torstai 22. helmikuuta 2018

PYLLYTTÄJÄT

Helsingissä, toukokuussa 2019


Pian virkavalansa vannova Suomen uusi pääministeri Touko Aalto istui työpöytänsä ääressä ja kävi läpi lähiaikoina toimintansa aloittavan hallituksen uutta hallitusohjelmaa. Se oli syntynyt melko sopuisissa merkeissä sillä veret seisauttavan vaalivoiton saaneilla vihreillä, vasureilla ja demareilla sekä kiilapoikapuolue RKP:llä oli yhteinen ja suorastaan euforinen tekemisen meininki. Nyt näytettäisiin närhioletetun oletusvärkit niin rasismille, kansallismielisyydelle kuin insinööritodellisuudellekin.

Aalto oli varsin tyytyväinen lopputulokseen. Turvapaikanhakijoille tulisi automaattinen oleskelulupa puhtaana ilmoitusasiana ilman aikaavievää tutkintaa, turhaa maanpuolustusta vähennettäisiin minimitasolle, ekologisesti täysin kestämättömälle haja-asutusaleelle määrättäisiin raskas haitta- ja vittuiluverotus, sekä kaivos- että turveteollisuus ajettaisiin kokonaisuudessaan alas ja energiantuotannossa siirryttäisiin puhtaasti uusiutuvaan vihreään energiaan. Joku alan ammattilainen oli tosin sanonut Aallolle että ei semmosella meiningillä tahdo riittää virtaa edes Turenkiin mutta hallitusohjelman tekijät uskoivat asiaansa ja vain uskollahan oli merkitystä.

Sitten hallitusohjelmaan piti tietenkin lisätä pieniä, mutta oleellisen merkittäviä nyansseja että Suomi vuonna 2023 näyttäisi aivan  toiselta kuin tänään. Siihen työhön Aalto oli päättänyt hankkia parasta mahdollista asiantuntemusta ja asiaa käsittelevän työryhmän johtajana oli toiminut saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Itse asiassa Lennipirkitta olisi täällä aivan hetken kuluttua sillä hänellä olisi tapaaminen innokkaasti virkakautensa alkua odottavan pääministerin kanssa. Ovikello soi sekunnilleen sovittuna ajankohtana. Lennipirkitta ei ollut koskaan myöhässä eikä koskaan etuajassa. Hän oli paikalla juuri silloin kuin piti. Niin kuin se harmaa velho siinä fantasiakirjassa. Touko kutsui Lennipirkitan sisälle ja sanoi leveästi hymyillen:

- Hei Lennipirkitta, istu, ole hyvä. Haluaisitko jotain?

- Ei kiitos. Näin on hyvä.

Aalto kävi läpi Lennipirkitan luomaa muistiota ja totesi sitten:

- Tää on kuule silkkaa rautaa. Lähes kokonaisuudessaan. Mutta…

- Mutta mitä?

- No tää pyllytysjuttu. Tää ei mulle oikein auennut. Siis tarkoitatko tosiaan niin, että valtiolle, kuntiin ja NGO-organisaatioihin palkataan huomattava määrä naispuolisia yhteiskuntatieteitten maistereita joitten tehtävänkuva koostuu siitä, että ne kerran tunnissa viiden minuutin ajan vetävät hameen korviin ja näyttävät työpaikalla paljasta persettä?

- Totta kai tarkoitan. Luulitko että vitsailin? Näytänkö minä henkilöoletetulta jolla on huumorintajua?

- Mutta kun tää ei mulle oikein aukee…

- No sinulta on jäänyt tietysti ehdotuksen taustoitus lukematta. Pyllyttäminenhän on ikivanhaa suomalaista perinnettä joka pohjautuu jo keskiaikaiseen uskoon naisen ikiaikaisesta vitun maagisesta voimasta. Naisen sukupuolielimellä on valtava seksuaalinen feminiininen energia jota se säteilee ympäristöön. Nuo pyllyttäjät ovat aikanaan olleet hame korvissa peltojen reunoilla suojaamassa manttaaleja pedoilta ja taudeilta. Tässä vain otetaan vanha perinne uusiokäyttöön.

