lauantai 17. helmikuuta 2018

PALJASTA PROTESTIPINTAA

Eli ymmärrysharjoitus feministisestä alastomuudesta

Niin kuin lukija on matkan varrella saattanut huomatakin niin meikäläinen on tällainen yli viisikymppinen arvokonservatiivi raappahousujätkä joka ei oikein aina ymmärrä nykymaailman menoa. Sen – ei ehkä niin yllättävän – huomaamisen myötä voidaan mennä erääseen uutiseen ja sen myötä heräävään ihmettelyyn, sottailuun ja tuumailuun sekä jälleen kerran pyrkimykseen ymmärtää.

Uutinenhan on itsessään ihan selkeä ja siinä paha lienee saanut palkkansa eli USA:n voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar tuomittiin tammikuussa 175 vuodeksi vankeuteen kymmenien nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rankat on vissiin olleet teot kun on tullut noin rankka tuomiokin.

Sitten uutisessa kerrotaan eräästä kyseisen hepun uhrista eli telinevoimistelija Aly Raismanista joka protestoi miehen tekoja näillä sanoilla:

- Käytit väärin valtaa ja luottamusta, jotka minä ja monet muut annoimme sinulle. Olen varma, etten tule koskaan antamaan anteeksi sitä, miten kamalalla tavalla manipuloit ja hyväksikäytit minua.

A vot. Eipä mulla tuohon mitään lisättävää. Ihmisten pitää elää ihmisiksi. Mutta sitten mulla loppuu hahmotuskyky kun kyseinen Raisman jatkaa protestointiaan. Jaa mitenkö? No, alastonkuvilla tietenkin:Kyseisen voimistelija viestittää Iltalehden komppaamana alastonkuvillaan että ”naisten ei tarvitse olla vaatimattomia ollakseen arvostettuja”. Ei tartte niin. Kai tuo olis muutenkin ymmärretty. Mutta miten tuo alastomuus tuota ideaa painottaa ja tekee vakavammin otettavaksi? Ja mitenkäs, jos joku toinen nainen esiintyy täsmälleen samanlaisessa kuvassa ilman nahkaan tussattua tekstiä ja ilman minkäänlaista feminististä painotusta niin onkos hän sitten puolestaan löyhäpäinen horo joka suostuu siihen että nainen esineellistetään?

Jokainen toimii tietysti tavallaan ja tyylillään ja tämähän ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun naiset protestoivat tasa-arvon ja muitten pitkien sanojen puolesta vähentämällä vaatetustaan. Ja se pistää puolestaan minut miettimään vielä kerran että millä tavoin se nakuna esiintyminen vahvistaa protestia ja saa esitetyt vaatimukset jotenkin vakuuttavammaksi? Kun tästäkin tapauksesta loppulaskussa mulle jäi mieleen vain hyvännäköinen nainen joka esittelee kaunista alastonta vartaloaan. Ei se minusta yhtään valveutuneempaa yksilöä tee eikä saa yhtymään johonkin kollektiiviseen miehiseen anteeksipyyntöön. Samoin kuin ei tee naisten vähävaatteinen protestointi yleensäkään josta pieni potpurri seuraavana:


Väkisinkin mieleen tulee ajatus että onko tässä kyse jostain vakavasti otettavasta protestoinnista vai pelkästä ekshippailusta? Mieleen palaa muistikuva siitä Susan Kurosesta / Ruususesta / Whatever joka ajatteli tekevänsä Matti Vanhaselle jonkunlaisen vastaiskun ja poseerasi niukoissa alusvaatteissa muistaakseni Hymy-lehdessä. Saaden aikaan lähinnä äärimmäisen myötähäpeän.

Onhan meinaan olemassa ihan asiallistakin protestointia, jolla vastustetaan järjestelmää joka on oikeasti patriarkaalinen ja törkeästi naista alistava. Tässä kuvassa eräs teheranilainen nainen vastustaa sitä järjestelmää. Protesti on toimiva eikä tissejä tarvitse asiakseen esitellä:


Hän riisuu julkisesti huivinsa ja saattaa samalla itsensä kuolemanvaaraan. Myös erittäin asiallinen naisten asemaa – vaatteet päällä – puolustava henkilö on tässä:


