tiistai 10. tammikuuta 2017

UUSI SUUNTA OSA II

Erään lieksalaisen metsästysseuran majalla oli kokoontuneena useita kymmeniä hiljaisia ja jännittyneen mutta päättäväisen oloisia miehiä. Joku ulkopuolinen olisi saattanut katsoa miehiä ja tuumia, että nuo miehet olivat jostain syystä ylittäneet tietyn kynnyksen ja tehneet tietyn ratkaisun jota ei enää peruttaisi ja sitä myötä saavuttaneet jonkunlaisen henkisen tasapainon joka auttaisi heitä vielä tuntemattomassa ja epävarmassa tulevaisuudessa. Vuorokausi oli juuri vaihtunut ja elettiin kahdeksattatoista helmikuuta vuonna 2021. Yksi näistä miehistä oli 35-vuotias Aatos Väätämö joka toimi historian opettajana Lieksan lukiossa.

Ennen nykyistä tointaan hän oli ollut samassa pestissä Lieksan yläasteella mutta tympiintynyt työhönsä ja hakenut virkaa lukiossa heti kun se vain aukesi. Lieksassa oli väkilukuunsa nähden varsin suuri etnisesti edistyksellinen maahanmuuttajakeskittymä jonka edustajat tekivät opetustyön peruskoulussa hankalaksi ja aika ajoin lähes mahdottomaksi. Väätämö olikin useasti miettinyt, että perkele kun opettajan varustukseen kuuluisi virkapistooli. Nykyisin välttämättömään varustukseen kuului lähinnä lehmän hermot joitten ansiosta opettaja ei vetänyt törkyturpia kuonoon vaikka mieli tekikin. Lukiossa oli helpompaa, mutta olihan toki lukiossakin muutama kiintiöetno joitten kohdalla lukion rehtori oli ilmoittanut muille opettajille että niille täytyy saada valkolakki keinolla millä hyvänsä.

Väätämö tiesi että kikkailemalla ja säälinumeroillahan se onnistuu, varsinkin kun maa oli uuden punavihreän hallituksen aikana luopunut ylioppilaskirjoituksista. Todellisen osaamisen mittaaminen ilman positiivista diskriminaatiota oli opetusministerin mielestä rakenteellisen rasismin räikeä muoto josta täytyy ilman muuta päästä eroon ja sille ajatukselle tuli voimakasta tukea myös osalta Lieksan lukion opettajakuntaa. Osan puolestaan vastustaessa, vedoten opetuksellisiin perusteisiin. Muuhun ei uskaltanut vedota. Opettajakunnan välejä saattoi pitää enemmän kuin tulehtuneina mutta aivan avoimeen vastarintaan ei Väätämökään ollut uskaltanut ruveta. Jo pelkkä rikosilmoitus viha-ajattelusta olisi tiennyt uran nopeaa päättymistä.

Mutta täällä metsästysmajalla Väätämö ei varsinaisesti ollut opettajana vaan aikanaan Kainuun Prikaatin jääkärikomppaniassa palvelleena reservin ylikersanttina. Reserviläisenä joka oli suostunut vapaaehtoisena uuteen palvelukseen. Tällä kertaa kovat piipussa ja pahat mielessä. Tosin se suostuminen oli tapahtunut virallisen koneiston ohi, niin kuin näillä kaikilla muillakin miehillä. Miehillä, jotka odottivat toiminnan aloittamista. Tänä yönä se tapahtuisi. Lopultakin. Se, mitä oltiin odotettu niin kauan, puristaen voimattomana nyrkkiä taskussa.

Asiat olivat edenneet oikeastaan varsin nopeasti. Väätämö oli ollut ensimmäisessä asiaan liittyvässä kokouksessa tällä samalla metsästysmajalla edellisen vuoden joulukuussa. Hänen metsästysseurakaverinsa ja reservin yliluutnantti Kokkonen oli kutsunut kokoukseen hänet ja muutaman muun luotettavan miehen omasta seurastaan. Kokouksessa oli ollut mukana myös miehiä muista riistanhoitopiirin seuroista, ampumaseuroista sekä reserviläisjärjestöistä. Kokousta vetämässä oli ollut eräs kapteeni Pohjois-Karjalan Rajavartiostosta. Lyhyessä alustuksessaan hän kertasi nopeasti, mitä Suomessa oli tapahtunut vuodesta 1990 alkaen.  Tämän jälkeen hän sanoi sen, mitä jokainen oli arvannut ja varmaan toivonutkin kuulevansa:

- Onhan selvää, että se mitä minä pyydän teitä seuraavaksi tekemään on tietenkin valtiopetos. Mutta kun se suuntautuu sellaista valtiokoneistoa vastaan joka on jo itsessään syyllistynyt maanpetokseen sen törkeimmässä muodossa niin eipä tässä paljon vaihtoehtoja ole. Ja jos me emme sitä tee, niin kuka sitten? Siteeraan Koskelan Akselia: ”Mikä ihmeen toinen porukka? Ei ole mitään toista porukkaa”. Sama viisaus koskee tätäkin hetkeä. On vain tavallisia suomalaisia miehiä jotka joutuvat kantamaan sellaisen vastuun jota eivät ehkä haluaisi osakseen. Mutta muitakaan ei ole ja tämän sukupolven miehille se vastuu on annettu vaikkei sen halukkuutta kysyttykään. Mutta sitä vastuuta ei voi siirtää enää eteenpäin. Sillä tekemätön työ muuttuu aina vain vaikeammaksi ja jossain vaiheessa mahdottomaksi. Ennen kuin jatkan puhettani, annan teille aikaa minuutin. Ne, jotka eivät halua osallistua tähän kokoukseen tätä pidemmälle ovat vapaita poistumaan.

Aikaa ei tarvittu täyttä minuuttia vaan miehet totesivat yhdellä suulla että kyllä me tiedetään mitä varten tänne on tultu ja tänne me myös jäädään. Ja tullaan tekemään se, mitä vaaditaan. Vaikka sitten kuinka raskaimman jälkeen. Kapteeni katsoi miehiä, nyökkäsi hiljaa, katseessaan ylpeyttä noita tavallisia suomalaisia miehiä kohtaan ja jatkoi:

- Minun ei varmaan tarvitse pitää teille enää toista kertaa luentoa siitä, mitä Suomelle on viimeisen noin kolmenkymmenen vuoden aikana tehty ja mihin tilaan se on saatettu. Ja mitä sille on tehty erityisesti punavihreän hallituksen aikana. Sen te tiedätte kyllä itsekin. Ette te muuten täällä olisi. Te tiedätte että tavallista suomalaista ei valtiokoneistolle ole enää olemassakaan. Häntä tarvitaan vain punavihreän kuplan elättämiseen sekä maalle ja kansalle vaarallisen utopian ylläpitämiseen. Ja sen utopian hyväksytty hinta on suomalaisiin kohdistetun jatkuvan väkivallan hyväksyminen ja siihen alistuminen. Jo siinä olisi peruste sille, että tavalliset ihmiset ottavat maan takaisin itselleen. Jota nyt ollaan tekemässä.

- Mutta sitä mitä te ette tiedä on se, että hallitus kyseli jo loppusyksyllä puolustusvoimilta sitä mahdollisuutta että pv:n joukoissa tehtäisiin osittainen liikekannallepano ja joukkoja käytettäisiin järjestyksenvalvontatehtäviin. Tämä siksi, että poliisi on kiinni vihakirjoittajien metsästämisessä ja niistä Antifan virallisen aseman saaneista järjestyksenpitovaltuudet saaneista takkutukista on kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä vaikka ne hallituksen suosikkilemmikkejä muuten ovatkin. Tärkeintä tässä tiedustelussa oli se, että hallituksella ei ollut pienintäkään tarkoitusta lopettaa maahantunkeutujien tekemää väkivaltaa eikä tyhjentää no-go zoneja. Päinvastoin. Hallitus halusi että sotilaita käytetään kantaväestön valvomiseen ja kaikenlaisen hallitusta ja monikultturismia vastaan suuntautuvan järjestäytyneen ja järjestäytymättömän toiminnan lopettamiseen. Siis kaiken toiminnan. Koskee myös sanallista arvostelua sekä täysin ilman terä- ja tuliaseita toimivien kotivartioryhmien toimintaa vaikka niillä on välineinään vain kännykät joilla tarvittaessa soitetaan poliisi apuun ja toivotaan että se tällä kertaa joutaisi tulla.

Tällöin Kokkonen nousi ylös ja kysyi:

- Mikä oli puolustusvoimien vastaus?

Kapteeni vastasi:

- Valitettava totuus on, että pääosa uraansa keskittyneistä virkakyöstikenraaleista olisi suostunut. Mutta onneksi ne ottivat ensiksi joukko-osastoissa asioista selvää. Ja ottivat siitä myös onkeensa. Kun tosiasiahan on niin, että kenraali voi toki määrätä joukot kaduille kurmottamaan omaa kansaa. Mutta käytännössä ne joukot sinne vievät luutnantit, kapteenit ja majurit. Jotka ympäri PV:n ilmoittivat, että tätä ei tule koskaan tapahtumaan. Ja muistuttivat vielä että varsinaiset rivisotilaat ovat tavallisia suomalaisia asevelvollisia ja reserviläisiä. Suomalaiset sotilaat eivät kohota aseitaan rauhallisia, lainkuuliaisia ja aseistamattomia suomalaisia vastaan. Ehkä omia naapureitaan. Eräs koiranleuka oli sanonut, että mikäli tuollainen käsky tulee, niin vaihdetaan sitten kokardi paremmin tilanteeseen sopivaksi. Eli sellaiseksi tähtimalliseksi.

Metsästysmajassa kuului hyväksyvää mutinaa mutta kapteeni jatkoi:

- Ja senpä vuoksi punavihreä hallitus on ottanut yhteyttä Euroopan Liittovaltioon. Ja pyytänyt sieltä aseellisia joukkoja vahtimaan ja tarvittaessa pidättämään ja leirittämään kantasuomalaisia. Onneksi Liittovaltion byrokraattiset pyörät ovat hitaita mutta vastaus tulee olemaan kyllä. Suomea halutaan käyttää ennakkotapauksena. Jolla näytetään, että liittovaltiolle ei vittuilla eikä sitä vastusteta. Oletettavaa on, että ensimmäiset joukot tulisivat joskus toukokuussa. Meidän on toimittava ennen sitä.

Tässä vaiheessa Väätämö nousi ja esitti kysymyksen:

- No totta munassa on toimittava. Tietojesi valossa se on itsestään selvää. Ja tietysti tapahtuneitten asioitten vuoksi muutenkin. Mutta mikä tulee olemaan puolustusvoimien osuus? Missä mitassa vastuu jää vain reservissä oleville metsästysseurojen huru-ukoille hirvikivääreineen? Ei silti, ettenkö niin minä kuin varmaan joka häiskä tässä tuvassa olisi valmis silti yrittämään. Mitta on jo niin saatanan täynnä. Se on ollut jo pitkään. Mutta edelleen kysyn, mitä sotavaltio tulee tekemään? Sen merkitys on kuitenkin olennainen. Se ei siis nosta asetta tavallisia suomalaisia vastaan. Hyvä tietää. Mutta nostaako se aseen hallintoa vastaan? Ettei tässä käy meille niin kuin Turkissa joku vuosi sitten. Jos tää meinaan hävitään niin silloin Suomi siirtyy lopullisesti punavihreästä pakkovallasta punavihreään hirmuvaltaan.