- Onhan aivan selvää, että tällaisen positiivisen seksuaalisen energian jakaminen ilman muuta parantaa sekä ilmapiiriä että työssä jaksamista myös nykyajan pelloilla eli meidän näkövinkkelistämme katsottuna toimistoissa. Ja niin kuin tiedät, niin nykyinen feminismi on muutenkin hyvin vittukeskeistä. Kysy vaikka Ajatushautomo Vi… eiku siis Hatulta. Kyseessä on aivan luonnollinen ja välttämätön askel siirryttäessä aina vain feministisempään yhteiskuntaan. Sitä paitsi kyseessähän on myös feministinen ekshippailu ja sehän on aina vakavasti otettava protesti konservatiivisia ja patriarkaalisia arvoja kohtaan.

- Jos taas mietit sitä että miksi työsessiot ovat vain viisi minuuttia pitkiä, niin sinun tulee ymmärtää, että suojelevan ja voimauttavan seksuaalienergian jakaminen suurelle ihmisjoukolle on huomattavasti raskaampi työtehtävä kuin joku tylsä fyysinen suorittaminen. Siinä tarvitaan palautumisaikaa. Ja tehtävään valitan vain sopivalla tavalla yliopistokoulutettuja naisia koska heidän seksuaalienergiaansa ei mikään viettelevä epäilyksen piru ole päässyt vääristämään.

Aalto mutruili hieman suutaan ja totesi sitten:

- Niin no tietysti… eihän tuleva hallitus millään muotoa vastusta mitään, mikä edistää feministisen yhteiskunnan luomista mutta vähän tää mietityttää silti…

- Ota huomioon että kyseessä on myös työvoimapoliittinen näkökulma. Mehän olemme kyllä tarkkailleet sitä, mitä suorittavalla tasolla ajatellaan asioista ja olemme tehneet siellä myös hieman pyllygalluppia ja reaktio on ollut yllättävän myönteinen.

- Tässä kun ei ole lehtihenkilöoletettuja paikalla niin mietin ääneen, että kuinka hemmetissä se voi olla mahdollista?

- Hyvin yksinkertaista. Suorittavalla taholla todettiin että kun ne akateemiset suojatyöllistetyt tänne työpaikalle köijätään kumminkin, niin tulkoot sitten pelkästään näyttämään persettään. Silloin he eivät tunge kärsäänsä varsinaiseen työhön. Muuten niistä tehtäisiin taas joitain projektikoordinaattoreita, monikulttuurisuusasiantuntijoita, sosiokulttuurisia tasapainottajia, kulttuuriluotseja ja muita pitkiä sanoja joitten vaikutus varsinaiseen työhön on parhaimmillaankin plusmiinusnolla ja yleensä joko haitallinen tai ihan helvetin haitallinen.

- Ymmärrän. Ja sinä varmaan ymmärrät, että tuota äsken sanomaasi et ole koskaan sanonut ja jos joku sitä väittää niin kiistät sen kategorisesti ja syytät väittäjää vihapuheesta. Ja tuon kyselyn sekä tulokset, analyysi että raakadata täytyy välittömästi tuhota. Sitä ei saa missään nimessä päästää julkisuuteen. Siitähän joku voisi tehdä johtopäätöksen että julksen sektorin ylemmissä kerroksissa on roppakaupalla täysin turhaa väkeä.

- Äläpäs Touko opeta äitiäsi naimaan. Minä olen ollut näissä rullissa huomattavasti kauemmin kuin sinä ja tiedän kuinka tällaisten asioitten kanssa menetellään. Totta kai se tutkimus on jo hävitetty. Se muuten jäi sanomatta että me olemme ehtineet puhua pyllyttämisprojektista myös ruotsalaisten kanssa ja siellä asiaan on suorastaan ihastuttu. Kävi meillä miten kävi niin ruotsalaiset aloittavat pyllyttäjien palkkaamisen viimeistään ensi vuonna. Ja he laajentavat tätä meidän perusideaamme vielä etnisen ja queerdiversiteetin suuntaan. Me sen sijaan tyydymme vielä ihan puhtaasti feminiiniseen pyllyttämiseen.

- Etnisen ja queerdiversiteetin suuntaan? Jos nyt annan hieman mielikuvitukseni vaeltaa, niin tarkoittaako tuo sitä, että esmes kuninkaanlinnan pihalla joku isokokoinen neekerijätkä joka mieltää olevansa miesoletetun sijasta ottiatuota-oletettu nostaa hameen ilmaan, pyllistää, roikottaa kassejaan kohti kuninkaallisia ja tällä tavoin jakaa kuningashuoneelle queerseksuaalista etnoenergiaa?