Eli Ayaan Hirsi Ali. Joka henkensä uhalla puolustaa naisia heitä oikeasti sortavaa järjestelmää vastaan. Ja joka on länsimaisille feministeille sen myötä totaalinen epähenkilö. Kas kun se naista sortava ja puolikuuta palvova järjestelmä onkin feministisen ajattelun mukaan rauhan- ja tasa-arvon uskonto. Ainoa naista sortava järjestelmä on valkoisten heteromiesten rakentama yhteiskunta joka toisaalta on hankkinut naisille paljon paremmat ja ennen kaikkea turvallisemmat olot kuin tuo kyseinen puolikuun palvonta. Länsimaista feminismiä katsellessa päätyy väkisinkin kahteen johtopäätökseen:

a) Se haluaa – turvallisissa ja valvotussa olosuhteissa – uhriutua vain siitä, mikä sille itselleen sopii.

b) Niistä asioista, joissa sen logiikka pettää, se haluaa vaiettavan. Sillä jos niistä asioista laajemmin puhuttaisiin, se saisi länsimaisen feministin näyttämään juuri siltä mitä hän onkin eli vajaaälyiseltä pelleltä.

Niin kuin tuli todettua, niin minä en hahmota nykymaailma ja ehkä tuossa paljaan nahkan esittelyssä on taustalla joku elämää suurempi viisaus jota minä en vaan ymmärrä. Minähän joudun tsuhnan helvettiin joka tapauksessa joten ei minusta tartte välittää. Muistutetaan vielä loppuun Tapio Rautavaaran sanoin että onhan sitä aikanaan suomalaiset miehetkin joutuneet protestoimaan. Ja vielä ihan vaatteet päällä:

19 kommenttia:

joppos 123 kirjoitti...

Noilla feministeillä on jokin kakaramainen tarve juosta tissit tai fjontta paljaana vahvistaakseen hämärää viestiään. Mitähän jengi tuumaisi jos tällaiset äijänköriläät kuten me vahvistettaisiin omaa egoamme samoilla tempuilla? Maanantaisin veisteltäisiin men only illoissa kyrpiä visakoivuista, perjantaisin jolkoteltaisiin pussit heiluen pitkin espaa iskulauseita mölisten, karvaiseen selkään "no more, whatever" tussilla töhrittynä.
Feministit ja wannabeet julistaisivat veistotyömme lapselliseksi ja naisvihamieliseksi ja perjantain yhteisöllisyydelle pistäisi mellakkapoliisi lopun.
Se siitä tasa-arvosta.
Totta töriset siitä, että noi ihan itse itsensä esineellästävät "Pirkko-Liisat" voivat perseillä vain ja ainoastaan siksi, että me sikaa syövät, hetero sovinistisiat ollaan turvattu järjestelmä missä se perseily on mahdollista.
Kuten aikaisemminkin olen maininnut, femakot puolustavat skitsofreenisesti kuu-uskonnon järjestelmää missä nykyinen perseily loppuisi lyhyeen kuin kananlento.
Outoa mieten Suomessakin on käyty valkoisten miesten kimppuun meetoo määkimisen yhteydessä ja samaan aikaan ollaan vaiettu siitä faktasta, että yli puolet esim hesan raiskauksista on matujen väsäämiä ja siitä, että rikkauden lisääntyessä lukumäärältään niin lisääntyy myös pilluvarkaudet.
Kaikki häirintä on väärin mutta feministien mielestä perseelle taputtelu tai tytöttely on vakavaa esineellistämistä valkoisen miehen puolelta mutta karvakäden toteuttama raiskaus on vaan jotenkin sitä parempaa värinää ja ihan hyväksyttävää pöhinää. Pahi massa tapauksessa uhri leimataan lutkaksi joka pyysi tulla molestetuksi sillain yllättäin.
Femistien skitsofreniaa kuvaa kenties parhaiten heidän suhtautuminen islamista irtautuneisiin kanssasisariinsa. Harvoin näkee samankaltaista dissaamista ja vihamielisyyttä kuin näissä tapauksissa. Heidän julistamansa agendan puolesta voisi kuvitella tilanteen olevan juuri päinvastoin mutta nämä tissiullat näyttää todella vihaavan musliminaisia jotka kertovat islamin alistavasta suhtautumisesta naisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Totta puhut. Mainitaan muuten että myös miespuolisia urheilijoita on joutunut nuorena seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi, mm. kuuluisa NHL-kiekkoilija Theoren Fleury, mutta hän on tyytynyt kertomaan elämänkokemuksistaan - mikä totta kai hyvä onkin - mutta ei ole poseerannut alasti. Hänkin on varmaan ymmärtänyt, että ei se hänen asiaansa millään muotoa auta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Theoren_Fleury

Tita kirjoitti...