Kapteeni vastasi:

- Hyvä kysymys. Ja onneksi minä pystyn vastaamaan siihen. Kenraalikunta ei tiedä tästä mitään. Eikä sen tarvitse tietääkään. Ne ovat poliittisen koneiston hyväksymiä uraohjuksia. Samanlaisia ajatuksettomia ja mielipiteettömiä virkakyöstejä kuin muukin virkakunta. Mutta joukko-osastoissa, everstitason alapuolella pääosa niin upseereista kuin toimiupseereista on mukana. Ja miksei olisi. Maata voi sanoa miehitetyn jo pitkään. Ja miehittäjästä täytyy päästä eroon ja karkoittaa se maasta pois tai jos se ei lähde niin ampua niille sijoilleen. Sitä varten puolustusvoimat ovat yleensäkin olemassa. Näitä kokouksia on pidetty nimenomaan upseerikunnan kesken jo viime kesästä alkaen.

- Niissä kokouksissa nousi päällimmäisenä esille aina sama kysymys. Puolustusvoimat ovat omalta osaltaan olemassa turvatakseen vakautta ja kansalaisten turvallisuutta. Hallitus puolestaan aiheuttaa toimillaan epävakautta sekä suoranaista kaaosta ja saattaa kansalaisten turvallisuuden uhanalaiseksi. Eikö puolustusvoimilla ole silloin velvollisuus toimia? Sitä kysymystä kierrettiin kuin kissa kuumaa puuroa mutta ymmärsimmehän me, ettei vaihtoehtoa ole.

- Mitä varusmiehiin tulee, niin olemme laittaneet luotetut kokelaat ja ryhmänjohtajat tiedustelemaan mielialaa. Ja johtopäätös on, että siellä ollaan enemmän kuin valmiita. Ollaanhan noilta nuorilta miehiltä valtion toimesta tuhoamassa koko tulevaisuus jonkun käsittämättömän utopian vuoksi. Nuoren ikäluokan viha on vielä aivan muuta kuin meidän. Ainakin osa meistä muistaa jotain parempaa. Mutta he ovat syntyneet tähän ja heille on syötetty tätä paskaa väkisin koko ikänsä. Kun vain olisit ollut kuulemassa meidänkin varusmiesten kommentteja maailman ja ennen kaikkea Suomen menosta. Et epäilisi hetkeäkään.

Väätämö nyökkäsi hyväksyvästi ja tällöin puolestaan nousi ylös Matti Mutanen, 47-vuotias paikallinen metsäteknikko ja reservin alikersantti:

- Mitä me voimme jatkossa tehdä?

Kapteeni laittoi ensin paperinipun kiertämään miesten keskuudessa:

- Tuossa on tiivistelmä siitä, mitä kerroin. Se on muokattu niin, ettei tiedon lähdettä voi määritellä. Materiaalihan on sotilastiedustelumme hankkimaa. Joka muuten on täysillä mukana tässä yrityksessä. Jos se olisi hallituksen puolella niin minutkin olisi pidätetty jo ennen tätä kokousta. Mutta se, mitä te voitte tehdä tässä vaiheessa on hankkia lisää miehiä. Luotettavia, pitkään tuntemianne. Kavereitanne. Miehiä, joitten kanssa olette puhuneet asioita ja jotka ovat olleet samaa mieltä kuin te. Nyt ei ole aika ruveta kyselemään ventovieraitten mielipidettä riskipelillä. Ei puolituttuja, vaan niitä miehiä, joita olette tunteneet vuosia. Niin kuin tiedätte, niin hallitus on vankka, kätyrlauma sankka. Pidetään seuraava kokous tammikuussa ja sitten päästäänkin jo siihen aiheeseen, mitä täytyy tehdä kun pilliin vislataan. Tehkää nyt pohjatyötä.

Tällöin Väätämö puolestaan nousi ja kysyi vielä:

- Kysyn vielä kalustosta. Aseethan on kaikki tietysti kielletty mutta jemmassahan ne ovat meillä edelleenkin. Muutamalla meistä on piilossa puoliautomaattisia reserviläisrynkkyjä mutta suurimmalla osalla, niin kuin minulla on vain pulttilukkoisia kivääreitä. Jotka ovat tietysti nekin laittomia. Olisi kovasti hyvä saada hieman tukevampaa tavaraa. Ei silti, olen minä valmis tuon Sakon hirvikiväärinkin kanssa lähteä koettamaan jos sikseen tulee ja aika vittumainen mies minä sen kanssa osaan vieläkin olla.

Kapteeni hymyili vinosti:

- Se asia tulee korjaantumaan seuraavaan kokoukseen mennessä. Olen jo Kokkosen kanssa sopinyt että hän tekee minulle ilmoituksen arvioidusta miesten määrästä kokouksen lähestyessä. Sanon jo tässä vaiheessa, että pelkillä pulttilukkoisilla ei tarvitse tähän kapinaan lähteä. Ja kapinaahan me ollaan tekemässä. Se on hyvä muistaa ja muistaa tarkkaan. Sillä kapinassahan on aina se puoli että sitä ei parane hävitä.

Miehet hajaantuivat metsästysmajalta kukin tahoilleen ja seuraava kokous pidettiin tammikuussa. Miesten määrä oli kasvanut ja Kokkonen osasi kertoa, että tämä ei ollut suinkaan ainoa metsästysmaja Lieksankaan suunnalla missä kokoonnuttiin. Miehiä oli yleensäkin kasassa ympäri maata niin paljon, että yrityksellä olisi hyvät mahdollisuudet onnistua. Erityisen merkille pantavaa ole se, että nuoria miehiä oli paljon. Kapteeni oli ollut oikeassa puhuessaan nuoren sukupolven tunnoista ja kokemuksista.

Kapteeni aloitti jälleen:

- Olen jakanut Lieksassa tapahtuvaa toimintaa johtavalle Kokkoselle ohjeistukset siitä, kuinka teidän tulee toimia silloin kun käsky tulee. Käykää nämä ohjeistukset läpi keskenänne. Minä luotan teihin. Lieksa on tietysti toiminnassa sivusuunta mutta teilläkin on merkitystä erityisesti sen takia että paikkakunnalla on paljon matuja. Toiminnan pääkohdehan on tietysti Helsinki. Siellä homma joko voitetaan tai hävitään. Ja häviämäänhän me emme ole lähdössä.

Kokkonen nousi ja kysyi:

- Kerrotko hieman, mitä siellä tulee tapahtumaan?

- Kolme tuntia ennen varsinaista pilliin vislausta alkaa niin Karjalan Prikaatista kuin Panssariprikaatista siirtyä moottoroituja ja panssaroituja joukkoja kohti Helsinkiä. Ensimmäisenä kadut ottaa luonnollisesti tietyllä kellonlyömällä haltuunsa paikallinen Kaartin Jääkärirykmentti joka tuo näkyville niin paljon panssaroituja ajoneuvoja kuin mahdollista. Erikoisjääkärit ja merivoimien erikoistoimintaosasto ottavat haltuunsa Helsingin poliisiasemat. Sotilaspoliisiyksiköt vangitsevat nykyisen hallituksen sekä osan entisten hallitusten ministereistä ja ottavat haltuunsa Pasilan lähetysaseman sekä Sanomatalon. Porin Prikaatin vastaavat sotilaspoliisiyksiköt ottavat Tampereella haltuunsa Tohlopin.

- Muut varusmiesyksiköt ja reserviläiset valtaavat eduskunnan, eristävät maahanmuuttajalähiöt ja toimivat pääosin samojen ohjeitten mukaan mitä teidän täytyy tehdä täällä Lieksassa. Erikoisrajajääkärit toimivat reservinä sitä varten mikäli jossain esiintyy oletettua kovempaa vastarintaa. Kun kontrolli on saavutettu, valtaan nostetaan puolustusvoimien valvoma tietyistä valituista henkilöistä koottu tilapäishallitus. Tulee muuten muistaa, että pääosa rivitason poliisiseista on täysin kyrpiintyneitä vallitsevaan tilanteeseen ja mitä todennäköisimmin tulee meidän puolellemme tai ainakin sovinnolla nostaa tassut pystyyn. Vaan lähdetääs sitten käymään tuolla ulkona. Niin kuin huomasitte, tulin tänne sotavaltion kuorma-autolla. Siellä on hieman purettavaa. Ja samalla tulee vastaus siihen kysymykseen, jonka joku teistä viimeksi esitti.

Miehet huomasivat, että kuorma-autossa oli huomattava määrä puisia laatikoita joita he alkoivat siirtää metsästysmajaan sisälle. Kun rahtaaminen oltiin saatu valmiiksi, kapteeni totesi:

- Herrat ovat hyvät. Welfare for warfare vai mitenkä siinä yhdessä Steven Seagalin leffassa aikanaan sanottiinkaan.

Miehet alkoivat aukoa laatikoita ja huomasivat, että ne olivat täynnä sekä 7,62 x 39-kaliiberin patruunoita sekä ennen kaikkea rynnäkkökivääreitä. Kapteeni valisti:

- Nämä ovat niitä reserviläiskäyttöön aikanaan hankittuja harppisaksalaisia AK47-kopioita. Jos osaatte ampua suomalaisella rynkyllä niin osaatte kyllä tälläkin. Koneisto ei eroa suomalaisesta rynkystä mitenkään. Tähtäin on suomalaisesta poiketen normaali avotähtäin mutta senhän te kyllä hallitsette. Nää on ollut hyvässä varastorasvassa jo 1990-luvulta alkaen. Patruunoita on enemmän kuin riittävästi, tosin homman ideahan on se että jos kovasti joudutaan räiskimään niin silloin homma on menossa reisille. Mutta on selvää, että tekin saatatte joutua näyttämään, että tällä kertaa tsuhna on tosissaan. Silloin ei ole varaa epäröidä. Muistakaa se.

Kokkonen jatkoi puolestaan:

- Ja muistanette myös sen, että pyssyt ja amitsioonit pannaan toistaiseksi varmaan talteen ja ennen kaikkea jokainen teistä on nyt sitten jatkossa turpa rullalla ja mahdollisimman matalalla profiililla, no, aivan kaiken kanssa. Jos tuolla kylillä liikkuessanne törmäätte tilanteeseen jossa matut riehuu niin kääntykää pois ellei ihmisiä ole suoranaisessa vaarassa. Ja jos törmäätte tilanteeseen jossa yleensä puhutaan näistä asioista niin todetkaa vaikka että mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan ja esittäkää tyhmempää kuin olettekaan. Nyt ei ole syytä herättää minkäänlaista huomiota.

Mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan.

Turvat pidettiin rullalla ja profiili matalalla mutta tuosta Kokkosen sanonnasta tuli miehille keskinäinen tervehdys jota viljeltiin aina kun tavattiin. Ehkä sitä maustettiin vielä hymyllä, jota joku ulkopuolinen olisi saattanut sanoa julmaksi.

