja voidaan perustellusti väittää, että kyseisissä tapauksissa syyttäjä ja puolustus olivat samalla puolella.

- Näin ollen sanallinen vastarinta siirtyi kokonaan nimimerkkien taakse ja amerikkalaisille palvelimille. Valtiovalta lisäsi edelleen vihatutkijoitten määrää ja sai apua myös vapaaehtoisilta vihapuhujien metsästäjiltä joita kutsuttiin termillä ”feminiitta”. Vuonna 2018 oltiin siinä tilanteessa jossa pelkkä epäily viha-ajattelusta sai aikaan tarkoituksella vuosien mittaisen esitutkinta- ja syyteprosessin sekä automaattisen työpaikan menettämisen. Prosessi itsessään oli jo ankara rangaistus. Lisäksi media kertoi näistä epäillyistä runsaasti pyrkien kaikin mahdollisin keinoin demonisoimaan heidän persoonansa sekä tuhoamaan heidän avioliittonsa ja perhe-elämänsä. Ehdottomia tuomioita vääristä mielipiteistä alettiin jakaa aina aikaisempaa enemmän ja niistä tuli standardi. Ihmisiä alkoikin paeta Suomesta EU:sta eronneeseen Viroon joka otti heidät vastaan pakolaisstatuksella.

Tässä vaiheessa opettaja Väätämö kysyi, että pidetäänkö välitunti vai jatketaanko tunnit yhteen. Oppilaat olivat sitä mieltä että jatketaan. Tällöin Väätämö sytytti opettajan pöydälle kynttilän ja sanoi:

- Niin kuin muistatte, niin näitä toisinajattelijoita myös murhattiin valtion toimesta. Ei virallisen tuomion kautta vaan niin, että vankilaviranomaisten päätöksellä heitä sijoitettiin samoihin tiloihin maahantunkeutujista koostuvien kriminaalivankien kanssa. Heitä kuoli kaikkiaan seitsemän. Samoin tulee muistaa, että maahan yleensäkin laskettiin valtiovallan toimesta potentiaalisia tappajia joitten potentiaalisuus myös realisoitui. Heidän uhreinaan kuoli kaduilla Toisten Vaaran Vuosien aikana kymmeniä suomalaisia. Tämä kynttilä on kaikkien niitten suomalaisten muistolle, jotka kuolivat monikultturistisen ideologian vuoksi. Heidän kunniakseenhan on nykyisin Hietaniemen hautausmaalla muistokivi. Muistaako Jaakko, mitä siinä lukee?

- Opettaja. Muistokivessä lukee isommalla ”Egohumanistisen monikultturismin suomalaisten uhrien muistoa kunnioittaen” ja sitten pienemmällä siinä alla ”Suomalainen. Muista nämä rikoksen uhrit, ettei samaa rikosta enää koskaan tehtäisi”. Ja haluaisin tässä sanoa, että kun noista ajoista puhutaan, niin siinä vaiheessa niin sanottu punavihreä kupla tuli tietyllä lailla tietoiseksi olemassaolostaan. Vähän samoin kuin joku Skynet Terminator-elokuvassa. Se ymmärsi sen, että se oli tavallisten kansalaisten elatuksen varassa eikä sillä ollut minkäänlaista kosketuspintaa näihin tavallisiin kansalaisiin. Se ymmärsi sen, että se oli saanut vallan, vaikkei kukaan sitä tarvinnutkaan eikä se sitä missään nimessä ansainnut. Eikä se ollut halukas luopumaan vallastaan. Se aikoi pitää siitä kiinni kaikin mahdollisin keinoin. Tätä varten poliisi keskittyi sen käskystä etsimään aina vain enemmän väärinajattelijoita joka termi oltiin otettu hallinnossa käyttöön. Enää ei edes teeskennelty etsittävän ns. viha-ajattelijoita. Eikä toiminnan myötä edes varsinaisesti suojeltu maahantunkeutujia. Ne menivät vain siinä sivussa. Pakkovalta suojeli punavihreää kuplaa ja järjestelmää itseään.

- Oikein, Jaakko. Ja siinä päästäänkin sitten seuraavaan kulminaatiopisteeseen eli vuoteen 2019. Jatkatko Jaakko ja kerrot mitä silloin tapahtui?

- Opettaja. Ensimmäinen tapaus olivat tietenkin eduskuntavaalit. Joissa äänestysprosentti putosi viiteenkymmeneen. Ihmiset olivat kyllästyneet. Vaaleissa oli ehdolla myös perussuomalaisista eronnut Uusi Perustuslaillinen Puolue, mutta se oli myöhässä eikä ehtinyt koota kunnolla voimiaan. Kaikesta huolimatta se sai kahdeksan edustajaa läpi, mutta toimintansa aloittanut Suomen historian ensimmäinen punavihreä eduskunta sääti perustuslakijärjestyksen mukaan puolueen kielletyksi rasistisena ja äärioikeistolaisena ja vangitutti niin sen kansanedustajat kuin puolueen muut aktivistit. Näistä ihmisistä kuoli ennen Vapautuksen Päivää suomalaisissa vankiloissa neljä. Valtavirran puolueeksi itsensä määritellyt – ja sitä myötä vain kymmenen kansanedustajaa vaaleissa saanut – perussuomalaiset äänestivät punavihreän hallituksen esityksen mukaisesti.

Opettaja Väätämö nosti kättään ja totesi:

- Oikein, Jaakko. Ennen kuin jatkat, niin muistuttaisin, että ne ihmiset jotka ovat vastuussa näistä kuolemista istuvat tällä hetkellä elinkautista vankeustuomiota lukuunottamatta niitä, jotka pääsivät Liittovaltion puolelle karkuun. Ja tuomio siis todellakin tarkoittaa elinkautista. Ehkä uusi järjestelmämme on heille kuitenkin armeliaampi kuin mitä he aikanaan olivat, sillä he saavat istua tuomionsa pelkääjien osastolla ja heidän turvallisuutensa on taattu. Ja tulee muistaa, että KRP etsii vieläkin pakoon päässeitä vastuullisia eikä heidän rikoksensa koskaan vanhene. Mutta ole hyvä Jaakko ja jatka.