- Juuri niin! Eikö olekin ihanaa! Ja ymmärtänet kai, että meidän on saatava oma pyllytysprojektimme alkuun ennen ruotsalaisia. Muutenhan meitä syytetään vain vesitetystä plagioinnista.

Tuleva pääministeri Aalto raapi hieman partaansa ja kysyi sitten melko vaisulla äänellä:

- Mutta… kun asiaa miettii… niin onko tuossa loppulaskussa kuitenkaan mitään järkeä?

- Järkeä? Voi hyvä Touko, kai sinä ymmärrät että kun sinä tähän punavihreään kapearaiteiseen junaan aikanaan hyppäsit niin sinä silloin myös hylkäsit pysyvästi kysymyksen ”onko tässä mitään järkeä”. Ei näillä raiteilla ole kysymys mistään järjestä vaan hyvistä ja tiedostavista fiilareista. Jotka raappahousukansa maksaa, maksaa ja maksaa aina uudestaan.”Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää.”

Tässä vaiheessa tulevan pääministeri Aallon ilme paljasti hänen miettivän että minkähänlaista se olis ollutkaan joku vaikkapa täysin epäpoliittisen parturin elämä Joensuussa. Sitten hän totesi:

- Entäs jos minä kuitenkin kieltäydyn?

- Siinä tapauksessa tuon pyllytyssuunnitelman sisältö vuotaa välittömästi julkisuuteen. Samoin kuin se, että sinä sanoit feminismin etenemiselle ei. Ja sitten saat vastaasi sellaisen feministisen joukkorääkymisen että pitele ja varjele. Yritä vaan alkaa totutella siihen faktaan että keksivät feministit mitä tahansa, ihan-mitä-tahansa, niin uusi punavihreä hallitus näyttää sille joka kerta vihreää valoa koska sen on kertakaikkiaan pakko tehdä niin. Eihän se muuten olisi punavihreä hallitus.

- Tuota… paljonkos sinä niitä pyllyttäjän virkoja olit ajatellut?

- Tuhannen kappaletta. Ainakin näin alkuun.

- No… pannaan sitten kerralla pari tuhatta. Ainakin näin alkuun.


Kiitokset inspiraatiosta Qroquius Kadille ja Toiselle professorille. Ja tuota uuspyllytystä on ainakin Helsingissä jo kertaalleen kokeiltu.

29 kommenttia:

Nyreä kirjoitti...

"Turvapaikanhakijoille tulisi automaattinen oleskelulupa puhtaana ilmoitusasiana ilman aikaavievää tutkintaa,"??

-Ei taida toimia, sillä onhan tuo loputon anomus- ja valitus-teatteri aivan olennainen osa maahanmuuttoteollista kompleksia. Siis tulon lähde isolle joukolle hyväpalkkaisia virkahenkilöitä, juristeja ym. konsultoijia.

Vai olisiko Lennipirkitan ajatuksena siirtää tuo, kieltämättä aikalailla "hanurista" oleva tyhjän toimitus juuri tälle kuvatulle voimauttavan energiasäteilyn alalle, että säilyisi akateeminen työllisyys.

P.s. Kiitos taas riemukkaasta kirjoituksesta (selkäkin voi jo paremmin).

intrigööri kirjoitti...

Luin joskus yhden pitäjän historiasta vanhoista loitsuista ja taikomisista, jotka maalla ennen hallitsivat paljolti ihmisten elämää. Keväisin, kun karja laskettiin laitumelle, talon emännän piti seistä navetan tai karjasuojan oven päällä hameet korvissa värkkiä tuulettamassa. Onpahan edes renkilöillä ollut jotain lystiä.
Kunnolliseen pyllytykseen ei kuitenkaan sovi ylioppilaslehden toimituspissisten taannoinen pöksyyn paskominen bussimatkalla viitisen vuotta sitten. Bussiyhtiön pomo ei hyväksynyt tyttöjen kivaa kakkaleikkiä, koska "kyse oli lähtökohtaisesti terveistä ihmisistä". Olen vahvasti eri mieltä, mutta vika ei ollut typyjen alapäässä. Linkki yhteen juttuun: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000581996.html

KKi kirjoitti...

Hehhee.

Voipi tuo olla ensi vaalikaudelle hyvinkin mahdollinen skenaario. Mahtaakohan Lenni-Pirkitta muuten kuulua samaan sosiaalifemokraattiseen tättähääräysryhmään kuin ihailemamme ja suuresti kunnioittamamme filosofit huippumisu Särmä ja vaginavoimistelija Meriläinen.