Ja nyt elettiin helmikuun kahdeksattatoista vuonna 2021, hieman vuorokauden vaihduttua. Metsästysmaja oli täynnä aseistettuja miehiä ja heidän seurakseen oli liittynyt sotilaspoliisiryhmä Kainuun Prikaatista. Ryhmänjohtaja kersantti Torssonen oli ilmoittautunut Ryhmä Lieksan komentajalle Kokkoselle sillä evästyksellä että tee meillä minkä hyväksi näet. Miehet olivat hyvin koulutettuja ja hyvin varustettuja. Heille olisi käyttöä. Kokkosen kännykkä piipitti. Mies luki viestin ja alkoi puhua:

- No niin, jätkät. Karjalan Prikaati ja Panssariprikaati on lähtenyt etenemään kohti Helsinkiä. Samoin kuin Porin Prikaati kohti Tamperetta ja Jääkäriprikaati kohti Torniota. Kellään ei liene epäilystä siitä, mihin Jääkäriprikaatia toiminnan onnistuttua tarvitaan. Kainuun Prikaati on täydessä toimintavalmiudessa ja siirtää joukkojaan kohti etelää. Viestissä mainittiin myös että vallankaappaus joukko-osastoissa on onnistunut täydellisesti ja ylemmän upseerikunnan virkakyöstit ovat turvasäilössä. Odotamme nyt vain tietoa, milloin toiminta meidän osaltamme alkaa. Sitä odotellessa käymme läpi tehtävämme vielä kertaalleen.

- Minä toimin Ryhmä Lieksan komentajana ja toiminnan alkuvaiheessa osallistun Lieksan poliisiaseman haltuunottoon. Nykyisinhän siellä on taas päivystys mutta sekin on yleensä vain kaksi miestä. Lähimmät partiot ovat ties missä. Poliisiasemalle tulee mukaan Väätämön joukkue sekä kaiken varalta Kainuun Prikaatin sotilaspoliisit jotka sen jälkeen toimivat meikäläisen suorana reservinä mikäli jossain homma lähtee lapasesta. Ervastin ryhmä puolestaan käy pidättämässä Lieksan poliisipäällikön ja tuo hänet poliisiasemalle koppiin.

Ja näin varmasti tehdään, totesi Ervasti, 39-vuotias maanrakennuskoneasentaja ja kolmen lapsen isä. Kyseinen poliisipäällikkö oli ollut Lieksassa puolitoista vuotta ja oli eräänlainen arkkityyppi punavihreästä jakkupukuhirviöstä. Hieman yli kolmekymppinen Helsingistä kotoisin oleva nainen joka oli lakitieteen maisteri ja jolla ei ollut minkäänlaista poliisityön koulutusta eikä kokemusta mutta palava halu käyttää poliisia toteuttamaan monikultturistista utopiaa. Punavihreä hallitus oli naisittanut poliisilaitokset tällaisilla jakkupukuhirviöillä ja miehet tiesivät kenttäpoliisien inhoavan häntä suurella antaumuksella. Kokkonen jatkoi:

- Janttosen joukkue menee porukkaan muualta liittyvän Kolehmaisen joukkueen kanssa vastaanottokeskukseen. Keskus miehitetään, suomalaiset työntekijät siirretään pois, matut siirretään yhteiseen helposti valvottavaan tilaan eli tässä tapauksessa vokin ruokasaliin ja heiltä otetaan pois kaikki yhteydenpitovälineet. Niin ja tietysti kaikki terä- ja tuliaseet joita niillä saattaa hyvinkin olla. Ja sehän on selvää, että niille tehdään selväksi että mikäli joku pyrkii pakenemaan vokin tiloista niin se ammutaan varoittamatta. Voi olla, että siitä lammasmaisiin suomalaisiin tottuneesta porukasta joku koettaa onneaan mutta seuraava sitten taatusti enää ei.

- Toisella metsästysmajalla kokoontuvat Könösen ja Ekmanin joukkueet puolestaan menevät tuossa kartalla näkyvien kahden kerrostalon luo, missä on Lieksan toinen matukeskittymä. Siellä on meillä jo muutama mies valmiina. Taloista katkaistaan sähköt, vesi ja lämpö, ne vallataan ja koko porukka kuskataan myös vastaanottokeskukseen odottamaan tulevaa rautatiekuljetusta Tornioon ja siitä rajan yli Haaparannan puolelle. Ne naiset ja lapset mitä noissa taloissa on viedään lukion voimistelusaliin. Pääosa näistäkin hädänalaisistahan on geelitukkaisia hyväkuntoisia yli kaksikymppisiä janttereita. Kaikkeen vastarintaan vastataan ampumalla. Siitä ei liene kellään epäilystä, sanottavaa tai kysyttävää?

Ei ollut. Janttosen joukkueeseen kuuluva Hiltunen totesi:

- No ei ole niin. Onhan tätä pelleilyä jo tarpeeksi katseltu. Oma siskontyttökin raiskattiin, saatana. Mutta mitenkäs svedut mahtavat suhtautua siihen, kun Tornion kautta aletaan hilata kymmeniä tuhansia tyyppeja Ruotsiin?

Kokkonen hymyili vinosti ja sanoi sitten:

- Eihän niitten mielipidettä kysytä. Eihän nekään meiltä kysyneet kun ne tuon lössin tänne itse dumppasivat. Torniossa on Jääkäriprikaati varmistamassa asiaa. Voihan ne svedut tietysti panna konekiväärit asemiin ja ampua kaikki palautettavat siihen Tornionjoen sillalle. Vaan kuinka moni luulee että ne sen tekee? Ja ketä loppujen lopuksi edes kiinnostaa? Mutta jatketaan vielä tehtävien läpikäyntiä. Väänäsen ryhmä käy ottamassa haltuunsa Lieksan Lehden toimituksen. Kaiken varalta. Onhan niillä nettiyhteydet kumminkin. Ja yleensäkin jos toimittajia tulee paikalle, niin ne pidätetään ja viedään poliisiasemalle säilöön.

Sama Hiltunen kysyi vielä:

- Entäs takkutukat?

Kokkonen vastasi:

- Kyllä teistä jokainen tietää. Niitähän valtion virallistamia ja aseistamia Antifan pellejä on täällä Lieksassakin vähän toistakymmentä kappaletta osa-aikajärjestyksenpitäjinä. Niillähän ei ole mitään asemapaikkaa vaan ne asuvat kotonaan ja kokoontuvat kun huvittaa. Voi olla, että äiten kullanmuruja yöaikaan vielä nukuttaa ja ne käydään muitten operaatioitten jälkeen keräämässä aamulla talteen. Mutta jos ne ilmestyvät paikalle, niin niitä varoitetaan kerran, vaaditaan luovuttamaan aseensa ja alistumaan pidätykseen. Mikäli ne eivät siihen suostu, niin tuli on vapaa. Ja pakollinen. Tämä on käsky. 

Nyt kaikkien miesten kännykät piippasivat yhtä aikaa. Viestissä näkyi kuva:


Ja sen alla teksti:

GERDA: 0330

Kokkonen totesi miehille:

- No niin. Nyt se alkaa. Minä en enää kysy, onko kellään kysyttävää. Nyt ei enää peräännytä. Jokainen osasto siirtyyy kohteeseensa ja suorittaa tehtävänsä. Ollaan ihmisiksi mutta mikäli vastarintaa esiintyy, se on murskattava sääliä tuntematta. UHF-kanava 8, varakanava 16.

Niin kuin hyvin monessa samanlaisessa metsästysmajassa ympäri Suomea miehet laittoivat hihoihinsa siniset nauhat ja sen jälkeen siirtyivät tehtäviinsä ilman sen kummempaa uhoamista, vaihtaen vain vielä keskenään muutaman sanan siitä, kuinka tehtävä käytännössä suoritettaisiin. Saattoi olla, että heidän mielessään kävi myös se kiertokulku mitä historia on täynnä. He olivat niitten ihmisten lapsia, jotka olivat tehneet toiseuden palvonnasta, alistumisesta ja kumartamisesta itseisarvon. Mutta näitten ihmisten vanhemmat puolestaan olivat niitä, jotka eivät kumartaneet vaan torjuivat vyöryn idästä. Ja heidän vanhempansa puolestaan näyttivät sisällissodassa puolin ja toisin, mitä suomalaisuus voi ärsytettynä karmeimmillaan olla.

Ja niiden ihmisten vanhemmat taas olivat olleet nöyriä ja uskollisia tsaarin palvelijoita joita pidettiin lammasmaisina tsuhnina. Joka tapauksessa oli selvää, että näitten autoihin siirtyvien aseistettujen miesten oli vuoro toimia toisin kuin heidän vanhempansa olivat tehneet. Niin myös Aatos Väätämön, jonka mielessä oli mietelause, jonka hän muisti joskus kuulleensa, joskaan ei muistanut että missä ja milloin:

Kovat ajat tuottaa kovia miehiä,
Kovat miehet tuottaa hyviä aikoja,
Hyvät ajat tuottaa velttoja miehiä,
Veltot miehet tuottaa kovia aikoja

Klo 03.30, Lieksan poliisiasema.

Ryhmä Lieksan komentaja Kokkonen, joukkuettaan johtava Väätämö sekä avuksi tulleet kahdeksan sotilaspoliisia lähestyivät poliisiaseman ovea. Näköjään päivystysvuorossa olleet poliisit olivat nähneet miehet valvontakameroistaan. Sillä he odottivat miehiä oven sisäpuolella ja osoittivat käsillään lattialle siirtämiään pistooleita. Toinen heistä aukaisi oven ja totesi:

- Me arvaamme kyllä, mitä varten te olette täällä. En tiedä uskotteko, mutta on teitä jo pitkään odotettukin. Ymmärrämme kyllä jos te laitatte meidät koppiin kaiken varalta. Mutta jos teillä luottamus riittää, niin mekin ottaisimme mielellämme hihaamme tuon sinisen nauhan…

Miehet eivät tienneet keneltä ja milloin idea oli ollut lähtöisin mutta kapinallisten keskuudessa oltiin sovittu, että kaikkien varmistettujen kohteitten lähelle sytytetään merkiksi jätkänkynttilä. Kun poliisiasema oli kapinallisten hallussa kävi eräs miehistä pakettiautosta pari sellaista ja niitten tuli alkoi valaista helmikuista yötä. Näitä valoja alkoi syttyä ympäri Suomea.


Radanvarsikaupunki, helmikuussa 2028

Jaana viittasi opettajalle, nousi sitten seisomaan ja sanoi:

- Kiitos teille opettaja että kerroitte meille omista kokemuksistanne ja osallistumisesta Vapautuksen Päivään. Me emme tienneet tuota. Ette olleet koskaan ennen kertoneet.

Väätämö otti naamalleen sellaisen vinon hymyn minkä hän muisti vuodelta 2021:

- Niin no… ei ole kukaan kysynyt… ja mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan.

Jaana jatkoi:

- Kuinka te muuten sitten päädyitte sieltä Lieksasta tänne Radanvarsikaupunkiin?