- Opettaja. Silloin vuonna 2019 tapahtui vielä monta asiaa. Ensinnäkin uusi eduskunta kielsi kaikilta siviileiltä kaikki mahdolliset aseet. Tosin ei niitä luovutettu kuin kymmenen prosenttia mutta niitten etsimistä jatkettiin säännöllisesti mikä söi valtavasti poliisin voimavaroja järjestyksenpidosta. Eduskunta sääti myös uuden lain jonka mukaan sekä poliittisen koneiston, virkakoneiston, federalismin, maahanmuuttajien että median edustajien julkinen arvostelu tulkittiin vankeudella rangaistavaksi vihapuheeksi. Sitten elokuussa 2019 tapahtui Invaasio 2019 jonka seurauksena Suomeen tuli kahdeksankymmentätuhatta ihmistä, pääosin nuoria miehiä akselilta Marokko – Pakistan. Uusi hallitus väärinkäytti valmiuslakia ja pakkoluovutti suomalaisilta kesämökkejä ja kakkosasuntoja maahantunkeutujien käyttöön. Tosin maahantunkeutujat pyrkivät mahdollisimman nopeasti siirtymään suomalaisiin kaupunkeihin, pääosin Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle. Heidän jäljiltään kesämökit olivat jääneet siivottomaan kuntoon joitten siivoamisen kustannukset jäivät mökkien omistajille. Osasta mökeistä tuli asuinkelvottomia.  Tosin osa mökkien omistajista mieluummin poltti mökkinsä kuin luovutti ne elintasosurffareille. Kaikki mökkinsä polttaneet joutuivat oikeuteen ”omaan omaisuuteen kohdistuvasta rasistisesta vihatuhopoltosta” syytettynä. Kun maahantunkeutujat olivat keskittyneet Helsinkiin ja muihin suuriin kaupunkeihin, niin osa näistä kaupungeista muuttui alueiksi jossa Suomen valtiovallalla ei ollut mitään otetta. Aivan kuin Ruotsissa aikaisemmin. Läksyt olivat olleet tarjolla mutta niitä ei luettu. Media piti näitten alueitten tapahtumia täydessä uutispimennossa.

- Lisäksi hallitus lisäsi jatkuvasti vihapuhetta tutkivien poliisien määrää. Järjestyksenvalvontaan ei riittänyt enää kenttäpoliiseja joten hallitus päätti ottaa käyttöön siviilikaartit jotka koostuivat Antifan jäsenistä. Sinänsä pääosin vasemmistoanarkisteista koostuvat joukot ottivat paradoksaalisesti ja ideologiansa vastaisesti mielellään vastaan valtion myöntämän virka-aseman. Varsinaista työtähän ei heistä ollut kukaan koskaan muutenkaan tehnyt vaan he olivat olleet valtion elättejä. Kaartien johtajaksi nimitettiin ”päivystävä anarkisti” Suvi Auvinen joka osoittautui anarkististatuksestaan huolimatta tiukaksi järjestelmän kannattajaksi. Sinänsä näitten kaartien varsinaista järjestyksenpitotyötä ei voinut juurikaan pitää järjestyksenvalvontana vaan valtion laillistamana mekkalointina. Alun perin nämä virallistetut Antifa-joukot oltiin aseistettu vain kaasuaseilla mutta sen homman kanssa kävi niille huonosti. Kuuluisin tapaus oli se, kun Antifat menivät riekkumaan erään laukaalaisen hirviporukan peijaisiin, ja seurauksena oli neljä kuollutta ja kaksitoista loukkaantunutta Antifaa. Kaksi hirvimiestä loukkaantui lievästi.

- Tämän jälkeen hallitus aseisti Antifat pistooleilla ja määräsi ne suojelemaan maahantunkeutujia jotta ne voisivat harjoittaa vapaata itseilmaisua suomalaisissa kaupungeissa. Määräys tosin muuttui nopeasti kun maahanmuuttajat säännöllisesti veivät Antifa-porukoilta aseet itselleen. Näin ollen pidätysoikeuden saaneitten Antifa-järjestysjoukkojen tehtävä oli lähinnä kiusata tavallisia suomalaisia ja estää niitä puolustamasta läheisiään. Suomalaisilla oli toki perustettuna paikallisia järjestyksenvalvontajoukkoja mutta ne olivat paikallisia, yksittäisiä eikä niillä ollut yhteistä organisaatiota. Hallitus suhtautui näihin joukkoihin vihamielisesti ja useita joukkojen aktivisteja tuomittiin vankeustuomioon olosuhteisiin joissa heidän turvallisuutensa oli kaikkea muuta kuin taattu. Myös kolme järjestyksenvalvojaa kuoli vankilassa ulkomaalaisten kriminaalivankien toimesta.

Aatos Väätämö keskeytti Jaakon ja totesi:

- Aivan oikein, Jaakko. Kuinka voisit kuvailla tavallisia suomalaisia sanotaammeko vaikka vuoden 2020 heinäkuussa?

- Opettaja, ihmiset olivat täynnä vihaa, mutta alistunutta sellaista. He olisivat olleet silloinkin valmiita aivan mihin tahansa, mutta kuuliaisina hallintoalamaisia he odottivat, että heille annettaisiin lupa.

- Ja sitten se lupa tuli. Miltä taholta?

- Opettaja, ei mistään varsinaiselta viralliselta taholta mutta tulipahan kumminkin. Vuoden 2020 syksyllä puolustusvoimien joukko-osastoissa everstitasoa alemmat upseerit alkoivat keskenään miettiä, että mitäs varten ne puolustusvoimat yleensä ovat olemassa. He tekivät johtopäätöksen ja ottivat yhteyttä tiettyjen kansalaisjärjestöjen luotettuihin edustajiin. Lähinnä siis metsästysseuroihin, ampumaseuroihin ja reserviläisjärjestöihin. Sen jälkeen asiat etenivät melko nopeasti.

Opettaja Väätämö nosti vielä kerran peukaloaan.

- Ja tietäisin siitä jotakin, olinhan siellä minäkin. Seuraavalle kerralle lukekaa historiankirjan sivut 88 – 112 jossa käsitellään näitä asioita tarkemmin. Ja muistuttakaa vanhempianne siitä, että he muistavat huomenna polttaa jätkänkynttilää. Siitähän on tullut uusi vapauden symboli. Ottakaa tuosta pöydältäni Päivälehden näitä tapahtumia käsittelevä erikoisnumero joka on jaettu kaikkiin kouluihin. Hyvää Vapautuksen Päivää teille kaikille.


Hotellin respasta toivotetaan kaikille lukijoille onnen ja menestyksen täyttämää uutta vuotta 2017.