Minäkin olin feministi joskus 1980-90 luvulla nuoruudessani. Aate laimeni kummasti 2010 luvulle tullessa sulaessaan myötähäpeään kanssasiskojen esilletulon laadun taannuttua järjen vastaiseksi. Taisi se tasa-arvo saada liikaa hiivaa, kun päätyi miesten täydelliseen nuijimiseen. SE taas mielestäni ei ole tasa-arvoa, vaan feminismistä on tullut syöpä. Se jatkaa kasvuaan saavuttaen sairaat mittasuhteet.

Suomalaiset miehet - älkää lannistuko. Hyviäkin naisia on vielä jäljellä. Nuo kiihkouskovaiset on menetettyjä, mutta tavallisia järkinaisia on kuitenkin enemmistö. Onneksi nuo kiihkoilijat eivät yleensä lisäännyt, joten geenivirhe katoaa varmaan itsestään yhdessä sukupolvessa.

KKi kirjoitti...

No, valkoiselle miehelle vittuilu on vaaratonta. Me kun ei oikein jakseta puuttua pimujen puuhasteluihin. Ainakaan väkivaltaisesti.

Nakuna poseeraaminen taas perustuu siihen, että pimut näyttää, vittuillakseen, mitä tavan VHM ei voi ikinä saada. Iloiset sambalelet toki saavat.

Sinänsä tänöä päivänä kloppien lienee terveellsintä pimpan puutteessa turvautua ammattilaisten apuun. Tulee pitemmän päälle halvemaksi kuin yrittää vikitellä femakkoa. Väärä sana tai katse, niin linnaa tulee. Antaa pimujen piehtaroida vaikka keskenään.

Anonyymi kirjoitti...

Asia on harvinaisen ristiriitainen, aivan samanlainen kuin ristiriitaisen naisen sanotaan olevan; antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa.

Suomalainen ”laatulehdistö” on metoo-kampajan myötä selvästi siistinyt uutisointiaan, ainakin otsikoissa. Nyt ei erilaisten gaalojen jälkeen näe juuri otsikoita vilauttajista ja tulikuumista naisista tai tekstejä ”ohoh, näkyikö nyt jo liikaa”. Kuvat kyllä kertovat puolestaan siitä, ettei mikään ole muuttunut. Kaiken maailman gaaloissa punaisilla matoilla poseeraavat neidot, jotka esittelevät auliisti rintavakoaan, reisiään tai takapuoltaan vetimissä, joissa rohkeat halkiot ulottuvat napaan asti sekä ylhäältä että alhaalta.

Mutta itseään vartenhan naiset pukeutuvat, ottavat pistoksia ja täytteitä naamaan, rintoihin ja peppuun, laitattavat hiuspidennyksiä ja irtoripsiä ym. ja esiintyvät vaatteissa, joihin kangasta on käytetty suurin piirtein saman verran kuin uimapukuun. Tarkoitus on takuulla tulla huomatuksi, mutta sitten muka suututaan, jos/kun miehen katse viipyilee...

Edellä kirjoitettu koskee tietenkin ns. julkisuuden henkilöitä, mutta hehän tässä metoo-kampanjassa ovat esillä olleetkin, monet vielä vuosikymmeniä vanhojen juttujen kanssa. Tavalliset naiset pitävät jalat maassa, eivätkä lähde ylilyönteihin mukaan, vaan toivovat, että meillä naisrauha yhteiskunnassa säilyisi ja ne oikeasti huonosti käyttäytyvät, niin miehet kuin naisetkin, ottaisivat opikseen tästä jo mielestäni överiksi menneestä kampanjasta. Toivottavaa olisi myös, että turvapaikanhakijoina tulleet raiskaajat, ahdistelijat ja pedofiilit karkotettaisiin kotimaihinsa ja maahantulokielto olisi ikuinen.