Särmä tosin on sellainen keksintö, että pikkasen jo käy sääliksi. Paksulla pimulla tuntuu olevan jonkinlainen itsetunto-ongelma.

Törmäsin noita linkkejä seuratessani tällaiseen:

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/611637-savuttaako-kesamokkisi-takka-kohta-pienillekin-tulisijoille-paukahtaa-tiukka

Elikkä asia josta bloggasitkin aikoinaan ei suinkaan hautautunut. Maalaisille ja omakotiasujille vittuilu on edelleen tukevasti tapetilla.
Tuntuu tosiaan olevan niin, että meidät kaikki halutaan nököttämään yhteisöllisesti radanvarsien lähiöiden kerrostaloslummeihin.

Minäkin olen aikoinaan kerrostalossa, eli slummissa pääkaupunkiseudulla asunut. Vaatinut aika monta kilometriä, että on pois päässyt, joten melkoinen kynnys olisi muuttaa takaisin moiseen yhteisöllisyyteen.

Voipi tuosta direktiivistä tulla jännää. Meilläkin kun on enemmän kuin yhden käden sormilla laskettava määrä tulipesiä.

Taidan, perkule, vielä hankkia höyrykoneen hakkaamaan sähkövirtaa...

Anonyymi kirjoitti...

"Kunnolliseen pyllytykseen ei kuitenkaan sovi ylioppilaslehden toimituspissisten taannoinen pöksyyn paskominen bussimatkalla viitisen vuotta sitten."

So so, ei pitäisi sentään aliarvioida edistyksellisten kulttuurisaavutusten merkitystä. Tällä uroteolla nämä naiset sentään pätevöityivät kunnianarvoisen Suomen kuvalehden toimittajiksi!

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Hehehe, taas osui kympillä nauruhermoon!
Mikäs olisi noiden uuspyllyttäjille sopiva ammattinimike? Kysehän on jonkinmoisesta muinaisaikaisen uskomuksen käyttöönotosta, koska hommassahan on mukana enemmän kuin liraus uskonnollisuutta ja / tai taikauskoa… Miltäs kuulostaisi vaginaattori? Entäs vaginiitta - vaiko peräti vagimaagi? Vai onko byrokraattisen huumorintajuton ”vaginisti” veroilmoitukseenkin sopivin työnkuvaus päätoimiselle pylläyttäjälle?

Kun jutussa läntinen naapurimme mainittiin, niin sitä aasinsiltana käyttelen ja totean että tämän pitäisi periaatteessa itkettää, mutta ei sitä voi kuin nauraa:
https://www.youtube.com/watch?v=iERLyAxddVE
Paul Joseph Watson vetää Ruotsistaniaa alta lipan…

Kiitokset & terveiset mahtavan talvisesta tsadista,
Riku Raunioilla

Seppo Lehto kirjoitti...

Huonoja kouluja tulee matu- ja islaminvaasion seurauksena missä alkuperäkansan jäsenille varataan koulukiusatutujen rooli kuten Saksassa "natsittelua" ja väkivaltaa.
http://maakuntavaalit-somessa.blogspot.fi Maakuntavaaliehdokas Seppo Lehto @suomi100tampere Tampere

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nyreälle, intrigöörille, KKi:lle, Toiselle professorille, Rikulle Raunioilla ja Seppo Lehdolle & kiitos kommenteistanne.

Nyreä: Kiitokset sinullekin. Tässä tapauksessa työvoimapoliittisessa mielessä toimittaisiin niin, että siirrettäisiin näennäishyödylliset työntekijät kokonaishyödyttömään työhön joten eräänlainen kauhun tasapaino säästyisi.

intrigööri & Toinen professori: Muistan toki tuon episodin. Ovatkohan kyseiset toimittajat lisänneet tuon housuunpaskomisen CV:hen? Ja aito pyllytys tehdään tietenkin reva paljaana joten tuo Helsingin hallituspyllytys oli pelkkää feikkiä.