43 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Onneksi Vapautuksen Päivään ei ole enää montaa vuotta. :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV. Toivotaan, ettei olisi. Vaan eihän tää hyvältä tällä hetkellä näytä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö.
Kehityksen suunta on valitettavasti tuo, mutta toivotaan, että se on nopeampaa eikä tarvitse odottaa vuotta 2028.
Huru-ukko

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Erittäin realistinen ennustus. Ainoa epäilys minulle heräsi sen optimistisesta pohjavireestä. Minä taidan sitten olla parantumaton pessimisti, mutta epäilen, että se Vapautuksen Päivä saadaan vasta verisen kaupunkisodan jälkeen. Jos saadaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta Ykälle,respalle ja kommentoijille.

Kannattaa lukaista http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005028792.html

aNo

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää loppuvuotta!

Tänä vuonna mittariin tulee 57. Saas nähdä pääsenkö vielä vapautuksen päivää juhlistamaan?

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Siinä se oli Suomen lähihistoria pähkinänkuoressa, kun asioista uskaltaa kirjoittaa niin kuin ne on olleet, eikä tosiasioita vääristellen ja vihervasemmistolaiseen ja feministiseen hömppään käärittyinä. Tykkään tarinoista, joissa on onnellinen ja oikeudenmukainen loppu kuten tässäkin. Pelkään kuitenkin, että herääminen ja muutokset tapahtuvat liian hitaasti ja itse kasvan silloin jo koiranputkea, mutta toivotaan, että Ykä on oma Nostradamuksemme ennustajan taitoineen. Jälkikasvua ajatellen Vapautuksen Päivä tuntuu lohdulliselta. Mieleen tulee Finlandian ensimmäisen säkeistön sanat: "Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois" jne.

Muuten, onko kenenkään muun mielestä kotouttaminen ja monikulttuurisuuden vaaliminen toistensa vastakohtia? Olenkohan ymmärtänyt asian ihan väärin, kun tuntuu siltä, että meillä kotoutetaankin suomalaisia ja nimenomaan siksi, että muut kulttuurit täällä saisivat elää omaa elämäänsä?

Hyvää alkanutta vuotta Ykälle ja kiitos jälleen kerran mainiosta blogista!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Morot. Milloin about julkaiset osan 2?

kalleh

Virkamies kirjoitti...

Hieno ja totuudenmukainen kirjoitus taas kerran, tosin utopiaosuus sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Tulevaisuutta voi kukin tietysti vain arvailla, mutta suunta näyttää sellaiselta että seuraavien eduskuntavaalien jälkeen sukelletaan syvemmälle kuin koskaan, josta sitten ylöspääsy vaatinee jotakin rajumpaa kansalaisaktiivisuutta. "Everstiä alemmat upseerit" saattavat hyvinkin olla vaikuttamassa, sillä ennustan melkoista puolustuskyvyn alasajoa ja turvallisuusalan leikkauksia seuraavien vaalien jälkeen. Mitta voi tulla täyteen kuristamisen kohteilla, oli sitten harmaata tai sinistä päällä. Aika sen sitten oikeasti näyttää, muu on pelkkää spekulointia.

WhiteHunter kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta koko sekalaiselle seurakunnalle!
Tuli käytyä tuolla Helsingin keskustan tuntumassa uudenvuoden yönä. Enpä ole nähnyt ennen poliiseja ja järjestysmiehiä noin paljon. Huomio kiinnittyi yhteen pikku seikkaan, kaikilla näillä oli suojalasit (yleensä ammunnassa käytettyä mallia). Järjestysmiehillä oli isot kaasupullot vyöllä. Tilanne oli odottava. Paljon oli ulkomaalaisen näköistä porukkaa liikenteessä. Suhteellisen rauhallista kuitenkin, humalaisten normaalia hölmöilyä.

Minulla on tunne, että poliisin joukoista lähtee myös paljon ihmisiä tuonne nuivalle puolelle. Hehän eivät uskalla avata suutaan missään julkisesti. Tutuilleen ehkä vähän avautuvat, mutta vain vähän. Veikkaan että sielläkin ollaan läpensä kyllästyneitä.

Ruotsissa, jos poliisi käyttäisi rakettiporukkaan ja kivien heittelijöihin sellaista mellakka-asetta joka suomalaisillakin poliiseilla on, rupeisi sielläkin tilanne rauhoittumaan. Ruotsin poliisi tarvitsisi lisää valtaa ja panoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos loistavasta ja toivorikkaasta kirjoituksesta!

T. Riku Raunioilla

...ja niin on se Siilitien episodikin jäänyt polpoliisita hieman auki - toivottavasti kyse todellakin on "vain" sairaskohtauksesta.

Snowcamo kirjoitti...

Toivon kipinä jäi mieltä lämmittämään.

Persut saivat aika kylmää kyytiä tarinassa... huomauttaisin että peli ei sillä sektorilla ole vielä pelattu ja tuleva puheenjohtajan valinta linjaa paljon. Erityisesti persujen nuoret ovat mitä isänmaallisinta tolkun porukkaa. Ja jos ei muuta, niin saadaanpa vaalien myötä taas muutama asia julkiseen keskusteluun vielä (viimeisen?) kerran.

Saako tuon jätkänkynttiläperinteen aloittaa jo ennakoivasti?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta sinullekkin Yrjö. Toivottavasti tästä vuodesta tulisi parempi, vaan kyllä tuntuu tällä hetkellä että tuleekohan siitä. No saadaanpa ainakin tämä polpo vahtimaan sitä ettei vain kukaan kirjoita netissä mitään vääriä mielipiteitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Yhel Turkkulaasel, aNolle, Sepille, Rouva Anolle, kallehille, Virkamiehelle, WhiteHunterille, Rikulle Raunioilla, Snowcamolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Rouva Ano totesi, niin fiktiotahan tässä on vain se osa joka jatkuu tästä päivästä eteenpäin. Sitä ennen käytiin läpi Suomen lähihistoria eikä siinä ole paljon ylpeilemistä. Fiktiopuoli saattaa aivan hyvin toteutua sillä nykyinen valtakoneistomme tietää että sen vallan perusteet on kyseenalaistettu ja perustellusti mutta se ei ole valmis luopumaan vallastaan ja kantamaan vastuuta teoistaan. Silloin ainoa luonnollinen tie on edetä aina vain enemmän pakkovallan suuntaan.

Rouva Ano totesi myös kohdalleen että ns. kotouttamisessa on pitkälle kyse siitä että suomalaisia pakotetaan sietämään heille vieraita ihmisiä ja tapoja. Mitä tulee aNon laittamaan linkkiin niin tokihan Appelsin kirjoittaa asiaa mutta tulee muistaa, että Iltasanomien linja on kuitenkin muuten totaalisen vihervasemmistolaista ja Appelsin on siellä päätoimittaja.