Väätämö oli hetken aikaa hiljaa mietteliään näköisenä ja vastasi sitten:

- Niin… mehän emme silloisilla toimillamme saaneet varsinaisesti takaisin niitä niin sanottuja vanhoja hyviä aikoja vaikka siihen pyrittiin. Mennythän ei kuitenkaan koskaan palaa. Mutta saimmepa kumminkin aikaiseksi uudet ajat jotka ovat sentään paljon paremmat kuin mitä meillä välillä oli. Vanhoihin hyviin aikoihin kuuluivat elämän mittaiset työurat, mutta siihen me tuskin koskaan enää pääsemme. Niinpä ihminen joutuu muuttamaan työn perässä. On joutunut jo kauan. Rouva Väätämö sai täältä sen verran hyvän työtarjouksen että muutimme tänne molemmat. Ja ehkä koin muuton myös henkilökohtaisena haasteena. Radanvarsikaupunginhan tiedettiin olleen yksi punavihreän kuplan pahiten mädättämistä paikkakunnista. Mielsin, että pyrin korjaamaan osaltani sitä, mitä se aikanaan hajotti ja pilasi.

Väätämö oli hetken hiljaa ja jatkoi sitten hymyillen:

- Mutta kun minulla on ollut kunnia opettaa teitä, niin tiedän että punavihreän kuplan mädättämisyritys oli jäänyt kuitenkin vain yritykseksi. Ei se ollut pystynyt vaikuttamaan teihin. Näin ollen korjaus on osaltani muuttunut hiomiseksi ja kiillottamiseksi. Ja sitä teen mielelläni. Olen ylpeä teistä. Lukekaa seuraavalle oppitunnille kirjasta sivut 113 – 132 eli kansannousun onnistuminen, tilanteen vakiintuminen ja syyllisten tuomitseminen…

49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan :)

-Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Upeeta tarinankerrontaa! Raksaäijäkin herkistyi kyyneliin asti! Sokerina pohjalla on tietenkin se, että tarina valoi toivoa. Ehkä kaikki ei olekkaan menetetty, ehkä me pääsemme irti tästä vihervassari touhusta. KIITOS!!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan.

Erkki

Janne kirjoitti...

Taas Ykä tekee sen... tässä jää odottamaan jännityksellä jatkoa. Mahtavaa tarinaa..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Raksaäijälle ja Erkille & kiitos kommenteistanne.

Sepi & Erkki: Joo, paskaaks tässä, tämmöset meikämiehet vaan…

Raksaäijä: Kiitos sinullekin. Tulevaisuus on avoin, mutta nykymeiningillä siinä ei ole luvassa ainakaan mitään hyvää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Jannelle, jonka kanssa meillä meni kommentit ristiin ja kiitokset. Ajattelin kyllä väsäillä vielä sen kolmannen osan.

Imulippo kirjoitti...

Se oli varsin mielenkiintoinen tarina, Ykä.

Kuvatunlainen vallankumous ilman järjestelmän perinpohjaista muuttamista tosin vain mahdollistaisi saman mädätyksen jatkumisen eri ulkokuoren takana. Mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen? Oman näkemykseni mukaan tilanne olisi huomattavasti parempi jos vain miehet olisivat saaneet äänestää, koska seuraukset yhteiskunnan vituiksi menemisestä kantavat pääasiassa miehet, riippumatta onko asevelvollisuus voimassa vai ei.

Jotkut ovat kironneet demokratian vaikka vika on yleisessä ja yhtäläisessä äänioikeudessa. Kunnollisten ihmisten mielipiteiden painoarvoa pitäisi lisätä rutkasti, eli äänioikeudesta tehdä painottuva (JaskaBrown kirjoitti tästä mainion kirjoituksen muutama vuosi sitten).

Kaiken yhteiskunnallisen toiminnan pitäisi tähdätä verotuksen minimointiin koska veroraha mahdollistaa hörhöilyn muiden rahoilla. Ideologioiden paremmuudesta kamppailu olisi täysin turhaa jos verorahojen käyttö olisi läpinäkyvää ja käytön kohteet perustuslailla rajattu vain kaikkein tärkeimpiin. Mitä esimerkiksi femimismi olisi ilman verorahaa? Yksittäisten hörhöjen valitusta nurkissa.

Jonkinlainen sotahan tässä kyllä tulee ja toivottavasti se on perusteellinen, koska muuten se olisi turha.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa'a..mitäs tässä persaukinen mitään mihinkään kommentoimaan..

t. Arskaparska.

Anonyymi kirjoitti...

Saas nähdä tuleeko tästä tarinasta tavalla tai toisella myös totta? Eurooppaa ollaan viemässä väkipakolla sellaiseen suuntaan, josta tavalliset kansalaiset (maasta riippumatta) eivät purematta niele ja hyväksy. Kuilu hallintoeliitin ja alamaisen välillä vain levenee ja jos/kun tulee pahempi taloudellinen kriisi kuin 2008 niin siitä se repeää. Odottelen mielenkiinnolla seuraavaa osaa ja syyllisten tuomioita, kommentoin siihen juttuun sitten oman versioni.

Tämä RoK:n artikkeli liippaa läheltä Ykän tarinan juonta. Siitä on aikaa kun olen tuon Rollerball tai Soylent Green leffan nähnyt, pitää ilmeisesti kerrata. Kommenteissa "Hubert Cumberlake" otti puheeksi japanilaisen leffan Battle Royale (2000), suosittelen katselemaan, ja josta Hollywood lienee ottanut juonen niihin Nälkäpeli-elokuviinsa.

Ja kun puhumme kontrolliyhteiskunnasta niin tässä Ollilan työryhmän panos asiaan. Tietotekniikka on jo olemassa, ei muuta kuin "musta laatikko" autoon ja verot alkavat ropisemaan valtion kassaan. Mitähän muuta tuolla pystyy tarkkailemaan? Enää eivät riitä polttoaineen verotus, päästöjen mukaan veloitettava ajoneuvovero ja autovero...

Tässä naseva ilmaus Napoleonilta ja näin nämä meidänkin poliitikot toimivat, älä koskaan tunnusta virheitäsi.

OT, tuore Miss Helsinki kilpailu on herättänyt lievästi sanottuna kiivasta keskustelua somessa sekä kv-mediassa, tässä tshekki-versio. Sinänsä meikäläistä ei hetkauta daamin ihonväri, mutta se täytyy sanoa että hänen valinnassa on "jotain mätää". Kasvonpiirteet ovat mielestäni liian maskuliiniset, olisi noista muista daameista kyllä komiampikin löytynyt. K. Kalonji voitti muutama vuosi sitten saman kisailun ja hän on myös tummahipiäinen, mutta hän on kasvoiltansa aivan eri luokkaa. Ja onhan meillä jo ollut L. Odusoga missikisoissa ja pääsi 3:lle sijalle Miss Universumissa, ei huono saavutus. Eli se siitä rasismista.

OT2, Ja kas tässä se uutinen LA:n naisista joille Trumpin valinta aiheutti "päänsärkyä", tosiaan hieman alkoi hymyillyttämään kun tuota lukaisin.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Niin..mitäpä tässä persaukinen mitään kommentoimaan. Tai, no, sen verran että täällä syrjänperällä ollaan valmiita.
Ja muistuupi mieleen se mitä Mao sanoi aikoinaan..valta, se kasvaa kiväärinpiipusta.
Ja pojat, ne piiput ovat MEIDÄN kivääreiden.

Anonyymi kirjoitti...

Ykällä on totisesti kirjailijan lahjoja. Tästä aiheesta Ykän kirja omakustanteena ja arvostelu siitä HS:n kulttuurisivuilla... Mietippä sitä :)

Mielenkiintoinen tulevaisuuden kuvaus. Olisiko fiktiota. Tiedä häntä. Sodan siemenet oli kylvetty Euroopassa 1919. Viisaimmat näkivät ja kirjoittivat. Sodan siemenet ovat jo meidänkin aikanamme kylvetty. Viisaat näkevät ja kirjoittavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Imulipolle, Arskaparskalle, Soomepoisille Eestist ja Syrjänperän Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Imulippo: Joo, jos ajatellaan tuota tilannetta niin vanhaan ei kuuluisi palata. Itse näkisin asian niin, että kansanedustajaehdokkaalta vaadittaisiin kymmenen vuoden työkokemus jossain oikeassa, infrastruktuuria ylläpitävässä työssä. Oli se sitten yksityisellä tai julkisella sektorilla. Tuota äänioikeuden määrittelyä en lähde tässä kommenttiosuudessa miettimään sen pitemmälle, mutta totean, että Suomi on kyllä menossa aina vain enemmän naisten ajamia feministisiä arvoja kohti ja sen myötä se on menossa aina enemmän kirjaimellisesti päin vittua. Olen lukenut tuon Jaskan kirjoituksen myös ja siinä on järkeä, vaikka se tietysti nykyisessä Suomessa ihan puhtaaksi fasismiksi tulkittaisiinkin. Ja juu, feminismi ilman verorahaa olisi yksittäinen katkera vitunvirkkausrinki.

Arskaparska: Jaa… näinköhän minä kehitin jonkunlaisen meemin? Pitäiskös käydä memegeneratorissa?

Soomepois: Joo, tuo tulevaisuus on tietysti vielä näkemättä mutta hyvään suuntaan ei olla menossa. Kiitos linkeistä. Minun mielestäni se tuore miss Helsinki muuten muistuttaa erehdyttävästi Maria Mutolaa niin että oliskohan poliittisesti korrektista missivalinnasta ollut kysymys. Ihan oikeasti hei, jos suomalaisella missikandidaatilla olisi ollut noin iso klyyvari niin eihän se olisi päässyt edes karsintakierrokselle.

Syrjänperän Ano: Joo, viime kädessä se valta lähtee juuri siitä.Se on raaka totuus.

Ano: Kiitokset. Mutta ei minun kannata yrittää omakustannetta. Riskit ovat aivan liian suuret. Ja kustannusyhtiöitä ei tämän kaltainen materiaali kiinnosta. Sinänsä väkivaltainen tulevaisuus on hyvin helppoa ennustaa. Siihen ei suurtakaan Sherlockia tarvita.

WhiteHunter kirjoitti...

MItäs tässä nyt persaukinen mitään kommentoimaan. Tai sen verran että hieno tarina ja jään odottamaan osaa 3/5 eli kansannousun onnistuminen, tilanteen vakiintuminen ja syyllisten tuomitseminen…

Anonyymi kirjoitti...

" Mutta ei minun kannata yrittää omakustannetta. Riskit ovat aivan liian suuret. Ja kustannusyhtiöitä ei tämän kaltainen materiaali kiinnosta."

Näinhän se on. Tämä blogi on Ykälle paras alusta näille kirjoituksille ja ajatuksille. Olisi toki hienoa lukea HS:n arvostelu Ykän kirjasta. Ihan kutkuttaa ajatus.

Ajoittain masentaa kun miettii tulevaisuutta. Ja kiitän silloin Luojaa, ettei minulla ole lapsia, joiden puolesta huolta kantaa. Kymmenen vuoden kuluttua Euroopassa tullaan käymään sisällissotia. Se alkaa Saksasta ja Ranskasta. Pieninä etnisinä yhteen ottoina. Ne eskaloituvat sitten laajemmiksi yhteenotoiksi. Jos kansakunta ei ole läpeensä laho, se puolustautuu kun lopullinen raja on saavutettu.