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Ottanevat mallia Suuresta Esikuvastaan, arkkifemakko Germaine Greeristä, joka kertoili muistaakseni juovansa kuukautisvertaan ja otatti itsestään tällaisen valokuvan:

https://www.cultjones.com/product/haynes-jim-and-william-levy-heathcote-williams-germaine-greer-willem-de-ridder-susan-janssen-lynne-tillman-suck-the-first-european-sexpaper/

Motiivia tällaiselle käyttäytymiselle voidaan lähteä hakemaan mytologiasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Harakointi

Pari sitaattia wikiartikkelista:
"Harakointi tai harakoiminen on suomalaisessa kansanuskossa naisen sukupuolielimen paljastaminen kohteelle yliluonnollisena taikana---"
"Harakoiva nainen paljastaa kohteelle häpynsä, mikä joko kiroaa tai suojelee kohteen tarkoituksen mukaan."
"Häpyyn on myös liittynyt toinen taikavoima, jota kutsuttiin naisen väeksi."
"Harakointi kertoo siitä, että naisen sukupuolielimet on katsottu arvokkaiksi ja taikavoimaltaan väkeviksi."

Ja sieltähän se pukinsorkka paljastuikin:
kyse on naisen seksuaalisesta vallasta eli vulgaarikantasuomeksi Pillun Ylivallasta. Se on voima, joka sa miehen menemään Odessan portaat kärrynpyörää ylös ja alas siinä toivossa, että nainen suo hänelle palkkioksi viisi minuuttia jalkojensa välissä.

Useimmiten ei suo, mutta hormonit, feromonit ja sensellaiset sukuviettiä voimistavat kemikaalit pakottavat miehen kyntämään kyisen pellon ja alistamaan itseään miljoonalla muulla tavalla vailla yhtän parempoia takeita Suuresta Palkkiosta.

Sitä valtaa nämä femakot nähdäkseni pyrkivät käyttelemään, mutta heiltä on hukkunut sen peruskäyttöohje:
miehelle pitää jättää mahdollisuus myös päästä ainakin joskus maaliin asti. Muuten mies huomaa pelin hengen ja viittaa femakkojen esittelemälle Pillun Ylivallalle lopullisesti kintaalla:
eihän se häntä koskekaan millään tavalla!

Onneksi läheskään kaikki naiset eivät ole feministejä. Muuten suosittelisin lämpimästi kaikille nuorille ja miksei keski-ikääntyneillekin miehille tätä osoitetta:

https://www.sexwork.net/girls/FIN

Eihän se aitoa ole, mutta valtavan paljon parempaa kokonaan ilman. Ja loppupeleissä tulee halvemmaksi kuin parisuhde.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Titalle, KKi:lle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Tuo Rouva Anon kommentti oli osuva eli linjana on että läpi näkkyy ja läähätystä pittää mutta loukkaantumisvara pidetään jos siitä on itselle vaa hyötyä. Ja niin kuin sekä Tita että Rouva Ano totesivat, niin suurin osa naisistamme on ihan tolkullisia naisia. Se kovaääninen höyrypäävähemmistö vaan saa itselleen suurimman mediapinta-alan. Ja sen höyrypääporukan on aivan turha puhumaan mulle siitä että he ajavat naisten oikeuksia kun he samassa lauseessa rääkyvät islamofobiaa vastaan.

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Hyvin onnistui Raisman tuomaan sanomansa esiin tuossa artikkelissa. Luin tuon jutun Iltalehdestä ennen kuin törmäsin siihen tässä blogissasi. Tai luin....katsoin kuvat huolella ja onneksi valkoisen heteromiehen aivot on rakennettu siten, että ne osaavat häivyttää häiritsevät objektit kuvista,tässä tapauksessa tekstin alastoman naisen iholta. Ennen uusimman tekstisi lukemista minulla ei ollut hajuakaan siitä, mistä nuissa kuvissa oli kysymys. Sama pätee noihin feministeihin, jotka esittelevät hinkkejään julkisilla paikoilla. Klikkaan aina uutislinkkejä, joissa naiset ovat vähissä vaatteissa. Pakko myöntää, että feministeilläkin saattaa olla erittäin kuvaukselliset tissit, mutta sanaakaan heidän sanomastaan en ole sisäistänyt, saati lukenut. Tissit riittää :) Kuinkahan vakavasti esim. Sauli Niinistön puheet otettaisiin, jos hän esiintyisi Borat-uikkareissa.