Kalleh: Jatkoa tulee varmaan lähiviikkoina.

Snowcamo: Kyllä jätkänkynttiläperinteen voi aloittaa aikaisemminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä,

joo, kakkososaa odotellessa. Saas nähdä mikä katkaisee ns. kamelin selkärangan täällä Euroopassa ja mikä maa seuraa Britanniaa? Ehkä ironisinta olisi joko Italian tai Ranskan ero, ne olivat sentään EEC:n perustajamaita vai Euratom'ko oli ensimmäisenä? Siis se järjestö jolla yhdistettiin Ranskan ja (Länsi)Saksan hiili- ja terästeollisuus, jottei maiden välille enää voisi syttyä sotaa.

Heillähän alkoivat ne jäsentenväliset jo Ranskan-Preussin sodassa 1870, vai pitäisikö mennä Waterloohon asti jossa preussilainen sotamarsalkka Blücher antoi Napoleonille lopullisen iskun? Tosin, brittien Wellington joukkoineen oli kiitettävästi harventanut Ranskan eliittijoukkoja, mutta kuitenkin saksalainen pelasti englantilaisen.

Tässä hiukan ensimmäisestä rähinästä ja kenraali Ludendorffista, toi oli mielenkiintoista että Saksassa matruusit menivät kapinaan ja kaatoivat hallituksen, vähän samaa tyyliä kuin Venäjän vallankeikauksessa. Siellähän ne matruusit nousivat kapinaan sekä Pietarissa että Kronstadtin laivastotukikohdassa. Venäläisillä onkin se ironinen vitsi, että mikä on maailman vahvin ase? Risteilijä Auroran tykit, koska ne saattoivat ison maan sekasortoiseen tilaan vuosikymmeniksi. Sehän on nykyään museolaivana Pietarissa ja sen ohitse on tultu käveltyä ja otettua nykymuodin mukainen "selfie", itse laivaan en mennyt kun oli muita menoja ja kiireinen aikataulu.

Aatusta sen verran ettei miestä ainakaan voi rohkeuden puutteesta syyttää, yleensäkään noi taistelulähetin hommat eivät ole mitään helppoja. Aika ihme että mies selvisi? Koska tuon rähinän aikana maasta tehtiin sananmukaisesti Kuun maisemaa massiivisilla tykistökeskityksillä ja niitä viestejä piti sitten saattaa etulinjasta johtoportaalle. Sommen suurtaistelun tykistökeskitysten kumu kuului kuulemma Lontooseen asti.

Olisihan se muuten aikamoinen näky jos eduskuntatalon edustalle päräyttäisi muutama Pasi ja Leopardi...

ISIS-liikkeellä ei mene asiat ihan putkeen, mutta huolestuttavinta tuossa on se, että osa noista taistelijoista menevät joko maan alle tai lähtevät länteen. Bagdadissa tosiaan räjäytettiin pommi ja sunni-shiiojen väliset ongelmat senkuin jatkuvat. Tuosta viimeisestä kappaleesta olen hieman toista mieltä....

- Soomepois Eestist -

Juha R kirjoitti...

Tervehdys Yrjö, ja hyvää uutta vuotta sinne respaankin, koko henkilökunnalle.
Olipa taas mainio kirjoitus. Itse veikkaan, että tuo negatiivinen kehitys on kuitenkin hitaampaa, ja sitten se positiivinen menee myös myöhemmäksi, jos tapahtuu koskaan. Sikäli olisi parempi, että kaikki menisi totaalisen vituralleen nopeasti, jotta ihmiset vielä muistaisivat, miten hyvä maa Suomi joskus oli. Muuten käy just niinkuin sille hitaasti keitettävälle sammakolle.
Kakkososaa odotellen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kaikkein eniten veikkaisin jotain Itä-Euroopan valtiota. Ne kun eivät yksinkertaisesti hyväksy EU:n vaatimaa väestörakenteen keinotekoista muutosta. En oikein jaksa uskoa Euroopassa valtioitten välisiin sotiin, mutta erinäisten sisällissotien ketju on täysin mahdollinen. Syy sisällissotiinhan on pääosin sitten tuontitavaraa. Kiitos noista linkeistä. Aatuhan sai sodassa kaasua ja oli jonkun aikaa sokea, mutta selvisi sitten. Keskityksistä puheenollen käsittääkseni myös venäläisten keskitys Valkeasaaressa kesällä 1944 kuului Mikkeliin saakka. Niitten Pasien ja Leopardien tuloa eduskuntatalon edustalle en pitäisi enää välttämättä millään muotoa huonona vaihtoehtona.

Juha R: Ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin sekä kiitokset. Tuo aikaveikkauksesi on varmaankin varsin oikea, mutta jotain tähänkin piti laittaa. Toisaalta huikean nopeasti se romahti se Suuri Ja Mahtavakin eikä sitä kukaan viittä vuotta aikaisemmin olisi osannut kuvitella.

Sandscorpion kirjoitti...

Rouva Ano kysyi: "Muuten, onko kenenkään muun mielestä kotouttaminen ja monikulttuurisuuden vaaliminen toistensa vastakohtia?"

Useimmille tulee kotoutumisesta mieleen sellainen, että opitaan kieli, mennään töihin ja muutenkin aletaan elää tavalla, joka ei häiritse valtaväestöä eikä edellytä valtaväestöltä tulonsiirtoja.

Suvaitsevaisessa kontekstissa se ei ole noin. Suvaitsevaisessa kontekstissa kotoutuminen on sitä, että tuntee olonsa kotoisaksi. Niinpä noissa ei ole mitään ristiriitaa, vaan kotouttaminen itse asiassa nimen omaan vaatii monikulttuuria, että tulijat voivat uudessa maassa jatkaa elämäänsä vanhan maan meiningillä.

Tämä on hyvä pitää mielessä aina, kun suvaitsevaiston kanssa tulee väittelyä siitä, onko kotoutus onnistunut tai miten se parhaiten onnistuisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikille vähän mietittävää:

Joissain harvoissa maissa suurten tulokasmäärien integrointi on onnistunut kohtalaisen hyvin. Niillä on yksi yhteinen ja yhdistävä piirre:

Monokulttuurinen ja nationalistinen lähtökohta, johon sitoutuminen on kansalaisuuden ja tukijärjestelmän piiriin pääsemisen (jos sellaista edes on) ehto.