KKi: Mutta kyseisen Särmän itsetuntoa toki ruokitaan mediassa jatkuvasti. Mutta tuo toinen juttu pistää tympimään oikeasti ja haja-asutusalue haluttaisiin selvästi tyhjentää. HeSakin harjoitti ns. otsikkojournalismia ja otsikoi: ”Suomi on Pohjoismaiden pahin nokipölyä tuottava saastuttaja – Hiukkaset sairastuttavat ihmisiä ja sulattavat napajäätiköitä”. MV-lehdessä puretaan tuo juttu sitten varsin osuvasti auki:

https://mvlehti.net/2018/02/21/hs-jaatikoiden-sulaminen-ja-afrikan-lapsiavioliitot-ovat-saunovien-suomalaisten-vika/

Riku: Kiitokset ja terveiset tsadiin. Ja juu, ehdottomasti ammattinimike pitäisi olla joku vagi-alkuinen. En vaan osaa oikein sanoa, mikä noista hyvistä ehdotuksista olisi paras. PJ Watson on kertakaikkiaan tolkun jätkä ja heittää tuossakin tylyä settiä, Varsinkin kun se on totta.

Seppo: Lyckaa.

intrigööri kirjoitti...

Toiselle professorille vastaisin, jotta niinpä näyttää olevan. Molemmat edistyksellisyyden etuvartiot ovat sitten änkineet itsensä SK:n toimitukseen. Siellä hyö näyttävät molemmat olevan lehden apinalaatikossa, toinen määräaikaisena. No, onhan myös 80-lukulaisen Jumalan teatterin jäsen Timo Harakka yltänyt suuriin saavutuksiin.

joppos 123 kirjoitti...

Semmoinen tuli vaan mieleen, että noi pyllyttäjät ovat samanaikaisesti niitä suurimpia me too tättähääriä niin pitääks varmuudenvuoksi valkoisilta lihaa syöviltä heteromiehiltä puhkoa öögat ettei vaan tule viipyviä katseita? Muutama muu vaihtoehtohan olisi jo eräässä aikasemmassa jutussa esiintynyt hitsarinkypärä tai sitten vaan kylmästi kemiallinen kastraatio.
Toki useimman kohdalla toimii varmasti myös se, että rekryn yhteydessä valitaan virkapyllyilijät samoin kriteerein mitä feministiset elimenvirkkaus- ja jumppausnaisoletetut edustavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys intrigöörille ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

ntrigööri: Kertoo varsin hyvin suomalaisen journalismin tasosta. SK oli aikanaan ihan laatulehti.

joppos 123: Piru vie, tuo onkin visainen kysymys. Tästä taitais seurata kaikkien aikojen rosisrysä kun kaikista mahdollisista tirkistelyistä tehtäisiin rikosilmoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Perskutarallaa Ykä, menit sitte tekemään vuosisadan ihmeen, keksimällä hyötykäyttöä pitkälle koulutetulle hyödyttömyydelle!
Nyt, kun Jakkupuku FM:t keskittyy pyllyttämiseen, niin tulokset nousee kohisten ja voi siinä nousta muutakin, jos VHM:n ajatus sattuu karkaamaan energia ryöpyssä.
Jos, toivoa saa, niin mielellään lukisi noista Toukon muistakin tulevista toteutuksista, on sen verran karmivan herkullinen lähtöasetanta.

Voi Aikoja Voi Tapoja

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Kiitos jälleen hienosta tekstistä!

Toivottavasti tuo punavihreä juna saapuu päätepysäkilleen, kuin Blaine Stephen Kingin Musta torni-sarjassa.
Tuo tarina pisti miettimään, että millainen Lennipirkitta se kuiskii sipilän korvaan. miehen tausta huomioonottaen, ei sipilälällä pitäisi olla taloudellisia riippuvuuksia, joten ei mene kaaliin se, miten siitä tuli heittämällä vihervasemmiston kumileimasin. Nykyinen hallitus on yksi rappunen alaspäin, kohti molokin kitaa. Olen funtsinut, toteutuisiko demokratia paremmin, jos vaalikausi olisi 8 vuotta. Lisäksi niin, että kerran eduskuntaan ja siten vaalikaudelle valittu ei voi enää koskaan asettua ehdolle eduskuntavaaleissa.

Näissä fiktiivisissä teksteissä on jo tunnistettavissa tyylisi kirjoittaa. Dialogit varsinkin on hyvin kirjoitettu ja sanojen painotukset tuovat mukavan rytmin tekstiin. Näitä lukiessa toivoo, että tekstiä olisi vielä muutama sivu lisää.