Nykypäivän feministit (siis ne, jotka pääsevät julkisuudessa ääneen), ovat tavallaan stallareitten henkisiä perillisiä. Aate mielletään tärkeäksi ja oikeaksi, vaikka omille puheille ei ole olemassa enää todellisuuspohjaa, jos on koskaan ollutkaan. Feminismi saavutti tavoitteensa länsimaissa jo vuosikymmeniä sitten ja tänä päivänä sitä käytetään vain tekosyynä, kun halutaan piestä valkoisia miehiä niin sanallisesti, kuin fyysisesti. Vaikeneminen islamististen valtioiden epäkohdista naisten oikeuksien suhteen osoittaa, ettei näitä feminazeja kiinnosta kuin itsensä ylentäminen ja syntipukin löytäminen omiin vastoinkäymisiin, kun peiliin ei viitti vilkaista. Epäilyksen pirulle on tuossa porukassa loputon työmaa. En tosin osaa arvioida kuuluvatko he mimosaporukkaan, vai toivottomiin tapauksiin.
Joka tapauksessa he kuuluvat siihen porukkaan, joka savua haistaessaan huutavat, että kellari palaa, vaikka ullakko on tulessa. Eikä talossa edes ole kellaria.

Voi kunpa nämä feministeiksi ja naisiksi itseään kutsuvat rakoapinat saisivat maistaa pitkään ja hartaasti äärimmilleen vietyä islamilaista naiskäsitystä. Saattaisi näkökulma muuttua. Tai todennäköisesti ei edes muuttuisi.

P.S. Tuo Theoren Fleuryn tapaus on mennyt minulta kokonaan ohi, vaikka mies oli yksi idoleistani 90-luvun alussa. Häätyypi vissiin etsiä jostakin tuo elämäkerta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Feminomien tulisi palata toimenkuvaansa, joka kait pyrki parantamaan naisten asemaa. Puolustettavia löytyy, vaikkapa Melissagaten kohdalla

https://mvlehti.net/2018/02/16/melissaa-kehoitettiin-olla-tulematta-mv-median-haastatteluun-kertomaan-sanoma-median-markkinointi-pomon-pikkutytto-fantasioista/

Saas nähdä milloin fucktantirkistelijät raportoivat tapausta. En pidättele hönkäilyä mistään aukoistani sitä odotellessa.

Mutta pedoilevathan hyvätkin ihmiset. Muutkin kuin kirkon pedot, väitetään.

http://sinenmaa.blogspot.fi/2018/02/avustushommiin-hakeutuu-pedofiileja.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jarkko Seppäselle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Jarkko: Määrittelitpä nykyfeministit harvinaisen osuvasti. Karmeaa vaan on, että valtiovaltakin näyttää kumartavan tuota rääkyvää (ja sinänsä kooltaan pientä mutta suurta mediapinta-alaa saavaa) laumaa. Theoren Fleury oli kyllä NHL:n ihan huippujätkiä vaikka kovasti pienikokoinen heppu olikin.

Veijo: Ehkä on myös olemassa sitä parempaa, tiedostavampaa ahdistelua. Tulipa tuosta linkistä mieleen tämä suvaitsevais-tiedostavan toimittajan Ari Lahdenmäen saama raiskaustuomio jota ei pahemmin mainostettu eikä mainita edes wikipediassa. Mitenkäs se muuten sopivasti olikin 1 v 11 kk että sen saattoi antaa ehdollisena?

https://mvlehti.net/2017/07/21/valokuvia-palkitusta-toimittajasta-ari-lahdenmaki-tuomittiin-vakivaltaisesta-raiskauksesta/

Anonyymi kirjoitti...

Suomen naisten ikimuistoinen tapa osoittaa halveksuntaansa on ollut pyllistäminen. Hame ylös ja tähtäys kohti halveksunnan kohdetta. Teho oli taattu, kun alushousuja ei käytetty. Muistan lukeneeni jostakin sanomalehdestä, että eräs tällaiseen tekoon syyllistynyt nainen tuomittiin kunnianloukkauksesta. Samassa yhteydessä toinen nainen tuomittiin avunannosta kunnianloukkaukseen. Tilanne oli nimittäin sellainen, että kunnianloukkaus tapahtui pimeässä, ja avustaja näytti valoa. Ilman tätä kunnianloukkaus olisi jäänyt tehottomaksi.

Suomen naiset käyttivät pyllistystä myös karhujen pelotteluun. Kun karhu näki, mitä kaikkea naisen hameen alla on, se säikähti ja ryntäsi karkuun.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Suomen kirjallisuushistorian kuuluisin pyllistäminen lienee tapahtunut siinä Täällä Pohjantähden Alla-kirjassa kun Laurilat häädettiin torpastaan.

- Perseeskin on kuin kaks rievää! Mutta minäpä näytän sulle omani!

- Hyi ruma kattokaa ruma!

Tuosta harakoinnista mitä Qroquius Kad kertoi käytetään myös termiä pyllyttäminen ja taisin saada siitä idean kirjoitukseen. Kiitos teille molemmille inspiraatiosta.