USA ja Australia esim. ovat hyvin nationalistisia maita. Integroiminen onnistuu aika hyvin. Ruotsi on nationalismivastainen. Integroiminen ei onnistu. Britannia oli aikanaan nationalistinen ja onnistui integroimaan, nyt kaikkea muuta kuin nationalistinen eikä onnistu integroimaan. Hyvin nationalistinen Israel onnistuu integroimaan uuden, muualta tulevan väestön hyvin mutta ei ollenkaan sikäläisen nationalismin torjuvaa arabiväestöä*.

Jos halutaan ottaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, niin integroiminen edellyttää huomattavasti nykyistä nationalistisempaa hallinto- ja politikointityyliä. ;-)


* Vanhojen dokumenttien perusteella esim. Jerusalemin muslimiväestö ei ollut edes neljännestä koko väestöstä vuonna 1859. Juutalaiset olivat enemmistönä. Vuonna 1878 ottomaanisulttaani aloitti voimakkaan uudisasutuspolitiikan. Algerian palasten hallinta oli menetetty aiemmin ranskalaisille ja Mustanmeren koillisnurkka venäläisille. Näiden alueiden väestöä pakko- ja vapaaehtoissiirrettiin alueelle, jota poliittisista syistä alettiin myöhemmin kutsua palestiinaksi. Näin luotiin vuodesta 1878 "tuhansia vuosia alueella asunut palestiinalaisväestö". YK sinetöi tämän "ikiaikaisuuden" sillä että Israelin perustamisen jälkeen alueella pakolaisstatuksen saivat kaikki ne, jotka olivat asuneet vähintään kaksi vuotta alueella - tai ainakin väittivät niin. Tarkistuksiahan ei arabien painostuksen takia tehty.

Ukkeli kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja kiitoksia mielenkiintoisista jutuista. Armeijassa esimieheni tapasi sanoa, kun hommat tökkivät, että alokkaat, tämä on itkettävän ja naurettavan rajamailla. Suomen nykypäivä on juuri tuollaista. Tulevasta ei tiedä, mutta noin tuo kehitys voi kehittyä. Eihän näitä ole Suomessa keksitty, vaan tuontitavaraa nämä ismit ja muotijutut ovat kaikki, koko läntinen maailma elää samaa unelmaa.

Nyt näyttää, että tuulen suunta on muuttunut, kun Trump voitti Amerikassa ja Iso-Britannia lähtee EU:sta. Kun siellä on ihmetelty, kuinkas erotaan, maan viisas kuningatar on kuulemma kysellyt, mikä siinä voi olla vaikeaa. Niinpä, britit voittivat natsit, ei Brexit ole mitään siihen verrattuna. Toimittaja James Delingpole kirjoittaa, ettemme pyytele anteeksi, emme selittele, emmekä antaudu.

Suomen eliitti on aina hakenut ohjeensa ulkomailta, joko Tukholmasta, Berliinistä tai Moskovasta, viime vuosina myös Washingtonista. Kun tuulen suunta muuttuu maailmalla, niin kyllä se muuttuu täälläkin. Takit kääntyvät hyvin sujuvasti, napit vaan lentelevät. Syntipukkeja tarvitaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sandscorpionille, Anolle ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Sandscorpion: Kotoutuminenhan itsessään on keinotekoinen termi joka ei tarkoita yhtään mitään. Toisin sanoen se tarkoittaa juuri sitä, kuinka asian kommentissasi määrittelit. Ja kyseinen ”kotoutuminenhan” siis tarkoittaa sukupolvesta toiseen jatkuvaa elatusvelvollisuutta ja ne ihmiset jotka kyseenalaistavat tämän tai edes kysyvät että millähän rahalla tämä kustannetaan ovat sekä rasisteja että muutenkin moukkamaisia ihmisiä. He kun hyökkäävät tiedostavaiston toisten maksamia hyviä fiilareita vastaan.

Ano: Hyvin kommentoitu sinultakin. Ja Australiahan mainostaa että ”you will not make Australia home”. Ovat meitä fiksumpia. Mutta olisiko sinulla esittää jotain linkki tuohon väestönsiirtoon? Tuo oli minulle uutta.

Ukkeli: Hyvää uutta vuotta sinullekin ja kiitokset. Minä olen muuten siinä käsityksessä että kuningatar Elisabeth on itse asiassa ollut Brexit-myönteinen. Toivotaan vaan, että Britannian myötä alkaa dominopalikat kaatumaan. Valitettavasti taitaa olla niin, että Suomi on niitä viimeisiä niistä palikoista.

Anonyymi kirjoitti...

Ukkelille kiitokset mielenkiintoisesta artikkelilinkistä, Usarin puolelta lähestulkoon samasta asiasta mielipide Obaman kausi päättyy häpeällisesti. Tuosta Venäjän oletetusta hakkeroinnista ja sen vaikuttamisesta USA:n vaalitulokseen, taidan hieman epäillä, koska Obama oli kaksi kautta presidenttinä (kommentti #8 on samoilla linjoilla). Miksei silloin hakkeroitu?

Sitten Saksan kuulumisia, sieltä on loppuunmyyty naisten turvashortsit, mutta tämäkään ei saa tiettyjä piirejä havahtumaan tosiasoihin.

Junge Freiheit uutisoi taasen Hampurista tällaista. Pientä käännöstä pääpointeista.

Otsikkona "Lukemattomia seksuaalisia ahdistelutapauksia uuden vuoden aattona".

Hampuri. Vaikka poliiseilla oli paljon yksiköitä liikkeellä, silti siellä tapahtui useita ahdistelutapauksia. Maanantaina keskipäivään mennessä oli tehty 14 rikosilmoitusta. 10 epäiltyä on otettu huostaan. Seuraavalta riviltä sitten näkee noiden veijareiden kansalaisuuksia, aika "Nafri-pitoisia", tämä on muuten paljon keskustelua herättänyt poliisin käyttämä lyhenne pohjois-afrikkalaisista "asiakkaista".

Haupttatorte seien die Große Freiheit und der Jungfernstieg gewesen, noissa kaupunginosissa tapahtui eniten noita "sattumuksia". Jos nyt oikein muistan niin toi Reeperbahn on lähellä Grosse Freiheitia?

Am Jungfernstieg kam es zu mehreren Einsätzen, „da hier in Teilen durch Personen überwiegend mit Migrationshintergrund eine aggressive Stimmung durch Polizeibeamte vor Ort festgestellt worden war“, teilte die Polizei mit, poliisi tiedotti, että tuossa kaupunginosassa alkoi tulemaan enemmän tehtäviä kun poliisien otteet ja asenteet kovenivat maahanmuuttotaustaisia henkilöitä kohtaan.