Novellikokoelmaa odotellessa,

Jarkko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Voi Aikoja Voi Tapoja ja Jarkko Seppänen & kiitos kommenteistanne.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Perskeles. Pitäsköhän mun hakea jotain innovaatiopalkintoa? Sillä kieltämättä tässä muutettiin miinusmerkkinen työtulos nollatulokseksi joten yhtälöhän päätyi plussalle. Toivotaan muuten että Toukon pääministerikausi jää fiktiiviseksi dystopiaksi.

Jarkko: Kiitokset sinullekin. Sipilä on minulle kysymysmerkki. Lieneekö hän yksinkertaisesti ajatukseton ja mielipiteetön järjestelmän mies joka toteuttaa niitä suuntaviivoja joita jotkut muut (eli siis Bryssel) on määritellyt? Tuota novellikokoelmaa kysellään aina aika ajoin mutta eihän se nykyisessä tilanteessa ole valitettavasti mahdollista. Mutta onneksi on tämä blogger kumminkin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Waginaisen waginaattori waginoi karhut ja karjut tahdottomiksi ja täyttä ymmärrystä vailla oleviksi nössöpojiksi. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan. Aamen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Näin on tällä hetkellä. Mutta näin ei toki ole aina ollut. Ja ehkä joskus tulevaisuudessa näin ei tule olemaan. Eletään toivossa.

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Jäin vielä funtsimaan, että kuinkahan solmuun suvaitsevaiston aivot menisi todellisuudessa, jos tuollainen virka perustettaisiin? Tuossa ammatissa kun jalkojen välissä olevilla värkeillä on merkitystä sen suhteen, täyttääkö perseily perinteen vaatimukset ja tiedossahan on se tosiasia, että ihmisen sukupuoli on korvien välissä. Kumpikohan määritellään ensin uusiksi, perinteet vai pillu..

Anonyymi kirjoitti...

Kauhistuttava tulevaisuus, mutta toivottavasti
ei tapahdu.

Vihreillähän oli aikaisemmin tämä.

Järjestäynyt rasismi rikoslakiin.


Kyllä kaikki saavat turvapaikan, minkä tahansa
syyn perusteella. Mitä on aloittanut tälläisen,
tätä kirkko suojelee. Ei järkeä...

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2018/02/iltalehti-poliisi-irakiin_20.html

Tommi Rautiainen kirjoitti...

Non niinh! Kyllä mie uskon että tämä oli reporttaasi eikä ihan vaan viktiota. Näitä pyllistelijöitä nimttäin näkyy jatkuvasti paperi ja lupalaput kintaissa inisemässä että met rääkkäämmä luontoa syyttä suotta ja perään luetaan vihreä voima lehteä (joka sekin kyllä vaatii muutaman selluropsin ennenko on painettu). Ja rahapenniähän se tietenkin vaatii tämä tämmöinen vittuilu. Kuka sitä nyt ilimaseksi käy sössimässä toisten töitä. Irwin ja kumppanit teki aikoinaan viisun jota humoorilla kuunneltiin, mutta se taisikin olla ihan vakavasti otettava juttu: "Hurraa me teemme laivoja, käyttämättä aivoja"!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jarkko Seppäselle, Anolle ja Tommi Rautiaiselle & kiitos kommenteistanne.

Jarkko Seppänen: Jaa-a… ehkä tuossa tapauksessa alkaisi ns. akateeminen painetila.

Ano: Käsittääkseni muuten se vihreitten aloite on vieläkin voimassa mutta sen etenemisestä en tiedä.

Tommi: Onneksi me asutaan täällä maalla, niin ei noita lappujen tarjoilijoita pahemmin näy. Irwin lauloi tuossa kappaleessaan että ”valtaan pyrkivät vain pelkät taivaanrannan maalarit ja ne maksaa joill´ on haalarit” ja sehän pätee kyllä nykypäiväänkin.

Tommi Rautiainen kirjoitti...