Meikäläisellä on asiat aika hyvin turvattu perusjamppaan verrattuna. Kesämökillä kasvaa kaalia, sipulia, perunaa, lanttua. Kiväärin ja haulikon patruunoita kaapissa yli 400 kpl. Niillä metsästää riistaa hyvän aikaa. Tätäkin tärkeämpää ovat kalaverkot. Kokemuksen mukaan verkoilla saa aina jotain. Pelkästään riistan kanssa saattaa mennä päiviä ilman saalista.

Holvissa on lisäksi kultaa Kiinan pandoja, Australian lunareita, Etelä-Afrikan krugerandeja unssin kolikoina. Sadan gramman harkkoja ja käyttökolikoita ranskan frangeina ja Belgian Leopoldeina. 5000 E käteistä, Norjan kruunuja 5000 E edestä ja saman verran Sveitsin frangeina. Lienee tarpeetonta edes mainita, että kellarissa ja ruokakomerossa on säilykkeitä ja kuivamuonaa ainakin 4 kk tarpeisiin. Joo. Bring it on!

Ukkeli kirjoitti...

Mitäs tässä nyt persaukinen mitään kommentoimaan, mutta vähäsen kuitenkin, kun tuli mieleen. Mihin unohtui huoltoporras eli kunnanlääkäri ja paikallinen kauppias sekä ravintola? Aikoinaan intettiin Ruukinmatruunan sivulla ammattiarmeijasta moneen kertaan, kun hän tuntui ymmärtävän arneijaan tarvittavan ainoastaan terävän kärjen ukkoja, kun nykyään taitaa suurin osa joukoista olla rintaman takana erilaisissa tukitehtävissä. Terävä kärki ei toimi, jos ei ole rahaa, ruokaa, suojaa, aseita, ammuksia tai polttoainetta.

Tässä sodassa tarvittaisiin myös nörttejä sotkemaan vihollisen tietoliikenne eli paikallislehti huomaisi ykskaks, ettei pääsekään verkkoon, eikä edes omiin tietokoneisiinsa. Myös paikallinen kännykkäverkko olisi hiljainen, eikä poliisikaan pääsisi minnekään, kun virve olisi poikki. Kaikkia tarvitaan, eikä kaveria jätetä.

LW kirjoitti...

Kova juttu, mutta kuinka hyvin onnistuisi, kun mamuja kuitenkin löytyy nykyään armeijankin riveistä? Tietty, jos asiat pahenisivat noin nopeasti ja radikaalisti, se edellyttäisi sitä, että punavihreät pimahtaisivat vielä pahemmin kuin nykyään, ja Pyramidipuolue menettäisi sen vähänkin selkärankansa utopiaräähköjen vaatimusten suhteen. Tuossa tilanteessa voisi olla mahdollista, että etnisten vähemmistöjen asepalvelus säädettäisiin vapaaehtoiseksi, koska suomalaiset nyt sietävätkin vähän korvata valkoisuuden etuoikeuksiaan tuolla tavoin, ja siinä missä pottunokkauros on ihan toivoton tapaus, edistyksellistä islaminuskoa seuraavia suklaasilmiä olisi julmaa altistaa moiselle toksisen maskuliinisuuden myrkyttämälle instituutiolle. Valtaenemmistö jättäisi väliin, jolloin jäljelle jäisi suomalaistuneita tapauksia (ja mikäs niissä), ja erinäisiä sotilaskoulutusta halajavia uskonsotureita tai muita kilipäitä, joita voi kyllä huijata, kunhan vain tiedetään keitä he ovat. Tai jopa järjestää traagisen harjoitusonnettomuuden, jos sille on tarvetta.

Tosin niinhän se on, kuten viimekin osaan kommentoitiin, että sammakko keitetään luultavasti hitaasti. Sitten kun tilanne alkaa näyttää tuolta joskus 2040-luvun puolella, voi olla että nuorempi polvi muistuttaakin jo sitä kuolematonta rosengårdilaista, joka ihmetteli pommi-iskuja, että miten nyt täällä tällaista, kun yleensä on niin rauhallista (no välillä palaa joku auto). Siihen vielä sopivaa kasvatusta koulussa ja vanhempien turpien tukkimista erinäisin metodein, niin voipi olla, että niiltä kuulisi juttua tyyliin: "Vittuuko se vaari horisee jostain kasikytluvusta. Siis joo emmä tiiä, ehkä sillon oli jotkut jutut paremmin, mut kaikki tietää et Ku Klux Klan lynkkas värillisii koko ajan. Siis niillä oli se oma vitun kauppaketjukin tosi pitkään. Ihan sairasta, valla valla! Joo siis olis tosi kiva kuunnella lisää tota rasistist paskaa, höhö, mut kuule mun posse lähtee duunipaikalle kohta ja Wahid potkii ulos jos sielt myöhästyy. Mähän sun lääkkeetkin maksan, ja niin niin, sillon oli kelakorvaus, mut moi moi!"

No, periksi antamalla ei ainakaan voita mitään. Se on niitä ikuisia totuuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WhiteHunterille, Anolle, Ukkelille ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

WhiteHunter: Kiitokset. Persaukinen lykkää sen kolmososan varmaan joskus ensi viikolla.

Ano: Joo, tää blogialusta riittää mulle. Kaiken mielenkiintoisin HS:n arvostelu olisi varmaan jos sen tekisi Saska Saarikoski. Näitä sisällissotia tulee ilman muuta. Hyvänä muistutuksena on Libanon, hyvinvoiva valto, mutta kun siellä islamilaisten määrä kasvoi kriittisen pisteen yli niin sitten alkoi rähinä. Meillä viljellään pihalla perunaa ja tuo ajatus niin kulta- kuin hopeakolikkojen hankkimisesta on kyllä käynyt mielessä.

Ukkeli: Joo, huoltoporras jäi vähän vähälle huomiolle tässä kirjoituksessa, olet oikeassa. Ruukinmatruunalla se ammattiarmeija on ollut joku ihmeellinen pakkomielle enkä erityisemmin perusta hänestä muutenkaan. Koko hahmo on niin selkeää keksittyä Disneylandia. Ja tuo nörttihavainto oli myös hyvä. Sekin unohtui kirjoituksesta.

LW: Hjuu, minä en henkilökohtaisesti kannata ollenkaan mamujen asepalvelusta. Siviilipalvelus riittäisi heille tosin sekin on aika pitkälle ihan väkisin keksittyä tyhjänjoutoa. Jotain lääkintäkoulutusta vaikka. Tietysti jos joku tyyppi osoittaisi oikein urakalla haluavansa olla suomalainen, niin sitte sitä asepalvelusta voitaisiin harkita. Se 2040-luvun nuori puhuu mainitsemiasi jos olemassa on vain valtamedia. Mutta piru vie, vaihtoehtomediakin on olemassa. Ja se kasvaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tarina oli taas kerran niin mahtava, ettei tällainen persaukinen mitään kommentoimaan omilla rahkeillaan. Täytyy siis hakea lisävahvistuksia muilta, ja sota-asioissa siteerataan tuon tuostakin Karl von Clausewitzia, joka muotoili asiasta näin:

"Sodassa kaikki on yksinkertaista, mutta juuri tämä yksinkertainen on mitä vaikeinta. Sotakoneiston toiminnassa ilmenee ikään kuin ääretöntä kitkaa, jota ei voi rajoittaa muutamaan kohtaan kuten mekaniikassa vaan jota esiintyy kaikkialla, kun joudutaan tekemisiin lukemattomien sattumien kanssa. Sitä paitsi sota on raskaan vastavaikutuksen alaisena toimimista. Jonkin liikkeen suorittaminen, joka ilmassa tapahtuu helposti, on vedessä varsin vaikeata. Vaara ja ponnistus ovat ne tekijät, joiden vaikutuspiirissä henkinen toiminta sodassa tapahtuu. Siitä seuraakin, että jää aina se viivan taakse, jonka kerran on itseään varten vetänyt, ja että vaditaan tavallista suurempaa voimaa jo keskitasonkin alapuolelle vaipumisen välttämiseksi."

Pointtini on kohdassa "kitka": tässä tarinassa on liikkeellä melkoinen määrä materiaalia ja niitä käytteleviä miehiä, joista suurin osa on innokkaita harrastelijoita. Kaiken on vieläpä tapahduttava kenraalikunnalta ja jopa joukko-osastojen komentotasolta salassa. Kitkaa ilmenee nyt sellaisia määriä, että todellisuudessa jossain kohdassa todennäköisesti tapahtuisi kiinnileikkaaminen, josta seuraisi koneiston toiminnan heikkeneminen ja lopulta vikaantuminen.

Turkin viimeisestä sotilaskaapauksen yrityksestä minulle on tullut mielikuva, että ellei se ollut Erdoganin junailema "false flag" kemalistien puhdistamiseksi asevoimista, se epäonnistui juuri tästä syystä. Asevoimain ylijohto ja sotilastiedustelu olivat tietoisia tästä nuorempien upseerien yrityksestä, seurasivat sen kehittymistä ja lopuksi torppasivat sen alkumetreille. Aikaisemmat kaappaukset olivat nimenomaan ylimmän sotilasjohdon operaatioita kemalistisen järjestyksen palauttamiseksi islamismin nostettua ruman päänsä liian korkealle. Nyt näyttää siltä, että se pää on noussut esiin pysyäkseen näkyvillä ainakin toistaiseksi.

Mutta kuten sanottu, tarina oli hieno ja sen lukeminen terapeuttista, valaen balsamia monikulttuuri-infektion hankaumahaavoille ylläpitäen toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad, ja kiitokset. On myönnettävä että minä olen näitten vallankaappausten ja kansannousujen suunnittelijana amatööri ja siksi on selvää, että suunnitelmassa on aukkoja. Suurin aukko on varmasti luottamuksessa. On hyvin mahdollista että joku käy lärppäämässä asian viranomaisille. Pettureita löytyy aina.

Turkin kohdalla olen alkanut päätyä siihen, että siinä yrityksessä oli kyse Erdoganin juonesta. Koko viritelmä oli niin juosten kustu. Turkin asevoimat ovat kuitenkin hyvin voimakkaat ja jos kenraalikunta olisi oikeasti halunnut panna maan kuriin, se olisi onnistunut. Sääliksi käy vaan kemalistisen perinteensä unohtavaa Turkkia ja Turkin kansaa. Ei heillä olot siellä parane. Mutta näyttää siltä, että siellä kansa itse haluaa islamilaista komentoa. Siinähän saavat mitä haluavat. Voi olla tosin, että turismin tuomat rahat vähenevät. Myös turismista elävä naapurimaa Kreikka varmaan taputtaa karvaisia kämmeniään.

Anonyymi kirjoitti...

No perhana, tällähän tarinalla taas jaksaa pitkälle härkäviikkoihin.. Kiitos, Ykä! Kertomus on sen verran väljä, että yksityiskohdille jää yleensä ns. fiktiivistä varaa, mikä plussana mainittakoon. Tuosta Internetin roolista ja haltuunotosta voi toki spekuloida vaikka miten. Emme kumminkaan tiedä, millainen olento koko netti on muutaman vuoden päästä. Tai edes nykyään: Saksan poliisi tiedotti - siellä kun taas oli uunnavuonna näitä Silvesternacht-häiriköintejä - että nämä Nafri-veijarit eivät käyttäneet Facebookia tai Twitteriä, vaan jotakin poliisille ennalta outoa some-alustaa, mikä melkoisesti vaikeutti heidän työtään.