Lopussa on pitkä liuta muitakin kaupunkeja joissa tahahtui seksuaalista ahdistelutapauksia, viimeisin lause on korutonta kertomaa; suurinta osaa tekijöistä ja epäillyistä kuvataan pohjoisafrikkalaisiksi tai etelänmaalaisiksi.

Tarpeeksi kun saksalaisten vieteriä jännittää niin voipi käydä kuten tässä pilakuvassa. Ja Afrikassa odottelee jo seuraava kriisi ellei jopa sisällissota Etelä-Sudanissa, lisää potentiaalisia Välimeren ylittäjiä.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

https://en.wikipedia.org/wiki/French_conquest_of_Algeria
https://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Turkish_War_(1877–78)

Noista kahdesta syntyivät siis suurin osa väestön uudelleenasutustarpeesta. Tuota tarvetta varten pidettiin vuoden 1878 väestönlaskenta. Googleta ottoman census 1878.

Joku on kirjoittanut aiheesta kirjan. En ole lukenut, mutta löytyy netistä.

https://books.google.fi/books?id=nTKaAAAAQBAJ&pg=PA30&lpg=PA30&dq=ottoman+1878&source=bl&ots=Z6X4PDUrvT&sig=mqVDiwlPfm8UzGBWTzV3qDsWtZY&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwiQqO_Ft6XRAhUKFSwKHZc_AnYQ6AEIVTAK#v=onepage&q=ottoman%201878&f=false

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Palestine_(region)

Näissä varhaisemman muslimiväestön määrää liioittelevissakin tilastoissa näkyy kohtien 1800 ja 1890 -välillä muslimiväestön lisääntyminen varttimiljoonalla ja 157 000: lla seuraavien parinkymmenen vuoden aikana.

Eli jos katsotaan, että miten se vuonna 1878 aloitettu ottomaani-imperiumin uudelleenasutushanke vaikutti, niin vuoteen 1914 mennessä vaikutus oli noin 400 000 ihmistä.

Jotkut tuubiivideot ovat myös informatiivisia

https://www.youtube.com/watch?v=W9ReF4UUa4E

Edelliseen kytkeytyvä

https://www.factualisrael.com/palestine-palestinians/

Siitä lainattuna:

In 1878 two years before the Zionist migrations began the Ottoman Sultan launched a resettlement policy to bring foreign Muslims, mainly circulations in Algerians. Historian Arnold Blumberg explains:

“After 1880, the forces of nascent Jewish nationalism, foreign Moslem colonization sponsored by the Turks, and spontaneous Arab immigration prompted by the new prosperity of Palestine changed the demographic face of the land.”

Given that starting in 1878 enormous waves of Muslim immigration began arriving in what was essentially an empty territory, it is obvious that the vast majority of those now calling themselves Palestinian do not have thousand-year-old roots in the place.

This is confirmed by the UN’s behavior for it has defined a Palestinian refugee as any non-Jew who left during the war of 1948 in whose family had been residing in the area even just two years before that. Without such a definition the population of so-called Palestinian refugees would dwindle almost to nothing.

Everybody recognizes that the Zionist Jews settled mostly on barren lands that nobody was using. The very King Abdullah of Trans-Jordan, who would participate in the effort to destroy the nascent Jewish state in 1948, wrote in 1946:

“I was astonished at what I saw of the Jewish settlements they have colonized the sand dunes, drawn water from them and transformed them into a paradise.”

The Jewish recovery of the land produced an economic explosion that attracted many Arabs from neighboring countries looking for a better life and the fattened the numbers of those who would later call themselves Palestinians. Many believe however that the Zionist Jews stole the lands upon which they settled using force, that question was answered by Haj Amin al-Husseini the father the Palestinian movement.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen liittyen:

Kannattaa miettiä tarkasti sitä, että miksi arabit estivät väkivaltaa ja sen uhkaa käyttämällä kaikki "palestiinalaisten" menneisyyteen liittyvät selvitystyöt silloin kun YK alkoi hoitaa "palestiinalaisten" pakolaisleiriasioita.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen liittyen

Myös hakusanoilla 1878 settlement löytää kaikenlaista. Tuohon voi liittää erilaisia sanoja. Policy, ottoman....

Vuoden 1878 settelement policy Syyrian osalta liittyy tietenkin tähän - se on oikeastaan saman hankkeen toinen reuna.

Ottomaani-imperiumissa oli esim. välillä 1878-1939 aika paljon sisäistä pakolaisuuteen verrattavaa väestön liikkumista. Siitä löytää myös googlettamalla tietoa. Migration tai refugees hakusanoiksi.

Tota en ole lukenut. Pikavilkaisulla käsittelee mm. väestön pakkosiirtoja Ottomaanivaltakunnassa.

"Ottoman lands became a shelter for Muslim refugees coming from the Caucasus and the Balkans. In their resettlement, the Ottoman officials exclusively took immigrants’ ethnic and religious affiliations into consideration, especially after 1878. The final period, the years in between 1913-1918, population movements were the result of the policy followed by a nationalist elite aiming to ethnically restructure the Empire’s core territory, Anatolia."

Väestönsiirtoja käytettiin nimenomaan ei-muslimiväestön roolin ja aseman heikentämiseen. Kun väestönlaskennoissa tai muuten huomattiiin, että jokin alue ei ollut muslimienemmistöinen tai enemmistö oli liian pieni, niin sinne tungettiin iso läjä pakolaisia ei-muslimien kylkeen kiinni.

"The Russo-Turkish War of 1877-1878 caused tremendous flows of refugees into the Ottoman lands. Over a million Muslim Turks had to emigrate from the Balkans (İpek 1994 : 40-41 ; Karpat 1985 : 74). The state attempted to resettle these refugees in accordance with its military, strategic and political concerns. Muslim-Turkish refugees were resettled along the borders and in villages around the Straits in order to secure the borders and the the Straits, and to balance the non-Muslim population in strategic regions. In some cases, they were resettled in such a way as to surround non-Muslims in order to counter-balance the latter and prevent them from forming the majority. "

Nää varmaan riittävät?

Anonyymi kirjoitti...

---jatkoa....