Niinhän se kyllä toisaalta on Ykä hyvä, mutta niitä mänttäytyy tänne maillekkin kiljumaan mitä hälsingissä on opetettu. Mie olen eläny metässä, hankkinu leipäni metästä ja kyllä mie tiiän mikä jälki siitä jää kun mänttään puut nippuun. Mutta mitä pirua net minun kurkkuuni käy kiinni kun itse ensimmäisinä vinkuvat paperia? Mistä net luulee sen tulevan? Muutoin oli kirjoitus ihan nappiin. Hyvää päivän jatkoa tv. Tommi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tommi. Totta joo, ja muistutetaan siitäkin että nää lappujentarjoajat elävät toisten elättämänä ja vaativat elättäjiään ajattelemaan oman utopiansa mukaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Voi voi noita pyllyttäjiä, mitenkähän tämä aktiviteetti sopii yhteen sen #metoo kampanjan vanavedessä jossa koitetaan vähentää naisiin (varsinkin vähäpukeisiin) suuntautuvaa ei-toivottua-huomiota miesten taholta? Jos niitä kurvejansa esittelee vähänkin julkisemmin, niin se huomio on myös taattua, varsinkin jos on köh-köh isopovinen daami. No se siitä dilemmasta sitten toiseen kertaan.

Näin 100-vuotiaan Viron kunniaksi hyvä artikkeli. Jos jossain on oikeutta jäljellä, niin toivottavasti toi OWK palaa helvetin suurimmissa liekeissä ja hitaasti, mokomakin maanpetturi & kommunistien hännystelijä.

Yleltä (plusaa kerrankin heille) näyttäisi tulevan virolainen sarja "Tuulepealne maa" eli Tuulen pieksemä maa, suosittelen katselemaan. Toimi aikoinaan hyvänä opetusmateriaalina viron kielen alkeisiin & salaisuuksiin sekä maan historiaan, myös "Nimed marmortahvlil" on hyvää settiä.

Pääsi toi Viro edes muutamaksi vuodeksi eroon Venäjän keisarikunnasta kuten Latvia ja Liettuakin!


- Soomepois Eestist -

P.S. nyt naureskelen partaani niksmannien edesottamuksista olympialätkässä, Ruotsi ja Kanada pudotettuina sekä Suomi jo pihalla puolivälierän jälkeen. Nyt sitä Kühnhackelia tarvittaisiin finaalissa takalinjoille pitämään Itänaapuria kurissa ja nuhteessa! Mutta toisaalta, onhan Kaarle Kustaalla (vissiin kuudestoista sellainen?) ollut hauskaa kun rakas Länsinaapurimme on menestynyt ampumahiihtoviesteissä, vaikka kiakossa tulikin "fiasko emot Tyskland".

Et selline ajalooline lugu....

Qroquius Kad kirjoitti...

Kiitoksia nyt vielä kerran ihan leipätekstissä mainitsemisesta, vaikka ei ensimmäinen kerta ollutkaan. Minusta kun on jonkin aikaa tuntunut, että kommenttieni taso on laskenut.

Syynä on yli 30 vuotta vaivannut unihäiriö, joka on joskus parempi, joskus pahempi, ja tammikuun lopulla se paheni taas kerran unettomuuden tasolle. Viime sunnuntaina kiitoskommenttia kirjoittaessani olin ollut lauantaista asti samoilla silmillä, enkä lauantaitakaan vasten ollut saanut kuin pari tuntia unta. Kuten en kyllä tällekään päivälle.

Viime aikoina minulta on tullut joitain kommentteja, joita olen ihan vakavissani harkinnut poistavani. Mutta olkoot nyt; minkä kirjoitin, sen kirjoitin, sanoi Pilatus. Tätä taustaa vasten mainittavaksi pääsy tuntuu ainakin tässä vaiheessa arvokkaamalta kuin ehkä siellä päässä koetaan.

Pyllyttäjien virkanimikkeistä:
"vaginaattori" on jo toisessa käytössä; sitä käyttää nimimerkkinä eräs voimailuaiheisen Pakkotoisto-forumin miespuolinen vakikirjoittaja. Vaginismi puolestaan on gynekologinen sairaustila, joka tekee yhdynnän mahdottomaksi kivuliaan vaginakouristuksen johdosta.

Ehkä "vaginisti" olisikin juuri siitä syystä mitä parhain termi:
heidäthän värvättäisiin naisoletetuista, joille vaginaaliyhdyntä miehen kanssa on lähtökohtaisestikin mahdoton ajatus. Tuskin he olisisvat tyttöjenvälisistäkään niin kiinnostuneita?
Todennäköisimmin he asettuvat koko seinän peittävän peilin eteen haarukka levällään, clirputtelevat Pyhää Clitoristaan ikiomalla oikeudellaan, joka ei kuulu kenellekään muulle, ja orgasmin saatuaan suutelevat peilikuvaansa huokaisten:
"Minä rakastan Sinua, sinä naisoletetuista suurin, kaunein ja täydellisin!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Ihan hyvä artikkeli kun ottaa huomioon että kyse oli valtamediasta. Tuo kohta pisti vain silmään:

”Suomi osallistuu koripallon EM-kisoihin. ”Susijengi” häviää Virolle 1–91, Latvialle 7–108 ja Liettualle 9–112”.