Tarinan jatkoa odotan minäkin kiinnostuneena. Erityisesti kiinnostaa, miten kapinahallinto korjaa oikeusjärjestelmän (ja oikeustieteen opetuksen [ja koko tiedepolitiikan muutenkin]), ja millä resursseilla? Sinne kun on nyt pesiytynyt koko kansakunnan mädännäisyyden ns. kova ydin. Vai mennäänkö pääosin vanhalla tuomarikunnalla, jolloin lainsäädännön säätämisille tulee isompi rooli. Esim. perustuslain painoarvoa moninkertaistetaan, tuomarien vastuuta lisätään yms. No, jotenkin Virokin asiasta selvisi, ilmeisesti erittäin vahvalla USA:n tuella.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Niin se vaan on, että JOS pelastus tulee, niin se tulee juuri noin kuin kirjoitit, tuollaisten ihmisten toimesta! Valtiovallalta on turha apuja odotella - KANSAN pitää jostain syystä aina siivota herrojen aikaansaamat sotkut, se on sama juttu ollut aina. Kiitos tästä kirjoituksesta, jotenkin valoi toivoa.. tuntui niin todelliselta, kun sitä luki, MAHDOLLISELTA jotenkin.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Periaatteessa luotettavia ihmisiä kyllä on. Mutta asekätkennästä pitäisi oppia sen verran, ettei KOSKAAN luoteta ihmiseen, joka on viinamäen mies. Ottaa saa, mutta ei saa olla tolkuton ja hullu sen kanssa, alkoholistista nyt puhumattakaan. Asekätkennässä se oli holisti, joka koko homman vuosi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Meinasin kommentoida.
Mutta itsesensuroin vihapuheeni. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset upeasta oman porukan "liikekannallepanon" kuvauksesta. Aina valmiina kuin partiolainen, kun se päivä koittaa! Res. upseerin parasta ennen päivä on jo mennyt mutta ei nuo opit kovin nopeasti katoa...

Ammattiarmeijan ja kansanarmeijan selkein ero on se, että ammattiarmeijaan ei koskaan hakeudu se paras aines, köyhän motiivi on raha. Kansanarmeijan hyvin tärkeänä ominaisuutena on aina pidetty sitä, että se ei kovinkaan helposti käy oman kansan kimppuun, sehän aina tietysti riippuu tilanteesta. On kuitenkin hyvin paljon todennäköisempää, että ammattiarmeija saattaa sen tehdä kyseenalaistamatta.

Pataljoonan huoltokomppanian päällikkönä ja pataljoonan huoltopäällikkönä olen lukuisissa kertausharjoituksissa tutustunut suuren kalustomäärän liikutteluun. Huoltoon kuuluu monta osa-aluetta, joista ehdottomasti tärkein on taloushuolto - armeija marssii vatsallaan. Lääkintä-, taisteluväline-, kuljetusväline- ja materiaalihuolto on tietysti iso osa kokonaisuutta mutta ilman taloushuoltoa koko rakennelma luhistuu. Huoltokomppanian kuljetusvälinehuollon yksi tärkeä tehtävä on polttoainehuollon järjestely. Pelkästään koko huoltokomppanian (miehistöä n.100-150 ukkoa) karavaani kuluttaa sadalla kilometrillä n. 7000-8000 litraa polttoainetta. Koko pataljoonan polttoaineenkulutus on moninkertainen joka tietenkin riippuu paljon siitä kalustosta mitä on saatu käyttöön. Niin, pataljoonassa on hieman yli tuhat ukkoa ja erillispataljoonassa joka on koottu pääosin paikallisjoukoista on 600-800 ukkoa. Määrä riippuu aina alistuksista jne.

Mikä on sitten se todellisuus jos/kun tällainen konflikti realisoituu? Jos tämän fiktion mukaiset armeijan peruspalikat ovat mukana niin on jopa jonkinlainen mahdollisuus onnistua.

En tunne tämänhetkistä tilannetta huollon ulkoistamisesta yksityisille yrityksille, joka sekin taitaa olla jo aika pitkällä?

Mitä enemmän on väkeä mukana sitä suurempaan rooliin huolto nousee. Onko polttoainevarastojen säiliöissä riittävästi bensaa, löpöä ja muita kähinässä tarvittavia polttonesteitä vai onko ne ulkoistettu yksityisille kioskeille tavoittamattomiin? Teltat ym. majoitustarvikkeetkin saattavat olla tarpeen ettei nyt ihan soitelleen säpisemään lähdettäisi.
Herättää paljon kysymyksiä...

Johan

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Tämä RoK:n artikkeli liippaa läheltä Ykän tarinan juonta. Siitä on aikaa kun olen tuon Rollerball tai Soylent Green leffan nähnyt, pitää ilmeisesti kerrata."

Running Man on äärimmilleen vietyä tosi-tv:tä. Sinne asti ei vielä ole päästy, mutta tosi-tv on nykyajan pääasiallinen viihdeformaatti.

Rollerball on peräisin pessimistiseltä 70-luvulta. Monet sen teemat ovat kuitenkin relevantteja edelleen. Veriurheilu meillä jo on ja sen nimi on jääkiekko. Rollerball oli keksitty elokuvan mukaan siksi, että näytettäisiin yksilöllisen yrittämisen turhuus. Jonathan E. uhkaa tätä ja siksi häntä painostetaan lopettamaan.

Nostaisin vielä yhden scifi-elokuvan esille eli HG Wellsin romaaniin perustuvan Aikakoneen. Siinä päähenkilö matkustaa tulevaisuuteen. Siellä hän kohtaa eloi-nimisen kansan, joita voi kai pitää nykypäivän suvaitsevaisina. Eloit ovat hyväuskoisia ja täydellisen tietämättömiä mutta he elävät mukana tuntuisesti luonnonläheistä elämää ja heille tuodaan jostakin ruokaa.

Aika ajoin luolista tulee morlockeja, jotka metsästävät eloita ja vievät heitä luoliin, jossa kukaan ei tiedä, mitä heille tapahtuu. Eloita itseään ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta päähenkilö menee luoliin ja yrittää selvittää, mitä siepatuille eloille tapahtuu. Morlockit voisi rinnastaa tämän päivän matuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Fiktiotahan nämä ovat nämä Ykän toiveikkaat tarinat. Todellisuus vuonna 2021 taitaa olla, että Suomi on EU reservaatti jossa turistit käyvät ihmettelemässä lanttua järsiviä pottunokkia.

Elintaso on samaa luokkaa Balttien kanssa. Keskipalkka noin 300€/kk. Töitä toki on. Pakko ollakin koska minkäänlaisia sosiaalitukia ei enää ole olemassakaan.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Joskus aikanaan näitä aikoja käsitellään historiallisina ja arvioidaan sopivan ajallisen ja kulttuurillisen etäisyyden päästä.

Mahtavat pitää näiden vuosikymmenien ihmisiä silloin täysin seinähulluina.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta ei minun kannata yrittää omakustannetta. Riskit ovat aivan liian suuret. Ja kustannusyhtiöitä ei tämän kaltainen materiaali kiinnosta."


Omakustanteet voivat olla aika halpojakin. Riippuu paljon siitä, että millä hinnalla saa nää kansikuvat sun muut tehtyä.

Omakustanteiden riskejä voi pienentää merkittävästi esim. sillä, että hankkii ensin myyntikanavan tai -henkilön, hoitaa vähän ennakkomyyntiä ja jos ennakkotilaukset ylittävät tietyn riskirajan, niin siinä tapauksessa pistää hankkeen pyörimään.

Omakustanteiden riskejä voi pienentää myös ottamalla mukaan riskiä kantavia sijoittajia. Sijoittaja osallistuu riskiin, mutta poimii onnistumisen yhteydessä myös osan tuotosta.

Omakustanteen tekemisestä tässä yksi laskuri...

http://www.bod.fi/kirjailijat/kirjan-julkaisu/hintalaskuri.html

Kustannusyhtiöitä on monenlaisia. Niitä kiinnostaa monenlainen materiaali. Esimerkkinä voisi mainita vaikka sen, että readme.fi kustansi Riku immosen ratkiriemukkaan teoksen "HD-miehen seikkailut" kun teoksesta oli ollut pätkiä esillä motoristien keskustelupalstoilla.

Hankalin pullonkaula tässä taitaa olla halusi ja tarpeesi varmistaa oma anonymiteettisi. Se tietenkin onnistuu siten että valtuutat jonkun muun hoitamaan asioista neuvottelemisen ja sopimisen, rahaliikenteen jne. Lakimies olisi siihen paras, mutta vain jos joku juristi toimii ilmaiseksi hyvän asian hyväksi. Toiseksi paras vaihtoehto olisi siirtää oikeudet jollekin yritykselle, joka hoitaa kaiken. Silloin voisit saada oman osasi joko osinkoina (jos olisit omistaja), rojalteina (jos olisit alihankkija) tai tuottojenvaihtosopimuksella (jos olisit yhteistyökumppani).

Keskimäärin olisi kyse varsin pienistä rahoista verrattuna esim. vakituiseen työpaikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

"
Mahtavat pitää näiden vuosikymmenien ihmisiä silloin täysin seinähulluina.
"

Niin, en tunne historiaa kovinkaan hyvin. Epäilen kuitenkin, että lieneekö ihmiskunnan historiassa tätä ennen ilmennyt ajanjaksoa ja sivilisaatiota joka palvoo itseään alkeellisimpia sivilisaatioita samalla innolla kuin nykyinen ns. länsimainen sivilisaatio.

Taitaa tämä ihmisoikeushössötys ja nännistilellistisyys olla kokolailla ainutlaatuista lajimme historiassa.

-KKi-

LW kirjoitti...

Mamujen asepalveluksesta voi olla montaa mieltä, mutta ei se sillä mihinkään muutu. Itse olen aika ambivalentti. Valtaosalle tekee varmaan ihan hyvää olla jonkun aikaa ympäristössä, jossa on vaihteeksi kuri ja selkeä järjestys, eikä perseily kannata. Jossa toisaalta ollaan samassa liemessä suomalaisten nuorten miesten kanssa ja oikeasti hyvistä suorituksista tulee välitöntä, positiivista palautetta. Onko tämä sitten sen arvoista, että kannattaa kouluttaa myös ne jengiläiset ja islamistit, niin se onkin toinen juttu.

Kuvatussa skenaariossa tulisi tietysti pitää turvat kiinni, mutta jos poliisi olisi todella noin perinpohjaisen kyrpiintynyt tilanteeseen, monet ilmiannot lentäisivät luultavasti roskiin ja töistä lähdettyään komisario soittaisi suojeluskunnalle, että tällainen tyyppi kävi muuten soittamassa suutaan. Tai sitten Punasupo yrittäisi järjestää iskuja, mutta jostain kumman syystä kohteet olisivat aina perillä siitä, mitä yritetään, ja suorittava porras "sähläisi" operaatiot jatkuvasti. Tulee mieleen mainio saksalainen elokuva Das Leben der Anderen, eli Toisten Elämät, josta tulee selväksi miten huolellisesti Stasi oli suunnitellut viimeisetkin yksityiskohdat, ja miten vähän sillä kaikella oli väliä, kun järjestelmän miehiltä alkoi loppua usko omien hommiensa oikeutukseen.