Kyse on siis siitä, että suvereenit valtiot kuten Jordania, Egypti, Syyria, Libanon eivät voi vaatia Israelin aluetta uskottavasti itselleen ja siten alueen juutalaisia tuhottaviksi. Niinpä tarvitaan keinotekoisesti tehty "palestiinan kansa" vaatimaan täsmälleen sitä aluetta, joka kuuluu Israeliin. Tämän "palestiinalaisen kansan" aluevaatimukset muuttuvat aina sen mukaan mikä on Israelin hallussaan pitämä alue jota jokin naapurimaa ei vaadi itselleen. Keinotekoisesti keksitty "palestiinan kansa" ei vaadi koskaan niitä alueita, joita jokin alueen muslimimaa vaatii, mutta heti kun kyseinen maa lakkaa vaatimasta jotain kohtaa, niin "palestiinalaiset" alkavat vaatia sitä. Erityisen hyvin tämä ilmiö näkyy Jerusalemin, Länsirannan, Gazan, Siinain ja Golanin suhteen.

http://www.wnd.com/2002/07/14501/

Becker kirjoitti...

Hyvvää vuodenjatkoa vaan kaikillen.
Ykältä varsin hyvin esitetty lähihistorian tulkinta. Olen aivan samaa mieltä tapahtumien kulusta. Lähitulevaisuus on myöskin mielenkiintoinen, enkä yhtään epäile etteikö se olisi kuvatun kaltainen. Tilanne on varsin selvästi ajautumassa konfliktiin. Missä se alkaa ja milloin on kyse vain siitä missä paineastia antaa ensimmäisenä periksi.
Meillä hallinto suunnittelee kaikenlaisia mekanismeja kansalaisten valvonnan tehostamiseksi.
Eikös se ollut Einstein joka totesi että on järjetöntä suorittaa koe samoilla ainesosilla ja odottaa joka kerta eri tulosta. Termi kotouttaminen muslimien ollessa kyseessä on täysin järjetön ja vailla mitään pohjaa. Se ei ole onnistunut missään eikä tule myöskään onnistumaan missään. Hullujen tuominen tupaan muuttaa tuvan hullujenhuoneeksi. Ruotsin ongelmista jos oltaisiin otettu oppia oltaisiin säästetty pirusti vaivoja ja helvetisti rahaa.
Mutta mitäpä näistä, hakataan vaan päätä seinään.

En viitsinyt kuunnella pressan Uuden Vuoden höpinöitä, mutta se mitä lueskelin aviiseista, niin se vaikutti olevan yhtä tyhjänpäiväistä mautonta ja väritöntä höpinää.

Helsingin tilanne vaikuttaa mielenkiintoiselta. Galluppien mukaan siellä äänestetään vihreitä, vasemmistoa ja myötäkarvaan sukivaa kokoomusta. Suomen pääkaupungin hidas tuhoutuminen on jo käynnissä ja tahti tuntuu kiihtyvän. Punavihreä kaaos kokoomuksen avustamana ei ole saanut missään aikaiseksi mitään hyvää. Nyt ollaan Hesasta tekemässä kulttuurimarksista lintukotoa josta ollaan autoilu ja yksityisilmailu ajamassa pois. Tätä menoa Hesa joutuu vielä muun Suomen elätettäväksi ennen pitkää, sanokaa mun sanoneen.Ajoin hiljattain ydinkeskustan läpi ensi kerran moneen vuoteen ja on todettava että liikenteestä on tehty yhtä helvettiä, mutta sehän on selvästi tarkoituskin. En käy siellä kuin pakosta. Tämä kerrottakoon paikallisille kauppialle. Stockmannia katselen ja muistelen vanhoista valokuvista.

Tässä oli hiljakkoin eräässä iltapäivälehdessä pitkä rivi kuvia itä-Eurooppalaisten mustalaisten varastamasta omaisuudesta, joiden omistajia poliisi peräänkuulutti. Varkaat olivat jo häipyneeet maasta todennäköisesti parhaat palat mukanaan. Näiden varkaiden vapaan liikuvuuden mahdollisti aikoinaan EU-komissaarina ollut Olli Rehn, josta hyvästä hän myös sai pressalta erittäin korkeaarvoisen (oli korkeaarvoinen) kunniamitalin. Muistakaa siis tämä mistä hyvästä Suomessa palkitaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kun miettii tuota Saksan tilannetta ja yhdistää siihen vielä saksalaisilta vaadittava jatkuva itseruoskiminen, niin voi olla että tuo pilakuva ei jossain vaiheessa tosiaankaan ole enää pilakuva.

Ano: Kiitos lisävalaisusta.

Becker: Ja oma kommenttisi oli erittäin hyvä kuvaus tästä päivästä. Helsingissä voi seuraavien kunnallisvaalien jälkeen olla melko mielenkiintoinen valtuusto. Ja painotan, että sana mielenkiintoinen ei todellakaan ole symboli sanalle miellyttävä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä...

Ei kiittämistä.

En ollut oikein varma siitä, että millaista määrää ja minkälaatuisia linkkejä pyysit, joten pistin aika monentyyppisiä + hakusanavihjeitä.

Toi on "palestiinalaisten kansa" on vähän samantyyppinen asia kuin monikulttuurinen onnelakin. Kun vähän raaputtaa, niin alkaa paljastua, että ison metelin takaa ei löydy kuvatunlaista todellisuutta vaan jotain ihan muuta.

heponen kirjoitti...

Asian vierestä, tai ehkä vähän asiastakin, eräällä verorahoista kustannetulla tv-kanavalla tuli äskettäin mm. "Kärrtorpin mellakoiden jälkeen"- "dokumenttisarja", tiedoissa mellakat paljastuvat natsimellakoiksi, (ironinen ajankohta lähettää juuri tuo ohjelma, vai mitä?), muslimityttöjen päiväkirja ja vastarintamiehen pako (=Ruotsiin). Mietin vain että miksi punavihreillä on oma valtiollinen tv-kanava? Miksei kansallismielisillä ole? Milloin minä tipahdin kaninkoloon? Ei olla enää Kansasissa, Toto?

abe kirjoitti...

Morjes,

Sinällään täyttä asiaa, mutta jäi hiukan häiritsemään, että kuinka ne armeijan jengit saivat aikaan reserviläisten kanssa mitään vallankumousta, kun kerran koko kansa oli jo riisuttu kaikista aseista.

:)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Heposelle ja Abelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ihan kattava pläjäys tuo oli, niin että aina kestää kiittää. Aihe Israelhan ei sinänsä kuulu blogini aiheisiin mutta totean että ns. palestiinalaiset ovat arabeja ja Israel on siinä, hyvin laajassa maailmankolkassa ainoa valtio jota voi pitää millään muotoa länsimaisena ja yleensä toimivana. Lisäksi voisi muistuttaa, että esmes EU tukee niin Hamasia kuin Fatahia jotka eivät ole vieläkään luopuneet ideastaan juutalaisvaltion hävittämisestä. Siis toisin sanoen totaalisesta kansanmurhasta. On se toi poliittinen muoti vaan kovasti mielenkiintoista…

Heponen: Varmaankin siksi, että suomalaiset hallintolampaat säännöllisesti äänestävät niitä puolueita jotka mahdollistavat verorahoitteisen punavihreän Ylen olemassaolon.