Ovatko tommoset selkäsaunat olleet mahdollisia?

Qroquius Kad: Ei minun mielestäni sinun kommenttisi ole huonontuneet. Meillä on muuten täysin vastakkainen tilanne. Minähän nukkuisin vaikka 24h/vrk jos tuo työn ies ei olisi nukkumisen esteenä. Ajatus tuosta vaginistista pistää hieman hyytämään mutta ehkä se on lähellä todellisuutta.

Jani Alander kirjoitti...

Sinänsä kaivosteollisuuden kohdalla olisi kyllä varaa muutamiin tarkennuksiin. Niinkuin vaikkapa "laajennettuun vastuuseen". Nykyiselläänhän homma menee niin, että kansainvälinen kaivosjätti x perustaa kertakäyttötytäryrityksen ja maksaaa riittämättömät vakuudet, sitten aikanaan kun toiminta lopahtaa, vedetään kertakäyttöfirma nurin ja kaadetaan ympäristövastuut suomalaiselle veronmaksajalle, voitothan on pumpattu kertakäyttöfirmasta ulos ajat sitten, ts. moisella firmalla ei ole loppuvaiheessa muuta kuin ns. tuulenhuuhtoma perse.

Miten asiassa sitten pitäis toimia, noo yksinkertainen muutos, normisti osakeyhtiössä on rajoitettu vastuu omistajilla. Tässä tapauksessa voitaisiin määrittää, että kaivostoimintaa harjoittavassa yrityksessä yrityksen omistajat vastaavat täysin kaikista yrityksen vastuista. Ts. vaikka vetäis puljunsa nurin niin velat ei sillä häviä mihinkään. Lisäksi vakuusmaksu pitäisi saattaa realistiselle tasolle, ts. esim. kaivosalueen jälkihoitokulut vaikkapa sadan vuoden ajalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jani. Kyllähän tuossa on vinha perä. Yleensäkään en ymmärrä, miksi valtio ei satsaa itse kaivosteollisuuteen vaan myy valtausoikeudet alehintaan ulkomaalaisille yrittäjille.

Qroquius Kad kirjoitti...

Niin, miksi maamme kaivoslainsäädäntö sallii kansallisvarallisuuden valua lähestulkoon rajoittamattomasti mille tahansa taholle, joka vain maksaa? Aikani ajattelin, että tässä maksetaan edelleen sitä Sverigen Österlandina ja sittemmin Suuriruhtinakuntana olemisen aikaa:
emme kerta kaikkiaan osaa ajatella, että meillä olisi oikeus omaisuuteemme. Lääninherra ja hänen voutinsa ja huovinsa voivat koska tahansa tulla viemään leipämme kirjaimellisesti kädestämme. Sen tapahduttuamme jupisemme, että on sitä ollut Nuijasotia ennenkin tässä maassa...

Nykyään pohdin, että voiko sittenkään olla totta väittämä "valtionvelkaa ei tarvitsekaan maksa takaisin, kunhan vain lyhentää velkaa".

Voiko todellakin olla näin? Kaipa jonkun USAn ja Venäjän kohdalla voi ollakin, mutta onko jo viime vuosituhannella aloitettu kansallisvarallisuutemme lahjoittaminen ulkomaille sittenkin ulkomaisten valtionlainoittajien lainatakuita, jotka on peritty ja joita peritään kun lyhennyksiä ei ole maksettu eikä ole koskaan aiottukaan maksaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hyviä kysymyksiä joihin minulla ei ole vastauksia. Sverigen Östlandista mulla on muuten työn alla vaihtoehtohistoria.

Kulttuurihistorioitsija Lehto Seppo kirjoitti...

Pyllyttäjäisiä lupahallinto täynnä:
Faktaa rahankeräyslaista: Ei näitä katukerjäläisten toimintaakaan mikään rahankeräyslaki säätele, joten vittuako tässä suomalaisia vaaditaan toimittamaan rahaa ja lupalappusia turhille viranomaisloisille? http://kulttuurihistorioitsija.blogspot.fi Seppo Lehto