MikkoK kirjoitti...

"Ja se pistää puolestaan minut miettimään vielä kerran että millä tavoin se nakuna esiintyminen vahvistaa protestia ja saa esitetyt vaatimukset jotenkin vakuuttavammaksi?"

Selittyisikö feministien esiintyminen protesteissa vähissä vaatteissa sillä, että he esittelevät (seksuaalisen) vallan symboleitaan. Sotilailla vastaavia vallan symboleita ovat natsat. Seksuaalista valtaa ei voi ilmentää, jos natsat ovat peitossa.

Länsimaiselle VHM:lle feministi voi turvallisesti,ilman seuraamuksia esitellä vallan symboleitaan. Sen sijaan koraanikoulutetut urokset tulkitsevat samat natsat alistumisen merkeiksi, joilla nainen leimaa itsensä luvalliseksi saaliiksi (vrt. ”pyhät” kirjoitukset kissasta ja lihapalasta). Siksi feministit eivät mene protestoimaan muslimialueille. Kuvitelkaa natsa-feministi Kairon Tahririn aukiolla arabikeväässä!

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos olen nimimerkin Toinen professori kanssa todellakin kyennyt kehittämään inspiraatiota tämän kansallismielisen blogosfäärin kärkipaikkaa (mitenkään vähättelemättä MC Tsuhnan muita kirjoittajia saati kollegoitaan, mutta silti) pitävän blogin sisältöön...

tuntuu se melkeinpä siltä, että olisi saanut vastaanottaa ellen nyt kunniamerkkiä, niin ainakin arvostavan maininnan. Kiitos.

Sametti kirjoitti...

Mahtoi porukka pitää minua täytenä latvalahona bussissa, kun nauroin ääneen näille kommenteille.

Kiitokset mainiosta läpändeeroksesta Ykälle ja muille. Varsinkin, kun onnistutte samalla puhumaan täyttä asiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Qroquius Kadille ja Sametille & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Jaa-a… notta tissit tavallaan kulmarautoina. Tuossa ajatuksessa muuten saattaa olla vinha perä.

Qroquius Kad: Kiitos kannustuksesta ja arvostava maininta on ansaittu & myönnetty sillä olenhan saanut kommenteistasi inspiraatiota postauksiin aikaisemminkin.

Sametti: Kiitokset ja kiitos myös viimeisimmästä postauksestasi. Se pitäisi luetuttaa varsinkin niillä, jotka vaativat sitä pakkotransjotakin kouluihinkin. Laitetaan vielä linkki muille lukijoille jos ette ole vielä lukeneet:

http://mustaorkidea.blogspot.fi/2018/02/viimeisen-muurin-takana-on-totuus.html

Sametti kirjoitti...

Kiitokset, ja kiitokset myös kirjoitukseni jakamisesta. Jos minun perseilyni pelastaa muita lihamyllyyn joutumiselta, niin sitten perseilyni ei ole mennyt hukkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sametti. Toivotaan, että mahdollisimman moni lukee tekstin. Voimia elon valtateille ja kapeille kujille.

Ukkeli kirjoitti...

Iranilainen valokuvaaja Hengameh Golestan kuvasi naisten marssia maaliskuussa 1979, kun Khomeini oli säätänyt hunnun käyttöpakon. Golestan kertoo, miten vallankumouksen aikoina oli totuttu osoittamaan mieltä, jos siltä tuntui, koska shaahi oli kuitenkin suhteellisen leppoisa, ainakin keskiluokkaisille. Marssi jäi viimeiseksi, islamistit olivat tosissaan. Iranin naiset vastustavat huivia 1979

Iran oli 1970-luvulla melko tavallinen maa Lähi-Idän mittapuulla, vähän kuten Turkki nykyään. Ei kukaan olisi uskonut, että se vajoaa keskiajalle. Amerikkalaisen diplomaatin tytär muistelee viimeistä vapauden kesää Iranissa 1978.

Feministit luottavat siihen, että vhm:t korjaavat, jos mopo karkaa metsähallituksen puolelle. Samoin muutkin poliitikot uskovat, että tekevät mitä vaan, niin vhm:t hoitavat, koska heidän on pakko. 1990-luvun laman opetus Suomen poliitikoille on se, että voi tuhota maan ja silti hölmö kansa äänestää heitä. Oikeassa ovat olleet, Esko Ahokin pääsi melkein presidentiksi ja Niinistö valittiinkin.