Mitä vaihtoehtomediaan tulee, niin onhan se olemassa ja hyvä niin, mutta ei ole mahdotonta, että tulevaisuuden netti olisi jonkinlainen vihapuheen ja valeuutisten torjunnan varjolla luotu suvaitsevainen versio tästä:

https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/chinas-scary-lesson-to-the-world-censoring-the-internet-works/2016/05/23/413afe78-fff3-11e5-8bb1-f124a43f84dc_story.html?utm_term=.fb164374d986

Allaspalo kirjoitti...

@Vasarahammer Hyvä kommentti mutta kaikenmaailman-huoltotunnelijen-koluajana & kaikenlaisten-subterrestiaalisten-luolien-ystävänä mä vähän triggeröidyn, että vertaat morlokeja kultamuniin. Morlokithan olivat teknisesti varsin taitavia ja uutteraa väkeä kun saivat pyöritettyä historian suurinta ja toimivinta luomutilaa. Ei todellakaan mitään valmiiseen pyötään marssineita inisijöitä. Tulevaisuuden systeemihän oli Aikakoneessa nerokas: kaikki voittivat -paitsi ne eloit jotka jäivät morlokejen suuhun, mutta ei niitä pahemmin kiinnostanut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Ano1:lle, Ano2:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Johanille, Vasarahammerille, Allaspalolle, KKi:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kiitokset sinullekin. Totta tuo, mitä internetistä mainitsit. Kun ostin ensimmäisen tietokoneeni (puhelinmodeemilla tietysti) parikymmentä vuotta sitten niin jos joku olisi silloin sanonut että pääosa suomalaisista kulkee vuonna 2016 langattomilla huippunopeilla yhteyksillä varustettu tietokone perstaskussa niin siihen olis varmaan todennut että ei nyt kumminkaan. Ja kehityksen vauhtihan vaan kiihtyy. Seuraavasta osasta voi sinänsä sanoa, että kokonainen yhteiskunnan uudistaminen ei ihan yhteen kirjoitukseen mahdu. Katotaan nyt, mitä siitä tulee.

Ano1: Kiitokset myös sinulle. Selvää on, että ainakaan poliittisen koneiston kautta ei minkäänlaista muutosta parempaan ole odotettavissa.

Ano2: Joo, totta tuo. Liialliset tenuveikot ovat riski. Narkeista nyt puhumattakaan, mutta eihän sellaisiin tällaisissa viritelmissä koskettaisi pitkällä tikullakaan.

VNV: Epäilemättä olisi ollut nasakka kommentti.

Johan: Kiitos hyvästä kommentista. Huolto on todellakin usein unohdettu mutta ehdottoman välttämätön aselaji jota ilman kaikki pysähtyy. Historia muistaa tapauksia joissa muuten menestyksekäs hyökkäys pysähtyy liian pitkän huoltotien vuoksi.

Vasara: Tuosta Running Manista vielä muistuttaisin että Stephen Kingin alkuperäinen kirjaversio on vielä huomattavasti rajumpi. Ja sehän muuten päättyy siihen, että lennetään matkustajakoneella päin pilvenpiirtäjää. Näinköhän King olisi keksinyt idean ensimmäisenä?

Allaspalo: Kieltämättä paha källi. Tuo Cosmopolitan on muuten poistanut kyseisen sivun.

KKi: Joo, Tuo voi olla hyvinkin mahdollista. Ennustelin moista aikanaan itsekin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/04/metsanvartijat.html

Ano3 & KKi: On varmaan niin (niin kuin KKi totesikin) että tällaista yhteiskunnallisen hulluuden muotoa ei ole ollut koskaan aikaisemmin.

Ano4: Joo, se anonymiteetti on se pullonkaula. Ja koska nimi saattaisi kuitenkin paljastua, tulee miettiä että kirjan pitäisi myös myydä. Meinaan kun tuo varsinainen tulonlähde siinä samalla loppuisi. En tunne alaa hyvin, mutta en usko että omakustanteet myyvät kovinkaan paljon. Miksi ottaisin riskin? Ehkä saisin tarinani paperille ja saisin palkkioksi tuulen huuhtoman perseen.

LW: Niin, siinä kolikossa on kaksi puolta. Jos ajatellaan puhtaasti maanpuolustusta, niin se ei kärsi millään muotoa jos mamut jätetään kouluttamatta. Tuo mitä puhut kenttäpoliisin mahdollisista reaktioista saattaisi hyvinkin pitää paikkansa. Tuo mainitsemasi esimerkki netin hiljentämisestä laitettaisiin varmaan täälläkin mielellään käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Usarista J. Hämäläisen hyvä puheenvuoro NO GO alueet Euroopassa, siitä on linkki saksalaiselle nettisivulle jossa on kartta k.o. alueista. Suomi ei ole vielä päätynyt listalle, mutta se lieneekin enää ajan kysymys koska.

Kommenttiosiossa muuan nainen vänkää kovasti vastaan, voisiko hänestä käyttää ilmaisua "suvakin prototyyppi", mutta välillä huvittaa seurata tuollaista kiemurtelua ja ongelmien vähättelyä.

Hahhah Allaspalon 4chan linkille, voihan kultainen suihku ja valeuutiset sentään!

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa realistinen juttu -ei fiktiota!

Rajansa se on tavan tallaajalla, mitä sietää punavihreiden höperryksiä. Verovelvollisten pinna jo nyt koetuksella, mutta odottakaa vielä muutama vuosi niin näette mihin päätyy.

Lopputulos on jo nyt helposti prognosoitavissa.

Täällä Kainuun korvessa odotan, milloin kokoonnutaan metsästysmajalle. Juttelemaan.

Viinapulloon ei koskettu vuosikausiin, mutta puntteja nostellaan. Kyykyssä menee parisataa ja penkistä reilut puolitoistasataa. Ikääkin jo yli viiskymppiä.

Haistan nenälläni jo, että punavihreät ajavat maamme tilanteeseen, missä pestään toisten paitoja viidesadan euron perustulolla.

-Terveisin reservin ylikersantti-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja reservin ylikersantille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kiitos tuosta linkistä. Veikkaisin, että Suomessa niitä ensimmäisiä vastaavia alueita tulevat olemaan Helsingissä Vuosaari, Mellunmäki ja Kontula sekä Turussa Varissuo. Tuosta suvakkinaisesta tuli kovasti mieleen Maria ”ei Malmössä mitään tapahdu” Pettersson.

Reservin ylikersantti: Toivon kovasti, ettei metsästysmajoille tarvitsisi tässä mielessä kokoontua, mutta nykyinen hallinto näyttää toimivan niin, että liekö sitten muutakaan mahdollisuutta. Ja tällä hetkellä vielä eletään siinä uhassa, että seuraava hallitus saattaa oikeasti olla punavihreä. Mitähän helvettiä se sitten saakaan aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

4chan on kusettanut ennenkin:

http://www.infowars.com/pissforequality-feminists-fall-for-4chan-troll-campaign-by-peeing-themselves/

Lemminkäinen kirjoitti...

Tämä kehitys on hyvin mahdollista lähitulevaisuudessa, siis toinen sisällissota, koska tuleva mahdollinen sisällissota sisältää yhden sodan kolmesta kriteeristä: Valta, talous ja alueet; vallan. Valta on poistettava niistetyiltä EU-karjuilta ja palautettava se kansalle. Toinenkin mahdollisuus kähinöihin on olemassa. Pohjoismaiden oma IS. Jos vaikka 50000 Paratiisiin kaipaavaa päättää lunastaa lipun ja nauttia neitseiden seurasta ja 10000 heistä räjäyttää itsensä Pohjoismaiden suurimmissa kaupungeissa (2500 per Pohjoismaa) ja 40000 ammuskelee (10000 per Pohjoismaa) raketteja ja kivittelee ohikulkijoita, niin siinä voisi jopa sanoa että Jokisen eväät oli millintarkassa järjestyksessä. Tällä hetkellä silmää tekevät odottavat Venäjän hyökkäystä kuin linnunpoikanen äidin tuomaa matoa, eivätkä ota ollenkaan huomioon mahdollisia maan sisäisiä kahinoita. Tunnen henkilökohtaisesti muslimitaustaisia maahanmuuttajia ja olisin helvetin ihmeissäni jos joku heistä osallistuisi jonkinlaiseen IS-toimintaan. Yksi heistä kertoi muutama vuosi sitten että hän (iranilainen) lähti lätkimään sodasta, koska irakilaiset ovat myös ihmisiä. Ja tilanteesta Iranissa hän oli sitä mieltä että alistettu kansa ja alistajina papisto. Ykä, on hyvä että kirjoittelet mahdollisista tulevista tapahtumista, jotta meidän papisto saisi hieman vauhtia asioiden käsittelyyn, tai no, ainakin noin aluksi asioiden ymmärtämiseen usealta kantilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kieltämättä paha. Milloinkahan tulee housuunpaskomiskampanja jolla vastustetaan patriarkaalista sortoa?

Lemminkäinen: Tuota kohti ollaan menossa, mutta millä tavalla se tapahtuu jää nähtäväksi. Venäjän hyökkäys ei ole tällä hetkellä todennäköinen, mutta sehän ei estä esmes mediaa syyttämästä putinisteiksi niitä, jotka eivät ole federalisteja ja jotka vastustavat haittamaahanmuuttoa. Iranista ja iranilaisista minulla on se kuva, että se saattaisi olla hyvinkin fiksu maa ilman islamia. Täytyy muuten muistuttaa sitä seikkaa, mikä joillekin saattaa olla epäselvää eli iranilaiset eivät todellakaan ole arabeja.

Anonyymi kirjoitti...

Enhän minäkään odota, että koko "uutta suuntaa" kävisit kuvaamaan. Tuo oikeusjärjestelmä vaan on sikäli avainasemassa, että meillä Suomessa on tuota laillisuusperiaatetta ollut tapana - ainakin ennen vanhaan - kunnioittaa, pakkomielteisyyteen asti. Tällä on melkoisesti tekemistä niiden syyllisten valtiopetos- ym. oikeudenkäyntien kanssa. Taannehtiva lainsäädäntö kun on tässä mielessä nou-nou, ja maallikoista koostuvilla ns. toverituomioistuimilla on, jos mahdollista, vieläkin huonompi maine. Tarina tarvitsee varmaan kunnollisista juristeista kootun perustuslakituomioistuimen, jonka ensimmäinen ceissi koskee Suomen perustuslakeihin EU-jäsenyyden aikana tehtyjä peukalointeja - nämä olisi pystyttävä tuomitsemaan vallinneiden perustuslakien vastaiseksi. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, sillä esim. EU-jäsenyyden änkeäminen perustuslakiin oli kyllä valtiosäännön ns. kiuaskiville kusemista ihan seisaaltaan.