Abe: Jutussahan kyllä mainittiin, että vaikka siviilien aseet kiellettiin, niin ei niitä saatu haltuun kuin kymmenen prosenttia. En tiedä sitten, että kirjoitinko asian epäselvästi.

Anonyymi kirjoitti...

90-luvun alun poliittisista linjauksista muistan hyvin tavoitteen korkeakouluttaa koko kansa, siis ihan koko popula. Harmikseni en muista mikä oli tuota visiota ahkerasti ajaneen naispoliitikon nimi, joudun pudistelemaan päätäni tyrmistyksestä sen kummemmin mihinkään henkilöön tätä hämmennystäni kohdentamatta.
Muistaako joku?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En muista minäkään. Mutta itsehän kirjoitin ylioppilaaksi jo 1980-luvun alkupuoliskolla ja kyllä samanlainen linja silloinkin jo oli. Mitä enemmän maistereita, sen paremmin maalla menee. Siinä unohdettiin, että kyllä jonkun tarttee ne varsinaiset työtkin tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja paineet taas tappiin...

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sisamin_migri_suomi100-59822

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuo todellisuus kovasti tuntuu menevän sitä pohjakosketusta kohti.Demarien puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut nyt myös muuan Tuppurainen,eli monikulttuurifanaatikko ja feministi Rinteen haastaa äärimonikulttuurifanaatikko ja äärifeministi,joka on vielä "oikeaa" sukupuoltakin.Eli vaikka nyt vielä häviää,niin petaa asemat seuraavaan yritykseen esim. juuri ek-vaalien alla 2019,ja on silloin kovaa valuuttaa demarileirissä,etenkin,jos feministipuolue uhkaa napata vähänkään merkittävämpää osaa punavihreistä äänistä.Median tuki ja massiivinen rummutus on taattu,joten miltä kuullostaisi demarit suurimpana puolueena 60 paikalla,ja pääministerinä Tytti Tuppurainen?Tosin vihervasemmiston ja RKPn yhteinen paikkaluku voi nousta todella suureksi,koska kansallismieliset ja muut menoon täysin kypsyneet jättävät vaihtoehtojen puuttuessa äänestämisen väliin,ja äänestysprosentti voi olla todellakin lähempänä 50:tä kuin 70:tä.Mutta täysin mahdollista tuo alkuosa Ykän ennustamasta tulevaisuudesta on,sanoisin jopa,että todennäköistä.Toivottavasti sitten myös loppuosa toteutuu.
T:Vesku

Castor kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Katsokaapa Ykän vision lisäksi ministeri Marjatta Väänäsen haastattelu. Kommunistejahan ei enää ole, joten voi valita, mihin ryhmään tämä puheenvuoro sopii:

https://www.youtube.com/watch?v=-QSSJylQyQ0

Ukkeli kirjoitti...

Jos osuisi omalle kohdalle rikastuminen, niin en ole ihan varma, miten suhtautuisin. Jos tietäisin varmasti rikastajan, niin antaisin takaisin korkojen kera. Ensin kuitenkin huolehtisin omaisuuteni nolliin. Demarien Uffe Sundqvist antoi mallia, hänet tuomittiin korvauksiin, oli varaton ja maksoi kaiken velaksi, vaikka asui Kulosaaressa, oli Työväen Säästöpankin toimitusjohtaja sekä myöhemmin demarien puheenjohtaja. Hän sai tuomion, jonka Arja Alho huojensi ja yllättäen varattomalta Sundqvistilla olikin rahaa. Toveri ei toveria jätä.

Isoisäni oli valmis kuolemaan Suomen puolesta ja paleli Taipaleenjoella talvisodassa. Mitä ihmettä me pelkäämme? Jos oikeasti on kyse isänmaan pelastamisesta, niin mihin olemme valmiita?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Veskulle, Castorille ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Joo, meininki eikun paranee. Jos tästä joskus järkevämmälle tilalle selvitään niin tuota Suomen kansalaisuuden tolkutonta myöntämistä tullaan tutkimaan ja tosissaan.

Vesku: Ja Tuppurainen saattaa jopa tulla valituksi. Hänhän peräänkuulutti kymmentätuhatta matua per vuosi automaattikiintiöllä. Siihen kun lisätään vihreitten tuleva puoluejohtaja Emma Kari ja vasureitten Li Andersson niin ei enää ikeniä naurata ensinkään. Jos kohta ei naurata nykyisinkään.

Castor: Kiitos tuosta linkistä. Voi todeta, että eipä juuri mikään ole muuttunut niistä ajoista. Nyt meillä on vaan suomalaisten arvojen aktiiviset puolustajat valitettavan vähissä. Tai ainakaan he eivät saa ääntä itselleen.

Ukkeli: Jotenkin me vaan ollaan vieläkin niin tolkuttoman kilttejä hallintolampaita. En osaa sanoa, että mikä se pinnan palaminen lopullinen kynnys voisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tarina, ei siinä mitään. Vaan pohdiskelkaapa tarinan loppua, josta lainaan tähän pienen pätkän:

"Ottakaa tuosta pöydältäni Päivälehden näitä tapahtumia käsittelevä erikoisnumero joka on jaettu kaikkiin kouluihin."

Kenelle tuli mieleen, että ympyrä sulkeutui? Siis siihen koululaisille tänä vuonna jaettavaan "Vitunvirkkajien käsikirjaan".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuon Päivälehden idea oli tietysti se, että Helsingin Sanomat oltiin lopetettu, sen toimittajakunta erotettu ja tilalle perustettu Päivälehti joka Helsingin Sanomat alunperin oli. Vitunvirkkaajia siellä ei varmasti ollut. Ymmärrän pointtisi kyllä. Tietysti voi todeta, että ainoa totaalisen puolueeton lehdistö olisi sellainen, jota ei olisi ollenkaan.

Ukkeli kirjoitti...

Ei pidä olla itselleen liian ankara. Koko läntinen maailma on samassa jamassa, jonka amerikkalainen kirjailija Claire Wolfe kiteytti napakasti:
"America is at that awkward stage. It’s too late to work within the system, but too early to shoot the bastards.".
Näillä mennään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Tuo sanonta on kyllä varsin osuva.