Sitten on määriteltävä tänä aikana tehdystä lainsäädännöstä pätevä ja pätemätön, ja vielä semmoinen, joka oikeastaan olisi pätemätöntä, mutta käytännön syistä on kuitenkin pätevää. Esim. euroympäristössä tehdyt liiketoimet on käytännössä pakko pitää laillisina, vaikka perustuvatkin rahalain laittomaan raiskaukseen.

Hyvä ajatus voisi olla, että perustuslait palautettaisiin johonkin alkuperäisen tarkoituksen mukaiseksi määriteltyyn muotoon, ja tämän jälkeen niihin voisi tehdä vain Amerikan mallin mukaisia lisäyksiä.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Ykä: "Iranista ja iranilaisista minulla on se kuva, että se saattaisi olla hyvinkin fiksu maa ilman islamia. Täytyy muuten muistuttaa sitä seikkaa, mikä joillekin saattaa olla epäselvää eli iranilaiset eivät todellakaan ole arabeja."

Olen täysin samaa mieltä Iranista Ykän kanssa. 70-luvulta on kuvamateriaalia, joissa naiset ja miehet ovat pukeutuneet länsimaisesti sen ajan tyyliin, aivan muodikkaasti, kunnes valta vaihtui.

http://4.bp.blogspot.com/-yOvi_Hupn0M/VA34gNyV1DI/AAAAAAAA8R0/7lzXbK0PuLw/s1600/Tehran,%2Bca.%2B1960s-1970s%2B(9).jpg

Serkkuni tukholmalaisilla lapsilla on iranilainen isä (maahanmuuttaja Iranista) ja kumpikin lapsista on suorittanut korkeakoulututkinnon ja ovat siisteissä sisäduuneissa eivätkä ole lähiöissä kivittämässä kaikkea mikä liikkuu. Suomen, ruotsin ja enlannin kielen taito on hallussa, ehkä myös farsin kielen taito on jonkin tasoinen, en tiedä, enkä ole kehdannut udella. Näin siististi Ruotsiin kotouduttiin 80-90-luvulla.

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Johanille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Totta tuo ja noin olen asian itsekin ajatellut.

Johan: Samaa mieltä ja samanlaisia kuvia on myös esmes Agfanistanista:

http://media2.intoday.in/indiatoday/images/stories//2015March/afghanistanone-650_032315045739.jpg

Allaspalo kirjoitti...

Nyt kun täällä alettiin keskustella mallikelpoisista iranilaisista heitän koepallon Ykälle.

Ehdotus hyvän kirjoitussarjan kolmannelle osalle.

Selväähän on, että jokaisessa sodassa jokaisella puolella on ihmisperseitä jotka tekevät siviileille jotain anteeksiantamatonta. Sodan jälkeiseen vaiheeseen kuuluu tällaisten tapausten käsittely ja tarpeellisen pesä-eron ottaminen. Tällainen skenaario siis:

Polttopisteenä on joku syrjäkylän/Jakomäen/Petosen (*) pikkurikollinen ja vähän yksinkertainen peräkammarinpoika isämmaan puolustaja, jota ei edes päästetty armeijaan. Tämä impulsiivinen liimapää sitten innostuu kuullessaan vallankaappauksesta ja ottaa kiljupäissäään leipäveitsen tai naapurin-Makelta ostetun mutkan ja käy pistämässä naapuri kerrostalon hiljaisen ja ahkeran ateisti iranilaisen sekä vastaan tulleen sinisilmäisen rastapääantifantti teinitytön lihoiksi. Breivik-wannabe vielä kehua retostelee tempustaan somessa uhoten "Suomi suomalaisille Prrkele! Nyt on leikki kaukana!"

Vallankumoukselliset eivät luonnollisesti ole huvittuneita lahopään toilailuista vaan hän päätyy ansaitusti sotatuomioistuimen eteen.

Teksti voisi enimmäkseen olla kyseisen herran oikeudenkäynnin käsittely ja dialogi kahden peruspinnanmaalaisen välillä, jotka analysoivat järkevästi ulkopuolisesti surullista tapausta.

Miksikö tällainen? Noh tasapuolisuuden vuoksi ja tällainen teksti olisi hyvä näpäytys niille jotka luulevat että me nuivat olemme vain monoliittinen mölyävä massa, joka ei pysty mihinkään itsekritiikkiin tai järkevään ajatteluun.

(*) Ei millään pahalla Jakomäellä/Petosella asuville.Pitäkää huolta kotiseutu ylpeydestänne.

Anonyymi kirjoitti...

Persialaisisten (eli iranilaisten/arjalaisten) kansanluonteesta ei oikeastaan sovi puhua, ellei mainitse siellä edelleen, joskin ahtaalla, elävää kansallisuskontoa zoroasterilaisuutta l. zorothealaisuutta eli zarathustalaisuutta. Tämähän on joidenkin käsitysten mukaan kaikkien seemiläispohjaisten monoteististen uskontojen (judaismi, kristinusko, muhamettilaisuus) kantamuoto ja esikuva - vaikka siis onkin etniseltä taustaltaan arjalainen eikä seemiläinen. Tämä uskontohan oli kuulemma jo parituhatta vuotta sitten arvomaailmaltaan hyvin nykyaikainen - olen kuullut jopa väitteitä, että itse Jeesuksen nuoruuden opettajissa olisi ollut näitä, mikä kyllä selittäisi varsin selkeästi miehen aikanaan varsin radikaaleja opetuksia. Olen myös antanut itseni ymmärtää, että varsin merkittävä osuus persialaisista on zoroasterilaisia ns. kaapissa. Sanotaan myös, että Syyrian alaviitit olisikin itse asiassa shiialaislahkoksi naamioituneita zoroasterilaisia, minkä vuoksi Iranin terävimmät kenraalit symppaisivat Assadin hallintoa enemmän kuin khomeinilais-shiialaista Hizbollahia. Mene ja tiedä.

Terv. Achtung

Sandscorpion kirjoitti...

KKi pohdiskeli, että nykyinen barbaarikulttuurien palvonta olisi ainutlaatuista lajimme historiassa.

Itse asiassa maailmalla on aika tavallista, että jonkin kulttuurin edustajat kääntyvät vapaaehtoisesti toiseen kulttuuriin. Yleensä tässä tosin on kyse siitä, että he edustavat maassaan vähemmistökulttuuria ja uskovat saavansa itselleen tai ainakin lapsilleen paremman yhteiskunnallisen aseman kääntymällä enemmistökulttuuriin.

Silti, en pidä mitenkään mahdottomana enkä edes epätodennäköisenä, että kaltaisiamme oman etunsa vastaisesti ksenofiilisiäkin kulttuureja olisi ollut olemassa. Me vain emme tiedä niistä mitään, koska sattuneesta syystä sellaisilla on melkoinen riski kadota nopeasti jälkiä jättämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Moni innostui siitä, että Halla-aho lähti peejiikisaan. Itse en innostunut.

Juuri nyt Persut on ainoa puolue, jolla on mitään yritystä tämän maan islamisoimisen jarruttamiseen.

Mikään puolue ei kuitenkaan saa mitään aikaan yksin. Tarvitaan kykyä muodostaa muiden puolueiden kanssa toimiva hallitus.

Nykyistä hallitusta on haukuttu juuri tämän asian suhteen paljon koska juuri näiden aikana tuli se supersuuri ISIS-rynnäkkö. Toisaalta juuri tämä hallitus on ruvennut tulkitsemaan ja tarkentamaan eri käytäntöjä niin että huomattavan paljon aiempaa suurempi osa palautetaan tai lähtee pois omasta halustaan.

Politiikka on siis muuttunut ja tehoaa - tosin puolentoista viiva kahden vuoden viiveellä. Mutta milloinkas politiikka olisi viiveetöntä?

Jos Halla-ahosta tulee pj niin aika harva puolue haluaa mennä persujen kanssa samaan hallitukseen. Ja oppositiosta ei tässä maassa omaa vaikutusvaltaa kuin Vihreät ja sekin lähinnä toimittajien kautta.

Tästä syystä toivon kovasti että Sampo Terhosta tulee Soinin korvaaja seuraavissa Persujen jäsentenvälisissä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se Fazereihin, Finlaysoneihin, Gutzeiteihin sun muihin vetoaminen ole mikään väsynyt läppä. Se on ihan pätevä argumentti kansainvälisyyden ja kansainvälistymisen puolesta.

Ikävä kyllä monikulttuurisuus ja monikultturismi on jättiläismäinen kansainvälisyyden ja kansainvälistymisen este. Niinpä nuo Fazerit sun muut ovat erinomainen muistutus siitä, että talouden ja innovatiivisuuden edistäminen vaatisi kaiken maailman Abdien ja Muhammedien pitämistä maan rajojen ulkopuolella sekä arvorelativismin paiskaamista romukoppaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tyttitappuraisia ei ohjaa logiikka, tieto eikä moraali vaan identiteettityö ja se mitä tuossa identiteettityössä assosioidaan hyveiden tai paheiden puolelle.

Kyseessä ei ole niinkään yksilöidentiteetti kuin laumaidentiteetti. Siksi on niin tärkeää ylläpitää sen oman kuplassa elävän lauman kuplaa ja torjua pahat realistit utopiaa vaarantamasta.

Ihan sama ilmiö kuin vaikka uusnatseilla tai kommunisteillä. Tai siis... ilmiön dynamiikka ja moraali on sama, vaikka asiasisällössä on eroa. Vähän niin kuin koulukiusaamisen dynamiikka on aina sama vaikka kiusaamisen aiheet ja tekijät vaihtelevat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Allaspalolle, Achtungille, Sandscorpionille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Allaspalo: Kiitos vinkistä, mutta kirjoituksen runko on jo valmis. Ja minä olen muutenkin huono noissa tilaustöissä.

Achtung: En tunne zarahustralaisuutta tarpeeksi osatakseni sen kummemmin kommentoida, mutta tuo voi olla mahdollista.

Sandscorpion: Mainitsemiasi esimerkkejä toki on, mutta uskoisin niitten olevan juuri niitä, että alemmalla kehitystasolla olevan kulttuurin henkilö omaksuu kehittyneemmän kulttuurin tavat. Mutta tällaista hysteriaa, jossa sanotaanko kokonainen maanosa kumartaa sitä selkeästi alkukantaisemmalle kulttuurille ei liene koskaan aikaisemmin ollut.

Ano1: Arvostan mielipidettäsi, mutta en voi olla täysin samaa mieltä. Nykyisen hallituksen teot eivät ole omasta mielestäni olleet riittäviä ja näen, että maa on edelleenkin avuton, mikäli samanlainen invaasio tulee. Ja sellainen voi hyvinkin tulla. Olet oikeassa, että vihreät saavat valtansa juuri toimittajien kautta enkä usko, että persut kelpaavat toimittajille koskaan. Vaikka ne tekisivät itsestään puhtaan SDP:n.

Ano2: Aivan totta.

Ano3: Totta tuokin. Hyvin vahvasti tuossa on kyse laumaidentiteetistä.

Anonyymi kirjoitti...

Vastarintaliikkeen ammusvarasto paljastui:
iltapäivälehti 25.01.17:
Luutnantin asuintalon yhteydessä olleesta varastosta löytyi myöhemmin poliisin tekemässä kotietsinnässä yli 35 000 patruunaa...